מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיקים קוליים-מלחיץ ומטריד מאד!!!נונית10/05/2012
שלום רב לכן,
בתי בת ה-5 וארבעה חודשים מזה כשבועיים החלה להשמיעה כל מס' שניות טיקים קוליים הנשמעים כך: או, אה,אי לחילופין דבר זה בא גם כמעין שיעול קל או בתור קול של ממ..פנימי כזה, כמו כן קולות אלו יהיו כאשר היא במצב של: צפיה בטלוויזיה, הליכה ממושכת, אכילה, השמעת סיפור- בקיצור במצבים בהם היא לא עסוקה.אני נורא מוטרדת וחסרת אונים מול מצבה, פניתי לרופאת ילדים והיא הפנתה אותי לטיפול ריגשי-טיפול באמנות, האם זה מספיק או שעליי להיפגש עם גורמים נוספים??? בבקשה עיזרו לי בייעוץ, אני לא יודעת מה לעשות?!
המון תודה על תשומת הלב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים קוליים-מלחיץ ומטריד מאד!!! - תגובה
סמדר ריינר11/05/2012שלום לך,
קודם כל כדאי לפנות לנוירולוג כדי לשלול תסמונת טורט. אם זה נשלל, ופניתם לטיפול ריגשי כפי שהומלץ לכם, כדאי לנסות להרגע, לסמוך על המטפל/ת שפניתם אליו/ה ולהפנות אלי/ה את השאלות והחרדות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 שמשחק עם בנותאמא10/05/2012
שלום רב
בני בן 7 משחק רוב הזמן עם בנות כיתתו.
תמיד כשהו מגיע כולן רצות אליו ותמיד הוא מספר שהוא משחק עם בנות.
זה נישמע נחמד ,אבל הוא טוען שהבנים מקניטים אותו וקוראים לו "בת".
אני פוחדת משני דברים , ראשית, האם זה מראה על נטיותיו המיניות?
אני כמובן מוטרדת מזה שלטענתו "לא רוצים לשחק איתו" (הבנים)
הוא מאוד רגיש ונעלב .
כמובן שאין לי בעיה שהוא משחק איתן, אבל אני לא רוצה שזה ירחיק אותו מבנים והוא יהיה מוטרד ונעלב מההצקות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 שמשחק עם בנות - תגובה
סמדר ריינר11/05/2012שלום לך,
אני מבינה את תחושתך. לא ניתן לדעת כרגע בודאות האם זה מעיד על נטיותיו המיניות. אם יש אבא או דמות גברית בסביבה, יכול להיות שכדאי שינסה לשחק איתו, ללמד אותו בעדינות, בלי לחץ, להתמודד עם תחרות, תוקפנות ומשחקים של בנים.אם הוא לא מעוניין בזה, אין ברירה אלא לקבל את הבחירה שלו, ולעזור לו להתמודד עם ההקנטות, על ידי כך שתשדרו לו ביטחון, שאתם מקבלים אותו כפי שהוא, ככל שהוא ירגיש שאתם רגועים עם העניין ומגבים אותו, יהיה לו יותר קל להתמודד עם ההצקות מבחוץ.
אם אתם מרגישים שאתם לא מצליחים להתמודד, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבריםאירית10/05/2012
בני בן 7.5 מצליח בלימודים ומאוד חברותי , הענין שמעדיף לשחק עם בנות ולא עם בנים .
גם בשעות אחר הצהריים מעדיף להפגש עם בנות .לשאלתי מדוע אתה לא משחק עם בנים הוא עונה שהמשחקים שהם משחקים לא מענינים אותי (כדורגל ...) .האם בגיל הזה זה מצב תקין או שקיימת בעיה ? אני פוחדת שבעוד שנה שנתיים כשהוא ירצה לשחק עם בנים הם ידחו אותו ? מה ניתן לעשות ?
מודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים - תגובה
סמדר ריינר10/05/2012שלום אירית,
הייתי מעדיפה לא להשתמש במילה תקין או לא תקין בהקשר הזה, כי אני לא בטוחה שזה מתאים כאן.תקין או לא זו שאלה ערכית, ואני מעדיפה להתייחס לעניין הזה בלי שיפוט ערכי. עם זאת זה בדרך כלל לא המצב השכיח בגיל הזה.
מה שניתן לעשות זה לראות האם אביו יכול להציע לו לשחק ביחד בדברים יותר של בנים, כמובן ברמה שמותאמת לו ולפי רצונו, בלי להכריח, וכמובן בלי ללעוג ובלי לשפוט. יכול להיות שזה הרצון שלו, ושהרצון שלו גם יישאר ככה, וצריך יהיה לכבד את זה.לגבי אם הוא ירצה בהמשך והבנים ידחו אותו, אני לא חושבת שזה נכון, זה יותר תלוי בביטחון העצמי שלו וברצון שלו ולא בזה שכרגע הוא משחק רק עם בנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסמדר10/05/2012
שלום ותודה על פורום נהדר
הבת שלי בת שנתיים ועשרה חודשים
לפני חודש החליטה בעצמה על גמילה מטיטולים ועשתה זאת בצורה מדהימה כמעט בלי פספוסים גם בבית וגם בגן. בלילה עדיין עם טיטול.
אנחנו מאוד מעודדים אותה שהיא בוגרת בלי קשר לגמילה עצמה וגם משבחים על הגמילה
בזמן האחרון יש נסיגה...
היא עושה קקי בתחתונים, היא מזהה שיש לה, עומדת ומתאמצת ועושה בתחתונים, אם שואלים אותה אם יש לה היא תאמר שלא ותעשה בתחתונים
אין לה עצירות או קקי קשה שכואב לה
גם פיפי לפעמים היא עושה כך אבל פחות
חשוב לציין שנולדה לה אחות לפני 4 חודשים ולכן לא יזמנו את הגמילה והיא באה לגמרי ממנה
מה עושים ? איך מגיבים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר10/05/2012שלום לך,
אני חושבת שאת מזהה נכון שהנסיגה כפי הנראה באה מתוך הקשר להולדת האחות. הבת שלכם מסמנת כך, שגם היא רוצה להיות תינוקת. הייתי מדברת איתה על כך שבא לה להיות תינוקת, מאפשרת לה לשחק בלהיות תינוקת, לאכול מבקבוק לפעמים (אם כבר נגמלה) לדבר במשחק "דיבור של תינוקות" ולתת לגטימציה לרצון הזה שלה, וכן להשתדל לבלות איתה זמן איכות לבד, ללא אחותה פעם בכמה זמן. לגבי הקקי עצמו, לא הייתי מתייחסת לזה מעבר, ומשתדלת לא לעשות מזה עניין כרגע, ולא לתת סביב זה יותר מדי תשומת לב מחשש שההתנהגות תתקבע עקב הרווח המישני של תשומת הלב. פשוט מחליפה לה בענייניות ובלי יותר התייחסות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגן ילדיםאימא מודאגת10/05/2012
שלום רב,
בתי בת השנה ו-4 החלה לפני 8 ימים ללכת לגן הילדים (עד אז היתה בבית בתחילה עם המטפלת ואחרי זה עם בעלי - כחצי שנה). בתי היא ילדה חברותית ואוהבת ילדים ואנשים ולמרות זאת מאז שהכנסנו אותה לגן (בנתיים לחצי יום עד שתסתגל) נאמר לנו על ידי הצוות שהיא מרבית היום בוכה, מסרבת לאכול ולא משחקת עם אף אחד - וגם שהימים עוברים אין שיפור.
כמה זמן צפויה להימשך תקופת ההתסגלות ? כיצד ניתן להקל עליה?
אחרי כמה זמן יש לבחון את האפשרות אולי יש בעיה עם הגן ולא מדובר רק בתקופת הסתגלות
תודה
אימא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן ילדים - תגובה
תקופת הסתגלות לגן אמורה לקחת שבועיים שלושה. בכל זאת כדאי מאוד להקשיב לדברי הגננת, כי אם היא בחרה להעיר על כך כבר עכשיו ייתכן שהיא חשה שיש משהו חריג במצוקה של בתכם. בכל זאת יום שלם לבכות, זה לא פשוט. עצם העובדה שהגננת מדווחת על כך שזה אומר משהו טוב על הגן, אבל זה כמובן לא אומר שהגן מתאים לה. לא נתת שום פרטים על הגן, כמה ילדים, כמה אנשי צוות, עד איזה שעה היא שם, אולי הי אצריכה מסגרת יותר קטנה או לחזור למטפלת לעוד מספר חודשים עד שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום כתוצאה מקשר עם חבראני10/05/2012
שלום,
לבני בן ה- 7 יש חבר טוב וקרוב מזה 4 שנים. הם לומדים יחד בכיתה, משחקים בהפסקות ובצהרון יחד, מבקרים ואף ישנים אחד אצל השני.
לאחרונה בעת ביקור של החבר בביתנו התפתח ביניהם ריב עד שבני פרץ בבכי ויצא מהחדר והחבר רדף אחריו והיכה אותו בגב. בגלל המכות, אני התערבתי, הפרדתי, הרגעתי ובקשתי שהחבר יתנצל. הוא התנצל והם השלימו מיד אבל שמתי לב, שמיד לאחר מכן, בני החל לדבר תוך חזרות על הברות או מילים ולמעשה - לגמגם, בעוד שקודם לכן הוא דיבר באופן שוטף ורהוט, ללא כל בעיה.
לאחר שהפניתי את תשומת ליבה של המורה גם היא שמה לב שחל שינוי והוא החל לגמגם.
היום הוא חזר מבית הספר עם גמגום כבד. התברר לי שהחבר צעק על בני בהתקף זעם מכוער ועל לא עוול בכפו עד שהוא פרץ בבכי. המורה שהיתה במקרה עדה למה שקרה נזפה בחבר של בני על התנהגותו. אמו של החבר (שהיא גם חברתי) אמרה לי שהוא עצמו אמר לה שהוא מתביש בהתנהגות שלו, אך לא רצה להתנצל.
חשוב לי לציין שמתחילת הגמגום ביקרו בביתנו 3 חברים אחרים. הקשבתי לשיחות ביניהם וכשהוא איתם הוא לא מגמגם.
חשוב לי מאד לעצור את הגמגום כדי שלא יצחקו עליו בבית הספר וכמובן כדי שלא יתקבע.
להפריד ביניהם זה בלתי אפשרי (הם ביחד בכיתה ובצהרון).
המורה ייעצה ללכת לקלינאית תקשורת אולם אני מרגישה שזה לא הפיתרון.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום כתוצאה מקשר עם חבר - תגובה
לא הבנתי מדוע את מרגישה שקלינאית תקשורת היא לא הפיתרון? זה לא בטוח. גם אם הסיבה לגמגום היא רגשית, ייתכן שקלינאית תקשורת יכולה לעזור. כדאי לך לברר. אם לא, כדאי לפנות לפסיכותרפיסט או פסיכולוג כדי לעסור לילד עם החרדה שנתקף בה כפי הנראה, בעקבות המריבות עם אותו ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק מוזר בין אחיםgalgal09/05/2012
בני בן 7 מבקש מאחותו בת 5 שתקפוץ עליו על הבטן ותהפוך להיות מפקד שלו ותתן לו הוראות. המשחק חשוד בעיני, ואני חוששת שמוכן לשים עצמו ללעג גם בחברת ילדים נוספים. כשבאים חברים הוא רוצה להראות להם משחק זה. יש לציין שהוא סובל מקשב וריכוז קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק מוזר בין אחים - תגובה
אכן יש משהו מוזר במשחק. בלי להכיר את הילד לא אוכל לומר על זה יותר. זה לא נראה קשור להפרעת קשב, זהו עניין ריגשי. אך לי שום פרטים כרגע שיאפשרו לי התייחסות מעבר לזה. את יכולה כמובן להגיד לילד שאת לא חושבת שזה משחק מתאים, ואת מבקשת שיפסיק לשחק בו ולא ישחק בו עם ילדים אחרים, אבל עצם רצונו לשחק במשחק הזה זה משהו שהייתי מנסה להבין יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5 התפרצויות זעם.אמא09/05/2012
ביתי בת ה-3.5 נוטה רבות להתפרצות זעם. היום כאשר אביה לקח את אחיה מחוץ לבית ונאלצה להישאר איתי ועם אחיה בן השנה בכתה והתפרעה.
נאלצתי לעלות אותה לחדרה ואמרתי לה שהיא לא יכולה להמשיךך לצעוק ולהתפרע כשהיא לידינו. ההתפרצות והכעס רק גבר והיא החלה מקללת אותי ומתבטאת במילים לא יפות כגון חוצפנית וקקה(כנראה שמעה מישהו בגן)
אני לא יודעת מה לעשות, לגבי היום מה שהרגיש לי נכון זה לקלח אותה ולסיים את היום שלה אמרתי לה שהיא הפסידה את היום שלה איתי היום והיא הולכת לישון.
ואילצתי אותה להיכנס למיטתה לישון. בדר"כ היא נרדמת בשבע אז היום נכנסה שעה קודם. האם נהגתי נכון או שעליי לנהוג אחרת? מה אני עושה עם הקללות וההתבטאויות חסרות הכבוד מצידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5 התפרצויות זעם. - תגובה
כילדים מתשמתים במילים לא יפות צריך פושט להגיד להם שאלה מילים לא יפות ואת לא מרשה להשתמש בהם. להגיד את זה פעם אחת בלבד. מעבר לזה כשיש התפרצויות זעם, הדרך הטובה ביותר לגרום להם להתמעט היא להתעלם מהן. כשאנחנו מענישים ילד אנחנו גורמים לו להרגיש חסר אונים ומושפל. השפלה נקמנית היא לא הדרך ללמד ילד לא להשפיל ולא לדבר לא יפה. הוא יוצא מהתהליך הזה לטווח הארוך יותר זועם ומושפל, ואנחנו פותחים במאבק כוחות שסתם עלול להסלים ולא לפתור שום בעיה.לפעמים הורים חושבים ששימוש בכוח (לא בהכרח פיזי, אלא כוח ענישה, הרמת קול, וכו') יגרום לילד להבין טוב יותר את המסר. האמת היא, כשמפעילים על מישהו כוח יכולת ההבנה שלו רק פוחתת, לפעמים הוא מגיב מתוך פחד, אבל אין בזה שום הישג חינוכי.
כמו כן ברגע שילד נוקט בהתנהגות לא תקינה כלשהי ומקבל על הזה המון התייחסות ותשומת לב, גם אם היא שלילית, ההתנהגות גוברת. כי ילדים מעדיפים כל תשומת לב, גם שלילית על העדר תשומת לב. לכן חשובה כל כך ההתעלמות.
כמו שציינתי, זה לא שאת אמורה לשדר לה שהמילים האלה הן בסדר, את אמורה להגיד פעם אחת ובשקט שאת לא מרשה להתשמש בהן, אבל את לא נכנסת למאבק כוחות להכניע אותה ולהפסיק עם המילים האלה מייד ועכשיו. את מעבירה את מהסר שלך ומתעלמת. אחרי מספר פעמים שזה יקרה, היא תבין שהיא לא משיגה בזה שום דבר, והמוטיבציה שלה להכנס למצב הזה, תרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לנהוג במצב זה?גלי09/05/2012
שלום.יש לי בן בגיל 13 לאחרונה היגע אלינו קרוב משפחה שמתעסק במכירת מותגים.הוא אמר לבני אם ישלו חברים והוא יכול למכור להם חולצות מותגים והוא יקבל בתמורה של כל מכירה חולצה.האמת שאני ישר התנגדתי לזה ולא נראה לי שבני צריך מעכשיו להתעסק עם זה לגבי כספים וכו" כמובן שבני אמר לי אמא אז מה יש לי חברים שירצו וגם אני יקבל חולצה בתמורה.עליי לציין שבני הוא ילד טוב וממושמע מאוד לומד טוב והכל כשורה...
שאלתי היא איך עליי לנהוג במצב זה אני לא רוצה שיהיו השלכות לעתיד...האם עליי להסכים או לסרב?
האם יש בזה השלכות טובות או רעות לעתיד כי זה חשוב לי מאוד
אבקש בבקשה תשובה בהקדם.כי לדעת איך לנהוג.כי נראה לי שזה גרם לו "להתלהב" מהרעיון.ואני רוצה לתת לו תשובה מספקת תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לנהוג במצב זה? - תגובה
סמדר ריינר10/05/2012שלום גלי,
אני חושבת שאותו קרוב משפחה קצת עבר את הגבול והעמיד אותך במצב לא הוגן. לטעמי אין לו זכות להציע דבר כזה לבנך בלי לבקש את רשותך. אני גם חושבת שיש משהו לא תקין בכל המהלך, ואם החולצות יתבררו כלא איכותיות, יבואו בטענות לבנך? זה ישפיע על קשרי החבורת שלו, הוא לא בגי המתאים לעשות עסקים כאלה...כל הענין נשמע לי לא מתאים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך עוד פרט בבקשה...
גלי10/05/2012מודה לך מאוד על תשובתך .אבל צצה בעיה אותו היום שהוא דיבר איתו על החולצות תוך כדי הוא התכתב עם שני חברים וכבר אמר להם לגבי החולצות כלומאר הבטיח להם שהוא מביא להם.ואת זה ידעתי אחרי שכתבתי לך.
עכשיו החברים מתקשרים הרבה ושואלים אותו.כי גם החולצות הם במחיר שמתאים להם בגלל זה הם מעונינים. ועכשיו אם הוא הבטיח להם ולא יעמוד בהבטחתו זו גם בעיה.
אם הוא יביא לשני החברים שהוא כבר אמר להם בכדי לא לאכזב אותם.
ובזה יגמר העיניין זה בסדר?
אבקש את תשובתך תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך עוד פרט בבקשה... - תגובה
סמדר ריינר10/05/2012שלום גלי,
אני לא מציעה לך. אז מה אם הם יתאכזבו? הוא הבטיח. אבל אימא שלו לא מרשה, באסה...לא נורא. תארי לך הם יקבלו, וילדים אחרים ירצו גם, ושוב לא יהיה לכם נעים...חשוב שתדעי להגיד לבן שלך לא, זה גם ילמד אותו להגיד לא לאנשים ולחברים שלו כשצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה אצל ילד בן 2 ועשרה חודשיםשרית09/05/2012
שלום,
בני בן שנתיים ו10 חודשים. יש לו אח גדול בן 6. הם ישנים באותו חדר מגיל מאד צעיר.
הבעיה היא שבחודשים האחרונים מאז שהעברתי את הקטן למיטת נוער והוא יכול לצאת ממנה הוא לא מפסיק להפריע לכולם.
שעת השינה קבועה, הטקס קבוע וידוע מראש, הגדול נכנס למיטה ואם לא יפריעו לו נרדם. הקטן, לא מפסיק לעשות רעש, להציק לאחיו הגדול, עד מכות ובכי (כל פעם של מישהו אחר מהם) לבוא לסלון, לרקוד, לצחוק ולשיר (לעצמו, בלי יחס מאיתנו).
אני כבר לא יודעת מה לעשות. בהתחלה כשהיה בעיקר בא לסלון ולא רוצה לחזור למיטה, צוחק, משתולל וכו' הייתי פשוט מחזירה אותו בשקט, בלי לדבר, דבר שלקח לפעמים גם שעתיים. אבל עכשיו, יום אחד הוא בא לסלון, ויום אחד פשוט יושב בחדר ומציק לאחיו. במקום שישכבו במיטה בשקט וירדמו באווירה נעימה, הבית הופך לרועש מהצעקות שלנו או שלהם, מהבכי שלו, יש טיילת בלתי נפסקת וכדומה.
אני צריכה עזרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה אצל ילד בן 2 ועשרה חודשים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט10/05/2012עדי שלום,
ראשית לפני העצות כיצד לנהוג, חשוב לבדוק מדוע בנך נוהג כך - האם אחד מההורים חוזר מאוחר הביתה וזו ההזדמנות שלו לראות את ההורה? האם הוא מנסה לגרום לאח הגדול לצחוק או להעריך אותו על "חוצפתו"? האם זוהי דרך למשוך את תשומת לבכם או לאותת שהוא זקוק לנוכחות קרובה יותר בעת ההירדמות? חשוב שתבדקי את ההשערות הללו כדי לראות מה מהן מתאימות למשפחתכם.
הירדמות טובה בלילה מתחילה לרוב בתכנון נכון של שעות אחה"צ. כדאי לוודא שבנך מתעורר משנת הצהריים לא אחרי השעה שלוש, ושאח"כ יש לו מספיק פעילויות מעניינות ואקטיביות, ארוחת ערב טובה ואמבטיה מרגיעה. לאחר כל אלו ואחרי טקס ההרדמה (שכולל משהו קצת מרגיע ביניכם והקראת סיפור), חשוב להציב גבולות בצורה ברורה ועקבית לקימה מהמיטה.
המסר לילד צריך להיות: אתה לא חייב להירדם, אבל אתה צריך לשכב במיטה. מומלץ להיעזר בטבלה של כוכבים שתסמנו כל בוקר, ולתת פרס לאחר כל שני לילות בהם נרדם ולא הפריע.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, המשך שאלה..
שרית13/05/2012תודה שירי על תשובתך,
קראתי את האופציות שרשמת ואכן לפעמים אבא שלהם מגיע מאוחר ורק הוא "זוכה" לראות אותו כי הוא ער ובא לסלון. אבל הם נפרדים ממנו בשיחת טלפון ארוכה לפני שנכנסים למיטה והוא לא יודע מתי הוא יחזור כך שזה יכול להיות גם שעות אחר כך.
בנוסף, אני מזהה בימים האחרונים שאכן יש לו צורך שאשכב לידו במיטה, הוא מבק אותי, לא רוצה שאלך, מלטף אותי ומראה המון אהבה פיזית.
שאלתי היא: אני חוששת שאם אשכב לידו עד שירדם או הרבה מאד זמן הוא יצור בי תלות על מנת להירדם ויהיה יותר קשה בהמשך "לגמול" אותו מאמא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, המשך שאלה.. - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/05/2012עדי שלום,
טוב שהילד שלך יודע לקבל תשומת לב וחום ולהעניקה, אולם יש הרבה זמנים מתאימים לכך ודווקא סביב ההרדמה, הדבר צריך להיות מוגבל בזמן. חשוב שהוא יידע גם להיפרד ולהירדם. כדאי לנסות להגביר את הנוכחות של אבא בבית לקראת ההשכבה (לפחות..), כדי שתוכלו להציב גבולות לילדים עם פחות אשמה ויותר שיתוף פעולה הורי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמרין09/05/2012
שלום!
אני אמא לילדה בת שנה ועשרה חודשים, מבחינת התפתחותה היא תמיד איחרה בחודשיים שלושה לגילה - אבל תמיד היתה מפצה על האיחור במהירות.
בחודשים הראשונים הייתה מאוד רגישה לרעשים (להתעטש לידה - לא הייתה אופציה) אבל בבדיקות השמיעה הכל היה תקין. אני ובעלי אנשים מאוד רגועים שלא מרימים את הקול ולא מדליקים מוזיקה בקולי קולות ובמקום לסחוב את הילדה לקניון או לסופר - מעדיפים לטייל בגן או בים- אז רוב חייה היא נמצאת האוירה רגועה. אין לנו חברים עם ילדים בני גילה והיא לא נמצאת במסגרת אלא איתי או עם אבא או סבתא (אציין שכולנו מאוד משקיעים בילדה: משחקים,מאתגרים, מלמדים....
בגיל שנה הייתה מאושפזת שמונה ימים בהם עברה פרוצדורות כואבות ומאז פיתחה חרדה ממקומות המזכירים בית חולים (קופות חולים/טיפת חלב/מכון להתפתחות הילד) וממבוגרים שאינה מכירה (כאילו חוששת שאולי יכאיבו לה) - בהתחלה זה היה נורא אבל עכשיו כנראה הזמן עשה את שלו והיא השתפרה פלאים (עדיין חוששת מעט ממבוגרים שאינה מכירה - אבל הבנתי שזו יכולה להיות חרדת זרים הרגילה לגילה).
לצערי, בזמן האחרון פתאום ראיתי שהחרדה כאילו "שינתה כיוון" והיא מופנית עכשיו כלפי ילדים! היא מאוד שמחה לקרוא על ילדים ולראות תמונות (היא גם נותנת נשיקות לתמונות של ילדים) מאוד שמחה לראות ילדים בטלויזיה - אבל כשזה מגיע לדבר האמיתי אני לא מבינה מה קורה לילדה.... מגיל 10 חוד' פעמיים בשבוע אנחנו הולכות למשחקייה על מנת שתיחשף לילדים וזה מקום שהיא מכירה אבל בפעמים האחרונות היא פשוט היסטרית (בין אם זה המשחקייה הקטנה או הג'ימבורי הגדול יותר) ברגע שהיא רואה שיש עוד ילדים היא מתחילה לבכות, לרעוד ,לא עוזבת אותי ואם מפסיקה אז זה רק לדקה שתיים.
בהתחלה חשבתי שאולי התחיל להפחיד אותה המקום עצמו - אבל יצאו פעמיים שהיינו לבד לגמרי והיא השתוללה ושמחה, ניסיתי להגיע לפני כולם שתראה איך הילדים מגיעים בהדרגה - לא עזר, ניסיתי לבוא כשמלא - לא עזר, ניסיתי לחבק לנשק ולהסביר, ללכת יד ביד, לשבת בצד יחד ולתת לה להפנים, לשים אותה יחד עם הילדים וללכת לפינה - כל פעולה מצידי נענתה בבכי היסטרי מצידה (ניסיתי לא להרים ידיים ולוותר אבל אחרי 40 דקות אני פוחדת שזה כבר לא טוב לילדה כי הלב שלה דופק היא היסטרית ואח"כ באוטו היא פשוט באפיסת כוחות עד שהיא מתאוששת קצת... ניסיתי גני שעשועים אבל אם יש ילדים על המתקן אין סיכוי שהיא מתקרבת אלא עומדת ומסתכלת מהצד...
אני מזהה שכנראה חלק מהבעיה היא אצלי - אולי לא חשפתי מספיק, אולי לא שחררתי אבל אני רואה גם ילדים שגדלו באוירה דומה והם משתלבים בחברת ילדים אחרים...
אנא, אני אובד עצות ומאוד רוצה להקל על הילדה כי הרי בסופו של דבר היא תהיה במסגרת ותצטרך להתמודד... בבקשה, מאוד אודה על עצתכם המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
סמדר ריינר10/05/2012שלום מרין,
אני מציעה לך לתת לה לפגוש כל פעם ילד אחד, להזמין בתאום עם האימהות ילדים מהשכונה בערך בגילה, ולשהות עימם ביחד כל פעם לחוד, מספר פעמים ואחר כך לנסות עם שני ילדים וכו', עד שיתאפשר לפגוש קבוצה של ילדים בבת אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה...לירון09/05/2012
שלום יש לי ילדה בת 10 וחצי היא הנכדה הבכורה במשפחה יש לה בני דודות בנות 5 2 3 ו-7 , כשנפגשים כל המשפחה אצל ההורים שלי יש בעיה היות ולא תמיד הילדה שלי רוצה ומעוניינת לשחק איתן ..ואז זה יוצר חיכוחים ביני לבין האחים שלי הם טוענים שהילדה שלי לא נחמדה וזה לא יפה שהיא לא משחקת איתן. אציין שהיא משחקת אך לא תמיד יש לה חשק ...האם אני צריכה לבקש ממנה כשהולכים ונפגשים אצל המשפחה להראות יותר התעניינות????? דבר נוסף הבת של אחותי בת שנתיים היא ממש אובססיבית לגבי הבת שלי בכל פעםש היא רואה אותה היא בוכה מושכת אותה לחדר כדי שתשחק איתה הן משחקות ביחד עד שלבת שלי נמאס זה גורם לבת שלי לא לרצות להיות אצל הוריי כי לא נעים לה שלוחצים עליה להתייחס שם לכל הנכדות וזה יוצר מתחים ביני לבין האחים שלי. מה עליי לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה... - תגובה
סמדר ריינר10/05/2012שלום לירון,
זה בסדר גמור שלילדה שלך לפעמים אין חשק לשחק, ולא צריך להכריח אותה. גם אם זה יוצר מתחים בינך לבין האחים שלך. זו לא בעיה שלה. תסבירי לאחים שלך שזה מה שמתאים לילדה, שהילדים שלהם הם ל אבדיוק בגיל שלה ואין לה תמיד משהו משותף איתם, ואל בא לך והיא לא חייבת, זה לא נעשה כדי לפגוע באף אחד, ואין להם מה להעלב מזה אלא לכבד את רצונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה שלישית בגן טרום חובהאמא09/05/2012
הבת שלי, ילידת ינואר, עקב בגרותה ובשלותה, נכנסה לפני הזמן לגן טרום חובה והיתה אמורה להיות שנתיים בגן טרום חובה ושנתיים בגן חובה.
היא מסיימת עכשיו שנה שנייה בגן טרום חובה
ובעירייה רוצים (עקב בעיית מקומות) להשאיר אותה שנה נוספת בגן טרום חובה.
הילדה מאוד מאוד בוגרת לגילה.
הגננת אומרת שיהיה לה מאוד משעמם שנה הבאה, אם היא תישאר.
הילדה מבחינתה יודעת שהיא עולה לגן חובה.
רוב מוחלט של הילדים מהגן הנוכחי, עולים שנה הבאה לגן חובה, שזה אומר שכל החברים שלה עולים וזה גם אומר ששנה הבאה בגן טרום חובה יהיה רוב מוחלט לילדים קטנים.
אני מרגישה שצעד כזה יפגע בה מבחינה נפשית
מה דעתך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי...
אמא10/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה שלישית בגן טרום חובה - תגובה
ברור מתוך מה שאת מתארת, בהנחה שזה באמת המצב, שהצעד הוא לא נעשה מתוך שיקול שהוא לטובתה אלא נעשה מסיבות אדמינסיטרטיביות, ולכן לא כדאי להסכים לו אם יש לך אפשרות כזו.
לגבי פגיעה נפשית אני לא יודעת, אבל פגיעה ריגשית בטוח תהיה פה והיא מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרטיבה בכוונהמיכל09/05/2012
שלום, בתי בת ה-3 גמולה כבר כ-8 חודשים ביום. לפני חודש נגמלה ביוזמתה גם מהטיטול בלילה, ויש לציין כי כבר מהיום הראשון נגמלה בהצלחה ולא פיספסה בשום לילה.
בשבוע האחרון התחילה בהתנהגות של הרטבה בכוונה לפני השינה. מאז ומתמיד שלב השכבת הלילה אורך אצלה זמן רב, היא תמיד מנסה למשוך זמן, קוראת לנו שוב ושוב בכל מיני בקשות וסיפורים. לאחרונה, כאשר היא רואה שאנו לא באים למיטתה, היא מרטיבה בכוונה, כדי שנחליף לה וכך היא מושכת זמן. אני מדגישה שזה "בכוונה" כיוון שלפני השינה מקפידים לעשות פיפי, וגם אחרי שהיא 10 דקות במיטה היא יוצאת כי יש לה עוד פיפי, ואחרי 5 דקות עושה במיטה.
כיצד עליי לנהוג כדי למגר את התופעה המתישה הנ"ל? האם להענישה בכך שלא אחליף לה בגדים כל הלילה ?
אודה לחוות דעתך.
תודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרטיבה בכוונה - תגובה
סמדר ריינר09/05/2012שלום מיכל,
קודם כל ליתר ביטחון כדאי לשלול סיבה רפואית למצב הזה.
שנית בודאי לא להעניש. זה לא יעזור ויגרום נזק.
חשוב לתת כמה שפחות תשמות לב לתופעה, ואם יש צורך להחליף לעושת את זה בצורה עניינית שקטה וקצרה, בלי נאומים, דיבורים, טענות ואיומים, כי זה רק מגביר את תשומת לה, אפילו אם זו תשומת לב שלילית וכך זה מגביר את התופעה.
מעבר לזה הייתי עוצרת וחושבת, תמיד כדאי לעושת את זה לפני שמחליטים איך לפעול, ומנסה להבין מה הבעיה, מדוע היא מתנהגת כך? האם יש לה פחדים לפני השינה? האם אתם בהריון או נולד אח לאחרונה? האם יש משהו אחר, ולפי התשובה הייתי מנסה לטפל בבעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה דחופהילנה08/05/2012
שלום רב,
הבת שלי בכתה ב' יש לה בעיה שהיא לא מספיקה להעתיק מהלוח וגם לא מספיקה לסיים את המבחנים . עשיתי לה מבחנים לאיתור קשב וריכוז אך זה נשלל. מה עוד יכולה להיות הבעיה? המורים לוחצים עלי לברר מה מקור הבעיה ואני חסרת אונים. אנא עזרתכם הדחופה.
ילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה דחופה - תגובה
סמדר ריינר08/05/2012שלום ילנה,
קודם כל יכולה להיות בעיית ראייה שמפריעה לה להעתיק מהלוח, כדאי לבדוק את זה, אצל רופא עיניים. שנית את אמורה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר כדי שתאבחן את הבעיה, זה בדיוק התפקיד שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)