מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תודה רבה סמדר על תשובתךניצה02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בבקשה, שמחתי לעזור:)
סמדר ריינר04/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ללא גבולותדנה02/06/2011
היי, יש לי ילדה בת 5, מדהימה, חכמה מאוד אבל גם מאוד קשה.
אני חד הורית, האבא מגיע לעיתים אך לא בקבוע ומפה אני חושבת שזה קשור היא מאוד אוהבת אותו. הילדה איך שקמה בבוקר שואלת מלא שאלות, לא מפסיקה לדבר, נוגעת בכל דבר, משתוללת כל היום היא לא רגועה לרגע. גם כשאנחנו הולכים לקניון או לסופר היא משתוללת, רצה, בורחת, אני לא מצליחה להשתלט עליה, היא פשוט עושה מה שהיא רוצה עד שהולכת לישון- ועם זה אין בעיה כי היא קבוע ישנה מקדם ב 7 וחצי בערב.
גם אם אני מחליטה לתת לה עונש על ההתנהגות שלה, לא מפריע לה העונש.
ממש קשה לי איתה , מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ללא גבולות - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום דנה,
עונשים באמת ללא עוזרים, אז כדאי שתפסיקי לתת אותם.קודם כל לא ציינת אם הבעיה היא רק איתך או שבגן ההתנהלות שלה אחרת. אם זה גם בגן כדאי ללכת לעשות בדיקה של קשב וריכוז,אצל נוירולוג. ואם הבעיה לא שם, לפנות לטיפול מסודר כדי להבין יותר לעומק מה הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעם אצל ילדה בת 4אירה02/06/2011
יש לי ילדה בת 4 ולאחרונה נולד לי תינוק (כרגע בן 3 חודשים). הילדה שלי היא בדרך כלל ילדה מאוד ממושמעת ואין לה בעיות התנהגות לא בבית ולא בגן, אבל הופיעו אצלה התפרצויות זעם, על בסיס יומי ואני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה. אני מאמינה שהופעת תינוק חדש במשפחה יכולה להיות תריגר לזה וניסיתי תקופה מסויימת להיתעלם ולא להיתייחסת אבל המצב כבר יוצא מהשליטה. הסיבות להתפרצות יכולות להיות שונות, ולפעמים זה מתחיל מהרגע שהיא פותחת את העיניים שלה בבוקר ולא מרוצה מהחולצה שהיא צריכה ללבוש. זה מתחיל מבכי היסטרי, צרחות קפיצות ואפילו פיפי במכנסיים.
מה הדרך הכי טובה להיתמודד עם זה? הדיבורים לא עוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם אצל ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום אירה,
אם את מבינה שזה קשור להולדת האח, מדוע בחרת בתגובה של התעלמות? בתגובה כזו אנחנו בוחרים כשאנחנו מבינים שדרך ההתנהגות הקשה הילד מקבל התייחסותואם לא נתייחס להתנהגות הזו היא תפחת. אנחנו לא משתמשים בתהלעמות כאשר יש מצוקה ממשית לילד ודרך ההתנהגות הוא מאותת לנו עליה. כשלילד נולד אח, קשה לו. קשה לו באמת. אומנם הוא גם שמח, אב גם קשה לו. האם התייחס לקושי שלה? כי אם לא אז מה שעשית זה בעצם לומר לה - קשה לך, כי את מקבלת פחות תשומת לב אחרי שנולד לך אח אבל לא תקבלי התייחסות לקושי, ואין לך דרך לקבל את ההקשבה שלנו לקושי שלך.
את כל זה אני אומרת לא כדי לבקר אותך חלילה אלא כדי להסביר למה טקטיקה כזו לא מתאימה כאן.
כאן צריך לדבר איתה על כך שאתם יודעים שקשה לה, שהיא מקבלת פחות תשומת לב מאז שאחיה נולד, וזה קשה לה, ושהיא צודקת, ושמעכשיו תנסו לתת לה זמן איתכם לחוד בלי אחיה, (וגם לעמוד בהבטחה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להעביר את בתי לגן אחר?אמא של02/06/2011
בתי בת ה-3, ילדה מקסימה ומתוקה, הולכת לגן פרטי זו השנה השניה.הגן נהדר חם ומחבק אך לאחרונה התחלפו בו אנשי צוות רבים. בגן יש לה חברים רבים איתם היא נפגשת גם בשעות אחהצ. לפני כשבועיים עברנו לעיר אחרת, מה שמצריך מאתנו לנסוע כ- 20 דקות לגן (כל כיוון). המעבר היה לה קשה מאוד על אף העובדה כי היא עדיין נפגשת עם חבריה באותה תדירות.
בעוד כשנה וחודשיים אנו עתידים לעבור שוב לעיר אחרת (מה שיחייב מעבר גן) ואנו מתלבטים האם בשנה הבאה עד למעבר, עלינו להעביר אותה לגן עירייה סמוך לביתנו או להשאירה בגן על אף חוסר הנוחות מבחינתנו והעלויות הגבוהות יותר.
יש לציין כי אני בהריון ועתידה ללדת באוקטובר.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להעביר את בתי לגן אחר? - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום לך,
אכן הרבה מעברים לילדה קטנה. עדיף מבחינתה כרגע להישאר באותו גן. עם זאת, אם זה יהפוך את הוריה לעצבניים ולחוצים גם מזה היא תפסיד...תעשו את השיקול שלכם לפי מה שאתם מכירים את עצמכם, כך ששכרה לא יצא בהפסדה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתסימה02/06/2011
שלום
רציתי לשאול איך לגרום לילדים קטנים בני 3.5 4.5 שייקבלו ביטחון עצמי. שמתי לב שהילדים מקבלים דוגמאות מהורים הרי אז אני אמא יחסית עדינה שלא צועקת עליהם כמעט אז אם יש משהו שמטריד את הילדה בגינה למשל אז היא ניגשת אלי ומדברת איתי בשקט על זה ואני מדברת איתה גם בטון נמוך אז היא לומדת כנראה ממני לא לדבר בטונים גבוהים כשצריך ולא להיות אסרטיבית וככה אני גורמת לה לאבד ביטחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום טלי,
נראה לי שאת מבלבלת בין צעקות לבין אסרטיביות. אין בין הדברים קשר. את בהחלט יכולהל להיות עדינה ואסרטיבית בעת ובעונה אחת. אין סתירה בין הדברים. אסרטיביות היא לא תוקפנות והיא לא קשורה לצעקות.
גם הילדים שלך יכולים להיות אסרטיבים ובטוחים בעצמם בלי לצעוק. השאלה היא אם את חושבת שיש לך די ביטחון עצמי כדי לתת דוגמה אישית, בלי קשר לצעקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה כללית
סימה06/06/2011יש לי ביטחון להיות אסרטיבית ולהראות להם גם אסרטיביות השאלה היא שהילדה מצפה שאני ידבר איתה בגובה העיניים ובשקט. האם זה מה שצריך לעשות להמשיך לדבר איתה בשקט ובאסרטיביות? זה הדבר הנכון? בלי להגביה את הטונים? זה מספיק נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה כללית - תגובה
סמדר ריינר06/06/2011שלום טלי,
לדבר בשקט זה בודאי מספיק נכון. צעקות לא מקדמות שום דבר. עם זאת לא הבנתי מה זאת אומרת "הילדה מצפה ממני לדבר בגובה העיניים ובשקט", מה זאת אומרת הילדה מצפה? ומה את רוצה? מה את מצפה? הילדה לא אמורה להיות זאת שקובעת איך תדברי אליה אלא את. משהו באופן שבו את מנסחת את הדברים לא כל כך ברור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת
סימה06/06/2011זו שאלה מורכבת שאני לא יודעת להסביר אותה רק פנים אל פנים. בכל אופן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה בגן?רתם02/06/2011
שלום,
בני בן השנה נכנס לפני חודשיים למשפחתון חדש.
לאחר תקופה ארוכה של חרדת נטישה שכללה בכי מר בבקרים ולאחר מכן צורך בקרבה להורים הכל הסתדר ונראה כי הוא מרגיש טוב בגן והוא התרגל.
לאחרונה המטפלת טוענת כי הילד משלשל בגן,לא מוכן לאכול ורוצה רק על הידיים.
כאשר אני לוקחת אותו הבייתה,לילד יש תיאבון רב,לא משלשל ויש לו מצב רוח טוב מאוד.
האם יכול להיות שהשלשול נובע ממצב נפשי של הילד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה בגן? - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום רתם,
שלשול בהחלט יכול להעיד על מצב חרדה ומתח. נשמע שהילד לא מסתגל כרגע מסיבה כלשהי. כדאי לבדוק את הנושא יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 וחצי שלא רוצה ללכת לגןדפנה02/06/2011
שלום
ביתי בת 4 וחצי מסרבת ללכת לגן בזמן האחרון יש לה קושי לקום בבוקר בגלל שהיא הולכת לישון מאוד מאוחר בלילה, יש לציין שיש לי שני בנים גדולים בבית שכרגע אחד מהם בבית בגלל פציעה לא הולך לביה"ס, גם כאשר שני הבנים הולכים לביה"ס אני לוקחת אותה לגן והיא לא עוזבת אותי עד שאני נאלצת בכח לעזוב והיא צורחת כדי שלא אלך, היא טוענת שמשעמם לה בגן ןלכן היא לא רוצה ללכת
מה עושים לגרום לה ללכת ברצון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 וחצי שלא רוצה ללכת לגן - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום דפנה,
מדוע היא הולכת לישון מאוחר? ייתכן שהקושי נובע מבעיה להציב גבולות. כשהגבולות יהיו מוגדרים וברורים יהיה לה גם יותר קל ללכת לגן. הייתי מתחילה מהסדרת שעת השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעים וחיותגיא02/06/2011
שלום לכן,
יש לי בן בן שנתיים וחצי, ילד מקסים רגיש מאוד וחכם לגילו. אני שמה לב שהוא תמיד בוחר בצע השחור כאשר ניגש לצייר בצבעי המים ומעניין אותי אם זה אומר משהו. הוא יתחיל בשחור, יעבור למספר מסויים של צבעים אחרים ויחזור לשחור בסוף.
בנוסף, יש לנו כלבה וחתולה בבית שגיא בהצהרה מאוד אוהב. עם זאת, בהתנהגות זה לא נראה כך. הוא קצת מתעלל בכלבה, מושך לה בשיער, בעבר נשך אותה, מציק לה בזמן שאכלה ועוד. היום זה יותר הצקות. מהחתולה הוא חושש יותר והוא רץ אחריה בצעקות כדי לגרש אותה. במקביל, הוא לא מוכן ללכת לישון לפני שאומר להן לילה טוב ומלטף. אם יצאנו לטיול ולא לקחנו את הכלבה הוא ישאל עליה ויבקש לראות אותה.
צירוף קצת קודר של מאפיינים... הוא ילד מאוד רגיש ויש לו מבט רציני בעיניים. הוא צוחק וצוהל כמו כל ילד, רק שיש לו מעין רצינות כזו והוא יכול להיות בחברת הרבה ילדים ולבחור לשחק בצד עם עצמו. הוא ילד מאוד רצוי ומקובל, לפעמים עד שזה כבר מציק לו והוא הודף ממנו את הילדים כשרוצה זמן שקט עם עצמו.
אשמח לחוות דעתכן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעים וחיות - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום גיא,
אני לא רואה כאן שום צירוף קודר של נתונים. אני לא חושבת שיש משמעות קודרת לבחירה שלו בצבע השחור בהכרח. זו יכולה להיות בחירה שקשורה במובחנות, הצבע השחור הוא ברור ומובחן, ויכולות להיות הרבה סיבות להתחיל דווקא ממנו. גם ההצקות לכלבה הן בהחלט התנהגות שאופיינית לגיל. ילד בגיל הזה לא תמיד יכול להבין מה לא נעים לאחר.
נשמע לי שמדובר בילד רגיל לגמרי ולא הייתי נכנסת להגדרות וחותמות עליו בגיל כל כך קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה3 מרביצה בגןמירי02/06/2011
בוקר טוב
היום בבוקר כהרגלי הורדתי את ביתי בת ה3 בגן
ופתאום הגננת מספרת לי שהיא מכסחת ילדים בגן בצורה אגרסיבית
וכתוצאה מיכך הילדים בורחים מימנה.
האים תוכלי לעזור לי איך אני מטפלת בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת ה3 מרביצה בגן - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום מירי,
קודם כל כדאי לברר עם הילדה, בלי כעס, אלא בצורה עניינית, מה בדיוק קורה באותם רגעים, מדוע היא מגיבה כך. על מה היא כועסת. אם תיגשי לזה בעדינות בהתחלה יהיה לה קל לשתף פעולה ואז תוכלי להבין מה הבעיה. אולי היא מרגישה שמתנכלים לה או לא משתפים אותה אולי פשוט אין לה כלים אחרים להתמודד בזמן תסכול.
חשוב לתת לה כלים אחרים, כלומר לדבר איתה על כך שמכות הן לא הפיתרון, אלא צריך להמתין בסבלנות, לפעמים לוותר, לשחק במשחק אחר אם המשחק שרציתי לא פנוי, לפנות לעזרת הגננת אם ילד מעליב אותי, לענות במילים ולא במכות וכו'.
לא ציינת איך הילדה מתנהגת בבית, איך היא מגיבה לתסכול וכו'. האם זה קורה גם בבית או רק בגן?
כמו כן חשוב לבדוק האם הילדה עדה, במסגרת המשפחה להתנהגות אלימה כלשהי? אם כן, גם בזה יש לטפל, זה לא יהיה יעיל לצפות מהילדה להתנהגות מסויימת ולתת דוגמה הפוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודות בגןעמוס02/06/2011
יש לי ילדה בת 4 בגן עירוני, הילדה ביישנית באופיה.
בגן היא מסרבת לעשות עבודות ו/או עושה עבודות רק כשאין ברירה ממש.
השאלות שלי הן:
1. האם יש קשר בין הדברים או שזה עלול להיות ממשהו אחר.
2. האם יש לעשות מזה ענין או שפשוט לתת לזמן לעשות את שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודות בגן - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום עמוס,
זה יכול להיות קשור לביישנות אבל גם לקושי אמיתי במוטוריקה עדינה. כדאי לגשת למרפאה בעיסוק כדי לבדוק את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים מתאפקתענת02/06/2011
הבת שלי כמעט בת שנתיים ועדיין לא התחלנו תהליך גמילה. אני מדי פעם מציעה לה לעשות פיפי בסיר, היא מסרבת ובזה זה נגמר.
בשבועיים האחרונים היא מתאפקת לא לעשות קקי.
ניסיתי נרות גליצרין, שמן פרפין, שזיפים וכל דבר שיכול לרכך את הקקי כדי שיקל עליה לעשות אבל היא עדיין מתאפקת.
ממה הדבר יכול לנבוע ואיך אני עוזרת לה?
האם להניח לה ולא לעשות מזה אישיו? האם לגשת אליה כשהיא מחזיקה חזק ולעשות איזו פעולה שתעזור לה להוציא/להרגיע?
אני ממש אובדת עצות פה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגתן עלי. אודה לתשובתכן.
ענת06/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתכן
ענת10/06/2011אם זהו אינו המקום לשאלה כזו, אנא הגדנה ואקח אותה למקום הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתכן - תגובה
סמדר ריינר10/06/2011שלום ענת,
להתאפקות ארוכה יש גם משמעות רפואית. זה אינו פורום רפואי ולכן קשה לי לייעץ לך האם ומתי להניח לה. באופן כללי אם אתם לוחצים בעניין הגמילה - רצוי להפסיק זאת. אך יש פער בין התאור המינורי שלך "שמדי פעם אני מציעה לה לעשות פיפי בסיר" לבין תגובה כל כך לחוצה שלה. לכן קשה לי להבין האם זה באמת נובע מלחץ שלכם ואם תרפו זה ייפסק או שזה משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3אריאלה01/06/2011
יש לי ילדה מקסימה וממש כיף לי איתה,בתקופה האחרונה היא כמעט כל יום לאחר האמבטיה מושכת לי בשיער וזה ממש לא נעים וכואב,זה נהיה הרגל אצלה ואני לא יודעת מה היא הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם זה.
אני מעירה לה ומסבירה שזה כואב ולא נעים אבל זה חוזר בכל ערב, חשוב לי לציין שבכל שעות אחר הצהריים עד השינה ממש נוח וכיף לנו ביחד....חוץ מהעניין הזה.
אשמח לשמוע דעות וחוות דעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 - תגובה
סמדר ריינר01/06/2011שלום אריאלה,
משיכת שיער קשור הרבה פעמים לסוג של חרדת פרידה. לפני השינה היא כאילו משתמשת בשערך כסוג של חבל שמקשר ביניכן כדי שלא תלכי, לקראת השינה שלה. זה קשור כנראה לחששות שלה לקראת השינה, והפרידה ממך ומהערות.
להעיר ולהסביר זה לא מספיק, צריך להסיר את היד שלה בתקיפות ולהעיר בטון ברור וקצר, בלי הסברים ובלי נאומים. מעבר לזה לראות כיצד להקל על המעבר שלה לשינה, עם חיבוק, סיפור (רצוי סיפור מותאם לילדים על התמודדות עם הפחד מהחושך או מהשינה או מלישון לבד או עם פחדים בכלל) וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 שעדיין לא נגמל מקקי +נפשיתשירן01/06/2011
שלום
אני פונה כאן לפרום לאחר תקופה נורה קשה שאני עוברת עים הבן שלי .
הוא נגמל בגיל שנתיים +אך מאז ועד היום ה"פספוסים" בתחתונים לא נפסקו .
לא ידעתי עד היום וגם כרגע לא יודעת איך להגיב.
היה קושי .פעם כעסנו ,פעם הענשנו ,ככל שהוא גדל ניסינו להתעלם ולהגיד לא נורה וכו...
שום דבר לא עזר גם הטוב וגם הרע .
היום אני מודה שהילד שלי ממש בתוך זה ונורה נורה כואב לי .
כי היום בברור זה בעיה נפשית .
הוא תמיד מפספס בגן ,עושה רק בבית ולאחר שיכנועים רבים .
נראה כאילו הוא מפספס תוך כדי ריגוש שלילי או חיובי .
וזה הרגע שאני מבקשת בכל לשון של בקשה .
ייעוץ תשובה משהו כדי שאוכל להתחיל דרך לטיפול בו .
לכולנו ההורים ובמיוחד לילד לא קל !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 שעדיין לא נגמל מקקי +נפשית - תגובה
סמדר ריינר01/06/2011שלום שירן,
אני חושבת שאת צודקת שיש כאן עניין נפשי, ולכן הפורום זה לא מקום מספיק כדי לטפל בזה. כדאי לכם לפנות לטיפול מסודר. את יכולה לפנות לפסיכולוגית הגן לבקש המלצה על השירותים הטיפוליים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימיון ושקרים אצל ילד בן 5.5ניצה01/06/2011
שלום!
בני בן החמש וחצי בגן חובה עולה לכיתה א'.
ילד אהוב על כולם, מקובל מאוד בגן על חבריו, מנהיג חברתי שכולם רוצים בחברתו. אופטימי ללא תקנה עם שמחת חיים וסקרנות אין קץ.
אבל מה - לפעמים מקתשה להבדיל בין דמיון למציאות. יום אחד סיפר לחברו שאביו כבאי (והוא בכלל נהג מונית...).
גוזר את שערות השטיח ואומר שחבר עשה זאת (החבר לא היה מעולם בביתינו...) במקרים של סכסוך בין ילדים הוא אומר שהוא לא אשם ומפיל תמיד את האשמה על החבר (תמיד יגיד שהשני התחיל).
לנו הוא ממציא סיפורים שלא היו ולא נבראו על ילדים אחרים.
כשאנו שואלים אותו אם זה בדמיון שלו או האמת הוא ידע להגיד טוב זה מהדמיון שלי.
כלומר שמשקפים לו את זה ואומרים לו "זאת אולי משאלה משהו שהיית רוצה שיקרה?" אז הוא אומר כן.
אבל קשה לנו לדעת מתי זה דמיון ומתי מציאות. וגם לו קצת קשה להבדיל בינהם למרות שבעזרתנו הוא מצליח.
האם עלינו להוכיח אותו על השקרים האין סופיים שלו?
מה יהיה בבית הספר בשנה הבאה?
אני חייבת לציין שבבית הוא לא משקר לי, קצת נוטה להגזמה אבל תמיד אומר לי אמת גם כשעשה דברים לא טובים הוא רץ לספר לי ששבר או קלקל וכד'...
מה לעשות האם זה דורש בדיקה?
תודה מראש
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימיון ושקרים אצל ילד בן 5.5 - תגובה
סמדר ריינר01/06/2011שלום נאוה,
אין לבן שלך בעיה להבדי בין דמיון למציאות, אלא לפעמים נוח לו לשפץ את המציאות. אתם יכולים להוכיח אותו כשהשקרים שלו פוגעים באחרים - למשל כשהוא מאשים מישהו אחר בדברים שהוא עשה, כדאי לדבר איתו על כך שזה לא נעים ואיך הוא היה מרגיש אם היו אומרים עליו משהו שלא עשה. לגבי שאר הדברים - לא הייתי מתערבת כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעבור דירה וגן או לא?ענת01/06/2011
בני בן 5. אצלי באומנה מזה שנה וקצת. ילד יחיד ואני יחידנית.
נמצא במסגרת גן ה-3 מאז שהגיע, כי הקודמות לא ידעו
איך להתמודד עם הכעסים וההתפרצויות שהיו.
הגן הנוכחי מכיל אותו נפלא, אוהב אותו והוא מתקדם מאוד.
הגן נמצא ביישוב אחר, נדיר שיש מפגשים עם ילדי הגן אחה"צ מפאת המרחק.
הילד חכם, עושה תהליכים מהר, חברותי מאוד והרבה יותר מווסת פיסית ורגשית.
הוא מרוצה מהגן.
ביישובנו הקטן מעט מאוד ילדים, כיום קשה לי למצוא חברים עבורו. הבן אוהב חברת ילדים והרבה פעמים חסר לו.
בקיץ 4 החברים הקרובים ביותר שלו עוזבים למקומות אחרים, כך שהקושי החברתי יגדל.
אני שוקלת מעבר ליישוב שאנו מבקרים בו לפרקים, שם גן אלטרנטיבי (פרטי) מושקע במערכת חינוך שממשיכה עד כיתה ח' והרבה ילדים שפוטנציאלים לחברויות. בשנה"ל הקרובה נפתחת כיתה א' גנית, 15 ילדים, 11 בנים מתוכם, 2 מחנכים, מחצית הילדים בגיל גן חובה ומחצית בגיל א'. בגן הנוכחי של בני, בשנה"ל הבאה יהיו 20 ילדים, מחצית צעירים ממנו, הרוב בנות.
מה חשוב יותר???
לעבור ליישוב האחר (עוד מעבר) ולהיות בגן שהוא גר עם ילדים שלומדים ומשחקים איתו אחה"צ,
או להשאיר אותו בגן הנוכחי שמחוץ ליישובנו שהוא כבר מכיר ומכירים אותו ומרוצה שם, להתעצם עוד שנה לפני כיתה א' אך להיות ביישובנו אחה"צ כמעט נטולי חברה (כמובן שננסה ליצור קשרים חלופיים לעוזבים).
אשמח גם לתגובות של הורות מנוסות במעברים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי עוד פרט חשוב
ענת01/06/2011יש לנו סייעת שאחרי מאבקים קיבלנו, היא איתו בגן,
ומתפקדת בפרופיל נמוך כצופה, ואם יש קושי - מפנה לטיפול צוות הגן.
בגן האלטרנטיבי, אם יאשרו לנו סייעת האופציה למעבר קיימת,
אם לא - לא נעבור השנה.
בכל מקרה - תהיה שנה הבאה סייעת שהוא לא יודע שהיא עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי עוד פרט חשוב - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום ענת,
לא נראה לי נכון לייעץ לך בפורום, ואני אגיד לך למה. במסגרת האומנה את אמורה לקבל ייעוץ והדרכה מאנשי מקצוע שמכירים את הילד הרבה יותר טוב ממני. זה לא מקצועי ולא אחראי לתת ייעוץ שיטחי מהנתונים שמסרת כשיש כאן מורכבות הרבה יותר גדולה ואנשי מקצוע שמכירים אותה. אני ממליצה לך לחזור ולהתייעץ איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך להיבהל
ענת05/06/2011העובדה שהילד באומנה אומרת שהוא עבר מעבר מבית ילדים למשפחה בנוסף למעברים
של גנים.
אני מבקשת התיחסותך לדברי בכל זאת, כפי שהית עונה לו היה ילד שחי במשפחתו הביולוגית.
הילדים באומנה הם ילדים רגילים, עם כל מגוון קשת ההתנהגויות בדיוק כמו ילדים ביולוגים
חלק עם רגישות גדולה יותר ליצירת אמון במבוגרים, חלק עם חרדת נטישה כזו או אחרת...
הבן הפרטי שלי, ילד קיבל את המעבר, הסתגל, ומשייך עצמו אלי במאת האחוזים, הוא חי מגיל שנה וחצי מחוץ לבית הביולוגי. כיום הוא בן חמש וקצת.
אם תוכלי לתת לי ייעוץ כפי שהיית נותנת לאם אחרת לגבי ההתלבטויות הספציפיות שהעלתי - אודה לך מאוד.
ואם עדיין אינך חשה בנוח לייעץ - אני מודה לך על התייחסותך ומאחלת לך כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי להכיר את הילד...
ענת05/06/2011אף אחד מהאומנה אינו מכיר את הילד כמו אימו (אני אם לא ברור). הילד שהה בבית ילדים שם הכירו אותו המטפלות עד למעבר שלו אליי, ומאז אני הכי מכירה אותו באופן טבעי מהיותנו משפחה.
מנחי האומנה עושים עבודה נהדרת: דואגים לתקציבים, מתווכים מטפלים משלימים, מוודעים שהילד בידיים טובות... כמו מנהלי 'מקרה' . אך אינם מכירים את הילדים מביקור של שעה בחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי להכיר את הילד... - תגובה
סמדר ריינר05/06/2011שלום ענת,
אני יודעת טוב מאוד מהי אומנה, אני עובדת סוציאלית ואני מכירה היטב את הדברים בהם מדובר. אין לי דיעות קדומות לגבי ילדים כאלה, אם זה מה שחשבת ואני בטח לא נבהלת. ילדים באומנה הם לרוב ילדים רגילים אך הם הספיקו לעבור בחיים שלהם הרבה דברים לא רגילים, הדברים האלה משפיעים עליהם. חלק ממה שעובר עליהם למשל זה מעברים רבים, וזה רלוונטי לשאלה שלך אם אני לא טועה לגבי מעבר גן.אני גם מסכימה איתך שאת בודאי קרובה מאוד לילד, אולי הכי קרובה באמת. אך קירבה יום יומית היא לא הקריטריון היחיד שלפיו אני קובעת מהי הכרות. להכרות יש את מימד הקירבה אך גם את מימד המרחק. דווקא המרחק הוא שמאפשר הרבה פעמים סוג של אובייקטיביות שקירבה יתרה לא תמיד מאפשרת. ודווקא לאנשי המקצוע יש הרבה פעמים את היתרון הזה על ההורים בנוסף לכלים מקצועיים. זו הסיבה שמהתחלה ביקשת את חוות דעתי. אני עדיין חושבת שאנשי המקצוע שמטפלים בילד לאורך זמן, גם אם לא הם אישית בגלל תחלופה כזו או אחרת אבל הארגון אליו הם משתייכים ואשר בו נצבר המידע לגבי הילד, הם כתובת יותר מתאימה ממני להיוועץ איתם לגבי קבלת החלטות לגביו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת05/06/2011קיבלתי ממך בעקיפין חיזוק להקשיב ללב האימהי שלי, ולעזוב חיפוש
חיזוקים בחוץ במיוחד במקומות מקצועיים מרוחקים.
תודה על תשובתך הכנה והמפורטת.
שבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגובתכן...
ענת02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)