פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר מגן עירוני לפרטי
    איריס
    11/10/2010

שלום
    בני בן 3 ו-8 חודשים, בשנתיים האחרונות הוא היה בגן פרטי עם 16 ילדים ו-4 מטפלות, והשנה הכנסתי אותו לגן עיריה עם 35 ילדים ו-2 מטפלות סה"כ. ההבדל הוא עצום בין הגנים, אין ספק שהוא לא מקבל כמעט יחס בגן העירוני, הצוות לא מסוגל לגשת אליו כשהוא מגיע לגן בוכה אלא ההורה מטפל בזה, אין כמעט מגע אישי כמו חיבוק או ליטוף או כל פניה חמה לילד. אנחנו לא מרוצים מהיחס שהוא מקבל, הסייעת לא סימפטית ואפילו בוקר טוב היא לא אומרת לו, היא לא מחייכת ומעט כעוסה רוב הזמן, והגננת צעירה וחשוב לה הסדר והמשמעת והערכים החינוכיים. אבל גם היא לא מתחברת לילדים ברמה אישית, לא יכולה לקבל שילד לא משתף פעולה או מסרב ללכת לחצר ודוקא מתעניין במשחק אחר, או שלעיתים לא מקשיב לה. ואני מאמינה שילדים בגילאים כאלה לא צריכים להרגיש כאילו הם בצבא. צריך לזרום איתם ולנסות להבין אותם ומה עובר עליהם, ולא רק לתת עונשים כי הם לא מקשיבים באותו רגע. בקיצור אנחנו רוציםלהעביר אותו לגן פרטי אחרי חודש וחצי (כולל חגים) לגן פרטי שוב, גן שיזרום יותר עם הילד ולא רק עם המערכת הקשיחה. מה זה יעשה לילד? והאם לאור הדברים רצוי וכדאי להעבירו כעת? מה דעתך? והאם צריך תקופת צינון של מס' ימים בבית ורק אח"כ לעבור לגן השני? אשמח לתשובות. תודה האמא המודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מגן עירוני לפרטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מגן עירוני לפרטי - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום איריס,
    ההחלטה שלך להעביר את הילד נשמעת לי נכונה,כדאי להעבירו בהקדם. אפשר לתת מספר ימים בבית קודם, ולנצל אותם להכנה שו למעבר המסגרת, הסברים וכו'. יומיים שלושה לא יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 14 והחבר
    מיכל
    11/10/2010

לביתי בת ה14 יש חבר. אני דואגת שהקשר יגיע ליחסי מין. מה אומרים לילדה. איך פונים אליה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 14 והחבר

הוספת תגובה

• ילדה בת 14 והחבר - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום מיכל,
    לא פירטת האם אי פעם דיברת עם ביתך על יחסי מין או בכלל הסבר לגבי איך ילדים באים לעולם.
    חשוב לדבר איתה בנימה מתעניינת ומפרגנת, לא ביקורתית ולא חרדה. חשוב קודם כל לשמוח במשחתה ולהתעניין.
    אחר כך לברר מה יודעת לגבי יחסי מין, לגבי אמצעי מניעה, ומהי עמדתה בעניין. בכל לא בטוח שבתך מעוניינת לקיים יחסי מין, ייתכן שהיא בעצמה חרדה, ולכן עמדה שאומרת לה מראש "אני לא רוצה שתקיימי" עלולה לדחוף אותה מתוך מרדנות למשהו שהיא בכלל לא רצתה וכל ההטפה הייתה מיותרת.
    עדיף שתיצרי איתה אווירה של אמון ושל התייעצות, כך שהיא תרגיש שהיא יכולה לפנות אלייך, לשאול שאלות ולהתעניין, ולקבל מידע.
    אותי מדאיג המצב ההפוך, שבו היא עלולה לקלוט שאת מאוד תכעסי ואז היא לא תשאל ולא תשתף ואם היא תיקלע לצרה או תיכנס להריון היא לא תספר לך.
    נראה לי שעדיף שתפתחי את שיחה מתוך מקום מתעניין, ולפי הצורך תבדקי אם להגיד מה את מציעה, תוך השארת דלת פתוחה לדעתה ולהתלבטויות שלה, ותוך מתן מידע, ענייני, לגבי ההשלכות והאפשרויות שיש, כולל הריון, אמצעי מניעה, אמון בבן הזוג, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 14 והחבר תודה רבה לסמדר

מיכל
    12/10/2010

תודה רבה לך עזרת לי מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    12/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן אחד עשרה - השפעה חברתית
    מור
    11/10/2010

יש לי בן בגיל 11 - והוא הבכור במשפחה.
    מאז היותו קטן - בסביבות גיל חצי שנה - שמנו לב שהוא מאוד אוהב חברה, אוהב להיות במרכז הענינים וכד'. כמו כן, הוא טיפוס מאוד חברותי ובד"כ במרכז הענינים.
    במקום מגורינו הקודם - היה מנהיג הכיתה. לאחר שעברנו לפני שנתיים הוא חוה משבר - שכן לא נקלט טוב בכיתה החדשה אליה הגיע - המצב הגיע לכדי חרם של הילדים בכיתה עליו - דבר שהצריך מאיתנו לערב גורמים מוסמכים בביה"ס שלא ממש הבינו שיש בעיה בכיתה. הוא רצה להיות המוביל וה"מקובלים" דחו אותו בצורה גסה - כנראה בגלל שהרגישו מאויימים.
    בשנה שעברה הורדתי ממנו לחץ בנושא הלימודים בכדי שיוכל להתרכז בנושא החברתי - כמו כן הגיעה מחנכת חדשה שזיהתה שבכיתה הנ"ל קיימת אינטראקציה לא בריאה בין הילדים - ובעזרת הפסיכולוגית ויועצת בית הספר - עבדו שנה שעברה על הנחיית הכיתה - וכיום המצב בכיתה הרבה יותר בריא.
    בנתיים הבן שלי הצליח להבריג עצמו - להיות בין הילדים המובילים בכיתה - והכל פחות או יותר הסתדר.
    אנו חרדים לו לאור העובדה שהחברים שלו הם כל עולמו - מאוד חשוב לו להיות מוביל, וחברה מבחינתו היא כמו אויר לנשימה. דעתם של חבריו כל כך חשובים לו - ואנו מרגישים שלפעמים הוא נמנע מלעשות דבר כזה או אחר מחשש של "מה יגידו החברים". גם המחנכת בשנה שעברה אמרה שמצב רוחו מאוד מושפע מאינטראקציות שבינו לחברים שלו - כשהכול בסדר הוא מרחף ומבסוט ונמצא באופוריה - וכשהוא רב עם חבר כזה או אחר הוא מדוכדך ומיד לא מרוכז בשיעורים.
    אנחנו מנסים להסביר לו - לא לשים את חבריו כל כך בראש סדר העדיפות - ושהחברים שלו לא צריכים להיות כל עולמו .
    איך אפשר להנחות אותו לפתח יותר אישיות עצמית כך שלא תושפע כל כך מנושאים חברתיים. הוא מתקרב לגיל ההתבגרות שבו ערך החברים יעלה עוד יותר לאור הגיל - ואנו רוצים לוודא כי הוא יצלח תקופה זו בלי להתגרר לשטויות (למרות שעושה רושם שהוא נמנע עד כה מלבצע דברים שכל החברים עושים....").
    אודה על עצתכם.

הוספת תגובה

• ילד בן אחד עשרה - השפעה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום זיוה,
    יכול להיות שמה שכדאי לכם לעושת הו אלעודד ואתו לפתח עוד תחומים של יכולת. כרגע היכולת החברתית היא יכולת מרכזית שלו שעליה הוא מקבל הכי הרבה חיזוקים. אפשר לבדוק האם ניתן לעודד עוד יכולות שלו למשל בתחום הלימודי, בתחום הספורטיבי, תחביב מסויים שמעניין אותו, כדי שיהיו לו עוד כמה דברים להישען עליהם. זה לא יחליף לגמרי את חשיבות העניין החברתי, אבל יוכל לתת עוד חלופות כשמשהו לא נעים קורה בחברה - יש לו עוד דברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין התינוק לגננת
    אוסנת
    11/10/2010

שלום ,
    רציתי להתייעץ איתך בקשר לתינוק שנמצא איצלי בגן ,
    אני במקצועי גננת לגיל הרך ,ויש לי גן פרטי בבעלותי , בגן נמצאים 25 תינוקות בין הגילאים 1-3 שנים ,ו 4 עוזרות יש תינוק בגילו 1.8 חודשים ששוהה אצלי משנה שעברה , והוא קשור אלי מאוד (לגננת). יש בגן ילדים שקשורים אלי אבל לא בצורה כזאת . ז"א אם אני יוצאת מהחדר שהוא נמצא בו הוא מתחיל לבכות עד שאני חוזרת ( למרות שהעוזרות מנסות לערגיע אותו אבל זה לא עוזר) , בארוחות אם לא יושב לידי הוא מתחיל לבכות עד שהוא בא ויושב לידי , ואותו דבר בכל הפעלה שאני עושה בגן . בבוקר כשבאים ילדים ורואה שאני מרימה אותם או מקבלת אותם אותו סיפור של בכי עד שאני ניגשת איליו או אפילו אומרת לו לא לבכות הוא מפסיק ( תסומת לב ) .
    **אני לא יודעת מה בקשר להתנהגותו בבית עם ההורים ,אבל לדברי האם הוא ילד עצבני שכל דבר גורם לו לבכי .
    רציתי שתייעצי לי מה לעשות , והאם זה משהו לגיטימי בגיל שלו ?

לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין התינוק לגננת

הוספת תגובה

• הקשר בין התינוק לגננת - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום אוסנת,
    אני לא יודעת אם התשובה שלי תעזור לך, ואני מצטערת אם אני עומדת לאכזב אותך. אני לא בטוחה שיש לי מה לייעץ לך לגבי הילד, נשמע לי שמדובר בילד שלא בשל לגן כל כך גדול וזקוק עדיין לתשומת לב אישית, ולכן יש ספק בעיני אם הו אמתאים לגן שלך. מעבר לזה לא הייתי רוצה להיכנס כי נראה לי לא הוגן לדבר על ילד ללא ידיעת הוריו ולא הם פנו אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין התינוק לגננת

ליאה
    12/10/2010

לגבי אישור ההורים אני קבלתי את אישור האם לפני פנייתי אליך . בכל אופן תודה לך שעזרת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור..

סמדר ריינר
    13/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עקשן
    מור
    11/10/2010

שלום, יש לי בן בגיל 8 והוא ילד מאוד עקשן. זו לא רק תובנה שלי אלא תובנה גם של המורות שכלשונן "כאשר הוא מתבצר אין עם מי לדבר".
    הוא בעייתי מאז ינקותו (תינוק בן ימים ספורים) בנושא אוכל.
    לאחרונה חלה החמרה בנושא האוכל - על כן פנינו לרופא והוא שלח אותו לביצוע בדיקת דם.
    היינו עם הילד כבר 3 פעמים במעבדה - אך הוא לא מסכים לבצע הבדיקה.
    ניסינו הסברים, כעסים, ליטופים, הבטחות, עונשים ומה לא.....
    כל פעם הוא מבטיח לבצע - אך כשהוא מגיע למעבדה הוא מתאבן - ולא ניתן לבצע את הבדיקה - גם לא ניתן בכוח - כי למרות העובדה שהוא רזה יש בו כוח גדול.
    הוא בבית - בעונש - לא מאפשרים לו טלויזיה, משחקי מחשב או פליי סטיישן עד שיתרצה - אבל נראה שהפחד גדול מידי - ושום דבר לא משכנע אותו לעשות את הבדיקה.
    אני יודעת שהוא מאכזב את עצמו כל פעם שאנחנו מגיעים ובסוף לא עושים את הבדיקה - וכואב לי עליו.
    איך אפשר לגרום לו לבצע את הבדיקה?
    קניתי לו אפילו משחת אלחוש - אך הוא לא מתרצה.
    אני קרובה ללהתייאש - ולא לעשות את הבדיקה.
    אודה על עיצה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עקשן

הוספת תגובה

• ילד עקשן - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום זיוה,
    הפחד של בנך מהבדיקה לא נשמע לי שייך לעקשנות, את בעצמך ואמרת שהוא דווקא רוצה לבצע אותה אבל פוחד. אני ממליצה לכם להיכנס לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם. בכל מקרה הייתי ממליצה לכם לפנות לטיפול, בי קשר לעניין הזריקה אלא בגלל המצב הכללי שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפסיכולוג ילדים
    מירי
    11/10/2010

שלום בני בן 4 ילד מקסים ונבון,
    עוד לפני שהוא נולד אני הייתי במצב נפשי קשה, ואחרי לידה גם ב"דיכאון אחרי לידה". טיפלתי בו כמו שצריך המצב הנפשי שלי לא השפיעה על התפקוד היום יומי שלי אחרי מס' חודשים פשוט הוא לא רצה אותי היה מעדיף את האבא שלו , היום אני כבר רואה שהוא לא מתנהג אלי כמו לאימא אני מרגישה שהוא פשוט לא אוהב אותי, אני יודעת שזו אשמתי אבל אני מנסה כבר הרבה זמן להתקרב אליו אני תמיד מראה לו כמה שהוא חשוב לי וכמה שאני אוהבת אותו אבל ההתנהגות שלו כלפי לא משתנה.
    מה עלי לעשות? האם אני צריכה לפנות לפסיכולוג ילדים בכדי לפטור את המצב העצוב עבורי?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפסיכולוג ילדים

הוספת תגובה

• שאלה לפסיכולוג ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום מירי,
    לא ציינת האם את היית או נמצאת בטיפול, ואיך טופל הדיכאון שלך. ייתכן שהתפקוד שלך תקין אבל ריגשית הדיכאון שלך מורגש וייתכן שהתגובות הריגשיות שלך לא תמיד התאימו לצרכים של הילדים למרות שפיזית תפקדת היטב.
    את נשמעת לי אם מאוד מסורה, ובצדק את רוצה לקב הכרה והנאה על השקעתך באימהות. לכן אם לא היית בטיפול אני ממליצה לך לפנות לטיפול, ואם כן היית ייתכן ויש צורך בעוד חיזוק של הדרכת הורים כדי לבדוק מקרוב מהן התגובות שלך שאולי תורמות להתרחקות של הילד ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 מפחד לעשות צרכים
    אסתר אורן
    11/10/2010

שלום רב,
    יש לי ילד בן 5 שעדיין מפחד לעשות צרכים קשים בשירותים.
    הילד נגמל מטיטול בגיל שנתיים וחצי, עושה פיפי בלי בעיות, אך לצרכים קשים הוא מבקש טיטול.
    ניסינו כל מיני דברים: לשבת איתו בשירותים, להביא לו סיר, שיעשה על עיתון, פרסים, אך שום דבר לא עזרה. במקרה אחד פשוט מנענו ממנו טיטול כשהוא ביקש, אך הוא התאפק, שלושה ימים, עד שלבסוף היינו חייבים לשים לו טיטול, כדי לא לעשות לו נזק.

הדבר מקשה על הילד מאוד. במשך כל היום בגן, הוא מתאפק, מפני שמתבייש מהגננת ומשאר הילדים, ולכן מתאפק עד שמגיע הביתה.
    גם כשאנחנו יוצאים לטיולים, או מבקרים משפחה, הילד פשוט מתאפק, עד שמגיעים הביתה.

אנא עזרו לי, מה ניתן לעשות כדי לגרום לו לשבת בשירותים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 מפחד לעשות צרכים

הוספת תגובה

• בן 5 מפחד לעשות צרכים - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום אסתר,
    התופעה של אי עשיית צרכים בשל פחד מאסלה היא תופעה מוכרת ושכיחה. אתם מוזמנים לקרוא ב"עמודת שאלות נפוצות" לגביה . מה שמומלץ שם הוא להניח לילד להתקדם בקצב שלו. עם זאת מאחר ומדובר בילד בן 5 כבר, אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים ואולי טיפול כדי לבדוק קצת יותר לעומק למה הוא כל כך חרד כל כך הרבה זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורי בית
    אלונה
    11/10/2010

שלום וברכה!
    יש לי ילד בן 8 שלומד בכיתה ג', לומד יפה וגם אוהב ללמוד אבל... לא אוהב לעשות ש"ב לבד.
    כאשר הוא מגיע מבית ספר אין אף אחד בבית. אז הוא ניכנס, שם תיק במקום, מחליף בגדים, מחמם לעצמו ארוחה מדליק טלביזיה ו... עד שאני מגיעה.
    ניסית לא לשאיר בבית שלט בתנאי שיקבל אותו רק כאשר יסיים לעשות ש"ב - לא עוזר.
    לפי טענתו הוא לא מבין, הוא צריך את עזרתי, אבל כאשר אנחנו מתיישבים ביחד הוא מסתדר די יפה לבד.
    האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    שעורי בית

הוספת תגובה

• שעורי בית - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום אלונה,
    אני לא חושבת שזה נורא שהילד רוצה שתשבי לידו כשהוא מכין שיעורים, בגיל הזה. את יכולה באופן הדרגתי להקטין את המעורבות שלך, על ידי זה שתקומי לכמה דקות באמצע, תכיני שתיה ותחזרי, תשבי לידו קצת, אחר כך תקומי שוב, תתלי כביסה ותבקשי להראות לך כשהוא מסיים במקצוע אחד, תחזרי לשבת לידו וכו'.
    יכול להיות גם, שזו הדרך היחידה שלו לקבל איתך זמן ותשומת לב, כי הוא יודע שהשיעורים חשובים לך ולזה את תמצאי זמן. יכול להיות שאם תקדישי לו זמן כשאת באה הבייתה, לשמוע מה קרה בבית הספר, לראות יחד תכנית שהוא אוהב בטלוויזיה או ללכת לטייל, הוא לא יצטרך לחכות לך אם השיעורים כי הוא יקבל אותך בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המורה של הבן שלי
    דורית
    11/10/2010

הבן שלי בכיתה א' השנה. והוא מספר לי כי הוא אינו אוהב את המורה שלו כפי שהיא לא אוהבת אותו!! אני חושבת שאני צריכה לערוך שיחה מאוד חשובה עימה . ודחופה
    אך אני חוששת שמה היא תיקח זאת לדרכים אחרות לדעתי היא אינה משתלתת על הכיתה . שמונה 33 תלמידים.ומאוד לחוצה שגורם לה לאיבוד שליטה . ולחוסר התיחסות
    נעימה לילדיםשרק עתה הגיעו מהגן. האם לערב את ההנהלה או שמה לללכת ישירות אליה .

לקביעת תור
    סגירה
    המורה של הבן שלי

הוספת תגובה

• המורה של הבן שלי - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום דורית,
    נראה שואלי כדאי לפני שניגשים אל המורה או אל ההנהלה, לקחת נשימה רגע אחד ולברר עם הילד קצת יותר לעומק (אולי עשית את זה ולא פירטת) למה הוא מרגיש שהמורה לא אוהבת אותו. ייתכן שהו אמתקשה להתסגל למעבר בין הגננת למשמעת של מורה בבית ספר, ייתכן שהוא נעלב אישית מדברים שמכוונים לכל הכיתה, ייתכן שמה שיעזור לו יותר הוא לדעת לא תרגם את הדברים באופן כל כך אישי, וייתכן גם שהוא מפריע לה וגם את זה צריך לבדוק. אחרי שבדקתם בדיוק,אפשר לגשת למורה וגםאיתה לבוא בנימה של בדיקה ולא של וודאות, ולבדוק אם הילד מתנהג בסדר, אם קשה בכיתה, אם ניתן לשנות משהו כדי שיהיה יותר קל, וכו'. לפי התגובה שלה אתם יכולים להחליט אם לפנות הלאה או לראות אם יש שינוי. אבל נשמע לי שחסר כאן בירור יותר מעמיק ואולי אתם נשענים מהר מדי על פרשנות של ילד בן 6 לסיטואציה שאולי היא קצת מורכבת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים +1 חודש
    דינה
    11/10/2010

שלום

בתי בת שנתיים וחודש יכולה לפעמים להרים יד על ילד/ה שהיא לא מכירה סתם ככה וכשהילד הגדול מחזיר לה אז היא מתחילה לבכות בכי הסטרי .
    או שגם לחברה שלה היא יכולה להרביץ ואחרי זה גם לעשות טובה באותו הזמן
    יש לה אח בן 4 חודשים גם לו היא יכולה להרביץ ואחרי זה גם ללטף
    אני נמצאת איתה אחרי הגן לי היא יכולה למשוך בשיער גם להרביץ .
    כמובן שאני מסבירה שזה לא נעים זה היה גם לפני הלידה

מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים +1 חודש

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

דינה
    12/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים +1 חודש - תגובה

נעמה סבג שמש
    16/10/2010

דינה שלום,

בנושא אלימות הסבר מילולי של "לא נעים" אינו מספק. צריך לדבר בטון סמכותי ולומר לה שזה כואב. להבהיר לה: אנחנו לא מרביצים. כשהיא עושה את זה יש להרחיק אותה מהמקום ולקחת אותה להרגע.

תתמידי ותהיי עקבית,בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לכיתה א'
    לילי
    11/10/2010

בתי בת 6.5 עלתה לכיתה א' הן לומדות כל יום עד 2.30
    בתי עלתה מגן שבו למדו אותיות בלבד .
    לאחרונה נערכו בכיתה מספר הכתבות שבהן קיבלה ציון נמוך
    המורה התקשרה ואמרה שהיא זקוקה לשיעורי תיגבור
    הילדה באה הביתה עם ההכתבות ואת אותן מילים שהמורה הכתיבה הכתבתי לה בבית
    הציון היה עשר עשיתי לה הכתבות בע"פ ידעה מצויין בקריאה היא מצויינת בחשבון היא יודעת טוב מאד בבית היא בקיאה בחומר
    הבעייה היחידה שרק בכיתה היא נכשלת בהכתבות ואז המורה אומרת שמי שנכשל בהכתבה לא הפנים את הקריאה אבל היא קוראת מצויין בבית .
    שעורי התיגבור נופלים לה על שיעור ציור שבתי אוהבת ציור מגיל 3 ציירה לנו ציורים
    מהממים וזה כנראה בגנים כי לי יש דודה ציירת וגם אצל בעלי
    האם זה יפגע בילדה להוציאה משיעור ציור ביררתי עם חברות שילדהם בכיתה א'
    בבתי ספר אחרים לא עשו להם הכתבות בתחילת שנה .
    האם המורה סתם מלחיצה ? האם לילדה יש בעיה שהיא נלחצת בכיתה? כי בבית הכל מצויין

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לכיתה א'

הוספת תגובה

• הסתגלות לכיתה א' - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום לילי,
    המורה לא "סתם מלחיצה" אלא פועלת לפי מה שהיא רואה, הי אלא יכולה לדעת שהילדה קוראת וכותבת מצויין בבית, אם לא אמרת לה את זה. ייתכן שבכיתה הילדה יותר חרדה ולכן התוצאות שלה יותר טובות. נראה לי חבל להוציא ואתה משיעורי ציור אם המצב לא דורש זאת. אני מציעה שתדברים עם המורה ותגידי לה שהיכולת של הילדה יותר טובה ממה שמתשקף בכיתה, כי בבית היא כן מצליחה, ולכן את לא מעוניינת שהיא תלך לשיעורי תגבור, ואם את לא מגיעה להסכמה בעניין עם המורה את יכולה לפנות ליועצת ולמצוא ביחד פיתרון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6
    דנה
    11/10/2010

שלום שמתי לב לאחרונה שבני בן השש מתגרה מרגליים/כפות רגליים.
    זה קורה כשהוא צופה בסרטים מצויירים אם מופיע קטע שבו מראים כפות רגליים הוא מתגרה מזה ומתחיל להתככך בכרית או בשולחן .
    מה זה? האם משהו לא בסדר איתו? האם זה אומר משהו לגבי העדפות מיניות ? להעיר לו? להתעלם? ממש לחוצה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 6

הוספת תגובה

• בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

לשלום דנה,
    נראה לי פחות חשוב ממה הוא מתגרה,זה עניין פרטי שלו, יותר חשוב שתסבירו לו שאתם מבינים שמה שהוא עושה נעים לו אבל לא עושים את זה ליד אנשים, אלא בפרטיות. אם את רואה שהוא לא מפנים, או לחילופין נוהג לעשות את זה הרבה כאילו אין לו שליטה בעניין, ייתכן שכדאי לפנות לטיפול.
    לגבי נטייה מינית - זה לא נראה שייך, גם אנשים הטרוסקסואלים וגם הומוסקסואלים מתגרים מכיל מיני דברים. אין בזה שום דבר רע כל עוד זה נעשה בפרטיות ולא פוגע באף אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 מפחד
    ג'נט
    11/10/2010

בני בן השלוש אף פעם לא ישן איתנו במיטה מיזה כמה ימים הוא התחיל לפחד לא ניכנס לחדרים לבד ניבהל מכל דבר נירדם רק במיטה שלנו אני מעבירה אותו למיטה שלו הוא מתעורר באמצע הלילה ושוב פעם בא אלי למיטה בבקשה מה עושים?

יש לציין שהוא ממש מפחד מדמיין דברים, דופקים בדלת הוא בא מהר ומחבק אותי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 מפחד

הוספת תגובה

• ילד בן 3 מפחד - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום ג'נט,
    את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה בנושא פחדים של ילדים ולראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם, אם לא כדאי לבדוק אפשרות לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח רוח תחרותית
    תומר
    10/10/2010

שלום,
    בתי בת ה-9 משחקת בספורט קבוצתי.
    היא התחילה לשחק לפני שנה והתפתחה במהירות ובהצלחה,
    ההתפתחות שלה הובילה את המאמן שלה להעביר אותה לקבוצה יותר בוגרת ומתקדמת מכיוון שלקבוצת הגיל שלה היא לא התאימה כבר.
    באימונים הילדה מתפקדת בצורה מצוינת ומרוכזת. אך בזמן משחק הלחץ וחוסר התחרותיות שבא, לא מאפשרים לה להוציא לפועל את היכולות שלה.
    ניסיתי לעזור לה להתמודד עם זה בדרכים שונות. מתמיכה ובניית ביטחון וגם בדרכים פחות טובות כמו כעס ואיומים להוציא אותה מהקבוצה. לצערי כל הדרכים לא עבדו.
    איך לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח רוח תחרותית

הוספת תגובה

• פיתוח רוח תחרותית - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום תומר,
    קודם כל כדאי לברר אם הרצון שהיא תתחרה הוא שלך או שלה. הילדה כנראה לא כל כך רוצה. זהו רק תחביב. וגם אם לא, היא אמורה לרצות. מה שאתה עושה לה כרגע הוא לא הוגן. אתה לוקח לה משהו שהוא שלה ומכניס לשם אמביציות שהן בכלל שלך, אתה הורס לה בזה משהו שהיא נהנתה בו והופך אותו להכרחה ואיומים. למה? כי אתה חולם שהיא תהפוך לספורטאית מקצועית? זה חלום שלך ולא שלה, היא רק ילדה.
    אני מציעה לך להוריד ממנה את הלחץ מיד. אחר כך תברר איתה מה היא רוצה. האם היא בכלל רוצה לעסוק בזה, האם היא רוצה בזה כתחביב או כמקצוע לעתיד, וללכת לפי מה שהיא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5
    עידית
    10/10/2010

שלום,
    אני עומדת להתחתן עם בן זוגי הגרוש עם ילדה בת 5.
    אנו מתלבטים האם כדאי להביא את הילדה לחתונה או שלא. (אנו נוטים שלא להביא אותה לחתונה).
    ברצוננו לשמוע מה דעתך ומה את מציעה כך שהילדה לא תיפגע בסופו של דבר.

תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום עידית,
    אין כאן נכון או לא נכון. זה תלוי במקרה. לא פירטת מספיק פרטים לגבי המשפחה ולגבי ההתלבטות שלכם כך שקשה לי להגיד. עקרונית אין מניעה שהיא תהיה בחתונה אם היא מכירה אותך היטב, אתן מתסדרות טוב, היחסים עם הגרושה תקינים, אין הסתה,וכו'. מצד שני, גם אין הכרח להביא אותה לשם. וגם אם לא תביאו אותה לשם זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה