פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם בעייתי?
    אלה
    05/10/2010

בני בן 3, כששואלים אותו עם מי ירצה להתחתן כשיגדל הוא ענה פעם בשם של חבר (בן) שלו מהגן הקודם ועכשיו הוא עונה שהוא ירצה להתחתן עם אבא שלו. מכל החברות שלי שמעתי שהבן שלהן רוצה להתחתן עם אמא....

כמו כן יש לו חבר מהגן שהם מתחבקים הרבה (גם משחקים בכל מיני שטויות, אבל גם מתחבקים ומתלטפים וצוחקים)

האם זה מצביע על נטיות מיניות עתידיות או שזה עוד מוקדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם בעייתי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בעייתי? - תגובה

סמדר ריינר
    06/10/2010

שלום אלה,
    אם זה בעייתי או לא זה תלוי בהשקפת עולמך... זה עדיין מוקדם לדעת סופית מה תהיה הנטייה שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חזר לעשות צרכים בתחתונים
    רותי
    05/10/2010

בני בן 4 נכנס השנה לגן חדש כל תחילת השנה עברה בצורה טובה וחלקה עכשיו אחרי סוכות הכנסתי אותו לגן כשכל יום הוא עושה פיפי בתחתונים (בני גמול כמעט שנה)אתמול בערב שאלתי אותו אם הוא רוצא שנחזיר לו את הטיטול הכמובן שהוא ענה לי לא .
    בבוקר הוא שוב עשה בתחתונים וכששאלתי אותו אם הוא עשה פיפי בתחתונים אז הוא שיקר לי הוא אמר שנישפך לו מיים.כשהוצאתי אותו מהצהרון היום הוא עשה כמה פעמים פיפי ופעם אחת קקי בתחתונים .

אני לא מאמינה שחזרתי אחורה,אני כועסת מאוד ולא יודעת מה לעשות ????
    וחוץ מיזה אך להתיחס לשקר שלו.

הוספת תגובה

• בן 4 חזר לעשות צרכים בתחתונים - תגובה

סמדר ריינר
    06/10/2010

שלום רותי,
    השקר הוא ממש לא העיקר במקרה הזה וכעס היא לא התגובה הנכונה. הילד שלך נמצא במצוקה, ולכן הו אחזר לעשת את צרכיו, ואת המצוקה הזו צריך לברר.
    אם את לא מזהה סימני מצוקה (שזה מותר לך, לא ידעת) וכועסת עליו כשהוא במצב הכי פגיע ונבוך שלו, לא פלא שהוא בוחר לשקר לך.
    אנא פני לייעוץ בהקדם כדי לברר מה קרה לו ולמה חזר לעשות את צרכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אוקסנה
    05/10/2010

לכ' סמדר ריינר שלום. יש לי שאלה על יום ההורים. מה כדי לשאול בגן ביום ההורים על הילד? הבגישה יהיה כל ההורה בנפרד מול כל הצוות מקצועי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2010

שלום אוקסנה,
    ביום הורים כדאי להתעניין איך הילד שלך משתלב בגן, האם יש לו חברים, מי הם חבריו, איך הו אמשתב מבחינת חומר לימודים, איך ההתנהגות שלו, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוקסנה
    05/10/2010

תודה על תגובה מהירה.
    האם יש לי זכות לבקש מהגן רשימה, איזה חומר ילד אמור ללמוד בגן מכל הצוות? (אבל ממש רשימה).
    ואם אני יכולה לבקש מכם דו"ח על תקופה מתחילת השנה ועד עכשיו?
    ובכלל, מה עוד זכותי לבקש מכם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    06/10/2010

שלום אוקסנה,
    זכותך לבקש מה שאת רוצה, זכותם גם להחליט מה הם מוכנים ויכולים לתת, זה שזכותך לבקש זה לא אורמ ש הם חייבים לתת . אני לא חושבת שאת צריכה לבקש את כל זה, אני חושבת ששיחה כללית בע"פ מספיקה. חומר הלימודים בגן הוא לא הדבר הכי חשוב בעיני, אלא יותר היחס ואיך הילד משתלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אוקסנה
    06/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה.

סמדר ריינר
    06/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    גילה
    05/10/2010

שלום.
    אני הייתי בטיפול אצל יוליה לבעיות שינה עם הבת שלי לפני שנה בערך .
    כבר הודאתי לה על עזרתה ואמרתי שהטיפול היה ארוך, אך עזר (הילדה לא נרדמה בכוחות עצמה).
    כיום הילדה בת 3 , הלכה לגן והתחילה שוב עם אותם בעיות. לא רוצה להכנס למיטה (אחרי כל הטקס), רוצה אותי או את אבא בלילה, מבקשת שנשב לידה, שנכין לה דייסה בלילה שהיא כבר לא שותה אותה בערך שנה באמצע הלילה.
    השאלה היא כזאת: האם בגיל 3, כשהילדה מבינה כבר הכל ודורשת ממני תשובות באמצע הלילה או כשהיא במיטה לפני השינה, הטיפול הוא אותו טיפול? כלומר להשכיב ולא לדבר כשהיא מתחילה "לבלבל את המוח" וליזום איתי שיחה או ריב בערב? או כדאי לענות לה בכל פעם שאני נכנסת אליה כשהיא בוכה?כמובן נכנעת לשבת איתה או לתת דייסה...
    האם תוכלו להסביר בקצרה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2010

שלום גליה,
    כן, הטיפול הו אאותו טיפול, אין לתת תשומת לב רבה מדי בלילה ואין להענות לבקשותיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכת הורים
    גילה
    05/10/2010

שלום. בני בן 6, עלה לכיתה א'. ילד חכם, אינטליגנטי,ומגיל קטן אמוציונאלי מאוד.
    מאז שעלה לכיתה א' הילד מתנהג בצורה בלתי נסבלת: מקלל, מתחצף להורים, ומנסה לשבור גבולות כל הזמן.
    אני מנסה להציב גבולות די ברורים ולא מוותרת על דברים (לדןגמא: טקס שינה - הוא מבקש 4 או 5 משחקים עם ההורים לפני השינה). אני מסכימה ל-2 משחקים שזה לדעתי גם מוגזם כל יום. אפשר גם לוותר אם ההורים עייפים, לא?
    אבל הבעיה המהותית היא חילוקי דעות עם בעלי. הוא כן מוותר לו כל מה הוא מבקש, העיקר שיהיה שקט.
    כך הוא נוהג גם בדברים אחרים: קונה לו צעצועים כשהוא מבקש בלי לחשוב פעמיים, כשהוא מתחצף ואני צועקת, בסוף אני יוצאת "הרעה" בגלל שצעקתי על ילד ולא הערתי לו בשקט.כל זה קורה ליד הילד והוא כמובן "רוכב" על זה. לאחר המהומה - אבא מסביר לילד שהוא צריך להתנצל בפני אמא על חוצפתו, אבל הילד קיבל מה שביקש כבר מאבא.
    אני מבינה שהבעיה העיקרית היא שלי עם בעלי, אבל איך אני מסבירה לילד בן 6 שלא מתחצפים להורים ולא תמיד אפשר לקבל "מה בא לך". ועוד דוגמא נוספת קטנה:
    הילד מבקש לפתוח מתנה שקנינו ליום הולדתו של חבר. אני לא הסכמתי והסברתי שאם יהיה ילד טוב, אוכל לקנות לו מתנה כזאת ליום הולדת. הוא בכה שעה וצעק שהוא לא מוכן, הואחייב לפתוח אותה עכשיו כי זה מאוד יפה. אני הייתי מאוד רגועה ולבסוף הענשתי אותו בכך שהושבתי אותו בחדר למשך 6 דקות. כמובן שזה לקח כמעט חצי שעה, עם כל היציאות למינהם מהחדר וצרחות.
    אני מאוד מיואשת כי אני מרגישה לבד בכל הסיפור הזה. הבן יכול להתחצף מול אנשים אחרים וזה מאוד מביך.
    האם בגיל 6 נותנים עונשים לילד (חוץ מכמובן לפתור בעיה עם בעלי)?
    מה לעשות?
    אודה לכם על תשובתכם בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    הדרכת הורים

הוספת תגובה

• הדרכת הורים - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2010

שלום גליה,
    לגבי העונשים אני לא בעד, באף גיל, הם לא עוזרים ורק משפילים את הילד. הפיתרון היחיד לבעיית חוסר הגבולות הוא העיקביות ועם זה יש אצלכם בעיה כי אתם לא מתואמים. כשהילד צורח, צריך לתת לו לצרוח כמה שהוא רוצה אבל אין להיכנע לבקשתו. אין צורך בעונש, אחרי כמה פעמים שהוא יראה שזה לא עוזר לו, זה יפסיק לבד, בלי שום עונש.
    בינתיים, עד שתשיגי תיאום טוב יותר עם בעלך, תנסי לקבוע סדרי עדיפיוית על מה את מתעקשת ועל מה לא. לא כל דבר שווה לריב עליו. קחי בחשבון שייתכן ששניכם, את ובעלך, קיצוניים, הוא מוותר יותר מדי אבל ייתכן שאת נוקשה יותר מדי. תנסי בינתיים את לטפל בחלק שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול עד הקאה - לא נעניתי
    עינת
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול עד הקאה - לא נעניתי

הוספת תגובה

• ראי תשובתי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות ילדה בת 3.2
    אמא
    05/10/2010

שלום, אני אמא לילדה בת 3 שנים וחודשיים, מאז גיל 11 חודשים היא נמצאת במסגרת. ורק בתחילת שנת הלימודים הנוכחית עברה לגן טרום חובה...
    בתחילת השלב החדש אנו כהורים צעירים הבנו שזו מסגרת שונה ממסגרת המשפחתון הפרטי ושזה הולך להיות יותר רציני עם הרבה גבולות ויותר בעניין לימודי מאשר ליטוף ואהבה.
    מאז תחילת הגן והילדה הולכת בכיף, מנשקת אותי ואומרת ביי אבל מזה מספר ימים היא יוצאת מהגן עם מצב רוח רע ובמקום לקבל אותי בכיף היא מתחילה לקרוא לי במילים לא נעימות... מגיעים הביתה או אצל הסבתא ומתחילה להתפרץ ולזרוק חפצים מה שלא היה אי פעם, מתחילה לקלל, למרוח את עצמה על הרצפה ולקרוא לכל מי שסביבה במילים ממש לא יפות, אני מתאפקת כמה שאני יכולה עד כדי כך שזה נעשה לבלתי נסבל, מנסה להרגיע אותה בשקט, ללא תועלת. ואת האמת שגם אני מתחילה לאבד את הסבלנות, צעקתי עליה ביומיים האחרונים ואפילו הענשתי אותה....
    אני לא יודעת איפה טעיתי ומה לעשות, אני לא רוצה לאבד את הסבלנות שיש לי, אני נהנית מאוד לגדל אותה, אנו משפחה צעירה שכלכך נהנים לגדל את ילדתנו ואני אישית מפחדת שהשינוי שלה ישפיע עליה ועלינו לרעה.
    אני צריכה את הייעוץ שלכם דחוף ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגות ילדה בת 3.2

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות ילדה בת 3.2

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

לאמא שלום,
    סה"כ בתך עד כה הסתגלה למסגרות ממה שהבנתי, ומה שקורה עכשיו הוא מפתיע. אין ספק שגן עירוני הוא שונה במהותו וביחסים הנוצרים בו, מגן פרטי ובגיל צעיר יותר. אישית אני מאמינה שרק עכשיו אחרי החגים "נופל לילדים האסימון" והם מבינים שהם עברו לגן חדש ועליהם להסתגל אליו. המצוקה של בתך היא טבעית, והיא זקוקה לכם שתקבלו את המתח בו היא נמצאת ותנסו להקל עליה.
    עדיף להימנע מעונשים בזמן הקרוב ולתת לה זמן אישי אתכם (ולא עם סבא וסבתא אם ניתן בשבועיים הקרובים). אם תחברי אותה עם ילדים מהגן, תזמיני ילד/ה נחמד/ה אליכם אחהצ (לפי בחירתה) או תקבעי עם אמהות פעילות משותפת, הדבר יקל עליהע בהסתגלות. כמו כן כדאי לשוחח עם הגננת ולעדכן אותה שבבית הילדה מבטאת מתח.
    סביר להניח שהתגובות שאתם חווים כעת הן זמניות, והשינוי לא אמור להשפיע עליכם לעתיד באופן קבוע.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוציא אותי מדעתי
    הדר
    05/10/2010

שלום

אני אמא לילד חכם במיוחד בן שנתיים ועשרה חודשים . בזמן האחרון אני מרגישה שהוא מוציא אותי מדעתי . הוא דורש ממני לצייר לו דברים ולגזור אותם הוא זקוק לתשומת לב אינסופית הוא קורא אם אני יוצאת מהחדר והולך אחרי בבית הוא נודניק בקיצור אני מאד סבלנית אבל בזמן האחרון אין לי כח כבר לענות על אלפי שאלות בדקה לשמוע כל פעם שאני מדברת בטלפון צרחות אני לא נהנית להיות איתו . בבקשה אולי אני עושה משהו לא בסדר עצתך???

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוציא אותי מדעתי

הוספת תגובה

• מוציא אותי מדעתי - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/10/2010

הדר שלום,

בהחלט דברים נעשים לא נכון. הילד לא יודע לשחק עם עצמו לבד ותמיד דורש את נוכחותך, כי הוא גם מקבל אותה.
    האם הוא משחק עם חברים אחה"צ?
    האם את מציבה לו גבולות? האם הילד שומע מספיק "לא"?

נראה שתמיד את מרצה אותו. דרך כך לא יוכל לקבל שום תשובה שלילית.
    זו העת לעבוד על גבולות.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9
    חלי
    05/10/2010

ראיתי יחד עם ביתי בת ה-9 סרט ובאחת הסצינות השחקנית אמרה כי היא בתולה אז הבת שלי שאלה מה זה אומר איכשהו הצלחתי להתחמק מהשאלה אך נראה לי כי היא הרגישה שאני רק מנסה להתחמק
    שאלתי היא מה הייתי אמורה לענות לה ואיך בכלל מדברים על הנושאים האלה עם הילדה....

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 9

הוספת תגובה

• סקרנות הילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

חלי שלום,
    האם את שואלת איך לענות לשאלה המסוימת של בתך, או איך לדבר עם נושאים מיניים עם הילדה? לגבי השאלה הספציפית, אפשר לומר לה שזו מלה של מבוגרים לתאר מישהי שלא היתה נשואה, או שלא היה לה חבר רציני, או כל תיאור כללי אחר.
    אולם לגבי חינוך מיני, כבר מזמן היה עלייך להתחיל לדבר על הנושאים עם בתך. בתחילה להדגיש יותר את השמירה על הגוף ועל כך שלא נוגעים בגוף ללא רשותה, ובהמשך ככל שתגדל לדבר על זהירות ועל יחסים בין המינים התואמים לגילה, וכאלה שלא.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות....

חלי
    05/10/2010

על זה כבר דיברנו אבל אני בכלל נתקלת בשאלות מצידה שממש קשה לי להתמודד
    איתם באותה סיטואציה נתונה לאחר מכן אני חושבת ואז אני מוצאת פתרונות אבל נראה לי כבר מאוחר להסביר לה. אז מה עושים ? אומרים לה אני אחשוב איך לענות לך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות הילדה וכיצד להתייחס אליהן

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/10/2010

חלי, תוכלי לתת דוגמאות על אלו שאלות קשה לך לענות?
    לחשוב לפני מתן תשובה אפשרי וגם חיובי, השאלה מה עושה את זה קשה עבורך לשוחח על נושא המיניות בצורה חופשית יותר. אם הילדה שואלת משהו בסקרנות טבעית ואת אומרת לה שתחשבי וחוזרת אליה אחרי הרבה זמן, זה מעביר מסר - מבלי שתתכווני - שמיניות היא נושא שיש מאוד להיזהר בו, לחשוב עליו, לצמצם את עצמנו בתשובות ובמחשבות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיקוח על שעורי הבית לילדה בכיתה ט
    גילה
    05/10/2010

שלום לך הפסיכולוגית.ביתי לומדת בכיתה ט. כימעט בת 15 .האים גם בגיל זה אני צריכה לידאוג לכך שתכין את כל שיעורי הבית וגם ליבדוק -או להשאיר אותה עים השיעורים ללא הערות מיצידי? האים אני צריכה לימנוע ממנה לעשות דברים אחרים כמו ליהיות במחשב או ליצפות בטלויזיה -אים היא לא סיימה את השיעורים? האים אני צריכה לעמוד על כך שקודם כל הכנת השיעורים ואחר כך עיסוקים אחרים? בבקשה תשובה תודה ויום טוב

הוספת תגובה

• פיקוח על שעורי הבית לילדה בכיתה ט

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

גילה שלום,
    הבת שלך מתבגרת שזקוקה לפרטיות והזדמנות לפתח עצמאות, ובד בבד היא עדיין בתך ותחת חסותך. כדאי שתמצאו יחד את הדרך ביניכן שתאזן בין מתן כבוד ואפשרות להיות אחראית על דברים, לבין מילוי הדרישות שלך ממנה כאם.
    לדעתי אין שום מקום שתבדקי את שיעוריה של בתך ותעירי לה הערות על כך. זו התנהגות שמתאימה בגיל הרבה יותר צעיר. גם ניהול סדר היום (אם קודם רואה טלויזיה ואחכ עושה שיעורים, או בונה אותו אחרת), צריך להיות אף הוא באחריות הנערה, כשאת מפקחת. כן חשוב שתתני לה הרגלים טובים - תלמדי אותה איך לתכנן את הכנת השיעורים במקצועות השונים והתכוננות לבחינות, תוך הסתמכות על יומן שבועי או חודשי. כמובן חשוב לדאוג גם שיש לה סביבת למידה טובה וכל העזרים להם זקוקה. במידה ולא תקבלי פידבק מביה"ס שבתך אינה עומדת בציפיות ממנה, חשוב לתת לה את התחושה כי את סומכת עליה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שיתוף פעולה בחוג התעמלות
    שלומית
    04/10/2010

שלום רב,

בני בן ה-4 ו-5 חודשים הוא ילד ביישן, שלוקח לו זמן להתרגל לשינויים ולזרים.
    יש לו גמישות יתר ברצועות הגפיים, ולכן מאוד חשוב לנו לחזק אותו ולעודד אותו להשתתף בחוג התעמלות.
    זאת השנה ה-3 שהוא משתתף באותו החוג, כאשר רב המפעילים של החוג מוכרים לו.
    בשנתיים החולפות ההורים היו משתתפים בחוג, ומלווים את הילד בפעילות.
    השנה הפעילות היא ללא הורים, ההורים מחכים בחוץ.
    התחלנו את החוג בספטמבר, והילד לא מוכן להתעמל. אנחנו כרגע עדיין נכנסים איתו לשיעורים. כל הילדים מתעמלים באופן עצמאי, כאשר נמצאים בתוך האולם רק כ-2 הורים והיתר בחוץ.
    עד היום ניסינו לשכנע אותו, ואם הוא היה מוכן לבצע את הפעילויות אז זה היה רק באזור שקרוב אלינו ממש, במרחק של עד כ-3 מטר מאיתנו. או שהוא היה מוכן להתעמל כשאנחנו מלווים אותו בכל צעד. אבל לא ויתרנו לו על שום שיעור.
    היום, לאחר שסירב לשתף פעולה, הוצאתי אותו החוצה לאחר כדקה ונכנסתי חזרה כשהבטיח להשתתף. נכנסנו והוא לא שיתף פעולה אז יצאנו לאחר כרגע ולקחתי אותו הביתה . הוא לא קיבל את הממתק שבד"כ הוא מקבל לאחר החוג, וכן אמרתי לו שאני כועסת ואני לא מוכנה להיות חברה שלו היום ולשחק איתו. מאותו הרגע התייחסתי אליו רק כאשר היה ממש צורך. הגענו הביתה והוא ניסה להתחבר איתי, אבל אמרתי לו שהיום אנחנו לא משחקים. הוא טען שמשעמם לו והסברתי לו שוב שאם היה משתף פעולה בחוג היה מקבל ממתק, והיה לנו כיף ביחד, ואם בפעם הבאה הוא ישתתף הוא רק ירוויח.
    כך זה התנהל עד שהלך לישון.

באיזו דרך כדאי לנהוג במצב זה?
    אני ממש מתוסכלת ולא יודעת אם פעלתי נכון.
    מה דעתכן ?

אני מתנצלת על אורך ההודעה. תודה על הסבלנות ...

הוספת תגובה

• חוסר שיתוף פעולה בחוג התעמלות - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2010

שלום שלומית,
    אני מבינה את הדאגה כיוון שמדובר בנושא בריאותי. עם זאת אפשר להבין גם את הילד, מותר לו אחרי שלוש שנים שיימאס לו. אני לא בטוחה שכל כך נורא אם תהיה הפסקה שנה אחת, או לגוון בחוג אחר שמשלב פעילות גופנית שמתאימה לו, או להתעמל איתו בבית תוך כדי משחק. אני באמת לא מתמצאת בזה ואולי כדאי תתייעצו עם הגורמים המטפלים איזה עוד אפשרויות יש.
    לגבי התגובה, אני חושבת שזו תגובה פחות רצויה. זו תגובה של דחיה. אמא לא חברה שלו בכל מקרה, היא אמא, זה דבר ראשון, הוא לא עושה לך טובה שהוא מתעמל, הוא מתעמל בשבילו, אתם כנראה כל כך בלחץ מכל העניין שזה מוציא את כל הכיף מהפעילות. התגובה הזו גם קושרת בין כעס לחוסר אהבה, גם אם ילד לא עושה מה שאנחנו רוצים זה לא אומר שאנחנו "לא חברים שלו" ואנחנו לא מונעים ממנו זמן איכות איתנו שחשוב להתפתחות שלו לא פחות מההתעמלות.
    הייתי מציעה לכם לדבר איתו, להגיד לו שאתם מבינים שנמאס לו, אתם תעשו קצת הפסקה ואחר כך תחזרו. תנסו להוריד את הלחץ מהעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות טוטאלית
    אמא מודאגת
    04/10/2010

שלום,
    ביתי בת 5 וחצי מתחברת תמיד לילדה אחת ומביעה עניין מועט יחסית בילדים אחרים.
    הדבר חזר על עצמו בגנים השונים שבהם היתה. כמו כן היא נמשכת לילדות דומיננטיות וחזקות ומגיעה תמיד למקום לא טוב שבו היא תלויה בחברה ובמידה והן רבות קשה לה מאוד. נראה לי גם שהחברויות אינן שוויוניות והיא הצד החלש במערכת היחסים.
    המצב הנוכחי חמור יותר מבעבר, החברה הנוכחית שלה מצד אחד רכושנית וקנאית (במידה והיא רואה אותה משחקת עם ילדות אחרות היא באה ולוקחת אותה משם) מצד שני מפנה לה "כתף קרה" פתאום לא מדברת איתה ולא מוכנה לשחק איתה וביתי לא מפסיקה "לרדוף" אחריה ולנסות להרשים אותה. גרוע מזה- כאשר היא לא מעוניינת לשחק איתה בגן היא פונה לילדות אחרות ואומרת להן שלא ישחקו איתה גם הן.
    אני רוצה גם לציין שכאשר אותה חברה לא היתה בגן במשך שבוע ביתי ממש"פרחה"
    שיחקה עם הרבה ילדות אחרות והיתה מאושרת, אבל מאז שחזרה היא נראית ממש במצוקה מהמצב שנוצר.
    דיברתי עם הגננת וניסיתי לדבר גם איתה- להסביר לה שזו התנהגות לא חברית ואם החברה מתנהגת אליה ככה שלא תנסה בכח אלא תתפוס מרחק ותנסה לשחק עם חברות אחרות. בחופש גם הפגשתי אותה עם חברים אחרים וזה עזר מאוד,אבל עם החזרה לגן המצוקה חזרה. מה לעשות? איך אני יכולה להסביר לה ולעזור לה.
    אני ממש עובדת עצות, מפני שלא נראה לי שמה שאני אומרת עוזר.

לקביעת תור
    סגירה
    חברות טוטאלית

הוספת תגובה

• חברות טוטאלית

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

לאמא שלום,
    אנחנו מכירים מצבים בהם דווקא מישהו שהוא פחות "חיובי" מושך אותנו מסיבות מסוימות. כנראה בתך מוכנה לקבל את החברות הזו על מגרעותיה. אולי באמצעות החברה היא מבטאת גם תוקפנות והתנהגויות שונות שהיא לא "תעז" לבטא בעצמה. כרגע השיחות לא יסייעו להפריד ביניהן, כי החברה הופכת למשהו נשגב ומושך עוד יותר.
    כן תוכלי לעזור לבתך באמצעות חיבור שלה עם ילדות אחרות - להזמין ילדות אחרות הביתה, לקבוע עם הורים מהגן לפעילות אחה"צ שאינה מערבת את הילדה האחרת וכדומה. ככל שלבתך יהיו יותר הזדמנויות לאינטראקציות חיוביות עם ילדים אחרים, כך הצורך שלה בחברה הנוכחית יפחת. כדאי גם לבקש מהגננת לצוות אותה עם ילדים אחרים בפעילויות המובנות. עדיף למעט בשיחות על הנושא, נראה לי שהמסר הועבר אבל אם בתך לא תרגיש אחרת עם הכישורים החברתיים שלה, יהיה לה קשה להתרחק מהחברה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך!

אמא מודאגת
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתערב או לא?
    אמא
    04/10/2010

שלום
    אני אמא ל-3 בנות בגילאי 7 ,3.5 ,ואחת "טריה" בת חודש.
    עברנו לישוב חדש לפני 3 חודשים,ובתי בת ה-7 עברה מכתה א' בבי"ס אחד לכתה ב' בבי"ס חדש.
    בתחילת שנה"ל נולדה גם אחות חדשה,ושגרת החיים בבית השתנתה גם היא.
    בת ה-7 חווה קושי במעבר לבי"ס חדש והמורה מדווחת שהיא "לא שם" בשעורים.אנו מנסים ביחד לעזור לה ולקדם אותה בתחום הלימודי כדי שלא יווצר פער (בשנה שעברה היתה תלמידה טובה ולא היו בעיות מיוחדות).
    בתחום החברתי - עדיין לא נקלטה בחברת הילדים,ומספרת על דחייה מצד "מלכת הכיתה" אשר מסרבת לשתף אותה במשחקים קבוצתיים.בתי מספרת שיושבת לבד בהפסקות.בד"כ היא ילדה חברותית מאד,ומבלה את רוב שעות אחה"צ עם חברות .
    כואב לי ומדאיג אותי לדעת שבתי בודדה בביה"ס,וחשבתי להתערב -רק אינני בטוחה אם כדאי,או שבכך אני משדרת לה מסר של הגנת יתר שמחבל בעצמאותה.ואם להתערב - עם מי לדבר קודם? עם הילדה שדוחה אותה? עם הורי הילדה? עם מחנכת הכיתה? ובאיזו גישה ניתן לנקוט על מנת לא ליצור "אנטי" מצד הילדים כלפי בתי?
    ואלי פשוט לתת לזמן לעשות את שלו ולקוות שתמצא את דרכה החברתית בעצמה?
    אנא עצתכן המהירה,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    להתערב או לא?

הוספת תגובה

• להתערב או לא? - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    מדובר בילדה קטנה, שכל הדברים האלה ביחד ממש גדולים עליה, בודאי שצירך לעזור לה וזו לא הגנת יתר. הייתי מתחילה משיחה עם המחנכת ועם יש צורך אז גם עם היועצת ופסיכולוגית בית הספר, תחשבו ביחד כדי לחשוב איזו גישה לנקוט כדי בתך ל אתיפגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית- בת 6
    ש.
    04/10/2010

שלום, אני נמצאת לראשונה בפורום ונהנתי לקרוא ולהשכיל מתשובותייך.
    בתי נעם, עוד חודש בת 6 ועלתה לכיתה א'. עד כה לצערי התנסתה במסגרות גן לא מוצלחות בכלל- שרק החריפו בעייה רגשית חברתי ובתקשורת הבין אישית שלה עם הסביבה. מדובר בילדה מקסימה, חברותית- עם רצון ליצירת קשרים- אך עם קושי רב בתקשורת הבין אישית בקשרים הבאה לידי ביטוי בסגירות, מופנמות וחוסר יכולת לקבל ולהכיל מגע וגילויי חיבה- פיזיים או מילוליים. כל מפגש עימה גם עם משפחה קרובה ואוהבת (סבא וסבתא) כרוך במחסומים רבים מצידה, בריחה, המרחות על הרצפה וחוסר יכולת לומר שלום "נורמלי" שלא לדבר על חיבוק או נשיקה. קודם כל, הייתי שמחה לדעת היכן הכי נכון לטפל בבעיה זו. שנית, לשמחתי נכנסה השנה לכיתה א' בבית ספר מדהים עם אווירה, גישה ויחס חם ונפלא מצד הצוות החינוכי ונעם ממש פורחת. זה ממש מדהים לראות את השינוי שחל בה יום יום- היא פשוט נפתחת לאט לאט, נהייתה שמחה יותר, מדברת יותר, מתקשרת יותר, בטחונה העצמי עלה- נס של ממש. הבעיה הנוכחית עליה רציתי ייעוץ דחוף הוא בהתמודדות מול סיטואציות חברתיות שונות. כאמא, אני חושבת שנכון לתת לילד לפתור את הבעיות עם החברים לבד אך יחד עם זאת מאמינה שיש מקומות בהם עליי כן להתערב לצורך חינוך והכוונה. אינני יודעת אם אני צודקת, אך אתן דוגמא- לביתי חברה טובה שמתגוררת בבניין שלנו ולומדת איתה בכיתה. מדובר בילדה פיקחית וסליחה- אך אגואיסטית ומניפולטיבית מאוד. נעם כל הזמן דואגת לה, נותנת לה, עושה בשבילה ובתמורה לא מקבלת דבר, גם אם נעם מבקשת חזרה!. נעם נותנת לה גם דברים בעלי ערך כספי משמעותי- ומפריע לי שאמא של הילדה לא רואה לנכון להתערב. אני כאמא- לא הייתי מוכנה לקבל דברים כאלו- ואני נאלצת לעמוד בסיטואציה לא נעימה בה אינני יודעת כיצד נכון להגיב. מצד אחד- כן להעצים את ההתנהגות החברית החיובית של נעם,וגם מדובר בדברים ששייכים לה והיא זו שאמורה להחליט מה לעשות עימם, מצד שני- אינני רוצה ש"ידרכו" עליה וינצלו אותה- אני רוצה ללמד אותה שעליה כביכול ל"חנך" את חברותיה להתנהג אליה כראוי ובדרך המגיעה לה. בלי קשר, ישנם דברים שמפריע לי שהיא נותנת כי הם יקרים ו\או שימושיים (משחקים, תחפושות וכו')- יש לה גם אחות קטנה שזקוקה להם. החברה כל הזמן לוקחת אך מסרבת לתת דבר- אפילו כשנעם אצלה בבית היא לוקחת ממתק אחד ולא מוכנה לתת גם לנעם, ושוב, האמא לא מתערבת- מה שמאוד מכעיס אותי- אני לא הייתי מוכנה לכך שנעם תיקח דבר מאכל בלי לשתף את החברה שלה!- ואם יש אחד אז אף אחת לא תקבל או שהיא תחלוק אותו. החברה תמיד דואגת שנעם תביא לבית הספר משחקים, והיום נעם נתנה לה עמודי מדבקות שלמים- מהאוסף שלה וכשביקשה מהחברה היא סירבה לתת לה. אמרתי לנעם שהיא לא צריכה לוותר ושעליה לעמוד על שלה ולא לקבל התנהגות כזאת לא חברית כי כך חברות לא מתנהגות אלא הן דואגות אחת לשניה ומשתפות אחת את השניה - האם אני טועה? אודה לעזרתך הדחופה, שמרית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית- בת 6

הוספת תגובה

• בעיה חברתית- בת 6 - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום שימרית,
    תודה על המחמאות, אני שמחה שהפורום עוזר.
    לגבי העניין עם החברה - אני חושבת שאת האמא שלה את לא יכולה לחנך וגם לא אותה. אני גם חושבת שפחות יעיל להנחות את נועם דרך זה שאת "מתלוננת"בפניה על החברה שלה שהיא לא חברה טובה. יותר מתאים בעיני ללמד את נעם לשים גבול. בהחלט לא ייתכן שנועם תחלק את כל רכושה לחברה. אין שום בעיה בהצבת גבול כזה. מתפקידך כהורה בדיוק ללמד אותה את הדברים האלה. מה שקורה הוא שנעם חסרה את המיומנויות החברתיות הנדרשות, ואולי גם את ביטחון עצמי הנדרש כדי להרגיש שווה מול החברה שלה, ולכן הי אמנסה לקנות את החברות במתנות, וזה רק מוריד מערכה וגורם לניצולה. צריךם להסביר לה שמה שהיא ותנת לחברה זה עצם החברות וזה המון, זו מתנה בהחלט מספיקה, לא צריך להוסיף עליה.
    לגבי המצב בכללותו, אין לי מספיק אינפורמציה, אבל יש לי תחושה שלך יש נטיה להזדהות מאוד מאוד עם נעם,יותר מדי כאילו שנעם ואת זה אותו בן אדם ומה שעובר עליה מרגיש לך כאילו שזו את, ואת גם מרגישה ומנחילה לה את ההשקפה שהרבה פעמים שהעולם בחוץ לא מתנהג אליה מספיק טוב (מה שאולי נכון, אבל זה נכון לגבי כולנו לצערי) למשל בגנים הקודמים, למשל החברה. ודרך ההתמודדות שאת מעבירה לה, מכוונות טובות, אני בטוחה, יצאת קצת קורבנית - קודם אני אתן הכל, אחר כך אני אכעס על זה שלקחו ממני, הם, בחוץ אשמים ואני קורבן. זו ראייה שאם היא מפנימה אותה די בה כדי לבודד אותה חברתית.
    נראה לי חשוב וחיוני שתפני להדרכת הורים כדי לווסת את ההזדהות המוגזמת לעיתים שלך איתה, ללמוד להבין מתי את צריכה להתערב ומתי לשחרר ואיך לעשות זאת, ולתת לה כלים בריאים ופחות כועסים ומנוצלים להתחבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראית עולם ומלואו- אני נפעמת

ש.
    04/10/2010

סמדר שלום,
    את מדהימה. וסליחה שאני אומרת זאת בצורה גלויה כל כך- אך הצלחת לראות ולהבין עולם עולם שלם מתוך מספר שורות של טקסט בפורום באינטרנט, ולכן אני חייבת להיות כל כך גלויה ולהמשיך ולספר לך- עברתי ילדות , התבגרות, בגרות ובניה אישית קשים, רצופים כאב פיזי, רגשי ונפשי. ההזדהות המוגזמת שלי עם נעם- לגביה את צודקת כל כך נובעת מהמציאות הפשוטה והמורכבת כאחד - שנעם כל כך דומה לי. פיזית,נפשית, רגשית- לעיתים, אני רואה אותה ומול עיניי אני רואה את עצמי בילדותי, בגילה ללא כל הבדל. לעיתים- זה מפחיד אותי ממש לראות כמה הנפש שלנו זהה במרכיביה- ומתוך הפחד הזה וההכרה הזאת יש בי את הצורך העז לגונן עליה מפני מה שהענקתי לה מבלי שליטה-מתוך היותה בשר מבשרי... אני כל כך מפחדת שהיא לא תהיה כמוני, שהיא תלמד להתמודד נכון עם העולם, שהיא לא תהיה קורבן, שהיא תהיה אדם טוב אך יחד עם זאת אדם חזק, איתן בעל אישיות כובשת, עצמאית ונחושה, בעלת דעות ושאיפות משלה עליהם תעמוד ואיתם תצליח. זה כל מה שאני רוצה לאחל ולהעניק לה. זו המשימה האישית והחינוכית שלי. והיא לא תהיה פשוטה. אני מודה לך על תשובתך.
    אני מברכת אותך ובטוחני כי רבות מתברכים מטיפולך בעקבות כישורייך ויכולתך הנפלאה לראות, להבין וללמוד כל כך הרבה מתוך המעט שמולך- ריגשת אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה:-) שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול עד הקאה
    עינת
    04/10/2010

שלום
    בני בן השנתיים (תאום), אינו מוכן שאניח אותו במיטתו בזמן ההשכבה (מה שבעבר לא היה בעייתי). כתגובה להשכבתו במיטה הוא פורץ בבכי חזק ובסדרת שיעולים יזומה הנגמרת בהקאה לאחריה מעין הלם ובכי היסטרי. הוא בוכה לאורך שטיפתו באמבט ועד שנשכב אחר כך על מזרן הפעילות בזמן שאני מחליפה את המצעים. בהמשך הוא נרדם על המשטח ואני מעבירה אותו למיטתו. האפיזודה חזרה על עצמה כ-4 פעמים סך הכל לא בימים רצופים רק באלו שהונח בהם במיטה לעומת אלו שהונח במיטה ונותרתי לעמוד לידו וללטפו במשך כרבע שעה. ברצוני לציין שההשכבה מבוצעת לאחר טקס הכנה לשינה ארוך ורגוע הכולל שתיית בקבוק, קריאת סיפור ושירת שיר ערש לאחר כיבוי האורות.
    אשמח לעצה טובה
    תודה עינת

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול עד הקאה

הוספת תגובה

• שיעול עד הקאה בעת ההירדמות

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

עינת שלום,
    נשמע שהילד מאוד במצוקה בעת הההשכבה - אני לא יודעת אם זה קשור בגן חדש או בשינויים אחרים. משאלתך עלה שכל תהליך ההשכבה הוא מייגע. כדאי לחשוב איך אפשר להקדים או לקצר אותו, כדי שכן יישארו לך כוחות לשהות ליד מיטת הילד וללטף אותו מספר דקות. ייתכן שעבורו, היציאה שלך מהחדר צריכה להיות הדרגתית - להיות לידו רבע שעה, למחרת 12 דקות, ולהמשיך להפחית את הזמן עד שיוכל להיפרד לאחר זמן קצר. אם את רואה שהוא זקוק לנוכחות ולליטוף, אפשר להוריד חלקים אחרים של הטקס - שתיית בקבוק עם תכולה קטנה יותר, הקראת סיפור אחד קצר לשני הילדים יחד, שירת שיר הערש לאחר שאת מלטפת וכדומה. כמובן שרצוי שכמה יותר מהדברים ייעשו כשהוא כבר בתוך המיטה, כדי שלא יהיה עוד מעבר לאחר שנרגע מעט. והכי חשוב - אם אביו גר אתכם, חשוב שהוא יהיה מעורב בהשכבה ותתחלקו בכך ביניכם. הרדמה ממושכת של זוג תאומים בגיל של ילדייך, לאחר אחה"צ עמם, זו משימה שעשויה להיות מאוד מתישה אם אותו ההורה עושה אותה באופן קבוע.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה