מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימבלטהזיו10/06/2012
(בן 17) אשמח לדעת את הסיבה לעלייה במשקל , בשל נטילת סימבלטה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר11/06/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה_ילדים_ובני_נוער' id=link]פסיכיאטריה ילדים ובני נוער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת חפצים לאוזן ולאףגל10/06/2012
ילדתי בת 4.5 בשנה שעברה הכניסה בגן עגיל קטן לאף ובביה"ח הוציאו לה אותו. היום צרחה בגן ולא הסכימה שיתקרבו אליה וכאשר באתי לקחת אותה אמרה לי שיש לה מקל באוזן (בהמלך משחק בחצר הכניסה אותו לאוזן וכנראה ניסתה להוציא הוא נכנס עמוק יותר)שוב נסעתי לביה"ח והוציאו לה את זה. במזל זה לא פגע לה בשמיעה . הסברתי לה שזה מאוד מסוכן. האם זאת סקרנות?צריך לעשות משהו בנוסף להסבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת חפצים לאוזן ולאף - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט17/06/2012גל שלום,
ייתכן שיש משהו באוזן שמגרד או מגרה לילדה באופן כלשהוא, ואולי כדאי לבדוק זאת. במקביל, כשהיא רגועה חשוב להציב גבולות ולהסביר לה באופן ברור שהיא עלולה לעשות נזק לא הפיך לעצמה. כדאי לקנות ספר בנושא גוף האדם ותוכלי להסביר לה איך נראית האוזן, למה עור התוף חשוב ומה יקרה אם מכניסים לתוכה חפצים. בנוסף, אפשר לחשוב/לצייר/להמחיז מה עושים כשאני כועסת ואיך אפשר להתמודד עם זה בדרכים נוספות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה בבקשהנונה10/06/2012
שלום,בני בן ה-8 הנו ילד מקסים,מצטיין בבה"ס ואוהב מאוד חברת ילדים בני גילו.הוא בן אמצעי במשפחה ובעל מזג חםםםם.אסביר זאת כך: הוא מגיב באופן אימפולסיבי,בתעצבן בקלות רבה,מרים את הקול,נלחץ בקלות ומלחיץ גם אותנו,המורה שלו טוענת שהוא נורא נורא חכם,בעל ידע עשיר,אך כל הזמן כשמשהו לא מוצא חן בעיניו הוא נכנס עימה לויכוח,וגם מרים את הקול לעיתים קרובות, מפטפט ,למרות שהמורה מעירה לו מס' פעמים והוא כאילו מייד שוכח את שביקשה.אני כל הזמן מנסה לחשוב על סיבות להתנהגותו ומוצאת מס' השערות...אוליי בגלל היות העובדה שהוא סנדוויץ ,אח לבתי שהיא גם מצטיינת בלימודים,בעלת נימוסים טובים ואדיבה (מתגרה בו לא מעט) וכן אח לבני בן ה-3 שגוזל לא מעט תשומת לב או שאוליי העובדה שהוא בעל חגורת כתפיים חלשה והדבר מקשה בכתיבה וציור ובכך הוא מתבדל לרעה משאר בני הכיתה...האם הדבר דורש אבחון כלשהו לדעתך? מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה בבקשה - תגובה
סמדר ריינר11/06/2012שלום נונה,
קודם כל צריך ללמד ואתו להתאפק, לספור עד 10, להציב גבולות. יכול להיות שהוא רגיל לקבל את מבוקשו מייד ובכלל לא יצא להיתקל מספיק בקושי בדחיית סיפוקים. מה זאת אומרת הוא מלחיץ אתכם כשהוא מרים את הקול? אתם לא אמורים להילחץ, אתם אמורים להציב שם גבול ברור והחלטי, ולא לתת לו את מה שהוא רצה אם זו הדרך שלו להשיג את זה. אם אתם זקוקים אולי כדאי לפנות להדרכת הורים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה כתוצאה מרעשמילי10/06/2012
בתי בת השנתיים עברה ליד הגלאי של האזעקה בתוך הבית בשעת בוקר מוקדמת והאזעקה התחילה לפעול, היא נבהלה מאוד ועמדה במסדרון וצרחה, תוך פחות מחצי דקה אבא שלה כבר הגיע אליה ולקח אותה על הידיים. מאז נראה לי שהיא קצת יותר מבקשת על הידיים וחוששת להסתובב לבד בבית. יכול להיות שזה הותיר אצלה טראומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה כתוצאה מרעש - תגובה
נעמה סבג שמש10/06/2012ביתכם הופתעה מהרעש הלא צפוי ונלחצה ממנו. זוהי תגובה אופיינית.
אם מדובר בעניין של ימים לאחר המקרה, תספקו לה את מבוקשה, אך גם הסבירו לה מהיכן היה הרעש והבהירו שהרעש נגמר.
תשקפו לה את התחושה: זה היה ממש מפחיד לשמוע רעש כזה פתאום, נכון?
כדאי להסתובב איתה בבית ולאפשר לה מעט להתרחק כדי שתראה שכעת הכל בסדר.
תאמרו זאת גם במילים.
תעטפו אותה ותאזרו בסבלנות.
אם התופעה תקצין או תימשך ייתר על המידה כדאי יהיה להיוועץ באיש מקצוע.
בברכה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות
המתמחה בייעוץ שינה והנחיית הורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות של ילד בן 4.5-אמא מוטרדת!!מיכל10/06/2012
שלום,
יש לי שאלה בקשר לבני בן 4.5, הגננת התלוננה כי הוא וילד נוסף התחבאו בחצר הורידו את התחתונים ונגעו אחד לשני בבולבול. הגננת כעסה והסבירה להם כי לא עושים זאת, הגוף הוא פרטי וכו'....יש לציין כי בבית מס' פעמים קרה שהוא הוריד את התחתונים ונגע בבולבול מולינו וצחק ואני הלבשתי בחזרה והסברתי כי זה איבר פרטי ורק בשירותים מורידים ולא מול אנשים גם אם זה בני המשפחה שלו. היתה פעם שנכנס עם בני בן 8 לשירותים ונגע לו בבולבול, גם אז הסברתי בתקיפות שלשירותים נכנסים לבד ולא נוגעים באיבר של אף אחד. לעיתים קורה שהם מתקלחים ביחד והוא גם נוגע לבני הגדול. האם עליי להפריד ביניהם שלא יתקלחו ביחד? איך עליי לנהוג יותר ממה שאני נוהגת ומסבירה לו? האם זה מראה על בעיה מינית כלשהי שיש לו עצם ההתעסקות בזה או שזה עניין של גיל וסקרנות ולא מעבר?
אשמח לעיצות כיצד לנהוג.
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות של ילד בן 4.5-אמא מוטרדת!! - תגובה
סמדר ריינר10/06/2012שלום מיכל,
התגובות שלך למעשי בנך היו טובות ונכונות. עם זאת, מאחר והן לא פותרות את הביעה, כנראה שיש כאן כבר משהו שהו אמעבר לסקרנות נורמטיבית אצל ילדים, וכדאי לבדוק את העניין יותר לעומק. ראשית הייתי שואלת את הילד, בצורה רגועה, לא מאשימה ולא כועסת, היכן ראה דברים כאלה ואם מישהו עשה את זה גם איתו. אם הבירור מעלה דברים -לפי מה שעולה כדאי לשקול כיצד להמשיםך לפעול. אם הבירור לא מעלה דבר אך ההתנהגויות ממשיכות - כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי לברר את זה יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלשנה בגן?????רוז09/06/2012
הי הילדה של בגן חובה בשבועיים האחרונים היו מספר בעיות משל התלעמות מצד החברות שלה כלפיה האירוע היה לפני שבועות אז אמרת לה שיש לה עוד חברות והיא יכולה לשחק איתם אחר החג דיברת עם הגננות והן עשו שיחה עם הילדה שלי והילדה השניה הילדה שלי אמרה שכנראה היא חלמה את הדברים השניה לא הבינה מה רוצים ממנה בכל זאת הדברים היו לפני החג
ועכשיו ילדה אחרת שבתחילת השנה הציקה לילדה שלי שוב מעליבה אותה ומציקה שאלתי את הילדה שלי מה הרגשת ??????? ומה עשית ????????? הלדה שלי מעולם לא הולכת לגננות למרות שאני אומרת לה האם מדובר בגיל הזה בהלשנה ???
אני לא מבינה למה היא לא הולכת לגננות אמרתי לה שאני הבנתי ואטפל בענ יין אבל היא ביקשה שלא
מה אני אמורה לעשות???? הרי היא לא מדיימנת את הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלשנה בגן????? - תגובה
סמדר ריינר10/06/2012שלום רוז,
אי אפשר להכריח ילדות להיות חברות של הבת שלך. יכול להיות שההתערבות שלך לא מועילה כרגע לילדה. יכול להיות שעדיף לנסות לעזור לילדה במיומנויות החברתיות שלה, איך עונים, אם עונים, איך מתמודדים, איך מטפחים קשרים עם ילדות אחרות וכו'. זה לא שזה נחשב הלשנה לפנות לגננת, אבל לא בכל מקרה זה הפיתרון היעיל ביותר. פניה לגננת היא הכרחית כשמדובר באלימות. לא כל מקרה של מריבה בין ילדים או הצקה הוא באמת כזה. יש אירועים שילדים אמורים ללמוד להתמודד איתם, פנייה לגננת בכל מצב מונעת מבתך להתמודד ומשדרת תדמית של בכיינות וחוסר אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר זהו שלילדה שלי לא חסרות חבר
רוז10/06/2012חברות בגלל זה נתתי לה כילים בעניין ההתעלמות שתלך לחברות אחרות היא מאוד חברותית
אבל מה עוש'ם בעניין העלבות אם משהי העליבה אותה אני אומרת לה שזה לא חברי אבל מה אני אמורה להגיד למשל החברה אמרה שיש לבת שלי פה מגעיל ושהיא שמנדוזה ובכלל הבת שלי רזה ???????????????
ועוד שאלה מה שאת אומרת לי זה למעשה לא לערב את הגננות כי הילדה שלי מבקשת לא לערב הא בסך הכל בת 6 ???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר זהו שלילדה שלי לא חסרות חבר - תגובה
סמדר ריינר10/06/2012שלום רוז,
מה שעושים בעניין ההעלבות זה פשוט מאוד, מסבירים לילדה שאין לה מה להתייחס לדברים האלה, זה נאמר מתוך קנאה, וזה לא אומר עליה שום דבר. היא יכולה לבחור אם היא רוצה לענות לזה - למשל להגיד שזה שטויות, או להתעלם, זה בסדר גמור. אם מדובר בילדה מקובלת ומסודרת מבחינה חברתית, אז אין מה להיות כל כך מוטרדים מהדברים, ואין צורך לייחס להם כל כך הרבה חשיבות. ככל שאת תהיי רגועה עם העניין הזה, גם הבת שלך תוכל לא להיות מוטרדת ממנו, אלה דברים שילדים אומרים זה לזה, וזה לא סוף העולם.
שנית, לא הבנתי איך הבנת מדברי שאני מייעצת לך לא להגיד לגננת כי הבת שלך לא רוצה. איפה ראית את זה כתוב בתגובה שלי? נדמה לי שנימקתי בצורה עניינית לגמרי למה התערבות כזו היא לא הכרחית ולא בהכרח מתאימה למצב שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי תודה רבה
רוז10/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7גג09/06/2012
בני בן 7 בזמן האחרון אני מוצאת סימנים, בעיקר בשרותיםאבל גם במקומות אחרים,שהוא משחק עם הצואה שלו. משאיר צואה עטופה בניר טואלט. דברתי איתו בעדינות על הנושא היתה הפסקה של תקופה קצרה ושוב חזר. מה לעשות? האם נורמלי לגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר09/06/2012שלום לך,
קשה לי להגיד לך מה לעשות כי לא נתת שום פרטים לגבי הילד והמשפחה וקשה להבין כך ממה זה עלול לנבוע. אני מציעה לך לפנות לייעוץ, זו התנהגות שמעוררת סימני שאלה, וכדאי לבדוק ואתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי- מכה את הבובותחמוטל07/06/2012
יש לי תינוקת בת שנה וחצי.. מקבלת המון חום ואהבה בבית וטיפול מסור.
בזמן האחרון כשאני שמה לה את הבובות לשחק. היא אומרת להם "די" מספיק" ומכה אותם??????????
האם ההתנהגות הזו מעידה על אלימות בגן מצד הגננת/הילדים .. ממני היא לא שמעה מעולם מספיק ודי.. האם זה בסדר??
כמו כן כשאני מגיעה לגן הילדה ניראת מוזנחת ומלאה בנזלת שהתייבשה על הפנים, בזמן שאני מחליפה לה חיתול היא משתוללת. האם הדבר קשור להתנהלות בגן??\
מה לעשות??
האם ממולץ להעביר את הילדה גן??
עזרה וייעוץ בבקשה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי- מכה את הבובות - תגובה
סמדר ריינר08/06/2012שלום חמוטל,
אכן התאור שלך מעורר חשדות. אני מציעה לך לבדוק יותר לעומק את ההתנהלות בגן, לדבר עם עוד הורים, אולי לבוא לביקור פתע וכו', ואם הבדיקה מעלה דברים או אם המצב נמשך, בהחלט כדאי לשקול מעבר לגן אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במשחק אצל תינוקתרננה07/06/2012
שלום וברכה
יש לי שאלה מעט מוזרה: ביתי בתהשנה היא ילדהמאוד מפותחת לגילה הבעיה איתה שהיא כמעט ולא מעסיקה את עצמה לבד. היא לא נמצאת במסגרת אלא בבית(למעט פעמים בשבוע אצל מטפלת). היא יושבת עם צעצוע 2-3- דקות ומיד זורקת אוו ובאה אלינו בוכה שנרים אותה על הידיים, גם כשאני משחקת איתה אחרי 2 דקות נמאס לה והיא בוכה שארים אותה. אני נותנת לה לבכות קצת מידי פעם כדי שתלמד שאי אפשר להרים אותו כל היום , אבל אני לא רואה שמשהו משתנה. גם המטפלת אומרת שאצלה היא מתנהגת ככה. מה עושים בנושא והאם התנהגותה היא בנורמה? אני מסתכלת על ילדים אחרים בגילה ורואה שהם כלל לא מנתנהגים כך...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי במשחק אצל תינוקת - תגובה
סמדר ריינר08/06/2012שלום רננה,
ילדים בגיל שנה עוד לא ידועים להעסיק את עצמם לבד, צריך ללמד אותם, להבנות להם את הפעילות, להציע להם, וללוות אותם. היא כנראה מרגישה שאתם קצת עוזבים אותה ולא ממש יודעת מה לעשות עם עצמה, צריך לנסות בצורה יותר הדרגתית להרגיל אותה לעצמאות, למשל לשבת לידה כשמשחקת, לשחק איתה, לתת לה לשחק לבד בנוכחותכם, להגיב אליה בדיבור ובמבט להנחות אותה מה אפשר לעשות עם המשחק, איך משחקים איתו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים במקלחת ובהתעוררות בבוקרנטע07/06/2012
שלום רב!
בתי, בת שנתיים ותשעה חודשים. לפני חודש וחצי התחלנו גמילה מטיטולים. כיום גמולה לגמרי וכן הפסקנו שימוש במטרנה (לצערי הרב, לא השכלנו לעשות זאת באופן הדרגתי אלא בבת אחת). לאחרונה אנחנו נתקלים איתה בקושי סביב הערב- לא מעוניינת להיכנס להתקלח, מנסה למשוך את הזמן וכמעט לרב זה נגמר בבכי על אף שאנחנו מנסים למצוא דרכים יצירתיות לחוויה נעימה במקלחת. עד הגמילה לא היתה בעיה עם מקלחות (לא יודעת אם יש קשר). כמו כן, בבקרים מסרבת לקום, לא רוצה לשטוף פנים ולצחצח שיניים ושוב יש התנגדות חזקה מצידה. כולנו יוצאים מותשים ועצבניים מהסיטואציות ובעיקר אבודי עצות. לציין שאני בהריון בחודש שביעי ומאמינה שגם זה משפיע.
אשמח לעצה או לפחות להסבר והבנה למה שעובר עליה.
בברכה,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים במקלחת ובהתעוררות בבוקר - תגובה
סמדר ריינר07/06/2012שלום נטע,
נשמע שקשה לה עם המעברים בכניסה ליום וביציאה ממנו לעבר השינה. לכן כדאי לעשות את המעברים מאוד הדרגתיים, אפרופו העדר ההדרגתיות בתהליך הגמילה. כלומר להעיר אותה יותר מוקדם, לאפשר יותר זמן למעבר בין שינה לעירות, וכנ"ל בהתארגנות לשינה - להתחיל אותה הרבה קודם במהלך הערב, בלי לחץ, לאפשר לה לנוע לאט ובקצב שלה לעבר השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגדותR.A06/06/2012
שלום רב,
ביתי כמעט בת 5, תמיד אבל תמיד מתנגדת, תמיד אומרת לא, יוצרת אוירה לא נעימה, אני משתדלת שהיא לא תשמע ממני כל הזמן א הלא אבל מצד שני אני רוצה שהיא תבין שלא כל הזמן חייבים לענות לה בחיוב, לדוג' אם היא מבקשת קרטיב אמרתי שאין בעיה אבל מאוחר יותר והיא התעקשה שעכשיו היא רוצה והתחילה לצרוח ולבכות אמרתי לה השאם היא ממשיכה גם יותר מאוחר היא לא תקבל ואכן כך היה היא הפסידה לגמרי, אני מנסה להסביר לה שבהתנהות לא טובה הי אעצמה מפסידה, מה אני עושה? מאוד קשה לי לנהל ככה את סדר היום בצורה תקינה, יש לנו ילד נוסף בן 2.2 שנים והוא פשוט סובל מכל התופעה הזו כי אחרי ההתנגדויות יש התפרצויות...
אשמח לקבל עזרה / עיצה כלשהי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגדות - תגובה
סמדר ריינר07/06/2012שלום לך,
חשוב שתהיי עיקבית איתה. אין טעם להגיד ילד בן 5 שהוא יקבל קרטיב בלי להגיד לו מתי. הי אמרגישה שהי אמקבלת אצלך דברים כשהיא לוחצת אחרת אי אפשר לדעת מה יהיה.
זה דבר אחד.
דבר שני, את חייבת ללמוד לעמוד בהתפרצויות שלה. אין דרך אחרת. לא לנסות להרגיע אותה ולא להיבהל. אמרת לא? זה לא. שתבכה ותשתולל כמה שבא לה. את אומרת לה פעם אחת את הלא ולא עונה לה יותר. לא נכנסת לנאומים, התחננויות, איומים, צעקות, וכו'. פשוט מתעלמת. חשוב מאוד שתהיי עיקבית בזה. כל פעם שאת מנהלת איתה דיון סביב ההתפרצויות שלה את מגבירה אותן. עם הזמן היא תלמד שאין התייחסות לזה וזה יפחת. כלומר זה לא מספיק שאת לא נותנת לה את הקרטיב או את מה שהיא ביקשה, חשוב גם שלא תתתני לה תשומת לב בזמן ההתפרצות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לשלוח לגןמילי06/06/2012
יש לי התיעצות קצת מוזרה: יש לי ויכוח קבוע עם בן זוגי. הילדה שלנו בת שנתיים. ישנם ימים שאין בהם ודאות מוחלטת אם לשלוח אותה לגן. מדובר בימים שלאחר מחלה או ימים שבהם היא מקוררת והיה לה בלילה חום לא גבוה שירד מעצמו. בן זוגי אומר שבמצבים כאלה טוב לה יותר להיות בגן, בשגרה ועם החברים אני חושבת שבימים כאלה הילדה צריכה את אחד ההורים שלה ולהיות בבית כדי להתחזק.
חשוב לציין שכאשר היא קצת לא מרגישה טוב בגן היא מסתגרת לה ונחה אבל לא מתלוננת או בוכה ולעומת זאת, בבית היא בוכה הרבה ומבקשת רוב הזמן להיות על הידיים. הוא אומר שהבכי הזה מלווה בסטרס והוא לא טוב לה. מי צודק לדעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לשלוח לגן - תגובה
סמדר ריינר07/06/2012שלום מילי,
קשה התייחס לשאלה שלך בלי להכיר אתכם. כי אני לא יודעת האם זה קורה הרבה שיהלדה שלכם חולה, ואם זה כך האם זה חלק ממצב גדול יותר שבו המחלות החוזרות והנשנות שלה הן חלק מסימפטום משפחתי יותר גדול, לשמל שהיא נצמדת אליכם די הרבה, זה לא מאשפר להציב לה גבולות כי כשהיא חולה ל אמציבים גבול, זה נהפך להיות גורם מפריע בזוגיות כי אז כל תשומת הלב מרוכזת בה, סדרי השינה בבית משתנים, ובקיצור היא מנהלת את הבית דרך הסימפטום הבריאותי שלה (באופן לא מודע כמובן, ואתם משתפים פעולה עם זה באופן לא מודע), או שמדי פעם היא זקוקה לריענון ופינוק בבית, וכדאי לאפשר לה את זה כדי שתתחזק.
אני מבינה שאת שואלת בעצם אם ילד לא בוכה ולא מתלונן אם זה אומר שזה טוב עבורו, וכמובן שלא, עדיף שהיא תהיה בבית ותתלונן. הבכי הוא לא הבעיה הוא רק הסימטום, הוא לא הסטרס הוא רק הביטוי שלו. אבל אני לא בטוחה שזו באמת כל התמונה בלי להכיר אתכם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה
מילי07/06/2012היא לא חולה הרבה והיא גם לא מנהלת אותנו. כלומר: היא ישנה במיטה שלה, נרדמת עצמאית ולא מתלהבת באופן כללי מהמיטה שלנו, לא מגיעה אליה אף פעם.
היא מבקשת הרבה על הידיים, בעיקר של אבא לא תמיד מאפשרים לה, כשהיא מתחילה בסצינה של בכי אנחנו מושיבים אותה או משכיבים אותה במיטה כדי להירגע ובד"כ היא נרגעת די מהר וחוזרת אלינו. אוצר המילים שלה לא מאוד גדול ולכן היא מתוסכלת המון ובוכה כתוצאה מכך. בן זוגי טוען שכשההרגשה שלה לא טובה או גבולית עדיף לה להיות בגן מאשר בבית כי בבית היא חווה צורך לא מסופק (היא נמצא על הידיים אבל היתה רוצה יותר) וזה גורם לה נזק ואני טוענת שהיא צריכה את ההורים שלה לידה וזה עדיף מאשר להיות בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה - תגובה
סמדר ריינר07/06/2012שלום מילי,
גם בגן היא חווה צורך לא מסופק אבל אין למי לבכות כדי לבטא את זה. במובן הזה אני מסכימה איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3חסוי06/06/2012
שלום,
יש לי ילדה בת 3, מתחילת השנה בגן הגננת אמרה לי שהיא לא יוצרת קשרים חברתיים עם הילדים בגן, חשוב לציין שהיא ילדה פעילה מאוד בבית וקיים פער משמעותי בין ההתנהגות שלה לידינו (ההורים) לבין ההתנהגות בחברה אחרת.
היא מאוד פסיבית מבחינת יצירת הקשר וגן אם קיים טיווח נוצר קשר לזמן קצר מאוד.
לפי דיווח של היועצת החינוכית מדובר בבעיות ריגשיות.
כיצד ניתן לטפל בכך?
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 - תגובה
סמדר ריינר06/06/2012שלום לך,
אם יש התרשמות שמדובר בבעיות ריגשיות, צירך לאבחן את זה קצת יותר לעומק לפני שמחליטים איך ניתן לטפל. אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם באיזורכם כדי לבדוק את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שלוש
חסוי06/06/2012היי סמדר,
תודה על תשובתך המהירה,
פניתי למכון להתפתחות הילד אך הם הפנו אותי לטיפול של מרפאה בעיסוק בלבד.
אני מאוד לחוצה והייתי מעוניינת לברר אם ישנם טיפולים נוספים שדרושים לשם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שלוש - תגובה
סמדר ריינר06/06/2012שלום לך,
ריפוי בעיסוק לא מטפל בבעיה ריגשית. לא ברור לי מהתאור שלך מדוע במכון להתפתחות הילד הפנו אותך רק לריפוי בעיסוק. האם זה על סמך המידע שנתת להם, האם זה בגלל שאין להם מענים אחרים שם (לא בכל המכונים יש תמיד אותם טיפולים) האם ביקשת טיפול לבעיות ריגשיות, מה הייתה ההתרשמות של הצוות המאבחן במכון ,האם גם הם התרשמו מבעיות רגשיות? בקיצור לא ברור לי אם מוצה התהליך שם.
במידה וכן, והם בדקו הכל ואין שם אפשרות כזו, את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת בעיזור מגורייך או לחפש על פי המלצה של מכרים או של הגננת, פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם הגיל הרך. בדרך כלל בגיל הזה נהוג לעבוד או עם ההורים בלבד, בהדרכת הורים, או בטיפול דיאדי, כלומר טיפול משותף של הורה וילד, באמצעות משחק ויצירה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם הריון ותופעותיולילי05/06/2012
שלום ותודה על המענה,
בני בן שלוש וחצי ואני בתחילת הריון שני. אני מרגישה ממש רע, כל התחושות שמרגישות נשים הריוניות ואני מרגישה רע שאני לא יכולה לתפקד כמו קודם, לא יכולה להרים את בני על הידיים, זקוקה למנוחות במהלך היום, ממש סמרטוט. איך כדאי להסביר לבני את מצבי מבלי לספר על ההריון (זה מוקדם מדי וכלום עוד לא ודאי)? האם זה יפגע בקשר עם בני? אני משתדלת לעשות את המקסימום לבלות איתו אחרי הגן אבל יש ימים שאני פשוט לא מסוגלת וזקוקה לעזרת בעלי. ממתינה לתשובה (ושיעברו התופעות המעיקות!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם הריון ותופעותיו - תגובה
סמדר ריינר05/06/2012שלום בשמת,
נשמע שיש לך המון תחושות אשמה ואת נורא מוטרדת. כל מה שקורה לנו בחיים יש לו בפוטנציאל פגיעה בילדים. אין מה לעשות, גם ההתמודדות חשובה ומחסנת.
את יכולה להסביר כרגע שאימא לא מרגישה טוב, ושזה יעבור לה. אני מקווה שזה יעבור מהר. סביר הניח שאכן לילד שלך עומד להיות קשה, זה לא סוף העולם, אלא חלק מהחיים. נסו לפצות על כך על ידי תשומת לב מדמויות אחרות, אך לא על חשבון גבולות ולא באופן של פינוק יתר.
תרגישי טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבים לישון לבדאמא04/06/2012
שלום לכן
בני בן ה 13 ובני בן ה- 8 היו ישנים יחדיו כבר 5 שנים בערך בזמן האחרון בעקבות עיפות של בן השמונה בבית הספר הפרדנו בחדרים וכעת כל אחד אמור לשון לבד אך בן השמונה רוצה שישנו איתו עד שנרדם אנחנו אני או בעלי ישנים לידו וגם בן ה- 13 רק שאיתו כל פעם מנסים להגיד לו שהוא כבר גדול ומספיק עם זה אני כבר לא יודעת מה לעשות אומר שקשה לו הוא היתרגל לישון עם אחיו ועכשיו זה קשר האם נורמלי שאני או בעלי באים לישון איתו ? לבוא לישון איתו לא לבוא אני לא יודעת כבר? יש להם גם אחות בת שנתים שגם איתה צריך לישון כך שאנחנו עוברים ממיטה למיטה וזה מאוד קשה ואם כבר כן להיות בחדר כשהם נרדמים האם לשכב לידם או לשבת בכיסא מה ההמלצה ?
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבים לישון לבד - תגובה
סמדר ריינר05/06/2012שלום לך,
זה אכן לא רצוי שתעברו ממיטה מיטה ותישנו עם הילדים שלכם. רצוי להרגיל אותם באופן הדרגתי לישון לבד. בהתחלה רק להיות לידם, ולהחזיק הם את היד, אחר כך להפחית את זמן הישיבה איתם, לשבת לידם בלי להחזיק יד וכו'. כמו כן רצוי לתת להם כלים להרגע לקראת השינה, כמו למשל נשימות, אפשר ללמד את הילד בן השמונה להפריח בועות סבון גדולות, במשך 5 דקות כל יום לפני השינה, באופן זה הוא לומד לנשוף נשיפות ארוכות וזה מאוד מרגיע, אפשר לשוחח על הפחדים לפני השינה, ולחשוב מה יעזור להתמודד איתם, השארת אור קטן דלוק, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)