פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה מהגן לפני סוף השנה
    אלה
    24/07/2012

שלום,
    בני בן השנתיים מסיים שנה ראשונה בגן ב-8 באוגוסט
    האווירה בגן שלו לא טובה - בעלת הגן הצליחה להסתכסך עם הורים רבים ועם הגננות ועוד סיבות רבות ומספיקות, שקצרה היריעה מלפרט. בצער החלטנו שבספטמבר הקרוב נרשום אותו לגן אחר.
    הענין הוא כזה - החלטנו לא לשלוח אותו לשבוע של אוגוסט לגן. גם בגלל שהוא בוכה כל יום כשעליו ללכת לגן וגם מסיבות כלכליות, יהיה זה חיסכון משמעותי.
    עוד לא שילמנו עבור חודש אוגוסט, וכשנודיע לבעלת הגן שלא נגיע ולא נשלם, היא וודאי תתעצבן או יותר מכך ורבים הסיכויים שלא תסכים להזמין אותנו למסיבת הסיום שתערך באוגוסט...
    השאלה היא - מהי הדרך הכי נכונה לעשות לילד "פרידה" כזו שאינה תלויה בחסדי הגן?
    האם להסביר לו שלא יגיע יותר לגן, או פשוט לא להגיע יותר באוגוסט, בלי שום הכנות ובלי פרידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מהגן לפני סוף השנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה מהגן לפני סוף השנה - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2012

שלום אלה,
    רצוי כמובן להסביר לו, ואם ניתן לאפשר לו להיפרד לפחות ממספר חברים אם יש לו או לקבוע שתמשיכו להיפגש איתש אחה"צ. אם ניתן לאפשר לו להיפרד ביום האחרון מהגננות ואחר כך לסדר את תהעניין עם בעלת הגן, גם זו אפשרות. אפילו פרידה של כמה דקות, לא חייבים מסיבת פרידה או משהו ארוך. פשוט להגיד שלום, לגננות, למשחקים, לילדים...אחר כך בבית אפשר להמשיםך לעבד את זה, להכין ביחד ציור פרידה מהגן, ולהתחיל להתכונן לגן החדש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 3
    סמדר
    24/07/2012

יש לי 2 שאלות לגבי גיל 3

1. הילדים בגן באים בבוקר עם משהו קטן שהם אוכלים, עניין הכיבודים מאוד משמעותי שם... הבת שלי לא רוצה לכבד ואני רוצה לשמוע את דעתך בעניין, להכריח לכבד, מה לעשות שלא מכבדים, אני בתור הורה חושבת שיש לי אחריות ללמד אותה לכבד אחרים ובעיקר כשהיא אוכלת לידם, האם יש טעם "להעניש" אותה ולא להביא אוכל מכיוון שהיא לא מכבדת ?
    2. הבת שלי לעיתים צועקת על חברים, כל מיני דברים, שלא יגעו לה, שלא יעשו לה, שלא יבואו אליה (גם אם הם בכלל לא התכוונו לעשות אחד מהדברים הנ"ל) ממש צורחת עליהם... איך להתייחס לזה ?
    באופן כללי אגיד לך שאני מאוד סבלנית, לא צועקת, מגיבה באסרטיביות, עונדת על שלי אך בצורה שקטה ומכבדת

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 3

הוספת תגובה

• גיל 3 - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2012

שלום לך,
    קודם םכל אני נגד עונשים, הם בדרך כלל לא עוזרים והם גורמים נזק והשפלה לילד. אני לא חושבת שיש טעם להכריח אותה לכבד. אם את רוצה לחנך אותה לכבד, את יכולה להציע לה את זה, זה גם חינוך, לא חייבים להכניע אותה ולהכריח אותה. מעצם זה שאת מציעה לה היא לומדת שיש אופציה כזו וציפיה כזו וזה מספיק. קודם כל כדי שהיא תוכל לכבד, זה צריך לבוא ממנה אחרי שתתגבש אצלה מספיק תחושה של שייכות ובעלות על הדברים שלה. ילדים קטנים, תחושת הזהות והשייכות שלהם עוד לא מבוססת והם זקוקים לאפשרות לבסס זאת דרך חפצים ששייכם להם וזה בסדר גמור. אם תחבלי בזה בצורה אגרסיבית מדי על ידי הכרחה רק תגרמי לה לחוש שאין לה עצמאות ואין לה אטונומיה להחליט מה שלה ולא תגרמי לה באמת להיות נדיבה יותר מהלב, כי היא נהנית לתת.
    לגבי השאלה השניה, אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת ממה זה נובע, אבל נשמע שהיא מאוד מגנה על שלה גם כשאין סכנה ממשית, ואולי זה קשור לזה שאת מתקשה לכבד מה שלה ומשדרת ציפייה שהיא תחלוק, אולי גם בבית, ואז הי אכל הזמן עסוקה בלהגן על זה. גם בבית חשוב שהיא תחוש שיש דברים שהם שלה, ולא נוגעים לה ולא מזיזים לה, גם אם יש אחרים קטנים ממנה או גדולים ממנה, שתהיה אפשרות גם לדברים פרטיים וכן, גם לרכושנות. זה לא כל כך נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם ילדה בת שנתיים
    אורן
    24/07/2012

שלום רב,

רציתי להתייעץ
    אני אב גרוש ויש לי ילדה בת שנתיים
    כבר קרוב לשנה וחצי שאני רואה אותה בקביעות 3 פעמים בשבוע
    [לא כולל שבת או שינה כרגע בגלל שהיא קטנה]

לילדה לקח הרבה זמן להתרגל אלי כשהייתי בא לפגוש אותה,הייתי עובד מאוד קשה כדי להצחיק אותה,לשחק איתה,ובכלל ליצור איתה חיבור
    אך לבסוף עם הזמן אכן הצלחתי והיה נראה שהכל מסתדר.
    בתקופה הארונה בחודש חודשיים האחרונים היא פשוט לא שמחה לראות אותי
    כאילו נזהרת ממני,מחפשת לברוח ממני כאשר אני ניגש לחבק אותה.
    היא לא נותנת לי יד. מסרבת להסתכל עלי כשאני מדבר איתה
    ומסרבת לעזוב את אמא שלה,זה מגיע למצב שרוב זמ המפגש היא על היידים של אמא שלה או מחזיקה לה את היד.
    אני עשיתי ועושה הכל,קונה לה דברים,לוקח אותה למשחקים,מדבר איתה וכלום היא ממש לא מראה חשק לכל זה.
    בימים האחרונים היא אפילו התחילה להרים ידיים עלי כאשר אני מנשק אותה או מחבק אותה.
    אני מרגיש נורא מכל זה,ולא יודע כייצד להגיב לכל זה.

לצערי הרב,האם אינה אומרת לילה דבר במקרים אלו,והאם אינה אומרת לה שאני האב,אלה אומרת "הוא" "הוא יקח אותך" "הוא יביא לך".
    אני חוזר ואומר לילדה שאני אביה ומנסה תמיד להזכיר לה את זה
    אך לא נראה שהיא מבינה זאת

זקוק לעזרה וייעוץ

תודה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם ילדה בת שנתיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/07/2012

אורן שלום,
    ראשית כדאי שתיקח קצת אוויר לנשימה, שכן הורות היא תהליך ארוך שנים. בכל שלב התפתחותי של בתך, סביר שהיא תבין את הגירושים אחרת ותתיחס אליהם בצורה שונה.
    ייתכן שכעת בתך מבינה את הנוכחות החלקית שלך בחייה כמשהו שהוא גם כיפי ומהנה אך גם נותן לה תחושה של חוסר יציבות. היא קטנה מכדי להבין מושגים מורכבים כמו גירושין ואת העובדה שתמיד תהיה אבא שלה. כמו כן, מבחינה התפתחותית הבת שלך נמצאת כרגע ב"גיל המרד", במהלכו ילדים מתנגדים לבקשות ההורים באופן כמעט גורף, וכך היא מתייחסת גם לרצון שלך שתעזוב את אמה ותבוא עמך.
    יש כמה דרכים להתמודד עם הקושי - אני ממליצה שתדבר עם גרושתך ותבקש ממנה לסייע בהכנת הילדה לבואך כחצי שעה לפני שאתה מגיע, לקרוא לך בשם "אבא" וכדומה. בנוסף, כדאי לחשוב על פעילויות שהילדה אוהבת ולדאוג שהזמן יחד יהיה כיפי. במקביל חשוב שתקבל את הגבולות שבתך מציבה כרגע, ייתכן שהנשיקות והמגע שחשובים לך עמה, מאיימים עליה ומלחיצים אותה בנקודה זו בחייה. חשוב לשים לב ולתת כבוד לבקשות ולצרכים שלה. כשהילדה תגדל, רצוי להתחיל לדבר איתה בטלפון מדי ערב כדי להנכיח אותך כדמות משמעותית בחייה.
    אם אתה רואה שהקשיים נמשכים עוד מספר חודשים, יש מקום להיעזר בהדרכת הורים מסודרת או בקבוצה לאבות גרושים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים שלא יודע להירגע...

לילי
    26/07/2012

שלום רב,
    בזמן האחרון (שבועיים אולי) החל הבן שלי לעבור התקפות בכי וצרחות, שמתחילות בכל פעם שהוא לא מרוצה ממשהו. הבעיה היא שהוא לא נרגע אחרי 5-10 דק'...
    לפעמים הוא בוכה-צורח חצי שעה ולפעמים - גם שעה.
    ניסינו הכל - לחבק חזק/ להגיד לו שזה לא בסדר שהוא בוכה/ לשקף רגשות.....

חייבת את עזרתכם! {יש לציין - שלא חל שום שינוי מיוחד בבית...}

בתודה מראש,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    אתי ב
    24/07/2012

בוקר טוב,
    לפני כשנה פרצו אלינו הביתה ובני בן ה-5 היה נוכח כשגילנו את הפריצה. (לא היה בלאגן)
    אחרי שעיכלנו את הפריצה ניסינו להסביר לו שכלום לא קרה, האבידה נמצאה.
    הוא יודע שיש אזעקה בבית אחרי המקרה.
    חשבתי שהוא כבר שכח מזה....לפני כשבוע אבא של חבר שלו שאל אותי אם פרצו אלינו לבית ואמרתי לו מזמן, למה? הוא אמר שהבן שלי סיפר לבן שלו.
    ובזמן האחרון הוא התחיל לפחד ללכת לישון לבד, אז הוא מחכה לאחותו הקטנה שתבוא לישון איתו (הם ישנים באותו חדר)
    ואתמול ישבתי והסברתי לו שאמא ואבא תמיד ישמרו עליו ועל אחותו שכלום לא יקרה להם.
    חשוב לי להדגיש שבשעות היום אין לו בעיה בכלל ולפעמים הוא נשאר לבד בבית שאני הולכת למכולת, מתוך בחירה שלו.
    איך אני מתמודדת מול הפחד שלו?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• פחד - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2012

שלום אתי,
    אפשר לנסות לעבוד איתו על הפחדים, לשמוע מה בדיוק הוא מדמיין, מה הוא חושב שיכול לקרות, יכול להיות שהוא חושש שהפורצים יכולים לבוא גם כשהוא נמצא ולעשות משהו. כאשר עניתם לו תשובה שכלום לא קרה, זו תשובה מעט בעייתית כי היא כאילו מכחישה שכן קרה משהו, זה שהאבידה נמצאה זה לא אומר שלא היה מישהו עם כוונות זדון שרצה להזיק לכם, וזה מה שמפחיד אותו. יש מקום להמחיש לו איך פועלת האזעקה ומדוע ואיך היא אמורה למנוע פריצה מחודשת, ובכלל מה ניתן לעשות אם משהו קורה וכיצד אתם מגינים עליו.
    צריך לקחת בחשבון שייתכן והפחדים שלו הם לא ישירות מהאירוע כי הוא קרה כבר לפני שנה, והפחדים הם מהזמן האחרון, כלומר שייתכן ויש סיבה נוספת סמויה יותר להתפרצות הפחדים דווקא עכשיו. כך שאם ההתייחסות לאירוע הוקנקרטי לא מסייעת, והפחדים ממשיכים כדאי לשקול פנייה לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבורה מקניטה
    בת-אל
    23/07/2012

שלום, יש לי נושא שמאוד מאוד מטריד אותי ואני חשה חוסר אונים בהתמודדות מולו.בני בן ה-7 וחצי משחק גם עם בנות יש לו העדפה מגיל צעיר יותר( בערך מגיל 4)
    הוא מרגיש נוח בקרבתן, פחות תוקפנות ואגרסיביות לדעתי. עכשיו בתקופת קייטנה- הוא סופג עלבונות והקנטות מצידם של 4 בנים בני כיתתו ש"יורדים עליו" ולועגים לו על הבחירה שלו והמצאותו גם בסיסבת חברותיו הבנות. הוא ממש מתוסכל מזה. משתמש במילים של שמביעות חוסר ביטחון ואשמה על בחירותיו."מה אני אשם שאני נהנה לשחק גם עם בנות.." אני לא חושב שהן איכס.." "אין לי משמעות בעיניהם.." הם לא חברים שלי"וכדומה.
    מה עושים? איך מעבירים לילד בגיל זה את המסר הנכון שבחירותינו האישיות הן שמיחדות אותנו. לא רוצה שירצה את החברים. (יש לו נטייה להיות טיפוס מרצה) וגם לא שיצא קירח מכאןומכאן כאשר הבנות,חברותיו הטובות יעדיפו לשחק עם בנות גילן.

אשמח לעזרה/הכוונה מהירה ככל האפשר.
    אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    חבורה מקניטה

הוספת תגובה

• חבורה מקניטה - תגובה

סמדר ריינר
    23/07/2012

שלום בת אל,
    הייתי נזהרת במקרה הזה מלעודד יותר מדי לכיוון שהו אשלך ולא בטוח שהוא מתאים לוץ אם את לא רוצה שהוא ירצה את החברים, את צריכה לקחת בחשבון, יחד איתו שיהיו לזה מחירים, השאלה אם זה לא יותר מדי להעמיס עליו בגילו. כולנו חיים בחברה ויש מידה מסויימת של ריצוי אצל כל אחד, וכל אחד צריך מצוא את קו המאצע שמתאים לו, עד כמה מתאים לו לרצות ועד כמה מתיאם לו לשמור על היחודיות שלו. זו בחירה שהוא יוכל לעשות בצורה מוזכלת יותר כשתיבגר, ויהיה מודע למחירים. הייתי מציעה לך לבדוק איתו מה מתאים לו לעשות ומה לא, איזה מחירים הוא מוכן לשאת ואיזה לא ופועלת לפי הרצון שלו, לעזור לו להכיל את המצב ולהגיע למטרה שלו.
    למשל הוא יוכל למצוא פשרה ולשחק לפעמים עם בנים ולפעמים עם בנות, או לשחק עם בנות יותר בשעות אחה"צ או למצוא דרך שבה לא ירגיש שהוא מוותר על עצמו לגמרי אך גם לא משלם מחיר כבד מדי מבחינה חברתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בחו"ל
    דוד
    23/07/2012

שלום

אני אבא גרוש לשני בנות (8,4) עקב הגירושין וכל מה שקרה מסביב נאלצתי לצאת מהארץ ולעבוד בחו"ל אני מגיע כל שלושה חודשים לארץ לביקור ובזמן הזה הבנות נמצאות איתי ובכל החודשים הן אצל האמא.
    הפרידה הראשונה מהן הייתה קשה (הן מאוד מאוד קשורות אליי) ובכל פעם הפרידה נהפכת לקשה ביותר .
    בפרידה האחרונה גרושתי מספרת לי (אנחנו ביחסים טובים) שכל ערב הבת הגדולה שלי הולכת לישון עם דמעות ובכי שאני לא נמצא שם וטוענת שנסעתי בגללה שזה כמובן לא נכון ושהיא מתגעגעת נורא.
    אני צריך עזרה איך להסביר לילדה בת שמונה למרות שהיא נבונה מאוד שאבא נסע רק כדי לעבוד.
    אני אשמח לתשובה אני בדילמה קשה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה בחו"ל

הוספת תגובה

• בעיות עקב עבודה בחו"ל

דוד
    23/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בחו"ל - תגובה

סמדר ריינר
    23/07/2012

שלום דוד,
    אין דרך להסביר את זה לילדה מלבד להגיד מה שאתה אומר כאן, בדיוק כך. העניין לא שהילדה לא מבינה. אלא שילדים נוטים להאשים את עצמם כשמשהו קורה, כי זו דרך יותר נסבלת מלחשוב שמה קרה לא קשור אליהם ואין להם שליטה.אתה רק יכול חזור על ההסבר שלך ולהמשיך להראות אהבה ואיכפתיות בכל דרך ולקוות שכשתגדל תבין יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להפריד בן ובת בחדרים
    גליה
    23/07/2012

שלוםי
    יש לי ילדה בת 6.5 שעולה לכיתה א' וילד בן 4.5 בעלי רוצה להפריד בינהם ושיהיה לכל ילד חדר משלו עם המשחקים שלו והדברים האישיים שלו . הילדה לא כל כך מעוניינת לישון לבד היא מעט פחדנית אבל הילד רוצה שיהיה לו חדר משלו (לא ברור עדיין איך יהיה בלילה כמו שאת יודעת יש פחדים בגיל הזה)
    השאלה שלי היא האם זה טוב, האם זה מועיל להתפתחות שלהם להיות לבד האם זה נותן ביטחון ועצמאות? או שכדאי לחכות עוד מעט ולתת להם להיות ביחד עוד קצת בחדר?

או שאני אחכה שהילדה תהיה בכיתה א' ואז תדרוש את זה אולי לבד ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם להפריד בן ובת בחדרים

הוספת תגובה

• האם להפריד בן ובת בחדרים - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2012

שלום גליה,
    אני חושבת שהסיבה של הפחדים היא לא סיבה טובה להשאיר אותם לישון ביחד. הילד הקטן לא אמור "לטפל" בםחדים של הבת הגדולה. ולהיפך. אם הם היו אומרים שהם רוצים להישאר ביחד כי כיף להם יותר ביחד - זה משהו אחר. ההתמודדות עם הפחדים צריכה לבוא בדרך אחרת, אם ילדה בת 6.5 סובלת מפחדים בלילה, זה משהו שצריך לבדוק מאיפה הוא בא, האם הפחדים באים לידי ביטוי בעוד אופנים וכן לתת לה כלים להתמודד עם הפחדים האלה. היצמדות לחדר עם אחיה הקטן ממנה היא לא הפיתרון.
    מעבר לזה אין עדיפות בעיני לשינה נפרדת או ביחד. דורות של ילדים גדלו בחדרים משותפים ויצאו בסדר גמור, אבל היום זה לא כל כך מקובל, ואם יש אפשרות יש העדפה למתן פרטיות ועצמאות לכל אחד לפתח את האיישות האינדבדואלית שלו בנפרד. זו כבר העדפה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות ילד בן 6
    עינב
    23/07/2012

שלום
    יש לי ילד שעולה לכיתה א' בספטמבר.
    הוא התחיל להתנהג בצורה מסויימת וזה קצת מחמיר מפעם לפעם(תמיד היו לו קטעים קטנים כאלה שחלפו אבל הפעם זה ממש מטריד).אגדיר לך מספר מצבים: כשהוא הולך לשירותים ועושה פיפי ונשארת לו טיפה בתחתונים הוא מייד רוצה להחליף תחתון , ואני מדברת על טיפה קטנטנה .הוא התחיל לאחרונה לבדוק את הסכו"ם ואם הוא רואה נקודה מסויימת על הכפית והיא לא חלקה ונקייה ממש הוא לא מוכן לגעת בה והוא מייד מחפש כפית אחרת.למשל אם בגד נופל על הרצפה הוא לא מוכן ללבוש אותו כי הוא נגע ברצפה .לוקח לו לפחות חצי שעה לנעול נעליים כי יש לו בעייה עם הגרביים , ומציק לו .מאוד קשה לו לבחור בגדים בבוקר ולשים בגדים חדשים שקונים לו , כי כלום לא נוח לו.אם יש כתם או משטח שעם כתם הוא לא מוכן לשבת עליו .
    אבל מצד שני אין לו בעייה להכין עוגות ולגעת בבלילה עם הידיים,אין לו בעייה עם חול ודשא .התחילה לו סטריליות מוזרה שמטרידה אותי.
    ליידע כללי יש לו אח בן שנה ושבעה חודשים .
    אנא עיזרי לי מה עלי לעשות ? לאן לפנות ? אני מוטרדת מההתנהגות הקיצונית הזו . ואנחנו לפני כיתה א' . הוא נרגש מאוד לקראת כיתה א' ולא נראה לי שאוכל לומר לו עכשיו שהוא לא עולה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות ילד בן 6

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות ילד בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2012

שלום עינב,
    מדוע את חושבת שאצת צריכה להגיד לו שהוא לא עולה לכיתה א'? הו איכול לעלות לא' בלי חשש. לגבי ההתנהגויות -זו התנהגות אובססיבית קומפולסיבית שמקורה בחרדה, וכדאי לפנות לטיפול בהקדם.
    אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם, או למרפאה ציבורית של בריאות הנפש באיזור מגוריכם, או דרך קופת חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות שקשורות לאכילה
    שרונה
    22/07/2012

ביתי בת שנה וחודש,אוהבת מאוד לאכול,כל היום היא עסוקה בזה גם אחרי שהיא סיימה לאכול את הארוחה שלה ,כל מי שאוכל לידה משבש את דעתה ,וגורם לה לרצות את האוכל שלו ,ובמידה והיא לא מקבלת את מבוקשה ,היא צורחת ובוכה ,אין לה בעיה ללכת לילדים זרים ולנסות לקחת להם את המזון שהם אוכלים,שהיא אוכלת ביחד עם ילדים תמיד העיניים שלה בצלחת שלהם,והיא לוקחת להם מהצלחת,במשך היום היא כל הזמן נכנסת למטבח גם אם הוא חשוך מחפשת אוכל וצועקת לעבר צנצנת עוגיות "את זה את זה"
    איך להתמודד עם זה ,מעבר להתנהגות בטיפת חלב אמרו לי שהיא באחוזון גבוה ואני צריכה לשמור עליה ובמידה והיא לא תרזה אני יופנה לרופא
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות שקשורות לאכילה - תגובה

סמדר ריינר
    23/07/2012

שלום שרונה,
    אני ממליצה לך לבדוק יותר לעומק את הבעיה ומאין היא נובעת. זה לא מספיק לתת לך טיפ כזה או אחר איך לנהוג. אם את גרה באיזור המרכז אני ממליצה לך לפנות ליחידת אם תינוק באיכילוב או למרפאת גילהינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8
    MOON
    22/07/2012

שלום
    רקע : ביתי בת 8 הובחנה לאחרונה ADD
    היא לא מקשיבה לי ,לא מגיבה לבקשות
    אין לה שום גבול
    אם יש קופסא של סוכריות היא תחסל אותה ב 5 דקות
    למרות שהיא יודעת שאני לא מרשה

היו כמה פעמים שהיא גנבה מסטיקים בסופר
    רק בדרך הביתה גיליתי
    היא משקרת המון (כידי שאני לא יכעס )

מחביאה דברים
    במגירות שלה אפשר למצוא כל מיני דברים
    ניירות חתוכים
    אוכל (בורכס שהיא לא אכלה)

זורכת את הבגדים שלה על הרצפה (למרות שאני מעירה לה כל הזמן )

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8

הוספת תגובה

• בת 8 - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום לך,
    לפעמים הורים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז מרגישים שנורא קשה, זה מייאש ומתיש. אני יכולה להבין אותך. אני מאוד ממליצה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לקבל תמיכה וכלים כדי להתמודד עם הקשיים שבתך מציבה בפניי. הטיפ היחיד שאני חושבת שיש טעם להציע לך דרך האינטרנט הוא, לזכור שהכעס לא יעזור כיוון שהיא לא עושה את הדברים מתוך כוונה רעה. אם תכעסי פחות, היא לא תאלץ לשקר וחלק ממעגל הקסמים של היחסים הלא טובים ביניכם יתרכך. את השאר אני משאירה להדרכת הורים מסודרת, כיוון שזהו מצב שלא ניתן לפתור במענה מוגבל באינטנרט.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכלי להפנות אותי מישהו

MOON
    22/07/2012

גד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכלי להפנות אותי מישהו - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום לך,
    לא רשמת באיזה איזור את גרה. את יכולה לבקש הפניה מפסיכולגית בית הספר, או לפנות דרך קופת חולים, או לפנות לחאת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    אתי
    22/07/2012

שלום
    הבן שלי בן 13 ולפני כמה חודשים התחיל אצלו הפחד להשאר לבד בבית עד שזה מגיע לבכי ועצבנות ולנסות למצוא סידור עם מי להשאר איך אפשר לפתור את זה והאם צריך לפנות ליעוץ?
    הערה עם האחים שלו הוא נשאר בלי בעיה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• פחד - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום אתי,
    פחד כזה בגיל 13 הוא חריג ואני אכן ממליצה לכם לפנות לייעוץ בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות שלילית בגן
    ליזי
    22/07/2012

בני בן 3.9 ,
    אנחנו משתדלים לשים גבולות והבסיס די טוב- הוא מנומסתאדיב,בעל התנהגות והרגלים טובים בדרך כלל. הבעיה היא בגן (בצהרון, אם לדייק..) לאחרונה אנו מקבלים המון הערות,כמעט כל יום, שהוא מתנהג לא יפה- לעיתים סתם שובב ולא מקשיב ולעיתים פחותות יותר גם מכה.
    הגננת יודעת לומר לי בוודאות שזה קורה רק בימים בהם הוא משחק עם ילד מסויים שמשפיע עליו לרעה, היא ממש אומרת שבימים שהיא מצליחה לגרום לבני שלא לשחק עם אותו הילד אז הוא מתנהג מקסים כמו שהיא מכירה...
    כאשר בני מתנהג לא כשורה בנוכחותי אני מייד מגיבה, אבל מה עושים כאשר זה קורה מחוץ לשעות שאני איתו- כמו בגן. ניסחנו ביחד כלל שאומר - ביום שאתה מקבל נק' אדומה בגן (שיטה שלהם בגן...) אז לא הולכים לגן השעשועים. זה עבד לכמה זמן אך היום כבר לו..
    מה עלי לעשות?

תודה רבה
    ליזי

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות שלילית בגן

הוספת תגובה

• התנהגות שלילית בגן - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום ליזי,
    בעיני זו אכן שיטה ל אטובה. וגם מתן נקודה אדומה זה לא כל כך יעיל. הרעיון בשיטת עיצוב התתנהגות היא מתן חיזוקים חיוביים. כלומר לתת חיזוק רק על התנהגות חיובית. אם נותנים חיזוק (גם אם הוא שלילי) על התנהגות שלילית, זה מגביר אותה במקום להקטין אותה. בנוסף עונשים הם לא דרך חינוך יעילה, הם רק מגבירים את ההשפלה של הילד ולא עוזרים, כמו שאתם בעצמכם רואים. כדאי שתנסו לחזק את הקשרים של הבן שלכם עם ילדים חיוביים יותר, גם בשעות אחה"צ על ידי תאום ביקורים הדדיים עם אימהות של ילדים אחרים, ושאר ההתמודדות אמורה להיות של הגננת. אתם לא יכולים לשלוט על כל מה שהילד עושה בגן במיוחד אם זו בעיה נקודתית שקשורה לילד אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לחידוד..

ליזי
    22/07/2012

תודה רבה על תגובתך המהירה..
    האם לא להגיב כלל וכלל על הערות מהגננת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לקבל תשובה לשאלה השנייה?

ליזי
    22/07/2012

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לקבל תשובה לשאלה השנייה? - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום ליזי,
    כדאי להתאזר בסבלנות, בסה"כ שאלת שעה וחצי קודם, האם את מצפה לקבל מייד תשובה? המענה בפורום הוא תוך 24 שעות.
    ולגבי שאלתך, אני לא חושבת שאת חייבת להגיב כל פעם שהגננת מתלוננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה
    דגנית
    22/07/2012

הבן הבכור שלי בן 4 וחצי. כשאנחנו בבית הוא מתנהג יפה, מקשיב לבעלי ולי ולא אלים ובסה"כ משחק עם אחותו בת השניתיים וחצי בסדר. הבעיה מתחילה שכאנחנו יוצאים מהבית לדודים, חברים, סבא וסבתא. הוא מתחיל להתפרע להשתולל להוציא לשון להיות אלים.

שמנו לב בעלי ואני שההתנהגות הזאת מתחילה כשהוא נמצא בקרבת ילדים אחרים והוא מסתכל מה יש לאחר, רוצה להיות השתלטן ומתעצבן מכל מילה שאומרים לו ומתחיל להרביץ.
    אולי זה מחוסר ביטחון ? שלא תחשבו בעלי ואני לא מחסירים ממנו כלום ואפילו אפשר לומר שהוא מקבל יותר מילדים אחרים. הסברנו לו שיסתפק במה שיש לו ולא יסתכל על האחר.

בבקשה תייעצו לנו מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום דגנית,
    אולי בדיוק זו הבעיה, שאת ובעלךלא מחסירים ממנו כלום. אם בבית הוא מקבל כל מה שהוא מבקש, הוא מצפה לקבל את אותו יחס גם בחוץ, אבל שם זה לא עובד ככה. ילד צריך שילמדו אותו גם לשאת תסכולים, ולדחות סיפוקים. אם הסיבה שבבית הוא מתנהג נפלא היא שאף אחד לא ממש אומר לו לא, ונותנים לו כל מה שהוא מבקש כדי שחס וחלילה לא יחשבו שמחסירים ממנו משהו, כי אז אתם מייד מרגישים הורים לא טובים,
    אז זה מצב לא טוב. אולי הגיע הזמן שתחשבו, איך להציב גבולות לבקשות שלו גם בבית. אז תתחיל גם התנהגות לא נעימה שלו גם בבית, שזה קשה, אבל זה מצב יותר בריא. עם ההתנהגות הזו תצטרכו להתמודד בצורה עיקבית ואסרטיבית, ואם תצליחו
    גם ההתנהגות בבית וגם ההתנהגות בחוץ תשתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

דגנית
    22/07/2012

תודה על התייחסותך.
    ברצוני להדגיש בפניך שאנחנו כן מציבים לו גבולות ומענישים אותו כמו: לא לראות טלוויזיה, לא לשחק במחשב, לא ללכת לגן השעשועים ועוד.
    אבל זה עדין לא עוזר...

חשבנו אולי שברגע שזה קורה לקחת אותו ולהחזיר אותו לבית . מה דעתך?

מה שעוד יותר מפחיד אותי שהוא יהיה יותר אלים שכן אנחנו עוברים דירה לשכונה אחרת והוא יהיה בגן חדש ובנוסף אני צריכה ללדת בעוד כשלושה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום דגנית,
    ענישה היא לא הצבת גבולות. בכלל, עונשים הם לא דרך יעילה לחינוך, ועובדה שאת רואה בעצמך שזה לא עוזר.
    אין טעם להעניש אותו על ההתנהגות שלו בחוץ. הרעיון הוא לאתגר אותו כשהוא בבית ולא להסכים לכל מה שהוא רוצה. אלה הגבולות שאני מתכוונת אליהם. וזה מה שיפתור את בעיית ההתנהגות בחוץ, ולא אם תיקחו אותו משם באמצע ותחזירו לבית או אם תענישו אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנושא מעבר דירה-בן 2.5
    אני
    22/07/2012

שלום,
    הבן שלי בן שנתיים וחצי ועוד כחודש אנחנו עוברים דירה לעיר אחרת בעקבות גירושין.
    יש לי שאלה ספציפית לגבי הפרידה מהבית הקיים.
    אני מתכננת שערב לפני ההובלה הבן שלי יישן אצל ההורים שלי על מנת שלא יהיה בבית בזמן שהמובילים באים מוקדם בבוקר למחרת (בעיקר שזה יום של בלאגן ואני צריכה להיות מפוקסת).
    השאלה שלי היא מתי ואיך עשות לו את הפרידה מהבית, מהחדרים וכו׳ ? האם שהבית עדיין מלא בכל הציוד (כולל החדר שלו) או להביא אותו לדירה הריקה להיפרד ממנה (יש לי אפשרות לעשות זאת). מה מומלץ / רצוי ?
    אני רוצה לציין שכמובן שבמקביל אערוך לו היכרות עם הבית החדש.
    תודה.

הוספת תגובה

• התייעצות בנושא מעבר דירה-בן 2.5 - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום לך,
    עדיף לעשות לו פרידה כשהבית מלא כמו שהוא מכיר אותו. בית ריק נראה לילד קטן שונה לגמרי ולא מוכר, ואנחנו רוצים להקטין את האלמנטים של דברים לא מוכרים בתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים הולכת לישון בחצות...!!!
    דנה
    21/07/2012

שלום רב

הבת שלי, בת שנתיים ושלושה חודשים התחילה בגיל שנתיים בערך ללכת לישון בשעה 11- 12 בלילה.\
    יש לציין שהיא ישנה כשעה -שעתיים בגן בצהריים ואז היא פשוט לא מצליחה להרדם בשעות הנורמליות בערב. היא לא מפריעה , לא קופצת רק מתהפכת במיטה ולא מצליחה להרדם , נראה שהיא ממש לא עייפה.
    מצד שני ביום שהיא לא ישנה צהריים היא נרדמת תוך כמה דקות במיטה שלה כשאני רק יושבת לידה.\
    מה אפשר לעשות? הגן מסרב לא לתת לה לישון הילדה הולכת לישון במקרה הטוב ב- 11 בלילה , שלא לדבר על זה שההורים סחוטים ...\
    הכל התחיל נראה לי מזה שהיא עברה לישון במיטת מעבר ויכולה בקלות לצאת מהמיטה ומהחדר אבל גם אם היא נשארת בחדר ובמיטה היא לא מצליחה להרדם...
    חוץ מזה היא פיתחה הרגל נוסף - כל לילה בשעה 4 בערך היא מתעוררת ורוצה בקבוק שוקו- שותה ונרדמת מייד . מה עושים? אם לא נותנים לה מתחילה בצרחות איומות ומעירה את כל השכונה...

הוספת תגובה

• בת שנתיים הולכת לישון בחצות...!!! - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום דנה,
    אפשר לנסות לעייף אותה יותר בשעות העירות אחה"צ, פעילות בחוץ, ים, בריכה, משחקים בגינה, זה בדרך כלל מעייף מאוד ילדים.
    גם חשוב מאוד שלא תתנו לצרחות שלה לנהל אתכם. לא ייתכן שהיא תחזיק אתכם תחת טרור כי אתם מפחדים שהיא תעיר את השכונה. היא גם לא תעיר את כל השכונה, עם כל הכבוד, זה נשמע לי קצת מוגזם. יכול להיות שלא תהיה ברירה אלא לתת לה לצרוח כמה פעמים עד שהיא תבין שזה לא עוזר לה ואז זה ייפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה