מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרטבת לילהמיכל01/04/2012
יש לי ילדה בת 5, אשר מרטיבה כל לילה למרות שהיא גמולה מחיתולים כבר מגיל שנתיים.
התגרשנו לפני כשלוש שנים.
אצל אביה, אצלו היא ישנה אחת לשבועיים, היא אינה מרטיבה.
האם יש לכם רעיון/הסבר?
אנחנו לא נמצאים במערכת יחסים בה אני יכולה להתייעץ עימו.
אחותה בת השנתיים וחצי אף היא גמולה מחיתולים בבוקר, אולם בלילה מרטיבה.
היא מסרבת בתוקף לישון עם חיתול בלילה ואני מוצאת עצמי עושה כל לילה פעלולים על מנת להלביש לה טיטול.
איך גומלים????
האם זה קשור לזה שאחותה עוד מרטיבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
סמדר ריינר02/04/2012שלום מיכל,
השיטה היעילה ביותר לגמילה במהרטבת לילה היא שיטת הפעמון. את יכולה להתעניין אצל רופא הילדים. לגבי הילדה הקטנה - עוד הייתי מחכה, זה בסדר, יש לה זמן. לגבי הגדולה, הייתי מנסה.
מדוע היא מרטיבה אצלך ולא אצל הגרוש, אין לי מושג, זה יכול להיות משהו שקשור ליחסים ביניכן, אך על זה לא סיפרת שום פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהמיכל01/04/2012
שלום,
אני אמא גרושה ל-2 בנות בנות חמש ו-2.5. ביתי בת ה-5 גבולים מבחינת עלייה לכיתה א' (מצריך אבחון, אשר אין לי ספק שהיא תתמודד עימו בהצלחה).
שאלתי היא האם היות וצפוי לה מעבר דירה גם להעביר אותה לכיתה, או לתת לה עוד שנה בגן בעיר החדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה - תגובה
סמדר ריינר02/04/2012שלום מיכל,
לדעתי לא, כי גם גן חדש זה מעבר, לדעתי אם אין לה מגבלה מיוחדת, כדאי להעלות ישר לכיתה א'. כמובן שכדאי שתתייעצי גם עם פסיכולוגית הגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וארבעהסער31/03/2012
שלום. בתי בת שנה וארבעה חודשים, ילדה שניה מאוד פקחית. היא עושה דברים דןןקא, לדוגמא מתסכלת עלי בעיניים וזורקת משחק על הרצפה אחרי שאני כועסת עליה. האם לכעוס? לא להגיב שהיא עושה זאת שוב ושוב מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וארבעה - תגובה
סמדר ריינר01/04/2012שלום ליעד,
לכעוס זו בכלל לא תגובה חינוכית. אין צורך לכעוס בכוונה אלא אם כן משהו באמת מכעיס אותך, כולנו בני אדם. אם את מרגישה שזה נעשה כדי לעשות דווקא התגובה הכי מתאימה כדי להפסיק את ההתנהגות הזו או להפסיק אותה היא להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביביסיטרסמדר31/03/2012
כשאנחנו יוצאים בערב, הבת שלנו בת 2.9 נשארת עם סבתא שלה, אנחנו משכיבים אותה
והיא כבר ישנה שאנו יוצאים ולא קמה ואם כן זה רק למוצץ וחוזרת לישון לבד
האם צריך להגיד לה שאנחנו יוצאים וסבתא שומרת עליה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביביסיטר - תגובה
סמדר ריינר01/04/2012שלום שגית,
כן.חשוב מאוד לא לעזוב ילד בלי להגיד לו, גם אם נדמה לנו שהוא לא שם לב וממילא ישן. זה עניין של אמון. מספיק שפעם אחת היא כן תתעורר ולא תמצא אתכם, וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מגזימה בפרגון לילדהסמדר30/03/2012
שלום.
ביתי בת שנתיים וחודשיים. לפני השינה אני מקריאה סיפור ושרה שירי ערש ואז לוחשת לבת שלי שאני אוהבת אותה הכי בעולם, ולמה? כי היא חכמה, וטובה, ומתוקה ועוזרת לאבא ואמא ויפה שלי. ואז אני מספרת לה מי אוהב אותה ומזכירה אחד אחרי השני את כל המשפחה והכלבה.
לפני השינה אני חוזרת על כל מאורעות היום, על העורב שראינו על גג של בית וכיצד הוא קורא, על הביקור אצל סבתא ועוד...
אני אוהבת להביט לה בעיניים וכך אנחנו מחבקות אחת את השנייה ובשבילי זה נפלא, גם היא נרדמת שמחה. השאלה היא האם אני נוטה לסוג של קיצוניות שעלולה להזיק לה.
אחד הנושאים הכאובים ביותר ביני לבין אימי הוא שהיא מעולם לא הבינה אותי ולא התחברה אלי רגשית ואני לא הרגשתי אהובה על ידה וחשוב לי שביתי תרגיש אהובה ומוערכת כדי שזה יהיה חלק בלתי מעורער באישיות שלה (דבר שאצלי חסר).
אני רוצה לציין שאין אצלנו בעיה של גבולות או פינוק ואני באמת חושבת שהיא נהדרת. השאלה היא כיצד אדע לא לעבור את הגבול בכך שאעצים אותה באופן שעלול לגרום לנזק.
אבי שהיה אספן כפייתי וחולה במנייה דיפרסיה וסכיזופרניה גרם לי כילדה לפנות כנגד אימי לאחר גירושים תוך כדי שהוא מנצל את אהבתי אליו שנבעה גם בגלל שהוא גרם לי להרגיש בת מוערכת על ידו - חכמה, טובה וכו... אני יודעת שההתנהגות שלי כלפי הבת שלי נובעת מאותו מודל בו הערצתי את אבי למרות ההתנהגות ההרסנית שלו בחיי.
כיצד אדע שאני פועלת לטובת ביתי ולא לטובת הרצון שלי לרצות את ביתי, לגרום לה לאהוב אותי ולהקשר אלי רגשית. מתי העצמה היא מזיקה ומתי היא חיובית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מגזימה בפרגון לילדה - תגובה
סמדר ריינר31/03/2012שלום סמדר.
אין הגזמה הפירגון. הבעיה היא לא בפירגון אלא אם את משדרת לה שהפירגון הוא על תנאי, כלומר אם היא תעשה מה שאת רוצה או שלא תעזוב אותך וכו'. למשל לא הייתי אומרת לה שאני אוהבת אותה כי חכמה וילדה טובה שעוזרת לאמא, אלא האהבה אמורה להיות בלתי מותנית. ומה אם היא תטעה, או תגיד משהו טיפשי, לא תאהבי אותה יותר? ואם היא תהיה ילדה רעה לא תאהבי אותה יותר? האהבה של הורה לא אמורה להיות תלויה במה שהילד שלו עושה, אלא קיימת כל הזמן. זה לא סותר כמובן הצבת גבולות או רגעים שההורה כועס על הילד שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סמדר01/04/2012המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר01/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר, אז מה את ממליצה כן להגיד?
שרית01/04/2012אם לא להגיד אני אוהבת אותך כי את/ה....
אז מה כן להגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר, אז מה את ממליצה כן להגיד? - תגובה
סמדר ריינר01/04/2012שלום לך,
פשוט מאוד, אפשר להגיד לילדים שאוהבים אותם, בלי "כי". אפשר לתת לחיזוקים חיוביים להתנהגויות חיוביות בלי לעושת התניה לאהבה. אפםשר להגיד לילד כל הכבוד, או יופי על התנהגות טובה או ציור יפה, בלי להגיד שאוהבים אותו בגלל זה, ואפשר להגיד לילד שאוהבים אותו בלי "כי". פשוט אוהבים אותו כי הוא זה הוא, זה לא קשור לאיך שהוא מתנהג או מה שהוא יודע לעשות. זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! חג שמח
שרית02/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים באיברים מוצנעיםאמא במיטבה30/03/2012
שלום לך,
בגן של בני יש ילד אשר נגע באיברו של בני בצהרון.
בננו סיפר לנו על כך ואנו מיד פנינו למנהלת הצהרון ולהוריו.
לאחר מכן נמסר לנו מהגן שבננו שיחק עם ילד אחר באותו המשחק.
שוחחנו עימו על כך ואנו לחוצים מאוד... הוא עולה לכיתה א' בסוף שנה זו.
כמורה במקצועי, בדקתי את כל האופציות והוא לא צפה בסרט או ראה משהו כזה דומה.
מאוד לחוצים אנא עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים באיברים מוצנעים - תגובה
סמדר ריינר31/03/2012שלום לך,
חשוב גם לדבר עם הילד על החוויה שהריגשית שעבר ולא רק על המעשה ואם הו אסור או מותר. חשוב לדובב אותו להבין ממנון מה קרה לו כשהילד נגע בו, אולי זה היה מבלבל, מצד אחד מסקרן, ואולי גם נעים, מצד שני אולי הוא הרגיש שמשהו לא בסדר וזה מציק לו. חשוב גם גם להבהיר שכולם סקרנים, ושזה טבעי, אבל אלה דברים שעושים בפרטיות, ורק עם עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופססיה לאבאאדוה29/03/2012
אני גרושה כבר שנה וחצי + שניי בנים
בחודש האחרון בני הבחור בן השמונה פיתח ממש אופססיה לגביי אבא שלו
הוא רוצה לישון רק אצלו לא מוכן לבוא הביתה שהצבתי לו עובדה ולקחתי אותו הביתה הוא ניכנס להיסטריה ובכה במשך כמה שעות (עד שהסכמתי לו לישון לידי)
שאני שואלת אותו מתיי תבוא הביתה הוא אומר שהוא רוצה להישאר אצל אבא שלו
(יכול להיות שאצל אבא שלו יש לו יותר חופש ולא דורשים ממנו כלום ואצלי יש קצת יותר גבולות וסדר)
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופססיה לאבא - תגובה
סמדר ריינר30/03/2012שלום אדווה,
מצויין שהצבת גבולות והצבת לו עובדה. עם זאת זו הייתה טעות לקחת אותו לישון לידך. בפעם הבאה שתציבי עובדה באופן הזה נסי לא להיבהל מכך שהוא בוכה במשך שעות, או להרגיע אותו בדרך אחרת. עם זאת, שווה לבדוק מה קרה בחודש האחרון, ייתכן שבנך סובל מחרדה מסיבה מסויימת, ומרגיש בטוח יותר ליד אבא. כדאי לפנות לטיפול ולבדוק את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות או פחדים לילד בן שמונה וחצינאוה28/03/2012
שלום לכן, בני בן שמונה וחצי עושה תנועות מוזרות עם הידיים.לעיתים ממצמץ.לעיתים קופץ קפיצות מסוימות .נוגע בדברים.
התופעה התחילה לפני סוכות. לאחר סוכות לקחנו אותו לפסיכולוג פרטי המומחה בחרדות ילדים למספר שיחות .הפסיכולוג אמר לנו שאין לו מה להמשיך כי הילד צוחק לומד כנדרש ומרגיש נינוח.וכיוון שהילד לא רוצה לבוא לשיחות זה מסמל שהתנהגויות אלו (על כל פנים לפי הפסיכולוג) לא מפריעות לו ואינם מונעות ממנו משהו.במהלך השיחות הרגשנו הטבה מסוימת ולאחרונה יש לומר שוב ישנה החרפה.
עלי לצין שהילד הולך לחברים ישן אצלם .יבבית שאני רואה אותו עושה את התנועות אני אומרת לי שים בתחתונים כי כך הפסיכולוג צחק אתו ואמר לו לשים בתחתונים.
ניסיתי גם לומר לו שידמיין אותו עושה את התנועות והוא אמר לי שיש דבר אחד שהוא עושה בדמיון פרידת לילה טוב מהחדר שלו.פעם הוא עשה את זה הלכה למעשה ועכשיו רק בדמיון.כמובן ששיבחתי אותו .
הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך/כן והאם לעזוב אותו או שללכת להמשך שיחות,או לסוג אחר של טיפול כמו רכיבה על סוסים טיפןלית ,או פסיכו תראפיה, או שאני אמשיך לשוחח איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות או פחדים לילד בן שמונה וחצי - תגובה
סמדר ריינר29/03/2012שלום נאוה,
אני חושבת שכדאי לפנות לפסיכותרפיה בעניין, לטיפול שמשלב גם הדרכת הורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי וצעקות להשגת דברים ????שיר28/03/2012
שלום רב,
יש לי 3 ילדים בני הבכור בן 8 בת אמצעית בת 5 ותינוק בן 3 חוד .
שאלתי היא איך משתלטים על ילדה שיושבת על הרצפה בוכה וצועקת לפעמים במשך שעה בלי להפסיק ולא מוכנה להירגע. מתמרדת לא מוכנה להתקלח,להתלבש.פשוט עושה דווקא.
איך אפשר להעניש בצורה חכמה ולהעביר לילדה את המסר שהיא חייבת להירגע ולבצע את המחוייבויות שלה (להתקלח,להתלבש ,לאכול) ולהפסיק לבכות וכמובן להקשיב לי. היא פשוט מסובבת את כולם.
אשמח לתשובה מהירה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי וצעקות להשגת דברים ???? - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום שיר,
אי אפשר להעניש בצורה חכמה כי עונשים הם לא דבר חכם, לא דבר מועיל, והם גורמים נזק.
גם אין צורך להשתלט עליה. הצרחות הפכו להיות דרך שבה היא מקבלת תשומת לב ושולטת בכם. מה שחשוב הוא שהיא לא תשלוט בכם. זה ואמר שגם אם היא בוכה שעה זה לא חייב להפעיל אתכם. התעלמות, עיקבית במצבים כאלה הי אהדרך הכי בדוקה והכי יעילה להפחתה שלהם. זה לא יעזור בפעם הראשונה, אבל אחרי מספר פעמים, אם תהיו עיקביים, היא תראה שאין בכך טעם.
אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ארוךשלי28/03/2012
הבן שלי בן שלוש וחצי ויש לו שיער ארוך ויפה (מתפעלים ממנו רבות). אני מתלבטת אם לספר אותו. שאלתי אותו ודברנו על זה והוא אומר שהוא רוצה (השאלה אם הוא לא יתחרט אחר כך, השיער ממש ארוך...). שמעתי שיש גיל בערך מגיל 4 שהקטע המגדרי בנים/בנות כבר מתקשר לשיער ולכן רצוי להסתפר כדי שלא יציקו לו וכו'...יש לציין שגם מבחיה פרקטית אני רואה שהשיער מפריע לו לפעמים ויש גם את בעיית הסירוק...
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער ארוך - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום שלי,
אם כבר דיברתם איתו, חבל לבלבל אותו, וכדאי להתקדם עם זה. אם הוא יתחרט, תמיד אפשר לגדל שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן9רומי28/03/2012
הנני חד הורית עם ילד בן 9, אני מציבה גבולות לילד ומענישה בדברים חומריים, אבל יש לי בעיה שזה לא משפיעה על הילד, ואינו מציית להוראות שמקבל מאדם מבוגר כגון מורה שמבקשת שישתף פעולה בפעילות בית סיפרית, רוצה להראות שהוא בעל המילה האחרונה, מה לעשות? מה יכול כן להשפיע לשתף פעולה?!, אני כל הזמן מדברת איתו בנושא אבל בכל זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן9 - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום רומי,
אכן עונשים וגם הסברים ושיחות לא מהווים הצבת גבולות יעילה. אין צורך בהם. יש צורך בטון קצר וענייני, בלי עונשים, בלי איומים, בלי הסברים וכו'. וכמו כן חשובה מאוד העיקביות. אם את לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא מסתגל לגןאורטל28/03/2012
בוקר טוב..
בני בן חצי שנה בעוד שבוע . הוא נכנס לתינוקייה לפני כחודש
מקום מקסים , מטפלות חמות ואוהבות , 16 תינוקות עם בין 4-5 מטפלות.
הבן שלי מאוד קשור אליי...
הבעיה היא שהוא כבר חודש בגן והוא עדיין לא מפסיק לבכות לרגע מהרגע שאני שמה אותו ועד השניה שאני לוקחת אותו, הוא נלחם כשרוצים לתת לאכול מבקבוק ותמיד מאוד קשה להרדים אותו כי הוא צורח.
ברגע שאי לוקחת אותו הוא צוחק , מחייך ולא בוכה בכלל בבית .
המטפלות אומרות לי שפעם ראשונה הם נתקלו במצב כזה שתינוק בגיל 5 חודשים לא הסתגל לגן אחרי חודש.
הייתי איתו אצל רופאים , עשיתי לו בדיקות והכל בסדר .
המטפלות אומרות לי שבגיל כזה הילד לא זקוק להסתגלות כזו ארוכה.
אני לא יודעת מה לעשות , הילד שם כבר חודש והוא ממש סובל .
יש בגן מצלמות באון ליין ואני רואה שהגן מתנהל טוב , אני רואה שמתייחסים אליו יפה ומרימים אותו , מנשקים ומחבקים וכשאני באה לקחת אותו והוא אצלי בידיים הוא אפילו מחייך להם. אבל ברגע שהוא לא רואה אותי , הוא כל היום בוכה .
באופן כללי הילד רגוע רק איתי עם אמא שלי ועם בעלי . ברגע שמישהו אחר צריך לשמור עליו הוא לא רגוע.
אני לא יודעת מה לעשות ...
אני ממש חסרת אונים
האם זה טבעי לגיל כזה והאם יש תקווה שהילד יפסיק לבכות מתישהו בגן.?
תודה מראש...
אורטל...אמא של אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא מסתגל לגן - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום אורטל,
גיל חצי שנה הוא גיל מאוד קטן, ולא כל הילדים בגיל הזה מתאימים לגן. יכול שעבורו יותר מתאים שיהיה אצל מטפלת אם יש לכם אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ... אבל,
אורטל29/03/2012אין לנו אפשרות למטפלת . את חושבת שיש סיכוי שבחודש הקרוב הוא כן יסתגל כשהוא יהיה חודשיים בגן...? או שיכול להיות שזה אבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ... אבל, - תגובה
סמדר ריינר30/03/2012שלום לך אורטל,
אני לא יכולה לדעת את זה. בודאי שיש סיכוי, אבל גם יכול להיות שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאירית27/03/2012
שלום רב,
יש לי ילד בן 3.8. ילד מקסים, בן יחיד.
אנחנו מטופלים במכון להתפתחות הילד עקב קשיי תקשורת שפתיים פרגמטיים.
עברנו אבחון אצל רופא להתפתחות, אצל מרפאה בעיסוק, פסיכולוגית. כמו כן, אנחנו מטופלים עלידי קלינאית תקשורת כבר שמונה חודשים.
יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי.
מחר אמורה להתקיים ישיבת צוות פנימית של כל הצוות שעשה לנו אבחונים. לפי מה שהבנתי, לאחר מכן אמורים לזמן אותנו ולדבר איתנו על הסיכום.
האם זו פרוצדורה שיגרתית? אני מאוד לחוצה, כי פסיכולוגית טוענת שלילד יש בעיות נוקשות.
מה יכולות להיות התוצאות של הישיבה הזו?
במקביל, אנחנו הולכים באופן פרטי להדרכת הורים, בעניין הנוקשות והעצבת גבולות.
אנחנו עושים כל מה שאפשר ואני עדיין בחרדות.
הלחיצו אותי מאוד לגבי כל האבחונים האלו, שמעתי כבר כל מיני דעות של סובבים לגבי התערבות של פסיכולוגים.
האם סיכום של המכון ניתן ההמלצה או כהחלטה שאני אהיה חייבת לבצע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום אירית,
את כל השאלות האלה כדאי שתפני למכון עצמו. למכון אין סמכות להכריח אותך לבצע שום דבר. את ההורה ואת מחליטה. נשמע לי שאתם הורים מסורים שמטפלים כמיטב יכולתכם. חשוב מאוד שתנסי להרגע לפני הישיבה. הישיבה היא כדי לעזור לכם, לא כדי להלחיץ אתכם. מה שלא יהיה, עם כל דבר ניתן להתמודד, אתם כבר יודעים שיש בעיות התפתחותיות, זה לא חדש לכם, והעובדה שצוות המכון יושב ביחד ומעביר אינפורמציה היא חיובית מאוד כי זה סימן שהם עובדים ביעילות, ולא שכל אחד עובד לחוד בלי לתקשר ביניהם.
אני מציעה לך להרגע, להיפתח ולהקשיב, ואין סיבה שלא יעזרו לכם כמו שאתם צריכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולעלמה27/03/2012
שלום אחותי בטיפול פסיכולוגי כשנה כבר חודש שהיא לא הולכת היא מדברת עם הפיסכולוג שהיא תגיע ושעה לפני היא פשוט מבטלת מה הסיבה אציין שבמשך שנה היא כול הזמן הלכה רק החודש חל השינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום ליאת,
לא ניתן לדעת מה הסיבה בלי להכיר את אחותך ואת הטיפול. יכולות היות כל מיני סיבות. יכול להיות למשל שהיא הגיעה לשלב בטיפול שבו נגעו בנקודה מאוד חשובה, וזה מפחיד אותה, יכול שעקב ההתקדמות בטיפול עלו בה תחושות חדשות, עוצמתיות, שלא הכירה בעבר והיא לאל יודעת איך להתמודד עם זה, יכול להיות שקרה משהו בטיפול, עם המטפל, שקשור לקשר ביניהם, אולי היא נפגעה, אולי היא נלחצה, וחוששת לדבר איתו על כך, וכו'. חושב שאחותך תנסה כן להגיע, ולדבר עם המטפל על הפחדים והחששות שלה מהטיפול בשלב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה מזה שלושה חודשיםמיקי27/03/2012
שלום וברכה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי או לכוון אותי כי אני מיואשת מאוד... יש לי בת אחת בת שנתיים ושבעה חודשים, ילדה מדהימה וחכמה מאוד לגילה (מאוד מאוד)מכיוון שבעלי אינו הרבה בבית כל "נטל" הגידול הוא עלי. היא אף פעם לא הייתה ילדה קלה, ממש מגיל אפס ידעה ל"סובב אותנו" ולדאוג שכל צומת הלב תיהיה עליה כל הזמן, היא חייבת צומת לב לאורך כל שעות היום והיא לא מסוגלת להעסיק את עצמה לבד. היא גמולה מגיל שנה ועשר. הגמילה הגיעה ממנה ועברה חלק. מזה שלושה חודשים שהיא מפספסת ועושה פיפי ולעיתים גם קקי במכנסיים (מספר פעמים עשתה לנו קקי גם במהלך המקלחת בתוך האמבטיה). עשיתי לה פעמים בדיקת שתן והכל יצא תקין. כאשר צריכה פיפי דואגת ליידע אותנו בד"כ אבל בכל זאת עושה במכנסיים. כאשר אני לוקחת אותה בכח לשירותים היא פשוט לא עושה אבל כאשר היא קמה ומרימה את המכנסיים עושה במכנסיים באותה שנייה. היא מסוגלת להסתובב במכנסיים רטובים מפיפי או מלוכלכים מקקי באין מפריע ולהתנהל כרגיל.במהלך השלושה חודשים האלה מדי פעם חוזרת למוטב לתקופות של יומיים שלושה שבהם עושה בשירותים כרגיל ולא מפספסת ככה שלא נראה לי שמדובר על בעיה אורולוגית. ההתמודדות מאוד קשה לי וניסיתי להחזיר לה את החיתול היא הסתובבה עם החיתול (שוב באין מפריע...) שלושה ימים ואז הורידה ומאז לא מסכימה יותר חיתול (יודעת להוריד לבד). לא קרה שום דבר חריג לאחרונה כגון לידת אח או מעבר דירה, אגב היא עיקבית גם בגן וגם בבית בהתנהגות.בנוסף לפספוסים, היא הלכה אחורה גם בהתנהגות, דברים שעשתה לבד פתאום לא מוכנה לעשות ואומרת "קשה לי לבד" כגון לעלות לבד במדרגות לבית, לנעול נעליים וכ"ו. יש לה התפרצויות זעם בתדירות מאוד גבוה, בהם היא צורחת זורקת לרצפה מכל הבא ליד ומשתטחת על הרצפה. היא אלימה לעיתים כלפי ילדים בגן, היא בוכה המון, וגם הגננת מתלוננת בפני בכל הזדמנות. אייני יודעת מה דרך הפעולה הנכונה, ואנחנו מאוד לא עיקביים ביחס שלנו לנסיגה האחרונה. האם תוכלי לעזור לי ולתת לי כיוון מחשבה או דרך פעולה (מה נכון ומה לא)? או למי ניתן לפנות? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צומת=תשומת
מיקי27/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה מזה שלושה חודשים - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום מיקי,
כדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם באיזור מגוריכם לצורך הדרכת הורים או טיפול דיאדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה-המשך
מיקי28/03/2012תודה על התשובת.
אנחנו נמצאים בתחילת תהליך אבל מדובר בתהליך ארוך.
אני זקוקה לעצה איך עלי להתנהל איתה כשמפספסת? אני מרגישה שאני רק עושה יותר נזק כי אני לא עיקבית בשום צורת התייחסות. אני פשוט מתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה-המשך - תגובה
סמדר ריינר28/03/2012שלום מיקי,
אם אתם נמצאים בתהליך, אין טעם וגם יכול לגרום נזק לפנות לגורם שלישי לצורך עיצה. חשוב שתנסו לבקש את העיצה הזו מהגורם שמטפל בכם, להתחיל תהליך במקום אחד ולבקש עיצה ממישהו אחר יכול לגרום לסתירה ולבלבול בין הגורמים. מי שיכול לתת לכם את העיצה בטובה ביותר הוא מי שמכיר אתכם ואת הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)