מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 4 שלא מקשיבהגלי21/12/2011
אנו הורים לילדה בת 4.4 ילדה חכמה ונבונה, הגננת מספרת רק דברים טובים.
הבעיה מתחילה כבר שאני או בעלי מגיעים לאסוף אותה מהגן.
היא מיד שואלת מה עושים היום ואם במקרה (חייה מאוד מגוונים חברות הצגות וכו...) אומרים לה שהיום הולכים הביתה היא מתחילה להשתולל כבר בשער של הגן ומגיעה לאוטו בבכי רק אחרי שאני כבר המשכתי ללכת ואין לה ברירה...
מגיעים הביתה, היא לא מעסיקה את עצמה בכלום, רק נצמדת אלי ובוכה... לפעמים כשבאה אליה חברה הכל בסדר ולפעמים היא מתנהגת לא יפה גם לחברה (לא אשתף אותך- ומחכה לראות את תגובת כולם... מסתירה את הטלוויזיה... מבקשת חטיף לה ולחברה ואז מציקה לחברה ומפריעה לה לאכול... מקשקשת על הציור של החברה...) עד שבשבוע החלטתי להעניש אותה והתקשרתי לאמא של החברה, סיפרתי את האמת וביקשתי שתבוא לאסוף אותה. לאחר מכן הסברתי לבתי שחברתה הלכה כי לא היה לה נעים והיא לא תרצה להזמין אותה אליה... ביתי החלה לצרוח עד שנרדמה מרוב עייפות ואפילו ללא ארוחת ערב ואני מצאתי עצמי בוכה ומותשת בסוף היום.
בנוסף, כל דבר איתה הוא מלחמה, בואי להתקלח- לא רוצה (ועלי לגרור אותה בכח) לפעמים במפגשים משפחתיים גם לא מתייחסת יפה לבת דודה שלה ולפעמים אפילו לסבתא... מרגישים שניסינו את כל הדרכים... ניסינו לשבח אותה על התנהגות טובה, לא להגיד יותר מידי לא... אבל כלום לא עוזר ובדרך כלל ה"עונש" שאנחנו משתמשים בו הוא להגיד לה כאן לא צורחים ומתנהגים לא יפה אם את רוצה לבכות ולצרוחלכי לחדר שלך עד שתרגעי ואל תצאי עד שנגיד שמותר. אבל גם לעונש היא לא מקשיבה אפילו אם אנחנו ממש צועקים והיא יוצאת מהחדר וממשיכה בשלה עד שמגיע הלילה ואנחנו נופלים מהרגליים!!!!!
סליחה על המגילה הארוכה(: אבל מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 שלא מקשיבה - תגובה
סמדר ריינר22/12/2011שלום גלי,
נשמע שיש לכם בעיה קשה בסמכות הורית. יכול להיות שחשוב לכם מאוד שהילדה תהיה מרוצה, והיא מרגישה את זה כחולשה שלכם. העונשים כמובן לא עוזרים, ורק מגבירים את הרושם של חוסר האונים שלכם.
חשוב לחדול מעונשים, לבחור על מה להתעקש איתה ועל מה לא, על משכן להיות עיקביים, לא לוותר, גם אם היא בוכה שעה, ולדבר בטון נחרץ וקצר, בלי הסברים, נאומים והתחננויות. אם אתם לא מצליחים לבד, כדאי מאוד לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בגן בת 15 חודשנעמה21/12/2011
שלום,
רוצה לקבל עצתכם לגבי ביתי המתוקה, בת 15 חודשים. בין גיל 3 חודשים לשנה בערך היתה עם מטפלת אהובה, למעט חודש בו נסעה איתי לארה"ב (שם היו לה 2 מטפלות חדשות). בערך בגיל שנה הכנסתי אותה למשפחתון בבית של מישהי. למרות שהובטח לי שלא רואים טלוויזיה, התברר לי כי שמים את הפעוטות מול המכשיר, והוצאתי אותה לאחר 3 שבועות בלי לברר את העניין עקב משבר אמון. לאחר מספר שבועות נוספים עם המטפלת הותיקה, הכנסתי אותה למקום חדש - 2 נשים עם 8 תינוקות, יש אפילו חצר מרוצפת, לא גננות מוסמכות, ללא טלוויזיה. תחילה היה נראה שנקלטה טוב. אבל בחודש האחרון יותר ויותר נראה כי היא פחות מאושרת. אחרי הצהרים היא בכיינית וגם עייפה. כרקע אומר כי בקטנותה היתה בכיינית מאוד אבל בחודשים האחרונים היא שמחה וחייכנית. איך אדע אם זה בגלל הגן? אולי זה החורף? אולי השיניים? כמה זמן לחכות לפני שאני משגעת אותה ואת עצמי במעבר נוסף??
תוספת קטנה - חשבתי שאולי זו עייפות וחקרתי מה קורה בגן. מסתבר שהורידו לה שנת בוקר בלי להגיד לי לפני כמה ימים. מכעיס, אבל סיכמנו שנחזור לשנת בוקר. קשה להרדים אותה בבוקר כי היא סקרנית ולא טובה בהרדמות עצמית ביום, אפילו שהיא בפירוש עייפה מעדיפה להמשיך לשחק. יתכן שעייפות היא היא הבעיה המרכזית. באיזה גן יסכימו להרדים ילדה בעגלה אם זה לוקח 15 דקות?? יש כזו חיה? בכלל בגנים הם מעדיפים להוריד את שנת הבוקר. האם נכונה האינטואיציה שלי שזה לא נכון לעשות זאת בגיל כה צעיר?
תוספת קטנה שניה - אני צריכה לקחת אותה שוב לחודש לחו"ל, כנראה לכל חודש פברואר. אני יכולה לנצל את המומנטום ולהחליף גן כשנחזור. בכך מקרה אשמח לשמוע דעתכם לגבי מתי כדאי לעבור גן, כשמדובר בגיל טרום דיבור.
לצערי אני לא יכולה לעמוד בהוצאה של מטפלת עד ספטמבר הבא....
הרבה תודה על הקריאה וההתייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בגן בת 15 חודש - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/12/2011נעמה שלום,
אני מבינה מהשאלה שאת באמת מנסה למצוא את הטיפול הטוב ביותר עבור בתך. אין ספק כי זה קשה להשאיר אותה במקום לא מוכר עם נשים זרות ולקוות לטוב.
יחד עם זאת, הפרטים שמסרת לא מעידים שלא טוב לה במשפחתון, אלא יותר סביר שהם מעידים על עייפות ו/או רעב וכמובן על כך שהיא מבינה את העובדה שהיא במשפחתון ואיתך היא יותר "מתפנקת". אני חייבת לציין שהגיל שלה גבולי כבר לשתי תנומות במהלך היום, כך שזו לא רק העדפה של הגן אלא גם של . עד איזו שעה היא ערה בערב? מתי קמה בבוקר? אפשר לנסות להקפיד שהיא תישן בבית יותר מוקדם.
האינדיקציה לגן, היא אם היא מחייכת ושמחה כשהיא מגיעה לשם, נפרדת בקלות, מתחברת עם המטפלות ועם חלק מהילדים וכדומה.כרגע, לפי המידע שנתת, אני לא רואה צורך בשינוי המסגרת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
נעמה25/12/2011תודה רבה על תשובתך. בשבועות הקודמים אלמה נפרדה ממני בגן בצורה סבירה - כלומר, היא לא "זינקה" מידי אל המטפלות, אבל התשלבה במשחק ולא בכתה. בשבוע-שבועיים האחרונים נראה שיותר קשה לה - והיא בוכה כשאני עוזבת. מאמהות אחרות אני שומעת על ילדים שממש אוהבים את הגן והמטפלות או לפחות את אחת מהמטפלות בגן. האם יתכן כי בגן אחר הילדה תפרח או שזה משהו שקשור לאישיות של הילדה הספציפית?... אני יודעת שזו שאלה קשה אבל זה מה שמטריד אותי. המטפלות אינן גננות מקצועיות ואולי זו הבעיה. אחת מהן היא בפירוש לא אישיות חמה (הבעלים), והסייעת היא אישיות יותר חמה. האם גננות מקצועיות יודעות לשמח יותר את הפעוטות?
לגבי הדרך בה אני נפרדת ממנה בבוקר - קראתי שזה טוב להשאר איתה קצת, אז לרוב אני נשארת איתה בין 10 ל- 20 דקות לפני שאני יוצאת. זה מעצבן את המטפלות אבל אני רגועה יותר. האם זה טוב לילדה או מזיק?
הרבה תודה על העזרה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות הילדה לגן
ד''ר שירי שדה שרביט26/12/2011נעמה שלום,
הרבה פעמים לילדים לוקח זמן להבין את משמעות הפרידה והם מתחילים להפגין קושי דווקא לאחר תקופה. כמו כן, סביר להניח שאלמה מרגישה גם את החרדה שלך וכעת נוצר מצב ששתיכן לחוצות מהפרידה ומההישארות שלה בגן. 10-20 דקות זה זמן ארוך מדי לפרידה, ככה הילדה מרגישה שאת אמביוולנטית ולא בטוחה לגבי הגן.
תמיד ייתכן שיש גן אחר טוב יותר, וגם ייתכן שלא. אני מתארת לעצמי שלא תעבירי אותה כעת גן לפני הנסיעה הבאה שלכן, ולכן כדאי כעת להשקיע בחיבור של אלמה לגן, למטפלות ולילדים. את בהחלט יכולה לומר למטפלות למה אלמה זקוקה, וחשוב שהן ייענו לצרכים שלה גם אם זה אומר להיות יותר חמה מכפי שהן נוהגות בדרך כלל. כמו כן, אולי כדאי לראות אם הפרידה מתבצעת אחרת כשמישהו אחר מביא אותה בבוקר לגן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי חברות בגיל 4תמרי21/12/2011
שלום רב,
בתי בת 4 ולה חברה. השתיים מרבות להיפגש אחה"צ והולכות לאותו הגן. הן חברות טובות. אבל רבות הסיטואציות, שבהן החברה אומרת לבתי שהיא לא חברה שלה (בלי שום סיבה, אלא החלטה של הרגע), ובתי נעלבת כל כך ופורצת בבכי. במקרים שיש עוד בנות בסביבה, החברה מונה את כולן כחברותיה ואומרת שרק בתי איננה חברה שלה.בתי מאוד רגישה, ומגיבה לכל תגובה כזו בבכי וברצון לרצות את חברתה ולהשלים איתה. אמרתי לה לא פעם, פשוט להגיד "כשתהיי מוכנה תהיי שוב חברתי" או " לא צריך" וללכת. אבל היא איננה מפנימה ונפגעת כל פעם מחדש.מה עליי לעשות? לתת להן להסתדר לבד? להתערב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי חברות בגיל 4 - תגובה
סמדר ריינר22/12/2011שלום לך,
מדובר בילדה קטנה, בסך הכ בת 4 ולכן קשה לה להפנים את מה שאת אומרת. יש גם אנשים מבוגרים שיתקשו בכך. יותר חשוב כרגע לנסות להזמין ילדות נוספות אליכם הבייתה ולעזור לה להפחית את התלות באותה חברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינת לילהאידה20/12/2011
שלום, אני אמא ל2 בנות(בנות 3, 2) ויש לי כמה שאלות
1)ראשית כיצד ניתן לגמול לפחות את הגדולה משתיית בקבוק בלילה?
2)הן נרדמות במיטה שלהן אך באמצע הלילה עוברות לישון איתנו, אך למנוע זאת?
3) הבעיה הכי גדולה בעצם שאני זאת שמרדימה אותן, אני יושבת או שוכבת אם הקטנה במיטה עד שהיא נרדמת(לפעמים זה חצי שעה ולפעמים גם יותר), ורק אחרי שהקטנה נרדמה אני יכולה לצאת מן החדר- הגדולה נרדמת לבד אחר כך.... ניסיתי כמה פעמים להגיד להן לילה טוב ולצאת אך כאן מתחיל הבכי (במיוחד של הקטנה) .. הבכי ההיסטרי והיא יכולה לבכות גם חצי שעה רק כדי שאבוא לשבת או לשכב לידה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינת לילה - תגובה
נעמה סבג שמש22/12/2011היי,
ראשית- כדי לעשות שינוי בבית את צריכה להחליט ולהיות שלמה עם ההחלטה.
השלב הבא הוא להיות עקבית בעניין.
לילדות בגיל זה ניתן להסביר כבר במהלך היום ובמהלך טקס השינה שאין בקבוק בלילה, ולהתעקש על כך. עם המון מגע וחיבוקים, אך להתעקש על כך.
בנוגע להרדמות הארוכות-בתחילה, תשבי בחדר, אך לא במיטתה אלא במרחק מה. הכיני אותם לכך, וכך, בהדרגה תוכלי לצאת מהחדר.
תספרי להן סיפורים בנושא והכיני אותם לכך. הבטיחי גם חיזוקים חיוביים כמו מדבקות, מעבר להתייחסות מילוליות.
זו תחילת תהליך השינוי.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש- מנהלת מכללת ורשת עידן ההורות.
יועצת שינה ומנחת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדברת לבדמון20/12/2011
שלום
המשך לתשובה של ד"ר סמדר אני לא יודעת עד כמה זה חמור אבל השאלה שלי למה היא צריכה לחזור על על מה שאנחנו אומרים או מבקשת גם ממני לחזור על שאלה ששאלתי אותה למרות שאני יודעת שהיא שמעה טוב מה שאמרתי בכל זאת אני חוזרת ומעלימה עין
היא חוזרת על שמות גם וצבעים בתדירות גבוהה מה זה עושה לה ומה נותן לה
בבקשה לטפולכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדברת לבד - תגובה
סמדר ריינר21/12/2011שלום לך,
לא ענית על שאלותי. לא שאלתי כמה זה חמור שאלתי אם את מתרשמת שזה בשליטתה או לא. אני מבינה מתשובתך כרגע שזה משהו שקורה לה בעוד דברים, ולכן ייתכן שמדובר בתסמין של חרדה. אני ממליצה לך לפנות בהקדם לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מרגיעים מריבות בין אחיםגליה20/12/2011
שלום
יש לי ילדה בת 6 וילד בן 4 הילד רוב הזמן מציק לה כל דבר שהיא נוגעת הוא לוקח לה ממש מציק לה והיא כל הזמן בורחת ממנו ומתכופפת שלא יתן לה מכה ממש פחדת ממנו . הוא ילד לא אלים או משהו אפשר להגיד שהוא ילד ממש טוב כניראה שרק איתה הוא ככה הגננת והסייעת אומרות לי שהוא ילד מקסים מאוד בגן ולא מאמינות שככה הוא עושה בבית בלגן מה עושים איך "מרגיעים אותו" ? אני לא אוהבת להעניש ולצעוק רק תדריכי אותי ואני אעשה את מה שתאמרי לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מרגיעים מריבות בין אחים - תגובה
סמדר ריינר21/12/2011שלום גליה,
מריבות בין אחים הן דבר טבעי ובדרך ההמלצה היא לא להתערב בהן. אם בכל זאת את מרגישה שזה משהו חריג אצלכם, ואת במאת מתרשמת שתמיד זה בא מהכיוון של הבן הגדול, כדאי לחשבו האם הוא נורא מקנא באחות. אולי כדאי להקדשי לכל אחד מהילדים זמן איכות ללא השני, ולחשוב האם יש דברים שבהם הוא מרגיש מקופח לעומתה. זה לא אומר שאתם אוהבים אותו פחות, אבל אולי ממנו דורשים יותר כי הוא הגדול, והיא מקבלת קצת יותר פינוק כי הקטנה, ויש בזה אכן משהו לא פייר מבחינתו, אם נחשוב על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםקרן19/12/2011
היי שלום
אני שואלת שאלה מאוד נקודתית גם מאנשי מקצוע פה בפורום וגם מאנשים שיקראו ויתנו לי רעיונות
יש לי ילד בן 7.5 מקסים , חכם , רגיש, יפה באמת כל מה שאמא תבקש היתי באספת הורים נמסתי מהרמת המחמאות,
אבל הוא מקבל לעיתים רחוקות עכשיו זה גם החמיר להתקפי זעם , וזה מתבטא ולזרוק כיסאות במועדונית ולקלל , לדבר בצורה הכי מכוערת, להרביץ לילדים אחרים , בגלל שאיזה שטות שקרה לו בבית ספר או במועדונית (זה מקום אחרי בית ספר שהילדים שם אוכלים, מכנים שעורי בית, ומשחקים) עד שההורים מגיעים בארבע,
עברתי גירושים לפני שנה וחצי ואני יכולה לקשר אבל רוצה לעזור,
שהילד לא נמצא בהתקפה הוא מדבר על זה ואומר שקשה לו לשלוט על זה והוא מבין מה הוא עושה , ומבטיח שהוא ישתלט על זה ולא מצליח!
איך אפשר לעזור לילד שזה קורה .בבית אני מנסה לחבק נותנת לו להרגע בצד (זה לא קורה בבית הרבה)
במועדונית אני חסרת אונים מה אפשר ? איזה טיפול אפשר להציע לי כדי שאוכל לקבל כלים?
אשמח לקבל תשובות ועזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם - תגובה
סמדר ריינר20/12/2011שלום קרן,
אפשר לנסות ללמד אותו לספור עד 10 לפני שהוא מגיב. או לנשום נשימות כדי להרגע. אפשר לדבר איתו על מה פוגע בו. למה זה כל כך פוגע בו, ולהציע לו דרכים אחרות להתמודד עם הפגיעה, למשל איך הוא יכול לענות בצורה רגועה, מה כדאי לו להגיד. להסביר לו שהילד השני עושה לפעמים דברים לא נעימים אבל לזה לא קשור אליו, ולא אומר עליו שום דבר, ולכן אולי לפעמים הוא נפגע במקומות שלא צריך או מהדברים הלא נכונים (תלוי בסיטואציה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלנה19/12/2011
שלום
אנו זוג נשוי +ילדה בת 10 אנו עומדים לפני גירושים ,כרגע אנו במצב שנפרדנו בעלי שכר דירה ועבר לגור בה.
הילדה לפעמים כועסת עלינו שאנו מתגרשים אני יודעת שזה טבעי ,העניין הוא שאני רציתי לנסות שלום בית גם למען הילדה ובעלי לא רצה . האם אני צריכה לספר לילדה שאני רציתי שלום בית ואבא לא רצה כיוון שהיא מאוד כועסת עלי ולא מגיע לי אני ניסיתי לעשות הכל על מנת שיהייה לנו טוב. או שלעזוב זאת כך כמו שאמרתי לה בהתחלה שאמא ואבא החליטו להתגרש כיוון שהם לא מסתדרים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד.....
לנה19/12/2011נ.ב.
חשוב לי להדגיש שבעצם הוא זה שככ רצה לעזוב ובעצם לא מגיע לי כל הכעס מכיוון הילדה למה שהוא לא יקבל את הכעס הזה הוא ורק הוא??
לא יודעת מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד..... - תגובה
סמדר ריינר09/01/2012שלום רוזי,
אין כאן מגיע ולא מגיע. את אמא של הילדה ואת צריכה לחשוב עליה ולא על עצמך. כרגע החשיבה שלך מרוכזת בעצמך ובך שלא מגיע לך הכעס שלה. אבל האמת היא שילדים כועסים על ההורים ולא משנה מי אשם בכלל. חשוב למען הילדה שלא תערבי אותה בכלל בנסיבות הגירושין, זה מידע שלא מתאים לגיל שלה ואין לה איך לעכל אותו. הוא עלול להשפיע על תפיסתה את יחסי גברים ונשים בצורה שתזיק לה בהתפתחות ובנסיונות שלה למצוא בן זוג שתגדל, היא עלולה לגדול ילדה שתופשת גברים כרעים ונוטשים ונשים כקורבניות ומסכנות, ואת עצמה כדומה לאמא שלא הייתה אשה מספיק אטרקטיבית ולכן אבא לא אהב אותה מספיק ועזב. גם את זה לא היית רוצה, נכון?
לכן כדאי שתספגי קצת כעס, ולא תנסי להעביר אותו לכיוון שבעלך, זה בדיוק המקרים שבהם עדיף להיות חכמה ולא צודקת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולדת אחותסמדר18/12/2011
שלום ותודה רבה על הפורום הנפלא
יש לי 2 שאלות לגבי לידה קרבה של אחות חדשה
ביתי בת שנתיים וחצי ואני אמורה ללדת עוד שבועיים
1. האם להכניס הביתה את החפצים של התינוקת ? (עריסה, אמבטיה, עגלה וכו') מצד אחד נראה לי הגיוני שהגדולה תראה את הבית מתכונן ותיהייה שותפה לאירגון וגם שלא יום אחרי הלידה עם כל השינויים גם כל הבית ישתנה בבת אחת... ומצד שני אולי עד שאין תינוקת זה לא טוב בשבילה ... ? ואם כן אז מתי להכניס את הדברים והאם לשתף אותה בכך כמו לראות איך תולים את האמבטיה
2. אני רוצה שהתינוקת תישן במיטתנו בהתחלה (כל עשינו גם עם הגדולה), אבל אני בחשש שהגדולה תקנא, תרצה גם וכו'... מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סמדר20/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולדת אחות - תגובה
נעמה סבג שמש22/12/2011שלום לך,
השיקול שלא להכניס את הדברים לבית מבעוד מועד בגלל ביתך הגדולה, אינו נכון. אם זה מה שנוח לך, עשי זאת ותנצלי את זה לכיוון חיובי. תשתפי את הילדה בנעשה.
מעבר לכך, תקראי לה סיפורים בנושא תספרי לה מה יהיה, תדברי על רגשות, תספרי על הנקה אם את מתכננת, תספרי מה היא תוכל לעשות בזמן הזה, איך תוכל לעזור, תספרי על עצב ושמחה בהקשרים המתאימים. תכיני אותה באמת, גם לחלק הכייפי וגם לחלק הקשה יותר של החוויה, בצורה המתאימה לגילה.
לגבי נושא הקנאה- זה ממש בסדר לקרוא לילד בשמו ולומר לה שזה בסדר לקנא ולפעמים אוהבים ולפעמים לא. לא צריך להבהל מביטויי קנאה או אמרות קשות לגבי התינוק. צריך לאפשר את זה ולתת לזה מקום. אסור לנו להתכחש לחוויה של הילד.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש- מנהלת מכללת ורשת עידן ההורות.
יועצת שינה ומנחת הורים.
את מוזמנת לקרוא באתר שלנו מאמר בנוגע להולדת אח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת הגן בשנה הבאהרעיה18/12/2011
שלום.בנ' יליד ינואר וכעת כמעט בן 4.השנה נכנס לראשונה למסגרת הגן.קצת ביישן,לא ממש אסרטיבי,לא ממש יודע להגן על האינטרסים שלו(ילד יחיד במשפחה).קבוצת הגן מעורבת.נמצאים בה ילדי טרום טרום חובה וטרום חובה.הוא שייך לטרום טרום חובה.בשנה הבאה ילדי טרום חובה יעזבו ורב הילדים שאיתם הוא יהיה בגן יהיו בגיל שנה פחות ממנו ואף שנתיים(אלו שיבואו לטרום טרום חובה).יש לי אפשרות להעביר אותו בשנה הבאה לגן בו רב הילדים יהיו גדולים ממנו בשנה.מצד אחד לדעתי זה יתרום להתפתחותו הקוגניטיבית(הוא יהיה עם ילדים של גן חובה שמכינים אותם לקראת כיתה א) ,מצד שני אני חוששת שחוסר ביטחון שלו יתחזק,ביישנות תגדל וכנ"ל חוסר אסרטיביות (הוא יהיה בין הגדולום ממנו,חזקים ממנו,אסרטיביים ממנו שעלולים לנצל את המצב.אני חוששת שהוא עלול להיות "קורבן").איזה גן כדאי לבחור?עליי לציין שהתפתחותו החברתית חשובה לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת הגן בשנה הבאה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/01/2012רעיה שלום,
לאור מה שאת מתארת, לטעמי עדיף להשאיר את הילד במסגרת המוכרת, במיוחד אם הוא קשור למטפלות ומכיר חלק מהילדים. את החלק הקוגניטיבי אפשר להשלים בבית. בינתיים גם השנה חשוב להשקיע בחיזוק התפתחותו החברתית - לשוחח עם הגננת ולבקש שתעזור לו במצבים חברתיים מורכבים, להזמין ילדים מהגן אחה"צ לביתכם וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדברת לבדמימי18/12/2011
שלום ...
אני אמא לילדה בת 10.5 בכיתה ה אני רואה כבר מעל חודש שהילדה שלי חוזרת אחרי מה שאנחנו מדברים מילים או משפטים ואומרת את זה עוד פעם לפעמים אומרת כמה פעמים .
למי אני צריכה לפנות או להתייעץ
הציונם שלה בתקופה האחרונה ירדו קצת האם זה יכול להיות מזה
לטפולכם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדברת לבד - תגובה
סמדר ריינר19/12/2011שלום לך,
זה ל אנשמע לי קשור לציונים. גם לא פרטת איך זה בדיוק קורה, האם היא עושה את זה כסוג של משחק, לעג, זה משהו רצוני, או בלתי נשלט? אם אתם מתרשמים שזה משהו בלתי נשלט או שנובע ממצוקה שלה, כדאי לפנות לפסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 משחק לבד בגןשרון18/12/2011
בני ילד חמוד שקט ועדין מאוד. הא מוצא את עצמו במרבית היום בגן משחק לבד. במהלך השנה הוא יצר קשר עם חבר בגן אך הוא ברח לו לשחק עם אחרים ובני נותר לבד לגמרי ומשחק עם עצמו. הוא אינו מעיז להכניס את עצמו למשחק עם אחרים אלא לכל היותר מסתכל מהצד וזורק איזו מילה. לא נוח המצב הזה וגם הגננת דווחה על קשיים רבים בנושא ועל ניסיונה לדובב לתווך.
היא ציינה שהוא רגיש מאוד וביישן. אנחנו כהורים מחזקים את בטחונו העצמי כל הזמן וגם מזמינים לו חברים מהגן הביתה (וכמובן גם מוזמנים) ובמפגשים הללו הוא בד"כ משחק יפה עם חברים.
זה נראה שאין לו בטחון עצמי רב וכך גם הגננת חושבת וחוששת שלאורך זמן ההימנעות והחרדות ילכו ויתעצמו- ניסיתי גם עזרה מקצועית- והם אמרו כמובן שההמנעות ממשחק עם חברים תעצים את חרדותיו ותגרור בטחון עצמי ירוד וקשיים נוספים.
מה עושים- אמא שבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 משחק לבד בגן - תגובה
סמדר ריינר19/12/2011שלום שרון,
מה זאת אומרת ניסיתם עזרה מקצועית? מה ניסיתים, כמה זמן ניסיתם, למה הפסקתם אם הבעיה לא נפתרה? ייעוף בפורום הוא לא במקום עזרה מקצועית, אלא תמיד ייתן פחות ממנה. אולי כדאי תחזרו למי שנעזרתם בו ותתמידו עד שהבעיה תיפתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
שרון19/12/2011הי סמדר, ניסינו הדרכת הורים כחצי שנה, אבחון נירולוגי ופסיוכולוגי לילד שיצא תקין ושחיה טיפולית- אין התקדמות משמעותית בהקשר של חרדה חברתית מילדים במסגרת הגן.
בבית המצב הרבה יותר טוב גם כשמזמינים חברים. לצערי נכחתי בגן בזמן שהוא ניסה בעדינות מרובה להתלוות למשחק עם ילדים והם ענו לו שלא רוצים לשתף אותו כי הוא לא יודע לשחק או חלש.
הגננת טוענת שהוא חסר בטחון לחלוטין בגן. אנחנו ההורים יודעים שהוא פיקח ובעל יכולות ונותנים לו חיזוקים באופן תמידי כך שבבית הוא מבטא את עצמו בכל התחומים מצויין.
מה עושים לגבי הבעיות בגן? האם זה יעבור או יחריף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר - תגובה
סמדר ריינר20/12/2011שלום שרון,
בודאי שאין לי שום דרך לדעת אם זה יעבור או יחריף. זה תלוי בכם ובילד. לא הבנתי עדיין מה קרה בהדרכת ההורים, מה ייעצו לכם ומדוע זה לא עזר. בכל מקרה אם הדרכת הורים לא הייתה אפקטיבית, ניתן להכניס את הילד עצמו לטיפול. אני לא בטוחה אם זה מה שכדי לעשות כרגע, זה מאוד תלוי מדוע הדרכת ההורים לא עזרה, בה עלה בהדרכת ההורים, איך הבינו שם את הסיבות לחרדה החברתית, מה ייעצו לכם ולא עבד וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADDמיכל18/12/2011
שלום לכולם,
הילדה אובחנה ADD. התחלנו עם ריטלין אבל בגלל תופעות לווי פסקנו . אתמול בשבת נתתי כדי לראות את תגובתה. היא קיבלה 7.5 מג'. עשתה שיעורים יפה מאוד, התלוננה על כאבי ראש חזקים. כעבור ארבע שעות התחילה לבכות ונכנסה ממש לאיסטריה. היא לא נתנה לי להתקרב אליה ונסגרה בתוך ארון. פתחתי את הארון ואמרתי לה שאסור לעשות את זה כי היא יכולה להחנק. בתגובה היא התחילה לזרוק הכל מהארון ולהרביץ לי עם רגליים תוך כדי שהיא נורא בוכה. בכל זאת לקחתי אותה על הידיים והבאתי אותה לאמבטיה לשטוף לה פנים וכל זה תוך כדי שהיא חונקת אותי עם שתי הידיים. לא התייחסתי לזה, מה שהיה לי חשוב זה להיות איתה ולעזור לה להתמודד. שטפתי לה את הפנים ושמתי במיטה שלה, היא המשיכה לבכות ולצעוק שאני לא אתקרב אליה. במשך כרבע שעה היא בכתה בתוך המיטה כשאני יושבת לידה על הרצפה. איכשהו הצלחתי לקחת אותה שוב על הידיים, יצאנו למרפסת ושם על הנדנדה היא התחילה לאט לאט להירגע ובסוף נרדמה כשהיא מכורבלת עלי. אני המשכתי לשבת בלי לזוז עוד הרבה זמן כדי לא להעיר אותה. אחר כך לקחתי אותה לחדר ושכבתי לידה. כשהתעוררה היא היתה מאוד רעבה. אחרי שאכלה, בקשה סליחה על זה שחנקה אותי. הלכנו לבני דודים כדי שהיא תשחק איתם. שם היא היתה ממש מצוינת. בערב כשחזרנו הביתה, היא התחילה להשתולל. לצחוק, לרוץ, לעשות פרצופים, "להלביש" על אבא מפה של השולחן וכד'. אחר כך נכנסה למצב של כעס על כל העולם ובעיקר על עצמה. אמרה שהלוואי שהיא תצליח לשכוח את היום הזה כי הוא היה הכי מעצבן בחיים שלה. בבוקר היה לה קשה מאוד לקום. אני מקווה שהיום יעבור בשלום, הלב שלי נקרא לחתיכות אחרי מה שראיתי שעובר על הילדה שלי אתמול. היום כמובן לא נתתי לה כדור. כבר לא אכפת לי מהלימודים האלה. אני רק רוצה שהיא תהיה מאושרת ורגועה. האם רבאונד זאת תופעה שהיא חולפת או זאת תגובה שתלווה אותה כל הזמן בזמן קבלת הטיפול? מזל שאתמול היתי לידה ואם זה היה קורה בבית הספר? האימפולסיביות נוספה לה ממש לאחרונה ונראה שזה משהו תגובתי דווקא. האם מישהו יכול להמליץ על מומחה פסיכולוג ע"מ לטפל בתחום הרגשי גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD - תגובה
סמדר ריינר19/12/2011שלום מיכל,
אנחנו לא מוסמכות לענות על שאלות לגבי תרופות. כדאי שתפני לרופא המטפל, יכול היות שיש אפשרות לשנות את התרופה או את המינון שלה.
לגבי ליווי פסיכולוגי, את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך או להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי פסיכולוג או פסיכותרפיסט מתאים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהyyt17/12/2011
שלום,
יש לי פעוטה בת שנתיים ו-3 חוד'. ילדה מאוד נוחה מכל הבחינות, עצמאית מאוד.
מאז ומתמיד ישנה לבד ללא עזרה.יש לה סדר יום קבוע ושגרה. גם ההכנה לפני שינה מאוד ברורה וקבועה. לפני יותר מחודשיים עברה למיטת מעבר/נוער. מזה שבוע שהיא החלה לרדת מהמיטה. ובכל פעם שהיא יורדת אני מחזירה אותה למיטה. ישנם פעמים שאני מבקשת שלא תרד, נשארת איתה כמה דקות, שרה שירי ערש, מלטפת. אבל זה לא עוזר, היא ממשיכה לרדת והיא חושבת שזה ממש משחק, היא ממש נהנית מזה, וצחוקת, ואני שוב ושוב מחזירה אותה למיטה וחוזר חלילה. אני כבר לא יודעת מה לעשות ואיך להחזיר אותה לשגרה שהיא היתה כ"כ רגילה אליה, ובכלל מדוע זה התחיל ממש לא ברור לי?
אשמח הצעות והתייחסות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסבירים שזה לא משחק ויוצאים מהחדר
ניקי17/12/2011בתי התינוקת (שנה וחצי) החלה להיעמד במיטה כשאני מנסה להשכיב אותה, וצוחקת כשאני מנסה להשכיב אותה. הסברתי לה שעכשיו לא משחקים ואני נשארת איתה בחדר רק אם היא הולכת לישון. כשהמשיכה במשחק יצאתי מהחדר, והיא כמובן החלה לבכות. אחרי פעמיים של כניסה ויציאה היא הבינה את העניין, ואחרי שני לילות המשחק נעלם ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה
yyt18/12/2011תאמיני לי שעשיתי את זה וזה לא עזר. זו ילדה שמאז ינקותה ישנה לבד, ללא עזרה, ורק בחודש האחרון החלה לרדת מהמטיה, אני נשארת איתה בחדר והיא לא נרדמת.
תודה בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה
yyt18/12/2011זו ההודעה השנייה שלי בנושא אשמח אם אתן נשות המקצוע תייעצו לי מה לעשות שטרם עשיתי.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לשאלתך, ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ כמה אפשר לסמוך על ילד בן 3.5סופיה16/12/2011
שלום
הבן שי בן 3.5 הולך לאביו לפעמים בשבוע אנחנו גרושים ,האבא חי עם האמא המבוגרת.
הבן חזר השבוע ואמר לי:אבא מרביץ לי.........התקשרתי לשאול את אביו שאמר שלא.....כשנפרדו כשהחזיר אותו אם המון נשיקות אהבה וחיבוקים....
האבא דיבר עם הילד ושאל אותו למה אתה אומר שאבא מרביץ והבן שלי אמר:בכאילו אמרתי......................דמיון לא דמיון
היום הבן שלי היה אצל אימי ואבי היה שם בוא רב עם האחיין השני ,והגרוש שלי הרים את בני ונתן לו כמה מכות בטוסיק,אמא שלי היתה המומה ואמרה לו "מדוע אתה מרביץ לו?...זה אומנם לא היה כואב אבל עדין הרמת יד...
כשאמא שלי סיפרה לי התקשרתי לגרוש שלי מיידית..שאמר שנתן לו מכה קטנה בטוסיק,כשבעצם זה היה כמה קטנות בטוסיק....ושוב ביקש את בני לטלפון ושוב שאל אותו "אבא הרביץ לך?....והבן שלי ענה:לא סיפרתי כלום".........התשובה של לא סיפרתי כלום קצת מחשידה אותי........
גם ששואלים אותו איך היה אצל אבא התשובה כזו בלחץ:הכל בסדר...........
דוגמא ששואלים את הגרוש שלי איך אתה מחזיר אותו ?,הוא בדרך לאוטובוס ואומר במונית....סתם שקרים קטנים....
האופי של בגרוש שלי מבלבל מאד הוא הכי סימפטי בעולם.....ובשניות משנה את עורו.
הוא מאד אוהב את הילד.
אך בזמן האחרון שהוא מוציא את הילד מהגן מה שלא קורה לא אצלי ולא אצל אימי שמוציאה אותו מהגן,אצלו הוא נירדם כבר בדרך מהגן אליו הביתה....אני שואלתא ת עצמי אולי זה סוג של בריחה של בני.......אולי לא טוב לא שהוא לוקח אותו לאימו המבוגרת,שידוע לי שהם רבים בצורה קולנית ומכוערת.....מה עלי לעשות...
אולי בדברי בני יש אמת....?????
התשובה של:לא סיפרתי כלום קצת הכניסה אותי לדאגה
מבקשת הדרכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ כמה אפשר לסמוך על ילד בן 3.5 - תגובה
סמדר ריינר18/12/2011שלום סופיה,
בעיני זה לא משנה אם יש בדברים אמת או לא, אם יש לך חשד שמשהו לא בסדר זה מספיק. אין לך כלים לבדוק זאת בעצמך וכדאי שתפני לרווחה עם הסיפור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)