פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני מאוד מאוחזבת מנהול הפורום
    רעיה
    29/12/2011

שלום.אני רוצה לציין שיש שאלות שלא זוכות להתייחסות ואף שמזכירים להן עליהן עדיין אין שום תגובה .תזכרו-גם תשובה שלילית היא תגובה.היחס שלכן משפיל.אם המומחים לפסיכולוגיה חושבים ששאלה פשותה מדי או לא חכמה מדי -עדיין השואל ממתין לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייחסות

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/01/2012

רעיה שלום,
    הסיבות למענה המאוחר הן קצת יותר פשוטות מאלו שהצעת: מנהלות הפורום עושות זאת בהתנדבות למען רווחת הכלל, ומקדישות זמן תוך כדי החיים הפרטיים שלנו - משפחה, עבודה, פעילויות פנאי, מחלות הילדים וכדומה. ברור שלכל הורה שפונה לפורום, השאלה שלו היא מבחינתו הכי דחופה ומשמעותית, אולם רצוי להתאזר בסבלנות עד מתן התשובה - שכפי שתראי, קיבלת.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חמש וארבעה חודשים וקנאה
    anat
    28/12/2011

שלום רב,
    הבן שלי מתנהג מוזר בקרבת המשפחה שלאחי . הוא מתנהג בביישנות נראה מתוח ולא נינוח וניצמד אליי הרבה כל פעם שאנחנו הולכים אליהם או רואים אותם אצל סבא וסבתא שלו. יש לציין שאני אם יחידנית מבחירה והיה נתק של משהו כמוש נה ביני לבין משפחת אחי עקב ריב כלשהו. שאלתי את הבן שלי כמה פעמים לפשר התנהגותו ובדרך כלל היה רק אומר אני מתבייש או היו שם אנישם שאני לא מכיר אבל היום למחרת היום שהיינו מוזמנים אליהם שאלתי אותו שוב וגילה בפניי שהוא מקנא. הוא אמר לי שהיה רוצה דברים שלהם יש ופירט: בית יותר גדול יותר יפה מרפסת גדולה משחקים שיש להם כלב ופירט עוד קצת. סיכם שהוא מקנא וככה הוא מרגיש וכלפעם שהוא שם כאילו רוצה להגיד את זה אבל הוא לא אומר והוא אומר רק לי ושאני לא אגלה לאף אחד. איך עליי להתמודד עם זה? חוץ מלהגיד לו שאנחנו לא באמת ידועים מה קורה בבתים של אנשים ובית ודירה גדולים לא בהכרח עושים אנשים מאושרים ושאדם צריך להיות שמח בחלקו. אודה אם תייעצו לי. תודה

הוספת תגובה

• ילד בן חמש וארבעה חודשים וקנאה - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2011

שלום ענת,
    אני חושבת שמה שהבן שלו מקנא באמת הוא בזה ששם יש משפחה ויש אבא, ואת זה קשה לו להגיד לך. לא כדאי בעניין הזה מייד להגיד לו שכדאי לשמוח במה שיש לו, אלא קודם לתת לו לגיטימציה לבטא את הכאב והתסכול שלו על כך שמשפחה שלכם שונה ועל כך שאין לו אבא, הוא לא יודע מי הוא ואף פעם לא יהיה לו. כשהוא יוכל לבטא את זה בלי להרגיש שהוא פוגע בך, ובלי להרגיש אשם, תהיה לו הקלה גדולה. בודאי הוא ירצה לשאול אותך שאלות מדוע זה כך וכדאי שגם את תעשי עבודת הכנה עם עצמך איך את רוצה לענות לו ומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סמדר

anat
    30/12/2011

תודה על ההתייחסות אך לפי דעתי את לא בכיוון משום שנושא ה"אין אבא" כבר זוכה להתייחסות מגיל מאוד צעיר. השאלות נשאלו והתשובות ניתנו וכשעולה הצורך אנחנו גם מדברים על זה בטבעיות הבן שלי לא מכיר מציאות אחרת הוא יודע שזהו המצב ולא מכיר משהו אחר. יכולה להיות גם קנאה במה שיש לאנשים אחרים מבחינה חומרית ולאו דווקא מבחינת המבנה המשפחתי לכן אם נתמקד בהיבט הזה בלבד הייתי רוצה לדעת מה נקודת ההתייחסות הטובה ביותר מעבר לאיפשור וההכלה וההקשבה שכבר גם יושמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבטאות תמוהה

anat
    30/12/2011

סמדר אני קוראת שוב את התשובה שלך ונתקלת במשפט: "שיש שם משפחה ויש אבא". זו אמירה מאוד תמוהה מצד אשת מקצוע שכן גם כאן אצלנו יש משפחה. משפחה של אמא ובן נורא מוזר לי שאנשים כמוך מחזיקים בדיעות כל כך ארכאיות שמשפחה זה רק אמא אבא וילדים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבטאות תמוהה - תגובה

סמדר ריינר
    01/01/2012

שלום ענת,
    אני בהחלט מסכימה איתך שגם אמא וילד זו משפחה. אבל בכל זאת ילד חש בהבדל כשהוא מגיע למשפחה גדולה. זו הייתה הכוונה שלי. גם אם אתם מדברים על העניין הזה הרבה, זה עדיין לא אומר שהילד שלך חש מספיק לגיטמיציה לחוש לא נוח עם המצב שלו לפעמים. זה לא אומר שהמצב הזה הוא תמיד רע. בחלט יכול להיות שיש ילדים שיש להם משפחה גדולה שכוללת אבא ואמא יכולים לקנא גם בו מכל מיני סיבות, אולי נמאס להם לפעמים מכל הרעש וההמולה, וגם אף אחד לא אמר שמשפחה גדולה זה יותר טוב ממשפחה קטנה. אבל תמיד אנחנו מקנאים במה שאין לנו. זה נכון גם לחוסר חומרי וגם לחוסר ריגשי. הנקודה היא לא ללמד איך לא לקנא, אלא איך לקבל את הקנאה כחלק טבעי ולא לראות בה טענה כלפינו כאילו אנחנו לא סיפקנו משהו. יכול להיות שאת לא אמרת את זה במפורש, אבל נדמה לילד שלך שזו התחושה שלך ולכן הוא מתקשה להכיל את העצב שלו.
    בהחלט קיימת אפשרות בעיני, שהילד חש לפעמים שההרכב המשפחתי שלכם נראה לו קצת קטן, בודד ועצוב. שוב, זה לא אומר שאין גם יתרונות להרכב המשפחה הזה או שהוא לא לגיטימי או שהרבה פעמים לא נורא כיף אצלכם ושמח. אבל בכל זאת קיימת אפשרות שכך הוא מרגיש לפעמים. כדאי להיות ערים לזה ולתת לזה מקום. כנ"ל לגבי חוסר חומרי. אז הוא מקנא. תני לו לבטא זאת, ואחרי זה, הוא בעצמו לא יצטרך להתקע שם ויתעודד לבד ממה שיש. את לא תצטרכי ללמד אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני 7 - שאלה אחת על כל ילד
    מיכל
    28/12/2011

שלום
    אנו הורים לתאומים, בן ובת בני שבע ולהם אח קטן בין 2.8.
    בעיה עם הבן הגדול - יש לו ממש פחד בניגוב הטוסיק לאחר יציאות, במיוחד אם הן קצת רכות, עד כדי בכי הסטרי.
    כשהיה תינוק, לקח לו די הרבה זמן להגמל מיציאות בטיטול ותמיד ביקש שישימו לו טיטול רק עבור היציאות ואז היה הולך הצידה או מתחת לשולחן מסיים ומבקש שינקו אותו. כך זה נמשך עד קרוב לגיל 4 ונפתר לבד.
    אני מניחה שהפחד עד היום קשור בכך שאולי הבעיה שלו לא נפתרה עד הסוף ועדיין יש מחסום ריגשי כלשהי. כיצד ניתן לעזור לו להתגבר על הפחד?
    רק כרקע, מבחינה לימודית, חברתית, התפתחותית, שפתית, הוא ברמה גבוהה מאוד יחסית לגילו ומקבל שבחים רבים מהמורות ובעבר מהגננת, אשר מציינות את בגרותו והתנהגותו הנהדרת יותר מאשר עבור ילדים אחרים.

בעיה עם אחותו - לא מסוגלת להפסיק לקצוץ צפרניים, במיוחד כאשר היא בלחץ ועצבנית, לעיתים עד כדי זיהומים אשר מצריכים אנטיביוטיקה.
    כיצד ניתן לעזור לילדה בת 7 להתמודד עם לחצים בצורה טובה יותר מאשר לקצוץ צפרניים?.
    גם היא מקבלת שבחים רבים מהמורה מבחינה לימודית, התפתחותית והתנהגות בוגרת במסגרות.

אשמח לקבל עצה כיצד עלינו לנהוג כדי להקל או אף לפתור את בעיות הילדים בהתמודדויות עם קשיים אלו.
    תודה רבה
    מיכל

הוספת תגובה

• תאומים בני 7 - שאלה אחת על כל ילד - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2011

שלום מיכל,
    שני הילדים שלכם מגלים סימפטומים של לחת וחרדה. מאחר וזו תופעה שמופיעה אצל שניהם ייתכן שהמקור שלה הוא משפחתי. לכן הייתי ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים ולטיפול משפחתי. במיוחד לגבי הסימפטום של הבן, שמעיד על מצוקה רבה, ממש לא הייתי מסתפקת בייעוץ בפורום, יש צורך לפנות לייעוץ מקצועי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומרים לילדים?
    מורן
    28/12/2011

אני בשבוע 22 , הריון מתקדם. ביום ראשון בעלי ואני היינו בסקירת מערכות מורחבת אצל אחד הפרופ' בארץ והוא גילה שהמוח של העובר לא התפתח ולכן החלטנו לעשות הפלה.
    השאלה שלי, בגלל שהשבוע כבר מתקדם והילדים שלי בני 4 ו7 ומחכים לתינוקת. מה עלינו לאמר להם לאחר ההפלה?שהתינוקת הייתה חולה? ואם ישאלו לאן לקחו אותה מה עלינו לאמר?בכל מקרה, אשמח לתשובה עניינית כך שהילדים שלי יוכלו להבין מה קרה, בלי להכניס אותם לפחדים וחרדות מיותרים.

בתודה,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    מה אומרים לילדים?

הוספת תגובה

• מה אומרים לילדים? - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2011

שלום מורן,
    מה שניתן להסביר לילדים הוא שעד שתינוק לא נולד הוא לא תינוק אלא עובר. העובר שלכם לא התפתח כמו שצריך ולכן הוא לא יוכל להיוולד. אתם מקווים שבהמשך תוכלו לנסות שוב והפעם זה ילך כשורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ביישן - שאלה חוזרת
    אילה
    27/12/2011

שלום רב,
    בני בן 3, מפותח מאוד לגילו, בבית ילד שמח, מדבר, יוזם צוחק. לדברי הגננת בגן הוא מאוד סגור ועצור, אינו מרבה לדבר עם הצוות, גם אינו בוכה, כשפונים אליו במפגש אינו מוכן לענות את התשובה (למרות שיודע), כשצריך לעשות משהו מול כל הילדים אינו מוכן, או שלוקח עמו חבר וכך חש ביטחון לעשות דברים.
    במבחינה חברתית בגן מסתדר טוב, יש לו חברים אשר מתקשר וצוחק עימם.
    במפגש הגננת נוהגת להצביע על ילדים ולשאול אותם שאלות, כמו כן מזמינה אותם לפעילויות שונות כגון לעמוד ולספור את כל הילדים. אני חשה כי לבני מאוד קשה עם התנהלות זו (אולי גם לילדים אחרים..) הוא ילד ביישן, וזה כנראה יוצר אצלו תחושת מבחן לא נעימה ולכן לא מוכן לענות. לעיתים נדירות לדברי הגננת הוא כן מצליח לעשות מאמץ ולקום לספור את הילדים אך בלחש.
    האם כדאי לבקש מהגננת לא לפנות אליו במפגשים בצורה יזומה שכזו? או שכן לשאול אותו אם רוצה או לא רוצה לענות בכדי שלא ירגיש שמתעלמים ממנו?
    האם יש בקשות נוספות שעליי לבקש מהגננת לשיתוף פעולה בנושא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 ביישן - שאלה חוזרת

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ביישן - שאלה חוזרת - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/01/2012

אילה שלום,
    נראה לי שכדאי שתקבעי פגישה עם הגננת או תשוחחי איתה בטלפון שלא בנוכחות הילד, ותדברו קצת על איך כל אחת מכן רואה אותו. חשוב שהגננת תדע שבעינייך יש הבדל בין הביטחון שהוא חש בבית לבין כך שבסביבה החברתית של הגן הוא זקוק להרבה תמיכה והדרגתיות בהתנהלות החברתית שלו. אני חושבת שככל שהגננת תהיה מודעת יותר לקשיים שלו, כך יהיה לה גם יותר קל לחשוב איך להקל עליו את האינטראקציות החברתיות, ואולי גם מה למנוע ממנו. עדיף, לפחות בתחילה, להימנע מלבקש ממנה שלא לשתף אותו בפעילויות מסוימות באופן גורף, כיוון שהוא עלול גם להרגיש רע, אם כולם עושים משהו מסוים (כמו לספור בקול רם מול כולם), והוא לא.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7-ללא ביטחון בכלל
    יובי
    27/12/2011

שלום רב,
    יש לי ילדה בת 7 והיא חסרת ביטחון ברמות מטורפות.
    היא כל הזמן צמודה עליי(אמא)כשאנחנו בבית ורוצה אותי בכל משחק.
    יש לה גם אח בן 2 והם גם משחקים יחד אבל היא מפחדת מהמון דברים.
    למשל אח שלה נחבל באצבע היא נכנסה להיסטריה ולא יכולנו לעצור אותה מהבכי היא אמרה שהיא לא מסוגלת לראות אותו סובל.
    ילדה נורא רגישה.
    זאת בת בכורה ומקבלת המון אהבה מצד כולם הורים סבים וסבתות.
    איך אפשר להתגבר על הפחדים הללו ולתת לה יותר ביטחון? אולי חוג מסויים או סדנא
    אשמח לתשובה מהירה.
    אני אציין שהיא ילדה מאוד חברותית ויש לה המון חברות שאוהבות אותה ושהיא נפגשת איתן.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7-ללא ביטחון בכלל

הוספת תגובה

• בת 7-ללא ביטחון בכלל - תגובה

סמדר ריינר
    30/12/2011

שלום לך,
    אתם מוזמנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים. אם אתם עדיין לא מצליחים להתמודד רצוי לפנות לאיש מקצוע, פסיכולוג ופסיכותרפיסט שעובד עם ילדים לטיפול בילדה שיכלול גם הדרכת הורים. זה לא משהו שחוג יפתור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגל של הילדה
    מרין
    27/12/2011

שלום!
    יש לי ילדה בת ארבע וחצי כל דבר שהיא נוגעת בו היא אחר כך מריחה את הידיים שלה.
    וזה ממש כל דבר - חולצה שלה,אוכל ,צעצועים הכל.
    מה אפשר לעשות עם ההרגל הזה ?
    והאם יש הסבר למה היא חייבת להריח הכל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגל של הילדה

הוספת תגובה

• דילגתם עלי

מרין
    28/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגל של הילדה - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2011

שלום מרין,
    ייתכן שמדובר בתנהגות כפייתי שנובעת מחרדה. כדאי לבדוק מדוע היא בחרדה ואיך ניתן להקל עליה. ייתכן שיהיה צורך לבדוק את זה עם איש מקצוע, אם אתם לא מצליחים לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה אצל בן 12
    ענת
    27/12/2011

שלום רב,

בני כמעט בן 12. כתינוק וכילד קטן (עד גיל 4 בערך) אכל נפלא!
    בהדרגה החל לצמצם את מספר המאכלים שהוא אוהב ואף מוכן לטעום.
    כיום מספר המאכלים מצומצם מאוד ובשנה האחרונה, דוקא כמתבגר שאמור להיות לו לתאבון, חל צמצום גם בתאבון שלו. הוא יכול להעביר שעות בלי לאכול וזה לא מטריד אותו וגם אל מול אוכל הוא אוכל מעט ושבע. אנחנו מאוד חרדים מההשלכות של זה על הגדילה שלו (כרגע הוא נמוך יחסית לגילו ורזה).
    נראה שהתזונה הבעייתית יוצרת אצלו גם כאבי ראש תכופים.
    אציין שמדובר בילד חכם, בעל חיי חברה פעילים.
    אנחנו צריכים עזרה גם מבחינת הגישה שלנו מולו בעניין זה וגם מרגישים שזקוקים בהקדם לעזרה מקצועית ונשמח להכוונה בעניין.

בברכה,

ענת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה אצל בן 12

הוספת תגובה

• בעיות אכילה אצל בן 12 - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2011

שלום ענת,
    כדאי שתפנו למרפאת הפרעת אכילה של בית חולים שניידר, שם יוכלו לתת לכם את ההכונה הנדרשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטוס או לא לטוס ?
    נירית
    27/12/2011

הי,
    אני אמא ל-2 נסיכות הגדולה בת 4 שנים והקטנה בת 8 חודשים.
    בעלי ואני תכננו טיול עם חברים לשבוע וחצי בניו יורק שאמור להתרחש באפריל 2012.
    אנחנו ממש מחכים לרגע ומאוד זקוקים לחופש...
    כשהגדולה הייתה בת 3 עשינו טיול דומה והשארנו את הילדה אצל גיסתי עם כל האחיינים שלה והכל עבר מושלם. היא נהנתה בטרוף, אנחנו סוף סוף נזכרנו בעצם למה בחרנו לבלות את כל החיים יחד והכל היה מושלם!!!

הפעם אני מרגישה שנסחפתי אחרי בעלי לצאת לטיול ולאט לאט אני נסוגה אחורה ולא יודעת מה לעשות.
    הכרטיסים נרכשו עוד כשהילדה הייתה בת 6 חוד' והיה נדמה לי שיש עוד ים זמן עד שנעלה למטוס.

התכנון היה לגמול אותה מהנקת לילה בערך בגיל 9 חודשים ולאחר כחודש לגמול אותה מהנקת בוקר ולהשאיר רק הנקת צהריים שאותה יהיה ניתן להחליף בחלב שאוב שאשאיר בבית במקפיא לתקופה של הטיול.
    את הילדות כמובן נשאיר עם גיסתי בעלה והאחיינים ואנחנו סוף סוף נוכל לברוח לירח דבש הקצר והחשוב.

לצערי, אני ממש מתחילה לחשוש, אני מפחדת שמה אפגע בנסיכה שלי ומרגישה שאולי עשינו טעות שהסכמנו לצאת לטיול הזה...
    בעלי שותף מלא לחששות שלי אבל הוא לוקח את הדברים בקלות ממני וטוען שגם אנחנו זקוקים לחופש הזה ולא נגרום שום נזק לטווח הארוך.

אנחנו עדיין מתלבטים וכמובן שמאוד רוצים לצאת לטיול אבל יחד עם זאת מוכנים לבטל את הטיול ולשאת בעלויות הביטול בלי בעיה אם נגלה שזה לא הזמן המתאים לעזוב את הנסיכה הקטנה שלנו.

אני ממש מבקשת את המלצתכם כיצד יהיה נכון לנהוג,
    1. האם זה בסדר להפסיק הנקת לילה בגיל 9 חודשים ?
    2. האם הילדה יכולה להיפגע מהנסיעה הזו (חרדת נטישה וכו) ?
    3. האם זה בסדר לעזוב לשבועיים תינוקת בגיל שנה ?
    4. האם לבטל את הטיול, למרות שגם אנחנו צריכים את החופש שלנו ?

תודה רבה,
    נירית

לקביעת תור
    סגירה
    לטוס או לא לטוס ?

הוספת תגובה

• לטוס או לא לטוס ? - תגובה

נעמה סבג שמש
    28/12/2011

נירית,

החלטה כה חשובה זו רק אתם יכולים לקחת.
    בעיניי, הן כאמא והן כאשת מקצוע, תינוקת בגיל הזה עדיין זקוקה לאימה, בוודאי ובוודאי כשעדיין לא נעשתה גמילה מהנקה.
    גמילה צריכה להעשות בצורה עדינה והדרגתית.
    לקחת לה גם את אמא וגם את הציצי בו זמנית זה יותר מידי.

מעבר לכך, טוח זמן של 10 ימים לתינוקת בגיל זה הוא נצח, בייחוד לאור חרדת הנטישה המאפיינת את הגיל.

אני מאד מאמינה בצורך האיחוד ושמירה על הזוגיות וכל הכבוד לכם שאתם דואגים לכך. אך בשלב זה הייתי מתחילה מסופ"ש בארץ, לאחר גמילת לילה.

בהצלחה עם ההחלטה,

נעמה סבג שמש- מכללת עידן ההורות.
    יועצת שינה ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרנים קטנים
    דיני
    27/12/2011

שלום וברכה,
    לאחרונה התחיל בני בן ה - 7 לשקר בענייני כספים.

לבני יש קופה משלו בה הוא חוסך ומדי פעם קונה לעצמו משחקים באישורי.

לפני כשבועיים לקח מהקופה שלו כסף ללא ידיעתי וכשהיינו ברחוב אמר שמצא את המטבע על המדרכה וביקש לקנות מדבקות.
    יש לציין שמיד הבנתי את האמת אך התעלמתי כיוון שזה נלקח מקופתו וזו הייתה הפעם הראשונה.
    בסופ"ש האחרון ביקר אצל אביו במסגרת הסדרי הראייה ולקח מארנקו של הגרוש שלי שטר של 200 ש"ח וכשחזר מבית הספר סיפר לי שמצא את השטר בחצר בית הספר.
    מיד הבנתי ומשיחה עם אביו התגלה שאכן היה חסר לו אותו שטר בארנק.

אמרנו לבני שאנחנו יודעים שזה הוא לקח וכמה זה חמור, הוא מצידו הכחיש ולא נשבר ולא הודה גם כשהחזרנו לאביו את הכסף.

כיצד עליי לנהוג כדי שדבר זה לא יחזור (בעיקר לא בבתים אחרים) ומה בעצם הגורם למעשים אלו?

יש לציין שילדנו מקבל הכל !!!!! ובעיקר אהבה מכל המשפחה והחברים ואיך אומרים? לא חסר לו כלום.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקרנים קטנים

הוספת תגובה

• שקרנים קטנים - תגובה

סמדר ריינר
    28/12/2011

שלום לך,
    אני מבינה שאת מתאמצת מאוד שלא יחסר לבן שלך כלום, אבל את לא יכולה באמת לדעת מה חסר ומה לא ובוודאי שאת לא יכולה להחליט על כך בשבילו. ילד שהוריו התגרשו, גם אם הם התגרשו יפה וגם אם הם עושים ככל יכולתם כדי שהדבר לא ישפיע עליו, עדיין הוא ילד שחסר לו משהו. אין טעם להכחיש את זה. וצריך להכיר בזה. ואולי זו הבעיה, אולי במחינתך אין לילד שלך לגיטמציה להראות את הקשיים הריגשיים שלו, כיוון שזה מתפרש מייד כטענה נגדכם ההורים. הילד שלכם איבד דבר מאוד חשוב, אפילו אם זה קרה מזמן, אפיוח אם נדמה לכם שהוא רגיל כבר למציאות הזו, אבל הוא איבד את שלמות המשפחה שלו. הייתי מנסה לתת לזה קצת יותר מקום ומחשבה, אני מאמינה שאם תדברי איתו בצורה לא נוזפת אלא שמנסה להבין בכנות מה עובר עליו, יכול להיות שהוא לא יצטרך לגנוב ולשקר. ודבר נוסף, אם הקופה של הילד היא שלו, מדוע הו אצריך לשקר לך כדי לקחת ממנה כסף? נשאלת השאלה עד כמה הילד שלך יכול להרגיש שיש דברים שהם שלו. אם כל מה ששלו הוא בעצם שלך, או תחת אישורך הבלעדי, לשקרים יש גם תפקיד לעזור לו ליצור חוויות שהן רק שלו כי רק הוא יודע עליהן. גם על זה כדאי לחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מתוקה
    28/12/2011

אני מסכימה עם כל מה שאמרת ולא חשבתי לרגע שאין לבני לגיטימציה להראות את הקשיים הרגשיים על אחת כמה וכמה שלאחרונה עברנו לגור עם בן זוגי בשלוש שנים האחרונות, הוא מאוד אוהב אותו ומסתדר איתו ונראה שהסידור החדש מתאים לו מאוד אך עדיין בטוח קיים קונפליקט פנימי אצל בני בעניין אביו ואהבתו לבן זוג החדש.

שאלתי היא האם נוכל להיפגש לשיחה עם בני (או בלעדיו)אני מרגישה שאני צריכה עזרה בנושא.

תודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    29/12/2011

שלום לך,
    את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת גן
    אלה
    27/12/2011

שלום לכולם!
    ביתי כיום בת שנה ושלושה חודשים הולכת לגן פרטי מגיל 7 חודשים,
    לאחרונה אני מאוד לא מרוצה מהתנהלות כמה דברים בגן ובעיקר ממנהלת הגן - הכל ניראה מאוד סודי ואף פעם לא חד משמעי ממה שמתרחש במשך היום לבת שלי בגן, אני אף פעם לא מקבלת תשובה חד משמעית על מה הילדה אכלה ומתי, כמה זמן היא ישנה ובמה היא מיתעסקת במשך היום בגן, אם אני מפתיעה לקחת את ביתי בחצי שעה מוקדם יותר הגננות נותנות לי לחכות 20 דקות בחוץ בטענה שהיא עוד "לא מוכנה". כל פעם שאני רואה את הגננת הראשית היא תמיד אוחזת את הנכד שלה בידיים ועושה הרושם שהיא מטפלת רק בו..במסיבת חנוכה שהייתה לאחרונה הישתתפו רק הילדים הגדולים וביגלל שהבת שלי בגיל גבולי היתבקשתי לאסוף אותה לפני שמתחילה מסיבת החנוכה של הגדולים ואציין שלקטנים לא נעשתה שום מסיבה, פניתי לגננת אישית וביקשתי שביתי תישתתף וקיבלתי בתוקף תשובה שלילית,
    אציין שהבת שלי ניראת מטופחת, שבעה ומאושרת, היא אוהבת ללכת לגגנות בבוקר ולא ניראה שום סימני סבל אצל ביתי.
    אני מאוד מיתלבטת אם להוציא אותה מהגן הנוכחי שלה ביגלל שאני כאמא לא מיסתדרת איתו.
    מפחיד אותי שאני יעשה נזק לביתי ויעביר אותה טראומה אולי מיותרת.
    אנא עיזרו לי, האם אני מגזימה בחששות שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת גן

הוספת תגובה

• תענו בבקשה

אלה
    28/12/2011

תענו בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עלי, תענו לי בבקשה

אלה
    29/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה שאתם עונים...

אלה
    02/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלמות הפורום

אלה
    03/01/2012

אני לא מבינה, יש שאלות שאתם מחליטים להיתעלם מהם?? איזה מין פורום אתם מנהלים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זאת השלכה?
    חסוי
    27/12/2011

שלום,
    יש לנו בן שגילו שנה ותשע.
    לאחרונה שמנו לב שכאשר הוא רואה ציור של ילד / בובה וכו' הוא אומר ילד בוכה / סבא בוכה.
    כמו כן בלילות שמעתי אותו בוכה מתוך שינה.
    לפני כחודשיים התגרשנו והוא חווה תהליך פרידה ממני אך מאוד קשה להפרד ממני שאני מחזיר אותו (במיוחד לגן).

עצתכם בבקשה,

אבא

לקביעת תור
    סגירה
    האם זאת השלכה?

הוספת תגובה

• האם זאת השלכה? - תגובה

סמדר ריינר
    28/12/2011

שלום לך,
    מאוד הגיוני לאור האירועים במשפחתכם, שהילד אכן עצוב. זה טבעי ומובן. ניתן לנסות לדבר איתו באופן שהוא מבין, על פי ההכרות שלכם איתו, למשל לשאול למה הילד בוכה, וכו', ולאפשר לו לדבר דרך הציור באופן השלכתי או באופן ישיר, לפי יכולתו על מה שקשה לו. אם הו אלא ידוע להגיד יותר מזה לבד, אפשר להגיד לעזור לו ולהגיד שאולי מתגעגע לאבא או דברים אחרים שאתם חושבים שמתאימים למה שעובר עליו, כדי לתת לו מילים לתחושות שלו ולעזור לו להרגיש מובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש וארבעה חודשים
    אמא
    26/12/2011

שלום.

בני בן שלוש וארבעה חודשים נכנס השנה לגן עירייה ( אחרי שהיה בגן פרטי ונחמד מגיל שנה וחצי ). בתחילת השנה היה בוכה כמובן וכעבור שבוע וחצי כבר הפסיק לבכות כשמגיעים לגן , אבל , הוא עצוב! אני יודעת ומרגישה ורואה את הפנים שלו כשאני יוצאת מהגן ואני רואה שהוא עצוב וזה ככה עד היום .. כל בוקר כשאנו מגיעים לגן הוא לא רוצה לשבת ליד השולחנות עם הילדים ( שמציירים או משחילים טבעות או משחקים בסברס ) אלא רוצה לשבת בצד לבד עם עצמו וכל בוקר זה ככה וזה פשוט גורם לי לחשוב אולי לא טוב לו בגן? הגננת אומרת שאחרי כמה דקות הוא משתחרר והולך לשחק - כמובן שאין לי אפשרות לדעת האם זה נכון .
    הגננת גם אומרת שהוא עדיין בשלב האגוצנטרי שלו ומעדיף הרבה פעמים להיות לבד. האם גם בגיל כזה עדיין אפשר להיות בשלב האגוצנטרי?
    ושאלה נוספת: כשהוא צריך משהו בגן הרבה פעמים הוא פשוט בוכה ולא מבקש עזרה . לדברי הסייעת בגן , פעם זה היה קורה הרבה יותר והיום הוא יותר פונה אליה אבל עדיין כל שנייה עומד לבכות. כאמור זה השתפר במקצת אך מה אפשרי עוד לעשות חוץ מלהגיד לו שלא צריך לבכות ושלא מבינים אותו כשהוא בוכה...
    אני יודעת שהוא לא משתתף במפגשים , לא מדבר כ"כ ובאופן כללי הוא סגור, שקט ועדין.הוא גם לא גמול לגמרי ( שולט יפה בפיפי אבל קקי עושה עדיין בתחתונים ומתאפק אחרי שהבין שבגן לא עושים קקי בתחתונים , יכול להיות שיש קשר גם לזה ) יש לי איזה שהיא תחושה שקצת קשה לו להתנהל בגן , שהוא לא נינוח שם . מבחינת שפה הוא מבין יפה ויש לו אוצר מלים אבל לא מדבר כ"כ שוטף.הוא גם לא משתף אותי במה שעובר עליו אלא ממש צריך לסחוט אותו ולשאול שאלות ספציפיות ורק אז אקבל מענה. צפיתי בו פעם אחת כשהם יצאו לחצר הסתכלתי כמה דקות וראיתי שהוא רץ עם חברים ומשחק איתם.
    אשמח לשמוע את דעתכן. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שלוש וארבעה חודשים

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אמא
    26/12/2011

שבבית הוא ילד שמח , משחק וצוחק הרבה...אוהב ספרים ומשחקי קופסא וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש וארבעה חודשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/01/2012

לאמא שלום,
    חבל שזוהי החוויה של הילד בגן. אולי היה מוקדם מדי להעביר אותו למסגרת כזו, אבל עכשיו כדאי לחשוב איך אפשר לעזור לו במגבלות הקיימות. ראשית, כדאי לבחון באיזו מידה הילד נפרד בכזה עצב גם כשמישהו אחר (אבא?) מביא אותו לגן. ייתכן שחלק מהעצב מבוטא מולך ועם מישהו אחר הוא יהיה יותר חופשי בפרידה. כמו כן, חשוב לדבר עם הגננת והצוות החינוכי בגן ובצהרון, שיתייחסו אליו בעדינות וברכות כפי שהוא זקוק. בנוסף, הזמנת ילדים מהגן לביתכם לאחר שעות הפעילות או קביעת פעילויות משותפות יחד אחה"צ, עשויה לסייע לו להרגיש יותר מחובר לגן. אגב, את ראית שהוא כן משחק עם ילדים אחרים, כך שייתכן ואת רואה את המצב באופן קודר יותר מכפי שהינו.
    בעיניי אין טעם בניסיונות לברר עמו שוב ושוב איך הוא חש בגן, לרוב הדבר עשוי לעורר יותר חרדה כי הוא מרגיש את המתח שלך. כדאי לעומת זאת להציע לו דברים וטכניקות שהוא יוכל להשתמש כשהוא עצוב או זקוק לנחמה - למשל איזו בובה קטנה שייקח עמו לגן, תמונה של המשפחה שלכם וכדומה. לעת עתה רצוי גם להניח לכל ענייני הגמילה, ולנסות לעזור לו להרגיש כמה שיותר נינוח ומתאים לדרישות הגן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ע.
    26/12/2011

יש לי ילדה בת עשר.
    היא שמעה כמה נשים מדברות, ושאלה אותי בעקבות זאת מה זה "כשעומד לגבר?".
    מה לענות?.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/01/2012

שירה שלום,
    אפשר לומר משהו כללי כמו: "זה משהו של מבוגרים", ולעזוב את הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש את התיחסותכם לשאלה לגבי בחירת
    רעיה
    26/12/2011

הגן לשנה הבאה -מתאריך 18.12.11

הוספת תגובה

• עניתי לשאלה זו, ראי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה