פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השכבה
    לימור
    26/01/2011

הבת שלנו בת שנה וחצי
    אני משכיבה אותה כמעט כל יום, למעט מקרים בודדים שבעלי השכיב אותה.
    השאלה שלי היא האם יש חשיבות לכך שמישהו אחר כמו אבא / סבתא ישכיב אותה לישון (שתתרגל, שתכיר דמויות נוספות שישיכבו אותה וכו') או שבשבילה הכי טוב זה שאבא או אמא משכיבים אותה וזהו. הכוונה שלי האם יש צורך ממש ליצור בכוונה מצב כזה שאני לא משכיבה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השכבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השכבה - תגובה

נעמה סבג שמש
    26/01/2011

שקד שלום,

לתינוק תמיד כיף שההורים שלו ישכיבו אותו.
    אך במצב בו תחליטי לשהות מחוץ לבית ומישהו אחר ירדים אותו, אם אינו רגיל לכך, זאת תהיה סיטואציה לא קלה.
    זה החיסרון של זה.

התחילי מכך שתתני לבעלך להיות שותף יותר.

בברכה,

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה...התקף זעם בן שנתיים
    אורטל מיאמי
    25/01/2011

שלום שמי אורטל יש לי ילד בן שנתיים אנחנו מנסים לתת לו את כל הערכים הטובים את הביטחון שיש לו בית טוב וחם ובזמן האחרון הוא כל הזמן אומר לא להכול מרביץ לנו ההורים בגן אומרים לי שהוא מקסים ונחשב לילד הכי עדין בכיתה וכשהוא מגיע הבייתה בדיוק ההפף הוא ממש כועס
    היום קרתה לי סיטואציה איתו שפשוט ראיתי אותו בהתקף זעם כמו שבחיים לא ראיתי ופשוט ישבתי ובכיתי הוא חזר מהגן ולא רצה להיכנס הבייתה הכנסתי אותו הוא לא הפסיק להרביץ לי לנשוך אותי וכשהרמתי את קולי שבאמת זה לא קורה הרבה הוא פשוט נשך את עצמו הרבה פעמים וצרח ובכה באמת שהיה לי מאוד קשה לראות אותו ככה ניסיתי לחבק הוא כעס יותר
    בבקשה תעזרו לי תייעצו לי אני אובדת עצות
    תודה רבה אורטל

הוספת תגובה

• דחוף עזרה...התקף זעם בן שנתיים - תגובה

נעמה סבג שמש
    26/01/2011

אורטל שלום,

אין ספק שהילד מתוסכל. האהבה הרבה שלך אליו לא צריכים לבוא במקום חוסר גבולות. אין לך סמכות בעיניו והוא יודע שכל מה שירצה יוכל לעשות. הילד הולך לאיבוד.
    את צריכה להחליט על חוקים ברורים בבית. אסור לך לאפשר לו להרביץ לך. אחזי את ידיו ותאמרי: אנחנו לא מרביצים.
    אל תהיי חלשה מולו, כי בסופו של דבר, את המשענת שלו.

אל תאפשרי לו, פיזית, להתנהג כך, וזה הבסיס של ההתחלה.

הייתי ממליצה בחום לפנות להדרכה הורית. מפגש אחד, רק בכדי לקבל כלים בסיסיים וליישמם.

בברכה,

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לילד בן 3 וחצי בגן
    אורית
    25/01/2011

שלום רב,
    הבן שלי בן 3 וחצי. הוא גמול מחיתולים כבר לפני גיל 3 (חוץ מאשר בלילה, אני עדיין שמה לו חיתול אחרי שנרדם כי ישן עמוק ובורח לו). הבעיה היא שבזמן האחרון התחיל בגן לברוח לו, בהתחלה בזמן שנת הצהרים ואח"כ גם בזמן משחקים לפעמים.
    הגננת עשתה מזה סיפור שלם - כל פעם כשאני מגיעה לאסוף אותו אני מקבלת דיווח מלא אם ברח לו ומתי, ביקשה שאביא שעוונית לשים לו על המזרן ועוד סטים של בגדים להחלפה - הכל נעשה לפני הילד ואני בטוחה שההתייחסות אליו גם בזמן שבורח לו היא לא סלחנית, כפי שהיא טוענת אלא שאולי אפילו כועסים עליו (למרות שהוא לא אמר לי).
    אני חוששת שכל העניין גורם לו לחוסר ביטחון ולמבוכה לפני החברים בגן. הוא כל הזמן חוזר ואומר שהוא לא אוהב את הגננת ולא אוהב את הגן, הולך לגן בחוסר חשק מוחלט, אם כי הגננת תמיד טוענת בסוף היום שהוא היה "בסדר גמור".
    מה דעתך?

הוספת תגובה

• התייחסות לילד בן 3 וחצי בגן - תגובה

סמדר ריינר
    26/01/2011

שלום אורית,
    נשמע לי שאת יכולה לסמוך על התחושות שלך, נראה שאת לא מרגישה נוח עם הגננת וגם לפי דברייך הילד לא. זה לא חשוב כרגע עובדתית מה בדיוק היא אומרת לו כשאתם לא נמצאים אלא החוויה הכללית. בזה כדאי לשתף אותה, אם את מעוניינת, או לחשוב על דרך פעולה שנראית לך, כדי שלילד יהיה טוב יותר ולך יהיה שקט נפשי שאת שולחת אותו למקום שבו טוב לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה-מה הקטע?
    אמא אוהבת
    25/01/2011

הילד שלי בן 6.
    התחלנו לקחת קונצרטה אתמול.
    מבית הספר לא התרשמו על שינויים כל שהם ובבית הוא היה עצבני רוב אחר הצהרים ולאחר שהרגעתי אותו עם אמבט טוב ואמפטיה הוא היה מקסים רק מאוד תזזיתי ונרדם רק ב-21:45 כאשר בדרך כלל הוא נרדם ב20:30-20:45.
    והוא באמת ניסה להירדם ופשוט לא הצליח.
    וכעת, אני עיפה ומותשת, מוציאה את העיניים בחיפושים אחר מענה לעניין בפורומים ורוצה לאין שזו לא התחלה של תקופה מתישה.
    אישית, אני מצליחה להסתדר איתו יופי גם בלי כל תרופה אבל לצוות החינוכי קשה איתו.
    הייתי אופטימית ופתוחה אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי שהוא ילך לישון כל כך מאוחר - זה פשוט גומר אותי לגמרי כמו גם ההתנהגות התזזיתית הזו.... מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה-מה הקטע?

הוספת תגובה

• קונצרטה-מה הקטע? - תגובה

סמדר ריינר
    26/01/2011

שלום לך,
    יותר נכון שתפני לפורום רפואי, זה לא בסמכותנו לדון בתרופות ולתת מידע עליהן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת
    אלין
    25/01/2011

סמדר שלום לך:
    תודהעל תגובתך המהירה מאוד.....
    אני גרה בקרית שמונה אין באפשרותי להגיע עד רמת גן...
    שאלתי אליך האם את מכירה פסיכולג או יועץ משפחתי באזור ק.ש שאת יכולה להמליץ לי עליו אני ישמח מאוד לגשת ולדבר איתו.
    אני כבר תקופה מאוד ארוכה שנימצא במצב הזה שמשפיע עלי מאוד..
    נכנסתיי לדיכאון אני לא אוכלת בקושי ששותה ורק בוכה בלילות. בבקשה עיזרי לי...
    יש לי עוד ילדים בבית ותינוק אני מרגישה שכול עולימי חרב עלייי
    אשמח לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מתוסכלת

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת - תגובה

סמדר ריינר
    26/01/2011

שלום אלין,
    לא ציפיתי שתגיעי לרמת גן. פשוט הדרכים שבהן את מבקשת עזרה הן לא הדרכיםהמיועדות לכך, וייתכן שזה קורה ללך בעוד מקומות ולכן, בין השאר את כל כך מותשת. אם את רוצה המלצה על מטפל בקרית שמונה, כדאי פשוט להגיד את זה בצורה ברורה.
    אני באופן אישי לא מכירה, אני בטוחה שאת יכולה לברר דרך קופת החולים שלך או דרך המסגרות החינוכיות במקום מגורייך עם הם עובדים ועל מי הם ממליצים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת
    אלין
    25/01/2011

שלום!
    יש לי ילד בן 11 וחצי אשר מרביץ ומציק לכל ילד שעובר לידיו.
    לילד לא חסר שום דבר מפחינת משחקים,חום ואהבה, אבל בכול יום הוא מציק ומרביץ לכל ילד שרק מדבר לידו.
    אני אמא מאוד מתוסכלת ניסיתי הכול לעשות עם זה לתת עונשים,ליצעוק, לדבר,להקשיב,הכול אבל שם דבר לא עוזר בכול יום אני מקבלת טלפון מבית ספר,או מהורים אחרים.אין לי כבר כוחות להמשיך.
    אני ממש לא יודעת מה עוד לעשות...בבקשה חייבת פגישה אני מרגישה אבודה וחסרת אונים......

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מתוסכלת

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת - תגובה

סמדר ריינר
    25/01/2011

שלום אלין,
    אכן רצוי שתפני לקבת הדרכת הורים. אבל אם את חייבת פגישה מדוע את לא פונה טלפונית לאחת ממנהלות הפורום? זו הדרך המתאימה לקבוע פגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה וכאבי בטן
    ענבל
    25/01/2011

שלום ביתי בת השנתיים ושמונה סובלת מזה כשבועיים מכאבי בטן, עשינו לה המון בדיקות (צואה, שתן, אולטראסאונד, צליאק) הכל יצא תקין, האם יכול להיות שיש קשר בין כאבי הבטן לקנאה לאחיה בן השמונה חודשים שהתחיל עכשין לזחול ולטפס? איך להתייחס לזה? איך להתנהג איתה. ההתנהגות הזו מלווה בדרישות רבות לחיבוקים אותם היא מקבלת בלי סוף וגם כשהיא לא מבקשת וכמובן בעיקר שאני או האבא מחזיקים את הקטנטן...

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה וכאבי בטן

הוספת תגובה

• הסתגלות ללידת האח

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/01/2011

ענבל שלום,
    לא ניתן לדעת באיזו מידה גורמים פסיכולוגים משפיעים על כאבי הבטן של הילדה. אפשר לקחת בחשבון שאולי יש איזהשהוא רווח מכך שהכאבים מביאים לעיסוק רב יותר שלכם ההורים איתה, אבל אני מעדיפה להימנע מאמירות כאלו, שעלולות להביא לאי אבחון של הבעיה הרפואית, במידה וקיימת.
    ללא קשר, אם את רואה שלילדה קשה עכשיו כשאחיה יותר פעיל, נוגע לה בחפצים, ההורים יותר מתעסקים איתו וכדומה - זו הזדמנות לאפשר לה זמן פרטי עם כל אחד מההורים, ללא נוכחות אחיה. סה"כ לילדה בת שנתיים ושמונה חודשים, מגיע שיחזיקו אותה כמו שמחזיקים את הקטנטן, לא?
    ככל שהוא יגדל יותר, היא תגלה את ההנאה בקשר עם אחיה והם יוכלו להתחבר. אולם כעת היא זקוקה לכם מאוד, וכנראה רוצה שתסתכלו עליה כעל ילדה קטנה, כפי שהיא באמת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להפרדי בין תאומות בגנים
    רינת
    25/01/2011

שלום, לי יש תאומות בנות 4. אחת מהן יותר מפותחת מהשניה מבחינה התנהגותית, יותר בוגרת. השנה הן נמצאות בגן טרום חובה. הגננת המליצה לנו בחום להעלות בשנה הבאה רק אחת מהן לגן חובה מכיוון שהיא יותר בוגרת ומוכנה, והשניה טרם.
    שאלתי היא האם כדאי כדאי להפריד בין השתיים? האם זה לא יצור "קרע" בין שתיהן או איזושהי טראומה (מבחינת "אני יותר בוגרת ממך"), ומה יקרה אם רק אחת תעלה לכיתה א' והשניה תשאר בגן חובה? הרי ההגיון אומר שהן אמורות להיות ביחד באותה שכבת גיל...
    איך זה ישפיע עליהם שהן יהיו יותר גדולות.....?
    אני כ"כ אובדת עצות, לא יודעת מה לעשות. לעצתכם אודה מאוד.

הוספת תגובה

• האם להפרדי בין תאומות בגנים - תגובה

ליאת גרוס
    25/01/2011

שלום רינת. אכן שאלת מיליון הדולר.
    כאמא לתאומות אני יכולה לתאר לעצמי את הקונפליקט בו את נמצאית.
    לדעתי כדאי להפריד בין השתיים בשנה הקרובה אבל אני לא בטוחה שכדאי לשים אותם בשתי קבוצות גיל שונות. הפרדה תוכל לסייע לכל אחת מהן להתפתח בפני עצמה ולא לצל השנייה. . ייתכן שהילדה הפחות בוגרת תפרח לפתע כאשר אחותה לא תהיה בסביבתה. אולי כדאי להעלות את שתיהן לגן חובה אבל לגנים אחרים ובעוד שנה להתלבט לקראת העלייה לכיתה א'.אם הן ילידות ספטמבר עד דצמבר לא תהיה בעייה להשאירן שנה נוספת בגן חובה
    עם כל הכבוד להפרדה, הייתי חושבת טוב טוב בטרם הייתי מעלה ילדה אחת ומשאירה את השנייה. כדאי להתייעץ עם פסיכולוג התפתחותי שיאבחן את הבנות ויראה האם באמת קיים פער כה גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עוזבת את אמא
    חן
    25/01/2011

לאשתי ולי 3 בנות, הקטנה ביותר בת שנה וחצי. בחודש וחצי האחרונים בתי לא עוזבת את אשתי החל מהרגע בו היא שבה מהעבודה, עת היא לוקחת אותה מהמטפלת, ועד לשעות הלילה המאוחרות (11/12). כשאני אומר "לא עוזבת" אני מתכוון לפירוש המילולי של המשפט. אם אשתי תניח לרגע את הילדה על הרצפה. היא תתחיל לצרוח. הילדה לא רוצה ללכת לישון אלא רק עם אשתי. המטפלת לא מדווחת על בעיה כזו עם הילדה, ולמעשה הדבר קורה רק כשאשתי בסביבה. אבקש לברר מהו הגורם המתאים לצורך קבלת יעוץ בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא עוזבת את אמא

הוספת תגובה

• לא עוזבת את אמא - תגובה

סמדר ריינר
    26/01/2011

שלום חן,
    תלוי באיזור המגורים שלכם. אם אתם גרים באיזור המרכז, אתם יכולים לפנות למרפאת אם תינוק בבית חולים איכילוב או למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה. אם אתם לא באיזור הזה, תנסו לברר במכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם האם יש אפשרות לקבל שם ייעוץ לנושאים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה די חשוב
    אורית
    25/01/2011

שתענו לי בבקשה היום. כי זה יום אחרון להרשמה לבית ספר. תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    זה די חשוב

הוספת תגובה

• זה די חשוב - תגובה

ליאת גרוס
    25/01/2011

עניתי - ראי תשובה למעלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורית
    25/01/2011

שלום. ביתי עתידה לעלות לכיתה א בעזרת השם בשנת הלימודים הקרובה. אני מעוניינת לרשום אותה לבית הספר שבו נפתחת כיתה אחת של א בשכבה. הבעיה שיש עוד ילדה עם שם כמו של בתי וזה קצת מפריע לילדה והאמת שגם קצת לי. אותו ילדה רשומה כבר לביה"ס הזה. האם שיש שם זהה בכיתה לשתי ילדות יכול להפריע? עדיף לנסות בית ספר אחר? אודה על התייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ליאת גרוס
    25/01/2011

שלום מיכל
    לדעתי העובדה שיש ילדה עם אותו שם היא חסרת משמעות. יכולים להמציא לשתיהן שם חיבה שונה ולפתור את הבעייה. אם זה לא יפריע לך זה גם לא יפריע לילדה. אנחנו מכירים בני אדם לפי אישיותם ולא לפי שמם. מהר מאד השם הוא רק שם. רשמי אותה לבית ספר בו חברותיה יגורו בקרבתה. זה הכי חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה!!! בעיות התנהגות בכיתה א'
    קרן
    25/01/2011

בני בן השש וחצי בכיתה א' תלמיד מצטיין בחלק הדידקטי,אך יש לו בעיות התנהגות קשות הוא לא מקשיב למורים המקצועיים,אך ורק למחנכת הוא "נדלק" מילדים אחרים ומפריע בשיעורים עד כדי אלימות קלה כלפי ילדים אחרים. הוא מנסה למשוך תשומת לב בכל מחיר אפילו שירשמו לו הערות ביומן. בבית המצב דומה איתי אך לאביו הוא מקשיב בדרך כלל. יש לציין כי לפני תשעה חודשים נולד תינוק חדש ומאז המטען הרגשי שהוא סוחב כבד מאד .
    בבקשה אני צריכה כלים להתמודד איתו. אנה עזרתכם.

הוספת תגובה

• דחוף עזרה!!! בעיות התנהגות בכיתה א' - תגובה

ליאת גרוס
    25/01/2011

שלום קרן
    זה בלתי אפשרי לתת כלים בכמה שורות. צריך להכיר אתכם ואת ההתנהלות שלכם כהורים כמו גם את הילד ואת מה קורה לו ומתי. מומלץ לפנות להדרכת הורים ולהתייעץ. בגיל זה הדרכת הורים יכולה להיות מאד מאד יעילה ולחסוך הרבה מאד כאב וקושי בהמשך לכם ולילד.
    בינתיים נסי לקרוא את הספר "הורים כמנהיגים",
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהי מומלצת

קרן
    26/01/2011

האם יש מישהי מומלצת באזור חולון בת ים ראשון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה בבקשה
    מירל
    25/01/2011

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל תגובה בבקשה

הוספת תגובה

• שלום מירל, ראי תשובתי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוזר לילד בן 2.5
    אמא
    25/01/2011

שלום רב,
    בני, בן 2.5. ילד שמח ונבון בדר"כ. בחודש האחרון פיתח פחד מוזר מבלונים.
    הוא מפחד שבלונים יעופו לשמיים.
    הפחד עצמו לא מדאיג אותי כלל, אלא התגובה שלו כשהוא רואה בלונים לידו.
    הוא ממש נכנס להתקף. בהתחלה הוא ננעל עם המבט על הבלונים,
    אח"כ מתחיל לרעוד בידיים, שיניים, כל הפה וכל הגוף
    אז הוא מתחיל להגיד בהיסטריה "הביתה, הביתה, עכשיו הביתה" ומטפס עליי באימה.
    הוא לא מוריד את המבט מהבלונים וממשיך עם ההיסטריה עד שמתרחקים מאוד מהמקום.

אני מדברת איתו על זה מדיי פעם. כשהבלונים רחוקים ממנו הוא יכול לדבר על זה בצורה נורמלית. לאן הם עפים ושלא רואים אותם כשהם מתרחקים. פעם הצעתי לו לקנות לו בלון. מאז, כמעט כל יום הוא אומר לי "אמא, אל תקני לי בלון".

מה עליי לעשות עם זה? האם התגובה שלו נורמלית? או שזה קיצוני ועליי להתייעץ עם מישהו?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוזר לילד בן 2.5

הוספת תגובה

• עשית עם זה משהו?

נ
    07/07/2011

טיפלתם בזה באיזו שהיא דרך. אצלנו הבעיה מאוד דומה לילדה בת 3 ולא יודעים איך לתמודד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוזר לילד בן 2.5 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/01/2011

לאמא שלום,
    הפחד של בנך הוא אופייני לגילו, וסביר שיחלוף בעתיד. כעת עדיף להימנע מלעסוק בנושא ולהעצים את החרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות לילד בכיתה א'
    לימור דוד
    25/01/2011

שלום,
    אני אמא לילד בין 6 וחצי בכיתה א,
    לפני מס' שבועות הילד שלי התחיל להתלונן על כך שאחד החברים (היה חבר טוב בעבר) שלו התחיל להציק לו
    ולצחוק על האוכל שלו, מאז הילד שלי אוכל פחות בבית הספר ולפעמים גם לא אוכל בכלל.
    בנוסף אותו חבר לשעבר נותן פקודות לילדים בכיתה ומי שלא עושה לא חבר שלו, כך שהילד שלי
    כמובן עומד על שלו ולא עושה מה שהוא מבקש ובסופו של דבר מוצא את עצמו ללא חברים.

אבקש את עזרתכם הדחופה ביותר בנושא ,
    ברצוני לציין כי דיברתי עם האמא של אותו ילד שמציק וגם היא לא יודעת איך להתמודד חוץ משיחות בבית.
    אני חשבתי על כמה דרכים כגון : לקחת מדי פעם כמה חברים שהילד שלי בוחר ביחד לבילוי , לעשות פעילויות מגובשות בבית שלנו לילדי הכיתה, בימי שישי פעם בכמה זמן לבוא לכיתה עם עוגה והפתעות לילדים שהילד שלי יחלק,
    האם אני בדרך הנכונה
    תודה
    מראש
    לימור

לקביעת תור
    סגירה
    הצקות לילד בכיתה א'

הוספת תגובה

• הצקות לילד בכיתה א' - תגובה

ליאת גרוס
    25/01/2011

שלום לימור
    הרעיונות שלך טובים. ישמי אותם. היזהרי מאד לא לשדר לילד שאת מודאגת או שהוא בבעייה (מעבר למה שהוא מרגיש) להורים הרבה יותר קשה להתמודד עם קושי חברתי של ילד מאשר לילד עצמו והם עלולים לעיתים במקום לעזור - להזיק.

במקביל דברי עם המורה ואם צריך עם היועצת או המנהלת ואל תוותרי. הבן שלך באחריותם ויש דברים שהם בהחלט יכולים לעשות. גם האם של הילד המציק פתאום תמצא פתרונות נוספים אם היא תקבל טלפון מהמורה או המנהלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה