פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כוסס ציפורניים
    שרונה
    10/10/2010

שלום
    בני בן ה - 4 החל לכסוס את ציפורניו. הוא מתרגז כשאני מעירה לו על כך. ניסיתי להסביר לו שהדבר לא בריא, אך גם זה לא עזר.
    מה ניתן לעשות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כוסס ציפורניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוסס ציפורניים - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום שרונה,
    באמת אין טעם להעיר לו. כסיסת ציפורניים מעידה על מתח. להעיר לו בלי לבדוק את הסיבות לכסיסה זה לקחת ממנו משהו שמרגיע אותו בלי לטפל בבעיה. תנסו לחשוב מה קשה לו, ואפשר גם לנסות ללמד אותו נשימות להרפיית המתח, למשל באמצעות בועות סבון - ככל שהוא נושף נשיפה יותר ארוכה אמורה לצאת בועה יותר גדולה וזה אמור להרגיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתנה מגע וחיבוק עם מטפל????
    דני
    10/10/2010

שלום רב!

האם מותר לתת למטפל או מטפלת(פסיכולוג או פסיכולוגית ) מתנה?
    איזה מתנה?אני מתכוון למתנה ככה סתם, בלי קשר לסיום או פרידה?
    ולרגל פרידה?

האם אפשר לבקש ולקבל חיבוק מהפסיכולוג(או פסיכולוגית=זכר או נקבה)?
    ולרגל פרידה וסיום????או מגע?לחיצת יד?

לקביעת תור
    סגירה
    מתנה מגע וחיבוק עם מטפל????

הוספת תגובה

• מתנה מגע וחיבוק עם מטפל???? - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום דני,
    אתה יכול לתת מה שאתה רוצה, והמטפל יחליט, לפי הנסיבות מה מתאים לו לעשות עם זה, לקבל את זה, לדבר על זה, לעשות את שניהם וכו'.
    לגבי מגע - אתה יכול לבקש, והמטפל יחליט אם זה מתאים. יש בהחלט מקרים שבסיום טיפול לוחצים יד, ואפילו מתחבקים, זה מאוד תלוי בנוהגים של המטפל, בסוג הקשר שנרקם ובעוד שיקולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אישיית
    אוקסנה
    10/10/2010

שלום לכ' סמדר ריינר. אם אפשר לשאול אותך באימייל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אישיית

הוספת תגובה

• שאלה אישיית - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום אוקסנה,
    כן את יכולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרביץ ומקלל
    מודאגת
    10/10/2010

יש לי בן בן 9 ובן בן 4 ו10 חודשים. הבן הצעיר נוטה לאלימותלהרביץ , לבעוט, לתת מכה עם היד ולקלל ברגע שהוא נעלב, או לא מקבל מענה לצרכיו. התנהגות זו יכולה לבוא לידי ביטוי מול ילדים, אח שלו או מול מבוגר- מטפלת בגן ולעיתים נדירות מופנה גם כלפי או כלפי אבא שלו.
    הכעס שלו חולץ מהר יחסית והוא מבקש סליחה.
    כשזה קורה בבית הוא נדרש להתרחק עש חלוץ הזעם.

מה לדעתכם ניתן לעשות? עד כמה זה נשמע קריטי?
    האם לפנות לפסיכולוג או שצריך קודם לעשות משהו אחד?
    האם יש שמות של פסיכולוגים באיזור באר שבע?

לקביעת תור
    סגירה
    מרביץ ומקלל

הוספת תגובה

• מרביץ ומקלל - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום לך,
    זה עדיין לא לנשמע קריטי ואין סיבה לפנות לטיפול כל עוד לא ניסיתם להתמודד. את המכות יש להפסיק מייד, באותו רגע, בטון נחרץ וברור, ובאופן קצר ביותר, אם יש צורך אז גם להתערב פיזית. יש להימנע מנאומים, הסברים, משאים ומתנים, ובודאי שלא התחננויות, וגם אין טעם לכעוס. צריך שלמור על קור רוח, ולהיות עקיביים ונחרצים. מעבר לזה, אחרי שהוא נרגע, צריך לתת לו כלים אחרים לבטא תסכול. למשל :"זה באמת לא נעים שלא קיבלת את מה שרצית, בפעם הבאה אתה יכול לבקש שוב, או להמתין, או שלחק בינתיים במשחק אחר עד שיתפנה המשחק שרצית..."וכו'. אתם צריכים מצד אחד להיות עקביים ומצד שני ללמד אותו איך להגיב אחרת, ואפשר גם לתת חיזוקים חיוביים על התנהגויות חיוביות. מעבר לזה צריך סבלנות והתמדה, זה לוקח זמן אבל אם תתמידו - זה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות באבר המין
    ירדנה
    10/10/2010

בתי בת ה-3 נוגעת כל הזמן בפות. לפעמיים זה מלווה בנשימות כבדות.
    האם זה תקין לגיל? איך להתייחס למצב? מה אומרים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נגיעות באבר המין

הוספת תגובה

• נגיעות באבר המין - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום ירדנה,
    ילדים בכל הגילים מאוננים. זה טבעי ותקין. הכל שאלה של מידה כמובן. צריך להסביר לה שאתם מבינים שזה עושה לה נעים וזה בסדר, אבל זה דבר שעושים בפרטיות ולא ליד אנשים. אם אתם רואים שהיא עדיין עושה את זה המון, זה כנראה נועד להרגיע אותה ומהווה תחליף לפעילויות אחרות, ואז שווה לבדוק יותר לעומק מדוע היא נזקקת לפיתרון הזה והאם משהו מציק לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת בכורה
    לי
    10/10/2010

יש לנו בת כבת 3 ו- 7 חוד'. לפני כ- 3 חוד נולד לה אח.מחצית השנייה של ההריון לוותה בהרבה בעיות בריאותיות על רקע זה בילה איתה יותר וטיפל בה יותר בעלי. אחרי הלידה אני מן הסתם מקדישה הרבה זמן לבננו התינוק. בנוסף היא עברה לגן חדש עם מס' רב יותר של ילדים. לאחרונה היא הרבה יותר רגישה,בוכה הרבה, כועסת, צועקת ומרביצה (לנו להורים).התנהגויות נוספות שקשה לי איתן: פיזור של צעצועים וסירוב לאסוף ולסדר אותם, .אני לא תמיד מגיבה באופן שיאפשר הכלה ויש פעמים שאני מרימה עליה קול. היא ילדה מאוד אנרגטית, חברותית וכן הייתה מלאת שמחת חיים. אשמח לקבל יעוץ אשר יסייע לי לצאת ממעגל הזה. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת בכורה

הוספת תגובה

• בת בכורה - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום לי,
    נראה לי שתא בעצמך מבינה שביתך מגיבה לחסך שיש לה לאחרונה בקשר איתך. אם כך התיקון אמור לבוא מטיפול בחסך הזה. אפשר לנסות לארגן זמנים מסויימים שבעלך יטפל בתינוק, ואת תשבי איתה לזמן איכות של שתיכן, שבו היא תוכל אם היא תרצה לחזור להיות קצת תינוקת של אמא, או לעושת דברים אחרים ביחד.
    גם אפשר לשוחח איתה על הקושי שלה,ולתת לו הכרה. להגיד לה שאת יודעת שהיא מאוד שמחה על האח החדש אבל גם קשה לה כי את פחות איתה וגם כי היא התחילה גן חדש, ושאת תנסי להיות איתה יותר.עצם ביטוי הדברים האלה במילים וההכרה בקושי גם גורמת הקלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת בכורה

לי
    10/10/2010

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    11/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחגוג למטפלת יום הולדת?????
    עומרי
    10/10/2010

האם אפשרי ומותר לחגוג למטפלת(פסיכולוגית) יום הולדת?ולהביא לה מתנה?

לקביעת תור
    סגירה
    לחגוג למטפלת יום הולדת?????

הוספת תגובה

• לחגוג למטפלת יום הולדת????? - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום עומרי,
    אין כאן נכון ולא נכון, זה נושא מצויין לדבר עליו עם המטפלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    לי
    10/10/2010

הי,
    הבן שלי בן 12, עושה המון בעיות בבית הספר,מפריע/מתפרע/מקלל/מרביץ.. אין לו אפילו חבר אחד בכיתה, ההורים מאוד מעוניינים להוציא אותו מהכיתה.. ובית הספר גם נוטה לכיוון הנ"ל. הילד הוא עם בעיות ADHD עשינו לפני זמן מה איבחונים, וניתנו לו כל ההקלות האפשריות לבית הספר, אך כיוון שתוצאות האבחון עדיין לא הגיעו לבית הספר הן עדיין לא נכנסו לתוקף. הילד טוען שהילדים מתגרים בו, צוחקים על גודלו (הוא נמוך לגילו בגלל הכדורים שנטל במשך השנים הם עכבו גדילה..) וכן הם מוצאים כל נושא אפשרי על מנת לצחוק עליו ולהקניט אותו, דבר שלוחץ לו בדיוק על הנקודות הכואבות ולכן מתפרץ עליהם ומתנהג כמו שמתנהג, הבעיה שבגלל כל הבעיות שהוא עושה בבית הספר תמיד מפילים הכל עליו.. (אני לא אומרת שהוא תמים..) אך לפעמים לא הוא זה שמתחיל..
    עוד מעט יש לכיתה יום גיבוש.. בית הספר מבקש הורה מלווה שיהיה צמוד אליו בגלל כל הבעיות איתו.. ואני מתלבטת אם בכלל לתת לו ללכת.
    מצד אחד יום גיבוש זה כיף.. אבל עם כל הבעיות שהוא עושה, וגם לא מראה נכונות לשיפור.. אני אומרת למה לתת לו ללכת? כדי שיהרוס את הכיף לכולם? וכל עוד הוא לא מנסה אפילו להשתפר למה לצ'פר אותו ביום כיף..?
    אך מצד שני.. אולי זה כן יעשה טוב לגיבוש עם הכיתה..
    בשנה שעברה שיצא לטיולים שנתיים והיינו גם כהורה מלווה בגלל שגם אז עשה בעיות, כל יום הטיול היה פשוט סיוט, הוא הציק לכולם ורב עם כולם.. וממש התחרטנו שיצאנו איתו. אני ממש לא יודעת מה לעשות...
    דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• התלבטות - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום לי,
    אם את מתכוונת לא לתת לו ללכת, השאלה היא המהשמעות של הצעד הזה. האם הוא לא חלק מהכיתה יותר? האם אתם מרימים ידיים?
    אני הייתי מונעת ממנו ללכת רק אם זה משהו זמני, כאשר בינתיים נעשים צעדים לטפל במצב. כמו נטילת ריטלין, כמו טיפול ריגשי שיעזור לו להתמודד עם תחושת הנחיתות והעלבון שלו ולרכוש מיומנויות חברתיות. אם אתם בדרך לאן שהוא ומטפלים במצב עם תקווה לשיפור, אז אפשר באופן זמני להגיד - "כרגע הוא עוד לא בשל, נחכה ונראה עוד כמה שבועות" אבל אם זה המצב הקבוע, המשמעות של צעד כזה היא הוצאתו מחוץ לזרם הרגיל של הכיתה והחיים באופן קבוע וזה נראה לי צעד מאוד מייאש ומעליב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות
    גלית
    10/10/2010

יש לי ילד בן 4.5, מאוד עצבני בבית. אציין שדברתי עם הגננת היא אומרת שהוא מקסים בגן ומתנהג נהדר. בבית זה מתבטא בכעס עלינו, מרביץ לנו צועק, בעיקר כשלא מקבל מה שהוא רוצה, וכועס המון. יש לציין שבבסיס הוא ילד עם המון שמחת חיים, וכשלא עצבני החיוך לא מש מפניו.

אציין עוד שיש לו אח גדול ממנו בשנתיים וחצי. אני מקפידה למצוא לכל אחד מהם זמן איכות איתי, והוא ילד שמקבל המון תשומת לב. לא חל שינוי משמעותי בחיי המשפחה שאני יכולה להצביע, הכל מאוד שיגרתי קבוע וברור.

איך אני יכולה לעזור לו ? איך ניתן להפחית את העצבנות ? או לפחות לדעת ממה זה נובע ?
    האם עצבנות היא תכונה מולדת ?

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות

הוספת תגובה

• עצבנות - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום גלית,
    אני לא בטוחה שמדובר בעצבנות מולדת, אלא פשוט בבעיית גבולות. קשה לו להשלים עם זה שהוא לא מקבל תמיד מה שהוא רוצה, ואת מרגישה צורך להרגיע אותו, שלא יכעס חלילה. ואם הוא יכעס, אז מה? כרגע אין לו סיבה להפסיק לכעוס כי הכעס משרת אותו, מזכה אותו בתשומת לב ואולי הוא גם מקבל מה שהוא רוצה כדי שהוא לא יכעס. אני מציעה לך להפסיק להתרשם מזה כל כך, ואם לא יהיה קהל לדרמה, אני מניחה שהיא תפחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית של בן 5
    נועה
    10/10/2010

שלום! אני אמא ל-2 בני 5 ו-3

בני הבכור רגיש במיוחד למגע בדברים מסויימים כמו סוגי בדים ללבישה (פתקיות מציקות), מרקמים מסויימים של אוכל שלא מוכן לגעת בהם, מגע לאנשים שהוא לא נמצא איתם במגע יומיומי ולאחרונה זה החמיר והילד לא מוכן לגעת בסכום מתכת!!! כשאנחנו מתארחים לפני ששואלים אותו מה הוא רוצה לאכול הוא בודק איזה סכו"ם יש!!
    זה מגיע למצב שהוא באמת לא יאכל אפילו אם הוא רעב! וכשקיבל מזלג פלסטיק הוא כן אכל!
    אני מציינת גם שאצלינו בבית יש שני סוגי סכו"ם מתכת שאחד מהם הוא כן מסוגל להחזיק
    והוא מסביר את עצמו ש" בדברים "חלקים" הוא לא יכול לגעת וב"מחוספסים" כן
    סה"כ הוא ילד מבריק מבחינה שכלית, שמח וחברותי.

לאחר התייעצויות כבר התבלבלתי לאיזה איבחון להפנות, הייתי בטוחה שצריך מרפאה בעיסוק, עיזרו לי במיקוד הבעיה!

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות תחושתית של בן 5

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית של בן 5 - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום נועה,
    אני חושבת שכדאי להתחיל במרפאה בעיסוק, ואחר כך לראות אם יש עוד מרכיבים לבעיה ואם יש צורך באבחון שכולל את החלק הרגשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה !!!לא יודעת איך להתמודד
    תמר
    09/10/2010

שלום רב,
    הילד שלי בן 4.5 ויש לו אחות בת 3 .
    הוא ילד מקסים , מצחיק וחביב מאוד . בתקופה האחרונה שמתי לב להתנגהויות מסויימות שלא נראות טוב .
    לדוגמא: כשמביטים בו בפעולות שלו , מתחיל לבכות למה מסתכלים עליו כשעושה את מה שעושה . גם כשלא מסתכלים עליו ונראה לו שכן עדיין ייבכה וירוץ אליי למה אני מסתכלת עליו . עוד דוגמא : לפעמים אני מבקשת ממנו דברים לעשות או לומר לי , והוא מביט בי כאיל אני שם ולא שם . כאילו רואה דרכי . האמת באופיו הטבעי הוא מעט רחפן , פליגמט , איטי מאחרים לידו ואולי קצת שלומיאל . הוא נולד מוקדם מהרגיל , בחודש 7 ותמיד אמרו הרופאים שיש איחור לעומת ילדים אחרים כמו דיבור הליכה וכדומה משום שלא הדביק את הפער . העניין הוא האם צריך לדאוג? . זה רע להגיד אבל אני מביטה בשאר בני גילו והם עושים יותר בטוחים יותר ממנו ,מרגישים בנוח לתת לאמא ללכת למשל בימי הולדת . והוא לא . תמיד צמוד אליי . לפעמים אני מרגישה כאילו אני אשמה ולא משחררת . אני מנסה אבל אז הוא מתחיל לבכות למה אני עוזבת אותו לבד , ומרגיש שאני בורחת לו . אני לא רוצה לעשות דברים בכוח , אבל אולי זו הדרך . אולי פספסתי במהלך הדרך את החלון הזדמנויות לקצת עצמאות ממני , פחות תלות ??!!. האם יש דרך להקנות לו יותר בטחון ?, יותר עצמאות לבד גם כשאני לא נמצאת ....

הוספת תגובה

• עזרה !!!לא יודעת איך להתמודד - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום תמר,
    אני לא יודעת אם יש סיבה לדאוג או לא, אבל אולי כדאי ליתר ביטחון שתיפני איתו למכון להתפתחות הילד, דרך קופת החולים שלך ותתייעצי שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    מורן
    09/10/2010

שלום
    אני לא יודעת איך להתמודד עם הבן שלי בכל הקשור בפרידה מאביו לאחר שהייה איתו.
    אני גרושה כמעט שנה. יש לי שני ילדים.
    בת 5 ובן 3.5
    הבן מאוד מאוד מחובר וקשור לאביו.
    יש לנו הסדרי ראיה קבועים: פעמיים בשבוע (לינה באחד מהם) וסופש לסירוגין.
    בכל פעם שאני באה לקחת את הילדים, הבן הקטן בוכה בלי סוף! הוא צועק שהוא לא רוצה ללכת איתי הביתה והוא לא רוצה אותי ושהוא רוצה להשאר עם אביו.
    הבכי קורע לב ממש ואמיתי.
    אני מבינה שהוא מאוד קשור אליו, ואני גם מוכנה להודות שכנראה עם האב יותר כיף לו.
    לאביו יש בית עם גינה (בני מאוד אוהב להיות הרבה בחוץ ולא בתוך הבית) ויש לו המון משחקים שמשחקים בחוץ (גיפ, אופניים, כדורגל וכדומה).
    בנוסף האב גר עם הוריו שהם מאוד קשורים לבני ומפנקים אותו.
    אני יכולה להבין שיותר נעים לו שם.
    מצד שני אני אמא שלו והורס אותי לשמוע אותו ככה. הוא מתנהג כאילו הוא סובל בבית שלנו. מי שישמע את הצרחות שלו עלול לחשוב שאני מתעללת בו חלילה.
    אני מודעת לחסרונות שלי, אני פחות סבלנית מאביו שמקדיש להם כנראה יותר ממני בזמן המועט (יחסית אלי) שהם אצלו.
    הבת הגדולה באה אלי בשמחה למרות שאני רואה שקשה לה להפרד מאביה.
    נסיתי להגיע לאביו ולהשאר שם זמן מה לפני שהולכים וניסיתי גם הפוך, לקחת אותם מהר.
    הבעיה שהוא צורח בלי סוף וכועס עלי שאני לוקחת אותו.
    מה לעשות? מה מקור הבעיה? האם יש דרך מסויימת בה אני צריכה לנהוג?
    לפעמים אני חושבת שאולי עדיף שהאבא יגדל אותם ואני אהיה על גדר המבקרת מס פעמים בשבוע.
    למרות שלא נראה לי שזו אופציה מצד האב.
    אני מאמינה שאם הוא היה גדול יותר הוא פשוט לא היה בא הביתה איתי.
    אני פשוט מכניסה אותו לאוטו בלי לכעוס וכנגד רצונו ונוסעת.
    מחכה בקוצר רוח לתגובה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2010

שלום מורן,
    ייתכן שיש מקום שתיפני לעזרה קצת יותר מעמיקה מייעוץ בפורום. נשמע שאת מאוד חסרת ביטחון בקשר להורות שלך. לא ברור לי למה. בגלל שאין לך בית עם גינה? בגלל שאת לא גרה עם ההורים שלך שעוזרים לך וכל מה שנשאר לך זה להיות סבלנית פעמיים בשבוע לבן שלך?
    אין שום הצדקה להתנהגות של הילד שלך, זו לא סיבה לכעוס עליו או להעניש אותו חלילה, אך זו גם לא סיבה לאבד את ביטחון באימהות שלך. את נוהגת נכון, את לא אמורה להתרשם מהבכי הזה, את אמא שלו, והוא מאוד זקוק לך.
    הידלים שלך לא מינו אותך להיות אמא, והם גם לא יכולים לפטר אותך. הורות היא לא דבר שניזון מחיזוקים של הילדים, אלא את בחרת להיות אמא, את עושה כמיטב יכולתך, ואם הילד בוכה זה לא אומר שאת אמא לא טובה. זה אולי אומר שהוא קרוע מהגירושין, ייתכן שמועברים אליו כל מיני מסרים בבית אביו, אני לא יודעת, ייתכן ואני טועה, אבל יש כל מיני סיבות אפשריות לבכי הזה, ואף אחת מהן לא אמורה להביא אותך לוותר על אימהותך.
    אני מציעה לך בחום ללכת לקבל ייעוץ מסודר כדי להתמודד עם הדינמיקה עם ילדייך ועם הגרוש ומשפחתו ולחזק את ביטחונך העצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    אני
    09/10/2010

שלום רב!
    יש לי בעיה גדולה- אני לא יודעת איך להתמודד איתה!
    הבן שלי בן 4.5 חברותי, עליז ומלא שמחת חיים כרגע עובר משבר קשה מאוד ואני לא יודעת איך לעזור לו.
    השינויים שעברנו לאחרונה בתחילת ספטמבר- מעבר דירה, כפועל יוצא מכך - מעבר גן, וצהרון חדשים, עד כה היה בגן ויצו, וכעת עבר לגן עירוני. כמו כן לבקשתו הועברה לחדרו אחותו בת שנה ושלושה חודשים, בבית הקודם ישנה בחדר איתי, ועכשיו הוא ביקש שתהיה איתו ( למרות שיש חדר נוסף פנוי שמשמש כעת כחדר משחקים).
    כל הסיפור התחיל לפני שבוע בדיוק, ביום שישי שעבר כאשר מהערב החל להתלונן על כאבי בטן (מצבעה על אמצע הבטן) אני עבדתי לילה , א זבעלי הזמין לו רופא מביקור רופא, שהורא ללכת למיון במידה וימשיכו התלונות- כך נעשה, במיון לא התרשמו מבעיה חריפה כל שהיא והוא שוחרר, תלונות לא פסקו... כל יום שבת ולילה אחריו הוא בכה והתלונן לסירוגין, ביום ראשון בבוקר פנינו לרופא שלו שגם הוא הפנה אותנו למיון - במיון, חשבו על תולעים??? למרות שאין תלונות על גרד בפי הטבעת, ניתן מרשם לורמוקס- אותו קיבל, ושוחרר.
    התלונות לא פסקו גם את הלילה של יום ראשון הילד לא ישן ( וגם אנחנו), כאשר הילד משתמש במילים : "את לא מבינה אני סובל?" , "אני צריך רופא דחוף"- דאי מלחיץ. ביום שני פנינו שוב לרופא ילדים (אחר) ושוב הופננו למיון, והילד אושפז למעקב נעשה US בטן שהדגים בלוטות לימפה מרובות בבטן אמצעית ותחתונה שאולי מסבירים את הכאבים, כל בדיקות דם שנעשו תקינות. הילד מאוד נהנה בבית חולים- היות ואני עובדת שם, אז פינקו אותו, ביום השיחרור מאוד התאכזב ולא רצה לעזוב!
    תלונות על כאבים לא פסקו, הוא קם בלילה מספר פעמים והרבה זמן לא נירדם בין היקיצות, מתלונן על כאב בטן, מבקש ש,אעשה לו סיבוב בכל הבית על הידיים, בוכה וככה כל הלילה, במשך כבר 8 לילות.
    פרט חשוב פיספסתי- כמובן לא מעוניין ללכת לגן, אמר שיש ילד שהרביץ לו, כמובן נושא הועלה בפני הגננת והוא בטיפול, ישנו קושי בפרידה בבוקר יותר מהאבא מאשר מהאמא , למרות שגם איתי הוא בוכה.
    אין לי מושג איך להתייחס לכאבי בטן הללו שכמעט בטוח על רקע פסיכוסומתי, אין לי מושג איך להוציא את הילד הקטן שלעי מה"דיכאון" הזה, כאשר אני לוקחת אותו לגן משחקים להפגש עם חברים מהגן הקודם, לא משחק איתם, מרבה לשבת על הספסל, ליילל, להתלונון בין היתר על הייפות שמאוד מוסברת כי הוא לא ישן טוב בלילות.
    מאוד אשמח לעצה טובה, אני שוקלת אפילו פניה לפסיכולוג- האם זה נחוץ?
    תודה
    נ. ב בחודש של החגים עשינו כניסה הדרגתית לגן ע"מ לעזור לו להקלט, כמעט ולא לשחנו אותו לצהרון- כנראה לא עזר... :(((

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2010

שלום לך,
    ייתכן שעם המעבר לגן עירוני, נוצר מצב שאתם והוא רואים אותו כ"גדול". ואולי זה התחיל עוד קודם, אבל המעבר השנה נתן לכך סימליות נוספת. ייתכן שחלק מהמשמעות עבורו ועבורכם בלהיות "גדול" היא להחזיק את עצמו לבד, להתגבר כל הזמן, לתת דוגמה לאחותו, לא להתנהג כמו תינוק, לוותר על פינוק ובקיצור וויתור אחד גדול מתמשך ותובעני. ייתכן שמבחינתו הדרך היחידה לקבל יחס מפנק ומטפל של ילד קטן, שהוא עדיין זקוק לו, הוא כשהוא חולה. במיוחד כשהוא צריך יחס אימהי, מאחר שהוא יודע שאת עובדת עם אנשים חולים, והם מקבלים ממך הרבה יחס, חמלה ועזרה, הדרך היחידה להבטיח לו משהו מהיחס האימהי שהוא כל כך מתגעגע אליו היא לחבור אלייך בבית החולים. עדיין, גם אם המקור הוא פסיכוסומטי, הכאבים הם בהחלט אמיתיים, אבל אני מסכימה איתך שייתכן שהמקור הוא פסיכולוגי.
    אני מציעה לך לבלות איתו זמן איכות, לבד, שבו את מפנקת אותו, ומרשה להיות התינוקי הקטן שלך, בלי להתייחס לכך בצורה שיפוטית ולהגיד לו "אבל אתה גדול" ואז הוא לא יצטרך להיות חולה בשביל זה... ואל תדאגי, הוא יחזור להיות ילד גדול אחר כך, כי גם לזה יש רווחים בשבילו, אבל זה לבד זה לא מספיק, הוא עדייין גם קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר! תודה רבה

אני
    09/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור...

סמדר ריינר
    09/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי קיצוני
    גל
    08/10/2010

יכול להיות מצב שילדה עד גיל 5 לא הסתדרה חברתית ופתאום בלי שום עזרה לילדה (היום בגיל 6) יש חברים ופתאום רוצים את חברתה(אפילו ילדים שמלווים אותה מגיל צעיר ולא תמיד רצו בחברתה)?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי קיצוני

הוספת תגובה

• שינוי קיצוני - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2010

שלום גל,
    זה נשמע שמשהו מטריד אותך ונראה לך חשוד. אולי תשתפי במה מדובר, כי זה נשמע שמדובר בשינוי טוב.
    כמו כן יש צורך ביותר פרטים - מדוע קודם היה קושי חברתי, ממה הוא נבע, האם יש שינוי במסגרת (מגן לכיתה א?) האם יש שינוי בהרכב החברתי? האם יש שינוי שחל בילדה? (יותר ביטחון, בעיה שהעיקה קודם וכבר לא רלוונטית) וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    08/10/2010

הילדה עדיין בגן (לפני כיתה א') היא מלאת ביטחון וחברותית אך לא מצליחה לשמור על קשר רצוף עם ילדים. לא הייתי מצליחה להזמין חברים מהגן כי אף אחד לא היה רוצה. האחיינים הרבה פעמים היו מתייחסים אליה בצורה אדישה(כאילו שהיא נמאסה עליהם) והיה מאוד קשה לה להתחבר לילדים חדשים(מצידה יש כל הזמן נסיונות) בגן הגננת טוענת שהכל בסדר חברתית אך שנפגשים בגן שעשועים או ביום הולדת לא מצליחה במפגש ליצור קשר עם אף ילד אפילו שמנסה ונדחית כמה פעמים.השנה יש שיפור כמה ילדים מהגן כבר הזמינו אותם אליה . פתאום האחיינים הם אלה שכל הזמן מבקשים לישון אצלה או שהיא תבוא אליהם. במפגשים עם ילדים חדשים פתאום יש חיבור עם רובם(ברוב הפעמים כשזה אחד על אחד - לא בקבוצה) אני מפחדת שזה משהו נקודתי שיחלוף ומעניין אותי לדעת איך זה יהיה בכיתה א. הילדה נראית גדולה מאוד לגילה (מלאה עד שמנה וגבוהה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

גל
    08/10/2010

עדיין נמצאת כאופציה שנייה . כאשר ילד או ילדים מצטרפים אליה ולעוד חבר נדחקת הצידה ונהיית עדיפות אחרונה (למרות נסיונות להשתלב בכוח)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2010

שלום גל,
    מה שאת מתארת זה לא שינוי כל כך קיצוני אלא הדרגתי. זה לא שפתאום היא נהייתה מלכת הכיתה.
    עכשיו, כדי לדעת בכל זאת, איך "לאחוז" לשמר ולהגדיל את השינוי החשוב הזה ולא לראות בו רק מזל, צריך להבין קצת יותר לעומק למה דחו אותה? ולנסות להבין מה היא עושה כרגע אחרת.
    זה עדיין לא ברור מדברייך.
    את לא מתארת למה לא הצליח לה להתחבר, למה ילדים לא רצו לבוא? את רומזת שהיא מנסה להשתלב בכוח. אני מניח השזה גם קשור לכך שהיא נדחתה בעבר,ומרוב חרדה שידחו אותה הי אמנסה למנוע את הדחייה על ידי כוחנות ואז נהיה מעגל שמחזק את עצמו. ייתכן שיש מששהו כוחני ולא נעים בנסיונות ההתחברות שלה? אם זה כך, כדאי לנסות ללמד אותה, לא בצורה ביקורתית, אלא כהצעה עדינה - איך לגשת, איך להתחבר, איך להיות ביחד וכו'.
    אם זה לא העניין חשוב מאוד שתבינו מה כן העניין ותעזרו לה להמשיך בשיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה

סמדר ריינר
    09/10/2010

שלום גל,
    רציתי להוסיף, בנוגע לשאלתך הראשונה, התשובה היא כן. ילדים יכולים לפעמים להשתפר מאוד בלי עזרת מבוגר. חשוב מאוד להאמין בשינוי שהיא עושה ולהמשיך ולחזק את ביטחונה העצמי. עצם האמון ביכולות שלה יכול להוות מנוף לנבואה שמגשימה את עצמה. ככל שיהיה לה יותר ביטחון בעצמה כך גם תהיה לה יותר הצלחה חברתית, זה קשור אחד בשני. יש לכם כנראה ילדה עם כוחות, תדגישו אותם בפניה ותחזקו אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע איך להגיע לילדים
    אריקל
    08/10/2010

עזבתי את הבית לפני כ 6 שבועות אחרי תקופה ארוכה של שנה בה התלבטתי לגבי הרצון שלי
    להיפרד מאישתי, יש לי 2 ילדים יחסית גדולים בת 17 ובן 12
    מאז שעזבתי את הבית הם למעשה לא מדברים איתי
    מבחינתם המעשה שלי של עזיבת הבית הוא למעשה נטישה שלהם
    לטענתם לא איכפת לי מהם והרסתי את התא המשפחתי ולכן הם לא רוצים לדבר או לתקשר איתי

ניסיתי להגיע אליהם באמצעות מיילים, מכתבים ושיחות
    הם לא מעוניינים לדבר עימי באופן פרונטלי

אני מרגיש די אבוד, כי אני מתחיל להרגיש שאולי אין טעם לנסות ופשוט להרפות
    ומצד שני אני חש שזו טעות להרפות ו"לתת לזמן לעשות את שלו"

מדובר בשני ילדים מאוד דעתניים שבמובן מסויים הייתי עבורם די מובן מאליו במשך השנים

לא יודע מאיפוא להתחיל הם חסרים לי מאוד

אשמח לקבל התייחסות מגרושים או גרושות שעברו מצב דומה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע איך להגיע לילדים

הוספת תגובה

• לא יודע איך להגיע לילדים - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2010

שלום לך,
    זהו אכן מצב קשה, וכולכם נמצאים בשיא המשבר. הפורום פה הוא פורום מומחים, ולא מיועד בעיקרו לתמיכה של החברים זה בזה.
    אני ממליצה לך בחום לפנות לאתר שנקרא "הלב" שמרכז חברים שהם משפחות חד הוריות, גרושים וגרושות ויש להם שם פורומים מסוגים שונים ותמיכה מאוד חמה אחד בשני בנושאים שונים. אני בטוחה ששם תמצא בקלות אנשים במצבך, תוכל לקבל מנסיונם וגם תהיה פחות בודד.
    לגופו של עניין, לדעתי זה עדיין ממש מוקדם מדי מכדי להישבר, הילדים שלך מאוד צריכים אותך, הם כועסים, עברו "רק" 6 שבועות, גם ביצעת את המעבר סמוך מאוד לתחילת שנה"ל, והכל תוקף אותם בבת אחת, לא ציינת איך הסברת להם את הדברים ואיך נפרדת מהם, ואיך נעשתה הפרידה מול אישתך, אבל אין ספק שכרגע אתם בשיא המשבר. אני מציעה לך לפנות לייעוץ כדי למצוא את הדרך לשמור על קשר עם ילדיך באופן שיאפשר חזרה לקשר הדדי בהמשך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה