פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת ה5
    אני
    03/06/2012

שלום רב,
    לאחרונה שמתי לב שהבת שלי מכניסה "גופים זרים" לתוך הנרתיק שלה, בדרך כלל היא מתחבא מתחת לשמיכה כשהיא עושה את זה. ניסיתי לדבר איתה ולברר שאלתי אותה איפה היא ראתה או מי עשה לה ככה היא אומרת שאף אחד לא עשה לה את זה אבל חברה לימדה אותה וכל פעם היא אומרת שם אחר של חברה. מה לעשות כי היא לא מספרת לי יותר מזה? האם לפנות לגננת? או שיש דרך לנסות לדובב את הילדה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת ה5 - תגובה

סמדר ריינר
    03/06/2012

שלום לך,
    לא בטוח שמישהו לימד אותה, זו יכולה להיות גם סקרנות שלה ואוננות שלה. אם זה לא מלווה בשום סימני מצוקה, והכל סה"כ בסדר, הדבר היחיד שהייתי אומרת לה, זה, שאת מבינה שזה נעים לה,ומסקרן אותה וזה בסדר גמור, וזה יפה שהיא עושה את הדברים האלה בפרטיות , ושאלה דברים שנעשים בפרטיות ולאף אחד אין זכות לגעת או לראות את האיברים הפרטיים בגוף שלה. ושאם קורה משהו כזה חשוב שתספר לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסמדר-ילד בן 3
    הילה
    03/06/2012

סמדר שלום,
    אני פונה אלייך לאחר שראיתי את תשובתך מה-10.5 בנוגע להתפרצויות זעם של ילדה בת 3.5.גם לי יש ילד בן 3 והמקרה שלי די דומה למקרה שתיארה האם.ילדי הוא ילד רגיש מאוד,חכם ולרוב מתנהג יפה,עוזר לי המון עם הילדה בת 4 חודש'(אני די מפעילה אותו עם אחותו החדשה) רק שיותר מחודש כאשר לא מתאים לו משהו או כאשר הוא לא מקבל מה שרוצה הוא אומר לי ולבעלי:"את קקי או את פיפי".ניסיתי מס' דרכים אך לא דבקתי בדרך מסויימת הרבה זמן.בהתחלה אמרתי לו שאם הוא כועס הוא יכול להגיד:"אני כועס" וזה לא עבד,כמה פעמים אני ובעלי הענשנו אותו ושמנו אותו בחדר שעה שלמה שהוא בכה וכל פעם שיצא הכנסנו אותו חזרה אך הוא המשיך להגיד את המילים וכאילו לא הבין כלום.בימים האחרונים החלטתי שכל פעם שהוא אומר את קקי אני שדואלת אותו אם יש לו קקי והאמת שזה הכי עובד כי הוא מפסיק אחרי שהוא רואה שלא מתייחסים אליו.אני פונה אלייך לשאול מה באמת צריך לעשות?אני קראתי את התשובה שלך לאמא מה-10.5 ושמחתי לקרוא כי גם אני חושבת שעונש לא מלמד את בני שום דבר אלא עושה יותר גרוע ומשגע אותו ממש.לעומת זאת כתבתי את ההודעה בפורום הורים לפעוטות וקיבלתי תשובה שממש לא נגעה לי ולא הסכמתי איתה,אני אצטט את התשובה:"ילד שלא מפחד מההורים עושה ואומר מה שהוא רוצה.
    ללא פחד ילד יגדל להיות מפלצת תלוי במבנה המולד שלו.
    את חייבת לדבר אתו בתקיפות ולהעניש אותו אם הוא ממשיך לדבר בצורה כזאת. אל תפחדי הוא לא יפגע מזה לאורך זמן אבל ילמד לציית לך."
    מה דעתך?סליחה על האורך הייתי חייבת לספר הכל.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסמדר-ילד בן 3

הוספת תגובה

• שאלה לסמדר-ילד בן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    03/06/2012

שלום הילה,
    דעתי אכן שונה. ילד בן 3 מרגיש חסר אונים מאוד מול הגדולים, ולכן לפעמים בא לו להגיד דברים כאלה בשעת כעס, אני אל חושבת שצריך להכינס יאתו למאבקי כוח סביב העניין. כן רצוי ואפשר להגיד שזו יפה לא יפה ולא מדברים כך, ואחרי זה להניח לזה, הוא לבד יראה שזה לא מניב את תשומת הלב לה חיכה ויחדל מזה. הדרך היחידה בעיני להכחיד התנהגות לא רצויה הי אלפסיק להתייחס לאיה. כל התייחסות להתנהגות היא חיזוק חיובי. גם התייחסות לא נעימה, כי מה שחשוב לילד זה שהוא קיבל תשומת לב, לא משנה איזו. אני גם לא חושבת שילד צריך לפחד מההורים שלו, אבל הוא כן אמור להרגיש שהם חזקים ועמידים. הורים שמתרגשים נורא כשאומרים להם "קקי ופיפי" לא משדרים באותו רגע חוזק בעיני, אלא יותר סוג של היסטריה וירידה לרמה של הילד כאילו אם הם ינצחו אותו באותו רגע זה מה שיכתיר אותם כסמכות הורית. אני רואה את זה אחרת. הורים שלא נפגעים מזה, לא לוקחים את זה אישית ומבינים שזה יעבור, הם העמידים באותו רגע.זו כמובן לא המלצה לא לחנך את הילד או לא להגיד לו שזו לא דרך דיבור מקובלת. אלה שני דברים שונים.
    זה בסדר גמור שבפורומים שונים יש דיעות שונות, וכל הורה יבחר את הדרך שמתאימה לדעתו ולהשקפת עולמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הילה
    03/06/2012

תודה רבה על התשובה,כך חשבתי וכך אני מאמינה,מקווה שיעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור...

סמדר ריינר
    03/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חצופה של בת 9
    ליאת
    03/06/2012

שלום ,
    ביתי בת ה 9 ילדה חכמה ובעלת ביטחון עצמי רב, מידי פעם היא נכנסת איתי לויכוחים בהם היא מתחצפת אליי ולעיתים אף מקללת , באחד הפעמים קיבלה ממני מכה קטנה בפה לאחר מכן רצתה להתקשר למשטרה ואף חשבה לערב ולספר על כך למחנכת הכיתה ולמנהלת בית הספר.
    חשוב לציין שכאשר היא מתחצפת אליי אני מבקשת ממנה לעלות לחדרה להירגע אך עדיין אין שיתוף פעולה מבחינתה, על כן אני לוקחת אותה בכח לחדרה וכאן מתחילה ההתחצפות שלה אליי,
    רציתי לדעת האם אני נוהגת נכון בכך שאני לוקחת אותה בכח לחדרה ומה עליי לעשות בכדי למנוע התנהגות זו מצידה.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חצופה של בת 9

הוספת תגובה

• התנהגות חצופה של בת 9 - תגובה

סמדר ריינר
    03/06/2012

שלום ליאת,
    התנהגות אלימה כלפי הילדה בודאי לא תלמד אותה להיות אלימה פחות. גם המכה על הפה (גם אם היא קטנה מאוד) וגם גרירה של הילדה בכוח לחדר שלה - לא עוזרות כפי שאת רואה, וכן פוגעות מאוד בילדה ובקשר ביניכן.
    אני חושבת שהגעתן כבר למעגל סגור של מאבק כוח ביניכן שהופך בקלות לאלימות הדדית, וקשה מאוד לצאת ממנו כרגע ללא עזרה.
    אני חושבת שקודם כל כדאי לראות איך אתם משקמות את הקשר, מה אתן עוד עושות ביחד? למצוא דרכים וזמנים לבלות ביחד בצורה נעימה יותר, מצד אחד, ומצד שני, לחשוב טוב מהם סדרי העדיפויות שלך, על מה כדאי להתעקש ועל מה לא, מתי וסביב איזה נושאים קורות ההתחצפויות שלה, האם יש דברים שגם את עושה שגורמים לזה? איך הכי יעיל להגיב? לפעמים מספיק להגיד פעם אחת שההתנהגות לא נראית לך ולהתעלם, לא להמשיםך לשתף פעולה עם הסגנון הזה גם היא צורחת ומשתוללת. זה לא נקרא שאת מרשה לה להתנהג כך, כי כפי ציינתי חשוב להגיד לפחות פעם אחת שזה לא מקובל, אבל את לא חייבת "לנצח" אותה ולהשתיק אותה באותו רגע, אלא לתת לה להבין לאט לאט שזה לא מוביל אותה לשום מקום.
    אני חושבת שכרגע יהיה לך מאוד קשה ליישם את זה, ולכן אני ממליצה לך, אם את נתקלת בקשיים לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איומים של בן 7
    שרה
    03/06/2012

הבן שלי בן 7 ילד מאוד חכם (בכל המבחנים מוציא 100) וגם אין לי בעיות מיוחדות אך בזמן האחרון אינו רוצה לעשות שיעורי בית. הוא יודע ששיעורי בית זה אחד החובות שלו והוא מכין ללא בעיות, אך בחודש האחרון אינו רוצה להכין. אני מתעקשת איתו שיכין (אני לא מוכנה לוותר לו וגם אני יודעת שאין לו קושי כי כשהוא מכין הוא עושה ללא בעיות) אתמול כשהוא נגרר עם השיעורים ורבנו המון הוא אמר "אמא, אני אחפש אמא אחרת" או "אני אקח סכין ויהרוג את עצמי" וכן, "תפתחי את החלון אני אקפוץ" אני לא חושבת שהוא מתכוון לזה, אך מאוד מציק לי שהוא אומר זאת, בנוסף הוא מאשים המון את אחותו (בת השנה), שמאז שהיא הבאה אנחנו רבים המון, אני מסביה לו שהיא לא קשורה לעניין, כי להכין שיעורים זה בישבילו, להצלחה שלו, ואני דואגת שיהיה לנו זמן לבד ביחד,בסוף הוא מבקש סליחה מאחותו ומבקש שנתחיל מהתחלה, מה מומלץ לעשות ? האם להעניש אותו? להתעקש על הכנת השיעורים (הוא בסה"כ בכיתה א' ולא נראה לי שכדאי לי לוותר לו כבר) או לא להתעקש איך להתנהג איתו?

לקביעת תור
    סגירה
    איומים של בן 7

הוספת תגובה

• איומים של בן 7 - תגובה

סמדר ריינר
    03/06/2012

שלום שרה,
    קודם כל עונשים הם לא דרך יעילה לחנך והם גורמים נזק לילד. הילד שלך מדווח על מצוקה, מאיים בהתאבדות. אפילו אם הוא לא מתכוון, זה מטריד מאוד. זה מעיד על מצוקה רבה, שלא קשורה בהכרח רק לשיעורים. אני מציעה לך לפנות בהקדם לבירור מקצועי יותר של העניין ולא להשאיר את זה רק ברמה שאלה בפורום באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל חצי שעה לפיפי בן 6
    אמא
    03/06/2012

היי אני אמא לילד מדהים בן 6 שגמול מטיטול כבר מגיל שנתיים בצורה טובה מאוד אבל יש לו בעיה שאני לא מצליחה לפתור משהו כמו שנה כבר שהוא כל הזמן רץ לעשות פיפי למרות שעשה לפני 3 דקות אפילו עשינו את כל הבדיקות (שתן,תרביות,אולטרסאונד) והכל ברוך ה' יצא תקין אני לא מבינה מה קורה לפי דעתי הוא בודק עם עצמו ע"י הפעלת לחץ על השלפוחית עם יש לו לעשות ואז הוא ממש חייב לגשת לעשות למרות שזה ממש שתי טיפות מה להגיד לו?
    האם לגרום לו ולהתעקש על להתאפק עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    כל חצי שעה לפיפי בן 6

הוספת תגובה

• כל חצי שעה לפיפי בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    03/06/2012

שלום לך,
    לפני שמחליטים מה עושים חשוב להבין יותר טוב למה זה קורה ומתי זה קורה. האם זה קורה לו בגן או בבית הספר? האם גם שם הוא רץ כל 3 דקות? האם כשהוא עסוק או מתעניין במשהו זה קורה לו פחות? האם בשעות מסויימות ובהקשרים מסויימים זה קורה לו יותר? כדאי גם לנסות לדובב אותו ולהבין עד כמה שניתן מדוע הוא עושה את זה, מה הוא בודק? ממה הוא חושש שיקרה אם לא יעשה את זה. כדאי לבדוק האם זה קרה אחרי אירוע מסויים? האם "ברח" לו פעם וזה בייש אותו מאוד? בכל אופן רק אחרי הבנה יותר טובה אפשר לחשוב מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת זרים בגיל חמישה חודשים
    איילת
    03/06/2012

שלום לכולם.
    הקטנטונת המקסימה שלי בת חמישה חודשים בעוד מספר ימים וכבר לפני שבועיים שמנו לב לשינוי בהתנהגותה שנראה כמו פחד קלאסי מזרים.
    כשמישהו מתקרב אליה היא קודם כל מנסה "להתחבה" ואחרי רגעים ספורים מתחילה לבכות, בכי שהופך להיסטריה אם לא משנים אווירה (מתרחקים או יוצאים מהבית החדש).

כשאנחנו מגיעים למקום חדש זה מיד מתחיל במיוחד אם מנסים ליצור איתה קשר עין ישיר ואצל סבא וסבתא זו קטסטרופה טוטאלית =(

אני יודעת שזה טבעי ובסדר, השאלה שלי היא איך להתנהג?
    האם להישאר בסביבה החדשה למרות שאני יודעת שיציאה החוצה תרגיע אותה מיד?
    אני לא מוסרת אותה לאף אחד אבל לרוב זה לא מספיק.

איך מתנהגים? יוצאים? נשארים למרות ההיסטריה ומרגיעים תוך כדי?

תודה מראש על העצות.

יוליה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    03/06/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 עם בעיות שינה לאחר גמילה ממוצץ
    טל
    02/06/2012

שלום,

בני בן ה-3 נגמל לאחרונה משימוש במוצץ. הגמילה הייתה קלה לכאורה (הוא זרק המוצץ מיוזמתו ובעידודנו והפסיק לבקש את המוצץ אחרי 2 לילות) אבל מאותו הרגע החל עם בעיות שינה קשות. מילד שהרדים עצמו לבד, ישן כל הלילה ובמקסימום קרא לנו במהלך הלילה עם היה זקוק למשהו (לעיתים נדירות) - פתאום הוא מבקש שנחזיק לו את היד עד שירדם, לוקח לו לעיתים שעתיים ויותר להירדם, הוא מתעורר פעמים רבות בלילה ומגיע למיטתנו, הפסיק לישון צהרים בגן, וישן בערך 9 שעות ביום (אחרי מאבקים) ואף הגננת דיווחה כי הוא עצבני, בוכה וחסר סבלנות יותר מהרגיל.

לעיתים אנו משכיבים אותו לישון בשעה 8 בערב, והוא נרדם רק לקראת 11 בלילה.
    ניסינו לתגמל ולגלות סבלנות בשבועות הראשונים, לסייע בטקס שינה ארוך מהרגיל, ואפילו להתיש אותו בפעילויות אחרי הצהרים כדי שיגיע עייף יותר לשנת הלילה.

הוא מסביר שהוא זקוק לנו וצריך את היד כדי להירדם, אבל אני מתעקשת איתו כדי לא לפתח הרגל שאינו נוח לנו. מצד שני, אני רוצה להקל עליו ולא בטוחה מה עלי לעשות.

אנחנו אובדי עצות (ועייפים...) - איך מחזיקים את הלילות למצב רגיל?

הוספת תגובה

• בן 3 עם בעיות שינה לאחר גמילה ממוצץ - תגובה

סמדר ריינר
    02/06/2012

שלום טל,
    כדאי לעזור ו לבחור חפץ מעבר אחר במקום המוצץ, למשל דובי שיישן איתו בלילה והוא יכול לחבק אותו במקום להחזיק לכם את היד, ולהרגיל אותו בהדרגה לוותר על הנוכחות שלכם אחרי טקס השינה, כלומר להפחית לאט לאט את משך השהייה לידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא מקשיב ללא
    גלית
    01/06/2012

שלום,יש לי בן מקסים וחכם שלומד בכיתה ה. הבעיה היא שכשאני אומרת לא הוא לא מקשיב.הוא מתעקש ועומד על שלו.אני מנסה תמיד להסביר לו למה תשובתי שלילית אבל הוא תמיד עונה שההסבר אינו משכנע. אינני יודעת כיצד עלי לנהוג? תודה רבה ויום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא מקשיב ללא

הוספת תגובה

• ילד שלא מקשיב ללא - תגובה

סמדר ריינר
    02/06/2012

שלום גלית,
    הטעות שלך היא שאת חושבת שאת צריכה לשכנע אותו. אם את מחליטה שלא, אין לו ברירה אלא לקבל את הלא. זה בסדר גמור אם הוא לא מסכים. הוא לא חייב להסכים, ועדיין את קובעת, והוא יעשה מה שאמרת ללא הסכמה. חשוב מאוד שהטון שלך יהיה נחרץ, ושלא תיכנסי להסברים מיותרים. יש מקומות שההסברים מתפרשים אצל הילד כהזמנה למשא ומתן, כשאת בכלל לא מתכוונת למשא ומתן. אם את מתכוונת שפשוט יקרה מה שאת קובעת, אז זה מה שיהיה, גם אם הוא לא מסכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גלית
    02/06/2012

תודה רבה.את עושה עבודה נפלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    03/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

גלית
    05/06/2012

שלום סמדר, כשאני אומרת לו לא ואני לא מנסה להסביר את עצמי, אז הוא שואל למה לא?הוא לא מסתפק רק בלא ואז כשאני מסבירה ההסבר כמובן אינו משכנע אותו . האם נכון לומר רק לא ולהתמיד בזה ? הוא נורא מתעקש לשמוע למה לא? הוא אומר שבלי הסבר הוא לא מוכן לבצע את מה שאני מבקשת למרות שבסופו של דבר גם כשאני מסבירה זה לא באמת משנה לו. תודה רבה וסליחה שאני שוב שואלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    05/06/2012

שלום גלית,
    אז מה אם הוא נורא מתעקש? בעיני יש מקירם בשבהחלט נכון להתמיד עם הלא, ההסבר בכלל לא משנה ואת מבינה את זה.נשמע שתא מתקשה עמוד מולו והוא מצליח לערער את הביטחון שלך, ואז באמת קשה לך מאוד לעמוד מאחורי הלא. חשוב שתפנימי שאת האימא ואת לא חייבת לו הסברים על כך דבר. אם את מתקשה לעמוד בזה אולי כדאי שתיפני להדרכת הורים כדי לעזור לך לטפח את הסמכות ההורית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי-המשך
    יעלי
    31/05/2012

בהמשך לשאלה הקודמת ולתגובה שקיבלתי.
    ראשית תודה על המענה המהיר. שנית- הארת את עיני ונתת לי כיוון חשיבה אחר לגמרי. מה שמביא אותי לשאלה- עד כמה לתת לו לעמוד על שלו?? באילו עיניינים לאפשר את הבחירה??
    חשוב לציין כי בדר"כ מתייעצים איתו בדברים רלוונטים המאפשרים בחירה- למשל מה ללבוש,באיזה משחק לשחק,איזה סיפור לקרוא לפני השינה,מה בוחר לאכול בארוחת הערב וכו'... בנוסף, בבית אנו מאפשרים לגלות תוקפנות סבירה- משחקי "מלחמה" די נפוצים אצלינו,לא דורשים צייתנות,אלא משמעת בסיסית.
    באילו עיניינים אחרים כדאי לאפשר בחירה ולתת לו תחושה של שליטה??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי-המשך

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי-המשך - תגובה

סמדר ריינר
    01/06/2012

שלום יעלי,
    אם אתם באמת לא דורשים צייתנות, אז יכול להיות שמה שאמרתי לא רלוונטי עבורכם. אני לא יודעת מה זה בעיניכם משמעת בסיסית,אם הדברים הם כמו שאת מתארת, אז אולי זה לא הכיוון.
    יכול להיות שהכיוון הוא הפוך, למשל שאתם מאפשרים יותר מדי חופש ואז יחסי השולט נשלט הם הפוכים, כלומר הוא בעצם זה ששולט בכם.
    אם גם זה לא נכון, אז התאוריה הזו לא נכונה, ואם את מבינה את זה כחוסר ביטחון עצמי, את יכולה לנסות לתת לו חיזוקים חיוביים בדברים שהוא חזק בהם ולעודד אותו לשחק עם ילדים אחרים. צר לי, אבל עד כאן אפשר לעזור דרך האינטרנט.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי לא משתפת פעולה עם המבצע
    סיגל
    31/05/2012

ביתנו בת ה11 דעתנית ויוזמתית מאד, לפעמים צצים קשיי משמעת וחוצפה. (גם בביה"ס). גם עם בני הגיל היא לעתים מעליבה / לא מוותרת לעתים. התחלנו עם עיצוב התנהגות מובנה ומפורט לכלל ש"מצייתים להורים". (ממש מדורג, כולל אפשרות להזהיר אותה פעמיים לאחר שלא מצייתת...) לא עבר יום מאז ההתלהבות הראשונית, הילדה רצתה ללכת לחברה, לא הסכמנו שתלך כעת, (מסיבה מוצדקת לגמרי)והיא "התפוצצה" כך שלא עמדה בסיכומים - דהיינו לא צייתה לבקשתנו להכין ש"ב, לסייע בבית וכו'. הסברנו לה מה היא מפסידה בהתאם לכללים, והיא ממש לא הושפעה. לצערנו בסוף היום היו לה שלש הערות אזהרה בטבלה - מה שמונע את הפרס השבועי הגדול.
    היום הסברתי לה בבוקר שיש גם פרסון בסוף היום אותו היא כן תוכל לקבל אם תתנהג היום יפה. נראה...
    1. מה עושים כשהילד לא משתף פעולה עם המבצע ? (היא בסדר עד שמשהו לא לפי רוחה ואז אין עם מי לדבר)
    2. איך מזהים מתי תכנית לשינוי התנהגותי אינה מספיקה והילד צריך תרפיה רגשית ?
    3. אשמח להמלצות של ספרים בנושא !

הוספת תגובה

• ילדתי לא משתפת פעולה עם המבצע - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום סיגל,
    אני מבינה שהתכנית שלכם עובדת רק שבוע. הילדה שלכם בסדר גמור. אתם אלה שמגלים חולשה. חושב לכם היא תשתף פעולה, והיא מרגישה את זה וזה נותם לה כוח. קודם כל עוד לא הגיע סוף השבוע והיא לא נפגשה עם זה שלא יהיה פרס. זה צריך לקרות, היא צריכה לחוות שאתם עמודים בזה ולא מוותרים, רק אחרי שבועיים שלושה כאלה לפחות, יתחיל שינוי. אתם זקוקים לסבלנות. אני ממליצה לכם על הספרים של חיים עומר בנושא סמכות הורית. לגבי פנייה לטיפול- קודם תמצו את השבועות הקרובים בעקביות ואם זה לא עוזר, אז תפנו.אני גם לא מתרשמת כרגע שיש צורך בתרפיה ריגשית, אלא יותר בהדרכת הורים עבורכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך

סיגל
    01/06/2012

תודה, מילותייך הרגיעו אותנו בהיבט זה , נעבוד בנחישות ובעקביות.

אני מבינה שעלינו למצות את ההליך ההתנהגותי, ובכל זאת -
    כיוון שהילדה מאד סוערת באופיה, וקשה לה מאד לדחות סיפוקים ולהתמסגר, מתפוצצת בקלות, מגלה לעתים חוסר פרגון לאחרים (בבית - לעתים מלשינה על אח, בביה"ס - חייבת להיות הדומיננטית וקשה לה לוותר לחברות דעתניות אחרות) וחוסר נחמדות, וכשמשהו לא הולך כפי רצונה - היא לא משתפת פעולה ולא שולטת על דחפיה הרגעיים (ואז היא מתנהגת בהתרסה, מתחצפת, מסרבת - גם כלפי מישהו שלא קשור לתקרית)
    האם תרפיה רגשית אמורה לעזור להרגיע ולמתן אותה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך - תגובה

סמדר ריינר
    01/06/2012

שלום סיגל,
    כן, בודאי. אבל יכול להיות שגם הדרכת הורית לכם, בלי תרפיה ריגשית לה יכולה למתן ולהרגיע אותה, ובלי לתת לה לשלם את מחיר הסטיגמה בלהיות ילדה שצריכה טיפול. וזלכן זו אופציה שעדיף למצות קודם, לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, מקסימה !!!

סיגל
    02/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בעצבים וחוסר סבלנות
    לולה
    31/05/2012

שלום,
    יש לנו בת בגיל 7 (מסיימת א) מחוץ לבית מדובר בילדה למופת כל הזמן מחמיאים לנו על איזו ילדה מחונכת, מקשיבה, מסודרת, תלמידה מצטיינת ואוהבת לעזור יש לנו והיא באמת כזאת.
    הבעיה שבבית אי אפשר לדבר איתה היא לא מקשיבה ואם כן זה רק אחרי איומים.
    כל כל דבר שאומרים לה היא צועקת. מספיק שנקרה לה בשמה פעם אחת היא ישר מדברת בצעקות ואומרת שאנחנו מעצבנים אותה. על כל דבר שאומרים לה היא צועקת. אם היא מפסידה במשחק מחשב ישר היא צועקת ומאשימה אותנו למרות שאין קשר.
    בגלל שמדובר בילדה באמת נבונה ניסנו כמה פעמים לדבר איתה ולנסות להבין למה עם המשפחה היא מתנהגת ככה לדבריה גם לה זה לא נעים אבל היא לא יודעת להסביר את הסיבה וגם לא מצליחה לשלוט בעצמה.
    אציין שמדובר בבת יחידה.

האם יש לכם כלים לתת לנו כיצד להתמודד איתה.

תודה מראש

הוספת תגובה

• טיפול בעצבים וחוסר סבלנות - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום לולה,
    אני מודה שאני מתקשה להבין מאין נובעת הבעיה במקרה הזה, לא בגלל שהתאור שלך לא בסדר, אלא שמטבע הדברים קשה כנראה לפרט את הדברים הרלוונטים ביריעה הקצרה שיש כאן. אני מניחה שאולי זה קשור לכך שהיא בת יחידה, וזה שם אותכם בעמדת חולשה כלפיה, אולי כי חיכיתם לה הרבה, אולי כי אין עוד ילדים, והיא מרגישה את זה ולא יכולה לסבול את זה. ואולי גם היא מרגישה שאתם חונקים אותה בתשומת לב וגם זה קשה לה. אם זה אכן כך, חשוב שתלמדו לתת לה ספייס, ולהיות עסוקים בתכנים אחרים, ולא רק בה. אם זה לא הכיוון, או שתנסו לתת רמזים נוספים, או שתפנו לייעוץ מסודר שיאפשר לבדוק את זה יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעסים ועצבים אצל ילדים

עדנה מימון
    31/03/2013

שלום,
    למרות שהשאלה נשאלה ממזמן, התשובה תעזור לאחרים:
    הטיפול בבעיות כעסים ועצבים אצל ילדים, לרוב, צריך להיות
    באמצעות ההורים.
    זאת אומרת, ההורים צריכים לעבור תהליך שבו הם לומדים
    מה לעשות ואיך להגיב לילד, כדי שכעסיו ייעלמו.
    אני מסכימה עם התגובה הקודמת. הורים לילדים יחידים
    יכולים לתת אובר תשומת לב (גם במקרים שמומלץ לא
    לתת), וכך גורמים לילד להגיב בהרמת קול ובחוסר סבלנות.
    מומלץ לא לתת תשומת לב לילד שמדבר בכעסים.
    יש להתיחס אליו רק כשהוא מדבר יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זקוקה לעזרה דחוףףףףף
    יוכי
    31/05/2012

אתמול הילדה שלי בת 4 סיפרה משהו שאני עד עכשיו לא יודעת איך לעקל אותו
    או יותר חמור איך לספר אותו אני אפילו לא יודעת אני ובעלי ישבנו איתה והיא פתאום סיפרה שאחיין שלי בן 13 נגע בה באיבר המין שלה עם האיבר מין שלו והיא תיארה את זה כמו ניפח לי לא ממש הבנתי לקח לי כמה זמן לקלוט ולעבד את התמונה שהיא מספרת לי בראש
    זה לא נקלט היא טוענת שבזמן שהיא הייתה אצלם בבית הם היו בחדר והיא אמרה לו לא והוא אמר לה כן והיא מסבירה שהוא עשה את זה על המכנס שלה היא תיראה את זה בצורה מאוד בוטה ואני לא יודעת מה לעשות אלוהים היום הכי שחור היה לי אתמול בבקשה תעזרו לי לעזור למלאך שלי שסך הכל בת 4 ומתארת את הכל כמשהו מאוד בוטה ולא נתפס השמח לתשובה בהקדם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אני זקוקה לעזרה דחוףףףףף

הוספת תגובה

• אני זקוקה לעזרה דחוףףףףף - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום יוכי,
    קודם כל טוב מאוד שהבת שלך סיפרה לכם. זה מראה על האמון שלה בכם. חשוב מאוד שלא תתנו לה להיות ליד האחיין הזה ללא השגחה מעכשיו. מעבר לזה כדאי שתפנו בהקדם לייעוץ מקצועי, כדי שיעזרו לכם להרגע ויבדקו האם הילדה זקוקה לעזרה כרגע.
    אתם יכולים לפנות למשרדי אל"י, ניתן להשיג את הטלפון שלהם בגוגל, ומשם לקבל הכוונה להמשך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי גוף
    מאיה
    31/05/2012

היי, לבתי בת ה 6 יש נקודת חן בזרוע. נקודת חן קטנה שלדעתה היא לא יפה. ממה שאני הבנתי אחת החברות שלה בכתה אמרה לה משהו לגבי אותה נקודת חן, שגרם לה להחליט שנקודות חן זה דבר מכוער.
    אני מנסה בכל דרך להסביר לה שנקודות חן זה דבר יפה ולא משהו שצריך להחביא.
    היא הולכת רק עם חולצות שמסתירות את נקודת החן ולא מוכנה לחשוף אותה בשום אופן ובשום מצב.

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי גוף

הוספת תגובה

• דימוי גוף - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום אילנה,
    כרגע הייתי מניחה לזה, ומנסה לחזק באופן כללי את הביטחון העצמי שלה, בחיזוקים חיוביים, ובעוד תחומים, כמו ספורט, יצירה ומה שהיא אוהבת, מעבר לצורה חיצונית. ישירות על הדבר לא הייתי אומרת כרגע כלום וגם לא מתעקשת איתה אם זה מכוער או יפה או להחביא את זה או לא. אני מניחה שזה יעבור עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    יעלי
    30/05/2012

בני בן 4.5. עדיין לא גמול ממוצץ.
    יש לציין שעד גיל 4 היה במסגרת של גן עם ילדים בגילאי 2.5-4 והקטנים שבחבורה היו עם מוצץ מרבית היום כך שגם הוא היה די הרבה עם המוצץ. החל מספטמבר- הוא עם המוצץ אך ורק בלילה,לפני השינה(בגדול הוא מסוגל להירדם גם בלי מוצץ אבל מכח ההרגל אינו מסוגל בלעדיו). כיצד לגמול מהמוצץ בצורה הטובה והמהירה ביותר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום יעלי,
    כדאי לנסות להציע לו תחליפים אחרים שיעזרו לו להרגע בלילה, למשל דובי לישון איתו וכו', לא הייתי ממהרת ולא לקוחת לו את המוצץ, אלא מעודדת אותו להשתמש בו פחות ופחות, תוך מתן כלים חליפיים ורגישות לקצב שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי?
    יעלי
    30/05/2012

בני בן ה-5, ילד חברותי.יש לו 3-4 חברים טובים איתם משחק גם בגן וגם אחה"צ.יש לציין שהוא מאוד נהנה לשחק איתם. לעיתים רחוקות משחק בגן גם עם ילדים אחרים ונפגש גם איתם מחוץ לשעות הגן. אחד מהחברים הטובים שלו הינו ילד דומיננטי ומנקודת המבט שלי די "משתלט עליו"- בנוכחותו הוא עושה דברים שיודע שאסור לעשות כמו זריקת אבנים למשל או משחקים מלחמה אלימים(ואז אני מתערבת ולא מאפשרת להמשיך עם ההתנהגות הזאת) ,אם בני מביא לגן השעשועים חטיף-אותו ילד הוא זה שיחזיק את החטיף ויחליט למי לתת כמה . לעיתים הוא מושך את בני בפראות על מנת שיבוא אחריו,במידה ובני מסרב אומר לו ש"לא יהיה איתם בחבורה" והוא כמובן חושש ונגרר אחריו
    הסברתי לבני שגם אם חברים טובים מתנהגים אליו בצורה שלא נעימה לו- הוא צריך להתנגד ולא לחשוש, אולם אני מבינה את הקושי שלו לעשות זאת.נראה לי שהקושי נובע מהרצון להיות חלק מהחברים אך גם מביטחון עצמי נמוך
    כיצד לחזק את הביטחון העצמי שלו? כיצד למנוע ממנו להיפגע מאותו ילד?-לא הייתי רוצה להפריד ביניהם לגמרי. איך עליי להגיב בסיטואציות בהם אני רואה אותו נגרר אחריו על אף שאינו ממש מעוניין בכך האם זה באמת ביטחון עצמי נמוך או רק רצון להיות חלק מכולם?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי?

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי? - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום יעלי,
    אני לא בטוחה שרק ביטחון עצמי נמוך מעורב פה, יכול להיות שבנך נמשך לאותו ילד בדיוק בשביל ההזדמנות להתפרע שלא היה מעז לנצל אותה אם היה לחוד. צריך להיות קשובים גם לזה. לבדוק האם אתם דורשים מהבן שלכם בבית צייתנות ומשמעת גדולים מאוד, עד כמה אתם מרשים לו לבטא תוקפנות בצורה סבירה, והאם בלי לשים לב ומכוונות חינוכיות טובות לגמרי, יכול להיות שהבן שלכם חש איתכם קצת כמו מה שקורה לו עם אותו ילד - שמשתלטים עליו, מחליטים עליו, ומדכאים כל יכולת שלו לעמוד על שלו. לדעתי זה לא עניין של ביטחון עצמי בהכרח, אלא אולי הרגל של הבן שלכם להיות בסוג של מערכת יחסים של שולט נשלט. במובן הזה זה באמת לא יעזור אם תפרידי ביניהם, אלא אם תבדקי אם הדברים שאמרתי נכונים לגבי מה שקורה בבית ותנסי לשנות שם, וזה כבר ישפיע על הבחירות החברתיות שלו לבד, בלי שתצטרכי להתערב. לתת יותר לבנך לעמוד על שלו, לעודד בחירות עצמאיות בבית גם כשזה לא נוח לכם, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה