מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרתכם בבקשהדנה07/10/2010
שלום רב יש לי 3 ילדים שני בנים ובת בגילאי 8 6 ו4 בהתאמה.שתי שאלות לי אלייך:1.בני בן הכמעט 6 מתחילת השנה מתעורר קבוע בלילה בערך פעממים שלוש וקורא לנו שנישאר עד שירדם בחזרה (יש לציין שגם לפני תחילת השנה הוא היה מתעורר לעיתים בלילה אך לא בתדירות כזאת וגם לא כל לילה גם אז היה מבקש שיהו לידו עד שירדם)הוא בגן חובה עד עכשיו היה בגן פרטי ניסיתי להבין ממנו אים עובר עליו משהו להבנתי קצת קשה לו המעבר אבל לא יותר מזה ובטב ובטח לא משהוא חמור חלילה.כשבעלי מתעורר אליו אז הוא נשכב לידו במיטה כשאני מתעוררת אליו אני מבררת איתו בקצרה אים הכל בסדר ושיחזור לישון ובבוקר אני קצת כועסת עליו שעכשיו אמא מאד עייפה ,מיותר לציין שהוא מעדיף שאבא שלו יקום אליו בלילה כי הוא לא כועס ובנוסף שוכב לידו במיטה,אבל אני אומרת לו שאבא עייף ולא יכול(למרות שלבעלי אין התנגדות לקום)יש לציין שמאז שאני קמה אליו התדירות פוחתת אבל עדיין כל לילה וזה קשה אני חייבת להדגיש שהילד מתנהג רגיל ולא נראה שעובר עליו משוא מלבד קושי קל אחרת לא הייתי כועסת (בקטנה)כיצד לנהוג?2.ביתי בת הכמעט 4 טיפה מלאה היא אוכלת ארוחת בוקר עים אחים שלה בסביבות 7(חביתה עים מלפפון אוכלת יפה)היא בגן פרטי שם היא אוכלת ב8וחצי בערך ארוחת בוקר כמות יפה אחר כך אוכלת שם ארוחת צהריים שוב פעם יפה בסביבות11 וחצי וכשמגיעה לבית רוצה לאכול ארוחת צהריים עים אחים שלה זה נראה לי קצת מוגזם אני אומרת לה אבל אכלת בגן והיא עונה שהיא רעבה אני לא יכולה לסרב לה מה לעשות?(הדיווח של הגננות מהימן אני אכן מאמינה שהיא אוכלת שם יפה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם בבקשה - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום דנה,
לגבי השאלה הראשונה, לא ברור לי למה את כועסת. כעס הוא לא שיטת חינוך וגם לא שיטה להצבת גבולות. הדרך להציב גבולות היא באופן החלטי אבל זה לא קשור לכעס, ובודאי שאין טעם ליצור אצל הילד ריגשי אשמה על כך שאת עייפה. זה לא רלוונטי ולא עוזר. אם את רוצה שהוא יישן בשקט בלילה את פשוט צריכה להבהיר לו שיחזור לישון. ואתם צריכים להיות עיקביים ומתאומים ביניכם את ובעלך, כלומר בודאי שזה לא לעניין שבעלך יישן לידו בלילה. אתם צריכים להסכים ביניכם על תגובה.
עכשיו לגבי הקושי שעובר על הילד. מה זאת אומרת את לא רואה שעובר עליו קושי? זה שהוא מתעורר בלילה זה לא אומר שעובר עליו קושי? כן זה קשה לעבור גן, וצריך, במקביל להצבת הגבולות גם להתייחס לקושי שלו, לברר איתו, (אולי את עושה את זה) איך היה בגן, האם קשה לו, מה קשה לו, אולי הוא מתגעגע לגננת משנה שעברה, אוי כדאי ללכת לבקר אותה יום אחד, אולי הוא מתגעגע לחברים משנה שעברה, אולי כדאי לקבוע איתם לפעמים אחה"צ, אוי עוד אין ו חברים חדשים, אולי הגננת נראית לו קשוחה וכו'. כדאי לדבר על הדברים האלה ולהציע לו דרכים להתמודד.
וזה מוביל אותי לשאלה השניה השניה שלך לגבי הילדה. תראי, כשילד אוכל יותר מדי זה יכול להצביע על בעיה רפואית, או על חסך ריגשי. קודם כל כדאי לך לשלול בעיה רפואית. אם עשית זאת, והכל בסדר, אז ייתכן מאוד שהידה שלך מבקשת להתמלא באוכל אך מה שחסר לה זו התייחסות ריגשית, ואני לא מתכוונת בהכרח לחום ואהבה, אם כי זה יכול להיות גם זה, אלא יותר לתשומת לב לרגשות שלה ולצרכים הריגשיים שלה. משהו בדומה למה שהצעתי לך לעשות עם הבן. אני לא מכירה אותך, אך אני מתרשמת שייתכן ואת מאוד רוצה שהבית יתקתק והילדים יהיו בסדר ואת אולי לא תמיד פנויה לקשיים שעומדים מאחורי ההתנהגות שלהם אלא רוצה שההתנהגות הפחות טובה תעלם וזהו .וייתכן שאת לא מספיק שמה לב ונותנת מקום לקושי הריגשי שיש מאחורי ההתנהגות.
לכן בכוונה אני לא רוצה להיכנס איתך לעניין האוכל אם לתת לה לאכול או לא, אלא חשוב לי שתלכי ותבדקי את הדברים ואם יש צורך תפני להדרכת הורים כדי לראות מה מצוקה שמאחורי האכילה של ביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחמש מפחדת בלילהאמא06/10/2010
בתי בת השנה וחמש החלה לפחד בצורה מאוד קיצונית משינה בלילה בחדרה. בעבר היא היתה נרדמת עם מוסיקה לבדה ומשם זה עבר לכך שהיא רוצה שנשב לידה ונשיר לה ואילו היום היא לא מוכנה שנעזוב לרגע את חדרה כשהיא הולכת לישון. זה מלווה בצרחות אימה וגם בהקאות יזומות שלה. לאחרונה אני ובעלי חולקים משמרות של שינה בחדרה מתוך כוונה להשיב לה את תחושת הביטחון. יש לציין שמעולם לא ישנה לילה שלם בלי להתעורר ורוב הלילות היא מתעוררת כ-4-5 פעמים. (זאת גם הסיבה שהחלטנו לישון בחדרה). ההתעוררויות הליליות אמנם פחתו מאז שאנחנו ישנים איתה אבל הבכי והאימה שמלווים את ההרדמות שלה רק מחריפים. זה מגיע למצב שברגע שהיא במיטתה היא לא מפסיקה עד שמישהו נמצא לידה. אנחנו די מוטרדים מהתנהגותה הקיצונית. מה כדאי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחמש מפחדת בלילה - תגובה
נעמה סבג שמש11/10/2010שלום לך,
ע"פי התיאור, לא נראה שהילדה מפחדת, אלא זה יותר עניין התנהגותי.
בגיל הזה ילדים יכולים לחוות חרדת נטישה, אבל לא פחד.
ההתנהלות שלכם, השינה בחדרה, לא מקלים על המצב, רק מחמירים אותו. הייתי מציעה להתחיל תהליך הדרגתי, להשיב לילדה את הבטחון ולהקנות לה הרגלי שינה בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מטרידהאסף06/10/2010
שלום.יש לי בן מקסים בן 4 ,ילד חכם וילד טוב. לפני חודש נולדה לנו בת מקסימה.
להפתעתנו הוא קיבל אותה מצוין,אומר שהוא אוהב אותה ועוזר לי המון.
הוא נכנס לגן רשות ואין לו חברים, החלטנו שאנחנו נזמין חבר אחד שהוא היחיד שמשחק איתו, והיום אחה"צ הוא הגיע וזה היה פשוט סיוט של שעה וחצי.
הם שיחקו בהתחלה במשחק שבד"כ הוא טוב בו ,ברגע שהחבר שיחק הוא לא הצליח והתחיל לבכות,אז אמרתי להם שישחקו במשחק אחר והוא גם לא הסתדר איתו ושוב פעם התחיל לבכות והסברתי לו שזה לא יפה להתנהג ככה ליד חבר וזה לא עזר.
אחרי שהחבר שהחבר הלך כעסתי עליו ואמרתי לו שהחבר בא לשחק איתו והוא התנהג ממש לא יפה וככה לא יהיו לו חברים ואף אחד לא ישחק איתו.
אנחנו ממש פוחדים מההתנהגות הזו וזה לא קשור לזה שהחבר שיחק במשחקים שלו גם בגן הוא לא משתלב ולא משחק עם חברים,הוא לא יוזם ולא מצטרף לאף אחד ובגלל זה לא רוצה ללכת בבוקר לגן ובוכה כל בוקר.
אנחנו ממש פוחדים שהוא ישאר בלי חברים .
מה עושים ואיך עוזרים לו לשנות את ההתנהגות הזו?איך לעזור לו שיצור חברים?
יש לציין שזה לא קשור לשינוי של הולדת אחותו, כי גם שנה שעברה היו את הבעיות הללו בגן הקודם.
תודה רבה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מטרידה - תגובה
סמדר ריינר06/10/2010שלום ברכה,
ההתנהגות של הילד שלכם הי אמאוד טבעית לגילו. לילדים בגיל הזה קשה עדיין להתמודד עם הפסד, וצריך לעזור להם, להגיד להם שלפעמים מפסידים וזה לא נורא.
אין צורך לכעוס על הילד אלא צריך ללמד אותו ולתת לו כלים. הוא לא אמור לדעת את זה לבד. בשבי זה אתם קיימים.גם לא רצוי להגיב תגובה כל כך מחמירה ומפחדיה כמו "ל איהיו לך חברים" "התנהגת לא יפה" זה לא ששנים אתם מנסים למד אותו והוא מתעקש, הוא רק בן 4 ולכן צריך להרגיע אותו שזה לא נורא להפסיד ולא להלחיץ אותו יותר. האיום שלא ירצו לשחק איתו הו אלא בפרופורציה כרגע לשום דבר, ורק גורם לו להרגיש רע יותר ממה שהו אכבר מרגיש אחרי שהפסיד במשחק ולא נהנה.
הוא בצעמו הרגיש פגוע ונחות ונעלב מכך שבבית שלו כשהוא המארח ילד אחר יותר טוב ממנו, וזה קשה לו ואתם מצפים שהוא מייד יתגבר על זה וזה לא ציפייה שמתאימה לגיל שלו, בטח לא בלי הדרכה והכוונה.
כדי לעזור לו יותר, כדאי לכם גם לשחק איתו,, לפעמים להפסיד לו ולצחוק ולהינות מזה ולהראות בדרך של דוגמה אישית ולא של נזיפה שבמשחק אפשר גם להפסיד וזה לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות מטרידה המשך
אסף06/10/2010לסמדר:תודה על התשובה המהירה.
הבעיה היא לא רק בבית אלא גם בגן,הוא לא יוזם ולא יוצר קשרים עם חברים.
ניסינו לדבר איתו המון פעמים שלא לחכות שילד יקרא לו אלא שהוא יצטרף וזה לא עוזר. אם הילד שבא אלינו היום לא נמצא אין לו עם מי לשחק.
מה להגיד לו או לעזור לו כדי שיהיה חברמן ויזום קשרים גם עם ילדים אחרים?
בבקשה, כל תשובה תשמח אותנו....
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות מטרידה המשך - תגובה
סמדר ריינר06/10/2010שלום ברכה,
ייתכן שהילד שלכם חסר ביטחון, ומאוד יכול להיות שזה קשור לכך שהציפיות שלכם ממנו לא כל כך מותאימות לגיל שלו והוא חווה המון ביקורת מכם. זה עדיין לא כל כך נורא שהוא לא יוזם. יותר חושב שתנסו לחזק את הביטחון העצמי שלו, ואת זה אפשר לעשות לא דרך זה שמשוחחים איתו כל הזמן על מה שהוא צריך לשפר אלא דווקא לתת לו חיזוקים על מה שהוא חזק מצד אחד, ומצד שני לתת לגיטמציה גם לקשיים - למשל כשהוא מפסיד במשחק וקשה לו, למשל אין ספק למרות שלכם הוא לא מראה את זה שגם קשה לו עם האחות הקטנה, לצד זה שהוא אוהב אותה, זה לא סותר.
אין כאן פטנט קסם שאם תגידו לו הוא יתחיל ליזום אלא יש כאן עבודה ארוכה שאתם צריכים לעשות עם עצמכם באופן שבו אתם מקבלים אותו, מחזקים אותו, ונותנים לו להיות הוא ולא רק מביעים אכזבה מכך שהוא לא מה שאתם רוצים שהוא יהיה.
את כל זה אין לי ספק שאתם עושים מכוונות טובות ואתם באמת נורא חרדים ומודאגים, אבל הדאגה שלכם בחלק מהמקרים היא מוגזמת ובמקום לתת לו כלים את מלחיצים אותו יותר.
אם אתם לא מצליחים ואלי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 תוקפניתאמא06/10/2010
שלום,
אני נתקלת בזמן האחרון יותר ויותר עם בתי בת ה- 3 בתוקפנות
היא לא מוכנה לקבל את המילה לא.. ומה לעשות אי אפשר כל הזמן לרצות אותה.
התסכול שלה מתבטא בצרחות דחיפות יריקות ואפילו לצערי במכות.
היא בת אמצעית אחותה הגדולה בת 5 והקטנה בת 3 חודשים
בהתחלה חשבתי שזה קשור אולי ללידה אבל את אחותה הקטנה היא מקבלת בפנים יפות אז ירדתי מהסיפור הזה אבל מאז שהתחיל שנ"ל היא מאוד "אוהבת" אותה.
מנדנדת את התיקונת חזק מחבקת חזק אבל לא מרביצה או נושכת חלילה.
אני לא יודעת איך להתמודד איתה ניסיתי לא להתייחס .. להסביר ,לכאוס,
עונשים זמן איכות, אבל אני לא מצליחה לגשת אליה ולהבין למה היא מתנהגת ככה.
דוגמה : כל אמא שרואה שהילדה שלה נופלת היא רצה אליה ורוצה לחבק או לנשק אותה
אם אני עושה את זה היא פשוט צורחת עליי ולא מוכנה שאני אתקרב.
עוד דוגמה:
היא אוהבת לישון על הריצפה אז אחרי שהיא נרדמת אני מרימה אותה למיטה, קרה כמה פעמים שבעקבות זה היא מתעוררת ופשוט מתחילה לצרוח עד כדי כך שהשכנים כבר בקשו שקט.
מהמצב הזה אני כבר מתוסכלת ובגלל זה אני עכשיו מנסה כל הזמן לרצות אותה העיקר שהיא לא תצרח תצעק תדחוף וכו'
עזרה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 תוקפנית - תגובה
סמדר ריינר06/10/2010שלום לך,
שני דברים גורמים להתנהגות של ביתך - קנאתה באחותה הקטנה והעדר סמכות הורית מצידך.
העובדה שהיא קיבלה את אחותה בסבר פנים יפות לא מעידה על כך שהי אאל סובלת ולא מקנאה. ילד וגם אדם מבוגר יכו להרגיש כל מיני דברים בו זמנית.
למשל כשאת כועסת עליה זה אומר שאת לא אוהבת אותה יותר? את לא מרגישה לפעמים שאת שונאת או מקנאה בחברה טובה? בעלך לא מעצבן אותך לפעמים?
לזה צריך לתת הכרה, אין טעם לכעוס על זה אבל אפשר להגיד :אני יודעת שקשה לך, את מאוד אוהבת את אחותך אבל גם קשה לך מאז שהיא נולדה, אולי גם את רוצה להיות תינוקת לפעמים , אולי את מרגישה שאנחנו פחות פנויים אלייך, וכו'.
דבר שני, את לא יכולה לחיות תחת טרור. שתצעק, ושיתלננו השכנים. אין ברירה, חייבים לשמור על עיקביות. את צריכה להחליט על מה את מתעקשת ועל מה לא. לא על כל דבר חייבים להילחם, אבל את בודאי לא יכולה לרצות אותה כל הזמן. אם לא נעים לה שאת מחבקת אותה כשהיא נופלת - אז לא. על זה לא חשוב להתעקש.ע דברים אחרים, שקשורים לבטיחות למשל - כן. כמו כן, אם בעלך נמצא חשוב שהוא יסייע לך בשעות שהוא נמצא להעביר קו תקיף. אין צורך בהסברים ובשיחות, אלא בטון נחרץ וברור, אמירה קצרה מאוד, העדר התרשמות מהצרחות שלה ועיקביות. ייתכן שבנסיונות הקודמים שלך לא היית מספיק עיקבית, לא מספיק התמדת ולא היית מספיק נחרצת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ושבעיפיתוש06/10/2010
שלום!
הילדה שלי התחילה עכשיו שנה חדשה בגן , זו השנה השנייה בגן הזה. יש תופעה מוזרה....
כשאני באה לקחת אותה מהגן היא לא באה לקראתי בהתלהבות כמו שנה שעברה, משום מה היא רואה אותי, מחייכת וממשיכה לשחק. בהתחלה אמרתי שזה בסדר שהיא עצמאית... אבל אני רוצה לוודא שזה באמת ככה ולא שיש משהו.... אני מתחילה ממש להיעלב מזה... :))
שאלתי את הגננות אין ילד עם אותה התנהגות- למה זה קורה לה? יש סיבה לחשוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה ושבע - תגובה
סמדר ריינר06/10/2010שלום זיו,
לא בטוח שקורה לה משהו, ולמה את חושבת שאם היא באמצע משחק היא חייבת לעזוב הכל ולרוץ אלייך? היא מחייכת אלייך, כלומר הכל בסדר. חשוב מאוד לתת לילדים שלנו להיות טבעיים ולא לקחת דברים מסויימים כאילו זה עלבון אישי, כי אחרת נגדל ילדים מרצים שרוצים לא להעליב את אמא ומאבדים את הספונטניות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום שתיקההדס06/10/2010
הבן שלי בן 3 וחמישה חודשים שהוא ילד תקשורתי במיוחד ונבון (לא רק בעיני ה"אובייקטיביות"), בזמן האחרון סיגל לעצמו דפוס שבו בזמנים מסויימים הוא מפסיק לדבר-נאלם דום. זה קורה בד"כ כשעייף וכשמבקש משהו ולא נענה. (למשל הבוקר כשאמר אני לא רוצה ללכת לגן וכשראה שלא יילך לו כמובן, הפסיק לדבר).מצב זה זה נמשך בין מס דקות לשעה ולעיתים מעט יותר .במצב זה הוא מוביל אותנו ביד להראות מה רוצה או מוציא צלילים לא ברורים בכוונה. אנחנו מתעלמים מכך ומשתדלים לא להיענות לו לבקשותיו עד שלא מדבר באופן ברור כפי שהוא יודע היטב.
עקב תגובתנו, נראה לי מוזר שממשיך עם זה כיוון שלא נראה לי שיש לו רווח מזה. מצד אחד נראה לי לגיטימי שהוא נכס למצב של שקט כשכועס או מתוסכל, מצד שני קצת מדאיג אותי כשהוא נאלם דום. מה דעתך? יש משהו שאנו יכולים לעשות כדי לא להעצים את התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום שתיקה - תגובה
סמדר ריינר06/10/2010שלום הדס,
כמה זמן נמשכת התופעה וכמה זמן אתם מגיבים כך? ייתכן שהוא פשוט יותר עקשן ממה שנדמה לך וצריך להמשיך עוד בדרך שאתם נוקטים בה כי היא נראית לי נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום שתיקה-תגובה
הדס09/10/2010תודה על תגובתך, התופעה הזאת התחילה בערך לפני חודשיים, היא לא קורית יום יום, אלא מס פעמים בשבוע ויכולה להסתיים אחרי כמה דק' או יותר. אני מבינה מדברייך שאנחנו צריכים להמשיך בדרך זו ולא להתייאש... נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום שתיקה-תגובה - תגובה
סמדר ריינר09/10/2010שלום הדס,
חודשיים זה הרבה זמן. הכיוון שלכם נשמע לי נכון, אבל ייתכן והיישום לא מספיק מדוייק. קודם כל אם אתם מתעלמים מבקשותיו כשהוא שותק, חשוב שזו תהיה התעלמות אמיתית, כלומר אם אתם מתעלמים מהבקשה עצמה אבל משקיעים שפע של תשומת לב, נאומים, משאים ומתנים ושכנועים כדי שיתחיל לדבר - לא עשיתם כלום. ההתעלמות פירושה לא להתייחס אליו כשהוא עושה את זה מלבד הודעה קצרה על כך שאתם מתכוונים לא להתיחס עד שהוא ידבר.
דבר שני הוא העיקביות. את אמרת "משתדלים" השאלה היא מה זה נקרא משתדלים, האם כשאין לכם כוח אתם מוותרים וזהו? כי אם אתם לא מגיבים תמיד באותה דרך, זה לא יעיל.
אם אתם פועלים לפי ההוראות האלה ובכל זאת העניין לא נעלם במשך חודשיים, וזה מאוד מפריע לכם, תמיד אפשר לפנות ליעוץ יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקניית הרגלי שינהמיכל06/10/2010
שלום רב,
בתי בת ה- 9 חודשים עדיין יונקת. עד לפני כשבועיים הייתה נרדמת עם מוצץ על הידיים לאחר שאכלה 100 מ"ל דייסה (היא לא היתה מוכנה לאכול יותר, לא משנה כמה ניסיתי ל"הרעיב" אותה עד לאותה ארוחת ערב).
יש לה טקס שינה קבוע: מקלחת, נשיקות, בקבוק, קצת ציצי, מוצץ וזהו.
ההתעורריות בלילה אצלה הן מרובות ומעייפות מאוד עד שנכנעתי והתחלתי להכניס אותה איתי למיטה בתקווה וזה יעזור להרגעה שלה. בסוף אני מוצאת את עצמי כל הלילה עם הציצי חשוף והיא כל איזה חצי שעה יונקת. ברור שאני לא ישנה ככה בכלל, ועוד קמה בבוקר לעבודה מאוד תובענית.
עכשיו המצב עוד יותר הסתבך. לפני כשבועיים, עם כל החגים באמצע ולפני כן חופשת הקיץ של המטפלת, דברים השתבשו, והיא הפסיקה לקחת בקבוק לחלוטין.אין יותר דייסה והיא רוצה רק הנקה.
מדובר בתינוקת עם 6 שיניים שואכלת מזונות מוצקים במהלך היום (פירות, מרק, פסטה, ביסקוויטים ומעדנים) אבל בערב היא מסרבת לארוחת ערב "דייסה" (לא שהייתה אכלנית גם קודם לכן) ודורשת רק הנקה. עם סיום ההנקה היא לוקחת את המוצץ שלה שמה בפה ונרדמת. אני בד"כ מניחה אותה במיטה לפני ההירדמות הסופית כדי שתדע שהיא ישנה במיטה שלה ושם היא צריכה לישון. אבל אחרי שחצי שעה היא מתעוררת שוב לעוד הנקה, וכך מתחיל כל הלילה, כשהיא בסך הכל די רדומה.
בגלל שהיא לא אוכלת טוב בלילה אני בטוחה שהיא קמה עוד בלילה כדי להשלים את האוכל. אינני חושבת שהנקה כבר משביעה אותה ולכן אני חושבת שהגיע הזמן לגמול אותה מהנקה. אני מרגישה שההנקה כאן היא רגשית והרבה פחות מזינה אותה (היא גם לא עולה במשקל כבר קרוב לחודשיים) והייתי רוצה לעשות זאתת תוך הקניית הרגלי שינה טובים (הילדה פשוט לא ישנה טוב בלילות, עייפה מאוד במהלך היום וניכר ממנה "היפרקטיביות" וחוסר שקט במהלך היום).
אשמח לקבל עצה איך לעשות כן ולמה לצפות בדרך כדי לא לחזור על טעויות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה...
מיכל07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקניית הרגלי שינה - תגובה
נעמה סבג שמש11/10/2010מורין שלום,
את מתארת פה עניין מורכב שלא יכול להפתר במענה של תשובה פשטנית.
אני לא רוצה צורך בגמילה מהנקה עקב המצב שתיארת, אלא אם כן את בוחרת בכך ללא קשר.
יכול להיות שהילדה תאכל בקבוק אבל לא דייסה. צריך לשנות ולבדוק וריאציות שונות.
אין ספק שלילדה אין כלל הרגלי שינה וזה ללא קשר לעניין הרעב. התעוררות בתדירות כזאת אינה בגלל רעב.
היא לא צריכה לישון איתך במיטתך. זה רק יגביר את ההתעוררויות, שהציצי זמין כל הזמן.
יש צורך בתהליך ממוקד והדרגתי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מוזרהמייסא06/10/2010
בני בן 3 שנים, מזה כבר חודשיים מתעקש ללבוש רק חולצות מקופתרות (בעיקר צבע תכלת!) כל הזמן בגן , בבית... , הוא לא מוכן ללבוש חולצות רגילות. אפילו בלילה הוא רוצה לשון עם חולצה מקופתרת ואם הוא קם באמצע הליליה ומוצא את עצמו עם פ'יגמה הוא בוכה בכה מר והיסטירי עד שאני מלבישה אותו חולצה מקופתרת הוא נרגע.
ואם החולצה לא בצבע תכלת הוא לא מסכים.
הבכי שלו מראה עד כמה הוא מקושר לסוג חולצות אלו.
אני מיואשת לא יודעת איך להתנהג, האם להכריח אותו ללבוש דברים אחרים, או להשאיר אותו כך ... איך אני צריכה להתנהג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מוזרה - תגובה
זו אכן התנהגות מוזרה, שאני מניחה שמעידה על חרדה, אבל אני לא יודעת מעבר לכך. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מסודר אצל איש מקצוע, וכרגע, עד לקבלת הייעוץ לא הייתי מתנגדת לרצון שלו, ומשתפת איתו פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדיםא.ק06/10/2010
שלום ובוקר טוב,
אנחנו זוג בני 30 ו- 28 הורים לנסיכה בת 2.2 וקטנציק בן חודש.
הילדה הגדולה היא מאוד בוגרת ומפותחת - מדברת שוטף , מבינה הכל , גמולה לגמרי מחיתול ביום ובלילה ,ומאוד נבונה.
כמו כל הורה גם לנו היה חשש גדול מאיך האחות הגדולה תקבל את אחיה החדש.
ולשמחתנו היא מקבלת אותו בשמחה, מלטפת דואגת, עוזרת ומאוד מתעניינת.
הילדה נמצאת בגן מגיל צעיר והיא מאוד חברותית ותמיד אהבה ורצתה ללכת לגן.
אלא שבשבועיים האחרונים - עם כל החגים באמצע - הילדה כמה בבוקר ולא רוצה ללכת לגן , היא בוכה עוד בבית , בדרך ובגן הפרידה היא כמעט בלתי אפשרית- היא בוכה בטירוף ולא מוכנה להפרד. בלית ברירה אני עוזב אותה בבכי.
לאחר מספר דקות היא נרגעת אבל לדברי הצוות במשך כל היום היא מחפשת את אמא ואבא, ולעיתים נתקפת שוב בבכי.
כשמגיעים הורים לאסוף את ילדיהם היא פשוט עוזבת הכל ומחכה לנו ליד הדלת/חלון.
שום דבר לא מצליח לגרום לה לשנות התנהגות זו - לא שיחות ולא הבטחות.
בבית היא מדהימה !!! ,לא בוכה , מבינה ומתנהגת כמו גדולה אמיתית !
נשמח מאוד לקבל תגובות והמלצות מה ואיך לעשות כדי לעזור לה ולנו , כי באמת באמת קשה לה... וגם לנו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדים - תגובה
סמדר ריינר06/10/2010שלום לכם,
לא כל כך הבנתי את האמירה שלכם "לשמחתנו הי אמקבלת אותו בשמחה מלפטפת ודואגת" כומר אני מבינה בהחלט מה משמח בזה וזה נורא נחמד, אבל האם אתם באמת חושבים שאין לה שום תחושות שליליות כלפי הולדת האח (שלא סותרות כמובן את האהבה הרבה שחשה אליו?) ייתכן שהיא לא מרגישה לגיטמציה לבטא את חששותיה, כעסיה ומצוקתה כלפי האח בצורה ישירה, והיא משתדלת להחזיק את עצמה, ולהיות נסיכה, כמו שכיניתם אותה ואולי גם זו הציפיה המשודרת לה, ילדה נבונה, גמולה, מבינה הכל, אוהבת את אחיה ואף פעם לא מקנאה, אבל האמת היא שכנראה אין לה כל כך כוח להחזיק את עצמה ויש לה חששות וקשיים. למשל אולי היא חוששת שהקטנצ'יק, כפי שאתם מכנים אותו תפס את מקומה בליבכם ולכן היא לא כל כך בטוחה להיות בגן בלעדיכם. אולי היא איבדה אותכם? שאתם הרבה פחות פנויים אליה,אולי היא מרגישה שהיא בעצם מאוד בודדה כרגע?
אם היא ילדה כל כך מבינה, הייתי מנסה לשוחח איתה, ע כך שבטח נורא קשה לא עכשיו כשאחיה נולד, כי היא צריכה אותכם יותר ממה שהיא מקבלת, ואולי לפעמים היא פוחדת שלא תבואו יותר או שאתם לא חושבים עליה כשהיא בגן. וחשוב שהיא תדע שאתם מאוד אוהבים ואתה, ומותר לה להיות קטנה, מותר לה לפחד ולכעוס ואתם תשדלו מעתה להיות איתה לחוד בלי אחיה פעם בכמה זמן.
בזמן האיכות שאתם מקדישים ה לבד הייתי מציעה לה לשחק בלהיות תינוקת, ולחזור ולפנק אותה שוב כאילו היא התינוקת עכשיו.
אני חושבת שלאחר מתן ההכרה בקושי שלה, הקדשת הזמן באופן שהצעתי והימנעות משידור ציפייה מתמדת שהיא תהיה גדולה, נוחה ומבינה כל הזמן - יהיה שיפור במצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי בתחתוניםע06/10/2010
שלום רב,
בננו בן השלוש נגמל מחיתולים לפני חודש. עם הפיפי אין שום בעיה, ואף ישן בלי טיטול בלילה וקם יבש.
הבעיה היא הקקי. הוא אינו מוכן בשום אופן לשבת על סיר או אסלה (קנינו לו מקטין אסלה נוח) ועושה קקי בתחתונים.
האם זה עניין של זמן או שיש צורך לעשות משהו כעת, ואם כן אז מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי בתחתונים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/10/2010ע שלום,
אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות, שם ישנה התייחסות למצב זה שהוא נפוץ בקרב ילדים בגיל בנך. רצוי להמשיך לעודד אותו לעשות קקי, ועם הזמן הוא יצליח להתגבר גם על החלק הזה שבגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתנהגותרונית05/10/2010
שלום.יש לי בת 4 ילדים והגדולה היא בת 10 מחר אבל היא מתנהגת כמו ילדה בגיל 3 וזה מפחיד אותי ודפקה במקומות ציבוריות לא יודעת למה היא עושה את זה כי אין לה ביעה קשב וריכוז עשיתי לה בדיקה וגם בכיתה היא יכולה לצרוח עם מישו מציק לה ולא משנה מתי ואיפה היא יכולה פשוט לתקוף ולצרוח ולא מקשיבה למורה .עם משו מציק לה היא באותו יום לא רגועה כול יום באצבים שנה שעברה לקחתי אותה לפסיכולוגית אבל לא עזר לה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתנהגות - תגובה
סמדר ריינר06/10/2010שלום רונית,
אם לקחת אותה לפסיכולוגית וןלא עזר לה מדוע את חושבת שעיצה בפורום תעזור יותר?כמה זמן לקחת ואתה לפסיכולוגית?
אין ברירה צריך ללכת לפסיכולוג/ית, או לאותה אחת וא למישהו אחר, ולהתמיד מספיק זמן וכן להיות בהדרכת הורים במקביל, כל זה לפחות שנה אולי יותר לפני שמחליטים שזה לא עוזר במקרה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהרונית05/10/2010
שלום. אני אמא ל4 ילדים שתי בנות ושני בנים קנים בת שלי בגיל 9 ולפני כשנתיים וחצי היא יתחילו להיתעורר בלילות ולהגעד שמשעמם לה ו היא לא יכולה להירדם והיתה נירדמת רק עו טלויזיה עם לא היתי מדליקה לה היא היתה בוכה חזק ומעירה את כול הבית . אבל עכשו היא יתחילה לעשות דברים אחרים גם היא לא זוכרת למחורת מה היא עשתה בלילה .היא קמה ומתוך שינה הולכת אבל עם עניים פתוחות ניכנסת למקלחת ורוצה להיתקלח ומורידה בגדים וכשאני מדברת איתה אומרת לה משו אז היא מפסיקה.אני לא יודעת מה עובר עליה כי אחר כך היא גם לא מרוכזת בשיעורים למי לפנות ולבדוק אותה.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
נעמה סבג שמש06/10/2010רונית שלום,
אם הילדה אינה זוכרת את מעשיה, הייתי פונה למעבדת שינה. אם היא כן זוכרת, מדובר בבעיה התנהגותית, ןבמקרה כזה יש להבין מאין זה נובע ולהנחות את ההורים כיצד להתנהל מולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון חריג לילד בגיל 10א05/10/2010
הבן שלי הוא בן 10. הוא מוגדר כילד עם הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות.
לבן שלי אין חברים בכיתה. יש לו חבר אחד בשכונה, שאתו הוא משחק ומוצא שפה משותפת.
לבן שלי יש דמיון שהוא חריג לגילו - כך מציינת המורה.
בהפסקות בבית הספר הוא נמצא עם עצמו לבד, ומשחק את משחקי הדמיון שלו.
המורה אומרת שהוא חולמני.
כאשר הוא עונה על שאלה הוא מאוד הסוציאטיבי.
הוא נמנע מלכתוב בכיתה ויש לו גם דיסלקציה.
האם אני צריכה לערוך בדיקה כלשהי.
אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון חריג לילד בגיל 10 - תגובה
כדאי לפנות ליועוץ, לא בגלל הדמיון אלא בגלל הבדידות שאת מתארת והקושי החברתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם בעיות בויסות חושיאיה לוי05/10/2010
שלום רב,
בנ בני בן ה- 6 אובחן ע"י מרפה בעיסוק, כילד עם קשיים בויסות חושי.
הוצעה לנו דיאטה סנסורית, ולצערנו הדבר לא הועיל.
בני נכנס בספטמבר האחרון לתוך מערכת הבית ספרית. על פניו נראה כי בביה"ס הכל בסדר- מדובר בילד מאוד נבון ,אך הכל משתנה בקיצוניות כאשר מגיע הביתה עד כדי סיוט.
אנו מתוסכלים, קשה לנו לראות את בנינו במצבים הנ"ל. אנו רוצים לעזור/לטפל ולא יודעים איך ולמפי לפנות. אנו מתלבטים האם עלינו לפנות לפסיכולוג ילדים? או למרפה בעיסוק אחר?
אשמח לשמוע את חוות דעתכם. כמו כן, האם ידוע לכם על פסיכולוג ילדים שמתמחה בתחום ויסות חושי?
תודה רבה.
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם בעיות בויסות חושי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/10/2010איה שלום,
נראה שהדרכה כיצד לעזור לילד, תוכל לסייע מאוד לו ולכם. מומלץ לפנות לפסיכולוגית בית הספר, להראות לה את סיכום האבחון ולהתייעץ עמה. היא תוכל להפנות אתכם למסגרת המתאימה באיזורכם. אתם יכולים לפנות גם באופן עצמאי לפסיכולוג או פסיכותרפיסט המתמחה בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומנות חברתיתנוי05/10/2010
שלום רב
בתי בת השנתיים ילדה טובה חכמה . הקושי הוא במפגשים חברתיים :
היא מעדיפה לשחק לבד ולא עם חבר\ה , אם מבקש לתת לה יד או חיבוק או נשיקה היא נמנעת בתוקף . שאלתי את הגננת , מה המצב בגן , לצערי היא ענתה שהמצב דומה . בכל אופן , אם היא כן מעוניינת במשחק משותף ,זה יהיה רק איתי\בעלי . יש לציין כי אנחנו בכל זאת נפגשות עם ילדים בגיל הזה (חברות שלי עם ילדים , אמהות מהגן) ב'שעות של אחה"צ כדי כן לפתח את הצד החברותי שלה .רוב הזמן במפגש היא מעדיפה להיותקרובה אליי או אפילו על הידיים. איך אני יכולה לעזור לה לאהוב חברה , לא להתבודד, להינות ממשחק משותף? מבחינה התפתחותית היא מדברת משפטים שלמים , מזהה צבעים וצורות ונהנית להשתתף החוגים, מאוד אוהבת חיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומנות חברתית - תגובה
נעמה סבג שמש06/10/2010נוי שלום,
באיזה גיל הילדה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ו9 חודשים
נוי06/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה ? זה ממש מדאיג אותי...
נוי10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה ? זה ממש מדאיג אותי... - תגובה
נעמה סבג שמש11/10/2010נוי שלום,
נכון שהמצב שאת מתארת אינו אידיאלי, אבל גם זה בהחלט גיל בו יש ללמד את הילדים כישורים חברתיים. אינטליגנציה רגשית היא נרכשת, לכן- הקפידו להמשיך ולהפגש עם בני גילה, גם אם תשחק במקביל אליהם. במקביל, למדו אותה בבית ערכים של שיתוף, של לחלוק, של חברות ונדיבות. הרבה דוגמא אישית וזה ייטמע.
אל דאגה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)