פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הרטבה לילית לבן 7 + שתיה בלילה
    אמא מתמודדת
    09/06/2011

שלום
    בני הבכור בן 7 וסובל מדיי הרבה בעיות רגשיות. אנחנו מטופלים לסירוגין כל פעם בדרך אחרת ובמקום אחר אך מצבנו סבוך ומורכב מלהיפתר בקלות.
    רקע מאוד כללי- גירושין בגיל 2.5 , נטישה נוראית מהאב חוזרת ונשנית, יחסים מאוד קשים איתו עד היום,נישואיי בשנית,אחות נוספת, בעלי הנוכחי נעדר המון לחו"ל לתקופות ארוכות, תשישות שלי, רגרסיה בגמילות ועוד ועוד....
    כדי לצמצם את שאלתי - בני סובל מהרטבה בלילות וגם בריחות בימים שלדעתי נובעות מקושי רגשי.
    כמו כן הוא ילד שמזיע המון (כי משתולל המון) ובלילה הוא דורש המון שתיה. כמובן שהוא מרטיב את המיטה ואנחנו מנסים למנוע ממנו את השתיה בלילה והמלחמה קשה מאוד בנושא.
    האם עלינו להמשיך להתעקש? או שהשתיה לא קשורה בכלל לבעיית ההרטבה וזה לא יעזור בכל מקרה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבה לילית לבן 7 + שתיה בלילה - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום לך,
    אם יש הרטבה גם ביום, לא בטוח שמניעת השתיה בלילה זה מה שיפתור את העניין. ממליצה לכם במקום להיות מטופלים כל פעם קצת בדרך אחרת, לבחור בטיפול אחד יסודי ומעמיק לאורך זמן.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות...
    אמאלה
    09/06/2011

שלום וברכה
    אני אמא לילדה בת 4.5 שצריכה עזרה.
    ביתי עושה תנועה מסויימת שבה היא מכווצת את כל גופה. כששאלתי אותה למה היא עושה זאת היא ענתה לי שזה עושה לה נעים...
    הבעיה היא שהיא עושה זאת המון וגם במקומות ציבוריים. הגננת היום פנתה אליי ואמרה לי שהיא עושה זאת באמצע המפגשים, מה שגורם לה לא להיות מרוכזת.
    שאלתי היא איך גורמים לה להפסיק זאת? הסברתי לה שלא לעשות זאת בשום מקום חוץ מבבית אך זה לא עוזר...
    אז מה עושים?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות...

הוספת תגובה

• אוננות... - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום לך,
    אם הילדה משתמשת באוננות באופן מופרז, זה סימן למצוקה. היא כנראה זקוקה לאוננות כשהיא מרגישה חרדה או לבד (למרות שפיזית הי אא בהכרח לבד). נסו לחשוב האם יש סיבות למצוקה לאחרונה (הולדת אח, אפילו הריון שנדמה לכם שהיא עדיין לא יודעת עליו, או סיבה אחרת לכך שהמבוגרים פחות פנויים אליה לאחרונה?) נסו לבדוק האם יש צורך ביותר זמן איכות איתה שבו אתם פנויים אליה להרגיע אותה ולעטוף אותה. נסו גם בדוק הםא הילדה נחשפת לגירויים מיניים לא תואמים בטלוויזיה, או בעירום של מבוגרים בבית וכו'. אם זה לא העניין כדאי לפנות להדרכת הורים יותר מעמיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשך אוננות

אמאלה
    09/06/2011

היי
    הבנתי כל מה שרשמת ואת האמת נולדה לה אחות אבל לפני שנה וחודש... אני מאמינה שקיימת קינאה אך אני מאוד משתדלת להעצים אותה ולבלות איתה לפחות פעמיים בשבוע לבד. לגבי הטלוויזיה אני מאוד מקפידה על כך. השאלה איך מפחיתים את האוננות ולפחות שלא תעשה זאת במקומות ציבוריים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשך אוננות - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום לך,
    זה לא עניין של איך מפחיתים. כבר הסברת לה אני מבינה וזה לא עזר. אין ברירה אלא להבין יותר לעומק מאיזו מצוקה זה נובע. אין כאן פתרונות קסם, צר לי לאכזב אותך. אני במקומכם הייתי פונה לטיפול כדי בדוק את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות מוגזמת בעת לבישת בגדים
    מורן
    08/06/2011

בתי בת 3.3 ילדה מקסימה ונעימה מאוד. אך כאשר אנו מגיעים לשלב בחירת הבגדים לגן ערב לפני (בחירה מתוך 2 סט לבוש) או בחירת בגדים לשינה/ יציאה לגן שעשועים וכדומה הילדה אינה מעוניינת בשום בגד אשר אנו מוציאים, תמיד היא רוצה משהו אחר לפעמיים מתוך סל הכביסה, לפעמיים בגד ארוך בימים חמים, או בגדים ספיציפיים, היא נכנסת לבכי היסטרי, התפרצות לא נעימה, צועקת, דוחפת ומסרבת להתלבש. כאשר אני מלבישה אותה היא מתחילהע וד יותר לסרב, נושכת את הבגדים צורחת שלא נעים לה (ככה בכל בגד). המצבים הללו יכולים להימשך 20 דק' הם מאוד מתישים ואנו כבר לא יודעים איך להתנהג איתה. (אותו הדבר ישנה התנגדות נחרצת לאיסוף השיער לגן היא מסרבת בתוקף וישר מורידה את הגומייה)
    אשמח לעזרה מה עליי לעשות/לנהוג?
    תודה מראש
    מורן

הוספת תגובה

• רגישות מוגזמת בעת לבישת בגדים - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום מורן,
    ייתכן שבתך סובלת מבעיה תחושתית. זו בעיה פיסית ולא פסיכולוגית. כדאי לפנות למרפאה בעיסוק כדי לבדוק את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה הקודמת
    מירה
    08/06/2011

דבר נוסף שרציתי לציין לגבי בני הוא גם נגעל ממני, לדוגמה: אם ביקש עוגה נרתע שאני אגע הוא צריך לעשות את זה ולא אני.לא מוכן שאנשק אותו או אחבק אותו.
    רק כשזה בא ממנו זה בסדר. אלו דברים שלא היו קיימים , רק לאחרונה התפתחו.

מירה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך להודעה הקודמת

הוספת תגובה

• עניתי

סמדר ריינר
    09/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיביות של ילד בן 6.5 !
    ניר
    08/06/2011

בני בן 6.5 הולך לגן חובה , יש לו אח בן 5 , ועוד אח תינוק בין שלושה חודשים.
    רקע - הילד חכם (לפי הערכות מעבר לגילו)אך עד לפני שנה ההתפתחות הרגשית הייתה ברמה נמוכה מגילו , הוא היה מסתובב בגן ולא מעורב עם הילדים , אלא נצמד לגננות וממש לא מפתח את התקשורת עם הילדים.
    מאמצע שנה שעברה , הרבה באמצעות הגננת המדהימה , הוא השתפר פלאים , יצר קשר עם הילדים היה מאוד מעורה ומעורב בכל הנעשה בגן .כך גם המשיך במהלך השנה הזאת.
    יש לציין כי תמיד הוא היה דעתן מאוד , רצה להיות ראשון בכל דבר , ורצה שכולם יעשו הכל לפי מה שהוא קובע.
    בתקופה האחרונה (מספר חודשים, קשה לנו להזכר האם לפני שהתינוק נולד או לא ..) הוא נהיה עצבני ועקשן בצורה קיצונית, מגיב לכל פניה אליו בכעס (בכל נושא שלא נראה לו) , עקב כך התדרדרו גם היחסים עם הילדים בגן והוא מוצא עצמו לבד בגן.
    בימים האחרונים (לדעתי כפתרון לבעיות החברתיות בגן) הוא מצא לו "פתרון" הוא מסתובב כל היום עם הראש ברצפה ו"אוסף" מכל הבא ליד , אבנים, חתיכות נייר , עלים... בכל יום הוא נהיה יותר אובססיבי בנושא גם בשעות שאחרי הגן , המצב מגיע עד כדי בכי הסטרי והשתוללות ממש כאשר אני מונע ממנו את האיסוף.
    הוא ממש פיזית לא יכול לעצור עצמו , עד כדי כך שהוא ביקש ממני להרים אותו כדי שכך הוא לא יוכל להסתכל על הרצפה !!!
    נא עזרתכם המהירה !
    מה להערכתכם הסיבה לתופעה , וכמובן מה לעשות על מנת לעזור לו להתגבר !!

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיביות של ילד בן 6.5 !

הוספת תגובה

• אובססיביות של ילד בן 6.5 ! - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום ניר,
    נשמע שהילד במצוקה קשה. כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית הגן, לבקש שתערוך תצפית או אבחון, כדי להבין יותר טוב מה עובר על הילד. אין כאן פטנט או טיפ שאני יכולה לתת כרגע כי המצב נשמע לי דורש הערכה יותר מעמיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יריקות של ילד בן 6.5
    מירה
    07/06/2011

בני בן 6.5 שנים עד אמצע חודש מאי היה מבקר בגן לחינוך מיוחד, חודשים על גבי חודשים מתוסכל מהגן וכועס להיות שם. התחילו בגן התקפי זעם קשים ולאחרונה הגיעו גם לבית.
    אני כבר מזמן הבנתי שהילד במצוקה שם , לא קיבל שום מענה ולאחרונה החלטתי שהוא מסיים בגן זה לחלוטין. אציין שמאובחן עם בעיות קשב וריכוז, קושי בקבלת גבולות , קושי גרפו -מוטורי וכו'.
    לאחרונה החל לירוק בבית על יושבי הבית אם מרגיזים אותו והרבה על המרצפות.
    ניסינו להתעלם , ניסינו להעיר לו אבל זה לא עוזר. טוען שיש לו טעם לוואי בפה.
    אני חושבת שזה לא טעם לוואי, אולי זה התנהגותי עם חרדה?
    אבקש לדעת מה זה יכול להיות ומה לעשות בנידון?

מירה

לקביעת תור
    סגירה
    יריקות של ילד בן 6.5

הוספת תגובה

• יריקות של ילד בן 6.5 - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום מירה,
    לא כל כך הבנתי מהתאור שלך לגבי הגן, באיזו מסגרת הילד נמצא כרגע. האם הוא בבית?
    היריקות, בתוספת העובדה שאת מתארת בתוספת שכתבת לשאלה שהוא נגעל ממך אכן יכולות להצביע על חרדה.
    אם זה אכן כך ייתכן שזו חרדה שנובעת מכך שהוא מרגיש שיש בתוכו תוקפנות רבה ואין לו כלים לווסת אותה,וזה מפחיד אותו. הוא כאילו מנסה לירוק את החלק הרע שבו החוצה.והוא נגעל גם מחלקים רעים, כביכול של אחרים שלא ייכנסו אליו. זה לא מודע כמובן, וזה לא משהו שהוא יכול להסביר במילים. זה גם מסתדר עם התקפי הזעם הקשים שאת מתארת שהיו לו בגן ועברו גם הבייתה.
    אני לא מכירה את הסיפור של הגן ויכול להיות שזה באמת גן גרוע, אבל גם יכול להיות שהעדר מסגרת עוד יותר מפחידה אותו מהגן הגרוע כי יש עוד פחות מה שיעזור לו לווסת את התוקפנות.
    אני מקווה שיש מסגרת מתאימה עבורו לשנה הבאה.
    כרגע, המצב של הילד נשמע לי לא טוב, ולצערי אני לא חושבת שעיצה בפורום יכולה לשפר אותו.
    אם הוא עדיין לא בטיפול אז כדאי מאוד לפנות לטיפול שמשלב הדרכת הורים.
    אם יש לכם אפשרות כלכלית לטיפול פרטי כדאי לפנות לטיפול של יותר מפעם בשבוע.
    אם אין לכם אפשרות, אז רצוי לפנות בהקדם לטיפול במסגרת ציבורית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מירה
    09/06/2011

תודה על תשובתך.בקרוב נתחיל בטיפול אצל פסיכולוגית.
    האמת שלגבי המסגרת לשנה הבאה ישנה בעיה , התקיימה ועדת השמה שהחליטה על בי"ס לחינוך מיוחד ואני חשבתי על כיתה קטנה בבי"ס רגיל.
    בגלל התקפי הזעם בגן היה צפוי שיחליטו כך ואני לא יודעת אם באמת זו המסגרת שצריך או שבעצם תזיק לו.
    אני בטוחה שקרה משהו בגן הזה שכל כך שונא, אפילו לא מוכן שיזכירו בפניו את הגן.
    כשהיה נכנס להתקפי זעם היו אוחזים בו וכנראה מפה הגועל שיגעו בו.

מירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    10/06/2011

שלום מירה,
    לא בטוח. לא הייתי שמה את הכל על הגן. לא בטוח שהגן אשם בכל הצרות בהכרח. יכול להיות שהילד מעדיף, באופן לא מודע להשליך את כל הרוע שהוא חושב שיש בעצמו על הגן. זה לא אומר בהכרח שהגן באמת כל כך רע, ובטח לא אומר שכל מסגרת חינוך מיוחד אחרת היא רעה.
    טוב שפניתם לטיפול פסיכולוגי, ואני מקווה שתצליחו גם בעניין המסגרת והדברים יסתדרו לשביעות רצונכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות מגיל צעיר
    ורד
    07/06/2011

שלום,

יש לי ילדה בת ארבע וחצי וזה זמן רב שהיא משתפשפת עם פלג גוף תחתון על שולחנות, כדור, מגלשה וכל דבר אחר שגורם לה הנאה. זה נראה כאילו היא מאוננת.
    האם זה נורמלי לגיל זה ומה ניתן לעשות בנדון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות מגיל צעיר

הוספת תגובה

• אוננות מגיל צעיר - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום ורד,
    אוננות היא בהחלט נורמלית בגיל הזה וגם בגילאים יותר צעירים. עליכם להסביר לה שזאתם מבינים שזה נעים לה וזה בסדר וזה טבעי, עם זאת זה משהו שעושים בפרטיות. אם זה לא עוזר והיא עושה זאת באינטנסיביות גבוהה וללא הבחנה, שווה לבדוק יותר לעומק ממה זה נובע אצל איש מצקוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונות מהנורמה
    ליר
    07/06/2011

אין פה ספק בכלל ,אני מרגיש שונה מהנורמה,בהמון דפוסים,אבל בעיקר בקטע החברתי.
    לפני שבוע בערך הובחנתי כADHD,אבל אני יודע ב100% שהבעיה מלווה אותי מגיל ילדות צעירה מאוד ופשוט הוזנחתי מבחינה טיפולית.עם הADHD אני עם הפרעה רגשית מגיל קטן מאוד ,אמי הייתה מתארת אותי כמרדן ו"בעל אופי לא טוב" כל הזמן.זה התחיל מכך שעם היא לא הייתה אומרת איזה מילה מסויימת שאני רוצה שהיא תגיד,למשל יצאתי מטיפול שיניים ואמרתי לה שתגיד את "המילה" אבל היא לא ידעה על מה אני מדבר..אז עד שהיא לא אמרה את המילה שהתכוונתי לא נתנתי לה להמשיך ללכת.כמובן שאני התכוונתי למילה כל הכבוד,וכך היא הייתה מתעצבנת ולא מבינה מה קורה איתי והייתי פשוט בורח ואחרי כמה דקות חוזר בוכה..אני בכוונה הולך אחורה כדי שתקבל תמונת מצב כללית.דוגמת המקרה הזה היא לגיל 7-8 בערך ואני אתן עוד דוגמא.באותם גילאים בערך 6-8 ,עם אמא שלי הייתה הולכת עם חברה שלי ואני הייתי איתן,הייתי רוצה שהיא תקשיב רק לי שאני מדבר ועם זה לא היה ככה הייתי מתחיל לבכות .וכל מיני דברים כאלו שהיו קוראים.אמא שלי עברה המון סבל בחיים עד לשלב שהייתי בגיל 6 ואחרי 4 ילדים לא היה לה ממש כוח נפשי להתמודד איתי ועם כל הבכי ה"לא מוסבר שלי" ..שהייתי בגיל 10 בערך כל פעם שהייתי בוכה בבית היא הייתה מאיימת "אני יביא עליך את אחיך הגדול" ..וזה ממש לא שאמא שלי אמא רעה,היום אני מדבר עם אמא שלי על הכל וכל הזמן אמא שלי הכי דואגת לי שאפשר.פשוט בגלל שאבא שלי היה נרקומן ובכמה שלבים בחיים שלי הוא היה בכלא,ובכמה שלבים היה בבית..כנראה זה גם הוסיף לבלבול ,אבל קיבלתי דמות אבהית מאוד רעה,שרק לפני שנתיים אמא שלי החליטה להיפרד ממנו ולא עשתה זאת כל השנים בגלל פחד.בכל מקרה,ככל שעברו השנים והגעתי לגיל 10-12 ,נהייתי יותר רגיש לכל דבר,כל יום שהייתי חוזר מהבית ספר הייתי עושה בדק בית בראש וחושב מה לא היה בסדר ונכנס לעצבות מי זה,וזה עוד ביום שנחשב לטוב,ביום שקרה ממש משהו כמו -מישהו ניסה לרדת עליי,הייתי כל הזמן חושב על זה בבית וזה היה מכניס אותי למצב רוח לא טוב..וככה כל יום.בקתופת הבית ספר היסודי הייתי תלמיד מצטיין ונחשבתי על ידי המורים כחכם הרבה מעל הממוצע.אבל הייתי הילד כמעט הכי לא מקובל.היו לי 2 חברים בערך ,והייתי מעביר את היום במחשב ובטלוייזיה ולעיטים בלימודים,(אף פעם לא היה לי כח ללמוד בבית).
    בתחילת תקופת החטיבה קיבלתי קצת עזרה חברתית והצלחתי לפתח תדמית מקובלת אבל עם זה באה הירידה בלימודים שלי,ואחרי שנה שנתיים התדמית המקובלת ירדה,כי היא לא באמת הגיעה לי,לא ידעתי איך לתפקד חברתית מאז ומעולם ומהר מאוד עלו על זה.עם מישהו מנסה לרדת עליי,לעקוץ אותי,אפילו ממש בצחוק ,האדם היחיד שלא יראה על הפנים שלי שאני נפגע זה עיוור.כל הזמן אמרתי לעצמי שבפעם הבאה שמישהו ינסה לרדת עליי אני יגיב בתוקפנות ,וגם עם אני מחזיר ירידה שתיים שלוש ,הכוח נפשי שלי יורד ואני עומד לבכות.

לקביעת תור
    סגירה
    שונות מהנורמה

הוספת תגובה

• המשך

ליר
    07/06/2011

היו לי תקופות בחיים שהייתי בודד..הייתי יושב במחשב מעל 7 שעות ביום..
    היום שאני מסיים כיתה י"א יש לי קבוצת חברים שאני יוצא איתם בערך שנתיים.כל הזמן היינו 5 חברים ועוד כמה בנות.אבל באופן מצחיק הבנות למשל רואות את החבורה כהן והארבע בנים ללא אני.אני לא בן אדם רע,ומגיע לי להיות אהוב ולהיות חלק דומיננטי,אבל זה פשוט בעיה בי.יש לי לפעמים קצת חרדה חברתית,אבל אני מאוד מאוד שואף כל הזמן להתנהג בספונטיניות וביכולות החברתיות של חבריי שבעיניי הם כבר בלתי אפשריות אחרי כל כך הרבה מאמצים ונסיונות להעתיק.בסופו של דבר רק לעיטים רחוקות אני דוחה יציאות ומתגבר על המעין חרדה חברתית ..ומגיע בביטחון בכל פעם שיש "ישיבה"(כלומר שיושבים כל החברה)..אבל הביטחון שלי יורד בצ'יק,הרמז הדקיק ביותר לגינוי מצד הזולת מוביל אותי למצב שאני עוד שניה בוכה,זה כמובן בהדרגה,יש מצבים שאני אחרי זה שותק כמה זמן ואז משתדל שלא יראו עליי..
    כיום אני בסופו של עניין לא אדם בודד.אבל ברוב המקרים אני צריך להתקשר לחברים כדי לשאול עם יוצאים.כי אנשים לא רואים אותי כדמות חשובה בעיניים.אני יודע שמה שאני אומר עכשיו מצביע על דימוי עצמי נמוך,אבל אני פשוט בן-אדם לא מעניין.אני יכול לשבת על שיחה עם חבר ולבדר על דברים שקרו לי וכו',אבל גם אז אני מסביר את זה בצורה מעורפלת לחלוטין,הרבה פעמים מגמגם בזמן הדיבור ..
    עם הזמן פיתחתי כל מיני דפוסי התנהגות ,

למשל,כשאני בחברת ילדים מסויימת אני אוטומטית מחפש דמות מסויימת שנוח לי אותה יותר ,ואני לא יכול להתסגל לחברה עם אחד הילדים שאני מחפש בח'ברה הזאת לא נמצא.
    הרבה מאוד פעמים אני שואל את עצמי-"מה אותו ילד היה עושה" ..
    זה למעשה כל הזמן,נראה לי.."מה הילד המקובל והכל כך מצליח חברתית היה עושה עכשיו במקומי"איך היה מתנהג" "איך היה מגיב"
    אז מן הסתם שהדימוי עצמי שלי נמוך,אבל זה כתוצאה מכך שאני כבר נואש ולא יודע איך להתנהג,למשל לפני שנה הייתי יותר פעמים נמצא במצב שאני יושב עם חברים ,אבל נראה המום כזה,ואז נגיד מישהו היה אומר -"איזה חמוד לירון" וזה הדבר שההיה הכי שנוא עלי בעולם!הייתי ממש מסמיק ונעלב אבל עושה הכל כדי שלא יראו,ועל כל דבר כדוגמה הזאת הביטחון שלי יורד ל0,כמו מצב שאני אוזר הרבה ביטחון לספר לכולם משהו,נגיד משהו מצחיק,והוא מתקבל בצורה שלילית,זה פשוט מוריד לי את הביטחון ל0,ואין אצלי דבר כזה ביטחון מצתבר,שנגיד עם בתקופה האחרונה כמה פעמים סיפרתי בדיחה או משהו כזה וכולם צחקו,אז לרגע הביטחון עולה ,אבל יום אחריי גם עם אני יגיד לעצמי כל הזמן תיזכר בזה שהצחקת וכו',עם הדברים שאני אומר מתקבלים בצורה שלילית על ידי החברה אני ממש מתכנס עצמית והביטחון שלי יורד ל0.ואז בד"כ במשך רוב הערב אני נשאר שקט.
    ברור במיליון אחוז שהבעיה היא בסופו של דבר אצלי,חבריי הם לא אנשים רעים,והם אוהבים אותי כחבר,אני פשוט מרגיש שאני פראייר שאני נמצא בקבוצת ילדים כזאת מקובלת ולא מנצל את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך2

ליר
    07/06/2011

לא הופך להיות בעל יכולות חברתיות וספונטיות ודיבור משוחרר והכל כמו ארבעת החברים האחרים.בלי שום קשר כל הדברים הללו מתבאטים בכיתה וביום יום.
    אגב,דבר חשוב נוסף,תמיד שאני מדבר - אני תמיד מרגיש שכל העיניים אליי.באופן קבוע ותמידי..הייתי אצל פסיכאטרית ודיברתי איתה פחות או יותר על כך,והיא אמרה ששיחות עם פסיכולוג יעזרו לי,אבל אני מרגיש שהבעיה היא אצלי במנגנון המוח,בגלל הפרעת הקשב והריכוז הזמן תגובה שלי סופר איטי,וכל הזמן יש לי הרגשה שהמוח חושב לאט,אני מרגיש עייף כל הזמן..כל הדברים האלה..ובינתיים בכמה טיפולי סוגי רטלין לא הרגשתי שיפור.
    אני חושב גם שיש לי בעיית חרדה,שאני כל הזמן חושב מה יגידו אחרי מה שאני אומר,והרבה פעמים פשוט בסופו של דבר לא אומר את הדבר..או שאינ הולך למקום..אני חושב הרבה צעדים קדימה מה יקרה,שאני יבוא מה אני יגיד..איך זה יתקבל..ואפילו לפני שבוע הייתי במז'ור דיפריסיון שדי עבר אבל המצב רוח שלי נשאר לא טוב בתקופה האחרונה ובאופן כללי המצב רוח שלי לא יציב.זה לא שאני במניה דיפרסיה,אלה שפשוט לפעמים אני במצב רוח לא טוב מסתם גם עם היה לי יום שהוא טוב בבית ספר..
    אבל בכל מקרה עד היום כל יום אחרי בית ספר אני בכוח מחפש את הדברים הלא טובים ולתת לעצמי עליהם ביקורת.
    לסיכום-גם עם אין לי הפרעה פסיכאטרית,נפשית וכו'..שאני בסה"כ בןאדם שמשקיע בטיפוח שלו ונראה טוב מאוד,אבל יש לי בעיה בתפקוד וביכולת החברתית ואפילו שאני פתוח לחברה אני גרוע .
    הדיבורים שאני מוציא הם כל הזמן קשורים לנושאים שאחרים העלו..ואני רק כל הזמן משתדל לצחוק ולהראות שאני בעניינים!כדי שלא יגידו מה קרה אני המום או שקט..כי אני לא ילד מופנם!ואני משתדל לשדר כל הזמן ביטחון אבל..על מי אני עובד?כולם רואים עליי את הביטחון העצמי הירוד..ובאותו הקשר של מה שאמרתי שאני רק מצתרף בשיחות לנושאים..גם שאני מנסה להעלות נושאים הם בדרך כלל לא מתקבלים ,או כי אני פשוט לא יודע להגיד את הדברים במקום ,או שזה בגלל הצורה שאני אומר אותם.שעם לפעמים נשמע רעד בקולי שלי או משהו כזה.ובגלל תחושת הניתוק החברתית שלי,זה או שאני לא אומר כלום,או שאני אומר דברים,אבל צוחקים על הרבה דברים לא קשורים שאני אמור.ואין לי מושג למה אני אומר אותם.שאני במצבי לחץ כמו מישהו ניסה לרדת עליי בצחוק אני בכלל לא שם לב למה שאני אומר ואומר דברים שאחרים צוחקים עליי.

אני יודע שיש פה הרבה בלאגן,ואני בעצמי מבולבל,אבל מעבר ל-להגיד לי שאני ילד לפסיכולוג ויקבל איבחון וכו' .האם לדעתך יש פה משהו מעבר לסתם עוד איזה הפרעת קשב וריכוז והפרעה רגשית?אני משתוקק נואשות לשינוי!מקווה שתוכל להחזיר לי תגובה הולמת ולא משהו קצר ושלא יעזור כפי שקיבלתי בפורומים אחרים.תודה מראש !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך2 - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום ליר,
    לא אמרת את גילך אבל אני מבינה שאתה כבר לא ילד. זהו פורום שעונה להורים ליידם לא לאנשים מבוגרים או מתבגרים עבור עצמם. שנית בפורומים תמיד התשובה היא קצרה, ולא, אין אפשרות בפורום לאבחן הפרעה פסיכיאטרית או אישיותית. אני מצטערת לאכזב אותך, אני מבינה שאתה מאוד סובל,ואני מאחלת לך מכל הלב שתמצא את הפיתרון אבל אתה מבקש משהו בלתי אפשרי. מה שענו לך בפורומים אחרים זה מה שנכון. נא לפנות לטיפול. לצערי, לא תהיה כאן תשובה אחרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תודה על התוגבה

ליר
    09/06/2011

בקרוב אני יהיה בן 17.
    בכוונה פרסמתי בפורום ילדים כי אני מציין פה המון פרטים מן העבר.
    ברור שאי אפשר לבצע אבחנה פסיכאטרית או פסיכולוגית.
    השאלה שלי האם לדעתך קיימת פה בסופו של דבר אכן איזה הפרעה אצלי?(מלבד זה שיש לי הפרעת קשב וריכוז) ,אם זו הפרעה רגשית תוכלי לפרט קצת מה את חושבת ואיך מתבצע הטיפול?
    והאם לדעתך אפשר לעזור לי ?או שפשוט זה האופי שלי וככה אני ישאר ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תודה על התוגבה - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום ליר,
    מה שאתה מבקש זה לעשות אבחנה. זה נקרא לעשות אבחנה אם יש לך הפרעה או לא. אני לא יכולה לדעת, אתה צריך לפנות למטפל שיכיר אותך לעומק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

ליר
    09/06/2011

סליחה שאני "חופר" ,
    בכל מקרה,שאני מדבר עם בעל מקצוע אני מבולבל ואני בקושי אומר עשירית ממה שיש פה ..אני לא מבקש אבחנה לאיזה הפרעה עם יש,אבל על סמך הכתוב ,מעבר ללהגיד לפנות לפסיכולוג,את יכולה להגיד לי האם לדעתך יש פה משהו שהוא יכול להיחשב כהפרעה כלשהי ואפשר לטפל בו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

ליר,
    לא. צר לי אך זו התגובה האחרונה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו בבקשה !!!!!
    מאיה
    06/06/2011

יש לי ילד בן 5.5 לפני שבוע נודע לי מהגננת שהוא נכנס עם ילדה אחרת מהגן לשורתים נגע לה בעבר המין שלה דיברנו איתו והוא אמר שהיא אמרה לו באו נעשה את זה לפני יומיים הוא סגר את דלת של החדר שלו ובעלי פתח את הדלת הוא כנרא נגע לאחותו בת השנתיים הוא קיבל עונש לא לצאת מהחדר הוא גם אמר לחבר שלו שבאו ננשק אחד לשני את הבולבול אני לא יודעת מה לעשות בבקשה תעזרו לי
    אנחנו דיבנו איתו על זה שזה לא בסדר לעשות דברים כאלה

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו בבקשה !!!!!

הוספת תגובה

• תעזרו בבקשה !!!!! - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום מאיה,
    נראה לי שכדאי מאוד שתפנו עם הילד לטיפול ובהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 עם רגרסיה בגמילה
    קרן
    06/06/2011

היי, יש לי ילד בן 5 ותינוקת בת 7 חודשים לאחרונה הוא חזר לעשות קקי בתחתונים.
    אציין שתהליך הגמילה איתו היה מאוד קשה. בנוסף למרות שאני מראה לו המון אהבה כל מה שאני אומרת לו שאסור הוא עושה ההפך.
    היום הוא לקח מנקה חלונות וביקש לנקות את הלכלוך מהרצפה , איפשרתי לו ואז באתי לראות שהוא מחזיר את זה למקום. אז הוא אמר לי "אמא אני לא רוצה שתראי איך אני מחזיר את זה למקום" אז הסתובבתי בחזרה ואמרתי לו טוב ובמקום שהוא יחזיר למקום הוא השפריץ עם המרסס על התינוקת שהיא ישנה!!!
    מה לעשות????אני אובדת עצות.......

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 עם רגרסיה בגמילה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 עם רגרסיה בגמילה - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום קרן,
    מה שאת מתארת זו לא בדיוק רגרסיה בגמילה אלא אנקופרזיס. כדאי לפנות לטיפול בהקדם, על מנת למנוע מהתופעה להתקבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?למי לפנות??

קרן
    09/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?למי לפנות?? - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום קרן,
    לפנות לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. את יכולה לפנות באופן פרטי, או מסובסד דרך קופךת חולים או במרפאה ציבורית.
    את יכולה לבדוק אצ אחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך או לבקש המלצה מפסיכולוגית בית הספר על שירותים טיפוליים באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת כמעט שש
    אמא
    06/06/2011

שלום
    ביתי הבכורה בת כמעט שש, אחריה ילדה בת ארבע וחצי ותאומות בנות שנה.
    ילדה מאד רגישה, בוכה הרבה, כשמספרת על מקרה "מרגש" שקרה לה - נכנסת שוב לזמן ולמקום, חווה מחדש את הרגשות והתגובות (למשל העליבו אותה - מספרת וקולה רועד, בטון חד ומתרגש, בוכה כאילו נפגעה הרגע).
    מעבר לכך, נגמלה רק עכשיו מטיטול בלילה, כאשר הפסיקה בפתאומיות להשתין בלילה.
    בשנתיים האחרונות כוססת ציפורניים, ובחודש האחרון גיליתי עור מגורה באיזור עצמות החזה במרכז, ובחלקים האחוריים של הברכיים והמרפקים.נראה שמגרדת שם.
    האם קשור? אולי זו תופעה פיסיולוגית בכלל?
    ואם יש קשר כיצד ניתן לכוון אותה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת כמעט שש

הוספת תגובה

• ילדה בת כמעט שש - תגובה

סמדר ריינר
    09/06/2011

שלום לך
    לגבי הבעיות הפיסיות יש לפנות לרופא עור לפני שמחליטים סופית שמדובר במשהו פסיכולוגי.
    נשמע שהילדה חרדה ומתקשה להרגיע את עצמה. יש לעזור לה עבד את החוויות שלה, לעשות סדר, מה חשוב ומה פחות נורא,לתת משמעות מרגיעה ואניברסלית לדברים (כולם נעלבים לפעמים, ואחר כך זה עובר וכו') להשתדל להבחין מתי היא במצוקה אמיתית ומתי זו דרך שלה להשיג תשומת לב ולהגיב בהתאם (כשזה רק לצורך משיכת תשומת לב להתשדלת לא לעשות מזה דרמה להגיב בצורה מינורית מאוד ולהסיח את דעתה לנושא אחר, כמו כן חשוב להשתדל לתת לה תשומת לב יזומה סביב דברים אחרים, חיוביים ובוגרים יותר שהיא עושה כדי לחזק התנהגויות בריאות יותר על חשבון ההתנהגויות הדרמטיות). אם זה לא עוזר כדאי לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ותשעה חודשים נושך המון ולאחר
    רוית
    06/06/2011

בני בן שנה ו9. עדיין אינו מדבר. מצרף צמד מילים ואני תמיד מבינה אותו. בגן נושך המון ולאחרונה החל לנשוך את עצמו. אציין כי יש לו אח בן חמישה חודשים. אנו מרעיפים על שניהם אהבה ויחס שווה. האם יש מקום לדאגה? מה ניתן ךעשות? האם זה עשוע להיות. סימן לבעיה בויסות רגשי?

הוספת תגובה

• בן שנה ותשעה חודשים נושך המון ולאחר - תגובה

סמדר ריינר
    06/06/2011

שלום רוית,
    אני לא בטוחה שיש כאן סימן לדאגה. הנשיכות יכולות להיות קשורות לכך שהוא עדיין לא מדבר ולכן קשה לו לבטא את עצמו. זה גם בסדר לא לדבר בצורה שוטפת בגיל הזה עדיין לדעתי. אם את עדיין מודאגת את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד כדי לאבחן יותר לעומק, אבל אני הייתי מחכה, ומנסה לתמלל עבורו את הרגעים שבהם הוא נושך (נורא כעסת שלא קיבלת את המשחק אז נשכת) וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל
    דוד
    05/06/2011

שלום לכן

יש לי ילד מהמם בן 3 כשהוא היה בן כשנה אני ואמא שלו נפרדנו במהלך הפרידה עבדתי בעבודה שהצריכה נסיעות רבות לחו"ל כך שלמעשה יצא שבכל חודש הייתי שבוע בארץ כאשר באותו שבוע הייתי מבלה רק איתו .
    בחצי שנה האחרונה החלפתי עבודה ואני נמצא בארץ באופן קבוע ואז אני מתראה איתו פעמיים בשבוע ובסופ"שים .
    אני מוכרח לציין שאני לא מבסוט בעבודה החדשה שלי . שבוע שעבר קיבלתי הצעה מפתה לעבור למדינה באירופה ולקבל תפקיד גדול ומעניין על פניו אך כמובן שהמחיר הוא נסיעה שוב לחו"ל. כאשר ידוע לי שבחודשיים הראשונים אני לא אוכל להגיע לארץ אולי פעם אחת אגיע ולאחר מכן אני עדיין לא יודע מה תהיה תדירות הביקורים בארץ.

שאלתי היא האם נסיעה מסוג זה יכולה לפגוע בבן שלי בדרך כלשהי האם זה ישאיר בו "צלקות" כלשהן?
    אשמח אם תייעצו לי מה כדאי לי לעשות

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל - תגובה

סמדר ריינר
    06/06/2011

שלום דוד,
    לכל בחירה שלנו בחיים יש מחיר. גם להחלטה כזו יש מחיר מבחינת הקשר שלך עם הבן שלך. אני מניחה שאתה מבין את זה לבד, ומרגיש אשמה עם העניין.
    לייעץ לך מה לעשות אני לא באמת יכולה כי זו החלטה שלך. אם בכל זאת אתה מעוניין בעבודה הזו, כדאי לך להקפיד ולהיות בקשר עם הילד דרך הסקייפ למשל, ולשמור על עיקביות ככל הניתן באמצעים העומדים לרשותך. כמו כן בזמן שאתה בקשר איתו לנסות להניח את האשמה בצד ולא לתת לה לנהל את הקשר ביניכם,למשל על ידי פיצוי חומרי מוגזם או על ידי התנהגות שהוא יכול להבין ממנה שאבא מרגיש נורא ואיום עם עצמו .חשוב להתעניין בו, להראות שאתה זוכר את הדברים שסיפר לך בפעם הקודמת, את שמות החברים שלו והגננת שלו,התכניות שהו אאוהב בטלוויזה, המאכל האהוב עליו ולתת לו הרגשה שאתה מלווה אותו במחשבות בראש ובלב גם אם אתה לא נמצא פיזית לידו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 -ביטחון עצמי ירוד
    שירה
    05/06/2011

בני בן ה- 3.5,ילד מקסים, אינטליגנט מלא שמחת חיים.
    בבית הוא מוחצן מאד משתולל עם אחיו הקטן, צוחק ומאושר.
    בגן, בגינה, ובכלל במגע עם אנשים הוא שקט, מופנם, מסתגר, מתחבא מאחורינו, כאילו מפחד מאנשים,
    מפחד מזיקוקים, ממש קיבל פאניקה, מפחד מברכה, (היינו באילת ורק ביום השני הוא הסכים להכנס אבל לא היה משוחרר במיים), היינו בשייט בספינה והוא היה בפאניקה, לא הסכים לזוז מאיתנו שנייה.
    רוצה שנבוא אחריו לכל מקום.
    ביום הולדת בגן היה מופנם מאד, לא שיתף פעולה בחחלק מהדברים.
    שואלים אותו שאלות הוא לא עונה לפעמים. מתבייש מאד.
    יש לו 2-3 חברים בגן, לאחד מהם הוא הולך לבד.בלעדינו, .רק לאחד.
    האם לפנות לייעוץ מקצועי? האם יש ייעוץ פסיכולוגי לגיל זה במכבי?
    אודה לתשובה,
    תודה
    שירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 -ביטחון עצמי ירוד - תגובה

סמדר ריינר
    06/06/2011

שלום שירה,
    אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד של מכבי או שעובד עם מכבי ולברר שם. דרך אגב, זה לא כל כך עניין של ביטחון עצמי אלא יותר של חרדות. אתם יכולים לעיין גם בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהב כפות רגליים
    מלי
    05/06/2011

שלום רב,

בני בן חמש ושמנו לב שיש לו סטיה קלה. הוא אוהב כפות רגליים. מדובר אך ורק בכפות הרגליים של סבתא שלו כי מכל השאר הוא נגעל. הוא מבקש ללכת אליה ולהיות איתה לבד ואז הוא מבקש ממנה לשבת והוא פשוט מקרקר סביב רגליה, מריח ומלטף את כפות רגליה.
    ניסינו לקטוע את זה והיא אמרה לו שזה לא נעים לה. איך מפסיקים והאם זה אומר משהו?
    מלי

לקביעת תור
    סגירה
    אוהב כפות רגליים

הוספת תגובה

• אוהב להריח כפות רגליים

אנונימי
    30/07/2011

גם לי יש את אותה הבעיה בן דוד שלי אוהב להריח את כפות רגליי ולפעמים הוא שם אותם על הפרצוף שלו זה ממש מוזר לי וגם לא נעים לי. אני לא רוצה לפגוע בו או בהורים שלא אז אני מעדיפה לא לדבר על זה אלא מנסה להתחמק ממנו. מעניין אותי לדעת למה הוא עושה את זה?שכחתי לציין שהוא בן 11 אם יש למישהו הסבר לזה אשמח לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהב להריח כפות רגליים - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2011

שלום לאנונימי,
    זה ממש לא חשוב ממה זה נובע. מה שחשוב הוא שזה לא נעים לך. נוצר מצב שאתה מפחד להגיד לו כדי לא לפגוע בו אבל בינתיים אתה נפגע. זה מצב שכדאי מאוד שייפסק. זו לא בעיה שלך ממה זה נובע. נראה לי שכדאי וחשוב לפנות להורים שלו, כי ייתכן שיש לו בעיה, ולא נורא אם תהיה אי נעימות קלה להם מה שחשוב שהאי נעימות שלך תיפסק. בכך שאתת משתף פעולה עם דבר שלא נעים לך, אתה תורם להימשכות הבעיה.
    יכול להיות שמדובר בסוג של פגיעה מינית, וזה מצב שאסור להמשיך אותו רק בגלל אי נעימות.
    יכול להיות שלבן הדוד שלך יש הנאה מינית מהעניין הזה. ולכן חשוב להפסיק זאת מייד. לא חייבים להתייחס לעניין המיני כשעושים זאת. חשוב פשוט לשים גבול ולהגיד: "זה לא נעים לי ואני מבקש שתפסיק עם זה" ואם זה לא עוזר, אכן לפנות להורים שלו, לספר ולהגיד שזה לא נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לו פטיש לכפות רגליים זה פשוט

אלירן
    09/08/2012

גם אני מכור לכפות רגליים יפות וסקסיות שהיו מטופחות כמובן אני אוהב ללקק למצוץ את האצבעות ולהריח עומד לי הזין מיזה אוחחח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני אוהב להריח כפות רגליים

אלירן
    17/06/2015

זה מושך וסקסי ואין בזה מוזריות זה פטיש נפוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהב כפות רגליים - תגובה

סמדר ריינר
    06/06/2011

שלום מלי,
    אי לא יודעת מה בדיוק זה אומר לגבי הילד שלכם מבלי להכיר אתכם יותר לעומק. זו בהחלט התנהגות שיש בה חריגות מסויימת, ולא הייתי מאפשרת אותה.
    אם אתם רוצים לבדוק את זה יותר לעומק זה אפשרי רק בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה