מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גןאמא08/10/2010
הבת שלי נכנסה לגן (מבחירה שלי) בגיל שנה ו-3 חודשים
הקליטה הייתה קשה מאוד
למרות שנעשתה בהדרגה יחסית (3 ימים איתה בגן ואז כל יום השארתי מעט) מלווה בהרבה בכי בגן, התבודדות בגן, לא אוכלת, אפטית, הצמדות בבית.
ברור שבסוף היא תתרגל אך הימים האלה מאוד קשים לה ולי לראות אותה ככה.
קליטה כזו לא יכולה לעשות לילד חרדת נטישה ?
והאם חרדה כזו חולפת עם ההבנה שההורים נמצאים וחוזרים או שנשארת איזה "שריטה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן - תגובה
סמדר ריינר08/10/2010שלום לך,
זה לא ברור שבסוף היא תתרגל. המצב שאת מתארת אכן נשמע לי קצת מוגזם. לא ציינת לאיזה גן הכנסת אותה, כמה ילדים, עד איזו שעה, וכו'. הייתי בודקת אם ניתן להמעיט את מספר השעות, או למצוא מסגרת יותר אינטימית עם יותר יחס אישי עבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא08/10/2010הגננות אומרות שזה נורמאלי וטבעי בימים הראשונים
היא נשארת עד 4 שעות ביום בסך הכל
זה גן עם 13 ילדים ו-3 מטפלות
ואין אפשרות למסגרת אחרת
מה את מציעה לי לעשות ?
להיות איתה יותר שם זמן, למרות שמבחינת הגננת זה "לחזור אחורה" בתהליך הקליטה
ויכול להיות שהיא מרגישה בתחושה שלה שאמא נטשה אותה ולכן בימים אלו מתקשה מאוד להיפרד פתאום מאבא, כאילו הוא מבחינתה לא נטש אותה ולכן נצמדת אליו ?
אני פשוט נקרעת לראות אותה ככה, היא ילדה כל כך שלווה ונינוחה והפרידה מאוד קשה לה כל בוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אני לא בטוחה שזה נורמלי, אנחנו כבר לא כל כך בימים הראשונים, איזושהי הטבה כבר הייתה צריכה לקרות בהנחה שבתך נכנסה לגן באחד בסמפטמבר, התגובות שאת מתארת, כולל האפאטיות והעובדה שהיא לא מתאוששת ומתעשתת במהלך היום לא נשמעות לי מבשרות טובות. אני לא יודעת אם הפיתרון הוא שתישארי יותר, אני בכל לא יודעת אם יש לי פיתרון, כי אני לא יכולה להיות אחראית על האילוצים שלך ושל הגננות אני רק יכולה להגיד מה לדעתי טובת הילדה, וממה שנשמע לי כרגע המשך המצב הנוכחי הוא לא לטובתה.
היא נצמדת לאביה לדעתי פשוט כי יש לה צורך להיצמד כרגע והיא בחרדה מאוד גדולה.
אני מצטערת, אני מניחה שאת רצית הרגעה ואני רק מסבכת אותך יותר.
אם יש לך אפשרות לקחת מטפלת - זה עדיף, ולחזור ולהכניס אותה לגן בגיל שנתיים. בגיל שנתיים רוב הילדים רק מפתחים את היכולת להבין טוב יותר את מושג הזמן ואת העובדה שאת תחזרי בסוף היום וכן יש להם כבר יותר עניין בבני גילם, מה שכרגע הוא לא בהכרח צורך התפתחותי שלה וייתכן שהיא זקוקה עדיין למסגרת ש אחד על אחד. אם אין אפשרות, אז הרע במיעוטו הוא כן להישאר איתה יותר, לנסות ולצייד אותה בחפץ שאהוב עליה מהבית, ולחכות עוד מספר ימים, מתוך התחשבות בכך שאולי החגים עיכבו את תהליך הקליטה הנורמלי. עם בכל זאת בעוד שבוע או עשרה ימים המצב לא משתפר כאשר היא נשארת לבד בגן לא הייתי משאירה אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון חשוב
אמא08/10/2010תיקום טעות קל
היא בגן רק שבוע, לא מהראשון לספטמבר ומתוך זה רק 3 ימים נשארה לבד כמה שעות בהדרגה...
יש לה חפץ מעבר שהיא מאוד אוהבת ועוזר לה
זה נשמע יותר נורמאלי ? עדיין וגם אם זה נורמאלי לבכות ככה בימים הראשונים, זה לא עושה נזק כולשהוא ? החרדה הזו שהיא נמצאת כעת (ולכן נצמדת אלינו) לא תשאיר חותם....
והמון תודה על התשובות והעזרה אפילו בשישי בערב... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון חשוב - תגובה
אם מדובר רק בשבוע זה אכן משנה את התמונה. אני מציעה שכרגע תעקבי אחרי הוראות הגננת, ואם תוך מספר הימים המצב לא ישתפר, תחזרי לפורום.
לגבי הנזק העתידי - כל ההתפתחו של תינוקות, ילדים ואנשים היא תערובת של נזקים, וסיכונים וסיכויים מחושבים. כרגע, אם החלטת ללכת על המשך שהותה בגן, החשיבה על הנזקים האפשריים רק מגבירה את החרדה שלך ומקטינה את הסיכוי של הילדה להסתגל. אין טעם לעסוק בכך, וגם אי אפשר לדעת, וכמו כן נזקים אפשר בחלק גדול מהמקרים לתקן, זה מה שיפה בחיים. כמו שאת לא חושבת כרגע על כך שכל רגע אפשר להידרס בכביש. תמשיכי בביטחון ובאופטימיות קדימה, ואם תהיה בעיה - תמיד יש מקום לשקול מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9ילנה08/10/2010
ברצוני לבקש את עזרתכם!
ילדה שלי בת 9. ויש לי בעיות איתה, לפעמים אני חושבת שגיל ההתבגרות שלה היגיע! היא מתחצפת ומדברת בצורה חוצפנית. עד כדי כך שהיא לא שמה לב שמדברת בצורה לא מכובדת ובטונים חוצפנים עם כולם כולל חברות. היא מתווכחת על כול דבר, בנוסף היא לא יודעת לעצור, אפילו עם זה פוגע בא.
הילדה לא אוכלת כלום בבית, הכל לא טעים לה ואם שואלים אותה מה להכין לה, אין אצלה משהו ספיציפי שהיא אוהבת. היא ילדה ספורטאית, מתעמנת הרבה. מצד אחדת אני לא מחריכה אותה לאכול, מצד שני היא לא תוכל לתפקד ללא אוכל. היא ילדה מאוד רגישה, לאחר וויכוח היא מתחילה לבכות והיא מבינה שעשתה משהו לא בסדר, אך הכל חוזר. יש לנו עוד ילדה בת שנתיים, היא מאוד אוהבת אותה, אך גם כול מקה של הקטנה היא לוקחת קשה, מתחילה לבכות וחושבת שהיא עשמה, למרות שאף פעם לא אמרנו לה את זה.
אני פשות לא יודעת מה לעשות, ניסיתי מס' גישות , אך בסוף אני רק מתעצבנת.
אני מבינה שעושה משהו לא נכון, לא מצליחה להגיע לילדה שלי, לא מצליחה ללמד אותה לכבד ולהירגע. אבל מחוסר אונים יותר קל לי להתעלם ממנה, זה מגיע למבצים שאני לא רוצה לבלות איתה זמן איכות כי זה נגמר תמיד בכאס וויכוח. אנא תעזרו לי ללמוד את ילדתי ולהגיע אליה, כי אני מפסידה כאן ובגדול.
בתודה מראש
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 9 - תגובה
סמדר ריינר08/10/2010שלום ילנה,
גם משאלתך לגבי הילדה בת השנתיים וגם משאלתך הנוכחית - מאוד ברור שיש בבית בעיה ש סמכות הורית. את כנראה לא יודעת להציב גבולות ומשדרת חולשה רבה לשתי הילדות שלך. על אחת זה משפיע בחרדות בכניסה לגן ועל השניה זה משפיע באופן. אני ממליצה לך לגשת להדרכת ההורים ולקבל הדרכה לגבי סמכות הורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן חמשיעל5808/10/2010
ילד בן חמש מדמיין דמיונות וממפריז בסיפורים. האם זה מעיד על חוסר בטחון? כיצד לנהוג בהתנהגות כזו? להעיר לו או זו תופעה שתעבור מעצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילד בן חמש - תגובה
סמדר ריינר08/10/2010שלום יעל,
זה דבר שאופייני לגיל, ומהווה חלק מההתפתחות, חשוב לתת לכך מקום, לא לכעוס ולא להיכנס לחרדה מזה. אם תקבלו את זה נכון זה יתמתן עם הזמן ויעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד נוראימירי מזרחי08/10/2010
שמי מירי ואני אמא לשלושה בנים מקסימים בני 7.6.3 לפני כשש שנים איבדתי את בני הבכור בתואונת דרכים ליד הבית .באותו הזמן בני השני היה בן חודשיים וחצי היה לנו מאוד קשה באותה התקופה .היינו מאוד שקועים בכאב ובעצמנו .טיפלנו בבן שנותר בבית ממש כמו רובוטים . הענקנו לו כל מה שצריך מבחינה פיזית .ללא שיר .או סיפור כאשר הוא הגיע לגיל שנה התעוררנו והבנו שאנחנו חיבים להמשיך לחיות ולגדל אותו בבית נורמלי ושמח .סיפרנו לו המון אודות אחיו הגדול הסברנו לו שאכשיו הוא בשמים עם הזמן הוא התעסק הרבה בנושא הזה שאל עלין המון שאלות ותמיד ענינו לו בתשובות אמיתיות רק שלא לקחנו בחשבון שאנחנו מסבכים את הילד עם חוייה שלא מתאימה לו ומאוד קשה וכבדה לו כאשר הוא הגיע לגיל שלוש היתה לו בעית שפה קשה ולכן הוא הגיע לגן שפה .האיבחונים לגן היו בחודש מאי ועד ספטמבר שהוא הגיע לגן כבר לא היתה בעית שפה אבל בגן מצאו שיש בעיה רגשית .ולכן הוא טופל שנתיים על ידי מרפה בדרמה שטענה שאינה מצליחה להגיע איתו לבעיה עצמה .כיום יש בעיה קשה של פחד נוראי לישון לבד .הוא מתעורר המון בלילה הוא מסכים לישון רק שאנחנו לידו ברגע שאנחנו קמים הוא מיד מתעורר בבכי והרבה פעמים הוא מתעורר מתוך חלום רע בצרחות וברעד .קשה לו כמובן להתעורר בבוקר .הוא מאוד עייף זה פוגע לו בלימודים הוא חסר מוטיבציה ללמוד ולפעמים יש גם בעיות התנהגות .ניסינו הכל שיחות אצל פסיכולוג .גם אנחנו קיבלנו הדרכת הורים .אבל לא הצלחנו לפתור את בעיית הפחד של הילד המקסים הזה .מבקשים בכל לשון של בקשה את עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד נוראי - תגובה
סמדר ריינר08/10/2010שלום מירי,
ליבי איתכם, באמת עברו עליכם דברים קשים וניסיתם המון. בעיקר נשמע לי שאתם חשים המון אשמה, יכול להיות שהאשמה שהרגשתם, גם אם לא בצדק, על כך שלא שמרתם מספיק על בנכם הבכור, לא עברה מספיק עיבוד אצלכם וכרגע עברה כתובת ועכשיו אתם עסוקים באשמה שאתם לא הורים מספיק טובים או שהזקתם לבנכם השני. ייתכן שהטיפולים לילד לא עוזרים כי האבל שלכם לא עובד עד הסוף, ונשארה המון חרדה שמשפיעה על הילד, אבל הבעיה היא יותר קשורה אליכם ולאבל, לחרדות ולאשמה שלכם ולא אליו. לכן ייתכן שכדאי שתפנו לטיפול מעמיק עבור עצמכם, כזוג או כיחידים, ולא רק להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה בגןילנה08/10/2010
שלום רב,
אני רוצה להתעייץ לגבי ביתי בת שנתיים. לאחר החגים היא נכנסה לגן, גן שאני מכירה (בתי הגדולה הייתה בו), היא נמצאת בגן 08:00-12:00 - 4 שעות.
ביום הראשון הכל היהי תקין, היא נכנסה לגן והתחילה לשחק אך ביום השני הכל התחיל ונמשך עד היום. היא לא רוצה ללכת לגן ברגע שסבתא מתקרבת איתה אל שערי הגן היא מתחילה לבכות ומבקשת ממנה לחזור הביתה. בגן היא לא משחררת את סבתא, אך שהוא מנסים להושיב אותה בעגלה שלה ואז לאט, לאט סבתא הולכת אך כשהיא מגלה בכי מתחיל שוב. אותו דבר קורה כשמגיעים לקחת אותהץ ברגע כשהיא רואה את סבתא היא מתחילה לבכות (עם דמעות), גננת בגן אומרת שלאחר מס' דקות, לאחר עזיבה שח סבתא היא נרגעת.
אני מבינה , שאני שואלת שאלה , אולה סטנדרתית מדי, אך לכול מקות לוחצים אלי , שאני הורסת את הילדה!!!! כשאני שואלת אותה על הגן, היא אומרת שלא נלך. האם זה תקין ורק צריך לחכות שהיא תתרגל או אולי היא עדיין לא מוכנה וצריך להשאיר אותה עוד שנה בבית? מאוד מדאיג אותי : בכי שלה כשבאים לאסוף אותה מהגן ובנוסף גם בשנה היא כל הזמן קוראת לסבתה.
עם דבר כזה א התמודדתי עם הילדה הגדולה, לכן זה חדש לי.
אודה לכם על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם ראשונה בגן - תגובה
אם הילדה נרגעת אחרי שהסבתא הולכת, ומשתלבת בגן כמו שצריך, אין סיבה לדאגה. הבעיה היא לא שהיא לא משתלבת בגן, אלא שכנראה אתן משדרות לה דאגה וחרדה, ולכן היא מתקשה להירגע. אתן חייבות להתייחס לכך בקור רוח, ולא להראות שאתן נורא מושפעות מהדבר הזה. אפשר לתת לה להביא חפץ מסויים שהיא אוהבת מהבית, לסכם עם הגננת על טקס פרידה קצר, וזהו, מעבר לזה לא לעשות עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנות, נוקשות מחשבתית? מה עושים?ליאת07/10/2010
שלום, אני, אמא ל-3 ילדים (בת 8, בת 5 ובן 3.5).
שתי בנותיי מתפקדות והכל כשורה. יש לנו בעיה עם הבן הקטן. (יליד פברואר 2007).
הבן נולד לאחר הריון תקין. הייתה הסתבכות קלה במהלך הלידה נתקע עם הכתפיים (הוא מאוד גבוה), אך לשמחתנו הכל היה בסדר - אפגר וכו'.
הוא ילד חכם מאוד, מבין (להערכתי מעבר לבן גילו) הוא נעים, חברותי אך מאוד עקשן! העקשנות חריגה. קשה להניע אותו מעמדותיו. הוא קשה למערכת המטפלת בו. הוא קשה לגננות וכמובן קשה לנו ההורים.
הוא היה עד לשנת הלימודים הנוכחית בגן פרטי עליו לא סמכתי וחשתי כי הם אינם מקצועיים. הם התריעו בפניי לקראת סוף השנה כי לבן ישנה בעיה ואני חשבתי כי העניין מתבטא בחוסר מקצועיות בגן.
כעת קיבלתי שיחת טלפון מהגננת של העיריייה, שטענה כי התנהגותו של הבן חריגה! הוא לא מתאקלם בגן כשאר הילדים ואף מפספס פיפי בלי הפסקה ללא אכפתיות (גם בבית זה קורה) עניין של החודש האחרון.
מה עושים? איך גורמים לשינוי התנהגותי והתגמשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות, נוקשות מחשבתית? מה עושים? - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום ליאת,
האם את יכולה לפרט על מה למשל הוא מתעקש, איך העקשנות מתבצעת (בכי, התפרצויות, התעלמות וכו') וכיצד אתם מגיבים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעקשנות
ליאת08/10/2010שלום סמדר,
העקשנות מתבטאת בבכי, לעיתים התפרצויות זעם, בעיקר בכי ואי תזוזה מעמדה שנוקט.
יש ואנחנו מנסים להגיע לליבו בניסיון להסיח וליצור אוירה נעימה ומכילה. ויש שאנחנו תקיפים ומאוד כועסים, מתפרצים ומענישים. תלוי במידה ובסיבת ההתעקשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעקשנות - תגובה
סמדר ריינר08/10/2010שלום ליאת,
קודם כל אני ממליצה לכם לקבוע סדרי עדיפויות על מה שווה לכם להתעקש מולו ומה פחות חשוב. זה חשוב גם לתת לילד תחושת שליטה כלשהי ועצמאות, ויש דברים זה בסדר שהוא מחליט לגביהם. יכול להיות שאצלכם בבית יש המון דברים שנראה לכם עקרוני שאתם תחליטו ואפשר לוותר שם, אולי יש משהו נוקשה גם באווירה של הבית והוא מרגיש שמגבילים אותו יותר מדי. תבדקו אם ואיפה אתם יכולים לשחרר.
אחרי שהחלטתם על מה מוותרים ועל מה לא,לגבי הדברים שאתם לא מוכנים לוותר בהם, צריך לבחור תגובה מתאימה. שתי התגובות שאת מתארת הן לא כל כך טובות. צריך לוותר על השכנוע, וגם לוותר על הכעס.
שניהם משדרים לילד חולשה. אם החלטתם שהוא צריך לעשות משהו, או להיפך, אסור לו לעשות משהו, אין מה לשכנע אותו. נסיונות להסברים ולשכנוע רק משדרים לילד שאתם פתוחים למשא ומתן, והוא לא קולט את ההחלטיות. האמירה שלכם בדבר הגבול צריכה להיות קצרה, החלטית וחד פעמית. אמרתם וזהו. אם הוא בוחר לבכות, שיבכה, אל תנסו להרגעי את האווירה, או לעשות שיהיה נעים, זה לא במקום. תניחו לו עד שירגע. אותו דבר לגבי הכעס. אין מה לכעוס עליו, הכעס לא משרת דבר ולא משדר חוזק ושליטה אלא איבוד שליטה.
חשוב מאוד להיות עיקביים במה שבחרתם. העיקביות היא לב העניין.
עם זאת אני רוצה לומר לכם שהמצב שאת מתארת יותר רושם קצת חמור כרגע, כיוון שהדברים הגיעו לידי הרטבה. לכן אם אתם מרגישים שאתם לא מצליחים להתמודד לבד, לא הייתי מחכה והייתי פונה להדרכת הורים מסודרת, עם ליווי יותר צמוד של התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוקשות מחשבתית
אלה28/11/2012שלום לכם,
רציתי לשאול האם אתם יודעים היכן אוכל למצוא חומר על הקשר בין "נוקשות מחשבתית לבין תפקודים ניהוליים".
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכרות של הילדה עם בת זוג חדשהאייל07/10/2010
שלום,
התגרשתי לפני כשנתיים ואני אב לילדה בת כ - 5. מזה כשנה אני נמצא בזוגיות חדשה. עד כה לא בוצעה היכרות בין בת הזוג החדשה לבין הילדה.
לפני כמספר חודשים גרושתי נישאה מחדש ועברה לגור עם בן הזוג והילדה בעיר אחרת. גם אני עברתי למקום חדש בכדי להיות קרוב לילדה.
כתוצאה משינויים אלו הילדה פיתחה קושי לבוא אליי וללון אצלי כפי שהיה בעבר. בחודשים האחרונים ויתרנו על הלינה של הילדה אצלי והתחלנו בתהליך ייעוץ עם הילדה לטיפול במה שעובר עליה. בשבועות האחרונים חל שיפור ברצונה לבוא אליי ולהיות איתי ובהדרגה אנו מחזירים את הלינה שלה אצלי.
ברצוני להכיר לה את בת זוגי החדשה ומתלבט האם המועד הנוכחי מתאים וכיצד עליי לבצע זאת אם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכרות של הילדה עם בת זוג חדשה - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום אייל,
תראה, על פניו לא נראה לי שצריכה להיות בעיה לבצע את ההכרות הזו עכשיו. עם זאת, אם הילדה בטיפול, נראה לי שהכי נכון להתייעץ עם המטפל/ת שלה כי הו/יא מכיר/ה את מצבה הכי טוב. שם גם אפשר להתייעץ גבי הדרך לעשות זאת. אני באופן כללי בעד הדרגתיות, ובלי יותר מדי הסברים מסובכים. כלומר לדבר עם הילדה על כך שיש לך חברה, כמו שלאמה יש בן זוג, ואת הרוצה שהם יכירו אחת את השניה. אחר כך להפגיש ביניהם למפגש קצר יחסית, ארוחת ערב, או סרט ביחד, לאחר כמה בילויים קצרים יחסית, אפשר לבלות יחד יום שלם ובהמשך סוף שבוע שלם, כשהילדה אצלך. כדאי לשים לב לתגובת הילדה, לענות על שאלות, לשים לב אם משהו מטריד אותה, ולמצוא דרך להבטיח את מקומה גם כשבת הזוג נמצאת מבחינת חלוקת תשומת הלב. אם לבת הזוג יש ילדים משלה ומתוכננים מגוירם משותפים, אז בכלל כדאי להקדיש מחשבה איך שומרים לילדה מקום ברור ובטוח בתוך המערכת החדשה שנבנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם משיכה לאשיובל07/10/2010
שלום רב,
בתקופה האחרונה, הבן שלי ,בגיל 7 , מגלה משיכה לאש באופן אובססיבי.
הוא מרבה לשחק עם גפרורים ובסביבתו התרחשו מספר אירועים של הצתות, כגון בפחי אשפה , שדה קוצים וכדו' שלמרות הכחשותיו אני חושש שהוא קשור לדבר.
אשמח אם אוכל לקבל עצה כיצד אפשר לעזור לו ודרכי טיפול.
אציין גם שמדובר בילד היפראקטיבי שסובל מבעיות קשב וריכוז.
תודה רבה, יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם משיכה לאש - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום יובל,
מדובר במשיכה מסוכנת, ולכן נראה לי שכדאי שתפנו לטיפול פסיכולוגי בהקדם על מנת שיוכל לחשוף את שורשי הבעיה, לטפל בה ולהציע לכם דרכי התמודדות בבית. ההיפר אקטיביות לבדה לא מסבירה לדעתי את העניין ויש צורך בבירור יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה לגבי שיער אצל בת חמש וחצישרונה07/10/2010
שלום, בתי בת חמש וחצי, בעלת שיער מתולתל, דבר המפריע לה מאוד. כל ניסיונות השיכנוע אינם מועילים. שמנו לב שלפני הגן או לפני מסיבה או במהלך אירועים חברתיים האובססיה מתגברת. למשל עתה הגיעה אליה חברה, והילדה מסתגרת בחדר כבר חצי שעה מאחר ואינה מצליחה לסדר לעצמה תסרוקת. האם זו חרדה חברתית? מה לעשות? האם צריך לקחת אותה להתייעצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה לגבי שיער אצל בת חמש וחצי - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום שרונה,
אני לא יכולה לדעת על פי הנתונים שמסרת ממה נובעת הבעיה. אני לא יודעת אם זו חרדה חברתית, אך אם זה מפריע לכם מאוד ייתכן שכדאי לכם לפנות לטיפול איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה לגבי שיער אצל בת חמש וחצי
שרונה07/10/2010תודה רבה על התשובה המהירה. איזה נתונים להוסיף?
היא מסתרקת או מבקשת ממני לעשות לה תסרוקת. אח"כ היא שמה קשת/סרט/קשת וסרט יחד, וגם סיכות, הכל כדי לייצר לעצמה חזות שלא יראו בה את התלתלים. אם מבצבצת שערה סוררת היא מתרגזת. אבל אם אנחנו במסיבה או שבאים אנשים, היא באה פעם אחר פעם לבקש שאתקן את התסרוקת כי זה לא מסתדר לה, ומתחילה לבכות. פעמים רבות הדבר נפתר בכך שמאפשרים לה להרטיב את השיער, כי אז היא מרגישה שהוא חלק לכאורה. לעיתים היא מורחת סבון על השיער בהסתר, על מנת להחליקו. הכל מלווה בבכי ובהתנהגות די היסטרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה לגבי שיער אצל בת חמש וחצי - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום שרונה,
לא ציינתי אילו נתונים להוסיף כי חשבתי שאת רוצה תשובה לגבי הפניה לטיפול. תראי הבת שלך בחרדה, ואני לא מכירה אתכם ולכן אני לא יכולה לדעת למה. יכול להיות שזו חרדה שיש לכם במשפחה, יוכל להיות שזהו סוג של פרפקציוניזם, אני באמת לא יכולה לדעת, לכן אם זה באמת מאוד מטריד אתכם, אולי כדאי לכם לפנות לבירור יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות בגןאסף07/10/2010
בני בן ה4 נכנס השנה לגן רשות יחד עם ילדים גדולים ממנו בגיל ובגודל.בני יליד נובמבר והוא בן הקטנים בגן.
יש ילד אחד שמתחילת השנה מציק לו הוא גדול ממנו כמעט בשנתיים.
אמרנו לגננת וזה עזר למס' ימים אח"כ מסתבר שזה לא עוזר.
מה את ממליצה שנעשה כי הוא פוחד ללכת לגן בגללו.ובוכה כל בוקר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכות בגן - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום אסף,
חשוב מאוד לדבר עם הגננת שוב, והפעם להסביר לה שאתם לא מוכנים לזה. אני מניחה שהבן שלכם הו אלא היחדי שסובל וייתכן שכדאי להתארגן עם עוד הורים והלוות גורם שאי שאפשר להתעלם ממנו כדי שיקחו אתכם ברצינות ויטפלו בבעיה.
אם אתם מרגישים שהילד שלכם לא בטוח בגן ושום דבר לא עוזר, אפשר לשקול להעביר אותו, אם יש לכם אפשרות, אבל קודם הייתי ממצה את העבודה מול הגננת, ייתכן שלהגיד פעם אחת זה לא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכות בגן המשך
אסף07/10/2010האם את חושבת שלהגיד לו להחזיר לילד זה יכול להוות פתרון?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכות בגן המשך - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום אסף,
אני באמת לא יודעת. קודם כל הילד גדול ממנו, שנית אני לא יודעת אם הוא יודע להחזיר. אם אתם רוצים ללמד אותו לעמוד על שלו, זה צריך להיות בתנאים שבהם הוא יכול להצליח, וזה צריך להיות אחרי שהוא מיצה את הדרכים הלא אלימות, למשל יותר נכון לדעתי להדריך אותו להגיד לגננת או לסייעת בזמן אמת ולא רק לבכות לכם בבית.
כשהוא יהיה גדול יותר, זה אולי ייחשב הלשנה, כיום, בגילו זה לגטימי לגמרי מבחינה חברתית להגיד לגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר תודה רבה
אסף07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני כמעט 3רינה07/10/2010
כאמור יש לי תאומים בגיל הנ"ל(אני אם יחידנית),שלושתנו ישנים בסלון מחוסר ברירה(זה ישתנה בעתיד).הבעיה היא שלוקח זמן עד שהם עולים לישון,אני מכבה את האור ואת הטלוויזיה.הם קופצים על המיטות ופתאום כל אחד רוצה משהו לאכול(לא מרעב)או שהם באים אלי למיטה.זה יכול לקרות עד 10 עד שאני ממש כועסת.איך אני יכולה לטפל בבעיה כדי שיקדימו ללכת לישון?
בעיה נוספת ברשותכן,אחד התאומים כל הזמן מציק לשני,או שהוא לוקח לו דברים או שהוא מכה אותו וזה הכי מטריד אותי.אני כועסת עליו ומסבירה וזה עוזר לכמה דקות ואז שוב הוא ממשיך.אשמח לעיצה,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני כמעט 3 - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום רינה,
ייתכן שכדאי לך לפנות להדרכת הורים כדי ללמוד איך להציב גבולות באסרטיביות. אסרטיביות איננה כעס, אלא טון נחרץ ברור וקצר.
כמו כן חשוב לשמור על עיקביות, אם ברור לך שהילד מבקש אוכל לא מרעב, אל תיתני לו, אם הוא ממשיך לבקש סימן שכנראה לפעמים את נשברת כדי שיהיה שקט וזה משיג בדיוק את התוצאה ההפוכה. כשהם באים אליך למיטה את צריכה להחזיר אותם, בלי הסברים, בלי נאומים, בלי התחננויות פשוט "לא" קצר ונחרץ ולקחת ואתם ולהחזיר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר
רינה08/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר08/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שירותיםבני07/10/2010
בני בן 6, גן-חובה. יש לו בעיה בכל הקשור לקקי. תהליך הגמילה שלו מחיתולים היה ארוך וכיום בתדירויות משתנות הוא עושה במכנסיים. יש לו בעיה גם בכל הקשור לניגוב שלאחר ולכן לדעתי הוא מנסה להמנע מללכת לשירותים ולכן הוא מתאפק עד שבורח לו. הוא נשאר עם זה בתחתונים וזה לא נראה שזה מפריע לו.
ניסינו לדבר איתו ולנסות ולהבין מדוע, ניסינו להתעלם, ניסינו עונשים ושום דבר לא עוזר.
אשמח לייעוץ
בתודה מראש,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שירותים - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום בני,
בודאי שוענשים לא עוזרים, ובמקרה הזה הם אפילו יכולים לתרום להחמרה. אם שללתם בעיה רפואית, ייתכן שמדובר בבעיה שנקראת אנקופרזיס, ואני ממליצה לכם לפנות לטיפול פסיכולוגי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפר חורפישאמירה07/10/2010
שלום..
הבת שלי בת 3 , היא בגן טרום חובה, 1)היא מסרבת לעשות תסרוקות ,ורק לעיתים נדירות מסכימה או מבקשת לעשות , היא מתולתלת ואני עדינה איתה כאשר אני מסרקת לה את השיער , היא מאוד עקשנית במיוחד בבוקר לפני היציאה לגן דבר שמרגיז אותי בגלל האיחור שלי ושלה , 2)ועוד נקודה אתמול הרטיבה בבגדים בגן ואני לא יודעת למה... בדרך כלל זה לא אופייני לה היא נקייה .
בבקשה עזרו לי איך לשכנע אותה והפחית מהעקשנות שלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפר חורפיש - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום אמירה,
קודם כל כדאי לשים לב מי העקשן. אולי גם את מתעקשת והילדה לא רוצה תמיד להתאים את עצמה אלייך. למה זה כל כך חשוב לעשות תסרוקות? עם תלתלים אפשר ללכת פזור וזה יפה. אם זה מה שהיא רוצה למה את מתעקשת איתה. אם את רוצה להפחית את ההתעקשויות ייתכן וכדאי לעשות סדרי עדיפויות - על מה חשוב להקפיד - ענייני בטיחות, שעות שינה, רחצה וכו', ועל מה לא, ולשחרר בכך חלק גדול מהמאבקים במהלך היום, וגם לתת לילדה קצת הרגשה של חופש ועצמאות שגם היא מחליטה על הצמה בחלק מהדברים. זה חשוב להתפתחות.
אם הידה מרטיבה, זה יכול להיות מקרי, זה קורה לפעמים בגיל הזה, וזה גם יכול להעיד על מצוקה מסויימת אם זה חוזר על עצמו. ייתכן שזה קשור למאבקי הכוח שיש ביניכם. בעיות בסוגרים (כשזה פסיכולוגי ולא פיזי, וכאן צריך לעשות בדיקה אצל רופא כדי לוודא שאין בעיה פיזית) בדרך כלל מעידות על ענייני שליטה ומאבקי שליטה, וזה קצת מתאים לבעיה הראשונה שתארת, ולכן אני מציעה לך להרפות קצת ממאבקי השליטה שלך עם הבת שלך, ואולי גם ההרטבה לא תחזור על עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה ומה כבר לעשות?אוקסנה07/10/2010
לכ' סמדר ריינר שלום. לפני כמה ימים לקחתי מהגן הביתה משחק שהמליצה קלינאית. זה משחק "מה קורה?". הילד למד זה בקלות. לא לקח לנו זמן בשביל להבין סיטואציות שהיו במשחק. היום שאלתי קלינאית, אם יצא לה לעבור על מה שלמדתי איתו בגן? הסבירה לי שהוא לא ממש ידע הכול. לא אמר משפתים רק מילים בודדות (אפילו לא קשורות לסיטואציה). שאלה: מה לעשות כבר? הילד יודע כל סיטואציות שקלינאית נתנה לי במשפתים, גם מזהה, גם כשאני ביקשתי מהילד לתת לי 2 תמונות של סיטואציות, הילד עושה בלי שוב בעיה. מה יכולה להיות הסביה שאיתה הוא לא מוכן? הילד יודע הרבה דברים (גם דברים שלא מתים לגילו), אבל בגן לא רואים ידע שלו. אני מפחדת שבגן ללמדו אותו דברים שהוא כן יודע. מה לעשות?????????????. תודה וסליכה שאני כותבת הרבה שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך זה ומה כבר לעשות? - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום אוקסנה,
נראה לי שאין צורך להילחץ, אלא פשוט להסביר שבבית הוא כן אומר משפטים, ויכול להיות שבמקומות אחרים הוא לחוץ מדי ולכן זה לא יוצא לו. אם תסבירי, יבינו אותך. וגם אם ילמדו אותו דברים שהוא כבר יודע זה לא סוף העולם, בגיל הזה זה נותן חיזוק וביטחון לחזור על דברים מוכרים, לא חייבים ללמוד הכל חדש כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה08/10/2010שלום. האם כדאי לי לבקש מהגן לשבת איתם ועם הילד, כדי להראות להם מה אנו לומדים בבית (כולל המשחקים שלקחתי מהגן)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר08/10/2010שלום אוקסנה,
בהחלט, זה יכול להיות רעיון טווב מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותמור07/10/2010
שלום,
בתי בת ה-7 סובלת מחרדות ופחדים במיוחד לפני השינה, הדבר מלווה גם בכאבי בטן ובכי, איני מבינה מה הסיבה לתחושות אלו, שכן תודה לאל בתי לא עברה איזושהי טראומה והיא עטופה בחום ואהבה, ובכל זאת מגיל קטן, כל שינוי מסגרתי (גן, בית ספר, קייטנה..) גורם לה לחרדות ופחדים, פועל יוצא מכך הוא כאבי בטן ושלשולים.
היא אינה מעוניינת גם שארשום אותה לחוג מהסיבה שלא אוכל להיות איתה בכל מהלך החוג, האם עליי לפנות לעזרה פסיכולוגית, או שהדבר שכיח ואמור לחלוף ברבות הזמן?
נא הנחי אותי, כיצד עליי לפעול?
תודה,
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום מור,
חרדות לא נובעות בהכרח מטרואמה או מחוסר חום ואהבה. לא נראה לי מהתאור שלך שזה משהו שהולך לעבור, כי את מתארת שזה כבר כך מגיל קטן. חבל לסבול, אני בהחלט ממליצה לקבל עזרה פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)