פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות
    חנן בו עמי
    24/06/2012

בני בן ה 3 גר רחוק ממני והוא רואה אותי רק אחת לשבוע בסופשבוע. פעם אחת אני בא לבסופשבוע לבקר אותו ביום שישי לכמה שעות ובשישי הבא הוא ישן אצלי . הוא נמצא בביתי מיום שישי בבקר עד אשר אני מחזיר אותו במוצ"ש לאימו שגרה בדרום הארץ. בימי ראשון לאחר שהוא ישן אצלי בסוף שבוע הוא מתנהג בחוסר שקט ובסערה בגן. הילד מחובר אליי ואוהב אותי וכמובן שאני אוהב אותו מאודץ בסופשבוע שהוא אצלי אנחנו משחקים , מטיילים ופוגשים בני משפחה שהם גם בגילו והוא מאוד אוהב לשחק איתם. אני גם רואה כמה קשה לו להפרד ממני ולעיתים הוא בוכה. האם נכון שהילד יבלה יותר איתי? האם הוא בעצם מוציא את תסכולו מהפרידה ממני בגן ביום ראשון? מה הפתרון הרצוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    24/06/2012

שלום חנן,
    סביר להניח שהיה טוב אילו בנך היה רואה אותך יותר, אין ספק שהוא אוהב אותך ואתה חסר לו. כמון במסגרת המגבלות והיכולות. אני לא יכולה להגיד לך מה הפיתרון הרצוי כי אם יכולת אני מניחה שהיית רואה אותו יותר. יכול להיות שאפשר להקל עליו על ידי יותר שיחות באמצע השבוע בטלפון או בסקייפ, באופן שיאפשר לך להיות יותר חלק מעולמו, לדעת מה עבר עליו בגן ואחה"צ להכיר את חבריו בשמותיהם וכו'.
    יכול להיות גם שהמעברים קשים לו, זה קשה לעבור מבית לבית למשך כל סוף השבוע ולחזור. זה לא אומר שצריך להפסיק עם זה, זה מה שיש, ואני מניחה שעם הזמן הוא יתרגל, ובודאי זה עדיף על לא לבלות איתו את הזמן הזה.
    יכול להיות גם שלך קשה מאוד הפרידה ממנו , וזה גם מקשה עליו, אולא אתה חש אשמה על הגירושין, וגעגוע אליו. חשוב שתדע שאין הורים מושלמים, גם לא הורים נשואים. תמיד קורים דברים שמקשים על הילדים, ואין גם ילדות מושלמת. מה שחשוב הוא שאתה עושה כמיטב יכולתך.וזה המון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

חנן בו עמי
    25/06/2012

אם תהיה אפשרות להאריך את זמן שהותו של הילד איתי בסופי שבוע , נאמר מיום חמישי עד מוצ"ש , האם הקושי של הילד יפחת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    25/06/2012

שלום חנן,
    לא ניטתן לנבא דבר כזה. לדעתי לא. מה שיקטין את הקושי לו זה לא כמות הזמן איתך אלא החלוקה על פני השבוע, אבל אני מבינה שאת זה קשה לשנות עקב המרחק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשנות אצל ביתי בת ה4
    אמי
    24/06/2012

ביתי בת ה4 בסך הכל ילדה טובה. אך עקשנית מאד. עקשנות שמתבטאת לאורך היום. כגון: כשאני מסרבת לבקשה של ביתי על משהוא היא אינה מקבלת סירוב ומאד כועסת ומנדנדת עד שמקבלת. כשאני מבקשת ממנה להפסיק להציק לאחיה היא אינה מקשיבה וממשיכה בשלה. מה שאני משתדלת לעשות במקרה להפריד לא להיכנס איתה לוויכוח אך הבכי בעקבות זה מתעצם ומתיש אותי. בדרך כלל יום למחרת או בערב אני מדברת על מה שקרה ומסבירה לה.

לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות אצל ביתי בת ה4

הוספת תגובה

• עקשנות אצל ביתי בת ה4 - תגובה

סמדר ריינר
    24/06/2012

שלום אמי,
    אם בתך מתעקשת עד שהיא מקבלת, אז לא משתלם לה להפסיק להתעקש. חשוב שתסמני לעצמך סדרי עדיפיות על מה את מתעקשת מולה בחזרה, ובזה לעמדו ולא לוותר גם אם היא מנדנדת שנים, או לא להתעקש ואז עדיף שתוותרי מהתחלה. אם את לא עיקבית, יהיה לה קשה מאוד לוותר על העקשנות שלה כי היא לומדת שאפשר לשנות את דעתך אם היא רק תתעקש מספיק. חשוב מאוד גם שלא תסבירי לה יותר מדי. את לא חייבת לקבל את אישורה לסירוב שלך, גם אם היא לא מרוצה וחושבת לכמה דקות או לכמה שעות שאת אימא רעה. לא זה לא. לא חייבים תמיד להסביר אותו. ההסברים החוזרים ונשנים שלך נתפשים אצלה כחולשה.היא לא באמת צריכה את ההסבר שלך, היא צריכה גבולות ברורים ועיקביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה!
    זהבית
    24/06/2012

יש לי שתי בעיות עם ילדתי בת ה-4, ראשית אתחיל בפחדים שלה, חרדות ופחדים זהו דבר שדי עובר במשפחה שלנו, אך אני שואלת אם ישנה אפשרות לעצור את זה מגיל קטן?? אני פשוט מזהה את זה אצלה בהמון דברים הפחד פשוט משתק אותה והיא נכנסת למין בועה ולא מוציאה מילה במצב לדוגמא כמו כשהיא רואה תחפושת מפחידה בפורים וכו', זה מאוד מטריד אותי והייתי רוצה לעזור לה שלא תגרור את זה כמוני, דבר נוסף, אתמול בשעות הערב החשוכות היא החליטה להתחבאות לי בחניה החשוכה מאחורי האוטו, כששמתי לב להיעלמותה לא העליתי על דעתי דבר כזה הרי היא ילדה פחדנית היא לא תלך לשום מקום חיפשנו בכל פינה בזמן שהיא שומעת אותי בהיסטריה ובבכי מחפשת אותה היא פשוט לא יצאה מהמחבא, זה לקח המון זמן עד שאחד מאיתנו פתאום ראה אתה יושבת מאחורי האוטו,אני מאוד מוטרדת ואין לי מושג מה יכול לגרום להתנהגות כזו שלא קרתה מעולם!יש לציין שהיא ילדה שצורכת עודף צומת לב!וכמובן אנו משתדלים..דבר נוסף לא היה שום כעס מקדים למקרה, אם כי בתקופה האחרונה ירד לה המצברוח קצת משהו שמאוד לא אופייני היא בדרך כלל ילדה עם שמחת חיים!! אני מתוסכלת ומוטרדת אשמח לקבל ייעוץ בהקדם האפשרי!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה! - תגובה

סמדר ריינר
    24/06/2012

שלום זהבית,
    לגבי פחדים וחרדות את יכולה לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים של ילדים ולרואת אם יש טיפים שיכוים לעזור לך.
    לגבי ההתחבאות שלה, לפעמים ילדים רוצים שיחפשו אותם. זה יוכל להיות גם משהו משחקי. יכול להיות שזו הייתה הכוונה שלה, אך התגובה שלכם הייתה חרדתית, ולשאלתך מה שיכול לעצור את החרדות מגיל צעיר שהו אלנסות שהתגובות שלכם יהיו פחות חרדות.
    אם בכל זאת אתם ל אמתרשמים שזה היה משהו משחקי, אלא קושר לירידה כללית במצב הרוח שלה בזמן האחרון, נסו לברר איתה בצורה עקיפה, מה היא מרגישה, למשל לשחק איתה משחק שנניח שפייה שמחלקת משאלות באה לבקר אותה, מה הייתה מבקשת? או לצייר יאתה יחד ציור על ידלה ולספר על הילדה סיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    טליה
    24/06/2012

שלום רב

בתי בת 4 יושבת עם הידיים בין הרגלים(כאילו יש לה צורך לפיפי)מאז ומתמיד
    וזה בדרך כלל קורה בגן יש לציין כי אין לה צורך ללכת לשירותים
    הדבר גורם לי אי נחת ודי בושה היות וכל אדם זר יכול לחושב שיש משהו לא בוסדר
    מה לעשות למי לפנות ?
    איך מפסיקים את הדבר?
    מדובר בילדה שמחה פעילה ואהובה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

סמדר ריינר
    24/06/2012

שלום טליה,
    לפני שחושבים איך מפסיקים חשוב להבין ממה זה נובע, לא תארת שום דבר על הילדה, על הניסיונות שלכם להבין מדוע זה קורה ועל הניסיונות שלכם להפסיק את זה עד עכשיו. האם משהו כואב לה? האם היא תמיד ככה או שיש זמנים או סיטואציות שבהן זה קורה יותר? האם זו סוג של אוננות ? חשוב לקבל יותר עליה ועל המשפחה כדי להבין טוב יותר ממה זה נובע ואז נוכל לחשוב איך ניתן להפסיק את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון ,דחוףףףףףף
    אמא
    22/06/2012

שלום רב.

לפני כחודש התגרשתי מבעלי לאחר שנות נישאים קשות כוללות אלימות הפשלות
    וחשדות בלי סוף.
    במהלך תקופת הפרידה הכרתי אדם דרך משרד עורכי דין]שכתב לי מכתבים למוסדות ולבתי המשפט] כמובן בתשלום מלא.
    ההכרות עם איש זה נמשכה ונמשכת עד היום וכוללת ידידות[ללא מין].
    הזמנתי אותו אתמול אלינו הביתה ישבנו בחברת אחותי ובני בן ה 20 שנה.
    לאחר מספר דקות אחותי קמה נשארנו אני ואותו אדם לבד וקשקשנו,יצא בני תקף את שנינו ובעט בשולחן ,ניסינו להסביר לבן שאין בנינו כלום ואנו רק מדברים לא עזר תקף את האיש איים וסילק אותו מהבית.

אני נשארתי המומה אמרתי לילד כי אין לו שום זכות להתערב בחיי הפרטיים,
    היום אני ובני איננו מדברים איני מתכוונת לדבר אתו ,ולהבהיר לו כי אני נחושה בדעתי לנהל את חיי ללא התערבות מצידו כמובן.
    אציין כי דפוס התנהגותו מאוד דומה לאביו ומלווה בהתפרצויות זעם בלתי נשלטות עד כדי
    מבט רצחני בעיניים ואף אלימות.

אין ספק כי אני חוששת כי בהזדמנות כלשהי יפגע בי פיזית,איני רוצה לקלקל לו את העתיד [הוא לפני גיוס].

אבקש עזרה מקצועית והכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    פתרון ,דחוףףףףףף

הוספת תגובה

• פתרון ,דחוףףףףףף - תגובה

סמדר ריינר
    22/06/2012

שלום לך,
    את מדווחת על מצב חמור ביותר, שקצת גדול על עיצה מפורום. יכול להיות שאת צריכה עזרה וליווי יותר ממושכים שיעזרו לעמוד מול בנך בצורה אסרטיבית ותקיפה. בנך מזדהה עם אביו, מצד אחד למד ממנו במשך שנים התנהגויות אלימות, ומצד שני כואב את כאבו על כך שנפרדת ממנו. ואת צריכה להגיע להבנה שכשאת מרחמת עליו את לא עוזרת לו. גם תגובתך הראשונה, להביר לו שאין בינךם לבין האיש הזה דבר וגם ההסבר שאת נותנת לפורום הוא לא לעניין כרגע. זה בכלל לא משנה אם יש לך םרומן עם האיש הזה ועם זה כולל מין או לא, זו זכותך ואת לא חייבת על כך דין וחשבון לאיש. עצםן ההצטדקות מראה שתא לא תופסת את תקידת כדמות סמכותית כלפי הבן ומשדרת לו מסר כפול כאילו הוא צודק ואת צריכה להסביר לו הסברים. גם אם את לא מכוונת כרגע להתלונן עליו במשטרה, הוא חייב דעת שזו אופציה. כמו כן, את חייבת להציב גבולות מאוד ברורים בבית. את היא בעלת הבית לא ייתכן שאת מצד אחד תיפגעי ממנו ומצד שני תמשייכ לספק לו שירותים כמו בישול, כביסה, מתן כסף וכו'. אם אין ברירה ייתכן ותצטרכו לחשוב על סידור מגורים חלופי עבורו. אני לא אומרת זה כרגע הפיתרון המייידי, אבל זה יותר עבורך כאופציות לדעת שהן אפשריות ולחזק אותך, יש לך כוח מולו.
    אני ממליצה לך לפנות לרווחה בעירך כדי לבקש עזרה במחלקה למניעת אלימות במשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת עם ילדים
    אוראל
    22/06/2012

הי
    יש לי ילד בן 9 - סנדוויץ במשפחה.
    הילד מאוד רגיש שיכול לבכות מזכרון לא נעיםו... הוא יכול ללכת לביה"ס ולשכוח את התיק וכו' וכו'
    רציתי להתייעץ לגבי עניין הרגשות השלילים שלו, הוא לא יודע להתמודד עם רגשות שליילים ועם ביקורת כלומר: אם היה בחוג שחיה ואבא שלו יגיד וואו אתמול היה אימון קשה המאמן הקשה עליך הילד באותו רגע יזעיף פנים ויגיד מה פתאום זה היה אימון של תינוקות ויהיה עצבני כל הבוקר וזה נוגע לכל דבר קטן שנאמר לו. התקשורת איתו קשה. אתן דוגמא: הילד מגיע בערב ומבקש שאעיר אותו ב- 3 לפנות בוקר למחרת שאלנו למה, הוא ענה כי הוא צריך להתאמן בכדורגל...אמרנו לו שהשעה מוקדמת וחשוך בחוץ וזה לא נראה לנו, אנחנו ננסה להעיר אותו ב- 6, למחרת בבוקר אני מקבלת אסמס מאמא של ילד אחר אם הילד שלי יצא לכדורסל כי הוא קבע עם הבן שלה בשש וחצי לאימון את זה הילד שלי לא אמר לי ודוגמאות לחוסר תקשורת הזאת לא חסר, יום אחר הוא הגיע בריצה הביתה כולו זועף התעצבן על משו שלא הבנו לבש פתאום בגד ים ורצה לצאת דברנו ושכנענו אותו ללכת איתנו לחוג של האחות שלו....למחרת השכנה אומרת לי שפגשה את הילד שלי והזמינה אותו לבריכה איתה ועם הילדים שלה...הוא לא אמר כלום. זה פשוט משגע אותי!!!!!!.
    למה הוא פשוט לא אומר קבעתי עם חבר לאימון בוקר בשש וחצי תעירו אותי בבקשה, השכנה הזמינה אותי לבריכה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת עם ילדים

הוספת תגובה

• תקשורת עם ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    22/06/2012

שלום אוראל,
    את שואלת הרבה שאלות מדוע הילד רגיש, לא יודע מה לעשות עם הרשות השליליים, שוכח דברים, חוסר תקשורת. נשמע שהילד שלכם מרגיש לא מובן ולא יודע לעכל גם את המידע הפנימי (רגשות ותחושות) וגם את המידע החיצוני (לספר לכם שהשכנה הזמינה אותו). הוא מרגיש מוצף מבפנים וזקוק לעזרה כדי לעשות לו סדר.
    ראשית כדאי לנסות לאבחן הפרעת קשב, ובנוסף, לבדוק האם ניתן לתת מענה לקושי הריגשי בטיפול ריגשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    יהודה אלמנובי
    22/06/2012

לחבר שלי יש ילדה בת שנתיים וחצי לערך והיא לא מחייכת כלל מאז שהיית תינוקת קטנה. רק אם פוגשת ילדים היא מחייכת איתם. אך עם זרים ואחרים כמעט ולא מחייכת. מה הסיבה לתופעה מעין זו ? אשמח לדעת , העניין מציק לנו כי הוא רואה את הבעיה אך מתעלם ממנה. אשמח לשמוע דעתכם.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    22/06/2012

שלום לך,
    לא ניתן לדעת מה הסיבה בלי להכיר את הילדה והמשפחה. זו יכולה להיות סוג של חרדה, אך לא ניתן לדעת בהעדר פרטים ממה היא נובעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    הדס
    21/06/2012

ביתי בת ה-11 חודשים מגיל 3 וחצי חודשים במעון מקסים ונראה כי היא אוהבת את המטפלות שלה מאוד, אני עובדת עד מאוחר ונפגשת איתה רק בשעה 18:30 ובשעות הספורות שנותרו עד שהיא עולה לישון אני משתדלת לתת את כולי רק לה ולהקדיש לה הרבה אהבה, בתקופה האחרונה שמתי לב שאם אני מניחה אותה לרגע עם צעצועים כדי לעשות משהו אחר או אפילו לדבר בטלפון היא פורצת בבכי היסטרי ממש ולא נרגעת עד שהיא רואה אותי או את בעלי, ככל שאני נמצאת איתה יותר זמן התופעה מחריפה, בתקופה האחרונה היא מתקשה להרדם גם כשהיא ממש עייפה ובוכה מתוך שינה האם יכול להיות שהיא מקבלת יחס לא נאות במעון? או שמא התופעה תלויה בי? מה אפשר לעשות שהתופעה תפסק? העניין מציק ומדאיג אותי מאוד ואודה לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2012

שלום הדס,
    קשה בלי להכיר אתכם יותר לדעת ממה נובעת התופעה, בהחלט יכול ליהות שהיא מקבת יחס לא נאות במעון אב גם ייתכן, ואני חושבת שזו האפשרות שאת מרמזת עליה בעצמך, שאת מאוד חסרה לה ולהיות בלעדייך עד 18:30 כל יום זה יותר מדי בשבילה. מה לעשות עם זה אני לא מתיימרת להציע לך, כי אני לא מכירה את האילוצים בחייך ואת המגבלות שלך. אני מציעה שתנסו לחשוב במשפחה ניתן לעשות כדי לאפשר לך יותר זמן איתה, מבחינה כלכלית, עבודה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה
    רינה
    20/06/2012

שלום ,

הבת שלי בת 8 בוכה כמעט מכל דבר. היא מתלוננת שאין לה חברים ולא משתפים אותה ושראיתי אותה במשחק היא פשוט לא לוקחת חלק אלא מחקה שישתפו אותה. כך גם אם רוצים לבחור מישהו במהלך משחק ובוחרים ילד אחר היא נעלבת באופן אישי ומתחילה לבכות. ובכלל כל דבר עצוב אפילו תוכנית טלויזיה או סיפור כלשהו מביא ואתה לידי בכי. מישהו אומר משהו שלא מתאים לה היא בוכה. אינני יודעת מה לעשות כדי לעזור לה . אני רואה שהיא סובלת ותמיד מבקשת סליחה לאחר מעשה ואומרת שהיא לא תבכה אך נראה שאינה שולטת בזה. האם ניתן לסייע בנושא רגישות יתר , האם הבטחון שלה יעלה על ידי טיפול מתאים. מבקשת את עזרתם .

תודה מראש
    רינה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2012

שלום רינה,
    קודם כל כדאי ללמד ואתה עוד דרכי תגובה מלבד בכי. למשל לחשוב יחד איתה כשהיא רגועה, מה היא עוד יכולה לעשות מלבד לבכות, איך ליזום בקשרים עם ילדים, איך לבקש להשתתף, איך להגיב כשלא משתפים וכו'.
    כמו כן בודאי שטיפול יכול לסייע לה בשילוב עם הדרכת הורים עבורכם, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שובב
    א.א
    20/06/2012

היי
    יש לי ילד בן שנתיים וחודשיים ולאחרונה אני מקבלת תלונות מהגננת, כי הילד מאוד שובב, לא מוכן לקבל את המילה לא, לא מוכן לעשות מה שמבקשים, "אוהב" להעיף צעצועים באויר וברגע שכועסים עליו הוא מתחיל להרביץ לסובבים.
    אני רוצה לציין כי בבית סה"כ הוא ילד מקסים, יחד עם זאת מאוד מפונק (סימפטום הילד הראשון) וגם לנו לפעמים נותן מכה פה ושם כשאנו אומרים לו לא...
    חשוב לי לציין, כי אנו נפגשים הרבה עם חברים אחה"צ וסה"כ הוא ילד מקסים , תמיד מוותר וחביב על כולם.
    מה עליי לעשות על מנת למנוע את ההתנהגות הלא רצוייה בגן, לפני שממש תחמיר?

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שובב

הוספת תגובה

• ילד שובב - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2012

שלום לך,
    קודם כל, להתייחס בחומרה הראויה. לקרוא למצב הזה "ילד שובב" זה קצת להמעיט בערך ההתנהגות ולהתייחס בקריצה ובסלחנות להתנהגויות שאת אמורה להציב להן גבול. ילד מפונק, שלא יודע לדחות סיפוקים זו בעיה. יכול להיות שבבית יאן לכם בעיית התהנגות יאתו כי אתם בכלל לא מעמידים אותוח במצב שבו הוא נאלץ לקבל לא. קודם כל כדאי לנסות לפנק אותו פחות גם בבית. לא כל דבר שהוא מבקש הוא חייב לקבל, מכות ואלימות חייבים להיתקל בתגובה תקיפה ולא סלחנית, כולל הפסקה פיזית של העניין אם יש צורך ואמירה חמורה ביותר על כך שזה אסור בושם פנים ואופן. כמו כן, יש לתת לו כלים אחרים מלבד מכות וצעקות, למשל לוותר, למשל להמתין, למשל לשחק במשחק אחר אם אי אפשר עכשיו במה שהוא רוצה, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות חדשה במשפחה
    שרון
    20/06/2012

שלום,
    יש לי ילד מקסים בן שנתיים ושלושה חודשיים ולפני חודש נולדה לנו בת ( ולו אחות חדשה) . מהרגע שחזרנו מבית החולים בני אינו רוצה ללכת לישון בכלל ואם אני כבר משכיבה אותו לישון הוא לא מוכן שאני אלך וכשאני הולכת הוא צועק ובוכה במשך המון זמן. לפני כשבוע הוא החל לבכות כשני מביאה אותו לגן, התחיל לקחת מוצץ בתדירות גבוהה יותר ( לא רק בשינה), הוא מידי פעם גם מנסה להרביץ לה. כמובן שאני מנסה להקדיש זמן רק בשבילו ובכך להעניק לו את תשומת לב הראויה לו ( אני משחקת איתו, מקלחת אותו, משכיבה אותו לישון..) אבל כנראה אני לא עושה משהו נכון .

אנא ייעצו לי איך ניתן לחזור לשגרה,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה במשפחה

הוספת תגובה

• אחות חדשה במשפחה - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2012

שלום שרון,
    יכול להיות שאת מרגישה מאוד אשמה על כך שהוא סובל מהולדת האחות הקטנה ולכן את מתקשה להציב לו גבולות באסרטיביות. כי על זה לא כתבת כלום, אלא רק על כך שאת מקדישה לו זמן איכות. למרות שנולדה לו אחות ולמרות שקשה לו יש להקפיק איתו על שעות שינה וטקס שינה מסודר, גם אם הוא בוכה שעות, זה בסדר אם הוא לוקח יותר את המוצץ זה לא נורא, אבל לא הייתי כל כך מתרגשת אם הוא בוכה בכניסה לגן או לקראת השינה, שם הייתי מתייחסת בענייניות ולא מאפשרת לדבר להפוך עניין גדול ודרמה גדולה, בגן הייתי נפרדת ממנו בקצרה, וכן בלילה, אחרי טקס הישנה והמקלחת - חשוב שלא תעני לבכי וקריאות חוזרות ונשנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהשכבה ילדה בת חמש
    דפנה
    20/06/2012

שלום רב,

רציתי קודם כל להודות על עצותייך החכמות.

ביתי בת החמש וחצי לא מסכימה להישאר לבד במיטה. היא מבקשת שאשאר איתה, או שהיא מוצאת תירוצים שונים לקום מהמיטה, עד שהיא לבסוף נרדמת מאוד מאוחר, אחרי עשר וחצי.

כל העניין הזה התחיל בשבועיים האחרונים, לפני כן היא היתה פשוט שוכבת במיטה ונרדמת בסביבות שמונה וחצי-תשע בערב.

לא קרה שום דבר אובייקטיבי שגרם לשינוי זה. למה זה קורה, ואיך עליי להגיב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהשכבה ילדה בת חמש

הוספת תגובה

• בעיות בהשכבה ילדה בת חמש - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2012

שלום דפנה,
    אני לא יכולה לדעת למה זה קורה אצלכם בלי להכיר אתכם. לדעתך לא קרה שום דבר אובייקטיבי, אבל לא ברור לי איך את יודעת את זה כל כך בוודאות, כל מיני דברים קורים, לפעמים בבית ואנחנו לא מייחסים להם חשיבות או בגן או בשכונה.
    יש גם ילדים שחשים שדברים קורים גם אם אנחנו משוכנעים שהם לא יודעים מזה, כמו למשל הריון חדש, בעיות בזוגיות, מתח שאנחנו חשים בעבודה שמשפיע על הפניות הרגשית שלנו אליהם ועוד.
    בכל אופן זה מצב שמעיד על חרדה. כדאי לנסות לברר איתה בדרך עקיפה של ציור או משחק מה מטריד אותה. למשל לצייר איתה ציור על ילדה ולספר עליו ביחד סיפור, או לשאול אותה אם הייתה פייה שמחלקת משאלות, מה הייתה מבקשת. ניתן לשאול גם האם מפחדת בלילה וממה ולחשוב איתה על דרכים יצירתיות להתמודד עם הפחד, למשל להשאיר אור קטן דולק, לישון עם בובת אריה שתשמור עליה וכו'. וכן להקפיד על גבולות. חרדה אצל ילדים נובעת פעמים רבות מגבולות לא מספיק ברורים בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    SAGIT
    19/06/2012

בנוגע לסבא וסבתא האם נכון יהיה לשים אותה אצל הסבתא פעם פעמיים בשבוע כדי שתראה אותה יותא ותתרגל אליה?דבר שני מה לגבי הכעסים והבכי שלה כאשר אני מתרחקת ממנה לחדר השני או אפילו לשירותים-היא ממש בוכה מגיעה לדלת של השירותים ופותחת אותה..אני לא יכולה לזוז ממנה בלי שהיא תבכה ותצרח. האם עליי להתעלם מהבכי שלה? ופשוט להגיד לה שה לא נעים לי לשמוע אותה בכוה ושאמא פה ושתרגע שתבוא אליי? מאוד כואב לי כשהיא צורחת סתם ללא סיבה. אני ואבא שלה נמצאים לידה והיא פשוט בוכה בלי סיבה.
    ועוד משהו במידה ואני מחליטה לספר אותה איך אני גורמת לה לשבת בשקט כדי שיספרו אותה בלי שתזוז ותברח לנו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בבקשה התייחסותכם..

SAGIT
    20/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2012

שלום שגית,
    אני מבינה שזו שאלת המםך לשאלה שלך לשירי, אנא צרפי אותה לשאלה המקורית כדי ששירי תוכל להתייחס בתוך ההקשר המקורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    טלי
    18/06/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה ו 10 חודשים. היא מאוד מכורה למוצץ.
    בגן היא מסתדרת בלי, אבל ברגע שאוספים אותה היא לא מפסיקה לבקש מוצץ. נראה שהיא זקוקה לו כל הזמן, במיוחד כשהיא לא רגועה, משועממת, עייפה, כועסת, בוכה וכו'... כאשר היא לא מקבלת את מה שהיא רוצה, מיד היא מבקשת או רצה לחפש מוצץ. היא זקוקה לו גם בלילה. היא מתעוררת בלילה ומייללת, עד שמקבלת מוצץ.

ההתמכרות שלה כ"כ אינטנסיבית (לפי דעתי הלא מקצועית כמובן), שאני לא יודעת איך להתחיל לגמול אותה. חשבתי להגביל את המוצץ רק לשעה לפני השינה ובלילה, אבל אני לא מצליחה להתמיד עם זה ונכנעת, כי היא מתחננת למוצץ כל פעם שנזכרת בו או שלא מרוצה ממשהו.

אודה מאוד אם תוכלו לייעץ לי מה הדרך היעילה והנכונה להתמודד עם מצב?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - תגובה

סמדר ריינר
    19/06/2012

שלום טלי,
    לא ברור לי מדוע בגיל כל כך קטן המוצץ כל כך מציק לך. היא עדיין זקוקה לו. בהמשך הייתי מלמדת אותה בהדרגה לסמוך על דברים נוספים, למשל אם היא מוצאת חפץ מעבר, אב כרגע זה לא במקום מוצץ, ואני מציעה להפסיק עם הנסיונות הכושלים כי הם רק מפריעים לה כרגע.
    ככל שהיא גדלה חשוב לתת לה כלים להרגעה עצמית, שבאים בדרך כלל דרך זה את מרגיעה אותה והיא לומדת ממך ומפנימה אותך. (עכשיו את עייפה, עוד מעט הולכים לישון, נעשה מקלחת, ניקח את הדובי, שנמע סיפור ונלך לישון, גם השמש כבר עייפה והלכה לישון) וכו', כדי שייבנה אצלה משהו פנימי שעוזר לה להכיל את מצב ולהחזיק אותו גם כשאין לה כוח. זה עוד לא נבנה, ואין טעם לקחת ממנה את מוצץ, בטח שלא בבת אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי הבכנת שיעורי בית תלמיד כיתה ב
    אורית
    18/06/2012

שלום רב,
    בני נועם בן 8 ילד מקסים ונבון תלמיד כיתה ב אובחן עם בעיית קשב וריכוז ועם לקות למידה בחשבון.
    בעלי ואני חלוקים בדעותנו לגבי יחסו ללימודים. ראשית, בעלי מכחיש שישנה בעיית קשב וריכוז ולקות למידה ו"עובד" עם נועם על שיעורי הבית, מנסה לכוון אותו ולעזור לו, כולל הכנה למבחנים, הכנת שיעורי בית וכו. (הוא אינו מורה במקצועו) הבעיה היא שהעזרה ברוב הפעמים (לא תמיד) הופכת לצעקות ומכות ועצבים, למתח ביחסים ביניהם, בעלי מצפה שהכל יעשה בצורה מושלמת, ללא טעויות וללא כחל וסרק. כל תחינותי שיפסיק ויתן לנועם עצמאות כפי שהוא רוצה לתת לו בתחומים אחרים, עולים בתוהו. נועם מצידו כשקצת קשה לו בשיעורים הוא לא מוכן להתמודד בלי אביו, נוצרה בו תלות. ראוי לציין כי ציוניו של נועם מאד טובים, כנראה בעלי אכן מצליח לעזור לא להגיע להישגים אך הדבר עולה לונו מחיר יקר. היחסים ביננו על רקע זה מאד לא טובים, היחסים שלי עם נועם נפגעים, וכמובן היחסים של נועם עם אביו. האם כל זה שווה את הציונים הטובים בתעודה? בעלי חדור מוטיבציה להביא אותו להישגים ולא לוותר לו אך זה מלווה בהשפלות, בקללות בעצבים ולא בדרכי נועם. נועם חווה התפרצויות כעס ועצבים בהקשר זה, הרבה בכי ו"אני שונא אותך" קללות והעלבות כלפינו. לדעתי נועם צריך עזרה חיצונית אפילו שעולה כסף רב, בעלי צריך לתת לו להתמודד לבד ולא "לעמוד" לו על הראש כל פעם שהוא מתחיל להכין שיעורים כי בכך הוא מעביר לו את המסר שהוא לא סומך עליו. הוא גם בודק לו כל בוקר את התיק (בנוכחות נועם) לראות שהכין מערכת כמו שצריך. לדעתי יש למורה תפקיד והוא לבדוק ולתקן את שיעורי הבית, ועל נועם ללמוד מטעויות. ברור לי שאני ובעלי צריכים לישר קו אך הוא אטום לדבריי ואני אטומה לדבריו. אשמח לתשובתכם ועזרתכם, וסליחה על ההודעה הארוכה מידי.

הוספת תגובה

• קושי הבכנת שיעורי בית תלמיד כיתה ב - תגובה

סמדר ריינר
    19/06/2012

שלום אורית,
    מקריאת התאור לשך אני מסיכמה עם כל מילה שלך. עם זאת, יש טעם לפגם בכך שבעלך ל אהציג את גירסתו, ולכן קשה לי לענות במקרים בן זוג אחד "מתלונן" על רעהו ומבקש מאיתנו לשפוט. יש בזה משהו חד צדדי, ואני לא בטוחה שאני יודעת את כל התמונה, לכן צריך לקחת את דעתי בהסתייגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לחזק אותך

שרון גיגי
    19/06/2012

את מתארת מצב שנפוץ מאד בהרבה משפחות.עם כול הכבוד לבעלך(שאני בטוח בוודאות שהוא רוצה רק טוב והכי טוב לילד שלו),הוא קצת מפספס את הצרכים התקשורתיים שיש לילד ולכן לא מסוגל להעביר לו מסר בלי לקבל ממנו התנגדות וחוסר קשב ועניין,ומשם הדרך קצרה לעצבים של כול הבית.אני יקצר לך(אם תחפשי את הספר "הנגיעה של אמא" תוכלי שם לפתור לעצמך המון מהבעיות שאת חווה),הצרכים התקשורתיים של נועם ו/או הגישה הנכונה אליו צריכה להיות לתת לו עצמאות בהחלטה עשיה,סדר עשיה וניהול הזמן.הוא צריך להבין את הערך והחשיבות של העניין(והוא צריך לראות את זה בעין בצורה ויזואלית).אם יושבים עליו ואומרים לו "עכשיו"-הוא ננעל.צריך לפנות אליו בצורה ישירה ולא לשלוח לו מסרים דרך....,צריך לוודא שיש לו את הידע לעשות(לפעמים ההתנגדות שלו היא עניינית-אין לו ידע)צריך להתייחס אליו ברצינות וכבוד ולא לתת לו הרגשה של יבחוש ולא משמעותי.
    אלו הם חלק די גדול מהצרכים התקשורתיים התת מודעים שלו,ולצערי,לפי סיפורך,הם "קצת" לא מתקיימים.ממליץ בחום שתקראו יחד את הספר ותוכלו ליישם גם בילדים הנוספים(אם יש לכם),ובטוח תוכלו לשפר דרמטית את איכות ויכולת התקשורת שלכם עם נועם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה