מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איום מצד מורהגל16/05/2012
לביתי יש חברה בכיתה .אמא של אותה ילדה טוענת שהמורה לספורט אמרה לילדתה "אם לא תשתקי אתן לך סטירה". לא האמנתי אך לאחר ששאלתי את ביתי היא אמרה שזה נכון והיא אמרה את זה בפני כל הילדים.שאלתי אותה מדוע לא סיפרה לי?והיא ענתה שזה לא היה מופנה אליה לכן לא חשבה שצריך להגיד.חברה שלי אמרה לי שלא כדי לי לערב את הילדה שלי בסיפור ולא לשאול אותה. אך אני מרגישה אחרת היום היא עושה את זה לה ומחר זה יכול להיות מופנה גם לבת שלי? מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדות בכיתה א
גל16/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיום מצד מורה - תגובה
סמדר ריינר16/05/2012שלום גל,
השאלה מתוך איזה מקום ובאיזה אופן את מערבת את הבת שלך. אם זה מופנה אליה בצורת האשמה מדוע היא לא סיפרה לך, זה באמת לא יעיל ולא נכון. חשוב לגשת לבתך בצורה אמפתית, ולשאול אותה איך הרגישה כשהמורה פנתה כך לחברה שלה. המתיני לתשובתה, אם זה הציק לה, אם הרגישה מאויימת שזה יכול לקרות גם לה. אם כן, התייחסי לכך. אם לא, ניתן להסתפק ולהגיד לה שאם משהו כזה יקרה, חשוב לך לדעת. מעבר לזה אם את רוצה לטפל בעניין הזה, זה באמת לא יכול להעשות דרך הבת שלך, אלא דרך המורה עצמה או הנהלת בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל16/05/2012ביתי טוענת שאליה המורה תמיד מתייחסת יפה ומעודדת אותה.אך למרות זאת יש לי תחושה שכל אחד מסתכל על העיגול מסביבו. ומה שמעבר לא מעניין .וזה מדאיג כי זו יכלה להיות הבת שלי .אז אם זו לא הבת שלי אז זה לא צריך לעניין אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר17/05/2012שלום גל,
איפה בדברי ראית אמירה כזו? זה בהחלט צריך ויכול לעניין אותך, אבל לא דרך הבת שלך אלא דרך המורה. זה עניין שהמבוגרים צריכים לסדר ביניהם. דרך ההנהלה או דרך המורה עצמה, אבל לא דרך הבת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
גל17/05/2012כנראה שלא הבנתי נכון. זה ברור לחלוטין שהבירור לא יעשה דרך הבת שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידהמיכל16/05/2012
שלום,
בתי בת 4 . גילתה שיש לה כתם לידה על הכתף. הכתם הוא לא קטן אבל גם לא גדול מאוד , בערך 2 סמ בצורה אליפסית .הבעיה היא שהיא לא מוכנה ללבוש שום בגד שלא מסתיר אותו . היא בעצם מתביישת בו.שאלתי אותה אם אמרו לה משהו בגן ,היא אמרה שלא . בבית אגב היא כן מוכנה ללבוש גופיות. כמובן שאני מעודדת אותה ואומרת לה שהוא יפה,וזה שלה,ומיוחד.אבל היא בשלה. כרגע אני זורמת איתה ומלבישה לה רק חולצות שמכסות את השרוול , אבל רציתי לדעת איך עלי לנהוג ? יש לה מלא שמלות גופיות וגופיות,עכשיו כל הקיץ היא תאלץ ללבוש חולצות עם שרוולים ? אולי להציע לה לכסות את זה עם קעקוע/מדבקה ? או שזה נותן לגיטימציה להתבייש בו ? אשמח לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לידה - תגובה
סמדר ריינר16/05/2012שלום מיכל,
נראה לי שעלייך לכבד את רצונה. לא לכבד אותו זה יותר גרוע כרגע מלתת לגיטמציה להתבייש. את בהחלט יכולה להציע לה קעקוע או מדבקה, זה בהחלט נשמע לי רעיון יצירתי ונחמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
מיכל16/05/2012תודה על התשובה,הרעיון היצירתי הגיע מאמא שלי..דר לפסיכולוגה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין, בהצלחה:-)
סמדר ריינר16/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורי בן 5 שם ידיים בפהורד 1215/05/2012
התחיל לאחרונה להכניס ידיים לפה , נושך את החולצות שלו. ועקב כך יש לו כתמים מסביב לפה. ההיתי אצל הרופאה אמרה שהכתמים בגלל הרוק. למה ידיים בפה? סימן למה? לפסיכולוגיה? למי התשובות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי בן 5 שם ידיים בפה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט27/05/2012ורד שלום,
באם ההתנהגות הזו נמשכת, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג/ית הגן. במידה ויש סימנים נוספים למתח של אורי, אפשר להתייעץ עם רופא הילדים או הפסיכולוג לקבל מהם המלצה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותא15/05/2012
האם יש צורך לטפל בילדה בת 4 שאוגרת דברים ולא מאפשרת לאף אדם לגעת או להתקרב, חשוב לציין שלא מדובר באיסוף של דבר ספציפי אלא כל מיני דברים אפילו עטיפות של סוכריה / שוקולד.
במידה וכן אשמח לקבל עצות או המלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/05/2012א' שלום,
כדאי להבין יותר את הצורך של הילדה לאסוף דברים, כמה מרחב פרטי יש לה בבית ובמשפחה, מה הדימוי העצמי שלה וכדומה - לפני ההתיחסות לכך. אם תוכל/י למסור יותר פרטים, יהיה יותר קל להשיב באופן מותאם יותר לילדה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבסוד לפסיכולוגית ילדיםיניב15/05/2012
שלום רב,
אנחנו מנסים לבחור פסיכולוגית ילדים עבור בתנו. רצינו בבקשה לשאול האם קופות החולים או גוף אחר מעניק סבסוד להוצאות על הטיפול. עליי לציין כי הבת היא במסגרת של חינוך מיוחד.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבסוד לפסיכולוגית ילדים - תגובה
סמדר ריינר15/05/2012שלום יניב,
אם הידלה בחינוך מיוחד בדרך כלל מגיע לה טיפול גם בתוך המסגרת החינוכית. בכל ואפן קופות החולים נותנות סבסוד ואתםצריכים לברר את התנאים הספציפיים של הקופה בה אתם חברים דרך הקופה עצמה, באתר האינטנרט או טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה טיפוליתמיל14/05/2012
שלום, יש לי ילד בן 3 שקיבלתי דרך הקופה הפניה לרכיבה טיפולית, בשל בעיות של חוסר בטחון ובעיית ריכוז קטנה
הגעתי איתו לחוות הסוסים לשיעור הראשון, לפני שהגיעה המדריכה הוא נורא שמח רצה ללכת לסוס לגעת בו, אבל ברגע שהגיעה המדריכה וירדנו לכיוון הסוס הוא קיבל רתיעה ולא רצה כלום, לא לגעת לא לעלות עליו, רק שאני ירים אותו על הידיים, המדריכה לא הסכימה שאני ירים אותו מכיוון שאמרה שאם אני ירים אז הוא בכלל לא ירצה ללכת לסוס, כי יש לו חרדת נטישה שאני יעלה אותו לסוס ויעזוב אותו , והוא פשוט לא הפסיק לבכות רצה רק ללכת , תמיד יש לי את הבעיה הזו איתו, שאנחנו פעם ראשונה נמצאים במקום, כך היה לי איתו גם בגן בפעם הראשונה, אני חוששת האם ירצה ללכת שוב לחווה לשיעור השני ע"פ שאחרי שהלכנו הוא דיבר וסיפר שהיה בסוסים בהתלהבות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה טיפולית - תגובה
סמדר ריינר15/05/2012שלום מיל,
לא הבנתי מה השאלה? מה לעשות? אם ללכת שוב?
בכל אופן אם אתם הולכים כדאי להישמע להוראות המדריכה ולתת צ'אנס לתהליך, זה חלק מהריפוי וחלק מהבעיה, הרי הופניתם בגלל בעיית חוסר ביטחון, והנה אתם מתמודדים איתה, תנו למי שאמור לטפל שם בביעה לעזור לכם להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההשפעות על נסיעה לחופשה ללא הילדיםקרן14/05/2012
שלום רב,
בעלי ואני מעוניינים לנסוע לחופשה בת 9 ימים ללא ילדינו. ביתנו בת שלוש וחצי ובנינו בן ארבעה חודשים. סבא וסבתא שלהם באים לגור אצלינו בתקופה בה לא נהיה על מנת שיישארו בסביבתם הטבעית ובשגרתם היום יומית. ילדינו רגילים להפגש עימם לעיתים קרובות היות והם גרים כמה דקות נסיעה מאיתנו.
ברצונינו לדעת האם יכול להגרם להם נזק בעקבות נסיעתנו.
תודה רבה מראש,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההשפעות על נסיעה לחופשה ללא הילדים - תגובה
סמדר ריינר15/05/2012שלום קרן,
עבור ילד בן 4 חודשים ניתוק כה ארוך מהדמויות המטפלות המשמעותיות יכול ליצור תחושת שבר וחרדה שקשה להמשיגן ולהתמודד עימן במיוחד שאין לו מילים וכמובן לא ניתן להסביר לו. לא הייתי ממליצה על נסיעה בגיל הזה ללא התינוק.
לגבי הילדה בת 3 וחצי, זה פחות חמור, מה גם שאתם יכולים לדבר איתה בסקייפ ובטלפון.
זה טוב ויפה שחשבתם על כך ואתם מזמינים את הסבים לביתכם ומשאירים את הילדים בסביבתם הטבעית. עדיין לטעמי ניתוק ל-9 ימים מתינוק כה קטן הוא לא מומלץ, בלשון המעטה. צר לי ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חושש מעימותים עם בני גילואוסנת14/05/2012
שלום, הבן שלי בן 3. מאז שנכנס למסגרת של גן התגלה כעדין ושברירי. בסיטואציות בהן ילד או ילד (אפילו קטנים ממנו בהרבה, למשל תינוק) מרביצים לו או מעליבים אותו, הוא אינו מגיב. פשוט עומד קפוא ומפוחד. לא רק שאינו מחזיר, אלא אפילו לא עונה או מוחה או מבקש שיפסיקו להכות אותו. אינני יודעת מה מקור הפחד, אבל זה מאוד מפריע לנו. ניסינו להסביר לו שהוא צריך להחזיר או לפחות לבקש שיפסיקו, לצעוק, משהו, אך הוא בשלו. לא מגיב. באיזשהו שלב הרגשנו שאנחנו רק מלחיצים אותו יותר ומכניסים אותו למעגל ציפיות שרק פוגע בדימוי העצמי שלו. מה לעשות? מה עלול להיות מקור הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 חושש מעימותים עם בני גילו - תגובה
סמדר ריינר14/05/2012שלום מיטל,
לא ציינתם כמה זמן עבר מאז נכנס למסגרת של גן, ואיך התפקוד הכללי שלו בגן. לכן לא ברור מהשאלה שלךהאם זה חלק מההסתגלות הכוללת לגן, שנעשתה רק לאחרונה ואז אולי כדאי לתת לזה זמן או שזה משהו אחר...
מה שברור שאם ילד מרביץ לו והוא נבהל, קודם צריך להיות אמפתיים לבהלה שלו ולהכיל אותה. ורק אז מראים לו דרך אופציונלית להגיב, כדאי לעשות את זה בעדינות, כהצעה ולא בלחץ ולכן לנסות להימנע מלשדר אכזבה על התגובה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אוסנת14/05/2012הילד כבר שנתיים בגן. אין קשר להתנהגות בגן. בבית הוא מלא ביטחון ושובב, רק כאשר הוא מול ילדים אחרים בני גילו הוא מתכנס בתוך עצמו. שאלתי היא מדוע הוא כל כך פוחד מעימותים עם בני גילו ומה אפשר לעשות כדי לחזק את בטחונו ביכולותיו הפיזיות? האם חוג ג'ודו לצורך העניין עשוי לעזור? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
סמדר ריינר14/05/2012שלום ענת,
אני חושבת שהוא קצת קטן לחוג גו'דו, בכל אופן אני בהחלט עניתי לך מה כדאי לעשות, ולאור גילו כדאי להסתפק בזה לדעתי בשנה הקרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה חברתיתדנה14/05/2012
ביתי בת 6, מזה זמן רב יש לה קשיים חברתיים, היא לא מתחברת ונמנעת מקשרים חברתיים. הנסיגה החלה במיוחד השנה בגן חובה. היא לא מתחברת גם לחברות שלה משנה שעברה. היא נמנעת ממפגשים אינה רוצה להגיע לאירועים חברתיים. חשוב לי לציין היא ילדה אינטיליגנטית, מאד רגשית וחכמה.
מניסיונך כיצד ניתןל עזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה חברתית - תגובה
סמדר ריינר14/05/2012שלום דנה,
חשוב לנסות להבין קודם כל ממה נובעת ההימנעות הזו. האם היה אירוע מסויים או שרשרת אירועים שלא נעמו לה? האם הציקו לה? נידו אותה? לעגו לה? האם סובלת מביישנות ו/או חרדה חברתית? מתקשה לקחת מקום, לדבר בתורה, מה אומרת הגננת, מה היא רואה? האם מדובר במיומנויות חברתיות? מה היה כששיחקה עם חברות עדיין? איך היא שיחקה? האם נהנתה האם הסתדרה? האם נהנו איתה או שמא התלוננו?
חשוב להבין קצת יותר לפני שנותנים עיצה כללית שלא בהכרח מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לא רגועה לילד בן שנתיים.לריסה13/05/2012
שתי סיבות לדאגה.
1.הבן שלי בן 2 וחודשיים. עד גיל שנתיים ישן תמיד במיטתו. בחודשים האחרונים מתעורר כמה פעמים בלילה, לאחר כמה שבועות כאלה בלי שינה התחלתי לקחת אותו איתי למיטה שלי והוא התחיל להירדם אצלי במיטה. כמובן הוא התרגל וכל לילה הוא מתעורר ומבקש שאקח אותו איתי למיטה שלי, ישנים ביחד עד הבוקר. לעתים עקב כך שהוא ישן איתי אני שומעת ורואה שהשינה שלו לא רגועה, מוצץ חזק את האצבע שלו" מחפש תנוחה, בוכה בתוך שינה. במשך היום- הוא ילד רגיל, הולך לגן, שמח, אוכל טוב, משחק.
2. הבן שלי (אותו הבן) מגיל 1.5 הולך לגן, אוהב מאוד להיות בגן, על פי מה שמספרים עליו גננות- הוא ילד טוב מאוד, ממושמע, קצת ביישן, השתלב יפה בקבוצה. אך כאשר הוא איתי- הוא נצמד אליי חזק, מסרב לרדת מידיים על הרצפה, לא רוצה ללכת, דורש להיות אצלי בידיים- כך אנו הולכים מרחקים גדולים, מטיילים, הגב כבר קורס, ובגן שעשועים גם לא רוצה לעזוב אותי- רוב הזמן אצלי בידיים, לא רוצה להתקרב אף לילדים שהולכים איתו לגן- מרחוק הוא מספר לי שהם ילדים טובים ושהוא רוצה לשחק איתם וכאשר אנו מתקרבים אליהם- נצמד אליי, מבקש שאקח אותו מייד על הידיים שלי. הוא יורד על הרצפה בגן שעשועים רק כשאין ילדים ממש על ידו- רק אני והוא. בבית הוא שובב גדול, ילד רגיל. בהתחלה חשדתי שהוא ביישן גדול. עכשיו יש לי חשד שהוא לא רוצה לחלק עם אחרים את תשומת לבי או פוחד שאעזוב אותו? למה? מה עליי לעשות מה לשנות? אודה לכן מאוד על ייעוץ.
תודה על הקשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה לא רגועה לילד בן שנתיים. - תגובה
סמדר ריינר14/05/2012שלום לריסה,
לא ציינת אם את אם חד הורית. בכל אופן חשוב מאוד שלא תיקחי אותו אלייך למיטה. זה מגביר את החרדות שלו במקום להרגיע אותן. לא ציינת מהם ההרגלים לפני השינה, האם מקריאים סיפור וכו'.כדאי ללמד את הילד דרכים אחרות להרגע לפני השינה בלי לקחת אותו אלייך. להקריא לו סיפורים על ילדלים במתגברים על הפחדים בלילה, להדליק אור קטן אם הוא מפחד מהחושך, להמליץ לו לישון עם דובי או בובה, וכו'. כמו כן זה לא נכון להענות לדרישה שלו להיות על הידיים כשהוא יכול ללכת לבד, ובכלל ייתכן שיש צורך ביותר גבולות. אם לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן בכוררוני13/05/2012
שלום, יש לי ילד בן 6 נמצא בגן חובה, וילדה בת 4 שעברה לפני שנה וחצי השתלת כלייה.
הבן הגדול נורא שובב בגן הוא כמעט כל יום בעונש הגננת אומרת שהוא לא מפסיק להכות ילדים אחרים.. בבית עם אחותו הוא לא מפסיק לריב.. לא להכנס לחדר שלו לא לגעת לו במשחקיםוגם פעמיים הם מרימים אחד על השני ידים עונשים לא עוזרים הם צועקים אחד על השני אפילו שהם לא באותו חדר.
ועוד דבר הוא לא מפסיק לשקר, אם אני מבקשת ממנו לצחצח שיניים בשבת בבוקר הוא אומר שהוא כבר צחצח לפני שהתעוררתי, או, אכלתי בגן והוא לא אכל... כמעט על כל דבר הוא משקר... מהאני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן בכור - תגובה
סמדר ריינר14/05/2012שלום רוני,
עונשים אף פעם לא עוזרים, כדאי לחדול מהמנהג הזה. נשמע שהילד שלך במצוקה. סביר להניח, שאחרי הולדת אחותו, גם הייתם עסוקים בה המון בשל מחלתה, וגם הייתם מודאגים מאוד, ובצדק, ולא פנויים אליו. הוא מרגיש מוזנח, מקנא באחותו, למרות שהיא חולה והוא בריא, ואולי גם יש לו מחשבות מודעות ולא מודעות לגבי מחלות, לגבי מה שקרה לאחותו, למשל האם זה עלול לקרות לו או לכם וכו'. לא ברור מה דובר בבית איתו לגבי המחלה, לגבי המצב, וכו' כל השנים האלה.
נשמע שהבן שלכם במצוקה, עקב הנושאים שציינתי וואלי דברים אחרים, וכדאי לפנות לייעוץ מקצועי כדי לראות איך עוזרים לו, עכשיו, כשאני מקווה שבריאותה של הילדה הקטנה יותר יציבה ואפשר להתפנות לצרכים הריגשיים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בגמילה חלקית מהנקההדר13/05/2012
שלום
בני כמעט בן שבעה חודשים, בשבועות האחרונים, כחלק מההכנה לקראת חזרתי לעבודה, אני מנסה להעביר אותו לבקבוק.
יש לציין שהילד היה לוקח בקבוק עם חלב שאוב בלי בעיה, אך לאחרונה הפסיק (אני מנסה לרוב לתת לו סימילאק ללא הצלחה, ואז עוברת לחלב שאוב...גם ללא הצלחה.)
במקרה הטוב הוא לוקח כמה לגימות ומפסיק, במקרה הרע הוא מתחיל לבכות ברגע שהוא רואה את הבקבוק.
בנוסף, הקטנצ'יק היה אוכל ארוחת מוצקים אחת ביום (וממש התלהב ממנה), כשניסינו להעביר אותו לשתי ארוחות מוצקים ביום נתקלנו בסירוב גורף, וכעת הוא לא מוכן לאכול שום דבר בכפית (מסובב את הראש, סוגר את הפה, ואם הסכים כבר להכניס מעט מזון לפיו עושה פרצוף של "בא לי להקיא").
יש לציין שלא ניסינו בקבוק ומוצקים יחד. ז"א, לא היו הרבה שינויים בבת אחת. ניסינו מוצקים, וכשראינו שזה לא הולך ניסינו בקבוק (משום שאני חייבת לחזור לעבודה בתחילת החודש, והייתי רוצה שהוא יהיה מסוגל לאכול מבקבוק עד אז בכדי שהמעבר לא יהיה טראומטי מאוד עבורו.)
בנוסף, ניסיתי פעם אחת להשאיר אותו אצל סבא וסבתא שלו, ולראות אם מהם הוא מוכן לקחת בקבוק. גם הניסיון הזה נכשל, והוא פשוט לא אכל כלום משמונה בבוקר עד שתיים וחצי בצהריים כשהגעתי.
בפעמים המעטות שכן ניסה לקחת מעט מהבקבוק זה היה כשאני נתתי לו...אף אחד אחר לא מצליח אפילו לגרום לו לנסות...אפילו לא בעלי.
ברור לי שהסירוב שלו הוא מטעמים רגשיים ופסיכולוגיים. אולי הוא מרגיש שאני מתכננת לחזור לעבודה וכתגובה רוצה רק אותי רוב הזמן.
השאלה היא איך אפשר לגרום לתהליך להיות עבורו כמה שפחות טראומטי?
אציין שאני לא מתכננת להפסיק להניק אותו בכלל, אלא רק כשאני בעבודה.
תודה מראש, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי...
הדר15/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר15/05/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם ההוריםמאי12/05/2012
יש לי עוד מעט יום הולדת 14 ואני רוצה לחגוג אצלי בבית עם 30 ילדים
בהתחלה הם הסכימו ואז הם אמרו שזה הוצאה כספית מאוד גדולה ואז הם התחילו לצעוק אליי שאני לא מכבדת אותם ושאני עושה להם סבל מאז שנולדתי ושאני זונה מזדיינת וכל מימני קללות ומילים רעות ואז בסוף היא החזיקה אותי ופשוט התחילה לצעוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם ההורים - תגובה
סמדר ריינר13/05/2012שלום מאי,
הדברים שההורים אמרו לך הם קשים מאוד, וזו בודאי הייתה חוויה קשה ביותר עבורך לשמוע את זה. זה משפיל, מעליב ומבייש.
בלי קשר לכך שאולי גם הם חשים שאת לא מכבדת אותם, ייתכן שגם את השתמשת במילים קשות, אני לא יודעת.
אני מציעה, שאחרי שהכל יירגע, תנסו לדבר, אם גם את השתמשת במילים לא יפות ולא מכבדות כדאי להתנצל על זה, ולנסות להגיע למצב שלא מדברים ככה בבית יותר אחד אל השני.
בלי קשר אם הם יאשרו לך לחגוג את יום ההולדת או לא. זה בסדר גמור אם זה לא מתאים להם, אבל השימוש במילים האלה, מצד שני הצדדים, הוא לא מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהמיכל11/05/2012
אני בת 33 נשואה בשנית יש לי ילדה מנשואים קודמים וגם לבעלי יש ילדה בת 8 מנשואים קודמים.מנשואים אלו יש לנו פעוט בן 7 חודשים. הבעיה היא כזאת יש קנאה בין הבנות למרות שאנחנו משתדלים מאד שלא יהיה אך יש קנאה.הבת של בעלי מגיעה אלינו אחת לשבועיים היא ישנה עם הבת שלי בחדר. . אחת לשבועיים אנחנו נוסעים למשפחה של בעלי והבת שלי מסרבת לבוא היא טוענת שאין לה מה לעשות שם למרות שאני מציעה לה לקחת עימה דברים שאוהבת כמו מחשב י
נייד ספרים וכו.....אך היא בשלה. מעדיפה להשאר בבית לבד או ללכת להוריי. אני מרגישה עם זה ממש לא טוב כי אני רוצה בשבת להיות עם הילדה שלי מדובר בשעות צהריים עד הערב......זה יוצר מתחים ביני לבין בעלי הוא טוען שאני אמורה לחיב אותה מצד שני היא לא ילדה קטנה היא נערה בגיל ההתבגרות . בקיצור אני בדילמה האם אני צריכה להכריח אותה לבוא אחת לשבועיים ? לשכנע אותה?? או לתת לה לבחור מה שהיא רוצה. אציין שאני ובעלי עוקברים אחרי התנהגיות של הבנות לפי מה שרואים ולמיטב ידיעתי אין משהו שגורם לבת שלי לא לבוא הן סך הכל מקנאות בגדו מסתדרות ביחד אך לא אוהבות מאד אחת את השניה דיברתי עם הבת שלי שהיא אמורה להסתדר איתה לא חייבת להיות חברה שלה.מ היאמ פשוט לא הסגנון שלה והן מאד שונות זו מזו. אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה - תגובה
סמדר ריינר11/05/2012שלום לך,
לא ציינת מה גיל הילדה מעבר לזה שהיא בגיל ההתבגרות. גם לא ציינת כמה זמן היא נשארת לבד, האם זה רחוק ואתם נשארים לשיון שם או שזו רק ארוחת שישי.
בכל אופן עפ"י הנתונים שנתת אני לא רואה סיבה להכריח אותה. לא ברור לי מה הנזק אם היא לא תבוא. מבחינתה זו לא משפחה שלה,אלה לא סבא וסבתא שלה, ואני יכולה להבין שאין לה עניין להגיע, ונראה לי בסדר גמור לכבד את זה. גם אם זו הייתה המשפחה שלה אני לא בטוחה שלהכריח במקרה כזה זו הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץאלינה11/05/2012
שלום רב,
ביתי בת 2.5 שנים, בגן החליטו לגמול ממוצץ את כל הילדים ואני הלכתי עם התהליך גם בבית.
לאחרונה הילדה לא יושנת צהריים ונרדמת מאוחר מאוד בלילה, עצבנית.
האם זה אומר שעדיין לא מוכנה לגמילה? וצריך להחזיר את המוצץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ - תגובה
סמדר ריינר11/05/2012שלום אלינה,
גמילה היא דבר שצריך להעשות בקצב של כל ילד לחוד ולא באופן גורף ובבת אחת. לכן אני לא מסכימה לגמילה ממוצץ בגן. לדעתי צריך להחזיר את מוצץ ולאפשר לה בקצב שלה להיפרד ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)