מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך לעודד לעצמאות?עינת21/12/2010
שלום
בתי בת שנתיים ו-10- חברותית מאוד הבעיה שהיא לא מוכנה לשחק לבד(80% מהזמן מישהו מאתנו חייב להיות איתה ולקחת חלק במשחק).יש לה דמיון מאוד מפותח, היא משחקת מדהים(היא הגננת, האמא,מכינה משחקיה לחיות שלה.....)
ברור לי שהאחריות היא עלינו,אבל זה לא מה שאני צריכה לדעת, אני רוצה לדעת איך אני יכולה לבנות תהליך שבו תלמד לשחק לבד.
האם להגדיר לה כשחוזרים מהגן שעד זמן מסויים נחשק ביחד כי כיף לי לשחק איתה.... ומהזמן X אני הולכת לסדר את הבית או כל דבר אחר ועליה לשחק לבד כמו גדולה, עם הבובות, חיות או כל דבר שתבחר?
האם לאחר שאני מסלה איתה קצת אחרי הגן להתחיל רק מ-10 דק קבועות שהיא משחקת לבד? לשים איזה סימן(תוכנית, מספר בשעון...)
האם משהו אחר?
ומה לעשות אם היא ממש מתנגדת ובוכה או באה אחריי לאן שאני הולכת?היא עקשנית הרבה מעבר לנורמה (ולא רק אני אומרת-גננות,שלה מאז שהייתה תינוקת אמרו שיש לה אופי חבל על הזמן)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה בבקשה....
עינת23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לעודד לעצמאות? - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010דנית שלום,
נראה לי שהרעיונות שלך מאוד טובים, מה שלא ברור לי הוא הצורך שלך לעודד לעצמאות/קושי שלך עם התלות של הילדה בך. הרצון של בתך לשחק איתך לא קשור להאם היא תהיה עצמאית או לא, אלא הוא רצון טבעי של ילדה שפוגשת את אמא אחרי יום של גן. אני מתארת לעצמי שזה לא פשוט לחזור הביתה עם הילדה בלי זמן לעצמך, ושיש מי ש"עוקבת" אחרייך לכל מקום אליו את הולכת. אולם ככל שאת תלחצי עליה להיות עם עצמה, כך היא תיצמד אלייך עוד יותר. נראה שלבת שלך יש עולם פנימי עשיר, היא בהדרגה תרצה להמשיך ולפתח אותו לבדה, אולם יש עוד זמן לכך. ההתנהגות שלה כרגע היא תואמת מאוד את גילה.
תוכלי בנוסף לחשוב על פעילויות שניתן לעשות לבד - כמו פאזל פשוט, שמיעת מוסיקה, ספר תמונות וכדומה, או להושיב אותה לידך עם משחק שלה כשאת עוסקת בעניינייך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שממש לא הבנת את כוונתי
עינת31/12/2010הילדה רוצה שאהיה איתה כל הזמן! הרבה מעבר לנורמה.. ואני רואה את ההבדל אצל חברות שלה ואצל אחיין שלי שבאותו הגיל.
ההצמדות היא מרגע שקמים בבוקר- ישר אמא בואי לשחק.... ומרגע שחוזרים מהגן זה ממשיך עד שהולכת לישון .כך גם בשבתות כשאיתה כל היום. תאמיני לי ששלא יוצא לה להתגעגע אליי, אני בקושי יוצאת אלא אם אין לי ברירה וזה כדי לא לעמוד במצב של הפרידה שלה ממני.
לא הגיוני שבני הדודים שלה שבגילה משחקים בחדר לבד והיא רוצה שאמא תהיה איתה ותשחק איתה. היא יכולה לשחק איתם אבל חייבת אותי. חברות שלה באות אלינו והולכות לשחק איתה בחדר, אבל בד"כ היא חייבת אותי בסביבה .
זה עבר את גבול הנורמה... אין לי ספק שמשהו פה לא בסדר .סביר להניח שאני עשיתי משהו לא בסדר כשהייתה קטנה יותר,אבל כרגע אני מחפשת תשובה איך לעבור איתה איזשהו תהליך הדרגתי כדי שבבוקר אני אתארדן בשקט ואחהצ לא אצטרך להיות איתה 4 שעות בחדר עד שהולכת לישון .
אשמח לתשובה
תושה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מרד או שנתיים הנורא?....שרית21/12/2010
שלום רב.
היום בני בן שנתיים בדיוק. יומולדת....
לפני חודשיים התחילה לו תקופה ממש מוזרה שהוא לא ישן צהריים בכלל, מקטר בבכי לקראת 12 משפשף עיניו מעבירה אותו למיטה או על ידיי להירדם או בכל מקום אחר פשוט מסרב להירדם בוכה במין מרד שכזה. עד שהוא קורס לו זה שעה 7 בערב ואז פשוט צונח לי על הידיים ונרדם לו עד 8 וחצי ושוב קם עד 12 בלילה. אני קורסתתתתתתתתתתת
לא מבינה את ההתנהגות שהשתנתה לפתע. הוא היה ילד רגיל שקט משחק ועכשיו הוא היפר אקטיבי ברמות שאי אפשר להסביר. מה שלא מקבל צורח עד שמקבל , אני לא מצליחה לשים לו גבולות, כי מרוב הצרחות שלו הוא מקיא לי מה שהוא אוכל באותו הרגע...
האם זה גיל שנתיים הנורא? האם יש להם הפחתה בשעות השינה ובגלל זה הם רוצים להיות עירניים ככה כל היום? אבל מה לעשות שהוא נרדם לו בערב ושוב קם לעוד 4 שעות של עירות מלאה ושוב להשתולל ולשחק בבימבות שלו. אני לא מבינה מה קורה איתו ואני עם עצמי כבר מותשת (אין לי עזרה כי אני חד הורית ויש עוד ילד בוגר בבית שסובל מזה גם, כי הוא צריך ללכת לבית הספר ונשאר ברעש עד 12 בלילה כל יום).
אנא עזרתכם. אם יש גם מאמרים על הגיל הזה אשמח לקרוא ממש אני מרגישה נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכםםםם
שרית23/12/2010כולן נענו ואני מחכה בקוצר רוח לתשובה. אשמח מאוד אם תענו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע שלם אני מחכה וכולן נענות, למה?
שרית25/12/2010מוגזם לא מובן לי למה שבוע אני בודקת ואף אחד לא טורח לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום לאחרונה לא מתפקד.נמצא חלופות
גל25/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מרד או שנתיים הנורא?.... - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010מירי שלום,
צר לי שנאלצת לחכות לתשובה. לעתים יש אילוצים ומציאוּת.
לגבי הילד, נראה לי שסקרת די טוב את הסיבות להתנהגותו. ייתכן שהילד מנסה יותר לשלוט בסביבה - דבר שהוא אופייני לגיל זה - גם באמצעות נסיונות לקבוע איך דברים יתנהלו. אם את לא מציבה גבולות באופן יעיל, אזי החרדה שלו עולה וגם רמת העוררות והמצוקה, ולכן יהיה יותר סיכוי שהוא יקיא את האוכל או יתקשה להירדם אחרי שהתעורר.
כדאי גם לבחון האם הילד מגיב גם לשינויים נוספים שאירעו או שנוסף גורם מעורר לחץ לאחרונה, ולראות איך לפתור גם את המצוקה הזו.
בכל מקרה, הדרך להקל עליו ועל כל המשפחה במצב הנוכחי, היא להציב גבולות יעילים ויציבים. הילד זקוק לכך, כדי לא להגיע למצב של עוררות מוגזמת עד לכדי אפיסת כוחות. את מתארת שהוא מגיע תכופות למצבים קיצוניים וזה אינו מהלך תקין של העניינים.
אם את מרגישה שאת נתקלת בקשיים מתמשכים להציב גבולות, תוכלי להיעזר מאוד בהדרכת הורים (במסגרת אישית או קבוצתית).
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלא אוהבת את אמאדפני21/12/2010
שלום
בתי (בת שנתיים) מורדמת על ידי בעלי כל יום במיטה שלנו ואחר כך מועברת למיטתה
כאשר אני רוצה להצטרף למיטה היא אומרת לי לצאת מהחדר וללכת משם. אתמול אף חסמה את הדלת בגופה.
מדי פעם, היא מגרשת אותי כאשר אביה רוחץ אותה או כשהיא עומדת ללכת לגן ואומרת לי ללכת לחדר אחר ואם אני זזה ממקומי לכיוונה נותנת לי הוראה (ממש מצביעה עם היד) לעמוד במקום.
כמו כן, היא לא מרוצה אם אני שמה ראש על בעלי. מיד יד קטנה תדחוף אותי.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלא אוהבת את אמא - תגובה
סמדר ריינר22/12/2010שלום דפני,
ביתך נכנסת לשלב האדיפלי, וזהו שלב שבו ילדות מעדיפות את אבא ובנים את אמא. זה קורה בערך סביב גיל 3-5 ולעיתים מתחיל מוקדם יותר.
זה דבר טבעי, אין טעם לכעוס עליו ולהיעלב ממנו. זה לא שהיא לא אוהבת אותך, אלא היא אוהבת אבא ורואה בך מתחרה שלה. זה לא כל כך טוב שאתם מרדימים ואתה אצלכם במיטה, כי זה מחזק את האשליה שלה שהיא חלק מהזוג ההורי וגם מנסה לנשל אותך ולהבהיר לך שהיא זו שישנה שם.
אני מציעה לך מעבר לזה לא להאבק בה, אבל אם יש צורך שאת תעשי איתה דברים ולא בעלך, אז את תעשי אותם אפילו אם היא לא מרוצה, את לא מקבלת ממנה הוראות אבל גם לא צריכה להיעלב או לכעוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק מיני בין אחיותשרה21/12/2010
אני אמא לשלושה ילדים (6.5,4, 4חודשים). ביתי בת השש וחצי מגיל מאוד צעיר (שנה) מאוננת. הגבלנו את גבולות האוננות לחדר שלה ובפרטיות. לפני כשלושה שבועות שמעתי את בנותיי מתלחששות בחדרן. כשניכנסתי מצאתי את ביתי הבכורה נוגעת בפות של ביתי בת הארבע. עצרתי זאת ואמרתי שאני לא מרשה את זה. לאחר כשבוע שוב שמעתי התלחששויות ושוב אותו סיפור. כעסתי מאוד והשארתי את ביתי הגדולה בחדרה. הדבר חזר על עצמו שוב. אני שוחחתי עם ביתי הגדולה ושאלתי אותה מאיפה הרעיון הזה והיא לא אמרה. הסברתי לה שאני לא מרשה את זה שזה פרטי ועושים זאת בפרטיות. אמרתי שאני לא מסכימה שזה יקרה שוב. אני מרגישה חשדנית וכל פעם שהן עולות למעלה אני חוששת שהן שוב משחקות במשחק הזה. אני עולה אחריהן וממש ממש מסתתרת כדי לשמוע אם הן מתכננות שוב משחק זה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה תודה
שרה22/12/2010מחכה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בכיתה ארויטל21/12/2010
שלום רב ,
שמי רויטל אני אמא לשלשה ילדים 15,14,6.5 בני הקטן עלה השנה לכיתה א' . לפני כשנתיים חלה בלוקמיה עקב כך החסיר שנת גן שלמה ובשנה שעברה נעדר בערך אחת לשבוע לצורך טיפולים .. מבחינה שכלית הוא מעל לממוצע ילד חכם ופיקח ולאחר הדברים הקשים מאוד שעבר בוגר מאוד מאוד לגילו . כשהיה בגן חובה בשנה שעברה מעולם לא עלתה השאלה האם להשאירו בגן שנה נוספת , לא היה כל צורך .
השנה עלה לכיתה א' כמובן שהשתדלנו להכינו כמה שאפשר, מפגש עם הצוות החינוכי עם מבנה בית הספר עם החברים וכו'..
בחודש האחרון לילד קשה ללכת לבית הספר , הוא בוכה בבוקר ומבקש שאשאר עימו או שיבוא עימי לעבודה , כמובן שדבר זה לא מקובל אני מסבירה לו שילד הולך לבית הספר ואמא הולכת לעבודה ועושה זאת חד משמעית , זאת לאחר שבתחילה התלונן על כאבי בטן ואני כאמא שלא רגועה מבחינה בריאותית עם הילד נלחצתי מאוד ( בלי לשתף אותו ) אך עברנו בדיקות רבות וב"ה הכל בסדר , כאן הבנתי שכאב הבטן והשילשולים לעיתים מקורם בראש ... אציין שבהמשך היום בבית הספר הוא מסתדר וכשאני אוספת אותו בסוף היום ושואלת איך היה היום בבית ספר הוא עונה שהיה כיף...
אנא עזרו לי .. מה אוכל לעשות על מנת למנוע מהילד משבר בנפשו הוא עבר די והותר , כמובן שכאמא לשלוח אותו לבי"ס בצורה כזאת מנטרל גם אותי במשך היום בעבודה
תודה מראש רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר בכיתה א - תגובה
סמדר ריינר22/12/2010שלום רויטל,
במשך תקופה ארוכה בחייו בנך היה רגיל לקבל התייחסות דרך המחלה שלו.בבית שבו יש 4 ילדים מקומו היה מובטח לו למרבה הצער דרך העניין הזה. תודה לאל, המחלה כבר לא רלוונטית. עכשיו צריך לנסות לתת לו חיזוקים והתייחסויות על דברים אחרים כדי ללמד אותו לתפוס מקום בבית בדרך אחרת. נסו להבליט את התוכנות הייחודיות שלו, ולחזק אותו על התגברות והתמודדות וכמה שפחות להתייחס לאיתותים על חולי.
הרבה בריאות, ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ והדרכה - תינוקת בת 1.7רולנדה21/12/2010
בוקר טוב !
אני אימא לילדה בגיל 1.7 הילדה מקסימה אבל החסרון שלה שהיא קשורה אליי יותר מדי
היר נמצאת במעון עד שעות אחר הצהריים ולאחר מכן היא מסרבת לעזוב אותי , לא מתחברת מהר לסובבים איתה אפילו לסבתות ודודות עד כדי כך שהיא בוכה שמחבקים אותה , הנושא מאוד מפריע לי כי אין שום סיבה להתנהגות זאת .
הייתכן בגלל שאני אימא מאוד דואגת זה גרם לתותאה זו
איך ניתן לטפל בבעיה זו /או שזה יעבור עם הזמן
אודה להנחייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי התייחסות להודעתי
רולנדה26/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהלם מההתעלמות
רולנדה29/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ והדרכה - תינוקת בת 1.7 - תגובה
נעמה סבג שמש29/12/2010שלום רולנדה,
אין מה להיות בהלם מהתעלמות כי זו אינה התעלמות. יש שאלות רבות שלא קיבלו מענה בשל העומס הרב בעבודתינו, ובשל השאלות הרבות שעלו בפורום. לעתים צריך פשוט להמתין בסבלנות.
ולשאלתך:
אכן, יכול להיות שאת מגוננת מידי, ובהיסח הדעת גורמת לכך שהילדה תהיה קרובה אלייך.
כל עוד את מודעת לכך, תוכלי לתת לה להיות גם עם האחרים, כשא בסביבה. כשהיא תראה שלמרות שאת שם, את נותת אמון במישהו אחר שיאכיל אותה או יחליף לה, יהיה יותר קל להשתחרר. תהיי עקבית.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי משחק באש - מה עושים?דסי20/12/2010
שלום,
יש לי ילד בן כמעט 9. לאחרונה תפסנו אותו משחק באש כבר כמה פעמים. בפעם הראשונה שהיינו בטוחים שזה הוא, פנינו אליו בעדינות. הסברנו לו כמה זה חמור, כמה זה מסוכן. אמרנו שאנחנו רוצים להיות יכולים לסמוך עליו, אך איננו יכולים לסמוך עליו כאשר הוא מתנהג כך. הוא הבטיח שזה לא יקרה שוב.
בשבת האחרונה, נחנו בצהריים והתעוררנו לריח קלוש של אש. הוא היה היחיד שהיה במטבח. פנינו אליו שוב בעדינות, אך הבטחנו שאם זה יקרה שוב - זה יגרור עונש חמור מאוד.
היום התקשרה אלי אחת השכנות שלי וסיפרה לי שמצאה את ילדיה עם בני משחקים באש. באותו הרגע, סיפרה שכנה אחרת לבעלי, שגם היא ראתה את בני משחק באש שבוע שעבר, אך עוד לא הספיקה לדווח לנו. בעלי שלח אותו לחדר שלו. הוא אמר לו שיהיה מרותק לחדרו לכמה ימים, ללא חברים, ללא מחשב וללא טלוויזיה.
אני מבקשת לדעת, כיצד עלי לנהוג? האם עלי להחמיר? האם זהו גיל סביר להתנהגות זאת? האם הוא נורמאלי בכלל? מאז גיל ארבע לא עשיתי שטויות מסוג זה, ואיני יודעת כיצד עלינו להגיב.
יש לציין שבעלי מושתל עור בכ: 30% מגופו כתוצאה מכוויה כשהיה קטן. הנושא הזה בנפשנו!
תודה רבה,
דסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי משחק באש - מה עושים? - תגובה
סמדר ריינר22/12/2010שלם דסי,
נראה שטוב תעשו אם תפנו עם העניין הזה לטיפול ובהקדם. זו לא התנהגות סבירה באף גיל. זו התנהגות מסוכנת שמעידה על משהו פנימי שקורה לו ואת זה צריך לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אלים בגןגל20/12/2010
בגן של ביתי (6)יש ילד אלים(בעיות התנהגות חמורות)הילד מלווה אותה בכל הגנים שהייתה. היו המון תקריות אלימות כלפי ביתי. ואז רגיעה של כמעט שנה. השנה האלימות כלפיה חזרה בכל העוצמה. פעם איומים כלפיה(לידי): "תזהרי לבוא לגן מחר את לא יודעת מה יהיה לך". ופעם אחת הוא הוריד לה מכנסיים בכוח. ואתמול הוא ועוד 3 ילדים(שמאז שהתחברו אליו עושים מעשים שלא מתאימים להם)חנקו והרביצו לה.
הגננת כינסה את כל ההורים ואמרה שיש בגן בעיית אלימות מילולית וגם פיזית כלפי הילדים וכלפי הצוות מצד קבוצה של ילדים(3-4 ילדים שהוא ראש הקבוצה)והאווירה בגן לא טובה בכלל וביקשה לעשות תוכנית לשיפור האקלים בגן( שיחות ושיחות עם הילדים שלא עוזרות)
אני יודעת שהילד הזה בטיפול פסיכולוגי לא מהיום ועדיין ממשיך לעשות מה שבא לו.
כואב לי הלב ואני מתוסכלת. ידי כבולות(למרות שבא לי לצרוח על הילד הזה)וכרגע אין פיתרון. המנהלת של הגנים אמרה שהיא מקווה שהתוכנית שהכינו תעזור.
בנתיים ביתי ילדה טובה וחכמה (הגננות מתפעלות ממנה מאוד) סובלת וכמותה יש עוד ילדים שמפסידים את ההכנה לכיתה א ואת הכיף בגן בגלל קבוצה אלימה .
אני בשוק שמדובר בילד בן 5 שמאיים בצורה כזאת מכה ומקלל ושום דבר לא עוצר או מרתיע אותו. שאלתי אם יש משהו שאני יכולה לעשות? חוץ מאשר להעביר אותה גן כי אנני רוצה לגרום לה לזעזוע כי היא בקרוב הולכת לכיתה א שזה לא קל בפני עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוסיפה
גל20/12/2010הילד הזה מאוד כריזמטי ומושך אחריו ילדים בקלות. ושהוא מכה או מעליב (מתעלל - אם הוא נתפס לילד הוא לא עוזב אותו) הוא בדרך כלל דואג להקיף את עצמו בכמה ילדים שיעשו את אותם דברים שהוא עושה , דבר שמאוד מרתיע ומפחיד את הבת שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה21/12/2010שלום
אני במקומך הייתי פונה לפיקוח לאלתר שיבואו לבדוק מה קורה בגן.
אם לא היה עוזר הייתי שוקלת ברצינות להעבירה לגן אחר למרות השיקולים שציינת.
ועצה נוספת לא חינוכית...דואגת במקביל שילד יותר גדול(אח גדול או מישהו אחר) "יאיים" על הילד הזה שאם ייגע שוב בבת שלך יחטוף ממנו בחזרה. לפעמים זו הדרך היחידה...
בהצלחה. ליבי איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה של איש מקצוע
גל24/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד אלים בגן - תגובה
סמדר ריינר25/12/2010שלום שרית,
זו לא כל כך שאלה פסיכולוגית, היא לא ממש נוגעת לפסיכולוגיה של ילדים אלא יותר איך להסתדר עם ארגונים וגננות. בעניין הזה אני לא יודעת אם יש לי יותר שכל ישר ממה שיש לך.
את יכולה רק ללמד את הבת שלך להגן על עצמה כמיטב יכולתה, להשתדל להיות בטווח עין של הגננת במהלך היום וכמובן לשתף את בתך בכך שנעשים מאמצים רבים לטפל בבעיה ואת מקווה שבקרוב היא תיפתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 וחציאורית20/12/2010
אני אמא לילדה בת 6 וחצי לאחרונה הגיעו עלינו חברים עם ילד בן 6 הם מכירים מאז שהיו תינוקות. הבת שלי בהתחלה רצה בכל הבית ושיחקה במשחק נשיקות היא רצתה לתת נשיקות לאותו ילד, ולאחר מכן חברה שלי סיפרה שהיא ראתה אותם כאשר הילדה רוקדת בחדר שלה בלי בגדים והבן יושב ומסתכל עליה. חברה שלי עצרה את המשחק והבטיחה שלא תספר לי אם היא לא תחזור על התנהגות כזאת שוב,הילדה הייתה מבוהלת שראו אותה. בערב ניסיתי לברר בעקיפין אך היא לא שיתפה אותי בכלום.אני שמתי לב שלילדה שלי יש התעניינות יתר בבנים, בנשיקות וכו' היא נחשפה לשום דבר חריג ככל שידוע לי ואני מאוד מקפידה לשוחח איתה. האם יש לי סיבה לדאגה או שזה התפתחות טבעית ואני צריכה לא להתערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 וחצי
אורית22/12/2010אשמח לקבל תגובה שלכם לשאלה ששאלתי לפני כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 6 וחצי - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום אורית,
קשה עדיין להבין מהתאור שלך עד כמה מדובר במשהו חריג ועד כמה מדובר בסקרנות טבעית. בכל מקרה, הפיתרון שנמצא שנותן הרגשה שמדובר בסוד , במשהו אפל ולא תקין ואסור לספר לך אותו בודאי לא פותר את הבעיה.
אני חושבת שכדאי לפתוח את הדברים, להגיד שהחברה טעתה כשהבטיחה לא לספר, ובכל מקרה לא קרה שום פשע, אתם לא כועסים, אתם מבינים שהיא סקרנית, הסקרנות היא טבעית ובמקום, וכל עוד דברים נעשו בהסכמה לא נגרם כל נזק. הייתי מדברת איתה על הסקרנות שלה ומנסה לספק אותה בצורה פורמלית ונורמטיבית, למשל להקריא לה ספר שמיועד לילדים ומדבר על איך מגיעים ילדים לעולם. הייתי מסבירה לה שיחסים בין בנים לבנות מבחינה גופנית זה משהו שהיא תגיע אליו כשתהיה מבוגרת, וכרגע זה עוד לא מתאים, כמו שיש עוד דברים שמבגורים עושים וילדים לא, כמו ללכת לעבודה או לישון מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור בבית עלמין לילדים בני 4.5מיכל20/12/2010
שלום רב ,
לפני כ- 4 חודשים נפטר אבי שסבל שנים ארוכות ממחלה והיה מאושפז בבית חולים סיעודי.
הנכדים שלו , הילדים שלי, גדלו למציאות של סבא בבית חולים ומידי שבוע היינו נוהגים לבקר אותו ,פעם אחת אף הבאנו אותו לבית שלנו באמבולנס והילדים היו מאושרים
בחג סוכנות תכננו לחזור על החוויה והילדים מאוד רצו שהוא יגיע שוב , אך לצערי בצאת יום כיפור אבי נפטר והילדים התאכזבו ואמרו שזה לא פייר שהוא היה אצלנו רק פעם אחת .הם מאוד סקרנים ושאלו המון שאלות
הסברנו להם שסבא נפטר וכמו כולם .. אמרנו שהנשמה בשמיים והגוף באדמה
בהתחלה הם דיברו על זה המון ועכשיו פחות מידי פעם הם אומרים אנחנו לא יכולים ללכת לבית מלון כי אמא עצובה בגלל שסבא נפטר או כל מיני הערות כאלה
בזמנו הם רצו שאקח אותם לראות איפה "שמו את הגוף של סבא" ואמרתי להם שזה לא מקום לילדים וכשהם יגדלו .
האם זה הנכון ? ובכלל איך הכי נכון להסביר לילדים ( תאומים )בגיל כזה מהו מוות? אני מאוד רוצה שיזכרו אותו וכמה אהב אותם .
תודה רבה
ויום נעים
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תוכלו לענות לי
מיכל23/12/2010ביומיים האחרונים הם התחילו לדבר עליו שוב , מעבר לזה הם בנו בלגו כיסא גלגלים והם שמים עליו דובי והם משחקים שהם המטפלים של סבא ושהוא חולה
הם פשוט יצרו לעצמם משחק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור בבית עלמין לילדים בני 4.5 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010מיכל שלום,
ראשית אני מצטערת לשמוע על אובדנך. נשמע שאביך היה דמות משמעותית בחייך והמוות שלו השפיע עלייך באופן ניכר.
אני חושבת שחשוב להבדיל בין תהליכי האבל שלנו המבוגרים לבין הבנה של ילדים את מושג המוות. הילדים שלך כנראה מאוד רגישים אלייך ומבינים כמה קשה לך, כמה את עצובה ומהם מנהגי האבל שנהוגים במשפחתכם. אולם חשוב בהדרגה ליצור חציצה בין האבל שלך לבין המסר אליהם שחייהם ממשיכים כרגיל.
אני מסכימה מאוד שבית עלמין אינו מקום לילדים, ובאופן כללי לא הייתי ממליצה לקחת לשם ילדים לפני גיל 8-9 וגם אז תלוי בבשלותם הרגשית. אפשר לדבר על סבא, לראות תמונות שלו ולהזכיר זכרונות, אולם חשוב לראות אלו תכנים וסקרנות באים מהם, ולא לשתף אותם במה שעובר עלייך. את תמיד תוכלי לדאוג שהם ידעו שהוא אהב אותם מאוד, גם אם הזיכרונות הקונקרטיים שלהם ממנו הם מצומצמים. אני בטוחה שתוכלי לדאוג לכך שאביך יהיה דמות זכורה ומשמעותית במשפחה עוד שנים רבות, אולם ייתכן שתוכלי לעשות זאת באופן מתאים יותר לילדים, אחרי שיעבור עוד זמן, ותהליך האבל שלך יהיה ממושך יותר.
לבי איתך,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה , עזרת לי מאוד בתשובתך
מיכל26/12/2010שבוע נפלא ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שהתשובה עזרה לך
ד''ר שירי שדה שרביט26/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת לביתיאירית20/12/2010
ביתי בת ה-7.5 בכיתה ב'. יש לה חברה אחת טובה עוד מגיל הגן וכמה חברות נוספות שאיתן היא בקשר. לאחרונה אני שומעת מחברתה הטובה שביתי לא מאפשרת לה לשחק עם חברות אחרות וכועסת עליה כשעושה כך. כנראה שביתי נעלבת ופוגעת בה. אציין שביתי אינה משתפת אותי בחוויות אלו. מידע זה אינו מפתיע אותי כיוון שהיא ילדה רכושנית, כנראה גם כלפי חברותיה. כיצד עלי לנהוג במצב זה ?
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת לביתי - תגובה
סמדר ריינר22/12/2010שלום אירית,
את יכולה לשתף את ביתך במה ששמעת, ולדבר איתה על כך שההתנהגות הזו יכולה לפגוע בה מבחינה חברתית ואולי תחשבו ביחד איך ניתן לשנות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם הילדעומר20/12/2010
שלום, יש לי ילד בן שנתיים וחצי. במהלך השנתיים האחרונות נהגתי להרדים אותו כאשר תוך כדי כך שהוא שכב במיטתנו ואני חיבקתי וליטפתי אותו אותו עד אשר הוא נרדם. גם כיום אני נוהג להרדים אותו בצורה כזאת ורק לאחר שהוא נרדם אני מעביר אותו למיטתו. לעיתים כאשר הוא מתעורר באמצע הלילה הוא מגיע למיטתנו נצמד אלי ולא לאישתי ונרדם מחדש בזמן שאני מכרבל אותו מנשק אותו ומחבק אותו.
לאחרונה נאמר לי שהתנהגות זו שלי וההירדמות שלו איתי תוך כדי החיבוקים והליטופים עלולה לפתח בו נטיות הומוסקסואליות בבגרותו ושהתנהגות זו נכונה לאם ולא לאב.
האם יש צדק בטענה זו ואני עלול להצטער על כך בעתיד? מאז אני ממש חושש להרדים אותו.
בתודה,
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם הילד - תגובה
נעמה סבג שמש20/12/2010שלום עומר,
אני באופן אישי לא למדתי על קשר כזה וגם לא עמדתי בסיטואציה דומה עם לקוחות.
נשמע כי הוא מחפש את המגע שלך כדי להרדם כי לכך הוא רגיל בהרדמה איתך. נשמע בהחלט כמו עניין התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהרונית19/12/2010
ביתי בת תשע וכבר 3 חודשים קשה לה להרדם בלילה, בהתחלה הייתה קמה באמצע הלילה עם פחדים וצעקות וביקשה שאשן לידה, עכשיו זה החריף והיא לא מסכימה
ללכת לישון ומבקשת ממני לחכות עד שתרדם, היא לא מוכנה שאשן עד שהיא תרדם
וגם כאשר נרדמת קמה באמצע הלילה ומעירה אותי באמצע השינה שאהיה
שוב ערה עד שתירדם, ואני לא יכולה כי אני מאוד עיפה בלילה אז אני כועסת
עליה מאוד כי היא גם עושה רעש ובוכה ומעירה את התינוק (בן 11 חוד)
גם אבא שלה מאוד כועס עליה כי היא לא מתחשבת שיושנים ונכנסת לפאניקה
היא הולכת כל שבועיים לפסיכולג קליני אבל הוא ממש לא עוזר אז אני יאלץ להפסיק
אני מיואשת,ולא יודעת לאן לפנות ומה לעשות, היום לא הלכתי לעבודה בגלל זה כי
לא ישנתי כל הלילה, מה ניתן לעשות?? האם יש דרך לעזור לה? האם זה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר לענות לי?????????תודה
רונית21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה לילדה בטיפול פסיכולוגי
ד''ר שירי שדה שרביט23/12/2010רונית שלום,
זה יהיה לא מקצועי ולא אתי להציע דרכים לעזור לילדה, כשיש איש מקצוע שכבר מטפל בה. חשוב ששניכם ההורים תפנו אליו ותשוחחו עמו על הקשיים. מן הסתם, החרדה וקשיי השינה שאת מתארת קשורים לבעיה לגביה פניתם לטיפול מלכתחילה.
ייתכן שמפגשים עם פסיכולוג אחת לשבועיים הם מעט מדי, וכדאי לעבור לטיפול יותר מסודר ורציף, של פגישות אחת לשבוע והדרכת הורים אחת לשבועיים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עצבים אצל ילדה בת 3אסי בר שלום19/12/2010
אהלן קוראים לי אסי אני אבא לילדה בת 3 (בת יחידה) ביתי היא ילדה שביעית לאשתי וכמובן שהיא הקטנה בבית מגיל צעיר היא תמיד מגיבה בעצבים לכל דבר ממש עצבים שמלווים ברעד הגוף שלה ונשיכת הידיים לפעמים עד זוב דם היא גם מוציאה על כולנו את העצבים שלה במיוחד עליי ועל האחיות הקטנות של (אחת בת 7 ואחת 11) המצב החמיר בשבועיים האחרונים שהיא מבקשת דברים שמראש היא יודעת שהיא לא יכולה לקבל ואז היא מתעצבנת וצורחת ומרביצה לכולם אני ואשתי מתוסכלים וצרכים עזרה באופן מיידי
תודה מראש אסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עצבים אצל ילדה בת 3 - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום אסי,
את המכות והאלימות שלה יש להפסיק מייד ובואפן פיסי אם יש צורך. כלומר להגיד זה אסור! וגם להרחיק אותה ולהרחיק את הידיים שלה ממי שהיא מכה אותו וגם להחזיק אותה אם יש צורך עד שתפסיק להרביץ. מעבר לזה, צריך להתעלם. כלומר אחרי ההפסקה הנחרצת של האלימות, לא להיכנס בשום פנים ואופן לנאומים, הסברים, התחננויות ונסיונות להפסיק את הבכי והצעקות שלה, גם אם זה דורש מכם כמה ימים להתהלך עם אטמי אוזניים. וכמובן שלא להישבר ולא לתת את מבוקשה רק כדי שיהיה שקט. בעניין הזה חייבים להיות מאוד עיקביים, מספיק שנשברתם פעם אחת כדי שכל העניין יחזור לנקודת ההתחלה. ככל שהיא תקבל פחות התייחסות למצבים האלה לא יהיה לה אינטרס להמשיך אותם.
אם אתם לא מצליחים, כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עצבנית בת 3
אסי בר שלום19/12/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה
אני חייב לציין שאנחנו גרים בבית משותףעם שכנים ולא ניראה לי שאני יכול לחלק אטמי אוזנים לכל השכנים הייתי רוצה מאוד לקבל יעוץ ולהפגש עם מומחה שיאבחן למה היא מתנהגת ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עצבנית בת 3 - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום אסי,
לי נראה שהיא מתנהגת כך כי אתם מתקשים להציב לה גבולות. כשהצעתי אטמי אוזניים זה היה בהגזמה כמובן, ולצורך המחשת העיקרון. פשוט יש מקרים שבהם ההורים כל כך להוטים להפסיק את הצרחות שהן הופכות להיות כלי נשק של הילד כדי לנהל את ההורים. הדרך היחידה להוריד את האפקטיביות של כלי הנשק הזה היא להפסיק להתרשם ממנו.
כמובן שייתכן שבאבחון יותר מעמיק תתגלנה סיבות אחרות שאני לא יכולה לדעת דרך הפורום. אלה הן מגבלות הפורום.
אתם יכולים לפנות להדרכת הורים יותר מסודרת דרך מכון להתפתחות הילד מטעם קופת החוים שלכם, או באופן פרטי דרך המלצות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מספרים?הדס19/12/2010
שלום רב,
יש פעוט בן 2.8, תינוקת בת 1.1 ואני צריכה ללדת בעוד כ- חודשיים - אני לא דתיה (-:
רציתי לדעת איך ומתי הכי נכון לשתף את הילדים בלידה הקרבה
לתשובתכן אודה
יום מקסים
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים? - תגובה
סמדר ריינר19/12/2010שלום הדס,
הדרך הכי טוב ההיא להגיד שלאמא יש תינוק בבטן, ועכשיו הוא ישין ואוכל אצל אמא בבטן, ועוד מעט (בערך בפורים?) הוא יצא החוצה ויהיה עוד תינוק בבית. גם הם כשהיו קטנים היו בבטן של אמא ואחר כך, כשהם גדלו מספיק הם יצאו. אפשר להראות להם תמונות באלבום וכו'. אני מניחה שלקטנה זה לא יהיה כל כך ברור, ולכן אי אפשר ממש להסביר לה אך לגדול הסבר כזה יכול בהחלט להספיק. אני מניחה שהוא גם שם לב לבטן בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)