מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנהיגות שלילית בגן טרום חובה,סמדר08/11/2010
בני בן ה 4 עלה השנה לגן טרום חובה לאחר ששנה שעברה היה בגן פרטי.
ישנו ילד בגן שלדעתי סובל מבעיות ריגישיות קשות, יורק על הגננת, שבר כיסא בגן, מרביץ ,נושך ומקלל.
למרות ששבני חוטף ממנו מכות, ואף "זכה" לנשיכה ממנו, הוא עדין מאוד נמשך לילד הזה, ולומד ממנו מילים לא יפות.
ניסיתי להסביר לא לשחק עם ילדים אחרים, שהוא לא חבר טוב כי הוא מכה ומקלל
הזמנתי גם2 חברים אחרים לבית על מנת ליצור קשרים חברתיים עם ילדים אחרים.
לבני יש עוד חבר אחד טוב שהוא גם שכן שלנו ועימו הוא משחק ומסתדר נהדר אך בכל זאת נמשך לילד הזה. משיחות שעשיתי עם אמהות אחרות, ישנם עוד ילדים שחוברים לילד השובב הזה ולדעתי הוא מייצר מנהיגות שלילית בגן.
כיצד יתן להסביר לילד בן 4 לא להסתובב עם ילד כזה? שמשפיע עליו באופן שלילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנמשך לחבר אלים
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2010סמדר שלום,
ילדים רבים נמשכים לעתים קרובות לילדים שנוטים לנהוג באלימות ובתוקפנות רבה. הרבה פעמים ילדים מרגישים שהילד האחר מבטא תחושות ורצונות שהם עצמם חוששים מלבטא, או לא רוצים (בזכות החינוך שקיבלו בבית, היכולת לאיפוק וכדומה). נראה שזה העניין גם עם הבן שלך, שכנראה מוצא עניין בילד האחר הכריזמטי. בנך ייחשף כל החיים גם לדמויות כאלו, וכדאי לבנות לו את המשאבים הרגשיים להתמודד במצבים דומים, ולאו דווקא להגביל אותו. מה גם שעצם ההגבלה גורמת לילד האחר להיתפס כיותר "אטרקטיבי". כדאי להקפיד על הזמנת ילדים אחרים לבית, וגם להמשיך במסרים החינוכיים שאת מאמינה בהם לגבי שיתוף, אי אלימות וכדומה. במקביל, רצוי לוודא שהגננת מציבה גבולות לילדים שנושכים ואלימים בגן. כמו כן רצוי מאוד לוודא שלבנך יש מספיק הזדמנויות להיות אקטיבי ושובבי, כדי שאולי הוא יחפש פחות את הביטוי של הדברים הללו אצל החבר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בביה"סאנה08/11/2010
שלום,
הבן שלי עלה לכיתה א', בתקופה האחרונה חוזר הביתה עצוב בגלל שהילדים מרביצים ומעליבים אותו. פנינו למנהלת בי"הס, אך עדיין אין שיפור מבחינה רגשית, בזמן השיעור אינו מתרכז ולא מוכן לספר לי מה עובר עליו בביה"ס.
השאלה היא באיזה גישה ומה האופציות שיש לי ע"מ לעודד אותו לספר לי איך היה בביה"ס ואיך אפשר לעזור לו לפתור בעיות חברתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בביה"ס - תגובה
נעמה סבג שמש08/11/2010שלום אנה,
האם בגן הבעיות לא היו?
האם אתם מעודדים אותו להזמין חברים הביתה? אולי תעשו יומולדת או מסיבה בבית? ובחנוכה תזמינו את כולם להדלקת נר? תדאגו להעצים אותו.
במקביל, חשוב מאד ללמדו כישורים חברתיים.
איני מכירה את הילד, אך ניכר שיש צורך בכך.
את מוזמנת לקרוא מאמרים בנושא, באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בעיות בביה"ס
אנה08/11/2010תודה רבה על התייחסותך,
בגן לא נתקלנו בבעיות הנ"ל, ולא הזמנו באופן שגרתי ילדים הביתה, אולי באמת זאת הסיבה שיש לו קשיים חברתיים. איזה רעיונות אפשר לקבל ע"מ להזמין חברים הביתה.
האם זאת הסיבה שהוא לא מרוככז בכיתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בעיות בביה"ס - תגובה
נעמה סבג שמש10/11/2010בעיות חברתיות הן סיבה מצויינת לחוסר ריכוז. איני יודעת אם זאת הבעיה אצלו, אבל זאת בהחלט סיבה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מסרב לקבל את החורףמישהי07/11/2010
שלום יש לי ילד בן 7.5 הוא ילד מאד חכם ונבון אבל עקשן בצורה נוראית ועכשיו כשהגיע התקופה לעבור מסנדלים לנעליים סגורות הוא פשוט לא מוכן! כל בוקר אנחנו רבים איתו על זה! כבר קנינו לו נעלי ספורט שהוא בחר ועדיין הוא לא מוכן ללבוש אותן איך אני משכנעת אותו לעבור לנעליים סגורות? (יש לנו גם אותה בעיה עם בגדים ארוכים)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מסרב לקבל את החורף - תגובה
נעמה סבג שמש08/11/2010שיר שלום,
מדובר בתופעה מוכרת, בעיקר בגילאים צעירים יותר.
בשלב הזה, בו עדיין ניתן ללכת עם סנדלים, אין למה להתעקש.
כשיהיה לו קר זה יבוא מעצמו.
תחשבו גם על שיטת התמלוגים, בכל פעם שהוא מצליח להתגבר על המכשול, אבל קודם כל, חכו שהזמן והקור יעשו חלק ניכר מהעבודה...
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמתעצבן מהרמיטל07/11/2010
שלום, בני בן שלוש וחצי, בחצי השנה האחרונה בני מתעצבן מאוד מהר מכל דבר, לדוגמא אם לא מרשים לו משהו או שפעם הוא ניתקע בי וקבל מכה הוא הגיב בכעס, צרח עלי בקולי קולות ואמר לי "לכי מפה " כל הורידים בפנים שלו בלטו כאילו הוא מקבל איזה התקף זעם חזק ומרים את אישוניו מעלה בעצבנות,
אינני יודעת איך להתמודד עם התקפים אילו, בעלי ואני ממש חסרי אונים ולא יודעים איך להרגיע את הילד אציין שפעם הוא לא היה כזה,בנוסף עלדתי תינוקת לפני כחודשיים אך ההתנהגות הזו החלה כבר בחצי השנה האחרונה ועכשיו התגברה יותר, אודה לעזרה איך להתמודד מולו כיון שנראה לי שהוא מתעצבן כל כך חזק שהוא החל להתלונן בלילה על כאבי ראש,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמתעצבן מהר - תגובה
נעמה סבג שמש08/11/2010מיטל שלום,
נשמע מדברייך שהילד הוא זה שמנהל את הבית ואתם הולכים על קצות האצבעות שלא חלילה התעצבן.
נשמע שהילד מאד מתוסכל והולך לאיבוד מהכוח הרב שיש ברשותו.
חייב להיות ברור יותר מי ההורה וסמכותכם ההורית צריכה לבוא לידי ביטוי.
הילד משווע לגבולות.
אתם צריכים ללמד אותו להרגע. להכנס לחדר ולהרגע בזמן התקף כזה. הייתי בהחלט ממליצה על הנחיית הורים כדי לתת לכם כלים כיצד לנהוג. אין סיבה שהמצב יחמיר.
בינתיים, אתם מוזמנים לקרוא באתר שלי מעט מאמרים בנושא.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לילד שמתעצבן מהר
מיטל08/11/2010תודה נעמה על תשובתך, אך רציתי להוסיף ששום עונש לא מרתיע אותו , לא להשאר בחדר 3 דקות , לא איומים שלא יקבל דברים שהוא אוהב...מדוע אינו נרתע ??
ורשמת שיש מאמרים באתר , אודה לפירוט היכן, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לילד שמתעצבן מהר - תגובה
נעמה סבג שמש10/11/2010להשאר בחדר זה לא עונש. אם צריך, נשארים איתו. המטרה היא ללמוד להרגע, ללמוד שליטה עצמית.
זה לא משנה אם לא נרתע עקב כך שיפסיד מההתנהגות. עלייך עדיין להיות עקבית. רק כך תלמדי אותו. אם אינך רואה שיפור משהו בהתנהלות שלכם אינו כשורה ואז אמליץ על הדרכת הורים.
מאמרים באתר שלי נמצאים תחת הכותרת מאמרים באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה בתינוק חדשמירב07/11/2010
שלום אני אמא ל 2 בנים אחד בן שנה ושלושה חודשים והשני בן חודשיים כשהגיע התינוק החדש הבן הגדול התנהג כרגיל ובשבוע האחרון אני שמה לב לשינוי בהתנהגותו מרגע שהוא מגיע מהגן הוא לא מוכן לרדת לי מהיידים וברגע שהוא שומע את אחיו בוכה הוא הולך לפינה ויושב שם בבכי מרורים וכמובן שאני לא יכולה לחלק את עצמי ל-2 אני מאוד משתדלת לתת את כולי לבן הגדול מרגע שהוא מגיע הביתה אבל זה לא תמיד יוצא. הוא פשוט בוכה בלי הפסקה וכמובן שעל הדרך מחטיף כמה נגיעות לא עדינות לתינוק בכעס.
מה עושים במצב כזה:?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בתינוק חדש - תגובה
נעמה סבג שמש08/11/2010מירב שלום,
את מתארת ילד אחד כגדול ואת השני כתינוק.
ילד בן שנה ושלושה חודשים הוא לכל הדעות עוד תינוק. הוא אפילו לא בגיל בו תוכלי לנסות ולהסביר לו את המשמעות של הולדת אח קטן.
כדאי שתתייחסי אליהם כאילו הם תאומים ותתמרני ביניהם. אין זה פשוט כלל, אני מבינה ומסכימה, אבל לא ניתן להתייחס ל"גדול" כגדול, כי הוא ממש לא.
את מוזמנת לקרוא באתר שלי ב"מהתקשורת כתבה בנושא: אחד תינוק והשני גם..
המון מזל טוב ובהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט חרדטל07/11/2010
שלום, יש לי ילד בין שנתיים שחרד באופן קיצוני מכל רעש, מלכלוך או מבלגן. החרדתיות אפיינה אותו עוד מינקות. הוא ילד סקרן מאוד ואינטליגנטי מאוד, מדבר באופן שוטף מגיל שנה וחצי משפטים שלמים, מורכבים עם הטיה נכונה לזכר נקבה ורבים. מבין מושגים מופשטים (קרוב, כמו, דומה, שייך ל, למה). דוגמאות להתנהגות החרדתית: *לא מוכן להתקרב לכלבים כי הם "יטרפו אותו" (אף פעם לא היתה לו טראומה עם כלב) * לא מוכן להתקרב לקופסא של שואב אבק קטן ןמבקש ללא הרף שגם אנחנו נעזוב את הקופסא *תוך כדי שהוא מקיא (היה חולה) בוכה שצריך לנקות את הלכלוך *אם הידיים מתלכלכות תוך כדי ציור הוא מוטרד מאוד ומבקש לנקות *רגיש מאוד לרעשים אפילו רחוקים- של אופנוע של פטיש או מקדחה- עוצר את כל מעשיו ומוטרד ברעש ושואל מה זה עד שהרעש נעלם *אם יש רעש לידו של מיקסר או שואב אבק הוא נכנס לסטרס, מחפש להתחבא בבהלה ובוכה בהיסטריה. ההסתגלות לגן מאוד קשה לו, למרות שהוא נהנה במשך היום, בבקרים הוא עדיין בוכה ומסרב לעזוב אותי. הגננת העירה לי שהוא מתכווץ (פיזית) שהיא מנסה להתקרב אליו כדי לצרף אותו למשחק. האם צריך טיפול או פשוט להמשיך להסביר לו את הסיבה לרעשים, להרגיע ולהשרות בטחון (אנחנו עושים זאת כל הזמן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט חרד - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2010טל שלום,
אין קשר בין היכולת הקוגניטיבית הגבוהה של בנך והחרדות, שהן אופייניות לגילו. לרוב החרדות מכלבים ומרעשים לא טבעיים שוככות עם הגיל, וסביר שבגיל שלוש הוא ינהג אחרת (אולם לא לגבי כל הגורמים המרעישים, למשל שואב אבק סביר שיפחיד אותו גם בעתיד). לגבי כלבים, כדאי כן לחשוף אותו בהדרגה לבעלי חיים נעימים ולא מאיימים.
נושא אחר שהעלית, שאינו קשור ישירות בחרדות הטבעיות לגיל, הינו הקושי להסתגל לגן ולהיפרד ממך בגן. כדאי להבנות טקס קבוע של פרידה, בו את נפרדת ממנו והגננת מקבלת אותו. כמו כן, רצוי מאוד ליזום קשרים עם ילדים מהגן בשעות אחה"צ, כדי לעזור לו להרגיש שם יותר "בעניינים".
מהדברים שכתבת עולה, כי במידה מסוימת את כורכת את כל התגובות שלו יחד סביב חרדה. אולם כל מה שציינת הינו נורמטיבי ומצופה מילד בן שנתיים. הבן שלך ממש לא זקוק לטיפול! אם אתם ההורים מרגישים צורך בכך, תוכלו להיעזר בהדרכת הורים ממוקדת, כיצד לפתח אצל הילד דרכי הירגעות טובות יותר. זה יכול לעזור, במיוחד כשיש אנשים נוספים בבית שנוטים לסבול מחרדות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע כמו קושי בויסות חושים
שיר26/11/2010מומלץ לפנות למרפא בעיסוק ויפה שעה אחת קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על התנהגותמגי אלי06/11/2010
שלום רב בנות,
תינוקת בת 4 חודשים וחצי, רגילה לשחק עם עצמה, מתהפכת וחזרת חלילה כבר יותר מחודש.
כשאני מניחה מולה צעצוע שהיא רוצה להגיע אליו ( במרחק סביר כמובן) היא מגיבה בבכי ללא דמעות, תסכול, והיא מנסה להתחיל לזוז קדימה תוך כדי צעקות וידיים בתוך הפה. היא מצליחה בסופו של דבר להגיע . כאשר הגיעה היא כמובן מכניסה את הצעצוע לפיה, אך מכיוון שא מצליחה למצוץ אותו היא מתוסכלת וצועקת...
האם נורמאלי או חריג.
קשה לי שהיא צועקת ומתוסכלת, ואני נונתנת לה מקסימום יחס, המון אהבה , היא נמצאת בסביבה מאוד עוטפת של סבא סבתא וגיסים רבים, משפחה גדולה.
מה לעשות? האם זה ישתנה שהיא תעבור את השלב האוראלי?
תודה,
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות על התנהגות - תגובה
סמדר ריינר06/11/2010שלום מגי,
ההתנהגות היא נורמלית, אבל היא לא בהכרח תחלוף כשיסתיים השלב האוראלי. נראה שיש לך פנטזיה כלשהי שאם את תהיי אמא טובה ותהיו משפחה טובה לא תהיה לילדה סיבה להיות מתוסכלת. זו ציפיה לא ריאלית, שמעמידה גם אותך וגם את הילדה במצב בלתי אפשרי. תסכול הוא חלק מהחיים, והדרך שתינוקות וילדים מבטאים תסכול היא בבכי וכעס, זה לא אומר על האימהות שלך שום דבר, ואם את תתני לילדה הרגשה שזה לא לגיטימי להרגיש רגשות שליליים ולבטא אותם כי יש לה אמא שכל כך משתדלת - אתן תהיו בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מגי אלי06/11/2010סמדר תודה רבה על התשובה,
אך חשוב לי לציין שכאשר זה קורה אני לא מרימה אותה על הידיים ומנחמת אותה, אני נותנת לה להילחם עד שהיא מגיעה ואני לא בעד פינוק. הייתי בחששות שחוסר הסיפוק עלול לגרום לה נזק אחר כלשהוא ןכל עוד זה לא אני מאושרת וידגד אותה בהרבה הבנה.
אני מודה לך מאוד וממחר אני לא יהיה מודאגת מחוסר הסיפוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
אלה שני דברים שונים. ייתכן שיש מקום לפעמים לחסוך ממנה תסכול כשהוא גדול עליה, ולפעמים לא. לא התכוונתי שצריך תמיד לתסכל אותה אלא לא לקחת אישית את זה שהיא מבטאת את הקושי בבכי ובהתנהגות לא נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מגי אלי06/11/2010אז אני יסביר לך איך אני פועלת:
אם היא מתוסכלת מעט אני נותנת לה להמשיך, אך אם זה מגיע למצב בו היא בר עצבנית, עייפה ובוכה אני מרימה אותה ומרגיעה אותה..,
האם אני פועלת נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
נשמע שאת פועלת נכון. בכל אופן אני לא התכוונתי בתשובתי הראשונה לאיך שאת פועלת. הציפייה שהבנתי שאולי קיימת שאם אתם פועלים נכון לילדה לא יהיו התנהגויות לא נעימות. לזה התייחסתי לא לאיך שאת פועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהעינתי06/11/2010
שלום רב,
אני אם לתינוק בן שנה מקסים חייכן חברותי אשר מבטא את עצמו בצורה מאוד יפה ומפותחת. אני נשואה לאיש קבע אשר נמצא בבית בסופי שבוע בלבד ולפעמים פעם בשבוע מגיע. הבעיה היא שכאשר הילד רואה את אביו בסוף שבוע הוא מתנהג בצורה שונה לחלוטין מאוד מפונק ובכיין ואת זה אני מייחסת לזה שהוא מתפנק על אבא שלו.
הבעיה נוצרת שכאשר ביום ראשון הוא קם ואבא נעלם לו הוא ממש יוצא מאיזון. בוכה מכל דבר בהיסטריה. לא ותן לי לזוז ממנו. במידה והוא לא רואה אותי בזווית העין הוא פורץ בבכי הסטרי וזוחל בהסטריה לחפש אותי לא נותן לי להוריד אותו מהידיים מסרב לאכול אותו דבר. לא מעוניין לשחק לבד במשחקים או כל פעילות אם אני לא צמודה אליו. לא מוכן ללכת לאף אחד או אם משהו נכנס הביתה הוא בוכה ונדבק אלי. אם הוא רואה שאני מתלבשת או נועלת נעליים הוא רץ אלי ובוכה. כמו כן מתעורר משינה בבכי וקורא אבא. ברור לי כי זה חרדת הנטישה שלו מאביו.
אולם במשך יומיים שלושה אני מוטשת וסחוטה. לאחר יומיים שלושה הוא חוזר להיות חברותי פתוח חייכן ולא היסטרי.לא בוכה אחרי שהוא קם ולא נבהל שאני מתרחקת ממנו
ואז מגיע שוב סופ"ש והכל חוזר.... האם יש יעוץ למצב כזה של חרדת נטישה בתינוקות? איך עלי לנהוג איתו?? האם לפנק ולגונן ולקבל את ההסטריה שלו בתחילת שבוע? האם אני צריכה לנהוג אחרת??? כי ממש ממש קשה לי ואני בתחילת שבוע מרגישה כמו אמא ל10 תינוקות ולא 1. אני סחוטה רגשית ופיזית. וכמו כן עצבנית מאוד כי אין לי אפשרות לזוז ממנו בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה - תגובה
סמדר ריינר06/11/2010שלום עינתי,
אני לא יודעת למה כוונתך כשאת כותבת שאבא נעלם, אני מקווה שזה לא במאת נעלם אלא שיש פרידה מסודרת פחות או יותר.
מבחינה פרקטית אין הרבה מה ללעשות בגיל כל כך קטן כשהילד עדיין לא מבין, מלבד לנסות שאבא ישאיר לו כל פעם מזכרת קטנה ממנו כשהוא הולך, שיהיה טקס פרידה של חיבוק ונשיקה, שבמידת האפשר יהיה קשר טלפוני או בסקייפ או מצלמה בפלאפון אם ניתן כשאבא לא נמצא וכו'.
מעבר לזה, הייתי רוצה להציע לך דרך נוספת לחשוב על העניין, ותבדקי עם עצמך אם היא מתאימה לך.
ייתכן מאוד שההתנהגות של הילד מבטאת בעצם קושי שהוא שלך. תנסי לחשוב ולהיזכר איך את הרגשת עם הפרידות מבן הזוג שלך לפני שהתינוק נולד - האם הרגשת דיכאון? כעס? תופעות גופניות שונות? האם התחושות הללו נעלמו אחרי הולדת התינוק? קיימת אפשרות שכרגע, עקב הקשר החזק שקיים אמא לתינוקה הילד מבטא את חוסר האונים והכאב של שניכם סביב הנסיבות. בראש את מבינה שאין ברירה, זו הקריירה של בעלך, אתםן צריכים להתפרנס, ידעת את זה מראש וכו'. אבל זה לא אומר שאת משלימה עם זה ושזה לא קשה לך. ייתכן שיש מקום לטפל בדרך כלשהי במה את מרגישה כלפי העניין (טיפול זוגי, טיפםול לעצמך, שיחות עם בעלך וכו') ואז גם הילד יירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בגןגלית05/11/2010
ביתי בת 4 ושלושה חודשים הלכה השנה לגן חדש. בהתחלה היה קשה ולאחר שבועיים נראה שהסתדרה, אך לאחר מכן שוב התחילה לבכות בבוקר ואמרה שאין לה חברים בגן,ששאלתי את הגננת בהתחלה היא אמרה שהכל בסדר אך שהתקשרתי אליה וספרתי לה על דברי ביתי היא אמרה שהילדה עדיין לא התחברה אל אף ילד במיוחד והיא צריכה לתווך בינה לבין הילדים על מנת שתשחק ושגן עם הילדה היחידה שאיתה היא באה מהגן הקודם בהתחלה היא שחקה ועכשיו לא. הזמנתי מס' ילדים הביתה מהגן וביתי די שיתפה פעולה. יש לציין שמדובר בילדה חברותית עם ביטחון עצמי ושבגן הקודם היו לה הרבה חברים והגננת הקודמת אמרה שהיא במצב חברתי מצויין. למרות שבגן הקודם גם ההסתגלות היתה קשה אך בדיוק נולד לה אח וייחסתי את הקושי להולדת האח. יש לציין שמאז שדברתי עם הגננת אני בדיכאון ויכול להיות שהילדה מרגישה זאת. האם יתכן שילדה עדיין לא רוצה לשחק באופן עצמאי? האם לדעתך קיימת בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות הילדה לגן ולהולדת אח
ד''ר שירי שדה שרביט05/11/2010גלית שלום,
נראה שבתך נאלצה להתמודד עם מספר שינויים משמעותיים בזמן קצר, גם הולדת האח וגם שינוי הגן. לא ברורה לי התגובה הרגשית שלך לשיחה עם הגננת ומה עורר "דיכאון" כדבריך. אולי קיימת ציפיה שבתך תסתדר בכוחות עצמה, אולם היא עדיין ילדה צעירה וזקוקה לעזרת המבוגרים ולתיווך המבוגרים ביצירת קשרים. חשוב שגם אתם ההורים תעזרו לילדה - גם בהקדשת זמן אישי עמה ללא האח, והתייחסות אליה עדיין כפי גילה ולא כאל אחות גדולה; וגם בעזרה ביצירת קשרים עם ילדים מהגן וביזימת פעילויות אחה"צ.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי תודה אך קצת בלבלתי אותך
גלית05/11/2010שירי,תודה על התשובה, אך קצת בלבלתי אותך ,התכוונתי שגם בשנה קודמת היה לה קשה כי בשנה קודמת נולד לה אח ולכן שנה קודמת הבנתי את הקושי והשנה אני פחות מצליחה להבין למה עד עכשיו היא לא הסתדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט06/11/2010גלית שלום,
אכן הבנתי ששני האירועים התרחשו יחד. אולם כפי שכתבת בשנה שעברה עם 2 התמודדויות מורכבות היא הצליחה להסתגל, אין סיבה שגם השנה לא תצליח. בתך זקוקה עדיין לתיווך של המבוגרים - כמו כל ילד בגילה - ואולי עידוד נוסף והזמנת ילדים ביוזמתך לתקופה נוספת, יעזרו לה לשמר את הקשרים גם בגן.
כדאי גם לשאול את הילדה בעדינות את מי היא אוהבת בגן, עם מי כיף לה לשחק ועם מי לא, ולשמוע ממנה קצת איך היא מרגישה שם. אולם הקפידי לעשות זאת פעם אחת-פעמיים, ולא להתחיל לתחקר אותה ולהעביר לה את החרדה בה את נמצאת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץ דחוץהילה05/11/2010
שלוםרב
שמי סיון ואני אמא לילד בן ה6 וחצי . בני לומד בכיתה א' אך אים המון קשיים שזה מטבתא בכך שהוא אוהב להציק לחברים מאוד ולכן לא נשארים לו חברים . המורה נותנתלו משימות אך הוא מסיים אותם חלקית על מנת לעזור לחברים בכיתה (אך לא ברור לי למה איןלו חבריםהואלא מסבירלי) מי שמכה אותו בביתהספר הואמחזיר ישר למרות שהמורה אומרת לו שאסור להחזיר ואני מסבירה לו המון פעמים שיש מי שיעזור לך בבית הספר המורה המנהלת וכו' אך ללא הבנה אמרתי לו שאני יעניש אותו ואז הוא שואל אותי מה תעשי אז אני אומרת לו שאני לא יתן לך לשחק במחשב אני יזרוק לך משחקים ואז הוא אומר לי מה אכפת לי בבקשה אנא עיזרו לי בבקשההההההההההההההה.
בתודה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה ליעוץ דחוץ - תגובה
סמדר ריינר05/11/2010שלום סיוון,
עונשים לא יעזרו, תרדי מזה. היד גם לא יודע להסביר לך למה אין לו חברים, הוא רק בן 6. הילד נמצא במצוקה, שאני לא יודעת כרגע מהמ מקורה. ייתכן וחסרות לו מיומנויות חברתיות והוא לא יודע איך להתחבר לילדים. ייתכן והוא בחרדה מכיתה א' ולא יודע איך להחזיק את עצמו ולהרגיע את עצמו כשמשהו לא הולך לו או שהוא לא מבין וקשה לו וזה יוצא דרך ההתנהגות שלו. הילד שלך זקוק לעזרה, לא לעונשים. אני מציעה שתתחילי מפנייה לפסיכולוגית בית הספר כדי לבדוק איך אפשר להבין מה הבעיה, האם הוא זקוק לאבחון שיתאר את קשייו, האם את זקוקה להדרכת הורים כדי ללמוד איך לעזור לו, האם חסרות לו מיומנויות חברתיות וצריך לבדוק איך אפשר ללמד אותו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נרדמת, מבקשת עזרה..טליש05/11/2010
שלום וכל הכבוד על הפורום
אנא עצתכן:
ביתי בת שלוש.
נכנסה השנה לגן עירייה. לאחר שהייתה במשך שנתיים בגן פרטי עם 8 ילדים.
אם הייתי מתארת אותה לפני הכניסה לגן הנוכחי: ילדה שמחה,יוזמת, צריכה קצת זמן להסתגל למקומות חדשים, אבל לאחר זמן מה נפתחת ופורחת!
חששתי מהמעבר הדרמאטי למסגרת עם 35 ילדים, אך אין הרבה אופציות.
השבועות הראשונים עברו בסדר יחסית.
אלא שלפני 3 שבועות, היתה לה התפרצות בכי יוצאת דופן.
היא פשוט צרחה ובכתה שעות ואמרה שלא מוכנה ללכת לגן.
התקשינו להרגיע אותה- חיבקנו והסברנו שקשה בהתחלה ולאט לאט מתרגלים וכו'.. אבל היא היתה ממש מבוהלת.
אני מודה שזה הלחיץ אותי .
תמונת המצב מאז - בכל לילה, בוכה שלא רוצה ללכת מחר לגן. מתעוררת ב5-6 בבוקר בבכי- לא רוצה לגן. בדרך לגן קצת נרגעת, אבל עדיין נכנסת 'עצובה'.
סיוע חלקי הוא, שלוקחת כל יום תמונה של אמא (היא הציעה!!). זה עוזר במשהו.
בשיחות עם הגננת, היא אומרת שהיא 'בסדר'- שקטה, לא שומעים אותה אבל לא בוכה וכד'.
כשאני לוקחת אותה מהגן, אני מתרשמת שהיא 'משתבללת' שם- כאילו מכונסת בעצמה - בעוד שאני יודעת שכאשר היא בטוחה, היא ילדה מאוד פעילה, וורבלית, יוזמת משחקים וכד'.
בגן הקודם היו לה חברות טובות, שגם באו אליה אחר הצהריים. עכשיו, נראה שהיא לא מתחברת לילדים אחרים ומאוד חסרת ביטחון.
אומרים לי לתת לזה זמן, אלא שלאחרונה אני מרגישה שהיא ממש משדרת מצוקה-
היא התחילה להגיב בבכי ארוך וממושך על כל דבר.
למרות שהיא ילדה טובה, שסה"כ הפנימה את הגבולות, היא פתאום מגלה התנגדות לכל דבר.
למרות שמכירה ומשתפת פעולה עם הריטואל של הערב, עכשיו- לא מוכנה להתקלח, לא מוכנה לצחצח שיניים, מגיבה בצרחות, בבכי, בסירוב.
ביומיים האחרונים היא נכנסה כמה פעמים למין התקפות בכי וזעם שממש הבהילו אותי- צרחות עד לב השמיים, ו"אין עם מי לדבר"- חיבקתי, ניסיתי 'להגיע' אליה- כלום לא עזר. היא היתה ממש באמוק.
נקודה חשובה מאוד נוספת- יש לה אחות בת 8 חודשים. בהתחלה מאוד התלהבה ממנה. לאחרונה, נראה שמתחיל להיות קשה לה, כיוון שהקטנה כבר יותר תופסת נפח- מפתחת אישיות..
אני מודעת לכך שזה קשה לה. אני משתדלת לצאת מהבית לבילויים רק איתה (היום הלכנו לאכול גלידה ואבא שמר על הקטנה) ולתת לה תשומת לב רבה.
.
כשאני שואלת אותה מה קשה/טוב לה, אני מגיעה למבוי סתום- לא עונה או "אני לא יכולה להגיד"
אני מרגישה שהיא משתנה לי מול הפנים וזה מאוד כואב לי, ואני לא יודעת כיצד לעזור לה.
מילדה שמחה ויצירתית, היא הפכה לילדה בוכייה, עצובה, נרגנת, מתנגדת.
שאלותיי:
-האם יש עצה כיצד אני יכולה להגיע אליה, שלא בדרכים ישירות- ולהבין מה בדיוק מטריד אותה?
-האם בתקופת הזמן הזו- כבר כמעט 3 חודשים מהכניסה לגן, לא היה צפוי שתסתגל כבר ובהתחשב בנסיבות- האם יש מקום לשקול מעבר למסגרת אחרת?
-האם מהתיאור נראה שיש צורך לפנות לעזרה מקצועית?
אני ממש עצובה ומוטרדת.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנצלות
טליש05/11/2010אני רואה שיצא מאוד ארוך..
ניסיתי להכניס כמה שיותר פרטים רלוונטיים וכמובן יש הרבה..
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנצלות - תגובה
סמדר ריינר05/11/2010שלום לך,
ייתכן בהחלט שיש מקום לשקול מסגרת אחרת. עם זאת אני גם לא בטוחה שמיציתם את נסיונות העזרה במסגרת הזו - למשל לסייע עם ההשתלבות החברתית דרך תאום עם אימהות אחרות אחה"צ, למשל לבקש מהגננת שתחבר אותה עם ילדים, שתשים לב יותר מה קורה לה בגן וכו'.
נשמע לי שהילדה שלכם לפעמים קצת מחזיקה את עצמה לבד, למשל העובדה שחשבה על נושא התמונה בעצמה מראה כמה מאמץ היא משקיעה בלפתור לעצמה את הבעיות, למשל העובדה שציפיתם שהיא תשתלב חברתית לבד - בגיל הזה ההורים עדיין מאוד פעילים בהכוונת החיים החברתיים של הילד. ואולי יש מצידכם ציפייה, במיוחד אחרי הולדת התינוקת שהיא תהיה ילדה גדולה ועד שהיא לא עושה משהו מאוד חריג קשה לכם לשים לב שנורא נורא קשה לה.
שימו לב לנקודות האלה, ואם אתם ל אמצליחים לתקן את הדברים בשבועות הקרובים בגן הנוכחי ישי מקום לשקול מעבר גן וגם פנייה להדרכת הורים כדי לקבל קצת הכוונה לגבי ה"הנקודות העיוורות" שלכם ביחס אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלית נקודות חשובות. תודה רבה!
טליש07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור...
סמדר ריינר07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומה בת 11SHULI1972104/11/2010
יש לי 4 בנות. תאומות בנות 11, 6,4. בעייתי עם אחת התאומות. מהיום שהן נולדו עד לפני כמה חודשים הייתי איתן בבית. כעת, יצאתי לעבודה מ-7:30-16:00. אני מבינה שמאוד קשה להן כי הן משגיחות על האחיות עד שאני מגיעה. בעייתי היא כזאת מהרגע שאני מגיעה הביתה ועד שהן הולכות לישון היא עסוקה בלקטר כמה כואב לה פה וכואב לה שם. ומייד מתחילה לבכות. יחד איתה יש לי עוד בנות שצריכות אותי אבל כל התשומת לב שלי הולכת רק אליה בכעסים ובעצבים מיותרים ניסיתי להגיד שאני לא יכולה לשמוע אותה כל היום רק בוכה ושיש לי עוד 3 אחיות להיות איתן אבל היא לא מבינה מה אני רוצה ממנה וצורח כאשר אני לא מתייחסת. אני אומרת שאני מתעלמת ממנה כאשר היא צורחת אבל ללא הועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומה בת 11 - תגובה
סמדר ריינר05/11/2010שלום לך.
הסידור שבחרת הוא רע מאוד. אני לא יודעת מה האילוצים שלך, אבל בשום פנים ואופן זה לא מתאים שילדות בנות 11 יטפלו בילדות בנות שש וארבע כל הצהריים לבד, במיוחד שעד היום את היית צמודה בבית. זה מעבר חד ולא הגיוני. את חייבת, אבל חייבת למצוא סידור אחר. מה שאת עושה לא הוגן עבור הבנות שך, וברור לגמרי שהן מגיבות לכך. התגובה שלהםן נורמלית למצב לא נורמלי. כדאי שתנסי למצוא סידור אחר עבור הבנות הקטנות - צהרון, אם יש סבתא שיכולה לעזור, ועדיין יהיה קשה לתאומות שלך כי עד היום הן היו רגילות שאת בבית כשהו באות מבית הספר. השינויים שאת עושה הם חדים מדי, לא הדרגתיים ולא לוקחים בחשבון יכולת הסתגלות סבירה ונורמלית של ילדים.
עד שלא תעשי שינוי במצב הלא הגיוני שנוצר - אין לי דרך לעזור לך. כשהורים עושים לילד משהו לא הגיוני, לא תמיד אני יכולה להמליץ להם לעשות אותו ולמצוא פטנט שלא יהיו לכך השלכות.
אני מאוד מקווה ואני גם מאמינה שיש אפשרות לפתרונות קצת יותר אפשריים שלא יעמיסו על התאומות כל הרבה בבת אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרביץ בגןמירה04/11/2010
שלום,
בני בן 3 בדיוק והוא נכנס לגן חדש ובו יש קבוצת ילדים גדולים ממנו (בני 4 ויותר) שהם שנה שניה בגן ויש קבוצת גיל שלו בני 3 וחצי קרוב ל- 4. הוא הקטן ביותר בגן.
בני הוא חכם ודומיננטי ונראה כי לא מצליח להיכנס לחבורת הגדולים בגן דבר שגורר אותו להכות אותם , לנשוך וכו'. אם מישהו מהם לא נותן לו משחק הוא נושך.
דיברנו איתו מספר פעמים והוא אומר כן כן אבל חוזר לסורו כך אומרת גם הגננת
מה עושים?
בנוסף, נראה כי יש לו בעיה בויסות הפעלת הכח בתנועה - מספר דוגמאות:
לעיתים מצייר חלש בעיפרון ולעיתים מצייר חזק מאוד בצבע.
כשהוא רץ לעברי או לעבר הגננת הוא ממש רץ עד שנתקע בנו בחוזקה
מכה על תוף או על קסילופון חזק מאוד
לעיתים שובר משחק כלשהו (בד"כ דברי פלסטיק שבירים)
נראה כאילו יש לו צורך לפרוק אגרסיה.
מצד שני, הוא יושב יפה, שומר על ריכוז, אוהב שמקריאים לו ספרים, אוהב לצבוע בחוברת, להדביק, גוזר מאוד יפה במספריים,אוהב לשבת להרכיב פאזלים, אוכל יפה לאט ובצורה מנומסת, מרים לבד את המכנסיים, יושב במפגש.
מה עושים כדי לטפל בויסות הפעלת הכח ?
האם יש קשר בין השניים?
האם עלינו לפנות לבעל מקצוע ואם כן מי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבה להתעלמות מהפניה??
מירה05/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מרביץ בגן - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט05/11/2010מירה שלום,
ראשית לא עברה אפילו יממה מאז שכתבת את שאלתך לראשונה, ולכן הייתי מעט מופתעת לראות בקשה למענה תוך זמן כה קצר. אולי ניתן להשתמש בסיטואציה הזו כדי להבין חלק ממה שעובר על בנך. הוא נכנס לקבוצה שכבר היתה בחלקה מגובשת, והוא הילד הצעיר ביותר בה. יצירת קשר אורכת זמן, ונראה שהוא מאוד מתוסכל מכך, ומביע את התסכול באמצעות אלימות. מעבר להצבת גבולות ברורה לגבי אלימות, כדאי לחשוב איך לעזור לו ליצור קשרים עם ילדי הגן, למשל להזמין ילדים אליו אחהצ (כל פעם ילד אחר), לקבוע מפגשים בגינה וכדומה. בגילו מן הסתם המגעים נעשים בתיווך ההורים וכאן את יכולה לעזור לו מאוד - לשאול אותו את מי היה רוצה להזמין, ואז להתקשר להורי הילד ולקבוע עמם. וכמובן לעשות זאת עם מספר ילדים.
לגבי ויסות הפעלת הכוח - לא ניתן לדעת דרך ייעוץ באינטרנט אם מה שאת מתארת הוא בטווח המותאם לגיל או לא. עם זאת נראה שהבן שלך זקוק לעתים להוצאת אנרגיה ולפעילות וחשוב לאפשר לו הזדמנויות כאלו - בפעילות בגינה, בחוג אקטיבי וכדומה.
בהצלחה והסתגלות קלה לגן,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מירה06/11/2010תודה על התשובה.
שאלתי אם יש סיבה להתעלמות מהפניה משום שפניות שבוצעו אחריי נענו ואז סברתי בתו"ל שיש סיבה להתעלמות מהפניה למשל, שאין את הכלים לענות לפניה וכו' .
מכל מקום התחלתי בעניין הזמת ילדים אחרים הביתה נראה מה יהיה....
אשוב ואעדכן,
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2010מירה שלום,
טוב שהתחלת להזמין ילדים הביתה. חשוב לעשות זאת בהדרגה ולזמן מוגבל, ולבקש מהילד להציע אלו חברים יוזמנו. והעיקר - תני לך ולו זמן, כל התהליך אורך זמן ויש צורך בסבלנות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהor120904/11/2010
אני אם חד הורית לילדה בת 7. מיום שהיא נולדה היא ישנה איתי. אני מודעת לכך שעשיתי טעות בעניין זה, אך היה לי נוח ולא התאמצתי מדי בעניין זה.
כיום, אני מנסה מאד להרגיל אותה לישון בחדרה, זה מתחיל בסדר, אך באמצע הלילה היא מתעוררת ולא מוכנה לחזור לישון בחדרה. זה תמיד מלווה בכאבי בטן חזקים.
היא פוחדת מאד.
מה עלי לעשות על מנת לעזור לה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
סמדר ריינר05/11/2010שלום לך,
כדאי לנסות מעבר באופן הדרגתי. קודם לאפשר לה כמה לילות לישון על מזרן איתך בחדר, אחר כך לעבור למיטה בחדר שלה ושאת תישני לידה על מזרן, אחר כך לשבת על ידה עד שנרדמת ולחסור ישון בחדר שלך. בשלב הזה, אם היא קמה ולא משנה עם איזה כאבים, הכאבים הם פסיכולוגיים בעיקר, ואת מבינה את זה, צריך הלחזיר ואתה למיטה שלה ולחזור למיטתך. כך גם עם זה חוזר כל הלילה, כמה לילות. יהיה קשה במשך כמה ימים אבל אין ברירה חייבים לעבור את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם ביישנותטניה04/11/2010
שלום,
ילד שלי בן 4,5.
השנה הוא התחיל גן חדש וכל בוקר כשגננת אומרת לו מה שלומך, הוא מוריד עיניים ולא עונה. הוא אומר לי שהוא מתבייש. אני רואה שהתנהגות זו חוזרת כלפי כל אנשים שהם לא קרובים.בקרב אנשים מוכרים אין תופעות ביישנות.
אנחנו מנסים לשוחח איתו כל יום ולהסביר שזה חשוב לענות כששואלים והוא חייב להתגבר
על תחושת ביישנות ובעלי אפילו איים עליו (במילים כמובן) שיעבירו אותו לגן טיפולי של ילדים עם בעיות תיקשורת.
אני לא חושבת שדרך של בעלי נכונה.
האם יש דרכים להתמודד עם ביישנות?
או שזה יסתדר לבד עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם ביישנות - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום טניה,
למה כ כך קשה לכם לקבל את הביישנות שלו? למה זה כל כך נורא? בודאי שהדרך של בעלך לא נכונה, והיא אפילו יכולה להסביר למה הוא חרד וביישן. אם זו הדרך של בעלך בעוד מקרים, לא פלא שהילד נרתע וחושש ובודק את השטח לפני שהוא מעיז לקחת מקום. התנהגות כמו של בעלך מבהילה את הילד ולא תורמת לביטחון שלו, אלא להיפך. תנסו לקבל את הילד כמו שהוא, ולעודד אותו במקום לבקר אותו, זה אולי יסייע. ייתכן שזה יתמתן עם הזמן ויעבור לבד וייתכן שלא, אבל אם תפעילו עליו את כל הלחץ הזה, יש סיכוי שזה רק יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)