מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמירות אובדניות לילד בן 8סימה21/05/2012
שלום ,
בני בן ה-8 הינו ילד מצטיין , מקובל חברתית . במצבים של תסכול או עקב מריבה עם חברים הוא מסתגר ובורח ואומר שבא לו לאבד, בא לו למות , שאוטו ידרוס אותו או שיקפוץ מהחלון.
שהוא נרגע הוא חוזר לקדמותו כאילו דבר לא קרה.
הילד מאוד סגור לא ניתן להוציא ממני פרט של מידע וששואלים אותו מדוע התנהג כך הוא עונה : לא משנה או שכחתי.
הילד בעל נטיה לפרפקציוניזם , לא מוכן לקבל הפסד , בעל רגישות יתר ולוקח ללב כל דבר.
קרה פעמיים שהוא ברח שהיינו בחוץ ונאלצנו לחפש אותו והוא התחבא ושמע שאנו מחפשים אותו ולא יצא.
אנחנו מאוד דואגים , במסגרת הקופה אין מקום לפסיכולוג גם ברשימת ההמתנה.
אבקש עצתך,
תודה,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמירות אובדניות לילד בן 8 - תגובה
סמדר ריינר22/05/2012שלום סימה,
המצב שאת מתארת חמור. אני מבינה שתאם בהמתנה לפסיכולוג, האם בקופה יודעים שמדובר באובדנות? יודעים שזה דחוף? כדאי לקבוע תור גם לפסיכיאטר מטעם הקופה, בדחיפות, ואם אפשר גם לנסות לקבל ממנו הפניה דחופה לטיפול. נסו גם להתקבל לטיפול במרפאה הציבורית של משרד הבריאות באיזור מגוריכם תוך ציון דחיפות הפנייה ונושא האובדנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עקשן עם דעות מתסכלותליהי21/05/2012
קוראים לי ליהי יש לי 4 ילדים ,ואני פונה לגבי הבן שלי , הוא בן 7 בכיתה א' , הוא מאוד עקשן, בעל דעות מאוד מוזרות. הוא תמיד ה"בסדר", תמיד "זה הוא לא אני", "אני לא עשיתי כלום", "הוא או היא אמרו לי", הוא מתרגז מאוד, הוא פגיע מאוד,רגיש מאוד ובוכה מכל דבר, לדוגמא שקרתה ממש היום, היום, הם יצאו לטיול מבית ספר וביקשתי ממנו שינעל נעלי ספורט והסברתי לו שיהיה לו יותר נוח מאשר עם סנדלים, בזמן שאני מכינה לו את התיק לטיול הוא בא אליי עם סנדלים ולבוש כולו בשחור, כששאלתי אותו למה הוא נועל סנדלים הוא עונה לי" לבשתי שחור כדי שיהיה לי יום לא טוב". לא ידעתי מה לענות לו ואמרתי לו מבלי לחשוב פעמיים, אם אתה לא רוצה יום טוב אז אין בעיה, אתה ללא הולך לטיול. הוא ניגש לדבר עם בעלי ובעלי אמר לו " גש לבקש סליחה והכל יהיה בסדר. הוא לא ניגש לבקש סליחה, נכנס לחדר החליף בגדים לפיג'מה והתנהג בצורה של " אין בעיה, אני לא יבקש סליחה ואני גם לא יילך".
אמרנו לו להכנס לחדר, כי בשביל להאשר בבית במקום ללכת לבית ספר זה לא פרס, ולו לא היתה בעיה, הלך לחדר והסתכל לי טוב לעיניים כאילו לא אכפת לו.
שלחנו אותו לטיול אחרי שאביו אמר לו שהוא לא מוכן להוא ימשיך להתנהג בצורה כזו.
הוא התלבש כמו שהצעתי לו וירד וכל הדרך לא דיבר איתי בכלל.
הוא מאוד רגיש, הוא לא משחק עם חבריו לכיתה, רק עם החברים של הכיתה של הבת שלי, ולטענתו כוללללם נגדו. כולם התחילו איתו, וכשאני מנסה לאמת את הדברים איתו הוא משקר לי עוד ועוד... עד שאני אומרת לו: " טוב, אז בוא נתקשר למורה או לאמא של הילד ונדבר איתה.." ואז הוא אומר אבל זה לא היה ככה, זה היה ככה.
הוא יכול לסובב אותי ובכל הזמן הזה אני יודעת שהוא משקר לי בלי סוף.
איך להתנהג איתו, מה לעשות, להעניש, מ ה????
אני יודה על תשובה מהירה... תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 עקשן עם דעות מתסכלות - תגובה
סמדר ריינר24/05/2012שלום ליהי,
נשמע לי שהבן שלכם במצוקה מאוד מאוד קשה, ואתם, אולי מכוונות טובות חושבים שזה משהו שנובע סתם מעקשנות. אבל ילד שלובש שחור ואומר שהוא רוצה שיהיה לו יום רע, זה ילד שמאותת על מצוקה ולא רק עושה לכם דווקא. זה הרבה יותר עמוק מזה. ממה נובעת המצוקה אני לא יודעת, זה לא אומר שאתם לא בסדר, אבל יכול להיות שכרגע אתם לא מבינים אותו בצורה מדוייקת שעוזרת לו.
אני מציעה לכם לפנות בדחיפות לאיש מצקוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה-5 טרודה ופוחדת מהמוותאיילין20/05/2012
שלום,
שמי איילין, לאחרונה,בתי בת ה-5 וחצי, החלה לפחד מאוד מהמוות...היא כמעט בכל לילה...מתחילה לבכות...ואומרת שממש כואב לה בבטן ובלב(אני מניחה שזו תחושת הכבדות של"אבן על הלב"...גם למבוגר זה קשה לתפוס,אז בטח לילדה בגילה)
שהיא יודעת שעוד מעט היא תהיה בבי"ס ואז בצבא..ואז היא תתחתן ותהיה אמא..ואז סבתא וסבתא רבא ואז תמות. ואז היא נורא בוכה..וגם חוששת שאני אמות עוד מעט כיוון שאני גדולה ממנה...וסבתא תמות יותר מהר..כי היא יותר מבוגרת...ו"מי יותר גדול..את או אבא? אז מה...?? הוא ימות לפנייך???" וכל מיני שאלות בסגנון...ו"מה קורה כשמתים.....וכד'. היא ילדה מאוד פקחית וחכמה...הרבה מעל הממוצע...סקרנית...שואלת שאלות עמוקות וכד'.
לפני שנה + , סבתא של בעלי נפטרה...אני לא יודעת איך ולמה בעלי בחר לומר לבתנו כששאלה אותו...שסבתו מתה ועכשיו היא גרה בשמים...ותמיד תהיה איתנו...הוא לא זוכר מה אמר לה...ואני לא הייתי נוכחת...מאז פחות או יותר זה החל. כמובן שבגן חובה, מלמדים אותם גם על יום השואה ועל מלחמות....וזה מטריד אותה.מאוד.
אני באופו אישי לא יודעת מה עדיף, לנסות להסיט אותה מזה...לענות תשובה מתחמקת...להגיד לה שלא מתים...ויש לה עוד מלא זמן והיא רק ילדה...ואז להעביר את הנושא לדברים משמחים..ולנסות לומר לה שהיא לא צריכה לחשוב על זה..ושתחשוב על דברים כיפיים...ולציין בפניה אופציות חיוביות למחשבה...ובכל ערב לחזור על זה שוב ושוב...או להסביר לה את האמת ,באופן שילדים יכולים להבין(למרות שאין לי מושג קלוש איך ומה לומר לה בצורה שהיא לא תחוש כבדות או מועקה) אולי להגיד לה שמי שמת...גר בשמים..עם אלוהים...ואפילו שאנחנו לא רואים אותו הוא תמיד איתנו בלב ושומר עלינו...ואפשר לדבר איתו גם בלי שיענה..וכו...וכו'....אינסטנקטיבית אני מרגישה שזה "גדול עליה" ,לגילה, שזה כבד...מכדי להבין את זה בלי שזה ימשיך להטריד אותה.אני רוצה לחסוך את זה ממנה כרגע, אבל מצד שני אני לא רוצה לשקר לה ולבלבל אותה להמשך..אני לא יודעת מה עדיף לומר לה ובאיזו דרך.
זה מאוד מטריד אותה ומכאיב לה, ומכאן שגם לי...
אני ממש אשמח ואודה לתשובה כלשהי...
איילין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת ה-5 טרודה ופוחדת מהמוות - תגובה
סמדר ריינר21/05/2012שלום איליין,
בעלך הגיב מצויין בזמנו, וגם התגובה שלה היא אופיינית לגיל, זהו גיל שבו מתחילים לתפוס את משוג הסופיות ובין השאר את סופיות החיים. כמו שאת בטח מבינה אין טעם לשקר לה, היא כבר יודעת את האמת. את יכולה להגיד לה שיש עוד זמן רב עד שכל אחד מכם ימות, ובינתיים יש הרבה דברים כייפים לעשות בחיים, את בהחלט יכולה להסביר את העניין על העלייה לשמיים ועל כך שמי שמת רואה אותנו או כל דבר אחר שאת מאמינה בו. הכי חשוב שאת לא תיכנסי לפאניקה יחד איתה. התגובה שלה קשורה מאוד בתגובה שלך. אם את מגיבה בטבעיות לנושא, ובקור רוח, זה גם ירגיע אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי תולש לעצמו שיעריעל20/05/2012
שלום,
בני בן שנתיים וחצי, עד לפני חודש-חודשיים ילד רגוע למדי וטוב. בחודש האחרון הוא הפך להיות מאוד אגרסיבי, ואנו מקבלים תלונות רבות במעון שהוא מרביץ לילדים, לעתים אפילו ללא סיבה. הוא גם משחק באלימות, מרביץ לצעצועים שלו זה בזה. גם איתנו הוא בודק גבולות - אך בדרך כלל לא משתולל יותר מדי. מה שעוד יותר מטריד הוא שלאחרונה הוא החל למשוך לעצמו בשיער (מגיל קטן הוא שיחק בשיערו ומולל אותו סביב האצבע, אבל רק עכשיו הוא התחיל ממש למשוך אותו) ולתלוש לעצמו קווצות, עד כדי כך שיש לו על הראש שתי קרחות קטנות (סיפרנו אותו מאוד קצר שלשום, כדי שלא יוכל לעשות זאת שוב). אנחנו מאוד מודאגים.
יש לציין שרבנו ריב גדול בנוכחותו לפני חודשיים, טעות טפשית לכל הדעות. עם זאת, מאז האווירה בבית נעימה ואנו משתדלים להתחבק ולנשק בנוכחותו (ולצרף גם אותו כמובן).
מה עושים? האם המצב מצריך ייעוץ מקצועי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי תולש לעצמו שיער - תגובה
סמדר ריינר21/05/2012שלום יעל,
תלישת שיער זו תופעה שנקראת "טריכוטילומניה" והיא מופעיה לפעמים בגיל הינקות, וכדאי לטפל בה בהקדם. אתם יכולים לפנות למרפאת אם תינוק בבית חולים איכילוב או למרפאת גיל הינקות של קופת חולים כללית ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה (הם מקבלים מכל הקופות ככל הידוע לי), אם אתם לא גרים באיזור המרכז אולי בכל זאת תיצרו קשר עם המרכזים הנ"ל כדי לקבל הפנייה מתאימה לשירות באיזורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שנחשף לסרטי מבוגריםאוראל20/05/2012
הי
להפתעתי ולחרדתי גיליתי שבני בן ה- 9 רואה סרטים פורנוגרפיים במחשב.
כשגיליתי זאת פניתי אליו והילד אמר בתוקף שזה לא הוא....חיכיתי מס' ימים והזמן הגיע להבין שהוא באמת צופה בסרטים הנ"ל. קראתי לו לחדר בו המחשב ממוקם ובני ראה שההיסטוריה של המחשב פתוחה במקום של הסרטים, מיד הוא אמר שחבר שלו היה פה, וכשהודעתי לו שאני הולכת להתקשר להוריו של החבר ולהודיע להם מה הוא עושה במחשב בביתנו בני נשבר התחיל לבכות ובפחד בעיניו הודה הוא ראה את הסרטים האלה, שבמקרה נכנס לאתר ....הושבתי אותו על ברכי ואמרתי לו שהסרטים האלה אינם משקפים את המציאות והם לא לגילו ושאם יש לו שאלות בנושא כי מובן לי שהוא סקרן הוא תמיד יכול לפנות לאבא או אמא ואנחנו נענה לו על הכל, חבקתי ונשקתי אותו ואמרתי לו שאני גאה בו שלמרות שפחד הוא הודה וסיפר לי את האמת.
אבל עכשיו שהלך לישון מה אני עושה עם הידע הזה? ואם זה יקרה שנית מה לעשות? האם אפשר למחוק לו את ההרדיסק מהמוח? איך להתמודד עם זה? אני אובדת עצות אלוהים הוא רק בן 9!!!!!!! לא אמורים להתעניין בנושא בגיל 12 או 13 ????
אודה על העצה המהירה אני ממש בפניקה
אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנחשף לסרטי מבוגרים - תגובה
סמדר ריינר21/05/2012שלום אוראל,
הגבת נכון. עם זאת הפאניקה לא תעזור, אין לנו שליטה על כל מה שקורה במוח של הילדים שלנו, יותר ממה שעשית לא יכולת לעשות, למזלו של הילד שלך יש לו אימא שהגיבה נכון, וגם התגובה שלך נרשמת בהרדיסק של המוח שלו וזה הרבה יותר חשוב ממה שאת מעריכה כרגע.
אני מציעה לך גם לחסום את הגישה לאתרים כאלה במחשב שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אוראל
אבי21/05/2012מה חשבת ? שתכניסי את כל הזבל הביתה והילד לא יחשף לזה ? משאלתך אני מבין שבגיל 12 13 זה בסדר לטעמך, אז תשמחי יש לך בסה"כ ילד כשרוני - בגיל 9 הוא עושה מה שלדעת אמא שלו מתאים לגיל 12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאבי
אוראל21/05/2012שלום אבי
אין לי מושג מי אתה אבל הביקורת שלך לא מתאימה לעניין, לידיעתך כל ילד מתענין במיניות בסביבות גיל 12- 13 (וגם אתה התעניינת בגיל הזה ) אין זה אומר שכוונתי היתה שזה בסדר לראות סרטים פונורגרפיים בגילאים צעירים או בכלל....לפני שאתה מגיב תלמד אתה בתור בוגר לספור עד 3 ולהבין למה התכוון המשורר בצד השני כל שכן שאתה לא מכיר ולא יודע מי הצד השני וכמובן אל תנסה מתוך בורות לחנך אחרים שאתה לא מכיר בכלל.
אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנצלות
אבי21/05/2012סליחה אוראל, אני מתנצל ושוב מתנצל על תגובתי הבוטה תגובתי היא פשוט תוצאה של תיסכול מכל מה שקורה באינטרנט ולצערינו מתורגם מהר מאד לרחובות כפי שאנחנו עדים יום יום,
אז שוב סליחה ויפה שחסמתם את האתרים הללו יש הורים שלא מבינים את זה וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אוראל21/05/2012אתמול בלילה חסמנו את האתרים תודה על התשובה המהירה זה היה מאוד חשוב לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תקינהורד לוי20/05/2012
שלום רב!
ברצוני לדעת האם בני בן ה-3.9 נמצא בנורמה מבחינה התפתחותית.
הוא הולך לגן תת חובה,יישן עם טיטול רק בלילה ,שותה בקבוק מטרנה לפני השינה.
לדברי הגננת קשה לו להתמודד.כשילדים עושים לו משהו הוא ישר בוכה,קשה לו להתמצא במרחב,והוא עדיין לא מזהה ספרות עד 5.
[למרות שהוא יודע למנות ולספור עד 10}בשנה הבאה הוא יהיה עם ילדים בגילאים 4-5 ושוב הוא יהיה בגן בין הקטנים.,ברצוני לדעת האם יש קשר בין הבשלות לבין תחומי הידע בהם הוא מתקשה?
האם אני צריכה להפסיק לתת לו בקבוק ולנסות לגמול אותו בלילה ואיך?[האם זה יעזור?]
איך אפשר לקדם אותו ולעזור לו כדי שנוכל לצמצם פערים ולא נגלה קשיים גדולים יותר בגיל 5 ו-6?
איזה חוג יכול להתאים?
האם העניין קשור לבטון ולדימוי עצמי?
בברכה אמא אוהבת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תקינה - תגובה
סמדר ריינר21/05/2012שלום ורד,
לא ניתן לאבחן את בנך דרך האינטרנט. אני מציעה לך לפנות למכון להתפתחות הילד כדי לקבל תשובה רצינית לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מציקה של ילד בן 5ניקיטה20/05/2012
שלום, בני בן חמש ילד אהוד ומקובל מאוד (כך נימסר לי מהגננת בגן ) מאוד כריזמטי וסוחף , נבון וחכם, הבעיה שלי היא שהוא מציק מאוד ועושה המון שטויות ודברים טפשים כך שכל הזמן הגננת רק מעירה לו ומספרת לי על כך ,אפילו קבעה איתי פגישה בנידון כיון שהילד ממש מתיש אותה וגם לא מקשיב לה , היא צריכה לבקש 3 פעמים ויותר עד שהוא עושה את בקשתה ..בבית הוא גם מתיש אותי מאוד בהתנהגות שלו ( לדוגמא : עולה על הספה אז אני מעירה לו לרדת , מציק לאחותו הקטנה (בת שנתיים ) - מתקרב אליה לפנים קרוב מאוד, מקרב לה לפנים צעצועים, לא נותן לה לראות טלויזיה ועוד כל מיני הצקות ), גם לי ולבעלי הוא אינו מקשיב כאילו לא נרתע מאיתנו כמה שאנו מנסים להראות לו שאם יתנהג לא יפה לא יראה תוכנית שהוא אוהב או שלא אקח אותה לחבר שהוא אוהב אך שום דבר כאילו לא מרתיע ומפחיד אותו ,חוץ מפעם שרציתי להוציא אותו מחוץ לדלת הכניסה ואמרתי לו שאם לא יקשיב לי הוא לא יהיה בבית הזה - האיום הזה קרה פעם אחת ואכן ראיתי שהוא נירתע והקשיב לאחר מכן- האם זה תקין לעשות זאת ?, האם אכן בגיל זה מציקים הרבה או שישנה בעיה שאני צריכה ללכת לבדוק כי הרי לא יכול להיות שהילד פשוט יתיש את הגננת ואני אוסיף גם שכל הגננות בגן כולל הצהרון מעירים לי על התנהגותו (בשבוע שעבר הוא שם רכבת נוסעת לילד על הראש והרכבת משכה לילד את השערות) , איך אני משתלטת על הילד ? אני ממש חסרת אונים , הגעתי למצב שפשוט לא כייף לי לשחק איתי ולהיות איתו כי הוא מציק גם לי וזה ממש כואב לי להרגיש ככה. אודה לעזרה ותשובה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מציקה של ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר20/05/2012שלום ניקיטה,
אני חושבת שאת מרגישה נכון שכשהשארת אותו מחוץ לדלת יש בזה משהו לא כל כך טוב, אני מניחה שעשית זאת מתוך ייאוש וחוסר אונים. ואת גם מבינה היטב שהמצב לא תקין ולא אופייני לגיל, אחרת הגננת לא הייתה מתלוננת. אני חושבת שכדאי שתפנו לאבחון במכון להתפתחות הילד, כדי להבין ממה נובעת הבעיה ואיך כדאי לטפל בה, ייתכן שהילד זקוק לטיפול וייתכן שניתן יהיה להסתפק רק בהדרכת הורים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות של ילד בן 2.5 לגירושיןאני20/05/2012
שלום,
הבן שלי בן שנתיים וחצי וממש בקרוב אני ובעלי נפרדים. שנינו עוזבים את הדירה , אני עם הבן והאבא בנפרד.
האבא מוכן לשתף פעולה על מנת שתהיה הסתגלות יחסית קלה לבן ומוכן יהיה לפגוש אותו גם ברמה היומיומית ולהוריד את המינון בהדרגה.
העניין הוא שאני והבן נגור מס' חודשים אצל ההורים שלי (עד שתתפנה הדירה שלנו) והאבא לא ירצה לבוא לבית של ההורים. ובכל זאת, אנחנו כן רוצים לעשות משהו עלך מנת לעשות את ההפרדה מהאבא בהדרגה.
האם לעשות את המפגשים היומיומיים האלו בחוץ שלושתינו (באיזה קניון / גינת שעשועים / סתם בית קפה)? האם זה תקין / תורם ?
אודה לקבלת לטיפים להתנהלות מיד אחרי הפרידה במצב זה כי אנחנו ממש רוצים לעשות את ההפרדה בהדרגה רק לא יודעים איך...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות של ילד בן 2.5 לגירושין - תגובה
סמדר ריינר20/05/2012שלום לך,
לא כל כך הבנתי מדוע נוכחותך הכרחית כדי שזה יהיה הדרגתי. אם לא ניתן להיפגש בבית הורייך, וגם אם היה ניתן, לא בטוח שזה נכון, וגם אם היית גרה לבד לא בטוח שזה נכון שהגרוש שלך היה פוגש את הילד שם. זה בסדר גמור שהוא יפגוש אותו בחוץ או ייקח אותו אליו הבייתה לשעה שעתיים בלי שאת תהיי נוכחת. הנוכחות שלך מבלבלת ויוצרת מצב שבו נראה כאילו אתם עדיין ביחד למרות שאתם לא. ההדרגה אמורה להיות לגבי כמות הזמן שהאב עם הילד ביחד, והפיזור של הכמות הזו על פני ימי השבוע לא לגבי הפרידה ממך.צריך להפריד בין הפרידה ממך לשינוי בתדירות הקשר עם הילד. את זו את והילד זה הילד ושינוי הקשר עם הילד הוא הדבר שאנחנו מנסים לטפל בו על ידי הדרגה לא עניין הפרידה שביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה-3.4 בוכה הרבהאבי20/05/2012
שלום רב,
בתי החלה לאחרונה לקבל התקפי בכי מסיבה לא ברורה, זאת אומרת שלא קרה שום דבר תכוף לבכי שנראה שגרם לה לבכות זה גם נמשך להרבה זמן (לעיתים אפי' שעתיים) בלי שהיא תאמר לנו שום סיבה ומבלי שנראה משהו שמציק לה,
אציין שזה היה לה כבר לפני מספר חדשים לתקופה של בערך שבועיים,
מה ניתן לעשות ? ממה זה יכול לנבוע ? אל מי צריך לפנות ? אנחנו פשוט נבוכים אל מול התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
איילה20/05/2012בני בן 11 ולומד בכיתה ו', כל פעם שהוא מתעצבן הוא בוכה, המורה מעירה לו הוא בוכה סתם כך, הדבר נורא מעצבן מה אפשר לעשות כדי להפסיק את זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומית - תגובה
סמדר ריינר20/05/2012שלום שלומית,
זו אכן תגובה שכבר לא מתאימה לגיל. חשוב לנסות ללמד את הילד תגובות אחרות למצבים שמעצבנים אותו, ולתת לו כלים נוספים, כמו לבטא במילים את מה שקשה לו, לפנות לקבלת עזרה, לספור עד 10, לחשוב מחשבות חיוביות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי בת ה-3.4 בוכה הרבה - תגובה
סמדר ריינר20/05/2012שלום אבי,
מאוד חשוב להבין איך אתם מגיבים כשזה קורה. כיוון שיכול להיות שהתגובה שלכם מגבירה את התופעה והיא כבר נהייתה משהו שנועד לקבל תשומת לב. חשוב להגיד לה, שכשהיא בוכה אתם לא יכולים לעזור לה וכשהיא תרגע, תנסו להבין ביחד מה קרה. ואז להניח לה, ולהיות מאוד עיקביים בזה, גם אם זה קשה.
אם לאורך זמן זה לא עוזר, כדאי לפנות לקבלת עזרה מקצועית, כדי להבין יותר לעומק מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שאוהב ללבוש בגדי בנותגליה20/05/2012
שלום,
בני בן השבע אוהב לשחק משחקי דימיון בהן הוא בת/ אמא הוא לובש חצאית של אחיותיו ונועל את נעלי העקב שלי. מבקש שאאפר אותו ואמרח לו לק על הציפורניים. והצבע האהוב עליו הוא ורוד. הוא מאד אוהב לשחק בזה ולא ברור לי האם לאפשר לו ולתת לו לפנטז או שעלי להציב גבולות ולומר את המשפט הנדוש "אתה בן ובנים לא לובשים שמלות/נעלי עקב וכו'? הוא ילד שאוהב לשחק רק עם הבנות הוא מתקשר איתן הרבה יותר טוב והן נותנות לו ביטחון מבנים הוא מתרחק ומכל מה שקשור באופן סטריאוטיפי לבנים ( לא אוהב מכוניות/לא ספורט .... האם הדבר מעיד על נטייה מינית? האם אני צריכה לתת לילד להתנהג כמו שבא לו טוב לו? לא ברור? אשמח להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאוהב ללבוש בגדי בנות - תגובה
סמדר ריינר20/05/2012שלום גליה,
אומנם קיימת אפשרות שההתנהגות של בנך מעידה על נטייה מינית, אך זה מוקדם עדיין לקבוע דבר כזה בודאות. לא הייתי אוסרת עליו לשחק בזה, ובודאי שלא לאסור עליו לפנטז על זה, זה ל לא ניתן גם. אני מבינה שהוא משחק בצורה כזו רק בבית, וכל עוד זה כך, והוא לא נחשף באופן הזה ללעג בחוץ, לא הייתי מגבילה את זה. אם את רוצה ניתן לנסות לעניין אותו גם בדברים של בנים, למשל שאבא שלו ינסה לשחק איתו מדי פעם משחקים יותר תחרותיים, כמובן חשוב שזה ייעשה בצורה עדינה, לא כופה, ומכבדת את ההישגים שלו והקצב שלו, בלי חלילה "לרדת" עליו או לבקר אותו.
יכול להיות שכדאי לכם לפנות לייעוץ בעניין כדי לדעת איך להתמודד בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בביתדנה20/05/2012
אלו הסדרי השינה של תינוק בן 11 חודש שהוריו התגרשו:יום א-בבית של סבתא(האמא של הגרוש .הילד קשור אליה מאד והאבא מגיע לפעמים לשם)
יום ב-בבית
יום ג-אצל סבתא (אמא של אמא)ביחד עם אמא שלו
יום ד-אצל סבתא(אמא של הגרוש)
יום ה-בבית
סופש-שבת אחת בבית ושבת שניה אצל אמא של הגרוש
מה דעתך?מה יכולות להיות ההשלכות להסדר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בבית - תגובה
סמדר ריינר20/05/2012שלום דנה,
מי שואל? אני מבינה שאת לא האימא של הילד, ולכן צר לי אבל אני לא יכולה מבחינה אתית לענות על שאלות שאנשים שואלים לגבי אנשים אחרים ללא ידיעתם וללא הסכמתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בבית
דנה20/05/2012נכון.אני לא האמא.כיצד הגעת למסקנה שאני כותבת ללא ידיעת השואל האמיתי?אסור לשאול בשביל מישהו אחר?הרי כל שאלה ששואלים פה יכולה להיות ללא הסכמה וללא ידיעה.חבל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בבית - תגובה
סמדר ריינר21/05/2012שלום דנה,
אנשים יכולים בודאי לרמות באינטנרנט, אבל כשאני מזהה שמישהו שואל לא עבור עצמו אני מנועה מלענות.
אם האימא או האבא רוצים לשאול, מדוע הם לא עושים זאת עבור עצמם?
אני גם לא יכולה לדעת אם עשית זאת לא על דעת מי ששאל, אבל לא ציינת שכן, ולכן אני נוקטת כאן זהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסמדר
שירית21/05/2012נתקלתי בשרשרת ההודעות הזו במקרה ואני לא כל כך מבינה...
דווקא בתחום רגיש כמו פסיכולוגיית ילדים, שאנשים יכולים למצוא את עצמם במצב שבו הם עדים לאיזו התעללות מסוג כל שהוא , או במצבים שונים שאינם נהירים להם ואינם בטוחים אם הם תקינים או לא וזקוקים לאיזו הכוונה או חוות דעת ראשונית ובלתי מחייבת, הם אינם יכולים לקבל מענה?
יכול להיות שתגידי שיש צינורות מקובלים יותר מפורומים לפנות אליהם במקרה של חשד להתעללות או יחס לא תקין או פגיעה כלשהיא בילד, אבל את גם בודאי יודעת כמה זה לא פשוט מצד מי שעד למצב כזה לעשות צעד בלתי הפיך שכזה, כל שכן שלפעמים הוא אינו בטוח האם מה שהוא רואה הוא אכן מצב לא תקין.
הפורומים האלו יכולים להיות מקום בטוח עבור אותם אלו שזקוקים להכוונה ראשונית, גם אם כללית מאוד, ואין זה משנה מה מידת קרבתם המשפחתית לילד.
למעשה, את מבקשת מאנשים כאלו לשקר ולסלף את שאלתם כך שתחשבי שמדובר באחד ההורים או המעורבים הישירים על מנת שיוכלו לקבל ממך מענה.
ואם הייתה אותה דנה מתנסחת כאימו של הילד, היית יכולה לבדוק זאת?
לשם כך הרי נוצרו פורומים באינטרנט, אף אחד לא מצפה מהם להחליף טיפול או ייעוץ מקצועי, אלא לתת מענה ראשוני, ללא צורך לזהות את זה ששואל.
פספסת את הנקודה ובכך אני מצטרפת לדנה- חבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסמדר - תגובה
סמדר ריינר21/05/2012
שלום שירית, יפה בעיני האכפתיות שלך ושל דנה. אני לא התרשמתי שדנה לא יודעת אם המצב הזה תקין, אלא שהיא חושבת שלא. יש לה כבר דיעה והיא רוצה את חוות דעתי לגבי צד שלישי שלא ברור לי אם הוא יודע על הפנייה או לא. פנו אלי בעבר אנשים בנוגע לחשד להתעללות ועניתי להם ברצון כולל להפנות אותם לאן שצריך, אך המקרה הזה הוא גבולי מאוד מהבחינה הזו. יכולות להיות למצב כזה גם השלכות משפטיות שלא זה המקום להיכנס אליהן. אני מודה לכן על התגובות, העירנות והאיכפתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בהישגי לימודים. האם זו חרדה ?דני19/05/2012
שלום,
בני בן ה 17 אובחן לפני כ שנה כסובל מדכאון. זאת לאחר שהפסיק ללמוד והסתגר בבית.
הוא קיבל כדורי לוסטראל ועוד כדור נוסף, שנותנים אותו גם במקרי אפילפסיה (שהבנתי גם מייצבת מצב רוח).
מאז המצב שלו השתפר , אך יחד עם זאת התחילו אצלו כל מיני עוויתות בפנים, הליכה מוזרה .
אולי זה כבר התחיל במידה מסויימת לפני הכדורים, אך גבר עם הכדורים או לפחות לא עזר.
הוא חזר ללמוד והצליח מאוד תקופה ראשונה.
אך מאז הוא החליט מרצונו להפסיק את הכדורים, הוא גם החליט שהוא לא אוכל בשר או דגים.
הוא עדיין ממשיך ללמוד, אבל ההשגים שלו התדרדרו מאוד.
גם העוויתות ממשיכות, למרות שיש לי הרגשה כשמעירים לו על כך, הוא עושה מאמץ ומשפר את המצב.
אבל עם לימודים יש לו ממש ירידה - נראה לי הוא מאוד נלחץ כשמגיע המבחן ולא מצליח לעשות את המבחנים.
אני מפחד שהמצב שלו ייתדרדר, אך תרופות הוא לא מסכים לקחת שוב.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בהישגי לימודים. האם זו חרדה ? - תגובה
סמדר ריינר19/05/2012שלום דני,
טיפול לתרופתי הוא לא מספיק במקרים כאלה, וכדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי במקביל, גם הפסיק לקחת תרופות, אולי יסכים לשיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לסופ"ש ללא הילדק.ינאי19/05/2012
הי,
בעלי ואני מתכננים מסיעה לסופ"ש[3 לילות] לחו"ל. מתלבטים מאד אם לקחת את בננו בן השנה ו7, המחשבה היתה להשאיר אותו עם הסבים מ 2 הצדדים,[צד אחד מטפלים בו ממש על בסיס שבועי] להמשיך את שגרת יומו עם הגן, המשחקים וכו'.
אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות, הוא ילד שמח ומאד מאד פעלתן וברור שחופשה איתו ובלעדיו לא תיראה אותו דבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לסופ"ש ללא הילד - תגובה
סמדר ריינר19/05/2012שלום לך,
המצב שאת מתארת הוא גבולי מבחינת גיל הילד. אומנם מדובר בנסיעה קצרה, אך מדובר בילד קטן, שלא ניתן להסביר לו ואין לו מושג איך להבין את הזמן ולמדוד אותו. אם יש לכם אפשרות לדבר איתו בסקייפ למשל או בשיחת ועידה כלשהי,זה יכול להקל. אם אתם משאירים אותו עדיף עם דמויות קבועות ולא שיתחלפו לו באמצע. ולנסות לשמור על יצביוטת ככל הניתן, כולל עם הסבים יכולים לבוא לביתכם, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 שניםמירית19/05/2012
בני בן ה3 שנים ושלושה חודשיים קרה פעם מקרה כאשר היינו אצל בית חמות וכאשר נכנס לשירותים הדלת של השורתים נתקעה והוא היה בפנים ולא הצליח לפתוח את הדלת לבד והתחיל בבכי מטורף והצלחנו לשבור את הדלת ולהרגיע אותו גם עוד מקרה שקרה לו שאני עשיתי מעשה טיפש ומתחרטת כאשר פעם עשה מעשה רע ולא התנגה יפה אז עשיתי לו עונש בחדר וסגרתי את הדלת עליו למשך דקה גם בכה ופחד.
אחרי שאני האירועים התחיל אצלו פחד מכל דלת סגרוה.גם כאשר יש הרבה אנשים בחדר הוא מתחיל בבכי מטורף וצעקות כאשר הוא רואה אחד רוצה לסגור את הדלת
למשל אם אנחנו אצל אמא ורוצים לסגור את החדר ולישון הוא מסרב ומתחיל לבכות
אם אנחנו אצל סבתא ויושבים בסלון הוא מסרב ומתנגד אם רוצים לסגור את הדלת
גם כאשר אנחנו בבית והור רוצה לשחק בחצר הוא מסרב ובוכה אם אני רוצה לסגור את הדלת
מה לעשות עם בעיה כזואת הוא בגן עכשוי ואני מואד מתחרטת שבפעם עשיתי לו עונש כזה ומטריד אותוי הבעיה הזאות איך לטפל ומה השיטות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 שנים - תגובה
סמדר ריינר19/05/2012שלום מירית,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשתובה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר כדאי לפנות איש מקצוע שעובד עם ילדים בתחום חרדות, פסיכולוג או פסיכותרפיסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן טעית אך ניתן לתיקון בע"ה
אבי20/05/2012שלום מירית,
כעת עליכם לזרום עם הילד בנושא הדלתות מתוך שיתוף פעולה הדוק ומלא, כוונתי היא שלא רק שאת מסכימה להשאיר את הדלת פתוחה כשהוא בוכה ו/או מבקש זאת אלא אתם פונים איליו שוב לשמוע בכובד ראש את בקשתו שלא לסגור את הדלת ומחליטים ביחד שכיון שסגירת הדלת מפחידה/מלחיצה (לקרוא לרגש בשמו - לא לנסות להדחיק) את גיא לכן לא סוגרים את הדלת, ואפשר להחליט גם על העתיד שאם ירצו עוד פעם לסגור ישאלו את גיא וכמו כן אם גיא ישנה את דעתו (חלילה לא לתת לו הרגשה שאנו מצפים שישנה את דעתו) ויסכים או ירצה לסגור הוא יאמר לנו, וכך לדבר בפתיחות מלאה על הנושא מתוך שיתוף פעולה הדוק ומלא.
בהצלחה רבה!!
(לכותב אין שום ידע מקצועי מעבר לניסיון החיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעברי דירהלי16/05/2012
שלום ,
אני גרושה מזה 3 שנים ואמא ל-2 ילדים בני 5 ו-8. מאז גירושיי הילדים חוו כבר 3 מעברי דירות מסיבות כאלה ואחרות. כעת ניצבת בפניי ההחלטה האם לעבור דירה בפעם הרביעית לשם מגורים משותפים עם בן זוגי מזה שלוש שנים, עם שני ילדיו בני אותו הגיל לערך. הילדים מסתדרים מצויין יחד. עליי להוסיף כי לשני ילדיי בעיות שאופיינו על רקע רגשי.
השאלה היא האם למעברי דירה תכופים תהיה השפעה לרעה על ילדיי ויערערו אצלם את הרגשת היציבות והבטחון. או שנכונה יותר הגישה:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה
לי16/05/2012האם נכונה יותר הגישה: "היכן שאני מאושרת, שם יהיו ילדיי מאושרים" והכל עניין של כיצד משווקים לילדים את העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
סמדר ריינר16/05/2012שלום לי,
אלה לא גישות סותרות אחת את השניה והן לא חייבות לבוא אחת על חשבון השנייה. לא נתת הרבה פרטים על מעבר הדירה. האם הוא לעיר אחרת? האם כרוך בהחלפת מסגרות לימודיות? האם יהיו להם חדרים משל עצמם? האם אתם עוברים לדירת בן הזוג או לדירה משותפת שחדשה לשניכם? האם בן הזוג הוא המשמורן של ילדים או שהם באים אליו רק לביקורים?
כמו כן, זה לא בדיוק שחור לבן שאו שאת מאושרת או שהיציבות שלהם מתערערת. את לא באמת יכולה להיות בטוחה שתהיי מאושרת, זה תלוי בחוזק הזוגיות הזו, כמה זמן היא קיימת, ובעוד הרבה פרמטרים וגם לא בטוח שתהיי מאושרת אם הילדים שלך יסבלו, אפילו שאת גרה עם בן זוג. .
אם את כן מחליטה לעשות את המעבר, חשוב לבדוק כמה הדרגתי הוא יכול להיות, ואיך מבטיחים את מקומם של הילדים פיזית ומבחינת זמן והתחשבות במקום החדש.
כמו שאת רואה יש הרבה היבטים לשאלה שלך ואני ממליצה לך לדון בהם עם איש מקצוע במשך כמה פגישות, כדי להיות רגועה שעשית את הצעד הנכון בצורה הנכונה ביותר שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)