פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות
    מלי ב
    17/10/2010

שלום רב,בני החל ללמוד בגן חובה בחטיבה הצעירה בבית הספר.רוב ילדי הגן שהיו עימו בשנתיים האחרונות לא עברו עימו לאותה כיתה כי אם בודדים.
    הוא מתלונן בפני כי "זה לא הוגן אך הילדים בכיתה שלו אינם רוצים לשחק עימו". פניתי לגננת שאכן אישרה את הדברים ואיני יודעת מה לעשות. דניאל היה תמיד מקובל בחברה בגנים הקודמים בהם היה. עדיין איני מכירה את ילדי והורי הגן ואף דניאל אינו יודע עדיין לחבר את השמות בדף הקשר לפרצופים שבכיתתו. ביקשתי מהגננת והסייעת כי יעזרו לו ויחברו אותו לחב' ילדים בגן.
    אודה לעיצה מכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום מלי,
    יש בהחלטי מקום שתתחילי להכיר את הורי הגן, באופן אקטיבי ויזוםותנסי לקבל טלפונים שלהם ותנסי להזמין אותם אליכם או לתאם שבנך יבוא אליהם הבייתה. חשוב גם שתעזרי לו וגם שתיתני לו דומגה עם היוזמה שאת נוטלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתנהגות של ילד בן 10
    חלי
    17/10/2010

הבן שלי הוא בן 10 הוא הילד השני מתוך 3 ישלי בעיה איתו שמתמשכת כבר יותר משלוש שנים, הבן שלי עצבני מאוד חוצפן כלפי וכלפי אנשים אם הוא רוצה משהוא ולא נותנים לא הוא ישר מיתעצבן מקלל הוא מרבה לשקר, אם הוא מפסיד המשחק אז הוא ישר צועק,מקלל ובוכה יש לו אח יותר גדול בן 10 ולפני 3 חודשים ילדתי בת אני ממש מרגישה שאני הולכת ומפסידה אותו אני מרבה לעניש אותו הרבה בעיקבות ההיתנהגות שלו יש לו דיבור כמו ערס ואני כבר חסרת אונים לגביו הרבה אנשים לא רוצים שיהיה חבר של הילדים שלהם ביגלל ההיתנהגות שלו
    אני רוצה לציין שבבית הספר הוא ילד טוב ורק בבית הוא מיתנהג לא יפה
    אם אח שלו לא רוצה לעזור לא במשהוא הוא מרביץ לו הוא מקלל אותו הוא מאוד עצבני
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    היתנהגות של ילד בן 10

הוספת תגובה

• היתנהגות של ילד בן 10 - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום חלי,
    נשמע לי שהמצב כרגע הוא די חמור וגם נמשך הרבה מדי זמן והוא התקבע. לכן לא נראה לי שאעפשר לסייע לכם ללא טיפול. כדאי לכם מאוד לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים כדי לברר יותר לעומק מה קורה ואיך אפשר לצאת מהמצב שנכסתם אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    רונית
    16/10/2010

בני בן 3 לעיתים הוא נתקע בתחילת משפט אאאאאמא , מממממממה נעשה אחכ

היה מקרה כזה לפני כ 6 חודשים וחלף(באותו זמן התגעגע לאבא שלו שלא ראה אותו כמה ימים)לאחר שראה אותו זה עבר . כעת האמת אני ודעלי די במשבר אני צמנסה שלא להתווכח ולהמנע ממנו אולם לעיתים בעלי מרים את הקול. לי יש קול צעקני באופן טבעי זו צורת הדיבור שלי(אני לא שומעת טוב) ובעלי מאשים אותי שבגלל דיבורי הילד מגמגם ואני אומרת לו שהילד רגיל לסגנון כזה של דיבור עוד מהבטן ואילו להרמת הקול שלו הוא לא רגיל.

מה דעתך? כיצד ניתן לטפל במצב ?ללכת לקלינאית תקשורת?אני ממש חוששת אציין שכאשר הילד "נתקע"הוא מקרב את היד לפיו הוא מודע לקושי שלו . מה לעשות ?הילד דיבר שוטף מגיל שנתיים ותמיד היה הכל בסדר

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום רונית,
    קודם כל כדאי לא להילחץ, לילדים יש כל מיני משברים, ואין סיבה שאם הדבר יטופל הוא לא יעבור. גשו לקלינאית תקשורת ואם היא תמליץ, פנו משם לטיפול ריגשי עם הדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשנות
    לי
    15/10/2010

בני בן7 ובעייתו העיקרית היא עקשנות כאשר צריך להכין שעורים בבית יש מצבים שהוא מכין ללא בעיה וללא צורך "במלחמה" ויש מצבים שהוא מחליט שהוא לא מוכן להכין גם לא כעבור הפסקה וניסיון לחזור ולהכין כאשר אני מתייאשת אז הוא בשלו חשוב לציין שאין לו בעיה בהכנה ולא קושי הוא פשוט מחליט שלא מכינים אז לו איך אני יכולה לנסות ולשבור את העקשנות שלו ולנסות לשכנע אותו להכין שעורים חשוב גם לציין שהוא עקשן גם במצבים אחרים ומצליח לשכנע אותי להישבר לשכנוע שלו

לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות

הוספת תגובה

• עקשנות - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום מרב,
    ייתכן שנוצר בבית מצב של מאבק כוחות. ייתכן שאת משדרת לחץ לקראת כל מיני משימות באופן שגורם לילד להתנגד לך.
    שימי לב איך את ניגשת למשימות, ייתכן ואת כבר לא מרגישה כמה את לחוצה ומלחיצה, כי את רגילה לחיות כך והכוונות שלך טובות, לכן אולי כדאי שתעזרי בפידבק מבחוץ, למשל של בעלך, ושל עוד אנשים.
    לגבי נושא השיעורים, אני מציעה לעזוב את הנושא לגמרי. כן, מה שאת שומעת. ייתכן שמה שאת עושה מכוונות טובות לחלוטין הוא להשניא על הבן שלך נושא שדווקא הולך לו בקלות. תעבירי אליו את האחריות. אם הוא לא מכין, שהמורה תעיר לו, את תתערבי רק אם הוא מבקש עזרה.
    אם את לא מצליחה, או מה שאני מציעה ממשך לא נראה לך, אני מציעה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת, כיוון שיש חשש שאם המצב יימשך כך רמת ההתנגדות של בנך תלך ותגדל תתפשט לעוד נושאים והמצב יחמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבלת עיצוב התנהגות
    טורי
    15/10/2010

שלום רציתי לשאול משהו. אני עושה טבלת התנהגות לבן שלי אבל משהו לא ברור לי (ואל תפנו אותלי בקשה לפסיכולוגית שהנחתה אותי כי אני לא רוצה לחזור אליה כרגע)...

נניח שלילד יש 4 נקודות עליהן הוא מקבל +/- (כשזה מחולק ל-בוקר צהריים וערב) כך שלמעשה יש לו 10 שורות.

נניח שהוא קיבל בסוף יום 7 + ו 3- איך אני מחשבת לו כמה יוצא לו באחוזים.

כי עד עכשיו חישבתי נניח 7+ לחלק ל-10 סימונים יוצא 70% נניח אבל האם לא צריך לקזז את המינוסים מהפלוסים ואז יוצא שזה אמור להיות מחושב 7+ פחות 3- כלמר רק 4 + משמע 40%

לפי הנחייתה השאיפה צריכה להיות 75-80% ואז הוא מקבל פרס קטן (זה מחושב כל שלושה ימים). החישוב הזה מאוד משמעותי 40% לעומת 70%

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טבלת עיצוב התנהגות

הוספת תגובה

• טבלת עיצוב התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום טורי,
    הסיכון בלקבל הנחיות ממטפלת אחרת הוא שאני עלולה לבלבל אותך, כי אין דרך אחת לעשות טבלת עיצוב התנהגות ולכל אחד יש את הגישה שלו.
    אם הבנתי נכון את ההנחיות שאת מתארת המינוסים הם בעצם כל פעם שזה לא היה פלוס, אז אין מה להוריד את זה מהפלוסים שהצטברו. כי 10-7=3, כלומר ה- 3 האלה כבר ירדו מה-10, אין טעם להוריד אותם גם מה-7, את בעצם מורידה אותם פעמיים וזה לא פייר.
    אם לא הבנתי נכון, אז יכולה לתקן אותי.
    אני בכלל לא הייתי מסמנת את המינוס, כי זה יותצר חיזוק חיובי להתנהגות שלילית. כל הרעיון בטבלת עיצוב התנהגות הוא לחזק התהנגות חיובית. עבור ילד כ התייחסות להתנהגות עדיפה על חוסר התייחסות לכן גם התייחסות להתנהגות שלילית זה בעצם חיזוק חיובי. ולכן כשאת מסמנת את המינוס, את מדגישה איפה הו אאל היה בסדר ואת נותךנת התייחסות למשהו שאת רוצה להקטין.
    אני הייתי נותנת רק פלוסים, ואם הוא צבר מעל מספר מסויים של פלוסים הייתי נותנת פרס, ואם לא אז לא בלי להתייחס למינוסים בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך אני עושה נכון אני לא מורידה פ

טורי
    15/10/2010

פעמיים. פשוט אם יש 10 מקומות לסימון והוא אסף 7 פלוסים אני מחשבת את האחוז מה-7 ביחס ל-10.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה בבוקר....
    אמא מוטרדת...
    15/10/2010

שלום,
    אני אמא לשתי בנות אחת בת 3 ואחת בת 6 שעלתה השנה לכיתה א'.
    השאלה שלי היא לגבי הבת הבכורה.
    את תחילת השנה עברנו בצורה מצויינת כל בוקר היא נפרדה יפה ונהנתה ללכת לבית הספר, היא מתארגנת כל בוקר לבד ועושה הכל כמו שצריך, אבל בשבוע האחרון הילדה השתנתה לגמרי היא ממש ממש בוכה בכי היסטרי ומבקשת שנגיע ממש מוקדם לקחת אותה כי כואבת לה הבטן, ניסנו לדבר איתה ולנסות להבין מה הגורם לכך אך הילדה אומרת שרק כואבת לה הבטן... אבל זה אינו נכון כי לאחר הפרידה מאיתנו היא ממש ניהנת בבית הספר ולומדת היטב ולא ממשיכה לבכות.
    אין לי מושג מה גרם לשינוי הזה - יכול להיות שהיא הבינה רק עכשיו שהיא בבית ספר, יכול להיות שזה בגלל שהשבוע החל לה יום לימודים ארוך עד השעה 15:15 ויכול להיות מהסיבה שאני עברתי תאונת דרכים קלה והיא פשוט דואגת.
    אשמח לקבל טיפים במהרה כיצד לנהוג איתה בפרידה בבוקר ?
    תודה ושבת שלום...

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה בבוקר....

הוספת תגובה

• פרידה בבוקר.... - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום לך,
    כל ההשערות שאת מעלה נשמעות לי הגיוניות. זה אכן סימן טוב שבהמשך היום היא נהנית ולומדת היטב. לכן בפרידה בבוקר צריך לשמור על קור רוח, להזכיר לה שעוד כמה רגעים היא תיכנס לעניינים וזה יעבור לה, נשיקה וחיבוק וללכת משם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן ארבע ותשעה חודשים רגיש מאוד
    גל
    14/10/2010

שלום רב
    בני בן הארבע ותשעה חודשיםמאוד דומה לי בהרבה דברים ,ובעיקר בריגשות יתר שמביאה אותו כמעט בכל דבר לבכי (חשוב לציין שיש לנו תינוק בן שנה וחצי)
    הגננת אמרה לי שהוא בוכה ומיילל כאשר הוא בא להתלונן בפניה על משהו שקרה לו והיא אמרה לו שהיא לא מוכנה לשמוע ילד שבוכה והיא תקשיב לו רק אם הוא ידבר בצורה בוגרת , השנה הוא בגן טרום חובה עם חובה ביחד, דבר שגרם לו השנה להיות בין הקטנים , לעומת שנה שעברהשהוא היה בקבוצה של הגדולים ,
    כמו כן הוא חיכה לחוג קפוארה כל כך הרבה זמן והיום החוג נפתח וברגע שהגענו לשם הוא התחיל לבכות והרגשתי שזה בכי של התרגשות שממש שיתקה אותו , לאחר כמה דקות הוא השתתף כמובן הייתי נוכחת לפי בקשתו הוא השתתף וראיתי כל הזמן דמעות שזולגות ברגע שהמדריכה ניסתה להבליט אותו והעלתה את שמו הוא התפרץ בבכי וביקש שנלך הביתה וכך עשיתי , הלכנו הביתה ושאלתי אותו האם הוא רוצה שננסה שוב בשבוע הבא את החוג והוא אמר לי שהוא לא רוצה את החוג , אמרתי לו שהוא לא חייב זאת החלטה שלו , האם זו התנהגות טבעית לגיל הזה , גם בחוג הילדים היו יותר גדולים ממנו , אולי זה משפיע על הבטחון העצמי שלו , הוא אפילו אמר לי שהוא לא מבין למה הוא לא מצליח להפסיק את הבכי אני אמרתי לו שאם הוא מרגיש צורך לבכות שיבכה וישתחרר , אני שנים הייתי מתוסכלת מהרגישות שהייתה לי ומעולם לא טיפלתי בעצמי והרבה דברים נהרסו לי בגלל הדמעות........
    האם זה משהו שאני צריכה לטפל בו אצל בני ? וכיצד ?.
    תודה וסליחה על המכתב הארוך .

הוספת תגובה

• בן ארבע ותשעה חודשים רגיש מאוד - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום גל,
    את צודקת שהבן שלך לא חייב ללכת לחוג ,אבל המצב הכללי שתא מתארת הוא לא רצוי. הגננת לשו צדקה כשלא רצתה שידבר אליה בבכי, ונראה לי שיהיה מועיל אם גם אתתאמצי גישה כזו. כמו כן חשוב ללמד ואתו דרכים אחרות חוץ מבכי להתמודד, בהתאם לסיטואציה כמובן.
    אם את לא מצליחה לעשות זאת לבד, בהחלט את יכולה לפנות להדרכת הורים בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה להכוונה לגבי גן
    פ.
    14/10/2010

שלום רב,
    בני בן 3 ו4 ח' התחיל גן עיריה טרום טרום חובה.
    עד כה הוא היה במשפחתון פרטי רוסי במסגרת של 15 ילדים בני שנה עד 3 בערך. לא היו תלונות ממטפלת וגם הוא היה הולך וחוזר בכיף.
    לפני רישום לגן עירייה עשינו לו אבחון בהתפתחות הילד כדי להחליט על מסגרת מתאימה לו לשנה זו. באבחון הוא יצא ממוצע נמוך IQ=83 לפי מבחן וסלי עם סימני ADHD מובהקים והומלץ לנו על שילובו בגן עיריה דובר עברית ללא מועדונית. עכשיו הוא בגן עיריה עד 13:20 ומשם לוקחת אותו מטפלת למשפחתון שהיה בו עד כה והוא שם בצהרונית עד 16. הרצון שלי בגן עיריה נבע מהצורך בשפה עברית, כי התחלתי להרגיש שבחוץ הוא מתקשה בגלל העדר שפה משותפת (הוא פונה ברוסית מצידו וגם מסתכל ולא מבין כשפונים אליו). הוא נמצא בחברה דוברת רוסית ואני חוששת שזה יוסיף לו קושי בעתיד במישורים שונים.
    הוא הלך לגן החדש בכיף ובהתלהבות, לא בכה והיה נראה שהכל בסדר. אך לדברי גננת המצב קשה. היא טוענת שהוא לא מבין אותה, שצריך לקחת אותו ביד ולהראות לו מה עושים, שחוזר על דברים שהסבירו לו שאסור, שעושה מה שבא לו ולא מקשיב. אמרתי שכנראה זה בגלל קושי שפתי. עכשיו אני רואה שהוא מתחיל לדבר בעברית וגם היא אמרה שהתחיל לתקשר, אבל מבחינה התנהגותית אין שיפור. עכשיו בשבוע אחרון נוסף קושי של הרטבה. החל משישי ועש היום הוא חזר רטוב על בסיס יומי ולא ברור לי למה. אתמול היה שיא והוא חזר בלי נעל וגננת אמרה למטפלת שלוקחת אותו שהיא "לא הבייביסיטר שלו ושאין להם מושג לאן הוא זרק נעל". הנעל הייתה מחוץ לגדר כמו שהוא סיפר בבית ומצאנו אותה שם. הוא גם התחיל לזרוק משקפיים בגן וכבר תיקנו אותם 4 פעמים בתקופה זאת (דבר שלא קרה בעבר). כעת בבקרים הוא מתחיל להדבק יותר אלינו, למרות שהולך בסדר בלי בכי, פשוט בלי התלהבות.
    מאוד קשה לי עם המחשבה שלילד שלי כנראה לא טוב בגן. וגם מאוד קשה לי עם הרגשה שגננת מגדירה אותו כ"ילד קשה". אני לא ציפיתי לקושי מסוג זה. חשדתי בקושי שפתי, אולי תקשורתי אבל לא ציפיתי להרטבה יום יומית ולכאלה בעיות התנהגות בגן. גננת התחילה לדבר איתנו אולי על צורך בחינוך מיוחד שיש בו קבוצה קטנה של ילדים שיש שם יחס אישי יותר. אני כבר חשבתי להחזיר אותו למשפחתון, אבל חבל לי שלא יתקדם ושלא יחשף לשפה עברית ולמעשה יתקל באותם קשיים בדיוק בשנה הבאה בגן.
    אני פשוט לא יודעת איך לאכול את המצב ואיך להתייחס לזה. איך לעזור לו?
    האם יש אפשרות השנה הבאה לרשום אותו שוב לטרום טרום חובה ולפספס לו שנה כדי שיגיע לגן בשל יותר? האם בחינוך מיוחד בגיל הרך יש מענה לילד עם preschool ADHD ללא בעייה שפתית או תקשורתית או מוטורית?
    אשמח להכוונה ולעצות.
    תודה מראש,
    פ.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה להכוונה לגבי גן

הוספת תגובה

• זקוקה להכוונה לגבי גן - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום לך,
    חשוב שתתייעצי עם פסיכולוג הגן, כי הו א יכול לתת מענה הרבה יותר ספיציפי לשאלות שלך. נראה שבמעבר למציאת גן מתאים ייתכן והילד שלך זקוק לטיפולים שונים שיקדמו אותו, וגם בנוגע לכך כדי להתעניין אצל פסיכולוג הגן.
    לגן דובר רוסית לא הייתי מחזירה אותו, אבל בהחלט הייתי מחפשת דרך להעביר אותו לגן מתאים יותר לצרכיו, כאמור הכתובת היא השיורת הפסיכולוגי של הגן.
    ככל הידוע לי יש מסגרות חינוך מיוחד לגיל הרך מכל מיני סוגים אבל צריך להכיר את הבן שלך טוב יותר כדי לדעת מה מתאים לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

פ.
    18/10/2010

המון תודה על התשובה.
    לצערי, בגן שלנו אין פסיכולוגית לקבוצת גיל זו. רק לקבוצת גדולים.
    בעיית הרטבה החמירה ועד היום הוא חוזר רטוב על בסיס יומי ולא מחליפים לו בגן ולא שמים לב לזה. בעיית הרטבה התחילה לגלוש לבית וממש לא ברור לי איך להתמודד איתה כי מזמן כבר לא לקחתי איתי בגדי החלפה לכל מקום שאנו הולכים. איך להגיב לזה בבית?
    קבענו תור לפסיכולוגית של התפתחות הילד בסוף דצמבר 2010. זה הכי מוקדם שיש.
    עד אז החלטתי שעליי מחודש נובמבר להוציא אותו מהגן כי אני חוששת שפשוט יהיה חולה בגלל ההרטבות וכי מיום שישי ועד היום הפרידה בבוקר בגן הייתה בכי מצידו ואנו בורחים כשהוא אצל סייעת.
    חשבנו להתחיל לבדוק גנים פרטיים או אחרים באזור. השאלה המעסיקה אותי כרגע היא:
    האם כדאי לנסות להעביר אותו לגן אחר דובר עברית או לקבוצת פעוטון בוגר (מסגרת מעון לילדי שנתיים וחצי +) ולראות מה יקרה עד לפסיכולוגית או שעדיף להחזיר למשפחתון פרטי רוסי ולהמתין לפסיכולוגית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום לך,
    עם נושא ההרטבה לא כדאי לחכות לפסיכולוגית ההתפחותית. אם זה כל כך מטריד אותך, ישנן מרפאות שמומחיות בהרטבה , תנסי לבדוק את האתר של ד"ר קושניר. הייתי פותרת את בעיית ההרטבה ולא מעבירה פעמיים גן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון אצל ילדה בת 6
    ענת
    14/10/2010

שלום רב.
    הילדה המקסימה שלי התחילה השנה כיתה א והתאקלמה מצויין. היא ילדה טובה אוהבת לעזור , חברותית ויותר מידי טובת לב. וזו הבעיה. אין לה "מרפקים " , היא לא יודעת לדרוש,
    לעמוד על שלה, לא חוצפנית בכלל, נפגעת מהר ובוכה. היא ממש עדינה ומפחדת כשהיא רואה המון ילדים בהפסקה שרצים לכל עבר.מאוד זהירה.
    הייתי רוצה לחזק אצלה את הביטחון העצמי, איך עושים את זה? האם יש איזה חוג שיכול לעזור בעניין זה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון אצל ילדה בת 6

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון אצל ילדה בת 6 - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום ענת,
    נאי לא מכירה חוג כזה. אני חושבת שאפשר לעזור לה קודם כל בדוגמה אישית, איך אתם מתנהלים, ושנית לנסות פחות לגונן עליה ויותר להדריך אותה איך להתמודד במקום להתמודד במקומה - בבית ואחר הצהריים. ייתכן שהיא לא רגילה להתמודד עם מצבים מסויימים כי לא ממש הנחתם לה לעשות זאת, ובמקום זאת העדפתם לפתור בשבילה או לוותר והיא לא נאלצה להתחרות על מקומה, וכו'. בידקו אם אכן זה ואם כן נסו לשנות את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה
    יואב
    14/10/2010

שלום לכולם ואשמח לקבל תשובה בנושא שמאוד מטריד אותי
    אני אבא לבן 4 ולילדה בת שנתים שאני מת עליהם
    והילד כל הזמן מדבר על
    המוות שרוצה למות ושאול שאלות שמצעבנות אותי למה מתים ומה עושים בבור וכו'
    האם יש צורך לפנות אותו לטיפול

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום יואב,
    אין צורך לפנות לטיפול, השאלות הן נומרליות לגיל הזה. הילד שלך כנראה הבין את עיקרון סופיות החיים. צריך לענות לו תשובות כמה שיותר אמיתיות וללוות אותו בחרדה שמתעוררת, להסביר לו שהוא צודק באמת יש מוות, אבל עד אז יש עוד המון זמן. יש ספרי ילדים שעוזרים לילדים להתמודד עם הנושא, אתם יכולים לשאול בכל חנות ספרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הסתגלות קשה מאד
    גילי
    14/10/2010

שלום לכולם
    אני רוצה לשתף אתכם בבעיה שיש לי אם בתי בת ה-6 ואשמח מאד לקבל תשובות ממכם ,ויעוץ
    ככה בתי בת ה-6 עלתה השנה לכיתה א ,ההתחלה היתה קשה מאד היא לא היתה מוכנה להיפרד מאשתי,עד כדיי בכי וחיבוק נורא חזק שלא תעזוב אותה ,ככה כל בוקר,חשבנו שזה התחלה ולא יחסנו לזה חשיבות ,כי אמרנו היא תסתגל והיא תסתדר.באמצע החודש היו חגים וחופשיים ,מה ששיבש את כל ההסתגלות שלה והתרגלות שלה לבית הספר ,בין כיפור לסוכות היה כבר שיפור והיא נכנסה בכייף לכיתה.וכאן מתחיל כל הבעיה, בסוכות,עברנו דירה זאת אומרת,מכרנו את שלנו בראשל"צ ,וכרגע אנחנו אצל ההורים שלי בחולון ,עד שהבית שלנוו יהיה מוכן בבאר יעקב שזה אומר ואנחנו מקווים שהבית יהיה מוכן תוך חודש אנחנו אצל ההורים שלי כבר חודש ימים ,אשתי עושה כל בוקר את הסיבוב לבאר יעקב לשים את הבנות בגן ובבית ספר,ואוספת אותם מחמתי שעוזרת לנו ב-6 בערב,ומגיעה לחולון,,אם הקטנה הכל בסדר,אם הגדולה זה נורא מה ששניהן עוברות ביחד כל בוקר .עד היום הגדולה שלי לא מוכנה להיפרד מאשתי זה בה לידי ביטוי של בכי נורא(והיא היחידה שבוכה)צרחות ,אשתי נשארת איתה עד שהמורה מגיעה,ומשאירה אותה בוכה עד דמעות וצרחות אמא אמא אל תלכי ,אבל אשתי חייבת להגיע לעבודה,במשך היום הילדה כל הזמן בוכה ועצובה הילדים קוראים לה לבוא לשחק ווהיא לא מוכנה,היא צמודה כל הזמן למורה,וכאשר היא מגיע הביתה היא אחרת לגמריייייי משחקת צוחקת בקיצור הפוך לגמרי מהבוקר,דיברנו איתה שאלנו אותה אם יש מישהו שמציק לה עושה דברים רעים(חס וחלילה) צוחק עליה ,והיא אומרת שלא ,היא אומרת שהיא פשוט לא אוהבת את הצהרון ,ואת בית הספר .אני רוצה לציין שבראשל"צ הילדה היתה בחת"צ אם חברים מהשכונה וחברות שהיא מכירה ואהבה אותם,אנחנו עובדי עצות אשתי כבר חודש מתמודדת כל בוקר אם צרחות ובכי נורא ,מאחרת לעבודה ,אני אישית מתחיל ב7 בבוקר ככה שאני לא יכול לעזור לה,הלוואי ויוכלתי,הלכנו ליעוץ מטעם מיכל דליות,והיא נתנה לנו כמה כלים לעבוד איתם,אבל זה עדיין לא עוזר,הוצאנו אותה מהצהרון שלשום ,והיא אמרה שהיא תמשיך לבכות ולהתגעגע לאמא,אנחנו לא יודעים מה לעשות ,אנחנו יודעים שהילדה במשבר נוראי היא עזבה את הבית שאהבה ,את החברים ,את המקום שלה ,היא כל הזמן אומרת חבל שמכרנו ,ואני רוצה את הבית הישן ,הסברנו לה שכרגע אנחנו אצל סבא וסבתא ,ושעוד מעט נעבור לבית החדש שלנו ויהיה לך כייף והרבה חברים וחברות ,אבל זה לא עוזר,הקטנה שלי בת 3 אומרת לי ולאשתי אתמול אבא ואמא איפה הבית שלי ומה קרה לו דמעות נחנקו לי בגרון ,כי אני יודע שקשה להן נורא, כל המעבר הזה.אשתי דיברה אם המורה אם היועצת ,הלכנו למישהי היא מטעם מיכל דליות קיבלנו כלים איך להתמודד אם המצב אבל זה לא עוזר ,השאלה שלי היא האם יש מישהי שמכירה פסכולוגית ילדים טובה אבל טובה שאולי יכולה לעזור ואולי יש לכן עצות מנסיון שאולי יכולים לעזור,
    תודה מראש
    גילי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הסתגלות קשה מאד

הוספת תגובה

• בעיית הסתגלות קשה מאד - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום גילי,
    אכן הילדות עברו המון מעברים. התגובה של הילדה בת ה-6 היא נורמלית ומובנת לאור מה שעברה. אם הבנתי נכון היא התחילה כיתה א' במקום אחד ואחר כך עברה לבית ספר אחר? אם כן, לא פלא שקשה לה, אבל גם בלי זה, יש לה המון מעבירם במשך היום, מבית ספר לצהרון, לסבתא והבייתה וכל זה בבית ל אמכור, לא קבוע וזמני, שבו לא ברור אם יש לה פינה לעצמה, אם יש לה טיפה קביעות ויציבות ואם יש לה הורה שפנוי אליה ומסוגל להתייחס אליה לבד למשך מספיק זמן.
    אני ממליצה לכם לפנות לפסיכולוג בית הספר כדי שימליץ לכם על מטפלים באיזור, וכן עד שתעברו באופן קבוע תנסו להמעיט את המעברים במהלך היום של הילדה. הוצאתה מצהרון היא צעד נכון. ייתכן שעד המעבר מישוה מכם יצטרך לעבוד פחות ולבלות עם הילדות את השעות האלה, לנסות לתת להן זמן איכות גם לחוד. אחרי שתתייצבו מבחינת המגורים, יהיה נכון לארגן סדר יום כמה שיותר יציב, ולעזור לילדה להתחבר עם ילדות בגילה במקום החדש, וכן לגלות המון סבלנות. אתם בחרתם עבורן את כל המעברים האלה, ולכן תצטרכו לגלות סבלנות לתגובה שלהן שהיא במקום ונורמלית. אין ברירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת ביהס
    רוני
    14/10/2010

שלום לך בני עולה לכיתה א שנה הבאה הוא ילד מאד חכם סקרן אוהב "ללמוד" בגן ועוד. ליד ביתי יש ביס שעושה רושם שמאד מעודד השגים. מהשיחה שנהלתי עם המנהלת היא דיברה רק על- "אנחנו מחזקים את החלשים ואת החזקים מעשירים" "אנחנו מנסים לחזק את התחומים בהם הילד חלש"-לשאוף שיהי טוב בכל התחומים(לדעתי חשוב לחזק את מה שהילד טוב בו ומה שהווא חלש לנסות לשפר עד כמה שניתן) כלומר היא לא דברה בכלל על מה שביהס עושה כדי -למנוע אלימות, מה שנעשה מבחינה חברתית. כששאלתי אותה על הפן הרגשי היא אמרה לי שלמחנכת יש שעתיים בשבוע בגלל האופק החדש ויש יועצת. ציפיתי שתאמר שהמחנכת קודם דואגת שהילד ירגיש טוב בביהס ולא רואה אותא רק כתלמיד-אבל זה לא נאמר.

יצאתי בהרגשה שמדובר "בית חרושת לציונים."

מה דעתך האם אני בקורתית מידי מישום שאני מצפה שיגלו יותר יחס לילדים שרק הגייעו מהגן ושלא יתיחסו אליהם כמו למכונות? יש י אפשרות לשלוח ואתו לביס יותר קטן פחות לוחץ וקשוב מבחינה רגשית מה דעתך עדיף? בהתחשב בעובדה שילד ובמיוחד ילד חכם לומד בכל מקום בו הוא מרגיש טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת ביהס

הוספת תגובה

• בחירת ביהס - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום אור,
    אני מסכימה איתך לגמרי. אין לי מה הוסיף על המילים נכונות והחכמות שלך. אני בהחלט חושבת שההישגים והלמידה ההם לא העיקר, ילד שרוצה ללמוד והוא סקרן ובא מבית שמעודד למידה - ילמד בכל מקום. צאי וחפשי מסגרת מתאימה לבן שלך, בעיני את בכיוון הנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך חיזקת אותי

אור
    15/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    15/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכי צעיר בגן
    נאוה
    14/10/2010

רציתי להתייעץ אם נכון לשלוח ילד בן שנה וחמישה חודשים לגן עם ילדים בני שנתיים, הוא יהיה הכי צעיר בגן, או להשאיר אותו בבית תקופה נוספת עם המטפלת, הילד מפותח יפה וחברותי. (הכוונה לשלוח אותו בעוד שלושה חודשים)כרגע הוא בן שנה וחודשיים, הולך, אך כרגע עדיין לא מדבר, מילים בודדות,סביר שידבר עד בעוד שלושה חודשים בהתאם לגיל.

לקביעת תור
    סגירה
    הכי צעיר בגן

הוספת תגובה

• הכי צעיר בגן - תגובה

נעמה סבג שמש
    20/10/2010

שלום נאוה,

בגיל זה ההפרש הוא ניכר. הייתי ממליצה להכניס אותו עם בני גילו. אין סיבה שלא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ארוכה
    רעות
    14/10/2010

התחלנו לגמול את בני בן ה-3 כבר לפני חצי שנה. את הפיפי הוא עושה בשירותים אבל את הקקי הוא עושה אך ורק בתחתונים, ולא מוכן לעשות בשירותים. גם אם אנחנו רואים אותו ואומרים לו "יש לך קקי בא נלך לשירותים" הוא אומר שאין לו. ואחרי מספר דקות הוא הולך הצידה ועושה קקי בתחתונים. ניסנו להבטיח לו פרסים קנינו ישבנון לשירותים והוא עדיין ממשיך. מה ניתן לעשות כדי לעודד אותו לעשות קקי בשירותים?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ארוכה

הוספת תגובה

• גמילה ארוכה - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום רעות,
    אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה העוסקת בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות לגן
    אורלי
    14/10/2010

שלום רב , בתי בת 5.7 חודשים ונורא נורא קשה לה להסתגל לגן חובה , אני רוצה לציין שבתי לא הייתה עד עכשיו בגן או במסגרת אחרת. אני ובעלי לוקחים אותה כל יום לגן בתקווה שהיא תישאר שם אבל כשאני באה להיפרד ממנה היא מתחילה לבכות לצעוק ולהתנגד , והגננת לא מסכימה להשאיר אותה שם כשהיא בוכה והיסטרית.
    מה את ממליצה לי לעשות , האם כדאי לנסות להעביר אותה לגן אחר , אויל כדאי לשקול טיפול פסיכולוגי?כמו כן ניסיתי לדבר עם הגננת והדבר לא עזר , ניסיתי להישאר איתה בתוךך הגן וחבר אותה לגננת ולעוד ילדים אבל הדבר לא עוזר גם כן...אשמח לקבל ממך עצות כיצד להתמודד עם המצב.תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות לגן - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום אורלי,
    אפשר להבין את הבת שלך, היא צריכה להתרגל בבת אחת למסגרת של ילדים גדולים, כשלא הייתה לה שום אפשרות להתרגל באופן הדרגתי למסגרות ולחברת ילדים, מסגרת, משמעת, תחרות וכו' עד עכשיו. אני מציעה תתייעצו עם פסיכולוג הגן איך אפשר לשלב אותה, וחלק מתפקידו גם להנחות את הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה