מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דמיונות ותנועות מוזרותאור02/10/2010
שלום, יש לי אח בן 17.
בשנה האחרונה הוא התחיל לעשות כל מיני תנועות מוזרות כמו
לנשק את הספה, לשטוף ידיים לעיתים תכופות מאוד ללא סיבה, לנשק מזוזה המון פעמים,
לגעת במשהו כמה פעמים, להרים את הגופיה ולנגוע בפה עם הפה ודברים כאלה נוספים מוזרים. בזמן האחרון הדבר הפך להרגל דבר שדיי מעצבן לראות אותו.
הבעיה היא שאנחנו אומרים לו והוא מכחיש כאילו הוא לא מודע לזה, למרות שהוא כן.
פעמים רבות שאלנו אותו מה הסיבה והוא מתעלם מכך.
אנחנו חושבים שזה דמיונות, אני לא זוכרת אם פעם הוא סיפר לנו אבל כביכול
אני חושבת שבדמיונות אומרים לו "אם לא תעשה ככה יקרה ככה (משהו רע) "
וכו' .. אני לא יודעת אם יש לזה שם אבל הייתי רוצה לדעת ממזה זה נובע ואיך
אפשר להוציא לו את זה מהראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות מוזרות
סמדר ריינר03/10/2010שלום אור,
ייתכן שמה שאת מתארת זה סוג של הפרעה אובססיבית קומפולסיבית. זו הפרעה כפייתית שנובעת מחרדה. לא בטוח שאחיך שומע קולות, אבל הוא כן מרגיש צורך לעשות את הדברים ומתקשה להפסיק. אין טעם להעיר לו ולהעליב אותו. כן יש צורך שהורייך יקחו אחריות ויקחו אותו לטיפול. הוא מאוד סובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות סטריאוטיפיותענת02/10/2010
שלום, יש לי ילדה בת 5 שמאז גיל ינקות עושה תנועות של מתיחת הפה והידיים בכל פעם שהיא מתרגשת, שמחה או מאוד מרוכזת במשהו. זה יכול להיות כאשר היא משחקת עם חברה או כשהיא צופה בטלוויזיה.
נוירולוג ילדים אבחן את זה כתנועות סטריאוטיפיות ואמר לגשת לפסיכולוג ילדים.
אני חיייבת לציין שיש לילדה מעט בעיות חרדה, היא לא מוכנה להיות עם אף אחד מלבד אמא ואבא או שהיא לא מוכנה ללכת לחברים לבד. היא מפחדת בהצגות וכו'.
היינו בפגישה אחת אצל פסיכולוגית ילדים שאמרה שהילדה בסדר גמור.
אני מרגישה שמשהו לא בסדר.
מה ניתן לעשות? אני רוצה שה"טיקים" שלה יפסיקו לפני שהילדים יתחילו להעיר לה ולצחוק עליה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות סטיראוטיפיות
סמדר ריינר02/10/2010שלום ענת,
לא ניתן לאבחן את הבעיה במסגרת הפורום. אני מציעה שתחזרי לאותה פסיכולוגית ותדרשי מענה שיספק אותך יותר או שתיפני למטפל אחר, עד שתהיי רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב חדשמירי02/10/2010
היי.
לפני 3 חודשים עזבתי את הבית עם הילדים (גירושים) לי ולבעלי (עדיו) יש הסכמי ראיה על הילדים הוא לוקח אותם פעמיים בשבוע ושיש כן לשישי לו , אני תמיד היתי בבית הדמות ה לגבולות,ניהול השוטף של הבית, קניות ,
שמתי לב שהבן שלי שנהיה רגיש מאוד כול פעם שמשהו לא מוצאי חן בעינו הוא רוצה ללכת
לאבא שלו, לדוגמא: גבולות מסויימים כמו לא לשחק יותר מידי במחשב ,
איך אפשר להעמיד או לא ילד שמעליב זה באמת מעליב מה אפשר להגיד לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב חדש
סמדר ריינר02/10/2010שלום מימי,
אכן מצב חדש ולא פשוט. אני מבינה את העלבון שלך, זה לא מצב הוגן. אבל את צריכה להבין שמבחינת מה שעובר על הילד שלך, העלבון שלך הוא לא הדבר החשוב כרגע.
ילידם מנצלים את הפערים שיש בין הוריהם הגרושים. זו התנהגות נפוצה מאוד. התנהגות של ילדים אחרי גירושים של ההורים היא חלק מהמחיר שמשלמים על ההחלטה להתגרש, אין מה להיעלב פה.
את צריכה להבין שהילד שלך מאוד אוהב אותך, הוא לא אוהב את אביו יותר, הו אפשוט מנסה "לסחוט" אותך קצת כדי לפחות שיצא לו משהו טוב מכל המצב הלא נעים של הגירושין. חשוב שאת לא תעילבי ולא תישברי ולא תיבני את הביטחון עצמי שלך לפי חיזויקם של הילדים את מי מההורים הם אוהבים יותר. בשביל זה הוא ילד ואת אדם מבוגר. קבלי זאת בהבנה ובהומור, וכשהוא יראה שאת לא מתרגשת ולא נסוגה מהגבולות שהצבת הוא יבין שיש לו אמא חזקה ובוגרת, וגם שזה לא משתלם לו, והוא יפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 מתפרצת ולא נרגעת לאחר שלאיאיא02/10/2010
קיבלה מה שרצתה בוכה בטירוף משתוללת ומרביצה צורחת ולא מוכנה להקשיב ולהירגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3
סמדר ריינר02/10/2010שלום לך,
חשוב מאוד להקפיד במקרים כאלה על עיקביות ולהרגיל אותה לכך שהיא לא מקבלת באופן הזה את מה שהיא רוצה. כשהאסטרטגיה שלה לא תשרת אותה יותר, היא תלך ותיחלש. הסיבה שהי אמתנהגת כך כרגע הי אבגלל שעדיין זה מתגמל אותה כי אתם כנראה נשברים מדי פעם. צריך במשך כמה ימים לתת לה לבכות כמה שהיא רוצה, כשהיא מרביצה לעצור אותה פיזית ובטון תקיף, ופשוט לא לתת לה את מה שהיא ביקשה בשום פנים ואופן. חשוב מאוד שהיא תישבר לפניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה:התחלת משפחתון ומעבר חדרשרון02/10/2010
שלום רב,
בני ככבן שנה, נמצא איתי בבית, ובעוד כשבועיים עתיד ללכת למשפחתון.
כיום יונק וישן איתנו בחדר.
בכוונתי לגמול אותו ולהעבירו לחדר עם אחיו (בן 4).
שאלתי מהו הסדר האופטימלי?
האם כדאי להעביר לחדר נפרד כבר עכשיו (כשבועיים לפני התחלת מסגרת חדשה) או שכדאי לדחוןת את המעבר עד לקליטה במשפחתון?
נראה לי שאת הגמילה כדאי להשאיר לסוף, מה דעתכן?
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים
נעמה סבג שמש03/10/2010הסדר שתיארת הוא הסדר האופטימלי.
כל פעם תוודאי שהדברים התייצבו.
בהצלחה וברגישות,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. האם תוכלי להבהיר לי
שרון03/10/2010האם כדאי לבצע את המעבר לחדר נפרד כבר עכשיו (בן שנה,
שבועיים לפני התחלת משפחתון) או להמתין לסיום קליטה במשפחתון.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. האם תוכלי להבהיר לי - תגובה
נעמה סבג שמש05/10/2010האידיאלי הוא להמתין להתייצבות במשפחתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מספרים לילדים על הריוןשרון02/10/2010
אני בהריון, מבן זוג לשעבר שאינו רוצה להיות מעורב או להכיר בילד
יש לי אחיינים קטנים (גילאי4-8) שלא הכירו את בן זוגי לשעבר.
הייתי שמחה לקבל הכוונה כיצד לספר להם על ההריון
וכיצד להתמודד עם שאלות שלהם לגבי האב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים על ההריון
סמדר ריינר02/10/2010שלום שרון,
אני לא בטוחה שזהו בדיוק התפקיד שלך להסביר להם הסברים כאלה. הכתובת להסברים האלה היא הוריהם, כיוון שהסבר כזה צריך לכלול התייחסות לעובדות של איך ילדים באים לעולם, שזהו בטח לא תפקידך להסביר. זהו תפקיד של ההורים להסביר לילדיהם הקטנים איך עובד העולם, להחליט מאיזה עובדות להגן עליהם ולמה הם רוצים לחשוף אותם.
אם הם ישאלו איפה אבא של הילד, את יכולה להגיד להם בכלליות שהוא לא נמצא, או שאתם רבתם ואתם לא בקשר כרגע.
אני חושבת שהשאלה החשובה כרגע היא איך את מסבירה את העניין לעצמך. ייתכן שאת עדיין לא שלמה עם ההחלטה או שאת סגורה עליה אבל חשה בושה וחוסר נוחות סביב המצב שנוצר ואולי יש לך התלבטויות וחששות שעוד לא לגמרי פתחת עם עצמך עד הסוף.
אני מציעה לך לפנות לייעוץ עבור עצמך כדי לקבל תמיכה בהתלבטות החשובה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון02/10/2010תודה סמדר,
אני עצמי סגורה ובטוחה ושלמה ב- 100% עם המצב.
כל הסביבה- חברים משפחה ואפילו בעבודה , יודעים
הדילמה היתה רק כיצד לתקשר את זה לילדים קטנים שמכירים רק את המבנה של משפחה מסורתית( אבא אמא וילדים)
בכל מקרה, תודה על העצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר03/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגן -תגובה של הקאהשירה02/10/2010
שלום,בתי בת 2.10 עד כה מאז לידתה היתה איתי(אמא שלה).היא בשלבי הסתגלות לגן חדש 12 ילדים בגלאי 2.5-3.5 +גננת ומטפלת.במהלך ספטמבר היתה רק 3 ימים בשבוע.בכל מקרה הפרדה מאד מאד קשה לביתי היא מגיבה בבכי רם ואח"כ בהקאה.יש לי תחושה שבתוך חדר הגן היא בלחץ ובעת המשחק בחצר הגן ,יותר נוח לה יותר משוחררת.
כיצד עלי להמשיך את תהליך הפרידה?(לאור ההקאה בכל פרידה)
האם ההקאה מעידה על בעיה ,או קושי הסתגלות מעבר לנורמלי שמצריך התערבות פסיכולוגית?מה הגורמים שממנה יכולה לנבוע ההקאה?
בד"כ הפרדה בבוקר בתוך חדר הגן,האם אולי כדאי בשבועות הראשונים להביא אותה לגן יותר מאוחר בזמן המשחק בחצר ובחצר לבצע את הפרידה? הגננת חושבת שהיא צריכה גבולות ולכן ממליצה על פרידה בבוקר בתוך הגן.
מה דעתך?
תודה מראש שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסגלות לגן
סמדר ריינר02/10/2010שלום שירה,
התופעה של הקאה היא תופעה שקורית לילדים מסויימים כשהם נורא בוכים, ואז כשהםן רואים איזה רושם עצום זה עושה זה נהיה הרגל. לבוא יותר מאוחר זה רעיון רע מאוד, כי הי אמתחילה את היום שלה לא עם כולם עם תחושה של חריגות וחוסר עקביות, סדר ושייכות לסדר היום של הגן. לא תארת גם איך הילדה משתלבת במהלך היום? האם הבכי נמשך כל היום או שאחרי שאת הולכת היא נרגעת ומשחקת? אם זה כך, אז אין לך מה לדאוג. גם לא תארת איך נעשתה הכניסה לגן, הםא בהדרגה או בבת אחת וגם כמה שעות היא שוהה שם. אז צריכה לדעת שלתגובות שלך יש חלק עצום בהחמרה של התגובות שלה עד כדי הקאה, ורוב הסיכויים הםו שככל שתתרגשי מכך פחות כך גם הבכי ייחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אדוה07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגשיותאדוה02/10/2010
בני בן השש וחצי עלה השנה לכיתה א' ויש לי איתו הרבה בעיות אני התחיל מזה שמאז שנכנס לגן בגיל שנתיים וחצי הוא עשה בעיות הרביץ לילדים ולא הסכים להשאר בגן כשהייתי הולכת הוא היה בועט בדלת וצורח...זה המשיך גם בגן חובה לקחתי אותו לפסיכולגית ילדים ולהיבחון בהתפתחות הילד שאמרו שיש חסימה ריגשית נוסף לבעיות בדיבור
הוא לא מסכים ללכת לטיפול אפילו לבדיקת שמיעה הוא לא מסכים הוא מתחיל להשתולל ובורח מחדר המרפאה
עכשיו הוא עלה לכיתה א' (הוא ילד מאוד נבון וסקרן ) אבל הוא עושה בעיות בכיתה, לא מוכן לשבת יוצא ללא רשות מתיי שבא לו, פעם אחת ניסה לתפס וברוח משער בית הספר, זורק דברים על ילדים בשיעור וכל פעם המורה מתקשרת אליי שאבוא לבית הספר.
גם בבית הוא פוחד הרבה אם אני יושנת בצהוריים הוא מנסה להעיר אותי כל הזמן כדיי לא להיות לבד, בלילה קשה לו להרדם ורוצה שאני יהיה לידו, כל הזמן צריך שאני יהיה במרחק ראיה ממנו, לא עושה שום דבר לבד לא מקלחת לא להתלבש לא למזוג לעצמו שתייה
הייתה תקופה יותר טובה שבה היה אפילו הולך למכולת השכונתית לבד היום הוא אפילו לא יוצא לגינה לבד
נוסף לזה הוא מרביץ לאח שלו הקטן בן שארבע הם פשוט קורעים אחד את השני מכות
ואני לא יודעת מה לעשות, לאן לפנות, זה מתסכל אותי נורא
אני בטוחה שהוא צריך עזרה אבל איזה מה ואיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ריגשיות
סמדר ריינר02/10/2010שלום אדוה,
אתם צריכים לפנות לטיפול אצל פסיכותרפיסט או פסיכולוג שעובד עם ילדים. גם אם הילד לא מסכים, במקרה הזה, לא שואלים אותו, כמו שלא שואלים אותו אם הוא הולך לבית ספר או לא. בנוסף לטיפול בו נראה שאתם זקוקים בדחיפות גם להדרכת הורים שתלווה את הטיפול, (בדרך כלל פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים שעובדים עם ילדים אמונים גם על מתן הדרכת הורים).
בכל מקרה, אם הילד לא מגיע לטיפול מסיבה כלשהי תמיד אפשר להתחיל מהדרכת הורים קודם כל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
אדוה07/10/2010בני מאוד אוהב חיות אז קניתי לו ארנב והוא ביקש לקחת אותו לבית הספר שאלנו את המורה והיא הסכימה ולהפתעתנו כשהארנב היה איתו בבית הספר הוא השתנה מקצה לקצה פתאום אתחיל לשבת בכיתה ולעבוד אפסיק לעשות בעיות
האם זה בסדר ויקח את הארנב איתו או שאוליי רק כמה ימים ואחר כך להפסיק?
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקשר לטיפול...
אדוה07/10/2010נוסף לזה דיברתי עם פסיכולוגית בית הספר שבמיקרה טיפלה בנו גם בגן והיא אמרה שתיקבע איתי פגישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקשר לטיפול... - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום אדוה,
טוב מאוד שקבעת פגישה עם הפסיכולוגית. לגבי הארנב, אם המורה מסכימה אני ל ארואה בעיה שהארנב יהיה איתו בבית הספר כל הזמן. אם הכ בסדר אז למה להפסיק עם זה? בכל מקרה אם מפסיקים עם הארנב זה צריך להיות בתהליך, ובהדרגה אחרי שכבר יש פיתרון אחר, ולא סתם לקחת לו את זה אחרי כמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבר בקול רם עד כדי צעקותרותי02/10/2010
בני ילד אמצעי בן 5. מדבר בקול רם עד כדי צעקות. איך אפשר לגרום לו להפסיק לצעוק. אני מבינה שהפתרון של לשים אותו בחדר כשהוא צועק לא רלוונטי כי ברגע שהוא יוצא הוא שוב מתחיל לצעוק. הנושא מאוד מפריע ליאנא הצעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר בקול רם עד כדי צעקות
סמדר ריינר02/10/2010שלם רותי,
הפיתרון הוא מאוד פשוט אבל דורש כוח רצון ועיקביות. פשוט לומר לו שכשהוא צועק - את לא שומעת אותו, ולעמוד בזה. זה ייקח זמן אבל אם תהיי עיקבית הוא יבין שזה לא משרת אותו ולא תהיה לו ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים משתמש באוכל לשליטהluba02/10/2010
שלום רב,
בני בן שנה ו-11, נולד תינוק גדול מאד, ינק עד 6 חוד. בגיל 8 חוד בעקבות מחלה ויראלית דחה את התמ"ל. מאז ניזון מאוכל רגיל. גם בררן מאוד (כפי שהיה אביו בילדותו.). כרגע אנחנו נמצאים בבירור בגלל שהילד מעט רזה ונמוך לגילו. אבל זה לא העיקר, כי לפי דעתי, הוא בסדר...בגלל לחץ של בעלי הפנו אונתו לבירור...
הילד די אוכל, לא "מזנק" על אוכל כמו ילדים אחרים, אבל עם קצת מאמץ הוא אוכל. ביומיים האחרונים, הוא עסוק בממש לעשות לנו דווקא עם האוכל. היה מקרה אחד שהשכנה האכילה אותו, וממני הוא לא היה מוכן לקבל אוכל. יש לציין שאני נוטה לשמור על קור רוח - כלומר, 'לא רוצה לאכול, לא צריך', בארוחה הבאה תהיה רעב. בעלי קצת יותר "לחוץ".....מרים עליו את הקול, ומנסה להיות איתו תקיף בכדי שיוכל. ברור שזה לא עוזר...לרוב עוזרת לבני הסחת דעת? כלומר, הוא יוכל כאשר אינו מודע לכך שהוא אוכל. אתמול, הוא ממש אכל מעט מאוד מהבוקר, ומיד כאשר ראה את הצלחת של ארוחת הצהריים - אמר, לא! נחרץ....אני הרגזתי מאוד ושללתי ממנו מיץ וללכת לטיול עם אביו, תוך כדי הסברים כמובן, של למה בהוא לא הלך. הילד פיקח מאוד, ומדבר היטב. איזו שיטה יש לנקוט עם ילד כזה? ללכת איתו ביותר תקיפות? או להניח לזה ומה שיאכל במסגרת מאמץ סביר, יאכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים
סמדר ריינר02/10/2010שלום לובה,
בואי נתקן, זה לא ילד שמשתמש באוכל לשליטה אלא הורים שמנסים לשלוט באכילה של הילד עד שאין לו ברירה. תניחו לו ומייד. את טוענת שהגישה שלך יותר קרת רוח, ובכן גם זה לא מדוייק, את נתת לו עונש על כך שלא אכל צהריים. איפה קור הרוח פה בדיוק? בזה שלא נלחצת ולא צעקת? אתם שניכם מפעילים על הילד לחץ אדיר ואין לו ברירה אלא להתנגד לכם.
אנא פנו בהקדם לטיפול, אחרת המצב יחמיר. אתם יכולים לנסות לפנות למרפאת אם תינוק בבית חולים איכילוב, ואם אתם לא גרים באיזור המרכז תבקשו שיפנו אתכם למקום אחר.
אתם גם יכולים לברר בבית חולים שניידר אם יש שם יחידה שיכולה לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעםמאיה01/10/2010
שלום,יש לי 2 בנים בגיל 7 וחמש וחצי,אני בתהליכי גירושין מזה חצי שנה.אין הסדרי ראיה מסודרים והאב עושה מה שבא לו,לפעמים רואה את הילדים ולפעמים שבועות לא. בהרבה מקרים הוא מבטיח לקחת אותם אפילו לשעות ספורות ואז מבטל הילדים נכנסים לכעס נוראי והתפרצויות זעם -שכמובן מופנות כלפיי. הילד הגדול כל הזמן אומר שהוא רוצה למות ושאף אחד לא אוהב אותו אני לא יודעת איך להתמודד עם מצב כזה ושחכתי לציין שאין בינינו שום תקשורת(ביני לבין הגרוש)אני רואה שהילד פשוט עובר למצב של עצבים קיצוני איך מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
סמדר ריינר02/10/2010שלום מאיה,
אני יכולה להבין אותכם, אכן מצב קשה ביותר. מצב שמשאיר אותך גם בחוסר אונים גדול. אני ממליצה מאוד לפנות לטיפול, אולי טיפול משפחתי, אולי הדרכת הורים. יש אפשרות לקבל טיפול בחינם במרפאה ציבורית, או טיפול בתשלום מסובסד בתחנה לטיפול זוגי ומשפחתי של הרשות המקומית בה אתם מתגוררים.
לגופו של עניין, אין לך הרבה מה לעשות כשבר כזה קורה, מלבד להבין את הילדים שלך, ולנסות לנחם אותם. ההתפרצויות מופנות כלפייך כי את זה מה שיש להם כרגע.
את גם יכולה להיגד להם שהם צודקים, שזה לא פייר. כרגע עוברת על כולכם תקופה קשה מאוד, כל אחד מגיב אחרת כשקשה לו, הם מגיבים בהתפרצויות, אבא שלהם מגיב שכך שהוא מתקשה לפגוש אותם באופן קבוע, זו לא אשמתם, זה לא מעיד על חוסר אהבה, הם צריכים לזכור שלפני הגירושין, היה להם אבא שהתנהג אחרת, ויש לאבא שלהפם עוד צדדים שכרגע בעיצומו של המשבר קשה לראות אותם אבל הם קיימים. המשבר הזה יסתיים מתי שהוא ואז את מקווה שהם יוכלו לחזור ולראות את הצדדים האחרים של אבא.
בכל אופן אני ממליצה מאוד לא להזניח ולפנות לטיפול, במיוחד עבור הבן שמציין שרוצה למות, אבל לא רק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושב שכולם שונאים אותואהובה01/10/2010
מדובר בילד בן 9 שיש לו שני אחים והוא האמצעי, כל הזמן מעסיק את הוריו בדרישות ובבקשות ומונע מהוריו ומאחיו לחיות את חייהם ולהתעסק רק בו, וכשהוא כבר מכעיס כי הוא לא מתחשב ומסבירים לו שהוא לא היחיד הוא בוכה ומכה את כולם וטוען שאף אחד לא אוהב אותו במשפחה. מה עושים? כיצד מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושב שכולם שונאים אותו
סמדר ריינר01/10/2010שלום אהובה,
זו שאלה מעניינת, לחשוב מה היה קורה אם הוא לא היה מעסיק את כולם כל הזמן. האם לדעתכם מישהו היה מתייחס אליו? יכול מאוד להיות שהניסיון שלו אומר שלא. ייתכן שהוא למד להשיג תשומת לב באופן יזום ושלילי. אתם צריכים להבין שעבור ילד - תשומת לב שלילת עדיפה על העדר תשומת לב בכלל.
כרגע, היוזמה אצלו, ואתם כל הזמן מגיבים, הוא כל הזמן בטוח שאם הוא ישחרר שליטה ויפסיק להעסיק את כולם ישכחו ממנו, ולא נותן לכם הזדמנות להוכיח ההיפך, ואתם מצד שני, כבר מתים להיפטר מהניג'וס שלו ונותנים לו הרגשה של דחיה שרק מהווה עבורו נבואה שמגשימה את עצמה.
הפיתרון צריך לבוא מכך שתהפכו את הגלגל, כלומר תתחילו לנהל את העניינים ולא רק להגיב אליהם. תתחילו בזה שתיקחו אותו לשיחה, לא שיחה נוזפת ולא ביקורתית או מאשימה, אלא שיחה חמה, אוהבת ועניינית. בשיחה תבקשו תסבירו לו שאתם אוהבים אותו, אבל אתם מבינים שהוא לא מספיק מרגיש את זה, ואתם מאמינים לו שהמצוקה שלו היא אמיתית. כדי לשנות את זה, אתם מתכוונים לתת לו בזמנים קבועים זמן איכות לבד עם אחד ההורים (ובזה, אחרי שהבטחתם אתם חייבים לעמוד, אחרת כל העניין לא שווה ותוכלו לבוא בטענות רק לעצמכם). בנוסף, אתם צריכים להכין עבורו תכנית וסדר יום. השעות הרבות שאין לו ולאחיו הקטן יותר ממנו תכנית, אחר הצהריים היא גם בין הגורמים לכך שיש הצקות ושהם לא כל כך מצליחים להחזיק את עצמם.
תכנית אומר סדר יום מגובש, שבו יש זמן להכנת שיעורים, אתם צריכים להיות זמינים בשעות האלה כדי לתת עזרה אם יש צורך, חוג אחד בשבוע אם יש לכם אפשרות כלכלית וזמן לשחק עם חברים ו/או לבד.
אם תתחילו להנהיג את הבית ואת הילד במקום להיות מונהגים, או לתת לילדים שלכם לנהל את עצמם, לאט לאט יתחיל שיפור, אם כי הוא ייקח זמן ואתם חייבים להיות עיקביים במשך מספר שבועות לפחות.
אם זה לא עוזר, אנא פנו לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסכול ותוקפנות לילד בן חמשלילך01/10/2010
שלום, בני יהיה עוד חודשיים בן חמש. ילד פיקח אנרגטי ומאוד חברותי. אחותו בת שנתיים.
לאחרונה אנחנו נתקלים במצבים מאוד לא ברורים איתו. הוא חווה המון תסכול וזעם. זה התחיל בערך כשאחותו היתה בת שנה וראו איך הוא מקנא כל הזמן. ניסינו הכל כדי לעזור לו. גם זמני איכות עם אמא/אבא, דיבור, חיזוק ובעיקר עידוד. נראה שיש לו חור ללא תחתית לקבלת תשומת לב.. ואי אפשר לרצות אותו. יש לו התפרצויות חברתיות שמעולם לא נתקלנו בהם. כימעט על כולם הוא כועס וצועק, קופץ, דוחף (לא ממש מרביץ, הוא לא אלים) אבל מציק בלי סוף. זה מעין גלגל של הצקות , דחיפות, צעקות, חוטף, וכמובן שאנחנו לא מרוצים מכך, ומציבים לו גבולות והוא מתוסכל וכן הלאה.. איך עוצרים את המעגל הזה? נראה שכולם מנסים לעזור לו ואי אפשר לספק אותו. מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסכול ותוקפנות
סמדר ריינר01/10/2010שלום לילך,
ייתכן ששורש הבעיה היא בכך שאתם חושבים שהתוצאה הרצויה היא שהוא יהיה כל הזמן מסופק. ייתכן שכשהוא מתוסכל אתם מרגישים נורא לא נוח עם זה. למה בעצם? ילד צריך גם לשאת רמה מסויימת של תסכול. אז הוא לא יהיה מרוצה, הוא יבכה ויצרח, אז מה בעצם קרה? זה לא אומר עליכם שאתם הורים לא טובים, ואין שום מקום שכתוב בו שצריך לספק ילד כל הזמן ובאופן טוטאלי. אם אתם תהיו רגועים במקומות שהוא לא מסופק, ותניחו לו לבטא את התסכול שלו (לא באלימות כלפי אחותו הקטנה כמובן או כלפי מישהו אחר, את זה צריך להפסיק מייד ובתקיפות וגם פיזית אם צריך), הצבת הגבולות שלכם תהיה יותר אפטיבית ויעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידות קשות בגן וגם בביתזיו01/10/2010
שלום,
בני בן 3.4 התחיל השנה גן עירייה טרום טרום חובה.
הפרידות בבוקר מאד קשות. הוא נכנס לבכי היסטרי, תופס לנו את הבגדים וכו...
הצוות, שאת חלקו אני מכירה מגנים בעבר, נשמע אמין ואומר שבמשך היום הוא רגוע, משתתף ושמח בגן. לוקח לו זמן להירגע אבל אח"כ הכל בסדר.
הילד לא מפסיק לדבר איתנו על העובדה שהוא בוכה כשאנחנו הולכים. זה נושא שהוא מעלה ממש כל רגע במשך החגים וסופ"ש. הפרידה מטרידה אותו מאד.
יש לציין שבגן הקודם התאקלם במהירות ונפרד לרוב בקלות. פתאום בחודש האחרון של השנה, התחיל לבכות בפרידות.
הפרידה ממני יותר קשה מאשר מבעלי, וביומיים האחרונים, גם כשנשאר בבית יחד עם בעלי, כשאני יוצאת לשעה קלה, בוכה מאד כשאני הולכת....
אנחנו מנסים לקצר את הפרידה לזמן מינימום. מה עוד אפשר לעשות?
אשמח לעצה, כיצד להתנהג בפרידות, ומה לענות לו כשמדבר איתנו על כך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידות קשות בגן ובבית
סמדר ריינר01/10/2010שלום זיו,
מעודדת העובדה שאחרי שאתם הולכים הוא מתאקלם יפה. סימן שאין (כנראה) בעיה אמיתית של השתלבות או של חוסר התאמה לגן.
אולי כדאי שתזכירו לו את העובדה הזו כשהוא מדבר איתכם על כך, אפשר אולי להגיד לו משהו כמו: "אתה יודע חמודי, באמת קצת קשה לך בתהחלה כשאנחנו הולכים, אבל אחר כך אתה נרגע, כי כבר מעניין ואתה לשחק או לשיר, סימן שיש לך את הכוחות לצאת מהמצב הזה ואת עושה את זה יפה מאוד" ולשמוע ממנו מה הו אבעצם עושה כל היום, כמה זה כיף וכמה הו אגדול שהו איכול להעשות את כל הדברים האלה. אמירה כזו מחברת אותו חזרה לכוחות שלו ונותנת פרופורציה, שהסבל הוא לא אין סופי, הוא עובר מהר ויש מה לעשות נגדו, למשל כשעסוקים במשהו אחר כבר כיף עוד פעם והכל עובר.
את הגישה הזו אפשר לאמץ גם בבית, כשאת הולכת הוא יוכל לבחור משהו כיפי לעשות עם אבא, לשחק ולהשתולל קצת ביחד ואז אולי זה שוב יעבור לו.
גם יש אפשרות לעשות טקס פרידה קצר, שמתכוננים אליו מראש- נשיקה, חיבוק, לתת כיף מקדימה, לתת כיף מאחורה ו...ללכת לשחק.
אפשר גם להביא לגן חפץ מעבר מהבית, שיכול לנחם אותו קצת ברגעים הראשונים של הפרידה, לפני שהוא ממשיך לענייני היום יום שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ילדיםמירי01/10/2010
ממתינה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן ילדים
ליאת גרוס01/10/2010עניתי. ראי תשובה מעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)