פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אוננות לא מתאימה
    אורית
    26/12/2011

שלום
    יש לי ילד בן 4.5 שנים. ילד חכם מאוד, מאוד ורבלי, סקרן, מבטא היטב במילים את רגשותיו ואת מחשבותיו, ילד שמח בדרך כלל שהולך בשמחה לגן, רוכש חברים ללא קושי רב. לצד זאת יש לו הרבה התפרצויות זעם, הוא מתקשה בהסתגלות לשינויים וכל שינוי קטן דורש הכנה מראש. לפני כשנה היו לו חרדות שהינו קשורות בחרקים והוכללו עד כדי חוסר רצון לצאת מהבית. התייעצנו עם איש מקצוע ובשיתוף עם הגן הצלחנו להתמודד עם זה וכיום אין כמעט זכר לכך.
    יש לו אחות קטנה, עוד מעט בת שנתיים. בשנה האחרונה יש הרבה מאבקים בבית סביב הניסיון שלו להשיג תשומת לב אשר באים לידי ביטוי בהצקות בלתי נגמרות לאחותו והידבקות אלי, אימו. אני משתדלת לתת לו תשומת לב כפי יכולתי אבל אחותו שהיא חכמה לא פחות ממנו יודעת היטב לדרוש גם את שלה ובסופו של דבר אני באמת מקדישה יותר זמן אליה.
    הבעיה שאני מתמודדת איתה כרגע היא שהוא מתיישב עלי ומתחכך בי, בהתחלה לא הבנתי זאת כל כך אבל עם הזמן הבנתי שהוא ממש מאונן עלי. התייעצתי עם פסיכולוגית אשר אמרה לי לומר לו באופן מפורש שלמרות שזה נעים לו בבולבול לא עושים כך על אימא אלא רק הוא לעצמו, באופן פרטי. ואכן, למרות המבוכה, אמרתי לו את זה בצורה מפורשת, שקטה ואסרטיבית. זה עזר למספר ימים אך כעת הוא ממשיך בכך ואני לא יודעת מה לעשות.

תודה על ההקשבה, אשמח לעיצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוננות לא מתאימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות לא מתאימה - תגובה

סמדר ריינר
    27/12/2011

שלום ענת,
    אני חושבת שאת בעצמך מקשרת בין האוננות שלו עלייך לבין הבעובדה שהוא כנראה חש שהוא מקבל "פחות אמא" ממה שהוא צריך. לכן, כפי הנראה מהכיוון הזה צריך לבוא הטיפול בבעיה. נסי להקדיש נסי להקדיש לו זמן לחוד, ללא אחותו, ולמצוא דרכים לאפשר לו להרגיש מוכל ומוגן, פיזית ונפשית. יכול לעזור גם אם תבני עבורו את הזמן הפנוי, בפעילויות מוגדרות ובמובנות, שיעזרו לו להרגיש מוחזק, ייתכן שקשה לו בזמנים של עמימות או כשהוא צריך להחזיק ולהעסיק את עצמו לגמרי לבד.
    אני גם ממליצה להמשיך להיות במעקב לגביו עם הפסיכולוגים שייעצו לך בעבר, כדי להמשיך ולסייע לו להתפתח בתנאים שדרושים לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי רב תאומה בת שנתיים וארבעה חדשים
    שרית
    26/12/2011

נכדתי אחת מתאומות לא זהות ילדה ערנית ומפותחת, לאחרונה מרבה לבכות מכל סיבה שהיא. רקע: מאז שנולדה הייתה תינוקת לא שקטה בכתה הרבה, נרדמה קשה ועד היום מתעוררת בלילה. כשהיתה בת כשנה וחצי ההורים נפרדו ועשה רושם שהילדות אינן מושפעות מהפרידה. האבא רואה אותן באופן סדיר פעמיים בשבוע ואחת לשתי שבתות.
    ההתנהגות שמטרידה אותי:
    קושי להחליט מה היא רוצה אם זה צבע הכוס שבה היא שותה , מעדן שהיא אוכלת ובכי מלווה כשלא נותנים לה להמשיך לבחור.
    כל הזמן מבקשת להיות "על הידיים". אם אחותה מעיזה לקחת ממנה משהו צורחת בקולי קולות.
    ולסיכום הילדה לא שמחה ומואשרת.
    אני יודעת שאסור להשוות בין ילדים ובכל זאת לא ניתן להתעלם שאחותה פשוט ילדה מאושרת , צוחקת מתידדת בקלות אינ מתעוררת בלילות וכד'.

מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• דילגתם עלי אודה לתגובתכם תודה מראש

שרית
    27/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

שרית
    28/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי רב תאומה בת שנתיים וארבעה חדשים - תגובה

נעמה סבג שמש
    28/12/2011

שרית,

לכל ילד את הטמפרמנט שלו. נשמע שהילדה דעתנית וזקוקה לגבולות ברורים.
    מה שייקל עליה זה גבולות, שגרה וסדר, המון שיקוף רגשיות, תיאור בפניה מה היא מרגישה ומה היא חווה, היא צריכה להרגיש שמבינים אותה גם אם אוסרים עליה.
    חשוב מאד להיות איתה, עקביים, ברורים והחלטיים, זה ייקל עליה .
    תנתבו את רצונה להחליט לכיוונים חיוביים.
    בהצלחה!

נעמה סבג שמש- מכללת עידן ההורות.
    יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שרית
    28/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי עברה טראומה
    נינה
    25/12/2011

שלום
    יש לי ילדה בת 13 , לפני חודש ימים הייתי בביקור אצל ההורים שלי , במהלך הביקור היא אמרה לי שהיא לא מרגישה טוב , לקחנו אותה הביתה בדרך התחיל הדופק שלה להשתולל , מיד פנינו לטיפול נמרץ ושם הזמינו כרדיולוג ילדים שהובהל מבית חולים רמב"ם במטוס , כל האווירה היתה מבהילה חשבתי שהילדה שלי כבר מתה , וכנראה שהיא גם חשבה שהיא הולכת למות . אחרי בדיקות ושבוע ימים בבית חולים קבעו הרופאים שהילדה בריאה ושהפרעות בקצב הלב שלה לא מוסברים , הם אמרו שאולי זה היה כתוצאה מקבלת מחזור .
    כשחזרנו הביתה הילדה הסתגרה בתוך חדרה , וסירבה לצאת , והתחילה להופיע אצלה התקפי פחד וחרדה במהלכם היא צועקת הלב שלי דופק מהר אני הולכת למות . לקחנו את הילדה לפסיכולוגית ילדים . והיא רשמה תרופה מודיאל וסרוקסט . אני לא אוהבת שהילדה תיקח תרופות אני מפחדת שהיא תפתח התמכרות לתרופה . איך אני יכולה לעזור לה לצאת מהמצב ?
    אנא עזרו לי?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדתי עברה טראומה

הוספת תגובה

• ילדתי עברה טראומה - תגובה

סמדר ריינר
    26/12/2011

שלום נינה,
    אתם יכולים לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי, רצוי אצל פסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד בשילוב ביופידבק.זה ו טיפול קצר יחסית, (כ-12 מפגשים) ויעיל מאוד בטיפול בהתקפי חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מציירת הפוך
    מרין
    25/12/2011

שלום!

בת שלי בת 4.5 , בזמן אחרון שמתי לב שהיא יכלה לצייר גם רגיל וגם הפוך. כאשר היר מציירת הפוך זה כי היא רוצה שבן אדם שהיא מציירת בישבילו יראה את הציור,אז היא שמה דף על הבן אדם ומציירת כל הציור לכיוון שלו (הפוך ממנה) בלי להתאמץ בכלל. האם זה אומר משהו?
    האם יש איזה שהוא הסבר לתופעה הזאת?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מציירת הפוך

הוספת תגובה

• ילדה מציירת הפוך - תגובה

סמדר ריינר
    26/12/2011

שלום מרינה,
    נראה רק שהילדה שלך מאוד מוכשרת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מהגן ופספוסים
    נלה
    25/12/2011

שלום,
    הבן שלי בן 4 וקצת, החל ללכת לגן מגיל שנה ומאז ומתמיד היה בוכה או מצוברח כשהוא חזר מהגן ותמיד הייתי מחקבת אותו ומנמת אותו בין חצי שה לשעה עד שהיה חוזר לעצמו. די התרגלתי וחשבתי שכשהוא יתבגר קצת יהיה לו קל יותר אך לאחרונה זה כבר די מציק, כי הוא פשוט בוכה ורוטן מכל דבר בלי שום סיבה משמעותית וזה כבר ממש מעייף אז החלטתי לומר לו שאם הוא רוצה לבכות הוא יכול אך, בחדר שלו, שהוא לא בעונש אך אני לא מבינה מה הוא רוצה ואם הוא רוצה להיות בשקט עם עצמו או לבכות זה בסדר אך קשה לי עם הבכי הזה שנמשך ונמשך. אז אחרי יום יומיים זה השתפר והוא בורכה הרבה פחות השאלה אם זה היה נכון? פשוט התעייפתי מזה כבר וכל דבר שאני מציעהלא עוזר. הבת שלי לעומת זאת בת שנתיים וזה לא קורה לה..

דבר נוסף, הוא נגמל בגיל שנתיים וקצת וזה היה ממש קל כי זה בא ממנו וברגע שהחליט גם כמעט ולא היו לו פספןסים. שמתי לב משנה שעברה - זה מספיק לעיתים שהוא מלכלך את התחתון בקקי, הוא לא עושה ממש על עצמו אבל קצת ואז הולך לשירותים. זה בד"כ קורה כשהוא רואה תוכנית או עסוק במשהו ואני רואה את החוסר נוחות ומבקשת ממנו ללכת אבל אני לא מבינה את זה, למה הוא לא הולך בזמן, איך להגיב ומה נראית לכם הסיבה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה מהגן ופספוסים

הוספת תגובה

• חזרה מהגן ופספוסים - תגובה

סמדר ריינר
    25/12/2011

שלום נלה,
    בעיני זה נכון מאוד שהפסקת לחבק אותו, ונתת לו לבכות, עובדה שזה עובד. לגבי הנושא של הקקי, זה נראה לי קשור מאוד לקשר ההדוק מאוד שהיה ביניכם עד עכשיו. לי זה נשמע שככל שתרפי מהילד ותתני לו להסתדר לבד, כמו שהיה הבכי, זה יכול להיות יעיל גם עם הקקי. תניחי לזה, אל תבקשי ממנו ללכת לשירותים, ותני לו להסתדר עם עצמו. אם אתם עדיין מודאגת, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בעקבות גמילה מחיתולים
    טלי
    24/12/2011

בני בן 3 וחודשיים. לפני זמן מה נגמל מחיתולים. לקח הרבה מאד זמן לשכנע אותו ללכת לגן ללא חיתול למרות שבבית היה כבר גמול לחלוטין, בסופו של דבר ניאות. כרגע הבעיה היא שהוא אינו מוכן לעשות את צרכיו אצל סבא וסבתא שלו בשירותים. הוא היה נוהג לשהות אצלם כמעט כל יום אחרי הגן, ולעתים בשבתות ולצאת איתם לטיולים. כעת הוא מעדיף להתאפק שעות רבות ואפילו לעשות פיפי במכנסיים, רק לא לגשת עם אחד מהם לשירותים כשהוא בחברתם. ניסינו להתעלם מהבעיה ולחכות שתחלוף מעצמה, זה לא קורה. ניסינו לדבר, לשכנע, להציע פרסים ו"שוחד", אבל כלום, הילד עומד בסירובו.
    שאלתי היא - כיצד לנהוג? האם נכון להמשיך להתעלם מהבעיה, לא לדבר על זה ולחכות שזה יבוא ממנו, כמו שיעצה לנו הגננת?
    אגב מידע נוסף הוא שנולדו לו אחים תאומים לפני כ-5 חודשים.
    תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• מקפיצה - אודה להתייחסותכם

טלי
    27/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בעקבות גמילה מחיתולים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/01/2012

טלי שלום,
    כיוון שהילד בשעות הגן מתפקד, נראה לי שבשעות לאחר הגן הוא מתנהג באופן "רגרסיבי" יותר ומרשה לעצמו להתנגד ולהביע כעסים ותסכול דרך הנושא של הגמילה. אני מסכימה בהחלט עם הגננת, שמוטב להניח לנושא ולמעט בכל האפשר בשיחות על כך. במקביל, כדאי לבדוק אם הילד לא מקשר את השהות עם סבא וסבתא כקשורה ללידה - איפה נמצאים האחים שלו כשהוא אצל הסבים, ועם מי הם? יכול להיות שזו דרכו "לקרוא" להורים לחזור להתייחס אליו שוב כאל תינוק, וחשוב לוודא שהוא אכן מקבל זמן אישי ופרטי עם אמא ועם אבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעורי בית
    סער
    23/12/2011

שלום. בני בן 5 לגן טרום חובה.לא אוהב לשבת על ה"טוסיק" ולעשות עבודות יצירה. משחק בעיקר בבליי- בלייד, קליק (הרכבה) ןמשחקי דמיון. קיבל לחנוכה חוברת עבודה בגן שכוללים דפי עבודה כמו להקיף את הדמות הכי גדולה וכו, לגזור ולהדביק. הוא ממש לא רוצה להכין איתי את הדפים. ניסיתי לאמר לו שכל יום נכין דף אחד, נשחק בבליי בלייד ואז נשב על הדפים.הוא ממש לא רוצה. מצד אחד אני יודעת שיש לו עוד שנתיים עד לכיתה א' ולא רוצה לנג'ס לו, מצד שני האם זה נבון לוותר לו, כי עוד שנתיים הוא חייב להכין שיעורי בית. מה לעשות? האם להתנות לו אם לא תכין את הדפים אין בללי- בלייד?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעורי בית

הוספת תגובה

• שיעורי בית - תגובה

סמדר ריינר
    25/12/2011

שלום ליעד,
    אני ממליצה לך ממש להניח לו. יש סיכוי שכרגע את גורמת לו נזק ומשניאה עליו את הדברים האלה. יש סיבה מדוע הוא עדיין לא בכיתה א', תניחי לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחים קטנים
    נלה
    23/12/2011

שלום,
    יש לי שני ילדים בן 4 קצת ובת שנתיים. אנחנו גרים בחו"ל וכן, יש חשוב לי לשמוע את דעתכם.
    הבת שלי נכנסה לגן לראשונה לפני שלושה חודשים והתחילה ללמוד אנגלית. עד אז דיברתי איתה עברית אבל היא שמעה קצת אנגלית בעיקר מהבן שלי. היא מבינה הכל ומאוד עצמאית לגילה, אוצר המילים שלה בעברית מונה יותר מ-30 מילים, היא גם אומרת משפטים ואף התחילה לדבר באנגלית כמעט 7-8 מילים ומבינה הוראות פשוטות. שתי שאלות:
    היא לא הוגה נכון את המילים, בד"כ הברה אחת מתוך מילה למשל: יד היא יא. עוגיה: איה, נשבר:בר, נגמר:מר אמא: אומה ועוד ועוד...
    אני שמה לב לזה כי אני זוכרת שהבן שלי היה הרבה יותר ברור בגיל שלה, ההשוואה ביניהם היא רק לצורך מעקב אחרי ההתפתחות שלה.
    הוא גם ספר וידע צבעים ודיבר משפטים יותר ברורים (ראיתי סרטון קצר שלו בגיל הזה לא מזמן שהפתיע אותי).
    אני מעודדת אותה לנסות לדבר כל הזמן בכך שבכל פעם שהיא אומרת מילה חדשה, לא חשוב איך היא הוגה אני משבחת אותה ולא מתקנת אותה באותו רגע, רק אחרי מספר ימים חוזרת אחריה על המילה באופן תקין.
    אך האם זה נשמע בסדר לגילה? קצת קשה לי לעשות לה בדיקת שמיעה כי אנחנו לא דוברות השפה המקומית אז אני לא יודעת איך אפשר לבדוק את זה??

שאלה נוספת: אומרים שאחים, מוצאים את הנישה שלהם. לא יודעת אם זה תמיד קורה או מתי בדיוק אך אצלנו הם נורא דומים בהתנהגות, היא עושה אחריו ולומדת ממנו המון. שניהם פעילים מאוד, סקרנים, עצמאים מאוד לגילם. חברותיים מאוד, הבדל בולט יחיד הוא הרגלי אכילה - קל יותר איתה.אני לא רואה הבדלים גדולים באופי. אפילו שהיא בת אני לא מתייחסת אליה כבת אז אולי יש לזה קשר?, האם זה טוב להם? האם ככה זה בדרכ בגיל הזה? זה כמעט כאילו יש לי שני בנים עם טמפרמנט מאוד דומה, לה קצת יותר חשוב איך היא נראית ולו יותר חשוב שיהיה נוח.
    מה דעתכם?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    אחים קטנים

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה-דילגתם עלי. תודה

נלה
    23/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

נלה
    24/12/2011

אם יש סיבה תגידו ואפנה לפורום אחר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחים קטנים - תגובה

סמדר ריינר
    25/12/2011

שלום נלה,
    מה שאת מתארת לגבי ההתנהגות של האחרים הוא נומרלי. לגבי הדיבור, זה לא הפורום הנכון, את צריכה תשובה של קלינאית תקשורת ולא של פסיכולוגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה מאוד
    שקד
    22/12/2011

שלום רב,
    אתמול בערב סיפר לי בני בן החמש כי בצהריים, בעת ששהה עם אביו (בעלי לשעבר), שיחק בטלפון הנייד שלו וראה קטע מסרט פורנו. הוא כמובן לא ידע להשתמש במילה "פורנו" ומה שאמר לי הוא: "אמא, אם אספר לך משהו לא תכעסי עלי? היום כששיחקתי במשחקים בטלפון של אבא ראיתי סרט של אשה שמלקקת בולבול של מישהו והיא גם נגעה לו בתחת... זה ממש מגעיל... איכס".
    כמובן שאחרי שנרדם התקשרתי זועמת לאביו שלא ידע על כך דבר (הוא לא סיפר לו) ולאחר מכן התקשרתי לאחותי להתייעץ איתה מה כדאי לעשות. בעת ששמעתי את הדברים מפיו של בני לא הגבתי כלל ויש לציין כי בני גם לא שאל לדעתי או חיכה לתגובתי, אלא המשיך לעסוק בדבריו.
    היום בערב, בעת שקילחתי אותו אמר לי ששמע שהתקשרתי לספר לאביו ולדודתו ושיותר לא יספר לי דברים. מיד אחר כך התחיל לספר לי שמה שראה בסרט התרחש במכון כושר וש"האיש בסרט ליקק את הציצי של האישה". הוא חזר על זה שזה מגעיל ואמר שכשיהיה גדול יגיד לבנות ללכת גם לחדר כושר. לאחר שאמרתי לו (אין לי מושג אם עשיתי נכון) שאני מבינה שזה מגעיל אותו ושזה באמת מגעיל גם בעיני ושרק אנשים מוזרים עושים דברים כאלה ושאסור לעשות דבר כזה, היתמם ואמר שהוא רק מתכוון שהבנות ילכו לחדר כושר לעשות ספורט ולא את מה שראה בסרט. הוא סיים את דבריו בכך שאמר שכנראה שהאישה בסרט משוגעת.
    חשוב לציין כי בני בן החמש הוא ילד תמים מאוד וקודם לכן, מעולם לא נחשף לדברים מהסוג הזה. כמו כן, ברצוני לציין שמצד אחד, בעת שבני מדבר על הנושא ניכר כי הוא נבוך, אך מצד שני הוא מדבר על כך בביטחון.
    כמובן שאני כועסת מאוד (בלשון המעטה) על חוסר האחריות של אביו, אך הדבר כבר נעשה ואני במצוקה קשה... אינני יודעת איך להגיב אם הילד ידבר על כך שוב... אינני יודעת האם נכון שאמרתי לו שזה מעשה מגעיל ושרק אנשים מוזרים עושים זאת... אינני יודעת אם עלי להתעלם ממה שקרה או שדווקא כדאי שאזום שיחה עם בני בנושא...
    אני מבקשת לשמוע את חוות דעתכם ואת עצתכם בנדון, על מנת להקטין את מידת הנזק בעקבות החשיפה של בני בגיל כה צעיר לתוכן זה.
    תודה רבה מראש
    שקד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה מאוד

הוספת תגובה

• שאלה דחופה מאוד - תגובה

סמדר ריינר
    23/12/2011

שלום שקד,
    את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה המתייחסת לחשיפה של ילדים לסרטים מהסוג הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    אורי
    22/12/2011

שלום רב,

בתי בת שנתיים וחצי ישנה בחדר משלה מגיל שנה ובמיטת מעבר מגיל שנה וחצי.
    היא אינה ישנה לילה שלם ומתעוררת בלילה לפחות פעמיים שלוש ובאה אלינו למיטה, אנחנו מחזירים אותה שוב ושוב. לפעמים זה כבר כל כך קשה שאנחנו נותנים לה להירדם ואז מחזירים אותה למיטתה.
    התחלנו בנסיון לספר את הסיפור לפני השינה במקום אחר ולא במיטתה.
    כל הנסיונות לא עולים בטוב והשינה שלנו הפכה לסיוט. כל לילה מתעוררים לפחות 3 פעמים.
    אני יודעת שנושא השינה הוא טעון ומורכב אבל אשמח לשמוע כל עצה שהיא.

לילה טוב

אורי.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה - תגובה

סמדר ריינר
    23/12/2011

שלום אורי,
    העיצה היא קודם כל עיקביות.אם בחלק מהפעמים אתם מחזירים אותה למיטה ובחלק לא - לא עשיתם כלום. חשובה מאוד היציבות, לא לשנות כל הזמן. מקריאים לה סיפור במיטה והיא הוכלת לישון במיטה ושם היא נשארת. וכל פעם שהי אמגיעה - מחזירים אותה, גם אם זה יימשך כמה לילות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה - בהמשך לתגובה

אורי
    03/01/2012

אנחנו מחזירים אותה למיט באופן עיקבי, היא ממשיכה להתעורר כל לילה לפחות שלוש פעמים.
    העברנו את הסיפור מהמיטה למקום אחר בבית שלא תחשוב שהמיטה זנ מועדון.
    עדיין לא ישנה לילות שלמים שזו בעייה שאנחנו לא מצליחים להתמודד איתה כבר שנתיים וחצי. האם יש משהו שאפשר אולי לעשות במהלך היום ?

אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה - בהמשך לתגובה - תגובה

סמדר ריינר
    04/01/2012

שלום אורי,
    אני לא יודעת אם יש משהו שניתן לעשות במשך היום כי לא ציינת שום פרטים על סדר היום ומה אתם עושים כרגע במשך היום. ייתכן שגם במשך היום הי אמרגישה לא מוחזקת, אולי הגבולות לא ברורים ואין עיקביות. אם זה כך חשוב להקפיד על עיקביות במשך היום, לשמור על גבולות, לא לתת לה לנהל אתכם, לא להסביר יותר מדי ולנהל משאים ומתנים על מותר ואסור, אלא פשוט להודיע בטון נחרץ ובקצרה לגבי דברים שחשובים לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של תינוקת בת 15 חודשים
    טל
    22/12/2011

שלום,

בתי בת 15 חודשים. בזמן אחרון החלו לה לפעמים התקפי כעס כאשר היא לא מקבלת את מה שהיא מאוד רוצה (כמו טלויזיה, מחשב או לשחק באמצע הלילה וכו'...).
    בהתקפי כעס האלה היא מתגלגלת על הריצפה, זורקת את עצמה, צורחת ובוכה.
    זה קצת מפחיד אותי אישית. למרות שאנחנו די המומים כשזה קורה, לא מוותרים לה לקבל את מה שהיא רוצה ומסבירים לה יפה למה לא.
    בהמשך אני גם מציעה לה חיבוק וחום כדי להרגיע את התסכול שלה.

רציתי לשאול, האם זה לא מוקדם להתקפי זעם כאלה? האם זה מה שנקרא "גיל שנתיים הנורא"?

הוספת תגובה

• התנהגות של תינוקת בת 15 חודשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/12/2011

טל שלום,
    התקפי הזעם שאת מתארת מתרחשים גם בגיל מוקדם יותר משנתיים, לכן אין טעם לפחד או לדאוג. נשמע שאתם נוהגים באופן מתאים לסיטואציה - מציבים גבולות, ולאחר שהיא נרגעת, גם חום וחיבוק. אפשר להוסיף לכך גם תיאור במלים של המצב הרגשי שלה (כפי שאתם מנחשים אותו), למשל: "את מאוד כועסת כי אמא עכשיו לא נותנת לך..., אבל...". ככה היא בהמשך תבין את הקשר בין הרגשות שלה והתסכול שהיא חווה, לבין ההתנהגויות הללו. ככל שהיכולת השפתית שלה תתפתח, כך היא תצליח יותר לבטא מולכם את הקשיים שלה ואולי פחות תהיה כ"כ מתוסכלת.
    אגב, כדאי שתנסו לזהות מתי וסביב אלו נושאים מתרחשים התקפי הזעם האלו ואולי גם תוכלו למנוע חלק מהם - בשעות הערב המאוחרות כשהיא עייפה, מיד אחרי הגן כשהיא מתרגשת לראות אתכם, כשהיא רעבה וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז
    רוית
    22/12/2011

הבן שלי בכתה א' הוא אינו מספיק להעתיק מהלוח וגם בחלק מהשיעורים אינו מספיק לסיים מבחנים ולכן הציונים שלו בהתאם המורה טוענת שככל הנראה יש לילד הפרעה של קשב וריכוז והפנתה אותנו לבצע אבחון.
    עשינו אבחון טובה שבתוצאותיו מסרה הבוחנת כי הוא מעל לטוח הנורמה וכי לא זוהה כל סימן להפרעת קשב וריכוז.
    אציין כי הילד אינו מפריע לא לעצמו ולא ילדים אחרים להיפך. מה בכל זאת ניתן לעשות האם כדאי להמשיך ולבדוק את הדברים באבחונים אחרים? מצד אחד אני רוצה לעזור לבני ומצד שני אני לא רוצה לתת לו תחושה שיש משהו כל כך לא בסדר שרצים מאבחון לאבחון. אודה מאוד לעצתכם המקועית והיעילה.

תודה רחל

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• קשב וריכוז - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/12/2011

רחל שלום,
    כיתה א' זו הזדמנות טובה לפתח הרגלי לימודים תקינים, שילוו את הבן שלך לאורך החיים בכמעט כל הפעילויות שעושים, לא רק סביב למידה. לכן כדאי להמשיך ולברר את הנושא. כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר, לגבי התפקוד הלימודי שלו. לא כתבת גם אם שוחחת עם בנך ושאלת אותו איך הוא מסביר את העובדה שהוא לא מספיק להעתיק. יכולים להיות עוד גורמים בבסיס המצב הזה - קשיי ראייה, איזהשהוא עיסוק רגשי שאינו קשור ישירות בקשב וריכוז, חרדות וכדומה. לכן כדאי לברר זאת עד תום, במיוחד כי זו השנה הראשונה בבית הספר.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה אישית

נלה
    24/12/2011

תבררי אם הוא היחיד שלא מספיק להעתיק, אולי המורה מוחקת מהר מידי ויש עוד לא מעט ילדים שלא מספיקים? וזה גם גורר תחושה מלחיצה לגבי המבחנים ..
    נשמע לי תמוה לעשות אבחון לילד על הפרעת קשב וריכוז כי לא מספיק להעתיק זה נשמע כאילו עושים את המבחן האחרון בהתחלה.
    אולי הוא לא רואה טוב, או שהוא לא כותב מספיק טוב..יכולות להיות המון סיבות קטנות
    ואולי זו גם המורה.
    נשמע שהמורה מחפשת פתרון קל לפני שהיא עוזרת לך להבין את התמונה המלאה,
    מאחלת לך הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגויות "תינוקיות"?אצל בן שנתיים
    אמא של
    22/12/2011

שלום רב

יש לי בת 4, ובן בן 2.3. בני - יש לנו "סרטים" איתו בלילה - סרט ראשון:השכבה. בזמן ההשכבה הוא קם מהמיטה ואנחנו צריכים להחזירו אליה שוב ושוב, וזה כבר עניין קבוע ולא חולף, לפחות חצי שנה (כשניסה לטפס ממיטת תינוק העברנו למיטת מעבר, ומאז הריטואל של להחזירו למיטה שוב ושוב). זה יכול לקחת גם שעה ושעתיים עד שיפסיק, אלא אם עייף מאד ואז יקום רק עד 5 פעמים. סרט שני: בסביבות 12 בלילה מתעורר, מגיע אלינו לחדר, שותה קצת מים בבקבוק שמחכה לו שם וישן על מזרן לידי. נסיונות להפסיק, עלו בצרחות. בנוסף, הוא לא מוכן להגמל משתייה מבקבוק תינוקות (כשניסינו לתת לו בקבוק מים רגיל או כוס או משהו כזה, צרח בלי הפסקה וסרב לשתות ונרגע רק כשקיבל את הבקבוק שלו). אציין שהוא אף פעם לא רצה מוצץ והבקבוק הוא גם סוג של "מוצץ" בשבילו. הגמילה מחיתולים נראית רחוקה ביותר היותו אין לו כלל מודעות. חוץ מזה לעיתים רחוקות מצליח להעסיק את עצמו לבד יותר מכמה דקות. רק מול הטלויזיה ישב רצוף אולי חצי שעה. הוא גם כל הזמן צמוד אלי לרגל בכל מקום שנמצאים, וכמעט ולא מעסיק את עצמו בלי נוכחותי. (עם בעלי זה עוד יותר מוקצן). ברקע של כל זה- הוא לפני ניתוח אדנואידים וכפתורים משום שיש לו ירידה בשמיעה. האם אחרי הניתוח אנו צפויים להקלה בכל ההתנהגויות האלו, או שמשהו שאנו עושים לא בסדר? HELP... בתודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• מקפיצה

אמא של
    23/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגויות של בן שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/01/2012

לאמא שלום,
    ייתכן שחלק מההתנהגויות שאת מתארת מועצמות עקב המצב הבריאותי והניתוח המתקרב של בנך. בנוסף, בגיל שנתיים נפוצים נסיונות למרוד בהורים ולהתנגד לסמכות ולחוקים שלהם. אך הדבר העיקרי שעולה בקריאת התיאור שלך, הוא השאלה לגבי העקביות והתקיפות בה אתם ההורים מציבים גבולות. כאשר שני ההורים משלבים כוחות יחד ומקפידים על החזרת הילד למיטה, אין סיבה שהוא ימשיך וייצא ממנה לאחר מספר ימים. אולם נראה לי שבתוך תוככם, ויתרתם במידה מסוימת על המאבק איתו, אם יש לו כבר מזרון ובקבוק לידכם - כנראה שאתם מאמינים שבסופו של דבר הדברים יתנהלו בלילה כרצונו, ולא כשאתם מובילים ומתווים את הדרך.
    לגבי הגמילה מבקבוק ומחיתולים - לא ברור לי מדוע את ממהרת והדבר כל כך חשוב ודחוף לכם. אפשר לחכות עם הבקבוק עוד זמן, עד אשר זה יבוא מהילד, ועם הגמילה מחיתולים אפשר לחכות עוד מספר חודשים.
    נראה לי שלאור מה שכתבת, אולי יש מקום לשקול להיעזר בהדרכת הורים מסודרת, לפחות מספר פגישות, או לחילופין להצטרף לקבוצת הורים לילדים בגיל הרך - כדי לנסות ולארגן את ההתנהלות בבית באופן מסודר יותר. בינתיים, כדאי שתשבו שניכם ההורים יחד ותחשבו איך אתם רוצים שייראה היום, מה הגבולות שאתם מציבים לילד וגם כמה אתם מאפשרים לו להתנהג בצורה ילדית שמתאימה לגילו ומקבלים זאת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה משקרת- בדברים רגילים שבשיגרה
    יהלי
    22/12/2011

שלום,

הבת שלנו בת 4 היא מאוד חכמה ובסך הכל כל ההתנהלות היום יומית טובה לחלוטין.
    לאחרונה היא התחילה לשקר על דברים שביום יום לדוגמא היא אמרה שהיא שטפה כבר פנים בבוקר או נגבה אחרי השרותים וברור לנו שלא עשתה את זה. ממה שקראנו, רוב השקרים נובעים מפחד מעונש או כעס אבל בכל הנושאיםאים שהיא שקרה אף פעם לא כעסנו עליה או הכרחנו אותה לעשות אותם.
    רצינו לדעת מה הסיבה?
    מה רצוי לעשות?

תודה!

הוספת תגובה

• ילדה משקרת- בדברים רגילים שבשיגרה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/12/2011

יהלי שלום,
    השקרים שאת מתארת הם בטווח של ההתנהגות הנורמטיבית. ייתכן שבתך מצד אחד "מתעצלת" לעשות כל מיני הרגלים חשובים כמו אלו שציינת, אך גם מצד שני מבינה שזה מה שהמבוגרים דורשים. לא כדאי להתעכב יותר מדי על השקרים, אלא להקפיד איתה על הפנמת ההרגלים הללו ואולי ללוות אותה בהם כי זה עדיין - מסתבר - קשה לה לעשות אותם לבדה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה לסבתא
    לימור
    21/12/2011

בכל פעם שנשמע שיר עצוב בבית, הילד שלי בן 7 בוכה, הוא לא רוצה לספר, אבל לבסוף הבנו כי הוא דואג מה יהיה עוד כמה שנים עם סבתו, הוא דואג שהיא תמות למרות שאין שום סיבה לדאגה.כיצד להתנהג איתו ואיך להגיב???

לקביעת תור
    סגירה
    דאגה לסבתא

הוספת תגובה

• דאגה לסבתא - תגובה

נעמה סבג שמש
    22/12/2011

היי,

כדאי לבדוק לעומק ממה נובעת הדאגה. האם שמע סיפור על חבר שסבתו נפרדה?
    האם סבתא היתה חולה ויש לו ממה לחשוש?
    זה הזמן לשתף אותו בעובדות החיים, לדבר על המוות ולספר שזה קורה כשמאד חולים או כשמאד זקנים.
    כדאי להכניס את דאגתו לפרופורציות.
    בנוגע למוות- אני מניחה שכרגע אין לו סיבה אמיתית לדאגה אך כדאי להסביר לו, על פי אמונתכם מה זה מוות כדי שיפחד פחות.

נעמה סבג שמש- מנהלת מכללת ורשת עידן ההורות.
    יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה