מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץ לגבי נסיעה של האמא לחו"לאבא אביבי18/06/2012
שלום לכם,
אשמח לעזרה/ייעוץ מאנשי המקצוע בפורום :)
אנוכי אבא לילדה מתוקה בת 4.אנחנו הורים גרושים מאז שהילדה בת שנה כמעט.
הקשר ביני לבין גרושתי הוא קשר טוב ויציב ולנגד עייננו עומדת מטרה אחת והיא טובת הילדה.הילדה מאוד קשורה אלי ואני משתדל לראותה כמה פעמיים בשבוע למרות הקשיים.
לשאלתי: גרושתי הודיעה לי שהיא מעוניינת לטוס להודו למשך שלושה שבועות.בזמן הזה הילדה תשהה חלק מהזמן איתי או במחיצת אחותה ואמא של גרושתי שאותן היא מאוד אוהבת.
החשש והדאגה שלי היא כיצד תקבל הילדה את העובדה שאימא נעלמה מחייה למשך שלושה שבועות? גם ככה לאחרונה מתחיל להיות קשה ומבלבל לילדה המעבר ביני לבין אימא במהלך השבוע.
אני מאוד מפרגן לגרושתי אבל לא מוכן שההנאה שלה תבוא על חשבון הבריאות הנפשית של ילדתי!
מה דעתכם ? האם אני דואג יתר על המידה? איך הדבר יכול להשפיע על ילדתי?
תודה מראש על תשובתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא התייחסותכם.תודה
אבא אביבי18/06/2012:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ לגבי נסיעה של האמא לחו"ל - תגובה
סמדר ריינר19/06/2012שלום לך,
לא כל כך הבנתי מה זאת אומרת אתה לא מוכן? את יכול לאסור על גרושתך לנסוע? שאלת שאלה מסובכת ובעייתית, בעיקר בגלל שלא מוצג הצד של גרושתך ויש משהו לא נכון בלענות לשאלה של צד אחד כשהצד השני לא מוצג. זה נכון שעדיף לילדים שהוריהם לא ינסעו לשלושה שבועות. אך מצד שני עדיף גם לילדים שהוריהם יהיו מרוצים ולא ממורמרים.
הילדה היא בת 4, אפשר להסביר לה שאימה נסעה ותחזור, אפשר לשמור איתה על קשר דרך הסקייפ, והיא נשארת עם דמויות מוכרות ואהובות.
לטעמי שלושה שבועות זה קצת יותר מדי, אבל שוב, עצם הפנייה מטעמך כדי להשפיע על גרושתך היא בעייתית בעיני, ולכן תשובתי מסוייגת בכך שלא שמעתי מה לגרושתך יש להגיד, ואם היא בכלל מעוניינת בהתייעצות הזו. עדיף בעיני שאנשים יתייעצו לגבי עצמם ולא לגבי אנשים אחרים, גם אם יש להם ילד משותף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר על תשובתך
אבא אביבי19/06/2012יתכן שלא התנסחתי נכון ולכן הבהיר שאין ולא הייתה לי התנגדות שגרושתי תיסע וכמובן שאין זו החלטתי.השאלה נשאלה מתוך רצון של שנינו לדעת כיצד לנהוג וגרושתי מעוניינת באותה מידה כמוני לדעת...!
ככה או ככה בכל החלטה היא תקבל את ברכת הדרך ממני.
הנושא עצמו מתמקד בשאלת הזמן ועד כמה היא תשפיע על הילדה.
אני טוען שזה יותר מידי שלושה שבועות וגרושתי חושבת שזה בסדר גמור.
הילדה אומנם יותר קשורה אלי ותשמח מאוד להיות איתי כמה שיותר אבל עדיין אני יודע שאמא שלה תחסר לה באיזה שהוא שלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתייםמירב18/06/2012
המצב הוא כזה: בתי בת שנתיים וחודשיים. יש לה אח מנישואים קודמים של אביה שנמצא איתנו פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני. אני ואבא שלה נמצאים איתה בבית מהרגע שהיא חוזרת מהגן ועד שהולכת לישון. יש לה העדפה ברורה לאבא שלה וצורך מתמיד להיות כל הזמן על הידיים, רצוי של אבא, ורצוי בעמידה (יכולה ממש לצרוח כשיושבים ולא עומדים). לאחרונה, בלי שום טריגר, היא מתחילה לבכות בהיסטריה ברגע שאבא שה נעלם משדה הראיה שלה, גם כשהוא נמצא בחדר אחר בבית. היא גם פיתחה קצת חרדת זרים וביישנות.
אבא שלה טוען שהצורך להיות על הידיים לא מתאים לגילה. אני מודעת לזה שצריך להציב לה גבולות ומדי פעם לתת לה לבכות וזה קורה הרבה כשהיא לא משיגה את מבוקשה ובמקרים כאלה לא קורה שהיא מקבלת את מה שרצתה בעקבות בכי. כשהיא בוכה לאורך זמן אנחנו לוקחים אותה להירגע במיטה ואומרים לה שכשתרגע שתבוא אלינו לסלון, זה מה שקורה בד"כ, אבל אחרי בכי ממושך. אני חוששת שיש לה צורך לא ממומש או חסך כלשהו או בעיה כלשהי שדורשת איבחון. מה דעתכן? מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות זו ואיך מתמודדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה
מירב18/06/2012יכול להיות שחרדת הנטישה שלה קשורה לכך שאחיה לא כל הזמן איתנו והיא לא יודעת מתי תראה אותו שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה - תגובה
סמדר ריינר18/06/2012שלום מירב,
לא נראה לי הגיוני שיש לה חרדת נטישה הנובעת מכך שאחיה לא גר איתכם. הוא לא דמות טיפולית עבורה, וזה לא נשמע כל כך הגיוני.
יכול להיות שלמרות שאת משתדלת לא לאפשר לה את מבוקשה בעקבות בכי, הי אכן מקבלת את מבוקשה פעמים רבות למשל כשהיא בוכה כשאתם ישובים ולא עומדים ואתם נענים לכך. במובן הזה, אתם מאפשרים לה לנהל אתכם וזה רק מגבי ראת החרדה שלה בטווח הארוך במקום להרגיע אותה.\
בכל אופן ייעוץ בפורום הוא לא במקום אבחון מסודר, ואם אתם מרגישים שאתם לא מצליחים להבין את הבעיה ולהתמודד, יכול להיות שבאמת כדאי שתיגשו למכון להתפתחות הילד לצורך אבחון מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה סביר שבגילה היא זקוקה להיות על
מירב21/06/2012הידיים כ"כ הרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה סביר שבגילה היא זקוקה להיות על - תגובה
סמדר ריינר21/06/2012שלום מירב,
שוב, כפי שעניתי לך, הייעוץ בפורום הוא לא במקום אבחון מסודר. אני לא יודעת מה זה "כל כך הרבה". הרבה זה מונח יחסי, נראה לי שכדאי וחשוב שתיגשו לאבחון מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בגיל 3 וחצי שלא יודע להעסיק אתזיוה18/06/2012
שלום רב
אני אמא לילד מקסים בגיל 3 וחצי.
השאלה שלי היא איך אני יכולה לגרום לו להעסיק את עצמו בחדר .הילד הוא ילד יחיד בבית.
הוא מסוגל להרכיב פאזלים ויחסית מאוד טוב בהרכבות(יודע להרכיב 48 חלקים מגיל 3 ושלושה חודשים)רק אם אני מבקשת.
החדר שלו מלא במשחקים שבחיים לא נגע בהם ולא מעניינים אותו.
האם זה אופייני לגיל?ואם לא מה אני יכולה לעשות כאמא ?
אודה לכם על תשובתכם בתודה מראש
זיוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בגיל 3 וחצי שלא יודע להעסיק את - תגובה
סמדר ריינר18/06/2012שלום זיוה,
לא ברור מהתאור שלך מה הוא כן אוהב לעשות, איך זה בא לידי ביטוי שהוא לא ידוע להעסיק את עצמו? הםא הוא כל הזמן צמוד אלייך? הםא רק רואה טולוויזיה? האם משחק עם חברים? אם כן במה? ממה הוא נהנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלתך
זיוה18/06/2012לגבי השאלות שלך הילד אוהב לראות טלויזיה הוא יכול ללא הגבלה אך התחלתי להגביל אותו לחצי שעה ביום.
ובזמנו הפנוי או שהוא בחוגים או שאנחנו מעבירים את הזמן ביחד במשחקי קופסה או יצירה .יש לו תפיסה מהירה והוא לומד מהר אבל כשאני אומרת לו שעכשיו הוא משחק לבד בחדר הוא יכול לשחק גג 10 דקות ולצאת מהחדר.
האם זה נורמלי?הבנתי שמשחק עצמאי חשוב נורא אז מה עלי לעשות כדי לעודד אותו לשחק עם עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלתך - תגובה
סמדר ריינר19/06/2012שלום זיוה,\
אין כאן עניין של נורמלי או לא. הייתי מציעה לך ללמד ואתו לשחק לבד בהדרגה, למשל לשחק לבד כשאת נמצאת לידו גם אם את לא משחקת איתו, באוםן שהו איכול מדי פעם לבדוק שתא איתו, להראות לך מה עשה, לקבל התפעלות, לקבל פיתרון כשהוא לא מצליח וכו', ולאט לאט ללכת לכמה דקות לחדר אחר ולחזור להיות איתו, ולא לצפות מייד שהוא יהיה בחדר אחר שעה לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחפץ מעבר- שיערשירה17/06/2012
שלום,
בני בן שנה ושמונה, בכדי להרדם הוא משחק/ מושך בשיער שלי , כאשר הוא עם המטפלת הוא נרדם בעגלה , אני מבינה שזהו סוג של חפץ מעבר ... ניסזתי להציע אחר אך ללא הצלחה . אציין כי לפני כחודשים נולדה לו אחות וכעת אני מעונינת ללמדו לישון בכוחות עצמו ללא השיער שלי ובמיטתו,כיצד ניתן לעשות זאת?
תודה
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחפץ מעבר- שיער - תגובה
סמדר ריינר22/06/2012שלום שירה,
חשוב לנסות לגמול ואתו בהדרגתיות משמשחק בשיער, ולא בחדות. למשל לאשפר לו בינתיים משחק עם השיער במקביל לחיבוק של דובי, ומבקביל למילים שלך, לקול שלך, שמרדים אותו, ומילים שמפרשות עבורו את התחושות שלו סביב הפרידה מהיום והמעבר לשינה - רצוי במסגרת טקס שינה, עם שיר ערש, אולי סיפור עם תמונות שמתאים לגילו בהתאם לרמת ההבנה שלו, על ילד קטן שהולך לישון, ולאט לאט להגביל את השימוש בשיער, תוך שימוש בעזרים האחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיב? דחוף מאדרונה17/06/2012
שלום רב
לילד שלי בן כמעט חמש יש חבר מהגן שהוא גם שכן שלנו בבניין. לרב הם משחקים יפה אבל לאחרונה הבן שלי לא כל כך רוצה לפגוש אותו ומתשאול קצר עולה שהוא לא אוהב שהשכן אומר לו מה לעשות. היום השכן הגיע אלינו ובני סרב בתחילה להכניסו, לאחר נסיון שלי בכל זאת לארח את החבר הוא התרצה(עכשיו בדיעבד אני כועסת על עצמי)
הם שיחקו בחדר כשפתאום אני שומעת אותם מדברים על טוסיק ובולבול וכו. החלטתי לגשת לחדר ולבדוק מה קורה ואז ראיתי את החבר מפשיל את מכנסיו ואומר לבני לנשק לו את האיבר . כמובן שבו ברגע נכנסתי וקטעתי את הסיטואציה וביקשתי מהחבר לבוא איתי בחזרה לביתו. הייתי עדינה ולא כעסתי. נגשתי לאימו וסיפרתי לה את שהיה והיא הבטיחה לדבר איתו ולבדוק מהיכן זה בא.
עם הבן שלי שוחחתי, הבהרתי לו שוב ושוב שהגוף שלנו הוא פרטי שלנו ולאף אחד אסור לגעת בו או לומר לנו לגעת בשלו,גם כשמדובר בחבר או באדם אחר כולל מבוגר. הוא שוב ושוב חזר על המשפט "אבל הוא אמר לי" וכו. אני מרגישה אשמה שלא סמכתי על הבן כשהוא לא רצה שהחבר יבוא. אני מבקשת הדרכה האם יש עוד משהו שעליי לעשות או לומר?
תודה על הקריאה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להגיב? דחוף מאד - תגובה
סמדר ריינר18/06/2012שלום רונה,
סה"כ פעלת יפה. יכול להיות שתגובה שלך לבנך הייתה לחוצה מדי. אמרת לו שוב ושוב והוא הרגיש את מאשימה אותו, האמת היא שאת הרגשת אשמה. לכן חשוב שתבהירי לו שהוא לא אשם, רק רצית שיבין להבא. מעבר לזה אני לא מוצאת כרגע מה עוד ניתן לעשות, מלבד חשיבה שלך למה היה לך צורך ללחוץ עליו לשחק עם חבר כשהוא לא רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 נוגעת בעצמהחסויה17/06/2012
שלום,
אני עושה בייבי סיטר לילדה ב 3 וראיתי שהיא שוכבת על הכרית משתפשפת עליה ואפילו מאוד נהנית , זה הפחיד אותי מאוד ופחדתי לשאול על כך, זה נראה מאוד מוזר וכאילו זה באמת כיף לה, האם זה דבר נפוץ אצל ילדים קטנים ולמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 נוגעת בעצמה - תגובה
סמדר ריינר18/06/2012שלםו לך,
את ראית את הילדה מאוננת. זה דבר טבעי בגילה ובכל גיל. אוננות היא דבר טבעי ומהנה, ואין לו סיבה מיוחדת פרט לזה שכולנו יצורים מיניים, יש לנו תחושות מיניות ואנחנו נהנים מהן. הדבר היחיד שעל הוריה ללמד אותה זה לעשות את זה בפרטיות ולא ליד אנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיות בשיערSAGIT17/06/2012
היי
יש לי ילדה בת שנה וחודשייםרציתי לבתייעץ לגבי- השיער שלה וכרגע יש לה סוג של "קרה". בחודשיים שלושה אחרונים כל גומיה שאני שמה לה על השיער או סיכה או סוג של קשת על השיער היא מורידה ואפילו מושכת עם הגומיה שערות. נוצר מצב שהיא נשארת בלי גומיה וכל השיער בא לה על העיניים וזה ככה נמשך כמה שעות .אני רק נוגעת לה בשיער והיא ישר בוכה.
דבר שני שרציתי להתייעץ הוא לגבי הבכי שלה. הילדה יודעת לשחק ורואה טלויזיה ומעסיקה עצמה. אך לאחרונה בחודשיים האחרונים הילדה לא עוזבת אותי כל מקום בבית שאני הולכת היא רודפת אחריי ולעיתים בוכה סתם בלי סיבה ומתעצבנת נהיית אדומה מרוב עצבים. וזה קורה ללא שום סיבה גם אם אני מרימה אותה היא בוכה ומשתוללת על הידיים וגם על הרצפה היא שוכבת ומשתטחת על הרצפה ובוכה ולי פשוט אין מושג למה היא בוכה.
ודבר שלישי מה עליי לעשות על מנת להרגיל אותה להיות עם סבא וסבתא ולהתקרב אליהם ולשחק איתם ולא לבכות כל פעם שהיא רואה אותם. אני חייבת שאמא שלי תשמור עליה בחודשים הקרובים. (יש לציין שהילדה לא מתקרבת לשום מבוגר אחר מלבד אבא אמא והגננת שלה וכמובן ילדים בגילה שאיתם היא מתחברת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם התנגדויות של הילדה
ד''ר שירי שדה שרביט17/06/2012שגית שלום,
אחד הדברים המשותפים לכל הסוגיות שהעלית, הוא השאלה כיצד להתמודד עם התנגדויות של הילדה, כשהיא עושה משהו כנגד רצונך. יש נושאים שלגביהם עדיף למצוא "מסלול עקיף" ולהימנע מעימות מיותר; למשל אם היא מורידה את הגומיות ובסה"כ המטרה שלך היא שיהיה לה נוח עם השיער, תספרי אותה כרגע בתספורת שנוחה עם שיער פזור (למשל קארה קצר ופוני). אין טעם להיאבק בנושא הזה כעת. לעומת זאת, סביב ההתנגדות לסבא וסבתא והכעסים שהיא מבטאת, כאן חשוב מאוד לעזור לה להתמודד עם הקשיים. אחת הדרכים היא להעביר את התחושות שלה למלים - "את מאוד רוצה להיות עם אמא, אבל אמא צריכה לצאת..", או: "לא ראית את סבא וסבתא הרבה זמן וזה קצת מוזר לך לפגוש אותם שוב, אבל הם מאוד אוהבים אותך, את תבלי איתם, תעשו XYZ ויהיה לכם כיף...", וכדומה. ככל שתדברו איתה יותר על מה שהיא עוברת, ככה גם היא תצליח להבין יותר את הרגשות שלה ולווסת את עצמה. כמו כן, כדאי להציע לה חפץ שיעזור לה להירגע כשהיא כ"כ מרוגשת, למשל בובה אהובה ורכה, תמונה של המשפחה בתוך אלבום כיסים וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
SAGIT18/06/2012ראשית תודה על תשובתך... בנוגע לסבא וסבתא האם נכון יהיה לשים אותה אצל הסבתא פעם פעמיים בשבוע כדי שתראה אותה יותא ותתרגל אליה?דבר שני מה לגבי הכעסים והבכי שלה כאשר אני מתרחקת ממנה לחדר השני או אפילו לשירותים-היא ממש בוכה מגיעה לדלת של השירותים ופותחת אותה..אני לא יכולה לזוז ממנה בלי שהיא תבכה ותצרח. האם עליי להתעלם מהבכי שלה? ופשוט להגיד לה שה לא נעים לי לשמוע אותה בכוה ושאמא פה ושתרגע שתבוא אליי? מאוד כואב לי כשהיא צורחת סתם ללא סיבה. אני ואבא שלה נמצאים לידה והיא פשוט בוכה בלי סיבה.
ועוד משהו במידה ואני מחליטה לספר אותה איך אני גורמת לה לשבת בשקט כדי שיספרו אותה בלי שתזוז ותברח לנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט23/06/2012שגית שלום,
ראשית לגבי הרצון להיות בקרבתך, זה דבר שמותאם לגיל. אין טעם כאן להציב גבולות באופן מחמיר; רצוי גם אם את מתרחקת ממנה בתוך הבית, להסביר זאת לה ואפילו לדבר עמה מהצד השני של דלת השירותים, לומר "אמא תיכף יוצאת" וכדומה כדי לעזור לה לפתח את היכולת להמתין ואת הביטחון שתחזרי לאחר שנעלמת. לגבי הסבא והסבתא, אני לא חושבת שכדאי לכפות עליה (וגם על הסבים) התמודדות כזו, אלא עדיף לבקר אותם יחד עמה, כשאת מתרחקת וחוזרת בתוך הבית שלהם. כשהיא איתם, חשוב שתשימי לב שאת נותנת להם להתמודד ולא פוסלת את ההחלטות שלהם.
לגבי התספורת- יש מספרות שמתמחות בעבודה עם ילדים. בדר"כ נותנים להם פעילות שמעסיקה ומעניינת אותם (לרוב זה משחק מחשב או תוכנית טלוויזיה...) ובזמן זה הספר עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוף דחוף בבקשה עזרהרחל16/06/2012
שלום לחברתי שני נכדים האחד בן 9 והשני בן 7 בתקופה האחרונה כל הזמן מעסיק אותם הפין שלהם ושל הסובבים אותם הם מתבטאים במילים הקושורות לפין כגון הפין שלך גדול שלך קצר וכו... לאחרונה הם אפילו הורידו לאחינים שלהם את המכנסים כדי לראות את איבר המין שלהם וגם הערות על המין הנשי כגון שדיים ופות וכו..
היום חברתי נדהמה היא עשתה לילדים בריכה בגג ביתה הילדים נכנסו למים ערומים הילד הקטן ישב על ארבע והילד הגדול רצה להכניס את איבר מינו לישבנו של אחיו
כמובן שחברתי מאוד כעסה והסבירה שזה אסור
ולכן החלטו לפנות אילכם לקבלת יעוץ
מי מה הדבר נובע ?
והאם צריך ללכת לטיפול פסיכולוגי ?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף דחוף בבקשה עזרה - תגובה
סמדר ריינר17/06/2012שלום רחל,
לא ניתן בלי להכיר את הילדים לדעת ממה הדבר נובע. כדאי לדבר איתם בצורה רגועה, ולא בכעס, ולנסות לברר מהיכן בא הרעיון, האם הם ראו דבר כזה או קרה להם משהו דומה. וכן, נראה לי שכדאי בהחלט לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!ילדה בת 4 התקפי קנאהאורה16/06/2012
שלום,
יש לי ילדה בת שלוש ועשרה חודשים (כמעט 4),,ילדה חכמה מדהימה בכל המובנים, ולילדה יש אחות בת שמונה חודשים,בשבועות האחורנים החלו התקפי קנאה נואיים, יוצא מצב שהיא משחקת איתה ואז מתחילה להרביץ לה, בנוסף זאת הדרך שלה כלפי הסביבה שלא מקבלת משהו ישר מרימה ידיים,ובשבועות האחורנים גם החלה לדבר אלינו ההורים שלה בצורה לא יפה כאשר מעירים לה על משהו.
מה עלינו לעשות? זה מחמיר מרגע לרגע
דחוף תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!ילדה בת 4 התקפי קנאה - תגובה
סמדר ריינר16/06/2012שלום אורה,
הקנאה היא טביעת ומובנת. כשהדבר נהיה מסוכן ואלים יש לשים לכך כמובן גבול ברור, אבל בשאר הזמן יש לאפשר ביטוי של הקנאה, וגם ניתן ללוות זאת במילים, להגיד לה שאתם מבינים שמצד אחד היא שמחה שיש לה אחות ואוהבת אותה אך מצד שני היא מקנאה וכועסת על תשומת הלב שאחותה מקבלת. וכמו כן, כדאי לנסות להקדיש לה גם זמן איכות לבד ללא אחותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת ארבע אלימה
אורה18/06/2012היא מקבלת המון זמן איכות לבדה, אבל בכל זאת נוקטת באלימות כלפי הסביבה
אם חבר לא משחק איתה או מעליב היא תרביץ, אם לא נותנים לה משהו שהיא רוצה שאותו רגע היא תרביץ, הכל מתבטא דרך היידים
מה לעשות אם זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת ארבע אלימה - תגובה
סמדר ריינר19/06/2012שלום אורה,
זו כרב שאלה אחרת. קודם שאלת לגבי קנאה. כאן את מציגה משהו שקשור לאלימות באופן כללי. במקרים כאלה כדאי ללמד ואתה כלים אחרים להתמודדות עם הקושי שלה. ראשית למלל אותו בעבורה למילים, "את כועסת, שמעצבן שתפסו לך את המשחק" ואז גם להציע פיתרון: "בואי נראה מה ניתן לעשות, אולי נשחק בינתיים במשחק אחר ואחר כך נתחלף? ככל שהיא תלמד לבטא את עצמה במילים, ויהיו לה מילים למה שהיא מרגישה, אם זה עלבון, תסכול, קנאה או כעס, היא תוכל להשתמש במילים במקום בידיים, וכמו כן לתת פתרונות חלופיים, כמו מה שהצעתי, או לספור עד 5 לפני שמגיבה, לפנות למבוגר ולבקש ממנו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבים בין חבריםשבלול15/06/2012
שלום,
בני בן 3 ו-10 חודשים, כרגע בגן פרטי. יש לו בגן חבר בגילו (אנחנו ההורים גם חברים של הוריי הילד).
הם משחקים הרבה ביחד, אבל מאז ומתמיד היה בינהם מתח- הם רבים הרבה, מרביצים אחד לשני וכועסים אחד על השני. זה קורה גם בגן וגם כשנפגשים אחרי הצהריים.
מתוך 27 ילדי הגן- יש רק 5 ילדים בגיל הזה (3 וחצי עד 4), והשאר בני שנתיים וחצי עד 3 וחצי
שניהם גם יחסית מפריעים בגן, אולי משתעממים...
האם יש דרך לגשר בינהם? לכוון אותם לכך שילמדו להסתדר בינהם טוב יותר...?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבים בין חברים - תגובה
סמדר ריינר16/06/2012שלום לך,
כן. אפשר להציע להם דרכים אחרות לפיתרון סיטואציה ביניהם. זה תלוי על מה הם רבים לא הבאת דוגמאות. למשל אם הם רבים על משחק אפשר להציע להם לחלוק, או שקודם אחד ישחק ואחר כך יתחלפו, וכו', בהתאם לסיטואציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עכשיו?דחוףמישהי15/06/2012
מזה כחצי שנה שביתי חולה דימומים מכל מיניי מקומות שתן יציאה הקאות דמיות שיעול דמי נעשו המון בדיקות ולא נמצא דבר למרות כל הבדיקות ולפי המראה של הילדה חשתי שלא בדקו את העיניין לעומק התעמתתי עם רופאים כתבתי מכתבים שהריי אם לא מוצאים כלום למה בכל זאת זה קורה?! הפסיקו לעכוב אחרינו אבל כאמא שלא יכולה לראות את הילדה שלה סובלת המשכתי באופן עצמאי פניתי לפורומים הגעתי למומחים אף אחד לא פיענח את התעלומה לבסוף הגעתי לפרופ שעשתה בדיקה דיי פשוטה ביקשה שכשהילדה משתעלת דם להעביר לתוך מבחנה מסוימת שנתנה לנו ולהביא מיד לבית החולים וכך עשיתי יממה לאחר מכן התקשרה הפרופ וביקשה שנגיע כבר למחרת ההורים עם הילדה אתם בטח מתארים לכם מה עבר עלינו הגענו לפגישה ונדהמנו ממה שנאמר לנו המעבדה הראתה שרוב הדגימה היא ברובה רוק ויש מעט דם שפשוט צובע את כל הרוק ולכן זה נראה המון דם היינו המומים(אני ובעלי) לרגע לא הבנו מה נאמר ואז בפשטות היא אמרה אוליי הילדה יודעת במה מדובר ?! הפרופ הסבירה שהיא מחזיקה המון רוק בפה ואז מאיפשהו יש דימום קטן זה יכול להיות אפילו משן תחילה חשבנו מה יש להתווכח עם עובדות?מעבדה הראתה יש הוכחה משהגענו הבייתה כל אחד שמר על שתיקה ארוכה מאוד אני קיבלתי את זה בצורה קשה ביותר משום שתקופה ארוכה לא עבדתי ביליתי ימים כלילות בשינה לצידה בבית חולים לא התפרנסתי נלחמתי במערכת שלמה וזה מה שמגיעה לי? מצד אחד אני רוצה להמשיך במאבק ולדעתי אוכיח אחרת משהו בתוכי אומר שישנה טעות כי זה קורה בזמן שינה או באמצע שיחה היא מתחילה להשתעל ואז יוצא דם אז איך לעזאזל מחזיקה רוק?אני מרגישה שאני מתחרפנת אני גם נורא כועסת על הילדה אבל לא מראה לה לא יודעת אם להמשיך בדיקות ?
אנא ממכם עזרתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עכשיו?דחוף - תגובה
לא הבנתי מדברייך מדוע את כועסת על הילדה? האם הרעיון הוא שהיא עושה את זה בכוונה? קודם כל אולי כדאי להיזכר בזה שבסך הכל קיבלתם בשורה משמחת, הילדה שלכם לא חולה. למרות כל הזמן והכסף שהשקעת, לא היית מעדיפה תשובה כזו? נסי לקחת פסק זמן של כמה שעות או כמה ימים קודם כל כדי לשמוח על הבשורה והלרגע קצת..
עכשיו לא ברור לי איך אם היא אוגרת רוק, יוצא דם גם דרך השתן והיציאות. אם גם לזה יש תשובה, אז יופי, הילדה בריאה.
עכשיו צריך להבין האם המצב הזה הוא מקרי, כלומר היא אוגרת רוק מתוך הרגל ולא הבינה למה זה גורם, או שזה משהו אחר, ואז כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לברר את זה יותר לעומק.
כל פעם שאת רוצה לכעוס על הבת שלך בעניין הזה נסי לזכור שזה משמח שהיא בריאה. הכעס לא יעזור, במקום זה צריך לנסות להבין מה קורה מבחינה פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עכשיו דחוף המשך
מישהי16/06/2012ראשית אני כועסת על העיניין שכמו שאומרים הרופאים שהיא מזיקה לעצמה איך יכלה לתת לנו במשך כל החודשים האלה לא לישון לא לעבוד לא זוגיות לא משפחה ואז יגידו לי בשורה כזאת?
מצד אחד כואב לי על הילדה מצד שני הייתי איתה רוב הזמן גם בשירותים זה קרה מתוך שינה תוך כדיי דיבור גם אתמול בשיעור כשענתה למורה על שאלה החלה להשתעל ועף דם איך בדיוק היא מצליחה לפצוע את עצמה ? למה היא נהיית חיוורת כמה שעות לפניי כל דימום?איך הכאבים בכל הגוף ?אז למה דם בשתן? למה בצואה ?אני חוששת שלא עלו על הבעיה ויכול להיות שבאמת יש המון רוק בגלל העובדה שהדם יוצא מהפה ויש ממילא רוק בפה אני פשוט מתחרפנת אני לא אוכלת לא ישנה בוכה מי שצריך באמת פסיכולוגית זו אני האם להמשיך בבדיקות לילדה כדיי להבין מהיכן הדימומים גם בשאר המקומות ?האם מדובר
בתסמונת מינכהוזן?
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עכשיו דחוף המשך - תגובה
קודם כל אכן זה רעיון לא רע שתיגשי את ותעזרי בפסיכולוגית, אתם עוברים תקופה ארוכה דבר קשה מאוד שלא גמר להתברר עדיין, ויכול להיות שכדי לעמוד בזה ולהמשיך לתפקד כהורים, כאנשים עובדים וכבני זוג כדאי שתהיו בטיפול.
לא ניתן, וזה לא יהיה רציני מצידי לאבחן דרך האינטרנט האם מדובר במתסמונת מינכהאוזן.
צר לי שאני לא יכולה לעזור יותר מזה...ואני מאחלת לך מכל הלב שתהיו חזקים ותצליחו להתמודד ושהעניין יתברר ויסתיים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה-מעבר מאמבטיה למקלחתיהודית15/06/2012
שלום ,
הנכד שלי בן שנה וחדש. בשבועות האחרונים החל לעמוד ולהתרומם מישיבה לעמידה.
הרחצה באמבטיה הקטנה החלה להיות מסוכנת, והבת שלי החלה לרחוץ אותו במקלחת עם ה "טוש" בהיותו עומד.הוא אינו אוהב זאת וצורח. כאשר היא שוטפת אותו מתחת לברז בכיור הוא נהנה.
חשוב לי לציין, שכל עוד נעשתה לו האמבטיה בישיבה הוא נהנה מאד. ניסיתי אתמול להושיבו באמבטיה הקטנה שבתוך האמבטיה הגדולה עם צעצועים צפים,ללא ה "טוש" הוא מיד נעמד ובוכה מאד.
כיצד ניתן לחבב עליו חזרה את הרחצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה-מעבר מאמבטיה למקלחת - תגובה
סמדר ריינר16/06/2012שלום יהודית,
אני חושבת שמה שקשה לנכד שלך זו התחושה של העדר ההגנה סביב הגוף במעבר מישיבה לעמידה במקלחת, וכן גם הכי כיף לו כשמחזיקים אותו מתחת לברז בכיור כי כך הוא מרגיש מוחזק. אם ניתן אולי כדיא להמשיך פשוט במה שנעים לו, גם אם זו מקחלחת בכיור, ומאוד בהדרגה אולי לנסות לקלח אותו בתוך גיגית מתחת לברז כשמחזיקים אותו, אחר כך להחזיק אותו קצת פחות אחר כך בגיגית לא מתחת לברז וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא רוצה להמשיך טיפול רגשימירי15/06/2012
שלום, בני בן 7 נמצא בטיפול רגשי באמנות מספר חודשים. לאחרונה מבקש להפסיק ללכת לטיפול (לא מצליחה להבין ממנו מדוע). המטפלת טוענת בתוקף שאין להפסיק עכשיו את הטיפול וכי צריך לכפות עליו כי אחת הבעיות שלו היא שהוא חסר גבולות, ילדותי ולא נשמע לסמכות. אינני מסכימה עם הקביעה שהוא חסר גבולות, זה בפירוש לא המצב אבל הוא כן ילדותי ונוטה להתמקח. אינני יודעת אם צריך לכפות עליו ללכת למפגשים הללו, שכן המפגשים הללו צריכים להיות זכות ולא חובה. לבית ספר הוא הולך, עומד בכל מטלותיו גם אם לעיתים בחוסר רצון. יש לציין שהטיפול נמשך מספר חודשים ועובר עליו די בנעימים. לא סובל. נראה לי שמעט נמאס לו מכל החוגים והדברים איתם הוא צריך להתמודד והמטפלת דווקא חושבת שנקודה זו היא קריטית שכן ככה אנחנו מסמנים לו שהוא צריך להשמע לסמכות.
אני די אובדת עצות וזקוקה לעצתך במהירות האפשרית. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא רוצה להמשיך טיפול רגשי - תגובה
סמדר ריינר16/06/2012שלום מירי,
אכן יש בעיה בתפיסה שלך מהם גבולות, ולכן נשמע לי שהמטפלת צודקת שיש בעיה בגבולות ואת לא מספיק מבינה אותה. אני מתרשמת מהקושי שלך להבין גבולות בכך שאת מתייחסת לטיפול כזכות ולא כחובה, כאילו מדובר בחוג, בסוג של פעילות פנאי. זה מסמן מבחינתי שאת לא מציבה את הגבולות במקום שהם אמורים להיות, ומזדהה עם החלק של בנך לא כל כך מוכן להכיר בדרישות המציאות.ומתבלבלת בין זכות לחובה.
טיפול ריגשי הוא לא חוג. זה נכון שזו זכות אבל זו זכות במובן שטיפול רפואי הוא זכות. הרי לא היית מעלה על דעתך לא לתת לו טיפול רפואי שלו הוא זקוק כיוון, כביכול, שטיפול רפואי הוא זכות, הוא בשבילו, ואם לא הוא לא רוצה הוא לא חייב לקבלו. אותו דבר לגבי טיפול ריגשי. זהו טיפול רפואי לכל דבר, זו לא פעילות פנאי להנאתו. בטיפול ריגשי אמיתי, שנעשה נכון יש רגעים קשים וכואבים. בדיוק בהם באנו לטפל! אם ברגע הזה את מניחה לילד להרים ידיים, את עוצרת את הטיפול בדיוק בנקודה הכי חשובה שלו, ולא מציבה בפני הילד של גבול הכרחי וחיוני להתפתחות שלו - קודם כל יש גבול שאומר שהוא לא יכול להחליט לגבי עצמו עדיין בנוגע לבריאותו ולטיפולים הרפואיים שלו, ושנית שקשה לו לקבל שכשנהייה קשה לא מרימים ידיים אלא מתמודדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה בבקשהמירי15/06/2012
אשמח מאוד לקבל הכוונה לגבי שאלתי הקודמת, בקשר להקאות פסיכוסומטיות של הילד. אני חד הורית ואין לי אפשרות לשלם עבור טיפול פסיכולוג.
אני חד הורית, מוכרת ברווחה, האם אפשר לקבל עזרה דרך הקהילה?
אשמח להכוונתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה בבקשה - תגובה
בודאי, את יכולה לפנות למרפאות ציבוריות של משרד הבריאות באזור מגורייך. לא צריך להיות מוכרת ברווחה לשם כך, כל אחד יכול לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח דחוף לעזרהמירי15/06/2012
שלום רב,
יש לי בעיה מאוד רצינית עם הבן שלי בן 3 וחצי, אני חד הורית אם ל2, הבכור בן 14.
הקטן בכל הזדמנות מקיא ולא על רקע פיזי.
כל דבר קטן שקורה, אם אני אומרת לו הולכים לטייל הוא מקיא, או שאומרים נלך לסבתא, או לא לאכול משהו מסויים שרוצה, או ששותה סתם שוקו, או כל דבר קטן כאילו מערער אותו ובשניות הוא מקיא בכמויות, זה בא תמיד ב3 או 4 הקאות עם רצון משווע להשתעל ולהוציא עוד אפילו שכבר אין. אני רואה שהבעיה פסיכוסומטית אבל שואלת את עצמי למה?????
זה ילד שמנת שמקבל הכלללללללללללללללללללללללללללללללללללללל
יש לו משפחה אוהבת, מפונק, ומרגיש הכי נאהב מכולם כי הוא הכי קטן בנכדים ובמשפחה.
הוא ישן איתי וטוב לו, אני גם ככה חד הורית אז דואגת לו . הוא עדיין לא גמול ממוצץ ומבקבוק.
בעבר ניסיתי להכניס אותו לגן אך מכל ההקאות שם הגננת ראתה שיש בעיה בימים הראשונים והוצאתי אותו מזה....ברור שזה תחושת נצחון עבורו להשיג כל מה שרוצה בעזרת ההקאות.
אבל מה עושים???????
אני כבר נואשת, זה כבר שנה שלמה ככה, לא קרה שום מקרה טראומתי חס וחלילה שהחל להתנהג כך.
כל הסדינים, המזרן, הבגדים, כל יום כמה פעמים, אני ממש בצרה,
אנא עזרתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח דחוף לעזרה - תגובה
קודם כל כדאי לשלול סיבה רפואית למרות שאת משוכנעת שמדובר בבעיה פסיכוסומטית. אחרי שתעשי את זה, את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך באזור מגורייך ולבקש שם הכוונה מתאימה, אולי הדרכת הורים.
כמו כן, הייתי ממליצה לך להפסיק לישון עם הילד, זה לא בריא עבורו גם אם נראה לך שהוא רוצה את זה ושזה טוב לו..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברתי הכי טובה סבלה בדיוק מאותה בעי
גל16/06/2012משהיינו ילדות היא לא יכלה לצאת למקומות בעיקר מרוחקים ללא אמא שלה. היא הייתה נכנסת לסטרס ואוטומטית היא הייתה מקיאה. (מספיק שהיינו אומרים לה :בואי נלך לסרט. כבר היו לה בחילות)תמיד אמרו לה שהיא קשורה מידי לאמא שלה לכן זה קורה לה. היא סבלה מזה עד גיל 14 מרורים(סיוט)עד שלקחו אותה לפסיכולוגית ותוך מספר טיפולים בודדים זה עבר לה. היום יש לה משפחה וזה עבר לה לחלוטין. אבל בגלל שלא טיפלו בה היא נכנסה למעגל סגור של חרדות. שמה היא תרצה להקיא והייתה נמנעת לצאת ללא אימא שלה. תתייחסי לזה ברצינות ואל תלחיצי אותו זה רק יחמיר את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)