פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות חריגה
    לינוי
    03/04/2012

שלום רב.... הבת שלי בת שמונה וחצי מאוד בוגרת לגילה היא מראה חמלה והבנה גבוהה לקרובה.... בתקופה האחרונה היא מתנהגת בצורה חריגה זה התחיל להתבטא בהתקפי זעם המגיעים לאלימות התחצפות וזלזול בסביבתה הטלת צרכים באופן חריג (בתוך כוס לשתיה) תשומת לב בצורה מוגזמת שקרים ורגישות מרובה. מה עליי לעשות? ולאן לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חריגה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות חריגה - תגובה

סמדר ריינר
    04/04/2012

שלום לינוי,
    חשוב שתפנו לטיפול בהקדם. אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדות באיסורכם, או לקב המלצה דרך מכרים, דרך פסיכולוגית בית הספר, לחפש מטפל מסובסד דרך קופת החוים או לפנות למראפה ציבורית של משרד הבריאות לקבלת טיפול בחינם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות .
    גלית
    03/04/2012

בני בכיתה ה'. תלמיד מחונן . יש לו חבר מקסים אבל קשה ליצור איתו קשר ברמה גבוהה.יש בכיתה שלו תלמידים אחרים חכמים אבל אחד מהם מאד לא רגיש וכבר קרה שהוא מאד פגע בבני ותמיד הוא פוגע מאד בתלמיד זה או אחר . אחר שהוא גם חכם מאד אוהב לסכסך . האם נכון שבני יפגש רק עם התלמיד הראשון.?. נורא מפריע לי שהאחרים כך מתנהגים ולבני זה פחות מפריע . מה נכון לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות .

הוספת תגובה

• התייעצות . - תגובה

סמדר ריינר
    04/04/2012

שלום דנה,
    מה שנכון הוא לא להתערב. ילדים פוגעים לעיתים אחד בשני, זה חלק מקשר וחלק מהתמודדות חברתית. לעודד את בנך להימנעות חברתית זה לא דבר בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להתייעצות
    אורית
    03/04/2012

שלום,
    הילד שלי אוטוטו בן 4 ויש לו קושי ליצור קשרים בצורה חיובית. מאז שהוא בן שנתיים בערך הוא ניגש לילדים בתוקפנות או בהצקות ומאד מאד מתקשה להתחלק ולתת. לדוגמה אתמול הוא פגש ילד שהיה איתו בגן שנה שעברה אז לאחר שהם הבחינו אחד בשני הוא בא אליו נפנף באיזה חבל שהיה לו ביד, עשה פרצוף כועס ובעט באבנים.. או שהיום נתתי לו עוגיות לחלק לחברים והיה לו קושי עצום עם זה. לא ברור... אני יכולה להוסיף "שמן למדורה" ולומר שאני מאז ומתמיד מאד חרדה למצבו החברתי ומן הסתם זה מהווה לו מכשול לא קטן, אך ככל שהנבואה מגשימה את עצמה הקושי נהיה יותר גדול בשבילי אבל כמובן בשבילו - איך אני יכולה לעזור לו? מעבר ללעבוד על עצמי - מה יכול להניע אותו להתרכך, לתת מעצמו, לשחק ברוגע??
    אשמח מאד לעזרה,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה להתייעצות

הוספת תגובה

• בקשה להתייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    04/04/2012

שלום אורית,
    יעזור לו מאוד אם תפסיקי להתערב. לא תתני לו לחלק עוגיות ולא תהיי כל כך עסוקה בזה. פשוט תניחי לנושא ותעבדי על עצמך כמו כציינת. מצויין שאת מודעת לזה. זה יעשה את העבודה. אל תדאגי. ואם לא, אז רק אחרי שאת תהיי רגועה יותר ומטופלת יהיה טעם להנחות אותך איך לעזור לו. כל עזרה שתתני עכשיו, כשאת חרדה, רק תעצים את מצבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחג שמח

אורית
    04/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה וחג שמח:-)

סמדר ריינר
    04/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 חושדת בילדים
    חגית
    03/04/2012

שלום
    ביתי בת 5 לאחרונה נתקלתי בתופעה שהיא אומרת שהיא חושדת בילדים שיעשו לה דברים רעים לדוגמא הינו בגן השעשועים והיא לא רצתה ללכת לשחק כששאלתי למה היא אמרה שהיא חושדת בילדים .כאשר הם בכלל לא דיברו והסתכלו עליה ניסיתי להסביר לה שאין לה מה לחשש אך זה לא עזר . גם המטפלת שבתי נמצאת בקיטנה אצלה (מספר ימים) אמר לי שהיא ילדה נהדרת והיא חברותית אבל יש לה מחשבות רעות והיא אמרה לה שהיא חושדת במספר ילדים בקבוצה כאשר היא ביררה מול הילדים היא הבינה שלא נאמר או נעשה לה כלום.נתקלתי בעוד מספר פעמיים שהיא אמרה לי את זה בסיטואציות שנות . אני חיבות להדגיש שלביתי יש קושר ביטוי מעולה אך למרות זאת באמירה הזאת אני לא מצליחה להבין אותה .
    אשמח לדעת אך להתייחס לנושא .
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 חושדת בילדים

הוספת תגובה

• בת 5 חושדת בילדים - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2012

שלום חגית,
    האם ביתך מסבירה במה היא חושדת בילדים? זה חשוב לנסות להבין למה היא מתכוונת. אם את לא מצליחה להבין באופן ישיר אולי כדאי לנסות לדובב אותה באופן עקיף למשל על ידי ציור או סיפור על ילדה שמשחקת עם ילדים ולתת לה להשלים מה קורה.
    לפי התוכן שיעלה אולי כדאי להמשיך ולברר האם זה משהו הגיוני, או האם הדבר שהיא חושדת בו/חוששת ממנו קרה לה בעבר עם ילדים אחרים ולכן היא נזהרת, או שזה דבר מאוד מוזר ולא מובן, שכדאי להמשיך לברר אותו עם איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ
    סמדר
    02/04/2012

הבת שלי בת 2.9 ילדה מקסימה וטובה שמאוד אוהבת את המוצץ שלה...
    אני מפחדת שזה יגרום נזק עתידי לשיניים ולכן מגבילה אותה, אבל אני מרגישה שזו מלחמה שאני בעצמי לא בטוחה בה, היא ממש לא מוותרת וזו לא ילדה בעייתית או חסרת גבולות
    בגן היא רק ישנה עם מוצץ
    כשמגיעה לבית של סבא/סבתא יש לה שם מוצץ והיא מבקשת אותו ישר
    בבית גם מבקשת ישר את המוצץ ואת הבובת שינה שלה
    אצל חברים או בטיול אין מוצץ - לא יוצא מהבית
    האם להגביל ? כמה להגביל ? ואותו דבר לגבי הבובת שינה איתה מסתובבת רק בבית אך החל מהרגע שחוזרת מהגן

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ

הוספת תגובה

• מוצץ - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2012

שלום שגית,
    אני לא בעד להגבילץ כשהיא תרגיש שהיא לא צריכה את זה יותר זה ייעלם לבד. נזקים בשיניים יותר קל לתקן מנזקים אחרים, סמויים יותר בדרך כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של ילדה בת שלוש וחצי
    אנדי
    02/04/2012

שלום :) ,

יש לנו ילדה בת 3 וחצי ילדה מאוד אנרגטית ושמחה, אך יש בעיה שאנחנו לא יודעים איך להתמודד איתה יותר נכון איך לעזור לילדה להתמודד?! היא מפחדת מהמון דברים ,מחיות בכלל כלבים חתולים כל חיה שהיא,היא לא מתקרבת לחיות,ולפני כשנה החלו אצלה פחדים ממעופפים כגון יתושים זבובים וכד' ובנוסף עם היא רואה זחל על הריצפה או כל חיה זוחלת היא מפחדת גם כן היא מפחדת מכל כך הרבה דברים שאני כבר לא זוכרת את הכול ומהפחד היא מתחילה לבכות וממש לא רגועה (יש לציין שאנחנו גרים במושב ) היא גם לא אוהבת רעשים חזקים כגון רעש של טרקטור או מפוח ... בקיצור כפי שאמרתי הרבה דברים זה לא מנהל לה כרגע את החיים זה לא שהיא לא יוצאת מהבית בגלל זה אבל כשהיא נחשפת אליהם אז חרב עולמה,בבקשה אם מישהו יוכל לומר לי איך לעזור לילדה עם כל הפחדים הללו אני מנסה להרגיע ולומר לה כי הם קטנים והיא גדולה והם מפחדים ממנה יותר ועוד כל מיני "טכניקות" שלא מועילות במיוחד כי היא עדיין מפחדת .
    אודה לכם על עזרה במהירות
    תודה וחג שמח לכולם

הוספת תגובה

• פחדים של ילדה בת שלוש וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2012

שלום אנדי,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. אם עדיין אתם לא מצליחים להתמודד כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה מפחדת
    חני
    02/04/2012

ערב-טוב
    בתי בת שנה ויש לה פחד מכמה דברים:
    ביקרתי את אחותי ועלינו על מעלית ובתי לא הפסיקה לבכות היא פשוט רעדה מפחד וצרחה.

אח"כ ההיתי איתה השבוע בג'ימבורי ושמתי אותה בבריכת כדורים וגם שם היא צרחה ורעדה

והשבוע ניקתי לפסח בשואב אבק איך שהיא שמע את הרעש היא צרחה.
    אני לא מבינה ממה הפחד
    אני יודעת שבמעליות היא לא פחדה בגיל 5 חודשים בערך. למה עכשיו פתאום היא מפחדת??
    תודה ויום טוב
    חני

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה מפחדת

הוספת תגובה

• בת שנה מפחדת - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2012

שלום חני,
    האם גם לך או לאבא של הילדה יש או היו פחדים וחרדות? האם גם את חוששת ממעליות או מרגישה אי שקט שם? יכול להיות שהילדה חשה זאת וזה משפיע עליה.חשוב במקרים כאלה לא לאבד את קור הרוח להרגיע אותה, ואם אתם סובלים מחרדות, אז כדאי לטפל בהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה מפחדת

חני
    03/04/2012

בוקר טוב
    ממש לא. לא אני ולא בעלי חוששים ממעליות
    אני לא מבינה גם למה היא פוחדת מבריכת כדורים?? מה מפחיד שם? כי זה היה בריכה מאוד מאוד קטנה .
    איך לטפל בזה? לקחת אותה כול יום למעלית? או לבריכת כדורים? להראות לה שלא קורה כלום?
    או לעזוב את זה וזה יעבור לבד?
    תודה חני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה מפחדת - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2012

שלום חני,
    זה עוד לא מתאים "לטפל" בזה בגיל כל כך קטן, בגיל הזה ניתן רק לנסות להרגיע אותה, בהמשך או שזה יעבור או שהיא יותר תבין וניתן יהיה לטפל בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנתים ושלושה חודשים..בכי של "טירוף"
    אורית
    02/04/2012

אני בהריון שני בחודש שישי
    לאחרונה הילד, בן שנתים ושלושה חודשים, החל לבקש רק אותי
    במיוחד בבקרים ובלילות אך לא רק( אחרי שקמים, ובהשכבה )
    לא מוכן להסתכל על אבא שלו. שאבא מגיע אליו לחדר בבוקר הילד בוכה בהסטריה מוחלטת, ממש באמוק מוחלט "אמא, אמא אמא אמא" לעיתים עם עינים עצומות בכלל ורק כששומע את הקול שלי הוא פוקח את העינים וישר נרגע.
    גם שהוא מגיע לסלון ומתיישב בספה שלו בבכי עד שלא אגיע הוא לא יירגע.
    הוא מבקש אותי המון וכשאבא שלו בא במקומי הוא מתחיל למרר בבכי מר וקורע לב (וקצת טירופי.. )
    שאלתי אם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות?האם זה שאני מגיעה כל פעם שהוא קורא לי רק מחמירה את המצב? קשה לי שלא להגיע אליו כשהוא מבקש אותי והשאלה אם נתעלם והאבא יגיע ויהיה לידו תוך כדי שהוא בוכה - הוא בסוף יירגע ?
    זה קשור להריון לדעתכן?

הוספת תגובה

• שנתים ושלושה חודשים..בכי של "טירוף" - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום אורית,
    התשובה לכל שאלותייך היא חיובית. זה כנראה קשור להריון, את מחמירה את מצב כשאת מגיעה, ואם אביו יגיע, ואת תתלעמי, זה ייפסק.
    הילד שלך נהיה ער לכך שלאבא ואימא יש משהו מיוחד, שהוא לא שותף לו, והמשהו המיוחד הזה ייצר לו אח. כל זה זה תחרות רבה מדי עלייך, שמבחינתו מי שאחראי לה זה האבא. זה נקרא השלב האדיפלי.
    אם בנך מצליח לנהל אתכם בעניין הזה, זה מאשר את הפנטזיה שלו שהוא בעצם הבן זוג שלך, ולא אבא. זו פנטזיה טבעית, אבל היא לא אמורה להתממש. הוא זקוק לכך שאתם תמחישו לו שהוא הילד ואתם ההורים ולא הוא מנהל את העניין. עם כל הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקשרות חרדה?
    אנונימית
    02/04/2012

היי, בשנה שעברה במסגרת הלימודים שלי לתואר בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה עברתי קורס פסיכולוגיה התפתחותית בהצלחה רבה. כיום אני מסתכלת על בת דודה שלי בת השמונה וחצי חודשים ומנסה לקשר את ההתפתחות שלה לנושאים שלמדנו בקורס.
    לאחרונה מצאתי את עצמי שואלת שאלה בנושא ההיקשרות של הילדה.

האימא של הילדה עובדת ולכן היא משאירה אותה הרבה פעמים אצלנו ואנחנו שומרים עליה, זה כמעט אף פעם לא בעייתי מכיוון שהיא משתפת פעולה ומשחקת ונהנית, אבל עם קורה והאימא עוברת בחדר ויוצרת קשר עין עם התינוקת, התינוקת ישר פורצת בבכי ואי אפשר להרגיע אותה עד שאימא שלה לא תרים אותה על הידיים. זה קורה כל הזמן, אפילו כשהיא רק שומעת את הקול שלה.
    מכיוון שלא יצא לי לראות עוד תינוקות, אני לא יודעת עם ההתנהגות היא תקינה, אז רציתי לשאול האם יש חשש להיקשרות חרדה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    היקשרות חרדה?

הוספת תגובה

• היקשרות חרדה? - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום לך,
    לא, זו לא היקשרות חרדה,אלא התנהגות נורמלית לגמרי. כל תינוק שרואה את אימא שלו - מעדיף אותה באותו רגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה חברתית
    קרן
    02/04/2012

יש לי ישלדה בת 6 וחצי הלומדת בכיתה א' אני מרגישה שיש לה ממש בעיה חברתית.
    1. היא מאוד רכושנית לחברה אחת ואם מצטרפת עוד חברה קשה לה עם זה.
    2. קשה לה להפסיד במשחק היא ישר מתרגזת וצועקת ויוצאת מהמשחק ואפילו מקללת

ילדים למדו את החולשה שלה והם ממש מציקים לה עם זה היא טוענת שאף אחד לא רוצה לשחק איתה וכמה שאני מסבירה לה איך להתנהג זה לא עוזר.

מה לעשות? המלצה למשהו שידריך אותה מה לעשות? אני כבר ממש במועקה לגביי הנושא ופוחדת שזה לא ישפיע גם על הלימודים , כי כרגע זה לא משפיעה.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה חברתית

הוספת תגובה

• בעייה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום קרן,
    כדאי לכם לחפש עבורה טיפול קבוצתי במיומנויות חברתיות. נסו להקליד בגוגל, ולראות האם יש משהו כזה באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שורקת
    נטע
    02/04/2012

הבת שלי בת 9.5. בזמן האחרון כחודשיים, היא שורקת כל הזמן, אפילו בזמן האוכל או בזמן שהיא צופה בטלויזיה.
    זה נראה לי קצת חריג, נדמה שהיא לא שמה לב אפילו שהיא עושה את זה.
    אשמח לתגובתכם המקצועית.
    על מה זה יכול להצביע?
    תודה
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שורקת

הוספת תגובה

• ילדה שורקת - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום נטע,
    לא ניתן לדעת על מה זה מצביע בלי להכיר את הילדה. יכול להיות שזה נבוע מחרדה. נסו לברר איתה בלי קשר לשריקה, האם משהו מטריד אותה או קשה לה לאחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה
    נועה
    02/04/2012

שלום רב,
    ילדתי בת 1.7 שנים, חכמה נבונה יפיפייה ומקסימה מקבלת המון המון אהבה ומחמאות ( כששאולים אותה מי הכי יפה, חכמה, נדיבה, חברותית וכו היא אומרת אני ואת שמה ) מכל הסובבים אותה לרבות בפעוטון. במהלך השבוע הגעתי לפעוטון והיא הייתה עצובה, כעוסה ובוכייה שאלתי מה קרה ומסרו לי שהיא רוצה לשחק עם אחד הילדים וכל הזמן מתקברבת אליו מחבקת אותו והוא דוחף אותה כי הוא לא רוצה לשחק איתה ולהכן היא נפגעה.
    מה הדרך הנכונה להסביר לקטנטנה את הסיטואציה, היא הייתה מאוד פגועה ובוכייה מהמצב. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה

הוספת תגובה

• פעוטה - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום נועה,
    אין דרך נכונה להסביר במובן ששום דרך לא תמנע ממנה את הכאב. זה מעליב. אין מה לעשות. אפשר להגיד לה שלפעמים יש ילדים שלא רוצים לשחק ואז אפשר ללכת לשחק עם ילדים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נגרר
    אורנה
    02/04/2012

בני בן הארבע הולך ברצון לגן ושמח אבל כשהוא נמצא בגן הוא מחקה ילדים אחרים ודיי נגרר למשל בבקר כשאנחנו נכנסים לגן הוא מהסס בודק את השטח רואה שהחברים שהוא אוהב נמצאים וניגש אליהם וממש מחקה את מה שהם עושים אם הם מדברים ואומרים משהו הוא מצטרף וחוזר על אותו הדבר, אם הם אוספים מקלות בחוץ הוא אחריהם עקבתי אחרי שפת הגוף שלו היום כשאספתי אותו הוא ממש דרוך לקלוט מה הם עושים או אומרים וחוזר אחריהם זה נראה לי מוזר מאד
    בבית הוא ילד די טוב ומשתף פעולה וגם די עצמאי , הוא בן יחיד אחרי טיפולים
    ומקבל את מלאו תשומת הלב מאיתנו
    הערתי לו והסברתי לו כמה פעמים שאני רוצה שהוא יעשה מה שהוא אוהב בגן
    למשל אם הוא אוהב לשחק בקוביות שיגש וישחק ולא יעשה מה שאחרים עושים
    הוא קשור לקבוצה של הילדים הפופולרים בגן ניסיתי לעודד להזמין חברים חדשים ליצור חברויות חדשות עם ילדים אחרים אבל הוא די נצמד לקבוצה הזאת ויש לציין שהוא בין הקטנים יש בקבוצה ילדים שהם כמעט בני חמש וחלקם גם מנצלים את המצב שהוא נגרר וקטן יותר ומתנהגים אליו בצורה לא נאותה, למשל יש ילד אחד שמרביץ לו והוא דיבר איתי על זה והוא מעדיף להיות בקרבתו ולספוג גם כשהוא מתנהג אליו לא יפה לפעמים
    האם יש עוד מה לעשות לעודד עצמאות ולגרום לו להיות יותר מוביל ולא מובל?

אשמח לתשובה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נגרר

הוספת תגובה

• ילד נגרר - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום אורנה,
    את מציינת שבבת הוא ילד טוב ומשתף פעולה. זה מעניין. איך את מגיבה למשל כשהוא לא רוצה לשתף פעולה, כשיש לו יוזמות משלו, דברים שהוא רוצה לעשות והם לא תמיד מה שאת מתכננת? האם זה קורה? זה מעניין בעיני שזו התכונה שבה בחרת לתאר את בנך. וגם אני לא מבינה למה את מתכוונת כשאת אומרת עצמאי. האם הכוונה שהוא מתלבש לבד ואוכל לבד או שגם יוזם ועושה דברים על דעת עצמו? אם את רוצה שתהיה לו דיעה ואג'נדה משל עצמו, זה משהו שכדאי להתחיל מהבית, מזה שאולי את תהיי קצת פחות משיתוף פעולה ויותר מרוצה גם ממצבים שבהם הוא דווקא לא משתף פעולה. כמובן לא משהו מסוכן חלילה, אבל משהו יצירתי, שאולי גורם לעיתים אי נוחות, לכלוך, בזבוז זמן וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורנה
    02/04/2012

לגבי עצמאות הכוונה באמת לדברים יום יומיים נעילת נעליים, לבישת הבגדים , צחצוח שיניים, וכו' הוא עדין לא הוגה דברים הוא די קטן, כשהוא מסרב לעשות משהו אני מדברת איתו ולפעמים משתמשת באיומים אם לא תעשה זה לא תקבל זה וזה אני מבינה שזה שגוי אבל לפעמים אין ברירה
    הוא ילד טוב ומשתף פעולה לדוגמא אם אנחנו בסופר והוא רוצה משהו שאסור מטעמי כשרות למשל (אנחנו חיים בחול) אני מסבירה שזה לא כשר והוא מבין וממש לא בוכה או משתולל כמו ילדים אחרים הוא פשוט מקבל את זה
    אני מבינה שהכל מתחיל מהבית אבל השאלה מה לעשות עם ההתנהגות של החיקוי?
    לא ממש קיבלתי תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום אורנה,
    זה לא נכון שילד בגילו לא הוגה דברים. זה ממש לא נכון. אני לא מציעה לך לעושת שום דבר עם ההתנהגות של החיקוי כי זה ל איעזור. את לא יכולה לחזק עצמאות של מישהו בכך שאת אומרת לו מה לעשות. יש כאן סתירה פנימית. זה כמו להגיד למישהו "תהיה ס]ספונטני" ואז הו אכבר לא יהיה ספונטני כי הוא עושה מה שאמרת לו...אז מה ספונטני בזה? בדיוק מאותה סיבה, את לא יכולה להגיד לו להפסיק לחקות כי אז את גורמת לו לציית לך במקום לחזק את המקוריות והעצמאות שלו ולא עשית כלום בזה.
    הפיתרון היחדי הוא כמו שאמרתי לך, לאפשר לו יותר חופש ליזום דברים בבית, וכמו שאת מבינה בעצמך - לא לאיים עליו.
    אם את לא מצליחה, את יכולה לפנות להדרכת הורים יותר מפורטת כדי לקבל הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

אורנה
    02/04/2012

תודה סמדר
    את יכולה לפרט איך לכוון אותו ליזום דברים וגם דוגמאות?

תודה וחג שמח
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2012

שלום אורנה,
    זה בדיוק העניין, את לא אמורה לכוון לזה, זה אמור לבוא ממנו. מה שאת אמורה לעשות, זה לא לדכא את זה. כלומר לשחרר קצת שליטה מהילד שלך, וכשהוא רוצה משהו או יוזם משהו, גם אם זה לא נוח לך, ללכת עם זה ולא נגד זה.
    למשל אם בא לו לפעמים לצייר, ללכלך, לקשקש, להתעסק בחומרים מלכלכים, לטייל לאיזה מקום, דברים שהוא רוצה ובאים ממנו, לתת לזה מקום ולשים לב שאת לא נכנסת להסברים מדוע זה לא הזמן, לא ככה, וכו'. האם את יכולה לתת לו יותר חופש? האם את יכולה לא לאיים עליו כשהו אלא עושה מה שאת מבקשת אלא לשמוח מזה שהוא מגלה קצת אישיות משל עצמו? זה העניין.
    אם עדיין זה לא מובן לך, את מוזמנת לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורנה
    03/04/2012

ברור, תודה רבה
    וחג פסח שמח!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה וחג שמח:-)

סמדר ריינר
    03/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש עם תלונות של כאבי גב
    גלעד
    01/04/2012

שלום וסליחה על אריכות הדברים
    בני בן שלוש וחצי מתלונן מזה מספר חודשים על כאבי גב, כל כמה ימים הוא מתלונן על כאבי גב, אנחנו בתגובה מלטפים אותו ובזה מסתיימת התלונה לעוד כמה ימים ללא שום תלונה שבהם הוא משחק ומשתולל ללא שום מגבלה וללא שום תלונה על כאב.
    לפני כשבוע וחצי היתה החמרה בתלונות כולל התעוררות בלילה ותלונה על כאב גב לאחר הפסקה של יום ללא תלונות שוב תלונות תכופות על כאבי גב
    הדרך משם למיון היתה קצרה, בדיקות שתן ודם מקיפות: (ספירת דם, תפקודי כליה וכבד, שקיעת דם, סמני דלקת ובמיוחד של מחלות ראומטיות וכו' ) הכל יצא תקין צילומי חזה ועמוד שדרה יצאו תקינים, מיפוי עצמות שצולם פעמים יצא תקין לחלוטין . הילד נבדק ע"י ראומטולוג ועבר בדיקה נוירולוגית וגם הם לא מצאו דבר. כששאלו אותו איפה כואב לך הגב הוא סימן באופן כללי על החוליות התחתונות של עמוד השדרה אך לא נמצא שם שום רגישות חום או אדמימות, אדגיש שוב שבכל הימים ששהינו בבית חולים ובכלל אף פעם הוא לא הראה שום מוגבלות בתנועה ולא היתה לו שום בעיה להשתולל ולקפוץ בחדר המשחקים של בית החולים , הוא אוכל יפה נראה חייוני אך מדי פעם כשצריך ללכת מבקש שנרים אותו כי כואב לו הגב. לאור כל התוצאות התקינות שוחררנו הביתה וגם התלונות נעלמו.
    אולם לאחר שלושה ימים הופיעה לפתע פריחה כמעט בכל גופו ונפיחות בפנים, רופא המשפחה אמר שכנראה זאת אלרגיה ואם זה לא עובר תוך יומיים ניגש למיון, כעבור שעות הפריחה נעלמה לחלוטין ולמחרת שוב החלו תלונות מדי פעם על כאבי גב...
    אנחנו כבר לא ידעים מה לחשוב מצד אחד הילד נראה בריא וחייוני משתולל ומשחק ללא כל בעיה וכל הבדיקות שעשה תקינות לחלוטין, אך עדיין מתלונן מדי פעם שנרים אותו כי כואב לו הגב האם יש אפשרות שמדובר בכאבי גדילה או שייתכן שמדובר במניפולציה רגשית שהילד יוזם כדי לקבל יחס מועדף (נולד לו אח קטן לפני מספר חודשים)
    שוב סליחה על האריכות בדברים
    ותודה מאיתנו ההורים המוטרדים

הוספת תגובה

• בן שלוש עם תלונות של כאבי גב - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2012

שלום גלעד,
    יכול להיות שהתלונה על כאבי גב נובעת ממקור ריגשי, אבל אולי לא כדאי להסתכל על זה כמניפולציה, אלא כדרך שלו לאותת שיש לו קושי ריגשי, ואכן להתייחס לקושי הריגשי הזה, אם זה על ידי הקדשת זמן איכות ללא אתכם ללא אחיו, אם זה בשיחה על כך שקשה לו מאז שנולד לו אח, והוא היה רוצה שתהיו איתו יותר וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות שונה בבית ובחוץ?
    ליאת
    01/04/2012

בתי עוד מעט בת 3 , כשאנחנו יוצאות מהבית לפעילות או לדודים ולמשפחה היא פתאום נאלמת דום, מתביישת ברמות מטורפות , אם מציעים לה לאכול או חטיף תמיד מסתכלת עלי לקבל אישור , בקושי מדברת יש כאלו שבקושי מכירים את הקול שלה, ממש נחבאת אל הכלים כמו שאומרים, ואנשים אומרים וואווו איזה ילדה טובה חושבים שהיא ממש מלאך , וכמעט אפס בעיות התנהגות יש לי איתה,( ורק אני יודעת שזה נובע מהביישנות שלה) כי.......
    כשאנחנו נכנסות הביתה היא כאילו הופכת למשהו אחר,,,, ופה לא מובן לי איך כאילו בתוך פעוטה קטנה יש כאילו שתי אישויות, היא הופכת ל"טרוריסטית קטנה" כל רגע צריך להגיד לה לא ודי ,,, ומשתוללת וגם כל ההתנהגות של שנתיים הנוראיות גם יוצאות בבית , אני יודעת שזאת הטרטוריה שלה ופה היא מרגישה הכי בטוח, איך אתם מסבירות את זה ? הניגודים כל כך ניכרים שלי אין איך להסביר את זה...

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות שונה בבית ובחוץ?

הוספת תגובה

• התנהגות שונה בבית ובחוץ? - תגובה

סמדר ריינר
    01/04/2012

שלום טלי,
    הבת שלך סובלת מחרדה חברתית, לכן היא נאלמת דום בחוץ. בבית, היא כנראה סובלת מחוסר גבולות. שתי הבעיות יכולות להיפתר על ידי הצבת גבולות נאותה בבית. כיוון שיש קשר בין חרדה לחוסר גבולות. אם כי לחרדה חברתית ייתכן שיש צורך בעוד דברים חוץ מהגבולות שיסייעו, ואני ממליצה לך לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדים של ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה