פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מגע בין אחים תאומים
    מודאגת
    13/01/2012

שלום,
    יש לי תאומים, בן ובת, בני 4 ו-10 חודשים. הם הולכים לאותו גן ורוב הזמן מבלים ביחד, למרות המאמצים שלנו להפריד ביניהם.
    אתמול גיליתי אדמומיות באבר המין של הבן וכששאלתי אותו מה קרה הוא ענה שאחותו נוגעת בו בגן, למרות שהוא מתנגד. דיברתי עם שניהם ומסתבר שזה קורה בגן כל הזמן ושגם בבת שלי נוגעים ילדים אחרים.
    השאלה שלי היא מה אפשר לעשות כדי למנוע מהם לגעת אחד בשניה ובאחרים, חוץ מלהסביר על הגוף הפרטי שלי? והאם, בגלל שהוא מתנגד למגע, יכולה להישאר לו טראומה מכל העניין? האם זה נורמלי שדברים כאלה קורים בגנים (כי בבית זה לא קורה), או שתפקידה של הגננת למנוע מצבים כאלה?
    עיזרו לי בבקשה, כי אני אובדת עצות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגע בין אחים תאומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגע מיני בקרב ילדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/01/2012

לאמא המודאגת שלום,
    את מתארת עניין בהחלט מדאיג וטוב שאת לא שקטה ופונה לבירור ראשוני. התופעה שאת מתארת היא חריגה, וכדאי להקדיש זמן ומאמץ לברר מה קורה לבת שלך - מדוע היא מאפשרת לילדים לגעת בה, מדוע היא נוגעת בבן שלך, ממי היא למדה כאלו דברים ומדוע היא לא שיתפה אותך או את הגננת בכך עד היום. אני חושבת שמלבד הסבר על גבולות הגוף הפרטי של כל אחד מאיתנו, והדגשה שאם קורה לילד משהו לא נעים, הוא חייב לשתף את המבוגרים גם אם זה יפגע במישהו אחר - חשוב מאוד שתפני להתייעצות עם אנשי מקצוע שמתמחים בכל מה שקשור במגע כלפי ילדים שיש לו אופי מיני. מומלץ לפנות לארגון אל"י או להתייעץ עם הגננת לגבי האפשרויות באיזורכם. את יכולה גם להתייעץ עם רופא הילדים, אחות טיפת חלב או כל גורם אחר שאת סומכת עליו.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מודאגת
    13/01/2012

תודה על תשובתך, אך אני רוצה להבין האם זה יכול להצביע על הטרדה מינית? היא ילדה מאוד ביישנית ותמיד היתה כזאת, האנשים היחידים שהיא מרגישה איתם בנוח זה אנחנו (ההורים), אחיה התאום ואחותה הגדולה. ההתנהגות שלה לא השתנתה, היא נראית ילדה שמחה ומאושרת והגננות לא שמו לב למשהו חריג. האם, למרות כל זאת, ההתנהגות שלה יכולה להעיד על הטרדה מינית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות בין ילדים קטנים

יפעת דננברג
    16/01/2012

שלום לך,
    סקרנות של ילדים בגיל הזה לאברי המין היא טבעית לחלוטין.
    עם זאת חשוב להסביר להם שזה איבר פרטי וכל אחד יכול לגעת רק בשלו וגם זה רק כשהוא לבד.
    לגן אפשר להמליץ על הצגה מעולה שמיועדת להורים וילדים "החברים של יעל"- יש אחרייה שיחה מצויינת עם הילדים.
    את יכולה לקנות את ה-DVD של ההצגה לבית. לראות עם הילדים.
    כדאי לדבר עם הילדים על האברים הפרטיים ולהתחיל במשפט אמפתי ומקבל כמו: אני מבינה שזה מעניין אתכם לגעת אחד לשני באברים האישיים, אבל כל אחד שומר על האיברים שלו...
    בכל מקרה זה נושא שחשוב לדבר עליו וטוב שיש לך הזדמנות.
    חשוב שלא תעשי מיזה עניין גדול, כדי שהילדים לא יבהלו.

בהצלחה,
    יפעת דננברג.
    "כלים קשובים"
    למשפחתיות מאוזנת וקשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושמונה חודשים
    אני
    12/01/2012

שלום.

ברצוני להתייעץ בעניין ביתי בת השנה ושמונה חודשים (בת יחידה). הילדה נולדה פגית בשבוע 31. הונשמה שלושה ימים ואח"כ עברנו פגיה ללא סיבוכים מיוחדים. התחילה ללכת בגיל שנה וארבעה חודשים. אומרת מעט מילים בעלות הברה אחת אבל נראה שמבינה מצוין.

העניין שמטריד אותי הוא נטייתה בחודשים האחרונים לדפוק את הראש בריצפה כל פעם שהיא כועסת/מתוסכלת. היא בבית עם מטפלת, אבל אם לוקחים אותה למשל לשחק בבית של ילד אחר, כל צעצוע שהילד האחר נוגע בו (צעצועים שאינם שלה!) היא מיד עוברת לעמידה על שש ומתחילה לדפוק את הראש בריצפה, ואחרי דפיקה אחת או שתיים מתחילה לבכות. הדבר קורה די הרבה, בעיקר סביב סיטואציות שמערבות צעצועים אבל גם למשל אם המטפלת מתייחסת לרגע לילד אחר שבא לבקר או אם אני מחבקת את בעלי. כל אימת שנוצר איזה תסכול, עוד לפני שאני מספיקה להגיב, היא כבר נכנסת לפוזיציה הזו שבה דופקת את הראש בריצפה.

מאוד קשה לי לראות זאת. האם זה נורמלי? כיצד עליי להגיב?

תודה!!!
    מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ושמונה חודשים

הוספת תגובה

• בת שנה ושמונה חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    13/01/2012

שלום ניצה,
    זה בהחןט נורמלי. לילדים בגילה קשה לשאת תסכול, אין להם כלים לכך, והתגובה שלכם צריכה להיות ללמד ואתה לשאת תסכול. להסביר שעכשיו אי אפשר, אולי נשחק במשהו אחר בינתיים, אפשר לחכות ולקבל אחר כך וכו', ולחזור על זה כל פעם שזה קורה.. לא להתרגש מהבכי, זה לא נורא שהיא בוכה, כדי לא להפוך את כל הטקס הזה לסוג של תשומת לב שהיא מקבלת, כיוון שזה עלול להגביר את הופעת ההתנהגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אני
    13/01/2012

תודה סמדר על תגובתך.

אבל - זה לא מדאיג שהתגובה לתסכול היא לא בכי פשוט אלא דפיקה של הראש ברצפה? מדאיג אותי שהדפיקה של הראש כואבת לה בכל פעם ועדיין היא ממשיכה להגיב כך בכל פעם שנוצר תסכול (לעיתים מס' רב של פעמים ביום). מעבר לכך, בכל אינטרקציה עם ילד אחר, כאשר נראה שהילד "לוקח" לה את המטפלת הפרטית שלה או צעצוע כלשהו (שלא בהכרח שייך לה), היא מנסה מיד להרביץ עם היד ואז כמעט במין תנועה אוטומטית עוברת לכריעה על שש לקראת דפיקת הראש בריצפה..

עד מתי זה נחשב נורמלי? זה לא מוזר שהיא לא נרתעת מהכאב ומכאיבה לעצמה שוב ושוב?

תודה!!!
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

סמדר ריינר
    15/01/2012

שלום ניצה,
    זו תגובה אופיינית של ילדים רבים בגיל הזה לתסכול. זה לא חייב בהכרח להדאיג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתת לילד'תשלום' על מילוי משימות
    רחל
    12/01/2012

שלום אשמח לשמוע את דעתך על 'תשלום' לילד (גיל 5) על עזרה בבית כגון לסדר את חדרו, או משימות בית אחרות, כך שיאסוף לו הכסף שיעמוד לרשותו לדברים שההורים לא קונים? האם זה פוגם בחינוך לזה שהילד הוא חלק מהמשפחה וצריך לקחת חלק בעזרה בבית ?

הוספת תגובה

• לתת לילד'תשלום' על מילוי משימות - תגובה

סמדר ריינר
    13/01/2012

שלום רחל,
    בגיל הזה בודאי וגם בגילאים יותר מאוחרים לא צריך להיות קשר בין כסף לבין מטלות בבית. כמו כן בגיל 5 לא הייתי מרבה במתןם משימות ומטלות בבית בכלל. זו נראית לי ציפייה מוגזמת לצפות מילד בין 5 לעזרה בבית. יש דברים קטנים שאפשר לבקש ממנו מדי פעם, וכמובן לסדר אחרי עצמו כשהוא משחק. ואין צורך בתשום על זה, זה גם לא עזרה בבית, זו עזרה לעצמו כדי שהצעצועים שלו יישמרו ולא ילכו לאיבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח
    דנה
    12/01/2012

שלום רב,
    בני בן ה 3 ו 3חודשים עבר ניתוח לפני שבועיים להרחבת פיית השופכה (הפתח שממנו יוצא השתן).
    לפני הניתוח זרם השתן היה גבוה ורחוק מאוד, לכן לפני הניתוח הוא היה עושה פיפי בישיבה על מנת לא להרטיב את האסלה (התנהגות מקובלת לילדים עם הבעיה), אחרי הניתוח ניסינו לעשות פיפי בשירותים ובעמידה החוויה של בני היתה לא טובה כי עדיין השפריץ מסביב.
    לאחר שבוע התחלנו לנסות שוב בגן.
    התוצאה היא שהוא מנסה אבל לא לא יוצא לו כלום, בגן עומדים איתו כמה דקות ולא יוצא כלום עד שעוברים לישיבה והפיפי יוצא מייד, בבית רק אתמול הוא היה מוכן לנסות שוב אך גם לא יצא לו פיפי.
    ברצוני להדגיש שלאורך כל הדרך אנחנו נותנים חיזוקים חיוביים על ידי מילים או הפתעה והסבר שזה בסדר גמור לפספס. ודבר נוסף - אין לו שום בעיה לעשות פיפי בעמידה בחוץ או במקלחת.
    הרופא שניתח אמר שעם רוב הילדים אין בעיה כזו, והרופא משפחה והרופא המנתח ייעצו שאפשר להניח לזה לשבוע ואחר כך להמשיך בתהליך כי הוא צריך ללמוד לעשות פיפי בעמידה וכדאי שזה לא יתקבע אצלו הישיבה.
    אני מודאגת. כיצד כדאי לנהוג? האם כדאי לקבוע עובדה שהוא עושה פיפי בעמידה?
    הגמילות עוד היום עברו די מהר ודי בקלות (מחיתול ומסימילאק)
    תודה מראש
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח - תגובה

סמדר ריינר
    13/01/2012

שלום דנה,
    חשובה מאוד ההתדרגתיות של התהליך. קודם כל בגן הייתי מניחה לזה לגמרי, שיעשה בישיבה בינתיים. בבית הייתי מעודדת אותו לנסות בעמידה, בלי לחץ. אין צורך בפרסים ובהפתעות הם רק מגבירים את הלחץ והציפיות. חשוב שגם אתם תרגעו ולא תייחסו לזה המון חשיבות. הוא נלחץ מהציפייה ונתקף חרדת ביצוע. לכן כדאי להוריד את האנרגיה ותשומת הלב מכל המהלך ולעשות אותו בצורה מינורית וקלילה, מדי פעם להציע שוב, לא לוותר אבל גם לא להילחץ ולא ללחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן

דנה
    13/01/2012

תודה על תגובתך,
    האם יש איזשהו זמן סביר לתהליך הזה?
    אם לדוגמא עוד שנה הוא עדיין יעשה בישיבה האם כדאי לנקוט בשיטה אחרת?
    תודה מראש
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן - תגובה

סמדר ריינר
    15/01/2012

שלום דנה,
    לא צריך לחכות שנה, אם אתם מרגישים בתוך חודשיים שזה לא הולך, אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת. אני מציעה את זה כי לא בטוח שזה לא ילך בגלל שהגישה לא נכונה או כי אתם לא מיישמים אותה כראוי, ולכן כדאי לערב צד שלישי שיעזור לכם לבדוק את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5
    יפעת
    12/01/2012

שלום,
    יש לי בן בן 5 ובת שנתיים ו-7 חודשים ואני בהריון נוסף.
    בני בן חובה. ילד שובב (קצת יותר מידי), חכם ומאוד מתוחכם ומתחכם.

הוא מאוד אוהב את אחותו ומרגיש כל הזמן צורך להיות קרוב אליה (כשהוא לא עם חברים או עסוק עם משחק, מחשב, טלויזיה), חבק אותה, מלטף לה את השיער ובעיקר מציק.

יש הרגשה שכל הזמן אנחנו שומעים בבית "די די די" שהיא אומרת לו אבל הוא מתעלם. יש הרגשה שאנחנו צריכים להגיד לו כל דבר כמה פעמים ורק כשאנחנו מרימים את הקול אז הוא מקשיב.
    הסברתי לו שהיא לא תרצה לשחק איתו ושבשביל חיבוקים ומשחקים צריך הסכמה של שני הצדדים ולא רק של אחד אבל נראה שזה חולף הרחק מעליו....

מה עושים?
    נמאס לנו מהתחושה שכל הזמן צריך להעיר לו. אני מרגישה שאני כל הזמן מעירה ומענישה וזה לא עוזר .

תודה ,
    יפעת.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5

הוספת תגובה

• בן 5 - תגובה

סמדר ריינר
    13/01/2012

שלום יפעת,
    עונשים אכן לא עוזרים, וגם גורמים נזק נפשי.כדאי לחדול מהם בעניין הזה וגם להבא בהמשך החינוך שלו. לעניין ההצקות - ייתכן שלילד פשוט משעמם והוא לא מרגיש מוחזק. ילד בן 5 לא יכול להעסיק את עצמו לבד בשעות הפנאי והוא זקוק לתוכנית מובנית ולליווי של מבוגר. החל מביקורים אצל חברים, יציאות לגינה, וגם כשאתם בבית - פעילויות משותפות ויזומות על ידכם ההורים - לצייר ביחד, לעשות עבודות יצירה, לשחק ביחד וכו'. אפשר גם טלוויזיה, זה בסדר גמור, במידה. אם יש תכניות ספיציפיות שהוא אוהב. כשתשומת ליבו נתונה למשימה - הוא יהיה פחות פנוי להצקות. כדאי שתחשבו כל הזמן על אלטרנטיבה - מה הוא יכול לעושת ותציעו לו כל פעם שהוא מתחיל להציק, ואפילו מראש, כדי שזה לא יגיע לזה בכלל.
    כמו כן ייתכן שהוא מקנא באחותו. זה טבעי. חשוב לתת לזה מקום ולגיטמציה וגם להקדיש לו זמן איכות איתכם ההורים ללא אחותו מדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית אלימות
    אלי
    12/01/2012

שלום
    בני בן 11 נחשב לילד עם בעיות אלימות
    היה מטופל אצל פסיכולוג ובשירות הפסיכולוגי בבית הספר
    הוא ילד מאוד חרוץ ואוהב את בית הספר וחברים
    כל ה"אלימות" שלו מופנת כלפי בנות כיתתו שלטענתו מציקות לו או שמרגיזות אותו
    קשה לו להתעלם ממעשהן של הבנות ולכן הוא מגיב לעיתים באלימות מילולית או פיזית
    הילד הושעה כמה פעמים מבית הספר
    אחרי כל מקרה הוא נלחץ ומביע אמירות אובדניות
    מה עושים איתו
    בבית הוא ילד מקסים חייכן אוהב מאוד חברותי ומאוד אחראי
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית אלימות

הוספת תגובה

• בעית אלימות - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום אלי,
    אנו לא נוהגים להתערב בטיפול שכבר מתקיים. את שאלותיך חושב שתפנה לפסיכולוג שמטפל בו. הוא זה שיודע את כל הפרטים ומכיר אתכם ואת הילד, ותשובה שלנו ללא הפרטים האלה עלולה להטעות אתכם ולבלבל אתכם וחבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לישון מחוץ לבית
    יעלה
    12/01/2012

ביתי בת 10, ילדה מקסימה חכמה בוגרת וחברותית. בגיל 6-7 החלה לישון אצל חברים וכמובן שגם ישנה אצל סבא וסבתא אפילו בגיל צעיר יותר. לפני כשנה החלה לפחד לישון מחוץ לבית בגלל שהיא (לדבריה) מתקשה להרדם ללא נוכחותנו. היא גם מתקשה להרדם כאשר חבריה ישנים אצלנו אבל עם זה מצליחה להתמודד. אין לה בעייה מיוחדת להרדם כאשר היא ישנה איתנו מחוץ לבית. בגלל שיש לה חברות רבות היא נקלעת לסיטואציות בהן היא מאוד רוצה לישון אצל חברה וגם לא רוצה לאכזב את החברה אבל מאוד מודאגת שתתקשה להרדם (כך גם כשמדובר בשינה אצל סבא וסבתא). היו מספר פעמים שהצליחה להתמודד ופעמים אחרות שהגענו לקחת אותה בלילה. כדי לעזור לה אנחנו מציידים אותה בטלפון סלולארי כדי שתרגיש בנוח להתקשר אלינו אם תרצה לחזור הביתה וגם כדי שתוכל להעסיק את עצמה במשחקים במכשיר. אני לא יודעת אם לעודד אותה להתגבר או לעודד אותה לוותר בשלב זה. ההתמודדת כרוכה במתח שנראה לי מונע ממנה להנות מכל החוייה. איך כדי להתנהג וכיצד ניתן לעזור לה? תודה מראש ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לישון מחוץ לבית

הוספת תגובה

• פחד לישון מחוץ לבית - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום יעלה,
    אתם יכולים לנסות להעזר בעמודת שאלות נפוצות בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מטרידה אצל בן 6
    אבי
    11/01/2012

שלום
    בני בן ה 6 ( כיתה א) החל לאחרונה להתנהג בצורה מאוד חריגה: הוא מתפרץ בקלות ולעיתים על נושאים מאוד מטופשים. כאשר הוא מתפרץ הוא צורח בצורה כמעט היסטרית, הוא מתבטא בכך שהוא ילך לכביש על מנת שימות ואז נהיה עצובים ועוד..
    אני חייב לציין שלעיתים זה בנוגע לדברים מאוד קטנים, למשל ביקשו ממנו לרדת מהמשענת של הספה על מנת לא תישבר וזה הספיק להתפרצות זעם.
    חווינו בעבר הרחוק ( בערך בגיל 3) התפרצויות ומאז לא היו לו בעיות התנהגות בכלל, נהפוך הוא..
    קצת רקע:
    הוא מרטיב בלילות ( לא נגמל מעולם), לאחרונה החל גם לברוח לו קקי בתחתונים במהלך היום, אם כי צריך לציין שזה לא קרה לו בבית הספר.
    ההתפרצויות שלו החלו בחופשת חנוכה, מאז הוא אינו חוזר לעצמו
    הוא אינו נוקט באלימות, אבל כן זורק חפצים על הרצפה ( בעיקר דברים לא שבירים)
    אנחנו לא יודעים כיצד להתנהג,
    אנו מוטרדים מהאמירות האובדניות ( האם יש להתייחס אליה ברצינות?) ובעיקר מוטרדים שמא הילד זועק לעזרה ואנו פשוט לא מבינים שקורה משהו במקום אחר ( בבית הספר)
    נשמח להתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מטרידה אצל בן 6

הוספת תגובה

• התנהגות מטרידה אצל בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום אבי,
    ההתנהגות אכן מטרידה ואני ממליצה לכם לפנות לטיפול בהקדם כדי לברר אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה !
    שושי
    11/01/2012

הבת שלי בת 8, במשך 4 שנים לפני השינה היא דואגת לסובב את הצעצועים שלה (בובות,פסלים..) ומפנה את הגב שלהם אליה. מאוד מוזר לי והיא מתעקשת על כך ולא הולכת לישון עד שכל הצעצועים לא מסובבים. מה הסיבה לכך? אני מאוד מודאגת.. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה !

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ! - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום שושי,
    זה מעיד על החרדה שלה לקראת השינה. אין לך מה להיות מודאגת, זה לא מעיד על שום דבר חריג בהכרח, ילדים רבים מדמיינים דברים מפחידים בלילה ויכול להיות שהיא מדיימנת שהצעצועים שלה יפחידו אותה. אם זה לא מתבטא כרגע בהתנהגויות נוספות שמפריעות לתפקוד שלה במשך היום, הייתי מניחה לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    נמש
    11/01/2012

בתי בת 4.5 ואני בחודש 9, טרום לידה. היא מצפה בכליון עיניים ללידה ומייחלת (לפחות תיאורטית) להיות האחות הגדולה לתינוק שעתיד להיוולד (אני בטוחה שקשיי ההתמודדות טרם החלו). למרות זאת, בתקופה האחרונה אני מרגישה שרבו התקפות הבכי שלה, לעיתים בלי שום סיבה מוגדרת ולעיתים בשל התעקשויות שלה להכתיב לי התנהגות ומציאות. שאלותיי:
    1. האם יתכן שמדובר כבר בתגובה לשינוי העתידי הצפוי? ואם כן, כיצד עלי להגיב?
    2. עיקר הקשיים בינינו נובעים מכך שהיא מבקשת להכתיב מציאות ולשלוט בכל פרט ואילו אנו (הוריה) מסרבים לשתף עימה פעולה. זו אינה מציאות חדשה כי אם עיקר הקושי איתה מאז ומעולם, למרות שתמיד הצבנו עמדה ברורה באשר למה שהיא יכולה להיות אחראית עליו ולשלוט בו ובמה שאינה יכולה. דוגמא: היא יושבת בסלון וצופה בטלביזיה כשאני בחדר אחר וצועקת שאבוא אליה כי היא רוצה לומר לי דבר מה. אני מסבירה לה שאני עסוקה ואיני יכולה להגיע אליה, אך היא מוזמנת לבוא ולהסביר מה הבעיה או לומר לי ואראה כיצד אוכל לעזור לה. סביב נושא זה עשויה להתפתח דרמה הכוללת בכי שעשוי להימשך גם חצי שעה. גם לאחר שנמצא פתרון לבעיה היא עלולה להמשיך ולבכות פרק זמן לא מבוטל. אני מנסה לרוב להכיל את הכי, להיות אמפתית לעצב שלה, אך להיות ברורה באשר לציפיה שלי ממנה, ועם זאת אני מודה שזה לא קל, לעיתים אני מאבדת את סבלנותי ואני גם לא מרגישה שהתקפות הבכי מתקצרות או נעלמות.
    האם אוכל לקבל יעוץ באשר לדרך הפעולה המומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום לך,
    בהחט ייתכן שההחמרה התנהגות קשורה לידה העתידית, וניתן לדבר עם הילדה על כך שבודאי שהי אמתרגשת ושמחה אבל ואלי היא גם חוששת שעכשיו יהיה לכם פחות זמן אליה. חשוב לתת לגיטימציה, גם לרגשות שליליים כלפי הולדת האח.
    מעבר לזה, לגבי הדרמות שאת מתארת, מאוד חשוב אחרי שהצבתם גבול או הצעתם לה חלופה להתנהלות לא להתרשם מהבכי שלה ולא לנסות להפסיק אותו. זה בסדר לגמרי שהיא בוכה, והיא תעשה זאת כל עוד זה מזכה אותה בהתייחסות ותשומת לב. כאשר באופן עיקבי תצליחו להפסיק להתייחס לכך, זה יפחת בצורה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3
    פדאא
    11/01/2012

שלום הבן שלי בן 3 שנים בשבוע הבא הוא צריך לעבור ניתוח של כריתת שקד שלילי עם הרדמה כללית גם כפתורים בואזניים..
    הרופא הסביר לנו שיהיה לו קשה אחרי התאששות מהרדמה וגם שהוא לא יכול לאכול כל דבר למשך 10 ימים...
    איך להבסיר ולהכין לילד בן 3 שהוא עובר ניתוח ושיהיה לו כאב איך להכין אותו נפשית ...
    איך להסביר לו אחרי ניתוח כאשר הוא רוצה לאכול משהו שאסור לו
    פשוט מואד איך להכין אותו לפני שהולכים לבית חולים בשבוע הבא??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3

הוספת תגובה

• ילד בן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום לך,
    חשוב שתבדקו בבית החולים אם יש לכם אפשרות להתייעץ עם פסיכולוג רפואי או עם הצוות הסוציאלי, בטוח שיש להם דרכים וניסיון בהכנת ילדים קטנים לניתוח. כמו כן פחות חושב מה תגידו לו ויותר חשוב איך תגידו מבחינת רמת הלחץ שאתם חשים, ומשדרים לו. לדעתי אין מניעה פשוט להגיד לו את זה כפי שכתבת אך חשוב שזה ייעשה כשאתם רגועים בעצמכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חוצפנית
    אנונימי
    11/01/2012

בתי בת חמש וחצי, ילדה אינטלגנטית וחריפה. לאחרונה מתחצפת אלינו ללא הכרה ללא שום יכולת מצידנו להרתיע אותה. "עונשים" (שלילת מפגשים חברתיים, לקיחת משחקים אהובים, ישיבה לצורך מחשבה) שננקטו כלפיה בעבר אינם מפחידים אותה עוד והיא מציינת את זה בפה מלא. מדברת בטון גבוה ואגרסיבי, מתעלמת מדברינו ומגיבה בזלזול בוטה. כיצד עלינו לנהוג על מנת להבהיר לה שהתנהגות זו אינה מקובלת עלינו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה חוצפנית

הוספת תגובה

• ילדה חוצפנית - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום לכם,
    אתם כבר הבהרתם לה שזה לא מקובל עליכם. היא הבינה. זה לא עניין של הבנה. עונשים דרך אגב אף פעם לא עוזרים ורק מחמירים את המצב. ייתכן שתאם נכנסים יאתה למאבקי כוח מיותרים, נעלבים ממנה, ומראים חולשה במקום להגיב בקור רוח, לא להתרגש מכל דבר שהיא אומרת, לזכור שהיא בסך הכל ילדה בת 4. ייתכן גם שאתם מתקשים להציב גבולות ומגיבים מצד אחד בצורה מוגזמת ונוקשה אך מצד שני בחוסר עיקביות. אני לא מכירה אתכם ולא סיפרתם פרטים כך שאני לא יכולה באמת לדעת. ייתכן שכדאי לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לחשוב ולגבש סידרי עדיפויות - על מה להגיב, על מה לא וכיצד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי שלא משתף פעולה
    תמר
    11/01/2012

יש לי בן בן 4 וחצי בגן. מתחילת השנה אני בקשר עם הגננת לגבי כלליות הנעשה והילד. השבוע הגננת התקשרה אליי ואמרה לי שמתחילת השנה היא לא רואה את בני משתף איתה פעולה. לדוג: לא רוצה להשתתף בהצגה לחנוכה. לא רוצה להיות חזן . אם היא שואלת אותו שאלות ליד הילדים הוא לא עונה ואם כן בלחש. היא טוענת שאני צריכה ללכת לאבחון רגשי. אני מנגד אמרתי לה שגם אני ובעלי היינו כאלה שהיינו קטנים וזה לא מרגש אותי.שאלתי: האם לדעתכם מצבו של בני אינו רגיל ומצריך טיפול רגשי? תודה.

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי שלא משתף פעולה - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום תמר,
    יכול להיות שהילד שלכם פשוט מרגיש סוג של חרדה חברתית. לא בטוח שזה דורש אבחון ריגשי, אבל כן כדאי לשים לב לזה ואם זה מחמיר או מפריע לו בהשתלבות בגן, כדאי לנסות לעזור לו עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שש וחצי שיש לו התקפי זעם
    מיכל
    11/01/2012

אני לא בטוחה שהכותרת נכונה, אבל בכל מקרה,
    בני בן שש וחצי, בכיתה א, יש לו אחות בת שנתיים ושמונה.
    בתקופה האחרונה נכנס פתאום להתקפי זעם- במה זה מתבטא-
    הוא לא מקשיב לנו תוך כדי, מרביץ לנו, צועק ובוכה

דוגמא-
    שיחק במשחק מחשב, והחליט שהפסיד כי "הפריעו" לו, מתחיל לבכות ולבעוט עם הרגליים, לא מקשיב לנו כשאנו מנסים לדבר בוכה בצעקות.

דוגמא נוספת,
    היום אחרי בית הספר הלך לסבתו כדי שתוכל לקחת אותו אח"כ לסיוע אצל מורה להוראה מתקנת (בדר"כ נשאר בצהרון), מהרגע שהגיע אליה הביתה, התחיל לזרוק ולהעיף דברים (כגון פירות מלאכותיים שיש שם לנוי), ונכנס להתקף בכי וכשאימי ניסתה להתקרב אליו החל להכות אותה, לבסוף נרגע כאשר היא הדליקה לו את הטלויזיה...
    זה נמשך כחצי שעה, תוך כדי לא הסכים לדבר איתי בטלפון. ניסיתי לשאול אותו אם משהו מציק לו, אך לא נעיתי.

לציין כי התנהגות זו שלו מתרחשת רק בכותלי הבית/ משפחה, לא קרה מקרה כזה מעולם בגן או בבית הספר, הוא חברתי ואין לו בעיה חברתית

מה עושים??
    אמא מודאגת.

הוספת תגובה

• ילד בן שש וחצי שיש לו התקפי זעם - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום מיכל,
    יכול להיות שהו ארגיש להפרעות בתחושת הרצף שלו, כמו למשל כמוצייאם אותו מהצהרון באמצע, אולי היה באמצע משהו או חיכה לשחק במשהו וכן כשחש שמפריעים לו במחשב. ברגעים של התפרצות הזעם, ברגע שהיא הופכת לאלימה, חשוב להפסיק ואתה בתקיפות, כולל החזקה פיזית שלו אם צריך. אחרי שהוא נרגע, אפשר לנסות לברר איתו מה קשה לו, וללמד ואתו דרכים אחרות להביע את הקושי, למשל במילים, ובצורה רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בקרב ילדים בגן
    אבא
    11/01/2012

לדעת ההורים חלה אלימות בגן עירייה (טרום טרום חובה וטרום חובה) בקרב הילדים(גילאי 3.5-5) הגננת מכחישה באופן גורף שיש אלימות. לאחר שיחה עם הגננת והתמקדות במקרים ספציפיים. קיבלנו תשובה די תמוהה לטעמנו ונשמח לשמוע את דעתכם.

היה מקרה בו כלאו מספר בנות ילדה במבנה שבחצר הגן ,בהפסקה, הילדה צרחה ובכתה -
    ולדברי הגננת אין זו אלימות אלא משחק פסיכודרמה לשם השעשוע בלבד ואין זה נובע מרע לב של הילדות וזה טבעי לחלוטין. (יש לציין כי הילדות ידועות כאלימות ומשליטות פחד על הילדים)

במקרה נוסף - בו מורידים לילדים את התחתונים והמכנסיים - לדברי הגננת זו לא אלימות אלא דבר טבעי של התפתחות מינית של ילדים.

ואני שואל: האומנם? בכזאת קלות דעת ניתן להתייחס למקרים כאלו (יש לציין שיש מקרי אלימות נוספים)
    אודה לכם על תשובתכם משום שאני אובד עצות

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בקרב ילדים בגן

הוספת תגובה

• אלימות בקרב ילדים בגן - תגובה

סמדר ריינר
    12/01/2012

שלום לך,
    הורדת מכנסיים לילדים היא ממש לו חלק מסקרנות טבעית אלא אלימות לכל דבר ועניין. לא שמעתי את הצד של הגננת ולכן אני יכולה להתייחס רק מה שעולה מדבריך ונשמע שאכן מדובר באלימות בשני המקרים שתיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה