מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה חלקית מחיתולעומרית21/04/2012
שלום, בני בן 4 ילד פקחי וחכם וללא בעיות מיוחדות, מזה כשנה גמול מחיתול בפיפי אך סובל מ"חרדת אסלה". עד היום הוא לא מצליח להיגמל מחיתול כאשר יש לו קקי, זה מגיע למצב שהוא עושה פעם בשבוע קקי וגם זה קורה בד"כ לאחר שאני נותנת לו מזרזים כמו אבילק וסיבים תזונתיים.הוא הולך לגן עירייה וכמובן שיש בעיה עם חיתול בגן לכן הוא לפעמים עושה במכנסיים ומקפיצים אותי באמצע היום להחליף לו בגדים.
ניסיתי כבר הכל- 2 רופאי גסטרו מומחים לילדים,ייעוץ פסיכולוגי(שרק אני נכחתי בו),מאבקים איתו שישב על הסיר או על האסלה,ספרים,קלטות,שירים מה לא...
אני כבר על סף יאוש- העקשנות שלו גוברת על כל דבר,מסתבר שגם על הסבלנות שלי שהייתה אדירה בשבועות האחרונים(ישבנו שעה וחצי בשירותים עם בכי וצרחות ובסוףיצא הקקי בשירותים אךהוא לא מוכן לחזור על זה בשנית).
למי עוד אני יכולה לפנות??? אנא עזרתכם הדחופה,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה חלקית מחיתול - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום עומרית,
אני מפנה אותך לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בשאלה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר לילד בן 3.5אמא לילד בן 421/04/2012
שלום,
בני בן 4 ולאחרונה אובחן כסובל מחוסר בהורמון גדילה. בקרוב מאוד יגמר תהליך אישור התרופות ונוכל להתחיל לטפל בו. הבעיה היא שהטיפול הוא לא פשוט - עליו לקבל זריקה כל ערב החל מעכשיו ועד שיגיע בערך לגיל 18. הזריקה אמורה להיות לא מאוד כואבת עם מזרק הדומה למזרק של ילדים חולי סכרת.
ושאלתי - איך מסבירים לו את הסיבה שעליו לקבל זריקות? הוא הרי לא חולה, אחותו הגדולה לא מקבלת זריקות, מה אומרים בגיל כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להסביר לילד בן 3.5 - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום לך,
אני חושבת שכדאי לכם להתייעץ עם פסיכולוג רפואי שעובד במסגרת שבה אתם מטופלים. אני באופן אישי לא רואה מניעה בלומר פשוט את אמת. חושב להגיד שהוא אכן לא חולה, אבל חסר לו בגוף חומר שעוזר לגדול, ולכן הוא צריך לקבל אותו בזריקה. הזריקה היא לא מאוד כואבת, ועם הזמן מתרגלים לקחת אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לעזרהאמא21/04/2012
שלום,
בני בן החמש סובל כנראה מחרדה (ייתכן שעל רקע גילוי מחלה אצל אחיו הגדול) ולאחרונה החל לעשות קקי במכנסיים. אני מעוניינת לקחת אותו לטיפול פסיכולוגי ויש לי מספר שאלות:
1. מה ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכוטרפיסט?
2. למי עדיף לפנות לטיפול במקרה שתארתי לעיל?
3. האם תוכלו להמליץ לי על בעל מקצוע מתאים באיזור רחובות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לעזרה - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום לך,
ההבדל בין פסיכולוג קליני ופסיכותרפיסט תלוי בהכשרה של הפסיכותרפיסט. כיוון שחוק פסיכורפיה לא עבר עדיין (וייתכן שגם לא יעבור) למעשה כל אחד יכול לקרוא לעצמו פסיכותרפיסט. מה שחשוב הוא לבדוק את ההכשרה של הפסיכותרפיסט. פסיכותרפיסט שההכשרה שלו מקבילה לפסיכולוג קליני הוא כזה שלמד עבודה סוציאלית, תואר ראשון ותואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, סיים בית ספר תלת שנתי לפסיכותרפיה ועבד במסגרת של בריאות הנפש לפחות שלוש שנים. פסיכולוג קליני לעומתו, למד תואר ראשון, תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, עשה התמחות של כ-4 שנים בבריאות הנפש. לגבי למי מהם יש יתרון זה תלוי. אם את זקוקה לאבחון פסיכודיאגנוסטי, לצורך דרישה של בית הספר או משהו דומה, רק פסיכולוג קליני יכול לבצע זאת. יש לציין שגם פסיכיאטרים יכולים לעסוק בפסיכותרפיה אם הם סיימו בית ספר לפסיכותרפיה, ואז יש להם יתרון שהוא יכול גם לתת תרופות.
אני באופן אישי (ולא אובייקטיבי) חושבת שלפסיכותרפיסטים יש יתרון כי הם מחוייבים ללימודי פסיכותרפיה מעבר ללימודי התואר הראשון והשני וההתמחות בבריאות הנפש, ופסיכולוגים קליניים לא מחוייבים לזה, למרות שחלק מהם כן עושים את זה מרצונם.
כך שצריך לברר אצל כל איש לגופו מה ההכשרה שלו.
לגבי מטפלים ברחובות, לצערי אני לא מכירה באופן אישי, את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר או עם מכרים באיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
אמא אוהבת22/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר22/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ביציאות לילדה בת 5.5 בעקבותצילה21/04/2012
שלום שמי צילה ,יש לי 2 ילדים ,הגדול בן 7 והבת 5.5 ,ילדה עקשנית ורגילה לגמרי אחרי גמילה ,אני נכנסתי להריון והיא סיפרה לכולם שאני בהריון,כרגיל להריון בהתחלה הקאתי והיה לה קשה לראות אותי מקיאה .ממש בכתה ..ואז התחילה לה עצירות אמרה שכואבת לה הבטן ולא ישנה בלילה היא קשורה לבעלי אז ביקשה את אבא ,הגיע למצב של עצירות והקאות ,היינו אצל הרופא שאמר לפנות למיון כי יכול להיות סתימה במעיים ,היינו ב"שניידר" בדקו ,התייעצו ושלחו אותנו הביתה עם המלצה להוסיף סיבים לאוכל,אח"כ ביקשה לעשות קקי בטיטול החלטנו שזורמים איתה העיקר שיצא..אני עובדת בגן ילדים אז הבאתי כמה טיטולים ,אח"כ עזבה את הטיטולים והלכה לישון עם כאבי בטן ובאמצע הלילה יצא בתחתונים אמרנו טוב העיקר יוצא..הגיע למצב כשהולכים למשפחה בוכה שכואבת לה הבטן ורוצה הביתה ,בעלי רצה לזרום איתה אני אמרתי אנחנו כרגע עם המשפחה את צריכה יש פה שירותים..עכשיו פשוט מתאפקת ולא עושה בכלל ואנחנו אובדי עצות אתמול אחרי שבכתה כי כעסנו יצא בתחתונים משהו מסריח..אנחנו מנסים להסביר שהיא עושה נזק לגוף ,שתשנה את ההתנהגות שלה,לפעמים צועקים ,לפעמים מתעלמים כלום לא עוזר חייבים עזרה וייעוץ
ד ח ו ף ! ! ! תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ביציאות לילדה בת 5.5 בעקבות - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום צילה,
אכן המצב שאתם מתארים נשמע קשה ודחוף, ולא נכון בעיני להסתפק בעזרה בפורום באינטרנט במצב כזה אלא כדאי לפנות לייעוץ מקצועי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות - בני שן השנה ושלושלירן21/04/2012
שלום ותודה על האפשרות להתיעץ.
בני בן שנה ושלוש, לאחרונה נוטה לקחת את השמיכה שלו ולקצווץ אותה בית הרגלים ולעלות עליה בקפיצות מספר פרמים או לקפוץ על דובי וגם לשים אותו בין הרגלים. הוא בדרך כלל נרדם עם השמיכה אז פשוט חשבתי שהוא אוהב את המגע של הדובי (שמרגיש אותו מרקם) - יכול רבע שעה לשחק עם הדובי ובין לבין גם קופץ עליו. יש לזה משמעות כלשהי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - בני שן השנה ושלוש - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום לירן,
נשמע שהבן שלך מאונן לפני השינה. זה בסדר גמור כל עוד מסבירים לו שזה משהו טבעי ונעים שעושים אותו בפרטיות. הייתי בודקת אם הוא זקוק להרגעה לפני השינה ולכן מאונן, אם אפשר לעזור לו להרגע בעוד דרכים, למשל לברר האם יש לו פחדים לפני השינה, ממה, ולעזור לו במאצעות סיפור מתאים לגילו, הדלקת אור קטן וכו', להתמודד עם הפחדים בעוד דרכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך בבקשה לעזרה
לירן22/04/2012תודה רבה על התשובה. בגיל הזה אפשר להסביר דברים כאלה? הוא בן שנה ושלושה חודשים רק עכשיו התחיל לדבר. אכן - הוא מבין כמעט הכל שמדברים איתו, אבל עדין, לא ידעתי שזה מגיע בגיל כל כך צעיר.
חשוב לציין שהוא לא עושה את זה לפני השינה. אלה רק לפעמים, במהלך היום. וכשזה קורה זה מלווה בצחוק ובשמחה כחלק מהמשחק. לפי התבוננות מהצד (ובטח אני לא אוביקטיבית) הוא לא נראה בדאגה או מתח. הוא ילד ראשון, אין לו עדיין אחים. עד שלוש בגן ואחרי צהרים איתי ועם אבא שלו.
באמת זה מגיע בגיל כל כך צעיר??
בדרך כלל משחק בסלון ולא בחדר והוא בשלב שצריך להשגיח עליו (התחיל ללכת) אז כמה לבד כבר יש לו?
אשמח להבהרות...
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך בבקשה לעזרה - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום לירן,
את יכולה לנסות, בעדינות, אם הוא מבין טוב, אם לא לא נורא, אפשר לנסות בגיל יותר מאוחר. ילדים מרגישים תחושות מיניות נעימות בגוף שלהם בכל גיל וזה בחלט אפשרי שבנך מאוננן בגיל הזה. זה לא אומר שום דבר מלבד זה שהוא מספיק מתוחכם כדי לתפעל את מה שמהנה אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 וחציאיציק20/04/2012
שלום
בני בן 4 וחצי , ילד חכם עירני במהלך היום משחק משתולל עם מצב רוח טוב וחיוני.
הוא קשור בצורה חריגה לאימו , כל הזמן שואל אם היא הולכת לעבודה
אם היא בבית וכו' .
כשהיא לא בבית הכל בסדר והוא בקושי מזכיר אותה אבל כשהיא בבית הוא צמוד אליה וכל הזמן מחפש אותה.
בבוקר כשהולך לגן לעיתים יש לו קשיים להיפרד ומתחיל לבכות.
לפעמים בוכה בגן כנראה כשהוא נזכר בבית .
רוצה להדגיש שהוא לא דכאוני , מארח חברים וכו' אבל קשור בצורה יוצאת דופן לאימו.
אשמח לייעוץ בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 וחצי - תגובה
סמדר ריינר22/04/2012שלום איציק,
לא מסרת מספיק פרטים על המשפחה ועל הקשר עם האימא כך שקשה לתת מענה לשאלתך. לא ברור מדוע הוא נצמד לאימא, האם זה קשור לכך שהיא באמת נעלמת לו,עובדת הרבה או הולכת בלי להיפרד ואז הוא לא יכול לסמוך מתי היא נמצאת ומתי לא, לא ברור אם ההיצמדות לאימא זה משהו שהאימא בעצמה מייצרת ביחס מגונן מדי, שמשדר לו שהוא חייב להיות צמוד לאימא,(גם אם במילים היא אומרת משהו הפוך) לא ברור ממתי זה התחיל, האם זה כך מתמיד או בזמן האחרון, ואם כן למה, האם יש הריון, אח חדש וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
איציק22/04/2012הוא בן בודד ויש לו אחות גדולה מנישואים ראשונים של אשתי.
הבת גרה איתנו וכולנו ביחסים טובים מאוד במיוחד הוא ואחותו.
אני ואשתי עובדים משמרות כך שאין דרך להכין אותו אך אנו לא משקרים לו ואומרים לו שאנו הולכים לעבודה וכשהולכים לעבודה נפרדים בצורה חמה .
לא יודע אם ההיצמדות לאימא זה משהו שהאימא בעצמה מייצרת ביחס מגונן מדי אך לא נראה לי.
אין ילד חדש או היריון וההתנהגות הזו נמשכת מעל לשנה.
תודה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
סמדר ריינר23/04/2012שלםו איציק,
אני לא יכולה לדעת עפ"י התאור מה קורה, אך יכול להיות שאכן הוא חש חוסר בזמן עם אימא וגם סובל מחוסר עיקביות ויציבות, מכיוון שאינו יכול לצפות מתי אימא תהיה ומתי לא. אם זו אכן הבעיה יכול להיות שצריך לחשוב האם ניתן לייצר יותר עיקביות ויציבות בעניין המשמרות וכן להגיד לו מראש, ערב לפני ובתחילת היום מה הולך להיות מחר ובהמשך כדי שתהיה לו יותר שליטה, ולא יצטרך להשיג שליטה על ידי היצמדות לאימו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים שלא מוכנה לשמוע לא!אורלי20/04/2012
שלום רב
אני אמא לילדה מקסימה בת שנתיים ,ילדה חכמה ומפותחת מאוד.
אך יש כמה מקרים שמתסכלים אותי מאוד.היא אינה מוכנה לשמוע את המילה לא! ומה שלא נותנים לה או אומרים לה אסור היא מתחילה לצרוח ולבכות, יש מקרה נוסף של עקשנות וזה מתבטא בהחלפת חיתול או החלפת בגדים שהיא לפעמים מסרבת לי ומתחילה לבעוט ברגליים ואפילו להרביץ לי הדבר פוגע בי מאוד שאנו נמצאים בסביבה של אנשים וגם בבית .המון פעמים אני נכנעת לה והיא מקבלת את מבוקשה אני יודעת שזה לא נכון אך איני יודעת מה עליי לעשות ואיך להתנהג איתה.אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים שלא מוכנה לשמוע לא! - תגובה
סמדר ריינר20/04/2012שלום אורלי,
שורש הבעיה בעיני הוא לא שאת לא יודעת איך לנהוג, את יודעת, את מבינה שאת לא אמורה להיכנע לה, אלא הבעיה היא שאת נפגעת מהילדה. מדובר בילדה בת שנתיים. את אדם מבוגר. ילדים בני שנתיים מגיעים לגיל שבו הם מתמרדים כדי להוכיח את עצמאותם. זהו שלב חיוני. אך את משום מה מרגישה שזהו עלבון אישי נגדך, ואם הילדה בוכה אולי את חושבת שזהו סימן שאת אימא לא טובה, או גרוע מזה, אולי את נפגעת שלמרות שאת עושה למענה כל כך הרבה היא לא מרוצה. את כל כך רוצה שהיא תהיה מרוצה שאת מוכנה להענות לה רק שלא תבכה.
חשוב שאת תפנימי בהקדם, שזה בסדר גמור אם הילדה לא מרוצה, זה בסדר גמור שהיא צורחת ובוכה. אם היא תראה שאת לא מתרשמת מזה, עם הזמן זה יתמתן.
אבל את חייבת להיות עיקבית בכך, ולא לאפשר לה לנהל אותך על ידי הבכי.
אם את לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף, אב נוכח נפקד או אב נעדר?ליה19/04/2012
שלום,
אני אמא חד הורית לשני ילדים, בן 7 ובת ארבע.
אבי הילדים הוא גבר הומו שהיה בעבר חבר קרוב, והסכים לעשות איתי ילדים אך לא כל כך רצה מלכתחילה להיות מעורב בגידולם.
נכון להיום הוא מגיע פעם בכמה חודשים, כשמתחשק לו, לראות אותם ואז הולך עד הפעם הבאה. אנחנו כמעט לא יוזמים איתו קשר - כדי שהילדים לא יתאכזבו. הבן שבסך הכל נהנה מחברתו בזמן הקצר כשהוא מגיע מתחיל לשאול עליו כל מיני שאלות - למה לא גר איתנו, למה לא מבלה איתנו יותר, למה הוא לא אבא כמו שאר האבות (לדעתי הוא לא מתכוון להיותו הומו, שכן להערכתי לא יודע מזה, אלא להיותו אבא כמעט לא פעיל.) למה הוא לא אוהב אותו מספיק ועוד. הבת שואלת לעיתים גם היא איפה אבא ולמה לא בא.
אני לא יודעת מה לענות לשאלות הללו, אני כל כך פוחדת שהילדים שלי יפגעו.... מתוך רצון למנוע מהילדים את חווית הנטישה שוב ושוב אני מתחילה לחשוב שאולי עדיף בכלל לא לאפשר את המגעים האלו בין הילדים לבין אביהם. לדעתי - האבא לא יילחם עליהם, אולי אפילו יוקל לו, ואולי לילדים שלי יהיה יותר טוב בלעדיו. כך לא יצפו ממנו לדבר. מה אתם אומרים? מה עדיף? או מה פחות יפגע בהם בטווח הארוך? - אבא נוכח - נפקד או שהאבא יצא לגמרי מהתמונה ויהיה למעשה אבא נעדר? אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף, אב נוכח נפקד או אב נעדר? - תגובה
סמדר ריינר19/04/2012שלום לך,
אני חושבת שזו שאלה כבדה ועמוקה, וגם נראה לי שזה לא עניין של תשובה באינטרנט אלא עניין יותר ארוך ומתמשך של איך לעזור לך לעמוד בשאלות של הילדים ובכאב שלהם. העדרות של האב לא תמנע את השאלות האלה.
אני חושבת שכדאי לך לפנות לייעוץ מסודר בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחתלי19/04/2012
שלום,ביתי בת ה-13 ילדה נבונה חברותית ונהדרת.
פעם בחודש לערך היא מבקשת ממני לפנק אותה ולקלח אותה משום שהיא גמורה מעייפות.
יש לציין שאין לי בעיה עם זה ואני חופפת לא ומסבנת אותה בכייף.היא קוראת לזה פינוק ספא.
השאלה היא,האם זה בסדר שמצב זה יתקיים בגיל כזה?אנו משפחה מאד ליברלית ומעולם בנותיי לא יתביישו ממני .אני אישית משארת שהיא תפסיק לבקש זאת לבד ברגע שתתבגר יותר.תודה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת - תגובה
זו שאלה בעיני מדוע את שואלת. האם את מרגישה אי נוחות בסיטואציה הזו? משהו שם נראה לך לא מתאים? אני מציעה לך להקשיב לתחושות שלך. אם מרגיש לך באותם רגעים שמעשה הבת שלך היא כמו תינוקת, רוצה להתפנק ולך מתאים לעשות את זה, זה בסדר. אם את מרגישה אי נוחות עם זה, אולי כדאי להקשיב לזה, ולומר לביתך שזהו סוג של פינוק שלא מתאים לגיל שבו היא נמצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשדודגלית19/04/2012
שלום רב,
הבעייה היא עם בתי בת ה-8
היא בוכה בלי הפסקה מכל דבר וולא סיבה גם בבית וגם בבית הספר עד כדי איבוד שליטה .כמו כן , החלו בעיות גם בביה"ס היא משתלטת על בנות בכיתה ורודה בהם , ישנם מס' הורים שכבר התלוננו אצל המורה .איני יודעת כיצד לטפל בבעייה אשמח אם תוכלו לתת לי טיפים .
יש לציין שאני גרושה 6 שנים .
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשדוד - תגובה
סמדר ריינר19/04/2012שלום גלית,
המצב שאת מתארת הוא לא עניין לטיפים, הוא עניין לטיפול. זה הטיפ שאני יוכלה לתת לך בעניין הזה. יש באשדוד מרפאה ציבורית של משרד הבריאות שם מטפלים בילדים ובנוער, בחינם, את יכולה לפנות אליהם, או לברר בקופת החולים שלך אודות מטפלים שועבדים במחיר מסובסד באיזור מגורייך, או להתייעץ עם פסילוגית בית הספר לגבי המלצה על מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לא מוסברת אצל ילדה בת 11גלית19/04/2012
שלום,
ביתי בת 11, החלה לפתח סוג של חרדה הבאה לידי ביטוי בעיקר בקושי בהרדמות ופחד להרדם לבד(מזה כ-3 שבועות אך לא על בסיס יומיומי)..
במהלך היום היא פעילה ומתנהגת כרגיל .אך בימים האחרונים היא נתקפה (1-2 פעמים ביום), במצב של דפיקות לב מואצות. כמבן שזה מלחיץ אותה.
יש בינינו תקשורת טובה ופתוחה וכשניסינו לברר איך/מדוע המצב התחיל.היא חוזרת וטוענת שלא היה שום דבר חריג או בעיה, לא בב"ס ולא עם חברים/ות.שום דבר לא מפריע לה...
יש לציין שהפחדים הללו החלו כשבועיים לפני שקיבלה את הווסת הראשונה שלה.
הנושא מטריד אותה בעיקר רגע לפני שהיא נכנסת למיטה.
איך ניתן לעזור לה?איך ניתן להבין ממה זה נגרם?האם להרבות בדיבור או להרפות?
האם זה קשור לשינוי הורמונלי?
ראוי לציין שאנו גרים באשדוד ולפני כחודש היה סבב נוסף של אזעקות.האם זה יכול ליהיות קשור?
האם להניח לזה קצת ופשוט לשכב לידה במיטה עד שתרדם?
אנא עזרתכם!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה לא מוסברת אצל ילדה בת 11 - תגובה
סמדר ריינר19/04/2012שלום גלית,
לא להישכב לידה עד שתירדם. זה לא יקטין את החרדות ובטווח הארוך יגביר אותן. אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים. אם זה לא עוזר, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 וחברותיה שולטות עליהסיגל18/04/2012
ביתי בת ה6 בגן חובה,יש לה מס' חברות שאליהן מאוד מנסה להתחבר "ולהתחבב" עליהן...הבעיה שהן ממש שולטות עליה ואומרות לה מה לעשות..הן שולטות עליה ממש והיא כל הזמן מנסה לרצות אותן,לחקות,ולהשביע את רצונן ע"י ויתור עצמי...אפילו גם כשהן באות אלנו לבית הן שולטות עליה והיא "פוחדת"מהן ומוותרת להן על הכל...מה עושים כיצד עוזרים לה להתמודד..???אני תמיד מעירה לה לא להתחבר למי שלא רוצה בחברתה ולא לתת לה שישלטו עליה ויקבעו לה...ממש קשה לי..כיצד אפשר לעזור לי לעזור לה??ובעצם מי זקוקה לעזרה אני או היא???ועוד דבר קטן ששנה הבאה הן אמורות להיות באותה הכיתה וחשבתי להפריד אותה מהן בכדי למנוע ממנה את הסבל הזה שמתעלים עליה??. ומצד אחד הברות האלה ממש חשובות בעיניה...מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 וחברותיה שולטות עליה - תגובה
סמדר ריינר19/04/2012שלום סיגל,
האם בהת שלך סובלת? אם לא אז כדאי שלא תתערבי. אם את רוצה שהבת שלך תהיה אסרטיבית יש כמה דברים שאת יכולה לעושת שלא כוללים התערבות בחיי החברה שלה. אחד זה לשאול את עצמך האם היא מקבלת דוגמה להתנהגות אסרטיבית בבית? ואם לא - אז יש על מה לעבוד. והדבר השני הוא האם בבית היא נדרשת לצייתנות, ואיך מתייחסים בבית לגילויי עצמאות ואסרטיביות שלה? אם בבית אתם משדרים לה שהיא חייבת לעשות רק מה שחשוב לכם, ולא מעודדים יוזמה ולא מקבלים לעיתים מרדנות שלה (כן, זה גם חלק מללהיות ילד, לא להסכים עם ההורים, לעשות בעיות לפעמים) אז אולי זה מה שצריך לשנות.
לגבי העניין החברתי - כל עוד זה לא בא ממנה שזה מפריע לה, חשוב שלא תעסקי בזה. כרגע נשמע שזה מפריע לך ולא לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 6 נשלטת ע"י חברות
סיגל19/04/2012בהמשך לשיחתנו ..בבית היא ממש יודעת לנקוט עמדה ולעמוד על שלה...אופי אחר לגמרי מאשר ליד החברות הנ"ל...אבל יותר חשוב לי לדעת האם למנוע את היותן באותה כיתה והאם זה יפגע בבטחונה העצמי בעתיד??
ודרך אגב יש לה חברה שלא מהגן שדווקא היא (ביתי)ממש שוטלטת עליה ואני מעירה לה על זה שזה לא התמהגות נאותה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 6 נשלטת ע"י חברות - תגובה
סמדר ריינר19/04/2012שלום סיגל,
כפי שציינתי אני לא ממליצה להתערב. למוע ממנה להיות עם ילדות בכיתה זה נקרא להתערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמותרננה18/04/2012
ביתי בת העשרה חודשים ישנה מגיל חודשיים לילות שלמים ונרדמת לבד. לפני מספר שבועות התחילו לה קשיי שינה. אחנו שמים אותה במיטה והיא ישר נעמדת ובוכה. כל כמה דקות אנחנו נכנסים לחדרה משכיבים אותה ויוצאים, מצב זה נמשך שעתיים ואפילו 3 שעות(!) בסופו של דבר היא נרדמת כשאנחנו מנדנדים אותה כמה נידודים(2-3 דקות) ואז היא נשארת לישון עד הבוקר, אם באמצע הלילה היא מתעוררת היא חוזרת לישון לבד. האם המצב הזה תקין? האם זה בסדר שבסופו של דבר היא נרדמת בעקבות הנדוד? ניסנו כמה לילות לא לנדנד אבל זה לא עבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות - תגובה
סמדר ריינר19/04/2012שלום איילה,
אם הנדנדוד של כמה דקות פותר את הבעיה אז למה לא לנדנד אותה ישר? בשביל מה לסחוב אותה שעתיים שלוש של מאבקי כוח? זה נשמע לי תקין לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבקים עם בן שלוש וחציאמא של18/04/2012
שלום לכן ,
בני הבכור הוא בן שלוש וחצי, ילד רגיש ומקסים , הולך לא תמיד בשמחה לגן עירייה אך כשחוזר אומר שהיה לו כיף , ככה זה מתחילת השנה , בכי בבוקר וסירוב ללכת לגן, לפעמים יש בקרים יותר טובים שהולך בכיף .
בחודש האחרון הגננת אומרת שהוא מכה ומפריע במהלך המפגש גן, פעמיים אמרו לי שהוא הוריד מכנסיים סתם ככה באמצע הגן , הוא נשך ילד . כשניסיתי לדבר ולהבין ממנו מה קרה, אם יש משהו שהוא לא אוהב או משהו שמפריע לו, הוא מסביר בצורה יפבה ובוגרת למה היכה, נשך או הוריד מכנסיים .
גם בבית אנחנו חווים חודש לא פשוט, בעיקר אומר הרבה לא רוצה, לא מוכן לאסוף את המשחקים אחרי שסיים לשחק בהם .
אתמול הוא טיפס על התריס ושבר שלב אחד של התריס, כשביקשתי שירד , הוא שבר את השלב השני וזרק אותם החוצה- אז הענשתי. סירבתי שנלך לגן שעשועים - שעה וחצי הילד צרח , זרק דברים באוויר ובעיקר סרב לאסוף אחריו , נואשתי מהמלחמה בשעה שמונה בערב ואספתי אחריו . כמובן כשהוא נירגע מהאטרף הוא סיפר למה כעסתי עליו ולמה הוא בכה , ועדיין הוא לא אוסף אחריו את הצעצועים או עושה מה שמבקשים ממנו .
אני לא בעד ענישה כול הזמן ואין לי פיתרונות אחרים .
אשמח להכוונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבקים עם בן שלוש וחצי - תגובה
א הבנתי מה זה נקרא שהוא מסביר בצורה בוגרת למה הוא הוריד את המכנסיים ולמה הוא היכה. אוקיי, הוא הסביר, ומה אתם עושים עם זה?
אחד הדבריםפ הוא ללמד אותו איך ניתן להגיב אחרת כשהוא כועס ומתוסכל.לתת לו כלים אחרים.
דבר שני, הוא העמדת גבולות בצורה יותר אסרטיבית. חשוב הטון הסמכותי, הברור והקצר. את לא מנהלת איתו שיחה, לא מבררת למה הוא עשה את זה, לא מסבירה לו שזה לא יפה, אלא מבהירה בצורה ברורה וחד משמעית שזה אסור. כמו כן, אם את מחליטה משהו, אסור להישבר. את צודקת שעונשים הם לא הדרך, אבל חשוב שתהיי עיקבית, אסור שתישברי לפניו אם כבר החלטת על משהו.
אם את לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתייםאנה18/04/2012
שלום . יש לי ילדה בת שנתיים ושלושה חודשים .אני רואה אצלה בעיה חברתית
למשל כשאני לוקחת אותה לגן שעשועים היא לא זזה בלעדי והיא הולכת לשחק רק אם אני מצליחה להפעיל אותה.ואם יש ילד שבא לעלות על מגלשה היא מיד תרד ותלך אחורה ותיתן לו להתגלש.ובמקום שיש הרבה ילדים היא לא מיתקרבת .
אם מגיע אדם לביתנו שהיא לא מכירה היא מורידה את המבט ולא זזה.
היום ביקרתי בגן שלה מבלי שהיא תיראה אותי וראיתי שהיא לא משחקת עם הילדים
האחרים ודבוקה למטפלת כשהם בחצר .הייתי רוצה שתיתנו לי עצה איך לעזור לה להיתפח ולא לפחד מילדים.
יש לה בני דודים שהיא כן משחקת איתם לא ישר גם זה לוקח לה זמן.
שכחתי לציין שהיא ילדה יחידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים - תגובה
סמדר ריינר19/04/2012שלום אנה,
כדאי להזמין לפעמים ילדים מהגן הבייתה, כל פעם ילד אחר, לתת לה בהדרגה, בתוך הטירטוריה בטוח שלה להתרגל לילד ולשחק איתו. לא ללחוץ עליה כרגע להשתלב במקום שיש בו הרבה ילדים, ולגלות סבלנות לקצב שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)