מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוקת שלא מפסיקה לאכולערן23/12/2010
בתי בת שנה וארבעה חודשים. היא נמצאת מחוץ לסקאלה (מעל אחוזון 97) מבחינת אחוזוני משקל מזה כשנה כבר. מבחינת גובה היא ממוצעת. עד לפני כמה שבועות היא עוד אכלה בצורה סבירה ומתונה יחסית אך בזמן האחרון מרגע שהיא חוזרת מהגן היא לא מפסיקה לבקש אוכל, לצעוק, לנסות לפתוח את המקרר ולבכות ולמחות אם היא לא מקבלת אותו. היא גם די בררנית באוכל ובתפריט שלה אצלנו בבית ישנם מספר מזונות בודדים. בגן אומרים שהיא אוכלת בסדר: בשר, תוספת, לחם וגבינה, אבל קשה מאוד לדעת אם זה נכון כיוון שהסטנדרט של גננות לגבי אכילה "יפה" יכול להיות שווה גם ל"הילד לא זרק את האוכל על הרצפה ונתן ליקוק אחד לחתיכת שניצל קטנה". מה לעשות? מצד אחד אולי היא באמת רעבה ומצד שני די ברור שהיא במשקל עודף וסביר מאוד שהצורך שלה באוכל הוא צורך פסיכולוגי כלשהו. אציין כי כשאני ואשתי בבית (ואנחנו בבית הרבה, למעשה אנחנו איתה כל יום מרגע ההתעוררות ועד הגן ומהגן ועד הערב וכן כל הסופ"ש) אנו די סובבים סביב הילדה, משחקים איתה, מטיילים איתה ומקדישים לה הרבה תשומת לב ואהבה, אז אני מקווה שהחסך לא מגיע מצדנו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שלא מפסיקה לאכול - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010ערן שלום,
רעב וחיפוש אוכל מתמידים כפי שאתה מתאר, עלולים לבטא מצב רפואי כלשהוא או להיות גם תגובה לעמדות של ההורים כלפי אוכל ואכילה. מומלץ לפנות לרופא הילדים להתייעצות ראשונית, ואחר כך למכון להתפתחות הילד על מנת להבין טוב יותר מה קורה.
כמו כן, קיימות מרפאות לקשיי אכילה של תינוקות ואפשר לעבור שם הערכה וייעוץ כדי להבין מה עומד בבסיס ההתנהגות שאתה מתאר - על מנת שתוכלו לסייע לילדה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת ילדה בת 3.5 לניתוח שקדים-דחוףשרונה23/12/2010
שלום רב,
אשמח לעזרה,
ביתי בת 3.5 מועמדת לניתוח שקדים עקב בעית דום נשימה בשינה.
אני מעוניינת לדעת כיצד עליי להכין אותה לניתוח, כמה זמן לפני, באיזה מילים להשתמש, ומה הסיבה לניתוח (הרי היא לא יודעת שהיא לא נושמת טוב בלילה).
כמו כן על איזה שלבים עליי לתת דגש: כמו למשל הכנת האינפוזיה ביד, החלפת הבגדים, חדר ההרדמה , המסכה, האישפוז הכאבים ועל המזון בימים הראשונים.
אשמח לעזרתכם בהקדם,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת ילדה בת 3.5 לניתוח שקדים-דחוף - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום שרונה,
נראה לי שעדיף שתתייעצי עם פסיכולוג רפואי, שמכיר את הפרוצדורה הרפואית ויודע למה ואיך להכין. תתענייני בבית החולים שבו היא מנותחת האם יש אפשרות להתייעץ עם עובד סוציאלי או פסיכולוג לגבי הכנה לניתוח. אם מדובר בבי"ח שניידר יש שם מחלקה פסיכולוגית מאוד מפותחת שאני מניחה שיוכלו לתת לך מענה, גם בבתי חולים אחרים יש אני מאמניה מענה כזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שנדחפת
שלי24/12/2010תנסי להסיר לה בגובה העיניים ברמת ההבנה שלה שהיא הולכת לעבור טיפול שיקל עליה שבזמן הטיפול היא תישן דבר מאוד מומלץ תבקשי שיתנו לה סירופ טישטוש תאמיני לי את תברכי היא לא תזכור כלום ולא תיהיה בלחץ ותיכנס לניתוח רגועה לצערי עברתי 2 ניתוחים עם הבת שלי (הראשון שקדים בלי הסירופ ודרכי הדמעות עם הסירופ וראיתי את ההבדל בהתנהגות ורוגע של הילדה) תסבירי לה שאתם לא תישנו בבית ואת תישארי צמודה אליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלותאימא23/12/2010
שלום-
בני בן 3 וחצי, חמוד וחכם. היה איתי בבית עד גיל 9 חודשים (פעמיים בשבוע אצל מטפלת) ולאחר מכן נכנס למסגרת של מעון.
שמנו לב כי יש לו קושי להסתגל לדברים חדשים: להיכנס למסגרת חדשה להכיר אנשים חדשים. עם זאת הוא מתרגל לאחר מספר פעמים. למשל כשבאה אלינו חברה חדשה עם ילדים, לרוב ישחק עם הילדים לאחר מספר דקות אך לחברה(לאימא) יקח לו כמה פגישות להסתגל. בסוף הוא ידבר איתה כרגיל ויענה לשאלותיה ובמיוחד כאשר אני לא בסביבה אך גם לידי.
השנה נכנס לגן עירייה עם 26 ילדים(בשנה שעברה היה בתוך כיתה עם שתי קבוצה ובכל קבוצה היו 9 ילדים). ההתחלה הייתה קשה בכה הרבה כשהלכנו ובכה במשך היום. לאחר תקופת החגים הלך לגן מבלי לבכות ובמשך היום כבר לא בכה.
עם זאת הגננת מספרת שאינו מרבה לדבר איתה ולספר לה דברים ולרוב יושב ומקשיב גם כשבוכה אינו משתף אותה מדוע.
רציתי להתייעץ האם יש דרך לגרום לו לשתף יותר את הגננת האם יש צורך באבחון פסיכולוגי?
יש לציין שהצעתי לגננת להביא מידי פעם דברים מהבית שהוא יוכל לספר עליהם במפגש. לדבריה זה עוזר לו לדבר איתה קצת יותר והיא הציעה שנמשיך עם זה.
אשמח לשמוע את חוות דעתכן
אימא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום לך,
לכל ילד יש את הקצב שלו, וזה בסדר. לילד שלכם יש את קצב ההסתגלות שלו, אבל אחר בסופו של דבר הוא משתלב וזה מה שחשוב. אני לא כל כך מבינה למה עליו לשבת ולדבר עם הגננת? למה זה כל כך חשוב והכרחי? זו בודאי לא סיבה לאבחון פסיכולוגי או לטיפול. יכול להיות שלא הבנתי נכון, אבל משהו פה נראה לי קצת מוגזם. לי זה לא נראה סוף העולם שהוא לא מדבר הרבה עם הגננת ומספר לה דברים. זו די זכותו גם. לי נראה שבהחלט אפשר להניח לזה. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלוששני23/12/2010
יש לך ויכוחים חוזרים ונישנים עם אמי לגבי פעילות הילדה אחר הצהרים בתי בת השלוש נמצאת בגן ילדים קטן שמונה 16 ילדים בלבד בגילאי שנה ושמונה עד גילאי ארבע וחצי
הגן הינו בתוך דירה פרטית בפנטאוז בתי נמצאת בגן חצי יום משעה 9.15 עד אחת בצהרים כשהיא חוזרת אני משכיבה אותה לישון ובערך בארבע אחר הצהרים מאכילה אותה ארוחת צהרים להשלמת האוכל בגן לאחר מכן הילדה נמצאת איתי בבית כל אחר הצהרים ואבא שלה מגיע מהעבודה בסביבות שמונה בערב אמי טוענת שעלי לדאוג להוציא את הילדה אחר הצהרים אם לפעילויות שונות חוגים וכאלה שכרגע לא מצאתי לילדה ואם לא אז לפחות לטייל בקניון או כל דבר אחר העיקר שהילדה תהיה בין אנשים ולא בבית כל אחר הצהרים יצויין כי אין לי חברים עם ילדים שמבקרים אחד את השני וכן גם לא חברים מהגן
מה דעתכם? האם אמי צודקת והילדה זקוקה לפעילויות אחר הצהרים או ישיבה בבית אתי בלבד עד שאביה מגיע בשמונה בערב
תודה על תשובתכם החשובה לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שלוש - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום מירי,
כן אמך צודקת. קודם כל מתחילות כבר חברויות בגן, ילדים מבקרים זה אצל זה ביוזמת האימהות וביתך נשארת מחוץ למעגל הזה. בנוסף רצוי, לא בהכרח כל יום אבל בחלק מימי השבוע לצאת עם הילדה לגינה, ולפעילויות בחוץ, לבקר ילדים אחרים מהגן ולהזמין ילדים אליכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק בן אחיותשרה23/12/2010
אני אמא לשלושה ילדים (6.5,4, 4חודשים). ביתי בת השש וחצי מגיל מאוד צעיר (שנה) מאוננת. הגבלנו את גבולות האוננות לחדר שלה ובפרטיות. לפני כשלושה שבועות שמעתי את בנותיי מתלחששות בחדרן. כשניכנסתי מצאתי את ביתי הבכורה נוגעת בפות של ביתי בת הארבע. עצרתי זאת ואמרתי שאני לא מרשה את זה. לאחר כשבוע שוב שמעתי התלחששויות ושוב אותו סיפור. כעסתי מאוד והשארתי את ביתי הגדולה בחדרה. הדבר חזר על עצמו שוב. אני שוחחתי עם ביתי הגדולה ושאלתי אותה מאיפה הרעיון הזה והיא לא אמרה. הסברתי לה שאני לא מרשה את זה שזה פרטי ועושים זאת בפרטיות. אמרתי שאני לא מסכימה שזה יקרה שוב. אני מרגישה חשדנית וכל פעם שהן עולות למעלה אני חוששת שהן שוב משחקות במשחק הזה. אני עולה אחריהן וממש ממש מסתתרת כדי לשמוע אם הן מתכננות שוב משחק זה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק מיני בין אחיות
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010שרה שלום,
את מתארת בעיה שהיא מדאיגה - אוננות כה ממושכת מגיל מוקדם, שכעת הפכה לתופעה של משחק מיני בין שתי בנותייך. זו בעיה מאוד מטרידה שמחייבת פנייה לייעוץ מקצועי, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים. אנא פני בהקדם להתייעצות אצל איש מקצוע!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שרה26/12/2010תודה על התייחסותך. האם תוכלי לפרט לי קצת? כשביתי היתה בת שנתיים וחצי דיברנו עם רופא ילדים והוא אמר שמדובר בתופעה טבעית ונפוצה אצל חלק מהילדים. אני רוצה לפנות לייעוץ אבל עד אז האם תוכלי מעט להרחיב ? האם בנתיים פעלתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט26/12/2010שרה שלום,
אוננות בגיל שנתיים היא בעיה לא נדירה, אולם העובדה שהילדה ממשיכה לאונן ומתקשה למצוא דרכים אחרות להרגיע / לספק את עצמה, מעוררת דאגה. קשה להרחיב ללא היכרות עמכם, וזה יהיה גם לא מקצועי מצידי. עדיף לשוחח עם איש מקצוע שמכיר אתכם, ולפנות לייעוץ בהקדם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרדנות גיל 5+לירן23/12/2010
בני בן 5 ושלושה חודשים לערך. בתקופה האחרונה אנו חשים כי חל שינוי בהתנהגותו והוא הופך ליותר "מרדן" ו"חוצפן" ואנו, הוריו, חשים שאיננו יודעים להתמודד עם זאת בכלים המתאימים. למשל אנו מאוד רוצים שילמד לעשות דברים באופן עצמאי, כמו: להתקלח ולהתלבש לבד, לנעול נעליים בבוקר לבד. אך כל בקשה שלנו ממנו לעשות זאת נתקלת בחוסר היענות/התעלמות במקרה הטוב וסירוב מופגן/ "לא רוצה" במקרה הגרוע. היום בבוקר בעלי ביקש ממנו לנעול את הנעליים לבד והוא לא עשה זאת ו"מרח את הזמן". גם כך קשה בבוקר כשצריך למהר לעבודה ויש ילד קטן נוסף בבית. אנו מנסים לעשות זאת בדרך נעימה,לעודדו, לומר לו שהוא ילד עצמאי ובוגר ואף להציע לו "פרס" אם יעשה זאת, אך לרוב זה לא עוזר ואנו מגיעים למצבים של ויכוחים כשהיום הוא פשוט קרא לבעלי "אדיוט". אני חשה חוסר אונים ובמצבים רבים בעקבות זאת אנו "מענישים" אותו בכך ששולחים אותו לחדר להירגע, אם מתחצף או שמתפרץ (צורח/בועט) ומבקשים לצאת מהחדר לאחר שירגיע עצמו. בבקרים זה בעייתי כי ממהרים לצאת מהבית. לפעמים אומרים לו שיישללו ממנו הטבות- פרס/סיפור לפני השינה וכו'- אני חשה שאלו לא הכלים הנכונים להתמודדות ואינני יודעת מהם.אבקש לציין כי בני בסה"כ זוכה מאיתנו להמון חיזוקים חיוביים כשעושה מעשים טובים, ולהמון אהבה (הן חיבוק והן במילים) ולהמון תשומת לב- יושבים לשחק איתו לבד, קוראים לו סיפור לאחר שאחיו הקטן הולך לישון- כלומר מקדישים לו המון תשומת לב חיובית.כיצד עלי ללמדו עצמאות ובכלל כיצד להתמודד עם מצבי מרדנות, חוסר הקשבה, התפרצויות וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרדנות גיל 5+ - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום לירן,
כדאי ללמד עצמאות באופן הדרגתי. ייתכן וכך אתם עושים אולם זה לא ברור מהתאור שלך. כלומר לא לתת לו לעשות לבד אלא קודם לעשות לבד עם עזרה. ייתכן שהוא גם חש שהצורך שלכם שהוא יעשה דברים בד נובע מהלחץ שלכם בבוקר או מההכבדה שהוא מרגיש שאתם חשים מכך שצריך עדיין לטפל בו כמו ילד קטן - ועם זה הוא לא מוכן לשתף פעולה כי זה מרגיש לו כמו דחייה של צרכיו להיות קטן לפעמים.לכן אני ממליצה לעשות זאת בצורה הדרגתית, לא במאבק, ייתכן שלפעמים יתחשק לו לבד ולפעמים לא בהתחלה, זה לא נורא, ובכלל להתאמן על העצמאות לא בבוקר כשאתם בלחץ, אלא בשעות היותר נינוחות של היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?לילך23/12/2010
שלום בני בן חמש וחצי, ילד מאוד רגיש, אם למשל נותנים חיזוק חיובי לאחד הילדים בגן ולו לא הוא נעלב ואינו רוצה ללכת לגן למחרת, כל עבודה שהוא עושה הוא טוען שאיננה טובה כמו של החברים, הוא כל הזמן מחפש חיזוקים. מה לעשות? האם את יכולה להמליץ לי על פסיכולוג ילדים בכפר סבא, האם לשתף את הפסיכולוגית בגן ? יש לציין שבני ילד יחיד והוא בן חמש ובשנה הבאה עולה לכיתה א כמו כן חשבתי לרשום אותו לבית הספר הדמוקרטי שכן אני מפחדת שילך לאיבוד במסגרת הרגילה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום לילך,
לא נתת שום פרטי רקע ולכן קשה לי להבין ממה הדבר נובע ולתת לך ייעוץ מה לעשות. בהחלט מומלץ לשתף את פסיכולוגית הגן, והיא בודאי תוכל להמליץ לך על פסיכולוג מתאים בכפר סבא אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בנער מתבגרלי23/12/2010
שלום האם יש אפשרות לקבל איזו שהיא הכוונה/הדרכה למי ניתן לפנות לעזר מאתמול שאני ממתינה לתשובה אבקש לקבל האם ניתן או לא ניתן לענות לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי, עניתי לך-ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי נושך רק בגןמאי22/12/2010
שלום,
לפני כחודשיים הצטרפה אחות לבני בן השנתיים וחצי והוא התנהג בחיבת יתר( המון נשיקות וחיבוקים לילדה ולנו להורים) אך שום דבר מעבר לכך . לפני כשבועיים החל לנשוך ולהרביץ בגן בלי שום סיבה כאשר הוא עושה זאת רק בגן, בבית הוא לא אלים בכלל. הגננת מסבירה לו שאסור לנשוך בזמן המעשה ושמה אותו בפינת החשיבה וגם אנחנו מדברים איתו בבוקר כל יום לפני שהוא הולך לגן שזה לא בסדר לנשוך וזה כואב לילדים ושאם הוא מתנהג לא יפה הוא לא יקבל מאמא ואבא חטיפים. הבעיה שהוא מספיק לנשוך ליום , יומיים ושוב חוזר חלילה. מה ניתן לעשות , הילד אותו הוא נושך לא רוצה לבוא לגן בגלל הילד שלי ולא נעים לי בכלל מההורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי נושך רק בגן - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום מאיה,
ייתכן שהילד שלכם מרשה לעצמו להוציא את התוקפנות שלו לגבי הולדת האחות רק בגן ולא בבית. ייתכן שבבית אתם משדרים שלא תקבלו התהנגות כזו ואת התינוקת אפשר רק לאהוב. יכול להיות שכדאי שתגלו קצת יותר פתיחות לתוקפנות בריאה גם בבית, לתת לו לבטא את הכעסים שלו, הרי לא באמת ייתכן שהוא רק אוהב את אחותו ואין שום דבר נוסף. זה תמיד גם וגם. בידקו האם בלי כוונה אתם מעבירים מסר, כמה היא חמודה, רק מלטפים, אתה אוהב אותה נכון? וכו'. אפשר גם לדבר איתו, לפי מידת ההבנה שלו, שאולי גם הוא מקנא באחותו, אולי הוא מרגיש שיש לו פחות זמן עם אבא ועם אמא, כי הוא בטוח מרגיש כך (אין מצב שלא, לא חשוב כמה אתם משתדלים, תאמינו לי) אבל כרגע דרך לבטא את זה מלבד אולי נשיכות בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על השלב האוראלי???אמא לשתיים22/12/2010
שלום רב,
אני אמא לילדה בת שנתיים שמעולם לא הכניסה לפה שום דבר שאינו מזון, אפילו לא אצבעות. התגובה הטבעית אצל רוב האמהות היא "איזה כיף!", אבל אני תוהה האם זה נורמלי, הרי תינוקות חוקרים את העולם בין השאר באמצעות הכנסת דברים לפה. האם זה יכול להשפיע על מבנה האישיות בעתיד, ומה צריך לעשות בנוגע לכך, אם בכלל?
יש לציין שלילדה מעולם לא היה מוצץ. אחותה הקטנה, בת שלושה וחצי חודשים, כבר מכניסה אצבעות לפה ומוצצת (אם כי גם לה לא נתנו מוצץ).
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג על השלב האוראלי??? - תגובה
סמדר ריינר23/12/2010שלום לך,
קשה לדעת ללא הכרות מעמיקה יותר ממה הדבר נובע. בכל אופן לא בהכרח זה אומר שהיא דילגה על שלב, יכול להיות שנושא הדחפים אצלה פחות בא לידי ביטוי מאצל ילדים אחרים, יכול להיות שהדחפים האוראליים באים לידי ביטוי באופן אחר, למשל דרך דיבור, צעקות, וכו'. בכל אופן את לא יכולה להחזיר את השלב האוראלי באופן מלאכותי, מה שאת כן יכולה לעשות זה לבדוק האם קורה אצלכם הוא שמדובר בילדה שיש ממנה ציפיות להתפתחות מוקדמת, ואין לפעמים סבלנות לקצב שלה, ואם כן - אז לשים לב לזה. מעבר לזה לא הייתי מייחסת לזה כל כך חשיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות אצל שנתיים ו3 חודשיםאתי22/12/2010
שלום , אני אם לילד בן שנתיים ו3 חודשים ילד פיקח חם ואוהב, אני אם חד הורית מאז שהוא היה בן 7 חודשים,גרנו בחו"ל ועליתי איתו לארץ כשהיה בן 8 חודשים,אני מגדלת אותו לבדי כאשר האב מעורב בצורה מינורית ביותר (פעם בחודשיים ביקור) ,לפני כ3 חודשים התחלתי לצאת עם בחור מקסים ,גם אב בעצמו הוא מרעיף על ילדי אהבה ותשומת לב וילדי אוהב אותו מאוד,אך כששלושתינו נמצאים יחד הוא רב על תשומת ליבי, הוא אינו מוכן להרפות ממני,הוא רוצה לשבת עליי ,אם אני קמה לאן שהוא בבית הוא אחריי ואם אני ובן זוגי משוחחים או מתחבקים הוא מהר מתחיל לקרוא לי להצמד עלייי להפריד ביננו ,איך אני אמורה להתנהג? האם זה טבעי או שלב שחולף ,אנא זקוקה לעצה דחופה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות באמא
אמא לתינוק22/12/2010שלום רב, בני היחיד , בן השנה וחצי תלוי בי עד מאוד. כשאינני בסביבה (אצל סבתא, עם אבא לבד או בפעוטון) הוא מתנהג למופת, אוכל יפה, משחק לבד, חייכן ולא מתפנק. כשאני מגיעה הוא הופך מפונק, רוצה רק על הידיים שלי, בוכה כשמקבל סירוב ובעיקר מקשה עליי מאוד. מובן שאני מאוד קשורה אליו, הנקתי עד גיל שנה ו 3 חדשים וכעבור חודשיים עברנו לבית חדש ורק אז עבר לחדר משלו. ההסתגלות עברה יחסית בשלום, הוצאתי אותו ממיטת התינוק למזרון גבוה ואני שוכבת לידו עד שנרדם, בלילה מתעורר לבקבוק וחוזר לישון, החל מחמש לפנות בוקר אני מאפשרת לו לבוא אלינו למיטה.
ברור לי כי השינוי היה משמעותי עבורו, וטבעי שהאדם הקשור אליו ביותר הוא זה אשר יחטוף את הריקושטים והמניפולציות... היום אני פשוט מאפשרת לו לבכות, בקושי רב, בזמן שאני שוטפת כלים או בזמן נסיעה שכל מה שמרגיע אותו זה אם אחזיק לו את יד או ארים אותו. אני מנסה להסביר לו שאמא כאן, גם אם במטבח הוא עדיין רואה אותי, גם אם זה באוטו, ושלא מקובל עלי הבכי ולא נעים לי. אשמח ליעוץ נוסף או טיפ לגבי ההתמודדות עם פינוק היתר, המופנה כאמור רק כלפיי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה מול טיפול פסיכולוגיליאורה22/12/2010
בתי בת 8.5. מאובחנת בלקות למידה.בנוסף בעלת אישיות חרדתית.
כיצד אני יכולה לעזור לה? במה כדאי לבחור, בטיפול פסיכולוגי או בתרפיה בתחום האומנות (בשנה שעברה התנסתה בכך והיו תוצאות טובות).
מתי מתאים טיפול פסיכולוגי ומתי מתאים לטפל באמצעות תרפיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרפיה מול טיפול פסיכולוגי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010ליאורה שלום,
מאוד חשוב לדעת מה בדיוק הבעיות בגינן פונים לטיפול ומה המומחיות והניסיון של המטפל בנושא. לא ברור לי מה מטרות הטיפול, ולכן קשה לדעת כיצד ניתן לסייע לבתך בצורה הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת "שחקנית" בת שנה וחודשייםגל22/12/2010
שלום,
התינוקת שלי בת שנה וחודשיים התחילה לאחרונה, כשנכנסים לגן או כשנכנסים לסבא וסבתא, לעצום את העיניים למשך כמה דקות ולעשות פרצוף מתעלם מהסביבה.
הבוקר למשל מסרתי אותה לגננת והיא ישבה עליה עם עיניים עצומות כאילו אומרת לסביבה "אני לא רואה אתכם ואתם לא קיימים".
נראה כאילו קשה לה המעבר הזה מהידיים שלי לסביבה אחרת למרות שהיא בכלל לא ילדה מפונקת ולא דורשת יותר מדי חיבוקים או ידיים.
כרגע זה ממש מצחיק אותי אבל אני לא ממש יודעת איך להגיב.
מה זה מעיד עליה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות טבעיות של ילדה
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010אורית שלום,
הילדה שלך לא ככ רוצה להיפרד ממך, והיתה רוצה באמת שהסיטואציה בה את עוזבת והיא נאלצת להישאר עם סבא וסבתא או עם הגננת, לא תתרחש. התגובה שלה היא מאוד טבעית ולא מצחיקה. כדאי להתייחס לקושי שבבסיס ההתנהגות, ולומר לה משהו בסגנון הדברים הבאים: "אני מבינה שמאוד קשה לך, ואת היית רוצה שאמא לא תלך ואת לא תישארי עם סבא וסבתא/הגננת. אבל אמא עכשיו הולכת לעבודה, ואני אחזור אח"כ לקחת אותך. אני בטוחה שיהיה לך כאן כיף אפילו שתתגעגעי, ותעשי כאן... (אפשר ורצוי לפרט לה פעילויות שהיא נהנית מהן).
אני חושבת שהתגובות של בתך הן לא משחק, אלא באמת קשה לה וכרגע אין לה מספיק יכולות שפתיות לבטא זאת במלים אלא רק בהעוויות פנים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - אבל....
גל26/12/2010זה אולי נכון לגבי הגן אבל בתי עוצמת עיניים ומתעלמת מסבא וסבתא גם שבאים לביקור ואני לא נפרדת ממנה.
אני איתה והיא מסובבת את הראש ועוצמת עיניים כ - 5 דקות ראשונות עד שמפתים אותה במשהו.
במהלך 5 הדקות האלה היא מסובבת את הראש ועוצמת עיניים וכצוחקים ומדברים אליה היא עושה חצי חיוך ומציצה ואז מסובבת חזרה.
כלומר אצל סבא וסבתא זה לא נראה ממש קושי.
אני לא מבינה למה היא מתנהגת כך כי אח"כ כיף לה והיא נהנית מאוד אבל היא חוזרת על "ההצגה" הזו בכל שבוע בכל ביקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט26/12/2010אורית,
ייתכן שעם סבא וסבתא זו ההתמודדות שלה עם כך שהם באים. הם בכל מקרה מקושרים אצלה לכך שלעתים את גם עשויה לעזוב אותה, אפילו לזמן מוגבל, כשהם מגיעים. ייתכן גם שבתך זקוקה למעט זמן על מנת "להפשיר" ולהתרגל לאנשים ולמצבים חדשים, וזו דרך ההתמודדות שלה.
אני בטוחה שככל שהיא תגדל ותוכל להשתמש בכישוריה השפתיים, כך בתך תוכל לבטא יותר במלים את רגשותיה, וגם לכם המבוגרים יהיה קל יותר להבינה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בגרות במתבגרלי22/12/2010
ראשית שלום
יש לי בן מתבגר בן 15 מבחינה חברתית הוא מתחיל להסתגר ולהתבודד מבחינה חיצונית אין לו בעיה חריגה מבחינה לימודית הוא חזק ואין למורים טענות אלה ששואלים מדוע הוא מתבודד הוא טוען שאין לו בעיה יש לו חברים מפני שהוא מדבר איתם בבית הספר אך במציאות בהפסקות הוא יושב לבד ובשעות אחר הלימודים אין לו תקשורת עם החברים
הוא טוען שהחברים לא מתאימים לו חשוב לציין שהוא נער שלא היו חסרים לו חברים גם מבחינת בנות וגם מבחינת בנים כול זה התחיל כאשר הוא עבר לחטיבה והשנה השתנה לחלוטין לא מובן לי מה הסיבה להסתגרות הזו הסגל מודע ניהלתי שיחה אך אין פתרונות
בנוסף אין לו משמעת עצמית הוא כול בוקר מאחר לבית הספר ואין לו בעיה לאחר כול מה שסובב וקשור לבית הספר לא עובד אצלו מבחינת הכללים חשוב לציין שהוא ילד לא מופרע ואין בעיית משמעת\
כול הזמן אני צריכה להכין לו הכול ביגוד הנעלה אני צריכה להזכיר לו לגבי מערכת וזאת הוא עושה כמה שניות לפני היציאה בבוקר לבית הספר
אני תמיד צריכה להזכיר לו לזרז אותו בבוקר
אני לא יודעת איך ניתן לטפל בזה מה נכון לעשות ומה לא נכון לעשות האם הוא זקוק לטיפול רגשי או לאיזו שהיא הדרכה והכוונה
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מישהו מוכן להתייחס
לי23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן מתבגר
ד''ר שירי שדה שרביט25/12/2010לי שלום,
מתבגרים עוברים כל מיני תקופות במהלך גיל ההתבגרות, שלעתים המבוגרים רואים כ"חוסר בגרות". במידה והתפקוד הלימודי עדיין גבוה, והוא ממשיך להתנהג בצורה מותאמת בבית ובביה"ס, בזמן הקרוב עדיף להתבונן מרחוק על מצבו ולתת לו אפשרות לעבור את שלב ההסתגרות בכוחות עצמו.
במידה וההסתגרות החברתית נמשכת עוד מספר חודשים או שאתם רואים שינויים במצב הרוח, בתיאבון, בעצבנות ובתפקוד - אפשר לפנות להתייעצות. בינתיים אפשר לשוחח גם עם פסיכולוג ביה"ס או היועצת שיתרשמו אף הם מהנער וממה שקורה לו כעת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה חוזרת בעקבות אי מתן תשובהגל22/12/2010
שלום
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי.
בחודשים האחרונים הוא פחות ופחות מוכן לשחק לבד.
בחדש האחרון זה פשוט לא קורה יותר. הוא לעולם לא ילך לחדר לבד ואם אנחנו משחקים איתו ויוצאים משם הוא רודף אחרנו בבכי, גם אם אנחנו מסבירים שיש לנו משהו לעשות ונחזור עוד דקה. הוא מסוגל לשחק עם עצמו רק אם מישהו נוכח.
לפני כחדשיים העברנו אותו לגן אנטרופוסופי (עקב בעיות בגן) ונראה שטוב לו שם והכל בסדר.
יש לציין שהייתי בהריון ולפני כשבועיים עברתי הפלה בשבוע 13. זה לא היה משהו טראומטי אצלנו וכמובן שלא שיתפנו אותו או סיפרנו לו על ההריון אבל אולי זה השפיע.
לא נראה לנו שזה מצב בריא ונכון.
מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי של הילד להיות לבד
ד''ר שירי שדה שרביט23/12/2010גל שלום,
אני חושבת שאת מצביעה נכונה על גורמים שאולי תרמו לשינוי בהתנהגותו של הילד. יופי שאת מספיק קשובה ורגישה והבחנת בכך.
יכול להיות שהוא אכן מגיב לשינויים שהתרחשו, אשר לכולכם ייקח זמן להסתגל אליהם ולהמשיך הלאה בשגרת החיים. בנוסף, הבן שלך נמצא בשלב התפתחותי בו ילדים מנסים להפעיל כמה שיותר שליטה על המבוגרים, ולכן הוא מנסה "לקשור" אתכם אליו.
רצוי בתקופה הקרובה להימנע מעימות סביב עניין הביחד/לחוד. תזמינו אותו להיות לידכם ולא לשחק בחדר, אלא להביא את המשחקים למקום בו אתם עסוקים כרגע. כמו כן, אפשר לערב אותו בחלק מהפעילויות בבית (לעזור לסדר כפי יכולתו, לעמוד ליד מי שמכין ארוחת ערב וכדומה), כדי לאפשר לו להיות בחברתכם אך גם לכם להמשיך במה שרציתם. כמו כן, כדאי לחשוב אם המשחקים שיש לו בבית הם משחקים שאכן הוא אוהב ומתאימים למשחק לבד בגילו, והאם הציפיות שלכם לכך שיהיה לבד הן מותאמות לגיל.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)