מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנה וחצי ו 3מילה12/04/2012
בני בן השנה וחצי ילד מקסים חייכן חכם דעתן, עקשן
כאשר לא מקבל מה שהוא רוצה ישר מתחיל בצרחות, ובכי שלפעמים גם מקבל מכה, אם יושב למשל על הכיסא אוכל עד שפתאום מתחיל להשתולל ולזרוק כל מה שנמצא בהישג ידו,
וגם כשמקבל כבר מה שרצה ממשיך עם ההתקף וזורק את מה שרצה ושוב כל מה שנמצא סביבו.
יש לי עוד ילד בן 3 שכנראה לפעמים נכנסת בו הקנאה של אחיו הקטן ומתחיל להשתולל לצרוח לדבר לא יפה, מילים שאני לא יודעת מאיפה למד אותם כי אנחנו לא אומרים אותם, בסהכ הוא ילד מקסים נבון חכם פיקח רק קצת היפארקטיבי
אני לא יודעת מה לעשות אמא שלי אומרת לי שנכשלתי בחינוך מה שמאד מעליב אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי ו 3 - תגובה
סמדר ריינר14/04/2012שלום מילה,
אם אימך אומרת לך שנכשלת בחינוך, אני הייתי עונה לה על זה שהכל מתחיל בבית וכנראה הכישלון עוד מתחיל אצלה, כי היא לא חינכה אותך נכון. עוד הייתי מוסיפה ואומרת לה שהערות כאלה לא עוזרות אלא רק מורידות את הביטחון, ושאת מבקשת ממנה להימנע מהן.
לגבי הידלים שלך, חשוב מאוד לא להתייחס להתקפים האלה. אם ההתקפים האלה מצליחים להביא לכך שהילד מקבל את מה שהוא רצה, או שהוא מקבל המון תשומת לב בגללן, הם יימשכו. אם הוא יפנים לאט אלט שזה לא עוזר לו, אף אחד לא מתרגש מזה וזה לא שמיג את המטרה, ההתקפים האלה ייפסקו. לשם כך את צריכה להיות מאוד סבלנית ועיקבית. מספיק שפעם אחת הגבת להתקף הזה, נתת לו את מה שהוא רצה או פשוט כרכרת סביבו, דיברת, התחננת, איימת וכו', תצטרכי להתחיל את הכל מהתחלה.
כנ"ל לגבי הבן הגדול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מילי14/04/2012תודה, למרות שאני עצמי לא היתי כזו היתי ילדה מאד ממושמעת ונוחה ורגועה אני לא יודעת למה היא אומרת לי את זה , אני חושבת שהם פשוט עדיין קטנים לכן בודקים אותנו ואת הגבולות וזה דבר שיחלוף מעצמו, אני לא היתי כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NEW ADDITIONIMA12/04/2012
אוטוטו מצטרפת למשפחתנו תוספת חדשה. בתנו תהיה רק בת שנתיים האם יש מאמרים טיפים ו או כתבות שממולצים בנשא איך להתנהל עם הקטנטונת בהצטרפות הנסיכה החדשה איך להקל על המעבר? אנחנו לא חיים בארץ וספרים בנושא קשים להשגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NEW ADDITION - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/04/2012לאמא שלום,
גם אם אין לכם נגישות לספרים בנושא, הדבר החשוב ביותר לשתף את הילדה במה שאמור להתרחש, לשתף אותה בפעילויות שקשורות בתינוק ולוודא שיש לה מספיק זמן אישי ופרטי עם כל אחד מההורים.
אם יש באפשרותכם לקבל יותר עזרה לאחר הלידה זה יקל על כולכם להסתגל לשינוי.
בהצלחה ולידה קלה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד אינו רוצה ללכת לגןאמא11/04/2012
בני בן ה- 3.5 מתלונן מזה מספר חודשים על הגן, ואינו רוצה ללכת לגן. כל בוקר מתחיל בבכי על כך שהוא צריך ללכת לגן, וכי הוא אינו אוהב את הגננות ואין לו חברים בגן. מדובר בגן עיריה ולא בגן פרטי. הגן נחשב לגן טוב ומבוקש, התנהלות הצוות נראית סבירה, ואינני מצליחה להבין מדוע הילד מתלונן. מתחקור צוות הגן (בוקר+ צהרונית) נאמר לנו כי הילד חברותי מאד ואהוב מאד על חבריו בגן, דבר המקבל אישוש בהצצות שלנו על פעילות הגן בזמן החצר. הילד גם נכנס לגן באופן סביר, ולרוב אינו בוכה בפרידה. בנוסף, מדובר בילד חמוד ונורמטיבי, ללא בעיות התפתחות מיוחדות...
אשמח לקבל את עצתכן בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד אינו רוצה ללכת לגן - תגובה
סמדר ריינר12/04/2012שלום לך,
לא מסרת שום פרטים על הילד ועל המשפחה. יצאת מתוך הנחה שאם יש בעיה היא בודאי קשורה בגן. אבל זה לא חייב להיות. העדר רצון של ילד ללכת לגן יכול להיות קשור לדברים במשפחה ולא רק בגן. אנא ספרי יותר פרטים, למשל הרכב המשפחה, סדר היום שלכם, התהנגות הילד במהך היום בבית וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא כייף לידנה11/04/2012
הבן שלי בן 8, ילד שתמיד ידע להתבטא בעל פי ולהביע את הרגשות שלו. בזמן האחרון הוא חוזר ואומר שהוא לא יודע למה אבל הוא מרגיש שלא כייף לו ושהוע עצוב. הוא חוזר על זה כבר כמה שבועות ואני מתחילה להיות מודאגת. אודה אם תתנו לי קצה חוט כיצד להתחיל לטפל בבעיה, מה לשאול אותו, ןאם יש צורך- לאיזה גורם מקצועי עלי לפנות
חג שמח. דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כייף לי - תגובה
סמדר ריינר11/04/2012שלום דנה,
אפשר לנסות לשאול אותו שאלות יותר מפורטות, למשל איך הוא מרגיש בבית הספר, איך הוא מרגיש עם החברים, מה הם עושים ביחד, האם קרה לו משהו עם אחד מהם, האם יש דברים בבית שמציקים לו ולא נעימים לו, אם היו דברים שאפשר היה לשפר בבית או במשפחה מה הוא היה מציע, וכו'. בכל אופן אם אתם מוטרדים ניתן לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם, או לבקש המלצה ממכרים, או מפסיכולוגית בית הספר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם אצל בן שנה וחצימירית11/04/2012
שלום רב
בני בן השני וחצי ילד מקסים! מאוד דעתן, עקשן וכנראה עם פתיל מאוד קצר :-)
כאשר לא מקבל מייד מה שהוא רוצה (ולא תמיד אנחנו לא מבינים מה הוא רוצה) ישר מתחיל בצרחות, השתטחות על הרצפה שלפעמים גם מקבל מכה, אם יושב למשל על הכיסא אוכל מתחיל להשתולל ולזרוק כל מה שנמצא בהישג ידו,
וגם כשמקבל כבר מה שרצה ממשיך עם ההתקף וזורק את מה שרצה ושוב כל מה שנמצא סביבו.
למשל אתמול רצה לאכול ראה תירס ורצה אותו מייד שמתי לכמה שניות במיקרו לחמם וזהו התחיל התקף הזעם, צרחות, העיף את כל האוכל שהיה על צלחת וצרח במשך 10 דקות אולי עד שנרגע עם מוצץ ואז התחיל לאכול.
מה הדרך הנכונה להתמודד עם התקפים אלו?
אני מרגישה שלאחרונה זה מחמיר וממש מכל דבר קטן הוא מתעצבן.
אשמח להמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם אצל בן שנה וחצי - תגובה
סמדר ריינר11/04/2012שלום מירית,
לילד שלך אין פתיל קצר, אלא הוא מתנהג כפי שילד בגילו אמור להתנהג. ככה זה. עשר דקות של צרחות זה לא הרבה זמן. אני יודעת שקשה לשאת את זה, אבל אין ברירה. אם אתם רוצים ללמד אותו שבצרחות הוא לא יוכל להשיג את מבוקשו, עליכם להניח לו לצרוח עד שיירגע, גם אם זה ייקח יותר מעשר דקות.
במקביל, ככל שילמד לבטא את עצמו טוב יותר, יוכל להשיג את מבוקשו בלי צרחות. חשוב שתנסו לעזור לו לבטא את רצונו במילים כדי לקדם את התהליך הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות של אחי הקטן לאחר גירושי הוריאיתמר11/04/2012
שלום רב,
לפני כשנתיים בערך הוריי התגרשו גירושים לא קלים, ומאז כל בני המשפחה עברו משברים לא פשוטים.
רובנו התגברנו אך אחי הקטן (בן 10 וחצי) עדיין לא, ושוב אני לא בא מתוך מקום של שיפוט אלא לדעת האם דברים שקורים כעת תקינים או לא.
או מפחד להשאר לבד, כל דבר קטן פוגע בו, הוא מאוד חברותי אבל אם מישהו מעיר לו משהו או סופג את זה, ופתאום מתפוצץ.
אני מאמין שאין מה לעשות עם הדברים הללו, אך אני חושב שאמי נותן לזה קצת לגיטמציה, במקום לדבר איתו שזה בסדר שישאר לבד היא כל הזמן מלטפת אותו ומביאה לו בייביסיטרים. או לדוגמא שהוא לא אוהב לישון לבד, אז כל לילה הוא ישן יחד עם אימי.
זה נראה לי לא טוב בכלל אבל מי אני שאגיד משהו. סתם רציתי את עצתך על מה שקורה בבית, האם זה נורמלי שילד ישן עם אימו בגילאים כאלו? או שיפחד להיות לבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות של אחי הקטן לאחר גירושי הורי - תגובה
סמדר ריינר12/04/2012שלום איתמר,
אני חושבת שאתה צודק, התמונה שאתה מתאר דורשת התייחסות טיפולית. אני לא יודעת בן כמה אתה, וזו בודאי לא אחריות שלך. אולי תציע לאימך לפנות לפורום או לאיש מקצוע על מנת לקבל עזרה לגבי החרדות של אחיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני והחבריםימית11/04/2012
חג שמחר, בני בכיתה ה' ילד שמאוד אוהב חברים , הכיתה שלו איננה מגובשת להיפך, הם חבורות חבורות גם הילדים וגם ההורים, בני משתוקק מאוד שמשהו יזמין אותו לישון אך זה לא קורה, אולי אחת ל...גם טלפונים בקושי יש בשבילו, לבני יש מספר מצומצם מאוד של חברים טובים, אולי 2 שגם הם לא תמיד מתקשרים אליו,המורה מודעת לכך אבל היא לא יכולה להכריח ילדים להזמין את בני לישון או אליהם, בני מאוד מודע למצב ולי כאמא מאוד קשה לראותו כך, האים יהיה נכון הדבר להעביר אותו בשנה הבאה-שזוהי השנה האחרונה ביסודי לבית ספר אחר? אני מאוד מודאגת מבואו של החופש הגדול, כל פעם יוצא שאנחנו אלו שמזמינים את החברים לישון והאמת לי כבר נמאס אך אני עושה זאת בשביל בני, מה עלי לעשות כיצד אוכל לעזור לבני לשפר את המצב החברתי שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני והחברים - תגובה
סמדר ריינר11/04/2012שלום אלנית,
קודם כל צריך לברר ממה נובע מצבו החברתי. כרגע אתם משוכנעים זה רק המבנה הכיתתי. אבל בכל זאת יש בכיתה ילדים שיותר מוזמנים. השאלה אם אתם מוכנים גם לבדוק האם יש משהו שקשור לילד עצמו שגורם לכך שהוא מרגיש בשוליים? אולי כדאי להתייעץ בנושא עם פסיכולוגית בית הספר, ואחר כך לחשוב ביחד האם יש דברים שבנך יוכל לשנות כדי להרחיב את האפשרויות החברתיות שלו. לשמ התעניינות בספורט ש"נחשב" בכיתה, למשל התעניינות בנושאים אחרים, למשל להרחיב את ההכרויות שלו לא רק דרך הכיתה אלא גם דרך חוגים או פעילות בתנועת נוער וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי והחברימית11/04/2012
שלום ביתי בת 14 כיתה ח , יש לה חבר בכיתה ט, אהבה גדולה יש ביניהם, רציתי לשאול האים זה בסדר שבגיל כזה ביתי מעלה בפייסבוק תמונות שלהם כשהם מתנשקים ? אני מרגישה קצת לא נח ואני לא יודעת האים לבקש ממנה להוריד אותם או להתעלם? נ.ב. ביתי ואני מדברות בפתיחות ואני יודעת שמעבר לנשיקות אין ביניהם שום דבר אחר...אך בכל זאת לא יודעת איך להגיב שכולם חשופים לתמונות שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי והחבר - תגובה
אין כאן באמת שאלה של בסדר או לא בסדר אלא של דיעה וטעם אישיים. אם אכן יש ביניכן פתיחות ואתם מדברות על הנושאים האלה, אולי כדאי שגם על זה תדברי איתה בפתיחות, ותשתפי אותך בתחושה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי והחבר
ימית11/04/2012שלום,לאחר ששוחחתי איתה ביתי ניתקה עצמה מהחברות בפייסבוק עם אחיה כדי שלא אוכל להיכנס דרכו ולראות את המתרחש מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי והחבר - תגובה
מדוע את חושבת שאת צריכה לעשות משהו? ממה את חוששת? כל העניין לא ברור. קודם ציינת ששוררת ביניכן פתיחות, ולכן הצעתי לך לדבר עם הבת, אולם מתברר שבעקיבות השיחה ביתך נסגרה עוד יותר, את לא מציינת מדוע, מה היה באותה השיחה, האם נפגעה ממך, האם התווכחתן, האם רבתן, אם כן למה? מה היא אמרה? מה את אמרת? ממה את חוששת לגבי התמונות עם החבר בפייסבוק?
אם תשתפי יותר בהתלבטות שלך, בחששות שלך ובמה שקרה יהיה יותר קל לחשוב איזו עזרה להציע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וארבע, מעדיף לשוטט במרחביםליאת10/04/2012
הי, בני בן שנה וארבע. חצי שבוע איתי בבית ובחצי השני עם מטפלת. הוא ילד מאוד חייכן ותקשורתי ויוצר קשר טוב עם מבוגרים. בגן משחקים לפעמים מגלה עניין בילדים גדולים ממנו. הוא מאוד אנרגטי ופעלתן ובגני משחקים מעדיף "לרוץ" בשטחים פתוחים (בזחילה, עכשיו גם בהליכה בעזרת הליכון) - הוא יעדיף טיול ארוך בפארק הסמוך ויתרחק ממתקני גן המשחקים ומילדים בני גילו. כך גם במשחקיה בקניון - הוא מייד יעזוב את המשחקייה ויעדיף לרוץ לאורך הקניון, תוך שהוא מתלהב מאוד ומחייך. האם זה תקין? האם זה קשור לעובדה שהוא לא בגן ילדים? האם אני עושה לו נזק בכך שאני מעדיפה להיות איתו בבית מאשר לשים בגן ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וארבע, מעדיף לשוטט במרחבים - תגובה
סמדר ריינר10/04/2012שלום ליאת,
זה לא נשמע לא תקין, אם כי לא הייתי ממשיכה להשאיר אותו בבית מעבר לגיל שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמעדיף לבלות בביתאמא אוהבת10/04/2012
שלום,
רציתי להתייעץ איתכן כיצד להגיב לילד בן 8 שהרבה פעמים מסרב לתוכניות משפחתיות לצאת לטיול ורוצה להשאר בבית. מכיוון שאנחנו לא רוצים להשאירו לבד בבית הוא למעשה כופה את רצונותיו על שאר בני המשפחה שלא יכולים לצאת מהבית, או לפחות לא בהרכב מלא כיוון שמישהו חייב להשאר איתו. האם לכפות עליו את ההשתתפות בבילוי המשפחתי? פעמים קודמות כשהתעקשנו איתו האווירה בנסיעה אל יעד הבילוי היתה לא טובה, אך כשהגענו בד"כ הכל הסתדר והוא נהנה אבל המחיר הנפשי שכולם משלמים כדי לשתפו הוא גבוה. כששואלים אותו מה הסיבה לכך שהוא לא רוצה לבוא לא מקבלים תשובה ברורה. הרבה פעמים הוא פשוט עונה "ככה" וכשנותנים לו להציע לאן ליסוע הוא עדיין לא משתף פעולה ואומר שהוא מציע להשאר בבית. באופן כללי הוא ילד די כעסן שמתרגז במהירות ולהרגשתי הרבה פעמים לא רוצה לבוא רק בגלל שהרגיז אותו משהו קודם (כמו למשל שביקשו ממנו להתלבש) וככה הוא מעניש אותנו. מה אתן מציעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמעדיף לבלות בבית - תגובה
סמדר ריינר10/04/2012שלום לך,
נשמע שאתם משדרים לילד חולשה רבה. לא ייתכן בעיני מצב שבו ילד בן 8 כופה על כולם להישאר בבית. אם הוא לא יכול עדיין להישאר לבדו, בהחלט הגיוני שתציבו לו עובדה שעליו לבוא. התאור שלך שהוא מעכיר את האווירה כשהוא מגיע ללא רצון הוא בדיוק החולשה שלכם. הוא יכול להעכיר את האווירה רק אם חשוב לכם נורא לרצות אותו ושהוא יהיה מרוצה. זה נותן לו המון כוח עליכם. זה בסדר לגמרי שהוא יבוא בלי מצב רוח, למה זה צריך לקלקל לכם את המצב רוח? אם הוא מחליט להתרגז, זה עניין שלו, הבחירה שלכם להתבאס יחד איתו היא מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ושאלה נוספת...
אמא אוהבת11/04/2012האם את מציעה לקחת אותו על הידיים ולהכניסו לרכב אם הוא מסרב להכנס בעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ושאלה נוספת... - תגובה
סמדר ריינר11/04/2012שלום לך,
לא, אני לא חושבת שזה צריך להגיע למצב כזה. בתור הורים אמורים להיות לכם כלים סמכותיים קצת יותר יעילים. אם אתם עד כדי כך מתקשים, אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת כדי לברר איך הגיעה הסמכות ההורית שלכם למצב כזה ומה ניתן לעשות כדי לשפר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר. חג שמח!
אמא אוהבת11/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה לבן שנתיים ו-9 חודשיםשרית10/04/2012
הי סמדר,
חג שמח.
יש לי 2 בנים, בן 5 ו-9 חודשים ובן 2 ו-9 חודשים.
הגדול מאז ומעולם ישן בשעה קבועה, נכנס למיטה לאחר טקס שינה ברור וידוע ונרדם לבד תוך כמה דקות.
הקטן, מאז שהוא במיטה רגילה שיכול לרדת ממנה, לא נותן לי מנוח.
יש ערבים שהולך לישון ב22:00 ואפילו 23:00 בלילה, וכמובן, לא מצליח לקום בבוקר.
טקס השינה שלהם משותף וקבוע, ארוחת ערב, מקלחת צחצוח שיניים, לפעמים מספיקים סיפור ולפעמים לא, תלוי בזמנים... וחיבוקים ולמיטה.
הוא תמיד!!! יורד מהמיטה, בא לסלון, הוא כאילו מקבל מרץ אחרי המקלחת, למרות שאני רואה שהוא מאד עייף ומתחיל לרוץ בבית.
מה את ממליצה לי לעשות? איך אפשר לגרום לו לישון בשעה סבירה?
נמאס לי מהצעקות ומההחזרה למיטה בשקט ובלי לדבר (שניסיתי כמה שבועות ולא עזרה) אני ממש אובדת עצות.
דרך אגב, האבה לא נמצא בשעת ההשכבה (כמעט אף פעם) וכשהוא נמצא אז כמובן זה גרוע יותר כי הוא רוצה לראות אותו. למרות שגם בעלי כועס אליו ולא משתף איתו פעולה במשחקים ודורש ממנו ללכת למיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה לבן שנתיים ו-9 חודשים - תגובה
סמדר ריינר10/04/2012שלום לך,
חשוב בשעת ההשכבה להחשיך את הבית וליצור אווירת שינה. כמו כן חשוב להמשיך ולהחזיר אותו למיטה, למרות מחאותיו, ולהיות עיקביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן 4,לאחר לידת אחותוהתנהגות-בן-409/04/2012
אנו הורים לילד בן 4 ותינוקת בת שנה.
ילדנו גדל בסביבה מאוד חמה ומפנקת וגם בלי גבולות כל כך מצד המשפחה האוהבת והדואגת.
בתקופה האחרונה נוצר מצב שכל דבר שהוא שלילי (שלא מרשים לו ) מוביל תגובה של התפרצויות בכי וכעס אם זה בבית או מחוצה לו.
כמה שמנסים להתעלם או לא להתייחס זה מעלה פרי אך לעיתים קשה להתמיד בזה. גם שמסבירים בשקט ושואלים את הסיבה בגינה הוא עשה
זאת ,תמיד עולה התשובה שהוא רצה וכאילו שלא מעניין אותו מה ההורים אומרים .(הוא מקנא שאחותו בעגלה וגם הוא מתעקש על כך או על צעצועים שמזמן
כבר עברו לתינוקת ).
גם הקשבה זה לא תמיד בפעם הראשונה וגם שמבקשים. (נראה כי לא איכפת לו התגובה של ההורים חיובות או שלילית העיקר שיקבל יחס מאתנו וזה לא
שאנו לא מעניקים )
אנחנו נמצאים בתקופה הזאת אצל יועצת (פסיכולוגית ילדים ) מטעם הקופה שמנתחת את מצבי ההתנהגות שלו עפ"י משחק ואנו מקבלים
הערות ותיקונים .
אך זה עדיין לא מספיק ! האם בתור הורים צעירים אנו עושים טעות ?האם שצועקים עליו כי כבר הקו האדום נמתח מזמן זאת טעות?האם לעיתים
מכה חינוכית כמו מכה על היד או הוצאת הילד החוצה למספר דקות ,יוצרת בו קשיי הסתגלות או משברים עתידיים ?
תודה על המענה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילד בן 4,לאחר לידת אחותו - תגובה
סמדר ריינר10/04/2012שלום לכם,
אין דבר כזה מכה חינוכית. מכה היא התאכזרות, ואין לה כל ערך חינוכי והיא יוצרת נזק. אם אתם מבינים שהתעלמות מביאה לתוצאות כדאי מאוד שתהיו עיקביים בזה. אני מבטיחה לך שאם תהיו עיקביים בהתעלמות, זה לא יימשך הרבה זמן, ומהר מאוד יהיה לכם הרבה יותר קל. נסו להחזיק מעמד ותראו שיהיה בסדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאת ספריםמיקה09/04/2012
שלום,
פעם ראשונה שלי פה ורוצה להתייעץ.
יש לי בן , בן שנה+9 .
הבן שלי אוהב מאד ספרים.
בבוקר יורד לבד מהמיטה (מיטת מעבר נמוכה) ורץ ישר לספריה שלו.
הוא מוריד את כל הספרים על הרצפה ומתיישב.
הוא "קורא" לעצמו את הספרים בג'יבריש או בלב ואח"כ בא אלי עם הספרים שאקריא לו.
בכל פעם בא אלי עם 2-3 ספרים. כך זה נמשך מס' פעמים במהלך היום (תלוי כמה זמן היה בבית). גם שחוזר מהגן רץ ישר לספריה.
מה שאני לא בטוחה לגביו, הספרים כל הזמן על הריצפה, גם בחדר וגם בסלון.
אני מסדרת במדפים והוא שוב רץ ומוריד אותם.
ואני לא בטוחה אם צריך לשים בספריה את כל הספרים או להשאיר שם 3-4 ספרים בלבד ובכל כמה ימים להחליף אותם (נוצר מצב שיש ספרים שהוא אף פעם לא קורא וכאלו שהם יומיים אצלו).
אשמח לשמוע מה אתן חושבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאת ספרים - תגובה
סמדר ריינר09/04/2012שלום נטלי
אם יש ספרים שהוא אף פעם לא קורא, יכול להיות שהם לא מעניינים אותו. בגיל הזה לא הגיוון חשוב אלא דווקא החזרתיות. אם את רוצה להגביל את כמות הספרים כדי למנוע בלאגן, תשאירי דווקא את אלה שהוא חוזר אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרים
מיקה09/04/2012השאלה אם זה נכון שכל הספרים יהיו כל הזמן על הריצפה...
הוא דורך עליהם, מתלכלכיןם נקרעים וכו.
האם ילד בגילו זקוק לספריית ספרים?
ואולי יש ספרים שהוא לא קורא כי בתוך השפע הוא לא נחשף והם "הולכים לאיבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרים - תגובה
סמדר ריינר10/04/2012שלום נטלי,
אין צורך שכל הספרים יהיו על הריצפה. את בהחלט יכולה להגביל אותו ולהסביר לו שכל פעם לוקחים ספר אחד ואחר כך מחזירים אותו, בדיוק כפי שאת מציבה גבולות בנושאים אחרים.כך אני מקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראימא09/04/2012
שלום,
כבר יומיים הילד מושך את הראש שלי לכיוון הראש שלו ועושה את זה חזק. ואני יודעת שזה כואב לו, כי זה כאב לי. אני מסבירה לו שזה כואב לשנינו, הילד כועס. וכבר כמה חודשיים כשהוא כועס הוא אומר משפטים כמו: "לא רוצה לשחק עם אימא, לא רוצה לרקוד עם אימא, לא רוצה לחבק אימא ו..." - זאת אומרת כל מה שאני אוהבת לעשות איתו הוא אומר "לא". שזה קורה גם כשאחרים כועסים עליו, גם אם הוא נופל בחצר, גם אם הוא רואה בסביבה ילדים, הוא פונה עלי ואומר "אותם משפטים". מה זה?
ועוד דבר, כשהילד בגן הילד אחר ועכשיו הילד בחופש הילד אחר. כשהוא בגן הוא לא איתנו ולא עם הילדים ועכשיו בחופש יותר מחפש אותנו. הרבה נעים לי וקל לי ושקט לי עם המצב כשהוא בבית. ואני כבר מרגישה שאיך שיהיה גן שוב יהיה לי קשה איתו ועם הגן. איך לצאת מזה? אני כבר הייתי רוצה שיהיה חופש הגדול!!!!!!!!!!!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר09/04/2012שלום אוקסנה,
זה לא נורא שהילד כועס. שיכעס. זה יעבור לו. כשהוא מכאיב לך את חייבת להפסיק את זה בנחרצות, ולא משנה אם הוא כועס.
העובדה שאת רוצה את הילד קרוב אלייך כל הזמן, היא חלק מהקושי שלך, ונדמה לי שאת יודעת את זה. זה לא בריא עבור הילד. זה בסדר גמור שילד כועס לפעמים ע ל ההורה, ולא מחפש את ההורה כל הזמן. זה אפילו בריא מאוד. אני מבינה שבעינייך זה לא מוצא חן, אבל אין ברירה. אם את רוצה ישום אחד הילד הזה יהיה עצמאי, זו הדרך. קחי בחשבון שאת לא תהיי לצידו כל החיים, וככל שהוא יגדל הוא יצטרך לעשות דברים לבד, בלעדייך. הציפייה שלך שכל הזמן הוא יצטרך אותך, היא לא בריאה עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
אימא10/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהתמרה09/04/2012
נכדתי בת 8 ילדה אמצעית בין שני בנים הגדול בן 12 והקטן ממנה בן 3 .
ילדה חברותית די רגילה ללא דגשים מיוחדים.
למעלה משנה הילדה ממש פוחדת משעת השינה ,הזמן ללכת לישון. עלי לציין שיש ימים שהיא מאד עייפה אך קשה לה להירדם עקב פחד שמשתלט עליה.זה מתבטא בכך שאחד ההורים {בד"כ זו האמא} מלווה אותה לחדרה והילדה מבקשת : אמא אל תרדמי לפני ,את מבטיחה אמא בבקשה וכך הלאה. ברוב המקרים אמא יושבת לידה מלטפת ומרגיעה עד שהיא מותשת וכך היא נרדמת בשעות מאוחרות בלילה ומתעוררת מוקדם בבוקר. במהלך היום ילדה רגילה לחלוטין .באחת השיחות עם הילדה הילדה אמרה שהפחד שלה זה שלא יקרה משהו רע להורים שלה .עליי לציין שאין מקום לחולי במשפחה תודה לאל.
מבקשת את עזרתכם בהקדם. במידה והיא זקוקה לטיפול היכן אפשר לפנות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
סמדר ריינר09/04/2012שלום תמרה,
אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים. אם זה לא עוזר, אתם יכולים לפנות לטיפול לאחת ממנהלות הפורום שעובדות באיזורכם, או למרפאה ציבורית של משרד הבריאות במקום מגוריכם, או לטיפול מסובסד דרך קופת החולים שלכם. אתם גם יכולים לפנות לפסיכולוגית בית הספר כדי לקבל המלצות לגבי השירותים הטיפוליים באיזורכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)