פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבר "לא נאמן"
    לאה
    08/05/2012

הי

בני בן חמש כמעט. יש איתו ילד שנמצא יחד עמו גם בגן וגם בשכונה. הילד הזה לא נחמד בלשון המעטה והבן שלי אובססיבי עליו. לא משנה מה, הבן שלי ירצה לשחק איתו. כשרק שניהם ביחד ואין ילדים או חברים נוספים, הם משחקים יפה מאוד. אבל, כשיש אפילו ילד אחד נוסף, אותו ילד לא נחמד, מחרים את הילד שלי ומדבר אליו לא יפה.הוא יכול לקחת את הצעצועים של הילד שלי ולשחק עם אחרים ולומר לבן שלי לעמוד באיזה פינה, והבן שלי נעלב יעשה זאת. או שיזרוק לו את הארטיק או שיגיד לו מילים לא יפות כמו "תעוף מפה, אתה לא משחק". יש לציין שהבן שלי הוא ילד מאוד חברותי ונדיב ולא משנה מה "החבר" הזה יעשה, הוא ירצה לשחק איתו. אנו ההורים מיודדים מהשכונה, ומבחינת ההורים של אותו ילד, הם אומרים שלא צריך להתערב. בעיני זה לא מקובל ומדובר בהתנהגות שנמשכת כבר שנה. אני לא יודעת איך לנהוג ומה לעשות? בשלב זה אני משוחחת עם הילד שלי שלא ישחק עם חבר כזה שלא מתנהג ולא מתייחס אליו יפה, ואם הוא לא רוצה לשחק, אז לא צריך ושיחפש חברים אחרים- אבל זה לא עוזר והבן שלי ממש רוצה אותו.
    אשמח לשמוע את דעתכן בנושא.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר "לא נאמן"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר "לא נאמן" - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2012

שלום לי,
    נראה לי שאם הדיבורים לא עוזרים אין טעם ללחוץ עליו. עם זאת את יכולה לנסות לעודד אותו להתראות עם עוד ילדים, וליצור לעצמו לאט לאט אלטנרטיבות. למשל לתאם עם אימהות אחרות הזמנה הדדית של הילדים שלכן לבתים ובילויים משותפים, באופן שבו בנך יהיה פחות תלוי באותו חבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים הפוחד מהשתקפות אור
    שרון
    08/05/2012

שלום,
    פנייתי היא בשל התנהגות חדשה ולא ברורה של בני בן השנתיים.
    לאחרונה הוא החל לפחד מהשתקפות אור על הרצפה,
    זה מתבטא בכך שהוא לא מוכן להמשיך ללכת, קופא במקום., רועד ובוכה "אמא , אמא"..
    לדוגמה כשאנו מגיעים לכניסת הקניון
    אודה לתשובתכם המהירה
    שרון

הוספת תגובה

• בן שנתיים הפוחד מהשתקפות אור - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/05/2012

שרון שלום,
    רצוי לסייע לילד לעבור את ה"מכשול" ולהמשיך הלאה ללא התייחסות לנושא. ייתכן שהוא חושש מדברים אחרים ולאו דווקא מהשתקפות האור. רצוי כעת לא להעצים את ההתייחסות לכך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לשתות תרופה
    נינה
    07/05/2012

שלום רב!
    ביתי בת 4 וחצי מסרבת לשתות סירופ בזמן חולי , היום ניסיתי בכל דרך אפשרית כדי לשכנע אותה לישתות סירופ אנטיביוטיקה אך ללא הצלחה אני ממש לא רוצה לתת לה "בכוח" אבל אין לי ברירה , ניסיתי להסביר לה את החשיבות בשפה פשוטה ומה קורה אם לא שותים, מקשיבה אך חוזרת על כך שלא טעים לה ובוכה בלי סוףף אנא עזרו לי:
    1 . אם אוותר ולא אתן אני חוששת מסיבוכי זיהום
    2. אם אתן בכוח אגרום לטראומה נפשית , שכבר קיימת לדעתי מהניסיונות בעבר
    3 אם אסביר לה שיש דרכים אחרות כמו בזריקה גם אגרום לחרדה

אשמח לתשובתכן

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לשתות תרופה

הוספת תגובה

• מסרבת לשתות תרופה - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2012

שלום נינה,
    את יכולה לנסות חיזוקים חיוביים, לתת מדבקה או חיזוק כלשהו על כל פעם שהיא כן שותה. אני דרך אגב חושבת שלא תיגרם לה טראומה נפשית אם תכריחי אותה לשתות. מדובר באירוע שלא אמור לחזור על עצמו באופן יום יומי, ונגרם לה גם נזק נפשי מעצם החולשה שלך לדאוג לה כמו שצריך כשהיא חולה. לפעמים ילד צריך להרגיש שאפשר לסמוך על ההורה שמצבים קשים הוא יוביל את הסיטואציה וגם אם זה לא נעים שני רגעים. שום אסון לא יקרה. זו דעתי. אך זו הילדה שלך וההחלטה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה וקשיי שינה
    מאי
    07/05/2012

שלום
    יש לי תינוקת בת 8 חודשים, עדיין יונקת ולרוב מסרבת בקבוק, וכשמסכימה שותה מעט. אוכלת בכפית נוטרמיגן אך רק חצי מהכמות כי מסרבת לבקבוק, ואז יונקת. עד גיל חודשיים קיבלה בקבוק כל ערב, ופתאום סרבה.. גם למוצץ סרבה ובסוף לקחה מוצץ חודשיים עד שיצאו השיניים.(גיל חצי שנה). אני רוצה לגמול מהנקה מסיבות שונות אך חוששת שאפגע בה רגשית , שמא תרגיש דחייה ממני ובמיוחד כשאינה מוכנה לבקבוק. האם זה עלול לפגוע בה רגשית והאם "להלחם" על הבקבוק.?
    בנוסף, נרדמת רק על הידיים, בלי מוצץ או אצבע, לאחרונה הופיעה חרדת זרים. בלילות האחרונים מתעוררת כל שעה (עברה לחדר משלה לפני חודש) ונרדמת טוב רק מהנקה. אם בעלי מרדים אותה בוכה ישר כשמניח אותה במיטה.
    האם זה הזמן והגיל לחנך לשינה עצמאית לאור כל הנתונים שרשמתי? האם זה קשור לחרדת זרים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה וקשיי שינה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה וקשיי שינה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/05/2012

מאי שלום,
    ראשית אני מבקשת להרגיע אותך - אם את מרגישה שזה הזמן לגמול את בתך מהנקה ואת בשלה לכך, הדבר לא יפגע כלל בקשר שלכן. מהדברים שכתבת עולה, שלבת שלך אין מספיק דרכים טובות להרגיע את עצמה כשהיא עייפה או מתעוררת, במיוחד כי היא לא משתמשת במוצץ כרגע. מומלץ לעודד אותה להשתמש במוצץ (את כמובן יכולה לנסות סוגים שונים), ולהמשיך עם ההאכלה מבקבוק - למשל גם על-ידך, כדי לעזור לה להתרגל לכך. כמובן שחשוב לוודא שהיא אכן רעבה לפני מתן הבקבוק.
    חרדת הזרים היא אופיינית לגיל ומהווה חלק מההתפתחות הנורמטיבית, לעומת זאת חשוב שהקשר שלה עם אביה יתקיים וזה לא קשור לחרדת זרים.
    לגבי שינה עצמאית - לטעמי בגיל של בתך אפשר לעזור לה להירדם, למשל לכרבל אותה בחיקיכם, לתת לה להירדם תוך כדי האכלה מבקבוק, או ללטף אותה כשהיא במיטה עד שהיא נרדמת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7.5 בורח לו קקי
    galgal
    07/05/2012

יש לציין שיש לו בעיית קשב וריכוז קלה, כמו כן נולדה לו אחות.
    הוא יושב הרבה על המחשב ואומר שזה לא בשליטתו ובורח לו הקקי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7.5 בורח לו קקי

הוספת תגובה

• בן 7.5 בורח לו קקי - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2012

שלום לך,
    לגבי בריחת הקקי ראשית יש לשלול בעיה רפואית. לאחר שזו נשללה יש לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לאבחן האם מדובר באנקופרזיס. חשוב לפנות בהקדם ולטפל כיוון שהבעיה עלולה להחמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים וחצי וגירושי הורים
    אני
    07/05/2012

שלום,
    אני ובעלי בתהליכי גירושין. עדיין גרים באותו בית ובעוד מס' חודשים אנחנו עוברים לבתים נפרדים (הילד יהיה בן שנתיים וחצי).
    כיום הילד רואה אותי ואת אביו ברמה היומיומית, אבל עדיין האבא חוזר מאוחר מהעבודה (בסביבות 19:00) ומידי פעם הילד שואל אותי - איפה אבא ? רוצה אבא.
    חשוב לציין שבסופי שבוע הילד כמעט ולא רואה את אביו (כי האבא לא נמצא בבית או שאנחנו מחוץ לבית). הוא רואה אותו שעה בבוקר , שעה בערב. משהו כזה.
    אבל ביום יום, האבא מארגן אותו בבוקר ולוקח אותו לגן, מקלח אותו כל ערב.
    היום נוח לי לענות לשאלה "איפה אבא" ? ואני עונה "אבא בעבודה" (מה שנכון...)
    השאלה שלי היא מה לענות בעוד מס' חודשים שכבר לא נגור תחת קורת גג אחת ? (הילד יהיה במשמורת שלי עם הסדרי ראיה לאב)
    מה עונים לילד ששואל איפה אבא שלו ? האם להתחמק ?האם להסיט את הנושא ? או פשוט לענות את האמת ? מזכירה - הוא בן שנתיים וחצי.

אודה לעזרה - מה עונים לילד.
    תודה.

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים וחצי וגירושי הורים - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2012

שלום לך,

אני מזכירה לך שבעוד כמה חודשים בנך כבר לא יהיה בן שנתיים אלא שלוש. להסיט את הנושא והתחמק זו אף פעם לא תגובה מתאימה. תמיד צריך למצוא דרך מתאימה להגיד את האמת באופן שמתאים לגיל הילד. גם היום, כשהילד שואל איפה אבא, הוא לא מתייחס רק לעובדות. הוא מדווח לך לך על עובדה ריגשית, הוא מתגעגע לאבא, אבא חסר לו. ההתייחסות שלך צריכה להיות גם לזה. בעיקר לזה. במובן הזה, זה לא מספיק לענות לילד "אבא בעבודה" כי הילד מרגיש שאבא לא איתכם, הוא חסר לו. חשוב להתייחס גם לזה ולהגיד לו, אתה מתגעגע לאבא...אחרת הוא נשאר עם ההרגשה לבד ועם תחושה שקורים דברים ואי אפשר לדבר עליהם. ואי אפשר לדבר על רגושת קשים ועל זה שקשה.
    לגבי מה תגידו לילד כשתיפרדו: מה שאומרים לילדים. בגיל שלוש אפשר להסביר: אבא ואמא לא גרים ביחד יותר. אבא ואימא אוהבים אותך מאוד מאוד. אבא יבוא לראות אותך בימים אלה ואלה וכו'.
    אם הוא שואל למה, אפשר להסביר לו שאבא ואמא לא מסתדרים, אבל עדיין הם אוהבים אותך מאוד מאוד.
    את צריכה להבין שבנך יגיב לזה בכל מיני דרכים. גם אם תגידי את אמת וגם אם לא , הוא ירגיש. אבל אם תגידי את האמת, תהיה לו אפשרות להבין שאפשר לדבר על זה. מותר לו לכעוס, להיות עצוב, לבטא חרדות וכו'. זה טבעי לגמרי. לא תוכלי למנוע את זה, אך את יכולה ללוות אותו בזה, ולכן חשוב לדבר על הדברים ולהודות במציאות ובאמת ולא להכחיש אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן
    סמדר
    07/05/2012

יש לי בת מקסימה בת כמעט 3
    ילדה נהדרת באמת ! חשוב לציין שלפני 4 חודשים נולדה לה אחות ולפני חודש נגמלה ממש בצורה מדהימה מטיטולים, שניהם (עם הרבה סבלנות מאיתנו והכלה) עברו בצורה נהדרת.
    יש לי דילמה כיצד לנהוג איתה בבוקר כשאנו באות לגן.
    כשאנו נכנסות לגן היא ישר "כועסת" על הגננות ולא מוכנה להגיד בוקר טוב (לא מרוע אלא שבראש שלה היא אומרת רק כשהיא מסיימת את האוכל שהביאה...) אח"כ מאוד קשה לה שילדים מתקרבים לעגלת אחותה, היא שומרת עליה כמו לביאה... כועסת עליהם ולא נותנת להתקרב / לגעת / להציץ... אני אומרת לה שאני רואה שהיא שומרת על התינוקת אבל היא צריכה להסביר יפה וכמובן לא להשתמש ביידים אלא במילים.
    גם אם מתקרבים לאוכל שלה אותו סיפור, למרות שהיא יכולה לכבד ולהתנהג יפה, אני מרגישה שכל הכניסה לגן קשה לה והיא מרגישה צורך לשמור על האוכל ואחותה בחירוף נפש...
    היא נפרדת יפה מאוד ואין לה בעיות בתחום הזה
    כיצד לנהוג ?

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן

הוספת תגובה

• כניסה לגן - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2012

שלום שגית,
    ההתנהגות של בתך היא חלק מההסתגלות שלה למעברים ולמעבר בבוקר. את בעצמך מבינה שזה לא בגלל שהיא לא מחונכת או מתנהגת לא יפה, אלא היא זקוקה שלא יקפצו עליה על הבוקר, והכעס הוא דרך לשמור על עצמה כדי שיהיו לה עוד כמה דקות או שעה של שקט עד שהיא מתסגלת. אפשר להסביר את זה לגננת כדי שינסו להתחשב בה ולהניח לה עד שהיא אוכלת והיא מסוגלת להתייחס לסביבה. מעבר לזה לא הייתי מתערבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2012

שלום שגית,
    ההתנהגות של בתך היא חלק מההסתגלות שלה למעברים ולמעבר בבוקר. את בעצמך מבינה שזה לא בגלל שהיא לא מחונכת או מתנהגת לא יפה, אלא היא זקוקה שלא יקפצו עליה על הבוקר, והכעס הוא דרך לשמור על עצמה כדי שיהיו לה עוד כמה דקות או שעה של שקט עד שהיא מסתגלת. אפשר להסביר את זה לגננת כדי שינסו להתחשב בה ולהניח לה עד שהיא אוכלת והיא מסוגלת להתייחס לסביבה. מעבר לזה לא הייתי מתערבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת חיתול
    חלי
    06/05/2012

שלום רב.בני בן הארבע החל בשבוע האחרון למצוץ את חיתול הבד שישן איתו או את השמיכה במידה ואין חיתול.יש לציין שנגמל ממוצץ לפני 8 חודשים והגמילה עברה יחסית בסדר.ישן גם בגן בצהריים ללא חיתול ולא ידוע לי על תופעת המציצה בגן.האם להסביר לו לא לעשות זאת?לתת לתופעה לחוף?והאם זה מעיד על בעיה או מצוקה כלשהי?אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת חיתול

הוספת תגובה

• מציצת חיתול - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2012

שלום חלי,
    אני מבינה שהוא עושה זאת לפני השינה. זה כנראה מרגיע אותו. לא הייתי מתערבת בזה ישירות, אבל כן מנסה ללמד ואתו דרכים נוספות להרגע, אני לא יודעת מהו טקס השינה שלכם, אם בכלל קיים כזה, אבל אם אין כדאי לעשות שיהיה, אולי זה יקל עליו לעבור מעירות לשינה יותר בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת איברים אינטימיים
    מבולבלים
    06/05/2012

לפני 4 חודשים בנינו בן ה- 8 (כיתה ב') נשאר יום אחד לאחר הלימודים עם מספר ילדים (4-5) בחצר ביה"ס. אחד הילדים האחרים שאל מי מעז להשתין בגינת ביה"ס ובנינו וילד נוסף "התנדבו". הדבר נודע לנו וכעסנו עליו מאוד. לפני מספר ימים הוא נשאר שוב לאחר הלימודים עם 5 ילדים נוספים (מתוכם 2 בנות) והפעם הוא אמר להם "בואו תראו משהו" וחשף בפניהם את איבר מינו. הפעם כבר הענשנו אותו בחומרה רבה יותר כולל איסור להישאר בשטח ביה"ס עם חבריו לאחר הלימודים עד סוף שנה"ל. כשניסינו להבין ממנו מדוע עשה זאת לא הייתה לו תשובה ברורה אלא אמר שהוא חשב שזה יצחיק אותם. לא ברור לנו אם הוא מבין את חומרת המעשה. אנחנו מתוסכלים ולא יודעים כיצד לנהוג. האם זה נורמלי? האם צריך לקחת אותו לטיפול? יש לציין שהוא ילד נבון היודע להביע את עצמו, מרבה להשתתף בשיעורים ומקבל תשומת לב רבה בכיתה.

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפת איברים אינטימיים

הוספת תגובה

• חשיפת איברים אינטימיים - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2012

שלום לכם,
    תגובה כועסת במקרים כאלה, כשמשהו כזה קורה פעם ראשונה, לא עוזרת ולא מתאימה. גם עונשים לא. עונשים בכלל לא עוזרים ולא יעילים בשום מקרה.
    חשוב במקרים כאלה לשוחח עם ילד ברוגע, לדבר איתו על כך אתם מבינים שהוא סקרן, ושמסקרן אותו לראות את הגוף של אחרים ולהראות את שלו, ושיש בזה ריגוש שעושה לו משהו נעים אבל זה אסור. אם לא הסברתם לו עדיין על גוף האדם, ועל הדרך בה מגיעים ילדים לעולם, זה הזמן, עם ספרים מתאימים. חשוב להסביר על הזכות של כל אחד על גופו ועל כך שלא חושפים את הגוף ואת האיברים הפרטיים בפני ילדים ואנשים. ההסבר צריך לבוא ברוגע אך בהחלטיות. הכעס והעונשים לא מוסיפים דבר להסבר והם מיותרים.
    אם בכל זאת ההתנהגות הזו נמשכת, אז יש לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד משחק עצמאי
    ליאורה
    06/05/2012

שלום
    בני בן שלוש ושלושה חודשים, לא ממש משחק עם עצמו ואנחנו ממש רוצים לעודד אותו להיות יותר עצמאי במשחק מבלי להיות תלוי בנו הוריו כל הזמן. כשרוצה לשחק הוא ממש דורש שנשב לצידו ונשחק איתו ולרוב אנחנו אכן משחקים ביחד אבל לפעמים כשאנחנו רוצים לשתות קפה וקצת לנוח הוא ממש מתחיל לבכות ולהשתולל. יש לציין שבני סובל מקושי בויסות החושי ואנו מטופלים אצל מרפאה בעיסוק. ובנימה חיובית- יש פעמים שהוא משחק לבד ולא מבקש את נוכחותנו אך זה ממש מדי פעם. בינתיים החלטנו על "טבלה" שבכל פעם שאנו מבקשים ממנו חמש דקות לשחק לבד והוא משחק הוא יקבל מדבקה, ואחרי עשר פעמים כאלה יקבל פרס קטן.נראה שזה גורם לו למוטחבציה אך האם זה כדאי? מה דעתך? איך ללמד אותו לשחק בהדרגה?

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד משחק עצמאי

הוספת תגובה

• עידוד משחק עצמאי - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2012

שלום ליאת,
    בעיקרון הרעיון הו אטוב, אבל בלשביל ילד בן 3 אחרי 10 פעמים לקבל מדבקה זה לא מספיק מוחשי. לא חייבים מדבקה, חיזוק חיובי מילולי זה מספיק,או מדבקה אחרי 3 פעמים נגיד. ולאט לאט להגדיל את הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע למשחקים בגיל חמש וחצי-שש
    גילי
    06/05/2012

ביתי בת חמש וחצי. לאחרונה שמתי לב לשוני במשחקים עם חברות. אופי המשחק השתנה והפך ליותר משחקי תפקידים: אמא-תינוקת,רופא- חולה וכו. ישנה יותר אינטימיות ונגיעות במשחקים. לעיתים שכיבה יחד במיטה, ישיבות אחת על השניה, מגע באיברים כמו ישבן (זריקה בטוסיק למשל). יש לציין שהיוזמה למשחק הדדית הן של ביתי והן של החברות. לעיתים הן גם מבקשות לסגור החדר.
    בתור אמא זה מלחיץ. כמובן שאני משתדלת להשגיח,לא לכעוס,להדריך מה מותר ומה אסור וכו. אני לא רוצה להלחיץ את ביתי אלא לאפשר לה חופשיות. אך מצד שני אני פוחדת פחד מוות.
    האם זה נורמלי? איך להגיב בצורה בריאה?

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע למשחקים בגיל חמש וחצי-שש - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2012

שלום גילי,
    ההתנהגות של ביתך היא נורמלית, בתך נצאת בגיל שבו מתעוררת אצל הילדים סקרנות מינית. חשוב לא לכעוס ולא להבהיל אותה. כן לדבר איתה על כך שאת מבינה שמעניין אותה הגוף שלה ושל אחרים, וזה טבעי, אבל כשמשחקים עם ילדים אחרים נשארים לבושים. זה הזמן להסביר לה על פרטיות הגוף וזכותה על גופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה קטנה עם חוסר ביטחון
    נטע
    06/05/2012

שלום מיכל,
    יש לי ילדה בת חמש רזה מאוד.
    בתקופה האחרונה היא מסרבת שאלביש אותה בנוכחות אנשים זרים ומתעקשת ללבוש בגדים שמסתירים את גופה. כמו כן החלה לומר לי כי "יש לה בטן והיא מרגישה שמנה". אני לא יודעת איך להתנהג במצב כזה. חשוב לי להדגיש כי אני מדריכת כושר במקצועי ואין לי מושג אם יש קשר אבל ייתכן והילדה שומעת אותי לפעמים מדברת על שומן. רק אתמול היינו בים והילדה סירבה להוריד את הבגדים ולהשאר עם בגד ים בגלל שהיא מתביישת בגוף שלה. לאחר כשעה בערך ואחרי בכי ממושך, היא הסכימה להוריד את הבגדים אבל חשה לא בנוח. מה עלי לעשות במצב כזה? כמו כן בעיה נוספת שהחמירה לאחרונה זה עניין העקשנות שלה הילדה. לדוגמא הילדה בוחרת לעצמה את הבגדים וכשאנחנו מגיעים למקום מסויים היא מתעקשת לחזור הביתה להחליף בגדים ואם אני מסרבת אז היא בוכה ללא הפסקה. אני אשמח כי תייעצי לי בעניין. תודה רבה נטע

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה קטנה עם חוסר ביטחון

הוספת תגובה

• ילדה קטנה עם חוסר ביטחון - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2012

שלום נטע,
    לא מדובר כאן על חוסר ביטחון כי אם על חרדה. דרך אגב לא הבנתי מה זאת אומרת לא אוהבת שאת מלבישה אותה ליד אנשים? היא אמורה אכן בגילה להתבייש להתלבש ליד אנשים, זה משהו שבגיל הזה עושים כבר בפרטיות...אולי לא הבנתי אותך נכון...בכל אופן, נשמע שהילדה במצוקה וכדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה מה עדיף מיום 3 מאי דחוף!
    זיוה
    06/05/2012

ברצוני להוסיךף עובדות מהותיות, ולבקש התייחסותך:

האב עזב את הבית לפני 4 חודשים וחי חודשיים במחיצת אישה אחרת. עזב אותה, שב הביתה ועם זאת ידוע לי מהודאתו כי מצוי בקשר עימה. לא "חזר" במובן המהותי, אלא בעיקר במובן הפיזי, ככל הנראה מסיבה כלכלית של חוסר יכולת לשכור לעצמו דירה וגם לשלם מזונות. כפי הנראה, ומכך חששתי כשעזב, עזיבתו את הבית לפני 4 חודשים למשך חודשיים - בלתי הפיכה (כפי הנראה! אין ודאות שזה נכון).

הבעיה: בן זוגי בעל אישיות לא בשלה,ילדותי ואימפולסיבי.

כבר התגרש בעבר ולחלוטין לא הקפיד על הסדרי ראיה (היה רואה את ילדיו מנישואיו הקודמים אחת למס' חודשים, אם בכלל).

בהינתן עובדות אלה, ומתוך מטרה למזער עד מינימום את נזקי הגירושין הפוטנציאליים מילדיי:

1) האם להתגרש בכל מקרה, או לנסות להשאירו עימנו פיזית בבי לכמה שיותר זמן? (אזכיר: בניי, בני 3 וחצי ו- 5 וחצי)

2) אם אמנם האב יראה אותם לא בקביעות, לא באופן סדיר ובתדירות נמוכה, כפי שצפוי שיהיה לאור העבר - האם בכלל כדאי שיהיה קשר כזה ביניהם או עדיף שום קשר?

3) איך אמזער את הנזקים לילדיי?!! חשוב לי ביותר בחיי, כי יגדלו עם בריאות נפשית תקינה , להיות אנשים מוצלחים כפי הפוטנציאל העצום הגלום בהם, וכי גירושינו יהיו בעלי השפעה זניחה. איך אדאג שכך יהא?
    כיצד עליי לנהוג??

אנא המלצותיכן.
    תודה מראש בעד התייחסותכן!!!

הוספת תגובה

• המשך לשאלה מה עדיף מיום 3 מאי דחוף! - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום זיוה,
    הנתונים שהוספת מחזקים את תשובתי שניתנה לך כבר. אתם כבר לא ביחד, לכן זה לא משנה אם תתגרשו או לא, לא תוסיפו נזק בכך, הנזק כבר נגרם גם ככה, אך אם תתגרשו לפחות הדברים יהיו גלויים וניתן יהיה לדבר עליהם.
    לגבי השאלה אם עדיף שהאבא יראה ואתם בצורה לא סדירה או בכלל לא - זו בכלל לא שאלה שנתונה לשיקולך, את לא יכולה למנוע מאבא לראות את הילדים שלו, כך שאין לך מה להטריד את עצמך במחשבה הזו בכלל.
    היכולת שלך למזער את הנזקים עבור ילדייך קשורה בכך שיהיה ברור וגלוי שאתם בעצם לא ביחד, את אמורה ללוות אותם ריגשית ובקושי ובכאב, לתת תשובות מתאימות לגיל, כפי שנדמה לי שהדרכתי אותך בתשובתי הקודמת, ולא להסית את הילדים נגד אבא שלהם למרות שכרגע אולי את מאוד כועסת עליו.(לא אמרתי שזה מה שאת עושה, אבל חשוב לשים לב לזה.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה שלי מה- 4 לחודש
    מיכל
    06/05/2012

אשמח לקבל מענה

הוספת תגובה

• עניתי.

סמדר ריינר
    06/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לגן
    סיוון
    05/05/2012

יש לי ילד כמעט בן 4 , נמצא בגן עירוני עד 14:00 ואחרי חופשת פסח +שבוע שהיה חולה בבית , לאחרונה כל בוקר הוא חושש ולא רוצה ללכת לגן, איך ששומע את המילה "גן" גם יום לפני הוא ישר משנה פרצוף ונכנס למצב רוח ירוד במיוחד ,חוסר תיאבון ופתאום כואב לו הגרון ...מעין תחושות בחילה וזה מתגבר בעיקר בבוקר כשהוא יודע שתיכף הולכים לגן וכמעט כל בוקר הוא רוצה להקיא ..אין לו כל כך מה להקיא, אז יוצא לו ליחה והילד בריא , אני ובעלי יודעים שבגן בסדר,גם דיברנו איתו ואין לו משהו שמפריע לו בגן (והוא ילד שמדבר ומספר הכל) חשוב לציין שכבר שנתיים את צרכיו עושה רק בבית ובגן רק פיפי , כמה שניסינו לעבוד איתו על זה הוא לא מרגיש נוח לשבת שם בשירותים כאני לא נמצאת לידו , חוסר בטחון כזה ,והיה יום אחד שבוע שעבר שכנראה היה קשה לו עם זה והוא התחיל לבכות בארוחת הבוקר ,לא רצה לאכול והיה לו בחילות ,התקשרו אלי ולקחתי אותו וכשהגענו הביתה אז הוא "התרוקן" בשירותים... ובגלל זה לא הרגיש טוב בגן, כי חוצמזה אחרי זה הכל היה בסדר איתו ומאז הוא חושש כל פעם ולא רוצה לאכול בארוחת עשר בגן , (בבית אין בעיות עם אוכל) אני דואגת לו ורוצה לעזור לו להתגבר על הקשיים , הוא ילד מאוד חברותי ושמח ודיברתי גם הגננת ואמרה שלא יכריחו אותו לאכול אם לא ירצה אבל כל בוקר אותו "סרט" מייגע של ללכת לגן ,היום בערב הוא כבר איד תיאבון וכמה פעמים שאל אותי אם יש מחר גן ושהוא לא רוצה ללכת , ובוכה
    אני צריכה עזרה בבקשה ! מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה ללכת לגן

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לגן - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום סיוון,
    נראה שילד שלכם סובל מחרדות. אני לא מכירה אתכם ולא יודעת מה מהמצב הזה קשור לתגובה שלכם ומה קשור רק אליו. יכול להיות מאוד שהוא יודע שזה מדאיג אתכם, וזה מגביר את ההתנהגות. חשוב לשדר לו שאתם מבינים שקשה לו, אבל אתם גם יודעים שהוא יכול להתגבר, בדיוק כמו שכל הילדים האחרים מתגברים, ולתת חיזוקים ועידוד על כל הפעמים שהוא כן מתגבר. מה שקורה כרגע זה שהוא מקבל המון התייחסות ותשמות לב על הפעמים שהוא לא מתגבר ומתמודד וזה מגביר את התופעה.אם זה לא עוזר, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה