מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סבתא חולהדפנה24/04/2012
שלום רב,
איך מודיעים לנכדה בת 5 שגילו סרטן אצל הסבתא אליה היא מאוד קשורה? מדובר באמא של בן זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבתא חולה - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום דפנה,
זה מאוד תלוי באיזה שלב המחלה, כמה היא סופנית, וכו'. אם זה רק גילוי ראשוני, אין צורך להגיד לילדה דבר מלבד זה שסבתא חולה ולא מרגישה טוב ולכן לא יכולה לשחק איתה או לפגוש אותה בכל מצב.
אם מדובר בשלב סופני, או בהידרדרות שרואים אותה, צריך להמתין ובכל שלב של המחלה להסביר את מה שהכרחי בכל שלב, אם תפרטי יותר באיזה מצב מדובר אנסה לעזור לך בצורה יותר ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן להפסידעמית24/04/2012
שלום,
כל פעם שאני משחקת עם הבן שלי בן 4 ויוצא שהוא מפסיד
הוא מתפרץ בבכי ושובר את הכלים, לא מוכן להמשיך את המשחק ולוקח את זה מאוד מאוד קשה
איך הכי נכון להתמודד ?
תדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן להפסיד - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום עמית,
מה נשכון לעושת במצבים כאלה הוא ללמד אותו מה צריך לעושת כדי לנצח. כמו כן, בגיל 4 הורים בדרך כלל מוותרים במידה מסויימת לילדים ולא מנצחים אותם, כיוון שברור שזה לא כוחות, ילד לא אמור להיות מסוגל לנצח מבוגר. החוכממה זה למצוא את האיזון, בין לתסכל את הילד במידה אבל לתת לו הרגשה טובה והוגנת בהתאם ליכולת שלו ולא בהתאם ליכולת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרק ב'myi24/04/2012
היי , אני בת 32 גרושה כבר שנתיים וחצי , אמא ל- 2 ילידם מקסימים בן ובת . הבן שלי בן 6.5 והבת 4. אני חיה בדירה שכורה כבר שנתיים לבד עם ילדיי .
היום אני נמצאת בזוגיות מדהימה עם גרוש + 2 בנות שהוא מגדל . בן זוגי הציע לי לגור איתו ואני הסכמתי אך הסובבים אותי לא חושבים שזה צעד נכון כיוון שיש פה ילדים שעוברים לעיר אחרת ומן הסתם גם גן ובית ספר אחר . רציתי לדעת אם אני אמורה לערב גורמים מקצועיים שישוחחו איתם לפניי המעבר או לא לעשות מעבר כרגע אני אובדת עצות . עוד דבר הגרוש שלי טוען שהוא לא ייתן לזה לקרות האם הוא יכול ??
אשמח לתשובה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרק ב' - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום לך,
אם הגרוש שלך יכול או לא יכול זו שאלה משפטית ולא פסיכולוגית, ואני מציעה שתפני אותה לפורום מתאים.
אני לא חושבת ששיחה של ילדייים עם איש מקצוע היא כרגע העניין. מי שצירך לשוחח אותם ולהיות קשוב לצרכיהם זו את.
מבחינת טובתם של הילדלים אכן מעבר כזה הוא לא הדבר הרצוי.
עם זאת גם אימא מתוסכלת היא לא דבר רצוי עבורם.
אני מציעה שאת תדברי עם איש מקצוע ולא הילדים, כדי לחשוב ביחד, מה הדבר הכי נכון למשפחה שלכם בנתונים הקיימים.
נשמע לי על פניו, שאת היית רוצה להפסיק לגור בשכירות ומרגיע אותך שמשיהו יפרוש עלייך את חסותו ולא תצטרכי לדאוג יותר.
כניסה לקשר ממקום כזה היא בעייתית, כי בעצם ייתכן ואת נכנסת לקשר ממקום של תלות וחולשה, ולבן הזוג שלך ולילדיו יהיה יתרון עלייך ועל ילדייך בכל הקשור לזה שאתם תהיו בבית שלו, תלויים בו כי את לא רוצה לחזור לשכירות ולגור לבד. אם זה אכן המצב, כל המעבר הזה לא כדאי כרגע. אם את נכנסת לקשר רצוי שזה יהיה מתוך עמדה שיוויונית, שבה את יכולה לנהל משא ומתן, למשל להציע שתעברו לדירה אחרת, של שניכם, באיזור שלך, או כל סידור אחר שלוקח בחשבון את הצרכים של הילדים שלך.
בכל מקרה אני מציעה לך להתייעץ על כך עם איש מקצוע בצורה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה ו-8 חודשיםדניתוש 2824/04/2012
הקטני בן שנה ו-8 חודשים עוד שבוע בע"ה
יודע להתבטא יפה, יודע להראות לנו מה הוא רוצה, אם עייף הולך למיטה ומצביע, אם רוצה לאכול- אומר אם אם
אם רוצה סימילאק/דייסה אומר שוקו
יודע להגיד אבא, סבא, טטה=סבתא, את זה,
הרבה קולות של כל מיני חיות
יודע חם, קר
מחבר לפעמים מילים אבא אם אם(כשאבא אוכל)
אבא שששששש(כאבא ישן)
ואומר עוד הרבה מילים כגון- קוקובד=שוקולד, הופה, קוקו, אאוצ'י ויודע להגיד עוד מילים
עכשיו - ה שאלה שלי,
לי הוא לא קורא אימא או אמה,
הוא קורא לי אדה...
הוא המציא לי שם עוד שהיה בן 8 חודשים וכנראה מכיוון שאני איתו משנולד עד עכשיו לא תיקנו אותו ואמרו לו- הנה אימא, איפה אימא, לך לאימא וכד'
את כל שאר בני המשפחה אני כל הזמן הייתי אומרת לו- הנה סבתא/סבא/אבא
לך ל-X לך ל-X וכד' אני איתו כמעט 24 שעות ביממה לבד
זה לא מדאיג אותי אני סתם רוצה ומעוניינת לדעת איך אפשר ללמד אותו,
המון פעמים כשהוא חוזר אחריי כל מיני דברים באמצע משחק ואני אומרת לו תגיד אימא הוא ממש אומר אימא, לטלפון שלי הוא קורא ממה ומביא לי, כשאנו רואים שירים עם ילד ואמא, הוא מחייך מסתכל עליי ומלטף אותי, כשאני אומרת לו איפה אימא, או נגיד איפה אף שלי אימא אז הוא יודעי להצביע עליי.
זה בסדר? והאם אפשר ללמד אותו בצורה מסויימת שיגיד לי אימא ולא אדה? למרות שדי נחמד השם שהוא המציא לי...
אולי סתם בא לו לקרוא לי ככה כי הוא יודע שאני אימא, אז לא להילחם בכיף שלו שלא יפגע? זו הסיבה שאני לא מתקנת אותו לא רוצה כאילו לפגוע בו כי הוא נהנה לקרוא לי ככה....
אשמח לעצות
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנה ו-8 חודשים - תגובה
שאלה מעניינת. הוא המציא לך שם ובכך הפך אותך לשלו וזה נותן לו שליטה מסויימת בקשר ביניכם. הוא כנראה צריך את זה. אני מניחה שכאשר הוא ישים לב שילדים אחרים קוראים לאימא לשם אימא, משהו ישתנה בהרגל שלו, אולי הוא יקרא לך ליד אחרים, אולי הוא יקרא לך כך כל הזמן. אני מציעה לך לא להילחם בזה.את יכולה להציע לו לקרוא לך אימא, כלומר לתקן אותו כשהוא קורא לך בשם שהמציא ולהגיד : אימא. אבל אם זה לא תופס, לא להתעקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוקאורנה24/04/2012
בני בן הארבע שותה עדין מים בלילה ומוקדם בבקר מבקבוק
הוא שותה לפני השינה ומוקדם בבקר
במהלך היום בגן הוא שותה מבקבוק של גדולים עם פיה רגילה
הוא מעולם לא לקח מוצץ ואני רואה שדי מרגיע אותו ומשרה עליו בטחון לשתות מהבקבוק
האם עלי ללחוץ עליו ולגמול אותו או לחכות שזה יבוא ממנו
מעירים לי שזה לא נורמלי ושהוא כבר בוגר (הורים אחרים)
אשמח לתגובה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מבקבוק - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום אורנה,
אני מציעה לך להניח לזה. הוא ער לכך שזו לא הנורמה ועושה את זה רק בבית, בשעות שלפני ואחרי השינה. הוא זקוק לכך כדי להרגע לפני השינה ולפני הכניסה ליום חדש. סביר להניח שהוא ייגמל מזה לבד, כשהוא ירגיש בשל לכך, ולא נורא אם זה ייקח עוד שנה או שנתיים אפילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות אצל ילד בן 6אמא24/04/2012
שלום רב. אני אמא לבן שש ובת שלוש. לפני שנה וכמה חודשים עברנו למלבורן לשנתיים ברילוקיישן מהעבודה של בעלי. לבן שלי היו כמה חודשים ראשונים קשים בהם היה הרבה כעס (כמעט ללא פיזיות). אחרי שלמד אנגלית השתחרר והתחיל לרכוש חברים ולהנות. הוא מאוד חברותי אבל מאוד עקשן ורוצה הרבה פעמים שהדברים ילכו לפי רצונו. הוא נהיה מתוסכל מהר אבל אף פעם לא מרביץ במיוחד כשמשהו כזה קרה (בעבר).
מפברואר הוא לומד בביתת ספר (כאן יש כיתת "הכנה" לכיתה א). הוא היה בחודשיים וחצי הראשונים של השנה ואז היתה חופשת הפסחא. מאז שחזר מהחופשה, לפני שבוע וחצי, הוא משתמש באלימות רבה. היום זו הפעם השניה שהוא נשלח הביתה כי נשך ילד שהרגיז אותו. נראה שסיטואציות שהיו מכעיסות אותו פעם אבל היה משתלט על עצמו בשבוע האחרון מעבירות אותו על דעתו והוא מכה (וגם נשך).
אני לא יודעת מה לעשות. הוא יודע שהוא מתנהג לא נכון ויודע מה אמור לעשות כשמשהו כזה קורה. בכל זאת, בסיטואציה, הוא לא מחזיק את עצמו. איך עוזרים לו? אני מאוד מתוסכלת.
תודה רבה. אשמח גם להפניה למאמרים שיכולים לעזור. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות אצל ילד בן 6 - תגובה
יש ברשת מאמרים רבים אם את רוצה את יכול לגגל את הנושא (למשל אלימות אצל ילדים) ולמצוא חומר.
לדעתי חשוב להבין ממנו מה קורה לו כשהוא משתמש באלימות, לשמוע ממנו מה עובר לו בראש, מה קשה לו, להציע לו דרכים חלופיות להתמודד (למשל לפנות למורה) ללמד אותו לספור עד 10 לפני שהוא מגיב, ללמד אותו לנשום עמוק וכו'.
חשוב להבין יותר לעומק ממה המצוקה שלו, האם מתגעגע, מה קשה לו בדיוק, לאפשר לו לבטא את זה ולמצוא דרכים להתמודד בהתאם למה שהוא מעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר דימיונינטלי23/04/2012
שלום רב וערב טוב
אני אמא חד הורית לילד בן שלוש, ילד מדהים בהתפתחות שלו שלא חסר לו חום ואהבה בכלל (הוא הפייבוריט של כל המשפחה הקרובה והמורחבת), בזמן האחרון יש לו חברים דימיונים בדמות קופים השאלה שלי היא אם זה בסדר שהוא משתף גם אותי בחברים שלו?
לדוגמא: כשהקראתי לו סיפור אז הוא אמר לי לחבק גם את הקוף כי הוא לידנו במיטה...
רציתי לדעת אם זה נובע מכך שאין לו אבא???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר דימיוני - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום נטלי,
לא ניתן לדעת האם זה קשור לכך שאין לו אבא. אני גם לא יודעת איזה דיבור יש ביניכם על כך שאין לא אבא. האם הוא שואל על כך, האם הוא קיבל הסבר על העניין הזה?
מאוד יכול להיות שהוא רוצה שתחבקי את הקוף ובעצם הקוף מייצג גבר בבית, וכך הוא מדמיין שיש איתכם עוד מישהו. אבל זו רק השערה, לא ניתן לדעת בוודאות מה משמעות הדמיון הזה בלי להכיר אתכם יותר.
השאלה שלך אם זה בסדר או לא היא במקומה, כיוון שלא ברור מהבקשה שלו האם הוא מבקש שתשתפי איתו פעולה במשחק דמיוני, שזה בסדר, או שהוא לא מבחין בכך שזה דמיון וחושב שגם את רואה את הקוף.
אם זה קורה רק בלילה ורק בסיטאציה הזו, אני נוטה יותר לאפשרות הראשונה. כלומר שהוא זקוק לכך רק כדי ששניכם תשחקו בכך שאתם לא לבד. כל עוד זה משחק זה בסדר.
בכל אופן כדי קבל תשובה ודאית יותר יש צורך בבדיקה של איש מקצוע.
אם עדיין לא דיברת איתו על עניין האבא ועל נסיבות הגעתו לעולם, זה הזמן, כמובן בדרך שמותאמת לגילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מבנזוג של אמא שלימארי23/04/2012
יש לי בן בן 7 וחצי . אני ואבא שלו גרושים מאז היה בן שנתיים
יש לו אבא מאוד דומיננטי בחיו , כמעט חצי משמורת.
אני חייתי עם בינזוגי 4 שנים והתחתנו לפני שנה
ואנו עומדים להפרד
הבן שלי מאוד אוהב אותו ומאוד קשור אלי
חייינו יחד בבית אחד 4 שנים ובנזוגי היה חבר מאוד טוב שלו
והיה מעיין תחליף אב....
עכשיו כשאני ובנזוגי נפרדים , אני ממש כואבת ולא יודעת מה לעשות עם בני
ואיך לספר לו , איך לגרום לו להבין את המצב ולהגן עליו ככול שניתן
אשמח לקבל המלצה חמה....
בהתחלה חשבתי ל"סבן" אותו - לומר לו שהבזוג שלי טס לחול
אבל אני מבינה שאין כמו האמת
איך מספרים ליד להורים גרושים שעוד פעם נפרדים והוא צריך להפרד ממשהו שאהב....
אשמח לעצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מבנזוג של אמא שלי - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום מארי,
העניין הוא לא באיך מספרים, אלא איך משלימים עם זה שגרמנו כאב לילד שלנו, ואנחנו בכל זאת יכולים ללוות אותו כשהוא חווה את זה אבל לא יכוים למנוע את זה ממנו. חשוב גם להסביר לילד, שזה לא באשמתו ולא קשור אליו. חושב קודם כל להגיד את האמת, בצורה הכי פשוטה שיש, שאתם לא מסתדרים ונפרדים. חשוב להגיד לו מה יהיה מעכישו. מה לוח הזמנים, האם הוא יוכל להיות בקשר עם בן הזוג, וכיצד, ומעבר לזה לאפשר לו לבטא את תחושתיו, לא לנסות "לסתום" אותן, או להגיד לו לא להרגיש כך. מה שהו אמרגיש זה בסדר, הוא ירגיש עצב, כעס, ועוד דברים, ואת הכל צריך לקבל בסבלנות, ולאפשר לו לבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להפרד
מארי24/04/2012איך את ממליצה להפרד ?
האם כדאי לעשות מפגש פרידה? שיחת פרידה?
בין הבנזוג לבין הבן שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להפרד - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום מארי,
בודאי שכדאי לעשות מפגש פרידה, אולי אפילו לחשוב יחד איך הם רוצים להיפרד. ולהשאיר זה לזה תמונות או ציור למזכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימותמיכל23/04/2012
לבני בן ה- 10 אין כמעט חברים,גם אם יש נראה כאילו הוא מתחנן לייחס מהם.
גם כלפינו אין לו כבוד והוא נוהג להתחצף ולצחוק לנו בפנים.הוא לא מקשיב ומתיש אותי במלחמות בלתי פוסקות.
אני לא רגועה במחיצתו והוא גם לא אוהב לשהות במחיצתי.
לאחרונה ברגע של קיבל משהו שרצה הוא נכנס בצורה כלשהי לאטרף והצליח להפיל את בעלי על הרצפה בכל הכח וגם אותי.
אני לא יודעת כיצד לפתור בעייה זו ולמנוע הדרדרות בהתנהגותו.
בבקשה עזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום מיכל,
את מתארת אכן מצב שהתדרדר וכרגע הוא די חמור. הדרך להתמודד במצב הזה היא לפנות לאיש מקצוע. אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם או לבקש המלצה לגבי השירותים הטיפוליים באיזורכם מפסיכולוגית בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה בין אחיותורד23/04/2012
שלום! בתי בת ה-9 מקנאה מאוד באחותה בת שנתיים. קיוויתי שתחושת קנאה תעבור עם השנים, אך עברו כבר שנתיים מאז שהקטנה נולדה והבת הגדולה ממשיכה בעקביות להביע קנאה גם באופן פיזי וגם באופן מילולי, כלומר, היא יכולה לדחוף את הקטנה, לקחת ממנה צעצוע בכח,לחבק חזק בניגוד לרצונה, לצרוח עליה, לקלל וכו''. מה שהכי מעציב אותי זו עובדה שלמרות המודעות שלי בנושא קנאת אחים, למרות שאני משתדלת להתנהג בהתאם להמלצות של פסיכולוגים ויועצים, המצב כלל לא משתפר.
האוירה בבית מאוד חמה, יש הרבה אהבה ואהדה כלפי כל הילדים (יש לנו עוד ילד בן 12), אנחנו לא משווים בין הילדים, מפרגנים לכל אחד על הצדדים החזקים שלו, .בתי בת -9 מקבלת הרבה תשומת לב מכל בני המשפחה, משבחים אותה על ההצלחות ומעודדים אותה על דברים הטובים שהיא עושה, אני תומכת בה, מדברת איתה המון, יש לנו זמן פרטי שלנו, לא תתפסו אותי מנשקת את הקטנה ולא נותנת נשיקה לילדה הגדולה, אני מסבירה לה על אחותה הצעירה שהיא זקוקה עכשיו לעזרתינו, היא קטנה, עוד לא יודעת לדבר, קשה לה להביע את עצמה, היא דורשת קצת יותר תשומת לב בשלב הזה וכו'... ברצוני לציין כי בתי ילדה חכמה, פקחית ומבינה היטב מה עובר עליה.למשל היא הגדירה בעצמה את הקינאה כלפי אחותה במשפט הבא: "היא לקחה לי את התהילה" !!!!! ולמרות כל הדיבורים, הסברים,פירגון, אהבה שהיא מקבלת – אני שומעת שוב ושוב איך היא שונאת את הקטנה, היא לא רוצה אותה במשפחה, "היא מגעילה, מסריחה, מכוערת"....לפני יומיים היא גירשה את אחותה הצעירה מהחדר: "לכי מפה יאה מנוולת" ......אני כבר לא יודעת איך להגיב על משפטים מסוג זה???!!!!.האם יש טעם להעניש אותה על פליטות פה או על אלימות כלפי אחותה הקטנה??? איך להגיב נכון, מה לעשות ואיך לפתור את הבעיה המורכבת זאת??? אשמח לקבל תגובות בנושא כאוב זה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בין אחיות - תגובה
סמדר ריינר24/04/2012שלום ורד.
עונשים לא עוזרים, אין בהם טעם. עם זאת, נשמע שהבת שלכם גילתה מה הנקודה הרגישה שלכם והיא מנגנת עליה. למרות שאני לא מאמינה בעונשים, אני כן חושבת שיש צורך בסמכות הורית. לא דיברת על ההתנהגות של הילדה בתחומים אחרים, אבל נשמע, לפחות לפי התאור המפורט שלך שבעניין הזה לפחות חסרים לה גבולות. חשוב להבהיר לה, בצורה ברורה, קצרה וחד משמעית, שלמרות שלדעתה גנבו לה את התהילה, אתם לא תסבלו התנהגות כזו. יש חשיבות לטון שבו אתם מדברים, ולביטחון שלכם. כמו כן, יכול שהמאמצים העצומים שאתם עושים כדי שאף אחד לא ירגיש מקופח הם מוגזמים ונותנים לילדה הרגשה של חולשה מצידכם. כאילו נורא חושב לכם שהיא תהיה מרוצה ואף םעם אף פעם לא תכעס עליכם. גם זה בקיצוניות לא בריא ולא טוב. בגיל תשע אתם לא חייבים לנשק גם אותה כל פעם שאתם מנשקים את אחותה או לעשות כזו השתדלות רק כדי לא להרגיז אותה. מותר לה להתעצבן, להרגיש מקופחת לפעמים, זה לא סוף העולם, אבל אסור לה בשום פנים ואופן להוציא את זה על אחותה.אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
ורד25/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
סמדר ריינר29/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילד בן 6יעל23/04/2012
שלום,
לפני כחודשים הבן שלי בן ה-6 התחיל למפחד למהכנס לחדר ריק לבדו, לפעמים הוא קורה לאחיו בן ה-4 כדי שיבוא איתו לשרותים עד שהוא ידליק את האור. שוחחתי איתו על זה והוא אומר שהוא מפחד ממפלצות. ובלילה קשה לו להירדם, הוא מבקש שישנו איתו קצת או שישאירו אור דלוק שזה מאריך את זמן ההירדמו שלו. ניסינו לתת לו דובי לישון איתו וזה קצת עזר אך הפחד שלו מלהיכנס לחד ריק גם ביום עדין לא עוברת.
מה ניתן לעשות?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אצל ילד בן 6 - תגובה
סמדר ריינר23/04/2012שלום יעל,
את מוזמנת לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איומיםזיוה23/04/2012
שלום רב,
בני בן ה 3.5 מאיים כל פעם שמשהו לא נראה לו שיעשה פיפי בריצפה.
איך אני אמורה להגיב?
האם להתעלם?ואם להתעלם מה לעשות אם באמת עשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומים - תגובה
סמדר ריינר23/04/2012שלום רונית,
חושב להתעלם מזה, ואם הוא במאת עושה לנגב את זה בלי לעשות הרבה עניין ובלי להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי- צרחות ובכי וזעםללולה22/04/2012
שלום רב,
בתי בת השנתיים וחצי התחלה בזמן האחרון לבכות ולצרוח עם משהו לא נראה לה,
הכי הרבה אנו שומעים את הבכי לפני ההליכה לישון, אך לא רק,
היא בוכה ומתחילה לצרוח צרחות עד שרואים לה את הורידים בגרון,
היא נאדמת ומזיעה כולה.
אי אפשר להרגיע אותה, אני בכל אופן לא מצליחה...
היא יכולה לבכות ולצרוח כך גם חצי שעה ושעה שלמה.
ולמחרת היא צרודה מהבכי והצרחות.
זה נמשך כבר זמן מה ואינני יודעת איך לנהוג.
להגיב? להתעלם?
אם אני נכנסת לחדר אחר היא רצה אחריי וצורחת עוד יותר.
זה מזיק לבריאותה אני אובדת עצות.
נא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי- צרחות ובכי וזעם - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום לולה,
זה לא מזיק לבריאותה. מה שיזיק אולי לבריאותה הנפשית זה אם אתם לא תעמדו בזה, ותתנו לה לנהל אתכם עם זה. התגובה הנכונה היא התעלמות, ורק אחרי שהיא תרגע להתייחס אליה, וכמובן לא להענות למה שלא נראה לה אם החלטתם שזה חשוב לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה שאת בעצם אומרת זה -
ללולה23/04/2012שיש לתת לה לבכות? לצרוח?
הרי גם שהתמדנו במשך כמה ימים והתעלמנו לא היה שיפור ביום שלמחרת...
אשמח לתשובה יותר מעמיקה באיך להתנהג עם הבכי.
להתעלם? לשבת לידה ולבהות בה? ללכת לחדר אחר?
אנא תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה שאת בעצם אומרת זה - - תגובה
סמדר ריינר23/04/2012שלום לולה,
התשובה היא כן, את אמורה להתעלם, ולהמשיך לעסוק בעניינייך. העניין הוא לא לאיזה חדר את הולכת אלא שאת נשארת רגועה, ולא מתייחסת.
אם זה לא עוזר, אז יכול להיות שיש בעיה יותר רצינית ואז כדאי לפנות לייעוץ מסודר אצל איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם ילד בן חמשלאה22/04/2012
שלום רב,
הבן שלי נושק לגיל חמש. יש לו אחות בת שנתיים וחצי. אני מבקשת עזרה בהתמודדות איתו מולה. הוא ללא הפסקה כל הזמן מציק/מרביץ גם כשאין סיבה. הוא יכול לעבור לידה ולתת לה מכה על הראש, או לדחוף אותה. או להציק לה בכל מיני דרכים. מצד אחד הוא נהנה לשחק איתה וגם היא איתו, ומצד שני כל הזמן מסכן אותה ומרביץ. הוא יכול לקפוץ איתה על הספה ופתאום לדחוף אותה למטה והיא נחבלת בראש. היא מצידה מגיעה אלינו בבכי - כל עוד הוא לא מסכן אותה, אנו משתדלים לא להתערב ומחזירים אותה בחזרה אליו שתאמר לו "לא נעים לי, לא מציקים וכו'". אבל כשזה אלימות, הוא נענש. העונשים יכולים להיות: לסגור אותו בחדר למספר דקות, למנוע ממנו תוכנית טלויזיה, סיפור או משחק שהוא אוהב. שום עונש לא עוזר!!! הוא גם אומר שזה לא יעזור לנו. אנו מרגישים שאנו ממש במלחמה ראש בראש איתו וזה לא טוב. אנו אובדי עצות מה לעשות. כמובן שעשינו איתו הרבה שיחות וביקשנו שישתדל לשפר את ההתנהגות שלו וגם זה לא פועל. יתכן והוא פורק עול מכיוון שהיא הקטנה והוא מרגיש "גיבור" לידה, כי בגן הוא בין הקטנים גם בגיל וגם במימדים. אבל, גם כשהיה בגן פרטי ולא היו פערים בינו לבין ילדים אחרים, והוא היה בן שלוש וחצי והיא בת שנה - גם אז התנהג כך. ההתנהגות שלו כלפיה תמיד היתה כך מאז ומתמיד. העניין הזה הפך להיות נושא מרכזי בבית שמאוד מפריע לנו. מה לעשות וכיצד לנהוג עמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם ילד בן חמש - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום עינת,
עונשים באמת לא עוזרים אז כדאי שתחדלו מהם. ואולי כדאי שתשנו קצת את הצורת החשיבה שהולכת כל הזמן נגד הילד לצורת חשיבה שמנסה להבין אותו. ייתכן מאוד שהוא מקנא. וייתכן שגם יש לו סיבות טובות, כיוון שאולי מאז שנולדה נלקחה ממנו המון תשומת לב, ותשומת הלב היחידה או העיקרית שהוא מקבל כרגע זה כשהוא מציק לה. אתם צריכים להבין שעבור ילדים גם תשומת לב שלילית עדיפה על העדר תשומת לב בכלל. לכן חשוב שתדברו איתו על כך שאתם מבינים שאולי קשה לו שאחותו קטנה יותר ומקבלת יותר פינוק ותשומת לב ממנו, ושזה טבעי שהוא מקנא, ושאתם יודעים שלצד הקנאה הוא גם אוהב את אחותו, אבל גם קשה לו איתה. חושב שתנסו לתת לו לפעמים זמן איכות ללא אחותו, ותאפשרו לו לפעמים פינוק וכיף אפילו שהוא גדול ממנה. כאשר הוא מציק לה, חשוב שתפסיקו את זה מיידית, באופן תקיף ברור וקצר אבל בלי עונשים, בלי דרמה ובלי לתת לו המון תשומת לב סביב העניין, אלא להשתדל לתת לו תשומת לב באופן יזום על דברים אחרים, ציור יפה שהוא צייר, משימות שאתם נותנים לו בבית, דברים חיוביים שהוא עושה, ככל שתחזקו את הצדדים האלה הוא פחות יצטרך להציק לאחותו כדי להשיג תשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לאה22/04/2012תודה על התשובה. אני חייבת לחדד שהוא מקבל המון תשומת לב הרבה יותר מאחותו. יותר משחקים איתו, יותר זמן איכות איתו, יותר מתחשבים בו, תמיד הוא ראשון לקבל הכל, תוכנית טלויזיה שקודם הוא מעדיף וכו' - כך שמהבחינה הזו , זה לא הכיוון ואין לו על מה לקנא - דווקא היא זו "המוזנחת".
מה בכל זאת אפשר לעשות כשהוא מרביץ ומסכן, כי דיבורים לא עוזרים כלל. נעשו איתו הרבה שיחות גם ברוח הדברים שאמרת והוא לא משתפר.
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום עינת,
תראי עינת, התמונה שמצטיירת מהתאור שלך היא שהילד מנהל אותכם. לא זו הכוונה בלתת לו תשומת לב. הוא לא תמיד צריך להיות ראשון והוא לא צריך לקבל יותר ממנה. אם אתם נותנים לו תשומת לב אבל נשארים חלשים וללא סמכות הורית, לא עשיתם בזה כלום. כאשר הא מציק לאחותו צריך להפסיק את זה מיידית, גם פיזית אם יש צורך, ושם אין צורך בדיבורים ובשיחות. זה לא הזמן לזה. וגם לא צריך להענות לצורך שלו תמיד להיות ראשון, או לקבל יותר. אלא צריך להציב לו גבול ברור, לא הוא מחליט אלא אתם, לצד זה שהוא מקבל גם תשומת לב אישית וחיובי לפי ההחלטה שלכם לא לפי הדרישה שלו והניהול לשלו..
אם אתם לא מצליחים ייתכן שכדאי לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת, כדי ללמוד לשדר סמכות הורית אפקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 לאבא אלמןהילה22/04/2012
אני יוצאת עם גבר שהתאלמן לפני כשנתיים. הוא בן 34 ואני בת 37 (רווקה ללא ילדים עדיין)
יש לו ילד בן 6 שמעולם לא ראה את אביו עם אישה בהקשר רומנטי. האבא לא יצא עם אף אישה מאז התאלמן, למעשה אני הראשונה.
טרם פגשתי את הילד. אך אני מאד אשמח להכיר אותו ולבלות איתם זמן איכות. הקשר בהתחלתו, אך מאד התקרבנו ויש רצון כל הזמן להיות יחד.
השאלה היא איך עושים את המפגש?
מה אומרים לילד?
איך להתנהג עם הבן זוג כשנהיה עם הילד?
אשמח לתשובות
יום נפלא :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 לאבא אלמן - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום הילה,
השאל היא לא מה אומרים אלא מה האבא אומר. את עדיין לא אמורה לקחת אחריות על העניין. האב הוא זה שאמור להסביר לילד, שהוא פגש מישהי מאוד נחמדה, והוא רוצה להפגיש ביניכם. חשוב שתהיה פתיחות לשאלות של הילד, לתחושות שלו, לתת לו לבטא אותם בלי לשפוט אך מצד שני זה לא מה שאמור לנהל אתכם. אינכם זקוקים לאישור שלו. חשוב שהמפגש הראשון יהיה קצר, וההתנהגות טבעית ורגילה, חשוב שההתקרבות תהיה הדדית, לא מייד לבלות סוף שבוע ביחד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)