פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוצפה ללא גבולות
    מיכל
    04/10/2010

היצעתי לבת שלי בת ה 14 מיץ. לא היא ענתה לי. קצת ויטמינים לגוף את עוד מעט תתפרקי עניתי. "עוד מעט הראש שלך יתפרק"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוצפה ללא גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוצפה ללא גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום מיכל,
    את לא מתארת שום רקע על היחסים שלך עם ביתך ועל הילדה בכלל, האם כך היא מגיבה תמיד, איך היא בתחומים אחרים בחיים וכו'.
    עם זאת, רק לאור מה שאת מתארת כרגע, אני לא מצדיקה את התגובה של הילדה אך אני יכולה להבין מאיפה היא באה. אני חושבת שגם באמירה שלך יש תוקפנות לא מעטה, למרות שהכוונה היא אולי טובה. איך היית מרגישה ומגיבה אם מישהו היה אומר לך שהעוד מעט הגוף שלך מתפרק, יש בזה נימה שגם יכולה להישמע כביקורת על איך שהגוף שלה נראה, שזו נקודה מאוד רגישה לכל אישה ואישה לעתיד במיוחד בגיל ההתבגרות, וגם אולי ביקורת סמויה אך חריפה ותוקפנית על הרגלי האכילה שלה. אם את רוצה התבטאויות מתונות יותר של בתך בעתיד, אולי כדאי להתחיל מדוגמה אישית, ולהגיד משהו כמו - זה בריא יש בזה ויטמינים, ולהסתפק בכך.
    אם בתך לא עונה לך את יכולה לוודא שהיא שמעה, ולבקש שתענה לך. אין צורך לצאת מתוך הנחה שהיא לא רוצה את מיץ וגם אם לא רוצה - מותר לה. אין צורך לתקוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוצפה ללא גבולות

מיכל
    04/10/2010

תודה רבה סמדר עזרת לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-5 לא אוכל בבית
    מורי
    04/10/2010

שלום רב,
    בני בן שנה וחמש.
    היה איתי בבית עד גיל שנה ו-4 ומתחילת ספטמבר נמצא במשפחתון.
    מאז גיל 11 חודשים,הוריד בהדרגה את כמויות המוצקים עד שהפסיק לאכול לחלוטין מוצק וניזון רק מסימילאק.
    מאז שהוא במשפחתון, החל לאכול(רק טחון).
    בבית ממשיך לסרב לאוכל מוצק.
    אני אובדת עצות.
    האם כדאי להיפגש עם פסיכולוג ילדים?
    האם יש המלצה על פסיכולוג באיזור השרון?
    תודה,מורי

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו-5 לא אוכל בבית

הוספת תגובה

• בן שנה ו-5 לא אוכל בבית - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום מורי,
    אני מציעה שתנסו לברר בבית חולים שניידר האם יש מענה לגיל הזה בנושא של הפרעות אכילה, או שתפנו למרפאת גיל הנקות של קופת חולים כללית ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה, נדמה לי שהם מקבלים שם מכל הקופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מעוניין בבובה
    DJ
    04/10/2010

שלום רב

בני בן 11 ראה באקראי במהלך שיטוט באינטרנט (בעיה בפני עצמה) את הסרט "משחק ילדים" המתאר בובה בשם צ'אקי שהיא בובה בעלת נשמה של רוצח ומבצעת פשעי רצח בסרט.
    חשוב לציין כי בני הינו ילד אקספרסיבי מאוד אשר מבטא רגשות כלפי חוץ,הוא מסוקרן מאוד מעולם המשחק ואף חולם להיות שחקן בעתיד. הוא נהנה מאוד להקליט עצמו בוידאו מבצע קיטעי משחק שונים. הוא גם משתתף בחוג לדרמה.

בקרוב יחול יום הולדתו ולרגל הארוע ביקש לקבל את "הבובה הרוצחת" צ'אקי. האם ניתן להיעתר לבקשתו?

לקביעת תור
    סגירה
    הילד מעוניין בבובה

הוספת תגובה

• יש תשובה???

DJ
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מעוניין בבובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

שלום,
    ראשית יש צורך במעט סבלנות בהמתנה לתשובה בפורום, לא עברה אפילו יממה מאז ששאלתך נשאלה.
    לגבי שאלתך - לא ברורה לי כ"כ המשיכה לבובת צ'אקי, האם באפשרותה בנך מרגיש שהוא יוכל לבטא תוקפנות ולהציג חלקים, שאולי אין לו אפשרות אחרת להציג? או שהסרט מאוד הבהיל אותו, והבקשה לבובה היא ניסיון להציג התנהגות הפוכה לבהלה הטבעית שהסרט מעורר בקרב ילדים בגילו.
    אני לא חושבת שיש כאן "נכון" או "לא נכון", אך אפשר להשתמש בבקשה שלו כדי לדבר איתו על סרטי אימה, מה משך אותו ומה דחה אותו בסרט ובדמותו של צ'אקי וכדומה, ואולי בכך הוא יחוש מסופק מבחינת הצורך הספציפי.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ומענה לתגובך...

DJ
    05/10/2010

תודה על תגובתך!

הסרט מציג קיטעי אלימות קשים למדיי אפילו למבוגרים, אך להפתעתי בני לא מגלה כל סימן של חרדה, סלידה וכדומה. לדבריו מעוניין להציג הבובה לחבריו בבית הספר (להשוויץ אולי).

בני מציין כי סיפור העלילה מעניין אותו, "נשמה שנכלאה בבובה ומעוניינת להשתחרר", כמו כן לדבריו בובת צ'אקי חמודה בעיניו כבובה, מה שמושך אותו בסרט הוא "האקשן" למרות שאינו מזדהה עם מעשי הרצח כמובן.....

השאלה היא שוב האם יש מניעה לרכוש עבורו את הבובה?

תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/10/2010

אני לא חושבת שיש מניעה מלקנות את הבובה, אבל אפשר לדבר עם הילד באופן רחב יותר על המשמעויות בסרט - לפעמים אנחנו מאוד רוצים משהו וכדי להשיג אותו פוגעים באחרים, לשאול אותו מה מעניין אותו בכך שהנשמה נכלאה בבובה וכדומה.
    כרגע זה עניין נקודתי, אם יימשך עניין מופרז בתכנים כאלו, רצוי לחשוב על כך עוד. בנוסף, הילד עדיין צעיר מכדי להיחשף לסרטים מסוג זה באינטרנט, וחשוב לבצע חסימת אתרים במחשב ולנקוט בפעולות שמירה נוספות.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ללכת לשירותים
    דנה
    04/10/2010

יש לי ילד בן שנתיים ו9 חודשיים הילד גמול מטיטולים כבר 7 חודשיים
    אך עד עכשיו יש בעיה עם היציאות
    הוא מתאפק יומיים ושלושה ולא מוכן להיכנס לשירותים.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ללכת לשירותים

הוספת תגובה

• פחד ללכת לשירותים - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום דנה,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות, יש שם תשובה שמתייחסת בדיוק למה שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך
    א
    04/10/2010

שלום, בני בן 6.5 (כיתה א) היה בטיפול( בתנועה והבעה) במשך שנה על מנת לשפר את סף התסכול אך ללא הצלחה. בני אובחן כילד בעל פער בין ריגשי לקוגנטיבי (כנראה מחונן לפי האבחון שעשו לו).התפרצויות מתבטאות בבכי ובקושי להשלים את המשימה אך לא באלימות!!!.אני מחפשת טיפול שיכול לעזור לו.כשחיפשתי באינטרנט התייחסות היא לאלימות ואצלנו תודה לאל אין.אשמח אם תוכלו לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    סף תסכול נמוך

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    לא קראתי את האבחון של הילד, ולכן לא ברור לי ממה נובע "סף התסכול הנמוך". ההשערה שלי היא שמאחר ומדובר בילד כל כך מוכשר, ייתכן ויש לו ציפיות מעצמו שמלחיצות אותו ובשל החשש לאכזב ולהתאכזב או להיכשל, הוא מתקשה להשלים משימות. כלומר לא בטוח שמדובר פה בסף תסכול נמוך במובן המקובל של המילה, אלא בסוג של הישגיות ודרישות של מושלמות מעצמו שמלחיצות אותו מאוד ופגעות בתפקוד שלו. בדרך כלל כשמדובר על סף תסכול נמוך הכוונה היא לקושי לשלוש בדחפים, לדחות סיפוקים וכו' שמתבטא גםן באלימות, אך ייתכן שזה לא המצב פה. אולי בגלל אי ההבנה הזו הטיפול לא נגע בנקודות המרכזיות ולכן לא השיג את מטרתו.
    הייתי ממליצה לכם לפנות לפסיכולוג או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן גם הדרכת הורים. יש כאן צורך בעבודה משולבת עם הילד באמצעים של משחק ויצירה,(הנושא של המשחק מאוד מאוד חשוב עבור ילד שמתייחס בנוקשות להצלחה וכישלון, כי הוא צריך ללמוד להתייחס בפרופורציה להפסד וכישלון וכן ללמוד שדברים רבים הם הפיכים וניתן לתקן אותם וזה אפשרי בעיקר דרך משחקים, כיוון שזה ל אעל אמת עדיין, אפשר להתחיןל משחק חדש, אפשר להשתמש ביצירתיות ובספונטניות שזה ההיפך מנוקשות וכו') ושל הדרכה לכם ההורים לגבי איך לתת לו חיזוקים בצורה שלא תעורר את השאיפה שלו למושלמות ואיך לעזור לו לווסת את עניין הציפיות שלו מעצמו, אם זו אכן הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך

א
    04/10/2010

תודה על התשובה , אך הטיפול ע"י משחקים נעשה במשך שנה ולא רואים תוצאות כלפי חוץ ( בטיפול הוא באמת רגוע ).
    הוא באמת מחפש את השלמות וכנראה אנחנו צריכים להבין איך אנו עוזרים לו לרדת מהעץ.האם יש אפשרות נוספת לטיפול.
    באמת תודה על התייחסות אני פשוט מרגישה חסרת ידע בנושא ומאוד רוצה לעזור לבני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    לא מטפלים בילד בדרך אחרת מלבד משחק ויצירה. בטח לא בגיל כל כך קטן. אין דבר כזה. הרבה פעמים טיפולים שכרוכים בעבודה עם הגוף כמו טיפול בתנועה וביופידבק - משמשים לעבודה עם סף תסכול נמוך, כדי לעזור בוויסות התגובות הגופניות. גם שם נעזרים במשחק אבל זה לא תמיד אותו סוג עבודה עם משחק כמו בפסיכותרפיה. מאחר וייתכן שהבעיה כאן היא אחרת, יש חשיבות גם לפרשנויות שאיש המקצוע נותן למשחק, ולאופן השימוש במשחקים והמטרה שלהם. זה כן יכול להיות שונה מטיפול לטיפול. כמו כן יש חשיבות עצומה להדרכת הורים במקרה הזה וזה לבדו יכול לשנות את כל התמונה. אני לא יודעת אם קיבלתם הדרכת הורים ואני גם לא מכירה את הטיפול שקיבלתם ולא יודעת אם הוא היה טוב, אם הוא נעשה על סמך אבחון יעיל, אם הוא נמשך מספיק זמן, וכאמור אם הוא לווה בהדרכת הורים מספיק אינטסיבית ומקצועית.
    לכן אני ממליצה לכם לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שנותן גם הדרכת הורים. ולא להתייאש מטיפול במשחק, העובדה בשטיפול הקודם זה לא הביא לתוצאות לא אומרת שזה לא יעיל וגם...אין אופציה אחרת זו הטכניקה בעבודה עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ש"נמרחת"
    חסוי
    04/10/2010

יש לי ילדה בת 4 - הקטנה במשפחה מעליה שני אחים. בן שבע וחצי ובת שש. בשנה האחרונה יש לה נטייה להמרח עלי כל היום. והיא מבקשת בכל הזדמנות שארים אותה. ולפעמים מגדילה לעשות ומבקשת "כמו תינוקת". אני מרימה אותה כשאפשר ומתעקשת שזה יהיה בישיבה כי היא כבר ממש גדולה וכבדה. כמו כן מפרגנת לה להרים אותה "כמו תינוקת" כשהיא מבקשת. חוץ מהנטיה להמרח היא אוהבת ללקק. כאילו היא מרגישה דרך הפה והלשון. היא יכולה להיות לידי וללקק לי את היד / הרגל ולפעמים אפילו עושה את זה לאחים שלה. הם מתעצבנים נורא ודוחפים אותה. וגם לי זה מפריע ואני אומרת לה שזה לא נח לי. ומסבירה לה לא לעשות את זה שזה לא נעים לאנשים וגם כשהיא מנשקת שתנשק בלי רוק. אבל היא ממשיכה.
    רציתי לשאול האם זה מעיד על בעיה מסויימת? ולמה יתכן שיש לה נטיה כזאת מוגזמת להרגיש דבוק וללקק כל כך הרבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה ש"נמרחת"

הוספת תגובה

• ילדה ש"נמרחת" - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום שרה,
    מדובר בילדה הכי קטנה במשפחה, שכנראה רק דרך להיות קטנה, תינוקית, נמרחת ונדבקת היא יודעת לקחת מקום במשפחה שלכם.
    יש כאן שני כיווני עבודה שצריכים להיות במקביל - אחד הוא שימת גבולות הרבה יותר נחרצת ממה שאת עושה. כשילדה בת 4 מלקקת אנשים, סוג התגובה המתאים הוא לא -"זה לא נעים לי" אלא אמירה נחרצת בטון תקיף,"לא" מלווה בהרחקה פיזית - לא מכאיבה אבל החלטית. כנ"ל לגבי התמרחויות והתנהגויות אחרות שלה כשהן מרגישות לך מוגזמות ולא מותאמות. הסירוב צריך להיות נחרץ, לא מהוסס ועיקבי מאוד, אסור ליפול בדברים האלה ולפעמים להסכים להם כי זה נוח ואין כוח להתמודד עם המחאה שלה.
    הכיוון השני שצריך להיות במקביל ולא במקום - הוא להתחיל לדרוש ממנה התנהגויות בוגרות ולחזק אותה על הישגים ועל התנהגויות בוגרות יותר - כשהיא מחזירה דברים למקוםן, כשהיא מציירת - להתפעל מהכישרון שלה, כשהיא משחקת משחק שמותאם לגילה להתפעל ממנו, כשהיא נועלת לבד נעליים להתפעל מזה מאוד וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר

חסוי
    05/10/2010

אני הולכת פשוט לנסות את זה חד וחלק. ומקווה לעמוד בזה. כי היא כזאת ילדה שובה. ויודעת לנגן על המצפון שקשה לעמוד בפניה.
    שוב תודה ומקווה לספר על תוצאות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2010

בהצלחה,
    אשמח להתעדכן:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה
    גלית
    04/10/2010

סמדר רוב תודות על תשובתך

אז אצלנו גם הבן הגדול מרבה להציק לקטן.

החוג הוא של הבן הגדול פעמיים בשבוע כל פעם שעה.

אנחנו גרים בקיבוץ, כך שאנחנו המון בחוץ, וגם שם יש הרבה מריבות. יכול להתחיל משחק יפה ולאחר כמה דקות זה הופך לריב.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום גלית,
    תראי, זה שהבן הגדול מציק הרבה זה לא אומר שהוא היוזם. זה לא אותו דבר. בכל אופן לא נוספה לי אינפומציה נוספת על הדינמיקה במשפחתכם שאני יכולה לחשוב בעקבותיה על כיוונים נוספים כרגע. בעיני זמן רב עובר בלי הבניה של פעילות כשיש להם רק אחד שני גם בפנים וגם בחוץ, והם לא מסוגלים להכיל את עצמם וזה את זה כל כך הרבה זמן בלי ליווי יותר מכוון של מבוגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד וחרדה בגן
    Yami
    04/10/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחצי נמצאת מזה כשנה וחצי בגן, החלה מתחילת השנה להתנהג בצורה שונה בגן. הגננת מתארת מצבים בהם היא מבקשת להיות בשירותים זמן רב (גם אם לא עושה בזמן זה את צרכיה) ולא מוכנה לצאת. בזמן חוג, בדרך כלל לא משתתפת, לא מוכנה להסתכל על המדריכה, מסתובבת עם הראש לקיר ועומדת כך במשך כל החוג. בוכה הרבה ומבקשת ללכת הביתה. אני רוצה להדגיש ששום דבר לא השתנה בגן מאז השנה שעברה, למעט "התפאורה" בגן, למשל ציור קיר שמשתרע על כל קירות החדר וכיוצ"ב. בנוסף הגננת ציינה שבזמן חוג בדרך כלל היא מסובבת את ראשה הצידה, ממצמצת בעיניה ומכווצת את אפה, כל כמה דקות. היום אבא שלה בילה איתה מס' שעות בגן, כולל השתתפות בחוג מוסיקה. הוא אומר שבזמן שהיתה בחצר, השתוללה, שיחקה והתנהגה כרגיל. כשהתחיל החוג ביקשה להיכנס עם אבא, השתתפה בחוג, ישבה והקשיבה, רקדה וכו', אך הוא גם כן שם לב למיצמוצים וכיווצים בפנים מדי כמה דקות.
    אני חייבת להדגיש שבבית מעולם לא התנהגה כך, היא ילדה מאושרת, חברותית, שובבה, אך יש לה מספר פחדים עליהם דיברה ויש לנו דרכים להתמודד איתם, כמו סגירת החלון בחדרה כשהולכת לישון, גירוש "דמויות מפחידות" וכו'. פחדים אלו לא מובילים לשינוי בהתנהגותה.
    מה לדעתכן יכולה להיות הסיבה להתנהגות זו בגן וכיצד עלי לטפל בזה?
    אשמח לעצה מהירה,
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד וחרדה בגן

הוספת תגובה

• הוספת פרטים

Yami
    05/10/2010

אתמול בתי אמרה לי במפורש שהיא מפחדת מהפיות שמצוירות על הקיר בגן ומציפורים שתלויות מהתיקרה. הצעתי לה לקחת שרביט קסמים לגן ולגרש בעזרתו את הפיה ואת הציפורים. מיותר לציין שהפיה עדיין שם, כמו כן הציפורים ועדיין קשה לה מאד לתפקד בגן. היא בוכה ועצובה ולא מסוגלת לשהות בחדר זה. בנוסף, הילדים בגן ישנים בחדר זה, כך שגם בזמן ההשכבה מאד קשה לה ומצליחה לישון מעט מאד.
    מה עושים???????? בבקשה זקוקה לעזרה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי????

Yami
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיבה לחוסר המענה?

Yami
    11/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיבה לחוסר המענה? - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום ימי,
    אני מצטערת אבל במקרה הזה בלי להכיר אתכם יותר לעומק אין לי השערה ממה נובעת התנהגותה. ההתנהגות נשמעת בהחלט מדאיגה ואני ממליצה שתפנו לייעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות חברתית בגיל 5
    סיון
    04/10/2010

שלום

בתי בת 5 וחצי , בגן חובה. בשנה שעברה , בטרום חובה, חשתי כי יש לה קושי להתחבר עם ילדים אחרים מהגן. היא לא ביטאה שום צורך אחה"צ להיפגש עם ילדים אחרים, אלא לעיתים רחוקות.גם הגגנת העירה על-כך שהיא מסןגרת.
    כשהתחילה חוג , לא תמיד רצתה ללכת ובסוף הפסיקה אותו. בצהרון השתעממה למוות כי לא היו שם הרכבה ילדים בני גילה.
    עקב זאת העברתי אותה לצהרון אחר בו נמצאת השכנה שלנו, שהן בקשר טוב, ולאחר מס' ימים בצהרון טענה כי היא רוצה לחזור לצהרון הקודם (למרות שהנוכחי מעולה, עם הרבה ילדים בני גילה ועם שכנים שלנו שהיא מכירה).גם לגן היא תמיד טוענת שהיא לא רוצה ללכת, וכך גם היה שנה שעברה.
    כמו כן, לקחנו אותה לשיעור ניסיון בחוג של התעמלות אמנותית והיא מגלה כישרון רב בתחום ויכולת להצליח , כל היום מתרגלת בבית, אבל לחוג לא רוצה ללכת , כי היא "שונאת אותו".
    אני מקבלת את הרושם שהילדה לא אוהבת מסגרות חברתיות עם הרבה ילדים, אולי מכניס אותה ללחץ? כי כשהיא לבד עם בני דודים ,שכנים או קרובי משפחה היא חשה בטחון רב , משחקת יפה ונקשרת רגשית.

מה דעתכם? האם יכול להיות שהמסגרת לא מתאימה לה?

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות חברתית בגיל 5

הוספת תגובה

• הסתגלות חברתית בגיל 5 - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום הילה,
    לא שנמע לי שהבעיה הי אבמסגרתבהכרח, נראה לי שאת בעצתמך מבינה שהי אחשה כך בכל המסגרות, אז כנראה הביעה קשורה אליה.
    ילדים צריכים לפעמים עזרה ברכישת מיומנויות חברתיות, זה ל אתמיד בא לבד וגם לא צריך לבד.
    תנסי לעזור לה בכך שתתאמי עם אימהות אחרות מפגשים אחה"צ , קודם אחת על אחת אצלכם בבית במגרש הבטוח ואח"כ אולי יותר ובבתים של ילדות אחרות, צאי איתה לגינה ועודדי אותה לדבר עם ילדות, תני לה קודם לפתח יכולת של אחת אחת אחת, שחקי איתה משחקים של ילדים, כדי להגביר את מיומנויות המשחק שלה ואת הביטחון שלה, והראי לה דוגמה אישית של ההתחברויות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש וחצי משדרת מצוקה ע"י
    וואלה האחת
    04/10/2010

שלום רב, אבקש ייעוץ מקצועי בדחיפות, יש לי ילדה בת 3.5 וילדה בת 9 חודשים, הגדולה קיבלה המון חום ואהבה, לא פינוק! חונכה לגבולות, קיבלה ומקבלת אמפטיה, אהבה ואכן היא ילדה נוחה וממושמעת, ילדה שניכר כי טוב לה, לפני 9 חו' נולדה לה אחת השתדלנו ועדיין להקל ככל הניתן את הצטרפות האחות לחייה, היא מקבלת הרבה הטבות היות והיא הגדולה, אני נותנת לה לפחות 10,20 חיזוקים ביום ומדברת איתה על אהבתי אותה ועל כמה היא מיוחדת וכמה אני מאושרת שיש לי אותה וכו' וכו' ואני ב"ה זוכה לפידבק, ברור שהתינוקת שגדלה כמובן תופסת מקום אף כי אנו משתדלים שלא יהיה על חשבונה.
    עניין נוסף וכבר אגיע לבעיה, היא נכנסה לגן חדש כאשר הייתה עד עתה במעון שקיבלה בו המון חום ואהבה והייתה לה גננת שהיתה מטורפת עליה והראתה לה את זה,כעת בגן החדש הכללים הם שונים, חוץ מזה שזה התחלה אני בטוחה שהיא לא עטופה באותו חום שקיבלה. בעניין הפרידה ממני בבוקר היא קצת נצמדת אלי ויש לי הסכם איתה עוד לפני שאנו יוצאות מהבית שאני נשארת איתה בגן עד שהיא תחליט שזה בסדר שאלך לעבודה ואכן כך אנו עושות זה לוקח עיכוב קטן של 5-7 דק והיא אומרת לי ביי ביי אמא לכי, נשיקה וכו.
    הבעיה- אינני יודעת למה לקשר ולכן הצגתי את הנתונים, שבוע אחרי תחילת הלימודים היא החלה להרטיב בלילה במיטה (היא גמולה מגיל שנתיים ללא שום פיספוס כמעט מהיום השני לגמילה) היה פעמיים שהיא הרטיבה גם לא בשנתה, אבל מעבר לזה כל לילה כמעט (בשבוע של החג היתה קצת הפוגה) היא מרטיבה לפנות בוקר, ביום לפני החג בגן יצא לה קקי בתחתונים בגן תוך כדי פעילות , הבנתי מהגננת שהיא נורא היתה במוכה ובכתה, בלילה האחרון היא עשתה קקי (קצת שלשולי) במיטתה בסביבות השעה 2, היא התעוררה בבכי שיצא לה, כמובן לא עשינו עסק, החלפנו, ניקינו והיא חזרה לישון, בבוקר באתי לחדרה להלבישה והיא היתה מלאה בקקי אשר אפילו לא העיר אותה,
    ברור לי שיש פה מצוקה, גם אם יש לה יציאה רכה מה שבדרכ אין לה אני מאמינה שללא המצוקה הרגשית היא היתה קמה לעשות בשירותים,
    אני קוראת את הקושי אבל איני יודעת לבטח ממה הוא נובע ואיך אוכל לעזור לה, אני רואה התדרדרות במצב הרגשי, אני מתחננת לסיוע ע"מ לעזור לה.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש וחצי משדרת מצוקה ע"י - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    התופעה שאת מתארת נקראת אנקופרזיס, והיא דורשת טיפול, מכיוון שהילדה מאוד קטנה עדיין, אני מציעה לך לפנות להדרכת הורים בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

וואלה האחת
    04/10/2010

ראשית תודה על תשובתך, בדקתי את המושג שכתבת ולפי הבנתי מדובר בבעיה פיזית, העניין הוא שלמעט פעם אחת שברח לה צואה בגן,
    במשך היום יש לה שליטה אז זה לא כ"כ מסתדר לי עם בעיה כרונית,
    וכמו שכתוב ברוב המקרים (כ 80% מהמקרים) האנקופרזיס מלווה כאמור בעצירות ובדליפה של צואה. לרוב הילדים ה"חולים" באנקופרזיס יש היסטוריה של עצירויות ותפקוד לקוי של המעיים ולביתי יש יציאות יומיומיות ללא בעיה והיא אוכלת אוכל בריא בסה"כ.
    בנוסף גם הרטבה היא רק בלילה, בדקה אותה היום רופאת ילדים מומחית ולא ראתה בעיה פיזית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    לא נכון, לא מדובר בבעיה פיזית מדובר בבעיה פסיכולוגית. והיא לא כרונית. לא ברור לי מהיכן הנת את המידע הזה ,או שהמידע שקיבלת לא מדוייק או שלא הבנת אותו נכון. זה נכון שבחלק מהמקרים יש גם תשתית פיזית "שעוזרת" לבעיה לקרות, אבל זו בפירוש בעיה פסיכולוגית עם טיפול פסיכולוגי, שלעיתים ניתן לשלב בו גם עזרה תזונתית או רפואית אם יש צורך.
    יש אכן קשר לסוג של עצירות הרבה פעמים, שגם היא על רקע פסיכולוגי, כלומר יש התאפקות שקודמת לבריחה של הצואה כשהילד כבר לא מצליח לעצור יותר.
    יש ילדים שבורח להם רק פעם או פעמיים בשבוע, עדיין, זהו אנקופרזיס.
    גם אם לא מדובר באנקופרזיס במקרה שלכם אני עדיין ממליצה על טיפול כדי לבדוק את מקור המצוקה הריגשית שגורם לכל העניין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפשוף איבר מין בגיל 2.6
    שואלת
    04/10/2010

שלום.
    האם זה נורמלי לילד בן 2.6 לשפשף באופן קבוע את איבר מין מזה כ-3 חודשים?
    הוא ילד מאוד חברותי ללא בעיות מיוחדות.
    אבל!
    בכל הזדמנות שהוא לא מועסק הוא מתחיל לשפשף את איבר המין.
    כשמעירים לו הוא כואס מאוד ונעלב.
    מה לעשות עם זה?
    זה מתסקל מאוד.

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיפשוף איבר מין בגיל 2.6

הוספת תגובה

• שיפשוף איבר מין בגיל 2.6 - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    התדירות שאת מתארת היא אכן לא רצויה. לא ברור לי איך אתם מעירים לו, אבל מה שרצוי לעשות במקרה כזה זה להגיד בעדינות, שאתם מבינים שזה עושה לו נעים, אבל אלה דברים שעושים בפרטיות, ולא ליד אנשים.
    בנוסף כדאי שתבדקו יותר לעומק, מה מקור הבעיה. כפי הנראה הילד מרגיע את עצמו כך, וייתכן שיש צורך ללמד אותו דרכים נוספות להירגע, וגם לבדוק למה הוא צריך כל כך הרבה הרגעה. ייתכן שיש מקום לפנות לייעוץ מעמיק יותר לגבי הנושאים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפשוף איבר מין

שואלת
    05/10/2010

שלום רב!
    תודה ש על התגובה

(*) לשאלתך: "איך אתם מעירים לו?" אז נוגעים לו בידים , מרחיקים אותם מהאזור. מה עוד אפשר הוא הרי בן 2.6.
    (*) "שתבדקו יותר לעומק" איך בידיוק לאיזה רופא/ מומחה לגשת?
    (*) "שיש מקום לפנות לייעוץ מעמיק " מה המלצתך , למי לפנות ומה לעשות?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפשוף איבר מין - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2010

שלום לך,
    אני חושבת שאפשר להגיד לילד בן שנתיים וחצי מה שהצעתי להגיד - שאתם מבינים שזה נעים לו אבל לא עושים את זה ליד כולם.
    לבדוק יותר לעומק, הכוונה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט, שעובד עם הגיל הרך, ויכול לראות אותכם עם הילד או בלעדיו, לפי אופן העבודה שלו ולשמוע ממכם את הרקע יותר לעומק כדי להבין טוב יותר על איזה צורך ריגשי של הילד האוננות עונה ואיך אפשר לדאוג לצורך הריגשי הזה באופן אחר, כך שהוא לא יצטרך לאונן בכזו תכיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים רבים
    שירלי
    04/10/2010

שלום
    יש לי ילד בן שלוש ותינוקת בת חודש...
    שאלתי בקשר לילד בן 3 שנולדה לו אחות לאחרונה ,עברנו דירה לפני שבוע ,ועכשיו אני רוצה להשאיר אותו עד 16:00 בגן ולא עד 13 כמו שהיה כי קשה לי לטפל בשניהם משעה 13:00 וגם בעלי נוסע בשבוע הבא ל3 חוד'...איך את מציעה לנו להקל עליו בכל השינויים האלה ?ה

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים רבים

הוספת תגובה

• לא עניתם לי

שירלי
    04/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים רבים - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/10/2010

שלום שירלי,

המצב בו עומד הילד אינו פשוט בכלל. תשומת לב אישית ויחס אחד על אחד מאד יועילו. כמו כן, חשוב תמיד לשקף לו רגשות לתאר לו את תחושותיו ולהכין אותו לכל מצב.

את חייבת סבלנות רבה, רגישות רבה וגם עזרה.

זהו מצב שיקשה עליו מאד ורחוק מלהיות אידיאלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציורים
    התוהה
    03/10/2010

שלום לכן,
    בני, בן שבע, מוכשר מאד ומצייר המון, מצייר קומיקס בלי סוף. בזמן האחרון הוא מצייר הרבה ילדים וילדות ערומים, עושים פיפי וקקי, עושים "תחרות בולבולים" (חלק מהציורים הוא לא רוצה שאראה, ואני הצצתי ללא ידיעתו). זה נורמלי או בעייתי?

לקביעת תור
    סגירה
    ציורים

הוספת תגובה

• ציורים - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    לא הייתי נכנסת למונחים "נורמלי" או בעייתי, אך נושאים שחוזרים בציורים פעמים רבות כן יכולים להעיד על מצוקה כלשהי כשדאי לבדוק אותה יותר לעומק. אולי תתחילו בהתייעצות עם פסיכולוגית בית הספר ותמשיכו משם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר זה

סיון
    04/10/2010

רציתי לשאול.....שנה שעברה עשינו לבתי, בת 5, אבחון אצל מרפאה בעיסוק.

המאבחנת אמרה לילדה לצייר בית והיא ציירה אותו עקום , בלי חלונות , בלי דלתות וכו'.

נרמזתי ע"י חברה שזה לא דבר טוב ובעלי החליט להראות לה איך מציירים בית: עם דלת וחלונות עם סורגים. הוא ניסה ללמד אותה באופן תמים ...

מאז בכל הציורים שלך מופיע בית כמו שהוא לימד אותה והיא לא מנסה לשנות/לשדרג /לבטל וכו' .
    על מה זה מעיד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר זה - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום הילה,
    ייתכן שזה מעיד על כך שהיא חשה שאביה מאוד לא מרוצה מאופן שבו היא מבטאת את עצמה דרך ציור ולכן הציור שלה כבר לא ספונטני כבעבר.
    אפשר לנסות להגיד לה, שבציור הכל מותר, זה לא באמת, ועכשיו כשהיא יודעת כבר איך מציירים בית לפי מה שאבא אמר, וטוב שהוא לימד אותה, היא יכולה לחזור ולצייר בית איך שבא לה. אין פה נכון ולא נכון, וזה ציור שלה והיא תחליט איך נראה הבית שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציורים - המשך

התוהה
    04/10/2010

סמדר שלום, תודה רבה על תשובתך. אבל למה בעצם את חושבת שזה מעיד על מצוקה? זה ודאי מעיד על משהו שמעסיק אותו, אולי משהו שהוא שמע שמדברים (וזה דוקא יכול להדאיג אותי), אבל האם ציורים של ילדים ערומים במצבים שונים מעיד דווקא על מצוקה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציורים - המשך - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2010

שלום לך,
    כשילד חוזר על משהו שוב ושוב בציור ובמשחק זה בדרך כלל מעיד על ניסיון לעבד משהו שמציף מדי. כדי להתעניין במשהו אני יכול לשאול שאלות או לבקש לראות עוד, זה לא רק עניין אלא סוג של ניסיון להתמודד עם הצפה. כך אני רואה את זה. אבל כמובן שזה דורש בירור יותר מעמיק וייתכן בהחלט שאני טועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציורים

התוהה
    05/10/2010

סמדר, שוב תודה רבה. אני מניחה שאת צודקת. הבן שלי עסוק מאד בזהות מגדרית שלו (התייעצתי על כך בפורום הזה לפני כמה שבועות). אני חושבת שיש לו "הזדהות נשית" מסוימת - לא תמיד זה בא לידי ביטוי מפורש ולעתים קרובות זה מוצא ביטוי ביצירה שלו, יותר מאשר בחיים עצמם: אולי בגלל שהוא מסתיר, או אולי בגלל שככה הוא, כלומר שהיצירה היא המקום של של ההתלבטות והעיבוד שלו. הוא גם מתבייש לחשוף את הגוף שלו (הוא מוכן ללבוש רק בגד-ים שלם של בנים, ולא מוכן ללבוש רק מכנסיים). השאלה שלי - אני מקווה שאני לא חוזרת על עצמי, אני בעצם מנסה להגדיר משהו במדויק - האם עצם העובדה שהוא מתעסק בנושא ביצירה שלו, היא לא עיבוד שלה? כלומר, האם צריך לראות את ההתעסקות הזאת (ביצירה) כסימן של בעיה (שיוביל, נגיד, להתייעצות שלי או גם שלו עם פסיכולוגית) - או דווקא כצורה של עיבוד (גם כי ברור כי הוא מרגיש את החריגות שלו, ובודק את הגבולות של מה אפשר לחשוף, מתי ובנוכחות מי, ומתי הוא צריך להסתיר..). כי חשוב לי להבהיר שהוא ילד מאד מאד שמח ונינוח, אהוב ורגוע, ומתפקד היטב בכל המישורים, ואין שום סימנים (אחרים) שהוא סובל.
    שוב תודה מראש וסליחה על האריכות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון למייל הקודם

התוהה
    05/10/2010

סליחה: רציתי לכתוב: אין שום סימנים שהוא סובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון למייל הקודם - תגובה

סמדר ריינר
    06/10/2010

שלום לך,
    תראי, זו החלטה שלך אם להמשיך לבדוק את זה או לא, אני ליתר ביטחון הייתי בודקת. בעיני הציורים האלה יכולים להיות סימנים שהוא סובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציורים

התוהה
    07/10/2010

תודה, סמדר. אני אכן מעוניינת ומתכננת לבדוק את זה, פשוט הייתי סקרנית לדעת איך מבחינים בין "עיבוד" של שאלה/בעיה לבין סימפטום או "קריאה לעזרה". ואני מאמינה שהם לא תמיד חופפים. תודה רבה בכל אופן, בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות
    דניאלה
    03/10/2010

שלום,

בתי בת ה- 8 לומדת בכיתת מחוננים אליה עברה השנה (כמו שאר ילדי הכיתה).
    היום היא ניגשה אליי בטענה כי "אף אחד לא רוצה להיות חבר שלי". הדבר צרם וכאב לי מאוד. ניסיתי לומר לה שאני בטוחה שיש לפחות ילד אחד בכיתה שעימו יכולה להתחבר, אך היא המשיכה בשלה וטענה כי אף אחד לא רוצה להיות איתה.

בכיתה הקודמת, שם למדה שנתיים, גם היו תלונות דומות. יש לה חברה מהכיתה הנוכחית שהן נפגשות כמעט כל יום, הן נוסעות יחד בהסעה, חברה נוספת שמתקשרת מדי פעם ומבקשת להתראות אחר הצהריים. בתי טוענת שבהפסקות היא נשארת לבד וכי אף אחד, גם לא שתי הבנות הללו, מעוניין לשחק איתה.

אני חייבת לציין כי היא מאוד חברותית ונותנת חשיבות רבה לחברות.

איך אני יכולה לעזור לה??

תודה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלם דניאלה,
    כדאי לברר יותר לעומק ממה נובעת הבעיה. ניתן לקבל אינפורמציה מהמורה, מה היא אומרת, האם באמת נכון שאין לה חברות בבית הספר או שהמורה כן רואה אותה משחקת עם ילדות, ואם נכון, איך המורה מתרשמת - האם ביתך ביישנית, הםא מנסים לחבור אליה והיא מסרבת, האם היא מתנהגת בצורה שמרחיקה ממנה ילדים? וכן לברר עם ביתך, למי היא ניסתה להתקרב, איך ניסתה לעשות זאת, מדוע לדעתה נדחתה. נסי להיזכר מגילאים מוקדמים יותר, האם צפית בה פעם משחקת בגינה עם ילדים? מה אפיין את התנהלותה החברתית? וכו'. רק אחרי שתאספי את המידע תוכלי לדעת טוב יותר איך לייעץ לה תקן זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה להיות "לבד"
    אוסנת
    03/10/2010

שלום רב,
    ביתי הבכורה בת ה - 6.5 , עלתה השנה לכיתה א'. לאורך שנותיה עד כה הייתה ועודנה ילדה שמתקשה להתמודד עם שינויים וזקוקה למבוגר מוכר עליו ניתן לסמוך בסביבתה.
    עד כה הביטוי לכך היה מינורי שכן רוב הזמן היתה או במסגרת הגן או בבית/משפחה.
    עם עלייתה לכיתה א' הקושי גדל שכן כעת עליה להתמודד עם מצב חדש בו המורה לא תמיד נוכחת. המצב בו מחנכת הכיתה יוצאת להפסקה או לחילופין כשעל ביתי לעבור לכיתת לימוד אחרת מכניס אותה ללחץ איום ונורא, רק הידיעה שרגע זה קרב גורמת לה להחוויר ובסיטואציה עצמה היא בוכה מאד. כרגע היא "צמודה" למחנכת הכיתה וכתוצאה מכך היא מפסידה שיעורים מעניינים ואהובים עליה דוגמת:מחול ואומנות, היא איננה יוצאת לחצר ו/או לוקחת חלק בפעילות מעבר לכתלי הכיתה.
    מדובר בילדה חכמה ויצירתית מאד. קשה לי שקשה לה כל-כך וחבל לי שהיא תעצר בתחומים שהיא אוהבת עקב החרדה.
    אשמח לקבל עצה בנושא וכן לדעת האם ישנו מטפל באיזור חדרה-זכרון יעקוב שיכול לתת מענה הולם לבעייה.
    חשוב לי לציין שביתי מסרבת לנהל איתי כל שיחה בנושא.
    תודה ושבוע טוב,
    אוסנת

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה להיות "לבד"

הוספת תגובה

• חרדה להיות לבד

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום אוסנת,
    את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה העוסקת בפחדים של ילדים. מעבר לזה אני באופן אישי ל אמכירה מטפלים באיזור שציינת, תנסי להתייעץ עם פסיכולוג/ית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה