פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    שואלת
    03/10/2010

שלום,
    האם אתם מייעצים גם להורים לתינוקות (התינוק שלי בן שמונה וחצי חודשים)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זו השאלה

שואלת
    03/10/2010

בני בן שמונה וחצי חודשים.
    לפני כשלושה שבועות התחלתי בעבודה חדשה,
    אולם - על מנת לאפשר לבני הסתגלות טובה למשפחתון - הכנסתי אותו כבר בגיל חצי שנה.
    לאחרונה שמתי לב כי כשאני ובעלי בבית, בני מעדיף באופן חד משמעי את אביו.
    אולם, מה שמטריד אותי באמת הוא שלאחרונה הוא מראה סימני העדפה ברורים למטפלת שלו במשפחתון: היום היה השיא כאשר הגעתי לקחת אותו, הוא קיבל אותי בחיוכים וסימן שרוצה לעבור אליי ומיד אחרי שלקחתי אותו ביקש לחזור לידיה של המטפלת וסירב לחזור אליי.
    האם זה נורמלי? או שעליי לנהוג בצורה מסוימת כלפי התופעה?
    מודה שזה צרם לי, אבל כמובן שהשתדלתי לא להראות לו שום סימן.
    אשמח לתשובה!!
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, לא קיבלתי מענה למכתבי.....

שואלת
    04/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    04/10/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ששוכבת ערה במיטה
    יעלי
    03/10/2010

תודה לעונות בפורום המקסים הזה, השכלתי הרבה מתשובותיכן לאנשים אחרים.

רציתי לשמוע חוות דעת מקצועית יותר משלי על איזה עניין שקשור לבת שלי. אני אפילו לא בטוחה שמדובר בבעיה, פשוט התנהגות קצת מוזרה.
    מדובר בילדה בת שנתיים, ישנה מזה כחמישה חודשים במיטת מעבר. המעבר התבצע סמוך ללידת אחיה (לא היתה ברירה כי היא למדה לצאת ממיטת התינוק). בהתחלה היא היתה כמובן יוצאת מהמיטה, אולם הצלחנו 'לסדר' את זה. בכל אופו עכשיו מניחים אותה במיטה והיא נשארת לשכב שם ערה ושקטה לפרקי זמן ארוכים (לדעתי) עד שהיא נרדמת. מדובר בחצי שעה - ארבעים דקות. גם בבוקר, לפעמים היא מתעוררת מוקדם אבל יוצאת להעיר אותנו רק כשיש אור בחוץ.
    ואני תוהה לגבי שני דברים - מדוע לוקח לה כל כך הרבה זמן "להרגע" מהיום שלה עד שתהיה נינוחה מספיק להירדם, והאם זה נורמלי שהיא שוכבת במיטה לבד ולא יוצאת אלינו או לשחק בחדר או קוראת לנו במשך מה שלי נראה כהרבה זמן.
    מדובר בילדה מאוד פעילה במשך שעות הערות (יש שיאמרו על גבול ההיפר) למקרה שזה קשור. את אחיה אגב, היא מאוד אוהבת (בינתיים) ואין קשיים מיוחדים בהקשר זה.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה ששוכבת ערה במיטה

הוספת תגובה

• ילדה ששוכבת ערה במיטה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,

לא ציינת האם ואיזה טקס אתם עורכים לפני שתאם "מניחים" אותה במיטה, ואיך "סידרתם" את זה שהיא לא יורדת.
    בעיקרון זה לא חייב להיות בעייתי כשלוקח הרבה זמן להירדם, אבל כן ילדים זקוקים לעזרה וליווי במעבר בין ערות לשינה, בצורת טקס, של חיבוק נשיקה, סיפור, סוג ש פרידה מהיום ועיבוד ש הפחדים הקשורים לשינה.
    כמו כן נדמה לי שייתכן שיש משהו מרצה מרצה בילדה שלכם, הי אשוכבת בקט, "סידרתם" והנחתם" אותה, והיא למדה להתמודד לבד עם הקשיים שלה, כדי לא להפריע. זה לא כל כך טוב בעיני, בטח בגיל כזה צעיר וקטן. ייתכן שההתרשמות שלי היא בגלל שלא תארת את כל הפרטים, אבל אם אני לא טועה, כדי שתחשבו על הנקודות האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו, אבחנה קולעת.

יעלי
    04/10/2010

קודם כל - היכולת שלך לאבחן סיטואציה רגשית מתוך תיאור קצר פשוט מדהימה בעיני. הרשמת אותי מאוד בתגובתך ולכן אשמח להמשיך ולהתייעץ.

את צודקת, באמת לא תיארתי אבל בהחלט יש טקס שינה - מסדרים את החדר שלה, סיפור, מקלחת (תוך כדי אנחנו מדברות על מה שעשתה היום ואני מספרת לה מה תעשה מחר .אני מנסה לקשר את זה לשינה נניח את בטח עייפה כי היום עשית הרבה או כדאי שתשני טוב כי מחר יש משהו). אח"כ אומרים לילה טוב לכל מיני דברים בחדר ואז 'מניחים' אותה במיטה כפי שכתבתי. 'סדור' עניין היציאה מהמיטה היה בהחלט מאתגר. אני מניחה שהוא נפתר כשהיא הבינה שאם היא רוצה תשומת לב עדיף לה לקרוא לנו לבוא אליה ולא לצאת החוצה. עם הזמן גם הקריאות התמעטו.
    מה שכן, כפי שזיהית ברגישות מדהימה, מדובר בהחלט בילדה שעונה על ההגדרה של 'ילדה טובה'. היא אוהבת 'לעזור' בכל פעילות שאני עושה, בד"כ מקבלת 'לא' בלי ויכוחים ונעלבת כשנוזפים בה בתקיפות. לי מן הסתם זה מאוד נוח ככה ואני גם מאד מפרגנת לה בגלל שהיא כזו ילדה נוחה. האם זה גורם לה לא להביע קשיים?
    בהקשר של אחיה דווקא ניסיתי לדובב אותה ולהעלות קשיים שחשבתי שאולי היא מרגישה אבל היא רק אמרה שהיא גדולה ולא שיתפה פעולה.
    המלצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו, אבחנה קולעת. - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    קודם כל תודה על המחמאות:-)
    אם זיהית את הבעיה זו כבר התחלה של פיתרון. אתם כנראה נותנים חיזוקים מאוד מתלהבים לכל גילויי הבגרות שלה ולא ממש מתייחסים באותה התלהבות כשיש לה צרכים משל עצמה או שיש התנהגות שפחות נוחה לכם. ייתכן וכדאי לחזק גם התנהגויות אחרות, לא על ידי דיבור עליה כבעלת קשיים כי זה כנראה משפיל אותה חשוב לה להיות גדולה, אלא יותר כעל "חמודה" וכעל מי שיכולה לקבל ממכם התייחסות רק בגלל שהיא קיימת בלי שהיא תעשה שום דבר בוגר בשביל זה. אפשר ליזום איתה זמן איכות רק איתה שבו עושים ביחד דברים רגרסיביים קצת יותר ותינוקיים, ובעיקר לתת הרגשה שאתם מספקים את הצרכים שלה בשמחה והיא לא מכבידה. ילדים כמוה קולטים בטלפתיה את העייפות של ההורים והמשאלה שלהם שיהיה קצת יותר קל ומתאימים את עצמם לזה בלי בלי מילים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת חפצים
    חני
    03/10/2010

הבן שלי בן כמעט 4 מרבה לזרוק חפצים כאשר איננו מרוצה או כועס . אתמול קרה מקרה שקצת הפחיד אותי ואת בן זוגי כאשר הוא זרק לעברנו סכין ... צה עושים איך מתמודדים ?

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת חפצים

הוספת תגובה

• גבולות וסמכות

נעמה סבג שמש
    03/10/2010

חני שלום,

את מדברת פה על מקרה קיצוני.
    אם הילד מרשה לעצמו לזרוק חפצים, תראו מה אתם יכולים לעשות כדי לכוון אותו ובכדי לעזור לו.
    הוא משווע לגבולות שכנראה אינו מקבל.

האם זריקת הסכין נבעה מעצם היותה סכין? האם היתה לכך משמעות בעיניו? איך הגבתם?

אתם מוזמנים לקרוא מאמרים על גבולות באתר שלי.

עם זאת, אני ממליצה על הדרכת הורים שאינה סובלת דיחוי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אמא
    03/10/2010

הבת שלי בת שנה + 10 יותר מחודשיים עושה סצינות כאשר מחתלים אותה. איננה מעוניינת בחיתול ודורשת להוציאו.
    החלטנו לגמול אותה בסוכות מה שביומיים הראשונים היו מלא פספוסים ובמשך השבוע דווקא הלך לא רע לה.בכלל. היו ימים של פספוס אחד ביום. לגבי קקי קצת יותר קשה לה.אנו גומלים בעזרת סיר מכיוון שהיא מפחדת מהאסלה . השנה היא נכנסה למסגרת גדולה משהייתה שנה שעברה בגן היא לא עושה בכלל בסיר ואפילו מתאפקת עד לשנת הצהריים שם היא עם חיתול.(עושה הפרדה בשינה ומחתלת אותה בלילה ובשנת צהריים)
    היום בגן ממש היא התנגדה לעשות בסיר והיא התאפקה מהבוקר עד לשנת הצהריים. יש לציין שבבוקר כאשר התעוררה היא ביקשה להוציא את החיתול ולעשות פיפי והצליחה.הגננת אמרה שבגן היא עדיין לא מוכנה לגמילה ואיננה מתכוונת לשתף פעולה כדי לא לגרום לרגרסיה כי היא ממש התנגדה. חשוב לומר בנוסף שהבת שלי הגיעה באותו היום הביתה היא הסכימה לעשות פיפי בסיר.
    ברור לי שבגלל המסגרת החדשה קשה לה בגן והיא עדיין חסרת ביטחון שם. שאלתי היא האם כדאי להמשיך עם זה בבית והאם זה לא יבלבל אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום לך,
    לא אני לא חושבת שזה יבלבל אותה וזה בסדר גמור. אם נוצרת בעיה תמיד אפשר להפסיק ולחזור אחר כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גבולות
    בועז
    03/10/2010

שלום, מדובר בילד בן 6 שהתחיל כתה א. ילד מאד חברותי, חכם ומהיר תפיסה (אני לא אובייקטיבי..). הילד לא נח לרגע, תמיד מנסה לבדוק גבולות, תמיד ינסה לעשות דברים אסורים אפילו במחיר של עונש. בזמן השינה חייב לעשות "הצגות" ולהשתולל אפילו אם מאד עייף. ברגע שמחליט ששיגע את ההורים מספיק, נרדם תוך שנייה. כמובן אין כאן מקום להביא תמונה כוללת - הוא כן יכול להתרכז במשחק לוח או משחק מחשב.

מעוניין בעצה איך להתמודד ובהמלצה על פסיכולוג מתאים באזור המרכז. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גבולות

הוספת תגובה

• בדיקת גבולות

נעמה סבג שמש
    03/10/2010

בועז שלום,

לי לא נשמע שהילד זקוק לפסיכולוג, לי נשמע שאתם זקוקים להדרכת הורים.
    כמו שתיארת, נשמע שהילד פיקח, בודק אתכם ואתם אינכם עומדים בבדיקה. האין כך?!?
    קראו באתר שלי מאמרים בנושאי גבולות.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקיון
    ורד
    03/10/2010

בתי בת 7, בכיתה ב', עברנו עיר ובית ספר ולכאורה ביתי מאוד שמחה, מרוצה וכו'. הבעיה היא שהיא כל הזמן שוטפת ידיים מחשש לזיהומים. זה מפריע לה ממש בהתנהלות היום יומית. עלי לציין שזה כבר הרבה זמן אולי שנתיים, בא והולך. הרבה הולך, אבל עכשיו שוב חזר. אני צריכה יעוץ איפה ואיך כדאי לטפל בזה.

תודה רבה

וגם איך אני צריכה להגיב כשאני רואה את זה קורה

לקביעת תור
    סגירה
    נקיון

הוספת תגובה

• ניקיון

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום ורד,
    מה שאת מתארת נשמע כהפרעה אובססיבית קומפולסבית,(OCD) זה נובע מחרדה ודורש טיפול. אני בכוונה לא רוצה לומר לך איך לנהוג כשזה קורה, כרגע עד להגעתכם לטיפול - תניחי לזה, אל תעירי, ופני מייד לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בין אחים
    גלית
    03/10/2010

יש לי שני בנים. הגדול כמעט בן 7 והקטן ארבע וחצי.
    הם מאוד אוהבים האחד את השני, אך גם רבים המון. ברור לי שזה טבעי אבל אני ממש מיואשת.נעשיתי כבר אדישה.

רוב הפעמיים שהם רבים זה מגיע למכות. שניהם מתגרים האחד בשני באותה מידה.ובסוף זה נגמר בבכי של אחד משניהם.

ניסינו הכול. לדבר, להסביר, להפריד, לשים אחד מהם בחדר, אך הם ישר יוצאים מהחדר.
    דלתות אנחנו לא נוהגים לסגור.

אני מאוד משתדלת כשיש זמן ואפשרות למצוא לכל אחד מהם זמן איכות איתי, אני נוכחת לדעת כמה זה חשוב ועושה להם טוב.

מה עוד אתם יכולים להמליץ/ להציע לנו לעשות כדי שיהיה יותר נעים בבית.

לקביעת תור
    סגירה
    מריבות בין אחים

הוספת תגובה

• מריבות בין אחים

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום גלית,
    ייתכן שחשוב מאוד שתהיה כן אפשרות לסגור דלתות בבית. בית שלא סגורים בו דלתות זה בית שיוצר מסר שאף אחד לא יכול לשים גבול כשהוא זקוק לפרטיות, או לשקט. אני יודעת שיש הורים שחרדים מאוד כיוון שחוששים שבחדר יקרו דברים שלא בשליטתם. על החרדה הזו צריך למצוא דרך להתגבר. לא ייתכן לא לסגור דלתות. הילדים שלכם צריכים שיהיה להם מנגנון לגיטימי להגיד די כשמתאים להם ולהיפרד אחד מהשני, לא להיות מוצפים מהגירויים שהשני יוצר כל הזמן, ולהתעסק קצת בעצמם.
    מעבר לזה - חשוב שגם אתם תסגרו דלתות בחדר שלכם - כשאתם מחליפים בגדים, כשאתם מקיימים יחסים וכו', גם אם נדמה לכם שהם ישנים.
    מעבר לזה, חשוב מאוד לעושת תכניות לאחה"צ, לצמצם את הזמן ההחופשי והלא מוגדר ולהבנות במידת האפשר את הזמנים - זמן להכנת שיעורים, תכניות ביקור אצל חברים, טיול בחוץ, טלוויזה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גלית
    04/10/2010

סמדר בוקר טוב ותודה על ההתיחסות המהירה

לפי תשובתך, לא ירדת לסוף דעתי. התכוונתי שאנחנו לא סוגרים דלתות לאחר שמכניסים את אחד הילדים לחדר בגלל מריבה כדי להעשות קצת הפרדה.

הבנים עדיין לא בגילאים כאלו שהם מבקשים לסגור דלת ולשחק עם דלת סגורה. כמובן שאנחנו במקלחת או בשירותים אז סוגרים את הדלת.

אחה"צ שלנו בד"כ מתוכננים יש חוג פעמיים בשבוע, שיעורי בית לא מקבלים אצל הבן שלי (התחיל השנה א') אנחנו הרבה בחוץ. אני גם חושבת שכן חשוב שילד קצת ישתעמם ושלא תמיד הדברים היו מתוכננים.

האם אחרי מה שפרטתי יותר, יש לך עוד רעיונות יצירתיים בשבילי איך לנטרל יותר את המריבות בינהם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום גלית,
    אכן מהתאור שלך אני הבנתי שאתם לא נוהגים לסגור דלתות בבית ככלל, כך זה היה נשמע. אם זה לא המצב אז זה באמת יותר טוב.
    אני מסיכמה איתך שלא הכל תמיד צריך להיות מובנה, ומותר גם להשתעמם, אבל ילד בן 4.5 זקוק בכל זאת ליותר הבניה, ולא תמיד מסוגל להכיל את עצמו ולהעסיק את עצמו לבד ברצף. כדי שיוכל להשתעמם "ביעילות" הוא צריך קצת יותר כלים ,שעדיין אין לו בגיל הזה. לכן צריך אולי לחשוב על תכניות נפרדות לשניהם אחה"צ שעונות על צרכים שונים (לא בהכרח זמן איכות נפרד, את זה אני מבינה שאתם עושים) אבל אני משערת שבדרך כלל ייתכן מאוד שהיוזמה להצקות באה בדרך כלל מהקטן כלפי הגדול כי הוא פשוט מחפש את קירבתו ומצפה שהוא יכיל אותו, והצקות מצד הגדול הן אולי לרוב תגובה נקמנית על כך ולא בהכרח יוזמה ראשונית. אם זה כך, זה סימן שהקטן לא מוכל כרגע בצורה מיטבית, וצריך להציע לו פעילויות שמתוכן יוכל לבחור ולא להשאיר אותו עם הפנאי שלו בלי שום הכוונה או ליווי למשך זמן שהוא רב מדי עבורו.
    אם זה לא כך, אז ייתכן שעדיין לא ידועים לי מספיק פרטים כדי להבין טוב יותר את הדינמיקה מאחורי ההצקות.
    אני חייבת גם לומר שיש סתירה מסויימת בין שני התאורים שלך, או ששוב ל אהבנתי אותך נכון, כי אם פעמיים בשבוע יש חוג, ואתם הרבה בחוץ אז איך נשאר זמן רב כל כך לריב? אז או שזה באמת יותר מדי זמן בלי תכנית, או שזה לא כל כך הרבה זמן , מינון מסויים של מריבות בין אחים הוא נורמלי והוא חלק מהקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיונות מפחידים
    מורן
    03/10/2010

שלום רב,
    בני בן 3, בן יחיד, תוסס ומקסים. מאוד חברותי, אוהב ואהוב.
    לאחרונה הוא התחיל לדמיין דברים. בלילה הוא מדמיין שיש לו חיות על המיטה. גם כשאני מדליקה את האור הוא עדיין טוען שהחיות שם (הוא גם מאוד ספיציפי: לפעמים זה תנינים, לפעמים שועלים ואפילו פעם הייתה לו ג'ירפה), הוא לא נרגע עד שאני מרימה אותם וזורקת אותם מהחלון. יש לי אפילו תרסיס "מיוחד" שאנחנו מרססים לפני השינה והחיות לא מתקרבות. מה שבאמת מלחיץ אותי זה שהוא טוען שהוא ממשיך לראות אותם גם באור. כלומר אלו לא צללים או חפצים שרואים בחושך ונעלמים כשיש אור.
    דבר נוסף שקרה לי, זה שהוא ראה ילדה בסלון שלנו (כאשר הבית ריק כמובן), וממש תיאר אותה, וכשיצאנו מהבית הוא ביקש שהיא תבוא איתנו והגדיר בדיוק איפה היא נמצאת.
    בעלי ואני מנסים לקבל את מה שהוא אומר ומשתפים איתו פעולה. השאלה אם אנחנו עושים נכון?
    והשאלה גם אם זה נורמלי או חורג מגבולות הנורמה והדמיון הבריא של הילד?
    תודה מראש,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    דמיונות מפחידים

הוספת תגובה

• דמיונות מפחידים

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום מורן,
    מה שאת מתארת אכן נשמע מעט גבולי. אומנם ילדים בגילאים הלאה מבלבלים לפעמים בין דמיון ומציאות, אך ליתר ביטחון אני חושבת שרצוי שתפנו לגורם מקצועי כדי לברר יותר לעומק את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותשת
    קרן
    03/10/2010

שלום רב
    בני בן שנתיים וחצי. ילד מקסים ועקשן ביותר. אנו דואגים לשמור על גבולות בבית, אך לפני כ3 חודשים הרשנו לעצמנו להתגמש קצת ולהעלים עין כאשר הוא החל לעבור למיטתנו באמצע הלילה (טעות מרה). נהנו גם אנחנו מהשינה המשותפת, במשך כחודש, אך בהדרגה הוא החל לבוא מוקדם יותר ויותר, כך שהחלטנו לשים לכך סוף. מאז איננו ישנים- בתורנויות לילה-לילה, כל אחד מאיתנו מחזיר את העולל העיקש למיטתו. בני מצליח להחזיק לילה שלם שבו הוא קם כל 20 דקות ומגיע לחדרנו, ואינו בוכה כאשר מחזירים אותו- כאילו כעת מטרתו היא פשוט שנישן לידו. כמובן שדואג שלא להירדם ועומד על כך שנשב לידו.
    ניסיתי להסביר לו ולהשאירו להירדם לבד, תוך החזרתו למיטה בכל פעם שקם (שיטת רולידר) אך איני עומדת בבכי קורע הלב ובחיבוקים שלו בתחנונים שאשאר עימו.
    מה עליי לעשות? אני מותשת!

לקביעת תור
    סגירה
    מותשת

הוספת תגובה

• קשיים בהרגלי שינ

נעמה סבג שמש
    03/10/2010

קרן,

שיטה זו נכונה וטובה, אך יש לשלב אותה עם אינטליגנציה רגשית. יש להכין אותו לרגשית למצב. לספר לו סיפורים על ילד שישן במיטה שלו, לפדבק אותו על כך, ללמד אותו לאהוב שוב את חדרו ומיטתו.

והכי חשוב- לא לוותר ולהיות עקביים.

אני מאמינה בהדרגתיות. לעשות זאת בשלבים. קודם לשבת לידו, אח"כ לעמוד, להיות ליד הדלת, ורק אחרי שהילד מוכן לכך רגשית- לצאת.

בהצלחה וברגישות,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפץ מעבר
    שקד
    03/10/2010

חפץ מעבר (שהוא בובת סמרטוטי) חייב להיות רק אחד כזה שלוקחים הביתה בסוף היום בגן או שאפשר אחד בגן ואחד בבית (זהים) .
    קראתי שזה אמור להיות אחד יחיד ומיוחד.

לקביעת תור
    סגירה
    חפץ מעבר

הוספת תגובה

• חפץ מעבר

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום דנה,
    אכן חשוב ורצוי שזה יהיה אותו אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות
    לי
    03/10/2010

אני נשואה בשנית, לבעלי 2 ילדים הגדלים אצל אמם.
    בני 11+ 12.הבעיה היא עם הבן(בן 12) הוא החל השנה את חטיבת הביניים. (כיתה ז').
    הורי הילד התגרשו כשהיה בן 3 או 4, האם התחתנה לפני מספר שנים בשנית, לפני כשנתיים נולד ילד נוסף למשפחה, וכעת היא בהריון נוסף.. צפויה ללדת בחודשים הקרובים.
    הילד אובחן לפני מספר שנים ב- ADHD ולקח עד פסח האחרון כדור הנקרא קונצרטה.
    כשהיה לוקח את הכדור היה ילד מאוד נינוח,עדין,רגוע,קשוב,וכשפגה ההשפעה של הכדור היה נהפך לחסר סבלנות,עצבני,חסר מנוחה.ההבדלים בלי ועם כדור היו כמו שמים וארץ.
    בפסח האחרון הופסקו לו הכדורים בעצתו של הרופא (אני חושבת) (כיוון שהם מעכבים גדילה),ולאחר תקופה קלה האם ראתה שהילד מסוגל להתמודד בלימודים ללא הכדור אז הפסיקה לתת לו אותו. לפחות זאת הסיבה שאמרה.(גם רמת האמינות שלה נעמדת בספק.)
    בכל שלבי לימודיו היה לו מאוד קשה בלימודים, הוא ברמה הרבה יותר נמוכה לגילו גם בקריאה/כתיבה/אנגלית, מספר הטלפונים מהמנהלת ביסודי היו רבות מאוד, כמו כן השיחות שניהלו איתו ועם ההורים. בית הספר לא ידע כיצד להתמודד איתו, ופשוט העיף אותו כל פעם הביתה או השהה אותו.כעת הוא בחטיבת הביניים, אנו רק בתחילת החודש הראשון, וכבר הוא עם 2 הזהרות התנהגות.מחנכת הכיתה דיברה עם האם ואמרה שהיא מעולם לא נתקלה בכזאת התנהגות ילדותית, (הוא אכן מאוד ילדותי לגילו), הוא לא מפסיק להפריע בשיעורים, להוציא למורה לשון, לא מכין שיעורים, (וגם כשמכין לא מוציא מהילקוט אלא משקר ששכח את המחברת בבית),הוא משקר ללא הפסקה לכל מי שנתקל בדרכו, ועל כל דבר קטן כגדול,מחטט לילדים בתיקים וגונב דברים,(גם מההורים)
    היום התקשרה המורה ואמרה שהיא כבר לא מסוגלת להתמודד עם זה, שהוא לא הפסיק להפריע וירד מתחת לשולחן באמצע השיעור.ושהיא מעבירה את הנושא לטיפול היועצת.
    (הטיפול יהיה לאחר חופשת הסוכות).האמא כבר איבדה תקווה, טוענת שכבר ניסתה את הכל.על כל פיפס שהוא עושה הוא חוטף עונשים בבית. (אני אישית לא מאמינה בשיטת החינוך הנ"ל אבל זאת היא שמחליטה אצלה בבית ואין לי מה לעשות בנידון).בעלי, שהוא האבא של הילד, גם כבר מיואש, וגם מתוסכל,כיוון שהוא נתקל "בקיר" כשהוא מדבר עם גרושתו, ואין לו יכולת לחנך בצורת "שלט רחוק".וברגע שמדבר ולא מוצא חן בעיניה היא מרעילה את הילדים נגדו.כמו כן צריך לציין, שניתנת לו המון עזרה: במהלך כל השנים..
    אם זה מבחינת מורים פרטיים (שבשלב מסוים היה מתקשר באופן יזום למורה ומבטל שיעורים בטענה שאמא שלו לא בבית.. או שהאמא ביקשה לבטל מסיבה זו או אחרת..
    מבחינת חוג של פסיכודרמה שבשלב מסוים לא היה מוכן ללכת יותר, ושיחות עם פסיכולוג שפשוט ישב אצלו ושיקר על הכל.הוא מאוד חכם ומאוד ערמומי. ומסובב את כולם בדיוק לכיוונים שהוא רוצה.האמא נמצאת בבית ועוזרת לו עם שיעורי הבית.(אך הוא מביא רק את חלקם הביתה, או אפילו לא טורח להעתיק מהלוח..) לכל שאלה תמיד יש לו תשובה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• פרטים נוספים...

לי
    03/10/2010

אני כבר לא יודעת אם הילד עושה בכוונה ופשוט לא בא לו ללמוד, או שהתנהגות זאת לגמרי לא בשליטתו.למרות שפעמים רבות אמר לאמו שזה לא שהוא לא יכול, הוא פשוט לא רוצה.

גם בבית אצל אמו (וגם אצלנו בבית) הוא מאוד אלים מילולית לאחותו, וגם פיזית לפעמים.. (שגם היא לפעמים מטריפה אותו.. אבל עדיין.. לא מצדיק הרמת יד וקללות)
    ברגע שלא עושים מה שהוא רוצה, או אומרים לו "לא" על משהו, או כועסים או מענישים, הוא ישר מתפרע.. בועט ומעיף דברים בחדר שלו ומתחיל לבכות ולהתכנס בעצמו..
    בכלל, את הדמעות הוא מוציא מהר מאוד.. אנו כבר לא יודעים אם זה אמיתי או לא.
    גם עכשיו כשהוא בעונש אצלו בבית, הוא לא מבין מדוע הוא בעונש, למרות שהוא שואל הרבה פעמים, אם אשתפר ואתנהג בסדר האם אקבל את המחשב חזרה? אז אומרים לו כן..
    ואז לאחר 5 דקות.. הוא שואל אם הוא יכול לשחק במחשב.. או למה הוא לא יכול לשחק במחשב? או לרדת עם חברים?הוא כל הזמן מחפש איך לקבל את ההקלות.. אבל מצד שני לא מראה על שום רצון לשיפור..

אתמול אמר שהוא מעדיף להתנהג לאחותו בצורה לא טובה ולחטוף עונשים מאשר להתנהג אליה יפה. (כנ"ל גם לבת שלי מנישואי הקודמים.)

מה עושים??
    האם יש בית ספר שיכול להתאים לו יותר? (איזור גוש דן)
    האבא חושש לעשות צעדים "שירגיזו" את האם, כי אז היא נוקמת דרך הילדים ומפנה אותם נגדו.. וגם אזלו כוחותיו לתמודד מולה ובכלל להתמודד עם המצב הזה..

אנחנו על סף ייאוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום לך,
    אני אגיד לך את האמת, אני מבינה את הייאוש, אבל אני בכל לא בטוחה שזה נכון, מבחינה אתית שאני אענה לך. לא את אמא של הילד, ואת גם לא מגדלת אותו, כך שגם מעשית - איזה ערך יש להמלצה שאני אתן לך? מה תעשו איתה כשאת טוענת שאין תקשורת בין ההורים והכל ב"שלט רחוק"?
    הדבר היחיד שאני יכולה להמליץ לך זה מה לעשות כשהוא אצלכם בבית, וגם את זה אני הייתי מעדיפה שבעלך ישאל ואני אענה לו, כי הוא האבא של הילד ואחראי על חינוכו, יותר ממך, למרות שאתם גרים יחד.
    באופן כללי אני רק יכולה לומר שכדאי לכם לשמור על עיקביות בבית, לא לאפשר אלימות, להפסיק אותה מיד כשהיא קורית, גם אם יש צורך להתערב פיזית. לנסות ליצור מצבים שהאב יבלה זמן איכות לבד עם הילד, יכיר אותו, יכיר גם חלקים חיוביים שלו, לא לבלות כל הזמן בנזיפות וייאוש, לתת חיזויקם חיוביים על מה שכן חיובי, ולנסות להשיג שיתוף פעולה שלו ושל אימו כדי לפנות איתו לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת

לי
    03/10/2010

תודה על התגובה המהירה, זה מאוד נכון שלצערנו אין לנו כלל שליטה על חינוך הילד, ההורים מדברים ויש תקשורת, אך היא עושה בסופו של דבר מה שהיא רוצה, ולא מוכנה לשמוע משהו אחר מעבר לקו המחשבה שלה.
    בנוסף הילדים אצלנו רק כל סופ"ש שני (הם לא מגיעים באמצע שבוע בגלל מרחק המגורים). כך שרמת החינוך שאנו יכולים לתת היא מאוד מינימאלית ומאוד קשה לחנך פעם בשבועיים. אנחנו עוצרים מיידית כל פעולה של אלימות מילולית או פיזית, אבל אז הילדים מתפרצים בזעם למה להם תמיד מעירים ולבת שלי לא. (שהיא מעולם לא העזה ולא תעז לקלל או להרביץ בבית, כי כך חינכתי אותה), אני מאוד מאמינה שיש קנאה רבה בה וביחס שהיא מקבלת,(היא מתנהגת מקסים, ומקבלת יחס בהתאם) למרות שגם לה אנו מעירים כשצריך, ניסינו הכל בשיטת החיזוק החיובי.. ניסיתי לעשות טבלה עם חייכנים ועל צבירה לקבל הפתעה אך זה החזיק מעמד זמן מאוד קצר, על כל דבר חיובי אנו נותנים "חח" אבל זה לא מקדם אותם לשום מקום, ברגע שהם מקבלים הפתעה על התנהגות טובה אחרי 5 דקות הם יכולים להתפרע ולהרוס הכל..
    נכון שאני לא המחנכת, ובעלי זה שצריך לעשות זאת, אך אין לו כבר כוחות,מרגיש מיואש, ופונה ישר לכיוון הצעקות (הם פשוט לא מבינים שום דבר אחר)..ואז כל הסופ"ש עובר בעצבים וצעקות, ואני משתדלת מאוד ללכת לכיוון היותר רגוע והמסביר.. ולכן רוב הפעמים "החינוך" נופל לכיווני. אך גם הכוחות שלי מתחילים להגמר ורמת הסבלנות שלי פוחתת מיום ליום.. מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום לך,
    תראי, את אומרת שניסיתם הכל, אבל אני באמת לא ידועת אם ניסיתם נכון, אם ניסיתם מספיק זמן, אם בעלך צועק אז זה בודאי לא עוזר, אני מבינה את העייפות שלו אבל אתם פוגעים כך גם בילד וגם בעצמכם.
    ייתכן וכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת שם תלמדו איך באמת לתת חיזוקים חיוביים, איך להימנע מחיזוקים שליליים שמגבירים את התופעה, וגם תוכלו לקבל תמיכה כדי להיות עיקביים וסבלניים לגבי התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתאום נהיה ביישן
    אני
    03/10/2010

הילד בן כמעט 6, התחיל כיתה א' השנה.

מדובר בילד שמעולם לא היו לו בעיות חברתיות. בגילאים היותר קטנים כולם רצו את קרבתו. בגן החובה הבנתי שהוא כבר לא ממש "מלך הכיתה", אבל עדיין היו לו 3-4 חברים קרובים ועוד כמה במעגל היותר רחוק.

בכיתה שלו משובץ רק ילד אחד שהיה חבר טוב שלו בגן, אבל ממה שהבנתי הם כבר לא כל כך משחקים יחד. כשאני לוקחת אותו לבית הספר וממנו, נראה לי שהילד הזה אפילו קצת מתרחק מהבן שלי.
    גם כשאני מנסה לתאם מפגשים אחה"צ עם ההורים שלו אני נתקלת בקרירות.

כשאנחנו מגיעים בבוקר לבית הספר הבן שלי מסתכל על הרצפה ולא רוצה להרים את הראש ולהסתכל על הילדים האחרים. גם אם בשעות אחה"צ אנחנו פוגשים ילדים שבאים להגיד לו שלום הוא לא עונה להם וטוען שהוא מתבייש.
    זה מאד מדאיג אותי כי אני רואה שהרבה ילדים אחרים כבר משחקים ביחד והוא בד"כ לבד, וכמו שציינתי לא מדובר בילד שבד"כ היה מתבודד או ביישן.

בשיחות איתו הוא אומר שהוא מרגיש בודד בביה"ס, ומנגד בפעמים אחרות שאנחנו מדברים הוא אומר שיש לו כמה חברים בכיתה.

יצוין שגם עכשיו הביישנות היא רק מול הילדים האחרים. המורה אמרה לי שבכיתה הוא משתתף, ואפילו עם אנשים שהוא לא מכיר (מוכרים בחנויות וכו') הוא מדבר בלי בעיה (שואל שאלות וכו').

מה עושים? האם אני סתם מודאגת וזה עניין של זמן?
    האם יש דרך לעזור לו? ואולי צריך לתת לו להתמודד לגמרי לבד?
    האם צריך לעודד אותו לשוחח עם ילדים אחרים? או לערוך את ההיכרות ביניהם בעצמי?
    ואולי צריך לתת לו חטיף שיחלק לכולם או איזה צעצוע שיוכל לשחק איתו ויגרום לאחרים גם להתקרב?

לקביעת תור
    סגירה
    פתאום נהיה ביישן

הוספת תגובה

• פתאום נהייה ביישן

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום לך,
    באמת קשה להבין ממה נובעת הבעיה, אולי זה באמת משהו שקשור למעבר לכיתה א'. לא הייתי נותנת לו לחלק משהו לילדים כי זו התקרבות ממקום לא נכון. גם לא הייתי נותנת לו להתמודד לגמרי לבד, כי ברור שהוא צריך עזרה. הייתי מנסה יותר לברר איתו, אם אפשר, למה הוא מתבייש, אם הוא יודע להסביר מה ההבדל במאת מבחינתו בין לגשת לילדים לבין לדבר עם מבוגרים? האם יש חשש מיוחד? חושש שילעגו לו? על מה הוא חושב שעלולים ללעוג לו? תבקשי יותר פרטים - במה הילדים משחקים בהפסקה, האם הוא יכול להשתלב במשחקים האלה, אם לא, למה?אם הו אמשתף בפרטים ובתשובות, זה יכו לתת לכם חומר איך לייעץ לו מה לעושת אחרת ולחשוב אחרת. אם לא, ואם יש צורך והבעיה ממשיכה להציק הייתי שוקלת לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים
    מאיה
    03/10/2010

שלום ,
    רציתי לשאול אם יש ביקוש בשוק העבודה לפסיכולוגית ילדים ... היות ואני שוקלת ללמוד את התחום הזה

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• לימודים - תגובה

ליאת גרוס
    04/10/2010

שלום מאיה.
    לפסיכולוג ילדים יש ביקוש אבל הדרך לשם ארוכה ואין שכר כספי בצידה עד לשלבים מאוחרים מאד של התהליך. הלימודים ארוכים ותחרותיים, תקופת ההתמחות נמשכת שנים והשכר בשנים אלו קרוב ל3000 שח. זהו סוג עבודה בו לא ניתן לעבוד שעות ברצף ולכן השכר הסופי אינו גבוה ויש הרבה מיסים לשלם.
    יחד עם זאת - אני לא מכירה מקצוע מרתק ומספק יותר מזה. המוטיבציה והסקרנות רק מתעצמים עם השנים.
    אלו הנתונים.
    עכשיו תבחרי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 3- מה עושים?
    יונית
    03/10/2010

שלום.
    הנני אמא לילד בן שלוש וחצי ותינוקת בת חמישה חודשים. הילד בן השלוש וחצי מקשה עליי מאוד. אני מבינה את עניין הקנאה ואני ובעלי גילינו סבלנות וסובלנות רבים (יש לציין, כי בדרך כלל, הבית רגוע ואני ובעלי תומכים זה בזו). אך, הקשיים החלו עוד לפני ההריון עם הבת. כעת, הם החמירו, כמובן. הילד מתמרד, מתחצף, ויכול לצעוק במשך שעות ללא הפסקה. ניסיתי בכל דרך אפשרית הן בטוב (חיבוק, נשיקה ושיחה) והן ברע (ענישה) ושום דבר לא עובד. הוא מתנהג בצורה של רגע אחד מלאך ורגע אחד שטן. אני ממש אובדת עצות ומרגישה מצוקה אמיתית. בעיקר, בתקופה האחרונה, אני כבר ממש "יורדת מן הפסים", בוכה וצועקת, מה שלא מוסיף למצב, אלא אפילו מחמיר אותו. אינני רוצה לגרום לנזק ואני לא האמא שרציתי להיות. אני חשה תסכול עמוק, חוסר אונים ודכאון. כל שכן, אני טיפוס שדי פותר בעיות ונחוש בכך. אך, לצערי, בתוך ביתי, עם הילד שלי, אני נכשלתי. נא עזרתך הדחופה.
    תודה - יונית.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 3- מה עושים?

הוספת תגובה

• גבולות ואינטליגנציה רגשית

נעמה סבג שמש
    03/10/2010

יונית שלום,

המצב אותו את מתארת לא יכול להפתר במענה בפורום. הייתי ממליצה בחום על הדרכת הורים.

הצבת גבולות ברורה ושיפור סמכותכם ההורית, תוך אינטליגנציה רגשית, הן המענה. ויש ללמוד זאת.

ממליצה לא להמתין עם העניין.

אתם מוזמנים לקרוא במאמרים בנושא סמכות וגבולות, הנמצאים באתר שלי.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לקרוא

רונית אשטמקר
    06/10/2010

לפני שנתיים הייתי באותו מצב כמוך.הילד היה ממש מתפרא,ולא מתחייס לדברים שאני אומרת.בעלי תמיד ניסה להסביר לו לשחק איתו אבל בשביל הילד זה היה רק הצגה כלומר בעלי שתם משחק אותה באמת מתעניין.ואת זה הבנתי רק מאוחר יותר כלומר ילדים מאוד חכמים הם יודעים מה הגבולות...אז ככה החלטנו אני ובעלי שמעכשיו כל יום נקריא לו סיפור, ניצא איתו לפארק, נשחק ביחד אבל ממש ביחד בלי טלפונים,בלי טלויזיה שתמיד אנחנו יוצאים תמיד הוא איתנו אפילו עם זה רק לסופר או לקניון
    ולא משנה כמה זה קשה שתביני יש לי עוד בן שהוא היה צופה בהכל והוא מתחתיו בשנתיים
    בכל אופן היה בהתחלה קשה אבל הבנו שהילד מחפס צומת לב והכוונה שלא מספיק לו חיבוקים נשיקות ומתנות אלה צומת לב אמיתית
    שככה אחרי שבועיים הילד השתנה לחלוטין הוא הבין כמה הוא חשוב לנו וכמה אנחנו אוהבים אותו ושתמיד הוא בעדיפות הראשונה בשבילנו
    ותאמיני לי זה עזר מאוד כי הוא יודע למרות שאנחנו חוזרים ממש מותשים מהעבודה והכל אנחנו שם בשבילו
    אז כדי לך מאוד לנסות את זה כי הילד מחפס צומת לב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לקרוא - תגובה

נעמה סבג שמש
    06/10/2010

הילה,

את כ"כ צודקת!

תשומת לב זה חלק מאד נכבד בנוגע לחינוך ילדים.

אין ספק שזה יקל על הילד.אבל זה לא מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת גן- התלבטות דחופה, אשמח לעצה
    תום
    03/10/2010

שלום, בתי בת שנתיים, ילדה פיקחית ומאוד מפותחת ורגישה לשנויים. התחילה שנה שנייה בגן פרטי. הגן עבר המון שינויים השנה (כהורים לא עודכנו על השינויים הצפויים והם נודעו לנו בדיעבד) והשינויים הם מאוד לרעה. הגן התדרדר לכדי כך שאין סיכוי שהיינו רושמים לשם היום את אחד מילדינו. היתרון היחסי של הגן שנותר בעינו הוא הקשר הנהדר שיש לבתי עם אחת הסייעות. מעבר לכך, הגן אינו מספק גירויים המתאימים לגילה, מנוהל ברשלנות רבה ולצערי גם שורץ עכברים (זאת גיליתי כשראיתי עכברים בתוך הצעצועים של הילדים!). הילדה מאוד קשורה לגן והולכת תמיד בשמחה רבה אולם כהורים אנחנו מאוד לא מרוצים מהגן והיינו רוצים להעביר אותה לגן אחר. אשמח למענה על השאלות הבאות:
    1. האם כדאי להעביר אותה לגן אחר? ואיך להקל על ההסתגלות?
    2. מצאנו כבר מסגרת אחרת אפשרית, אך איך עושים נכון את המעבר? האם יש צורך בפרידה מסודרת מהגן עבורה (טקס מסויים, מסיבת פרידה). נראה לנו חד שהיום היא בגן הזה ומחר היא במקום אחר. אבל, אנחנו לא בטוחים אם הגננת תשתף פעולה במשהו כזה כך שאולי לא תהיה ברירה.
    אשמח לדעה מקצועית. בתודה

הוספת תגובה

• החלפת גן

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום לך,
    אם אתם בטוחים שהגן לא מתאים יותר, אז אל תשאירו אותה. יש סיכוי גבוה ש"תסחבו" את הדאגה והכעס הזה לאורך השנה, זה מסר לא טוב לידה וזב גם עלול להתפוצץ באמצע השנה. אם ישנה רשלנות לדעתכם - לא בטוח להשאיר שם את הילדה וזה כבר דוחק בעיני כל שיקול אחר לפינה.
    רצוי לעשות הכנה, של מספר ימים מראש, לא הייתי עושה מסיבת פרידה אבל כן טקס קטן שבו היא נפרדת מכל הילדים, אפשר לבקש שהיא תכין ציור ויכינו לה, ואפשר גם לשמור על קשר עם הסייעת שאיתה היא בקשר.
    אני מאמינה שהגננת תשתף פעולה עם הודעה מסודרת וברכות לפרידה בזמן מפגש של הילדים בגן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה