מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה עם בגדיםהילה03/07/2012
שלום רב,
יש לי ילד בן 3.5 שיש לו בעיה עם בגדים כבר זמן רב.לאחרונה הוא בוכה הרבה בגלל עניין הבגדים.כל בוקר הוא לובש מכנסיים ובוכה שזה לא נוח לו,אני נותנת לו אפשרויות לבחור בגדים בגלל הבעיה הזו אבל זה לא נגמר,הוא שם מכנס אחר וגם הוא לא נוח לו,אני מנסה להבין מה לא נוח לו ושואלת אותו אך הוא רק בוכה ורוצה להוריד את המכנסיים,העניין הוא שלפני חודש הוא היה לובש את המכנסיים האלה בדיוק אז אני לא מבינה מה פתאום הבעיה בהם?בגן כאשר הוא עם מכנסיים או חולצה ש"נופלת לו"(חולצה שקצת גדולה ונופלת לו בכתף)הוא בוכה ולא משחק,נהיה מאוד עצבני,מרביץ לכולם,ממש לא רגוע וכאשר נוח לו הוא כ"כ משוחרר.הפסיכולוגית של הגן אמרה לי שאולי יש לו רגישות תחושתית,נרשמתי לטיפול אני מחכה לתור שעוד חודש אך אני רוצה את עזרתכם מה אוכל לעשות בינתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם בגדים - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום הילה,
אם אכן מדובר בריגות תחושתית, אין הרבה מה לעשות בינתיים מלבד לתת לו ללבוש בגדים שנוחים לוף להוריד את התגיות, לבחור בדים נעימים, ולהצטייד בהרבה סבלנות...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
הילה03/07/2012תודה על התגובה,
אבל אם מדובר ברגישות תחושתית איך יכול להיות שלפני חודש כל המכנסיים שלא נוחים לו היום היו נוחים והוא היה לובש אותם.האם יכולה להיות סיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל.. - תגובה
אני לא מהתחום המתאים לדעת האם רגישות תחושתית היא מולדת או יכולה גם להתפתח בהמשך. את זה צריך אולי לשאול בפורום של ריפוי בעיסוק או רפואת ילדים.
כדי לדעת אם יש סיבה אפשרית אחרת להתהנגות הזו, צריל לדעת יותר על הילד ועל המשפחה. את הפרטים האלה לא סיפקת בשאלתך.
אם את רוצה לדעת תשובה מתחום הפסיכולוגיה כדאי שתפרטי פרטים רלוונטים, כמו אם קרה משהו בשפחה לאחרונה, תכונות המאפיינות הילד, מהלך ההתפתחות שלו, מבנה המשפחה ודברים אחרים שאולי יכולים להיות קלוונטים לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה03/07/2012היי
הייתי רוצה תשובה מתחום הפסיכולוגיה משום שאני מרגישה שזה משהו בראש שלו ולא קשור לתחושות אבל אולי אני טועה.
בני הוא ילד רגיש מאוד,חכם חברותי פעיל ומלא אנרגיות.בגן יש לו הרבה חברים ובבית הוא הילד הבכור,יש לי ילדה בת 5 חודש' שאותה הוא קיבל יפה מאוד,הוא עוזר לי הרבה ולא מציק לה יותר מדיי.בימים האחרונים חזרתי לעבודה אך אני לא חושבת שיש קשר משום שהעניין עם הבגדים הוא ישן יותר(לפני שנה זה התחיל).הפסיכולוגית של הגן הגיעה למסקנה שמדובר ברגישות תחושתית בעקבות כך שהיא צפתה בבני משום שהיתה תקופה שהוא היה מרביץ הרבה והגננת היתה אומרת שזה ללא סיבה.היא שמה לב שהוא לא סתם מרביץ אלא בגלל שילד עובר ונוגע בו וזה כנראה מפריע לו,מעבר לזה הוא גם רגיש לרעש,הוא מפחד מרעש של פן,מיקסר וכו',אז בגלל כל זה היא הגיעה למסקנה הזו.
האם אני צריכה לציין עוד משהו?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ההשערה בדבר הרגישות התחושתית נשמעת לי הגיונית.
צריך גם לקחת בחשבון שלפסיכולוגית הגן יש יתרון עלי משום שהיא ראתה את הילד ואולי גם יודעת עוד פרטים עליכם ואני צריכה לשער השערות על סמך פרטים מועטים, ולכן צריך לקחת את הצתעותיי בעניין בעירבון מוגבל.
יכול להיות שהילד שלך בבית הוא הרבה פעמים ילד "טוב מדי" את מתארת שהוא לא מציק הרבה לאחות וגם עוזר לך, ולא ברור מהתאור שלך איך הוא ביטא את הקשיים שלו בעקבות ההריון והולדת האחות, ואולי הרגישות הגבוהה שלו בשנה האחרונה קשורה לזה, שהוא חש שאתם ההורים פחות פנויים אליו והוא נדרש להתנהג בבגרות כי כבר יש אחות קטנה ממנו (זה תקף גם לתקופת ההריון או חלק ממנה, שבה את מטבע הדברים ועקב מצבך הפיזי יותר עייפה, פחות פנויה אליו וגם הוא מבין לאט לאט שעוד מעט תהיה כאן עוד מישהי חוץ ממנו), כדאי להעניק לו זמן איכותלל אהאחות ולהיות סבלניים להתנהגויות רגרסיביות שלו, לצורך לחזור להיות תינוק, לבכות, וזה לא סןתר הצבת גבולות ברורים. במקביל כמובן להמשיך את הבירור לגבי הרגיושת התחושתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות לתאומותשני03/07/2012
שלום, שמי שני ואני בת 22 ואחות גדולה לשתי אחיות תאומות בנות 7 וחצי.
אחיותיי שונות בתכלית גם באופי וגם בחיצוניות. כבר זמן מה אני שומעת את האחת הבנות מתבטאת באמירות מדאיגות כמו " אני מרגישה מבפנים שאני בן", "אני רוצה תספורת קצרה", היא מסכימה ללבוש אך ורק מכנסיים למעט מקרים בודדים שהצלחנו לשכנע אותה ללבוש שמלה. בבה"ס (כיתה ב') רוב החברים שלה הם בנים,והיא מתעסקת לרוב עם צעצועי בנים.היא שונאת כל מה שקשור להתעסקות בשיער, איפור, שמלות וכו', למרות שיש לפעמים הבלחות והיא פתאום מחכה את אמא. הבת השנייה היא ההיפך הגמור ממנה, היא נשית מאוד ואפשר לומר שכל היום רק מתעסקת בשיער , בבשמים וכו'. שתי אישיות מוקצנות.
חשוב לציין שאבא שלי , הדמות הגברית בבית, עובד בחו"ל וחוזר לארץ פעם בשבועיים לכמה ימים. המצב הזה כבר נמשך כבר 5 שנים בערך והבנות כבר רגילות. אני יודעת שיש גיל כזה ששונאים את האמא ומנסים להדמות לאב, אך עד כמה שידוע לי הוא אמור להסתיים בערך בגיל 6. לפני כמה ימים שמעתי את הבנות משחקות בבובות כשאחת הבנות היא האמא והשנייה מגלמת את תפקיד האבא. זה מאוד מטריד אותי, אמא שלי מכחישה שיש איזשהי בעיה, וטוענת וזה יעבור ושהכל בסדר. אמא שלי היא הדמות הדומיננטית רוב הזמן כי אבא לא נמצא- וגם היא אישה מאוד מטופחת, נקייה ומסודרת. האם זה אומר משהו לגבי העתיד? האם זה משהו שאפשר לשנות עם טיפול ויחס נכון ממני ומאמא? אני חושבת שכבר יצא לי להביע אמירות שליליות לגבי ההתנהגות שלה ואני חושבת שהיא מרגישה שהיא צריכה להסתיר את זה. מה עליינו לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות לתאומות - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום שני,
המאת היא שאין גיל כזה שבנות רוצות להידמות לאבא, אלא גיל שמתרחקים מאימא ואוהבים את אבא, זה לא קשור לרצון להיות דומה לו.
אם יש בעיה או אין בעיה זה עניין של השקפה. יש אנשים שיגידו שאם זה רצונה, צריך לכבד אותו. לכן את מרגישה שנכון שאם יצא לך להגיד אמירות שונות לגבי העניין זה עלול לגרום לה לרצות להסתיר את זה, זה גוםר לה בושה וסבל אך לא גורם לה לשנות את רצונה האמיתי.
היא עדיין ילדה קטנה, ועוד מוקדם להגיד באופן סופי מה יהיה בהמשך.
בכל אופן מה שלא יהיה, עדיף לשדר לה קבלה שלה, כי זה לא משהו שניתן לשנות אותו על ידי הערות מסוג זה או אחר.
אם הורייך מעוניינים לבדוק את העניין יותר לעומק אז כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לגןרוז03/07/2012
הי הילדה שלי בת שנתיים וחצי נמצאת בגן שנה (ילדה שניה שלי) הבעיה התחילה לפני שבועיים לא רוצה ללכת גן בדרך כלל בעלי לוקח את שתי הבנות לגן עושים טכס פרידה לגדולה בגן שלה ואז בעלי ממשיך לגן של הילדה הצעירה
בשבועיים האחרוניים הילדה לא רוצה ללכת ראיתי שקשה לה אז אני לקחתי את הילדה הגדולה לגן חוזרת הביתה מארגנת את הקטנה והיא נוסעת עם בעלי(רציתי לתת לה יותר זמן עם אבא)
בשבוע שעבר הילדה ממש בכתה השארתי אתה בבית הלכתי איתה לרופא מסתבר שהיה לה דלקת באוזן
הילדה כבר בריאה גם כשאנ י באה לגן תמיד חייכנית ושמחה
דיברתי עם הגננת היא אמרה שהיא לא מדברת על העניין עם הילדה כי בגן היא מקסימה
חשוב לציין שאני ממש שוקלת להוציא אותה מהגן שנה הבאה ולהעביר למסגרת קטנה יותר (25 ילד בגן הזה)
מה עושים??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לגן - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום רוז,
קודם כל, לפני שמחליטים מה עושים צריךל להגיע להבנה טובה יותר ממה זה נובע וזה לא ברור. זו שנה שנייה שלה בגן, כלומר זו לא בעיית הסתגלות לגן. הבעיה מתרחשת רק בפרידה מכם, ואחר כך בגן היא מרוצה וגם נשארת ככה כשאתם באים לקחת אותה.
לכן יותר הכיוון בעיני קשור למשהו שמתרחש כרגע בבית, או בינכם לבינה או בכלל במערכת המשפחתית.
ילדים לעיתים יכולים לחוש כל מיני דברים, שינויים במצב הרוח של ההורים, חרדות שלהם, שינויים בזוגיות, הריון שמתהווה אפילו אם לא סיפרו להם, דאגה מסויימת סביב מצב בריאותי של מישהו, או כל דבר אחר שמשפיע על הקשרים במשפחה.
כיוון נוסף, יכול להיות שעקב כאבי האזניים לא רצתה ללכת לגן אבל כשראתה כמה תשומת לב היא מקבלת סביב העניין, אפילו שהכאב עבר, היא עדיין לא מוכנה לוותר על הרווח המישני של תשומת הלב סביב העניין.
אם זה כך, חשוב להקפיד על פרידה קצרה ועניינית ולא להתרשם נורא מהבכי או חוסר הרצון ללכת לגן ולא לשתף עימו פעולה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר קודם כל אנ רוצה להגד לך המו
רוז04/07/2012המון תודה את תמיד עוזרת
במערכת המשפחתית יש קצת מתחים אני ובעלי בטיפול זוגי הרבה זמן אני לא ידעת לאן זה יוביל אבל הילדה תמיד היתה חזקה ולא ראיתי שהדברים משפיעים עליה יותר מדי לעמת זאת אצל הילדה הגדולה הדברים מאוד משפיעים
השאלה שלי האם באמת הגננת לא צרכה לדבר איתה ולחזק אותה ???בגן שאני עובדת מדברים עם הילד!!!!!!
ועוד שאלה לדעתי יש לילדה עיקוב בדיבור והגשתי ניירת למכון התפתחות הילד לקלינאית לדעתי לרוב הסייעות בגן אין סבלנות להקשב לה האם מסגרת קטנה ותר תעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר קודם כל אנ רוצה להגד לך המו - תגובה
סמדר ריינר04/07/2012שלום רוז,
אני לא חושבת שזה תפקיד של הגן לדבר עם הילדים במיוחד אם בגן אין בעיה. זה נותן לילד הרגשה שהוא בעייתי וחריג בעוד שבגן היא מתנהגת יפה אז למה לקלקל לה?
אם לילדה טוב בגן, לא הייתי משנה למסגרת יותר קטנה. לא נשמע לי שהבעיה היא בגן, וחבל לטרטר אותה כשיש משהו בחיים שלה שהוא כן יציב ומוצלח כרגע.
טוב מאוד שאת ובעלך בטיפול זוגי, זה סימן שאתם לקוחים אחריות על הבעיה, וכך צריך. אני מקווה שזה יצליח, ואם לא, צריך יהיה לחשוב על איך מתמודדים ואיזה עזרה אתם יכולים לקבל במצב החדש שנוצר, אבל זה לא קשור לגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותש03/07/2012
שלום . יש לי ילד מקסים בן שנתיים ו10 חוד
הוא איתי גדל איתי בבית עם אחות שהתווספה לו לפני חצי שנה ב"ה.
(הוא מסתדר נורא יפה איתה .ההתחלה הייתה קצת קשה אבל עברה מהר)
בשנתיים הראשונות שלו היה לי משפחתון קטן בבית ככה שהוא נורא חברותי אך השפה אצלו התחילה ממש לקראת גיל שנתיים ושלוש חוד בערך +-
הוא עדיין לא מדבר ממש וברור..הוא אומר לי מה הוא רוצה (לאכול לשתות) הוא נגמל נורא יפה ומהר מתיתול אך לא מהמוצץ שהוא נורא מכור אליו .
הדיבור אצלו קצת מדאיג ואני לא רוצה מצד אחד להלחיץ אותו או שהמסגרת שבטיפת חלב תלחיץ (הרבה פעמים אמרו דברים שלא הסכמתי איתם)
הם טענו שיש לו הפרעות אכילה ואני חושבת שהתקופה שהייתה לו עם בעיות אכילה נבעה ממני שעברתי הריון קשה בשמירה ולא הצעתי תפריט ובישולים , הוא אומנם לא אוהב מוצרים חלב אבל הוא אוכל קציצות בשר/דגים ..
הם אומרים גם שיש לו בעיות התנהגות ..מזה? הוא נורא ביישן אבל נגיד בגן שעשועים הוא נורא מתלהב ורץ לילדים מצטרף משחק ומקשקש איתם
אך בחברת מבוגרים הוא נורא ביישן לא מדבר בכככככככככללללל ונורא מחבק ומתחבר אליהם אבל לא מוציא הגה כאילו הוא חס וחלילה אילם ואנשים חושבים שיש לו "בעיה"
אבל הוא לא ככה בבית ובטח שלא בפארק או בטיולין וכו
אנייודעת שכתבתי הרבה ולאבחן אותו ככה אי אפשר ..הוא כמו כל ילד צורח לפעמים שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה ויודע גבולות ומה שאומרים
אבל המשפחה הרחוקה שרואה אותו לפעמים מטפטת לי הערות שאני חושבת עליהם וחושבת שזה בעיקר בגלל שהוא ביישן .. מסכימה שאתן לו דחיפה עם קלינאית תקשורות אבל בעיות התנהגות? הייתכן.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום לך,
את בעצמך מבינה שאי אפשר לאבחן כך...אני מבינה את הרתיעה שלך מכך שאנשי מקצוע שמכירים אותו הרבה פחות ממך "ידביקו" לו כל מיני תארים לא מחמיאים ואולי גם לא מדוייקים ולדעתך יהפכו אותו ל"בעייתי".
אני מציעה שתתחילי אכן עם קלינאית תקשורת. הוא עוד קטן ולא חייבים להרחיק לכת עם הגדרה של "בעיות התנהגות" כרגע, נסי לראות אם את יכולה ליצור קשר של אמון עם אשת מקצוע ולקבל דברים שהיא אומרת, ואחר כך נראה, לאט לאט. לא אמרת דבר על הרשמתו למסגרת בשבנה הבאה, אולי גם על זה כדאי לחשוב, אצל גננת שאת מרגישה אמון כלפיה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?רתם03/07/2012
שלום,
בני בן שנתיים וחודשיים. הוא ילד חכם ונבון, גמול מחיתולים בשעות היום וברמה גבוהה מאוד בדיבור.
לאחרונה חל שינוי התנהגותי. הילד לא מוכן ללכת לישון(דבר שלא היה) ויוצא מהמיטה כל ערב לאחר הסיפור, ומתחיל לבקש דברים. כאשר הבנו שזה רק משחק החלטנו פשוט לחזור על משפט השינה כמו מנטרה... לעיתים הסיפור יכול להמשך אף חצי שעה ויותר. הוא גם מתעורר בלילה(גם לא אופייני) ואותו הסיפור מתחיל שוב. הלילה למשל הוא היה ער שעה וחצי באמצע הלילה. במקביל התחילו לומר לי בגן שהוא מרביץ,מושך בשערות ומציק לילדים אחרים. אני חושבת שהשינוי הזה נובע מהעובדה שהגננת פתאום הפסיקה להגיע לגן(עקב בעיה מסויימת), לא ידוע מתי היא תחזור ומה שקורה עם הילדים זה שכל יום נמצאת שם סייעת אחרת על מנת לשמור על מצבה של 3 מטפלות לכל הקבוצה.
האם ההשערה שלי נכונה?
מה עושים?איך מקלים על הילד? האם ניתן פשוט להסביר לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום רתם,
אני לא יודעת אם ההשערה נכונה או לא, בכל אופן ייתכן שאכן משהו מטריד אותו, ואולי ניתן לראות איך לעזור לו להרגע בלילה. אפשר לנסות לדובב אותו באופן עקיף, למשל על ידי ציור או סיפור משותף על ילד שפוחד בלילה, ולראות איזה תכנים עולים , ממה הוא חושש, לספר סיפור ילדים שקשור להתגברות של ילד על פחדים בלילה, להשאיר אור דלוק, לשיון עם דובי וכו'.
פחדים בגיל הזה שכיחים ונורמליים, וחשוב לנסות לעזור לו באופנים שציינתי או בדרכים אחרות שעולות בדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת גןאלונה03/07/2012
שלום אשמח לעיצה:
בתי בת שנה ושלושה חודשים נמצאת בגן פרטי מגיל חצי שנה ורגילה למטפלות ולגן.
יש כמה חסרונות לגן הזה לפי דעתי: הגן קטן מאוד ויש שם הרבה ילדים/אין מרחב, חצר קטנה מאוד ליותר מ25 ילדים (חלקם תינוקות ) ולפי דעתי בגיל שלה צריך מרחב. יש 3 מטפלות על יותר מ25 ילדים לפי דעתי זה לא ממש מספיק.
בנוסף הגן הוא רחוק מהבית ואני צריכה אחרי נסיעה של שעה באוטובוס ללכת לגן 10 דקות+ הליכה הביתה עם התינוקת 20-25 דקות בכל מזג אוויר. בקיץ אני והיא סובלות מאוד כי חם מאוד אני מגיעה הבייתה סחוטה! ובחורף גם מאוד קשה כי קר וגשום)
התקבלנו למעון נעמת ליד הבית, שם הכול יותר מבוקר יש מטפלת אחת לכל 6 ילדים וחצר גדולה ויותר מרווח. ביקרנו שם והילדים נראים רגועים...
שאלתי היא האם להעביר אותה גן בגלל כל החסרונות שרשמתי והמרחק? או שאני עושה לה עוול ועדיף שתמשיך להיות בגן שהיא רגילה אליו.
אני חייבת לציין שיש מצב שבאמצע השנה נצטרך לעבור דירה לעיר אחרת ואז נצטרך לעבור עוד גן. אבל זה ממש לא בטוח ומוטל בספק.
אשמח לעיצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת גן - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום גל,
אני מבינה שקשה לך מאוד עם התנאים של הגן, ואני לגמרי מבינה אותך. לדתעי הנשוא של מעבר באמצע השנה הוא קריטי לתשובה לשאלה. יורת מדי מעברים זה לא טוב. לכן, אם הסיכוי למעבר נוסףך הוא נמוך, העבירי אותה גן ושפרי את איכות חייכן, בכיף. אם הסיכוי הוא גבוה, אני הייתי משאירה אותה וסובלת עוד כמה חודשים.
צר לי אם לא פתרתי לגמרי את הדילמה, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אותו ילד עם כמה בעיותמישהי02/07/2012
שלום רב
בני יהיה בקרוב בן 17 בשנתיים האחרונות לא לומד כמו שצריך בכל פעם שהייתי שואלת מה עם שיעורים היה אומר אתם אף פעם לא סומכים עליי .ובסופו של דבר התעודה הוכיחה את עצמה .השנה החליט שהוא לא עושה בגרויות זה קשה מידיי בשבילו הוא גם עזב את קבוצת הכדורגל בה היה משחק לא מוצא את עצמו ישן מאוחר קם מאוחר יש לציין שיחסית לנוער של היום הוא ילד מאוד טוב ואף בורח מסכנות אתן דוגמא בשנה שעברה היו לו חברים מאוד טובים במשך שנים אותם חברים התחילו לעשן ולשתות לא התאים לו להסתובב איתם עזב אותם והתחבר לקבוצת נערים מאוד טובים מצד אחד הוא מראה שאפשר לסמוך עליו ומצד שני אי אפשר זאת ראינו בתעודה . כמעט כל יום הוא מביא קבוצת נערים אלינו הביתה והם נשארים עד 4 לפנות בוקר הם יושבים בסלון הבית או בגינה שפרטית שלנו ומשחקים בסוני מצד אחד אני הרבה יותר רגוע כשהוא בבית ואנחנו יודעים מה הם עושים מה הם שותים ומה אוכלים מצד שני אבא שלו לא אוהב את כל החגיגות האלה היות וזה גם הוצאות הם מכינים או מזמינים לאכול באמצע הלילה פופקורן פיצוחים שתיה וכו מה גם שאם ישנים ב4 לפנות בוקר אז מתעוררים בשעות הצהריים המאוחרות אז מה עדיף?שהילד יסתובב ויחזור הביתה בבוקר? שישאר וההוצאות יעלו ?שישן מאוחר ויקום מאוחר?עדיף ילד טוב או ילד לומד? המריבות בין האב הבן לביני גוברים
אנא עצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותו ילד עם כמה בעיות - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום לך,
אני לא חושבת שזה צריךלהיות או או , או ילד טוב או ילד לומד. לא ברור לי איך הגעת לחלוקה הזו.
כמבון שזה טוב שבנך לא מסתובב בחברה רעה ומסכן את עצמו. יחד עם זה, הוא אל עושה לכם טובה. זה עבורו.
אני חושבת שכרגע הלימודים הם פחות חשובים. לימודים תמיד אפשר להשלים.
עם זאת, יש בעיה כנראה, יכול להיות שהילד שלכם מרגיש שלא סומכים עליו, שהו אחושש לגדול, לקחת אחריות, להגיע להישגים, ולהתמודד. אני לא יודעת ממה זה נובע, אולי ממעורבות יתר שלכם (ובגלל זה הוא אומר שאתם לא סומכים עליו) או מסיבה אחרת. אני חושבת שכרגע אין טעם להתעמת איתו על הלימודים, אבל כן לדרוש תפקוד כלשהו, למשל במטלות בבית, וכן לפנותי אתו לטיפול כיד לברר את הקשיים שלו יותר לעומק, ואם הוא לא מוכן לבוא אז להדרכת הורים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרו מוקדם לילד בן 5 שאמא בהריוןגדרון נילי02/07/2012
כלתי עברה טיפולי פוריות רבים והשמחה היתה רבה שהתברר שהיא נושאת בקרבה
תאומים בן ובת.בחודש שלישי היא ספרה לילד ששמח ואפילו נתן שמות יותר נכון כנויים.
בתחילת חודש בשבוע ה-17 נעשתה סריקה בפעם השניה והסתבר שהילדה לוקה בתסמונת
דאון.ביום חמישי האם עוברת דלול .
איך מספרים זאת לילד.
שמצפה לאחים שלו .הטעות כבר נעשתה וצריך לפתור אותה.
תודה
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרו מוקדם לילד בן 5 שאמא בהריון - תגובה
סמדר ריינר02/07/2012שלום נילי,
אפשר להסביר לילד שעד שהתינוק לא נולד הוא בעצם עדיין עובר. ויש עוברים שמתפתחים היטב ויש כאלה שלא. במקרה הזה עוברית אחת לא מתפתחת כמו שצריך, ולכן כנראה יוולד רק עובר אחד וייהפך לתינוק.
מעבר לזה לא הייתי מסבירה כרגע אלא בהתאם לשאלות של הילד, רצוי לתת מינימום פרטים אך להקפיד לא לשקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרו מוקדם לילד בן 5 שאמא בהריון - תגובה
סמדר ריינר02/07/2012שלום נילי,
אפשר להסביר לילד שעד שהתינוק לא נולד הוא בעצם עדיין עובר. ויש עוברים שמתפתחים היטב ויש כאלה שלא. במקרה הזה עוברית אחת לא מתפתחת כמו שצריך, ולכן כנראה יוולד רק עובר אחד וייהפך לתינוק.
מעבר לזה לא הייתי מסבירה כרגע אלא בהתאם לשאלות של הילד, רצוי לתת מינימום פרטים אך להקפיד לא לשקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים משולבת התפרצויות זעםיפעת02/07/2012
שלום,
ביתי בת שנתיים ו-8 חודשים. לאחרונה נעשתה מאוד מניפולטיבית וכל אירוע שקט ורגוע בבית הופך לסיבה לבלגאן. מיד יש צעקות ובכי, וזריקת חפצים וצרחות. ואי אפשר לדבר איתה ואי אפשר להגיע אליה. זה יכול להימשך כחצי שעה, ולחזור על עצמו כל שעה-שעתיים במשך היום. מתיש...
בשבועיים האחרונים הצלחנו להוריד קצת את מינון ההתפרצויות. אנחנו הרבה יותר סבלניים כלפיה, הרבה תשומת לב לדברים טובים ופחות לרעים, ובכלל משתדלים להימנע מחיכוכים איתה עד כמה שאפשר. זה עובד. לאט מאוד, ומעט מידי, אבל עובד. הבית קצת יותר שקט מבעבר :)
בנוסף, התחלנו לא מזמן תהליך גמילה מחיתולים. בהתחלה הלך די טוב והיא אפילו אמרה כמה פעמים ביוזמתה שהיא צריכה לשירותים.
בימים האחרונים שמנו לב שהיא למדה טריק חדש. היא לא מוכנה ללכת לשירותים. או שהיא הולכת ואפילו כבר הורידה תחתונים אבל לא מוכנה להתיישב. היא צריכה שאבא יבוא איתה ולא אמא, ואז צריכה שאבא ישב במקום מסויים ובפוזה מסויימת ועוד הרבה הוראות בימוי שכאלה.
אנחנו מנסים לשחק את המשחק בדרך שלה, ומנסים לשמור על אוירה נעימה ושקטה בבית, כל עוד בסוף היא תשב בשירותים ותעשה מה שצריך (וכמובן, גם תקבל את התשבחות המתאימות). אבל אז, אם במקרה לא הבנו משהו ממה שהיא רצתה או לא הסכמנו למשהו, או שלחצנו עליה להתקדם עם עניין השירותים - היא פתאום מתפוצצת. פתאום היא מתחילה לבכות וכבר נאטמת לסביבה ואי אפשר לרצות אותה או לדבר איתה.
בשלב הזה, בדר"כ היא גם מפסיקה להתאפק ובורח לה פיפי על הרצפה. מה שמוציא גם אותנו משלוותנו.
מה עושים במצב כזה?? אנחנו מנסים להפוך את חווית השירותים לאירוע כיפי, כולל שירים ומשחקים, וקריאה לפיפי שיבוא כבר, ומנסים לעשות "הפתעה לאבא" וקוראים סיפור ועוד כהנה וכהנה... אבל בימים האחרונים זה תמיד נגמר בפיפי על הרצפה.
אין לי בעיה אם בורח לה כי היא שקועה במשהו ולא שמה לב. יש לי בעיה כשזה קורה על רקע של מניפולציות והתפרצויות זעם וויכוחים מיותרים.
מה עושים??
אשמח לעצות.
בתודה, יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים משולבת התפרצויות זעם - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום יפעת,
יכול להיות שבתכם סובלת מחרדת אסלה. לילדים רבים קשה לשבת על האסלה ולתת לצרכים לצאת שם כי זה מרגיש כמו סוג של התפרקות של משהו מהגוף. התגובה של הבת שלכם לחרדה יכולה להיות בכך שהיא מייצרת נסיון להיות מאוד בשליטה ואתם חווים את זה כמניפולציה. חשוב שתבינו את החרדה שלה, זה לא אומר שאתם צריכים להיענות לכל הוראות הבימוי שלה, אבל גם לא צריך לכעוס על זה. אם לא יוצא לה באסלה, אז לא, חשוב מאוד בנקודה הזו לא ללחוץ, כי אז זה נהפך להיות משהו שחשוב לכם והיא שכחה שהיא בעצמה רצתה את זה. כדאי לנסות לתמוך בה בתהליך באופן הדרגתי. למשל לאפשר לה לשבת על האסלה בהתחלה עם טיטול, ולעשות בטיטול על האסלה, ואחר כך עם טיטול חצי פתוח, ואחרי זה לגמרי פתוח עד שתוכל לוותר עליו לגמרי. באופן הזה אולי תרגיש פחות חשופה ופחות מאבדת שליטה על הצרכים שלה, ותוכל לשחרר יותר בהדרגה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מוזרה אצל בת 10אנונימית01/07/2012
לאחותי בת ה10 יש נטייה מוזרה. במהלך משחק במחשב או צפייה בטלוויזיה, היא נוטה לגעת ברהיט קרוב למספר שניות בשתי ידיה. (לעיטים תוך כדי מטיחה של היד). כששואלים למה היא עושה את זה,היא לא משתפת פעולה וכששואלים אם היא שמה לב ,תשובותיה משתנות. הוריי מאמינים שמדובר בOCD/ אך למיטב הבנתי (הלא מלומדת,יש לציין)OCD אמור לנבוע מחרדה מסוימת וכשניסינו לדבב את אחותי היא לא שטפה פעולה הגם שאינני מצליחה לחשוב על כל חרדה שתגרור התנהגות כזו.
האם אני טועה ואכן מדובר בOCD?
אם לא,במה מדובר? האם ההתנהגות אמורה להדליק נורה אדומה?
אפשרות שאני רואה לנכון לשקול היא פיזיולוגית. הגוף דורש התמתחות והדבר פועל כמו מעין רפלקס.
האם זו גם אפשרות?
אשמח לתשובה,ותודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מוזרה אצל בת 10 - תגובה
סמדר ריינר01/07/2012שלום לך,
אפשרויות פיזיולוגיות כדאי לברר בפורום שעוסק בפיזיולוגיה, זה לא הפורום הזה ואני ל אמומיחית בבעיות גופניות. אני באופן אישי לא שמעתי על אפשרות כזו, והעובדה שאחותך לא מודעת לחרדה לא אומרת שהיא לא קיימת. הפעילות הכפייתית נועדה בדיוק כדי שהיא לא תרגיש חרדה. אם ימנעו ממנה לבצע את פעילות, אז היא כנראה תרגיש המון חרדה, גם אם היא עדיין לא תדע להגדיר ממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברויותnrnr01/07/2012
ביתי בת 4.5 בגן עיריה לא יודעת איך להיות חברה (מקווה שהגדרתי נכון ). היא חוטפת , עושה דווקא ומציקה לילדים, בשל כך ילדים לא רצים לשחק איתה ו/או להזמין אותה לביתם. כשאנו נפגשות בגינה אחה"צ עם ילדים מהגן היא תשחק איתם אבל פתאום באמצע המשחק תלך להתנדנד לבד בנדנדה. כאשר מזמינים אותה לבית של ילדה אחרת וזה לא קורה הרבה, היא קודם כל תשחק לבד ואחכ תשחק עם הילד אבל גם לא בטוח.מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברויות - תגובה
אולי כדאי קודם לשחק איתה קצת בבית. אתם. לעזור לה להכיל הפסד וויתור בתנאים בטוחים, ורק כשהיא מצליחה להתמודד עם זה בבית באופן מאוד הדרגתי (בתהחלה תידרשו לוותר לה לתת לה לנצח, לעמת אותה עם תסכולים באופן חלקי בלבד) אפשר יהיה לצפות ממנה לעמוד בזה בחוץ.
כמו כן שימו לב האם בבית היא בעצם זו שמנהלת את העניינים? איך היא מגיבה לגבולות? מה היא עושה כשאומרים לה לא? האם היא מתפרצת ואתם מוותרים? אם זה כך אין סיבה שיתחשק לה לוותר על משהו כשהיא עם חברים. יכול להיות שכדאי לשים לב לגבולות בבית ולאפשר לה לחוות תסכול בלי להתרגש יותר מדי מבכי או התפרצויות זעם מצידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בן שנתיים ועשראמא מודאגת01/07/2012
שלום רב. בני כמעט בן שלוש. ילד חכם, מאוד מפותח מילולית, יודע לבטא היטב את עצמו, שר ומדבר בעברית ואנגלית. סופר בארבע שפות ומבקש ללמוד את הא'ב'.. אני משקיעה בו רבות הן מבחינת משחק ויכולות והן מבחינת אהבה תשומת לב ושיחות. הוא ילד ממושמע ויש לו גבולות, לרוב נוהג על פי חוקי הבית. הוא אח גדול לבן שבעה חודשים.
תמיד היה רגיש יחסית לשאר הילדים בני גילו. בחודשים האחרונים, אולי עם לידת הבן השני, התחיל להתבכיין הרבה. יש לו קושי במעברים, וקושי כשהוא עייף. בשעות הצהרים, אם לא מתאפשר לו אפשרות לישון ברגע שמתעייף, (לא חמש דקות אחרי) הילד נהיה ילד אחר לגמרי, צועק בוכה לא מסביר את עצמו, ממש משתולל. הדבר חוזר שוב ושוב. יש לו קושי לאחרונה לקבל "לא" ממני, הוא מאוד קשור אליי אבל כשאני אומרת לא הוא ממש נעלב ונפגע. השבוע למשל במסיבת היום של הגן אחיו הקטן ישן בעגלה בצד, הוא ניגש להעיר אותו, ביקשתי שיזוז כמה פעמים ושכלא זז הרמתי אותו הצידה. הוא נעלב וכל המסיבת סיום בכה ולא רצה להשתתף.
הוא מאוד מנסה לקחת את השליטה אליו, כל הזמן. למשל כשהתחלנו עם תהליך הגמילה ממש יצר עצירות לעצמו שלושה שבועות. הצואה שלו היתה ממש קשה והוא בכה בזמן שהוציא אותה, החלתי לרדת מהגמילה לעת עתה. למרות שהוא מוכן לדעתי. השבוע הינו באילת, היה מקסים ומאוד נהנה. בדקה אחת, מתחיל לצרוח, כנראה מעייפות, לא מסביר מה קרה, עלינו חזרה לחדר להשכיב אותו, ולאחר שנח הכל עבר. גם כשחזרנו ואת שינת הצהרים שלו נח באוטו בדרך חזרה, מאחר הצהרים אתמול ועד היום בבוקר לא הפסיק להתכיין לסרב להתקלח, להחליף חיתול, לאכול, ללכת לישון, להתלבש וכו'.. כשהוא מתנהג כך אני מצד אחכ מכילה את הקושי שלו ומצד שני מאוד ברורה לגבי מה צריך לעשות. הסנקציה שלי היא עונש-סגירה החדר משחקים ואז הוא לא יכול לשחק במשחקים שלו והוא מאוד מנסה להמנע ממנה. כשהוא מתנהג כך מה שעוזר זה רק איומים בסנקציות: אסגור לך את החדר משחקים ולא תוכל לשחק, לא נלך לחוג, וכו. הוא ילד שעושה בעיות עם אוכל ועם סיפור הגמילה. כשגיל ההתבגרות לא "תוקף אותו" הוא ילד מקסים, נעים, בעל חוש הומור, חכם, אפשר לנהל איתו שיחה כמו עם ילד בן שש. אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב. חות מללכת לישון מוקדם יותר שאת זה אני מנסה ליישם כעת. הבוקר לא החלפתי בגדים לאחיו ולא הצלחתי להתארגן לעבודה כשיצאתי מהבית, כל הבוקר התעסקתי בבקשותיו ובמרד שלו בכל תהליך ההתארגנות, ממש קשה להמשיך כך עם עוד ילד קטן בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אמא מודאגת01/07/2012שהתנהגותו עם אחיו הקטן מדהימה. מחבק מנשק, "מקריא" לו סיפור רוצה לעזור לקלח אותו, להלביש אותו. כמעט ולא מראה רגשות קנאה, ממש נהנה מהביחד של שניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי בן שנתיים ועשר - תגובה
מהתאור שלך אני מתרשמת שיש צורך בהדרכת הורים מעמיקה יותר, ורצוי בהקדם. מדובר בילד בכור, שיש לך ממנו ציפיות, גם אם לא מדועות ולא נאמרות באופן גלוי, להיות מפותח ומצטיין, ועובדה שהוא נהיה כזה, ילדים קולטים את הציפייה הזו מההורים מהר מאוד. אבל בפנים הוא עוד ילד קטן, ולזה יש אצלך פחות לגיטמציה. הוא לא מצליח להחזיק את עצמו עם כל הדרישות שהוא תופש שיש ממנו. זה מאמץ אדיר עבור ילד כל כך קטן לספור בארבע שפות, ולשיר בעברית ובאנגלית ולא נשאר לו כוח למשימות התפתחותיות הרבה יותר פשוטות של הגיל שלו, כגון גמילה. העובדה שהוא מבקש ללמוד עוד, מעידה על זה שהוא נהנה לרצות אותך, וזה חשוב לו, אבל עדיין זה סוחט אותו.
חשוב מאוד שתיגשי להדרכת הורים כדי ללמוד איך אפשר להוריד ממנו ציפיות, ולאפשר לו לחזור לגיל האמיתי שלו.
כמו כן הייתי מפסיקה עם העונשים מייד. הם לא יעילים ופוגעים בו נפשית ומשפילים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא מודאגת02/07/2012יכול להיות שתיאורטית מה שכתבת נכון, אבל זה ממש מפספס את החוויה הנחווית בעולמו של בני, אני מבלה איתו הרבה זמן איכות, עם משחקים, שירים, וגם הולכים לחוג מוסיקה ביחד, קוראים ספרים, הולכים לספריה ולמשחקיה ביחד, כל יום לאחר הגן משחקים ביחד במה שהוא בוחר, הולכים לגינה, משתוללים ביחד, נפגשים עם חברים מהגן, לגבי הלמידה הוא בגן דו לשוני והוא סופג משם הרבה, כך שלגבי הלרצות אותי זה לא נכון במקרה שלנו כיון שהכל זה דברים שנלמדים בגן והוא מאוד נהנה בגן, הגן תרם לו רבות הן מבחינת הבטחון העצמי והן מבחינה חברתית.לגבי העובדה שהוא אח גדול הוא תמיד מבקש לעזור, מחפש משימות ומאוד מרוצה מעצמו כשהוא מצליח. יש לו הרבה לגיטימציה להיות ילד. לכן מה שכתבת ממש פיספסת את מה שכתבתי.
אם עונשים לדעתך זה לא אפקטיבי מה כן יכול לעזור? התעלמות מהתנהגות שלילית לא פותרת הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר02/07/2012שלום לך,
אני מצטערת אם הרגשת מותקפת ממה שכתבתי אני בטוחה שאתם משקיעים בילד המון, ואין לי ספק שאתם הורים מסורים וטובים. עם זאת, אני לא רואה סתירה בין מה שכתבתי למה שאת מציינת. עדיין ייתכן וקיימות ציפיות ממנו, או, גם אם לא קיימות ציפיות שקשות לו, עדיין יש פער בין היכולת השכלית שלו ליכולת הריגשית להחזיק מעמד למשל במעברים, בגמילה וכו'. לכן אני ממליצה לך בכל זאת לבחון את האופציה של הדרכת הורים כדי לעזור לכם לעזור לו לגשר על הפערים האלה. במסגרת הזו תוכלי לקבל מענה יותר מדוייק לצרכייך בעניין העונשים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת לבן 6שרית01/07/2012
הי,
יש לי 2 בנים. בן 6 ובן 3.
הבן הגדול שלי בכור טיפוסי, רגיש, קשוב בד"כ ועוזר. ילד מקסים.
בחודשים האחרונים השתנתה התנהגותו והוא מרבה למרוד (כל מה שלא עשה בגיל 3...).
לדוג': מסרב להכנס למקלחת.
איך עלי להגיב? מה לעשות כשבשום פנים ואופן לא מוכן להכנס?
בנוסף, צריך לקחת בחשבון שהבן הקטן שלי רואה את ההתנהגות ומחקה אותה כמו התנהגויות רבות של הגדול שהוא מחקה.
חשוב לציין, שאני לבד איתם כל ערב והיחידה שמקלחת אותם.
אני מפחדת לאבד שליטה על הענין ושזה יגרר לחוסר שליטה בנושאים נוספים כמו: אוכל, חברים ועוד כללים שיש לנו בבית, ושלא יששמעו לי באופן כללי..
דבר נוסף שמענין אותי, הם עדיין מתקלחים יחד מרצונם.
הבן הגדול שלי מתקלח לבד אני רק שם בשביל הקטן ובשביל לשמור שדברים לא יצאו מכלל שליטה... האם אפשרש לתת לגדול (שעולה לכיתה א') להתקלח לבד בלי שאהיה איתו בכלל בחדר אמבטיה? כלומר, להעביר אליו את האחריות על כל הענין ואם יבחר שלא להתקלח לא נורא?
אני זקוקה לעזרה בנושא כי אני מרגישה שדברים הופכים להיות לא נעימים בבית בזמן הערב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת לבן 6 - תגובה
סמדר ריינר01/07/2012שלום עדי,
יכול להיות שכדאי למצוא את שביל האמצע. במקום להיכנס עם בנך למאבק כוחות, ולדרוש ממנו לעושת הכל לפי הכללים, מצד אחד , ובמקום שלחרר לגמרי מצד שני, נסי לבדוק איך את יכולה להעצים אותו, לתת לו הרגשה של גדול, במשימה של המקלחת וגם בסיטואציות אחרות. השאלה אם הוא יכול להתלקח לבד או לא תלויה בכמה הוא עצמאי. האם את חושבת שהו איכול לכוון לבד את המים בחמים בלי לקבל כוויה? לסבן את עצמו לבד? לחפוף את הראש בלי שייכנס לעיניים? אלה לא דברים כל כללים שבאים איתם מראש אלא את צריכה לבנות את הדברים מהשטח מתוך ההכרות עם הבן שלך ולהתאים אצ עצמך למה שמתאים. אותו הדבר לגבי כללים אחרים בבית. יכול להיותש את חוששת נורא לאבד שליטה ואז את מקפידה נורא על כל הכללים בלי לשים לב מתי זה מתאים, על מה חשוב להיאבק ועל מה לא, ואולי כדאי לחשוב איך להפעיל שיקול דעת, שגם מאפשר לבנך להרגיש גדול, עצמאי ,בוחר וגם עדיין לא מוותר על המסגרת. למשל הייתי מנסה לראות אם אפשר לשתף אותו בעניין המקלחת, בבחירת הסבון והשמפו, לתת לו לעזור לך עם אחיו, להציג את הדברים כאטרטיביים וכייפים, להציע להתקלח בקיץ בגיגית או במרפסת, ובכלל להשתדל להיות יותר גמישה וקשובה לצורך של הילד להחליט גם קצת על עצמו ולתרום משהו ולא רק לציית לכללים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה ו...
עדי01/07/2012כיוון שבני הגדול כבר מתקלח לבד לגמרי ואני יכולה להשאיר אותו לבד להתקלח האם את ממליצה לי להעביר עליו את האחריות ברמה של אם לא בא לו להתקלח שלא יתקלח וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה ו... - תגובה
סמדר ריינר01/07/2012שלום עדי,
זו אפשרות. אבל קשה לי להתייחס אליה במנותק מכל עניין הגבולות והכללים שבבית. צריך לדעת עליכם קצת יותר כדי לעודד אותך לנקוט בפעילות כזאת. להערכתי עניין המקלחת לא עומד בפני עצמו ולכן פיתרון כזה או אחר שמתייחסת רק אליו לא בטוח יפתור את הבעיה. לכן הצעתי לך בתשובתי הקודמת פתרונות ורעיונות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמדר - בקשר לתשובתך החכמה מאתמולש.01/07/2012
תודה שהשבת לי. את אישה חכמה מאוד ורגישה.
היה שם סעיף אחד קטן, שאולי לא הבהרתי טוב. אנסה להסביר את עצמי:
ברור שאסור לילדה לבעוט באשכים, כמו שכתבת.
אבל, בקשר למקרה קיצוני, בו היא תותקף מינית, נניח.
זה בסדר לומר לה, שאם מישהו יתקוף אותה מינית - כדאי לה לבעוט לו באשכים?.
(כמובן שאפשר לשלוח אותה לחוג הגנה עצמית. אני מדברת כאן על שיחה אינטימית בין אימא לבת).
לדעתך, רוב האימהות אומרות לילדות שלהן, שאם מישהו יתקוף אותן מינית - כדאי לבעוט לו באשכים?.
את אמרת זאת לבת שלך, אם יש לך בת?.
אני רוצה לשאול אותך עוד שאלה אישית נורא. אבין אם לא תרצי לענות עליה:
אם מישהו יתקוף אותך מינית, תבעטי לו באשכים?.
בבקשה תעני לי מעבר ל"הייתי עושה הכל כדי להגן על עצמי" - שזה נכון.
אני שואלת בפירוש אם תבעטי לו באשכים?.
שוב, אני מתנצלת על הנושא המביך.
אבל השאלות חשובות מאוד, ואין לי את מי לשאול.
המון תודה לך. מחכה לתשובתך המהירה והרצינית.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר - בקשר לתשובתך החכמה מאתמול - תגובה
סמדר ריינר01/07/2012שלום ע.
אני לא כל כך מבינה את ההתעקשות הזו על בעיטה באשכים. זה נראה לי מיותר. לא הייתי מכניסה את הילדה ללחץ בעניין הזה, הייתי מלמדת אותה איך להימנע מתקיפה כזו (לא לדבר עם זרים וכו') . ללמד ילדה מה לעשות בזמן תקיפה כזו זה נראה לי מאוד לא מתאים. קודם כל זה לא תמיד נכון, לא תמיד תקיפה חזרה מצידה תעזור לה, יש מצבים שהיא תחמיר את מצבה, קודם כל היא צריכה להעריך אם יש מישהו יותר חזק ממנה או בחוזק שלה, ואם חלילה יקרה לה דבר כזה והיא לא תצליח להתנגד? איזו תחושת אשמה תהיה לה סביב זה? לא הייתי עושה הכנה כזו מלחיצה. אם את באמת רוצה להכין אותה למצב כזה, אז כמו שאמרת כדאי לשלוח אותה לסדנת הגנה עצמית, ולא לתת בבית הוראות חלקיות שגם יכולות לסכן אותה יותר.
זה בעניין עצמו.
באופן כללי השאלה לא נראית לי מביכה אלא ההתעקשות על בעיטה באשכים דווקא ועל כל הנושא המיני נראית לי קצת שקצת מצביעה על חרדה שלך שקשורה לנושא שחשוב מאוד שלא תעבירי אותה לבת שלך. לכן אם חלילה קרה לך דבר כזה בעבר, ואת חרדה שגם לבתך יקרה, נראה לי חשוב שתפני לייעוץ בלי שום קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים+ וגירושיןאמא דואגת01/07/2012
ערב טוב
אני אם לבן בן 2+4/12, אני ואביו התגרשנו לפני כחודש, כאשר אני ובני עזבנו את הבית לפני כחודש וחצי.
במהלך הנישואים, בעלי דאז, לא ממש תיפקד כאבא, היה בעיקר אבא של בוקר טוב ולילה טוב. לאחר הגט, הגרוש שלי החליט לקחת את עצמו בידיים ולהיות אבא!!
התחיל לעשות דברים עם הילד, לבלות איתו והיחסים שלהם ממש התחזקו ונראה כי כולנו מרוצים.... כל זאת עד שהבהרתי לגרוש כי יש בכוונתי להתחיל לצאת עם גברים חדשים ולנסות למצוא בן זוג חדש (ההבהרה נעשתה לאחר ששמתי לב כי לגרוש כוונות לחזרה), יש לציין שהוא יוצא עם בחורות מהרגע הראשון שאמרתי לו שאני רוצה לפרק את הנישואים, גם בתקופה שעדיין גרנו באותו בית ואני טרם יצאתי עם אנשים חדשים.
מהרגע בו עשינו את השיחה הזאת, הגרוש "התהפך" והפסיק להגיע לילד, החליט להעניש את הילד בגלל שאני לא מעוניינת בקאמבק, לא מתקשר ולא בא.
הילד מאוד נקשר לאביו בחודשים האחרונים והוא מחפש אותו המון.
כיצד עליי לנהוג? מה להגיד לילד? אני חוששת לו ולא רוצה שיפגע.
מנגד ניסיתי לדבר על ליבו של הגרוש, אך הוא ממש נאטם ולא מוכן לשמוע
כואב לי על הילד שלי!! מה לעשות??איך לפעול??
תודה רבה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים+ וגירושין - תגובה
אין ספק שאת והילד כרגע במצב קשה מאוד. אין לך לצערי דרך לדאוג לכך שהילד לא יפגע. הוא כנראה ייפגע. למרבה הצער. לא הכל תלוי בך ולא הכל בשליטתך. את עושה נכון שאת לא מאפשרת לגרוש שלך לסחוט אותך ריגשית. את תמשיכי בחייך, בלי קשר למעשיו. עם זאת, מה שאת כן יכולה לעשות כדי לעזור לבן שלך, הוא ללוות אותו בתקופה הקשה הזו. וזה כולל למרבה הצער לראות את הכאב שלו, ולתת לו לבטא אותו, להגיד לו שאת מבינה שהוא מתגעגע לאבא, שאבא עסוק ולא יכול לפגוש אותו כרגע. כשיגדל יותר תוכלי להסביר לו שמה שקרה לא קשור אליו. אני מקווה שבעוד כמה חודשים בעלך יתגבר והתהנגותו תשתנה. חשוב, למרות חוסר האונים שלך ובהכעס הגדול על בעלך שתשתדלי לא להשחיר את דמותו בעיני הילד, למרות מעשיו הילדותיים והפוגעניים. חשוב שכן תתייחסי בהבנה לאהבה של הילד לאביו ולגעגועים אליו, תאפשרי לו לצייר לו ציורים לאביו, ותכילי את העצב בכעס והכאב שלו על כך שאביו נוטש כרגע. זו עבודה לא קלה וכפויית טובה. כיוון שכרגע, האב גורם את הנזק ואת זו שוספגת את הכעס והכאב. אך אין ברירה. אם את מעוניינית בטובתו של בנך, זה מה שניתן לעשות כרגע, וזה המון.
אני מאחלת לך ולבנך תקופות קלות ושמחות יותר.
בהמשך לא כדאי להכביר פרטים באוזני גרוש שלך שאת יוצאת עם אנשים אחרים. די באמירה תקיפה וקצרה שאינך מעוניינת לחזור אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא מודאגת01/07/2012תודה רבה סמדר
זאת הדרך שאני נוקטת בה.
אני אומרת לו שאבא עסוק ואבא מאוד אוהב אותך ומתגעגע אליך.
אני מקווה שהוא יתעשת...
שוב תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה:-)
סמדר ריינר01/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)