מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דמיוןg11/01/2012
שלום,
יש לי ילד בן 5.5 ילד מקסים חכם מאוד( מעבר לגילו) ומקובל בחברה.
כל פעם שהוא משחק עם חבר/אחות במשחקי דמיוןן הוא בוחר להיות חיה0 פעם כלב שמירה ופעם הסוס שלוקח את האדון וכו..
האם כזה דבר יכול להעיד על משהוא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון - תגובה
סמדר ריינר12/01/2012שלום לך,
זה כנראה מעיד על משהו, לא בהכרח רע או טוב, אבל קשה לדעת בלי להבין יותר לאן מתמפתח המשחק ומה המשמעות של הדמויות האלה עבור הילד הספציפי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
g12/01/2012לגבי הדמויות - זה סתם דוגמא , זה יכול להיות גם חיות אחרות אני מתכוונת אם יש משמעות לגבי הרעיון שילד בוחר להיות חיה ולא המלך או האבא וכו... וזה מגיע מבחירה שלו לא מכפיה שזה מה שהחליטו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
סמדר ריינר13/01/2012שלום לך,
התשובה שלי היא אותה תשובה. אין משמעות אניברסילית שמתאימה בכל מקרה, זה תלוי בדינמיקה של המשחק ובמשמעות שלו ספיציפית לילד שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה ביוםרינת11/01/2012
בתי בת השלוש גמולה כבר כמעט שנה. בימים האחרונים היא חוזרת מהגן כל יום רטובה מפיפי, דבר שהיה די סביר בתחילת השנה עקב מעבר לגן חדש אך מאז היא הספיקה להשתלב בצורה יפה. ניסיתי לברר איתה מה קורה בגן ומדוע אינה הולכת לשירותים וקיבלתי תשובות לא ממש ברורות. היום הייתי איתה בגן והיא אמרה לי שיש לה פיפי. רציתי לקחת אותה לשירותים אך הא סירבה בטענה כי השירותים מלוכלכים... יש לציין כי הניקיון בגן נשמר בצורה סבירה. אני די אובדת עצות בנוגע למה צריך להגיד לה כדי שהדבר לא יחזור על עצמו? לא הייתי רוצה שזה יהפוך למנהג קבע.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה ביום - תגובה
סמדר ריינר12/01/2012שלום רינת,
יכול להיות שהיא חשה חרדה להשתמש בשירותים בגן. נסי להיעזר בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים כדי לנסות עזור לה באופן הדרגתי לפחד פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה משפחתיתתמר11/01/2012
יש לי שלושה ילדים בני 7, 5 ו-1. אמא של בעלי נפטרה כשהיה ילד קטן (בן4), אביו התחתן תוך זמן קצר. והאשה השנייה שאיתה התחתן נחשבת כ"אמא" של בעלי וכך גם הוא קורה לה. האמא שנפטרה אףפעם לא מוזכרת בשיחות ובכלל אין זכר לקיומה. (אני ידעתי עליה רק שרצינו להתחתן). עוד בעיה: אנו משפחה דתית. ולאחרונה בעלי החל לומר על אימו שנפטרה קדיש וגם בשנתיים האחרונות עשה אזכרה ביום השנה(אומנם קטנה ומצומצמת ביותר- הוא. ואחיו) מה שלא עשה אף פעם בחייו!
שאלתי: האם יש צורך לספר לילדים שלי על "קיום" הסבתא? מתי לספר? אם בכלל? אולי זה יעשה להם נזק אם נספר? ומה אם יידעו זאת ממישהו אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה משפחתית - תגובה
סמדר ריינר12/01/2012שלום תמר,
מדוע את חושבת שזה יעשה נזק אם תספרו? חושב לספר את האמת, כי באמת זה יכול להיוודע ממקור אחר, פשוט לספר את האמת, שאימו של אבא נפטרה כשהיה קטן, ואביו התחתן עם אשה אחרת שהייתה כמו אמא בשבילו.
בעיקרון הייתי מחכה שהילד האמצעי יהיה בן 6 ליתר ביטחון, כי הוא נמצא בגיל שבו רק מתחילים להבין את מהות הסופיות של המוות ולא בטוח שיבין כרגע את המשמעות. עם הילד הקטן אפשר לחכות. כשמספרים כדאי לספר זאת באופן שירחיק כמה שיותר את הסיפור ממציאות החיים שלכם, כדי להקטין את האפשרות לחרדות מכך שזה עלול לקרות גם לכם ההורים שלהם. למשל אם אמו נפטרה ממחלה, להדגיש (במידה וזו אמת כמובן) שכיום קיים טיפול למחלה כזו ובדרך כלל לא מתים ממנה, או שזה מאוד נדיר שיש סיבת מוות כזו, או כל הסבר אחר שמצמצם את סיבת המוות למשהו שקל להרחיק ואתו ממכם ולהתמודד עימו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר - תודה רבה!!!
תמר12/01/2012אמת חשבתי ממש בכעיווןם הזה. שוב, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר12/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישורי חיברות בגיל שנה וחצירוני11/01/2012
בני בן שנה וחצי נמצא בגן רב גילאי (0-3 ) מנובמבר השנה. בגן יש 3 תינוקות עד גיל שנה ושאר הילדים (10 ) מעל גיל שנתיים , וילדים בקבוצת הגיל שלו אין. (היתה ילדה אחת ולצערי היא עזבה) . הוא ילד מאוד פתוח עם בטחון עצמי ומרגיש חופשי וטוב בגן. אולם אני מודאגת מחוסר מענה לצורך החברתי שלו ומכך שאין לא אפשרות ללמוד ולתרגל כישורים חברתיים .ראשוניים
האם יש מקום לדאגה שלי? מה ניתן לעשות בגן /אחרי הגן?
בנוסף אשמח להמלצה על ספר על חיברות בגיל הרך (בעיברית או באנגלית) ?
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורי חיברות בגיל שנה וחצי - תגובה
סמדר ריינר11/01/2012שלום רוני,
גיל שנה וחצי הוא גיל מוקדם מדי לענייני חיברות. העניין החברתי האמיתי של ילדים לא מתחיל בדרך כלל לפני גיל שנתיים. אני מציעה לך להניח לנושא כרגע, זה לא כל כך חשוב עכשיו, וזה יכול להיחוות כהפעלת לחץ על הילד להתפתחות טרם זמנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת מסרבת לנסוע בהסעהחברה10/01/2012
שלום,
בתי בת העשר חוזרת הביתה מבית הספר מזה כחודשיים בהסעה. יש לציין שמדובר בכ- 10ד' נסיעה. יש לנו רכב אחד והיות שאני עובדת בערבים אנו חייבים להשתמש בהסעה (או שאהיה חייבת לנסוע לעבודה באוטובוסים, דבר המאריך מאד את ההגעה והחזרה מהעבודה). היא מאחרת הרבה להסעה, מאד לא נעים. היום שאר הילדים ירדו עליה והיא חזרה הביתה נסערת מאד ומסרבת לחזור עם ההסעה. הבהרתי לה שאין בררה ושעם כל הסימפטיה והאמפטיה זוהי נסיעה קצרה ושעם כל ה"סבל" שבדבר היא יכולה להתמודד. היא מאיימת שלא תלך לבי"ס, שלא תעלה יותר על ההסעה וכו'. זוהי ילדה מאד דעתנית ועקשנית. איזו גישה לנקוט? להסביר לה את העניין לא הולך אבל אין ברירה.
אשמח מאד לעצה/ות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת מסרבת לנסוע בהסעה - תגובה
סמדר ריינר11/01/2012שלום לך,
יכול להיות שכדאי לך להתייחס יותר ברצינות לסירוב של ביתך, הסעות בית ספר הן כרן נרחב להתנהגות אלימה באין מבוגר אחראי, ויכולות להיות גם חוויה טראומתית לעיתים. יכול להיות שעדיף את תיסעי באוטובוס והילדה שלך תגיע בבטחה לבית הספר. גם ב-10 דקות יכולים לקרות דברים מאוד קשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפגת מתח ולחץמירי10/01/2012
יש לי בת מקסימה שחוגגת יום הולדת 3. ובתקופה האחרונה יש במשפחתנו (רק אני והיא מבחירה) המון מתח ולחץ - עסק חדש (משרה שניה מהבית כשהיא ישנה) מכירת וקניית דירה ובקרוב מאד התחלת טיפולים להרחבת המשפחה. הכל קורה בבת אחת (ומכל מיני סיבות אין לי ברירה אלא להמשיך בתוכניות אלו) והלחץ כמובן משפיע עלי.
מאז שהיא נולדה הכייף הכי גדול בשבילי זה לבלות ולהיות איתה, אני משתדלת לא להיות עצבנית ולחוצה לידה. אך אני רואה שגם עליה זה משפיע מאד.
בשבועות האחרונים היא נראית ומתנהגת כאילו היא סוחבת עליה את דאגות כל העולם, מתעוררת מס' פעמים בלילה, רק רוצה במיטה של אימא והמון ללכת לסבתא ולא להיות בבית, היא רוצה שגם אימא תבוא לסבתא (גם אני מרגישה שם יותר רגועה) והתנהגותה השתנתה לרעה (הייתה ילדה מלאך). וכמובן כשהיא לא ישנה טוב גם אני וזה רק מגביר את העייפות והמתח והגלגל מסתובב, אני לא רוצה שהמצב הזה ימשיך אני רוצה לחזור לטוב שהיה.
שאלתי היא האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להפיג אצלה את המתחים והלחץ בתקופה זו, כך שתחזור לישון והדברים ישתפרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפגת מתח ולחץ - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט13/01/2012מירי שלום,
את מבחינה נכונה שהילדה שלך מאוד מחוברת אלייך ומבטאת גם אצלה את המצב הרגשי שבו את נמצאת. לכן נראה לי שככל שתוכלי לעזור לעצמך להרגיש יותר הקלה, התאווררות ואופטימיות - בכל דרך שתסייע לך (שיחה עם חברה, בילוי אצל אמך, התייעצות בפורום, יציאה לטיול משפחות בסופ"ש, מפגש עם איש מקצוע וכדומה), כך הדבר יכול לסייע לבתך. כמו כן, מומלץ לשתף את הצוות הטיפולי בגן לגבי המתח שאת רואה בילדה לאחרונה, כדי לבדוק אם יש גורמי מתח נוספים שלא קשורים במתרחש אצלך וגם כדי שהגננות יקדישו לה יותר תשומת לב.
בהצלחה בכל העניינים החדשים והאתגרים שלפנייך,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכת מכנסיים לילדיםאורטל10/01/2012
שלום רב,
בני בן 6 עלה לכיתה א' השנה, קראו לנו מספר תופעות של משיכת והורדת מכנסיים לבנות, הוא מוריד בעצמו את המכנסיים שלו ומראה לבנות וגם מבקש מהבנות להראות לו טוסיק שלהן. ששואלים למה עשית או מה מעניין אותך (ומסבירים לו על חלקי הגוף ) הוא עונה שלא יודע למה הוא עשה דווקא את זה והוא כן יודע מה יש לבנות ומה יש לבנים. צוות חינוכי בבית ספר מעבירים כל מיני שיחות על נושא (מערבות גם יועצת , פסיכולוגית , מורות ומנהלת בית הספר). אפילו ליום אחד הרחיקו אותו מלימודים.
אני לא יודעת איך להתייחס לתופעות אחרי הסברים איסורים גם מאיתנו המשפחה וגם מבית הספר. תעזרו לנו בבקשה מה לעשות איך להגיב ומה המניע שלו?
תודה רבה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכת מכנסיים לילדים - תגובה
סמדר ריינר11/01/2012שלום אורטל,
את מתארת מצב חמור מדי מכדי להסתפק במענה באינטרנט. חשוב שתפנו לטיפול בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותבילבי10/01/2012
בני בן 12, נבון מאוד, אובחן כבעל טורט. מקבל רספרידל ויודע שזה לצורך הטיפול בטיקים.
לא הצגנו בפניו את שם התסמונת. האם כדאי לומר לו ולהסביר בהרחבה, או להמתין? מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
סמדר ריינר10/01/2012שלום לך,
מה ההתלבטות שלך בעצם? למה לא להסביר לו? מדובר בילד גדול, כרגע הוא חושב שמשהו לא בסדר איתו ולא יודע מה, יכול להיות שהמחשבות שלו הן יותר גרועות מהמציאות, למשל שהוא משוגע (רספרידל היא תרופה אנטי פסיכוטית, מדבור בילד גדול, שבודאי יודע לקרוא ולמצוא דברים בגוגל) לכן אני חושבת שכדאי שתסבירו לו בצורה מסודרת, המאת תמיד עדיפה על ניחושים וחששות שאולי יש לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בילבי10/01/2012ההתלבטות באה מכיוון הסביבה הקרובה, המשפחה המורחבת. יש דעות לכאן ולכאן. חיזקת את דעתי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר11/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים- כיתה אמיכל10/01/2012
שלום לכם,
יש לי תאומים בן ובת שניהם בני חמש ילידי נובמבר 2006 . בשנה הבאה בספטמבר הם יהיו בני חמש ו10 חודשים. הם בגנים נפרדים!!! הגנ נת של בתי חושבת שצריך להעלות את הבתלכיתה א . והגננת של בני חושבת שגם אפשר אך אני אצטרך "לשבת איתו"( כך היא אומרת) יותר. אני יושבת עם ילדי כעת כי אני בחופשת לידה ( ילדתי בת לפני כ3 חודשים). לגבי הבשלות לשלהם . ביקשתי שהפסיכולוגית של הגן תבדוק את שניהם. עדיין אין לי תשובה ממנה לגבי בשלתם.
שאלותי: 1. מה אעשה אם הבת בשלה ( ואני יודעת שהיא כן בשלה- לפי התנהגותה ומעשיה בבית) והבן לא ( לדעתי כאם עוד שנה בגן לא תזיק לו - כי הוא רוצה לשחק יותר) האם כדאי לי לעלות ילד 1 והשני לא?. לדעת הפסיכולוגית לא. או שמעלים את שניהם או שמשאירים את שניהם. ואם אני יעלה ילד 1 כן ואחד לא האם אני לא יעשה לשני נזק נפשי? מה דעתכם?
2. האם מנסיונכם כדאי להשאיר את שניהם עוד שנה בגן מבחינת הגיל שלהם( הם יהיו בני חמש ועשרה חודשים) ? . האמת שילדי נראים קטנים פיזית ( אגב , הם נולדו פגים בשבוע 35 וחצי ז"א באמצע שמיני) ?
3. מה אעשה אם אחליט להשאיר את בתי בגלל בני? היא פשוט תהיה מפוספסת לדעת הגננת כי היא מאוד בשלה. מה גם שחברותיה שהם מהמשפחה של בעליוהן באותו גן עולות לכיתה א? והיא רוצה לעלות איתם?
אשמח על תשובתכם בעניין,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים- כיתה א - תגובה
סמדר ריינר10/01/2012שלום מיכל,
זו אכן דילמה לא פשוטה ואני חושבת שהכי טוב להתייעץ עם הפסיכולוגית, שמכירה את המקרה יותר לעומק. בכל אופן, לדברי הגננת לא מדובר בחוסר בשלות קיצוני, אם זה אכן כך ייתכן שעדיף להעלות את שניהם ולקחת בחשבון שלבן יהיה קצת קשה, ותעזרו לו כמיטב יכולתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי בתינוגה09/01/2012
שלום רב,
בתי בת השנתיים וחצי, מזה כשבוע מתעקשת לישון על השטיח ליד המיטה ולא במיטה עצמה. בכשאני שואלת אותה מדוע אינה רוצה לישון במיטה היא עונה לי "אני לא אוהבת" בלילות האחרונים ניסתה לעבור למיטת ההורים באמצע הלילה ולאחר שהובהר לה כי מקומה אינו במיטת ההורים מזה שני לילות עוברת לישון על הספה בסלון באמצע הלילה. יש לציין כי מיטתה הינה מיטת מעבר וגודל המזרן הינו של מיטת תינוק.
האם צריכה להדלק לי נורה אדומה? כיצד להתמודד עם העניין?
תודה רבה מראש
נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי בתי - תגובה
סמדר ריינר10/01/2012שלום נוגה,
לא בטוח שצריכה להידלק לכם נורה אדומה. אולי זה לא חייב להפריע שהיא עוברת לסלון. לדעתי אפשר לאפשר את זה כל עוד היא לא עוברת אליכם למיטה. בלי קשר לזה, ובצורה עקיפה כדאי לבדוק האם יש לה פחדים או חלומות מסויימים שגורמים לה להתעורר באמצע הלילה ולעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול נבחניאילן09/01/2012
הבן שלי בן 10 , אתמול החל לו שיעול נבחני כמו סטרידו, לקחנו אותו לשלושה רופאים ולבית חולים, אמרו לנו שהשיעול הוא פסיכולוגי וכי אין לו כל חיידק , הילד מאוד חברותי ופעיל בחוגים, אמרו לי שאולי הוא נבהל ממשהו ובגלל זה התחיל השיעול. האם התופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול נבחני - תגובה
סמדר ריינר09/01/2012שלום אילן,
יכול להיות שהשיעול הוא סוג של טיק, ולכן כדאי לפנות גם לנוירולוג שיאבחן תסמונת טורט. במידה ולא, ייתכן שבהחלט שהשיעול הוא תסמין שקשור ללחץ וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב גרוש וילדתובני09/01/2012
שלום רב
אשמח לקבל עצה
אני גרוש ויש לי ילדה בת שנה ו 4,יש לי הסדרי ראייה זמניים כרגע דרך הרווחה עד אשר ינתן הסדר קבע.
כרגע זה בין 2 מפגשים בשבוע עד 3,ללא סופי שבוע [בטענה כי הילדה קטנה מדי]
בגיל 4 חודשים נוצר נתק ביני לבין ילדתי [לצערי מפרטים כואבים שלא אוכל לחשוף כאן]
לאחר שכל נושא הגירושין הסתיים התחלנו תהליך דרך הרווחה ובעזת העובדת הסוציאלית להגיע להסכם בנושא הסדרי ראייה שיביעו בעתיד להסדרים קבועים והוגנים.
כבר כמה חודשים שאני עקבי בפגישות שלי עם הילדה עד כמה שאפשר אם גרושתי לא מבטלת לי מסיבות כאלה ואחרות. אני מתמיד ומשתדל לחזור על דברים ולדבר איתה על אבא.
בתקופה האחרונה אני לוקח אותה הרבה למשחקים,מתקנים וג'ימבורי וזה בהחלט עשה את העבודה,משתדל לקנות לה דברים לנסות להפתיע אותה.
אך בפגישה הבאה שלנו היא שוב חוזרת למצב בו היא מתעלמת ממני.
היא מצד אחד מתעלמת ממני, ומצד שני כשלרגע אני נעלם מהעיניים שלי היא מחפשת אותי.
ישנם רגעים שהיא מרגישה ממש חופשי וצוחקת איתי,וכשהיא רואה את האמא שלה היא מייד נעצרת קפואה לא מחייכת ויש לה פתאום סלידה ממני
העובדת הסוציאלית המליצה ודרשה כי שברוב הזמן גרושתי תשאיר אותי לבד עם הילדה על מנת שיבצר חיבור יותר טוב אך היא לא עומדת בזה לצערי הרב
ואני קצת מיואש ואשמח לקבל עצה או שתיים לגבי מצב כזה
מה עלי לעשות והאם ההתמדה הזו למרות המצב תוביל למשהו חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב גרוש וילדתו - תגובה
סמדר ריינר09/01/2012שלום בני,
אנחנו כמבון לא יכולים לנבא אבל בודאי שחשוב שתהיה עיקבי ותתמיד. עם זאת לא הייתי ממליצה לך במפגשים איתה לחזור על דברים ולדבר איתה הרבה על אבא כמו שאתה מתאר שאתה עושה. ייתכן שמתוך החרדה שלך שהיא תשכח אותך או תתנתק ממך אתה מפעיל עליה לחץ רב בזמן המפגשים. פשוט תשתדל ליהנות יאתה כשאתה פוגש אותה, להציב לה גבולות כנדרש כשיש צורך. וזהו. כל השאר לא תלוי בך, כך שאין טעם לדאוג, רק לעשות כמיטב יכולתך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ילד למסגרת חדשההורה09/01/2012
בני היה במסגרת ראשונה לתקופה של כחצי שנה. המסגרת לא הייתה מספיק טובה והעברנו אותו למסגרת אחרת לתקופה של חודשים וחצי, ובשל אילוצים שונים אנו שוקלים להעביר אותו למסגרת אחרת. הוא בן שנתיים וחצי. מה ההשפעה שיכולה להיות על מעברים כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר ילד למסגרת חדשה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט13/01/2012שלום לך,
אני מתארת לעצמי ששקלתם את כל השיקולים בעד ונגד החלפת המסגרת. אם זו אמורה להיות ההחלפה האחרונה בשנה הקרובה, ובנוסף תעזרו לילד להסתגל בהדרגה למסגרת החדשה, אזי זה לא פתרון אידיאלי אבל אפשרי, ולא אמורות להיות השפעות ארוכות טווח משמעותיות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה ראויהאמא09/01/2012
שלום,
איך הייתן ממליצות להגיב כלפי ילד בן 8 שלאחרונה מרבה להשתמש בביטויים כמו "די איזה מעצבנת את", "לא בא לי" וכו'. ניסיתי להתעלם, ניסיתי להסביר - עוזר ליום יומיים עד הדבר הבא ש"מדליק" אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ראויה - תגובה
סמדר ריינר09/01/2012שלום לך,
אולי תנסי לפרט יותר, גם לגבי הילד, מבנה המשפחה ובמיוחד דוגמאות, מתי הוא מתשמש במילים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבה
אמא10/01/2012ילד חברותי ופיקח, בביה"ס מתנהג ללא דופי. בבית רוב הזמן בסדר גמור. ביטויי החוצפה באים בד"כ כשהוא מקבל תשובה שלילית למשהו שביקש או כשמבקשים ממנו לעשות משהו.
דוגמאות:
אם שולחים אותו להכין שיעורים/ לצחצח שניים/ לאכול התגובה: איזה מעצבנת את. העיניין הוא שהתגובה לא צפויה. ביום מסויים משתף פעולה ביום אחר חבית חומר נפץ.
סירבתי לקנות לו קלפים - התגובה זעם, צעקות ברוגז.
המעבר ממצב רוח טוב לכעוס, מאוד מהיר ולא צפוי.
לעיתים קל "לתת לו סולם לרד מהעץ" לעיתים מאוד קשה ולוקח זמן רב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבה - תגובה
סמדר ריינר11/01/2012שלום לך,
השאלה היא למה זה כל כך מפריע לך. כנראה גם כאשר ניסית את ההתעלמות, הוא הבחין שקשה לך מאוד לסבול את זה. הוא משתמש בזה שזה מפריע לך כדי להפעיל עלייך לחץ ולבדוק אותך. חשוב מאוד לשמור על קור רוח. לא קרה אסון אם הוא מדבר כך, זה נועד להוצאי אותך משלוותך, חשוב לא לצאת משלוותך, להמשיך םלדרוש בעיקביות את מה שצריך לעשות, התגובה לחוצפה צריכה להיות: "ככה לא מדברים" פעם אחת בלבד בלי לחזור על זה ובלי לחץ, בלי צעקות בלי העלבות, פשוט וענייני ולהמשיך לצפות שיעשה את מה שצריך. אם את נכנסת איתו לעניינים, מריבות, הסברים, כעס, העלבות - את מורידה מהסמכות ההורית שלך ונחווית כחלשה. אם את עדיין מרגישה שאת מתקשה להתמודד כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וותרנותגליה09/01/2012
שלום
יש לי ילדה בת בת 6 ילדה מאוד חברותית הכל בסדר איתה
היום ניגשה אלי הגננת ואמרה לי הבת שלך יש בה משהו מיוחד עזבי שהיא בסדר חכמה והכל אבל יש בה משהו מבפנים היה לה יום הולדת בגן עם עוד ילדה וכניראה היא וויתרה בהמון דברים אז הגננת אמרה שאין את זה להרבה ילדים הוותרנות הזו שמראה על בגרות נפשית ויש לה רגישות כשהיא שומעת מנגינה יפה היא מתרגשת ילדה מיוחדת
אבל אני מעט דואגת וגם אמרתי לגננת שזה גם לא טוב לוותר יותר מדי וגם אמרתי לילדה אם את חושבת שאת צודקת במשהו אל תוותרי -- תעמדי על שלך
האם יש לי סיבה לדאגה שהיא וותרנית כל כך מעבר לזה שזה מראה על בגרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וותרנות - תגובה
סמדר ריינר09/01/2012שלום גליה,
קשה לדעת מהתאור שלך אם היא מוותרת יותר מדי או במידה. מה שלך נראה הרבה לגננת נראה מתאים. זה נכון שותרנות רבה מדי מראה יכולה להראות על בגרות, אבל גם ילד בוגר מדי לגילו, זה לא תמיד בריא. אבל כאמור, קשה להתרשם מהתאור שלך מה באמת המצב, ללא דוגמאות או הכרות עם הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוותרנות
גליה10/01/2012אבל מה ללמד אותה על מה לא לוותר ?
אני אמרתי לה שזה בסדר שהיא מוותרת (על משחק שהיא החזיקה קודם או על בחירת סרט בטלויזיה) אבל אם יש משהו שהיא חושבת שזה נכון והיא צודקקת שלא תוותר האם זה בסדר ? ואם לא תני לי טיפים ללמד אותה מתי לא לוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוותרנות - תגובה
סמדר ריינר11/01/2012שלום גליה,
אני לא חושבת שיש טיפים מתי לוותר, כי גם לוותר כל הזמן על משחק או סרט בטלוויזיה זה לא נכון. אני חושבת שיש להניח לה לעשות מה שהיא מרגישה ולצפות בה במשך תקופה, אם היא מוותרת יותר מדי, כדאי לעודד אותה לוותר פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)