פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנה
    17/04/2012

היי
    בתי בת 4 והיא מאוד עקשנית, ובמידה ואני לא עושה מה שהיא רוצה , היא מתחילה לשכב על הריצפה וובוכה.והבכי יכול להיות להמשך שעות.
    לדוגמא : היא רוצה לנעול מגפיים ואני אומרת לה זה לא מתאים בקיץ אך זה לא עוזר לי הרבה ,כי היא החליטה , היא בשלה,הבעיה שקשה מאוד לשכנע אותה , ואני עומדת על שלי ולא מוותרת לה .
    (הבעיה שיש לי המון וכוחים איתה ,וזה יכול היות במגוון נושאים: אוכל , אמבטיה, לבוש וכו'
    בסוף זה נגמר שאני מענישה אותה - אומרת לה להיכנס לחדר , או שאני אומרת לה שהיא לא תראה טלויזיה, או שאני אומרת לה שהיא יכולה לבכות עד מחר וזה לא יעזור לה.

השאלה - האם זה נכון להעניש? מה הדרך הנכונה? (מדובר בילדה מאוד עקשנית והיא לא
    משתכנעת בקלות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלון מיה,
    עונשים לא יעזרו כך שחבל על הנזק שתגרמי לה.
    קודם כל חשוב שתחליטי ביניך לבין עצמך על סדרי עדיפיות, על מה שווה להתעקש ועל מה לא. יכול להיות שלכ הקשר שלכם נהפך למאבק כוחות אחד גדול, ולא בטוח שכל כך חשוב באמת להתעקש על כל דבר. אחרי שתחליטי על מה את לא מתעקשת, תחשבי מה אתן יכולות לעשות ביחד, כאימא ובת בזמן שהתפנה ממריבות, איך אפשר לשפר את הקשר ביניכן ואת אמון, וליצור יותר חחוויות של קשק נעים וכייפי. לאחר זמן שתתמידי בתהליך, אני מניחה שתישמי לב שגם על הדברים שחשוב לך להתעקש, יש פחות מריבות. עם זאת על אותם דברים באמת חשוב שתתעקשי באופן עיקבי גם אם היא בוכה שעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    דנה
    17/04/2012

הי
    בני בן 6.5 והוא צפה מספר דקות בסרט מומיה ,ומאז הוא נמצא בחרדה והוא כל הזמן אומר
    אני לא רוצה למות,אני רוצה שיהיה לי עור,האם זה יקרה לי?
    כבר מספר ימים שהוא נתון בחרדה ,והוא כל הזמן שואל האם הוא ימות והוא ממש פוחד ובוכה.
    אני לא יודעת מה לעשות.
    אני אומרת לו שלא יקרה לו כלום ,ומדובר בסרט ,ובסרט הכל דמיוני וכו'.
    הוא נרגע וכעבור מספר דקות שוב שואל האם זה יקרה לו האם הוא ימות ,אני לא רוצה למות
    והוא בוכה.

רציתי לדעת כיצד מטפלים בחרדה? מה עליי לעשות? איך להתנהג?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלום מיה,
    את יכולה לעיין ב"עמודת שאלת נפצות" בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. אם שום דבר לא עוזר ניתן לפנות לטיפול מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות ילד בן 5
    טלי
    17/04/2012

שלום
    יש לי ילד בן 5 מאד חכם בוגר .תמיד כשהוא חוזר להגן הוא מאד כועס, אם אומרים לו לא על משהו הוא צועק , בוכה, זורק חפצים ומי שלידו מרביץ לו.
    יש לציין שהשנה הוא נכ=נכנס לגן עיריה חדש ללא חברים מגן קודם.
    הוא נכיר חברים אבלתמיד אומר שאין לו הרבה חברים, בבירור עם הגננת נאמר לי שאין לו בעיה חברתית או משהו אחר בגן והוא יודע להסתדר יפה מאד.
    אני מאד מודאגת מרמת העצבים של הילד - במיוחד כשהוא שומע משהו ששלא מוצא חן בעיניו.
    אני מנסה להסביר לוש אצלנו בבית לא מרביצים לא זורקים חפצים וזו לאדרך להתמודד עם כעסיחם, הסברתי לו שמותר לו לכעוס אך יש דרך.הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על העניין ואיך ניתן לפעול?
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילד בן 5

הוספת תגובה

• התנהגות ילד בן 5 - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלום טלי,
    את לא אמורה בשלב הזה להסביר אלא להבהיר בצורה סמכותית וקצרה, שזה אסור. את יכוהל גם לתת לו דרכים חלופויות לבטא את הזעם, קודם כל להגיד שהוא כועס, אפשר גם לנסות להבין יותר לעומק מדוע הוא כועס, זה לא כל כך ברור מהתאור שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    20/04/2012

זה קורה כאשר הור שומע את המילה לא ,למשל בבוקר הוא קוצה לראות טלויזיה לפני הגן כאשר מתעורר ואין זמן ואני מסבירה שלא הוא אומר אני קובע אני מחליט פה.
    הוא מנסה להראות שהוא זה ששולט .
    במצב כזה מהאני אמורה לעשות?
    אני אומרת לו שרק אם יספיק לאת כל המטלותבוקר להתלבשף לצחצח שיניי וכו ויישאר זמן יוכל לראות, והוא לא מחליט פה.
    בקיצור העצבים והכעסים מתבטאים כאשר הוא שומע משהו שלא מוצא חן בעיניו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    20/04/2012

שלום טלי,
    נשמע שאת נכנסת איתו למאבק כוחות, שייתכן שבחלקו הוא מיותר. חשוב שתעשי סדרי עדיפיות על מה חשוב להתעקש ועל מה אפשר להתגמש. איפה שחשוב לך להתעקש, חשוב תהיי עיקבית. בלי הסברים ובלי מלל מיותר, פשוט הגיד בצורה קצרה וברורה שאי אפשר , ותניחי לו להגיב איך שבא לו. זה יעבור כשהוא יבין שזה לא עוזר.
    אם את לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכה בשיערות
    שלומית
    17/04/2012

אני אמא לתאומים בן ובת בני שנה וארבע ,הבת מאוד דומיננטית והבן יותר עדין. בכללי הם משחקים יפה אבל כבר כמה זמן היא מושכת לו השערות וצוחקת .ניסיתי הכל , ניסיתי לכעוס ,ניסיתי לגרום לה ללטף אותו, ניסיתי להסיח את דעתה....כלום לא עזר היא ממשיכה וזה כל כך חזק שהוא לא נושם מבכי אחרכך וכוקורע לי את הלב ואני גם כועסת עליה שחוץ מזה היא נשמה טובה .
    אני מרגישה שהיא מנסה למשוך תשומת לב בצורה כזאת( לא שחסר לה כי אני איתם כל היום בבית) פשוט נראה שכשהיא רוצה אותי היא עושה את זה או כשהוא עסוק היא באה לו ואני מיואשת מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    משיכה בשיערות

הוספת תגובה

• משיכה בשיערות - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלום שלומית,
    תשובה לשאלתך זו כבר ניתנה על ידי. אנא חפשי אותה בתחתית העמוד או בעמוד הקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי מרביצה את אחיה
    דינה
    17/04/2012

שלום

בתי בת 3 וחצי מרביצה לפעמים את אחיה בן שנה ו10 חודשים זה

קורה כשהוא לוקח לה משהו . אנחנו מסבירים לה שאסור להרביץ וגם התחלתי להעניש אותה היא נכנסת לחדר שלה ויושבת שם( אבל היא בוכה מזה ) לפעמים יש לה התקפי זעם אם היא רוצה משהו וזה בלתי אפשרי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 וחצי מרביצה את אחיה

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי מרביצה את אחיה - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלום דינה,
    עונשים זה דבר לא יעיל וגם מזיק.
    גם אין צרוך בהסברים. יש צורך לומר לה בצורה סמכותית וקצרה שזה אסור. אפשר גם לתת לה כלים אחרים לבטא את התוקפנות שלה, למשל להרביץ לכרית, להגיד שהיא כועסת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יהודה
    17/04/2012

שלום! יש לי ילד בכור בן 10. הוא ילד חכם ותלמיד טוב בבית הספר. בבית הוא מתנהג אחרת לגמרי. הוא מרבה לומר לא בא לי. כל הזמן מפריע לו שהאחים שלו מרעישים. הוא לא מכין את שיעורי הבית. לא בא לאכול ארוחת צהריים וכל הזמן עם פרצוף חמוץ. לאחרונה אפילו כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניו הוא יוצא מהבית ויורד למטה. כשהוא חוזר חזרה הביתה הוא הולך לחדרו וטורק את הדלת. כל האווירה בבית לא נעימה בגלל ההתנהגות שלו. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלום שושי,
    חשוב להבין קודם כל ממה הההתנהגות שלו נובעת. האם הוא כועס על משהו? האם מרגיש ל משל מקופח מול אחיו? האם זו בעיה של סמכות הורית שלכם כלפיו?
    לא סיפרת שום דבר על המשפחה כך שקשה להתייחס לשלאה ללא פרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 חושבת על המוות
    יערית
    17/04/2012

מדובר בילדה בת 6 וחצי ,יחידה להורים גרושים, מאוד מפונקת כובשת וממגנטת באופיה , לפני כחודש היה מקרה יחיד אשר בו התקשתה לנשום משמעותית (מעין עצרה נשימתה ,גלגלה עיניים ולאחר דקותיים חזרה לעצמה),המקרה נבדק רפואית והכל בסדר .
    מאז משתפת שחושבת על מוות ושואלת מה לעשות כדי לא לחשוב על זה (שהיא או אני חלילה ) בוכה מעצם המחשבה וכועסת על עצמה שכך חושבת.
    דואגת יתר על המידה לסובבים אותה ולעיתים מדברת על מות סבתא שלי, אגב ולהבדיל מאוד קשורה לאמא שלי ....
    מה זו התופעה הזו ולמה משתלטת על מחשבות ילדתי ללא שליטה ?????

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 חושבת על המוות

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 חושבת על המוות - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלום יערית,
    מדובר בתופעה שנקראת מחשבות טורדניות, היא נובעת מחרדה, ואפשר לטפל בזה אם פונים לאיש מקצוע מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלא מלא ומלא תודההההההההה

יערית
    18/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    19/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפת חרדה?
    אמא אוהבת
    17/04/2012

שלום,

בני בן החמש רצה להכין לעצמו קורנפלקס לארוחת בוקר. הוא לקח מהשיש קערה לא נקייה וכשהחלפתי לו את הקערה לקערה זהה מהמגירה הוא פתאום התחיל לצרוח ולא הצליח לנשום. שנינו נבהלנו מאוד. כמובן שמייד הרגעתי אותו ועזרתי לו להחזיר את הנשימה. האם זו התקפת חרדה? זו פעם ראשונה שתופעה כזו קוראת, אם כי בתקופה האחרונה אני מרגישה שהוא פחות רגוע, מתרגז יותר ובוכה. אני לא יכולה להצביע על אירוע מסויים בגן או בבית שיכול היה להשפיע עליו. כיצד כדאי לפעול? האם לערב את פסיכולוגית הגן? האם לפעול במישור הפרטי? אני חוששת מהכתמת הרקורד שלו אבל רוצה לעשות כל מה שנדרש לרווחתו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפת חרדה?

הוספת תגובה

• התקפת חרדה? - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלום לך,
    לא ברור לי מהתאור שלך אם זה התקף חרדה או משהו אחר. לא בורר מדוע הוא התחיל לצרוח. יכול להיות גם שזה סוג של מניפולציה מולכם, דרך להשיג תשומת לב או משהו בסגנון הזה. נסי לבדוק איתו מדוע הוא צרח, האם נבהל, האם כעס, וכו'. כמו כן שימי לב אם זה קורה שוב. מהנתונים שנתת קשה עדיין לאבחן את זה כהתקף חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר.

אמא
    18/04/2012

אם אירוע נוסף יתרחש בקרוב, אכתוב לך שוב.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללכת לבית הספר
    עינת
    17/04/2012

שלום, בני בן 7. אחרי חופשת הפסח הוא אינו רוצה ללכת לבית הספר. כל פרידה מלווה בבכי רב. הוא טוען שהוא עצוב וחושש שלא נבוא לקחת אותו מבית הספר , למרות שמקרה כזה לא היה לעולם.
    תחילת השנה היתה קשה אף היא אך לאחר כשבוע הוא התאקלם, רכש חברים והלך ברצון לבית הספר.
    שאלתי אם יש ילד/מבוגר בבית הספר שעושה לו לא נעים והוא אמר שלא. הוא רק חושש להיפרד מאיתנו ושלא נבוא לקחת אותו.
    אתמול הוא התקשר מבית הספר בטענה שלא מרגיש טוב. לאחר שהגעתי לשם, דיברתי איתו ולאחר שכנוע רב הוא נשאר. אני נוקטת בעמדה שישאר בבית הספר אך קשה לי. מה לעשות?
    תודה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון ללכת לבית הספר

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללכת לבית הספר - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2012

שלום עינת,
    מדוע לדעתך הוא חושש שלא תבואו לקחת אותו? האם זה קרה בעבר? נשמע לי שהבן שלכם סובל מחרדה וכדאי לפנות לגורם מקצועי בעניין. אני מציעה שתפנו תחילה לפסיכולוגית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות וקנאת אחים
    ורד
    16/04/2012

שלום, בני הבכור בן 9, ילד מאוד חכם, עם זאת הוא מאוד רגיש, לוקח ללב ונעלב מאוד בקלות. בכיתה יש לו 2 חברים בלבד ולטענתו ילדים מהכיתה מציקים לו. ידוע לי שהוא עצמו אינו קל, לוקח דברים נורא קשה במקום לעבור הלאה. בבית יש עוד שני אחים (אח ואחות), עם האח בן 5 יש המון מריבות, לפעמים אני מרגישה שהוא מוציא את התסכולים שלו על אחיו. לעיתים קרובות הוא אומר שהוא שונא אותו. עם האחות בת ה3, הוא מסתדר בסדר, לעיתים פשוט מציק לה ללא סיבה, אך בסה"כ מאוד אוהב אותה. כשאני משוחחת איתו על הבעיות בבית הספר הוא מאוד נרגש ולעיתים דומע, כשאני משוחחת איתו על המריבות עם אחיו, הוא טוען שאנחנו מאשימים רק אותו, דבר שאינו נכון. מה עושים? האם קיים טיפול אישי/קבוצתי לבעיות חברתיות? חיזוק הבטחון? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות וקנאת אחים

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות וקנאת אחים - תגובה

סמדר ריינר
    17/04/2012

שלום ורד,
    ודאי שקיימים טיפולים אישיים וקבוצתיים לבעיות חברתיות. אתם יכולים לרשום בגוגל "טיפול קבוצתי למיומנויות חברתיות" ולחפש קבוצות שנפתחות באיזור שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי שינה לבד
    רויטל
    16/04/2012

שלום, בתי בת שנתיים ו9 ולפני מספר חודשים היא החלה לבכות במיטה שלה
    צרחות!! מה ששבר את ליבנו ולקחנו אותה למיטה שלנו ..
    אני מנסה להחזיר אותה למיטה שלה והיא עומדת במיטה ופשוט צורחת
    אני מנסה לא לוותר אבל אני לא תמיד עומדת בבכי שלה ,
    האם יש משהו שאפשר לעשות אחרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ לגבי שינה לבד

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי שינה לבד - תגובה

סמדר ריינר
    17/04/2012

שלום רויטל,
    אין כאן פיתרון קסמים לצערי, אלא את צריכה מאוד בעיקביות לעמוד בבכי שלה ולא להישבר. כדאי גם לעשות את הדברים באופן הדרגתי. כלומר יש דרגות ביניים בין להשאיר אותה בוכה לבין לקחת אותה אליכם, למשל לשבת בהתחלה לידה, אחר כך לקצר את הזמן הזה, אפשר להקריא לה סיפור על ילד שלומד לישון לבד, להשאיר או קטן, להשאיר בובה שישנה יחד איתה במיטה ושמורת עליה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת במיטה בכוונה
    רות
    16/04/2012

אח חדש נולד לילדה בת 4. אני מניחה אך לא יודעת בוודאות אם יש קשר לכך, אבל הילדה עושה פיפי במיטה לפני שהולכת לישון. היא ערה לגמרי ועושה זאת בכוונה. כנראה למשוך תשומת לב, כאות מצוקה או בדיקת גבולות. כיצד להתנהג ולהתייחס לכך

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת במיטה בכוונה

הוספת תגובה

• הרטבת במיטה בכוונה - תגובה

סמדר ריינר
    17/04/2012

שלום רות,
    חשוב להתייחס בשני המישורים. מישור אחד, אם את מזהה שהילדה מבצוקה, צריך להתייחס למצוקה שלה. זה לא קשור להרטבה, ואל דרך ההרטבה, אלא באופן יזום, במהלך היום, להקדיש לה זמן איכות ללא אחיה, לדבר איתה לפעמים על כך שלפעמים רוצה לחזור להיות תינוקת כמו אחיה, לאפשר לה התנהגויות תינוקיות כאלה או אחרות, לשחק איתה בתינוקת, וכו' ואז אולי לא תזדקק להרטבה כדי להעבר את המסר.
    לגבי ההרטבה עצמה, חשוב להתייחס לכך עניינית, בלי הרבה דיבורים נאומים או תשומת לב סביב העניין, ללמד אותה להחליף בגדים, לשתף אותה בהסרת המצעים, להחליף ולחזור לישון, בלי הרבה עניין סביב זה. אם היא לא תקבל תשומת לב רבה מדי סביב ההרטבה אבל כן תקבל תשומת לב סביב המצוקה שלה במהלך היום, היא לא תזדקק להרטבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בכוונה

רות
    18/04/2012

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    19/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בקשר לפחדים
    עידית
    16/04/2012

היי,
    אשמח אם תוכלו לייעץ לי: בתי בת 10 בסובלת מפחדים, קיבלתי הפנייה ממכבי לפסיכולוג, אשמח אם תוכלו לייעץ לי איך למצוא פסיכולוג מתאים שעובד עם מכבי

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בקשר לפחדים

הוספת תגובה

• ייעוץ בקשר לפחדים - תגובה

סמדר ריינר
    16/04/2012

שלום עידית,
    את יכולה למצוא פסיכולוג של מכיב באיזור המגורים שלך באתר האינטנטר של מכבי, או לבקש המלצה ממכרים או מפסיכולוגית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן יחיד בן 9
    רומי
    16/04/2012

ילדי בבוקר בשעת הבוקר שצריך להתארגן לביה"ס, אני מעירה אותו ושוב ממשיך לשכב במיטה ולא מקשיב כשאני אומרת לו שצריך תכף לצאת, והוא מתחיל אח"כ לבכות, לצרוח ובנוסף גם לא מתלבש, מה אפשר לעשות על מנת למנוע את כל הסצנות האלה.

אני מדברת בנועם ומבקשת אבל זה לא עוזר.
    אשמח לתגובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    בן יחיד בן 9

הוספת תגובה

• בן יחיד בן 9 - תגובה

סמדר ריינר
    16/04/2012

שלום רומי,
    את לא אמורה לבקש בנועם, זה בכלל לא עניין של בקשה אלא הוראה. חשוב תסגלי לעצמך דרך סמכותית יותר להתנהל עם בנך. אם את לא יודעת כיצד, ייתכן שכדאי להיעזר בהדרכת הורים קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת לגבי בטחון העצמי של בני
    ימית
    16/04/2012

שלום בני בכיתה ה', ילד עם רגישות גדולה מאוד ומודעות עצמית גבוהה, אך כל דבר קטן מוריד לו את הבטחון, בכיתה שלו יש ילדים שדואגים כל הזמן "לסרס" אותו, בני יכול להגיע עם מוטבציה מהבית ולשחק בהפסקה עם ילדי הכיתה בכדורגל תמיד יהיה ילד אחד שהוא חושב שהוא הכי טוב-שיגיד לבני כמה הוא גרוע בכדורגל ושלא יהיה שחקן אלא שוער, ושאר ילדי הכיתה מתלווים לאותו ילד וגם הם מתחילים להשליך לבני כל מיני אמרות לא מועילות, בני כבר איבד את האימון בעצמו וכל פעם אומר לי למה כולם בכיתה טובים בכדורגל ובכדורסל, למה אני הכי נמוך בכיתה ועוד, ברצוני להדגיש שאנו הורים מאוד מעורים בקורה עם הילדים שלנו ומאוד תומכים בהם, אך באמת אינני יודעת מה לעשות וכיצד אוכל לעזור לבני במסגרת כיתתו מול הילדים , כאמא מאוד קשה לי לראות שילדים שבאותו גיל של בני "יורים" בו ודואגים להוריד לו את הבטחון. עד כדי כך שבני כבר אומר על עצמו שהוא גרוע... אשמח לקבל תגובה מה כן אוכל לעשות על מנת לעזור לו.

הוספת תגובה

• מודאגת לגבי בטחון העצמי של בני - תגובה

סמדר ריינר
    16/04/2012

שלום אלנית,
    נשמע שאת מאוד מזדהה עם ילד שלך, ורואה בו קורבן של הילדים הרעים. באופן הזה את לא כל כך עוזרת לו להתחזק. חשוב להראות לילד את הפרופוציות. יש אולי ילדים שיורדים עליו, אבל בוודאי שיש כאלה שלא, וזו בחירה שלו כמה עוצמה הוא נותן לקולות שיורדים עליו. סביר להניח גם שאותם ילדים לא יורדים רק עליו, וכדאי לעזור לו לא לקחת את זה אישית. שימי לב, שהוא לא ילד דחוי, זה לא שלא רוצים שלחק איתו, אלא מתווכחים איתו על התפקידים שהוא יקבל, זו התנהגות רגילה של ילדים בגיל הזה. חשוב מאוד שאת לא תהיי כל כך מזועזעת, ותתני לו להבין שזה לא כל כך נורא כמו שנדמה לו, ואפשר להסתכל על זה גם אחרת. כשהוא יבחר פחות להתרגש מזה, סביר להניח שגם ירדו עליו פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה