מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף דחוף דחוףמירל25/01/2011
שלום שמי מירל יש לי ילדה בת 1.5 חודשים לפי שבוע היא חלתה בורוס המלווה בחום גבוה ומקבלת אנטיביוטיקה במשך שבוע היא לא הסכימה לישון במיטה שלה היא רצתה רק לישון אלי או בקרבתי דרך כלל בשעה 20:20 אני שמה אותה במיטה שלה אומרת לה לילה טוב והיא הולכת לישון בלי בעיות כל הלילה אבל מאז המחלה היא לא מוכנה לישון במיטה שלה מה אלי לעשות אני נותנת לה לבכות במיטה שלה אבל היא לא מתיאשת היא ממשיכה לבכות במשך 20 דקות ואז אנחנו נשברים ומרימים אותה מה נכון לעשות
לתשובתכם אודה
מירל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בהרגלי השינה לאחר מחלה
ד''ר שירי שדה שרביט27/01/2011מירל שלום,
שינוי בהרגלי השינה הוא אופייני לאחר מחלה. כשהילדה חוזרת להרגיש טוב, חשוב לחזור להרגלים שכבר התקבעו בעבר, ואין סיבה שלא תוכלו לחזור לכך בהקדם. ייתכן שהילדה זקוקה למעט יותר הדרגתיות ושתהיו לידה עד שהיא נרדמת בימים הקרובים, וכדאי לאפשר לה זאת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מתחתוניםטל24/01/2011
הילד שלי בן שלוש ואנחנו מנסים כבר יותר מ4 חודשים להיגמל מחיתולים , הוא הולך לשירותים מדי פעם , אבל לרוב תופעת היציאות שלו קורות במכנסיים למרות שהוא כבר עשה יותר מפעם אחת בשירותים .
יש לנו סיר , יש לנו ישבנון לשירותים ואני מזכירה לו שהיום אנחנו עושים בשירותים .
קניתי לו דיסק DVD על גמילה מחיתולים , מאוד מוחשי ומדבק , הכי מצחיק שהוא יושב מול המסך ושם מחכה לי "חבילה " .בגן הוא הולך לשירותים אבל תמיד יוצא לו לספס .אני אובדת עצות , מה לעשות ? להחזיר חיתולים ? נמאס לי לנקות יציאה של ילד גדול !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מתחתונים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט27/01/2011טליה שלום,
אין קשר בין ההנאה של בנך מהתוכנית בה הוא צופה, לבין הקושי שלו להיגמל. כדאי לעשות "ריסטארט" למערכת - להפסיק לשוחח על הנושא בשבועיים הקרובים, ואז לחזור לגמילה, יחד עם טבלה של כוכבים ופרסים. מומלץ להתייעץ עם הצוות החינוכי בגן לגבי הגמילה, כיוון שהם מכירים אותו וגם מנוסים בתהליכים אלו.
אני ממליצה לך גם להסתכל בעמוד השאלות הנפוצות בפורום, שם יש מידע נוסף לגבי קשיים בגמילה מקקי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שאיבדתי הסמכות מול בכורתיקשת7324/01/2011
צהריים טובים,
אני אמא ל-2. בת 8 ובן 4.5. מזה כמה חודשים ישנו שינוי הדרגתי בהתנהגותה של ביתי שרק הולך ומגיע לשיאים. אני מרגישה שאיבדתי את הסמכות ההורית שלי מולה ואני חוששת מן ההשלכות המיידיות והעתידיות של זה. ביתי היא ילדה נבונה (יש החושבים שיש בה מן המחוננות), היא בכיתה ב' ותלמידה מצטיינת. בשעות אחה"צ היא משתתפת בשני חוגים (קארטה - בהמלצת אורטופד לחיזוק חגורת הכתפיים ואמנות). עד כאן הכל נשמע נפלא.
הקשר שלי ושלה נתפס בעיני בעלי כמלחמת כוחות נשית (אני שונאת שהוא אומר את זה אבל לא יכולה שלא לתהות שמא אני עיוורת והוא צודק).
לאחרונה היא התחילה לזלזל בלימודיה (הכנת שיעורים, הבאת ציוד ולבוש מתבקש בביה"ס), אני עדיין לא יודעת אם יש לזה ביטוי בציונים משום שעדיין לא קיבלנו תעודה אבל בהחלט יש הערות מהצוות בביה"ס. היות ואני חושבת שלימודים זה דבר חשוב תגובתי הראשונה הייתה לאלץ אותה לבצע מטלותיה ולעקוב אחרי ביצוען. אחרי אי אילו "התכסחויות" החלטתי שיש לי מספיק מצבים כאלו איתה גם בלי להוסיף את עיניין ביה"ס והפסקתי לדון איתה בזה אך ביקשתי מהמורה להיות עם היד על הדופק. אני אמרתי לביתי שאת התייחסותי למצב תקבל באם אראה פגיעה ברמת התעודה.
מעבר לזה אני די מאשימה אותה שהיא "לא רואה אף אחד מלבד עצמה". היא מגיעה הבייתה רואה טלויזיה, משחקת במחשב, מציירת, הולכת לחוגים, מארחת חברות (לא פעם יש וויכוח על אי עמידה בכללי הבית בזמן אירוח חברות), וחוצמזה לא מעניין אותה כלום. אני לא מעיקה עליה ועדיין לא הטלתי עליה מטלות אבל נראה לי די בסיסי לצפות ממנה לשים את הדברים שלה בחדר ולא מפוזרים בכל מקום אחר בבית, להרים דבר מה מהרצפה ולא לדלג מעליו, לסדר את החדר ברמה סבירה (הבית שלי הוא לא מוזיאון). יש ביני לבינה המון מריבות והחלק הצורם הוא האופן בו היא מדברת אליי - בזילזול וחוסר כבוד. היא מגיבה באלימות ובהתקפי זעם איומים כשמשהו לא מוצא חן בעיניה.
חודש שעבר ביטלתי לה את החוגים תוך הכרזה שאין זכויות מבלי לקיים חובות (כמובן שהסברתי לה כוונתי), וקיוויתי שזה יאזן אותה או לפחות יגרום לה לשנות במעט את ההתנהגות. היא ביקשה שאחזיר אותה לחוגים והבטיחה לי שהבינה את המסר - אך לא!
כשביקשתי ממורתה לנסות לגשש מה עובר עליה היא אמרה שמה שהצליחה להבין ממנה זה קינאה גדולה באחיה. אני חייבת לציין שאני לא מצליחה לראות את זה ואני משתדלת להעניק לשניהם את אותו היחס. ואני גם מסבירה לה שיש דברים שמותר לה יותר מלאחיה משום שהיא גדולה יותר אבל עם זאת יש דברים שמצפים ממנה ליותר בדיוק מאותה הסיבה.
אני מרגישה שאני יכולה לכתוב פה עמודים שלמים וכבר לא נעים לי מאורך ההודעה. בקיצור אני חושבת שאני צריכה עזרה משום שאני מרגישה שאין לי כלים להתמודד איתה ואני רוצה לחזק/לאזן/להביא להבנה הדדית וחיובית את הקשר שלי איתה.
עיצה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה שאיבדתי הסמכות מול בכורתי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/01/2011קשת שלום,
אני שמחה לשמוע שבעלך מקדיש תשומת לב ומחשבה למה שקורה בינך לבין בתך, ואני מסכימה שיש ביניכן מלחמת כוחות - אולם לא בהכרח מהכיוון הנשי. לא כתבת מה אופי הקשר בין הילדה לבין אביה...
חבל לי מאוד לשמוע שהקשר שלך ושל בתך מאופיין בהרבה רגעים של תסכול וכאב. אולם נראה שמאבק הכוחות בו הילדה ואת עסוקות, מתחיל "לזלוג" גם לסביבות אחרות מחוץ למשפחה, כמו בית הספר, וזה כבר מדאיג.
כיוון שייעוץ בפורום הוא חלקי מעצם אופיו, נראה לי שלאור הקשיים שתיארת, יש מקום לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בילדים שיעריך את טיב היחסים במשפחה וישוחח עם המחנכת, וימליץ מהי ההתערבות הטיפולית המתאימה ביותר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה ייעוץ אבל...
קשת7325/01/2011בוקר טוב ותודה על התגובה המהירה.
היחסים בין ביתי לבעלי טובים, אבל האינטרקציה בינהם היא מועטה מאוד (הם לא נפגשים הרבה). אציין שהיא לא חוסכת ממנו את התקפי הזעם אבל התדירות שבה הוא נתקל בהם היא נמוכה עקב העובדה שהם לא נפגשים הרבה.
אני מאוד רוצה ללכת לייעוץ אבל לא יודעת למי לפנות. אני רוצה מישהו באיזור מגוריי ועדיף להשתתפות קופ"ח (בגלל העלויות הגבוהות של טיפול פרטי) אך אני לא מוצאת שום מידע או רשימה של מטפלים. ניסיתי באינטרנט באופן כללי, ניסיתי באתר של מאוחדת. אין שום רשימה...
אולי תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי למישהו שעובד עם הקופה באיזור ראשון לציון, גבעת שמואל או שאולי להפנות אותי למישהו שידע לספר לי היכן למצוא רשימת מטפלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה ייעוץ אבל... - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/01/2011קשת שלום,
הכתובת הטובה ביותר היא פסיכולוגית ביה"ס - היא מכירה את המוסדות באיזורכם ואת האפשרויות המסובסדות, לעתים קיימות כאלו בשירות הפסיכולוגי המשלים של מערכת החינוך. כמו כן, פני לבירור עם המוקד הטלפוני של קופת החולים כפי שהיית עושה מן הסתם אם היית זקוקה לקבוע פגישה עם רופא שאינו מופיע באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מתוקה נתקפת פאניקהאבי24/01/2011
שלום. בתי כבת 10 מוכשרת, נעימה, חברותית, ועוד ועוד, דבר אחד לא עובר אצלה בשום אופן, אם רואה היא סלילי קלטות, או מגבת מחוררת, או בלון רפוי, וכדומה, היא בורחת מהמקום. ואם אחד האחים שלה מתעקש להראות לה את זה, היא ממש נתקפת בפאניקה בכיות, וכו, היא לא יודעת להסביר מה זה עושה לה למרות שהיא מתארת את התחושות הרגשות כפחד, ראוי לציין שכושר הביטוי שלה בתחומים אחרים הוא נדיר ברמת הדיוק ובתפיסת הענינים על בוריים, השאלה כמובן מה עלי לעשות, וכן אם אפשר -עד כמה ששייך להסביר את הענין במסגרת הפורום, תודה על כל פעלכם אבא דואג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מתוקה נתקפת פאניקה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/01/2011אבי שלום,
לא ברור לי אם אתה רואה משהו משותף בין כל האובייקטים שמעוררים אצל בתך תגובות כה קיצוניות (אני לא הצלחתי למצוא), ואם יש קשר - אולי הוא יעזור להבנת התגובה.
נראה לי שאם בתך היא מוכשרת, נעימה, חברותית ועוד - אזי הקושי הספציפי הזה לא אמור לפגוע יותר מדי בתפקוד הכללי שלה. כמה יוצא לה לראות את החפצים שציינת? אם הפחדים מוגבלים לחפצים הללו, אפשר בעיניי להניח לעניין, כל עוד אין רמזים לפחדים בתחומים אחרים, או כל מצוקה רגשית נוספת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה של אתמול שאלה על תגובה
אבי25/01/2011ילדה מתוקה נתקפת פאניקה - תגובהד''ר שירי שדה שרביט 16:58 24.01.11
אבי שלום,
לא ברור לי אם אתה רואה משהו משותף בין כל האובייקטים שמעוררים אצל בתך תגובות כה קיצוניות (אני לא הצלחתי למצוא), ואם יש קשר - אולי הוא יעזור להבנת התגובה.
נראה לי שאם בתך היא מוכשרת, נעימה, חברותית ועוד - אזי הקושי הספציפי הזה לא אמור לפגוע יותר מדי בתפקוד הכללי שלה. כמה יוצא לה לראות את החפצים שציינת? אם הפחדים מוגבלים לחפצים הללו, אפשר בעיניי להניח לעניין, כל עוד אין רמזים לפחדים בתחומים אחרים, או כל מצוקה רגשית נוספת.
שירי
ד''ר שירי שדה שרביט
אני רוצה באמת להוסיף דבר עיקרי, והוא גרב , ראית פעם גרב ללא חור? אפילו קטנטן, והיא, כל חור כזה מלחיץ ומפחיד אותה, בקיצור זה דבר שלא קל לחיות עמו, הדאלה האם לפחות המשפחה של הבעיה הזו מוכרת, וא"כ מה היא? ומה הדרך הקלילה לטפל בה, רוב תודות מעומק לב אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם חרדות - המשך
ד''ר שירי שדה שרביט25/01/2011אבי שלום,
הוספת מידע חשוב, בנוגע למידה בה הפחדים הללו מופיעים - ונראה שהם תכופים למדי. לכן הדרך הטובה ביותר להקל על הילדה היא לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים הסובלים מחרדות. כשהחרדה תובן יותר, יהיה קל יותר להתמודד עמה ולהקל על בתך. ה"משפחה" היא חרדה, אבל יש מקורות רבים לאותה ההתנהגות - אולי עיסוק בשלמות של הילדה וצורך שלה שהכל יהיה ללא דופי וללא פגם, אולי היא מבטאת קושי של אדם אחר במשפחה, אולי יש קשיים רגשיים אחרים שאינם קשורים לחפץ ממנו חוששת אך זו הדרך שלה לבטא אותם... ועוד.
בינתיים אתה מוזמן גם לפנות לעמוד "שאלות נפוצות" בפורום כדי לקבל רעיונות כיצד לסייע לה להירגע כשהיא נתקלת בגירוי המפחיד.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 3יעל24/01/2011
אני צריכה עזרה דחופה מאוד. בתי בת 3 וראינו מספר פעמים כשהיא מתחבא בחדר
או מתחת לשולחן היא דוהרת על בובה כמו על סוס. כששאלתי אותי מה היא עושה היא הייתה נבוכה ואמרה שהיא עושה מסאג'. היום זה היה שיא היא הלכה לישון בצהריים כשנכנסתי היא הייתה בלי תחתונים לא יודעת מה היא עשתה כששאלתי אותה למה היא בלי תחתונים היא אמרה ששורף לה שאשים לה קרם.
מה עושים? אני מאוד מאוד מודאגת עם ילדים הגדולים לאולם לא לקלטתי בסיטואציה דומה. אני צריכה עצה . דחוף מאוד. בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי מחייב בירור
לירון24/01/2011אני הייתי עוצרת כל מגע שלה עם גברים. ולא לוקחת לגן עד בירור. גם הייתי לוקחת לרופא.
לירון. אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי בת 3 - תגובה
סמדר ריינר25/01/2011שלום יסמין,
הבת שלך מאוננת וזה דבר טבעי ונורמלי, כל עוד זה מתבצע במידה סבירה ובפרטיות. התגובות שלכם מביכות אותה, וזה לא הכרחי. היא לא עושה שום דבר רע, ותגובות מהסוג הזה מגבירות את הבושה שלה ואת התחושה שלה שמין ותחושות מיניות הן דבר מבייש. לילדים בגיל הזה יש מיניות ותחושות מיניות, וזה בסדר.
אם אתם מרגישים שזה קורה יותר מדי, נניח כמה פעמים ביום, מפריע לה לעסוק בפעילויות אחרות, נעשה ליד אנשים בצורה לא מבוקרת - אז יש מקום לבדוק את זה יותר.
אם לא - אז כדאי להניח לזה ולא לפלוש לפרטיות שלה ולהביך אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חריגהרוית24/01/2011
בתי בכיתה א' לפני מס' ימים כל השכבה הלכה להצגה והבנתי מהמורה שהבת שלי שמה ידים על האוזנים , הרימה קול וביקשה לצאת מהאולם ואז ניגשו אליה המורות לברר מה קורה. לבסוף היא ישבה ליד אחת המורות ושמה ידים על האוזנים במשך ההצגה.
לא ברור לי מה קרה שם . אציין שאנו הולכות די הרבה להצגות למופעים סרטים וכו' ואף פעם לא נתקלתי בתופעה שכזו.
כאשר שאלתי את בתי מה קרה היא אמרה שהיא פחדה אך לא יכלה לשים אצבע על משהו מסוים . המורה מסרה לי שכאשר שאלה אותה מה קרה הילדה ענתה שהיא רוצהלחזור לביהס והיא לא אוהבת ללכת בלי אמא.
כיצד עלי להתייחס לסיטואציה? האם יתכן והעובדה שלא היה איתה מבוגר שישב לידה הבהיל אותה כל כך?
אשמח לתשובה מקצועית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חריגה - תגובה
סמדר ריינר25/01/2011שלום לך,
את מתארת אירוע אחד שקשה להסיק ממנו מסקנות עדיין. ייתכן שההמוניות של האירוע, הרעש, העובדה שכמות גדולה של ילדים יצאה ביחד מהמסגרת וזה גורר התנהגויות שונות, צעקות, מקום חדש ולא צפוי וכו' - גרמו לה להרגיש לא מוחזקת. היא עברה השנה מעבר קשה ומשמעותי מהחממה של הגן לכיתה א' והיציאה מהמסגרת המוכרת של בית ספר יכול להיות שהייתה משהו אחד יותר מדי.אם זה לא חוזר בסיטואציות נוספות הייתי מניחה לזה כרגע, אם זה קורה בעוד מקומות הייתי בודקת שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחות אצל ילדה בת שנתיים וחציאדוה24/01/2011
שלום רב
יש לי ילדה בת שנתיים וצי, חשוב לי לציין כי היא ילדה מאד פיקחית ונבונה
לפני כשבועיים אני ובעלי נסענו לחו"ל לארבעה ימים, הילדה נשארה אצל סבא ובסתא התנהגה יוצא מן הכלל.
לאחורנה היא החלה לבכות הרבה בגן, לבקש דברים בבכי,היא נמאצ במהלך עבודה בגן שהיא מסיימת היא מתחילה לצרוח אבא אמא סבא סבתא, היא לא רוצה לצאת לטיולים עם שאר חברי הגן, היא רוצה שירימו אותה וייתנו לה מוצץ, היא צורחת שהיא רוצה משהו, היא מתקשרת הרבה בצעקות, אנו לא נונתים לנושא במה וכשהיא צועקת ומבקשת משהו בצורה כזאת אנו מסבירים לה שבצעקות לא מקבלים דבר, מושבים אותה בפינת המחשבה שלה להרגע וכשהיא נרגעת ומוכנה לדבר בלי לצעוק ולבכות מתייחסים לבקשתה.
מה שמטריד אותי עכשיו זאת ההתנהלות שלה בגן, הצרחות והבכי באמצע היום
יש לציין כי היא נמצאת בגן עד 12:30 ומגיעה לאחר מכן הבייתה לשנת צהרים
אודה לתשובה איך עליי לנהוג עימה ומה לעשות שהיא מתנהגת כך בגן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות אצל ילדה בת שנתיים וחצי
אדוה01/02/2011יש סיבה שאתם לא עונות כל כך הרבה זמן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות אצל ילדה בת שנתיים וחצי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט05/02/2011אדוה שלום,
איני יודעת אם התנהגות הילדה נובעת מהיעדרכם בחופשה, אולם התגובות שאת מתארת הן אופייניות לגיל שנתיים וחצי, שנקרא גם "גיל המרד". ילדים מנסים להשיג מהסביבה את מבוקשם בדרכים אלו, ודרושות התנסויות רבות בהן הם לא מצליחים בכך, כדי לעצב את התנהגותם לדרך אחרת.
בנוסף, אי אפשר לפסול שהילדה מבטאת קשיים נוספים, ולכן בזמן הקרוב כדאי להשתדל עוד יותר לבלות עמה ולהקדיש לה זמן ותשומת לב, ולבחון מה קורה. לגבי הגן - תני לצוות למצוא את הדרך שלו עמה, אני משערת שזו לא הילדה הראשונה עמה הם נתקלים בנושאים אלו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות אצל ילדה בת שנתיים וחצי
אדוה14/02/2011בהמשך לתשובתך רציתי לומר כי המצב מחמיר
הילדה צורחת בגן וקוראת לנו בגן זה עפ"י דיווחה של הגננת, הגננת לא יודעת מה לעשות
היא בוכה וצורחת כשעתיים בגן לא רוצה לכול ארוחת צהרים, היא לא רוצה לשתף פעולה
היא מדברת הרבה בבכי, אם נופל לה משהו היא מבקשת שירימו לה, אנחנו לא נותנים לזה במה..
לדוגמא" בגן שהולכים לגימבורי חולצים נעלים היא מודעת לנושא אבל מתחילה בבכי כחמש דקות ורק לאחר מכן אחרי שבכתה מסכימה לחלוץ נעלים..
היא ממש עושה מרד בתקופה האחורנה בגן
מה עלינו לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות אצל ילדה בת שנתיים וחצי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2011אדוה שלום,
לא ברור לגמרי מה עובר על בתך. מצד אחד את מציגה תמונה של מצוקה, ומצד שני בין השורות עולה התייחסות להתנהגותה כאל משהו שנועד להשיג מהסביבה תגובות מסוימות (את אומרת: "אנחנו לא נותנים לזה במה", "היא מודעת לנושא" וכדומה). לכן קשה לי לדעת כמה מההתנהגות נובע מקושי אמיתי, וכמה קשור בנסיונות השליטה של גיל שנתיים וחצי. בכל מקרה, התגובות של המבוגרים כרגע לא מותאמות מספיק לצרכיה, אם ההתנהגות נמשכת כבר כמעט כחודש. זה הרבה מעבר לתגובה לנסיעתכם לארבעה ימים.
לא כתבת האם יישמתם את החלק לגבי הקדשת זמן אישי ופרטי לילדה, עם כל אחד מההורים. כמו כן, חשוב לאפשר פרידה הדרגתית בגן, אולם לא להאריך מעבר לחמש-עשר דקות את נוכחותכם שם בבוקר. כדאי למצוא מטפלת אחת בצוות שמסתדרת יותר טוב עם בתכם ומצליחה להרגיע אותה, ולנסות לחבר ביניהן יותר. במקביל, יש לשמור על גבולות הגיוניים ותואמים לסיטואציה.
אם ההתנהגות של בתכם ממשיכה, כדאי לשקול התייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בילדים בגיל זה, כדי להבין טוב יותר מה עובר על הילדה. כמובן, שיש מקום כבר לשקול האם הגן הנוכחי מתאים וטוב עבורה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג ילדים בצפוןשרון24/01/2011
שלום,
אני מחפשת לביתי בת ארבע וחצי פסיכולוג/ית בצפון.
הנושאים אותם יש לאבחן:
1. רמת הבנה.
2.קושי רגשי.
3. קושי בהתארגנות בבוקר.
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג ילדים בצפון - תגובה
ליאת גרוס25/01/2011שלום שרון.
הכי צפונית שאני מכירה זו מיכל הלפרין בפרדסייה.
בכל זאת היה חשוב לי להעיר כי לדעתי כדאי לחפש פסיכולוגית שתדריך ותייעץ לכם כיצד להתמודד איתה ולא פסיכולוגית לילדה. מנסיוני עבודה עם ההורים קצרה הרבה יותר ואפקטיבית הרבה יותר. לא נשמע שיש צורך באבחון אלא בהדרכת הורים טובה סביב ההתנהלות מול הילדה הספציפית שלכם על מורכבויותיה.
ניתן וכדאי לפנות לשירות הפסיכולוגי של העירייה ולבקש מהם המלצות לפסיכולוגים טובים באזור. אם היא בגן עירייה ניתן אפילו להעזר בפסיכולוג הגן ללא תשלום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בגיל הגןליאור24/01/2011
בני בן השנתיים ושמונה חודשים ילד מאד פעיל ואפילו קצת תזזיתי, לאחרונה התחיל להרביץ לילדים בגן , לחטוף משחקים לדחוף ואפילו החל להשתמש באלימות מילולית (אני אזרוק אותך, אני הרביץ לך וכו'). בבית לא היה איזה אירוע מיוחד ואפילו להפך לאחרונה מתייחס מאד יפה לאחיו בן השנה.
עושה הרושם שהוא התחבר לילד מאד שובב ואלים והוא מחקה אוותו ומושפע ממנו מאד.
ביקשתי מהגנת שעדיף לנסות להפריד בינהם בגן, אבל ברור לי שרוב הזמן הם ביחד ולא ממש אפשר או שעושים מאמצים להפריד בינהם.
יכול להיות שגם העובדה שהוא מדבר לא הכי ברור לא הכי תורמת, אבל לי לא נראה שזו הסיבה המרכזית. (לגבי הדיבור אובחן ונאמר שכרגע מוקדם לטפל מאחר והבעיה היא בהיגוי בלבד ואין לו ממש טוסיק לשבת וללמוד).
אני מאד מוטרדת מאחר והיו כבר הורים שהתלוננו שהילדים שלהם מציינים שהוא הרביץ להם. אני כמובן מסבירה לו כול הזמן, מקריאה לו סיפורים בנושא, מנסה גם על ידי הרתעה- שאם ירביץ הוא יענש (לא יראה טלוויזה, לא יקבל משחק וכדומה) , אבל לא נראה שמשהו ממש מרתיע אותו ואני ממש חוששת ומעונינת להפסיק את הדפוס הזה כמה שיותר מהר ומפחדת שתידבק לו סטיגמא של ילד אלים. אשמח מאד לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגיל הגן - תגובה
סמדר ריינר25/01/2011שלום ליאור,
קצת קשה לדעת מה הגורם לאלימות של בנך בלי לדעת יותר פרטים על הבית והמשפחה ואיך הוא מתנהג בבית. את תולה זאת בסיבה חיצונית- הילד שהוא מתחבר אליו, אותי זה קצת פחות משכנע, כי גם הבחירה שלו בילד הזה כחבר יש לה סיבה, היא לא מקרית.
נסו לחשוב ולבדוק - איך אתם מתייחסים לתוקפנות בבית. תוקפנות במידה היא דבר בריא, אם יותר מדי מגבילים אותה או שלהיפך יותר מדי משתמשים בה, אם באופן מילולי ואם באופנים אחרים - זה יכול להשפיע על הילד.
נסו לבדוק איך האווירה אצלכם בבית בין ההורים כזוג, וגם איך אתם מתייחסים לגילויי תוקפנות של הילד, איך אתם מאפשרים לו להוציא תסכול, איזו דוגמה אתם נותנים לגבי פתרונות שלכם לתסכולים שלכם, וכו'.
אני ממליצה לך לחדול מהעונשים, כפי שראית אם לא עוזרים, ורק מגבירים את התסכול האלימות של הילד כי הם גורמים להשפלתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא
ליאור25/01/2011ראשית תודה רבה סמדר על התגובה.
לגבי ההתחברות לאותו ילד ספציפי זה נכון שזה לא מקרי, שמתי לב שהוא מתחבר לילדים טמפרמנטיים ,כי הוא גם כזה ילד פעיל ונמרץ שאוהב להשתובב וזה בסדר מבחינתי כול עוד זה באמת לא חורג מגבולות המותר. לגבי האילמות אני לא ממש מצליחה לראות משהו מסוים בבית מאחר וכלפינו או כלפי אחיו הוא לא מתנהג בצורה כזו , אולי אחת ל כלפי אחיו אבל באמת בגדר הנורמל.
זו תופעה שמתרחשת שהוא נמצא עם ילדים אחרים, לא בהכרח רק בגן, שמתי לב שגם עם ילדים אחרים בפארק זה קורה לו.
יכול להיות שאנחנו מאד חרדים מהתופעה אז אנחנו גם מגיבים אולי בצורה קצת היסטריית שנשמעת גם כתקיפה (כמובן שאנו לא משתמשי בשום צורה של אלימות כלפיו, אפילו לא ברמה של פליק).
אני אשמח אם תוכלי לייעץ לי מה לעשות במקרה לדוגמא שהוא משתמש באלימות כלפי ילדים בזמן שאני נוכחת- מה כן נכון לעשות חוץ מלהסביר כול הזמן (כי אני שמה לב שכול צורה שהיא שהסברתי לא ממש משכנעת אותו-הוא תמיד אומר אני יהיה ילד טוב ולא ארביץ, ואפילו מחבק ומבקש סליחה וחוזר חלילה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא - תגובה
סמדר ריינר25/01/2011שלום ליאור,
זו בדיוק הבעיה, את לא אמורה לשכנע. עצם השימוש שלך במילה לשכנע יכול להעיד על כך שאת חושבת שהו אצריך להסכים איתך ואת מנסה לדבר איתו בהגיון. את לא צריכה לשכנע, את צריכה לקבוע. להגיד בתקיפות שזה אסור ואת לא מוכנה לזה. זה הכל. קצר פשוט ונחרץ. בלי הסברים, בלי כניסה למשא ומתן, ולבי התחננויות. אם אתם מגיבים אליו בצורה היסטרית -אז לא נשמעת כתקיפה, היא נשמעת חלשה. אולי את0ם דווקא כן צריכים להגיב בצורה תקיפה. אם זה לא ברור מההנחיות שנתתי אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי משינוייםנעמי24/01/2011
שלום, יש לי ילדה בת 3 ו3 חודשים. ילדה מקסימה ונבונה.נכנסה למעון בגיל שנה ו3 חודשים עד אותו גיל היתה איתי בבית.מאז היא באותו גן עם אותו צוות. מאז שנולדה היא ילדה מאוד רגישה וחמה, מביעה אהבה פיזית ומילולית בכל הזדמנות. אני בהריון בחודש 7 והילדה מאוד מצפה לתינוקת. הבעיה שלנו היא שמאוד קשה לה עם שינויים, כל שינוי- החלפנו ספה בבית, מצעים, הזזת רהיטים...בנוסף היא כל הזמן חוששת מלעבור דירה. בשנה הבאה אנו נאלץ לעבור דירה ולהכניסה למסגרת חינוכית חדשה, אנו חוששים מאוד מהתגובה שלה, ובנוסף איך תתמודד עם הולדת אחות? כיצד ניתן לחזק אותה ריגשית? אנו אוהבים אותה ולא רוצים שתסבול....תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי משינויים - תגובה
סמדר ריינר25/01/2011שלום נעמי,
קודם כל חשוב שתהיה מטרה ריאלית. ייתכן שהחשש של הילדה מהשינויים נובע בין השאר מהגנת יתר שנובעת מכך שאתם לא רוצים שהיא תסבול. זה מחליש אותה במקום לחזק אותה. אתם לא יכולים למנוע ממנה לסבול. אתם לעזור לה לשאת את הרגעים היותר קשים בחיים בכך שתלוו אותה שם, תקשיבו לה כשזה קורה, לא תקחו את זה קשה אבל תאשרו ותתקפו את החוויה שלה.
כשנולד אח, זה גם מאוד משמח וגם מאוד קשה. ויהיה לה קשה. את זה אתם לא יכולים למנוע. את יכולים לתת לך לגיטמציה, לא לצפות שהיא כל הזמן תשמח, לקבל בהבנה את גילויי הקנאה שלה, לדבר איתה על כך שאתם מבינים שקשה לה, ושהיא מקנאה וזה טבעי, ולא להתרגש יותר מדי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עצובאמא דואגת24/01/2011
היי, יש לי ילד מקסים בן 7 מחונן, אהוד על חבריו, ילד טוב. יש לו אח בן 4 שהוא אוהב מאוד. אנחנו רכים איתו מאוד היות והוא ממושמע, האווירה בבית נעימה וטובה ואוהבת. הוא אוהב את בי"ס אך לא את הצהרונית ולכן אני משתדלת להוציאו מדי יום מוקדם ככל הניתן ובחודש הבא הוא ישהה בה 3 ימים בלבד.
ראיתי במחברתו משפטים שכתב למילים חדשות שלמד: "לפעמים יש לי ימים לא טובים", "יש לי הרבה ימים טובים", יש לי מעט ימים רעים", "שהייתי עצוב אמא אמרה לי להשקות עציץ"--אני לא מצליחה להבין. אני מדברת איתו על בי"ס הוא לא מנדב הרבה פרטים אך אני מתרשמת שסך הכל טוב לו, הוא בולט בגלל שהוא מחונן, בבית הוא מוקף אהבה וחום. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמתי לב שדילגו...האם אפשר לענות?
אמא דואגת24/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תגובה
אמא דואגת25/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 7 עצוב - תגובה
ליאת גרוס25/01/2011שלום לאמא הדואגת
המשפטים שציינת נשמעים לי נורמליים ותקינים לחלוטין. יש לו מעט ימים רעים והרבה ימים טובים. הלוואי על כולנו...
מותר שיהיה עצוב לפעמים או יקרה לו משהו רע והוא יתגבר עליו. אם הוא נראה לך שמח והוא כותב שהיש לו הרבה ימים טובים אז מה בעצם הבעייה.
תסבירי לי מה אומרת לך תחושת הבטן שלך שמדאיג אותך וננסה להתק'דם משם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
אמא דואגת25/01/2011תודה על התגובה ושמחתי לשמוע שלדעתך מדובר במשהו נורמלי. בגלל שהוא ילד מאוד חכם ורגיש אני חוששת שהכל "קטן עליו" ומשעמם לו מצד אחד, ומצד שני הוא התרגל לא להתאמץ כי הכל בא לו בקלות. אני לא לוחצת עליו (יש חוג של מחוננים שהוא לא רוצה ללכת אליו או חוברת אקסטרא שנתנה לו המורה והוא לא רוצה לעשות.אולי אני טועה בכך שאינני דורשת ממנו). אני חוששת שאני מפספסת משהו, שאולי רע לו ואני לא יודעת. לכן חששתי כשראיתי את המשפטים שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום - תגובה
ליאת גרוס25/01/2011נראה לי שאת פועלת נכון ויכולה להיות רגועה.
אני מכירה מישהי באזור מודיעין שמתמחה בהדרכת הורים למחוננים. אם זה רלוונטי התקשרי אלי ואתן לך את פרטיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףף כי אני לא יודעת להתמודדשריתה24/01/2011
בני המקסים בן 6 וחודש בדיוק לפני חודש הרגשתי שמשהו השתנה אצלו ,הוא ילד מאוד חברתי בוגר מוכשר הגננות מעידות עליו שהוא ילד שכיף לחנך אותו ותמיד בגן נותנות אותו לדוגמא בהתנהגות ,לפני כחודש הוא התחיל לפתח פחד זה התחיל בחוץ שיצאנו לחנוות או לטייל הוא היה פורץ בבכי מתי חוזרים הביתה ,אחר כך לא מוכן ללכת לחברים לבד ולא להישאר אצל סבתא וסבא (אלה דברים שתמיד אהב מאוד לעשות )אבל עכשיו זה החמיר הוא הולך לגן ובשעות הבוקר הגננת אומרת שהוא מתנהג רגיל לחלוטין הוא נשאר גם בצהרון אבל ברגע שההורים של ילדי הבוקר מתחילים להגיע פתאום הוא לא מרגיש טוב ומתחיל לבכות כל יום על משהו אחר בהתחלה הוא סיפר שפחד שלא נבוא לקחת אותו ,ועכשיו הוא לוקח את זה למשהו אחר אני צריכה עזרה אני לא יודעת מה לעשות שנה הבאה הוא עולה לכיתה א ואני מפחדת שאיך שהוא אני יגרום לו נזק אם אני לא מטפלת בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוףףף כי אני לא יודעת להתמודד - תגובה
סמדר ריינר25/01/2011שלום שריתה,
צריך לחשוב מה קרה לפני חודש שגרם לשינוי. האם יש שינוי כלשהו במשפחה? האם נולד אח? נכנסת להריון? משהו אחר? אם כן צריך לדבר איתו על כך, אם הדברים יהיו מדוברים זה יקל עליו אולי והוא לדבר בגלוי על החששות שלו ולמצוא להם פיתרון.
אם אתם לא מצליחים להבין מה קרה כדאי לפנות לטיפול מסודר ולנסות להבין יותר לעומק את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן6 נושך וצובטשלגון 524/01/2011
יש לי בן 6 בגן חובה, ילד מקסים, מסודר נקי, חבר טוב , לומד היטב , הדבר היחיד שמטריד אותי אצלו שהוא נושך וצובט, זה היה לו גם כשהיה קטן, כשהיה בן שלוש עברנו לחו"ל חשבנו שזה בגלל המעבר וחוסר השפה, אך הדבר נמשך, היום, הוא מדבר יפה את השפה מבין את הסביבה כולם אוהבים אותו והוא נהנה,
הייתי רוצה לשמוע ולדעת מה עושים ואיך פותרים את הבעיה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן6 נושך וצובט - תגובה
ליאת גרוס25/01/2011התנהגות זו נבעה כנראה ממצוקה בעבר והפכה להרגל כי הוא גילה שזוהי דרך להשיג את מה שרוצה או להביע בצורה הטובה ביותר את כעסו כלפי אחרים.
ההתמודדות תהיה קצת שונה אם התנהגות זו היא כלפי החברים או כלפי ההורים.
כך או כך חשוב שידע שבכל פעם שינשוך או יצבוט יפסיד משהו. נגיד לא יוכל ללכת לחברים אחר הצהריים (אם נשך חבר). במקביל חשוב לחזק אותו על כל יום שעבר בלי נשיכות/ צביטות או כל פעם שראיתם שהוא מצליח להתאפק למרות שכועס.
חשוב להעביר את המסר - אסור לנשוך/לצבוט באופן עקבימ וברור אך לא אלים.
אם התנהגות זו היא גם כלפי ההורים מומלץ לפנות להדרכת הורים קצרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדקטי23/01/2011
שלום, הבן שלי בן 5 וחצי ילד שמח ומאוד חכם הכל התחיל לפני כחודש בטעות אדם פגע במכונית שלנו מכה מאוד קטנה לא קרה לנו כלום וגם לא לאוטו כבר למחרת הוא סבל מכאבי בטן מאוד חזקים היינו אצל רופא עברנו את כל הבדיקות כולל דם וצואה הכל תקין הנחתי שזה תוצאה של פחד הבעיה שזה לא משתחרר לו עכשיו הוא מפחד מהכל כל הזמן לדוגמא הוא משחק בגן שעשועים נהנה ילד ניגש אליו ואומר שאמרו לו שדתיים זרקו אבנים בירושלים מיד הוא נתקף בכאבי בטן חזקים והרגשה של פחילה בכי והתחננות בואי נעלה הביתה ועוד דוגמא היינו בקניון הוא היה שמח וקפץ בטרמפולינה הוא שמע 2 ילדים בדברים שמי שיגע בכסף ימות שוב כאבי בטן חזקים בכי נאלצנו לעזוב את הקניון ובמשך כ 3 שעות עוד היו כאבי בטן איך אפשר לעזור לו להתמודד עם הפחדים האלו אני מרגישה שמאוד קשה לו הוא נראה כאילו עולמו חרב בבקשה תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
ליאת גרוס25/01/2011שלום קטי
כנראה הילד חווה את התאונה כמשהו די טראומטי אשר מוכלל כיום גם על תחומים אחרים.
מכיוון שזה הולך ומחמיר הייתי פונה לעזרה מקצועית בהקדם. חרדות יש להם נטייה להתעצם. במקביל יש היום טיפולים מעולים נגד חרדות וטראומות בגילאים שונים. אל תחכו כי כמה שזה יימשך יותר זמן יהיה קשה יותר להכחיד את זה. פנו לטיפול אצל אדם שעובד עם פחדים אצל ילדים. חשוב שגם אתם תהיו מעורבים בטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן השמונהסוזי23/01/2011
אני אמא לשלושה בני 8.5 4.5 ו' 1.5.
בני הבכור(8.5)בכיתה ג' הינו ילד טוב מבחינת הישגים בבית הספר ממוצע של 83 בבית ספר שנחשב לרמה גבוהה.
הבעיה שאני ובעלי מרגישים שיש לילד יכולת להוציא ציונים יותר טובים ובכלל להיות ילד טוב יותר במה שקשור ללימודים(איך אפשר לדעת שאנחנו באמת צודקים ולא סתם מלחיצים את הילד ומבקשים ממנו מעבר ליכולתו).
אנחנו מנסים לעודד אותו ,תומכים בו ,כועסים עליו ,מצ'פרים אותו כשיש על מה, אבל הבעיה שאנחנו מרגישים שהנושא הזה מטריד אותנו יותר אשר מטריד אותו, הוא לא מתאמץ יתר על המידה, מביע נכונות אבל הכל דיבורים,פשוט אין לו כח להתמיד הוא מתעייף מהר מתעצבן ומוציא את העצבים שלו בכל דרך אפשרית על אחיות שלו עלינו ועל עצמו, הוא הפך להיות ילד עצבני , הוא מקסים כל עוד אנחנו מסכימים לכל הבקשות שלו ברגע שהוא שומע לא, הוא מתעצבן , משתולל טוען שהוא זוכה תמיד לתשובה לא שזה ממש לא נכון וכיוצא בזה...
בבית הספר אומרים שהוא ילד טוב, מנומס, חרוץ .
האם יכול להיות שהוא לא עומד בציפיות שלנו ואנחנו מלחיצים אותו?אנחנו כבר מבולבלים ואני לא רוצה להרוס, אני מרגישה שהוא סובל מדימוי עצמי נמוך וכאילו שהוא התרגל לזה שהוא ילד פחות טוב והוא חי עם זה!!
מה אפשר לעשות האם יש מקום להתייעץ עם אנשי מקצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן השמונה - תגובה
ליאת גרוס25/01/2011שלוםןסוזי
הורות זה כמו הליכה על חבל. צריך כל הזמן להתאמץ לשמור על שיווי משקל המתאים להורה ולילד כאחד.
ילדים זקוקים לתחושה שהוריהם מקבלים אותם ואוהבים אותם כמו שהם. ללא תחושה זו הם מפתחים דימוי עצמי נמוך וקשיים רגשיים נוספים. במקביל חשוב ללמש את הילד קבלת גבולות, התמודדות עם תסכול וכו'.
זה מאד לא פשוט ולפעמים עזרה מקצועית מכוונת שיכולה לראות בו זמנית את הצרכים והכוונות שלכם לצד הצרכים של הילד בהחלט יכולה לעזור. כדאי לפנות
במקביל הייתי מורידה קצת לחץ בנושא הלימודים כל עוד הוא שומר על ממוצע מעל 8. אף אחד לא יכול להיות כל הזמן בשיא הפוטנציאל שלו. זה מעייף. התעודה של ג' תשב אח"כ עם שאר התעודות על המדף. יש דברים יותר חשובים...
ניתן לערב ולהתייעץ עם המורה היועצת או פסיכולוגית בית הספר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)