מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקראת לידת ילד שניקרן01/06/2011
שלום לכן
בני הבכור בן 3 ואני מתקרבת כעת ללידת ילדה נוספת.
ברצוני להקל עד כמה שניתן על ההסתגלות של בני. הוא מאד קשור אלי ולאביו ומאד דורשני מבחינת הצורך ביחס כל זמן שאנחנו בסביבתו. אם להיות ספציפית יותר הייתי רוצה לדעת מה להסביר לו כאשר ישאל מדוע התינוקת ישנה בחדרנו והוא לא יכול (רק בחודשיים האחרונים גמלנו אותו ממעבר למטתנו והוא החל להירדם בכוחות עצמו).
או מדוע הוא צריך ללכת לגן ואמא והתינוקת נשארות בבית...
אשמח לקבל עצה כיצד להתמודד עם מקרים שכאלו...תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת לידת ילד שני - תגובה
סמדר ריינר01/06/2011שלום קרן,
את יכוהל להלסביר לו כמבון שהתינוקת עוד קטנה, וגם כשהוא היה קטן הוא ישן איתכם, ועכישו הוא גדול יותר. עדיין מדי פעם זה יהיה בסדר אם יבוא לו להיות קטן, ולהתפנק עם אמא, ואכן כדאי לאפשר זאת, למשל אם בא לו מוצץ, או סתם להיות תינוקי של אמא, להשתדל לא להדגיש יותר מדי את המסר של להיות גדול לכל הזמן.
עכשיו תראי קרן, זה שאם נתתי לך הסבר עבורו פתרתי לך את הבעיה. כי לדעתי על ההסבר הזה יכולת לחשוב לבד. אולי זה לא הסבר מה שאת מבקשת אלא מילת קסם שתגרום לו להפסיק להיות דורשני. אז ככה: אין כזאת מילה.העניין הוא היכולת של שניכם להעמיד גבולות ולא להתרגש אם לא מרוצה, ולא לחשוב שהוא כל הזמן צריך להיות מרוצה ולהתחנן שיבין אותכם בבקשה ויואיל בטובו לשחרר אותכם. כשהוא דורשני, צריך לעיתים לתסכל אותו, אין ברירה ולעמוד בתסכול שלו. זה כנראה מאוד קשה לכם, אולי גורם לכם להלרגיש הורים לא טובים. זה לא נכון. הוא מרגיש את החולשה שלכם והדורשנות שלו מתגברת. מה שתסבירי לא יעזור. אין לו אינטרס להבין את ההסבר. הוא רוצה עוד, ואת צריכה להגיד לא, גם אם הוא יבכה שעה שלמה או לילה שלם וישתגע לגמרי. זה קשה בהתחלה, אבל אם תעמדי בזה, זה מהר מאוד יהיה יותר קל. העיקביות מאוד חשובה פה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינני מבינה מדוע?אמא במיטבה31/05/2011
שלום לכם,
ראשית תודה על אוזן הקשבת..
בננו היקר בן 5 לאחרונה (כשנה) הוא החל להכות, לדחוף ואף להביא מהגן "אוצרות של מילים". אנו כמובן מנסים לעצור זאת וללמדו את ההפך (אני מחנכת במקצועי).
היום היינו בגן משחקים עם חבר הכל היה נהדר וחזרנו הביתה עייפים אך מרוצים.
אחרי המקלחת הוא לפתע אמר לי אמא את יודעת אני שונא את עצמי.
נדהמתי, שתקתי לא ידעתי מה לומר ולאחר רקע שהתפקחתי אמרתי לו שאינני יודעת מדוע אמר זאת ושאלתי מה אתה שונא בעצמך? הוא כמובן לא ידע לומר לי מה ומנגד מניתי עימו ביחד את כל המעלות שלו ויש המון.. ילד חכם מאוד ויצירתי עוד יותר..
מה קרה לבני? מה זה אומר?
בבקשה עזרתכן...
אמא בדרך כלל במיטבה...
(עצוב לי נורא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני מבינה מדוע? - תגובה
סמדר ריינר01/06/2011שלום לך,
אני לא יכולה להתיימר מדוע הוא אומר זאת. אני יכוטלהל רק לשער באופן מאוד מוגבל לפי הנתונים שהבאת שאולי קשה לך מאוד לקבל את התוקפנות שלו. יכול להיות שכיוון שחוב לך להיות "אמא במיטבה" ואת מחנכת במקצועך נראה לך שלא ייתכן שבנך מקלל ומרביץ, ואולי (אולי) את משדרת בצורה מאוד נוקשה דחייה וחוסר קבלה כלפי התוקפנות של הילד בצורה שהוא מרגיש שדוחים אותו ולא רק את ההתנהגות או לחילופין, שאין מקום לתוקפנות שלו.
חשוב שתדעי שתוקפנות היא דחף התפתחותי חיובי וחשוב ואין בה כל רע, יש רק צורך לווסת את השימוש בה. יכול להיות שהוא חושב שהוא ילד רע ולכן הוא שונא את עצמו.
זאת ההשערה שלי לגבי האופן שבו הבאת את הדברים אבל כמובן יכולות להיות סיבות רבות אחרות שאני לא יכולה לדעת מתוך קריאת שאלה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לדעתי זאת הסיבה..
אמא במיטבה01/06/2011שלום סמדר,
תודה על עזרתך.
גם לדעתי זאת הסיבה שכן אני ידועה במקום מגוריי כמחנכת מקצועית שבלשוננו "מחזיקה ומוציאה" כיתות לדוגמא.
קשה לי לקבל שעם בני אני מרגישה שאינני מצליחה.
כל הזמן לפני הליכתו לגן:
תזכור משתמשים במוח, סוף מעשה במחשבה תחילה, אני סומכת עליך, ואחרי הגן: איך היה? וכאלה...
לדעתי אני מלחיצה אותו...
איך את מציעה לי לעזור לו?
הוא ילד כה רגיש שהלב שלי נקרע כאשר אמר משפט זה
בבקשה עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לדעתי זאת הסיבה.. - תגובה
סמדר ריינר01/06/2011שלום לך,
קודם כל זה כבר חשוב שאת מזהה שייתכן שאת מלחיצה אותו. עזרה חשובה לו היא לנסות כמיטב יכולתך להפסיק להלחיץ. וגם להגיד לו שאת מבינה שלפעמים בא לו קצת להתפרע, זה לא אומר שהוא ילד רע ואת אוהבת אותו כמו שהוא, בכל מצב, גם כשהוא כועס. נסי לשחרר, ולהתייחס לעוד דברים במהלך היום כך המשמעת לא תהיה הדבר העיקרי שעוסקים בו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד נוהגים?
אמא במיטבה05/06/2011בוקר טוב סמדר,
אנסה את אשר העלת על הכתב, מה קורה עם עניין של אלימות כלפי או כלפי בעלי או כלפי אחיו בן השנה וחצי? הוא יכול פתאום להפליק ואז אני מיד כועסת ומעלה לחדרו גם אם הוא מתנגד.
מה עושים במקרים כאלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד נוהגים? - תגובה
סמדר ריינר05/06/2011שלום אילנית,
ברור שכשיש אלימות מפסיקים אותה פיזית מייד כפי שאת נוהגת. השאלה אם מעבר לזה יש התייחסות, אחרי שהוא נרגע, לסיבה לאלימות והאם יש מתן של כלים חלופיים להביע את הכעס/קנאה/ תסכול שלו, שהם לכשעצמם לגיטימיים , רק הדרך לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו כלים נוספים את ממליצה?
אמא במיטבה05/06/2011שוב שלום,
אתן עושות כאן עבודת קודש, תבורכו!
מה את ממליצה לעשות כשזה קורה? חוץ מלדבר?
אילו דרכים חלופיות יש? לעיתים אני מכניסה לחדר והוא יוצא ושוב מכניסה.. ממש מלחמת התשה.
בבקשה עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו כלים נוספים את ממליצה? - תגובה
סמדר ריינר05/06/2011שלום לך,
לא התכוונתי לדרכים חלופיות לתגובה שלך באותו רגע. זו תגובה שחיזקתי. זה לא העניין. העניין הוא אחרי שהוא נרגע, לשבת ולדבר איתו על מה שקרה, מה הוא הרגיש, ואיזה דרכים חלופיות את יכולה להציע לו כדי להתמודד בפעם הבאה עם התחושות שלו, חוץ מלהרביץ. במסגרת הדיבור איתו, את גם אמורה לתת לגיטימציה לתחושות שהוא מרגיש, ולעשות את ההפרדה בין התחושות לבין הדרך שהוא מבטא אותן.כפי שציינתי קודם, עצם התחושות השליליות זו לא הבעיה. לזה את אמורה להיות אמפתית ולתת לו להבין מה בעצם הוא מרגיש. כי הוא רק מרגיש שמשהו לא טוב לו והוא לא מספיק יכול להכיל את זה כרגע ולכן זה נהפך מיד למכות. עצן הקריאה לתחושת האלו בשם (כעס, קנאה, תסכול, וכו') ומתן לגיטימציה להן זה אלמט חשוב מאוד ביכולת שלו להכיל אותן ולהשהות את התגובה האימפולסיבית שלו. אחר כך אפשר ללמד אותו איך לפעול אחרת, למשל להגיד מה הוא מרגיש, לבקש דברים,להמתין עד שיתפנו אליו לפנות לאדם מבוגר בסביבה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל יעוץ?מיואשתויקי31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי.
סמדר ריינר31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת מציצת אצבע בגיל 3גלית31/05/2011
שלום רב, לפני כחודש נפטרה אימו של בעלי, אחרי תקופה בת חצי שנה של חולי ולחץ בביתנו. בתקופה האחרונה הבחנו כי בתי הקטנה בת ה-3 החלה למצוץ אצבע (לא עשתה זאת לפני כן ולא מצצה מוצץ מעולם), בנוסף לכך החלה עם פחדים ורגרסיה קלה בעצמאות (מדברת כתינוקת, רוצה שנרים אותה כל הזמן, פעם אחת אף ביקשה חיתול). חשוה לציין שבתי עדיין שמחה מאוד, צוחקת , רוקדת ומשחקת בהנאה כל שעות היום.מה לעשות לגבי מציצת האצבע? להחליף במוצץ? (שמנו לב שככל שהערנו לה, כך מצצה יותר את האצבע ולכן הפסקנו להעיר). ובאופן כללי מה לעשות עם ההתנהגות המצ"ב. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת מציצת אצבע בגיל 3 - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום גלית,
אתם יכולים להציע לה מוצץ ואם היא תסכים מצויין, ואם לא - לא ללחוץ. מעבר לזה בהחלט נורמלי ולגיטימי שיתחשק לה מדי פעם להיות תינוקת ואפשר בהחלט לאפשר את זה ואחר כך היא חוזרת להיות גדולה והכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלית31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.7 - ביישן מאודאמאלה31/05/2011
בני בן 3.7. יש לו עיכוב התפתחותי של כחצי שנה וכן איחור שפתי. הוא ביישן מאוד מאוד - כשאני יושבת עימו על הספסל ואנו מדברים, ומתיישב אדם זר לידינו הוא פשוט משתתק. כשהאיש ילך - הוא יחזור וידבר חופשי. כשעובר לידינו שכן בחדר המדרגות, הוא מסובב את ראשו ומתחבא מאחורי. כשאנו עם חברים, הוא מדבר מעט מאוד וכשהם הולכים או שאנחנו הולכים, הוא שוב חוזר למשפטים ארוכים, ונהיה משוחרר יותר. גם בקרב המשפחה המורחבת, לוקח לו זמן ל"התחמם" והוא שקט יותר מאשר בבית. בגן הגננת מדווחת על רגרסיה - משחק פחות עם החברים. האם התופעה מוכרת ? כיצד ניתן להסביר זאת ? מה עלי לעשות ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.7 - ביישן מאוד - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום לך,
התופעה של התחממות איטית היא מוכרת, אבל לא ברור לי אם זו הבעיה ואם זה קשור לרגרסיה בגן. אני מניחה שאם לילד יש עיכוב התפתחותי ושפתי אתם נמצאים במעקב במכון להתפתחות הילד, כדי לשאול את השאלות האלה שם, וקבל הסבר שמתאים ספציפית לילד שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גן לילדה בת שנה ו 9 חודשייםשרון31/05/2011
שלום
בתי בת שנה ו 9 חודשים עדיין בבית ולא בגן.
הכנסתי אותה פעם אחת וחטפה המון מחלות היתה שבוע והצאתי אותה (אושפזה בבי:ח בעקבות רוטה וכו')
לפני 4 חודשים נולד לה אח. מאז היא איתי בבית בחופשת לידה
מאד קשה לי
נותרו עוד חודשיים לסיום שנת 2011. רציתי לדעת - אם אכניס אותה למסגרת של 5 שעות ביום 8:00 עד 13:00 בגן מסויים ואשנהלה בשנה הבאה האם זה מאד טראומתי יהיה עבורה?
הגן אליו היא רשומה לשנה הבאה אינו מאפשר להכניס אותה השנה אחרת לא היתה בעיה.
כלומר אצטרך להכניס אותה לגן לחודשיים ואז שנה הבאה לגן אחר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי גן לילדה בת שנה ו 9 חודשיים - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום שרון,
לצערי אני ל אחושבת שיש טעם להכניס אותה לגן לחודשיים. גם עלייך זה ל איקל כי בלאו הכי תצטרכי ללוות אותה בתקופה ההסתגלות, ובלאו הכי ייתכן ששוב תהיה חולה וכו'. המתנת 4 חודשים, הרוב כבר מאחורייך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה ד?ויקי31/05/2011
שלום אני מבקשת את עזרתכם.. יש לי ילד בכיתה ה שתמיד היה ילד שקט וביישן עד השנה הכל היה אצלו בסדר אבל משהו ישתנה קוראים לו "ילד כאפות" ילדים תמיד מרביצים לו ומשפילים אותו והוא לא היה מגיב הוא עכשיו בקטע שלהגן על עצמו היום אם מישהו יגע בו הוא מתפרץ ותמיד בסוף יוצא כי הוא אשם אני לא יודעת גם בבית ספר כולם מציקים לו ומאלצים אותו לעשות כל מיני דברים שבסוף הוא יוצא לא בסדר איך לטפל בבעיות אלימות וחוסר משמעת להורים כי מה שאומרים לו הילדים זה מה שהוא עושה ולא מקשיב לנו בבית...כיצד ניתן לעלות לילד את הביטחון?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה?
ויקי31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה? - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום ויקי,
לא ברור ויקי מדוע את חוזרת על שאלתך מספר פעמים. כתבת את שאלתך רק היום בבוקר. מענה בפורום הוא לא מיידי, אלא יכול ללקחת 24 שעות ויותר. כמו שאת רואה אף אחת ממנהלות הפורום לא נכנסה לפורום עד עכשיו לענות ואף אחד לא קיבל מענה, לא רק את. יש צורך בסבלנות להבא.
לגבי שאלתך, שנמע שהילד שלך במצוקה גם בבית וגם בבית הספר. זה מצב חמור מדי מכדי להסתפק במענה בפורום. זה לא מה שיפתור לכם את הבעיה. עליכם לפנות לטיפול לפסיכולוגי שמשלב הדרכת הורים בהקדם.
את יכולה לפנות לפסיכווגית בית הספר ולבקש המלצה מתאימה לשירותים טיפוליים באיזורכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במחקר בפסיכולוגיהאביטל31/05/2011
שלום לכולם!
אני סטודנטית לפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה ועליי לערוך מחקר, אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא.
אני עורכת מחקר בנושא של המרצה חברתית אצל ילדים בגילאים 0 -שנה וחצי.
אני מעוניינת לבדוק את ההשפעה של נוכחות אחרים על הישיגיו של הפעוט ועומדות בפניי 2 בעיות הקשורות זו בזו.
הבעיה העיקרית היא שאני לא יודעת איך אפשר למדוד / לכמת הישגים של ילדים בגיל
הזה - איזו משימה עליי להציב בפניהם שתוצאותיה יעידו על הישיגיו של הפעוט?
ומאיזה גיל עד איזה גיל (בטווח של 0-1.5) עדיף לי להתמקד?
אודה לכם על כל עצה או עזרה בנושא.
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה במחקר בפסיכולוגיה - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום אביטל,
כדאי לך לחפש פורום או אנשי מקצוע בתחום הפסיכולוגיה ההתפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכה לגבי גמילהziyh30/05/2011
שלום רב,
בשבתו התחלתי בגמילה של בני בן שנתיים ו-8 חודשים.
הולך די טוב כשבד"כ אני יוזמת להושיב אותו על האסלה/סיר והוא לא מבקש ללכת לשירותים.
בלילה /ובצהרים הוא ישן עם חיתול.
גם אתמול וגם היום, (בעיקר היום) כאשר אנחנו משכיבים אותו לישון, כל 2-3 דקות הוא מבקש לשירותים. אנחנו מביאים לו סיר לילה לחדר, הוא עושה קצת פיפי ורץ לשירותים לשפוך. הוא עשה לנו את זה עכשיו בערך 10 פעמים, רץ החוצה מהחדר, צריך לשירותים עושה קצת פיפי בסיר ורץ לשפוך.
1. כיצד עלינו לנהוג במקרה כזה? האם באמת לאפשר לו לשחק איתנו כך? (הוא נרדם רק הרגע אחרי ריצות מהחדר לשירותים).
שאלה נוספת.
עכשיו לפני השינה הוא לא רצה לישון עם חיתול. איפשרתי לו את זה, בידיעה שכאשר ירדם אני אחתל אותו מתוך שינה.
האם נהגתי נכון?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה לגבי גמילה - תגובה
הילד שלכם לא שיחק איתכם,אלא אתם שיחקתם איתו. הוא לא חשב שתרמו אותו ותשימו לו טיטול בלילה, והוא באמת חשב שהוא צריך להישאר יבש כל הלילה ועשה מאמצים נוגעים ללב שלא יישאר לו פיפי בגוף.
תשתדלו לא לרמות את הילד שלכם להבא. הוא נורא מתאמץ להיות גדול, לוקח את כל העניין ברצינות, ואחר כך הוא יתעורר בבוקר וירגיש נבגד,ומוקטן וזה עלול להוריד את המוטיבציה שלו לגבי התהליך ולבלבל אותו, וגם, מה שיותר חמור ללמוד שאי אפשר להאמין לכם.
או שתסבירו לו שהוא לא יישן עם טיטול רק אחרי שיתעורר בוקר אחד עם טיטול יבש או שתאפשרו לו בלי טיטול ותכבסו את המצעים בבוקר, אבל תהיו גלויים וישרים, אחרת אל תצפו לתוצאות, ולא רק בעניין הגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
ziyh31/05/2011תודה על תשובתך. כמובן שאין לי כל כוונה לעשות לו רע, אני לומדת.
אני מבינה ומסכימה בעניין הטיטול בלילה. באמת אתמול הגננת שכחה לשים לו טיטל בשנת הצהריים והוא לא פיספס.
השאלה שלי היא, כאשר הוא כל רגע יצא מהחדר וביקש לעשות פיפי, זה היה נראה כמו משחק. את אומרת שזה כדי שלא יפספס בלילה אבל זה ממש היה נראה כמו משחק.
הוא יוצא מהחדר, מתגלגל מצחוק, מבקש לעשות פיפי, אח"כ בורח ואני צריכה לתפוס אותו להכניס אותו חזרה לחדר.
אני אפשרתי לו כמובן כל הזמן לעשות את זה כדי לא להכשיל את תהליך הגמילה. אולי זה באמת כדי שלא יברח לו בלילה ועל הדרך גם משחק?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת.
izyh31/05/2011האם מומלץ במהלך השינה לקחת את הילד לשירותים או שזה מרגיל אותו לעשות פיפי בשעות הלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת - תגובה
לא האשמתי אתכם חלילה בכוונה לעשות רע, אלא רק הפניתי את תשומת לביכם למשמעות המעשים כאשר אתם מבטיחים לו דבר מסויים ועושים ההיפך. בהחלט יכול להיות שהוא גם משחק. מה רע בזה?
לגבי לקיחיה לשירותים בלילה, זה בהחלט מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
ziyh31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןאורית30/05/2011
שלום,
ביתי בת שנה ושבעה חודשים, בחודש הקרוב היא נכנסת לראשונה לגן פרטי, רציתי להתייעץ כיצד לעבור איתה את התהליך בצורה הטובה ביותר עבורה?
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום אורית,
אני באופן כללי בעד הדרגתיות כמה שיותר גדולה. שילבו הדרגתי של זמן קצר בהתחלה בנוכחותכם ואחר כך בלעדיכם ולאט לאט מעבר ליום מלא. זה תלוי גם בגננת ובניסיון שלה ומה שהיא מאפשרת בגן שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על כניסה לגן ברשותך
דקלה01/06/2011לאחר כשלושה ימים שבתי הייתה כשעה- שעתיים בגן ביחד עם סבתא
היום רשמית היה יומה הראשון , מאחר והיא יחסית משוחררת ונראה כי רוצה לשחק אבל עדין בודק מידי פעם עם אני שם .
הומלץ לי עי הגננת להגיע היום ולאחר מספר דקות ללכת , נפרדתי יפה היא בכתה מעט
אך נרגעה , אני לא יכולתי להגיע לאסוף אותה מאחר והייתי חייבת ללכת לעבודה
סבתה שלה באה לקחת אותה ב 12 . (בשיחת טלפון עם הגננת נאמר שהיא משחקת ורגועה)
האם היא עשויה לחוות תחושת נטישה או חוסר אמון בי מאחר ולא אני זאת שבאתי לקחת אותה?
סבתה כלומר אמי מאוד דומננטית בטיפולה היא מטפלת בה מגיל קטן
אשמח לתשובת מאחר ואני מתלבטת מה לעשות מחר ביומה השני
אולי עדיף שהסבתה תיקח ותחזיר אותה שהיה יותר יציבות וביטחון
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על כניסה לגן ברשותך - תגובה
סמדר ריינר01/06/2011שלום אורית,
עדיפה בהחלט דמות קבועה בכל עניין הכניסה לגן. עשי כמיטב יכולתך, בכל מקרה אל תדאגי לא אמור לקרות אסון גדול מדי אם לפעמים לא תהיה לך אפשרות לעשות הכל נכון. בסוף יהיה בסדר:-) בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדורית30/05/2011
איך אני אמורה להגיב לילדה בת חמש שאומרת : "אבל הם יצחקו עליי"- בנושאים שונים כמו ללבוש בגד מסוים או לעשות משהו. היא חוזרת על זה מס' פעמים ונראה שזה ממש מטריד ומלחיץ אותה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר30/05/2011שלום דורית,
אין כאן תשובה נכונה או לא נכונה. אלא צריך לברור מתי לזרום עם זה, כי בסך הכל זה לגיטימי להתאים את עצמך לנורמות חברתיות, ומתי היא אומרת את זה לא בדיוק מהסיבה הזו, אולי לא על כל דבר יצחקו עליה אבל כך היא חושבת וכו'.
אם תביאי דוגמאות יותר ספיציפיות אוי אוכל לעזור לך בצורה יותר מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן4מור30/05/2011
שלום!
יש לי שני ילדים בן 4 ובן בן 5 חודשיים בני בן 4 ילד מקסים חכם אך ההתנהגות שלו בזמן האחרון מוציאה אותי מדעתי אני מרגישה שכל דבר בכוח הולך איתו אני מפעילה הרבה אנרגיות בשביל כל דבר עם זה לאסוף משחקים לגשת למיטה לשבת בשולחן לאכול אני פשוט לא מצליחה להגיע אליו אני מרגישה ממש מתוסכלת ולא רגועה כבר וכך גם הוא לא רגוע איך פונים ואיך מגיעים אליו בצורה שלא תשאב ממני את כל הכוחות..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילד בן4 - תגובה
סמדר ריינר30/05/2011שלום מור,
התנהגותו של בנך מעידה על משהו, וכדי לדתע איך להתמודד אית הצריך להבין מה הבעיה. האם זה קשור לכך שנולד לו אח? האם למשהו אחר?
אם זה קושר להולדת האח צריך להתייחס לכך ולהבין מה קורה לו. האם הוא מרגיש זנוח? אם כן את יכולה להגיע אליו דרך זה שתביני אותו, תדברי איתו על תחושות הזעם והכאב הלגיטימיות שלו (לצד גם האהבה שלו לאחיו במקביל), נסי לדבר איתו על כך שתא מבינה שאולי קשה לו אחרי שאחיו נולד, הואו מרגיש שהוא מקבל פחות התייחסות, והוא עדיין זקוק להתייחסות הזו, ונסי אכן לתת לו אותה למשל על ידי קביעת זמן איכות קבוע באופן נפרד איתו, כשמישהו אחר מסייע לך ונמצא עם התינוק בזמן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מור31/05/2011אני בטוחה שזה בגלל שינוי גם האבא כבר לא גר איתנו אנחנו גרים אצל ההורים שלי ששם הוא מוקף בחום ואהבה ובתשומת לב וכל העיניין שהמעבר התחיל לפני 4 חודשים ורק החודש האחרון הייתה לו ירידה משמעותית שאפילו הגננת שמה לב לזה שהפתאום הוא זורק חול קופץ בלי הפסקה ומשתולל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום מור,
אוקיי, אם אכן קרו כאלה דברים משמעותיים במשפחה צריך להתייחס אליהם כדי להגיע אל הילד, אותו דבר שצעתי לך לגבי הולדת אח אפשר לעשות לגבי השינוי שקרה. כדאי לשבת ולדבר איתו על כך שבטח מאוד קשה לו, אולי הוא מתגעגע לאבא, אולי הוא חושב שהוא אשם בפרידה שלכם (ילדים רבים נוטים לחשוב כך), ואולי יש תחושות רבות נוספות שעולות בו לגבי המצב החדש, כדאי מאוד להקדיש לו זמן ולתת לו לבטא אותם. כמו כן להקפיד על כך שלמרות שעברתם לבית הורייך והם מאוד חמים אליו, את ההורה שקובע גבולות ולנסות להימנע ממצבים שבהם ההורים שלך מכוונות טובות לא יעמדו בגבולות שאת קובעת לילד וכך לא תישמר העיקביות.
גם את זקוקה בודאי לתמיכה לאחר המשבר המשפחתי ואולי זו חלק מהסיבה שאין לך כוחות כרגע וזה מובן וטבעי. זו תקופה קשה וגם טבעי שהילד מגיב כמו שהוא מגיב, זה היה לא נורמלי אם ההתנהגות שלו הייתה נשארת תקינה לגמרי לאחר משבר משפחתי ושינויים כל כך משמעותיים במשפחה. זה לוקח זמן להתארגן מחדש, להרגע ולחזור לשיגרה, וצריך סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7.gfdh30/05/2011
שלום,
דוד שלי עומד להתחתן עם מישהי שהייתה אלמנה במשך כמה שנים, יש לה ילדה בת 7.
הילדה שלה לא מפסיקה להפתיע אותי.
אני בת 18,
ומאז שהכרנו לראשונה, היא שנאה אותי.
מעולם לא עשיתי לה משהו רע, ואני אפילו אוהבת ילדים קטנים, כמובן שישר ניסיתי להתחבר אליה,
כל הנסיונות שלי עלו בכישלון.
הילדה שלה היא ערמומית ומלאת שינאה.
למשל,
יום אחד לקחתי אותי לטייל בגן שעשועים, היא רצתה שאעלה איתה על אחד מהמתקנים, ולא יכולתי בגלל כאב בטן, ניסיתי להציע לה משחקים אחרים אבל היא התעקשה ולאחר מכן התחילה לצעוק " אם את לא תבואי איתי אני אגיד לכולם שהרבצת לי"
בנוסף למעשים הערמומיים שלה לגרום לכולם לכעוס עלי והשינאה הגלויה שלה אלי,
יש לה הרגלי אכילה לא טובים.
בכל פעם שאנחנו אוכלים עם המשפחה, היא לא מפסיקה לזלול,
אף אחד לא אומר לה שום דבר, מדי פעם זורקים לה כמה רמזים אבל היא ממשיכה.
היא לא שמנה, אבל אני מפחדת בשבילה שזה לא ייגמר בטוב,
כל זמן שאני נמצאת איתה היא לא מפסיקה לאכול.
חטיפים, מתוקים, אוכל, כל דבר, בלי הפסקה.
המבוגרים שאני לא מכירה לא יכולים להכיל כמות אוכל כזאת.
אני לא בקשר תמידי עם הילדה, ואני לא רוצה לתקן אותה
אני רק דואגת לה ורוצה לשמוע את דעתכם, כיצד ניתן להפסיק את הרגלי האכילה האלה? איך אפשר להתחבר איתה? מאיפה באה השינאה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7. - תגובה
סמדר ריינר30/05/2011שלום לך,
אני לא מכירה פרטים על המשפחה של הילדה וכלן אני לא יכולה וזה גם לא נכון שאני אחווה דעה. אם אמא שלה מודאגת עליה לפנות בעצמה לבקש עזרה. זה לא סוג של דבר שיכול ורצוי שיעשה דרכך ובלי רשות האם.
בכלל אנחנו לא נוהגים בפורם לענות על שאלות של אנשים לגבי ילדים של אנשים אחרים.
זה יפה שאת דואגת ואם את רוצה את יכול הלהפנות את האם לפורום בעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה לאח הקטןגליה30/05/2011
שלום
יש לי ילדה בת 5.5 וילד בן 3.5 מן הסתם אנחנו כל הזמן יורדים לגינה אני נותנת להם חופשיות לשחק אבל בעיקר לילדה יש חברות מהגן והן משחקות ביחד ולילד אין כל כך חברים כי הגן נמצא רחוק מהבית לאחרונה אני מעט דואגת ואני שמה לב שהילדה משחקת עם החברות עוזבת אותן והולכת לשחק עם אחיה זה ניראה כדאגה לאחיה ואז קצת מתקשה לחזור לחברות את יודעת איך זז הן משתנות אליה כשהיא חוזרת
אני לא יודעת מה להגיד לה לעתים אני אומרת לה תשחקי עם חברות ואני אדאג לאחיך .
האם להרחיק בינהם ורק בבית לחבר בינהם ?
בכלל שנה הבאה הם יהיו בצהרון ביחד איך להכין אותם?
הם צריכם כל אחד את החברים שלו לא?
תודה על הייעוץ
תמיד עזרתם לי בפורום הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה לאח הקטן - תגובה
סמדר ריינר30/05/2011שלום גליה,
אכן כל אחד צריך את החברים שלו, כן חשוב שתגידי לה שכדאי שהיא תשחק עם החברות שלה ואת תדאגי לאחיה, ואם יש אפשרות שהם לא יהיו באותו צהרון זה עדיף, אם אין אז כדאי להגיד לה שכדאי שהיא תנסה להניח לאחיה למצוא את חבריו בכוחות עצמו ולבקש מהעובדות בצהרון שינסו לשמור על העניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה לאח קטן
גליה31/05/2011אבל באופן אוטומטי הילד רודף אחריה ומשחק איתה וזה אחרי שהם מתראים בגינה לאחר סיום הגן (על השנה הנוכחית אני מדברת) אז מה למשוך אותו אלי ? שישחק קרוב אלי ? ולהרחיק אותו ממנה ? כי אין לו עדיין עם מי לשחק בגינה מצד אחר אני רוצה לשחרר אותו לתת לו חופשיות לשחק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה לאח קטן - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום גליה,
כן, בהחלט, כדאי לשחרר אותה ממנו ולמשוך אותו אלייך, או לכוון אותו לכיוונים אחרים ולא אליה. לנסות למשוך את תשומת ליבו לדברים אחרים שקורים בגינה, משחקים, בעלי חיים, להביא עבורו כדור או משחקים מהבית, לשחק איתו בעצמך וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה את מקסימה !!
גליה01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך:-) בהצלחה.
סמדר ריינר01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8.5 מתאפקשרון30/05/2011
שלום בני בן 8.5 מתאפק לקקי לפעמים יומיים שלושה עד שבורח לו במכנסיים הוא מאד מתבייש ומסתיר את זה כאשר שוחחנו על הנושא הוא אמר שהוא מפחד מהשירותים למשל שלא ייצא נחש מהאסלה .או רעשים שבוקעים מהצינור .הצענו לו לשבת עם דלת פתוחה זה לא עבד, אח"כ הוא ביקש שאעמוד לידו וגם זה לא עובד אנו ממש נואשים מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 8.5 מתאפק - תגובה
סמדר ריינר30/05/2011שלום שרון,
במצב כזה יש לפנות לטיפול ובהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)