פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קסדה אורטופדית לתינוק בן 7 חודשים
    גלית
    05/05/2012

כנראה כתוצאה משינה על הגב בלבד, נוצר לבן שלי ראש שטוח ועקום מאחורה.
    הרופא המליץ לי על קסדה מיוחדת אורטופדית שנבנית במיוחד בהתאמה לראש שלו.
    צריך לשים את הקסדה 23 שעות ביום בערך למשך 3 חודשים.

מאז שהתחלנו בטיפול, לתינוק שלי לא נוח לישון והוא מתעורר כמה פעמים במשך הלילה. הוא גם פחות רגוע באופן כללי ועברו כבר שבועיים מאז תחילת הטיפול.

שאלתי היא האם מבחינה פסיכולוגית הוא יכול להפגע מטיפול זה?

לתשובתך אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קסדה אורטופדית לתינוק בן 7 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום גלית,
    זו שאלה שקשה לענות עליה, כי אנחנו לא יודעים ממה שהוא ייפגע יותר, מהטיפול בקסדה או במזה שבהמשך הראש שלו יהיה עקום מאחורה.
    כל טיפול רפואי בגיל כה קטן, יש לו מחירים של אי נוחות וזה דורש מתינוק להסתגל וזה גוזל ממנו משאבים נפשיים. זה נכון. אבל זה לא אומר בהכרח שלא צריך לעשות את זה.
    מה שחשוב בעיקר הוא שאת תהיי רגועה ותדעי ללוות את הילד בקשיים שלו בצורה מכילהל ונינוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש שטוח

מעיין
    09/07/2012

בן שלי בן חצי שנה ויש לו ראש שטוח איך מטפלים בזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש שטוח - תגובה

סמדר ריינר
    09/07/2012

שלום מעיין,
    מעבר למה שעניתי בתשובה הקודמת אין לי מה עוד להציע. זו שאלה רפואית ביסודה ולא פסיכולוגית, אוןלי כדאי שתפני לפורום של רופאי ילדים או אורטופדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כותרת ראשית
    אלמונית
    05/05/2012

שלום, אני חדשה בפורום ואני אשמח להישאר כאן בתקופה הקרובה ולקבל עצות ותשובות לשאלות. אני בת 19, ונכנסתי להריון לא מתוכנן, מה שהתחיל במחשבה על הפלה נגמר בחתונה והריון שהתחיל השבוע את השליש השלישי והיה מלווה עם בן זוגי האוהב והמבין.
    לא היה לי ניסיון עם תינוקות ולא נחשפתי להרבה לידות עד לשנה שעברה שבה ראיתי את ההיריון של דודה שלי, ואת הקטנטונת שלה מתפתחת מההתחלה עד הרגע הזה. יש הרבה דברים בחינוך שלה (שמבוסס על הרבה אמונות תפלות ומחשבות מוזרות) שאני לא מסכימה אתם, אבל לפני שאני מגיעה להחלטות לגבי הדרך שבה אגדל את התינוקת שלי, הייתי רוצה להתייעץ פה בנושאים שמטרידים אותי בטיפול שלה, לקבל יותר כיוון ויותר מידע, אני מקווה שזה לא מפריע לכם יותר מידי, ואם כן אז כנראה זה לא המקום המתאים, פשוט חיפשתי להתייעץ עם אנשים שמבינים, מידע שמגיע רק מספרים ומאינטרנט לא מספיק לי ובעיר הקטנה שלנו אין קורסים וקבוצות שמתאימות למה שאני מחפשת.
    אתחיל בשאלה שמטרידה אותי ואת בעלי בימים האחרונים, הוא מאוד מוטרד מהאופי התלותי והלא עצמאי שלי (שכרגע אני מנסה בכל הכוח לשנות למען הילדה), וטוען בתוקף שהוא רוצה מהרגע הראשון לגדל את הילדה לעצמאות, וזה אומר שהיא תישן מרגע הלידה רק במיטה שלה, ואחרי שלושת החודשים הראשונים שהמיטה תעבור לחדר אחר.
    הילדה של דודתי, שביולי תיהיה בת שנה, עד היום ישנה בחדרם, לפעמים איתם במיטה ולפעמים במיטה שלה. אני חייבת להודות שעצם המחשבה להעביר ילדה בת ארבעה חודשים לחדר נפרד מאוד מלחיצה אותי, מה עושים בדרך כלל? מה אתם אומרים על זה?
    רציתי לשאול איזה ספרים על גידול ילדים מומלצים? השיטות והעצות שהמשפחות שלנו מציעות לנו מאוד לא מתאימות לי.
    שאלה נוספת היא, שעד היום דודתי לא נתנה לילדה שלה לזחול, תחילה זה היה מתוך הפחד שמה הרצפה קרה מידי, והיום זה בגלל ש"במילא כבר מאוחר מידי והיא תכף מתחילה ללכת" זה בא גם מהמקום שהיא לחוצה מזה שהרצפה מלוכלכת, כל פעם שהילדה מפילה צעצוע הוא עובר שטיפה קפדנית, עם היא נגעה במשהו מלוכלך, מיד ידיה נשטפות. אימו של בעלי מאוד לחוצה שאהיה כמוה, כי גם אני דאגנית שכזאת, היא כל הזמן מרמזת ואומרת שעם לא לאפשר לילד להתלכלך ולהזדהם, הוא לא יפתח מערכת חיסונית. אני רואה שזה שלא איפשרו לילדה לזחול, מנע ממנה התפתחות תקינה, הפך אותה לתלותית, ועיקב את ההתפתחות שלה. אבל מה נכון לעשות?
    אודה לכם על עוד עצות ואחזור בקרוב עם שאלות חדשות, תודה רבה למי שיהיה לו הסבלנות כלפי, שבוע טוב לכולם :)

לקביעת תור
    סגירה
    כותרת ראשית

הוספת תגובה

• כותרת ראשית - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום לך,
    נשמע שאת מחפשת את דרכך כאימא ומרגישה מאוד לא בטוחה מה הדרך הנכונה. האמת היא שאין דרך אחת נכונה, וכל אחד צריך למצוא את המינון שמתאים לו. אני לא מציעה לך ללמוד מדודתך, או להשקיע כל כך הרבה זמן בלהתבונן בתינוקת שלה, כי זה לא מה שמתאים לך, וניכר שזה מלחיץ אותך.
    אני גם חושבת שזה לא נכון שכל השאלות שלך יובאו לפורום. המענה בפורום לא מספיק לרמת החרדה שאת נמצאת בה ולרמת ההדרכה שאת זקוקה לה.
    אני חושבת שאת ובעלך זקוקים בשלבים האלה לליווי יותר צמוד של דמות בוגרת, או מקצועית שתדריך אתכם גם בצעדים הראשונים של ההורות, וגם בצעדים הראשונים של הזוגיות.
    את יכולה לנסות לברר בטיפת חלב האם והיכן יש אפשרות לקבל הדרכה כזו, או לחפש באופן פרטי, אם יש לך אפשרות, או למצוא דמות במשפחה או בקהילה שאת סומכת עליה ולהיוועץ בה. אולי אפילו לבקש מאחות טיפת חלב ייעוץ באופן פרטי.
    לגבי ספרים, את יכולה פשוט להיכנס לחנות הספרים הקרובה, אני בטוחה שכל מוכרת תדע להמליץ לך על ספרים מתאימים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה

אלמונית
    06/05/2012

הבעיה היא שאין דמות שאני מתחברת למה שיש לה לומר, הכל נשמע לי לא הגיוני ולא בסדר, וללכת על פי דרכי חסרת הניסיון יהיה לא הגיוני.. תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום לך,
    אם זה כך אז למה נראה לך שמה שאנחנו נגיד כן יתאים לך? גם אנחנו דמויות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש
    לילו
    04/05/2012

שלום. ביתי בת שנה וחצי. לפני 5 שבועות ילדתי בן שני. עד שנולד היא היתה נרדמת לבד בלילה עם מוצץ, אולם מאז שנולד כל ערב כשאני שמה אותה במיטה ויוצאת מהחדר, היא מתחילה לבכות לאחר כמה דקות, זורקת את המוצץ וקוראת לי. היא לא מפסיקה לבכות עד שאני באה. כשהיא רואה אותי היא נשכבת חזרה במיטה. אני שמה לידה את המוצץ ויוצאת. כל זה חוזר על עצמו כמה פעמים ולפעמים אפילו במשך שעה עד שהיא נרדמת. יש לנו שגרת לילה קבועה כבר חודשים ארוכים ואני ממשיכה לשמור על אותה שגרה גם עכשיו. מה ניתן לעשות כדי להפסיק את הבכי??? אני לבד כל היום עם שני הילדים ובעלי חוזר רק בלילה כך שאין לי עזרה..אשמח לעצות!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אח חדש

הוספת תגובה

• אח חדש - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום לילו,
    נשמע שתא מבינה שההתהנגות של בתך קשורה להולדת האח. זו התהנגות טבעית ושכיחה במצבים אלה. את יכולהל לדבר עם בתך ולהגיד לה שאת מבינה שמאז שנלד אחיה היא גם רוצה להיות תינוקת לפעמים. וזה בסדר שפעמים גם תשחקו בתינוקת, (ואכן לקיים את זה), בשעות היום, ואז היא תוכל לבוא אלייך, להתרפק, שלתות מבקבוק קצת, לדמייןם שאת מחליפה לה, רוחצת אותה וכו'. אבל בלילה צריך לישון.
    אני ממליצה לך, גם אם בעלך לא נמצא ואין לך עזרה, לבלות זמן איכות עם הילדה לבד, במידת האפשר, או כשתינוק ישן או לנסות לבדוק אם את יכולה להעזר בבני מפשחה האחרים או אפילו לקחת בייבי סיטר לשעה שעתיים פעם בשבוע כדי לאפשר את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים?
    אמא מודאגת
    04/05/2012

יש לי 2 ילדים בני 8.5 ו3.5 לפני כחודש וחצי בעלי נעצר מחוץ לעיר ועדיין ממתין למשפט הילד הגדול מאוד מאוד קשור אליו ומרגיש בחסרונו אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה להגיד לו עד עכשיו הוא חושב שאבא עובד מחוץ לעיר אבל אני חוששת שזה יהיה ארוך אז אני חייבת לשתף אותו כדי אולי לקחת אותו לביקור ואני לא יודעת איך לספר לו ומה להגיד?? אני מרגישה גם שהוא לא מרוכז בלימודים והמורה כל הזמן מעירה לו אם אשתף את הפסיכולוגית ש בית ספר האם היא מחוייבת לשמור על סודיות? אנא יעצו לי מה עליי לעשות? תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    איך מספרים?

הוספת תגובה

• איך מספרים? - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום לך,
    הפסיכולוגית בבית הספר אכן מחוייבת לשמור על סודיות. בנוסף לדעתי חשוב לספר את האמת. לומר שיכול להיות שאבא עשה טעות, והמשפטרה עצרה אותו, וכרגע הוא ממתין למשפט, ואנחנו לא ידעים עדיין מה בדיוק הולך לקרות, וזה קשה לא לדעת, אבל אין ברירה, אנחנו ממתינים. הייתי גם מסבירה לו שלא כל מי שעושה טעות המשטרה עוצרת אותו, אלא רק אם הוא מבוגר ואם זו טעות חמורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך למנוע העלבות
    גליה
    04/05/2012

הבת שלי עולה לכיתה א' והיא עם משקפיים לאחרונה נודע לי שילדה אחת בגן מעליבה אותה ופוגעת בה אומרת לה "עוד פעם את והמשקפיים שלך" יש לציין שהילדה מאוד מקובלת בחברה חברותית אבל ניראה לי שהיא מעט שקטה כשפוגעים בה דיברתי עם הגננת על כך והיא אמרה שהיא תדבר עם הילדה אבל אנחנו צריכים לדעת שבכיתה א' בביתה"ס יהיו המון העלבות כאלה רציתי לשאול איך אני יכולה להכין את הילדה להתמודדות שכזו או לא לדבר איתה רק בזמן שזה קורה איך ללמד אותה להגיב להעלבות מהסוגים האלה כדי שזה לא יוריד לה את הביטחון כבר מתחילת השנה.

אודה לך על התשובה
    תמיד קיבלתי תשובות טובות בפורום זה

לקביעת תור
    סגירה
    איך למנוע העלבות

הוספת תגובה

• איך למנוע העלבות - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום גליה,
    קודם כל, את לא יכולה למנוע העלבות. אני מבינה שאת מאוד רוצה להגן על הילדה שלך, אבל למנוע העלבות לגמרי זה בלתי אפשרי. חשוב לדבר עם הבת שלך על מה שהיא הרגישה באותה הפעם, ולחשוב יחד איתה מה אפשר לעשות. דבר ראשון אפשר לדבר על כך שאם מישהו מעליב אותה, זה לא אומר כלום עליה אלא על הילד. שאולי הוא מקנא, או שהוא בתחרות איתה ויש לו כל מיני סיבות להגיד את הדברים אבל זה לא אומר שהיא לא בסדר. מתוך ההבנה הזו היא יכולה לבחור איך היא רוצה להגיב, היא יכולה לבחור להתעלם, זו תגובה מצויינת. היא לא בהכרח מעידה על חולשה, אלא דווקא על חוזק, על כך שהדברים לא ממש מזיזים. היא יכולה לבחור גם לענות, ואז אפשר לחשוב מה אפשר לענות במצבים כאלה. מה שחשוב, הוא שאת תשדרי קור רוח וביטחון, אני מניחה שזה יעבור גם אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    מיכל
    04/05/2012

היי, אני בת 33 אמא לשני ילדים האחת בת 11 ותינוק בן 5 חודשים. יש לי בעיה עם הבת, היא לא מקשיבה לי כלל ןכלל אציין שהיא תלמידה מצטיינת , אך היא רוב הזמן במחשב לא מוכנה להרשם לחוגים היא מתכתבת עם חברות שלה דרך המצלמה יכולה לבלות שם שעות על גבי שעות עם המחשב. היא מדי עצלנית הייתי אומרת היא לא מסדרת את חדרה למרות שאני מבקשת ממנה היא נענת לבקשתי רק אחרי רבע שעה בערך ואת החדר מסדרת 5 דק ושוב רצה למחשב...היא מכורה אליו .רק שאני מגיעה למצב שבו אני אמורה להרים את הטון ולכעוס רק אז היא עוזבת אותו ונכנסת לחדר ובוכה . על כל דבר אני נלחמת על מקלחת, ארוחת ערב, שעת שינה.....אני לא מאמינה בעונשים...אבל שיחות לא עוזרות. אציין שהיא לא מתחצפת ולא מקללת היא פשוט כועסת עליי כשאני מבקשת ממנה כי אני מפריעה באמצע המשחק. לגבי אחיה הקטן..בקושי מתקשרת איתו כי אין לה זמן. כל דבר באילוץ ובחוסר חשק אין לה שום מוטיבציה כשעושה משהו ..אז עם פרצוץ עצוב

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מה אני אמורה לעשות ?

מיכל
    04/05/2012

אשמח לקבל טיפים .....דבר נוסף ...האם אני אמורה לחייב אותה לשחק עם אחיניות שלה שהן בנות 5-6? כשבאים לבקר היא לא מתייחסת אליהן ואז זה יוצר חיכוחים ביני לבין אחי..היא טוענת שאין לה מה לעשות איתן הן קטנות ולא לגילה....אודה לעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום מיכל,
    נשמע שאת מאוד ביקורתית כלפי הבת שלך. את מכנה אותה עצלנית, למרות שילדים בגילה בדרך כלל לא מסדרים את החדר מרצונם, ואם היא נענית לך אחרי רבע זה הישג יפה. מי בכלל אמר שהיא חייבת לעשות כל מה שאת אומרת באותו רגע? את יודעת, ילדים הם לא רובוטים, הם בני אדם בפני עצמם ולא תמיד הרצון שלהם מסתדר עם מה שאנחנו רוצים מהם....
    אני מסכימה איתך שההתמכרות למחשב היא לא המצב הכי רצוי, מצד שני, היא לא לבד במחשב אלא המחשב הוא חלק מהחיים החברתיים שלה.
    כמו כן, לא ברור לי איזו תקשורת את מצפה שתהיה לה עם אחיה בן ה-5 חודשים? על מה בדיוק היא אמורה לתקשר איתו חוץ מפוצי מוצי פה ושם?
    מדובר בילדה טובה, סה"כ, ממושמעת, תלמידה מצטיינת, אך
    נראה שיש לך ציפיות ממנה שתעשה דברים שאת רוצה בדרך שאת רוצה, וכשזה לא הולך, נהיה ביניכן מאבק כל כך קשה שהוא נהיה כל הקשר.
    השאלה אם את יכולה לפעמים באופן זמני לשים את הביקרתיות והתסכול שלך בצד, ופשוט להתעניין בילדה שלך, בחוויות שלה, במה שמעניין אותה, להציע לה לעשות דברים ביחד, ולא לצפות שהכל יהיה בדיוק בדיוק כמו שאת רוצה באותו רגע. אני מאמינה שאתם תצליחי להתרכך ביחס אליה גם היא תתכרך קצת ולא תצטרכי להתווכח כל כך על כל דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לירון
    06/05/2012

שלום ראשית תודה על תשובתך, עם זאת חייבת לציין שאני מאד מופתעת מהתשובה המקצועית שקיבלתי. אני מודעת לבעיה שיש לי מול הבת שלי ויודעת שהיא צריכה הכוונה אך לא יודעת איך בדיוק לעשות זאת לכן פניתי לכאן . מסכימה איתך שילדים הם אינם רובוטים אך עם זאת ילדים אמורים להבין שיש גם זכויות וגם חובות בבית מעולם לא ציפיתי מהבת שלי לנקות את הבית או לעשות בייביסיטר על אחיה אך ליצור אינטרקציה מינימלית עם אח שלה נראה לי שזאת לא בקשה מוגזמת ולסדר את החדר שלה ולהתקלח אלו הם דברים יומיומיים שאמורים לכלול בסדר יום של ילדה נערה בגילה. . אני אמא שלא דוגלת בעונשים אני מעולם לא נתתי הענשתי..לכן פניתי לכאן לקבל מס טיפים איך אני אמורה לגרום לה להבין שצריך כן להתקלח עד השעה 20:00 וכן לסדר את החדר. כשאני נותנת לה לעשות את הדברים בשעות שהיא בוחרת אני עדיין מוצאת עצמי מנדנדת לה לעשות אותם וזה היות שהיא כל היום במחשב כמו שקראת לזה שם היא בקשרים חברתיים עם החברים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    06/05/2012

שלום מיכל, אני מבינה שאולי נפגעת מהטון בתשובתי, ואם זה כך אני מתנצלת. אני חושבת שהדרישות שלך מבתך הן הגיוניות אבל הדרך נהייתה לוחצת מדי. זה הגיוני לבקש שהילדה תסדר את החדר. הדבר שלא נראה לי הגיוני הוא שנפגעת מזה שלקח לה רבע שעה. זה מסמן לי שיש משהו לחוץ בקשר שלכן. מבחינתי ה"טיפ" שנתתי לך, הוא לשפר את הקשר עם בתך באופן כללי כך שממילא תרד ההתנגדות שלה לדרישות שלך.אם תצליחי להתעניין בה, להתרכך כלפיה, לבוא פחות בטענות, לבלות איתה זמן כיפי משותף, בהמשך אני מניחה שתוכלי להסתפק בפעם אחת לבקש ממנה להתקלח וזה יהיה אפקטיבי והיא אכן תתקלח.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדוייק

לירון
    06/05/2012

תודה שוב על תשובתך המהירה. ולא בדיוק נפגעתי אלא שאני שומעת מהסביבה המון ביקורות שאני מידי רכה איתה שאני אמורה לתחום לה קווים אדומים ..בכל אופן ברור לי למה הייתה כוונתך. מודה לך שוב....אנסה ליישם ולהיות פחות ביקורתית מולה אולי זה מה שיעזור ללחצים שיש בבית.
    תודה רבה!
    יום נפלא:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדוייק - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2012

שלום מיכל,
    אני חושבת שאין סתירה בין הצבת גבולות לבין קשר טוב עם הילד. כשאני מדברת על רכות אני לא מתכוונת לכך שלא תידרשי מהילדה שום דבר או שאת דורשת יותר מדי מטלות. יכול להיות שאת לא דורשת כלום אבל יש תחושה של אווירה מתמדת של מרירות סביב הילדה וחוסר שביעות רצום ממנה. אפשר בהחלט לדרוש מהילדה גבולות, אבל זה לא אומר שהיא חייבת לסדר את החדר באותו רגע, לשחק עם אחיה בן ה-5 חודשים, ושאין צורך לקשר טוב איתה, שכולל גם דברים שלא מתייחסים לגבולות.כשאנשים מעירים לך שאת רכה מדי אני חושבת שהם מתכוונים לוותרנית ולא אסרטיבית. אני חושבת שאת לא חייבת לוותר, אבל כדאי להתעקש על הדברים הנכונים, לא על ביצוע באותו רגע, אי אפשר להכריח אותה לשחק עם תינוק, ואסרטיביות לא סותרת קשר טוב ורך ברגעים ובתחומים אחרים.
    אני מקווה שהפעם הובנתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים להטרדה מינית
    מרית
    04/05/2012

שלום,
    לבתי, בת 3.5, קושי בשינה מאז שנולדה. בחודשים הראשונים לא ישנה יותר מ 45 דק' ברצף (מחזור שינה ?) ורק לקראת גיל שנתיים נראה שלמדה לעבור למחזור הבא ולהמשיך לישון מבלי להתעורר ממש ולצעוק.
    עם זאת, עד היום יש רגישות גבוהה בכל מה שקשור לשעות שינה וסף העייפות.
    בסביבות גיל 3 היתה לה תקופה של כמה שבועות רצופי ביעותי לילה קשים, שחלפו לאחר שהתמדנו בהשכבה מוקדמת בערב ופעילות רגועה במהלך היום.. לאחרונה חזרה להרטיב בלילה וזה נמשך כל החורף - כולל בשנת הצהריים.
    במקביל יש לה קושי עם זרים (כל מי שהוא לא אבא או אמא) - בדרגה כזו או אחרת, ורופא הגדיר זאת כאילמות סלקטיבית, ונראה שזה משתפר עם הזמן.

לאחרונה, חלפה ההרטבה בשינה למשך כשבוע (עם בוא הימים החמים והקפדה יתרה שלנו על שעות שינה), אך אתמול שוב הרטיבה בלילה - פעמיים. לפני כן, בערב, צרחה והשתוללה כשאבא רצה להוציא אותה מהאמבטיה (לרוב הטיפול העיקרי מתבצע ע"י אמא, אבל זה לא עד כדי כך חריג). יומיים קודם התלוננה על גרד בפי הטבעת (ב- 2 ערבים רצופים) - ללא כל סימן לתולעים (כבר קרה בעבר). בלילה התעוררה בצרחות כמו בסוג של ביעות (לא ממש ערה) והיה קשה להרגיע את הבכי או לקבל ממנה תשובות מה מציק לה. בימים האחרונים היא מבקשת כל כמה דקות חיבוק (גם מאמא וגם מאבא).

מרבית שעות היממה היא בהשגחתי (מלבד בבוקר בגן, שאליו היא אוהבת ללכת ולא ניכר שינוי בהקשר זה), ומעבר לכך מבקרים אותה סבא וסבתא משני הצדדים וחברים מהגן.
    אני מתחילה לחשוש שאולי לא מדובר ב"סתם" קשיי שינה, אלא באירוע חיצוני.

לשאלותיי בנושא היא מגיבה בכך שהכול בסדר ולא מציקים לה.
    היא גם יודעת שהגוף שלה ברשותה וכו'.

שאלתי - האם ייתכן שמדובר בתגובה לאיזושהי הטרדה או שהחשש מוגזם ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים להטרדה מינית

הוספת תגובה

• סימנים להטרדה מינית - תגובה

סמדר ריינר
    04/05/2012

שלום מרית,
    נשמע שאכן הילדה שלך במצוקה, אבל ממש לא הכרחי לחשוב שזה קשור למשהו מיני. למרות הגרד בפי הטבעת. ישנןו סיבות רבות ומגוונות למצוקה ריגשית אצל ילדים, ואני מציעה לך לפנות לאיש מקצוע כדי לבצע הערכה מיומנת ממה נובעות החרדות שלה והקשיים, ואיך כדאי לטפל בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוגית
    עמית
    04/05/2012

שלום לכולם
    אני צריכה המלצה על פסיכולוגית שמתמחה בילדי גירושין עם הי קונפליקט
    מישהי באזור המרכז, עדיף שעובדת עם מאוחדת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על פסיכולוגית

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוגית - תגובה

סמדר ריינר
    04/05/2012

שלום עמית,
    אני ממליצה לך לפנות לתחנה לייעוץ משפחתי וזוגי בעיריית רמת השרון. יש להם צוות מיומן בטיפול בילדים, ורוב המקרים שבהם הם עוסקים הם מהסוג הזה. ככל הידוע לי הם מטפלים גם במי שאינו תושב רמת השרון בתעריפים דומים לקופות החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5
    ליטל
    03/05/2012

שלום רב,

אני אמא לילד בן חמש וחצי, בכור (יש אחות בת שנתיים וחצי) עם קשיים מוטוריים ורגשיים.

שמתי לב שבני מחובר יותר לבנות בגן, הוא אומר לא אחת "אני בת" או "הלוואי שהייתי בת" ותמיד הדמות האהובה עליו בכל סדרה היא הבת (אם זה הדרדסים או אנגרי בירדס או אפילו תמונה שהוא רואה פעם ראשונה, הוא מחפש את הבת ואומר אותה אני אוהב).
    בנוסף, הצבע האהוב עליו הוא ורוד...

שאלתי היא ממה זה נובע - מדוע הוא רוצה להיות בת? מדוע הוא מחפש תמיד את הבת?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5.5

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5 - תגובה

סמדר ריינר
    04/05/2012

שלום ליטל,
    זו לא שאלה שניתן לענות עליה ללא הכרות איתכם. אני ממליצה לכך לפנות ייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ו-8 חודשים
    אמא
    03/05/2012

היי ושלום
    הבן שלי בן שנה ו-8 חודשים, התחיל להיות שינוי ממש קיצוני בהתנהגותו, רוצה רק אליי כל הזמן, פוחד שאעזוב אותו, פוחד מרעשים פתאומיים, מתחיל לצרוח כשלא מקבל משהו, מיילל בלי סיבה כשאני עסוקה, נזרק על הרצפה וצורח כשאני לא מביאה ל מה שרוצה או בזמן שאני עושה כלים/ נחה/מנקה וכד....
    התחיל גם ממש לפחד ולחבק אותי כשאנו הולכים למקום חדש ויש שם אנשים לא מוכרים.

כשרואה אנשים מוכרים הולך אליהם ומשחק אך עדיין מחפש אותי כל כמה זמן.
    כשרואה ילדים בני גילו הוא ממש מתלהב ואז הוא משחק בכיף ונהנה בלי לפחד ובלי לחפש אותי כל רגע.

חשוב לציין- כבר עבר את שלב חרדת הנטישה וחרדת הזרים מגיל בערך 8 חודשים עד שנה וחודשיים בערך,
    הוא נמצא איתי בבית וכל יום אנו הולכים לגן שעשועים וגם לשחק עם קבוצת אמהות והילדים שלהם שם הוא ממש משחק ונהנה.
    ובנוסף- אני ובעלי אנשים ממש רגועים ולא משדרים לו שום לחץ או כעס, אנו לא צועקים , אלא מסבירים יפה, וחלילה כמובן לא דוגלים באלימות וגם לא ב"פליקים" קטנים על היד, אז יכול להיות שאנו טובים מדי? או שזה לא קשור?

אשמח לדעת ממה נובע השינוי הזה, הוא לא נשאר עם אנשים זרים, אז ככה שאנו בטוחים שלא קרה לו שום התעללות חלילה או משהו שיכול לגרום לו לפחד ולשנות את התנהגותו.
    אני ובעלי מאוד דואגים, הוא ילד שמח וחייכן עם אנשים שמכיר- איתנו, עם הדודים עם החברים בחוגים, ופתאום הוא ליד אנשים זרים או במקומות לא מוכרים מסתגר ובוכה.
    ממה נובע השינוי הזה?

תודה רבה
    אמא ואבא שדואגים מאוד....

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה ו-8 חודשים

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ו-8 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2012

שלום לך,
    מהתאור שלך גם אני לא יכולה לדעת ממה נובע השינוי. מה שברור הוא שממשהו הוא נובע. יכול להיות שתאם לא ידעים להציב גבולות בצורה טוב. דרך אגב, לתת פליק קטן או גדול זה לא נקרא להציב גבולות.
    השאל האם השינוי היה פתאומי, או הדרגתי. אםה שינוי היה פתואמי, צריך לחפש מה כן קרה. אני לא יודעת מה, אולי נסעתם או היית חולה, או שאת בהריון והוא מתחיל להרגיש את זה וכו'.
    אם זה היה הדרגתי אולי זה קשור לקושי בהצבת גבולות. ואז כדאי לקבל הדרכת הורים מסודרת בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבתי שאנו לא דוגלים באלימות בשום

אמא
    03/05/2012

אופן, גם לא "פליקים" בשום צורה.

איך אני אמורה להסביר לו שאסור לעשות משהו? אני לא רוצה לצעוק עליו או להבהיל אותו אז איך מציבים לפעוט בגיל הזה גבולות בלי שהוא ישנא אותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא טענתי אחרת.

סמדר ריינר
    03/05/2012

אלא הבהרתי שזה לא העניין. זו לא הצבת גבולות ואין קשר בין "להיות טובים מדי" או לא לתת פליקים להצבת גבולות.
    זה לא נורא דרך אגב שהוא ישנא אותך. אם את תתנהלי מתוך חשש שהוא ישנא אותך באמת לא תצליחי להציב גבולות. ילדים והורים שונאים לפעמים זה את זה (כן כן) ואחר כך זה עובר ואוהבים שוב. בכל מערכת יחסים, גם של הורים וילדים יש מגוון רחב של תחושות, שליליות וחיוביות, ביניהם, כעס, שנאה, קנאה וכו', וזה לא סוף העולם. העניין הוא לא רק מה מרגישים אלא מה עושים עם מה שמרגישים.
    כשתציבי גבולות, הוא לא יהיה מרוצה בהתחלה, ואולי גם בהמשך. זה לא אומר בהכרח שהוא ינשא אותך אבל באותו רגע זה בהחלט יכול להראות ככה. אז מה?
    זו טובתו שאת לא תחששי ולא תתנהלי לפני מה שנדמה לך שהוא חושב עלייך. זה חלק מהסמכות ההורית. ההורה לא חושש מהציון שהילד ייתן לו ולא פועל כדי לרצות את הילד אלא כדאי למצות את טובתו כפי שהיא נראית באותו רגע. ואם טובתו היא לא לקבל את מה שהוא רצה, גם אם הוא נורא בוכה וחושב שאמא רעה ופויה, אז זה מה שיהיה.
    וכשהוא עושה מה שאסור, אומרים לו בצורה תקיפה וברורה, את המילה "אסור". גם אם הוא קצת מופתע מזה או נבהל. אם יש צורך גם מזיזים אותו פיזית מהמקום, כדי למנוע סכנה (חשמל) או אלימות (כשמרביץ לכם או לילד אחר). חשוב להיות קצרים, ברורים, בלי הרבה דיבורים, נאומים או הסברים, ולא להיבהל אם הוא בוכה. יעבור לו. והוא ירגיש טוב יותר אחר כך, שיש לו הורים חזקים, שמסוגלים להיות חזקים מולו ולכן גם לשמור עליו בעולם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף??
    זיוה
    03/05/2012

אני ובעלי מצויים במשבר זוגי עמוק.

אין ריבים בבית,אך התקשורת קורקטית ומועטה.

יש לנו 2 ילדים: בגילאי 3 וחצי ו- 5 וחצי, בנים.

האב כבר עזב וחזר וכעת כנראה יעזוב שוב.

1) האם בהכרח תהיה לגירושין השפעה קשה על הילדים, בטווח הקצר והארוך?

2) האם העובדה שהילדים כה צעירים, תקטין את הנזק השייגרם להם מהגירושין, מעזיבת האב, או אולי דווקא להיפך ועדיף להתגרש עוד כמה שנים?

3) האם בהכרח התפתחותם הנפשית / פסיכולוגית של ילדיי תיפגע מן העובד שאביהם לא יגור איתנו או שיתכן שיתפתחו ככל ילד אחר?

4) איך לספר לילדים בגיל כזה, ומתי?

(עדיין קיימת אפשרות תאורטית שלא יעזוב בטווח הקרוב את הבית)

לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף??

הוספת תגובה

• מה עדיף?? - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2012

שלום זיוה,
    כל שינוי או משבר במשפחה יש לו מחירים. בודאי שלגירושין יש השפעה על הילדים, ובודאי שזה גורם נזק וגובה מחיר. מצש שני גם נישואים גרועים עושים נזק. ההגדרה "יתפתחו ככל הילדים" היא לא כל כך מתאימה, כי מצד אחד כן, בודאי, ומצד שני סביר להניח שיהיו קשיים. לכל הילדים דרך אגב יש קשיים, והם לא הילדים היחידים שהוריהם מתגרשים.
    לגבי הגיל וכו', אני לא בטוחה שהשאלה שלך רלוונטית, ואני אגיש לך למה. כיוון שפרקטית, אתם למעשה כמו גרושים בהמון מובנים, יש תקופות שאבא לא בבית, וגם כשהוא כן, לא נשמע לי שאתם מתנהלים כמו זוג נשוי. אז השאלה אם להתגרש או לא ומתי לא נראית לי כל כך רלוונטית, אלא זה יותר עניין של הגדרה רישמית של הכרה שלכם במציאות, זה מה שתכל'ס קורה בין כה וכה. לכן מהבחינה הזו, דווקא עדיף להתגרש, כי אז האמת גלויה ואפשר להתחיל להתייחס אליה ריגשית.
    ואז צריך לספר לקראת העזיבה של האב, רצוי שניכם ביחד. צריך להסביר לילדים שאתם לא מסתדרים (הם שמים לב לזה כבר הרבה זמן, תהיי בטוחה), ולכן אבא עוזב את הבית. זה לא קשור אליהם, הם לא אשמים בזה, אתם אוהבים אותם כמו קודם, וגם רצוי להסביר מה יהיה הסידור מעכשיו, איך מתי ואיפה הם יראו את אבא וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 2.5 להורים גרושים
    דני
    03/05/2012

שלום.
    רקע: ילד בן 2.5. הורים גרושים. האם גרה עם בן זוג חדש. הילד נמצא אצל האב פעמיים בשבוע וכל סופ"ש שני.
    הבעיה: כאשר הילד אצל האבא – אין בעיות, וכאשר הוא חוזר לאימא הוא לא רגוע בלילות, רוצה להיות על הידיים הרבה, מצבי רוח משתנים וכו'.
    פרט נוסף שאולי רלוונטי: הילד עדיין יונק לפני שינה, כאשר אימא ישנה לידו – זה כמובן הרגל ולא אוכל, אין לא שום בעיה כאשר אימא איננה גם הרבה זמן (שבוע).
    מה יכולות להיות הסיבות ומה מומלץ לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 2.5 להורים גרושים

הוספת תגובה

• ילד בן 2.5 להורים גרושים - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2012

שלום דני,
    תראה, נראה לי לא אתי ולא מקצועי, לענות לאבא בקשר לבעיות שקורות אצל האימא. במיוחד כשההורים גרושים. אם משהו מפריע לה היא צריכה לשאול בעצמה. אני מקווה שאתה מבין אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9
    רומי
    03/05/2012

(בנוגע לשקרים) אני יודעת שאני קצת חודרנית, ביקורתית, בעניין, מה היית ממליצה לי בנדון.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9

הוספת תגובה

• ילד בן 9 - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2012

שלום רומי,
    לנסות להוריד את רמת החודרנות והביקורת שלך כמובן. אם את לא מצליחה, כדאי לפנות לאיש מקצוע. נסי לשחרר. כמה שאת יכולה, לאט לאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9
    רומי
    03/05/2012

בהמשך למענה מיום 2.5.12

הכוונה לשקרים, אם אני שואלת אם צחצח שיניים, או בכיתה על תקרית מסויימת שהיה משותף בה אומר למורה משהו שונה ממה שאומר לי, ואז המורה אומרת לי שהוא משקר ומטעה אותי, להתכונן למבחן אומר כל יום כן ומתברר שרק ביום האחרון התכונן ואז עונה לי "האמת שרק היום למדתי למבחן" אמרתי לו אם כך אני מבינה שבשאר הימים שאמרת שהתכוננת היה שקר

אשמח למענה בעניין סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9

הוספת תגובה

• ילד בן 9 - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2012

שלום רומי,
    לשקרים יכולות להיות סיבות רבות. בליל להכיר את הילד הוהמשפחה קשה לי לדעת ממה זה נובע במקרה שלכם. זה יכול נבוע מזה שאולי הוא מרגיש שאת חודרנית מאוד, חוקרת כל דבר וכך הוא מנסה לשמור על הפרטיות שלו. יש גם משפחות (אני לא אומרת שזה המקרה שלכם) שבהם גם המבוגרים משקרים ואחר כך הם לא מבינים מדוע הילדים עושים את זה, וגם יכול להיות שכשהוא אומר את האמת התגובה היא בדרך כלל ביקורתית ולא מרוצה. אבל כאמור, אני לא יכולה לדעת מה הסיבה אצלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9

רומי
    03/05/2012

מידי פעם שנוגע באיבר הפרטי, אני מעירה לו על כך, או ששואלת אם משהו מפריע או מגרד נלך לרופא והוא מסרב בכל תוקף, וטוען שהוא עולה למעלה וזה מציק לו ולכן הוא נוגע, עניתי לו שאם לא ייגע בו ולא יחשוב עליו זה יחזור לקדמותו.

אשמח למענה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2012

שלום רומי,
    חשוב שלא תעירי לו בצורה שנותנת הרגשה שזה מבייש או לא בסדר. אלא להסביר שזה דבר טבעי, את מבינה שזה נעים לו, אבל עושים את זה בפרטיות. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא מבינה רק כוחנות ?!
    סיגל
    03/05/2012

ביתנו בת ה11 מנצלת מאד מצבים של חולשה ואפילו של נחמדות, לדוג: כשיש ממלאת מקום בכתה היא בודקת ומתפרקת ומפרה משמעת, בקיטנה (מדריכים חדשים...)
    עקב קשיי משמעת שצצו גם בבית, והתמודדות שלנו עם כך

לאחרונה השתדלנו מאד לשלב בחינוך הביתי שלנו משמעת מצד אחד (כללים ברורים ועמידה עליהם, דבר שהשתדלנו תמיד אך עם תוספת מרובה יותר של חום וקרבה, הורדנו את מינון

הצעקות והכעסים למינימום, ממש כמו הורים אידיאליים, לטעמנו...
    וראו זה פלא - הגברת מפרה משמעת יותר מאשר בעבר, מסוגלת להחליט שהיום היא לא הולכת לביהס וכד, כמובן שבאה על כך תגובה בדמות סנקציות שלנו, אך מה עושים באופן כללי ?
    היום אנו משתדלים יותר, והיא לא משתפרת כמו שציפינו.........

לקביעת תור
    סגירה
    היא מבינה רק כוחנות ?!

הוספת תגובה

• היא מבינה רק כוחנות ?! - תגובה

נעמה סבג שמש
    06/05/2012

שלום לכם,

שינויים אינם מתרחשים בן יום.
    ביתכם מנסה להפגין את כוחה דווקא בגלל התנהלותכם החדשה. זה מה שמעצים את התנהגותה וגורם לה לבדוק גבולות אף יותר.
    התנהגות עקבית שלכם היא זו שתעזור לה להתייצב. במקביל, הייתי בודקת אם יש משהו רגשי המניע אותה להתנהגויות אלה מלכתחילה.

בהצלחה!
    נעמה סבג שמש- יועצת שינה ומנחת הורים.
    מנכ"לית מכללת עידן ההורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה