מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתי לא מעוניינת להתארח אצל אביהטל19/12/2010
שלום רב ,
אבקש את עזרתכם
למי אני פונה במידה ומתעורר אצלי חשד לגבי מערכת היחסים אשר מתנהלת בין הילדים הבוגרים של החברה החדשה של הגרוש שלי.
ילדתי בת 6 , אני ואביה התגרשנו לפני כשנה וחצי. אביה עבר לגור עם חברתו מספר חודשים לאחר פרידתנו. לחברה שלו 2 בנים בוגרים בני 12 ו15 .
בתי מאוד אהבה בהתחלה לבוא אליהם ולבלות איתם ימים ולילות .
כאשר היא אצליהם, היא ישנה באחד מחדרי הבנים .
לאחרונה , בתי לא מעוניינת להתארח אצל אביה ובכל פעם שהיא אצלו מתקשרת אלי בבכי בשעות הלילה ומתלוננת שמתגעגעת ורוצה לחזור הביתה.
בנוסף החלה לבקש כי ארדים אותה מדיי לילה ומתעוררת בלילות עם חלומות.
למי אני יכולה לפנות על מנת לקבל הנחיה וסיוע בנושא
תודה , טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי לא מעוניינת להתארח אצל אביה - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום טל,
קודם כל עדיף, אם יש יחסים טובים, הידברות ותקשורת - לפנות לאב עצמו ולבדוק את העניין. אם את חוששת שלא תצליחו לדבר על זה בצורה עניינית, כדאי שתתייעצי עם גורמי הרווחה באיזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד נוראי מקופת חוליםלידיה מויסה19/12/2010
שלום לכם שמי לידיה ואני אמא לתהל בת שנתיים וחצי ויש לה פחד עצום מקופאת חולים היא חרדה מאוד מהמקום הזה אפילו כשהיא רואה שאנחנו בדרך לשם היא מתחילה לצעוק להשתולל ולבכות הייתי איתה לפני חודש במרפאה כיון שהיא הייתה עים חום גבוה פשוט מה שקרה שם זה שכול המרפאה הייתה על הרגליים בעקבות הצעקות והבכי שלא נגמר וכשהרופאה נגעה בה לבדיקה היא עוד יותר צעקה ובכתה ממש השתוללה לי בידיים ברצוני לציין נתון נוסף כשהיא הייתה בת כמה חודשים היא עברה בדיקת דם בוריד זה קרה פעמיים וגם שם הייתה חויה לא נעימה שהתלווה בבכי הסטרי אני ממש נואשת לא יודעת מה לעשות עכשו היא צריכה לעבור ניתוח פוליפ ושקד שלישי אני ממש לא יכולה להכניס אותה למרפאה תעזרו לי מה לעשות איך לפעול תודה לידיה אמא של תהל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד נוראי מקופת חולים - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום לידיה.
אני קצת מתקשה להאמין שבתך מקשרת טרומה מגיל מס' חודשים לבדיקות הנוכחיות שלה במרפאה.
יורת סביר בעיני שייתכן שאולי גם לך יש טרואמה מסויימת מאותה פעם, או מהתנסויות אחרות שלך, ואת לא מרגישה לגמרי בטוחה לסמוך על אנשי המקצוע ולמסור להם את ילדתך. והילדה, גם אם את מתאמצת מאוד לא להראות לה את זה, חשה את זה בכל זאת ולכן אוי גם היא לא רגועה.
אם זה נכון, אולי כדאי שתנסי קודם כל להרגע בעצמך, לשים לב מתח שלך כשביקור בקופת חולים מגיע, ונסות להרפות אותו ולהגיד לעצמך דברים מרגיעים - כגון - יהיה בסדר, יש שם אנשי מקצוע שיודעים את מלאכתם, ברוב הפעמים לא קורה שום דבר חריג ולכן אין טעם שיקרה גם הפעם וכו'.
אפשר גם לתת חיזוק חיובי אחרי כל ביוקר במרפאה כך שזה ייקשר לה עם משהו טוב, כמו למשל לתת לה בלון או סוכריה, על מנת שזה יחליף לאט לאט את תחושת האיום שלה כל פעם שמתקרבים לשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך שוב.......
לידיה מויסה22/12/2010זה ממש לא נכון לי אין שום טרואמה מקופת חולים אני נכנסת לשם עים תהל הבת שלי בצורה הכי רגועה ואגב כנרה ששחכתי לציין הילדה עברה כמה פעמיים בדיקות דם דרך הוריד ובפעם האחרונה זה היה לפני 6 חודש אז כן לדעתי ילד בגילה יכול לזכור דבר כזה במיוחד שלקיחת הדם נעשה בצורה של כפייה אים אני יגדיר זאת כך כלומר היו צריכים לתפוס אותה בכוח כי לא הייתה ברירה כול דרך אפשרית נעשה כלומר ניסתי אני וכמובן הרופאים לתת לה מדבקה או ספר או צעצוע סוכריה וכלום היא בשלה לכן אני יציין שוב לי אין שום בעיה עים רופאים אני חופשי אתן להם לעשות איתי כרצונם אף פעם לא פחדתי מרופא וגם היום אינני מפחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך שוב....... - תגובה
סמדר ריינר22/12/2010שלום לידיה,
נראה לי שלגמרי לא הבנת אותי. ייתכן שאת חוששת מהביקורים האלה בקופת חולים בגלל מה שקרה לבת שלך ולא מה שקרה לך. זו גם טראומה. אפילו אם את מנסה להיות רגועה ככל הניתן, ייתכן שיש חלק בתוכך שיודע מה הולך לקרות עכישו עם הילדה וזה מכניס למתח. המתח הזה מורגש בגוף שלך, בהבעות הפנים ובעוד דרכים שאת לא תמיד יכולהל לשלוט בהם.
דרך אגב בשאלה הראשונית שלך לא טענת שהייתה בדיקה לפני מספר חודשים אלא כשהילדה הייתה בת מספר חודשים, ואת זה בגיל שנתיים וחצי, עם כל הכבוד, היא לא יכולה לזכור.
מעבר לנושא החיזוקים וההרגעה שלך אין לי לצערי כרגע מה להציע. מלבד אולי שתנסו לבדוק האם כשהיא תלווה על ידי אביה או מישוה אחר שהיא מכירה היטב לבדיקה - תהיה התנהגות אחרת.
זאת בגל שמדובר בילדה קטנה וקיים קושי לטפל בה באופן מילולי. אולי כשהיא קצת תגדל - יהיה קל יותר להסביר לה ולהתמודד.
בינתיים בהצלחה, ואני מקווה שיהיה קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברקה שתלטניתרוז19/12/2010
לבת שלי בת 4 יש כמה חברות אחת מהן מאוד שתלטנית לדוגמא : החברה כל הזמן מאיימת על הבת שלי שאם תלך לשחק עם חברות אחרות היא לא תהייה חברה שלי החברה מאיימת על החברות של הבת שלי (שאיתן היחסים שוויוניים) שלא יתקרבן לבת שלי כמובן שהחברות לא שמות עליה יותר מדיי אבל משופ מה הבת שלי שמה והרבה היא בוכה בגן שהחברה אומרת לה לא ללכת
עוד דוגמא בכל אינטראקציה חברתית החברה רוצה לקבוע את החוקים ורוצה לשלוט במשחק לעיתים נדירות הילדה שלי מסרבת לכללי המשחק של החברה
דוגמא אחרת החברה מבקשת את התכשיטים של הילדה שלי וקשה לה להגיד לחברה לא
עד כמה אנ י אמורה להתערב ???????????
מה אני אמורה לעשות?????????
לבת שלי יש עוד אחות בת שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה חברה שתלטנית
רוז20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברקה שתלטנית - תגובה
סמדר ריינר22/12/2010שלום רוז,
אני חושבת שבגיל 4 את בהחלט יכולה להתערב, לבקש מהגננת שתרחיק את אותה ילדה ממנה ושתנסה להפריד ביניהן, לתאם עם אימהות אחרות ביקורים אחה"צ עם ילדות אחרות, וללמד את בתך לעמוד על שלה, ולא לוותר. להסביר לה שאותה חברה לא טובה עבורה, ושחשוב בחיים לעמוד על שלה לפעמים.
בנוסף כדאי לך לשים לב האם גם בבית היא כל כך נוחה ומצייתת? אומנם בבית זה נוח עבורך אבל אוי לא תמיד זה טוב עבורה. האם יש מקומות שהיא רגילה לוותר בגלל שאחותה קטנה ממנה או שאין אפשרות עלשות מה שהיא מבקשת? אם כן כדאי להעצים אותה גם בבית, לראות את צרכיה יותר ולשים לב, אולי גם בבית היא מסכימה לשתלטנות מסוגים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה חוזרת מחוסר תשובהקרן19/12/2010
אני אמא לשני תינוקות "הגדול" בן שנה ושמונה חודשים ו"הקטן" בן שלושה חודשים.
עד להולדת בני הקטן בני הגדול ישן כל הלילה ללא הפרעות. מרגע הולדת אחיו הוא התחיל להתעורר באמצע הלילה ולהגיע למיטתנו.
מצד אחד קשה לי לעשות סדרת חינוך כעת כי אני מרגישה ש"כל" בני המשפחה מלבדו ישנים באותו חדר (ההורים והתינוק) ורק הוא בחדר אחר אז אולי הוא מרגיש את זה, מצד שני זה כבר הרבה זמן שהוא מתעורר ואז זה משפיע על המשך היום הוא עייף בגן וכו'.
האם עלי לעשות משהו? או להמשיך כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה חוזרת מחוסר תשובה - תגובה
נעמה סבג שמש20/12/2010קרן שלום,
אם את בוחרת לתת לו להגיע למיטתכם(כמו שהבנתי , איפשרת את זה גם טרם הלידה) בגלל העובדה שכולם נמצאים יחד, ובגלל חווית הנטישה שמבחינתו הוא חווה בשל הלידה, תוסיפי מזרון לחדר ותאפשרי לו לישון.
אם את בוחרת להתחיל בסדרת חינוך זה דורש ממך עקביות, ללא רחמים בעקבות המצב.
בעיניי אלה הן האופציות.
בדקי מה סגנון ההורות שלך ותלכי עם הלב,
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות,
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת דיבור לילדה בת 7שרון201019/12/2010
ילדתנו בת ה 7 התנהגה בצורה לא יפה, בעלי גער בה ואמר לה "תתביישי לך". לי המשפט הזה נשמע מזעזע ודורסני. הוא חושב שזה לגטימי אכן הוא רוצה שהיא תתבייש בעקבות ההתנהגות שלה. מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת דיבור לילדה בת 7 - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום שרון,
תראי, זה קצת "טריקי" להתערב בוויכוח בין זוג כששעמתי רק צד אחד ולאל שמעתי את הרקע.
אני הייתי מתרכזת לא במה לא להגיד, אלא איך אפשר להגיד אחרת. האופציה להגיד תתביישי לך היא פחות טובה, אם כי היא לא בהכרח סוף העולם בעיני.
אפשר להציע לאב להגיד - "אני לא מרשה לך להתנהג כך" או "זה אסור" וכו' בצורה נחרצת ותקיפה וזה שם גבול מספיק ברור, גם בלי הצורך לבייש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתמודדות-בן שנתיים +מירי19/12/2010
הבן שלי בן שנתיים ו-9 חודשים.ילד חכם,מדבר יפה,מבין הכל,אינטיליגנט.אבל מה-שובב ועקשן מאוד!כמעט כל יום אני בקשיים התמודדות עם קריזות של ( ושלי) לגבי התארגנות בבוקר ובערב.בבוקר אני לחוצה בזמן אבל הכל מוכן לפני שאני מעירה אותו-בגדים,אוכל וכו'.הוא מתעקש שלא לעשות את מה שאני מבקשת,זה מגיע למריבות ולעיתים,לרוע מזלי, אף לפסים אלימים שלי כלפיו.איך ניתן לצמצם את הבעיה?האם בגיל הזה ישנו טיפול משולב לאמא ולילד?עלי לציין שעם הבת הגדולה(בת 4.5)לא נתקלתי בבעיות כאלו.האם זו דרך שלו לבקש תשומת לב?יש מצבים דומים בהם הוא מתפרץ בכעס ובכי.אני מנסה לחבק אותו חיבוק דוב ( גב שלו אלי9 כדי שיירגע,לא תמיד זה קורה.מה עושים? למי פונים כדי לטפל בבעיה ( הדו צדדית)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהתמודדות-בן שנתיים + - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום מירי,
קודם כל כבר את במקום טוב בכך שאת מכירה שיש לך חלק בבעיה. בהחלט קיים טיפול דיאדי בגיל הזה, למעשה טיפול דיאדי הומצא במקור עבור הגילאים האלה, ובהחלט מומלץ לפנות או למטפל פרטי בתחום הגיל הרך שעובד בטיפול דיאדי או למכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים לא מדבר בגןאלה הראל19/12/2010
שלום,
בני בן הכמעט שנתיים, שלא שותק לרגע בבית (יש לו אוצר מילים ממוצע הגדל בהדרגה) החל ללכת לגן לפני כשלושה חודשים, ואינו מוציא מילה בגן. בנוסף, ציינה הגננת שאין הוא נשמע לה גם לבקשות פשוטות (בוא, לך תביא וכו'). בבית הוא מבין הכל, ופועל כשבא לו.
חשוב לציין כי בארבעת החודשים האחרונים עברנו דירה, ונולדה לנו תינוקת חמודה.
וכמו כן, עקב מחלות חוזרות ונישנות הוא אינו הולך לגן באופן רציף.
האם יש לתת לזמן לעשות את שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים לא מדבר בגן - תגובה
ליאת גרוס19/12/2010שלום אלה.
שתיקתו אכן מעידה על איזו לחץ אך בהחלט יכול להיות שהזמן יעשה את שלו. בשלב זה הייתי מבקשת מהגננת להתחיל ליצור איתו קצת קשר של אחד על אחד. כמה דקות ביום שהיא רק איתו. אולי רבע שעה אחרי הגן. גם אם זה אומר שתשלמו לה קצת יותר. אפשר ואולי רצוי שהזמן הזה יהיה בנוכחותכם בהתחלה. תראו מה עובד יותר טוב. חשוב שהוא ירגיש בנוח איתה. ידבר איתה קצת כי יהיה איתה לבד ולא תהייה לו ברירה. בהדרגה תעשה הכללה גם לזמנים אחרים בגן.
לא ברור לי נושא הגבולות בגן ובבית. חשוב שיקבל מכם מסר שחשוב להקשיב לגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלה הראל19/12/2010היי ליאת,
תודה על התגובה המהירה .
נתחיל את הצעת הגננת שנשמעת טוב..
אגב, בעניין הגבולות בבית, הילד הוא "דווקאיסט" לפרקים,
אך חוסר ההקשבה שלו בבית נובע (לדעתי) מרצון לעמוד על שלו , במיוחד מאחר ויש פעמים בהן הוא מקשיב ואף מבצע את שמבקשים ממנו (מביא דברים ספציפים וכו').
תודה רבה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכת שיעראסתר19/12/2010
שלום ,
בני בן שנה ושבעה חודשים. בימים האחרונים שמנו לב אני ובעלי כשבכל פעם כאשר אנו מסרבים לתת לו משהו שהוא רצוה הוא מושך בשיערו ובודק בידיו עם הוציא שיער
תופעה שהחרידה אותנו ואנו מנסים להבין אותה.
אנחנו מלטפים אותו ואומרים לו שזה לא נעים לו כשהוא מושך בשיער אך הוא חוזר עליה מס' פעמים.
הילד נמצא בגן מספטמבר.
מה לעשות?
אשמח לתשובתך בהקדם.
בברכה,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכת שיער
אסתר20/12/2010למה לא עונים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
אסתר21/12/2010בבקשה תענו לי!! התופעה ממשיכה ואנו לא יודעים כיצד להתמודד?
שוחחנו עם הגננת והיא אמרה להתעלם.
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיכת שיער - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010אסתר שלום,
את מתארת ניסיון של הילד להתמודד עם כעס ומתח, בדרך לא מוצלחת ולא יעילה שעלולה גם להזיק לו. חשוב שבכל פעם שהוא נוהג כך, תגשו אליו מיד ותאמרו לו שכשהוא כועס, או כשאומרים לו "לא" (כל פעם בהתאם למה שהתרחש), אסור למשוך בשיער. ואז תתנו לו אפשרויות אחרות להירגע בהתאם להיכרותכם עמו ומה מרגיע אותו - לקחת בובה שהוא אוהב או חפץ אחר, לקחת חיתול בד ולמולל אותו בידיו, לשחק עם כדור ספוג קטן וכדומה. וכמובן, חשוב להרגיע אותו בדיבור ובמלים, אותן הוא יפנים בהדרגה לדיבור פנימי מרגיע.
ככל שהילד יפתח דרכי הירגעות טובות יותר, כך תלישת השיער עשויה להפסיק.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי חברתיעינב19/12/2010
בני בן 7 בכיתה א',ילד חמוד ורגיש מאובחן עם בעיה בויסות תחושתי,בעית קשב לא היפרקטיבי,אך מוסך ולא שקט..התנהגות כפייתית(אוגר באובססיביות שטויות שמוצא ברחוב),סף תיסכול נמוך,וחוסר יכולת לקלוט מצבים חברתיים על כן חש נפגע כל הזמן.הכאב הגדול שהוא הגיע לביס חדש רק עם שני חברים שהוא מכיר,שהם כבר יתחברו עם השאר,והוא לא מצליח,לא יוצא בהפסקות מהכיתה,נראה שהוא חושש להתאכזב ,כי ניסה בתחילה,אני מנסה להפגיש אחה"צ עם ילדים,האם טיפול פסיכו דרך הקופה מספיק טוב,איזה סוג,יש התמחות מסוימת שעדיפה,לפנות לסקטור הפרטי,קבוצה של מיומנויות חברתיות יכולה לעזור?להיות אופטימית?נקרע לי הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי חברתי - תגובה
ליאת גרוס19/12/2010שלום עינב
קודם כל תמיד להיות אופטימית. כיתה א' זה עוד גיל ממנו הכל יכול להשתנות. יש הרבה ילדים שהתחילו קשה והתגברו. אם יש לילד תמיכה ואהבה מבית הוא כבר יתחזק וילמד להתמודד. הכי חשוב שתסמכי עליו. רחמים עלולים להזיק.
מצד שני, נשמע שטיפול בהחלט יוכל לעזור. וזה הזמן. בגיל זה רצוי שהטיפול יהיה מלווה בהדרכת הורים.
קשה לי להעריך אם פסיכולוג של הקופה זה טוב או שצריך לפנות לפסיכולוג פרטי. זה כלכך תלוי בפסיכולוג הספציפי . לא הייתי מסתפקת בקבוצה למיומנויות חברתיות. התייעצי עם היועצת או פסיכולוגית בית הספר לגבי הכתובת הנכונה. יש דברים שניתן לעשות על מנת לסייע לו.ולא לשכוח לחזק את התחומים בהם הוא חזק .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה קטנה
שרה22/12/2010בחלק מבתי הספר ישנה מורת שילוב חברתי. המורה עובדת בעיקר עם ילדים מספקטרום ה- PDD/ נסי לבדוק בבית הספר שלכם או דרך מתי"א האם ישנה מורה כזו ואם כן, התייעצי איתה או נסי לבקש שבנך ייקח חלק בקבוצות שהיא עושה בבית הספר. מעבר לכך חשוב לשתף את צוות בית הספר על מנת לעזור לו להצטרף לקבוצות בהפסקות. בנוסף ניתן להעזר בחונך גדול יותר (מכיתה ה' או ו') שילווה את בנך בחלק מההפסקות.
חשוב להתערב כבר בשלב זה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית בגדים ועצביםאפרת19/12/2010
בני בן 6, עלה לכתה א' השנה. תמיד היו לו קשיים, בעיקר בבקרים (פרידות בגן) אבל השנה זה החמיר ועבר לתחום הבגדים. הוא לא מוכן לשים גרביים, רק כשאין לו ברירה ורק עם נעלי ספורט (בד"כ נועל קרוקס ואיתם לא מוכן לשים גרביים). רוב המכנסיים לא נוחות לו, טרנינג או ג'ינס, והוא לובש בעיקר מכנסיים משנה שעברה שכבר קצת קטנות עליו. חולצות ארוכות גם קשה לו ללבוש. הוא מגיע הביתה מביה"ס מוריד גרביים ועובר לחולצה קצרה. עכשיו הוא גם לא מוכן להסתפר. הוא מתעצבן בקלות ואז מחליט, "טוב אז אני לא הולך" ולא משנה אם זה משהו כייפי שהוא מפסיד או בית ספר. מה אפשר לעשות כדי להרגיע את הרוחות ולנהל מהלך יום רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית בגדים ועצבים - תגובה
ליאת גרוס19/12/2010שלום אפרת
ראשית כדאי לפנות למרפאה בעיסוק על מנת לבחון את התחום התחושתי. ייתכן כי קיימת רגישות תחושתית שיכולה להסביר חלק ממה שתארת ויש דברים שניתן לעשות על מנת להקל רגישות זו ולהבינה טוב יותר.
שנית- אין דבר כזה שילד בכיתה א' מחליט שהיום לא הולך לבית הספר. אני ממליצה לפנות להדרכת הורים לצורך הבנה טובה יותר של צרכי הילד וחשיבה על התגובות המומלצות שלכם. אני ממליצה על התערבות שכזו כמה שיותר מהר על מנת שאפשר יהיה לקיים סדר יום רגיל. זה יקל עליו ועליכם. זה אפשרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה...שירי19/12/2010
ביתי בת ה-4.5 ילדה מוכשרת מאוד לגילה, נגמלה לראשונה מחתולים בהיותה בת שנה ו-11 חודשים. חודש לאחר מכן נולד לה אח, ושנה שלמה היא עשתה צרכים במכנסים. כהורים טריים עשינו לא מעט טעויות בשנה הנ"ל ושיננו לא מעט גרסאות בטיפול. השנה נכנסה לגן טרום חובה ומאז כמעט בכל יום חוזרת עם קקי בתחתונים, הגננת טוענת שבגן הכל בסדר, היא בין הילדים היותר מקובלים וכולם רוצים בחברתה. מה כדאי לעשות? אם התשובה הינה פסיכולוג, אשמח להמלצה לפסכילוג בת"א. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה... - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום שירי,
לא כל כך הבנתי מתאורך האם חזרה ללכלך את המכנסיים רק לאחרונה או שאף פעם לא ממש נגמלה. בכל מקרה, ייתכן שמדובר באנקופרזיס. בכך אכן יש לטפל. את מוזמנת לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדות באיזורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אצל בתי בת ה7טלי18/12/2010
שלום, בתי בת ה-7 הינה בת בכורה, היא מאוד קשורה אלי, לאחרונה אני שמה לב כמה חרדתית היא. היא פוחדת מבעלי חיים, כאשר היא רואה כלב (אפילו הקטן ביותר) היא מיד נצמדת אלי, אל בעלי או סבא וסבתא ( אנחנו הקרובים אליה ביותר). לאחרונה שמתי לב שהיא ממש נחרדת משינויים, אציג מספר דוגמאות שבעיקבותם אני פונה אליכם:
1. כאשר הלכתי איתה ואם ביתי הקטנה בת ה- 3.5 למספרה לצבוע את שערי בתי בת ה-7 נחרדה כשישבתי על הכסא והספר החל לצבוע את שערי - היא ממשנכנסה למין היסטריה, בכתה, בקשה מהספר שיפסיק, הסיטואציה הייתה נוראית עד כדי כך שבשלב כלשהו היא אמרה שקשה לה לנשום. הבנתי שזה התקף חרדה ומיד הרגעתי אותה ובעלי אף בא ולקח אותה.
2. במקרה אחר ,הרמתי צעצועים בחדרה על מנת לנקות את הרצפהוכאשר לא החזרתי כל צעצוע למקומו בתי לא הלכה לישון עד אשר כל צעצוע חזר בדיוק למקומו הקודם.
3. מקרה נוסף, אנחנו צריכים לסדר את המקלחת, לאחר שבתי שמעה שדברתי וקבעתי עם השיפוצניק על תיקון המקלחת היא שוב החלה לבכות וממש התחננה שלא נעשה דבר במקלחת.
אלו רק מספר דוגמאות שמעוררות בי תחושה שמשהו לא בסדר עם הילדה, שאולי היא סובלת מחרדות, שאולי אני טועה במשהו.
חשוב לי לציין שהיא ילדה מקסימה ואולי יותר מדי מקסימה, שמבקשת רשות על כל התנהלות (שגם זה נראה תמוהה בעיני)
האם אני צריכה לגשת איתה לטיפול כלשהו? האם יש לילדה בעיה כלשהי או שאני סתם נלחצת מהערות הורי והורי בעלי.?
אשמח לתגובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות אצל בתי בת ה7 - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום טלי,
זה לא נשמע שאת סתם נלחצת, נשמע שהילדה סובלת וכדאי לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץdina18/12/2010
שלום רב!
אני מתנצלת מראש על האורך.
לבני מלאו בשבוע שעבר שנתיים. בספטמבר השנה החל ללכת לגן, עד אז שהה עמי בבית במשך שנה ושמונה חודשים. בהתחלה אספתי אותו בצהריים, אך לאחר חודשיים, אני מצאתי עבודה ונאלצנו להשאירו בגן עד 17:30. שי הוא ילד רגיש, ביישן, מאוד נבון, מפטפט, מאוד קשור לבית, אלינו, לא אוהב רעש והמולה (ירש מני לצערי). לא היה לו קל להתרגל לגן.
השאלה למעשה נוגעת למוצץ. בחודשים האחרונים, מציצת מוצץ הפכה לקיבעון אצלו. הוא מסרב להוציא את המוצץ, המילה הראשונה שהוא אומר בבוקר, זה מוצץ וכך נמשך במהלך היום, במידה ואנו מנסים להעלים את המוצץ. בגן שלו הוא היחיד עם מוצץ. יש לציין, כי רק ארבעה-חמישה ילדים צעירים ממנו שם, והרוב מבוגרים יותר, אך עדיין זה יוצר בעיה. זה מאוד מפריע לגננות. לדבריהן, הוא מסרב לאכול מחשש שלא יחזירו לו את המוצץ, הוא לא משתתף בשיעורים ופעילויות. והכי בעייתי, כשמנסים לא לתת לו, הוא נכנס להיסטריה, צורח, נשכב על הרצפה, נותן לעצמו מכות בראשו ונושך את כפות ידיו...זה מאוד מפחיד אותי ובוודאי שהגננות מתקשות להתמודד עם התנהגות כזו.
סיטואציה זו מכאיבה לי מאוד. אינני מבינה אם אלה פשוט בעיות גמילה או שמא בעיה עמוקה יותר. האם זה נורמלי שהוא נושך את ידיו? והאם בכלל יש כרגע צורך מיידי לגמול או שניתן לוותר לו בינתיים?
תודה רבה על התייחסותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום דינה,
לא הייתי מתעקשת לגמול, וגם אם גומלים לא על ידי העלמה של המוצץ!!! זה רק מחמיר את מצב. הילד שלכם חרד מאוד כי דברים ואנשים נעלמים לו (הכוונה שנשאר עד מאוחר בגן). לא פלא שהוא חושש לאכול פן יקחו לו את המוצץ. הוא לומד לא לסמוך על הסביבה. כל דבר שעושים צריך לעשות תוך כדי בניית אמון ולא על ידי העלמה. כמו שלא נכון שתעלמי לילד בגן בלי להגיד לו שלום, מתוך אשליה שאם הוא לא רואה שהלכת הוא לא ישים לב.
כרגע הייתי מניחה לו להשתמש במוצץ ומניחה לעניין במשך חודשיים שלושה לפחות, ומנסה לראות איך ניתן לבנות יחסי אמון מחדש כך שניתן יהיה בהדרגה ובהסכמה להיפרד מהמוצץ לאט לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עצבני בן שנתייםשירי18/12/2010
יש לי תאומים בני שנתיים, שזוכים להמון אהבה וגדלים בסביבה בה המון בני משפחה אוהבים מסביב, שניהם מאוד פופולאריים בגן, מתפתחים יפה, מדברים ומתנהגים בהתאם לגילם.
אחד עדין ומתוק, שובב, הקסם נשפך ממנו וכולם ישר מתאהבים בו, מאוד מפזר חיוכים וקסם.
השני מתוק, מקסים, ונהדר, אבל מתעצבן מ... הכל. וזה ככה כבר בערך מגיל שנה. אז קראתי את ה"תסמינים" של גיל שנתיים האיום וזה מאוד התאים לו, אבל לא הבנתי למה זה בא כל כך מוקדם. והיום זה נראה לי באמת מתאים לגיל שנתיים, אבל בגלל שאני יודעת שזה התחיל כל כך מזמן, אני תוהה אם זה נורמלי. מצד אחד הוא מאוד עצמאי - רוצה לעשות הכל לבד וממש כועס כש: נותנים לו מוצץ ישר לפה, מגישים לו בכפית (קורה רק אם זה משהו שאני נותנת לו לטעום ממני ואני לא רוצה שילכלך בגד חדש וכו') או כל דבר אחר שהוא רוצה לעשות בעצמו (אפילו לקחת את כוס המים מהשיש בעצמו, במקום שניתן לו כדי שלא ישפוך כשהוא מרים אותה ממקום גבוה). מצד שני - הוא כל כך קשור אלי (אמא) שהוא רוצה כמעט כל הזמן בידיים, אם הולכים לטיול ברגל תמיד הטיול יהרס כי הוא פשוט ייגרר לי על הרגל כי אני פשוט לא מסכימה ולא יכולה לקחת אותו על הידיים כל הזמן. כשנוסעים באוטו הוא ממש מבקש "ליטוף", כשאני רק נוגעת לו בקצה הרגל קל לו יותר להירדם בנסיעה...
בגן הוא גם מאוד עצמאי (ודווקא את השני מגדירים מרדן) ורק לעתים רחוקות "עושה בעיות" מבחינת הצורך ב"ידיים". בגדול הוא אחד הילדים האהובים בגן.
אני מבינה שיש פה שתי קצוות שהוא מגיע אליהן. וזה בטח נורא מתסכל להיות ילד כל כך חכם (שזה מה שהוא) שעדיין לא יכול לבטא לחלוטין את רצונותיו.
דבר נוסף - כל עניין ה"מעברים" מאוד קשה אצלו. ההתעוררות תמיד כמעט מלווה בבכי ועצבים, עד שפתאום הוא יוצא מזה (בעצמו).
איך יודעים שזו התנהגות סבירה לגיל הזה או שצריך לבדוק מעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עצבני בן שנתיים - תגובה
אם זה נורא מפריע, גם לך וגם לו אז כנראה יש משהו מעבר. נראה לי שיש משהו בקשר שלך איתו ששונה מהקשר עם אחיו, וגורם לו להתנהג אחרת כשהוא לידך. נראה לי שאת יכולה להעזר בהדרכת הורים כדי לבדוק מדוע כל כך קשה לך להציב לו גבולות, דווקא לו וכנראה פחות לגבי אחיו, ואיך כדאי לעשות את זה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירי19/12/2010אני לא חושבת שיש הבדל ביחס שלי.
יש הבדל גדול מאוד בין הילדים מהיום בו נולדו, באופי.
זה מתבטא בכל התחומים.
אני חושבת שהבעיה העיקרית היא שהוא קשור אלי מידי - ואני באמת לא יכולה להבין למה, כי הוא מקבל המון אהבה גם כשאינו דורש אותה, אין לו כל סיבה לקנא באחיו, כי אחיו דורש הרבה פחות, כך שאני די פנויה אליו בכל עת שהוא מבקש.
הילד השני באמת מסתדר יופי בעצמו, "בורח" מיותר מידי חיבוקים, כי הוא מעדיף לשחק, להשתולל וכו'...
איפה מקבלים יעוץ שמתאים לבעיה שלנו לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
לא התכוונתי שאת מפלה בין הילדים, אבל כן יש הבדל בקשר שלך עם כל אחד מהם, לא משנה מה המקור להבדל הזה, את או הוא, בדרך כלל זה בא משני הכיוונים.
את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות בילד בן 4דין18/12/2010
בני שבר את ידו לפני כשבוע וחצי במהלך משחק בחצר הגן. הוא עבר ניתוח קל להחזרת העצם למקום וגיבוסה. שהינו בביה"ח כיומיים.
מהרגע ששבנו הביתה, הילד חזר להרטיב בלילה במיטה (היה גמול יום ולילה), הוא חזר לגן, אך מסרב לאכול בגן...
אנו מודעים לכך שהוא עבר טראומה ושההתנהלות עם גבס אינה פשוטה ולכן אנו מחזקים אותו ומעודדים אותו כל הזמן.
החלטנו כרגע להניח לדברים ולחכות קצת-האם זה נכון?
אני אומנם מציינת בפניו שזה לא לענין לא לקום לשירותים בלילה, אך בזה זה נגמר..
כמו כן ביקשתי בגן שיניחו לו מהאוכל, ואם לא רוצה לאכול שלא יאכל! (בבית אוכל)
יש לי תחושה שמעבר להיותו מאוד רגיש כרגע, הוא קצת "משחק" על זה...
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות בילד בן 4 - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום דין,
יכול היות שהוא קצת משחק על זה אבל זה לא אמור שהכל עבר ולא צריך להיות מטופל. אם הוא בטרואמה איך היתייחסתם לטראומה? זה לא תמיד מספיק לחזק ולעודד. אם יש טרואמה מהכאבים, מהפחד והאישפוז צריך לעזור לו לעבד אותה. כדאי לשבת ולשחזר ביחד, אולי לעשות אלבום, או ספר קטן שעושה סדר במה שקרה, איך הוא הלך או רץ ונהנה ופתאום בלי לצפות מראש הוא נפל, כמה פחד וכמה כאב היו שם, אולי הוא חשב שזה לא ייגמר, ואז אמא באה וטלפנה לאבא, ואבא הגיע ולקחו אותו לבית חולים וכל הזמן כאב לו וכו'. בסוף יש להדגיש את הסוף הטוב, והאופטימי ואת הכוחות שלו, איך התגבר, התמודד, שיתף פעולה עם הרופאים וכו'. אפשר להוסיף ציורים משלו לעניין, ולהדק הכל ביחד. ולאפשר לו לחזור לשם לעיין בזה לבד או יחד איתכם כשבא לו. זה יעשה לו קצת סדר, כי ייתכן שכרגע הוא מפחד שדבר כזה יכול לחזור, פעם ראשונה שהוא נתקל בכאבים כאלה, מבחינתו האדמה "בגדה"בו כשזזה מתחת לרגליו והוא נפל, וזה קצת משפיע על הביטחון שלו לסמוך על העולם עוד פעם וזה בא לידי ביטוי בהרטבה. צריך להתייחס לזה, ורק אחר כך לצפות שזה יעבור עם עידוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)