פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פסיכולוגית לגיל 9+
    טל
    16/01/2012

אני מנסה להבין מהו סוג הטיפול הפסיכולוגי המקובל לילדה בת 9+, מפותחת, אינטיליגנטית, יודעת להתבטא "כמו גדולה".
    האם בגיל כזה הטיפול הוא באמצעות שיחות, כמו עם מבוגר, או באמצעים אחרים (של משחק, דמיון וכו')?
    אולי זה טיפול/הדרכה להורים ולא מקובל לקחת את הילד לטיפול?
    אשמח להבין מה מקובל לפני שאני פונה לפסיכולוג ספציפי זה או אחר...
    (מדובר בבעיות סביב נושא של דימוי עצמי, בטחון עצמי, ביישנות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגית לגיל 9+

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוגית לגיל 9+ - תגובה

סמדר ריינר
    17/01/2012

שלום טל,
    טיפול בילדה בת 9 הוא בדרך כלל במשחק ויצירה, ולפעמים גם מדברים לפי הצורך של הילדה. יש מקרים שבהם עדיף בכלל לעבוד עם ההורים ולא עם הילד, זה תולי במקרה הספציפי ולא קשור לגיל, כי בגיל 9 אפשר בהחלט לעבוד עם הילדה. ניתן ורצוי לשלב עבודה עם ההורים גם עם הטיפול הוא בילדה. כלומר לפגוש את ההורים בתדירות כלשהי מלבד המפגשים עם הילדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6
    שושי שושי
    16/01/2012

היי,
    מערכת היחסים שלי עם משפחתו של בעלי אינה טובה (אמו ואחיותיו של בעלי) זה אומר שאחת לכמה חודשים יש נתק מהם (שלי בלבד, בעלי והילדים הולכים לשם אחת לשבועיים) ואם לא נתק אז כשנפגשים אין הרבה דו שיח ביני לבין האחיות עם האמא עוד מתנהל שיח.
    זו בעיה שקיימת מאז נישואינו והבעיה נובעת בשליטה וההשפעה הרגשית שיש לחמתי וגיסותיי על בעלי. חשוב לציין שבגלל נתק זה בעלי גם לא מוכן להגיע למשפחה שלי למרות ששם מקבלים אותו יפה.
    הבעיה היא עם בני בן ה 6 שגדל לזה (הוא לא רואה ריבים או הרמת קול וכו' אך מתח בינינו קיים וילד בגיל כזה יכול להבין שקורה משהו).
    בתקופה האחרונה הילד שאל כבר מס' פעם מדוע אני לא באה איתם למשפחתו של בעלי וכל פעם נתתי לו תרוץ אחר שיילך בהרגשה טובה אך מדובר כבר בילד גדול שמבין מה קורה סביבו.
    בשבת האחרונה הייתי עם הילדים ביומהולדת מהצד שלי ופתאום בני הגדול התחיל לבדוק בחדר שהיה עם הילדים ללא סיבה ... נראה לי שכבר הגיע הזמן לעשות משהו עם זה רק אני לא יודעת מה.
    האם זה נכון לשתף את הילד במה שקורה (כמובן לא בהכל) ולהסביר לו שאנחנו לא מסתדרות ובתקופה הקרובה הוא יילך לשם עם אביו לבד ?
    חשבתי גם על האפשרות לוותר על עצמי וללכת למען הילד אך זה לא פתרון לטווח ארוך מאחר וניסינו זאת מספר פעמים וזה לא עזר , ברור לי שבשלב מסויים אני אצטרףך ללכת אבל זה צריך להיות עם נתוני פתיחה אחרים ועם הסכמה מסודרת עם בעלי על איך הדברים יתנהלו (כרגע אנחנו במצב שאנחנו נלחמים יחד על החיים המשותפים).
    חשוב לי לציין שהיחסים ביני לבין בעלי מצויינים ואנחנו משפחה מאוד חמה ונותנים הרבה חום ואהבה לילדים והילידם רואים יחסים טובים בינינו.
    מה עושים עם הילד ? אודה לתשובתכם .

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

• תיקון - ילד בן 6

שושי שושי
    16/01/2012

תיקון : כשבני היה בחדר עם הילדים הוא התחיל לבכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחודשיים עוד לא מדבר.
    אפרת
    16/01/2012

שלום,
    אני אם לילד בן שנתיים ושלושה חודשים שעדיין מתקשה בדיבור. יש לציין כי הוא מבין ה-כ-ל !! הוא פיתח "שפה משלו" - שפת הגוף וככה בתנועות ידיים מסביר לנו מה הוא רוצה להגיד.(למשל, כשהוא רוצה לעזור לי לשטוף כלים הוא עושה תנועות של רחיצת כלים וכשהוא רוצה שאגש אליו הוא קורא לי "אמא" ומסמן לי עם היד לבוא אליו). הוא מבין הכל - גם פקודות וגם אם אנחנו סתם מדברים ביננו הוא "נכנס לשיחה" ומתערב ומסמן "כן" ו"לא". הוא אומר כמה מילים כמו - חם, אמא, אבא, אין, הנה, הרבה, עוד, (את שמו), אם, אן (אוטו) ,הב,וכו' אבל מילים בעלות הברה אחת. ביצענו בדיקת שמיעה והכל תקין. חשבנו (בהייעצות עם הרופאה) לקחת אותו לקלינאי תקשורת אלא שאז הוא נכנס לגן (בגיל שנתיים) ונראה היה שהוא מתחיל לדבר (הוא אמר כמה מילים חדשות ) ואז הוא פשוט נעצר...
    מה עליי לעשות? אני חוששת שמא הוא חווה תסכול בגן, שלא מבינים אותו כמו שאני מבינה....
    האם לפנות בכל זאת לקלינאי תקשורת?
    תודה!!

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחודשיים עוד לא מדבר. - תגובה

סמדר ריינר
    17/01/2012

שלום אפרת,
    לא בטוח שיש סיבה לדאגה, אבל כדאי ליתר ביטחון לפנות לקלינאית תקשורת, אין לכם מה להפסיד, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אפרת
    17/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, בהצלחה.

סמדר ריינר
    18/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבת אחת

דקל
    18/01/2012

גם הבת של חברים שלנו לא דיברה עד גיל שנתיים וחצי ואז פתאום היא אמרה הכל בבת אחת והתחילה לדבר..
    לא נראית לי סיבה לדאגה..אולי גם הלחץ שלך משפיע..הרגעי..והיי אופטימית..זה יגיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, מעודד...

אפרת
    22/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום לבן שנתיים וחצי לאחר הגן
    אפרת
    16/01/2012

שלום,
    שמי יעל ואני אמא לילד בן שנתיים וחצי שנמצא במסגרת גן פרטי עד השעה 15:30, ולפעוט בן שנה שנמצא איתי בבית.
    אני אוספת את בני מהגן בשעה 15:30 ואני לא יודעת איך להעסיק אותו מבלי שישתעמם אחרי שעה - שעתיים. בהתייעצות עם הגננת אני נותנת לו שוקו חם ופרי, שיסתגל חזרה לבית אחרי שעות הפעילות בגן ואז מתחילה לשחק איתו בלגו, בניית מסילת רכבת/ מסלול מכוניות, עבודה בבצק וכו'. עכשיו כשחורף אני לא יוצאת לגינה כך שמאוד קשה לי לעניין אותו במשחקים עד הערב, אז אבא שלו חוזר מהעבודה ומשחק איתו במשחקים שלהם ( מכונית על שלט...) ואח"כ טקס השינה.

אשמח אם תוכלו לייעץ לי איך אוכל לגרום לו לשחק ולהינות בשעות שבין סיום הגן ועד תחילת טקס השינה.

תודה !!!!

הוספת תגובה

• סדר יום לבן שנתיים וחצי לאחר הגן - תגובה

סמדר ריינר
    17/01/2012

שלום אפרת,
    נשמע י שאת אכן עודה הרבה כיד להעסיק אותו, אפשר הוסיף לזה גם עבודות יצירה ברמה שלו, לאפשר לו להחזיק צבעים לא רעילים כמובן ולקשקש איתם, למצוא בחנויות המתאימות משחקים שמתאימים לגילו, וגם שעה או קצת יותר של טלוויזיה זה בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהרגל
    מיה
    16/01/2012

יש לי ילדה בת שנתיים שהתרגלה להחזיק לי את האצבע וזה מה שמרגיע אותה. כך היא נרדמת. וכשהיא מתעוררת באמצע הלילה, היא גם מבקשת את האצבע ובלעדיה היא לא נרגעת. איך אפשר להתחיל לגמול אותה מההרגל הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהרגל

הוספת תגובה

• גמילה מהרגל

מיה
    25/01/2012

עדיין לא קיבלתי תגובה לשאלתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5
    לילך
    16/01/2012

שלום רב,
    אני רוצה להתייעץ בעניין בתי הבכורה בת 5.5 (יש לי עוד 2 בנות בגילאים 4, 1:2). היא משולבת בגן חובה, מדובר בילדה מאוד דומיננטית, דעתנית, יוזמת, פעילה, יצירתית ומאוד חכמה. ניכרים קשיים חברתיים- היא לא כ"כ רואה את האחר (רוצה רק היא לבחור משחק, לנצח וכו'), כשמציקים לה, היא משתמשת באלימות. במצב זה, לילדי הגן לא נעים לשחק איתה. כמו כן, היא בודקת כל הזמן גבולות, ויש גם אימפולסיביות.
    אני רוצה לעשות לה אבחון, בכדי להבין האם מדובר בבעיה חברתית, האם בדיקת הגבולות והאימפולסיביות נובעים מבעיית קשב וריכוז.
    איזה אבחון אפשר לעשות לה- התפתחותי או פסיכודיאגנוסטי?, אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית. אני חסרת אונים ומאוד רוצה לעזור לבתי, טרם עלייתה לכיתה א'

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5.5

הוספת תגובה

• בן 5 ו4 חודים בעיות משמעת

מריה קופמן
    17/01/2012

בן שלנו בן 5 ו 4 חודשים. מזה כ 11 חודשים גננת שמה לב שילד לא רגוע בגן, מתפרץ בכאס, צועק על ילדים אחרים, בודק כל הזמן גבולות שמתבטא בהתעלמות מוחלטת ממה שאומרים לו באותו הרגע. לפעמים עושה ההפך ממה שמבקשים. בבית התחילו בעיות משמעת עד לריבים יום יום. בחוגים אינו ממושמע.
    בבית אח הגדול בן 9 איתן יחסים מדורדרים בגלל ריבים קבועים ותינוקת בת 6 חודשים אותה הוא מאד אוהב.
    ברצוני לקבל יעוץ מה לעשות עם צרור זה. אני לא מצליחה להתאפק ובוחה בנוכחות הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי מענה

לילך
    20/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן
    גלית
    15/01/2012

הי,

בני עד גיל 3.5 יהיה עם מטפלת בבית ובאוגוסט יכנס לראשונה לגן בו יש 30 ילדים בני גילו, גננת אחת וסייעת אחת.
    לבני יש אח בן 6.
    אני חוששת מהמעבר החד מטיפול 1 על 1 לגן עם הרבה ילדים.
    מה אוכל לעשות כדי להקל עליו את הקליטה?
    האם יש משהו שאוכל לעשות כבר עכשיו?
    תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן

הוספת תגובה

• אשמח אם מישהו יתייחס לשאלתי - תודה

גלית
    15/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן - תגובה

סמדר ריינר
    15/04/2012

שלום גלית,
    את יכולה לדבר איתו על כך,שבקיץ הוא יקום בבוקר וילך לגן, וכן להכין אותו לפרידה מהמטפלת. ללכת להראות לו את הגן, בהתחלה מבחוץ, אחר כך בהסכמת הגננת מבפנים, כשיש ילדים וואלי אם ניתן קודם אחה"צ כשאין ילדים. כדאי גם לדבר עם הגננת ולבקש ממנה טלפונים של מספר ילדים שיהיו בשנה הבאה ונסות לתאם עם האימהות שלהם מפגשים אחה"צ לפני שמתחיל את הגן וכך יהיו ילדים שהוא יכיר כשתיתחיל לאת הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות פעוט
    אמא
    15/01/2012

שלום , הנסיך המקסים שלי בן שנה ו-4 חודשים. הוא ילד ממש מקסים נכון שאני "קצת" משוחדת, אבל באמת שהוא ילד חייכן, פעיל, שמח, משתף פעולה במשחקים, מדבר, מצחיק ברמות
    בשבוע האחרון חל שינוי אדיר בהתנהגותו, נכון שתמיד מדי פעם היו לו התקפי זעם כשאמרתי לו אסור, התקפי בכי , בדיקת גבולות ,ומדי פעם כמו כל פעוט הוא בוכה סתם כי בא לו... אני מבינה את זה, מחבקת, משחקת, מצחיקה אותו ומנסה להסיח את דעתו מהבכי.אבל השבוע פתאום בבת אחת הוא ממש מיילל כל היום, היו לו שלשולים 3 ימים, הקאות ויצאה לו בנוסף להכל שן טוחנת!
    אני מתארת לי את הכאב והסבל שהוא עבר, לא כעסתי או התעצבנתי כשהוא בכה כי אני מתארת לי אילו כאבים הוא סבל, חיבקתי נישקתי וליטפתי כל היום.
    אבל בעקבות כך ולאחר שהשלשולים חלפו והוא מרגיש טפו טפו ברוך ה יותר טוב, הוא ממשיך ליילל כל היום סתם. אני אומרת סתם כי אני מסתכלת עליו מהצד הוא יושב לו החתיך הזה על השטיח עם כל המשחקים, מתעסק לו עם משהו ועושה ביילול כזה אהההה אההההה אהההה סתם.הוא איתי בבית מיום שנולד ולא הולך לגן, אני לא עובדת, ומחפשת עבודה, ואפילו כשאני על המחשב שולחת קורות חיים או מתעסקת בענייניי, הוא לא נותן לי הוא בא עד אליי מיילל אהההה אההה אמה אמה את זה, (מצביע עליי.. חחח) ורוצה שאפילו כשאני שולחת קורות חיים הוא ישב עליי וישחק לי בשיער....
    שתבינו אני מתה עליו ברמות שאין לתאר אני נותנת את כל כולי נשמתי וגופי בשבילו, השאלה- זה יותר מדי? יש דבר כזה "אמא מדי"?
    הכי מצחיק אתמול היילולים שלו היו השיא ומצאתי את עצמי לא מרימה אותו שתי דקות, זה היה נראה לי נצח, אמרתי לו- יהונתן אנחנו לא בוכים סתם, אתה ילד גדול בוא תשחק, בטון רגיל ולא כועס, ואז פתאום נכנסו הסבא והסבתא שלו- האדון הרגיש כנראה "לא נעים" לבכות ככה ליד אנשים אחרים התחיל לצחוק להראות להם כל מה שהוא יודע ובא אליי וחיבק אותי.
    אח"כ בלילה הנסיך כנראה הרגיש חרטה על איך שהוא התנהג... בא אליי ולבעלי למיטה, נישק אותנו שכב ביננו וביד אחת הוא מלטף לי את הראש וביד השניה מלטף לבעלי את הראש... זה פשוט היה ממיס וקורע מצחוק, כי מה הוא הרגיש שהוא התנהג לא בסדר? הוא הרגיש שקצת כעסתי?
    איך אני מציבה גבולות לילד מהמם בלי לכעוס או להרים את הקול, ובעיקר בלי להתעלם ממנו ולתת לו להרגיש שאני פתאום לא מתייחסת אליו?
    איך מתנהגים עם פעוט כזה מתוק שלפעמים לא יודע מה הוא רוצה?
    יכול להיות שיש קשר בין אירועי השבוע( השלשולים החום, כאבי הבטן + השן הטוחנת!!!) להתנהגות ?
    וכמובן- האם יכול להיות ש... משעמם לו?? זה יכול להיות? הוא מאוד חכם לגילו, אומר הרבה מילים, רוצה רק דברים של "גדולים" ומשחקים "טיפשיים" כבר משעממים אותו, ובאמת לא חסר לו כלום- יש לו חדר מפוצץ בכל מה שאפשר!!!
    אם מבחינה כלכלית היינו מסודרים , היתי מזמן מביאה לו אח/אחות אבל זה ממש לא מתאפשר מבחינה כלכלית.
    אשמח לדעתכם ותשובתכם.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות פעוט

הוספת תגובה

• התנהגות פעוט - תגובה

סמדר ריינר
    16/01/2012

שלום לך,
    מסגנון כתיבתך, בנוסף לחוש ההומור שלך אכן עולה שהילד הזה הוא מרכז עולמך. זה בהחלט מצב שלפעמים יכול לענות להגדרה "יותר מדי אמא" במובן שכל מעשה שלו זוכה למשמעות אדירה, והוא אכן הנסיך ואת הנתינה בממלכתו. זה מצב שלאורך זמן אינו בריא. יכול להיות שעד שתביאו אח או אחות ואת תמצאי עבודה, כדאי למצוא עוד עיסוקים בחייך, ולהשאיר אותו לפעמים עם אנשים אחרים, סבא וסבתא, אבא, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיתה ב מסרבת לתיגבור בחשבון
    דינת
    15/01/2012

שלום לכם,
    אנא עזרתכם דחוף. ביתי בכיתה ב תלמידה טובה אך מתקשה בחשבון. ביה"ס מעניק
    תגבור בחשבון. מתחילת השנה הלכה בשימחה. לאחרונה מסרבת לחלוטין להישאר לתגבור בוכה כל הזמן ביום שלפני ובאותו היום לפני ביה"ס ובמהלך היום כולו בבית ספר.כשנשאלה לפשר ההתנהגות מתרצת תרוצים שונים:שלא יבואו לקחת אותה בסוף היום מהתגבור,שהמורה לתגבור לא מלמדת טוב.

שמתי לב שהשינוי החל בעיקר לפני שבועיים כשמחנכת הכיתה יצאה לחופשת לידה.
    ויש לי הרגשה שהיא לא מרגישה טוב עם זה שהיא ועוד שני ילדים בלבד נשארים לתגבור כשכל ילדיי הכיתה הולכים הביתה.
    חבל לי להפסיק את התיגבורים שמתחילים להניב פרי. מצד שני העניין לא יכול להימשך כך.
    המורות השונות לתגבור טוענות שאינן יכולות ללמד כך - בוכה ללא הרף.
    האם תוכלו להציע לי פיתרון כלשהו? הבעיה עם התיגבורים בסוף היום בלבד.
    האם הייתה ממליצים לי להרפות, או לעמוד על שלי ולהיות אסרטיבית?

הוספת תגובה

• בכיתה ב מסרבת לתיגבור בחשבון - תגובה

סמדר ריינר
    16/01/2012

שלום דינת,
    הילדה מתארת חרדת נטישה שנובעת מיציאת המורה לחופשת לידה וההישארות לבד עם עוד שני ידים אחרי שכולם הלכו. זו מצוקה שנראית לי יותר חשובה מהצלחה בחשבון, מה גם שאם היא כל כך סובלת - כמה היא כבר לומדת? אולי אפשר לדבר איתה על כך שהיא מרגישה לבד, להישאר עם שני ילדים אחרי שכולם הלכו, והיא מתגעגעת למורה שלה. ייתכן שלאחר שהנושא ידובר, יהיה לה יותר קל להישאר. אולי אפשר למצוא דרך להקל על החרדה שלה, כמו לדבר דבר איתה בטלפון דרך מזכירות בית הספר באותו יום, או בטלפון נייד, או למצוא דרך אחרת בה המורה לתגבור יכולה לנחם אותה ביחס אישי יותר מלבד הורת החשבון וכו', כדי שתרגיש קצת מוגנת ומוכלת בשעות האלה. אם זה לא הולך, כרגע לא הייתי מתעקשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי ראייה לבן 4 שנים
    דקל
    15/01/2012

בני התחיל להרכיב משקפי ראייה, גילינו את הלקות במסגרת בדיקת התפתחות שגרתית בטיפת חלב. מאוד קשה לי להרגיל אותו להרכיב אותם. יש למשהו המלצות..שיטות..נסיון???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משקפי ראייה לבן 4 שנים

הוספת תגובה

• אולי כדאי...

Gal
    16/01/2012

גם אנחנו חדשים בעניין הזה...
    בינתיים מרכיבים לו את המשקפיים רק בבית...
    ביום רביעי נערוך מסיבה בגן ונעבור ליום שלם...

קראתי המון לפני שקיבלנו את המשקפיים...
    ומנעתי את הנולד...
    אחת הסיבות הנפוצות לסירוב היא חוסר התאמה של המספר בעדשה לעין...
    האם ביצעתם את הבדיקה אצל רופא נוסף?
    אנחנו בדקנו אצל שני רופאים והיו פערים, ובסוף החלטתי ללכת על הרופאה, שבתחום הרבה שנים, וגם מנתחת.
    כשקראתי איך כדאי להתמודד עם הילד, הרבה הורים רשמו, שאם הילד ממש מתנגד, כנראה שלא מתאימות לו...
    הילד שלי בן 4, ומהרגע ששמתי לו הוא אמר לי "אמא, אני אוהב אותם, אני רואה ממש טוב!" - הוא ממש הודה לי...
    לא האמנתי... כי הוא ילד מפונק, ולא תמיד אנחנו שמים לו גבולות... היינו בטוחים שזה הולך להיות תהליך קשה.

אז אם לא ניסית לקבל חוות דעת שנייה, אולי כן שווה לנסות :)

מקווה שתצליחו :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לבן 4

דקל
    16/01/2012

תודה על תשובתך..
    קיבלנו שתי חוות דעת ובאמת היו פערים, הרופא הראשון המליץ לנו על חוות דעת נוספת אצל רופאה שמומחית לילדים..אולי כדאי לי לשמוע חוות דעת שלישית אם הוא יתעקש שלא טוב לו איתם..בנתיים זה רק מציקה לו העובדה שהוא צריך להרכיב משהו על האף..אבל מבחינת ראייה הוא טוען שהוא רואה טוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי...

Gal
    16/01/2012

אני אמרתי לו שהוא יוכל לראות דברים שאנחנו לא רואים.
    הוא שאל "מה?"
    אמרתי לו שיגלה עם הזמן...

אמרתי לו שהוא כל כך יפה איתם, ואני מקווה שהילדים לא ירצו לקחת לו אותם...
    גם אמרתי לו שנעשה מסיבה בגן וכולם יראו איך נרכיב לו את המשקפיים.
    אמרתי לו שנעטוף את קפסת המשקפים בנייר עטיפה, נזמין ילדים לאמצע למשש, כדי שינסו לנחש מה יש בפנים. אח"כ נראה להם את העוגה ונשאל אותה באיזו צורה היא...
    וכשיענו "משקפים", נספר להם שדניאל מהיום ירכיב משקפים...
    והוא כל כך התלהב מהרעיון, אפילו שהוא ילד שלא אוהב להיות באור הזרקורים...

אני גם עושה איתו משחק המספרים בנסיעה.
    כל פעם שעומדים ברמזור, אני שואלת מה מספר הבית - בכוונה בוחרת משהו רחוק.
    הוא משיב שהוא לא רואה, ואז אני אומרת שבזערת משקפי הקסם שלו, הוא יוכל ראות גם מרחוק.

אתמול הוא שם אותם אחה"צ ואמר לי "אמא, אני ממש רואה את הרחוק" - זה היה כל כך מרגש...

הבנתי שעונשים לא עוזרים... ורק עושה להם יותר אנטי כלפי המשקפיים...

תנסה לחשוב על רעיונות חיוביים שאפשר לקשר אותם למשקפיים...
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי ראייה לבן 4

דקל
    16/01/2012

את יצירתית מאוד..אני לא הייתי כזאת יצירתית..
    אבל עשינו טקס והוא מרגיש כמו הארי פוטר..שזה טוב..אגב גם לו קוראים דניאל.
    אני בעיקר מציבה אולטימטומים אבל לעולם לא עונשים..
    מקווה להצליח..תודה רבה על העצות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי...

Gal
    17/01/2012

קודם כל, לבן שלך יש שם מקסים ;)

דבר שני, תודה על המחמאה, אבל אלו לא הרעיונות שלי, אלא של חברים וגם נברתי באינטרנט... אין ספק שזו עבודה - ללקט ולאגד את כל הרעיונות למשהו שמתאים לדניאל שלי.

אני שמחה לשמוע שהוא שמח מהמסיבה בגן :)
    זה טוב... כך אפשר כל הזמן להתגאות בו ולומר "איך כל הילדים הסתכלו על המשקפיים שלך, אתה כל כך יפה איתם, ורק אתה יכול לראות דרכם, כי הם שלך בלבד!"

כל הכבוד שאת לא נותנת עונשים...
    אני בת של סגן אלוף, כך שלי מאוד קשה לי להתנתק מהמדיניות הזו...
    אבל מנסה כל יום :)

מי אמר שהורות זו לא קריירה...? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת שלישית

דקל
    18/01/2012

רציתי בכל זאת לשמוע חוות דעת שלישית למרות שמשקפיים כבר עשינו אבל לשקט הנפשי הייתי רוצה..אם תוכלי לתת לי את הפרטים של הרופאה שדיברת עליה..
    אגב קניתי לו מיד עם קבלת המשקפיים את הספר משקפי הפלא של אמיר(שכמובן אני קוראת כדניאל) והגננת קוראת להם את הספר מידי פעם..
    הוא התלהב מהספר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבקרים עוד את סבא
    שרית
    15/01/2012

שלום סמדר,
    יש לי ילד בן 5.5. אני והורי לא בקשר ואת אימי הוא מעולם לא פגש, כששאל (לפני כשנה) אם יש לי אמא ואיפה היא אמרתי שהיא גרה בארץ אחרת רחוקה מאד.
    עם אבי היה קשר רופף ובשנה וחצי האחרונות ראינו אותו פעם-פעמיים בחודש.
    בחודשיים האחרונים הקשר נותק ולכן אנחנו לא נפגשים בכלל.
    בני שאל מתי הולכים לסבא ולמה לא הולכים לסבא. אמרנו לו בינתיים שהוא בנסיעה ארוכה בחו"ל .
    שאלתי היא מה לומר? האם לומר את האמת? שרבנו ואני לא רוצה לפגוש אותו?
    מצד אחד, זה ברור לי שזה לא פייר לילד שלא חלק מהמריבה ורוצה את המפגש הפעם בחודש שלו עם סבא. אבל כיוון שסבא גר רחוק נאלץ לקחת אותו וגם להישאר איתו שם כי הוא מעולם לא היה איתו לבד.ואני גם לא מעוניינת להשאיר אותו עם סבא לבד.
    מצד שני, אני חוששת לומר לילד שרבנו ולכן אנחנו לא נפגשים כדי שלא יפתח חרדות שאם הוא יכעיס אותי או "נריב" אז אעלם לו או לא נפגש יותר.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבקרים עוד את סבא

הוספת תגובה

• לא מבקרים עוד את סבא - תגובה

סמדר ריינר
    16/01/2012

שלום לך,
    את צודקת הסבר אכן עלול לעורר חרדה אך גם המצב הנוכחי שאנשים נעלמים מהחיים סתם כך מעורר חרדה. השאלה אם יש אפשרות לאפשר לילד לדבר עם הסב בטלפון או בסקייפ, תחת ההסבר שסבא גר רחוק, שאני מבינה שהוא אמיתי, ולכן קשה כרגע לנסוע אליו, אבל אפשר לדבר איתו מדי פעם.
    אם המצב יימשך כך, בשלב כלשהו , אולי עוד שנה או שנתיים יהיה כדאי לספר את האמת, וגם להתמודד עם החרדה שהיא מעוררת, ותקווה שלכם זה לא יקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה לחלזונות
    לולה
    15/01/2012

בני בן שנתיים ושלושה חודשים. ילד מקסים נראה שההתפתחות שלו וממוצעת ומעל הממוצע לגילו. מדבר שוטף וברור, אנחנו מנהלים שיחות שוטפות ועינייניות. מרכיב פאזלים, שר, בעל דימיון מפותח (ממציא כלי נגינה לדוגמא). הוא מאוד אוהב בעלי חיים ונכון לתקופה העכשוית מאוד אוהב חלזונות. הבעיה בעיקרה בגן. כל יומו סובב סביב החלזונות וכל מה שהוא רוצה זה להיות בחוץ לחפש חלזונות, שיאמר לזכותו הוא מוצא אותם במהירות הבזק ובמקומות שאין לתאר שיגיע אליהם :)
    מכיוון שזה מאוד קיצוני הגננת מאפשרת לו לחפש חלזונות כשהם בזמן חצר אך עומדת על שלה בלא להכניס את החלזון לגן ואז מתחיל בכי היסטרי, ממש צרחות שיכול להמשך גם שעה וחצי רצוף (הכל לפי דברי הגננת כמובן). לדבריה, הן מנסות להרגיע אותו בכל צורה אפשרית והוא פשוט לא נרגע. לדבריה הילד מתעסק כל היום בחלזונות ואינו משתתף בפעילויות הגן דוגמת לשבת בריכוז. בכלל קשה לו לשבת בריכוז ולרוב אם כן יושב בריכוז זה על רגלי אחת המטפלות או שהן מוצאות לו פיתרון אחר של משחק או החצר (שוב החלזונות). אני העלתי סברה שזה בא יותר ממקום של שליטה שמתאפשרת לו עם החלזונות בקלות. הוא כמובן מנסה לתפוס גם פרפרים וחרקים אחרים אך זה פחות זמין ופחות מתאפשר לו. מכאן הגננת חוששת שגם שיעלמו החלזונות לא יעלם באמת הסיפור הזה כי הוא יחליף את החלזונות בחיה אחרת.
    מאוד חשוב לי לציין שברגע שהוא מתחיל לבכות בהיסטריה כמה שמדברים אליו ומנסים להרגיע אותו הוא פשוט כאילו לא שומע בכלל - מעין לופ היסטרי.
    גם בבית זה קורה כמובן, אבל כשאני מצליחה להעלות אותו הביתה אחרי זמן קצוב שהרשתי לו לשחק בחלזונות, הוא כמובן מאוד בוכה ומתוסכל אבל נרגע בעיקר לרוב מול הטלוויזיה עם מציצת אצבע וכרית שהוא מאוד אוהב. אשמח מאוד לשמוע עצתך, האם יש דרך בה כדאי לפעול.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה לחלזונות

הוספת תגובה

• אהבה לחלזונות - תגובה

סמדר ריינר
    16/01/2012

שלום לולה,
    אני חושבת שאת צודקת שהעניין קשור בשליטה. ההתנהגות כולה מעידה על מצוקה שקשורה בחרדה. נראה שיהד זקוק ליחס אישי מאוד ולהרגעה (יושב על ברכי המטפלות, נרגע עם מציצת עצבע וכרית) קיים כנראה פער בין ההתפתחות השיכלית שלו ולצורך הריגשי הינקותי. אני ממליצה לפנות למכון להתפתחות הילד או לפסיכולוג שעובד עם הגיל הרך ולהתעניין בטיפול דיאדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי אינה יודעת לוותר
    אמא של
    14/01/2012

שלום רב,
    בתי בת 4.5-ילדה חכמה, עקשנית , דעתנית ואסרטיבית.אוהבת "לנהל" את מי שסביבה. כל עוד משתפים איתה פעולה כמובן הכל בסדר, אך ברגע שמישהו לא עושה כרצונה, וזה יכול להיות חברים, או גם אח שלה הקטן-אם בוחרים לשחק משחק שהיא לא רצתה או לא מקבלת את התפקיד שדרשה, היא מתעצבנת, "שוברת את הכלים" והולכת לשבת בצד, או כעוסה, או גם בוכה. לוקח לה זמן, אבל בסוף היא "מוותרת על ההתנהגות" הזו, (כהגדרתה) וחוזרת לקבוצה. אבל גם היה לה ברוגז של מספר ימים(!) עם חברה מהגן סביב נושא כזה. אני מאד רוצה לחנך ולהדריך אותה להיות גם "שחקנית קבוצתית", כלומר זה בסדר לרצות להוביל, אבל לפעמים צריך לדעת לוותר ולהיות חלק מהקבוצה. שיחות איתה לא ממש עוזרות, לכן הייתי רוצה לדעת מה הדרך הנכונה ביותר להראות לה את הדרך הנכונה ביותר.. תודה, רבה, אמא שלה.

לקביעת תור
    סגירה
    בתי אינה יודעת לוותר

הוספת תגובה

• בתי אינה יודעת לוותר - תגובה

סמדר ריינר
    15/01/2012

שלום לך,
    אם בתך רגילה לנהל, ייתכןשהיא גם עושה זאת בבית איתכם. אחר כך היא לא מבינה מדוע בחוץ זה לא עובד. לכן הדרך הכי נכונה לעזור לה להיות כאחד הילדים ולא מלכה מתוסכלת היא להרגיל אותה לזה בבית, אם בבית יהיה לה ברור שהיא לא המנהלת, זה יהיה לה ברור גם בחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבא עזב - האם לספר לבני?
    גלית
    13/01/2012

הי,

בני בן 6, אנחנו גרים בשכנות לסבא והסבתא.
    הוא מאוד קרוב לסבא עד גיל 5 היה רואה אותו כל יום ובשנה האחרונה עד פעמיים בשבוע.
    לפני 4 חודשים הסבא עזב לטובת אשה אחרת ועבר לגור איתה במרחק של שעתיים נסיעה.
    הסבא מקפיד לבוא לבקר את בני פעם בשבוע.
    אך כאשר בני הולך לסבתו הוא לעיתים שואל איפה סבא.
    שאלתי היא האם צריך לספר לו שסבא עזב ואם כן כיצד או לחילופין לדבוק בסיפור הנוכחי שהוא מרבה לטייל ולכן לא נמצא הרבה בבית.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבא עזב - האם לספר לבני?

הוספת תגובה

• סבא עזב - האם לספר לבני? - תגובה

סמדר ריינר
    15/01/2012

שלום גלית,
    נראה לי שכדאי לספר, כי לא תוכלו למשוך את השקר הזה עוד הרבה זמן, ילדים מבינים דברים ומסיקים מסקנות משלהם, ואחת המסקנות שהיד שלכם יסיק היא שלא תמיד אומרים לו אמת, ושיש דברים שהם כל כך נוראיים שאי אפשר אפילו לדבר עליהם, וזה מפחיד. האמת תמיד עדיפה מהפחד ממנה. חשוב להסביר לו את זה באופן שמתאים לגילו, לא חייבים את כל הפרטים. מספיק להגיד לו שסבא וסבתא לא מסתדרים יותר וסבא עבר לגור במקום אחר, רחוק.
    ייתכן שבהמשך הדבר יעורר אצלו שאלות לגבי האפשרות שדבר כזה יקרה גם לכם ההורים, וכדאי להסביר לו באופן שקרוב למציאות מדוע זה לא סביר כרגע (כי אתם מדברים על הדברים, מתפייסים אחרי מריבה, מריבות בין בני זוג הם דבר טבעי זה לא אומר שנפרדים וכו'). חשוב לאפשר אווירה פתוחה וכנה כדי שירגיש נוח לשאול, להביע את דעתו ולאוורר את החששות שלו ולא יישאר איתם לבד. הצגת הסבר שקרי במקום כל אלה מונעת את זה והוא נשאר עם ההשערות שלו לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישום לגן בו רוב הילדים ממשיכים
    שרון
    13/01/2012

משנה שעברה...

שלום לכולם

לאחר סבב גנים שערכתי מצאתי גן שאהבתי, לשנה הבאה. ביתי תהיה בת 2.7
    כיום היא במשפחתון של 10 ילדים
    נאמר לי שבקבוצה בה תהיה רוב הילדים (22 מתוך 25) יהיו מהקבוצה של הקטנים יותר באותו גן
    כלומר כולם כבר יכירו.
    השאלה האם זה קריטי בגיל הזה?
    גם בגן הנוכחי היה לביתי מאוד קשה להתאקלם
    האם כדאי לרשום אותה לגן?

הוספת תגובה

• רישום לגן בו רוב הילדים ממשיכים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/01/2012

שרון שלום,
    ילדים בגיל שנתיים וחצי לא נוטים "לשמור אמונים" לילדים מוכרים בלבד, כך שאם תסייעי לבתך להסתגל ולקשור קשרים עם הילדים בגן, תוכלי לסייע לה בהסתגלות.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה