מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מגברים- ילדה בת 3עדי12/10/2010
שלום, ביתי בת השלוש הינה ילדה מאוד טמפרמנטית וחריפה, עקשנית ויודעת מה היא רוצה מעצמה, חברותית ושובבה.
לעומת זאת, כאשר יש גבר בסביבה, היא מייד נאלמת דום ונצמדת לרגל של אמא או שרוצה על הידיים. גם בסביבה עם הרבה אנשים ורעש קצת קשה לה ולוקח לה חצי שעה להשתחרר, אך הסיפור עם גברים הוא יותר קיצוני. היא לא הולכת לחברות מהגן בכלל (שואלת תמיד אם אבא שלהם בבית ואז אומרת שהיא לא אוהבת אותו). היא יכולה לצרוח רבע שעה באוטו אם אני לוקחת טרמפ מישהו מהעבודה, היא יכולה לשחק נפלא עם ילד בגן השעשועים, עד שאבא שלו מתקרב ואז היא רצה אלי. אפילו כשהולכים לסבא וסבתא, אם סבא בבית - היא נכנסת לשם רק על הידיים.
לעומת זאת - את אבא שלה היא אוהבת יותר מאשר אותי.
זו ניראת לי התנהגות קיצונית. לא ביישנות או בדיקה רגילה של השטח.
אני כבר חוששת אולי עברה טראומה שאיני מודעת אליה ולא יודעת מה לעשות.
האם זה מרמז על משהו כזה ? כיצד עוזרים לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מגברים- ילדה בת 3 - תגובה
סמדר ריינר13/10/2010שלום נעה,
ללא הכרות יותר מעמיקה איתכם, קשה לומר בוודאות ממה זה נובע. אם ההתנהגות נמשכת, והיא מדאיגה ומפריעה אולי כדאי לפנות לייעוץ יותר מעמיק כדי לברר, באמת האם זה בגלל שקרה משהו (לא בטוח שזה נכון, אך זו אפשרות) או מסיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה אעדנה12/10/2010
בתי נכנסה השנה לכיתה א וקשה לה.בהתחלה היא היתה בוכה בבוקר ותופסת לי בבגדי כדי שלא אלך.בנוסף בכל הפסקה היתה נוהגת ללכת לאחיה הגדול.כיום המצב בבית ספר השתפר-היא כבר לא הולכת לאחיה ונפרדת יפה בבוקר.היא מכינה שעורים יפה ומגלה אחריות בכל עניני בית הספר.הבעיה שהיא נצמדת אלי הרבה במשך היום .לא מוכנה ללכת לשום חברה או יום הולדת ולהישאר שם לבד,בלילה היא קמה אלינו למיטה וממש בוכה שקשה לה להיות לבד.היום שלקחתי אותה לחוג התעמלות שהיא מכירה משנה שעברה וממש אוהבת,היא יצאה באמצע ורצתה ללכת הביתה והחליטה שהיא לא מעונינת השנה בשום חוג.היא כל הזמן אומרת לי שהיא אוהבת אותי (כל 15 דקות בערך).היום היא אמרה:"אמא אני לא יודעת מה יש לי .משהו לא בסדר אצלי שאני ככה".אצין שבדרך כלל היא ילדה מאד עצמאית וחברותית,הולכת לכל מקום ללא בעיות.נדיר שהיא קמה בלילה בכלל.אני לא ממש יודעת איך להתנהג איתה -מצד אחד אני מרחמת עליה ומאפשרת לה כל מיני דברים ומצד שני אני פתאום כועסת על התנהגותה המתישה.איך עלי לנהוג ?תודה מראש על התשובות המהירות והמוצלחות(כבר שלחתי בעבר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א - תגובה
סמדר ריינר13/10/2010שלום דנה,
את יכולה לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" לגבי פחדים אצל ילדים. את יכולה גם לנסות לשוחח איתה על כך שהיא בכיתה א ופתאום נהייתה ילדה גדולה, ושזה אולי מפחיד אותה להיות פתאום כל כך גדולה, כי נראה לה בטעות שגדולה זה מתחבר עם להיות לבד. אבל זה לא כל כך נכון, אתם עדיין איתה, ואתם תקדישו לה זמן ביחד ולחוד, ומותר לה לחזור להיות קטנה לפעמים, להיות תינוקת של אמא, וכו'.
תנסו הקדיש לה זמן באמת שבו הדגש הוא לא על הכנת שיעורים ולהיות גדולה, אלא להיות הילדה הקטנה של אמא ואבא שהיא הייתה קודם, ואולי הייתה לה פרידה חדה מדי ממהמעמד הזה, שהוא יקר לה ונעים לה, ולא חייבים לקחת לה אותו בבת אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 שמסרבת לשבת לאכול עם כולםשיר12/10/2010
ילדתי בת ה- 3 מסרבת לשבת עם כולם לאכול ויושבת לאכול רק לאחר שכולם מסיימים כאשר כל זמן הארוחה מנסה למשוך תשומת לב אליה.
ברור לנו שזה עניין של שליטה . אך לא ברור איך להגיב לזה- האם לא להתייחס וזה יחלוף או שמא לתת חיזוקים למי שיושב יפה בארוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 שמסרבת לשבת לאכול עם כולם - תגובה
סמדר ריינר13/10/2010שלום שיר,
אפשר גם וגם. כלומר לתת חיזוקים להתנהגות חיובית והתעמות מהתנהגות לא רצויה. אם היא יושבת יפה - לחזק אותה, ואם היא לא רוצה פשוט לא להתייחס. לא הייתי נכנסת למאבקים ולא עושה מזה עניין. אם המטרה היא באמת למשוך תשומת לב היא תבין לבד שדווקא כשהיא אוכלת עם כולם היא מקבלת התייחסות ולא כשהיא עושה ההיפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד כל הזמן מריח את הידייםשגית12/10/2010
שלום,
הבן שלי, בן 7 כל הזמן מריח את הידיים (בצורה די אובססיבית...). תופעה זו נמשכת כבר תקופה ארוכה (כשנה לפחות).
לא משנה כמה אמרתי לו להפסיק- הוא ממשיך...
מה עושים?!?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד כל הזמן מריח את הידיים - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום שגית,
נשמע שהילד סובל אכן מהתנהגות אובססיבית וזה בדרך כלל נובע מחרדה. אני ממליצה לכם לפנות איתו לטיפול שמשלב הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מניפולטיביתמיכל12/10/2010
שלום, רציתי לשאול לגבי ביתי בת 5.5 שמתנהגת בחוצפה ברוב שעותיה במסגרת המשפחה יש לה אחות בת שמונה ואחות בת שנתיים הקנאה שלה לגבי כל אחת מהן הפכה לקשה, היא טוענת שלא אוהבים אותה ולאחרונה מציגה משפטים מאיימים. התמודדתי עם המצב באמצעות עונשים ומאידך חיזוקים אך הדבר כבר משפיע על אחיותה, שלקטנה במקרה קיצוני היא גזרה את השיער והחביאה ראיות ועל הגדולה היא מאיימת צורחת ושולטת עליה ללא הרף. האם עלי לפנות לפסיכולוג על מנת שאני אקבל יעוץ או שעלי לקחת את הילדה עצמה לטיפול פסיכולוגי. בנוסף אציין כי כאשר הילדה בתנאי לחץ היא מתחילה למתוח את השיער וכועסת על עצמה שהשיער לא מספיק טוב או לא מספיק מתוח והיתה לה תקופה של רחיצת ידיים כל רגע או מתן שתן בתכיפות. אשמח לתשובתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מניפולטיבית - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום מיכל,
אני מודה שקצת צורם לי הכינוי "ילדה מניפולטיבית". הבת שלך נמצאת במצוקה אדירה. אני ממליצה לך לפנות איתה לטיפול שמשלב הדרכת הורים. כלומר מטפל שעובד עם ילדים, שיראה אתכם ההורים ואותה, ובהתאם להתרשמות יחליט האם לעבוד רק איתכם או איתה וגם לפגוש אתכם במקביל. אין ספק שיש פה צורך בהדרכת הורים, אבל אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת אם צריך גם לעבוד עם הילדה או שעבודה איתכם תספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מגברים לילדה בת 3נועה12/10/2010
שלום, ביתי בת השלוש הינה ילדה מאוד טמפרמנטית וחריפה, עקשנית ויודעת מה היא רוצה מעצמה, חברותית ושובבה.
לעומת זאת, כאשר יש גבר בסביבה, היא מייד נאלמת דום ונצמדת לרגל של אמא או שרוצה על הידיים. גם בסביבה עם הרבה אנשים ורעש קצת קשה לה ולוקח לה חצי שעה להשתחרר, אך הסיפור עם גברים הוא יותר קיצוני. היא לא הולכת לחברות מהגן בכלל (שואלת תמיד אם אבא שלהם בבית ואז אומרת שהיא לא אוהבת אותו). היא יכולה לצרוח רבע שעה באוטו אם אני לוקחת טרמפ מישהו מהעבודה, היא יכולה לשחק נפלא עם ילד בגן השעשועים, עד שאבא שלו מתקרב ואז היא רצה אלי. אפילו כשהולכים לסבא וסבתא, אם סבא בבית - היא נכנסת לשם רק על הידיים.
לעומת זאת - את אבא שלה היא אוהבת יותר מאשר אותי.
זו ניראת לי התנהגות קיצונית. לא ביישנות או בדיקה רגילה של השטח.
אני כבר חוששת אולי עברה טראומה שאיני מודעת אליה ולא יודעת מה לעשות.
האם זה מרמז על משהו כזה ? כיצד עוזרים לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מגברים לילדה בת 3 - תגובה
ליאת גרוס13/10/2010שלום נועה
בידקי האם מישהו (את או מבוגר משמעותי אחר) חושש מנוכחותם של גברים בקרבת הילדה. גם אם לא נאמר לילדה כלום היא קיבלה מסר כזה. אפשרות זו נראית לי יותר סבירה מהתעלעלות אשר הייתה באה לידי ביטוי גם בדרכים נוספות.
אולי אפילו גננת או אחות של חברה או סבתא או אבא. מישהו העביר מסר לא מודע לילדה.
חישבי על זה. זו לא האפשרות היחידה אך זה בהחלט כיוון הגיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות ילד ראשון מבעלי ושני מתרומהניקיטה12/10/2010
שלום רב,
לבעלי ולי תינוק בן שנה ואני רוצה בכל מחיר לעשות לו אח או אחות.
אין לי הרבה זמן היות ואני בת 41.
בעלי לא מסכים לעשות עוד ילד וחשבתי לעשות בעזרת תרומת זרע (בניגוד לרצונו של בעלי), אפילו אם זה יהרוס את הזוגיות שלנו, כי לדעתי עדיף שלתינוק שלי יהיה אח או אחות מאשר זוג הורים שחיים ביחד והאמא מתוסכלת.
קשה לי לאמוד את כל ההשלכות של צעד זה על התינוק הקיים, התינוק שיבוא ועלי.
אודה מאוד על עזרה בנושא.
ניקיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות ילד ראשון מבעלי ושני מתרומה - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום ניקיטה,
שאלת שאלה גדולה מאוד, ואני לא חושבת שיש מקום בפורום לפרט לך את כל ההשלכות. אני מציעה שתתייעצי עם אימהות גרושות מה עובר עליהן, וכן עם אימהות שהרו מתרומת זרע, את יכולה לפנות לאתר הל"ב שמרכז אימהות ואבות חד הוריים מכל הסוגים ולנסות לשמוע איך החוויות האלה נראות מבפנים, לפני שאת מחליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ריגשי בגיל 6ורד12/10/2010
שלום,
בני בן 6 (בדצמבר) ילד מאוד בוגר לגילו (בהתפתחות הילד הוערך כבן 7.5 כאשר היה בן 5 לערך). הוא שנה שניה בגן עירייה (כרגע בחובה), חצי מהילדים הם בגילאי טרום חובה. בתחילת השנה היה לו קושי להיפרד מאביו (שמביא אותו לגן בבוקר) וזה התבטא בבכי כחצי שעה עד להירגעות- פעמיים בלבד ובשאר הפעמים הוא ממש מתעלה על עצמו ומתאפק לא לבכות ואכן מצליח אך עדיין נפרד מאיתנו בדלת הגן ומנסה לקבל עוד כמה רגעים.
הגגנת מספרת כי הוא מעדיף לגשת לפינת הספרים לבדו- כאשר כולם בשעת חצר ובעיקר משחק ליד ילדים ולא איתם. למרות ניסיונה ל'שדך' לו חברים הוא לא ממש מתחבר וזה לא מחזיק הרבה זמן. הוא מספר לי שמעדיף לא לשחק עם ילדים שמנים, עם נזלת, ריח לא נעים...לאחרונה החל להתחבר לכמה ילדים שמשחקים בקלפים (משחק שהוא אוהב) וכיף לו.
דוגמה נוספת- בגן השעשועים הוא שיחק עם אחיו הקטן (בן 4) בקרוסלה וברגע שעלה ילד נוסף לקרוסלה, בוא ירד וביקש גם מאחיו לרדת..אולי חשוב לציין גם שאני בהריון מתקדם...
הגננת הסבירה שזה מקרה לא שכיח של קושי רגשי ויש לאבחן ולטפל בתרפיה באומנות או עם סוסים...נשמע לי קצת מוגזם. אשמח לשמוע עוד דיעה. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי ריגשי בגיל 6 - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום ורד,
אני חושבת שהגננת צודקת. אני מניחה, אני לא יודעת, אבל נראה לכם הבנה לא נכונה את מונח "בוגר". את טוענת שהילד הוערך כבן 7.5 כשהיה בן 5 - ובכן אני מניחה שהכוונה הייתה לאינטילגנציה, לא לבגרות. בגרות ריגשית זה דבר לגמרי אחר, ואצל ילדים רבים יש פעם בין ההתפתחות השיכלית לריגשית. אני בהחלט ממליצה לכם על טיפול והדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה איפית12/10/2010
שלום, הבת שלי בת 6 וחצי כמעט בכיתה א'. מאז תחילת השנה לא רוצה להכין שיעורים. אתמול חזרה הביתה ולא ברור לי מה היא עשתה כל היום בכיתה. מה שעשו בכיתה אצלה היה ריק. גם בצהרון לא הכינה שיעורים. בגלל זה אנחנו לא נפגשים עם חברות, לא הולכים לחוגים וגם אחיה הקטן בן שנתיים נשאר בבית ומשתגע. מה לא ניסינו במילים יפות, בעונשים ושום דבר לא עוזר. דיברתי עם המורה והיא אמרה שהכל בסדר. גם מבחינה חברתית לא כ"כ ברור לי מה קורה איתה.היא בכיתה עם כל החברות שלה מהגן אבל כאילו משהו לא עובד, בבוקר היא מבקשת שנבוא לקשר בינה לבין החברות שלה, וגם לגבי זה המורה אמרה שהיא משחקת יפה ולא נמצאת לבד במשך ההפסקה. אולי אני עושה טעות שאני לא מפגישה אותה אחה"צ עם חברות אבל איך אפשר כשהיא לא מסיימת שיעורים? מה לעשות? אני אובדת עצות ורגשות האשם שלי גדלים מיום ליום אולי אני פוגעת בה במה שאני עושה? יש פיתרון? בבקשה עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום יפית,
קודם כל את אכן פוגעת בה במה שאת עושה. הצורך החברתי הוא לא פחות חשוב מהלימודי, ואין צורך להרוס משהו אחד שכן עובד כי משהו אחר לא עובד.
דבר שני היא רק התחילה כיתה א' ואתם מייד מתקיפים אותה, אולי כדאי לברר קודם אם יש קושי? אולי היא לא רואה מהלוח? אולי היא לא מספיקה? אולי היא לא מבינה? אולי יש לקות למידה? אולי קשה לה להסתגל למסגרת? אולי אפשר לברר עם המורה מדוע מהחברת ריקה ואיםך המורה יכולה לאתר בכיתה בזמן אמת מה קורה שהילדה לא כותבת? אולי אם זה לא עוזר כדיא ללכת ליועצת ולהתעייץ? יש המון מה לעושת לפני לשוחצים על הילדה, תנסו לעושת את זה קודם, ואחר כך נראה. ותנו לה להיפגד עם חברות, אין לזה קשר לשיעורים. אם אתם רוצים תמנעו טלוויזיה, לא את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א' - המשך
יפית13/10/2010תודה על התשובה. אבל כשניסיתי לברר איתה אם יש איזה בעיה, או קושי מסויים לא קיבלתי תשובה. גם המורה לא ראתה משהו מדאיג. היא אמרה שהיא תעדכן אותי אם יהיה משהו שיצריך טיפול. גם עם הילדה אני לא מצליחה לברר אם יש קושי, היא לא ממש עונה לי לשאלות וזה היה מגיל קטן. איך אני מגיעה אליה? איך אני מצליחה לברר איתה אם יש בעיה? כל הסובבים אותי אומרים שרק אני רואה שמשהו לא בסדר, שאני נלחצת סתם, שהיא עושה לי דווקא, שהיא מקנאה מאחיה הקטן (בן 2).
תודה רבה, יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א' - המשך - תגובה
סמדר ריינר13/10/2010שלום יפית,
משוה לא ברור לי. אם המורה לא רואה משהו מדאיג אז למה את כן? אם את מתרשמת שהילדה לא כותבת כלום בכיתה והמחברת שלה ריקה - מה יש למורה להגיד על זה? זה לא נכון? זה לא מדאיג? אין כאן בעיה? משהו בנתונים חסר לי.
אם אכן היא מקנאה באחיה הקטן, צריך להתייחס לזה. יכול להיות שאת צריכה להקדיש לה זמן איכות לבד, שלא קשור לנזיפות ולשיעורים, ואם היא עושה לך דווקא הייתי בודקת באמת למה. אכן נשמע לי מהתאור שלך שייתכן שאת קצת קשה איתה, ויכול מאוד להיות שהיא פגועה מזה וכדאי לנסות לתקן את זה. זה יותר חשוב משיעורי בית.
יכול להיות שכדאי לך לפנות להדרכת הורים כדי לברר יותר לעומק מה קורה לך בקשר עם הבת שלך וממה זה נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה עצמיתשרון12/10/2010
שלום,
בתי בת החמש סיפרה לי שכעסו עליה בגן אתמול והושיבו אותה בצד, "התעלמתי מהם ונשכתי את עצמי ביד חזק", אני די המומה, מדובר בילדה מדהימה , תקשורתית , חברותית, ראוי לציין שיש לה שתי אחיות תאומות בנות שנה ושבעה חודשים והיא קיבלה אותן ממש מעולה.
בשנה שעברה בגן סיפרה לי הגננת שאם שאם היא עשתה מעשה לא ראוי, וכעסו עליה ,היא היתה שותקת ולא מגיבה, כשכועסים עליה היא פשוט קופאת. הגננת עבדה איתה על זה וחל שיפור.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכה עצמית - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום שרון,
אני מתרשמת הילדה שלך יותר מדי טובה. היא מאוד לא מרגישה נוח להיות תוקפנית או לבטא תסכול, ולכן כשקשה לה היא מוציאה את התוקפנות כלפי עצמה. זה דבר שיכול לנבוע גם מהציפיות שלכם ממנה כילדה בכורה כל כך מדהימה וקשה לכם אולי לקבל תכונות אחרות שלה. למשל אתם משוכנעים שהיא קיבלה את אחיותיה בצורה מדהימה ואין בכלל מקום לקושי שלה. ואין דבר כזה שאין לה קושי עם זה, היא פשוט לא מרגישה איתכם מספיק בנוח להראות את זה כי היא כנראה מבינה שזה לא יתקבל. ואתם כנראה נותנים המון חיזוקים להתנהגויות הבוגרות והמדהימות שלה, וכשהיא עושה משהו לא מוצלח היא כנראה ממש מפסידה מזה ביחס.
תבדקו עם עצמכם אם אתם יכולים לשנות את זה, קצת להוריד ציפיות ממנה, לקבל התנהגויות לא נעימות ממנה לפעמים, ולתת הכרה לגיטמציה לקשיים שלה גם כשלא הכל מדהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיות בכתה באילניה0812/10/2010
שלום - בתי לומדת בכיתה ב. אין לה בעיות לימודיות ו/או התפתחויות - אבל יש בעיה קשה במישור החברתי. פעמים רבות הינה מגיעה מביה"ס עצובה, וכששואלים אותה איך היה בביה"ס ועם מי שיחקה היא אומרת שהיא לא זוכרת ו/או שלא שיחקה עם אף אחד. היא לא יוזמת מפגשים אחה"צ עם חברות, ובד"כ מחכה שאני אעשה זאת בשבילה - הבעיה היא שבד"כ הילדים מתאמים כבר בביה"ס ועד שאני מגיעה אחה"צ רוב הילדים כבר נמצאים אצל חברים. היא לא ילדה מתבודדת והיא זקוקה מאד לחברות - ולכן קשה לה מאד המצב הזה. בשנים קודמות היתה לה חברה מאד טובה - שהיו ביחד מהגן והיו נפגשות כפעמיים בשבוע. השנה חלה התרחקות ואותה חברה מצאה לה חברות טובות אחרות. גיששתי אצל המורה אבל לדעתה אין לילדה בעיה כלשהי. אני בתחושה שכן ושיש לעשות משהו עכשיו כדי שהמצב לא יחמיר - מה ניתן לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות בכתה ב - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום לך,
קודם כל צריך לאבחן ולהבין ממה נובעת הבעיה החברתית, האם מביישנות? האם מחוסר ביטחון? האם ילדים מתרחקים ממנה כי היא משתלטת? האם יש לה קושי לתקשר עם ילדים או למצוא איתם עניין משותף? תנסי לצפות בה כשאתם יורדות למטה ויש ילדים, או בהזדמנויות אחרות, למשל באירוע משפחתי שיש בו ילדים כדי להבין טוב יותר מה קורה. אם את לא מצליחה, ייתכן וכדאי לפנות לייועץ מסודר כדי להבין טוב יותר את הבעיה. לצערי אני לא יכולה להציע פיתרון לפני שהסיבה לבעיה מתבהרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
אילניה0813/10/2010עקרונית לדעתי הרוב נובע מחוסר בטחון, היא קצת סגורה ולוקח לה זמן להשתחרר - גם כשמדובר בחברות שהיא מכירה מזמן. חוסר הבטחון הזה והביישנות נראים [גם לי מהצד] כמו קצת התנשאות לגבי ילדים אחרים - וברור שאף ילד לא ממש אוהב את זה. אני מוצאת עצמי מעירה לה הרבה פעמים כשבאות אליה חברות על ההתנהגות שלה. הבעיה היא שזה מאד מפריע לה המצב והיא מאד עצובה ומסתגרת אם יש אחה"צ שאין לה חברה ללכת אליה - אנחנו גרים ביישוב ולא בעיר ואין את המושג של לרדת למטה, וגני המשחקים הם כבר לא לגיל שלה. באזור שאנחנו גרים בו דווקא אין הרבה בנות מהכיתה שלה אבל יש מכיתות א ו - ג' [צריך להבין שכולם גדלו באותם גנים ובחפיפה מחלק מהזמן] אבל היא מתרחקת ולא יוצאת החוצה לשחק איתם, וילדים מהכיתה צריכים לתאם כי הם גרים קצת יותר רחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
סמדר ריינר13/10/2010שלום לך,
אם הבעיה היא חוסר ביטחון, ההערות שאת מעירה לה לא עוזרות ואפילו מזיקות. היא צריכה שיעלו לה את ביטחון ולא שיורידו לה אותו. נסי עכשיו למשך תקופה להניח לעניין החברתי כמשימה ולהתרכז כמשימה בהעלאת הביטחון- לחזק ולעודד אותה על היכולות שלה, על מה היא כן עושה בסדר, שימו לב אם אין במקרה משהו קצת ביקותי מדי במשפחה שלכם שמסרס אותה וגורם לה לחשוש שיבקרו אותה גם בחברה ולכן היא נמנעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילניה0813/10/2010תודה שוב - אני כהורה לא אמורה להעיר לה על התנהגות שלה שפוגעת בילדים אחרים? הרי התנהגות כזו היא שמבודדת אותה. איך מחזקים לה את הבטחון אם היא מודדת עצמה לפי זה שלא הזמינו אותה או שלא התקשרו אליה כשהיא היתה חולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
סמדר ריינר13/10/2010שלום לך,
את לא בהכרח אמרוה להעיר לה, אם ההערה היא לא בהתאם לקושי שמתעורר. אם את יודעת שהיא לא באמת מתנשאת אלא חסרת ביטחון, להעיר לה על כך שההתנהגות שלה נראית מתנשאת - זה לא עוזר. כי היא לא באמת מתנשאת ולא נתת לה בכך כלי להתגבר על חוסר הביטחון. לכן צריך קודם כל לחזק לה את ביטחון ואז בלאו הכי לא תהיה התנהגות חסרת ביטחון שנראית כמתנשאת. כשיש בעיה של חוסר ביטחון, ההערות רק מורידות את הביטחון ומחמירות את הבעיה במקום לעזור.
הכוונה שלך הייתה טובה, ואכן מילאת את תפקידך כהורה, רק צריך לשנות קצת את הביצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבר שבוע
אילניה0819/10/2010ניסיתי באמת קצת לרדת מהעניין החברתי ושבוע שעבר היא יזמה בעצמה הזמנה לחברה, ואח"כ הצטרפה אליהן חברה נוספת. הם שיחקו קצת ביחד ואז שתי החברות רצו לשחק בגומי והיא התעקשה שלא. מהצד הבנתי שהיא לא כל כך יודעת את המשחק וניסיתי לשתף אותה בכך שהבנות ילמדו אותי איך משחקים - אחרי שתי דקות היא התחילה לצעוק שהורסים לה את הגומי ואף אחד לא משחק. אתמול ביקרה אצלה חברה נוספת [בהזמנתי - דרך האימא] - הפעם היא רצתה לשחק בווי - החברה שלה לא הכירה את המשחק, לימדנו אותה - ואז הילדה התחילה שוב לבכות ולצעוק - כי נדמה היה לה שהחברה שלה משחקת יותר ממנה, אחרי כמה דקות של בכי היא הלכה לחדר נסגרה ולא רצתה לצאת במשך חצי שעה. היא גם לא רצתה להצטרף לארוחת הערב שאכלנו כולנו. רק בסיום ארוחת הערב היא יצאה מהחדר ושיחקה ביחד עם החברה שלה [שעדיין היתה אצלנו עם אמא שלה ואחותה] - ניסיתי לדבר איתה אחרי ולהסביר לה שהיא לא מכבדת את החברות שלה כשהיא מתנהגת ככה, אבל זה רק הביא להתחפרות נוספת שלה. היא גם לא הוזמנה ליום הולדת של אחת הבנות בכיתה שעושה מסיבה קטנה אצלה בבית ולקחה את זה מאד קשה. אני חושבת שיש לה בעיה התנהגותית ואין לי את הכלים לפתור את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבר שבוע - תגובה
סמדר ריינר19/10/2010שלום לך,
תקשיבי, כשאת ירדת מעניין החברתי פתאום היא התחילה להזמין חברות, ואז את שוב מתערבת ויכול להיות שזה מקלקל. תני לה לשחק עם החברות שלה לבד ועיסקי בעניינים שלך. זה נורא לא נעים לילדים שמתערבים להם באמצע, היא לא ביקשה את עזרתך, אז למה התערבת? ילידם לפעמים רבים כשהם ביחד זה לא מעיד על בעיה חברתית. לדעתי חשוב מאוד שתמשיכי לרדת מהעניין כמו שהתחלת לעשות וזה עבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש מסכימה
אילניה0820/10/2010סליחה על הבוטות אבל נראה לי קצת פשטני - זה לא שכשאני הפסקתי להתערב פתאום הכל הסתדר. קודם כל, ההזמנה הגיעה לא כתוצאה מיוזמה שלה נטו אלא בצירוף מקרים, ואותה חברה מייד קראה לחברה נוספת שגרה קרוב אלינו אבל לא בקשר עם הבת שלי - נוצר מצב שבו שתי חברות נמצאות אצלנו רוצות לשחק משחק מסויים - והיא לא רוצה - ואז מבחינתן אם היא לא רוצה לשחק אז הם יעברו לבית אחר - בלעדיה - וימשיכו במשחק. אני מאד מנסה לא להתערב ולא להפריע לה, אבל כשדברים מתקרבים ל"פיצוץ" אני חושבת שכן צריך להתערב. איך אני מסבירה לה שצריך לכבד את החברות שלה - בפרט כשהן אורחות שלה? לדעתי זה הבסיס, כי אם היא תבין את זה ותנהג כך, אז גם היחס כלפיה ישתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש מסכימה - תגובה
סמדר ריינר20/10/2010שלום לך,
זכותך לא להסכים, ואכן יש פשטנות מסויימת בייעוץ בפורום, אין מה לעשות אלה חלק מהמגבלות של קוצר היריעה כאן. אני מניחה שהסברת לה כבר הרבה פעמים, ואני מניחה גם שהיא לא קשת הבנה, כלומר שה לא עניין של סוג ההסבר בהכרח או ההסבר עצמו אלא משהו יותר מורכב שקשור בדינמיקה שמסביב.
אם את מרגישה שהמדיום הזה פשטני מדי, וכמו שציינת קודם אין לך כלים כרגע - אני מניחה שאת צודקת ואולי זה הזמן לחפש הדרכת הורים מסודרת כדי לבדוק יותר לעומק ולא בצורה פשטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגן
שיר12/10/2010למיטב ידיעתי אם האילמות קיימת לפרק זמן קצר מחצי שנה, אם מופיעה השתפרות במשך הזמן, או אם הילד מדבר במצבים חברתיים, גם אם בקול חלוש או במלים בודדות, הטיפול אינו הכרחי. אולם אם הילד אינו מדבר כלל לפרק זמן של חצי שנה ומעלה, חשוב למצוא עבורו טיפול הולם.
כיוון שמשוחחת עם ילדים בגן (כולם חברים חדשים), וכיוון שהגן החל רק לפני חודש וחצי ברוטו, נטו הרבה פחות (רק עכשיו נכנסים לשגרה), אני אמתין עם חשיפה לאבחונים, ויעקוב אחר מצבה.
כשפניתי לפורום ביקשתי עצה, כיצד אני יכולה לעזור לה, לא פסיכולוגים...
תודה,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגןשיר12/10/2010
שלום,
בתי בת 3 וחצי כמעט והחלה השנה גן של משרד החינוך בו שלוש שכבות גיל (מטרום-טרום ועד חובה). היא ילדה שמדברת בצורה רהוטה וברורה(יותר מכפי גילה), אבל בגן היא לא מוכנה לדבר עם הגננות (מתקשרת איתן בתנועות ראש), ישנן כמה ילדות בגן שאיתן מוכנה לשוחח תוך כדי משחק. בבית היא מתנהגת כרגיל.
האם עלי לעשות משהו בנידון או לתת לזמן לפתור את הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום שיר,
כן נראה לי שכדאי להתחיל לעושת משהו בעניין. אם זה גן עירייה, אז אמור/ה להיות פסיכולוג/ית לגן, כדאי להתחיל בלהתייעץ איתו/ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגן
שיר12/10/2010אני לא רואה כיצד ניתן להתיעץ עם פסיכולוגית הגן, כשהגננות לא מייחסות לזה חשיבות ומאמינות שהזמן יעשה את שלו. אם תוכלי להרחיב את עמדתך, אולי אצליח להעביר את המסר.
תודה שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגן - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום שיר,
אני לא יודעת אם אצליח להרחיב את עמדתי מספיק כדי לעזור לך, אבל לי נשמע שילדה שלא מדברת בגן יש סיכוי שהיא מפתחת מה שנקרא אילמות סלקטיבית. לדעתי כדאי לבדוק את זה ליתר ביטחון. בכל אופן, אני לא כל כך בטוחה שאת זקוקה לגננות כדי לפנות לפסיכולוגית, אני מניחה שמותר לך לפנות לשירות הפסיכולוגי בעירייה ולבקש פגישה עם הפסיכולוגית האחראית על הגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהסתגלות לגן - לבת שנתייםאורלי12/10/2010
שלום, אני הכנסתי את בתי הבכורה בשבוע שעבר בפעם ראשונה לגן שמונה כ 20 ילד -גן רב גילאי (מגיל שנה ן8 עד 3) וגננת+3 סייעות.
היא בת שנתיים ושלוש עכשיו.
עשיתי שבוע שעבר את הקליטה בצורה איטית וההיה די בסדר. היא בכתה כמה דקות כשנפרדנו וכשהגעתי לקחת אותה היה לה גם פרץ של בכי לדקות ספורות.
הבנתי שהיא כל הזמן צמודה למשהיא מהסייעות או הגננת ודי פוחדת מהתקהלות של קבוצת ילדים.
אני רוצה לציין שכל הדרך חזרה הבייתה היא שמחה ושרה שירים.השבוע מיום שבת היא אמרה לי שהיא לא רוצה לגן ויום ראשון היה יום הכי קשה , הבנתי שבכתה לעיתים קרובות וגם שאספתי אותה היא נרדמה לי בדרך וישנה כ 3 שעות.
שלשום היא אמרה לי שוב שהיא לא רוצה ללכת, היה בכי בפרדה אבל הבנתי שבסך הכל היה מאוד בסדר וגם היה מאושרת שבאתי לאסוף אותה ושרנו בדרך הבייתה אך אמש אמרה לי שהיא לא רוצה ללכת ולא כיף לה.
שאלתי עד כמה זמן לתת לה להסתגל או שאני צריכה לחפש לה מקום אחר? לא ציינתי שאני בבית עדיין עם אחותה בת 7 חודשים(הקשר בניהם מאוד מקסים).
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהסתגלות לגן - לבת שנתיים - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום אורלי,
בסך הכל נשמע שההסתגלות עוברת די בסדר, חכי עוד שבוע עד עשרה ימים, אם ממש לא משתפר אז אולי תשקלי מה לעשות. בכי בפרידה הוא לא הקריטריון לאבחן חוסר הסתגלות - אלא אם במאת קשה לה כל היום. אם בהמשך היא בוכה רק בפרידה ואחר כך משתלבת ומרוצה - זה סימן בדרך כלל שהקליטה עברה בסדר והקושי בפרידה קשור לקשר ביניכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים בהסתגלות לגן
אורלי02/11/2010שלום
עבר כבר חודש מאז שהכנסנו את ביתנו לגן.
הבנתי מהגנננת והסייעות שכבר זמן מה (כיותר משבועיים) שהיא התחילה להפתח ולתקשר עם מספר ילדים בגן ומאוד פעילה במפגשים, שרה , צוחקת מחייכת.
גם כשאני לוקחת אותה לגן ובחזור היא מאוד מחויכת ושרה בדרך ואני רואה שטוב לה שם.
אך מצד שני היא כבר יותר משבוע מתעוררת המון בבכי במהלך הלילה , מאוד קשה לה לחזור לישון כך שלשום היא הייתה ערה כל הלילה עם בעלי והיא רצתה שיחבק אותה כל הזמן בידיים וסירבה לישון.
היא גם חזרה לישון איתנו בלילות במיטה (בצהריים ישנה במיטתה ודורשת זאת).
אני ובעלי תחקרנו את הגננת והסייעות אם קרה משהו בגן אך לדבריהם שום דבר מיוחד .
אנו די עובדי עצות.
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים בהסתגלות לגן - תגובה
סמדר ריינר02/11/2010שלום אורלי,
השינוי שקורה כרגע בבית יכול לנבוע מכך שעוברים עליה תהליכים, ביניהם ההסתגלות לגן, אבל לא בהכרח זה חייב להיות קשור לגן.
הרצון לישון איתכם במיטה דווקא בלילה, שאז שניכם ישנים שם, וכן ההצימדות לבעלך מעלה השערה שהחרדות שעולות כרגע הן אופייניות לגיל ולתחילת השלב האדיפלי, שבו הילדה מבינה שיש לה תחרות מסויימת איתך על אבא, וזה מעורר חרדה אצלה. חשוב מאוד שתציבו גבולות ברורים ולא תאפשרו שינה משותפת איתכם, וכן שתמשיכו ללוות אותה בצורה סבלנית ולא לחוצה במעברים ההתפחותיים הטבעיים שלה.
נסו להתמודד עם הפחדים בדרכים אחרות, למשל לברר איתה ממה היא מפחדת בלילה אם ניתן, למשל הקראת סיפורים לפני השינה המיועדים לילדים ומספרים על התגברות על פחדים ועל פחדי לילה, למשל לצייד אותה בבובה שתישן איתה ותשמור עליה, למשל להשאיר אור קטן דולק במסדרון וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגן בת שנתיים
אורלי03/11/2010ראשית, תודה על המענה המהיר.
בעלי מגיע מאוחר בלילה וגם שהוא מגיע בזמן שהיא לקראת שינה אז היא בכל זאת מעדיפה להצמד אלי ושאני ירדים אותה.
רק בסופי שבוע שהיא רואה שהוא בבית היא נצמדת אליו מאוד.
ומצד שני היא אומנם מדברת אבל עוד לא יודעת לספר לנו מה קרה? מה מפחיד אותה?
היא פשוט בוכה ואומרת "נומי נומי" (שהיא רוצה להירדם אבל פשוט לא צליחה).
ניסנו להשאיר או דולק אך היא לא מעוניינת אבל היא מאוד אוהבת להרדם עם המוביל של אחותה התינוקת אך בשלב מסוים הוא פשוט נכבה.
היא מאוד רגישה ותמיד הייתה מאוד פעילה בלילה מילולית כשקרה משהו באותו היום.
בקיצור אנו די עייפים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגן בת שנתיים - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום אורלי,
עדיין אני חושבת שמאוד חשוב שלא תאפשרו את השינה המשותפת, עשו טקס השכבה, אם היא מבינה - הקריאו לה סיפור, תנסו לתת לה בובה לישון איתה, והגיבו בסמכותיות ובהחלטיות גם אם יהיו כמה לילות של בכי. זה יהיה קשה בהתחלה אבל אחר כך יהיה הרבה יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי12/10/2010
מה עושים כאשר שני בני זוג חושבים אחרת באשר לחינוך של ילדיהם הקטנים וכל אחד עושה דברים אחרת. איך מצמצמים את הנזק? עם מי כדאי להתייעץ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום לחסוי,
כדאי לפנות להדרכת הורים שמשלבת טיפול זוגי כדי לבדוק את המקורות של אי ההסכמה, מה היא משרתת, ולמצוא דרכים לתאם עמדות בכל זאת או להחליט על תחומים שבהם מקבלים את דעתו של השני.
מומלץ לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד ילדים ונותן הדרכת הורים או למטפל זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי12/10/2010האם את יכולה להמליץ לי על משהוא באזור נס ציונה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אני לא מכירה אישית באזור נס ציונה, אבל את יכולה לבדוק בתחנה לייעוץ נישואין וטיפול משפחתי של העירייה, בדרך כלל יש כזה דבר, או באתר של האגודה לטיפול משפחתי, יש שם רשימות מטפלים מוסמכים לפי איזורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שנוגע באחריםאמה11/10/2010
בני בן ה 5 החל לאחרונה לגעת בילדים אחרים בצורה לא נעימה... לנשק, ללקק, להתקרב מידי. זה מעורר רתיעה ודחייה בגן (הוא בגן חובה. גן חדש). איך אפשר להתמודד עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנוגע באחרים - תגובה
קודם כל צריך להגיד בצורה נחרצת ותקיפה מאוד שזה אסור, וגם להרחיק אותו פיזית אם יש צורך. בנוסף כדאי ללמד אותו דרכים אחרות להתקרב לילדים, לחלוק משחקים, לשחק ביחד וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)