פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דחוף--- התנהגות ילד בן 3
    לילך
    30/05/2012

שלום, בעבר פניתי אליכם עקב שינויים בהתנהגות של בני לאחר שהחל ללון אצל אביו פעם בשבועיים באמצע השבוע במסגרת הרחבת הסדרי ראייה. לצערי הרב בחודשיים האחרונים מאז שהחל תהליך זה אני שומעת מהגננת שביום - יומיים לאחר הלינה על התנהגות מאוד אגרסיבית ותוקפנית שלו כלפי ילדים אחרים ללא שום סיבה. הוא נושך מרביץ ופורץ בבכי ללא שום סיבה. הגננת סבורה שיש קשר מאוד ישיר לקשיי הסתגלות כתוצאה מהשינוי שחווה בעקבות הלינה אחת לשבועיים. הסדרי הראיה לא מתקיימים כסדרם מצד האבא . לצערי הרב הוא מבריז ומאחר באופן קבוע. הילד מדבר איתי ומספר שעצוב לו בבית של אבא שהוא בוכה עם דמעות שאבא לא משחק איתו. אין שום תקשורת ביני לבין האב ואם גם היה הוא לא היה מאמין למילה שאני אומרת. ביקשתי וניסתי לרתום אותו שנקח את הבן לפסיכולוג אך הוא מתנג בכל תוקף. מה עלי לעשות? אני מוטרת מאוד מהתגובות שלו ומודאגת שזה ישפיע עליו??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף--- התנהגות ילד בן 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף--- התנהגות ילד בן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום לילך,
    את שואלת שאלה מאוד כללית, ואין לי כל כך דרך לענות לך מבלי להכיר אתכם מלבד זה שאני בודאי לא מחדשת לך בכך שהמצב כמו שהוא היום שבו אין בינך לבין האב תקשורת, ואתם מסוכסכים ביניכם ולא מצליחים לשתף פעולה לטובת הילד (לא משנה כרגע באשמת מי) הוא לא לטובת הילד ומשפיע עליו לרעה.
    מעבר לזה, נסי לדייק יותר אם את זקוקה לעזרה מאיתנו - לאיזה עזרה בדיוק, מה את רוצה לדעת ולמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פייסבוק
    נירית
    30/05/2012

שלום, ביתי בת 11 ולכל הבנות בכתתה יש פייסבוק,
    אני נכנסת לחשבונה לעיתים (מפאת בטחונה)-היא יודעת שיש לי גישה לחשבונה
    יש בת אחת בכתת שלא אישרה את בתי כחברה ,על אף זאת הן מתכתבות בהדעות ,הבחנתי שבת זאת מעליבה את ביתי:"אני לא רוצה לדבר איתך, אל תפני אלי, את ילדה מגעילה וכולם שונאים אותך..מה פתאום את קוראת לי אחותי??....וכד'."
    שאלתי כיצד עלי לנהוג ולהגיב על כך????
    תודה מראש
    נירית

לקביעת תור
    סגירה
    פייסבוק

הוספת תגובה

• פייסבוק - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום נירית,
    מאחר ובתך יודעת שאת נכנסת לה לחשבון, את יכולה לשתף אותה בכך שראית את ההתכתבות הזו, ושאול אותה אם היא מעוניינת בעזרתך. אם כן, כדאי לברר את העניין יותר לעומק, לנסות להבין מה קורה שם, מה החלק של בתך בעניין הזה וכו'. אם לא, כלומר אם היא לא מעוניינת שתתערבי. חשוב שתכבדי את בקשתה בשלב הזה, המצב כרגע הוא שלא נראה שבתך היא קורבן להתעללות אלא ייתכן שיש לה ריב עם אחת הבנות, וזה טבעי וקורה, ולא בהכרח עניינך אם בתך לא מעוניינת לערב אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים רוצה רק את אבא
    מירי
    30/05/2012

בתי בת שנתיים, ילדה מקסימה ועירנית וגם מאוד דעתנית. בנוסף לבדיקת הגבולות והטנטרום האופייניים לגיל, היא מעדיפה באופן ברור את אבא שלה. כשהיא מתעוררת בבוקר היא קוראת לי וכשאני ניגשת אליה היא פשוט נכנסת להיסטריה של צרחות ולא מוכנה להירגע עד שתוכל לשים את הראש על הכתף של אבא שלה. עליי לא נוח לה בד"כ לשים ראש. הבוקר הסברתי לה שאבא עכשיו ישן ועכשיו היא עם אמא וניסיתי לקיים את שגרת הבוקר ללא הצלחה, היא פשוט לא הפסיקה לצרוח. החלטתי להיות תקיפה ולהתעקש על זה שעכשיו אמא כאן והבוקר זה פשוט לא עבד לי. מה יכולה להיות הסיבה לך ואיך נכון לטפל בעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים רוצה רק את אבא

הוספת תגובה

• בת שנתיים רוצה רק את אבא - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום מירי,
    יכולות להיות לכך סיבות רבות, מה שנשמע לי שהיא צריכה שאת תשדרי יותר חוזק. זה טוב מאוד שאת מחליטה להיות תקיפה ולהגיד שעכשיו יש את אימא. חשוב לעשות את זה בלי שום הסברים ושכנועים, פשוט להציב עובדה. נשמע שאת מתייאשת מהר מאוד, וטוענת שזה לא עובד לך ויכול להיות שזה בדיוק חלק מהחולשה שהיא חשה ממך ולכן למעשה לא יכולה להשעין עלייך ראש. בודאי שזה לא יעבוד מייד, מותר לה לצרוח כמה שהיא רוצה, צריך לעבור כמה פעמים כאלה לפחות עד שהיא תפנים שאת לא מתרשמת מזה, ובנוסף חשוב שתפגיני תקיפות בעוד חלקים של היום, שבהם אולי היא מקבלת תחושה שהיא מנהלת אותך, או שלא נעים לך כשהיא בוכה ואת מתקשה לעמוד בזה, מבקשת, מסבירה, משכנעת, כל זה משדר חולשה ברגעים כאלה, ומכניס אותה לחרדה. היא צריכה כרגע הורים חזקים שיכולים לעמוד בזעם שלה ובחרדה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

מירי
    31/05/2012

מעורר מחשבה ומצד שני נראה לי קשה ליישום או לפחות כרוך בהמון עבודה על עצמי. איך משדרים רוגע ובטחון כשלא כ"כ בטוחים ורגועים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום מירי,
    אכן, החיים לא קלים:-) בודאי שרצוי עבור ביתך שאת תהיי חזקה ורגועה, וזה דורש ממך עבודה. אבל למזלנו, יש גם פשרות בחיים. אני מציעה לך לא להסתכל על זה כעל משימה גורפת וענקית שלפיה את אמורה להיות כל הזמן רגועה וחזקה, אלא להתחיל באותם רגעים שבהם היא בוכה וצורחת, ולהגיד לעצמך, שזה לא דורש ממך בהכרח לעשות משהו, אלא בעיקר לנשום עמוק, להגיד בקול תקיף וברור מה ניתן ומה לא, ולהניח לזה, בלי לנסות להיכנס לאמביציה להרגיע אותה, אחרי שאמרת את שלך פעם אחת, זה בסדר גמור אם היא תבכה. כמה שהיא צריכה. אחרי מספר פעמים היא תלמד שזה לא אפקטיבי וזה יתמתן. נסי את זה בתור התחלה, ותני לעצמך חיזוק כל פעם שאת מצליחה או בקשי ממישהו אחר, למשל בעלך שיעשה את זה(לתת לך חיזוק).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מירי
    31/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה.

סמדר ריינר
    02/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירדמות ילד בלילה
    אוסנת
    30/05/2012

ילדי בן ה-6 מבקש ממני ללטף את איבר מינו בזמן ההירדמות בלילה.
    הוא התחיל לבקש מגיל 4,היום הוא מבקש פחות, פעמיים בשבוע.
    רציתי לקבל מידע על ההשפעות יעוץ וחוות דעת על כך.

לקביעת תור
    סגירה
    הירדמות ילד בלילה

הוספת תגובה

• הירדמות ילד בלילה - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום אוסנת,
    זה ממש ממש לא מתאים וכדאי להפסיק עם זה מהר. ההשפעות יכולות להיות נזק להמשך ההתפתחות המינית והרגשית שלו, קושי בפיתוח מערכות יחסים בעתיד, והתנהגויות מיניות לא תואמות בהמשך חייו עד כדי הסתבכות עם החוק בעניין כשיגדל.
    חשוב שתסבירי לו שאת מבינה שזה עושה לו נעים, ומרגיע אותו, אבל אלה דברים שעושים בפרטיות, הוא יכול לעשות את זה עם עצמו כשהוא לבד, ולא נוגעים במקומות הפרטיים של אנשים וילדים אחרים וגם הוא לא אמור לתת לאנשים לגעת במקומות הפרטיים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר

אוסנת
    31/05/2012

היי סמדר
    תודה רבה על התגובה אני ייסם זאת.
    אני מאוד מעונינת להבין כיצד זה יכול להוות נזק להתפתחות המינית והריגשית ובפיתוח מערכות היחסים?

להיות נזק להמשך ההתפתחות המינית והרגשית שלו, קושי בפיתוח מערכות יחסים בעתיד, והתנהגויות מיניות לא תואמות בהמשך חייו עד כדי הסתבכות עם החוק בעניין כשיגדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2012

שלום אוסנת,
    בעצם מה שאת עושה כרגע זה כמעט כמו לקיים יחסי מין עם בנך, למרות שהוא מבקש את זה. לדברייך. את האדם המבוגר ואת אמורה לשים שם גבול, זו אחריות שלך. ההסבר מה לא בסדר בזה ואיך זה מזיק הוא קצת ארוך מדי לתשובה בפורום, ואת מוזמנת לחפש על כך חומר בגוגל, אם תקלידי את הצירופים "גילוי עריות" ו"טראומה מינית" תוכלי להבין יותר לעומק את התשובה לשאלותייך.
    טוב שכעת החלטת להפסיק את זה, בכך את לוקחת אחריות הורית כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה משקרת
    נור
    30/05/2012

איך ניתן ללמד את הילדה בת ה-12 לא לשקר לא רק לנו אלא בעיקר לחברותיה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה משקרת

הוספת תגובה

• ילדה משקרת - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום נור,
    את לא יכולה ללמד דבר כזה. את צריכה קודם להבין למה היא משקרת. רק אם תביני, תוכלי לעזור לה למצוא פיתרון אחר לבעיה שאותה היא מנסה לפתור באמצעות השקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתקבל בחברה

נור
    30/05/2012

לדעתי בעית השקרים היא להתקבל בחברה מכיוון שעלתה לחטיבה צעירה בבי'ס חדש האם זה יכול להיות ומה ניתן לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתקבל בחברה - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום נור,
    זה יכול להיות, ואם זה אכן כך, כדאי לחשוב מדוע היא מרגישה כל כך חסרת ביטחון שהיא חייבת לשקר ולא יכולה להיות פשוט היא? במה היא מתביישת? ואז כדאי לנסות לחזק את הביטחון שלה, להראות למה את התכונות החזקות שלה, להדגיש אותן, לתת לה חיזוקים חיוביים, וכן ללמד אותה מיומנויות חברתיות, איך כן היא יכולה להתחבר לא בעזרת השקרים. איך לפנות לילדות, איך להזמין אותן, על מה לדבר איתן וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    סמדר
    29/05/2012

הבת שלי כמעט בת 3, ילדה טובה ומקסימה
    אנחנו מציבים גבולות ועומדים על מה שחשוב בעיננו וביחד עם זאת המון חיזוקים, אהבה וחום. לפני 4 חודשים נולדה לה אחות והיא בסה"כ בסדר גמור, כמובן שנדרשת יותר תשומת לב וסבלנות מצידנו...
    לאחרונה גם בגלל הגיל ואני מניחה גם בגלל האחות היא פחות מדברת ויותר בוכה וצורחת כשלא מקבלת משהו כפי שרצתה.
    למשל אם היינו בחנות ולא הסכמתי לה לאכול משהו או אחרי הגן לא הסכמתי לה ללכת למקום כלושהוא היא מתחילה לבכות ולצרוח
    התגובה שלי ושל בעלי מאוד עקבית וכך הייתה תמיד, אנחנו לא מתרגשים, לא מוותרים על מה שאמרנו, לא מגיבים לבכי בעודף תשומת לב
    בד"כ אומרים לה ש"קשה לנו לעזור לה ככה ואנחנו מחכים שהיא תדבר ותסביר את עצמה"
    אם היא ממשיכה, אנחנו חוזרים על כך בצורה רגועה, אם ממשיכה אנחנו פשוט חוזרים הביתה והיא לא מקבלת את מה שרצתה, יכולה לבכות כל הדרך הביתה ואני מתעלמת מהבכי.
    עשיתי לה בערב שיחה ואמרתי לה שאנחנו רוצים לעזור לה ללמוד לדבר במקום לבכות ואם היא תבכה אנחנו נגיד לה פעם אחת שקשה לעזור לה ככה וזה יהיה הסימן שלנו שהיא תדע שהיא צריכה לדבר ולא לבכות, כמובן למחרת זה חזר על עצמו...
    השאלה שלי אם ברגע הזה היא לא זקוקה לנו כהורה...וההתעלמות היא לאו דווקא נכונה?
    לפעמים אני כן מחבקת אותה ואומרת לה שאני רוצה לעזור לה כשהיא תדבר איתי
    איך נכון להגיב ?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• בכי - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום לך,
    קודם כל נראה שיש לך ציפייה לתוצאות נורא מהירות. יום אחד עשיתם איתה שיחה ולמחרת את מתפלאת שזה חוזר על עצמו. בודאי שזה חוזר, איך את מצפה שלא? יש דברים שלוקחים זמן, את צריכה להזכיר לה ולהמשיך להיות עיקבית. כמו כן אני לא מבינה מדוע אתם חוזרים הבייתה כשהיא בוכה? זה מתפרש כעונש וזו כן תשומת לב לבכי. אתם פשוט אמורים להמשיך בתוכניות כרגיל, לא להעניש אותה על הבכי.
    מעבר לזה אתם זקוקים לסבלנות...תהליכים כאלה יכולים לקחת שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

סמדר
    30/05/2012

את צודקת, לא חשבתי שזה יחלוף תוך יום...נתתי דוגמא מאתמול אבל זה נמשך כבר הרבה זמן
    אנחנו חוזרים הביתה רק בגלל שהיא מבקשת
    ואני חושבת שהבנתי מה עיקר הטעות שלי - אני נותנת יותר מידי חשיבות לכך שהיא תדבר ולא תבכה במקום להגיד לה שהיא יכולה לבכות ולהיות מתוסכלת אבל זה לא ישנה את ההחלטה שלי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום לך,
    אני מסכימה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים לא טובים בן אב לבנו התינוק
    לירון
    29/05/2012

שלום,
    בני בן השנה ו-8 אינו מוכן שאביו יהיה בקרבתו. הוא מתחיל לבכות וממש דוחה אותו (היום הוא גם מדבר קצת אז הוא אומר לא! או קורא לי שאני "אציל" אותו) כשהוא מנסה לשחק איתו, לחבק אותו, לנשק אותו, להרגיע אותו שהוא בוכה וכו'. קצת רקע, בעלי עובד מאוד קשה ומגיל אפס רואה אותו רק בבקרים לשעה ובסופי שבוע מה שהוביל לכך שהילד מאוד צמוד אלי. ברור לי שגם אני עשיתי טעויות בהתחלה שגרמו להתרחקות הזו (אני היחידה שהרדימה וקמה בלילות למשל).בנוסף חשוב לי לציין שהוא מתנהג ככה לאבא שלו רק בנוכחותי לטענת בעלי וכי היום ממש רואים שהוא מנסה לראות את התגובה שלי כשהוא בוכה שאבא שלו מנסה לחבק אותו. המצב מאוד מדאיג אותי וכמובן שבעלי ממש מתוסכל. אשמח לעצה איך לתקן את המצב כאשר את שעות העבודה של בעלי אני לא יכולה לשנות משמע, פתרון שאומר שיראה אותו יותר ברור לי שהכי טוב אבל לא ראלי. אציין דבר נוסף בסופ"ש יש להם בין שעה לשעתיים זמן לבד.

הוספת תגובה

• יחסים לא טובים בן אב לבנו התינוק - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום לירון,
    אני ל אחושבת שיש יחסים לא טובים, אלא שאתם כנראה נורא מתרגשים מהבכי של הילד כשאביו מתקרב אליו. את לא אמורה להציל אותו כשזה קורה, אלא לתת לו להתרגל לאביו. זה בסדר להניח לזה לקרות בקצב שלו, לא חייבים לכפות עליו חיבוק או משהו, אבל בהחלט לא להתרגש מהבכי שלו, אלא להסביר לו שזה אבא, ועכשיו אימא הולכת הצידה והם ישחקו יחד. שום אסון לא יקרה.להערכתי הבכי שלו מיועד לך, ואם הבכי לא יפיק ממך את הגנת היתר המצופה, הוא יתמתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה
    אמא
    29/05/2012

שלום ,

הבן שלי בן שנתיים וחצי ואני אמא חד הורית. את אבא שלו הוא כמעט לא מכיר כי נפרדנו כאשר היה בן שנה והוא חיי בחו"ל ומאז דיבר עם האב כמה פעמים בסקייפ אבל לא ניראה לי שהוא מקשר. הוא לא מבין שיש לו אבא, הוא חושב שזה השם של כל הגברים (כל גבר שהוא רואה הוא צועק לו אבא). אם הוא שואל אני מסבירה לו שאבא שלו גר רחוק ועכשיו זה אני והוא.
    לפני חצי שנה התחלתי לצאת עם מישהו, שניהם מאוד ניקשרו אחד לשני ועכשיו החלטנו לעבור לגור ביחד. הסברתי לבן שלי שזה מה שיהיה ושחבר שלי יבלה יותר זמן איתנו ואז נעבור כולנו לבית גדול וחדש ויהיה לו חדר חדש והוא מאוד שמח. הוא מזכיר את זה כל כמה זמן בעצמו שיהיה בית חדש וגדול ונגור שלושתינו.
    אבל הוא נהיה יותר עצבני, יותר רכושני, יותר נצמד אליי (אומר הרבה שאני אמא שלו!!) התחלנו גמילה והוא עושה בבית בשירותים הוא התחיל יחד עם חבר שלי אבל בגן לא מוכן לשתף פעולה ובכלל הולך לגן עם דמעות, למרות שהוא מאוד אוהב את הגן שלו ותמיד היה הולך בחיוך.
    אני מבינה שהוא מקנא והוא התרגל אליי ומנסה להגיד ולהראות לו שאנחנו שנינו אוהבים אותו מאוד אבל לא לפנק אותו עם יותר מידי תשומת לב.
    איך אפשר להקל עליו? איך להסביר לו?
    דבר נוסף מה אני אומרה לעשות אם אבא שלו פתאום יבוא לביקור? איך אני מסבירה לו את זה?
    תודה רבה,
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה - תגובה

סמדר ריינר
    29/05/2012

שלום לך,
    ההסבר שנתת לו בזמנו הוא קצת בעייתי. כי זה לא שעכשיו זה את והוא. יש לו אבא, צריך לדבר על האבא הזה, להראות לו תמונות ולהסביר לו, כבר מעכשיו, שיש איש כזה, הוא חי בחו"ל, וכו'. אם את חושבת שבזה שלא תעלי את הנושא, תמנעי ממנו כאב את טועה. הוא קורא לכל הגברים אבא לא בגלל שהוא חושב שזה שם כללי לגברים אלא כי הוא מחפש את אבא שלו, ולך אולי קצת נוח לא לראות את זה, כי זה מכאיב, אני מבינה אותך.
    לגבי הקנאה שלו, מצויין שהיא קיימת, זה היה לא בריא כשהוא חשב ש"עכשיו זה רק את והוא" במצב כזה בנים יכולים לפנטז שהם בעצם בין הזוג של אימא, וזה לא מתאים.
    זה לא נורא שכואב לו, כרגע, זה כאב חשוב של מפגש עם המציאות. מה שגורם לו יותר נזק זה שאת מתעלמת מנושא אבא שלו.
    אם את לא מצליחה להתמודד עם זה, חשוב שתיפני להדרכה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    רינת
    29/05/2012

שלום רב !
    יש לי שאלה יש לי ילדה בת 3 ו3 חודשים (היא נולדה בשבוע 28 במשקל 1.100 בערך)
    התחלתי איתה גמילה מטיטולים לפני כשבוע לאחר שכל פעם שהתחלתי נשברתי.
    הפעם החלטתי ללכת עד הסוף ביחד עם הגן
    הבעיה היא כזו היא מפספסת הרבה ונראה כאילו היא עושה בכוונה כי היא תמיד צוחקת אחרי שהיא עושה .
    זה נראה לה מן משחק כזה.
    אני בהריון כרגע וקצת קשה לי להרים אותה כל פעם לשירותים וכשהיא ממש רוצה היא קמה והולכת לבד.

מה אפשר לעשות כדי שזה יהיה הליך נעים יותר (אני די כועסת בכל פיספוס למרות שזה לא הוגןו).

אבקש את עזרתכם תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

סמדר ריינר
    29/05/2012

שלום רינת,
    אפשר לנסות להציע לה חיזוקים חיוביים כל פעם שהיא מצליחה (פיפי- פרס) למשל מדבקה או משהו קטן אחר.
    בכל כדאי לנסות להוריד לחץ מהתהליך. האפקטיביות של חיזוקים חיוביים תלויה גם בזה כשזה לא הולך, לא מגיבים בכלל, כלומר לא כועסים, אין טעם בזה, פשוט ממשיכים הלאה בענייניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר חמישה חודשים בוכה בכל בוקר
    מיכל
    29/05/2012

בתי המקסימה בת השנה ושלושה חודשים, שעדיין לא הולכת לבד, בוכה בכל בוקר לפני המשפחתון. כבר חמישה חודשים שהיא בוכה בפרידה ממני. גם כשאני מדברת איתה ואומרת לה שאני אחזור לקחת אותה בשעה ארבע, זה לא עוזר. גם כשאני מצליחה להרגיע אותה, היא בוכה שוב ברגע שהיא רואה את המטפלת של המשפחתון.
    כשאני חוזרת לקחת אותה בשעה ארבע, אז היא בוכה שוב קצת עד שאני לוקחת אותה ואז היא מתאוששת מהר. בשעות הערב איתי היא שמחה ורגועה.
    האם זה נורמאלי שגם אחרי חמישה חודשים היא בוכה ולא מתרגלת לגן? האם יש קשר בין חרדת הפרידה לבין העובדה שהיא עדיין לא הולכת.
    האם אני צריכה לדאוג או לקחת את זה בקלות?
    נראה שהמשםחתון הוא מקום טוב. יש שם עוד ילדים ויש שם אוכל טוב. היא לומדת שם דברים חדשים. הגננת אומרת שהיא מאוד בוגרת לגילה ושמה אותה עם הילדים הגדולים ממנה שכבר הולכים. אבל היא גם אומרת שהיא מפונקת ובוכה כשמחליפים לה חיתול.
    האם הבכי של שעות הבוקר יעבור מתישהו?
    אשמח לתגובה

הוספת תגובה

• כבר חמישה חודשים בוכה בכל בוקר - תגובה

סמדר ריינר
    29/05/2012

שלום מיכל,
    אני לא חשובת שהבת שלך לא מסתגלת לגן, כי אם אחרי שאת הולכת היא נרגעת ונהנית היא כן מסתגלת. כנראה שהיא שמה לב שזו נקודה רגישה אצלך לכן היא ממשיכה לבכות. את צריכה להיפרד ממנה בבוקר בענינייניות ובקצרה, ולא לנסות בכל מחיר להרגיע אותה. גם אם המחיר הוא שאת הולכת והיא עדיין בוכה. שום אסון לא יקרה. כשאת תיקחי את זה בקלות, גם היא תפסיק לבכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה!

מיכל
    30/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, בהצלחה.

סמדר ריינר
    30/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטיסה
    יעל
    29/05/2012

שלום רב,
    יש לנו שתי בנות בגילאי 3.7 ח' ושנה וחודשיים.
    לביתנו הגדולה פחדים רבים בכל מיני תחומים: פוחדת ממסיכות, מרעשים ומעצמים גדולים (אוטובוס למשל..) כשהיא נחשפת לאחד מהנ"ל היא ממש בהתקף חרדה/פאניקה.
    בקיץ אנחנו מתכננים נסיעה לשבדיה ואנו חוששים שהבת הבכורה תכנס להתקף פאניקה לפני הטיסה .צריך להבין שכשאר היא נכנסת ל"התקף" היא רועדת, צועקת שרוצה הביתה ועד שלא מרחיקים אותה מהסיטואציה היא לא נרגעת.. השילוב של מטוס גדול עם רעש המנועים עלול להיות בעייתי... ואני לא רואה איך אנחנו מצליחים להעלות אותה על טיסה במצב כזה...
    להפתעתנו, בחופשת פסח, בן זוגי לקח אותה לנסיעה ברכבת וזה עבר חלק ללא שום בעיה, כך שיכול מאוד להיות שגם הטיסה אבל במקרה שלא אנו רוצים להיות ערוכים.
    השאלה היא האם ישנה איזשהי הכנה שכדאי לעשות או כל דבר אחר..
    חשוב לי לציין שכאשר נסעה ברכבת, אביה בכוונה לא עשה מזה עניין ולא הכין אותה בדרמטיות והכל עבר מצוין. גם כאן אנו חשים שלא צריך לעשות מזה יותר מדי דרמה ובכל זאת...

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מטיסה

הוספת תגובה

• פחד מטיסה - תגובה

סמדר ריינר
    29/05/2012

שלום יעל,
    את מצייננת שכשהיא הייתה עם בעלך היא עלתה לרכבת בלי בעיה. האם את חושבת שייתכן שלחרדות שלה יש קשר לנוכחות שלך ועם בעלך זה יותר קל? אם כן כדאי לחשוב על כך כי יכול שחלק מהעניין קשור לקשר איתך וזו סוג של מניפולציה לגבייך. זה לא שהיא לא סובלת באמת, היא כן, אבל יכול להיות שהי אמכניסה את עצמה לזה שלא לצורך. אם זה כך, זה נכון לא נכון לא לעשות דרמה, רצוי שבעלך יודיע לה זמן קצר לפני מה הולך לקרות, בענייניות ובקצרה וזהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטיסה

יעל
    30/05/2012

תודה על התשובה. זה לא קורה רק איתי, אלא גם ששנינו נמצאים. אני כמעט בטוחה שזה לא קשור ישירות אלי.
    אשמח להתייחסות למקרה שתסריט שתיארתי קודם לכן , עם העלייה למטוס, יקרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטיסה - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2012

שלום יעל,
    שימי לב טוב מה כתבתי. לא כתבתי שזה קורה רק איתך, אלא רק בנוכחותך. זה לא אותו דבר. ככשרק בעלך היה, ואת לא היית, העלייה לרכבת התבצעה בלי בעיות. בכל מקרה גם אם זה קשור ישירות אלייך וגם אם לא, ההמלצה שלי היא אותה המלצה, לא ללבות את הדרמה ולתת הודעה קצרה ועניינית בלבד לפני העייה למטוס, בלי שום הכנה מיוחדת. אפשר כמובן להביא לשם צעצועים, ספר ילדים או כל דבר אחר שיוכל לשמש הסחת דעת ולהגיד משהו כמו : אנחנו עולים למטוס, נוכל לשק יחד, לקרוא, סיפור או לישן קצת עד שהטיסה תיגמר. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה תקופתי
    שונית
    28/05/2012

שלום,
    אשמח לקבל עצה כיצד להסביר ולהקל על בן שנתיים וחצי מעבר דירה זמני לארץ אחרת.
    אנחנו (שני הורים ופעוט) מתגוררים בארה"ב ובעוד שבועיים אמורים לנסוע להולנד לחודשיים וחצי לצורך משולב של עבודה וביקור נשפחה.
    מתי ומה אומרים לפעוט? איך מקלים עליו פרקטית את השינוי הקיצוני כשנוסעים לשם ומה אומרים לו כעבור חודשיים וחצי כשחוזרים הבייתה? איך מתמודדים עם הטיסה הארוכה הלוך ושוב מבחינה פסיכולוגית?

קצת רקע - מדובר בבן שנתיים וכמעט חצי שנמצא איתי בבית, עדיין יונק, לינה משפחתית, ומאד מאד צמוד אליי. ילד שמתפתח יפה, סקרן, בעל קליטה מאד מהירה, תלת-לשוני (עברית שפת אם, הולנדית שפת אב, ואנגלית מכיוון שנולד וגדל בארה"ב). המשפחה של האב מתגוררת בהולנד כך שאחנו נוסעים לשם גם כדי להיות קרובים לנשפחה והפעוט מכיר את סבא וסבתא ההולנדים היטב ומאד אוהב אותם.
    החשש שלי נובע גם משום שלילד יש זיכרון ממש טוב. הוא זוכר המון אירועים בפרטי פרטים, ומאד קשור לצעצועים שלו (הוא לא רק משחק עם הצעצועים שיש בסביבה אלא תמיד מחפש צעצווע ספציפי ואם לא מוצא אז מתעקש) הוא גם מאד זקוק לשיגרה שלו (טקס שינה קבוע, מתעקש על המקום שלו במיטה וכדומה) ואני פשוט חוששת שיחוויה משבר. אני רוצה לציין שזו הפעם השלישית שאנחנו נוסעים לתקופה כזאת להולנד איתו, פעם ראשונה כשהיה בן שישה חודשים ועןד פעם כשהיה בן 18 חודשים. בשתי הפעמים בסך הכל היה בסדר, אם כי בפעם השנייה היה סוג של משבר שנמשך שבועיים (היה צמוד אליי בקיצוניות, המון בכי וכדומה) אבל עכשיו הוא כבר גדול ומבין יותר ואני חוששת ממשבר משמעותי ורוצה לדעת מה הדרך הטובה ביותר להסביר לו ולעזור לו להתמודד עם כזה שינוי.

המון תודה מראש על עזרתך,
    שונית

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה תקופתי

הוספת תגובה

• מעבר דירה תקופתי - תגובה

סמדר ריינר
    28/05/2012

שלום שונית,
    אני לא בטוחה שיש סיבה כל כך גדולה לדאגה, כיוון שהסביבה של הילד למעשה זו את, ואת הולכת איתו. דווקא העובדה שיש לילד זיכרון טוב אמורה להקל עליו את המעבר, כי הוא מסוגל להחזיק בזיכרון את הדברים וזה נותן עוגן מסויים, זה לא שהם נעלמים ככה סתם.
    אם אתם רוצים להכין אותו, כדאי להסביר שנוסעים, להראות תמונות, גם של מטוס, להסביר את מי הולכים לראות, לתאר לו את הצעצועים שתקחו אתכם, לתת לו להיות שותף במידת האפשר לאריזה (שיגיש לכם את הדברים שלו כשאתם אורזים למשל), לקחת איתכם תמונות של הבית ושל החדר שלו, וכו'. ומעבר לזה לא לצפות מעצמך שתוכלי למנוע בהכרח משבר או קושי, יש קשיים ומתגברים עליהם. אם את תהיי רגועה ותבטחי בעצמך, זה מה שיקל גם עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוספנית בת 4
    אילנה
    28/05/2012

ילדה כמעט בת 4, (עם אח בן 2,6 ). מבקרת בגן, מבינה ומדברת 2 שפות. משחקת בעיקר בתיקים ("ירושה מסבתא ואימא). מכניסה בהם צעצועים רבים, ללא מיון , בעלי חיים יחד עם טלפון, קוביות של אחיה עם שרשראות .מחזיקה ביד אחד 1-3 בובות, ביד שנייה סוחבת תיקים, בביתה מכניסה כל זה על עגלת בובות.מלווה במשפטים כמו "אולכים לחוף ים".
    יש לה חדר משחקים בביתה ודי הרבה מקום אצל סבא וסבתא.
    משחקת בפאזלים, משחקי קופסה כאשר יושבים איתה.
    האם לדאוג לגבי האוספנות שלה, מה זאת אומרת.?

לקביעת תור
    סגירה
    אוספנית בת 4

הוספת תגובה

• אוספנית בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    28/05/2012

שלום אילנה,
    כל עוד זה במשחק ולא משהו אובססיבי שהיא עושה כל הזמן אין מקום לדאגה. בלי להכיר את הידלה זה קצת יומרני להגיד מה זה אומר, ניתן רק לשער שיש לה צורך להחזיק הכל כדי שלא יתפרק ולא ילך לאיבוד, אוי זה מעיד על קושי במעברים, או קושי להרגיש מוחזקת. לא הייתי בהכרח מסתכלת על זה ממקום של דאגה אלא רק משהו לקחת בחשבון ולחשוב עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפגנת שנאה ?
    יעל
    28/05/2012

ביתי היחידה בת ה15 מפגינה כלפי שנאה וכעס רב ואני ממש לא יודעת מה לא בסדר כדי שאוכל לתקן. אני מרגישה שהיא פוגעת בי בכוונה וזה מאד מאד כאב לי. אני בוכה בלב. למה ?
    היא לא מאפשרת לי לאהוב אותה. לא רוצה נשיקות ולא רוצה שמות חיבה. לפעמים יוצא לי שם נחמד מתוך אהבה ורצון לקרב אותה אלי אבל היא פונה אלי בכעס שלא אקרא לה כך. גם בזמן שאין בו לחץ לא מתאפשר לי להיתקרב אליה. אני אובדת עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    הפגנת שנאה ?

הוספת תגובה

• הפגנת שנאה ? - תגובה

סמדר ריינר
    28/05/2012

שלום יעל,
    הכאב שלך מובן, אבל מה שחסר לי בתאור שלך, מעבר לתחושת העצב והכאב תחושת כעס כלפיה. הרי יש גם עניין של חוצפה וכפיות טובה בהתנהגות שלה, מדוע את מייד מרגישה אשמה? מדוע רק לחפש במה את לא בסדר? אולי חלק ממה שהבת שלך צריכה זה שתהיי פחות חלשה ופחות מתחננת?
    עכשיו תראי, את פונה לאינטנרט בלי לתת שום פרטים כך שקשה לדעת באמת מה קרה ביניכן, מדוע היא כל כך כועסת עלייך, אבל נשמע שתגובה של עצב בלבד היא תגובה חלקית ומפגינה הרבה חולשה. אם את באמת רוצה להבין יותר לעומק מה קורה לביתך יכול להיות שכדאי לך לפנות לייעוץ מסודר, גם בלעדיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפגנת שנאה תודה רבה סמדר

יעל
    04/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    04/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפגנת שנאה המשך

יעל
    11/06/2012

יש אצלי ביקורת כלפי עצמי.
    החינוך שלי היה לוקה בחסר.
    לא נתתי מספיק אהבה ולציין שגם לא ידעתי מה זה.
    ילד ראשון, לא היה לי הדרכה. הגעתי מבית הרוס ולא היה לי ממי לקחת דוגמא. מה שידעתי לתת לביתי היה אוכל ולימודים.
    הקשר הזוגי שלי מלווה בחוסר כבוד וחוסר הערכה ואני בטוחה שביתי הושפעה מכך. היא דוחה כל קרבה וכל גילוי של חיבה. והחשש הגדול שלי שאולי ישנה בעיה נפשית ? מה לעשות? אני כל כך דואגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפגנת שנאה המשך - תגובה

סמדר ריינר
    11/06/2012

שלום יעל,
    אם את כל כך דואגת אז אולי כדאי ללכת לאיש מקצוע, כדי לקבל הדרכה ו/או הרגעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .

יעל
    12/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל משעמום
    רותם
    28/05/2012

הילד שלי בן 3 לאחרונה הוא מתעסק במקרר המון . מגיע מהגן פותח את המקרר ומחפש מה לאכול " בא לי מעדן" אני רוצה ארטיק, עגבניה, פרי וכל מיני שטויות . וזה לא מרעב כי גם אחרי שהוא אוכל הוא פותח את המקרר ואם אני לא מסכימה לו לאכול את מה שהוא רוצה בוכה ומשתולל . זה נהיה כבר הרגל כל פעם מתעסק במקאא . גם אצל חמותי כך ... אני לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל משעמום

הוספת תגובה

• אוכל משעמום - תגובה

סמדר ריינר
    28/05/2012

שלום רותם,
    את מבינה יפה שהמשיכה למקרר נובעת משיעמום או מסוג של ריקנות ריגשית. לפיכך הפתרון רצוי שיבוא מהכיוון הזה. ילד בן 3 זקוק להבניה של שעות הפנאי שלו, הוא לא מסוגל עדיין להעסיק את עצמו לגמרי לבד, רצוי להציע לו משחקים ופעילויות יצירה או משחקים בחוץ (כדור נדנדות) ולעבוד איתו ולשחק איתו. אני מבטיחה לך שאם הוא יהיה עסוק, בלווית מבוגר או עם ילדים אחרים, הוא ישכח מהמקרר מהר מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה