פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברה טובה של ילדה בת 7.5
    רונית
    30/06/2012

ביתי בכיתה א . אין לה הרבה חברות והשנה היא הצליחה להתחבר עם ילדה מהכיתה (אני ואמא גם התחברנו אז זה הקל )סה"כ ילדה טובה והם נפגשות המון. אני כל הזמן מלמדת אותה שהיא צריכה לדעת להתחלק ולפעמים לוותר(לזרום)כדי שיהיו לה יותר חברים.בסוף יוצא מצב שהחברה שלה בכיינית . כל פעם שהיא לילדי היא רק מקטרת ועל כל דבר. היא פשוט לא נעימה לאוזן והבת שלי רוב הזמן מוותרת.(לדוגמא:משחקים רוב הזמן רק במה שהיא רוצה כי אם לא היא לא מפסיקה להתבכיין. הבת שלי שרה אז זה מפריע לה . רוקעת ברגל זה מפריע לה ועוד ועוד. הם עשו הסכם שכל אחת בבית שלה קובעת במה משחקים ושהגיע תורה של ביתי אז היא אמרה לה שעכשיו היא משנה את ההסכם)לא הזמנתי אותה שבועיים כי לא היה בא לי לשמוע אותה ואז ביתי נשארה בלי חברה ואותה ילדה הזמינה חברה אחרת ולביתי מאוד כאב .אז התחלתי להפגיש בניהם שוב.ביתי גם מתלוננת שהיא קוטרית ותמיד היא צריכה לעשות מה שכיף לה.האם לוותר על החברה היחידה?כי למרות שהסברתי לביתי מה לעשות היא מעדיפה לוותר ולא להפסיד אותה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברה טובה של ילדה בת 7.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברה טובה של ילדה בת 7.5 - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום שרית,
    עצתי לך -אל תתערבי. תני לילדה שלך להסתדר, והציעי לה לנסות להתחבר עם עוד ילדיות כדי שלא תהיה תלויה רק בחברה אחת. את רואה בעצמך שבהתערביויות שלך את לכרגע ,לא מכוונה רעה, לא ממש מועילה. תני לה להסתדר, להחליט בעצמה מתי היא מוותרת ומתי לא, ונסי לעזור לחשוב איתה יחד על עוד ילדות שאפשר להזמין הבייתה מדי פעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עיזרו לי מהר!
    ש.
    30/06/2012

אני אימא לילדה בת עשר.
    אתמול איזה ילד קילל אותה, והיא בעטה לו באשכים. בשנה שעברה היה ארוע זהה, עם ילד אחר.
    איך להסביר לה שאסור לה לבעוט באשכים?. ולמה אסור לה?.
    ועם זאת, איך לומר לה שאם מישהו תוקף אותה פיזית - מותר לה לבעוט לו באשכים?.
    מתנצלת אם השאלה מביכה אתכן. אבל בבקשה תענו לי מהר וברצינות. המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עיזרו לי מהר!

הוספת תגובה

• בבקשה עיזרו לי מהר! - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום ע.
    מדוע שהשאלה תביך?
    אני לא מבינה את ההבדל בין לתקוף באשכים לבין לתקוף בכלל. אם מישהו קילל אותה אין הצדקה לשום תקיפה פיזית מצידה, לא באשכים ולא בשום מקום אחר. נקודה.
    אם מישהו תוקף אותה פיזית גם אין הצדה לתקוף בחזרה אלא אם כן מדובר בהגנה עצמית. זה לא תמיד המצב. לא כל מכה שאנחנו מקבלים אנחנו צריכים להגיב עליה במכה נגדית. יש מצבים שבהם פשוט אפשר לעזוב את המקום, או לגייס מבוגר לעזרה וזו צריכה להיות הברירה הראשונה לתגובה.
    אני גם לא חושבת שבכל דבר צריך להסביר למה. יש דברים שאנחנו אוסרים ואין עליהם משא ומתן. הסבר למה רק מזמין את הילד לנהל משא ומתן. ואם תסבירי לה שבעיטה באשכים יכולה לפגוע בסיכוייו של אותו ילד להיות אבא בעתיד, אז מה? אולי היא תגיד שזה לא מעניין אותה, כי היא כל כך שונאת אותו...זה ממש לא רלוונטי.
    מדוע את נתפקת מבכוה על כך שצריך להסביר את זה (לא שצריך לדעתי, אבל אם כבר...) האם בתך לא קיבלה ממך שום הסבר עד היום על ההבדל בין בנים לבנות, על הגעת ילדים לעולם ועל תפקיד האשכים בגוף? כי אם לא אולי הגיע הזמן, בלי קשר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה מעצבנת של הבת- מה עושים
    שואלת
    30/06/2012

חברתה הטובה ביותר של בתי מהגן היא ילדה מעצבנת, לא מחונכת, צעקנית וחצופה. בנוסף היא ובתי רבות כל הזמן ושתיהן אינן יודעות לוותר אחת לשניה.
    ביום ההולדת של בתי לדוגמה, אמרה על העוגה שהיא מגעילה וירקה עליה. בפעמים שבאה אלינו הביתה נאלצתי לחנך אותה שוב ושוב שלא קופצים על הספות ולא משתוללים ובתי נגררת אחריה.
    בתי התינוקת אף היא סובלת מהמפגשים הצעקניים הללו וקשה מאוד להרגיע אותה אח"כ.
    לצערי הרב בתי נמשכת אליה כמו לאש אף על פי שיש לה חברות נוספות בגן, אך פחות טובות ממנה.
    החלטתי להפסיק להזמין אותה אלינו הביתה ושאף בתי לא תלך אליה הביתה.הסברתי לבתי שלא נעימה לי ההתנהגות של החברה וגם לא ההתנהגות שלה כשהיא נמצאת.
    האמא של החברה כועסת עלי ולא מדברת איתי- אמרתי לה שבתי בתקופה נרעשת ושאנחנו לא מזמינים הביתה בתקופה הקרובה.
    נראה לי שהחלטתי תגרום נזק לבתי לטווח הארוך כי הילדה הזו תהיה איתה בבי"ס אולי וגם בשנה הבאה בגן וכו וכו...
    מה עושים?

הוספת תגובה

• חברה מעצבנת של הבת- מה עושים - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום לך,
    אני לא חושבת שההחלטה תגרום נזק לטוח ארוך. אז האימא כועסת עלייך, אז מה? אי אפשר לרצות את כולם. לביתך יש גם חברות אחרות, ונראה שמדובר בחברה אלימה במיוחד וטוב עשית שהצבת שם גבול. זה לא פוטר אותך מלחשוב מדוע בתך נמשכת דווקא לחברה הזו, ואם יש משהו בחברה הזו שנוגע בצד של ביתך שחשוב להבין אותו. אולי גם בתך רוצה להתפרע לפעמים ויכולה לעושת זאת רק בחסות אותה חברה. האם את מאפשרת לבתך להראות תוקפנות (במידה) או שמייד יש ריסון של זה.? תוקפנות היא דבר חיובי וחשוב, אם מווסתים ואתה נכון, היא חלק מהחיים וחלק חשוב. כשלא מווסתים תוקפנות, כלומר או מרסנים אותה יותר מדי או פחות מדי היא נהפכת לאלימות. אלה רק נקודות לחשיבה עבורך. מעבר לזה נראה לי שעשית נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אודליה
    29/06/2012

שלום לכן..

אני אמא לילד בן 5.5. שעולה לכיתה א בשנה הבאה
    רק לפני שנה החלטנו לנסות להרות, אך ללא הצלחה מזה כשנה. בערך..

הבן שלי מגיל 3 מבקש אח או אחות...
    בשבוע האחרון 3 חברות שלי ילדו תינוקות
    החל מתחילת השבוע הילד מבקש אח או אחות ללא הספקה
    הנושא מטריד אותו מאוד...

ואני לא ממש יודעת איך להגיב..

היום הוא ישב בסלון בארוחת הערב וממש בכה שהוא רוצה אח או אחות.
    ניסינו להסביר לו , בעלי ואני שברגע שנהיה בהריון הוא הראשון שידע..

רציתי לשאול- איך מגיבים? מה עונים?
    אשמח לתגובה.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום אודליה,
    לא בלכ דבר אני יכולים לפתור לילדים שלנו את הבעיות. חשוב שלא תרגישו אשמים, לא עשיתם שום דבר רע. התפקיד שלכם כהורים הוא לא לספק הכול לילדים, (אפילו אח או אחות) אלא ללוות אותם בכך שקשה להם ולא תמיד הכול יוצא כמו שרוצים. כשהוא בוכה, אפשר לשבת לידו ולהגיד לו שאתם מבינים שעצוב לו שוהוא מקנא, ואתם גם מקווים שבקרוב יהיו לו אח או אחות. וזהו. פשוט להיות איתו כשהוא עצוב, אתם לא יכולים כרגע לקחת ממנו את העצב וגם לא צריך. אלה החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחוקק החוקים
    מחול
    29/06/2012

שלום,
    בני בן 3.3.
    יש לו אחות קטנה בת 8 חודשים.
    ילד לא קל מאז ומעולם.
    לאחרונה משליט טרור בבית.
    דוגמאות:
    "אני רוצה שהמאוורר ישאר דלוק" (גם כשאנחנו יוצאים מהבית)
    "אל תתני לה את הצעצוע הזה''
    " תנעלי לי קודם את הנעל הזאת ואחר כך את זאת"
    יש לו חוקים לכל דבר- ..."לא ככה,ככה...." וזה נאמר כאמור בצרחות.
    לפעמים אפילו מיד כשקם בבוקר צורח ללא סיבה.
    אני רק אציין שהוא ילד אהוב שאביו ואני משקיעים בו זמן והוא מקבל המון אהבה.
    מה עושים?
    תודה,מור

לקביעת תור
    סגירה
    מחוקק החוקים

הוספת תגובה

• מחוקק החוקים - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום מור,
    עצם העובדה שאתם מגדירים את חיקוק החוקים שלו כבעיה מעידה על המקום שאתם נותנים לו ועל כך שאתם מתייחסים שלמהו שממש לא ראוי להתייחסות. הוא מקבל מזה תחושת חשיבות רבה וממשיך. כשהוא מחוקק חוקים כדאי להתעלם מכך. גם אם הוא כועס ומתעצבן. הוא מרגיש אתכם כחלשים ולכן מנסה להיות חזק במקומכם ואתם כנראה מאפשרים לו, אפילו בעצם זה שאתם מתווכחים עם החוקים שלו או מתייחסים אליהם בכלל. לא הייתי נכנסת בכלל לעניין הזה. ככל שלא תתייחסו ותהיו עקביים בכך, גם אם הוא בוכה וצורח, התופעה תפחת. לגבי הבכי בבוקר, זה נראה לי משהו שקשור באופן כללי לתחושה שלו שהוא לא מחזק על ידי הורים סמכותיים וחזקים. נראה לי שכדאי שתחשבו באופן כללי על הסמכות ההורית שלכם ואולי אף תפנו לייעוץ בעניין. בבוקר הייתי מרגיעה אותו, אך לא מייצרת דרמה או תשמות לב רבה מדי סביב העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת הטיים אאוט

מחול
    30/06/2012

תודה על תגובתך המהירה.
    האם כדאי להשתמש בשיטה של הרחקה לחדרו עד שירגע?
    הבנתי שזה דקה על כל שנת חיים.
    מה את חושבת על שיטה זו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת הטיים אאוט - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום מור,
    אני לא בעד, זו גם שיטה שנותנת תשומת לב להתנהגות שאנחנו רוצים שתיפסק ובכך מחזקת אותה. צריך להבין שעבור ילדים כל חיזוק הוא חיזוק חיובי, גם התייחסות שלילית היא מתן תשומת לב. החיזוק השלילי היחידי הוא התעלמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול
    ליאור
    29/06/2012

שלום. בני בן ארבע וכל אירוע קטן מביא אותו לכדי תסכול, בכי ודיכאון של ממש שקשה לו לצאת ממנו. הוא גם אומר שהוא רוצה שירגיעו אותו. צריך לציין שבני מטופל בונטולין ובודיקורט (סטרואידים) בממוצע של שבוע בכל חודש עקב אסטמה ואלרגיה חמורה לחלב. בשבועות האחרונים הוא גם הולך לישון ב8 ומתעורר ב4 לפנות בוקר גם אם הוא לא ישן בצהריים. בגן הגננת אומרת שהכל בסדר אבל בבית הוא חסר סובלנות אם הדבר הכי קטן קורה לו שלא לרוחו. הוא תמיד חושב שכועסים עליו אפילו אם חוזרים כמה פעמים על משהו שהוא לא שומע או לא מקשיב.
    אשמח אם תחזרו אליי עם תשובה.
    תודה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול

הוספת תגובה

• תסכול - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום ליאור,
    לא ברור מהתאור שלך האם ההתהגות הזו הייתה תמיד או שהיא החלה או החמירה עם מתן התרופות. אם כן, כדאי לבדוק האם זו תופעת לוואי של התרופות ולהתייעץ עם הרופא לגבי המינונים או תרופות חליפיות אפשריות. אם זה משהו שתמיד היה, חשוב לתת לילד כלים להרגעה ולדחיית סיפוקים. כדאי ללמד אותו, דרך משחק בבועות סבון לנשוף נשיפות ארוכות (לנפח בועת סבון גדולה) במשך חמש דקות פעמיים ביום, זה יוצר אפקט מרגיע, וכן ללמד אותו לספור לפני שהוא מגיב, למלל עבורו את תחשותיו, (אני כועס כי...אני מעוצבן כי...) ובנסוף להיות מאוד עקביים ולא לשנות את מה שאתם עושים כי זה לא לרוחו. גם אם הוא מתעצבן.
    אם זה לא עוזר, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר מתן טיפול רפואי לילד
    שירלי
    29/06/2012

שלום!
    רציתי לדעת מה ניתן לעשות
    אחותי ובעלה מונעים מסיבות כאלה ואחרות (אי אמון בתרופות, אמונה שמחלות חולפות ללא טיפול רפואי, וכו'.. )
    טיפול רפואי מילד בן 3
    הילד סובל מחום גבוה שעולה ויורד במשך יותר מ3 שבועות
    בשבוע האחרון נאצלתי (אני והסבא) לקחת אותו בעצמנו לקופת חולים
    לאחר שהגננת התקשרה וטענה שהילד נמצא בגן ואינו מתפקד כשורה,
    בקופת חולים נאמר לנו שיש לו חום 39 מעלות.
    ויש לטפל בעזרת אקמול ולשלוח לבדיקות דם
    והם לא מוכנים לעשות זאת..
    מה עושים?באיזה דרך ניתן לעזור ?
    מצד אחד אני לא רוצה לפגוע באחותי ומצד שני הילד פשוט לא מטופל
    כל הזמן עייף,ללא תאבון,חיוור וגם בגן אינו מתפקד.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר מתן טיפול רפואי לילד

הוספת תגובה

• חוסר מתן טיפול רפואי לילד - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום שירלי,
    אני מצטערת, אבל אני חושבת שבמקרה הזה אין ברירה אלא לערב את הרשויות. אולי זה נראה כרגע כפגיעה באחותך, אך היא תיפגע הרבה יותר אם לילד יקרה משהו.
    נסי לראות אם עצם הרעיון של פניה לרשויות ירתיע את אחותך ויגרום לה לשנות את דעתה בעניין. אני מניחה שכבר ניסיתם להסביר ולשכנע בדרכים אחרות, אם לא, זה הזמן לעשות זאת לפני פנייה לרשויות. להצביע בפניה על הנזק האפשרי ועל כך שהמצב כרגע חורג מהנורמה ומסכן את הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    איל
    29/06/2012

אני גרושה + 2. האקס שלי גרוש פעם 2. עכשיו בתו מנישואיו הראשונים התחתנה ומזמינה לארוחות שישי בערב. כשילדיי הולכים לאביהם, הם הולכים לבת שלו לארוחת ערב ואז גם גרושתו, אמה משתתפת.
    לי לא נראה כל המיקס הזה. עד כמה שאני יודעת הם לא חזרו. אבל אני לא יודעת איך להתייחס למצב זה . להתנגד? להסכים? מה זה עושה לילדים הבלגן הזה?
    אני יודעת מה זה עושה לי. סערת רגשות נוראית.

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• עצה - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום איל,
    חשוב שתבדילי, את זה לא הם. הם לא צריכים להיות מוטרדים מאישתו הראשונה של אביהם. המצב הוא אומנם מסובך, ככה זה כשמתחתנים ומתגרשים פעמיים, אבל לא מצב לא נורמלי. זה נורמלי שבת שהתחתנה תזמין אליה לארוחות שישי, ונורמלי שתזמין את שני הוריה שהתגרשו כבר לפני שנים, והעניין ביניהם אמור היה להתסיים מזמן. הייתי ממתינה עד שהילדים יחזרו, ואם הם לא מדווחים על בעיה כלשהי לא הייתי מתערבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה
    שרי
    29/06/2012

תודה רבה על תגובתך,
    בימים הקרובים ובכלל נפריד הפרדה מוחלטת בין הילדים ואכן נשגיח על הנעשה.
    בנוסף נקיים שיחה עם בננו באוירה נינוחה כמו שכתבת.
    אני מאוד מבולבלת ולא מצליחה לתפקד היום בכלל, מאוד מאוד קשה לי.
    שוב תודה על הדברים.
    שרי

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

סמדר ריינר
    29/06/2012

שלום שרי,
    אני מבינה את הבלבול שלך, טוב שהתייעצת, אני שמחה שעזרתי, אני בטוחה שיש בכם את הכוחות להתמודד, למזלו של בנכם אתם קשובים ואחראים מספיק כדי להתמודד עם הסיטואציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה דחופה
    שרי
    29/06/2012

בוקר טוב.. אתמול בערב בעלי הרגיש משהו חשוד בהתנהגותו של בננו בן ה-5 וחצי , בזמן משחק עם בן דודו בן ה 9.כשבננו רץ אליו והרים את המכנסיים שלו. אני עבדתי ערב (אחות במקצועי) וכשחזרת הביתה בננו כבר ישן, בעלי סיפר לי את הסיפור והזדעדעתי מהמחשבה שבני עלול לחוות חוויה כגון זאת.
    היום בבוקר שיחקתי עם בני במשחק תפקידים, ושאלתי אותו במה בן דודו נגיד היה בוחר שנשחק - ילדי מיד סיפר לי למרבה תדהמתי שבן דודו היה בוחר במשחק הנגיעות, ואז פרש בפניי מספר דברים שבן דודו מבקש ממנו לעשות (דברים הכוללים נגיעות באיברים מוצנעים ואץ הכנסת האיברים לפה!!) אני ממש ממש מזועזעת ואובדת עצות, מה עליי לעשות?!?
    מבקשת תשובה בדחיפות

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה דחופה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    29/06/2012

שלום שרי,
    כדאי לשוחח עם בנך באופן רגוע, ולהסביר לו שזו לא אשמתו אבל מה שבן הדוד ביקש ממנו לעשות זה אסור, הוא לא היה יכול לדעת את זה וגם האמין לבן הדוד שלו כי הוא יותר גדול, אבל זה לא דברים שעושים, חשוב להסביר לו שמותר לו להגיד לא כשמישהו רוצה לנגוע בו במקומות הפרטיים, וכשמשחקים עם ילדים לא נוגעים במקומות הלאה ולא מורידים בגדים. לא אמורים לנגוע בו והוא לא אמור לנגוע באחרים. חשוב לקיים את השיחה באווירה עניינית ורגועה, ולהשתדל לא ליצור אצל הילד תחושת אשמה. במידה וסה"כ התפקוד של הילד תקין, מבחינת מצב רוח, חרדה, תאבון, שינה וכו', וכן אין לו התנהגויות מיניות חריגות (כגון אוננות מוגזמת, אוננות היא דבר טבעי ובריא, כל עוד זה נעשה בפרטיות במידתיות, אם לדעתכם יש חריגה בעניין הזה כדאי לשים לבד לכך) הייתי מניחה לעניין. כמובן יש לשוחח עם הורי בן הדוד ולא להפגיש ביניהם כל עוד העניין לא מטופל על ידי ההורים, וגם אם הוא כן מטופל, לא כדאי לתת להם להיפגש בלי השגחה. במידה וכן מתגלים קשיים או מצוקה אצל בנכם, כדאי לפנות לטיפול. הכי חשוב זה לנסות להישאר רגועים, ולא לייצר נזק היכן שאין מרוב דאגת יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    סופי
    28/06/2012

שלום רב!

יש לי ילד בן 7 וחצי. מאוד חכם ומאוד רגיש. גם קצת פחדן.
    לפני כשבועיים בעלי סיפר על דודה שחלתה. הילד שמע ומאוד נלחץ שאולי גם איתו יקרה אותו הדבר. הרגעתי אותו ושחכתי מזה. היום סיפר היילד בסוד שמאז הוא סובל מפחד שיושב לו בחזה. וגם מפריע לו בזמן השיעורים. היום גם עשו לו חיסונים. והוא שעל אותי כל מיני שאלות מתוחקמות על אותם מחלות שקיבל נגדם את החיסון. בלי לחשוב הסברתי לו. בערב לא יכולתי להרגיע אותו הוא היה מאוד מפוחד ובכה והתחנן שלא אספר לאבא כי הוא מתבייש שהוא ככה מפחד. נתתי לו לשתות שורש של ולריינה. אך לקח לו שעתיים עד שהוא נרדם. ראיתי איך הילד שלי מבוהל. מאוד כאב לי. אני לא יודעת איך להתנהג ומה לעשות ומה להגיד. יש שאומרים שבכלל לעצור את השיחות האלו ולא לפתח אותם איתו ואני לא יודעת מה באמת צריך לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

סמדר ריינר
    29/06/2012

שלום סופי,
    ראשית את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש שם משהו יכול לעזור לכם. במידה ולא ואתם לא מצליחים להתמודד נשמע לי מהתאור שלך שהילד סובל וכדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על חרדה

סופי
    29/06/2012

תודה רבה על התשובה המהירה.
    אני כמובן אפנה למומחה אם זה ימשך. אך היום הילד שלי היתאורר במצב רוח טוב כרגיל.
    הוא שוב דיבר על הפחד שהיה לו אתמול, ואמר שגם היום הוא קצת פחת אבל הוא הזכיר לאצמו שאין צורך לפחד וזה עזר לו. אך עדיין אני רואה שהוא ניזכר בפחדים שלו, אך אני דואגת להסיק אותו בדברים אהובים. מקווה מאוד שהוא ישכח מזה.
    אם יש לכם אזו המלצה להמשך הדרך אשמח מאוד.
    שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על חרדה - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2012

שלום סופי,
    שנמע לי שמה שאתם (הילד ואת) עושים כרגע זה מצויין. זה בסדר שהוא נזכר בפחדים, גם אחרי טיפםול הוא ייזכר בהם, מה שטיפול אמור לעושת הוא לעשור לו לא להאמין בהם אחרי שהוא נזכר והם עולים. אם הוא עושה את זה כרגע לבד זה מצויין, וגם לארגן עבורו הסחות דעת זה מעולה. אפשר גם ללמד אותו לעשות את זה לבד, כלומר כשהוא נזכר בפחד, לנסות לחשוב או לעשות משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת בגדים
    אידה
    28/06/2012

שלום, בתי בת 3.5, ויש לי קושי איתה בבחירת בגדים, בבוקר כרגיל אני מאוד ממהרת ולכן חשוב לי להלביש אותה מהר, גם אם בחרנו בגדים בערב, לפעמים היא משנה את דעתה ומסרבת ללבוש, בוכה וכו'...
    הבעיה שהיא בוחרת לרוב את אותם בגדים ולא משנה ,לרוב זה או מכנסיים קצרים או חצאיות, כי שמלה בלי טייץ האני לא מסכימה ללבוש לגן..., אלא מביאה לה להחלפה...
    האם זה נכון לתת לילדה בגיל כזה לבחור בגדים ואיך להתמודד עם הבחירות הללו?
    תודה
    אני פשוט מרגישה שאני המון מתעסקת בזה וזה מקשה עליי מאוד במיוחד בבקרים

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת בגדים

הוספת תגובה

• בחירת בגדים - תגובה

סמדר ריינר
    29/06/2012

שלום מירי,
    זה בסדר גמור לאפשר לה לבחור בגדים, כל עוד זה מתוך שתיים שלוש אפשרויות ולא עוברים כל בוקר על כל הארון. אם זה נגמר בזה שהיא רוצה כל הזמן את אותם בגדים זה בסדר גמור, נשמע לי שחלק מהעניין שבגללו זה לוקח הרבה זמן קשור גם להתעקשויות שלך שחשוב לך שהיא תלבש מה שאת רוצה. כל עוד זה לא נהפך להיות טקס בלתי נגמר של מעבר על כל הארון וחוסר יכולת להחליט או לחילופין שהיא מבקשת דברים לא הגיוניים למשל ללבוש קצר בחורף - אין בעיה להענות לה. פשוט אם זה מה שהיא אוהבת תדאגי שיהיה יותר מזה מבחינת הבגדים שאת קונה לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שואלת אותה שאלה בלי סוף
    עני
    28/06/2012

בת שלי קצת יותר מ3 וחצי.

בימים אחרונים יש לבת שלי תופעה שמדאיגה אותי ואני לא בטוחה איך להתייחס ולהתמודד איתה.

לדוגמא שלשום חזרנו מבריכה. כשיצאנו מבריכה בת שלי שאלה - אמא לא שכחנו כלום? עניתי לה - לא, הכל בסדר לא שכחנו כלום. אחרי כמה דקות בת שלי שוב שאלה את אותה שאלה: אמא, לא שכחנו כלום? ושוב עניתי לא, לא שכחנו כלום. וזה לא נגמר. כל הערב כל כמה זמן בת שלי שאלה את אותה שאלה בדיוק שוב ושוב מחדש את אותה השאלה למרות שעניתי לה תשובה ברורה כבר הרבה פעמים. באיזשהו שלב מאוד הייתי מותרדת מזה ובת שלי הרגישה את זה והתחילה לשאול - אמא אפשר לשאול הרבה פעמים אותה שאלה? עניתי לה (כש כבר הבנתי שלא הייתי צריכה לשדר לה את הדאגה שלי אבל זה היה כבר מאוחר) שאין בעיה אפשר לשאול הרבה פעמים. וזה גם לא נגמר. הילדה המשיכה לשאול כל כמה זמן האם זה בסדר לשאול הרבה פעמים.

אתמול בערב זה שוב קרה אבל בנושא אחר. נעבד לה צעצוע. והיא לא הצליחה להרפות מה יקרא עם הצעצוע הזה. ושאלה אתמול בערב כל כמה זמן אותה שאלה על צעצוע. היום בבוקר מצאנו את הצעצוע והיא אמרה - יופי עכשיו אפשר להרגע.

התופעה של "השאלה בלולאה" קרתה כבר פעם או פעמיים. כל פעם זה היה קשור לנושא אחר. זה היה קורה בערבים, לפני שינה כש ילדה כבר עייפה.

זה מאוד מדאיג אותי ונראה חריג.
    אשמח לעצה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ילדה שואלת אותה שאלה בלי סוף - תגובה

סמדר ריינר
    28/06/2012

שלום לך,
    מדובר בסוג של בסוג של חרדה שבאה לידי ביטוי בהתנהגות אובססיבית, ולכן כדאי לפנות לייעוץ מסודר כדי לברר זאת יותר לעומק ולטפל בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    SAGIT
    28/06/2012

בוקר טוב
    רציתי לשאול כיצד ניתן ללמד את הילדה להפסיק לצעוק, ולהפסיק לבכות סתם.
    הילדה בת שנה ושלושה חודשים קמה המון בלילה, וכשהיא קמה היא קמה בבכי וצועקת ממש מרימה את הקול. כמו כן ברגע שהיא קמה בבוקר היא קמה כל בוקר בבכי (יש לציין שהיא ישנה במיטה נפרדת בחדר של ההורים).
    כיצד ניתן ללמד את הילדה להיות רגועה?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• בכי - תגובה

סמדר ריינר
    29/06/2012

שלום שגית,
    ילדה בת שנה ושלושה חודשים הי אילדה שעדיין לא מספיק יודעת לדבר ולכן מביעה את הצמה על ידי בכי. התפקיד שלכם ההורים הוא לנסות להבין מה מציק לה ולעזור לה להפוך את זה למילים. כשהיא תוכל לבטא את עצמה במילים, היא לא תצטרך לבטא את מצוקתה בבכי וצעקות כל כך הרבה. כשילדה מתעוררת בבכי בלילה, ייתכן ושהיא פוחדת, חלמה חלום רע, יש מקום להרגיע אותה, למשל, להגיד במילים: "אולי חלמת משהו לא טוב, זה עבר, עכשיו חוזרים לישון" להרגיע אותה, ולעזור לה לחזור למצב שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בכי
    אידה
    27/06/2012

הי, בתי הגדולה בת 3.5 , היום היינו במקום ציבורי ואני פשוט התביישתי- היא בכתה על כל דבר אפשרי:" קיבלה מכה, רצתה צבע ורוד וקיבלה לבן,לא ציינו אותה וכו'...
    שיא השיאיים היה שהיא התיישבה ולא רצתה ללכת הביתה , הבכי קולני וכולם הסתכלו
    אני מרגישה שהיא מנסה להשיג דבר בבכי וזה מכעיס אותי ואת בעלי, אנחנו אומרים לה תדברי ואל תבכי אבל זה לא עוזר תמיד.
    מה לעשות, כיצד צריך להתנהג , איך להתמודד עם הבכי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם בכי

הוספת תגובה

• התמודדות עם בכי - תגובה

סמדר ריינר
    28/06/2012

שלום מירי,
    אחרי פעם אחת ביקשתם ממנה לדבר ולא לבכות, פשוט להתעלם. חשוב מאוד להיות עיקביים בעניין הזה. הבכי הוא דרך להשיג תשומת לב ולנהל אתכם. אם באופן עיקבי זה לא יביא לתוצאות המקוות מבחינתה, זה ייפסק. אבל צריך להיות מאוד עיקביים, ולא להתרגש ולא להילחץ מהבכי, גם אם זה במקום ציבורי וגם אם זה נורא לא נעים. לא להסביר לה, לא להתחנן לא לנהל משא ומתן, לא לצעוק ולא לאיים. להגיד בשקט שבבכי אתם לא שומעים והיא צריכה לדבר ואז פשוט להניח לה עד שהיא נרגעת ומדברת. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה