מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אך להסביר? אך להגיב?שאלה21/07/2012
שלום רב, ילדי בן 6 עולה השנה לכיתה א', ילד מקסים וחכם מאוד לגילו. עד לפני מספר חודשים היה בן יחיד עכשיו יש לו אח שהוא מאוד אוהב אותו ואפילו עוזר לי איתו. הבעיה שלנו איתו שהוא מאוד קיצוני בהתנהגות שלו הוא יכול מאוד לאהוב אותנו ואז יש מצידנו איזו שהיא ביקורת, הוא ישר משתנה ב 180 מעלות ואומר אני לא אוהב אותכם , אתם גרועים וכו', אסור לדבר איתו על כלום שום ביקורת לא מוכן לשמוע רק כשאנחנו עושים מה שנראה לו זה בסדר מבחינתו. אך להסביר שיבין? אך לגשת לילד כזה? שיבין שביקורת עוזרת וכך זה החיים שגם בבית ספר יהיה לו את זה מצד המורות שלו.
(חשוב לי לציין שאף אחת מהגננות הוא לא אהב כי מין הסתם יש לפעמים גם ביקורות ולא רק חיזוקים, בנוסף זה ילד שיש לו חוסר ביטחון מאוד גבוה והוא פרפקציוניסט מאוד גדול)
אך לדבר להסביר לו ? ניסיתי כמעט הכל תעזרו לי בבקשה
בנוסף יש לי עוד שאלה כשאנחנו נפגשים עם המשפחה והילד משחקת עם הילדים של גיסתי קורים מקרים שהילדים רבים לא מחלקים בניהם משהו ותמיד כשזה קורה גיסתי תמיד אומרת שהילדים שלה עשו את זה בטעות ולא בכוונה והרמיזות שלה ליד ילדי וכל יתר הילדים שאצלם זה בטעות אז האצבע המעשימה כלפי ילדי,(לפעמים אני לא נמצאת שם ולא רואה בדיוק מה קורה לכן גם לענות לה ולהגיד לה שזה לא נכון אני לא יכולה) ואני לא יודעת אך לצאת מזה כל פעם מחדש לריב אני לא רוצה.
אך להסביר לילד באותה שניה שהוא בסדר ?ש הוא לא עשה כלום וירגיש טוב עם עצמו ולא ירגיש כאילו הוא תמיד לא בסדר.
וגם אך לענות לה בצורה יפה וחכמה שתפסיק אם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אך להסביר? אך להגיב? - תגובה
סמדר ריינר22/07/2012שלום לך,
לא כל כך הבנתי למה את מכתוונת כשאת אומרת ביקורת. האם זה כל פעם שאתם לא מסכימים לעשות מה שהוא רוצה. או שיש לכם ביקורת על משהו שהוא עשה, (ציור או משחק או התנהגות כלשהי)? אם הכוונה ב"לא מוכן לקבל ביקורת " שהוא בעצם מנהל אתכם ואתם חייבים לעושת רק מה שהוא רוצה, אז אין כאן מה להסביר. אתם בלכל לא חייבים להסביר לו, זה לא עניין של הבנה, אלא עניין של קבלה של זה שאתם המבוגרים ואתם מחליטים. מותר לו לא להיות מרוצה מזה, את לא חייבת להסביר לו וההסברים לא יעזרו גם אלא יתפרשו כחולשה שלכם, כדרך לקבל את הסכמתו לגבי דברים שלא אומרוים להיות תלויים בהסכמתו כי לא הוא מחליט לגביהם. אם העניין הוא רגיושת שלו לביקורת ממש, כאן אני צריכה לקבל דוגמאות יותר מפורטות כדי לעזור לכם.
לגבי גיסתך, זו באמת בעיה בעיני, כי אם לא נמצאת שם ולא יודעת אם זה נכון או לא אז אולי היא באמת צודקת? כי אם יש לך בן, שאי אפשר להגיד לו כלום, והוא חושב שהוא מנהל את העולם, אולי באמת יש לו בעיה בהתנהגות עם בני הדודים שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר הריון בסיכון לילד קטןסימונה20/07/2012
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 17..נדבקתי ב-cmv ולאחר מי השפיר (רק בשבוע 22) נדע אם ההריון ימשך או נצטרך לעשות הפלה.. יש לי ילד קטן בן 2:06 שמתחיל לשים לב לבטן ואני מתלבטת איך להסביר את המצב של ההריון בשל נושא ההמשך שלא ברור.. אשמח לקבל רעיונות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להסביר הריון בסיכון לילד קטן - תגובה
סמדר ריינר20/07/2012שלום סימונה,
לילד קצת יותר גדול הייתי מסבירה שבבטן יש לך עובר, שאם הוא יתפתח יפה, הוא יוולד ויהיה תינוק. לא כל העוברים מתפתחים ונולדים. מאחר ומדובר בילד קטן מדי, הייתי מחכה עם ההסבר כמה שבועות, ורק אומרת שאכן לאימא יש בטן שמנה עכשיו, בלי להיכנס להסבר יותר מדי כרגע, אלא רק אחרי שיתברר שהכל בסדר וההריון ממשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך..
סימונה20/07/2012תודה על תגובתך..
השאלה שעולה היא מה לעשות אם הוא שואל מה יש לי בבטן.. אני אומרת את זה כי יש כמה חברים מהגן שהאמהות שלהן בהריון מתקדם וחלק שילדו והוא מבין מה זה הריון ותינוק..
שוב תודה..
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך.. - תגובה
סמדר ריינר21/07/2012שלום סימונה,
אם את חשה שהוא מבין, אז את יכולה לומר שאכן את בהריון, לא הייתי נכנסת כרגע לכל ההסברים המסובכים, אבל אם אכן ההריון לא יעלה יפה, אז הייתי מסבירה את ההסבר על העובר. אני מבינה שכרגע זה מעמיד אכתם במצב מורכב, כיוון שהריון אמור להיות דבר משמח, אבל אתם אמורים כרגע להיות עצורים, ולא לפתח ציפיות והעובדה שצריך לתת הסברים לילד כשאתם עדיין לא יודעים מה יהיה מפגישה אתכם עם הכאב והחשש. לכן אני לא בעד להכביר בהסברים כרגע, אלא לתת את המינימום לפי מה שהוא שואל,
אני מקווה שבכל זאת הכל יהיה בסדר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשיג שיתוף פעולהאיילת19/07/2012
ביתי בת ה12 מסרבת לעתים קרובות לשתף פעולה בעזרה בבית. במקרים שכן עוזרת זה אחרי שאני מציבה גבולות מחזיקה קצר וכ"כ מעייף אותי שלא מעניינת אותי כבר העזרה אלא המשאבים שאני מוציאה כדי שהיא תעשה משהו....
(אינני דורשת מידי הרבה). כמו כן נמאס לי לאמר שוב לאחר מעשה (שלא נעשה...) " לא סידרת ולכן... (לא אקח אותך לשופינג / לא תלכי לחברה...)עונש תמיד מצטייר כמו נקמה ומה גם שזה פשוט לא מספיק עובד לפעם הבאה. וכל פעם אני מבקשת והיא: או מצפצפת או מתווכחת ולבסוף לבסוף עושה... - מה עושים?
שמעתי על ענישה כתוצאה טבעית - איך מיישמים זאת במקרים כאלו של סרבנות לעזור? ( "לא הסכמת לסדר את הסלון כשביקשתי ולכן"... = ?!)
מצפה לתשובה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשיג שיתוף פעולה - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום איילץ,
כמו שאת רואה עונשים לא עוזרים. וכלן כדאי לך להפסיק איתם. ענישה כתוצאה טבעית יכולה להיות רק לגבי דבר שמפריע גם לה. אם את לא מבקשת הרבה עזרה, חשוב שתבחרי את התחומים שבהם את מבקשת עזרה לפי מה משפיע גם עליה ומפריע לה. בכלל אולי כדאי להחליט ביחד, מתוך הסכמה על תפקיד קבוע ולא כל פעם לבקש משהו אחר, אלא לתת לה תחום אחריות שאותו היא מכסה, ושאם הי אאל מבצעת אותו, יש לכך מחיר שגם היא משלמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך....
איילת20/07/2012תודה על התייחסותך
כתבת "ושאם היא לא מבצעת אותו, יש לכך מחיר שגם היא משלמת." אצלי זה נקרא שוב "עונש" - ההבדל הוא במינוח הסמנטי, כנראה שאין מנוס מכך....
עם כל היצירתיות שבי נגמרו לי הרעיונות לסנקציות. כשתוכנן משהו (הליכה לברכה, לחברה קל לי למצוא עונש שהיא פשוט מפסידה את החווויה, אך לא בכל פעם יש תכנון כזה.ואז:
1. מה עושים בחיי היומיום הזורמים ? אילו עונשים לתת?
2. קשה לי להתמסגר לדרך של תפקיד קבוע טוטאלית, כי חיי היומיום מזמנים צרכים שונים והיא בכל זאת הגדולה שגם זקוקים לעזרתה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך.... - תגובה
סמדר ריינר20/07/2012שלום איילת,
את שאלת לגבי תוצאה טבעית. תצוצאה טבעית הי אאל עונש, אלא המציאות. אם לא עושים משהו אז אין אותו. אני לא מאמינה בעונשים, ולכן אין לי המלצה מעבר לזה לתת לך.
זה שהיא הגדולה זה לא אומר בהכרח שתפקידה לעזור בבית. במיוחד אם זה נעשה כהנחתה לפי מה שנוח לך ולא לוקח בחשבון גם את הצרכים שלה זה נחווה כהנחתה וכניצול. את לא באמת יכולה לצפות ממנה שתעזוב את מה שהיא עושה באותו רגע ותסדר את הסלון כי הבלאגן מפריע לך בעיניים עכשיו. זה לא עובד ככה. את אמורה לחנך אותה לאחריות, ולחשוב יחד איתה, על מה היא יכולה לקחת אחריות, בזמנה החופשי ולדאוג שהוא יבוצע. יש צורך לגייס אותה לכך ולדאוג שגם היא תקבל הרגשה טובה של מתן כבוד ואחריות גם לה.
היא לא בחרה להגיע לעולם, את הבאת אותה, זו לא אשמתה שהיא הגדולה, זה בסדר לחנך אותה לאחריות בתוך הבית, אבל זה לא מתקבל טוב, כשזה נעשה באופן שלא מכבד אותה ואת הצרכים שלה כאילו היא חייבת לכם. גם אם אתם לא מתכוונים לכך באופן הזה, יכול להיות שזו ההרגשה שהיא מקבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פרידהליאת19/07/2012
שלום רב,
בני בן 5, לפני כמה חודשים נפרד מהחיתול והמוצץ (היה מאד קשה לגמול אותו) הוא עולה לגן חובה. בתקופה האחרונה הוא חווה קושי ריגשי בפרידות. הוא משתמש הרבה במילים מתגעגע ונצח. הוא אומר שהוא מתגעגע מאד לסבי שנפטר לפני כמה שנים (הוא לא הכיר אותו). היום חזר מהגן עם פחית ריקה וסירב לזרוק אותה בטענה שיתגעגע אליה. הוא כבר מתגעגע לגננת שנפרד ממנה השנה.
אני אובדת עצות. מצד אחד מסבירה לו שגעגוע זה רגש טבעי וזה בסדר להתגעגע אך מצד שני כואב לי לשמוע אותו כך. אני מרגישה שהוא חווה משבר ולא יודעת איך לעזור לו.
הוא לא מסרב ללכת לגן ולא בוכה בפרידות אך במהלך היום אומר לגננת שהוא מתגעג אלינו.
האם נדרשת עזרה מקצועית או שמדובר במשבר לקראת גן חובה וזה יחלוף?
אודה לעזרתכם.
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פרידה - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום ליאת,
נשמע שלבנך קשות הפרידות וגם הגמילות (זה גם סוג של פרידה, מהטיטול ומהמוצץ) וזה לא שמשהו שהתחיל לקראת גן חובה, וגם אין שום סיבה שיהיה משבר לפני גן חובה. אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע כדי לבדוק את הקושי יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בפרידות
ליאת19/07/2012תודה על תגובתך המהירה.
הקושי התחיל רק בחודש האחרון לקראת סיום הגן וההבנה שהוא נפרד מהגננת ומחלק מהילדים. באותה תקופה חברה לגן איבדה את סבה שנפטר וגם זה תרם למצב.
מעולם לא היו לו קשיים בפרידות ותמיד היה בין היחידים בגן שנפרד מאיתו בשימחה וצהלה החל מהיום הראשון לגן. לכן אני בהתלבטות אם לחזק אותו ולהמתין או שכדאי כבר לגשת לאיש מקצוע ואודה לעצתך לאיזה גורם עלינו לפנות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בפרידות - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום ליאת,
נראה לי שתשובתי לא הובנה. אם תשימי לב אני קשרתי את הקושי בגמילה לקושי בפרידות. להיגמל ממשהו זה גם להיפרד ממנו. עד לא מזמן היו לו קשיי גמילה. במובן הזה קשיי הפרידה שיש לו עכישו הם לא בדיוק חדשים כמו שנדמה לך אלא אפשר לראות אותם כהמשך של קשיי הגמילה. לכן, בעיני זה לא קושי חדש. זה די חריג כשיש קשיי גמילה עד גיל 5. אפילו שהם כבר נגמרו. לכן בעיני יש כאן אולי בעיה יותר עמוקה מהמשבר הנוכחי בגן וכדאי לבדוק אותה יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מרצה ונגררתתמרה18/07/2012
שלום רב,
רציתי להתייעץ בקשר לבתי. בתי בת 5, חברותית מאוד, ובוגרת לגילה. אך עם זאת, היא נגררת אחר חברותיה, מנסה לרצותן ונכנעת לבקשותיהן (אם זה במשחקים ואם זה במעשים). החברות כבר "קלטו" את רוך ליבה, ולפעמים באמצע משחק או בסיטואציה שהן ביחד, אומרות שהן לא חברות שלה. בתי שואלת אותן בעיניים דומעות "למה?"
אני מנסה כל הזמן לחזק אותה, אומרת לה שכשהן עושות זאת, אין צורך להיעלב/להיעצב כי אחרי דקות ספורות שוב כולן חברות. איך אוכל לגרום לבתי לעמוד על שלה? לקחת פחות את הדברים ללב? היא לעולם לא מחזירה להן, גם כאשר הן מעליבות וקוראות לה "תינוקת בת שנה" וכו'.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מרצה ונגררת - תגובה
נעמה סבג שמש06/08/2012היי תמרה,
לכל ילד יש את אופיו אך ניתן לרכך זאת ע"י עבודה על כישורים חברתיים.
בנוסף, כדאי לשים לב שבבית אינכם "מנצלים" זאת שהיא מוותרת, למשל- מול אח שלה, או בהתנהלות איתה.
להיפך- תחזקו אותה לעמוד על שלה, קודם כל בחיק המשפחה ורק אח"כ בחוץ.
לא ניתן לומר לילד שאין מה להעלב כי כך הוא מרגיש. הוא לא יכול להתכחש לרגשותיו וגם אנחנו לא.
אבל כן נוכל לתמלל ולשקף את החוויה וללמד להגיב אליה טוב יותר.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש
מנהלת מכללת עידן ההורות
המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4פילפלת18/07/2012
היי, בתי בת 4 וקצת, תמיד שאוכלים בבית ובגן, וגם אחרי שהיא מסיימת לאכול את המנה שלה (וגם אם לא) היא הולכת לאוכלת מצלחות של ילדים אחרים (או של אחיה במידה ואנחנו בבית). אני תמיד אומרת לה שאם היא רוצה עוד היא רק צריכה לבקש (אותה תשובה היא מקבלת גם בגן), ולא לוקחים מצלחות של ילדים אחרים. זה מאוד מטריד, ואני בכלל לא מצליחה להבין מה המקור להתנהגות הזו.עוד בעייה שמטרידה אותי היא לאחרונה החלה לצבוט ילדים בלחיים , סתם ללא כל סיבה ייתכן שזה מגיע מאיזהשהוא קושי? היא שנה הבאה הולכת לגן עירוני אני לא רוצה שילדים לא ירצו בחברתה בגלל ההתנהגות הזו. אני לא בטוחה שפורום הזה הוא המקום לשאלות שלי אבל אשמח לשמוע תובנות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר18/07/2012שלום לך,
הפורום הזה הוא בהחלט המקום שלאלות שלך, אבל חסרים פרטים בשאלה, על המשפחה ועל הילדה. למשל איך היא מקבלת גבולול בנושאים אחרים, מתי התחילה ההתנהגות הזו, או האם זה היה כך תמיד, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה תשובות..
פילפלת18/07/2012בסך הכל היא ילדה טובה וכמו כל הילדים יש לה פה ושם ניסיונות של פריצת גבולות, אבל
אנחנו מעמידים אותה על מקומה והיא מתמודדת עם זה בדרך כלל יפה, מאחר והגבולות בבית מאוד ברורים.
בעיית ההתנהגות שלה היא בעיקר בגן והיא התחילה בחודשיים האחרונים, הבעיה עם האוכל הייתה מידי פעם (אפילו לעיתים רחוקות), אבל הצביטות זה משהו חדש יחסית.
כעקרון נראה שישנו שינוי התנהגותי לרעה. רקע: היא נמצאת באותו הגן (פרטי )כבר 3 שנים (בשנתיים האחרונות היא נמצאת גם עם אחיה בן ה 3) והוא כמו בית שני עבורה בעיקר לאור העובדה שאחת המטפלות היא גם חברה טובה ואנחנו נפגשות אחריי שעות העבודה,והילדים משחקים ביחד. היא הפסיקה לשבת בשעת הריכוז והיא מאוד מפריעה לגננת ולשאר הילדים. בהתחלה היא חשבה אולי כדאי לבדוק הפרעות קשב וריכוז ואחרכך אמרה שייתכן שזוהי רק הפרעה התנהגותית וכדאי לחכות עם אבחון , כי ייתכן ששנה הבאה שהיא תגיע למסגרת חדשה בה היא לא תרגיש כלכך נוח היא תחזור לעצמה. כששאלתי אותה למה היא מפריעה לגננת היא אמרה שמשעממם לה. אני לא ממש יודעת איך להתייחס לזה. מצד אחד בבית היא עצמאית, היא יושבת ומשחקת יפה (לבד עם אחיה או עם חבר/ה) , מציירת רוקדת ומעסיקה את עצמה יפה מאוד.ומצד אחר אני לא רוצה שהילדה תלך לאיבוד במסגרת של גן עירייה, ובטח שאני לא רוצתה שהיא תתוייג כילדה בעייתית. מה את מציעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה תשובות.. - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום לך,
אבחון להפרעת קשב וריכוז הו אלא האבחון היחיד שרלוונטי. הילדה משדרת מצוקה. חשוב להבין יותר לעומק מה קורה לה. אני לא מסכימה עם דברי הגננת שבnקום חדש זה ישתנה, זה אולי ישתנה בהתחלה כשהיא תרגיש פחות נוח, אבל אחר כך זה יחזור כשהיא תרגיש נוח יותר, כי המצוקה שגורמת לזה לא נפתרה.
כפי שאמרתי, אף אחד לא אמר שזה חייב להיות עניין של קשב וריכוז, אבל כן חשוב שאיש מקצוע יראה אותה. זה גם לא שייך לתיוג במערכת. אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד ולא להעביר את התוצאות לגן אם אתם לא רוצים. חשוב שיראה אותה איש מקצוע וגם אותכם כדי להבין את המצוקה שגרמה לשינוי בהתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאת אומרת איש מקצוע
פילפלת19/07/2012את מתכוונת לפסיכולוג ילדים? או לבקש מהגננת למלא טפסים ולהתחיל איתה תהליך של אבחון הפרעות קשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא ממש יודעת
פילפלת19/07/2012למי לפנות אודה לך על קצת הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא ממש יודעת - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום לך,
נדמה לי שקיבלת הכוונה מאוד מדוייקת. הפניתי אותך למכון להתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מכביש ומכוניותלימור18/07/2012
שלום רב. לפני כחודש עברתי עם ביתי בת קרוב לשנתיים במעבר חצייה כמובן ברמזור ירוק ומכונית חתכה את הכביש בפרסה וכמעט היתה תאונה.... (דיברתי עם העיריה לגבי המעבר חצייה הזה !!! מסוכן מאוד !) מאז ביתי מאוד מפחדת מכביש ומכוניות. רוצה לעבור כביש רק על הידיים ומפחדת מרעש של מכוניות אם נמצאת במקום שקרוב לכביש. מה ניתן לעשות בנדון? תודה מראש, לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מכביש ומכוניות - תגובה
סמדר ריינר18/07/2012שלום לימור,
קצת קשה לטפל בחרדות בגילאים האלה כיוו שקשה להסביר לילדים דברים שדורשים הבנה. כך שיכול להיות שעוד כמה זמן יהיה קל יותר לעזור לה. פיתרון שכן אפשר לנסות כבר מעכשיו הוא חשיפה הדרגתית למה שמפחיד אותה, למשל קודם כל להקריא סיפור על כביש ומכוניות, להראות מכוניות בטלוויזיה, לצייר אותן ביחד, להסתכל על הכביש מרחוק ולהתקרב בקצב שלה, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלטול הראש מצד לצדלי18/07/2012
בני בן 11 חודשים - מתפתח בצורה תקינה..מתייש , זוחל , נעמד..
ביומיים האחרונים מזיז את ראשו מצד לצד כאילו אומר לא - לאוו דוקקא באיזושהיא סיטואציה שהוא מסרב למשהו..
התנועה חוזרת על עצמה מספר פעמיים או שלוש במשך היום ונפסקת..
מוציא כרגע שיניים ומאוד סובל..
האם עליי לדאוג ??
לציין שאימצנו אותו לפני כ 4 חודשים..
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלטול הראש מצד לצד - תגובה
סמדר ריינר18/07/2012שלום לי,
כדאי שתפנו את שאלותיכם לרופא התפתחותי או בכלל שתבקשו אבחון במכון להתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
לי18/07/2012עבר אבחון בהתפתחות הילד..מתפתח כמו שצריך..
זוהי תופעה חדשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום לי,
אם את מודאגת, אז פנו שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאפקות לצרכים ילדה בת 4.5רונית17/07/2012
ילדה בת 4.5 גמולה מגיל 3 עם נסיגה של קקי ופיפי. הילדה עומדת מולי מתאפקת מתקפלת וכאשר אני אומרת לה שתיגש לשירותים היא אומרת : אין לי פיפי וקקי וכמובן שזה בורח לה כי כמה כבר היא יכולה להתאפק. אני חסרת סבלנות מכיוון שזה לא בורח לה ללא שליטה . היא מודעת לכך שיש לה פיפי או קקי והיא מנסה לעצור זאת למרות שאני מבקשת ממנה שתלך להתפנות.כשהייתה קטנה היה מקרים דומים ואני אמרתי לה שאם היא לא תיגש לשירותים ותעדיף לעשות צרכים בבגדים לא אסכים לדברים שהיא אוהבת לעשות ובעקבות כך היא הפסיקה ורצה לשירותים . האם זאת הדרך הנכונה. ההרגשה היא לא טובה שזה נעשה בלחץ ובאיומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות לצרכים ילדה בת 4.5 - תגובה
סמדר ריינר17/07/2012שלום שרית,
את מרגישה נכון. זו אכן לא דרך טובה, היא אולי פותרת את הבעיה בואתו רגע אבל מחמירה אותה בהמשך ולא מפסיקה את התופעה.
הבעיה שבתך סובלת ממנה נקראת אנקופרזיס והיא מעידה על קשיים ריגשיים, ומומלץ לפנות בהקדם לטיפול בעניין, כיוון שהוא עלול להחמיר ולהתקבע. בגילאים מאוחרים יותר הרבה יותר קשה לטפל בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן 5 וחציניקיטה17/07/2012
שלום , בני בן חמש וחצי, השנה החל להיות בגן עיריה כשלפני היה בגן פרטי, מתחילת השנה נימסר לי מהגננת שבני ילד מאוד אהוב על כל הילדים, מקובל ונערץ וגם אני הרגשתי זאת שמתקשרים אלי כל הזמן להפגש עם בני, הבעיה היא שהגננת במקביל מתחילת השנה כל הזמן מתלוננת על כך שהילד לא ממושמע , משתולל ומאוד אנרגטי ועקב זה שהוא סוחף אחריו אני הבנתי שזה מאוד מקשה עליה להשתלט על ילדי הגן . אני ובעלי בבית מקנים לו גבולות כמה שצריך עקב חוסר המשמעת שלו בבית אך הוא מאוד מתיש אותי (יש לי בת בת שנתיים בנוסף אליו ) ואני מבינה על מה הגננת מדברת, הגיעה אלינו אפילו פסיכולוגית מהדרכת הורים שנתנה לנו טיפים ואמרה לנו שהגננת פשוט מותשת מהתנהגותו, בבית הוא גם לפעמים לא ממושמע, מציק לאחותו ועושה שטויות .החודש יש קייטנה בגן והגיעו גננות אחרות שמתחלפות בצהרים שאינן מכירות אותו לפני, לא עברו כמה ימים מתחילת החודש וכבר דברו איתי לגבי התנהגותו (אינו מקשיב ואינו ממושמע, חוטף דברים לילדים אחרים ומוריד את המכנסיים בפני כולם -שזה דבר חדש ), חשבתי בעבר שהוא כמו כל הילדים ורק צריך יותר משמעת אך כשכבר הרבה פונים אלי בנידון אני מתחילה לחשוב שאולי אני לא פועלת כמו שצריך , האם אכן אני צודקת וככה ילדים בגילו מתנהגים וזה הגיל או שאני צריכה לפעול ? ואם כן אז איך ? איני יודעת כבר איך להתנהג מולו (עונשים כמו לא לראות טלויזיה , לא לקבל חטיפים שאוהב) ניסיתי הכל ועדיין איני מצליחה למתן את התנהגותו , אודה לעזרה ותשובה ..כוחותיי אפסו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילד בן 5 וחצי - תגובה
סמדר ריינר17/07/2012שלום ניקיטה,
אני חושתב שאת כבר מבינה לבד שיש כאן בעיה, וזה לא חלק נורמטיבי מההתפתחות שלו. כדאי שתפני בהקדם למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך כדי לעשות אבחון מסודר ולהחליט על דרכי טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בבקשה!מירית17/07/2012
שלום ,אני מירית אמא לשתי בנות בגילאי 4 ו3 ....
בעלי נמצא בבית סוהר כבר מעל 10 חודשים .גרנו באילת 5 שנים ,לפני כחודש עזבתי את אילת להורים שלי לב"ש אחרי שהבת הגדולה סיימה בהצלחה את הגן .
הבת הגדולה שלי הייתה מאוד קשורה לאבא שלה הוא היה דמות מאוד חזקה בחיים שלה.
כול התקופה שהוא נמצא בבית סוהר היא השתנתה מאוד .התגלה לה פטרייה בראש ונשר לה כול השיער .זה השפיע עלייה המון בזה שהיא הייתה משווה את עצמה לבנות אחרות בגן שלהן יש שיער ארוך ולה לא .
לפניי שהוא עזב היא הייתה ילדה מופנת שקטה ממושמעת מקשיבה לכול דבר ובעיחסים מעולים עם אחותה הקטנה.
בעלי נמצא ביית סוהר בבאר שבע .סיפרנו לה שאבא עובד בבאר שבע ואפשר לראות אותו פעם בחודש.לקחתי את הבנות פעמיים לביקר פתוח והכל היה בסדר.מאחר שלא מאשרים לא יותר ביקורים פתוחים הן לא יכולות לראות אותו.
ולפני כחודש שהגענו לבאר שבע היא נהייתה מאוד אגרסיבית מרביצה לכולם ומוציאה מילים כמו "מטומטמת" לי ולסובבים אותה .
אני מרגישה שהילדה עוברת משבר מאוד קשה ואין לי את הכלים לעזור לה אני משתדלת לא לבכות לידה אבל מפחדת להישבר.
אני רוצה לעזור לה לצאת מזה ואני לא יודעת איך.
אני לוקחת אותה למלא מקןמות כייפים מנסה לכייף איתה אבל היא אחרי כול בילוי היא טוענת שלא נהנתה.
בבקשה עזרי לי איך לי מושג מה לעשות ..!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בבקשה! - תגובה
סמדר ריינר17/07/2012שלום מירית,
זהו מצב שאין די בייעות באינטנרט כדי לתת לו מענה מספק. את זקוקה להדרכת הורים מסודרת יותר. רקודם כל, חלק ניכר מהמצב של ביתך נובע מכך שלא מדובר אצלכם בבית על האמת. יש למצוא דרך לספר לה את האמת, ולתת לה לשאול ולהבין מה קורה. אני מבינה שזה משהו שקשה לך מאוד לעשות ולכן חשוב מאוד שתפני לקבל עזרה מסודרת בעניין, אם דרך מחלקת הרווחה של באר שבע או דרך קופת חולים או כל מסגרת אחרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות בהתנהגות של בת שנתיים+7?תותי17/07/2012
הבת שלי בת שנתיים ו-7 חודשים אינטיליגנטית חכמה, מפותחת מאוד. גמולה (מחיתול) כבר כמה חודשים ביום, בלילה החזרנו אותה לפו-אפס כי לא הולך טוב עדיין בלילה...
לפני 10 חודשים נולד לה אח.
השאלה היא כזאת:
הילדה בחודשים האחרונים מתבכיינת המון, עושה דווקאים, כל דבר הוא דרמה (צחצוח שיניים, לשבת על כסא משלה בארוחת הערב וכן הלאה). כשאני עם שניהם לבד אחהצ (מה שבדרך כלל קורה), היא דורשת את כל תשומת הלב אליה ולא מאפשרת לי לתת תשומת לב כפי שאני רוצה גם לה וגם לאחיה (אחיה לא דורש הרבה תשומת לב, הוא מעסיק את עצמו נהדר). הילדה יודעת לשחק לבד יודעת להעסיק את עצמה, ובכל זאת רודפת אחרי בבית מחדר לחדר, מדברת בקול רם כאשר הקטן שוכב לישון. לפני כמה ימים "פספסה" פיפי 3 פעמים באחהצ אחד (היא גמולה כבר כמה חודשים טובים).
עלי לציין שהיא מקבלת זמן לבד" (זאת אומרת שאני איתה לבד ללא הקטן) כל יום אחרי שהקטן שוכב לישון- בערך שעה עד שהיא נכנסת להתרחץ ולישון ואז שוב הכל מתרחש (באמבטיה ובהשכבה).
אני מרגישה כל צהריים כשאני בדרך הביתה שאני בדרך לעוד קרב וזה מתיש. אני מתארת לי שזה עדיין עניין הטרבל-טו? או שגם גיל 3 טומן בחובו עצבים והתבכינויות? או שילוב של הגיל והאח?
אני נותנת לה חיזוקים חיובים על כל דבר שהיא עושה בעצמה- למשל להתלבש, להתפשט, וכן הלאה.
איך להתנהג? אני כבר לא יודעת מה עדיף: להתעלם (ממש קשה כי זה מרגיז, אז אני מן הסתם מתרגזת), לכעוס? להסביר 90 אלף פעם למה חשוב לצחצח שיניים או כל דבר אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרדרות בהתנהגות של בת שנתיים+7? - תגובה
סמדר ריינר17/07/2012שלום תותי,
לפני שנחשוב על מה לעשות צריך להבין טוב יותר מדוע זה קורה. נשמע שהילדה במצוקה כלשהי, את מתארת התנהגות חרדתית. אם הייתי משוכנעת שכל מטרת ההתנהגות היא להשיג תשומת לב הייתי מציעה לך להתעלם, גם אם זה קשה, אם עושים זאת בעקביות, זו הדרך היחידה. אך מאחר ועדיין לא ברור לי מהתאור שלך מה באמת קורה, נראה לי חשוב לברר זאת יותר לעומק. יכול להיות שחלק מהעניין הוא שהיא בודקת גבולות, וכשהיא חשה שקשה לך מסיבה כלשהי (בהעומס שבגידלו שני ילדים, סיבות אחרות) להיות בטוחה וחזקה כפי שהיית בעבר, וזה מגביר את החרדה שלה ואז היא בודקת גבולות כדי לייצר הזדמנויות שידרשו ממך להיות חזקה איתה. מה זה להיות חזקה איתה - זה משהו שאולי דורש הדרכת הורים קצרה, במיוחד כיוון שנאי אל יודעת איך מתבטאת החולשה שלך אם אכן יש כזו. יכול להיות שהטון שאת משתמשת בו לא מספיק חד משמעי, יכול הליות שהיא עדה לאמירות שלך שאין לך כוח, לכל מיני ויתורים שלך שנבעים מחוסר עיקביות בדברים שפעם היית עומדת עליהם יותר בנחישות, יכול להיות שהיא חשה קשיים שאולי יש בזוגיות או במצב התעסוקתי שלכם וכו'. נסי לחשוב על מה שהעליתי, ואם זה לא עוזר לך להתארגן אחרת, כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7 מנשקת על הפה את חבר שלהנעם17/07/2012
שלום, בתי בת ה7 וחבר באותו הגיל סיפרו שהם מנשקים על הפה מאחר והם הולכים להתחתן בעתיד. איך כדאי להתייחס? חשוב לציין שזה בשיתוף פעולה מוחלט ביניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 מנשקת על הפה את חבר שלה - תגובה
סמדר ריינר17/07/2012שלום נעם,
אני לא חושבת שזה מצב שדורש התייחסות מיוחדת, זה נשמע לי דבר נחמד ותמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מכלבאליס17/07/2012
שלום רב,
בצער אנחנו נאלצים להפרד מגור שלקחנו שכבר אצלנו חצי שנה. אין באפשרותנו להחזיק אותו כיוון שהוא סובל מחרדת נטישה וכל ההתמודדות מאוד קשה לנו מה גם שיש עוד תינוק בבית. ביתי שמאוד קשורה אליו ומבינה שעליו ללכת לא יודעת שהוא נמסר למשפחה אחרת שכן תוכל לטפל אלא אמרנו לה שהכלב מוחזר לאימו בבית הגידול שממנו הוא נלקח.
שאלתי היא איך ללוות אותה בתהליך הפרידה, מה להגיד ומה לא להגיד? האם לערוך מסיבת פרידה כמו שיעצה לי יועצת בית הספר? כמה ימים לתת לה "ליהנות ממנו" לפני המסירה? אשמח לתשובה מהירה כיוון שהנושא דחוף. תודה רבה אליס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוכל לקבל תשובה במהרה?
אליס17/07/2012מסירת הכלב היא בעוד יומיים וזה דחוף. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה מכלב - תגובה
סמדר ריינר17/07/2012שלום אליס,
הרעיון של היועצת נשמע לי סביר, הייתי נותנת פרק זמן של 3 ימים עד שבוע כדי להיפרד, ומציעה לה להכין לו ציור, ולבחור מה בא לה לעשות איתו במסיבת הפרידה, אולי לנסוע למקום מיוחד לטייל איתו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד התחיל לפחד ללכת לישון לבדצחי17/07/2012
שלום
הבן שלי בן שנה ותשעה חודשים התחיל בימים האחרונים לפחד להיות לבד בחדר ולא מוכן ללכת לישון במיטה עם אחד ההורים לא איתו בחדר.
עד לפני שבוע הוא היה הולך לישון לבד בחדר ופתאום בתהליך הדרגתי מהיר הוא לא מוכן לזה כבר.
בנוסף הוא התחיל להרביץ ולנשוך יותר מבעבר במיוחד בבית, לטענת הגננת אין שינוי בהתנהגות שלו בגן.
אנחנו מודאגים, מה לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד התחיל לפחד ללכת לישון לבד - תגובה
סמדר ריינר17/07/2012שלום צחי,
לא הבנתי מה זאת אומרת לא מוכן ללכת לישון בלי שאחד ההורים איתו בחדרומה זה נקרא שהיה הולך לשיון בחדר לבד. האם היה הולך לישון לאחר טקס שינה או פשוט פורש לחדרו וישן? אם אתם לא נוהגים לקיים טקס שינה כדאי לעשות זאת.
פחדים בשינה הם דבר שכיח בגיל הזה, ולא כדאי לאפשר שינוי בסדרי השינה, כלומר לא כדאי לאפשר מצב שהוא יישן איתכם או שאחד מכם יישן איתו. כן כדאי לנסות לשוחח איתו בהתאם לגילו, ולהבנתו המילולית על הפחדים, לנסות להשאיר או קטן דולק, להציע לו לישון עם דובי או חפץ מעבר כלשהו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
צחי17/07/2012עד לפני שבוע הינו משכיבים אותו במיטה עם אוכל לאחר המקלחת והוא היה שוכב במיטה עד שהוא נדרם (לפעמים יותר מחצי שעה).
היום הוא לא מוכן להישאר דקה לבד בחדר, ניסינו דובי ואור קטן וזה לא עוזר.
אנחנו מנסים לברר אתו ללא הצלחה את הסיבה לשינו הזה.
בינתיים אנחנו יושבים לידו עד שהוא נרדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר - תגובה
סמדר ריינר17/07/2012שלום צחי,
ילדים זקוקים לליווי במעבר בין העירות לשינה .השינה נראית דבר מפחיד, כמו להיעלם מהמעולם ומההורים, יש חלומות, יש חושך וכו'. הליווי הזה לקראת השינה לא אומר להעשות במאצעות אוכל. הליווי אמרו להיות בצורתה עיבוד ריגשי של נוכחות הורה שעוזר לילד לעבור לשינה. הנוכחות היא לא בהכרח במובן של לשבת לידו עד שנרדם, אלא לייצר מין מזדרון כזה של מעבר מערות לשינה, על ידי שיר ערש, סיפור, הרגעה, ליטוף, דיבור על כך שעכשיו כולם הולכים לישון, השמש, הגננת בגן, הילדים, כולם ומחר בובוקר נקום, וכו' כדי שלילד יתחיל להיות סדר והרגשה שהדברים בשליטה, יש להם משמעות ומבון והוא יכול לסמוך, להרגע ולישון.
נסו את זה למשך זמן, אני מאמינה שזה יעשה שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)