פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף
    אורית
    25/05/2011

שלום
    שלום שמי אור נשואה +ילדה בת תשע וחצי .
    היום ביקשתי מביתי להכנס להתקלח אחרי שהגיעה מביה"ס ואכלה ארוחת צהריים.
    היא ביקשה עוד שעה לבסוף אמרתי לה שעוד עשר דקות היא נכנסת להתקלח,היא פשוט כל פעם שמבקשים ממנה להכנס להתקלח או לסדר את החדר או כל דבר שלא בא לה היא בוכה או מתווכחת בלי סוף.(האמת שלא הייתי כ"כ עומדת על זה שתכנס להתקלח עוד 10 דקות אבל יש לה כינים ואני חייבת לסרק אותה).
    מפה לשם היא לא נכנסה להתקלח,אני נחתי קצת ואחרי חצי שעה ואפילו יותר היא באה אלי למיטה מחבקת ומצחקקת ואמרתי לה שהיא היום לא רואה טלויזיה כיוון שהיא לא ממושמעת(אי אפשר כל הזמן להגיד 10 פעמים כל דבר). ואז היא התיישבה עלי והתחילה להרביץ לי כבר יש לה כוח ברוך השם ומשקל לא קל קפצה עלי ועוד כל מיני אז אמרתי לה שבגלל שהיא מרביצה לי ומתנהגת כך אז היום מחר וביום שישי אין משהו טעים שהיא לרוב מקבלת.
    אז היא התחילה לבכות ולהרביץ לי במיוחד כי מחר יש לה מסיבה כלשהיא עם החונכת שלה ואמרתי לה שגם שם היא לא תקבל משהו טעים היא כל הזמן המשיכה להרביץ לי (לא החזרתי לה רק התגוננתי לבסוף קמתי מהמיטה היא קראה לי מטומטמת ומפגרת ושהיא תקרא למשטרה ושאני מתעללת בה וכל מיני כאלה דברים. היא לא הפסיקה להרביץ לי עד שלקחתי אותה בכוח איך שהוא השתלטתי עליה והכנסת י אותה לאוהל בחדר שלה שבו היא משחקת היא בכתה וקראה לי מפגרת.
    אני קצת מצטערת שנתתי לה את העונש לגבי המשהו טעים מחר במסיבה הייתי צריכה להגיד לה שאני לא יקשיב לה כמו שהיא לא מקשיבה לי וזהו .
    השאלה שלי היא מה לדעתך אני צריכה לעשות אם היא תבקש סליחה לסלוח לה(תוך כדי שאני כותבת לך היא באה ומחבקת אותי הזזתי אותה ממני ,היא הלכה להביא חבל עבה והתחילה לקשור אותי הזזתי את החבל ממני בקושי היא ממש הכאיבה לי יש לה המון כוח אח"כ היא באה שוב ניסתי לגזור לה את החבל עם מספריים היא ביקשה שלא אז אמרתי לה שתלך ממני אח"כ באה שוב עם חבל מאחורי וקשרה אותי נורא חזק אז הפעם לא ויתרתי לקחתי סכין גדול וחתכתי לה את החבל היא קראה לי מנוולת ואמרה שהיא שונאת אותי .
    אני אמרתי לה שאני לא רוצה לדבר איתה עכשיו היא בוכה ואומרת שהיא מנסה להשלים איתי ואני לא רוצה.
    היא מבקשת שאסלח לה ובוכה
    אני לא עונה לה ולא מתייחסת
    איך להתנהג אחרי כל ההתנהגות שלה (היא תמיד מבקשת סליחה וחוזרת על ההתנהגויות שלה ודיברתי איתה על זה כבר שתשלוט בעצמה והיא מבטיחה לשווא)
    מה לעשות עם העונש לגבי מחר עם החונכת האם להשאיר אותו או להגיד לה שאני יחשוב על זה ?
    ובכלל איך להתנהג ומה לעשות זו ילדה בת 9 וחצי מה יהייה שתהייה גדולה יותר.
    איך עלי להתנהג כדי שההתנהגות שלה לא תחזור על עצמה,שתדע לכבד ולהעריך אותי?
    בבקשה תנו לי תשובה מפורטת .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    26/05/2011

שלום אור,
    המצב שאת מתארת נשמע לי ממש חמור מדי לקבלת עזרה בפורום. את חייבת לפנות בדחיפות להדרכת הורים. יש אפשרות לקבל הדרכת הורים במסגרות שונות גם ללא תשלום אם יש לך בעיה כלכלית.
    אנא פני לפסיכולוגית בית הספר ובקשי הפניה מתאימה באיזור המגורים שלכם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שליטה ברגעי כעס של ילד מתבגר
    אתי ארבל
    25/05/2011

אני אם חד הורית (גרושה) לילד בן 14 (בבית יש ילד נוסף בן 18).
    הנער בן ה - 14 נוטה לעצבנות ומרגע שמכעיסים אותו הוא אינו שולט על פיו ועל מעשיו.
    התנהגותו מפריעה בעיקר במסגרת בית הספר, שאינו מוכן להיות סובלני כלפיו.

הילד מאובחן עם קשיי קשב וריכוז ולוקח ריטלין בימי לימודים. ברמה הלימודית, המצב סביר ביותר.

האם אתם יכולים להמליץ לי על טיפול (באיזור המרכז) לשיפור ההתנהגות וכן טיפול עבורי כדי שאוכל לקבל כלים, שבאמצעותם אוכל להתמודדעם ההתנהגות שלו.

תודה.
    אתי.

הוספת תגובה

• חוסר שליטה ברגעי כעס של ילד מתבגר - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום אתי,
    את מוזמנת לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדות באיזור המרכז או למרפאה ציבורית באיזור מגורייך.
    ייתכן שעבודה עם ביופידבק עשויה לשפר את יכולות הוויסות של בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3
    עדי
    24/05/2011

שלום רב
    לבני בן השלוש יש אחות בת חמש וחצי התגנדרת כל הזמן.ולכן מה שהוא רוצה זה להיות כמותה :לללבוש חצאיות,לנעול לה את הנעלי בובה ,רוצה להתאפר.אנחנו אומרים לו "אתה בן"אז הוא עונה "אני בת" או אני רוצה להיות בת.השאלה מה עושים האם לאפשר לו ללבוש את החצאיות שלה בבית ולנעול לה נעליים ולצחוק מכל הסיפור.או לעשות מלחמות בבית ולא לתת לו שום דבר ממנה.אנו מאוד חוששים מטרנסג'נדריות או מהומואיות.קראתי כתבה על הורים לילדים טרנסג'נדרים שסיפרו שבגיל כזה זה התחיל הבנים לבשו חצאית והתאפרו.אודה לך על תשובתך מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3

הוספת תגובה

• ילד בן 3 - תגובה

נעמה סבג שמש
    25/05/2011

עדי שלום,

נסיון למנוע מהילד להתלבש או להתנהג כך ל ימנעו ממנו לפתח זהות מינית בעייתית, אם זה העניין.
    יכול להיות שמדובר פה בחיקוי, הערצה ורצון להדמות לאחותו הקטנה. אך יכול להיות שיש פה משהו מעבר ממנו אתם חוששים.
    בכל מקרה, מניעה ממנו לחוות את ההתלבשות וההתעסקות לא יועילו לכם. פשרו לו. כך, אם מדובר רק בתהליך של חיקוי, הוא יסתפק בזה וימשיך לענייניו.

היו סבלנים ואפשרו לו. המניעה רק תקצין את רצונו לנסות.

בברכה,
    נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נושך את עצמו, מושך בשערות, דופק ראש
    בעז
    24/05/2011

שלום

בנינו הראשון בן שנה וארבעה חודשים.
    הוא ילד מאושר מאוד, מפותח וסקרן

ישנה תופעה תמוהה שאיננו יודעים האם היא רגילה או דורשת התייחסות מיוחדת:
    הוא לפעמים ללא כל סיבה דופק את הראש בקיר שוב ושוב- שלא מתוך כעס.
    לפעמים מתוך כעס הוא נושך את עצמו
    לפעמים (אולי מתוך עייפות) הוא מושך לעצמו חזק מאוד בשערות.

בחלק מהמקרים הוא מתלונן ובוכה מהכאב שהוא גרם לעצמו, אבל ממשיך בכך.

כיצד להתייחס לכך?

הוספת תגובה

• נושך את עצמו, מושך בשערות, דופק ראש - תגובה

נעמה סבג שמש
    25/05/2011

היי,

יכול להיות שישנה בעיה של ויסות חושי.

שווה לבדוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויסות חושי?

בעז
    25/05/2011

האם תוכלי לפרט?
    מה המשמעות? לאור מה נבחן את התנהגותו?
    עם מי בודקים את הנושא והאם נורמלי בגיל זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 1.8 עם תנועת גרייה חוזרת
    קארן
    24/05/2011

שלום רב,
    בתי בת 1.8, ילדה חכמה מאוד ומפותחת מאוד לגילה. תקשורתית ומדברת ברמה של ילד בן שנתיים וחצי.
    אובחנה כסובלת מגמישות יתר והיפוטוניה קלה והחלה ללכת לפני 4 חודשים.
    לפני שהחלה ללכת סיגלה לעצמה תנועת גרייה חוזרת בה היא יושבת בפיסוק רחב, מעין "שפגט" ומנדנדת את האגן קדימה ואחורה. היא יכלה לחזור על התנועה גם חצי שעה אם לא היינו מפסיקים. כשהתחילה ללכת היא הפסיקה עם התנועה ובזמן האחרון היא חזרה לעשות את התנועה.
    אציין שהיא "נכנסת" לתנועה הזו במצבים שאני מפרשת כתסכול. במצבי עייפות, כאשר היא מבקשת משהו ואומרים לה לא, כאשר יש הרבה ילדים והיא נלחצת וכו'.
    כרגע, כשהיא עושה את זה אנחנו מנסים להפסיק את התנועה בלי להעיר לה. אני מרימה אותה מהרצפה, מציעה משחק או גירוי אחר, משחקת איתה קצת על הידיים וכו'.

על מה זה מעיד? איך לטפל ומה לעשות? אני מאוד מודאגת ומפחדת לגרום לה לנזק.
    האם כרגע אני נוהגת נכון בזה שאני לא מאפשרת לה לעשות את התנועה הזו?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• ילדה בת 1.8 עם תנועת גרייה חוזרת - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום קארן,
    הילדה שלך מאוננת, זה טבעי בכל הגילאים. התגובה שלכם כרגע מתאימה. אם זה יימשך גם כשתגדל חשוב להגיד לה שזה דבר טבעי ונעים אומנם אך עושים את זה בפרטיות.
    אם זה בעתיד יקרה בתדירות מאוד גבוהה, כדאי יהיה לבדוק האם זה משום שחסרות לה מיומנויות אחרות כדי להרגיע את עצמה, ולמה היא כל כך זקוקה להרגעה. כרגע, זה פחות קריטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת לגבי המתרחש בגן
    בר
    24/05/2011

שלום רב,
    ביתי בת 4 וחצי ילדה מאוד חברותית וחכמה, לפני כשנה כשהיתה בגן פרטי הייתי שואלת אותה בדרכנו הביתה מה היא אכלה בגן איזו פעילות הם עשו, התשובה שהייתי מקבלת היא שהיא לא זוכרת. הייתי נותנת לה הזדמנות להזכר ואז לספר לי בהמשך כשתרצה וכשתזכר (בנוסף לזה הנחתי כי היא אולי עייפה וגם קטנה , למרות שהיו ילדים בגן בגילה שהיו באים אילנו אחר הצהריים לשחק איתה היו זוכרים והיו עונים על השאלה בבירור )
    השנה היא בגן עירייה עד השעה 13:30 לרוב אני נותנת לה לספר לי לבד ואין אני מציקה לה בשאלות יום ביומו איך היה בגן? מה עשיתם ? וכו'... אני משתדלת לא לשאול איך היה בגן כי אז התשובה שהיא עונה : כיף! ובזה זה ניגמר.
    אתמול אחרי תקופה ארוכה שאלתי אותה מה הם עשו בגן האם הם קראו סיפור ?
    ושוב התשובה שקיבלתי היתה זהה לזו מלפני שנה : אני לא זוכרת! ניסיתי לשאול שאלות מכוונות, ואז אמרתי לה כשתיזכר שתספר במידה ותרצה.
    אני לא יודעת האם זה נורמלי שילד לא זוכר, או אולי היא רק אומרת שהיא לא זוכרת.
    האם זה בסדר לא לשאול מדי ים מה הם עשו בגן?
    אולי כן לשאול ולנסות לפתח שיחה בנושא ?
    לרוב אני מתחילה לשתף אותה איך עבר עלי היום ומשם אני נותנת לה אפשרות גם לשתף אותי אך אני שמה לב כי היא יותר מתעניינת בפעילות שלי מאשר בלספר על הפעילויות שלה.

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת לגבי המתרחש בגן - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום בר,
    אני לא במאת מאמינה שהיא לא זוכרת. היא כנראה לא רוצה לשתף אותך. למה, אני לא יודעת, כי אני לא מכירה את הקשר שלכן. אולי היא לא רוצה שתתערבי מסיבות שונות, אולי התגובות שלך לפעמים מודאגות, או מוגזמות לטעמה, או סתם לא עולות בקנה אחד עם החוויה שהיא רצתה להדגיש. תנסי לשים לב איך את מקשיבה לה בכלל, כמה מקום את נותנת לה וכמה את מנסה להעביר אג'נדה שהיא שלך, אולי משהו בזה לא נוח לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4.5 שכל הזמן מתלונן
    בקי גרשוביץ
    24/05/2011

שלום לך. בני בן 4.5 וכל הזמן מתלונן ולא מבסוט.אם אני הולכת איתו ברגל אז כל הדרך הוא בוכה שקשה לו ואין לו כוח ולא עוזר שאני מנסה לשיר איתו שירים ולספר משו נחמד.. כשאנחנו בבית הוא לא מפסיק להתבכיין " מה אני יעשה" במה אני ישחק " את זה אני לא אוהב, לזה אין לי כוח, אני לא יצליח, אני לא יכול. ואני טיפוס מאוד חיובי וכל הזמן מנסה לעודד אותו אבל זה פשוט לא עובד.. הוא מאוד עצלן לא אוהב לעזור ולא לכבד תמיד קשה לו .. וזה נורא מרגיז הוא גם לא יודע להעסיק את עצמו.
    ואני ממש לא נהנת ממנו למרות שהוא חכם מאוד ומצחיק. מה אפשר לעשות כדי שיהיה יותר חיובי ופחות מתלונן.?? אגב הדבר היחיד שהוא רוצה זה לראות טלויזיה. ואני לא נותנת לו יותר משעה ביום. בבקשה תעזרי לי. כי כבר ממש ניהיה לי קשה איתו שהוא ככה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4.5 שכל הזמן מתלונן

הוספת תגובה

• ניסיון אישי

אלמונית
    24/05/2011

אני מרשה לעצמי להגיב כי הבן שלי הוא כבר בן 5.5 ובדיוק אותו דבר. כל השנים לא הבנתי למה קשה לו ללכת ברגל, למה הוא רק מתלונן ותמיד בכל מצב רואה את חצי הכוס הריקה. השנה נעשה לו אבחון בגלל מוטוריקה עדינה לקויה וגיליתי שיש לו גמישות יתר. פשוט קשה לו באמת ללכת, לרוץ, להתנדנד בנדנדה לבד וכו'. כדאי לבדוק כבר עכשיו מאחר והילד שלך הוא צעיר. לגבי חצי הכוס הריקה אני באופן אישי תמיד מזכירה לו גם את הצד החיובי או מבקשת ממנו לומר לי גם משהו חיובי על הפעילות שעשינו.
    אני שמחתי לקרוא את ההודעה שלך ולהבין שלא רק שלי הוא כזה. חצי נחמה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

בקי גרשוביץ
    25/05/2011

באמת מנחם לדעת שיש עוד כאלה שעוברים את זה. ואני באמת ילך לבדוק.
    אגב אצל מי אפשר לבדוק כזה דבר ? רופאת משפחה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

אלמונית
    25/05/2011

מוציאים הפנייה מרופא משפחה להתפתחות הילד. מוציאים מאתר קופת החולים שלך שאלונים למלא (הגננת וההורים) שולחים בדואר ומחכים לתור לאבחון. את יכולה לברר עם הגננת אם היא שמה לב לקשיים בתחום המוטורי (מוטוריקה גסה/ עדינה). אצל הבן שלי הקשיים נראים בשני הסוגים.
    שמחה שהצלחתי לעזור מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות אצל בן 4
    ליאת
    24/05/2011

שלום רב!
    בני בן 4.
    כאשר הוא נמצא בבית או עם אנשים שהוא מכיר (סבתות, קרובי משפחה וכו') הוא משתולל, משחק ומתנהג באופן חופשי לגמרי.
    לדברי הגננת שלו, הוא חברותי, משחק עם הילדים, משתתף בפעילויות הגן ולפעמים גם אוהב לשחק לבד.
    הבעיה היא שכאשר נמצא בסביבה חדשה לגמרי או עם אנשים זרים (ילדים ומבוגרים), הוא לא עונה בכלל אם פונים אליו ומתעלם מהם לגמרי. לפעמים, כאשר אדם לא מוכר לו שואל אותו שאלה, אז הוא מוריד את עיניו ושותק או מפנה את מבטו אלי (כאילו, ע"מ לקבל אישור ממני).
    כאשר מגיעים למקום חדש, בהתחלה הוא נצמד אלי ולוקח לו קצת זמן להשתחרר ולהרגיש בנוח.
    איך אני יכולה לעזור לבני במצבים שתיארתי לעיל ?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות אצל בן 4

הוספת תגובה

• ביישנות אצל בן 4 - תגובה

נעמה סבג שמש
    25/05/2011

ליאת,
    ראשית , עלייך לשדר לו שזה בסדר שלוקח לו זמן להסתגל למקומות חדשים, ובמת לתת לו ת הזמן.
    שנית- כשמישהו פונה אליו והו שותק, את יכולה להנחות אותו כיצד לנהוג: שי, אתה רוצה לומר לאיש את השם שלך? בוא, תן לי חיבוק ונענה לו ביחד.

ע"י למידה וחיזוקים הוא יתגבר על הקושי. רק תנו לו את המקום הזה.תאפשרו לו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאבדות קרוב משפחה
    הדר
    24/05/2011

מה או איך אומרים לילדים (גילאי 8, 5, 3) על קרוב משפחה שהתאבד? מדובר בקרוב רחוק אבל שהם מכירים.
    תודה,
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    התאבדות קרוב משפחה

הוספת תגובה

• התאבדות קרוב משפחה - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום הדר,
    אם מדובר בקרוב רחוק, אין צורך לדעתי בשלב הזה לפרט יותר מדי, אלא רק לציין את עובדת מותו, אפשר לומר שהיה חולה (וזו סוג של אמת, לפחות מבחינה נפשית) ומעבר לזה אין צורך לפרט כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בכיינית בת 3
    שלומי
    23/05/2011

שלום,

יש לי ילדה בת 3 מאוד חמודה ואוהבת הכל בסדר איתה על שהיא מתחילה לבכות,
    בדרך כלל זה קורה שהיא מגיע הביתה מהגן עם אישתי וזה ממשיך לנושא של מקלחת ושינה.
    התופאה הזאת לא קיימת כל הזמן אבל רב הזמן ושהיא בוכה זה בכי של שעה עד שעה וחצי עם צרחות נשיכות לפעמים מכות מצד הילדה אנו מנסים כל מיני שיטות וכלום לא עובד.
    1- מה עושים?
    2- האם יכול להיות שלא טוב לה באיזה משהוא או שמפריע לה משהו ואם כן איך מגלים זאת כי זה בלתי נסבל.
    דרך אגב זה ילדה ראשונה שלנו.
    תודה על תגובה מהירה...

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בכיינית בת 3

הוספת תגובה

• ילדה בכיינית בת 3 - תגובה

נעמה סבג שמש
    25/05/2011

שלומי שלום,

חסר לי מידע:

ממה נובע הבכי? איך אתם מתמודדים איתו? האם היא והבת את הגן? ממתי ההתנהגות היא כזו?

חשוב לבדוק הם הילדה חווה תסכול כלשהו וזועקת לעזרה, או פשוט משועת לגבולות ע"י תשומת לב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בכיינית

שלומי
    31/05/2011

שלום נעמה,

הבכי יכול להגיע מכל דבר הכי קטן לדוגמא היא מבקשת תותים שהיא נורא אוהבת ואומרים לה שאין אז היא מתחילה לבכות וזה ממשיך משם לבכי על הבקבוק מיים שנפל למרות שזה לא התחיל על זה ויכול להמשיך על כל מיני דברים קטנים.

לרוב אישתי מצליחה להתמודד איתה בעונש של ישיבה על כיסא בפינה או בסתם איומים סתמיים ולפעמים גם בנסיון לשנות נושא אבל גם כל זה אחרי בכי ארוך ומעצבן,אני פחות סבלני לבכי ופחות מצליח להתמודד.

לגבי הגן ביא נורא אוהבת להיות שם , היא אוהבת גם את הגננות ונדיר שהיא עושה בעיות בבוקר אולי רק שהיא קמה קצת על "צד שמאל".

ההיתנהגות הזאת היא המון זמן לא יודע כמה אולי קצת פחות משנה.

תראי אני לא יודע אם זה מתיסכול לי נראה יותר שהיא מפונקת אבל בכל מקרה איך מזהים ואיך מתמודדים או מפחיתים את הבכי הזה, זה מאוד מעייף במיוחד בלילה שהיא צריכה להתקלח ולישון אין יום שלא עובר בלי בכי למקלחת.

מודה לך על התגובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכיתה
    אנונימית
    23/05/2011

שלום !
    אני בת 11 ולומדת בכיתה ו'. לפני שנה וחצי עברתי לבי"ס חדש ואני ביישנית מאוד. בבית הספר הקודם לא הייתי ביישנית והיו לי חברות, אך מאז שעברתי לבי"ס החדש אני בקושי מדברת בכיתה. כולם חושבים שאני שקטה אך באופי שלי אני לא. אבל אני פוחדת לדבר כי ככה התרגלו לראות אותי ואני לא רוצה שיאמרו מה קרה שפתאום אני מדברת. עם הבנים של הכיתה אני לא מדברת בכלל. עוד שבוע בערך יש בת מצווה לילדה מהכיתה שלי והיא מזמינה את הבנים. כל פעם שהבנים באים לבת מצווה הבנות נדבקות אליהם ואם אני אלך לאירוע אני אשב לבד עד סופו, וזה ממש בושות. בהמשך החודש יהיו עוד 2 בת מצוות עם הבנים ואני ממש לא רוצה ללכת לאף אחת משלושתן. אני לא יודעת מה לעשות ומה להגיד לבנות בכיתה, כי אם אני אמציא תירוץ 3 פעמים כבר לא יאמינו וידעו שאני לא באה בגלל הבנים.ובנוסף לכך הבת שיש לה את הבת מצווה הכי קרובה להיום שאלה אותי כבר 3 פעמים אם אני באה לבת מצווה שלה ואמרתי לה שכן כי הייתי לחוצה ולא ידעתי מה לעשות.נראה שהיא ממש רוצה שאני אגיע.אני לא יודעת אם אני אלך או לא למרות שלא נראה לי שאלך.אני צריכה עזרה ופתרון.אם אני אלך אני צריכה שלושה תירוצים ממש טובים.סליחה על האורך ומקווה שתעני כמה שיותר מהר, אני צריכה את זה דחוף. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בכיתה

הוספת תגובה

• בעיה בכיתה - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום לך,
    תראי, למצוא תירוצים אני לא יכולה עבורך. אך אני מציעה לך להתעודד ולראות את חצי הכוס המלאה, הנה, למרות שאת שקטה וביישנית יש ילדה שמאוד מחבבת אותך וממש רוצה שתבואי לאירוע שלה. אולי כדא ילך לשקול להגיד לה פשוט את האמת? למשל שאת חוששת כי את לא מתחברת להתנהגות של שאר הבנות בקרבת בנים,ואת מתביישת ואת חוששת שתהיי לבד באירוע. אולי אם היא תדע היא תשים לב ותוכל להתייחס אלייך או לפחות תבין למה את ל אבאה ולא תפרש את זה כעלבון. זה חשוב, כי לא כדאי להפוך ילדה מהכיתה לאוייבת שלך, במיוחד אם כן איכפת לה ממך.
    במקביל אולי כדאי לך באמת לשים לב, את בטח לא הילדה היחידה שקצת יותר שקטה בטח יש עוד ילדה או שתיים שאת יכולה להיות איתם בזמנים כאלה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5
    פריל
    23/05/2011

שלום בתי בת 5 ילדה מקסימה, חכמה ומבריקה בקרב בני המשפחה גם הגננת בגן ציינה כי היא חכמה ומסתדרת חברתית (עברה לגן חדש השנה), אני משתדלת להזמין לה חברים לפחות פעם בשבוע.
    יש מס' בעיות שברצוני להתייעץ לגביהם: 1.ביישנות יתר אשר גורמת לה לעשות דברים שאינם מתאימים לה. לדוגמא היינו בחוג ריקוד ומרוב ביישנות ומבוכה התחילה לרוץ ולהשתגע (דבר שמעולם לא קורה) להפריע למורה ולא להתרכז בשיעור. דוגמא נוספת היא שאנו מגיעים לאירועים חברתיים של אנשים שהיא מכירה (גן לשעבר, חברים) היא פשוט בקושי מחליפה מילה ומתחבאת מאחורי כאילו יש לי זנב. 2. עיסוק אינטנסיבי באוכל , הילדה גבוהה מאוד ושמנמונת (118 גובה 28 משקל) ואני משתדלת להכניס אוכל בריא הביתה ולהקפיד ממתק אחד ביום אבל שאנו במקומות ציבוריים היא מתנפלת על אוכל ואינה מקשיבה. אני לא רוצה להגביל אותה יותר מידי אך מצד שני איני רוצה שתהיה שמנה.
    3. לאחרונה , יש לה פחד מנחשים בלילה , מישהו בגן דיבר על נחשים והיא מפחדת בלילה , רוצה שאכסה אותה עד הראש , גרביים, בגדים ארוכים..... אני מסבירה לה שנחשים יש רק בג'ונגל ושיש לנו רשתות בכל הבית , זה קצת יותר טוב אך עדיין בחרדות.
    בקיצור עוברת עליה תקופה עמוסה וכואב לי לראות אותה כך.

זהו אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום לך,
    נראה לי שאכן יש מצוקה וכדאי לפנות לטיפול מסודר שכולל גם הדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחצי לא ישנה טוב
    אתי
    23/05/2011

אני מתענינת לגביי בעיות שינה של תינוקת בת שנה וחצי.
    לחברה טובה שלי יש ילדה בת שנה וחצי ותינוק בן חצי שנה. לפניי כחודשיים היא הכניסה את הילדה לראשונה לגן . בשבועיים האחרונים הילדה לא ישנה טוב בלילה.
    ישנה כמה שעות ולאחר מכן מתעוררת בבכי צרחות ממש צרחות. לא מוכנה לחזור לישון.
    מה לדעתך יכולה להיות הסיבה ? האם יש מעבדת שינה לגיל הזה ? חברתי טוענת כי מאז שנולד התינוק לפני חצי שנה כבר אז הילדה השתנתה, נהייתה יותר מפונקת, עקשנית מאד ועכשיו גם נושא השינה הזה.
    מה לעשות ???

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחצי לא ישנה טוב - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום אתי,
    הילדה עברה הרבה מעבירם בשנה האחרונה, הולדת אח, כניסה לגן, אלה מטלות כבדות ולא פשוטות עבור תינוקת. צריךל למצוא דרך איך אפשר להיות איתה יותר ולהרגיע אותה בצורה יותר אפקטיבית בשעות היום כדי שהיא תהיה רגועה יותר בלילה. לא סיפרת הרבה על המשפחה ועל התנהלותה כך שאני לא יכולה לומר לך מה צריך לשנות בדיוק, אך כנראה שצריך לבדוק מה ניתן לשנות במהלך הקשר והתמיכה בילדה במהלך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות חברתית בת 4
    רוני כ.
    23/05/2011

שלום, בתי בת 3ו- 8 חודשים. מאז שהייתה תינוקת אנחנו מלמדים אותה לא להשתמש באלימות ולא להחזיר כאשר מרביצים לה, אלא להתרחק מילדים אלימים ומציקים תוך אמירה של ״לא נעים לי מה שאת עושה, אני לא חברה של מי שמרביץ לי..״. לאחרונה אני מרגישה שאולי לא זו הדרך ואני חוששת שלא תדע לעמוד על שלה ולשמור על עצמה.
    איך אוכל ללמדה לא לוותר על עצמה וכן לעמוד ביותר אסרטיביות מול ילדים אלו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות חברתית בת 4

הוספת תגובה

• התמודדות חברתית בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום רוני,
    מדוע את מרגישה שזו לא הדרך? הםא יש דוגמאות שנתקלת בהם ששם הרגשת שצריך טקטיקה אחרת? נסי לפרט קצת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר

רוני כ.
    25/05/2011

היי סמדר,
    אנסה לפרט קצת יותר. כאשר בתי נמצאת בחברת ילדים אחרים אני רואה שהיא לא עומדת על שלה מול ילדים חזקים יותר ומוותרת. גם כאשר ילדה אחרת מציקה לה היא לא ממש מתרחקת ואף רוצה להמשיך ולשחק איתה. לא ברור לי למה? במצב כזה שהיא בוחרת כן להישאר בקרבת ילדים אלו אני מעדיפה שתדע לשמור ולהגן על עצמה ולא להפוך לשק חבטות ולותא על רצונותיה. מקווה שהסברתי את עצמי טוב
    יותר.
    תודה, רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר - תגובה

סמדר ריינר
    26/05/2011

שלום רוני,
    השאלה מה זה בעינייך שילדה מציקה לה, יכול להיות שבעיניה זו לא הצקה ובכל זאת היא מצליחה ליהנות מהאינטראקציה עם הילדה.
    זה גם לגמרי טבעי בגילה שעם ילדים חזקים יותר עם מוותרת, מה היא עושה עם ילדים שהם לא חזקים יותר? האם תמיד היא מוותרת או רק במקרים מסויימים? היא לא חייבת תמיד ובכל תנאי לעמוד על שלה, זה הגיוני ונכון לעשות הבדלות והבחנות מתי משתלם יותר לנהוג כך או אחרת.
    כמו כן, השאלה היא גם איך הילדה איתכם, האם בבית היא ממושמעת מאוד ונוחה או שמולכם היא כן מנסה להתעקש, כמה מקום היא לוקחת, כמה היא אקטיבית בהבעת רצונותיה בכלל או בדרך כלל היא פאסיבית ומגיבה למה שמציעים לה.
    כלומר אני עדיין לא הבנתי האם מדובר קושי שלה לקחת מקום, שיש מה לעבוד עליו בבית בכלל ולא רק עם חברים, או שמדובר בילדה נבונה שבוחרת איך להתייחס לפי הסיטואציה, או שבאמת יש כאן ילדה עם בעיה באסרטיביות. זה לא כל כך מובן מאליו בעיני.
    סליחה שאני מקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי בת ה- 6 למדה לשקר ולהסתיר
    נורית
    23/05/2011

שלום, שמי נורית אני אמא לילדה בת 6 ותינוקת בת שנה.
    לאחרונה אני תופסת את בתי הבכורה משקרת לי על כל מיני דברים. דיברתי על זה שזה לא יפה לשרק ולא בסדר עד שהחלטתי לרדת מזה ולא להעמיד אותה על כל שקר אלא להראות לה את זה בצורה אחרת. עכשיו היא התחילה להסתיר דברים על מנת שהיא לבסוף תקבל את מה שהיא רוצה.
    כיצד עליי לנהוג?

הוספת תגובה

• ילדתי בת ה- 6 למדה לשקר ולהסתיר - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום נורית,
    זה נורמלי שבתך למדה לשקר ולהסתיר, זה חלק משלב התפתחותי שבו ילדים לומדים שהוריהם לא קוראים מחשבות ולא יודעים הכל ויש להם עצמיות נפרדת שהם יכולים לשמור על הפרטיות שלה. יכול להיות שיש גם מניפולציה שלה כדי להשיג דברים, וכאן צריך לחשוב מדוע היא נוקטת במניפולציה למה היא לא יכולה לבקש, ולעשות את ההבחנה מתי זה נובע כי משהו נוקשה מדי והיא מרגישה שהיא לא מצליחה להגיע אלייך בדרך אחרת לבין מתי צריך ללמוד להכיר את המניפולציות שלה עם הזמן ולא לשתף איתן פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה