מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לכתה אמיכל27/05/2011
שלום
ביתי אמורה לעלות שנה הבאה לכתה א .בחודשיים האחרונים השתנתה דעתנו והחלטנו , לאחר יעוץ עם הגננת , להשאירה שנה נוספת בגן. (היא ילידת סוף דצמבר).
הילדה חושבת שהיא עולה לכתה א .לא מדברת על זה יותר מידי אבל עדיין היא יודעת שהיא
עולה.(אחיה הגדול לומד כרגע בכתה א).
איך מסבירים לה מבלי לפגוע בה?
יש לציין שהיא מאוד רגישה ואני מאוד חוששת שהשינוי הזה יפגע בה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לכתה א - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום מיכל,
במקרה הזה זה די פשוט להסביר. אתם יכולים פשוט להסביר שהיא נולדה בסוף השנה ולכן היא עוד קטנה, ויהיה לה קצת קשה לעלות כשכולם גדולים ממנה כי גם ככה בבית הספר ילדה כיתה א' הכי קטנים, ואתם רוצים שהיא תרגיש נוח. לכן תהיה לה עוד שנה כייפית בגן, היא תהיה הבוגרת, היא תכיר הכל הכי טוב כשכולם יהיו חדשים ממנה, היא תוכל לפעמים לעזור לגננת, מרוב שהיא בוגרת, ואחר כך היא תעלה עם כולם לכיתה א'. .
עדיין תהיה אכזבה מסויימת, אבל זה נראה לי הסבר יחסית לא פוגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת "בלק-אאוט" אצל ילדה בת 8.5סיון27/05/2011
שלום רב,
לבתי בת 8.5 (כיתה ג') ישנה מדי פעם תופעה דומה ל"בלק-אאוט": חומר שלמדה וידעה מצויין בעבר, יכולה לא לדעת/לזהות/להכיר היום. לדוגמא: מספר ימים בחודש - אתמול אמרה ללא היסוס 44, כאשר לפני שבוע ידעה שזה 30-31. בבי"ס אין קשיים מיוחדים, הציונים בכל המקצועות נעים בין 75-90, לומדת בחוגי העשרה אחה"צ. המורה בבי"ס ציינה שהישגיה במבחנים/ציונים הרבה יותר נמוכים מהידע שהיא מפגינה בשעורים.
תופעה זו קיימת לא רק בתחום/מקצוע מסוים ולא רק במבחנים, אלא באופן כללי. במיוחד זה קורה בתחום מתמטיקה, כי רוב הזמן בשעורי בית מוקדש לזה. בתרגילים פשוטים אין לה בעיה, אך שאלות מילוליות ותרגילים יותר מורכבים היא נאלצת לתקן מספר פעמים. וזה לא שאני עוזרת לה, אני רק מכוונת אותה ולפעמים היא מתקנת לבד. הרבה פעמים היא לא מסוגלת להסביר מדוע פתרה לא נכון ומייד לאחר מכן תיקנה נכון. כלומר, היא מסוגלת לפתור לבד נכון, אך תמיד התחושה שלי שהיא לא חושבת/לא רוצה לחשוב/להתאמץ. כך אנחנו מבלים שעות רבות בשעורי בית במתמטיקה בעיקר, וכמובן זה גורם לריבים/ויכוחים/עצבים, כי לשאר פעילויות פשוט לא נשאר זמן וגם לי וגם לה נמאס מזה. במבחן האחרון במתמטיקה קיבלה 87 - ציון טוב. לכאורה, אין על מה להתלונן, אבל הטעויות שהיו (24+1=35, 30+33=93) הינן בדיוק מסוג "בלק-אאוט". עם שאלות יותר קשות התמודדה דווקא יפה.
יש לציין, שהיא ילדה רגילה לחלוטין, בריאה, חכמה ונבונה. איני גם חושבת שזה קשור לבעיית זכרון (ולדעתי, אין לה בעית זכרון).
הייתי רוצה להתייעץ עם פסיכולוג בנושא זה, כיוון שהמצב קשה לכולנו ומשפיע על יחסינו.
למי אני אמורה לפנות? איזו מומחיות צ"ל לו?
אשמח לשמוע את דעתכן והמלצתכן.
תודה, סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת "בלק-אאוט" אצל ילדה בת 8.5 - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום סיוון,
נשמע שיש כאן סוג של חרדת בחינות שמתפתחת בתחום המתמטיקה (בלק אאוט זו תופעה של חרדת בחינות) אומנם כרגע זה לא קורה בהכרח בבחינות.
החרדה לדעתי קשורה במקרה הזה מאוד ללחץ שאתם מפעילים עליה.
לכן יש אפשרות לפנות למטפלים במטפלים בחרדות, ועובדים עם ילדים בשילוב הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבלק-אאוט
סיון27/05/2011אבל זה לא רק במתמטיקה. לא מזמן היה מבחן בתחום הסביבה הקרובה שלנו - שינויים בטבע, צורות יישוב (עיר/כפר), מחזור. המורה אפילו לא נתנה ציון כי היה קשה להעריך את הבחינה לטענתה. היא ביקשה לעבור איתה על כל החומר בבית ואז נתנה לה את אותו מבחן בדיוק (דף עם אותן שאלות). בבית עברנו על כל החומר, היא הבינה וגם חזרה עליו מספר פעמים. במבחן השני - התשובות היו זהות למבחן הראשון עד למילה האחרונה. מה את חושבת על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבלק-אאוט - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום סיוון,
אוקיי, יש לה חרדת בחינות כללית, לא רק במתמטיקה. הטיפול הוא אותו טיפול. עליכם לפנות למטפל בתחום החרדה אצל הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון עצמירעות ב27/05/2011
יש לי ילד בן 4.5 מקסים ילד "טוב ירושלים", הבעיה היא שהוא יותר מדי טוב במיוחד ביחסים עם חברים לגן.
הייתי אומרת שהוא מוותר יותר מדי,הוא מסוג הילדים שמרביצים לו, הוא מפחד להחזיר, כי הוא אומר שהם יותר חזקים ממנו.
קניתי לו אקדח מים והוא אומר בגן המשחקים שזה אקדח של "כולם" כלומר מי שרוצה שישחק, בעצם הוא "מוותר" על האקדח כדי שכולם יהיו מרוצים והייתי אומרת שיאהבו אותו.
דוגמא נוספת קניתי לו ארטיק בדרך לגן המשחקים, והוא ראה חבר, החבר ביקש ממנו גם ארטיק{כי לא היה לו} אז הוא פשוט וויתר על הארטיק ונתן אותו לחבר שלו. אני מרגישה שהוא חסר ביטחון, איך אני מטפחת בו צד של ביטחון, שיבין שהוא לא צריך לוותר על דברים שלו?,שלא יהיה יותר מדי טוב לחברים?ושככה לא קונים חברים.
אשמח לקבל עצה מקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון עצמי - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום רעות,
קודם כל כדאי לבדוק האם בבית הוא מקבל דוגמא אישית של התנהגות עם ביטחון. הרבה פעמים ילדים מזדהים עם שדרים והתנהגויות של ההורים. מעבר לזה בגי כזה גם אפשר לדבר איתו בצורה גלויה על כך שהוא ילד מקסים ונהדר והוא לא חייב לתת דברים כדי שיאהבו אותו, ושאתם מבקשים שיפסיק לעשות זאת. כדאי להפנות את תשומת ליבו ולתת לו חיזוקים על מה שיש לו לתת מלבד מתנות - שהוא משחק יפה, שהוא נבון וכו'.
ודבר אחרון, שימו לב האם בבית נוחה לכם הותרנות שלו, ואם יש לכם בבתי ציפייה כללית שיוותר לאח יותר קטן או בכלל, כי אם כן כדאי לשים שלב שזה לא תפקיד כללי שהוא נכנס אליו ומתנהג כך בכל מקום, פשוט לא מאמין שהוא מספיק חשוב ואהוב גם ככה. םא זה נכון, אז השינוי צריך לבוא קודם כל מהבית ומהדרישות והציפיות ממנו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק תפקידים, לשתף פעולה?ענבל27/05/2011
שלום רב,
לבני המקסים מלאו שלוש לפני חודש ולאחרונה נתקלנו בתופעה שחוזרת על עצמה ומתגברת:
הוא במעין משחק תפקידים ומבקש מהסביבה לפנות אליו כאל מישהו אחר,לרוב מדובר בגננת או בשם של ילד-כמעט תמיד בשם של ילדה זו או אחרת מגן הילדים בו הוא נמצא.לדוגמא: "אני אביטל..אביטל עכשיו משחקת ב.."
בתחילה שיתפנו פעולה וזרמנו איתו ופנינו אליו בשם שרצה וכעת כשהמינון עולה ולפעמים מדובר ביום יום במשך כל אחה"צ אנחנו מתלבטים כיצד לנהל את הסיטואציה.
חיפשנו חומר קריאה בנוגע לנושא ולא מצאנו,אודה לך אם תוכלי לייעץ לנו ולשפוך אור על הבעיה, אם היא אכן מוגדרת ככזו
תודה רבה מראש,ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק תפקידים, לשתף פעולה? - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום ענבל,
כל עוד הילד יודע שמדובר במשחק דמיוני, אין כאן בעיה רצינית. עם זאת יכול להיות שהוא מנסה לתקשר איתכם משהו בקשר לזהות המינית שלו, אם הוא בוחר כל הזמן דמויות של בנות.
אם אתם מרגישים נוח עם זה, אפשר דבר איתו על כך ששמתם לב שהוא משחק בלהיות בת ושאולי זה משהו שמסקרן אותו.אם זה כך הוא כנראה מבין שזה לא מקובל והוא מנסה דרך עקיפה לקבל התייחסות לתחושות שלו. עדיף בעיני, אם אתם מרגישים שאתם מסוגלים לכך, לתת לזה מקום ולגיטמציה. אם זה קשה לכם, אול כדאי שתפנו לייעוץ, גם כדי לבדוק באופן ודאי יותר האם זו השערה נכונה ואם כן אז איך מקבלים את המצב ומתמודדים איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת נמרצת או סיכוי להיפראקטיביותמיכל26/05/2011
שלום רב,
ביתי בת 1.5,מלאת חיים,שובבה אמיתית אבל מגיל ממש קטן עלה בנו חשד שהיא קצת יותר מדי נמרצת....היא תזזיתית מאוד,רוקעת הרבה בידיים וברגליים,אוהבת לקפוץ ולהשתולל,אפילו כשהיא על הנדנדה היא זורקת את הראש לאחור ועוצמת עיניים,כאילו כדי להרגיש מרחפת,בקיצור אוהבת מאוד להיות בתנועה.היא סקרנית ופיקחית מאוד,עקשנית ויודעת מה היא רוצה בכל רגע נתון.מתקשה להעסיק את עצמה ורוב הזמן חסרת סבלנות.
משחקת כמה שניות במשחק אחד ועוברת הלאה.אוהבת מאוד ספרים אבל לא ממש מקשיבה,יותר נהנית להפוך את הדפים ולהגיע לסוף.ממצה מהר.מצד שני לפעמים היא מקשיבה יפה לסיפור ועונה על שאלותי נכונה (ואז מתברר לי שהיא כן הקשיבה וקלטה מה שלימדתי אותה),היא גם אוהבת טיול בעגלה ומסוגלת (לפעמים) לצפות 15 דק רצוף טלוויזיה,אוהבת לישון במשך היום ובלילות רוב הזמן ישנה רצוף (כנראה מאוד עייפה:-)
שאלתי היא האם יש חשש להיפראקטיביות?האם יש עצות להתנהלות עמה?האם כדי לפנות כבר עכשיו לגורם כלשהו?ואם כן,למי?
תודה תודה,
אמא קצת מודאגת.
נ.ב
רק לאחרונה הכנסתי אותה לגן והגננת אומרת שהיא מקסימה ושקטה?! וכל פעם שאני באה לאסוף אותה אני רואה שהיא יושבת יפה על הכיסא ונראית מאוד שלווה ורגועה.יכול להיות שרק איתנו היא כ"כ נסערת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת נמרצת או סיכוי להיפראקטיביות - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום מיכל,
נראה לי שאת מאוד מאוד ממהרת. ילדה בגיל הזה לא אמורה להתרכז ולהקשיב לסיפור עד הסוף, התמונות יותר מעיינות אותה מהסיפור, היא בטח ובטח לא אמורה להעסיק את עצמה, ואין להסיק מסקנות מרחיקות לכת מהתנועתיות שלה כרגע. נסי להרפות ולהינות מהילדה כמו שהיא, היא נשמעת בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 1.8 "לא חברותית"אורית26/05/2011
בתי בת השנה ו - 8 נמצאת בגן עם כ - 25 ילדים מגיל 11 חודש.
למרות "נסיונה הרב" עם ילדים היא מעדיפה שילדים לא יתקרבו אליה.
אם היא בגינה וילד מתקרב אליה היא צועקת עליו "די" כדי שיתרחק.
אם היא נמצאת במקום שאינו מוכר לה וילד ניגש אליה היא "ננעלת". קופאת במקום ועוצמת עיניים ונשארת ככה עד שאני "מחלצת" אותה מהסיטואציה.
האם אני יכולה לעשות משהו בשביל לשנות את זה או שזה האופי שלה?
האם זה יעבור לבד שתגדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 1.8 "לא חברותית" - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום אורית,
היגל שת אמתארת הוא לא בהכרח גיל שבו ילדים אמורים להיות חברותיים. את יכולה אם את רוצה ליזום אחה"צ בטריטוריה הביתית מפגש עם ילד אחד כל פעם ולראות אם זה מקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 ועדין לא גמול מטיטולים- חרדהמרין26/05/2011
שלום.
בני בן ה3 עדין לא גמול מטיטולים, מצד אחד לא רוצה שנלביש לו טיטול אך לא השתין אפילו פעם אחת בשרותים/בסיר. הוא יכול להתאפק במשך שעות (לעיתים ימים שלמים עד הערב) ולא משתין וכמובן שלא עושה יציאה בשרותים/בסיר. ניסינו הרבה: ישב בשרותים ע"מ לקבל פרס, אך בפועל לא עשה כלום, סיפרנו לו שם סיפורים..., התעלמנו ככל האפשר כאשר הרטיב על הרצפה (בהתיחס להשערה שאולי זה נובע מרצון לתשומת לב). נראה שזה נובע מחרדה כללית שיש לו. הילד מפחד מאנשים זרים ואפילו קרובי משפחה (כמו אחי) שרואה לעיתים די רחוקות, מפחד משינויים (חולצות ומכנסים קצרים בתחילת הקיץ וכדומה). אשמח מאד לקבל טיפים ושיטות לפתור את הנושא, שמטריד אותנו מאד.
עלי לציין, שאין שום שינוי במשפחה/בסביבה/בגן, יש לו 2 אחים גדולים ממנו (בני 10 ו7)
מרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 ועדין לא גמול מטיטולים- חרדה - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום מרין,
אם הילד כל כך חרד אולי כדאי לפנות לטיפול כבר בשלב הזה. בדרך כלל בגיל הזה נהוג טיפול דיאדי, כלומר טיפול בהורה ובילד ביחד או הדרכת הורים. לגבי הגמילה -יש ילדים שלא נגמלים גם עד גיל 4, יותר חשוב לדעתי כרגע זה נושא החרדה שאת מתארת.ממילא, אם החרדה תטופל יהיה לו קל יותר להיגמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחתון או בבית בגיל 1.3 ????ליאת26/05/2011
שלום שלום,
אחרי חופשת לידה ארוכה (מאוד) מתחבטת קשות האם להשאר איתה עוד שנה
בבית או להכניסה למשפחתון (קבוצה של 8 ילדים ושתי מטפלות)
ייאמר לזכותה של הקטנה (1.3) שהיא מאוד חברותית!! בטיולים של אחה"צ בפארק היא מאוד אינטראקטיבית עם ילדים בני גילה ואף גדולים ממנה.
השאלה היא האם נכון כל מה שאני קוראת כי ילד עד גיל שנתיים זקוק יותר לסיפוק
צרכיו הרגשיים ופחות החברתיים ושבמסגרת משפחתון / מעון לא תמיד יוכלו לענות על צורך זה . האם לא יהיה זה מאוחר להכניסה למסגרת רק בגיל 2.3 ?
בנוסף מוטרדת מעניין המחלות. האם לא כדאי שהגוף יותקף בחיידקים ובווירוסים בגיל מאוחר יותר ???!?!?
אציין כי השיקול הכלכלי הוא אינו שיקול (ולי אין בעיה להמשיך לדבר ב"תינוקית" ואני לא ממש צריכה לצאת לעבודה לטובת השפיות הנפשית שלי...)
תודה מראש ומקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחתון או בבית בגיל 1.3 ???? - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום ליאת,
לגבי המלות כדאי שתשתאלי רופא, זו לא המומחיות שלנו כאן.
לגבי הצרכים הריגשיים - אכן כן, עד גיל שנתיים הילדה לא חייבת להיות בחברת ילדים בגן. עם זאת כדאי מדי פעם להפגיש אותה עם ילדים אחה"צ, מהסיבה שרוב הילדים שהיא תפגוש בגיל 2.3 כבר יהיו "ותיקים" באינטראקציה של ילדים בגן, כיוון שרוב ההורים לא חושבים כמוך, והיא תהיה עלולה קצת להיות מאחור במובן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 אחים באותו גן+צחצוח שינייםשבלול26/05/2011
שלום,
יש לי 2 שאלות:
1. יש לי 2 בנים- בן שנתיים ו-9 חודשים ובן 10 חודשים. הגדול כבר בגן ואני מחפשת גן גם בשביל הקטן. בבית יש כמובן קנאה, למרות שאנחנו נותנים חיזוקים חיוביים כשצריך ומעודדים כשהגדול משחק יפה עם אחיו. רוב הזמן הוא בסדר עם אחיו אבל אני חושבת שהוא מחזיק בפנים לא מעט קנאה (זה טבעי אני מניחה) שמתפרצת מדי פעם בבית או בהתנהגות קצת אלימה בגן.
רציתי לדעת- האם כדאי להכניס את הקטן לאותו הגן? או שאולי כדאי לעשות הפרדה בינהם, כדי שיקבלו קצת "חופש" אחד מהשני?
2. הבן הגדול מסרב רוב הזמן לצחצח שיניים. אנחנו משתדלים לא לעשות מזה סיפור, אם הוא משחק עם המברשת ביד במקום לצחצח אני פשוט לוקחת ממנו ולא כועסת- אלא לא נותנת לו ממתקים במשך היום אם לא צחצח. כשמבקש ממתק אני אומרת לו "חבל" ובכך מנחמת אותו והוא לגמרי מבין את ההקשר, אך המצב נשאר כך כבר כמעט חצי שנה ללא שיפור.
בעלי מדי פעם רוקד ומשחק איתו תוך כדי אבל לא תמיד זה עובד
מה עוד ניתן לעשות?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 אחים באותו גן+צחצוח שיניים - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום לך,
אני לא בעד להכניס את שני הילדים לאותו גן, ואם יש אפשרות כדאי להפריד כדי שלכל אחד יהיה את המרחב שלו.
לגבי צחצוח שיניים, נראה לי שחשוב לנקוט עמדה קצת יותר סמכותית בעניין. סמכותית אין פרושו כועסת. אלא העברת מסר ברור שזו לא בחירה וחייבים לצחצח שיניים, כמו שחייבים להתרחץ וללכת לישון בזמן ,או לבלוע תרופה כשחולים. מה אתם עושים במקרים כאלה? אותו דבר כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בהקשר של צחצוח השיניים
אורית26/05/2011בתי בת שנה ו - 8 וגם מסרבת שאצחצח לה את השיניים.
היא מראה נכונות לצחצח אבל רק מוצצת את שערות המברשת או לועסת אותה כמה שניות ולא באמת מצחצחת.
אני יכולה להיות אסרטיבית וסמכותית עד מחר אבל היא לא תתן לי לצחצח לה.
הרי אני לא יכולה לגרום לה לפתוח את הפה ולעמוד 30 שניות בשקט.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בהקשר של צחצוח השיניים - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום אורית,
ואם היית צריכה לתת לה תרופה? או לקלח אותה בניגוד לרצונה, או לגזוז לה ציפורניים? או להחליף לה טיטול? היית עושה את זה בכוח כמה פעמים לא? עד שהיא הייתה מבינה שזה משהו שחייבים וזהו. ממה את כל כך נזהרת? שום אסון לא יקרה ולא תיגרם שום טראומה. לא היא מחליטה אם יהיה צחצוח שיניים או לא. יכול להיות שכדאי ששני ההורים יעשו את זה ביחד, זה אפשרי.
חשוב לגשת לזה ברגיעה, בביטחון, לא להתרגש מההתנגדות שלה. היא חייבת להרגיש אתכם יותר חזקים ממנה. לא כועסים, לא מאיימים, אבל ברורים והחלטיים.
אלא אם כן את מחליטה שצחצוח שיניים לא כל כך חשוב לך כרגע ויותר מתאים לך לוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא כל כך מסכימה איתך
אורית28/05/2011לתת תרופה קורה לעיתים רחוקות ולרוב מדובר בנר כך שגם אם היא מתנגדת, אבא מחזיק ותוך 3 שניות נגמר הסיפור.
לרחוץ אותה זה גם חלקית נגד רצונה כי היא שונאת מים על העיניים אבל גם את זה אני יכולה לעשות במהירות והיא לא ממש יכולה להתנגד.
לגזור ציפורניים אני מחזיקה לה את היד היא לא ממש יכולה להתנגד.
אבל את הפה היא לא מוכנה בשום אופן לפתוח!
היא סוגרת אותו ומזיזה את הראש תוך כדי מחאה נמרצת.
גם אם אבא יצטרף - איך נפתח לה את הפה ונחזיק את הראש?
כמו שאמרתי אני סמכותית והחלטית אבל גם הבת שלי היא כזאת!
אם זה משהו שהיא יכולה לשלוט עליו היא לא תתן שיעשו לה נגד רצונה.
האם כל בוקר וכל ערב אני אמורה להגיד לאבא להחזיק לה את הפרצוף שלא תזוז ולדחוף לה את המברשת נגד רצונה?
ברור שצחצוח שיניים חשוב לי אבל זה בלתי אפשרי לפתוח לילד את הפה בכוח ולהילחם איתו בוקר וערב!
ציפיתי שתהיה לך תשובה אחרת מלהפעיל כוח.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא כל כך מסכימה איתך - תגובה
סמדר ריינר29/05/2011שלום אורית,
מותר לך לגמרי לא להסכים איתי. אבל אין סיבה להתעצבן ולכעוס. אני עושה מאמץ שנפרש על פני כמה תשובות כדי לנסות לעזור לך, ועושה כמיטב יכולתי. לא תמיד אפשר בפורום להבין דברים לעומק מתוך כמה שורות, מותר לך להעריך את המאמץ גם אם לא עזרו לך.
עכשיו את פורשת תמונה קצת יותר מלאה מקודם. ההתנגדות היא כללית ולא רק לגבי צחצוח שיניים. כלומר יש משהו אחר כאן, שצריך להבין אותו יותר לעומק. אני לא נמצאת אצלכם בבית ולא יודעת למה הילדה שלכם כל כך מתנגדת.
זה יכול להיות קשור לכך שמסיבה כלשהי היא רגישה מאוד לחודרנות, זה יכול להיות משהו שקשור לנסיבות הלידה שלה, (אם למשל היו בעיות ואחרי הילדה היה הכרח להשאיר אותה בבית החולים, להחדיר לה חס וחלילה מחטים או לערוך חוקנים וכו') או לרגישות אחרת וזה יכול להיות משהו שקשור גם להתנהלות שלה איתכם, אולי מתוך נוקשות שלכם או חרדה שאתם מייצרים בלי לישם לב סביב כל הפעולות האלה, או מסיבה אחרת, שאני לא יכולה לדעת כי אני לא מכירה אתכם.
מאחר וזו בעיה יותר מקיפה מאשר צחצוח שיניים בלבד, ואולי היא מעידה על מצוקה כלשהי של הילדה, ומכיון שזה משהו שקורה גם אצל הילד השני, וזה מחזק את ההשערה שסיבת הבעיה נעוצה בכל זאת במשהו שאתם עושים, בלי כוונה כמובן, אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים, כדי שניתן יהיה להבין את התמונה יותר לעומק ולעזור לכל המשפחה להרפות ולזרום קצת יותר בקלות בנקודות האלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם פחדיםבן26/05/2011
יש לי בעיה, גיליתי על עצמי שאני היפוכונדר חחח ,אני יספר לכם איך גיליתי,בעיקרון לפני חודשיים עשיתי פירסינג ולא שמתי לב אם החליפו לי מחט כאילו שכחתי מזה למרות שכמעט הייתי בטוח שכן החליפו היה שבוע שלם שהייתי לחוץ ובחרדה אולי יש לי איידס משחזר בראש את כל מה שקרה ובואו נגיד שאני ממש לא נרגע מזה ,אחרי שנרגעתי מזה התפתח לי זיהום באוזן וגם מזה נלחצתי ליומיים שלמים, אני מוצא את עצמי לחוץ מהמצב וכתוצאה מזה גם טיפה מדוחדך כי אני לא יודע מה יהיה איתי,מדמיין את עצמי כאילו שאני חולה במשהו,מתעסק בלחשוב על זה,וכל הקטע שזה לא נשלט כי גם אם אני לא יחשוב אני עדיין לחוץ מזה ואם אני מעסיק את עצמי במשהו אחר אז אולי זה קצת יעסיק אותי אבל זה בהחלט לא פיתרון!
יש לכם איזה עצה טובה להביא לי עם התמודדות עם פחדים\חרדות מהסוג הזה?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם פחדים - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום בן,
השיטה של הסחת דעת שאתה משתמש בה היא בהחלט שיטה טובה ויעילה. נכון שאין דרך למנוע מהמחשבות להופיע אבל יש דרך למנוע ממך לשקוע בהן וזו הדרך שאתה נוקט. אתה יכול להוסיף לזה תרגילי נשימה והרפייה שיעזרו לך להרגע באופן כללי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי עם ילדה בת 4אחינוש26/05/2011
שלום וברכה,
אני אם לשלושה ילדים. בתי הגדולה בת 4 ויש לי עוד שני בנים- גיל שנתיים ושבועיים. מאז תקופת ההריון של בני הקטן היחסים עם הבת שלי התערערו לחלוטין.
הבת שלי ילדה שמלאה בשמחת חיים, שובבה, מצחיקה ואוהבת. בבית כל הדברים הללו לא באים לידי ביטוי. היא לא מפסיקה לילל, לבכות, להלשין על אח שלה ולהתלונן.
מאוד, מאוד קשה לי איתה. לדעתי הכל נובע מהבעיה המרכזית שיש לי ביחס אליה-שאני אישה אסתטית שאוהבת מראה נקי ונעים. הבת שלי עושה את כל הדברים שדוחים אותי מלהתקרב אליה- מחטטת באף ומלקקת, נוגעת באיבר המין שלה ומחטטת שם, מחטטת בין האצבעות ברגליים כשהיא מלוכלכת, עושה פיפי ולא מנגבת ונשאר ריח רע, מתגרדת בראש בצורה פראית למרות שאין לה כינים. כל זה גורם לי לדחות את הקרבה אליה. אני ממש מתביישת בזה אבל אני לא מסגולת לקרב אותה אליי כשהיא מתנהגת כך. אני מניחה שכל ההתנהגות השלילית שלה נובעת מתחושת הדחייה שלי אליה. אני עושה מאמצים גדולים שלא תרגיש אבל אני מאמינה שהיא כן מרגישה. אני רוצה לצאת מהמעגל הנוראי הזה ולחזור להיות קרובה אליה. מאוד קשה לי עם המצב הזה ואשמח לקבל רעיונות...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עם ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום לך,
נשמע שאת מודעת לחלק מהבעיה. עם זאת, נראה לי שקשה להבין במסגרת הפורום באמת לעומק מהיכן היא נובעת. לכן אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים יותר מעמיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות - ילד בן שנתיים - 8 חודשיםddd26/05/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים ו- 8 חודשים ילד מתוק ומדליק אבל.. עקשן מאוד..
יש שני נושאים שרציתי לשאול לגביהם שאלות:
1. לאחרונה הוא התחיל להרביץ הרבה ולזרוק דברים שהוא מתעצבן גם בבית וגם בגן הוא מרביץ גם למבוגרים וגם לילדים אבל רק אם לוקחים לו, לא מרשים לו וכו'. אני כמובן מאוד כועסת ואני מתכפופפת אליו ומסבירה לו בכעס שאסור להרביץ ואז הוא שוב מרביץ עד שאני מכניסה אותו לחדר ושמה אותו בעונש ואז הוא בוכה, זורק דברים ואחרי כמה זמן שרואה שאני מתעלמת הוא נרגע ובא לבקש סליחה. אז אני מסבירה לו שאסור להרביץ לאמא ומחבקת אותו. האם אני פועלת נכון? בנוסף יש לו המון התקפי זעם הוא רוצה לעשות הכל לבד ובדרך שלו... ולא תמיד כמובן שזה אפשרי.
2. בשבוע שעבר התחלנו לו גמילה (חשוב לציין שהמכות והתקפי הזעם התחילו הרבה לפני הגמילה) בימים הראשונים ברח לו כל הזמן.. שלוקחים לשירותים הוא אומר שאין לו ואז בורח לו.. שאני לוקחת אותו לשירותים ויושבת איתו ומנסה לגרום לו לעשות פיפי אז הוא עושה כמה טיפות (רק בישיבה) ואח"כ שוב בורח לו. קקי הוא עושה רק בחיתול של הלילה. פעם אחת רק הצליח לעשות בשירותים.בגן לעומת זאת הוא מתאפק. לא עושה בכלל. לוקחים אותו לשירותים עושה כמה טיפות ולא בורח לו.
שאני שואלת אותו אם הוא רוצה חיתול או תחתונים הוא אומר תחתונים.
האם לדעתך צריך להפסיק את הגמילה? ואם כן זה לא יבלבל אותו?
תודה מראש לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות - ילד בן שנתיים - 8 חודשים - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום לך,
יכול להיות שהכעס והדרמה שאת נוקטת בהם הם מיותרים. כעס אינו שיטת חינוך ואינו דרך להציב גבולות. מספיק להגיד משהו בצקרה ובאופן ברור ותקיף. אין צורך לכעוס.יכול להיות שהו אמרוויח רווח מישני על ההתנהגויות שלו כי הוא מקבל כתוצאה מהן המון תשומת לב, אפילו אם היא כועסת ושלילית.
לגבי הגמילה - כדאי להוריד לחץ, ולתת לו להתקדם בקצב שלו. אין טעם לשבת לידו ולנסות לגרום לו לעשות פיפי.
באופן כללי אני מתרשמת שמרוב כוונות טובות ורצון שהילד שלך יתקדם את משדרת הרבה לחץ, וזה מקשה עלייך להיתפס כדמות סמכותית בעיניו וגם מעכב את תהליך הגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה 2.5 מתקשה מאוד ללכת לישוןדנה26/05/2011
בכל ערב עם הכניסה למיטה בתי בת ה 2.5 מתחילה לבכות בכי חזק והסיטרי ואומרת תוך כדי בכי שהיא לא עייפה ושהיא לא יכולה לישון. זה נמשך כשעה שלמה במהלכה היא עומדת או יושבת במיטה,ולא מפסיקה לצרוח. היא לא ילדה בכיינית והיא מאוד נבונה ובדרך כלל הסבר הגיוני מיישב את דעתה. בכל הנוגע לשינה, לא משנה איך ננסה להרגיע זה לא עוזר. היא לבסוף נרדמת רק אחרי אינספור פעמים שניגשים אליה, מלטפים ומנסים להרגיע, עם עדיפות ברורה לאבא שיבוא אליה (במשך היום העדיפות שלה היא לאמא). יש לציין שאנו מקפידים על שגרה בערב של א. ערב, מקלחת וסיפור לפני השינה. בנוסף, אחותה התאומה ישנה במיטה הסמוכה, כך שהיא לא לבד בחדר ויש אורות דלוקים מהחדרים הסמוכים. מגיל קטן מאוד היו לה בעיות להירדם לבד, בסביבות גיל שנה התיעיצנו עם יועצת שינה וזה עזר לתקופה קצרה, בחודשים האחרונים זה ממש היסטרי. היא גם חורקת שיניים בשינה ואני חוששת שהיא במין סוג של חרדה. בגן הכל כשורה, לא ידוע לי על משהו חריג שם, להיפך אחרי חודשים ארוכים היא לבסוף הסתגלה ומאוד נהנית שם.
אני זקוקה לעצה מה לעשות, לתשובתכם אודה.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דנה26/05/2011שאם משאירים אותה לבכות, מרוב בכי היא מתחילה להקיא (היא עושה את זה מגיל קטן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום דנה,
חשוב מאוד שלא תתרמשו מההקאה. זה קורה צאל ילידם רבים וזה לא אמור לגרום לכך שתתקשו להציב גבול לבכי שלה.
אך אם את חוששת שהיא סובלת מסוג של חרדה, זה משהו שצריך לבדוק אותו יותר לעומק, בגן או בבית ולנסות להבין מהיכן הוא נובע. בזה לא אוכל לעזור לך כרגע על סמך הפרטים שנתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מופרעקובי26/05/2011
אני אב לילד בגיל 12, בכיתה ו' אשר עושה לי ולאישתי בעיות קשות. בבית ספר לא מתפקד כראוי לא לומד טוב, ומתפרזץ בזעם עלינו כאשר אנו מענישים אותו.
ניסינו הכל!!!!!!!!! אפילו נתתי לו כמה מכות טובות עם חגורה על הטוסיק והוא בכה ואז ריתקתי אותו לחודש ימים. העונש שלו היסתיים לפני כ שבועיים והוא כבר שכח מהמכות ומתנהג כאילו הכל מותר לו!
בבקשה כתבו מה לעשות איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מופרע - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום קובי,
אני חושבת שיש בעיה בעצם האופן שבו אתה מגדיר את הילד כמופרע ונותן לו מכות בחגורה. לידיעתך זו עבירה על החוק.
כל ילד זועם כשמענישים אותו, עונשים אינם דרך חינוך יעילה, אלא רק מגבירה את מה שאתה מכנה "מופרעות" של הילד.
ילד שיש לו בעיות התנהגות, הוא קודם כל ילד שסובל ממצוקה כלשהי. כדי להפסיק את ההתנהגות יש לטפל במצוקה.
חשוב שתפנו באופן דחוף ביותר לטיפול פסיכולוגי שמלווה בהדרכת הורים.
אני מניחה, שלמרות האמצעים הקשים שאתה מתאר שבהם נקטתם כנגד הילד, בכל זאת יש לכם כוונות טובות במקור ואתם מרגישים חסרי אונים. אך ההתנהגות שלכם כרגע רק מחמירה את הבעיה.
אנא פנו בהקדם לפסיכולוג בית הספר כדי שיפנה אתכם לשירות טיפולי מתאים באיזורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירב27/05/2011אנסה ליישם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה.
סמדר ריינר27/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 שאף פעם לא מסופקמירב25/05/2011
בן בכור (9), אחרי שהיה "מלך" במשך 4 שנים נולדו לו 2 אחים נוספים תוך שנה וחצי. מעולם לא הצליח להתגבר על כך. מקנא באחיו בצורה קיצונית. ממש לא סובל אותו ומייחל שהוא פשוט ייעלם. מה שלא עושים בשבילו וקונים לו אף פעם לא מספיק טוב (זה דרך אגב היה קיים תמיד ורק החמיר). תמיד רואה את חצי הכוס הריקה. אומר לכולם, גם בבי"ס שרע לו. היינו בטיפול חצי שנה ולא נמצא שום דבר חריג. אני מאוד מתוסכלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9 שאף פעם לא מסופק - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום מירב,
לא הבנתי מה זאת אומרת שהייתם בטיפול ולא נמצא שום דבר חריג. מה כן נמצא?< מה המליצו לכם ההורים לעשות?
גם אני מתרשמת שלא חייב להיות דבר חריג אצל הילד, אלא כנראה יש משהו בהתייחסות שלכם שגורם להמשך ההתנהלות הזו.
למה כל כך חשוב לכם שהוא יהיה מרוצה? ואם הוא לא מרוצה, אז מה? אם זה כל כך חשוב לכם כל הזמן, ייתכן שהוא מנצל את זה וממשיך את התנהגותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 9 שאף פעם לא מסופק - הסבר
מירב26/05/2011מדובר בילד מאוד חכם ומאוד מניפולטיבי שייעשה הכל בשביל תשומת לב, ובד"כ אני יודעת לשים דברים בפרופורציה. הלכנו לטיפול אחרי שהוא אמר בצהרון שהוא רוצה למות, והמדריכה שאלה אותו אם הוא יודע מה זה למות, הוא אמר שכן והוא רוצה למות כדי שההורים שלו יהיו עצובים. באותו רגע החלטתי שהגיע הזמן לקבל עזרה. לא נמצא משהו חריג זאת אומרת לא ילד חריג או אובדני או משהו כזה. הטיפול עזר בנושא ההתנהלות בבית, והתמקד יותר בנו ההורים, למרות שגם הילד היה במספר מפגשים. הפסקתי לצעוק ולמדתי להסתדר איתו טוב יותר.
הפסיכולוגית אמרה שבתחושה שלו לא מקשיבים לו. הוא מבחינתו רוצה שיקשיבו רק לו מהבוקר עד הערב, וזה כמובן לא מעשי.
הזעקה לעזרה כעת היא לאחר אסיפת הורים שבה גיליתי שהוא מגיע לכיתה בלי עפרונות ובלי מחברות ואומר שההורים לא קונים לו... שהוא לא מגיע למפגשים כיתתיים ואומר שההורים לא מרשים לו... ושהוא אומר למורה שרע לו בבית בגלל שהוא שונא את אחיו.
כמובן שיש לו עפרונות ומחברות בשפע ומה לא, כמובן שמהמפגשים לא ידענו בכלל, והקנאה המטורפת הזאת לאחיו יוצאת משליטה.
למה חשוב לי שהוא יהיה מסופק? חשוב לי שיהיה לו טוב ואני רוצה שהוא יהיה שמח, וכמובן שכשלו טוב כל הבית פועל אחרת. כולם מאוד מושפעים מההתנהגות שלו, והוא יודע היטב איך "להפעיל" את כל הבית, את המורה ואת הצהרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 9 שאף פעם לא מסופק - הסבר - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום מירב,
וזו בדיוק הבעיה. אם הוא מרגיש שהוא משפיע על כל הבית, אז יש לו הרבה יותר מדי כוח, והכל רק מחמיר מרגע לרגע. לדעתי אתם חייבים להתחיל להתעלם מהפרובוקצויות שלו. כמובן שחייבים להגן על אחיו אם יש צורך, אבל אסור שיהיה לכם כל כך איכפת מהדרמות שהוא מייצר, כיוון שזו מטרתה של דרמה, שיהיה לה קהל. אני מניחה שאם לא יהיה הקהל הדרמה תהיה חייבת לדעוך. הרי את בעצמך חושבת שזו מניפולציה והוא לא באמת לא מרוצה והוא לא אומר אמת, אז למה את ממשיכה לשתף פעולה עם המשחק הזה?
תראי, אם אתם לא מצליחים אולי כדאי לחזור להדרכת הורים כדי להמשיך להבין טוב יותר מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)