מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעוט בן 3 מתקשה להרדם לבדטל08/01/2012
שלום,
בני בן ה3 וחמישה חודשים החל להפגין קשיי הרדמות בשלושת החודשים האחרונים. ליפני כן לא היתה לו בעיה להרדם, אנחנו מקפידים על רוטינה של מקלחת וסיפור ליפני השינה ועל שעת השכבה קבועה (שמונה בערך).
בחודשים האחרונים בנינו מנסה לדחות את שעת השינה וטוען כי הוא מפחד ללכת לישון (פוחד מאריה...). ברור לנו כי ההסבר כי האריה מפחיד אותו אינו הסיבה האמיתית.
כהתמודדות עם הפחדים אנחנו ניסינו לחפש את ה"אריה" וראינו כי הוא לא נמצא בחדר. גם הסברנו כי אריוצ נמצאים רחוק מאוד באפריקה. הראינו אמון - אמרנו לו כי הוא כבר ילד גדול וגיבור ומסוגל להתמודד ולהתגבר על הפחד וכי אנחנו פה איתו באותו הבית.
אנחנו נמצאים איתו בחדר חלק מהזמן, אבל הוא לא משחרר אותנו, לא נותן לנו ללכת עד שהוא נרדם.
מה לעשות?
כיצד להחזיר את הגלגל אחורה למצב שהוא נרדם לבד ללא תלות בנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן 3 מתקשה להרדם לבד - תגובה
נעמה סבג שמש09/01/2012טל שלום,
אם את יודעת בבטחון שהעניין הוא לא פחד,
תוכלו להתנות את הסיפור בעצמאות שלו.
עשו זאת בהדרגה, תשבו בכניסה לחדר אך לא לידו ותימנעו מיצירת תקשורת עימו.
חשוב שתהיו החלטיים ותדעו שבתהליך שינוי יש גם בכי.
תכילו אותו, תעזרו לו, אך תהיו נחושים בהחלטתכם.
עקביות חשובה מאד לשינוי.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, יועצת שינה ומנחת הורים
בעלת מכללת עידן ההורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4-בבקשה תענו לישיר08/01/2012
זו הפעם השניה שמדלגים עלי...
יש לי ילד מקסים בן 4, חייכן וטוב לב!
יש לו בגן חבר שקשור אליו מאוד, הגננת אומר שהקשר הזה מפריע לו לפתח קשרים עם ילדים אחרים (הוא בגן חדש ואת הילד הזה הוא מכיר כבר שנים קודם).
היא מצידה מפרידה ביניהם בכל הזדמנות ומתווכת לו עם ילדים אחרים אך עדין הקשר מאוד חזק בניהם והוא נגרר גם אחרי התנהגויות שליליות של אותו ילד.
היא מספרת שהילד הזה מבין טוב א ההקשרות של הבן שלי אליו ומנצל זאת.
הבעיה:
שמתי לב שהבן שלי ממש מעריץ אותו, עושה כל מה שהוא אומר לו, נותן כל דבר שיש לו אפילו שבהמון מקרים זה לא הדדי. היה מקרה שהם שיחקו והחבר הרביץ לבן שלי והוא בכה, אמא שלו כעסה עליו ודרשה ממנו להתנצל, הוא אמנם התנצל אך התנהג בגועליות לבן שלי, לא רצה לשבת לידו וכו'. הבן שלי ספג את הכל ועדין רצה בחברתו! בקשתי ממנו ללכת לשחק לבד בלעדיו, הוא עשה זאת ואחרי שניה חזר בו ונדבק שוב לחבר שהמשיך להתנהג אליו בגסות.
שמתי לב שאפילו שמעליבים את הבן שלי הוא עדין נדבק לילד המעליב ולא מתרחק וזה ממש מפריע לי! יש מקרים שהוא ממש מציק לילדים שהוא מעוניין בחברתם ולא מניח להם(נדבק אליהם) ואז הם כועסים עליו יותר.
החשש שלי הוא שככל שיגדל התכונה הזו תגרום לילדים אחרים לנצל אותו ולגרום לו לעשות דברים שלא רוצה.
מה עושים? כיצד מלמדים אותו לשחרר ולהתרחק מילדים שנוהגים בו לא יפה? כיצד מלמדים אותו שהוא לא חייב להתחלק בכל מה שיש לו? יש לו נטיה להתחלק בהכל עם חברים אפילו שזה לא הדדי.
אני תוהה אולי הוא לא מבין את הסיטואציה.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4-בבקשה תענו לי - תגובה
סמדר ריינר09/01/2012שלום שיר,
מייעוץ באינטרנט קשה לנו להתרשם האם הוא מבין או לא מבין את הסיטואציה. נדמה לי שזה לא העניין. נסי לחשוב האם יכול להיות שהוא מושפע מדפוס של קשרים בתוך הבית? האם את חשה שיש עוד מישהו בבית שמתנהג לעיתים בצורה קורבנית? (את מול בעלך, או להיפך, איך את מתנהגת עם חברות? עם הורייך?). בכל אופן את מתארת שניסית להסביר לו וזה לא הצליח, כי זה לא עניין להסבר אלא עניין עמוק יותר, שלא קשור להבנה, ודורש טיפול יותר מעמיק. אני ממליצה לך לפנות לצורך זה לאיש מקצוע כדי להבין יותר לעומק מה קורה ולמה בנך מתנהג כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש לא דפוס התנהגות אצלנו
שיר09/01/2012לא בבית ולא בחוץ.
תודה בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש לא דפוס התנהגות אצלנו - תגובה
סמדר ריינר09/01/2012שלום שיר,
זה לא כל כך משנה אם זה דפוס ההתנהגות או לא, זו רק דוגמא לחשיבה אודות הסיבה להתנהגות הזו, חשיבה דומה יכולה להביא לסיבות אחרות שאני לא חשבתי עליהן. מה שחשוב זה לעשות את החשיבה הזו רצוי בעזרת איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שלוש שרוצה להיות בתשרית א08/01/2012
צריכה עזרה.
יש לי ילד בן שלוש. בשנה האחרונה הוא כל הזמן רוצה להיות בת. מבקש שיהיה לו שיער ארוך. מבקש להתלבש עם חצאיות. צועק עלינו שנקרא לו בשם של בת ומתעקש שנתייחס אליו כאל בת אמיתית.
חשוב לציין כי יש לו אחות כבת שבע, מאוד מיוחדת, מופיעה, רוקדת, עושה הצגות לכל הבית. חשבנו שיתכן שהוא מחקה אותה, ולכן הגבלנו את "ההופעות הביתיות". אנחנו נותנים לו המון תשומת לב. מפנים זמן להיות רק איתו, לשחק איתו במשחקים של בנים וכו' וכו'. דבר אינו עוזר. האם הדבר מעיד על סימנים להפרעות בתחום הזהות המינית?
כמו כן כיצד עלי לנהוג? אני לא רוצה לגרום לו להרגיש רע או להביא את רצונותיו. מצד שני האם בהעדר תגובה - אני לא מעודדת אצלו בלבול??
אשמח מאוד מאוד מאוד לקבל תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שלוש שרוצה להיות בת - תגובה
סמדר ריינר09/01/2012שלום שרית,
קודם כל אני ממליצה לכם לא הלגביל את אחותו בגללו, זה לא קשור והיא לא אשמה.
לגבי השאלה שלכם, אכן יש סיכוי שזה אומר משהו לגבי זהותו המינית, אם כי מוקדם לקבוע סופית. גם אין כאן מצב של העדר תגובה כיוון שהוא תובע ממכם להגיב לכאן או לכאן. אני ממליצה לכם לפנות יעוץ מסודר כדי להמשיך ולהתמודד לגבי ההתלבטויות שעולות ועוד יעלו, לא נראה לי שבמקרה הזה מספיק ייעוץ באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך ילדה בת חודש וחצייוליה07/01/2012
שלום,
בתי בת החודש וחצי בוכה כל פעם שהיא נשארת לבדה באריסה וברגע שלוקחים אותה לידיים היא נרגעת.
אני מפחדת שהיא תתרגל, האם עלי לתת לה להמשיך לבכות או למלא את דרישותיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך ילדה בת חודש וחצי - תגובה
נעמה סבג שמש09/01/2012היי יוליה,
עד גיל 3 חודשים אנו בעידן ההורות, מאפשרים לתינוק להתרגל לעולם ונענים לצרכיו.
השתדלי שלא להרים בכל פעם אלא לנסות לגעת ללטף ולהרגיע גם במיטה.
אבל בהחלט תתני מענה לצרכיה בגיל כה קטן.
בהצלחה!
בעלת מכללת עידן ההורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי
שיר09/01/2012לא חסכתי בידיים כלל.
ברגע שהחל לזחול זה נגמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 לא עצמאילילך07/01/2012
יש לי 3 ילדים, הגדול בן 9 השני בן 4 והקטנה בת שנתיים. יש לי בעיה עם הילד האמצעי, הוא מאד עקשן ולא עצמאי בכלל, רוצה שנעשה לו הכל! שנלביש אותו, שנקלח אותו, שנאכיל אותו וכו'. האם זה נובע מכך שהוא ילד סנדביץ'? איך לנהוג איתו במצב כזה? האם לעשות לו הכל ולחכות שהעצמאות תגיע לבד? או שלהתעקש איתו שיעשה בכל זאת לבד, מה שמלווה בבכי ובעצבים. הילד מאד עקשן! וגם כמעט כל לילה בורח לי פיפי במיטה. האם קשור לעניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו בבקשה...
לילך09/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 לא עצמאי - תגובה
נעמה סבג שמש09/01/2012שלם לילך,
התנהגות זו יכולה לנבוע מהרבה דברים.
יש להכיר את התנהגות הילד והתנהלות הבית כדי לנתח זאת.
עם זאת, בהחלא ישנה האפשרות שהילד מקנא באחיו הקטן
וזו דרכו כדי לדרוש תשומ לב ולהרגיש חשוב. הרי את הקטנה מלבישים, ולא דורשים ממנה את אותה עצמאות.
צריך לדבר איתו, להסביר שזה בסדר לקנא, להסביר שכשירצה להתפנק- נעזור לו,
אך בייתר הזמן נצפה שיתאמץ ויעשה לבד.
חשןב מאד לדבר איתו על רגשות, לתת להם שם, ולשקף לו כל חוויה שקורית.
כך יוכל להתמודד איתה טוב יותר בפעם שאחרי.
בהצלחה!
בעלת מכללת עידן ההורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוףףףתמר07/01/2012
שלום הילד שלי בן שנה ושמונה ולפני חודש וחצי נולדה לי בתומאז הילד כל היום בוכה ורוצה להיות על הידיים אך ורק שלי ורוצה רק אותי ומי שפונה אליו כדי לדבר איתו הוא מתחיל לצרוח , להרביץ לעצמו ולדפוק את הראש בדברים והכי גרוע שהוא מרביץ לי ומושך לי בשיער ויש לציין שהוא מקבל יחס חס מאוד מכולם ובפרט ממני.
הילדה בקושי מקבלת יחס כשהוא באיזור כי אני מפחדת מהתגובה שלו למרות שאני מנסה לשטף אותו בדברים שקשורים אליה כמו: בוא תעזור לאמא להחליף חיתול או להאכיל אותה.
אני ממש חסרת עונים הוא גם החתיל לקום לי בלילה והוא לא אוכל כלום אני לא יודעת מה עליי לעשות אני כבר ממש בוכה הוא היה ילד רגוע וחברותי וממש ניהיה לי ילד אחר תעזרו ליייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוףףף - תגובה
סמדר ריינר08/01/2012שלום תמר,
את אכן זקוקה לעזרה כי יש לך כרגע שני תינוקות בבית. הדבר היחיד שאני יכולה להציע לך הו אלבדוק האם את יכולה להשיג עזרה. מישהו מהמשפחה- סבתא , חמות, דודה, אבא או אפיו עזרה של בייביסיטר בתשלום כדי שתוכלי לעמוד בנטל ולהתפנות לכל אחד מהילדים שלך בשקט. מעבר לזה אין לדעתי מה לעשות כרגע כיוון שהילד הוא לא בגיל שמבין והוא עדיין זקוק מאוד לדמות טיפולית צמודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברים דימיונייםלילך06/01/2012
שלום לכם,
בני בן שנתיים וחצי, ילד חכם בעל דמיון מפותח. כבר כחצי שנה יש לו חבר דמיוני ולאחרונה הצטרף עוד חבר נוסף. אני ובעלי משתפים פעולה משחקים איתו ועם החברים הדימיוניים.
1. האם זה נורמלי שיש יותר מחבר דימיוני אחד?
2. האם זה נכון לשחק איתו ודרבן אותו לדבר על זה?
אשמח על תשובה
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים דימיוניים - תגובה
סמדר ריינר08/01/2012שלום לילך,
זה נומרי שיש יותר מחבר דמיוני אחד, זה בסדר לשתף פעולה כשהוא רוצה, לא הבנתי למה לדרבן? מה שבא ממנו זה בסדר, אין צורך שמשהו יבוא בעניין הזה ממכם באופן יזום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לילך08/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר09/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מפותח אצל ילדה בת שנתיים וחציאורית06/01/2012
בתי בת שנתיים וחצי והיא איתי בבית לא הולכת לגן , מבחירה בלבד , כייף לנו מאוד ביחד , היא בעלת דמיון מאוד עשיר , היא אוהבת לשחק בכאילו וזה משעשע אותי , היא נוסעת אם האוטו שלה בגינה לעבודה ואח"כ הולכת לעשות קניות ומביאה לי את המצרכים ומספרת לי מה היא קנתה ומחזירה לי בכאילו עודף, זה מאוד חמוד, יש עוד משהו שהיא לפעמים אני קוראת לה בשמה , ואז היא אומרת לי אני תינוקי , והיא רוצה שאחבק אותה והיא כאילו בוכה ואני נותת לה מוצץ דמיוני ומטרנה דמיונית, ולמחרת היא חתולי , היא הולכת על ארבע ועושה מיאו ומבקשת חלב.
הכל טוב ויפה ואני זורמת איתה אני רוצה לציין שהיא עושה הפרדה שאנחנו בחוץ היא עונה בשמה , אבל שההינו אצל הסבתא שבוע שעבר היא קראה לה ואז היא אמרה לי אני חתולי סבתא .
השאלה שלי האם להמשיך לזרום או בכלל יש כאן איזו בעיה?
אה לפעמים שאני קוראת לה בבית היא מתעצבנת ואומרת שהיא תינוקי.... דרך אגב היא בת יחידה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון מפותח אצל ילדה בת שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר08/01/2012שלום אורית,
נשמע לי שאת מודאגת מכך שמאחר והילדה לא הולכת לגן, היא להישאר במצב שלא נמצא במיוחד בקשר עם העובדה שיש מציאות בחוץ שלא משתפת פעולה עם המשחקים שלה. וויתכן שאת צודקת. כשילדים משחקים, זה בסדר לשתף פעולה עם המשחקים שלהם כל עוד ברור לכולם שמדובר במשחק. עם זאת, זה חשוב בשלב כלשהו לתת לה להיפגש עם אנשים ומצבים שלא מבינים את המשחק שלה ולעזור לה להבין שלא תמיד ולא בכל סיטואציה זה מתאים לשחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 15 חודשים ונסיעת עבודהנעמה06/01/2012
שלום,
(הילדה גדלה קצת ואני חוזרת על שאלה ששאלתי לפני מספר חודשים.)
אני צריכה לעשות נסיעת עבודה לקליפוניה (הילדה תהיה בת 16 או 17 חודשים) - רחוק רחוק, טיסות קשות ועשר שעות הפרשי זמן. אני מתלבטת בין נסיעה קצרה בלי הילדה (נניח בין 8 ל- 12 יום), לנסיעה ארוכה עם הילדה. בבית הקטנה הולכת לפעוטון קטן מזה חודשיים, בחודש הראשון נקלטה היטב ובחודש האחרון היה קצת יותר קשה - בבוקר בוכה כשאני הולכת, אחר כך נרגעת ומשחקת, אולם בערבים היא יותר עצבנית ובוכה יותר מבעבר, סף התסכול שלה נמוך. לפני הפעוטון היתה עם מטפלת. אבא ואמא ביחד אבל אמא מטפלת עיקרית, הילדה מאוד קשורה לשנינו.
אם אקח אותה איתי המשמעות היא פרידה מאבא למשך 3-4 שבועות והסתגלות למטפלת או למעון זמני בחו"ל. אם תשאר בלעדי, המשמעות היא המשך המסגרת של הפעוטון וטיפול של אבא בערב.
השאלה העיקרית היא מה עדיף לילדה - לסוע עם אמא ולהעקר מסביבתה או להשאר עם אבא לזמן קצר יותר. יתכן שתהיה לי נסיעה דומה ביוני כשהקטנה תהיה בת 18 או 19 חודשים, לאותו מקום. האם זה משנה משהו ביחס לתשובה שניתנה קודם?
מספר שאלות נלוות לשאלה העיקרית:
1. האם בגיל 15 חודשים צריך להרגיל ילדה לכך שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה כשהיא בוכה? אני נוטה לתת ולאפשר כל דבר שאינו מסוכן
2. אם תסע איתי, האם יתכן שתשכח מאבא? האם אורך של 4 שבועות זה מוגז.ם?
3. האם הקטנה תתקשה יותר בסביבה שבה ידברו אנגלית? היא מבינה הרבה.. אבל קל יותר למצוא מסגרת או מטפלת דוברת אנגלית בחו"ל
4. האם העובדה שהיא עצבנית יותר בבית מעידה על כך שהיא צעירה מדי לפעוטון? זו מסגרת של 2 נשים ו- 8 תינוקות. אני מודאגת בגלל השינוי לרעה בחודש האחרון. לא ברור לי אם היא מתפנקת אצלי בגלל ההתנהגות שלי והעובדה שאני מנסה לרצות אותה או שזה קשור לפעוטון ולקושי רגשי... אני חוזרת כשלוש פעמים בשבוע רק ב- 6 6:30 ובימים כאלה אוספים אותה מהפעוטון אבא או המטפלת הותיקה
מתנצלת על השאלות הרבות, אשמח מאוד לתשובות...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי - מקפיצה
נעמה10/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא, התייחסו לשאלה שלי. תודה
נעמה12/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 שמחבקת ולא מרפהטל06/01/2012
שלום לכן,
בתי בת השש בכיתה א', ומחבקת את המורה וחברים מהכיתה בצורה אובססיסית, מבלי להרפות.
גם אם מי שמולה מראה התנגדות, היא ממשיכה וממש נדבקת בשמחה ובהתלהבות עד כי קשה להפריד.
עם המורה זה הגיע למצב שהיא עשתה עם ביתי הסכם - מנשקים רק בסוף שיעור או לפני ההתחלה, כי ביתי היתה ניגשת באמצע שיעור לחבק אותה ולומר לה מילות חיבה ואהבה.
הבהרנו שבבית זה הכי כיף ומקובל, אבל במעגלי חברה ובית ספר, צריך להבין שלא כולם מקבלים וחלק אפילו מתנגדים, ושהיא צריכה להרפות. אתמול בפרידה מחברה שהיתה אצלה, הייתי צריכה לרתק אותה אליי כדי לאפשר לילדה לצאת עם אימה.
תופעה מקבילה קשורה לאיברי המין. את אחיה בן ה-4 היא רואה תמיד, כשמתקלחים או מחליפים בגדים, והיא לא מתייחסת אף פעם לאיבר שלו. היא מאד סקרנית לגבי האיבר של אבא שלה, ששומר על הפרטיות שלו, ואתמול, במשחק עם החברה מהכיתה, ברגע שהיו לבד בחדר המשחקים, הן צילמו האחת את השנייה, אחרי הפשלת מכנסיים, קלוזאפים של הישבן והאיברים שהשאירו אותי ללא מילים.
עדיין לא עשינו מזה עניין, אבל מה כן עושים?
ביתי מאוננת עם בובת המעבר שלה מגיל שנתיים, במיטה, לפני השינה, וברור שזה נעשה בפרטיות וכולם אמרו לנו לא להתרגש ולא להתייחס, אבל עכשיו היא בת שש ונראה שהיצירתיות שלה פגשה יצר מאד פעיל....
אשמח להתייחסות מחכימה, היא ילדה מבריקה, מלאת שמחת חיים ואושר, חשוב לי לשמור עליה, ולא לעשות טעויות.
תודה מראש ושבת שלום,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 שמחבקת ולא מרפה - תגובה
סמדר ריינר08/01/2012שלום טל,
ההתנהגות של בתכם מעידה על מצוקה ועל קושי בוויסות. חשוב מאוד לא להסתפק בשאלה בפורום ולפנות בהקדם לטיפול אצל איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 11נוי06/01/2012
שלום
הילדה שלי בת 11 ואף פעם לא אהבה במיוחד חיבוקים ונשיקות. למרות שאנחנו כהורים כל הזמן מחבקים אותה ומנשקים אותה , אבל תמיד היא מסתייגת "עושה טובה שמחזירה אהבה" , אני חייבת לציין שגם ביני לבין בעלי יש חיבוקים, ז"א שהיא תמיד רואה בבית את האהבה גם כלפי הילדה הקטנה שלנו (בת 8) שלעומת הגדולה מאוד אוהבת את הנשיקות והחיבוקים ויוזמת זאת הרבה.
ובטח ובטח שהיא לא יוזמת את האהבה, וגם לא ב"מילים".
אנחנו יודעים ובטוחים שהיא אוהבת אותנו , אבל מאוד מפריע לנו שהיא לא מראה התחושות שלה, וזה תמיד היה מאז שהיא קטנה , ואני מרגישה שככל שהיא גודלת הבעיה גוברת.
יכול להיות שזה גיל ההתבגרות, אבל בכל זאת ראיתי את הבעיה הזו מאז שהיא קטנה.
אשמח לקבל תגובות כי באמת אנחנו לא יודעים מה לעשות עם זה.
תודה ושבת שלום
נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 - תגובה
סמדר ריינר08/01/2012שלום נוי,
נשאלת השאלה מדוע אתם חשים צורך לעשות עם זה משהו? יכול להיות שכבר נוצר מצב שהיא מרגישה שנוצר עליה לחץ בעניין הזה ולכן ההתנגדות שלה רק הולכת וגוברת. חשוב שתנסו להבין שלכל אחד יש צורך שונה במגע ובאהבה, ותנסו לכבד את זה. יכול להיות שאם פשוט תכבדו את זה ותנסו לא לצפות ממנה למה שהיא לא, יהיה לה יותר קל ואז זה יבוא ממנה. או שלא, וגםזה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חמשנירה יהושע05/01/2012
שלום רב
יש לי ילד בן חמש וחצי שהגננת טוענת שהוא כל הזמן מוריד לילדים את התחתונים,
מלטף אותם , אני יודעת שזה בתמימות לחלוטין אבל זה מאד מפריע לבנות בגן וגם לגננת
וניסיתי לדבר כמה וכמה פעמים אך אין שינוי , לקחתי להצגה אני והגוף שלי וזה גם לא עזר
מה אפשר לעשות על מנת להוציא את זה מהילד כי הגננת מטרידה אותי , מקרה שקרה אתמול , הוא הוריד לילד בכח את המכנסיים והילד בכה ,ואנחנו לא נמצאים בבית כזה שהכל בו חופשי ויש מיתרנות יתר
אנא עזרתכם הדחופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן חמש - תגובה
סמדר ריינר06/01/2012שלום נירה,
מה זאת אומרת "אני יודעת שזה בתמימות לחלוטין"? כאן הטעות שלך, וזה אולי גם חלק מהבעיה. נראה שאת לא לגמרי מפנימה את חומרת המצב. זה לא מתמימות, יש כאן בעיה חמורה, ועליכם לפנות בדחיפות לטיפול אצל איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים לטיפול בילד והדרכת הורים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בזיהוי התעללות בגןמירי05/01/2012
שלום אני אמא לילדה בת שנתייים אשמח אם תעזרו לי
כמעט בכל בוקר שאנו נכנסות לגן היא לא רוצה שאני ישאיר אותה לבד ולבסוף הגננת לוקחת אותה ממני ומושיבה אותה בכסא שתשב לאכול אם שאר הילדים אבל היא מסתכלת עליי במבט עצוב העיניים שלה שולחות לי מבט עצוב וזה שובר את לבי
אני מפחדת מאד שיש התעללות מצד הגננות יש לציין שאני באה לקחת אותה מהגן היא שלווה רגועה ושמחה אשמח אם תענו לי בהקדם ותפנו אותי לאיש מקצוע המתאים תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה בזיהוי התעללות בגן - תגובה
סמדר ריינר06/01/2012שלום מירי,
הפרטים שציינת לא מעידים על התעללות בהכרח. יכול להיות שהילדה מזהה דאגה אצלך וקושי לשחרר אותה ועם זה היא משתפת פעולה. שימי לב האם יש לה גם קשיים לישון, ו/או לאכול, חוסר שקט כשהיא חוזרת הבייתה, ירידה בשמחת החיים, נסיגה הישגים התפתחותיים שכבר הושגו וכו'. ממה שתיארת - זה לא מספיק כדי לחשוד בזה.
אם את לא רגועה, אולי כדאי שתגיעי לגן במפתיע, תקשיבי מבחוץ מה קורה, תיכנסי פנימה, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי שמרביצה להוריםאורית04/01/2012
בתי בת שנתיים וחצי נורא אוהבת להציק לי ולבעלי, היא ממש נהנת מזה, אנחנו יכולים לשחק איתה פתאום משום מקום בום סטירה, או משיכות שיער ואת זה היא אוהבת במיוחד, כל הנסיונות של להסביר עלו בתהו, היא ילדה שמבינה מאוד, אבל אותה זה מאוד משעשע , והיא ממש מתגלגלת מצחוק.
היא גם מאוד אמפטית , אחרי שהיא מושכת לי בשיער אני מסבירה לה שאני עצובה וזה מאוד כואב לי והיא בורחת ומתחבאת כי היא יודעת שהיא פגעה בי ואח"כ מבקשת סליחה ונותנת נשיקה אבל אחרי רבע שעה שוב בום, ממש התיאשנו , איך אפשר להציב גבול בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מצב שדילגתם עלי?
אורית06/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחצי שמרביצה להורים - תגובה
סמדר ריינר08/01/2012שלום אורית,
יכול להיות שהטעות שלכם היא בכך שאתם עדיין מסבירים לה. יש סיטואציות שההסבר הוא כבר לא מתאים ולא רלוונטי. את בעצמך מבינה שהיא יודעת שזה לא בסדר, אז למה להסביר? במקום הסבר צריכה לבוא הוראה קצרה וסמכותית שברור מהטון שלה חד משמעית שזה אסור. ייתכן שתאם מתקשים להעביר מסר סמכותי וברור. אם אתם עדיין לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 -לא רוצה גן בבוקראמא04/01/2012
בני בן 3 כבר תקופה ארוכה ברגע שנכנסים לגן עושה סצנות של בכי וצרחות שאינו רוצה להיות בגן. בסוף המטפלות לוקחות אותו. בסוף היום שאני אוספת אותו נראה רגוע. וכנראה שעושה סצנות בבוקר עד כ 10 דקות ואז נרגע. כמובן שניסינו לדבר איתו ,אך בפועל ברגע האמת לא עוזר. האם יש מה לעשות?או שזה תקופתי ויעבור לו, האם יש טעם להישאר איתו בגן קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 -לא רוצה גן בבוקר - תגובה
סמדר ריינר05/01/2012שלום לך,
אם זו תקופה וזה יעבור או לא זה תלוי מאוד בתגובה שלכם. לא רצוי הישאר איתו עוד קצת. חשוב מאוד להיפרד ממנו בקצרה ובענייניות ולא לשתף פעולה עם הדרמה שהוא מייצר. כשהוא יראה שאתם נשארים רגועים ולא מתרגשים, ונפרדים ממנו בכל מקרה, זה לאט ידעך. זו הצגה משיועדת לכם, אם אתם לא תתרשמו ממנה לא תהיה לה סיבה להמשיך להתקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)