פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחפשת פסיכולוגית בירושלים
    הדס
    04/01/2011

היי אני מחפשת פסיכולוגית עם המלצות לילדה בת 13 מירושלים

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת פסיכולוגית בירושלים - תגובה

ליאת גרוס
    04/01/2011

ישנה פסיכולוגית טובה בשם איילה אריאב ממבשרת ציון. כמו כן כדאי לפנות לשירות הפסיכולוגי חינוכי של העירייה ולקבל מהם המלצות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס
    טובי
    04/01/2011

שלום,
    בני בן ה-10 חווה אנקופרזיס כבר שנים. היינו בטיפול במשך 4 שנים אצל פסיכולוגית והתופעה לא נעלמה. אני רוצה שוב לקחתו לטיפול באיזור רחובות וממש לא יודעת כיצד למצוא פסיכולוגית (במימון חלקי של הקופה). האם פסיכולוגית התפתחותית? קלינית?איך יודעים מרשימות ארוכות למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    אנקופרזיס

הוספת תגובה

• אנקופרזיס - תגובה

ליאת גרוס
    04/01/2011

אני מכירה פסיכולוגית בשם נטע עופר זיו שמטפלת היטב וביעילות רבה בבעיה זו. היא לא מרחובות אבל מהסביבה. אני מציעה לאתר את פרטיה ולשוחח עימה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי
    פולינה
    04/01/2011

הבן שלי מאוד קשור אליי ......הוא כול היום מסתובב אם הבגדים שלי הוא חייב שמשהו להחזיק את הבגדים שלי ביד.....אפילו לגן הוא לוקח ואני לא מבינה מה קורה איתו...הוא ילד מאוד קשה...הוא עושה מה שבא לו לא מקשיב העונשים שלי לט עוזרים
    מה עושים במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי

הוספת תגובה

• הבן שלי

פולינה
    04/01/2011

מדובר בילד בן שנתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי - תגובה

ליאת גרוס
    04/01/2011

שלום פולינה
    אכן נשמע שהוא מאד תלוי בך. כנראהי לא מרגיש מספיק בטוח ורגוע לבדו. הוא לוקח בגדים לשך לגן כי זקוק למשהו מנוכחותך שיחזק אותו. התנהגותו מביעה מצוקה . מתוך הסבל שלו הוא גם גורם לך לסבול.
    לדעתי כדאי להתייעץ עם מישהו מקצועי כדי להבין את המצוקה שלו, לעזור לו וכך גם קצת לשחרר אותך. לדעתי עדיף לפנות להדרכת הורים מאשר לטיפול עבורו. כך תוכלי לקבל כלים שיעזרו לך לבנות איתו קשר נעים ומרגיע עבור שניכם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

פולינה
    05/01/2011

תודה רבה ליאתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבור למסגרת עירונית מוקדם או מאוחר
    יעל
    03/01/2011

שלום רב,

שאלתי המופשטת היא: האם עדיף לתת לילד להתמודד עם מסגרת עירונית כמה שיותר מוקדם, כדי שייכנס למסלול בגיל צעיר ותהיה המשכיות מגן ועד סוף בי"ס, או להשאיר אותו במסגרת פרטית (שאנו מעדיפים) יותר שנים, כדי שיצבור ביטחון במסגרת יותר מטפחת?

הרקע הוא כזה: בתי נמצאת בגן חובה פרטי, ויש לנו אפשרות להשאיר אותה שם עוד שנתיים לפחות (הם פותחים כיתות א'-ב', במטרה לפתוח גם ג'-ו' בהמשך). המסגרת הפרטית עדיפה עלינו מבחינת איכות החינוך וגודל הכיתות, אבל לא בטוח כרגע שכיתות ג'-ו' ייפתחו כמתוכנן, אז יש סיכוי שנצטרך בכל מקרה להעביר אותה למסגרת עירונית בכיתה ג'.

אגב, אם נעביר אותה למסגרת עירונית בשנה הבאה, היא תצטרך לעבור גן חובה שוב כי היא ילידת ינואר ומפספסת את השנתון במעט.

אז מה יותר חשוב, איכות החינוך והטיפול (לטעמנו), או המשכיות של אותה מסגרת מגן חובה עד כיתה ו'?

תודה, יעל

הוספת תגובה

• מסגרת עירונית

תמר בן פורת
    03/01/2011

שלום לך,
    אני גננת בגן חובה , ואת ביתי בת השלוש שלחתי כבר השנה לגן עירוני היות ואני רואה את התוצאות של השהות הממושכת בגן פרטי אצלי בגן יום יום.
    הילדים שמגיעים לגנים שלנו אחרי הפרטיים, מגיעים עם פער רציני בבשלות וביכולות שלהם.
    גננת שעובדת במשרד החינוך, עובדת לפי תוכנית הליבה, יש פיקוח, יש יעדים, הכל ברור ומוגדר.
    מה עוד שרבים מהילדים שמגיעם מהפרטי, והיו צריכים סיוע, לא מאובחנים, לא מטופלים, אפילו בעיות מוטוריות, והם לא מקבלים את המגיע להם, כי לא הוגשו לוועדה.
    מניסיון, סמכו על הגנים העירוניים, ברובם יש גננות נהדרות, מקצועיות, יש פסיכולוג לגן, יש מפקחת שדואגת שהגנים יעמדו ביעדים.
    בהצלחה ,תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

יעל
    03/01/2011

תודה על התשובה, שמחתי לשמוע נקודת מבט אחרת.

אבל אני חושבת שהניסיון שלך עם גנים פרטיים מאוד שונה משלנו. אצלנו קודם כל יש גם פיקוח של משרד החינוך (חייבים כי יש אישור של משרד החינוך לגן חובה וכיתות א-ב). בנוסף, מבחינת המקצועיות של הצוות, אבחנת בעיות בשלב מוקדם (גם פיזיות וגם רשגיות), והתפתחות של הילדים בגן - באמת הרמה היא מעל ומעבר. שמעתי מהורים שהילדים שלהם עברו מהגן לבי"ס רגיל שהילדים שלהם הגיעו ברמת ביטחון עצמי ומוכנות קוגניטיבת מעבר לאלו של ילדים שבאו מגן עירוני.

בסופו של דבר לא זו הסוגיה, כי אנו מאמינים שהמסגרת הזו יותר טובה. השאלה היא רק מה יותר חשוב, לשים במסגרת שאנחנו מרגישים שנותנת הרבה יותר לכמה זמן שאפשר, או לתת את ההמשכיות הבטוחה של המסגרת העירונית.

אשמח לחוות דעת בעניין הזה.

תודה! יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבור למסגרת עירונית מוקדם או מאוחר - תגובה

סמדר ריינר
    04/01/2011

שלום יעל,
    אי אפשר ענות על השאלה הזו באופן כללי כי לכל ילד עדיף משהו אחר. זה תלוי בבשלות שלה, בביטחון שלה, במצב החברתי שלה, וכו'.
    באופן מאוד כללי, בלי להכיר את הבת שלכם, נשמע לי שניתן בהחלט נלהשאיר אותה במסגרת הפרטית, וגם אם היא תצטרך לעבור ממנה כי לא ייפתחו כיתות, היא בטח לא תעבור לבד, אלא אם עוד יידם שיפלטו משם ויחפשו מסגרת כמוה, ואני מניחה שבכיתה ג' המעבר, במיוחד אם הוא עם עוד חברים יהיה יותר קל עבורה מאשר כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך וגבולות
    אילנה
    03/01/2011

אני אמא לבן 3.6 .ילד קסם ממש נוח מקסים חכם ועוד..
    אני נהנית מאד להיות עימו וכמובן ששהיתי עימו 2.5עד לגיל 2.5 בבית.

אני ממש מרגישה ואף יודעת שנתתי מעצמי המון עבורו.. אולם לאחרונה בני החל בודק גבולות מתקשה לקבל את המילה לא ,אי אפשר זאת כמובן כי הוא מאד מפונק .אני משתדלת להציב גבולות אולם בעלי "נכנע" בקלות. מצב זה גורם לילד לנסות ולבדוק גם אותי ואני משתדלת מאד מאד להיות סבלנית ואמפטית לרגשותיו ורצונותיו אולם לאחרונה (בחודש האחרון) אני מוצאת את עצמי מרימה עליו את הקול ואף היו מקרים בהם צעקתי עליו כאשר התעקש ולא הסכים לקבל את אשר הסברתי (למשל בבואנו לקנות עבורו מוצץ הוא רצה מוצץ מסויים אולם זה לא מוצץ שהיה רגיל אליו ואני הסברתי לו שזה לתינוקות והוא התעקש לאחר מספר פעמים שהסברתי לו הרמתי עליו את הקול והוא אחכ החל לבכות כי רצה את המוצץ ולא קבל ).
    .
    אני ממש הרגשתי רע שצעקתי , המון רגשות אשם ממש בכיתי כי הרגשתי שאני מזיקה לו . האם אני מגזימה בתחשותיי וזה "בסדר" לצעוק על ילד מידי פעם או שאני ממש עלולה להזיק לו.

אני מרגישה מטופשת בבואי לשאול שאלה כזו אבל זה חדש לי ואני לא רגילה לצעוק עליו ועל ילדים בכלל.
    אפשר לחנך בלי לכעוס ולהרים את הקול? זה לא נראה לי נורמאלי..
    אשמח לתגובה מפורטת .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך וגבולות

הוספת תגובה

• עניתי לשאלה זו

סמדר ריינר
    04/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן עירייה
    כרמית
    03/01/2011

שלום רב,
    רציתי בבקשה לקבל חוות דעת מקצועית לגבי עניין גן עירייה.
    מדובר על כניסה לגן טרום טרום חובה כאשר הילדה שלי מ"הקטנים" בגן (תהיה בת שנתיים ועשרה חודשים בתחילת השנה).
    ההתלבטות שלי נובעת בעיקר מעניין של שנת הצהריים. בגן עירייה (בצהרון) אין אפשרות לשנת צהריים וזה משהו שקצת מלחיץ ו/או מדאיג אותי. אני לא בטוחה אם זה נכון לוותר על זה בגיל שלה והייתי מעוניינת את חוות דעתכם לגבי זה.

תודה רבה!!
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    גן עירייה

הוספת תגובה

• גן עירייה - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/01/2011

כרמית שלום,

גם בעיניי שנת הצהריים מאד הכרחית בגיל הזה.
    אם יש אופציה אחרת, עם צוות טוב, הייתי בוחרת בה.

בהצלחה!

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הייחודית!
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 - חכמה ומקסימה
    אריק
    03/01/2011

בתי בת ה - 3 הינה ילדה חכמה ומקסימה אבל, היא מאוד לא רגועה, מה שמרגיע אותה זה חיכוך על כדור והיא יכולה לעשות את זה שעות עד שהיא נרדמת חצי גוף על הכדור ופרצוף על הריצפה.
    היא מתעצבנת בקלות וזורקת את עצמה על הריצפה, היא לא סרה למרות ולא מקשיבה אף על פי שמעירים לה כמה פעמים (לדוגמא: על תציירי על הקיר עם הטוש!! והיא בשלה מציירת).
    כשאמא שלה מביאה אותה לגן זה תמיד , אבל תמיד, מלווה בבכי ובצרחות (למרות שהגננות מספרות ש - 5 דקות אח"כ היא נרגעת).
    כל דבר שלא מוצא חן בעיניה היא אומרת "זה מגעיל" "אתה מגעיל" "אמא מגעילה" וכו' היא מאוד מאוד מפחדת מרופאים (רופאי משפחה או רופא שיניים) זה הגיע למצב שרצינו לספר אותה והיא חשבה שהספר הוא רופא ולא הסכימה בשום פנים ואופן להיכנס.
    היא כל הזמן מציקה לאחותה הגדולה (עוד מעט בת 5 ), היא מרביצה לה ומקניטה אותה, היא מפריעה לה לצייר בשקט (היא בעצמה לא יכולה לצייר בשקט יותר מ - 5 דקות).
    אני מפחד שהדברים שכתבתי כאן יתפרשו כאילו מדובר במפלצת קטנה אבל היא ילדה מקסימה , מלאת ביטחון עצמי, קונה אותנו בשנייה במשפט או במילה שהיא אומרת, היא דעתנית ולרוב זה נחמד אבל, ויש אבל , אולי אנחנו צריכים עזרה איתה??

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 - חכמה ומקסימה

הוספת תגובה

• למה לא עונים???

אריק
    03/01/2011

####בבקשה טענו לי - אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים??? - תגובה

סמדר ריינר
    03/01/2011

שלום אודי,
    נראה שיש קושי בגבולות ובדחיית סיפוקים במשפחה שלכם. מדוע אתה מצפה למענה תוך 3 שעות? האם זה נראה לך הגיוני?
    אני בהחלט חושבת שאתם זקוקים להדרכה בהצבת גבולות לביתכם, וממליצה לכם לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב' ריינר הנכבדה והחצופה

אודי ח.
    04/01/2011

ההודעה נכתבה בשעה 12:49 את ענית בשעה 18:49 אז על איזה 3 שעות שעברו עד תשובתך הלקונית והמתחמקת את מדברת???
    אם הייתן יותר עירניות לבנות הפורום ומתנתקות רגע מהקליניקה הפרטית ועונות קצת יותר מהר , הייתן מגלות שאנו יושבות ומכססות ציפורניים עד שאתן עונות.
    התנשאותך בתשובה הייתה ברורה וכדאי לך לעשות קצת יותר שיעורי בית בהליכי נימוס ובכללי התנהגות.
    הודעתי השנייה בעניין אי היענות הייתה סטנדרטית ושיקפה הודעות דומות של בנות הפורום שלא זכו למענה.
    תשובתך כללה גם התנשאות מול משפחתי שכן, לדעתך, איננו יודעים "לדחות סיפוקים" אז תני לי לומר לך משהו גב' ריינר המתנשאת - הינך אישה קטנה וחצופה שחושבת ששנותיה בלימוד פסיכולוגיה הקנו לה רישיון של מעמד על מול "העמך" - משפחתי היא משפחה מכובדת ומקסימה וציפינו בכיליון עיניים לתשובתך ולכן כעבור כמה שעות פחדנו שדילגו עלינו - עתה אני יודעת שמלכתחילה הייתה טעות לפנות אלייך ושאת תהיי זו שתענה.
    בברכה אודליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודליה

מירי
    04/01/2011

תראי, אני מבינה את מה שאת כותבת, אני שואלת כאן כבר פעם 4 את אותה שאלה ואין מענה. ואם עונות אז זה על שאלות שעלו לפני דקותיים ולא מתייחסות לשאלות ישנות יותר וחבל.
    אבל... ויש אבל, הן עונות בהתנדבות, הן לא חייבות ועושות את זה מתוך רצון לעזור.
    יכול להיות שההתייחסות לשאלה שלך באמת היתה עלובה. אבל לפחות קיבלת תשובה... אני מחכה כבר שבוע.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן חוצפה

סמדר ריינר
    04/01/2011

שלום אודליה,
    את אכן ציפית לתשובה תוך שלוש שעות כי עברו שלוש שעות בין הודעתך הראשונה לתזכורת.
    אני מבינה שאנשים מחכים בקוצר רוח לתשובה אבל זו ממש לא אשמתנו. המענה ניתן בהתנדבות ובחינם, ולא תמיד אנחנו עומדות בעומס. לא נראה לי שמגיע לנו על זה קיטונות של חוצפה ותובענות בנוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת שער לתוך הפה
    מירי
    03/01/2011

בני בן 15. לפני כשנה התחיל להכניס שער/ חוטים לתוך הפה. התופעה מתגברת בתקופה של מבחנים או לחץ אחר. ניסינו להתגבר על כך והילד לקח לביה"ס מסטיק. מתברר שגם אז , בנוסף למסטיק הוא הכניס את השער. האם יש טיפול מונע?

תודה מראש, מירי

לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת שער לתוך הפה

הוספת תגובה

• הכנסת שער לתוך הפה - תגובה

סמדר ריינר
    04/01/2011

שלום מירי,\
    מאחר והסיבה לכך כפי שאתם מתארים היא לחץ, כדאי לטפל בלחץ. מומלץ טיפול קצר מועד בשילוב ביופידבק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמנת חברים הביתה
    שרון
    03/01/2011

אני אמא לידה בת 4. אני בן אדם בישני . הילדה שלי רוצה להתארח אצל ילדים אחרים בגן ולארח בביתינו ואני מתבישת להתקשר להורים. מה עושים? אני מפחדת מדחייה.
    האם הכרחי להזמין חברין הביתה בגיל כלכך מוקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    הזמנת חברים הביתה

הוספת תגובה

• הזמנת חברים הביתה - תגובה

ליאת גרוס
    04/01/2011

שלום שרון.
    שום דבר לא הכרחי. קחי נשימה.
    מצד שני. את הרי יודעת איזה מחיר את משלמת בעקבות הבושה והפחד מדחייה. אם תחששי להזמין חברים, מהר מאד חשש זה יעבור גם לבת שלך ואז בגיל מבוגר יותר היא כבר לא תזמין ולא תרצה. היא תאמץ את כל החששות שלך ומהר. גם אם "לא תראי לה"
    יותר חשובה מהשאלה אם הכרחי להזמין הביתה חברים עכשיו או עוד שנה, היא השאלה איך את לא מעבירה את הבעייה הזו הלאה אליה. התשובה היא פנייה שלך לטיפול רגשי - אם לא למענך אז למען ביתך. עכשיו זה הזמן.
    וחוץ מזה - הבת שלך כנראה מקסימה ובנות מהגן ישמחו לבוא. לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלבות בגן
    רוז
    03/01/2011

הילדה שלי בת 4 ויש שני ילדים שבזמן האחרון מעליבים אותה וקוראים לה בשמות גנאי

הילדה שלי לא מעליבה בחזרה

איזה כילים יש לתת לה כדי להתמודד עם ההעלבות ?????????

דיברתי גם עם הגננת כבר פעם שניה

לקביעת תור
    סגירה
    העלבות בגן

הוספת תגובה

• העלבות בגן - תגובה

סמדר ריינר
    04/01/2011

שלום רוז,
    בגילה אפשר להנחות אותה לערב בעצמה את הגננת כשזה קורה, וגם אפשר להנחות אותה להגיד לילדים שהיא לא מוכנה שידברו אליה ככה, וכן בהמשך להתעלם ולשחק עם ילדים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ש"לא נוח" לה
    אוריין
    03/01/2011

שלום,

יש לי ילדה בת 5.5.
    כבר מגיל צעיר (2.5-3) היא הגיבה בהתפתלויות גוף ולאחר מכן (כשגדלה ויכלה לומר) הוסיפה את המשפט: "לא נוח לי", במגע עם פרטי לבוש שונים כגון: נעליים, גרביים, חולצות (לרוב ארוכות) וכו'...
    תחושות אלו מלוות בבכי כתוצאה מאי נוחות וכן גם התפתלות.
    העניינן הוא שאם מסיחים את דעתה מהעניין, לאחר זמן מה, אי הנוחות פוסקת.
    בתחילה חשבנו שזה סוג של משיכת תשומת לב אך ככל הנראה זו לא הסיבה.
    משיחות עימה היא מספרת שזה פשוט לא נוח לה ומציק לה.
    *- אני לא יודע אם יש קשר לכך, אבל אחרי הלידה שלה, היא סבלה מאסטמה של העור ורגישות עזה לקור.

אודה לך בכיוון למציאת פתרון הבעייה או לחילופין, הפנייה לאיזה גורם מוסך לפנות בנושא.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה ש"לא נוח" לה

הוספת תגובה

• ילדה ש"לא נוח" לה - תגובה

סמדר ריינר
    03/01/2011

שלום אוריין,
    זה נשמע עניין פיסי ולא פסיכולוגי, כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה משותפת
    מרי
    03/01/2011

שלום!רציתי לבקש הכוונה בבעיה שהתעוררה לאחרונה עם בני בן 9.לפני כחודשיים הוא נחשף לסרט שהפחיד אותו מאז קשה לו להירדם לבד בחדרו הוא מבקש שישכבו איתו עד שהוא נרדם וכשהוא מתעורר בלילות הוא מגיע אלינו למיטה .שוחחתי איתו רבות על הבעיה.הוא טוען שמה שמפריע לו זה הסיוטים בעקבות הסרט.אך אני רואה שכרגע זה הפך להרגל והוא ממציא תירוצים בשביל להיות איתנו בלילה.מה הדרך הנכונה לגמול אותו משינה משותפת?האם כדאי לפנות ליעוץ מקצועי?לציין שבני מאז ומתמיד היה ילד רגיש עם רמת חרדה מעט גבוהה מהממוצע בררן באוכל ו"הילד של אמא".תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה משותפת

הוספת תגובה

• שינה משותפת - תגובה

סמדר ריינר
    04/01/2011

שלום מרי,
    אני בהחלט חושבת שכדאי שתפנו לייעוץ מקצועי שכולל גם הדרכת הורים. אתם יכולים להתייעץ בעניין עם פסיכולוג בית הספר לגבי המענים הטיפוליים שיש באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל בת 4 וחצי
    עינת
    03/01/2011

שלום,

אני אמא לשתי בנות, בת 4 וחצי ובת שנה. הבעיה שאני נתקלת בה היא חרדה מוגזמת (אך מותאמת) של ביתי הגדולה כלפי הקטנה.
    החרדה כלפיה מתבטאת בכך שהיא לא מאפשרת לה ללכת במקומות פתוחים/ברחוב מחשש שהיא תדרס. היא לא רוצה שנלך לגן השעשועים מחשש כי הקטנה תלך לכביש (אציין שהוא די מרוחק מגן השעשעים). בעבר היא חששה מהאמבטיות-פן הקטנה תטבע, היום לא באה לראות כיצד היא מתרחצת ואם במקרה עוברת ליד מוודא שלא מלאתי הרבה מים וידי כל הזמן אוחזת בקטנה. היא נוקטת בפעולות הימנעותיות כגון-לא רוצה ללכת לגן השעשעים, היא בהיסטרייה של בכי וצעקות כאשר אני מורידה את הקטנה וזו הולכת לחקור את הסביבה. החרדה שלה - בלתי נסבלת, היא מעבירה לקטנה את הסטריה שלה וואז מתחילות דקות ספורות של צרחות ובכי. אותה התנהגות מופנת לכלבה שלנו כאשר זו הולכת איתנו לטיול, היא מפחדת שהיא תדרס, שהיא תברח ש...
    אני מדברת איתה ומסבירה לה שזה תפקידי לשמור על הקטנה בדיוק כפי ששמרתי ועודני שומרת על הגדולה. מציעה לה שנלמד אותה יחד כיצד להזהר בכביש וכו'..
    שום דבר לא עוזר, היא החליטה שהקטנה לא יורדת לי מהידים או מהעגלה ולא הולכים לגן המשחקים.
    אני מרגישה שאני נכנסת למעגל של טירוף בכל פעם שהחרדה הזאת יוצאת. היא כל כך עמוק בתוך החרדה הזאת שאין שום דבר הגיוני או רגשי שאני יכולה לעשות כדי לעזור לה.
    אני יודעת שהיא סובלת והיא באמת מפחדת, אבל אין לי מושג איך מתחילים להתמודד עם זה.

תודה,

עינת

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל בת 4 וחצי

הוספת תגובה

• חרדה אצל בת 4 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    04/01/2011

שלום עינת,
    את יכולה לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה הנוגעת לפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    ריקי
    03/01/2011

שלום,
    ביתי בת שנתיים ו-4 גמולה מטיטולים בהצלחה 3 חודשים.
    אני רוצה לגמול אותה גם בלילה. לעיתים חריגות היא קמה עם טיטול מלא רוב הלילות עם טיטול יבש.
    היא לא שותה בקבוק בכלל. אלא יש לה כוס מים ליד המיטה והיא שותה ממנה גם בלילה.
    האם יש צורך לקחת את הכוס קודם ואז להוריד את הטיטול או שין קשר? ובכלל האם כדאי לחכות שהחורף יעבור? ואיך עושים זאת נכון? מה להגיד לה?

ועוד שאלה, לגבי מוצץ, מתי גומלים? היא לוקחת מוצץ רק בשינה ובזמן שהיא רואה טלויזיה (חצי שעה-3/4 שעה ביום). גם כשהיא בוכה או קיבלה מכה היא מבקשת מוצץ.

תודה,
    שלו

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• עוד משהו

ריקי
    03/01/2011

אני רוצה לציין שהיא כבר קמה יבשה די הרבה זמן.
    איך יודעים? כמה זמן בד"כ אחרי הורדת טיטול ביום, מורידים גם בלילה?
    אני לא רוצה לדחוק בה ואני לא ממהרת, אני מפחדת שהיא תבין שהיא יכולה לעשות בטיטול בלילה ותחזור לטיטול מלא.
    עוד דבר, אני אמורה ללדת עוד 5 חודשים, זה משנה משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

מירי
    03/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף לי

מירי
    03/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה ... שוב, תודה

מירי
    04/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מקפיצה

מירי
    05/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מקפיצה, אשמח לתשובה

מירי
    05/01/2011

מדוע אתן לא עונות לשאלות הישנות יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול בלילה וממוצץ

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/01/2011

שלום לך,
    ראשית אני מבינה שהיה חשוב לך לקבל תשובה במהרה וחבל לי שחיכית, אך לא תמיד מנהלות הפורום יכולות להגיב מיידית לשאלות.
    העובדה שהגמילה ביום הסתדרה והיא יציבה יחסית, היא נהדרת. נראה לי שבתך מבינה את ההבדל בין שימוש בחיתול בלילה לבין שעות היום, כיוון שהגמילה ביום היא עובדה קיימת. אין דחיפות בגמילה מחיתול בלילה או בגמילה ממוצץ כעת, אולם אני מתארת לעצמי שגם הלידה המתקרבת מדגישה את הרצון שלך "לבגר" ולגמול את הילדה הגדולה. כדאי לחשוב מה מהדברים יותר חשוב ו"דחוף" בעינייך, ולהתמקד בגמילה מדבר אחד בכל פעם. קחי בחשבון שהגמילה תדרוש מכם ההורים יותר מאמץ - בין אם לקום בלילה ולהחליף מצעים שנרטבו, או להרגיע באמצעים אחרים ילדה ללא מוצץ. אולי יהיה אפשר לגמול מדבר אחד בלבד עד הלידה, ולכן זו החלטה שלכם ההורים.
    כיוון שהיה לכם תהליך מוצלח אחד עם הגמילה הראשונית מחיתול, אין סיבה שהילדה ואתם לא תנחלו הצלחה גם בהמשך. כחודש וחצי לפני הלידה רצוי להפסיק עם הגמילה, ולפנות זמן לילדה לזמן אישי ולהנאה מכך שהיא עדיין תהיה אז בתכם היחידה.
    בהצלחה והריון קל,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תספורת בגיל שנתיים
    אימא
    03/01/2011

שלום,
    בני בן שנתיים ויש לו שיער ארוך מתולתל עד לכתפיים.
    כל יום הוא עם קוקו וכשהוא מתעורר משינה הדבר הראשון שהוא אומר זה "גומיה" כי השיער מפריע לו בעיניים.
    החלטנו לספר אותו אבל אני לא יודעת איך להסביר לו מה הולכים לעשות?
    באיזו צורה? איזו דוגמא לתת לו?
    אשמח לעצה בנושא.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תספורת בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• תספורת בגיל שנתיים - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/01/2011

שלום לך,

איני יודעת מה השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא, ומה הבנתו השפתית. בדר"כ זה שלב בו ניתן להסביר לו ולהדגים לו מה יעשו לו במספרה. כדאי ללכת לספר ילדים רגיש וסובלני.
    יש ילדים שזה "עובר לידם" ויש ילדים שכועסים על כך. הרבה מגע וחום, ותגברו.
    ולא לשכוח..להכין אותו מראש.

בהצלחה!

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הייחודית!
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה