פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע
    אליהו
    08/04/2012

בני בן 3 נולד עם אצבע בפה ועד היום מכור קשות למציצת האצבע. יש לציין שכל הזמן ולא רק בשינה.
    מה ניתן לעשות והאם אפשר למנוע זאת בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום אליהו,
    לא הבנתי מה זאת אומרת "נולד עם אצבע בפה?" אתה מתכוון לכך מאז שנולד נעזר באצבע כדי להירגע?
    חשוב מאוד לא להעיר לו על כך, אבל כן לעזור לו למצוא דרכים נוספות להירגע. יכול להיות שמסיבה כלשהי הילד שלכם מרגיש לא רגוע. ייתכן שחסר לו מגע שלכם ההורים, וגם ליווי מילולי שלכם לתחושות שלו, למעברים שלו במשך היום וכו'. בידקו את עצמכם - כמה שעות אתם מבלים איתו ביום, כמה מגע יש בקשר שלכם איתו, מה איכות הקשר שלכם איתו, וכו'.
    אם הדברים לא ברורים לכם, אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה רק את אמא....
    מירית
    08/04/2012

שלום רב
    יש לי שני בנים מקסימים בני 4 וחצי ושנה וחצי.
    הבן הגדול לאחרונה רוצה רק אותי, אוהב אותי מאודדד רוצה רק לחבק ולנשק ולבלות איתי כמובן שכיף לי אבל המצב לפעמים גם מקשה, כאמא לעוד זעטוט יש לי עוד הרבה דברים לעשות.
    הבעיה היותר קשה היא שהוא ממש פוגע בבעלי, בעלי מקסים ומנסה לשחק איתו ולבלות איתי והילד כל הזמן דוחה אותו.
    לדוגמא כשבעלי רוצה לשבת לידו וסתם לראות טלויזיה הוא מבקש לשבת רק איתי.
    הסברנו לו שאבא צריך לעשות לו אמבטיה או להכין ארוחת ערב ושאי אפשר שאמא תעשה הכל ונראה שהוא מקבל את זה בהבנה וכשאנחנו אומרים שאבא עושה אמבטיה אז אין בעיה, הבעיה היא הבעת החיבה, זה מגיע למצב שבעלי נפגע נכון שזה ילד אבל הוא ילד בן 4 וחצי ומאוד חכם ובוגר לגילו ולכן מאוד קשה לא להיעלב.
    אנחנו לא "מפילים" אחריות על הילד ולא אומרים דברים כמו "אבא עצוב עכשיו כי אתה לא רוצה לשחק איתו" אבל אנחנו גם לא יודעים מה אנחנו אמורים לעשות כדי לשנות את המצב.

בבקשה אשמח לעצות בעניין

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק את אמא....

הוספת תגובה

• רוצה רק את אמא.... - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום מור,
    ההתנהגות של בנכם היא טבעית ונורמלית לשלב שבו הוא נמצא, שזה השלב האדיפלי, שבו הילד מפנטז על כך שהוא בעצם בן הזוג של אימא ורוצה לסלק את אבא.חשוב מאוד לא להעלב מזה, וגם להציב לכך גבולות מדי פעם. התגובה של בעלך כנראה משדרת המון חולשה, ובעלך וגם את נותנים לילד המון כוח. ככל שאתם יותר חלשים, הפנטזיה הזו מתנפחת מעבר לפרופורציות הריאליות שלה וזה לא בריא. יש רגע שבו בעלך במקום להיעלב צריך להציב גבול, ולומר משהו כמו עכשיו אני פה ואתה לא יכול להיות עם אימא, אימא עסוקה, וגם את צריכה להציב גבול להיצמדות הזו אלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה...

מירית
    09/04/2012

את מתארת בדיוק את המצב כמו שהוא...
    יש לי שאלת המשך, לפעמים כשהילד רוצה משהו למשל אם בא לו פתאום כן לשחק עם אבא אז הוא הולך ומתחנף ומבקש לשחק ושעה אחרי הוא שוב יכול לחזור לדחייה שלו.
    מה לעשות במצב כזה? בעלי כן אמור לשחק איתו כאילו כלום?
    זה מאין מערכת יחסים של כפיות טובה, כשהוא רוצה ממנו משהו אז הוא כן הולך אליו ומביע חיבה אבל בצורה ברורה שמראה שהוא עושה את זה כדי לקבל מה שהוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה... - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום מור,
    בעלך אכן אמור לשחק איתו כאילו כלום. הילד שלך אוהב את אבא שלו, הוא לא בהכרח הולך לשחק איתו כדי לקבל טובות הנאה, הוא הולך לשחק איתו כי לפעמים הוא אוהב אותו ולפעמים הוא נלחם בו. ככה זה. ילדים זה לא דבר עיקבי. הם גם לא אמורים להיות. הדבר האחרון שבעלך אמור לעשות זה להיעלב מההתנהגות, ולהחזיר לה במטבע נקמני כאילו הוא בגיל לשל בנך. בעלך הוא אדם מבוגר, הוא אמור למצוא בתוכו את הבגרות ולהבין שלא מתחשבנים עם ילדים. כשבנך בא לשחק איתו, כמובן אם זה מתאים באותו רגע, ובעלך פנוי לכך, שייהנה מהילד שלו, וכאשר הילד שלו דוחה אותו, שלא ייעלב מזה, ויבין שזהו חלק משלב התפתחותי בריא שבנו חייב לעבור, ואין מה לכעוס על זה.
    בעלך לא אמור לכעוס על הדחייה, אלא להציב לה גבול כאשר הבן שלכם מכתיב למשל עם מי מכם הוא רוצה להיות כאשר את עסוקה וזה לא מתאים. למשל כשהוא רוצה שרק אימא תקלח אותו, ואת לא פנויה, או לישון ליד אימא וכו', שם צריך להציב לו עובדה שלמרות שהוא צורח, היום אבא יקלח אותו. אין לזה שום קשר לכעס, או לכפיות טובה או להתחשבנות, אלא לניהול לסמכותי ובוגר שלכם כהורים את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לצעקות לסמדר ביינר
    j
    08/04/2012

היי
    יש לי ילד כמעט בן 3 .
    אני נשאה ואימי גרה איתנו מאז שהבן שלנו נולד , כדי לעזור.
    היו הרבה צעקת ביני לבין בעלי וביני לבין אימי בנוכחות הילד ( ויכוחים מאוד סוערים , טריקת דלתות וכ'ו ) פעמים בודדות אפילו הגיעו למצבים יותר קיצוניים.
    בעלי ואני כבר חצי שנה לא רבים בנוכחות הילד , אימי ואני עדיין רבות ( הגיע למצב שהיא החזיקה את הבן שלי בידיים וצעקה אליי ).

הגענו למצב שאלינו לטפל בעצמנו ועכשיו עובדים כדי לגיע למצב יותר טוב.

חשוב לציין שהויכוחים לא היו על בסיס יומי אלא דברים שקו מדי פעם ( פשוט בצורה סוערת מאוד ).
    הבן שלי יש לו קצת איחור בדיבר ואנחנו נמצאים אצל קלינאית תקשורת ו פסיכולוג התפתחות שאמרה שהגיע למסקנה שהילד חכם מאוד וילד ס"כ מאושר.

בהתחלה כשהגענו אליה הוא היה בן   ו10 חודשים היא אמרה שהיה סגור ומפוחד ועכשיו היא רואה ילד עם יותר ביטחון שהוא מאושר.

הבן שלי היה לו נוזלים באוזניים ושקד שלישי .

גם אליי לציין שכל אחד מאיתנו אוהב ומפנק את הילד מאוד .

אם נגיע למצב של הורמוניה , האם נוכל לתקן את ה , נזק " שאולי נוצר או שגיל 2 ו חודשים זה כבר מאוחר מדי והוא יקח איתו משקעים לשלבים יותר מאוחרים בחיים.

רב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לצעקות לסמדר ביינר

הוספת תגובה

• המשך לצעקות לסמדר ביינר - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום לך,
    אתם יכולים לשפר את המצב לעומת מה שהיה אם לא הייתם מטפלים, אף אי אפשר למחוק דברים שקרו לגמרי. נסי להשלים עם זה שאת עושה כמיטב יכולתך, כולם עושים טעויות, אין הורות מושלמת ואי אפשר להחזיר דברים לאחור, אף פעם, אפשר לשקם ולתקן, זה אף פעם לא מושלם, אבל זה המון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית?
    יולי
    08/04/2012

בני בן השלוש וחצי אינו משחק עם חברים בגן כמעט בכלל.
    גם כשרוצים לשחק איתו הוא לא רוצה ומעדיף לשחק לבד.
    יש לציין שהוא חברותי למדי ומדבר עם כל אדם שעובר או ילד בסביבה...הוא לא מסרב להזמין חברים הביתה או ללכת אליהם.
    אחר הצהריים כשנפגש עם ילדים אחרים הוא פתוח יותר אבל לא משחק ממש בישיבה אלא יותר במרדפים אחד אחרי השני...
    האם עליי לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית?

הוספת תגובה

• בעיה חברתית? - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום יולי,
    יכול להיות שלילד שלכם אין עדיין מיומנויות של משחק עם ילדים. האם אתם משחקים איתו בבית? יכול להיות שקודם כל צירך לשחק איתו, ללמד אותו דרכיכם מה עושים בכלל עם עוד אנשים, איך משחקים ביחד וכמה זה כיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

יולי
    09/04/2012

בבית הוא משחק איתנו וגם בגינה עם ילדים אחרים לפעמים (במשחקים שהוא אוהב, לדוגמא בחול)..
    העניין הוא שבגן הוא מעדיף לשחק לגמרי לבד- מתחילת השנה ואוטוטו אנחנו בסופה..
    האם זה מצביע על איזושהי בעיה? כי ליצור קשרים הוא יוצר באופן חופשי עם כולם..אפילו אנשים זרים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך - תגובה

סמדר ריינר
    10/04/2012

שלום יולי,
    אני הבנתי משאלתך הראשונית שכן יש בעיה ביכולת שלו למשחק, כי ציינת שגם אחה"צ כשמשחק עם ילדים זה בעיקר במרדפים אחד אחרי השני. גם לא ברור לי עדיין מה זאת אומרת משחקים שהוא אוהב בעיקר בחול, איך הוא משחק בחול? מה הוא עושה? לי עדיין לא ברור איך הוא משחק, כמה זמן, האם הוא נהנה, האם ילדים אחרים נהנים לשחק איתו, במה הוא משחק בגן, יש מעט מדי פרטים כדי להבין מה קורה. אני מציעה לכם, אם הבעיה מטרידה אתכם לפנות לייעוץ יותר מסודר.
    העובדה שהו איוצר קשר עם זרים בקלות לא נראית לי רלוונטית בהכרח לשאלת הבעיה החברתית, כרגע, ואני גם לא מבינה האם יוצר קשר יותר מדי בקלות? גם עם מבוגרים שהוא לא מכיר? כל הפרטים נראים לי חלקיים ולא מתחברים כרגע. לכן אני חושבת שלא נכון יהיה להמשיך ייעוץ כזה דרך האינטרנט. אני ממליצה לכם לפנות למכון להתפתחות הילד ולהמשיך לבדוק את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לא מוסבר וברור
    שרית וייס
    08/04/2012

שלום,
    יש לי ילד בן 3 וחודשיים.לפני מס' שבועות הבחנו שהוא משום מה מסרב להיות בסלון הבית.לפעמים כשיש טלויזיה עם תוכניות שלו אז הוא בא אבל גם אז מתרחק אחרי מס' דקות.הוא עומד בכניסה לחדר שלו ומשם מסתכל.הוא גם יכול להישאר בחדר שלו או בחדר משחקים ולא לצאת משם הרבה זמן.
    ניסינו לברר אם משהו הפחיד אותו ולא מצאנו.
    חשוב לציין שהוא סובל מאיחור בדיבור והתחיל טיפול אצך קלינאית תקשורת.
    האם מנוע ממנו להיכנס לחדר שלו או לחדר משחקים זה פתרון לטיפול בפחד הלא מוסבר או שזה יכול רק להחמיר?
    אשמח לשמוע איך אפשר לנסות לטפל בעניין.לציין שיש לו אח בן שנה וחודשיים.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לא מוסבר וברור

הוספת תגובה

• פחד לא מוסבר וברור - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום שרית,
    בשום אופן לא למנוע ממנו את אפשרות הנסיגה לחדר שלו. אבל כן ניתן לנסות לעודד אותו לחזור לסלון במאצעות חיזוקים חיוביים או באופן הדרגתי למשל כשהטלוויזיה לא עובדת, בהתחלה וכו'. אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים. אם אתם לא מצליחים, כדאי לשקול לפנות לטיפול מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות
    j
    08/04/2012

היי\\
    האם ילד שצעקו מולו הרבה ( ויכוחים סוערים ) ולפעמים גם מריבות פיזיות עד גיל

3 , אם אחרי גי 3 אין יותר ויכוחים במשפחה , האם למרות זאת תהיה השפעה ארוכת טווח על הילד ?

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות

הוספת תגובה

• צעקות - תגובה

סמדר ריינר
    08/04/2012

שלום לך,
    זו שאלה כללית מדי, שקשה לענות עליה בלי להכיר את הילד ואת המשפחה. סביר להניח שיש השפעה מסויימת אם כי פחותה מאשר אם הויכוחים היו נמשכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמתבייש בגופו
    סיגל
    08/04/2012

שלום

בני בן 4 , ילד רגיל לחלוטין, התחיל להתבייש כאשר הוא מוריד חולצה , אפילו ממני. להערכתי הכל התחיל אחרי שסבא שלו עשה לו אמבטיה. פעם אחת הוא הרים אותו והוא היה לו כבד אז הוא אמר לו שהוא שמן, כאילו בצחוק אבל אמר. פעם שניה שעשה לו אמבטיה (יחד עם אחיו בן 6 ) הסבא אמר לבן הגדול " תראה את הציצים שלו" (של האמצעי בן ה 4) וצחק. מיותר לציין שאני רתחתי ושבעלי דיבר עם אביו. התגובה של הסבא היתה שהיום ההורים מתרגשים בכל דבר אבל בנתיים בני התחיל להסתובב כשהוא מתפשט ולפעמים גם להסתיר את הציצי. מה עושים? איך לדבר איתו? החשש שלי שזה יתפתח לדימוי עצמי נמוך וכל מה שכרוך בזה.
    אני מאוד אודה על תגובתכם המהירה,
    סיגל.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 שמתבייש בגופו

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמתבייש בגופו - תגובה

סמדר ריינר
    08/04/2012

שלום סיגל,
    קודם כל חשוב שתגידו לילד שסבא עשה טעות, אמר דבר לא נכון ולא יפה. לא מדברים ככה וזה גם לא נכון. אל תחששו להכפיש את שם הסב בעיני הילד, זו לא הכפשה, אלא חשוב מאוד להבהיר לילד בצורה מאוד מוחשית מתי משהו הוא חמור ומוטעה והוא לא אמור לקחת את זה על עצמו. חשוב שהוא יבין שכאשר הוא עובר פגיעה, יש מי שמזהה את זה ושם לזה גבול מיידי ונחרץ. לא בטוח שזה יעזור מייד, אבל עמדה מאוד נחרצת שלכם, לא רק מול הסב, אלא גם מול הילד היא הכרחית כאן.
    מעבר לזה, למרות תגובת הסב לדבריכם, הייתי מבהירה לו שוב, שאתם לא מוכנים שהוא יגיד דברים כאלה לילדים שלכם, וגם הייתי נמנעת מלתת לו לעשות לילדים אמבטיה.
    מעבר לזה, תנסו להמשיך ולעודד את הילד אבל בלי לחץ, תנו לו את האפשרות לבחור מתי לחשוף את גופו, ולהעביר לו מסרים מחזקים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמתבייש בגופו - המשך

סיגל
    09/04/2012

הי
    תודה על התשובה. רציתי גם לשאול האם יש טעם לדבר איתו על איך שהוא מרגיש בעקבות מה שסבא שלו אמר או שהוא קטן מידי? זה קרה לפני יותר מחודש ואני חוששת שזה כבר מאוחר מידי לדבר על זה. (?)
    תודה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמתבייש בגופו - המשך - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2012

שלום סיגל,
    יש בהחלט טעם לדבר איתו על זה, בטוח שזה לא יכול להזיק. אתם לא תזכירו לו בזה משהו שהוא שכח כי עובדה שהעניין עדיין מכביד עליו מאוד. יכול להיות שהתגובה תהיה נבוכה או שייראה לכם שהוא לא מגיב או לא זוכר עדיין זה חשוב מאוד לעשות את השיחה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז
    מילה
    07/04/2012

שלום יש לי ילד בן 3 שאני חושבת שיש לו בעיית היפארקטיביות, קשב וריכוז, הוא יותר מידי אנרגטי ותזיזותי, חייב להיות בתנועה ולפעמים יש לו קטע שמרוב שהוא יותר מידי תנועתי הוא מתחיל להשתולל ולדבר מילים לא יפות ולא נעימות, אלינו לסובבים שהוא מכיר.
    הוא מסוגל לשבת רבע שעה לראות טלויזיה אך לא יותר,
    האם יש פתרון לביות היפארקטיביות קשב וריכוז בגילו?
    שמעתי שיש רכיבה טיפולית האם זה יכול לעזור ואיך אני עושה את התהליך הזה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• קשב וריכוז - תגובה

סמדר ריינר
    08/04/2012

שלום מילה,
    חוסר שקט לא חייב לנבוע מהיפראקטיביות הו איכול לנבוע מסיבות נוספות, כמו משל חרדה. כך שלפני שמחליטים על טיפול צריך לאבחן נכון את הבעיה, וזה עוד לא נעשה.
    אני לא יכולה להעיד בפנייך שרכיבה על סוסים מסייעת לבעיות מהסוג הזה, וכאמור אנחנו עוד לא יודעים ממה נובע הקושי של בנך. אני מציעה לך לפנות קודם כל למכון להתפתחות הילד כדי לבצע הערכה לגביו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!
    אמא
    07/04/2012

אנחנו זוג ישראלים בעלי ארחות אמריקראית שחיים כבר ארבע שנים בהונג קונג. ביתנו בת השנתיים אוטוטו אמורה להתחיל גן לראשונה ויש לנו את האופציה הנורמטיבית פה שזה גן יהודי או גני ילדים לילדים מערביים (בשניהם יש ילדים דוברי אנגלית מעורבים) אך בעלי העלה אופציה פחות אורטודקסית לשלוח את ביתנו לגן סיני מאחר ששנינו מסכימים שחשיבות השפה הסינית היא גבוהה ביותר, ואף יותר ברמת שפת אם. הגן מקסים, התוכן הלימודי שלו פורה, והילדים נראים מאושרים ושמחים. אז מה הבעיה? ובכן, בתנו תהיה המערבית היחידה בין כול הילדים הסינים,(בערך 15 - 20) ואינה דוברת מילה סינית (מבינה אנגלית ועברית כרגע, עם אוצר מילים גדול מאוד) ואני גם מוטרדת מהיחס של הגננות הסיניות - שהוא יותר קר מהיחס של הגננות בגנים השניים. גם נושא האוכל הוא רלוונטי כי יהיו ימים בהם נשלח אוכל מהבית כי היא לא אוכלת חזיר או מאכלי ים. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!

הוספת תגובה

• דחוף! - תגובה

סמדר ריינר
    08/04/2012

שלום לך,
    אני חושבת שאת צודקת. ידיעת השפה הסינית היא הרבה פחות חשובה מאשר התפתחות נפשית תקינה בגיל כל כך קטן. חריגות של הילדה בגיל כה קטן הן מבחינה חברתית והן מבחינה תרבותית יכולה לגרום לה נזק ולא הייתי בוחרת באופציה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 שצפתה בסרטון סקס
    אמא מודאגת
    05/04/2012

במקרה התגלה לי שבתי בת ה - 5 צפתה בסרטון סקס בבית כשהיתה לבדה מול המחשב . לא נראה כי הדבר השפיע עליה באופן יוצא דופן אך אני מוטרדת מאוד: מה עלי להגיד לה? איך להגיב? מה להסביר?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 שצפתה בסרטון סקס

הוספת תגובה

• בת 5 שצפתה בסרטון סקס - תגובה

סמדר ריינר
    06/04/2012

שלום לך,
    את מוזמנת לפנות לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית השמנה לילדה בגיל 9.5
    טלי
    05/04/2012

הילדה שלי בת 9.5 שנים .
    מגיל 5 אנחנו הולכות לדיאטנית וגם לנטורופטית .
    בבית יש מודעות גבוהה לתזונה נכונה ופעילות גופנית.
    עצם היותנו גרים ביחידת דיור זמנית אצל הוריי היא מחפשת את הפיתויים באוכל ע"י גניבתו ואכילתו בסתר.
    התפריט שלה מאוזן ובריא. כמות האוכל מספיקה לה - לפי התייעצות עמה .
    עליי לציין שלפני כשנתיים היא עברה משבר שאביה לא התראה עמה תקופה ארוכה
    דבר שגרם להתנחם באוכל ובעיקר מתוק. מאז היא עלתה במשקל באופן משמעותי.
    כרגע אנחנו שוב מטופלים אצל דיאטנית מומחית לילדים . אני לא רואה שינוי אצלה ולצערי
    האופטימיות שלי נעלמת ...
    עתה גיליתי כמות שוקולדים ענקית שנאכלה על ידה והתגלה מאחורי המיטה .
    אני שוקלת להכניס אותה לקבוצת שומרי משקל כשתהיה בת 10 .
    אני חסרת אונים .. אשמח לקבל יעוץ / הכוונה שיאיר את פניי .
    תודה מראש,
    טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית השמנה לילדה בגיל 9.5

הוספת תגובה

• בעיית השמנה לילדה בגיל 9.5 - תגובה

סמדר ריינר
    06/04/2012

שלום טלי,
    זה נשמע שלמרות שאת מודעת לקושי הריגשי שעומד מאחורי בעיית ההשמנה, עד עכישו טיפלתם רק בפן התזונתי. כאשר יש קושי ריגשי מטפלים בו אצל אנשי הקצוע הרלוונטיים, זה לא מספיק רק לקבל תפריט מתזונאית. חשוב שתפנו לטיפול פסיכולוגי שמשלב הדרכת הורים בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע חוות דעת מכם לגבי מקלחת
    סאלי
    05/04/2012

בעלי אומר לי שבגיל כזה לא כדאי שהוא יקלח את הילדה שלנו בת החמש וחצי ,כי בגיל הזה הוא אומר שהיא עושה באמבטיה פוזות אתם יודעים את זה בטח חחחח מצחיק אה
    בקיצור אשמח לשמוע דעתכם בקרוב מאוד,כי לבנתים אני האמא מקלחת אותה בלי בעיה ובכייף מוחלט כמובן

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע חוות דעת מכם לגבי מקלחת - תגובה

סמדר ריינר
    06/04/2012

שלום סאלי,
    בעלך בהחלט צודק, במיוחד אם הוא מרגיש שזה לא מתאים, צריך להקשיב לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים עקב אזעקות
    אני
    05/04/2012

שלום,
    אנו גרים בדרום הארץ. חווינו בעבר המון אזעקות וגראדים ושהייה בממד.
    היום כשהכל נרגע (דיי , לא ממש). ביתי ב - 6 הולכת איתי לכל מקום בבית.
    דוגמאות:
    1) אמא, בואי איתי לשירותים, תחכי לי שאגמור לעשות ותעמדי לידי לנגב לי.
    (גם אם זה פיפי).

2) כל פעם שאחותה הגדולה (10) קמה בפיתאומיות והולכת להביא משהו מהחדר (החדר שלהן בממד) היא רצה אחריה בבהלה.

3) כל פעם שיש רעש של מטוס בשמיים (הרי כל הזמן יש ) היא רצה לממד.

4) באה אתי לשירותים כשאני צריכה., אז אני לא מרשה לה להכנב אז היא עומדת מאחורי הדלת.

מה לעשות ??? קשה לי , ולה עוד יותר !

אודה על ההדרכה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים עקב אזעקות

הוספת תגובה

• פחדים עקב אזעקות - תגובה

סמדר ריינר
    06/04/2012

שלום לך,
    חרדות עקב מצב בטחוני מעורער הן נורמליות, אך נשמע שמצבה של בתך כבר חורג מההגדרה הזו וכדאי לפנות לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות בילדה בת 10 וחצי
    ריקי
    05/04/2012

אני גרושה 3 שנים+3 ילדים וביתי הגדולה בת ה-10 וחצי כבר כמה חודשים מפחדת לישון לבד,מפחדת להיתקלח לבד,ולצאת מהבית לבד, ברמות שהיא ישנה איתי כל לילה,ואם אני קמה אפילו לשניה לשירותים היא קמה ובאה אחריי וקוראת לי לחזור..... זה מאוד קשה לי ומתסכל . מה עושים? ( שאלתי אותה אם קרה לה משהו ,או אם מישהו הציק לה והיא ענתה לי בשלילה)

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות בילדה בת 10 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    05/04/2012

שלום ריקי,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר לפנות לטיפול והדרכת הורים בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי כועסת
    ימית
    04/04/2012

שלום יש לי שתי בנות אחת בת 16 וחצי והשניה בת15, בת ה16 מאוד שונה באופי ובסגנון הלבוש, צבע בשיער הליקס באוזן ושלושה עגילים באוזן השניה,, עצמאית מגיל צעיר מאוד, חרוצה מאוד, פעילה חברתית ומאוד שומרת על פרטיותה, נראית קטנה 150 לעומת אחותה שבת 15 שגובהה 154, אחותה שונה ממנה, מאוד חברותית מתלבשת בצורה אלגנטית וחמימה יותר. בת ה15 עשתה עגיל שלישי באוזן ואת הגדולה זה מאוד הכעיס, כל השבוע היא זועמת לא מדברת איתנו , כשאני בררתי מה פשר העיניין טענה שזה לא בסדר שאחותה עשתה "כמוה" חור שלישי באוזן ויש לה גם עגיל באף כמוה, שוב אני רוצה לציין שהן כלל לא דומות לא באופי ולא במראה, מה שכואב לי שאני לא מצליחה להתקרב אל ביתי הגדולה והכעס שלה מאוד גדול, מה גם שהיא לא מדברת עם אחותה , גם כך אף פעם לא התקרבה אל אחותה, למרות שאחותה מאוד הייתה רוצה שיהיה ביניהן קשר טוב, אך הגדולה לא מאפשרת זאת כי גם האופי שלה שונה מאוד, מה עלי לעשות כיצד אוכל להתקרב אל ביתי הגדולה ולפתוח ערוץ תקשורת טוב יותר? הרי כל פעם שאני מנסה היא מתחילה להרים את הקול עלי ולהתעצבן, אף פעם-היא לא מאפשרת לשוחח איתה על כלום ולהבין מה קורה לה, במיוחד השובע הזה כשראתה שאחותה הוסיפה עגיל נוסף!!!!כאמא מאוד כואב לי על הריחוק שיש בין בנותיי ולראות את הכעס של ביתי הגדולה, אני מאמינה גם כך קשה לה שהיא "נשארה" נמוכה לעומת אחותה, אשמח לקבל תגובה /הדרכה מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי כועסת

הוספת תגובה

• ביתי כועסת - תגובה

סמדר ריינר
    04/04/2012

שלום טלי,
    בין שתי בנותייך יש רווח קטן מאוד מבחינת הבדל גיל. יכול להיות שמגיל מאוד קטן, ביתך הגדולה הרגישה שעוד לא היה לה מספיק מאבא ואמא וכבר אחותה מגיעה ולוקחת ממנה, וזו התחושה גם כרגע, שאחותה לוקחת ממנה דברים ולא מאפשרת לה לשמור דברים שיהיו רק שלה כמו העגיל באוזן. אם אתם מנסים להתקרב אליה מתוך עמדה שהיא צריכה לשנות את עצמה או להתקרב אל אחותה, זה באמת לא יהיה יעיל. אם אתם מוכנים להתקרב אליה מתוך עמדה שמכבדת את רצונה ולא שופטת אותו, יכול להיות שיהיה לה יותר קל לתת לכם להתקרב. למשל להגיד לה שאתם מבינים שהיא מתעצבנת כי יש לה הרגשה שמעתיקים ממנה רעיונות, וזה לא נעים. וזהו. לא להוסיף אחרי זה שאחותה לא התכוונה, ושזכותה של אחותה גם לעשות עגיל וכו'. רק להגיד את החלק שמבין אותה, ולאט לאט אני מאמינה שהיא תרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה